Quantcast
Channel: Mehedinti Blog online
Viewing all 885 articles
Browse latest View live

Patima lăcomiei de avere o boala incurabila. AVEREA innebuneste mintile multora. Averea genereaza scandal dupa scandal...! SCANDAL si la înmormântarea lui Florin Cioabă.

$
0
0

SCANDAL la înmormântarea lui Florin Cioabă.
Fraţii Cioabă, la un pas să se ia la bătaie.

Împăratul Iulian a povestit că Daniel, fiul cel mic al regelui Cioabă, a făcut presiuni asupra familiei pentru ca el să fie numit moştenitorul coroanei. Mai mult, dacă lucrurile nu s-ar fi tranşat în favoarea lui, Daniel era pregătit să sară la bătaie, sprijinit de un grup de prieteni, a mai povestit împăratul Iulian pentru România TV.

Daniel, fiul cel mic al lui Florin Cioabă, a vrut cu orice preţ ca el să fie încoronat ca rege, deşi titlul îi revenea de drept fratelui său mai mare, Dorin.

"Era gata sa se ia la harţă, să se ia la bătaie. (...) Cel mic, e mic , e flusturatic, e cu baruri, toate barurile din Sibiu sunt ale lui şi pe lânga el mai sunt vreo 30-40-50 în gaşcă şi a venit gasca lui să se ia la harţă cu fratele lui, bodyguarzi lui cum s-ar spune", a povestit "împăratul" Iulian la România TV.

Şi europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor a confirmat că Daniel era pregătit să facă orice pentru a intra în posesia coroanei. "S-au certat cei doi fraţii la priveghi. Şi cel mai tânăr dintre el, de care eu nu auzisem i-a spus fratelui mai mare: am să-mi iau singur ceea ce-mi aparţine", a povestit Vadim Tudor.

Dorin Cioabă a confirmat tensiunea dintre el şi fratele său mai mic şi a explicat, la România TV, ce l-a determinat pe acesta să revendice titlul de rege, în ciuda dorinţei tatălui lor.

"El a fost influenţat, într-un fel sau altul, să solicite aceasta coroană. Să rămână în casa tatălui meu, ca parte din moştenire", a povestit fiul cel mare al lui Florin Cioabă.

Cel care a ţesut intrigi la curtea regelui Cioabă şi a aprins scandalul dintre fraţi este nimeni altul decât Ninel Poptârcă.

"Domnul Potârcă de mult nu mai e un lider, de mult nu mai reprezintă pe nimeni. Faptul că a trebuit să se deplaseze la Sibiu, a trebuit să ceară aprobare de la procuratură. Am crezut că a venit până acolo pentru tatăl meu, dar a venit să distruga munca tatălui meu şi pentru acest lucru lui şi celorlalţi ar trebui să le fie ruşine. Tata i-a respectat", a mai spus Dorin Cioabă.

Ninel Potârcă, fost candidat la preşedinţie şi condamnat recent într-un dosar de evaziune, l-a instigat pe fratele cel mic să-l saboteze pe Dorin.

"Nu sunt de acord cu unii care spun ca gata Dorin să ia coroana. Trebuie sa supunem votului. Patrimoniul regal nu trebuie transferat din casa regală într-o altă casă", a spus Ninel Potârcă.

Dorin Cioabă spune că tot scandalul încoronării are ca miză compromiterea defunctului Florin Cioabă. "Lucrul acesta s-a întâmplat în ultima seară de priveghi, când anumiţi oameni au încercat să il ridice împotriva mea pe fratele meu".

Soţia lui Florin Cioabă a fost pusă în situaţia dramatică de a face pace între copiii săi.

"Mama mea a fost foarte supărată. S-a văzut în situaţia în care nu a fost niciodată. Rupta de durere, nu a vrut să ne întristeze nici pe mine, nici pe fratele meu", a mai povestit Dorin Cioabă.

Văduva lui Florin Cioabă şi-a sfătuit fiul mai mic să renunţe la coroana care nu i se cuvenea, de drept.

Deşi l-a târât în cea mai penibilă situaţie a vieţii sale, Dorin Cioabă îi întinde totuşi o mână fratelui său.

"Să nu ne puneţi în situaţia să discutăm în contradictoriu şi să creem mai multe probleme mamei mele. Îl iubesc pe fratele meu, îl respect şi vreau să lucreze alături de mine", a mai spus Dorin.

Sursa RTV.NET: http://www.rtv.net/scandal-la-inmormantarea-lui-florin-cioaba-fratii-cioaba-la-un-pas-sa-se-ia-la-bataie_94914.html#ixzz2csGlYGb0
======================


Florin Cioabă, în loja exclusivistă a masonilor
Liderul romilor, Florin Cioabă, avea conexiuni la nivel înalt în România şi peste graniţe şi pentru că făcea parte din clubul masonilor, informează România TV. De altfel, şi tatăl său, Ion Cioabă, a fost cunoscut drept membru al Ordinului Cavalerilor de Malta.

Florin Cioabă făcea parte din masonerie, admit apropiaţi ai săi, inclusiv parlamentarul PSD Cătălin Voicu. De asemenea, ar fi fost o tradiţie în familia Cioabă. Ion Cioabă, tatăl lui Florin Cioabă, era cunoscut drept membru al Ordinului Cavalerilor de Malta. De altfel, aceste relaţii şi conexiuni la nivel naţional şi internaţional i-ar fi dat şi ocazia să se autoproclame rege al romilor şi guvernarea din România să accepte acest lucru.

Şi Florin Cioabă a avut relaţii la nivel foarte înalt cu mai toate formaţiunile politice de la personaje precum Ion Iliescu, Teodor Meleşcanu, Petre Roman, Adrian Năstase şi Traian Băsescu şi familia prezidenţială.

Sursa RTV.NET: http://www.rtv.net/florin-cioaba-in-loja-exclusivista-a-masonilor_94204.html#ixzz2csIZkw6W
==============================
==========================================
============================================================

REMEMBER
Click here:
------------------

La noi, cioclii din presa topaie indraciti pe fiecare cosciug, sanctifica si martirizeaza de-a valma orice mort mai de soi iar poporul rage, huiduie si afuriseste in urma dricului... Sa va fie Rusine, rusine, rusine!
--------------------------------------
Patima lăcomiei de avere o boala incurabila. AVEREA innebuneste mintile multora. Ptiu, drace! Averea genereaza scandal dupa scandal, calca totul in picioare!
--------------------------------------
... si alte "tiganii"  pe avere .... in urma unor decese!
Inclusiv la Case mari si foarte mari!
Admin
==========================
=============================================
==============================================================

FOTOGRAFIILE ZILEI:
===================
DANIEL CIOABA
 
 
 
 
Sursa:
============================================
=========================================================
========================================================================

Iti place cafeaua? Iata 14 beneficii pentru sanatatea ta! / Sanatate fizica si mentala / Ce patesti daca bei prea multa cafea

$
0
0

Te-ai gandit vreodata la cana ta zilnica de cafea ca la un elixir de sanatate si nu doar ca la o sursa de placere si energie? Probabil ca nu o data ti-a trecut prin cap sa te lasi de acest „viciu” care iti creste tensiunea arteriala, favorizeaza aparitia celulitei si, pe deasupra, iti mai si ingalbeneste dintii, asa cum ni s-a spus.Vesti bune: cafeaua este un aliat pentru sanatatea ta.

1. Cafeaua previne diabetul de tip 2
Un studiu realizat de catre un grup de cercetatori din Canada arata ca un consum moderat de cafea (adica o cana, maximum doua pe zi) este absolut inofensiv in orice etapa a ciclului reproductiv, inclusiv sarcina sau alaptare. Dar, evident, nu aceasta este cea mai grozava descoperire dintre toate. In ultimele luni, prima pagina a ziarelor de medicina din intreaga lume a fost tinuta de o stire senzationala: dupa ce au analizat datele a 126.000 de oameni, timp de 18 ani, cercetatorii de la Harvard au calculat ca, in comparatie cu cei care nu consuma cafea, bautorii de cafea sunt mult mai putin expusi riscului de a se imbolnavi de diabet de tip 2.


2. Cafeaua scade riscul afectiunilor cardiovasculare
Alte studii (unul facut la Iowa Women’s Health, pe un esantion de 27.000 de femei, pe o perioada de 15 ani, altul facut de Nestlé Research Center si al treilea publicat recent in Norvegia) arata cum, datorita consumului de cafea (decofeinizata sau nu), scade si riscul afectiunilor cardiovasculare, in special la femei. Mai exact, daca bem trei cani pe zi, sansele de a ne imbolnavi de inima scad cu 24%. Din pacate, beneficiile cafelei scad invers proportional cu numarul de portii consumate zilnic, in ceea ce priveste afectiunile cardiovasculare.



3. Cafeaua protejeaza de boala Parkinson, cancer la colon, pietre la rinichi si ciroza hepatica
Se pare ca, gratie pasiunii noastre pentru cafea, suntem protejati de Parkinson in proportie de 80%, de ciroza hepatica 80%, de pietrele la rinichi 50% si de cancerul de colon in proportie de 25%.



4. Cafeaua calmeaza durerile de cap
De asemenea, exista dovezi ca o doza moderata de cafea poate scoate un pacient dintr-o criza acuta de astm, atunci cand nu are medicatia la indemana, calmeaza durerile de cap mai eficient decat pilulele obisnuite, imbunatateste performantele
atletice (stimuland musculatura sa produca contractii mai puternice), ajuta la mentinerea greutatii si previne apariția cariilor dentare.



5. Antioxidantii din cafea fac minuni
Exista studii care leaga anumite beneficii (protectia anti-Parkinson, performantele atletice, cresterea capacitatilor intelectuale) de continutul ridicat de cofeina, dar altele se datoreaza antioxidantilor din compozitie, care protejeaza celulele si au un efect antiinflamator puternic. De asemenea, cafeaua contine substante ce reduc concentratia de glucoza din sange, protejeaza celulele si au efect antiinflamator si antireumatic.
Cercetatorii incurajeaza consumatorii de cafea sa nu se simta vinovati pentru mica lor placere, dar nici sa nu exagereze. (dr. Tomas De Paulis, cercetator la Vanderbilt University’s Institute for Cofee Studies).

Ce nu stiai despre cafea:
 ==================

6. Cafeaua are mai multe fibre si mai multi antioxidanti decat sucul de portocale
Nutritionistii ne spun mereu ca fibrele sunt absolut necesare sanatatii noastre si ca antioxidantii ne ajuta sa ne mentinem mereu tineri si ne feresc de boli. Un studiu facut de un grup de savanti din Spania a dovedit ca “o cana de cafea neagra are un continut de fibre si polifenoli mai ridicat decat orice alta bautura de pe planeta.”



7. Cafeaua stimuleaza glandele salivare
Simti ca uneori ti se usuca gura (termenul medical pentru acest sindrom este xerostomie), ca si cand ai fi vorbit prea mult sau ai fi luat un antibiotic amar? Ei bine, ca sa scapi de acest necaz, cercetatorii polonezi te sfatuiesc sa bei un cappuccino! “Dupa cinci minute de la ingerarea a 150 gramede cappuccino, este stimulata secretia salivara si sunt imbunatatite dictia si functiile vorbirii. Acest efect benefic se mentine intre 30 de minute si patru ore”, spun cercetatorii.




8. Cafeaua imbunatateste scrisul de mana
Un studiu independent facut de un grup de medici din Germania a demonstrat ca abilitatile de a scrie de mana pot fi mult imbunatatite consumand cofeina. Dupa ce au consumat doua cani de cafea, voluntarii participanti la studiu au scris mai repede, mai fluent si mai frumos decat inainte.



9. Cafeaua impartita in doze mici te tine atent
Daca bei cafeaua in doze mici pe tot parcursul zilei, vei fi mai atenta, mai activa si mai energica, au descoperit medicii de la Harvard Medical School.



10. Cafeaua iti imbunatateste starea de spirit
O cana de cafea bauta la micul dejun iti poate face ziua mai buna, spun cercetatorii de la University of Wales, College of Cardiff, din Marea Britanie. Cercetatori britanici explica: “Cafeaua completeaza beneficiile evidente asupra functionarii creierului (imbunatatirea capacitatii de concentrare, a memoriei si a gandirii logice).



11. Cafeaua nu ne impiedica sa visam
Multi oameni spun ca, daca beau cafea seara, nu reusesc sa doarma. Totusi, potrivit ultimelor studii, se pare ca, in ciuda faptului ca o cana de cafea consumata seara, inainte de culcare, ne face sa adormim mai greu, acest obicei nu afecteaza cu nimic faza de visare si nici cea de somn profund. Nici macar un consum ridicat de 7 cani pe zi nu afecteaza calitatea somnului.



12. Cafeaua nu provoaca aciditate
Aciditatea gastrica este una dintre cele mai neplacute afectiuni si are o multime de cauze, de la consumul de alimente picante la stres. Din fericire, contrar credintei populare, nu exista nici o legatura intre consumul de cafea si aceasta enervanta problema, oricat de tare si de amara ar fi fost cafeaua consumata, arata un studiu din Marea Britanie, la care au participat 394 de pacienti cu stomacul sensibil. De asemenea, nu s-a putut stabili nici o legatura intre consumul de cafea si ulcerul gastric sau duodenal.



13. Cafeaua vindeca herpesul
Da, cafeaua are proprietati antivirale, spun cercetatorii japonezi, care au testat (in vitro) 15 tipuri de cafea (8 obisnuite si 7 instant), adaugand o solutie slaba de cafea peste anumite culturi de celule infectate cu virusul herpetic. Au descoperit astfel ca in extractul de cafea (indiferent de tipul folosit – macinata, instant sau decofeinizata – sau de locul in care a fost cultivata) exista un ingredient care distruge virusul prin contact direct si impiedica raspandirea lui la celelalte celule invecinate.



14. Cafeaua nu da dependenta
Cu multi ani in urma, World Health Organization a declarat ca “nu exista dovezi conform carora consumul de cofeina ar putea fi comparat cu abuzul de droguri. Este o mare diferenta intre a bea in fiecare zi o cana de cafea si dependenta”. Un studiu recent aduce si suportul stiintific pentru aceasta afirmatie. Mai exact, s-a descoperit ca, indiferent de cantitatea in care este consumata, cofeina nu activeaza circuitul de  recompensa al creierului, asa cum fac amfetaminele sau cocaina. Simptomele traite de consumatorii de cafea in absenta bauturii lor favorite (dureri de cap, letargie, somnolenta) nu au nici o legatura cu cele ale consumatorilor de droguri aflati in sevraj.

http://sfatulparintilor.ro/familie-parinti/sanatate-fizica-si-mentala/iti-place-cafeaua-iata-15-beneficii-pentru-sanatatea-ta/#ixzz2cu0FAZmZ
====================================
==============================================
===========================================================

Ce patesti daca bei prea multa cafea ...

Cafeaua, lichidul minune pe care unii il critica, in timp ce altii il adora. Cafeaua face rau inimii, da ulcer si te agita, spun unii cercetatori. Cafeaua are antioxidanti, protejeaza impotriva maladiei Parkinson, tine depresia departe la femei si cancerul de prostata la barbati si protejeaza atat barbatii, cat si femeile de atacurile de cord, vin contraargumentele din partea altor cercetatori.


Ca de obicei, raspunsul e la mijloc. Excesul dauneaza grav sanatatii, indiferent despre ce exagerare este vorba. La fel se intampla si in cazul cafelei. Daca bei cafea in exces poti avea, intr-adevar, probleme de sanatate.
 

Cine obisnuieste sa bea doua-trei si chiar mai multe cesti de cafea pe zi, nu se mai poate bucura de beneficiile licorii. Insa, ca orice in viata, lucrurile sunt mai complicate decat par la prima vedere. Cafeina, dar si celelalte substante din cafea au atat parti bune cat proaste, iar efectul general depinde de cum se anihileaza unul pe celalalt.


Cantitatea de cafeina din cafea variaza in functie de boabe, de cum au fost prajite dar si de alti factori, insa media este de 100 mg la o cantitate de 225 g de cafea. O ceasca de ceai contine doar jumatate de cafeina. Inclusiv cafeaua decofeinizata contine putina cafeina, 2-4 mg la o ceasca. Doza letala de cafeina este de 10 g, echivalentul a 100 de cesti.


Printre efectele negative ale consumului excesiv de cafea, pe termen scurt, cercetatorii au inclus: cresterea tensiunii arteriale, ingustarea arterelor, cresterea nivelului homocisteinei si posibil a colesterolului. Excesul de homocisteina a fost asociat cu ateroscleroza prin lezarea endoteliului vascular, abilitarea depunerii lipoproteinelor cu densitate joasa (LDL) si a multiplicarea fibrelor musculare netede vasculare.

http://sfatulparintilor.ro/familie-parinti/alimentatie-sanatoasa/pontul-zilei-ce-se-intampla-cand-bei-prea-multa-cafea/
=====================
========================================
==============================================================

BIBLIA. Ce ne invata cea mai publicata carte din lume ? O perspectiva inedita! Un punct de vedere care da de gandit, celor care vor sa gandeasca! Concluzia o puteti trage singuri.

$
0
0


A fost facuta o analiza statisticaa cuvintelor din Bibliesi rezultatul a justificat timpul consumat pentru aceasta munca.Toate cuvintele au fost impartite in doua grupe :cuvinte cu sens negativ si cuvinte cu sens pozitiv.

                   *****

Cuvintele cu sens negativ :


Moarte (crima, omor, furie, frica, moarte, sange, etc) – 6954

Robie (rob, sluga, etc) – 2288

Pacat (ispita, pacate, etc) – 1339

Bani (aur, argint, bogatie) – 1284

Jertfa – 1279

Totalul cuvintelor negative 13144.

                    *****

Cuvintele cu sens pozitiv :


Viata – 564

Bine – 361

Iubire – 560

Bucurie – 239

Frumusete (frumos, fermecator) -120

Dreptate – 103

Onoare (onorabil) – 82

Constiinta – 32

Duhovnicesc – 30

Sinceritate - 27

Respect – 26

Prietenie – 25

Ras, Zambet – 24

Dorinta – 15

Fericire – 9

Devotament- 6

Munca (iubirea de munca) – 2

Noroc – 1

Dezvoltare – 0

Totalul cuvintelor pozitive 2257


                       *****


Bonus: De cate ori in Biblie se pomeneste ceva despre ortodocsi, romani, daci, traci, geti? In total 0. De cate ori in Biblie se pomeneste despre evrei si Israel? Totalul este de 8357 ( Israel, David, Ierusalim, Moise, Solomon, Sion). Concluzia o puteti trage singuri.

                       *****

"Ce ne invata cea mai publicata carte din lume – Biblia ?"


========================
=====================================================
Banii nu au miros si nici Dumnezeu!
Asa fac unii avere, iar prostii platesc impozite!


Peste 750 MILIOANE euro – Suma din conturile românești din Cipru

 

 

 

Lista investitorilor din România care au rezidenţă în Cipru.

 Tp 30 investitori din Cipru.



La nivel internaţional, scurgeri de informaţii privind firme off-shore care aruncă paradisurile fiscale în criză. Potrivit săptămânalului german Focus, care citează Süddeutsche Zeitung și Norddeutscher Rundfunk (NDR) e vorba de fişiere confidențiale ale celor mai bogați oameni ai lumii care folosesc așa-numitele societăți-fantomă și trusturi pentru a ascunde afacerile lor dubioase au ajuns în mass-media: o listă cu 130.000 de persoane din 170 de ţări, referire la zece paradisuri fiscale, 260 de gigabytes, 2,5 milioane de documente. Lista a fost trimisă deja marilor publicaţii şi zilele următoare va începe publicarea lor.


 

La nivel naţional a apărut deja Lista investitorilor din România care au rezidenţă în Cipru. Nume grele, cap de listă fiind….Ion Ţiriac AIR, cu o sumă de aproape 200 milioane euro. De asemenea, găsim Marfin Bank Romania SA, Alexandrion Grup, Kronospan, Romtelecom, Conti Hotels, Immoeast Baneasa Airport Tower, Petromservice sau Baneasa Business & Technology Park SA. Iar în spatele acestor companii se află nume foarte grele ale scenei româneşti….

http://stareanatiunii.com/lista-cu-conturile-investitorilor-romani-din-cipru.html
============================================

Si ce daca....!!!!
Uauuu ... ce mai tremura astia....
Au inghetat de la  Pasti pan'la Sfanta Marie!
"Otoritatile"... nu vad, nu aud, nu fac... "nica"!
Asta e... si ce daca!

Adrian Sarbu, Sebastian Ghita si Puiu Popoviciu
tremura pentru milioanele din Cipru.
2013-04-09

„National” continua seria dezvaluirilor legate de sumele colosale trimise de afaceristii romani peste hotare, in paradisul fiscal din Cipru, devenit intre timp iad bancar.

Puiu Popoviciu, Sebastian Ghita, Adrian Sarbu si Ion Bazac sunt doar cativa dintre milionarii aflati pe lista intrata in posesia ziarului „National”, unde apar peste 5.800 de firme mioritico-cipriote. Acestia au preferat sa-si mute afacerile si banii in Cipru pentru a scapa de taxele si impozitele din Romania si pentru a jongla cu banii dupa bunul plac, insa, de ce le-a fost frica, n-au scapat! S-au trezit cu sumele uriase blocate in insula…

 Adrian Sarbu, Sebastian Ghita si Puiu Popoviciu tremura pentru milioanele din CipruPopoviciu, afaceri de 22 de milioane de euro

Controversatul om de afaceri Puiu Popoviciu apare pe lista noastra cu trei societati comerciale: Grand Plaza Hotel, Parc Hotels si Baneasa Business & Technology Park SA. Primele doua firme au in spate Tatika Investments Limited, iar cea de-a treia Concavo Trading Limited. In total, cele trei companii controlate de Popoviciu au avut o cifra de afaceri de 22 de milioane de euro si profituri de aproape un milion de euro. Popoviciu este acuzat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie ca, prin firmele sale, a cumparat un teren de la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti la un pret mult subevaluat, prejudiciind statului roman cu 336 de milioane de euro.

Deputatul suspectat de spalare de bani
Deputatul PSD care detine postul RTV a derulat, prin firma Asesoft Net SRL, pe care o controleaza, afaceri de peste un milion de euro, conform informatiilor intrate in posesia „National”. In urma acestor activitati comerciale, prin firma la care este actionar Norhusia Enterprises LTD, Ghita a obtinut un profit de 600.000 de euro, suma din care statul roman n-a vazut un leu. Firmele din grupul Asesoft au fost implicate in mai multe scandaluri cu iz penal, iar in 2011 au fost acuzate ca au derulat activitati suspecte intre ele, tranzactiile fiind considerate „asemanatoare operatiunilor de spalare de bani”.

Boss-ul ProTV, profit de 200.000 de euro
Mogulul de presa Adrian Sarbu, patronul companiei Teleferic Prahova SA, a avut cu aceasta firma, la care este actionar Saba Investmens Overseas LTD, o cifra de afaceri de trei milioane de euro si un profit de 200.000 de euro. Teleferic Prahova SA este firma care opereaza telecabina din statiunea Sinaia, telecabina din Busteni, precum si alte sase instalatii de transport pe cablu de tip telescaun si teleschi din Sinaia, Predeal si Busteni. Pe langa participatia la Teleferic Prahova SA, Adrian Sarbu, prin intermediul fondului cipriot Saba Investments Overseas, mai controleaza direct compania Susai Mont SRL – unde detine 70% din partile sociale – care opereaza cabana Susai din Predeal. De asemenea, boss-ul Pro TV mai controleaza prin intermediul companiei Teleferic Prahova SA si cabana Clabucet Plecare din Predeal.

Ministrul Ferrari are aproape totul in Cipru
Fostul ministru PSD al Sanatatii, Ion Bazac, devenit mai nou membru al partidului condus de Mihai Razvan Ungureanu, a preferat si el sa deruleze afaceri departe de casa. Unic importator al masinilor Ferrari, prin firma Forza Rossa SRL, Bazac are totul pe numele unei firme din Cipru: Forza Rossa Holding Limited, care detine 94,3% din firma romaneasca. Firma lui Bazac a declarat in 2011 o cifra de afaceri de peste 7 milioane de euro si un profit de 100.000 de euro.

„Regele vagoanelor”, asociat cu un fond de investitii
Gruia Stoica, supranumit „regele vagoanelor” datorita companiei sale, Grampet Grup, cea mai mare companie privata de transporturi feroviare marfa, are si el legaturi cu Ciprul. Recent, milionarul care negociaza sa cumpere echipa de fotbal Rapid a achizitionat Reloc SA Craiova, la care detine actiuni fondul de investitii Broadhurst Investements LTD. Dupa ce Reloc a ajuns pe mana lui Gruia Stoica, compania a primit imediat un contract de 1,2 milioane de euro de la CFR Calatori SA, pentru reconditionarea unor locomotive.

„Coruptii de la Bucur Obor” o duc bine
Firma Bucur Obor SA, la care sunt actionari discretii afaceristi Laurentiu Postovaru si Gelu Manea, a avut in 2011 o cifra de afaceri de 3 milioane de euro si un profit de peste 800.000 de euro. Semn ca afacerile nu le-au fost afectate, desi in acea perioada Postovaru si Manea erau judecati pentru fapte grave: coruptie, santaj si spalare de bani. Anul trecut, dupa cum „National” a publicat in exclusivitate, cei doi au fost declarati nevinovati, iar persoanele care i-au reclamat au fost obligate sa achite cheltuielile de judecata.
In curand, pe www.enational.ro, lista completa cu cele peste 5.800 de firme romano-cipriote!

Comentati si cititi aici: http://www.enational.ro/dezvaluiri/adrian-sarbu-sebastian-ghita-si-puiu-popoviciu-tremura-pentru-milioanele-din-cipru-276789.html/#ixzz2d5aDQZXK
================================================================

FOTOGRAFIA ZILEI
=================

Recunosti ca esti "mistret"?
Aha, nu vrei nici de-al dreaku!?!
Baa...., eu tot te prind!
================
===================================
====================================================

Câţi români sunt homosexuali ? De unde dracu la urmasii ţaranilor români aceast viciu, nărav contra naturii? Suntem sau nu suntem VINOVAŢI de proliferarea lui?

$
0
0

„Muzeul Ţăranului Român profanat de homosexuali!"

Intr-un mesaj public de protest, academicianul Sorin Dumitrescu, profesor universitar, pictor şi scriitor, fondator al cunoscutei Edituri „Anastasia" şi prieten al creatorului Muzeului Ţăranului Român după 1989, regretatul Horia Bernea, solicită românilor să apere Agora Tradiţiei din inima Bucureştiului şi Ministerului de Interne să declanşeze „anchetarea rapidă a autorilor profanării, începând cu a directorului general al Muzeului Ţăranului Român". Profesorul Sorin Dumitrescu explică de ce trebuie demis de urgenţă Virgil Nitulescu, directorul troian apologet al propagandei homosexuale împotriva propriului Muzeu şi a mostenirii lui Horia Bernea.

„Muzeul Ţăranului Român profanat de homosexuali! Care este motivul pentru care M.Ţ.R e ţinta mişcării gay?"îşi începe, dubitativ, profesorul Sorin Dumitrescu mesajul sau, intitulat „Cine ne vrea etrusci?", din care redăm mai jos:

„Nimeni nu-şi aduce aminte ca M.Ţ.R să fi organizat o segregaţie sexuală, să fi interzis vreunuia din membrii declaraţi ai orientării gay să-i viziteze sălile şi să-i asculte discursul muzeal . Nu există şi n-a existat vreodată o interdicţie marcată oficial printr-o plăcuţă sau afiş public, care să fi blocat vreunui gay intrarea în spaţiul muzeal. N-a existat nici o măsură a conducerilor instituţiei Muzeul Ţăranului Român, care să oblige vreun homosexual minoritar să se legitimeze, să prezinte documente care să-i dee în vileag orientarea sau să cumpere biletul de intrare mai scump! Pe suprafaţa, interioară sau exterioară, a zidurilor Muzeul Ţăranului Român n-au existat şi nici nu vor exista vreodată ziceri ancestrale ale Ţăranului Român care, în numele Tradiţiei, să fi înfierat această desfrânare/orientare iar instituţia Muzeul Ţăranului Român n-a avut niciodată printre preocupări să opună public persoana duhovnicească a Ţăranului Român, persoanelor a căror « trup s-a abătut de la calea sa pe pământ ». (Facerea/6,12) Şi atunci, de ce a ţinut morţiş acest grup de băştinaşi şi băştinaşe gay să vină tocmai aici, într-un loc incompatibil cu orientarea lor, să violeze arhetipul ancestral al unui întreg popor, propagând mediatic o derivă ontologică care ne-a costat Potopul! (De fapt erau mai mulţi alogeni şi alogene - nota V.R.)

De ce tac şi de ce apără acest viol fără precedent, noile organe ale statului, ale U.S.L.-ului, pentru a căror biruinţă am înfruntat gerul zile în şir?! De ce nu stopează urgent sacrilegiul ?!

De ce harnicele Antene ale patriei fac politica struţului, în acest timp smintit, când unii pregătesc să ne arunce în uitare ca pe etrusci?! Profanarea unui cimitir creştin, evreiesc sau islamic, ca mizerabil viol al unui loc de veci, este totuşi benignă, faţă de violarea, în plină civilizaţie, a modelului dăinuirii unui întreg poporului.

Români, fără tradiţia Tăranului Român dispărem ca etruscii! După 30 de ani şi mai bine, schimbat-au buldozerele cu gay.


Creştini, treziţi-vă şi apăraţi definiţia României în ochii lui Dumnezeu! Popor român, lasă Piaţa Universităţii unde e şi apără-ţi grabnic dăinuirea şi Modelul umanităţii tale specifice! Ia seama, acum sublima Piaţă s-a mutat la M.Ţ.R.
În numele Cuvântului lui Dumnezeu, români, veniţi toţi la« Piaţa Universităţii de la Muzeul Ţăranului Român ! Apăraţi-vă Tradiţia ! Nişte smintiţi au hotărât să fim etruscii lor! »"

 Ambasadorul SUA la Bucuresti, la Parada gay

„Mi-e ruşine de Ambasada SUA din România!" „I am ashamed that our country's embassy and cultural attashe would be promoting the L.G.T.B. agenda"
(Kevin Allen, Ancient Faith Radio)[1]



Preoti, profesori universitari, artişti şi foşti detinuţi politic, în apărarea Muzeului Ţăranului Român

Către Români

Evenimentele generate de proiecția la Muzeul Național al Țăranului Român a unui film cu tematică homosexuală, proiecție din cadrul programului „Luna istoriei L.G.B.T.", și protestul care a anulat-o au stârnit o serie de reacții în mass-media românească și din partea oamenilor de cultură. Prin rândurile de mai jos, ne adresăm celor care simt nevoia păstrării unei minți limpezi în tăvălugul informațional contemporan.

Suntem conștienți că Muzeul Național al Țăranului Român (M.Ţ.R.) nu este depozitarul unei lumi anacronice, fără relevanță pentru prezent și inutilă din perspectiva viitorului. Precum scria primul ctitor al acestei instituții, Al. Tzigara-Samurcaș, el este proiectat să prezinte „atât traiul zilnic, cât şi viaţa intelectuală şi religioasă a ţăranului"; în el trebuie „să se plămădească viitorul artei românești". Având în vedere aceste rosturi care i s-au dat, este legitim să ne întrebăm: acest viitor se poate plămădi printr-o siluire a trecutului? Ne ajută să răspundem tot fondatorul Muzeului:„Respectul tradiţiei este incontestabil unul dintre elementele cele mai puternice pentru educarea morală a popoarelor. La ţăranul nostru tradiţia religiei strămoşeşti împlinea, în parte, acest rol în educaţia sentimentală."


În 1908, Al. Tzigara-Samurcaș a ales ca moto al unui articol de-al său, intitulat „Suntem vrednici de un muzeu naţional?", versul „În noi totul e spoială, totul e lustru fără bază" din poezia Epigonii, de Eminescu. Nu putem să nu observăm că reacțiile umorale de astăzi provin de la persoane aparținând aceleiași categorii, reflectând conflictul formelor care nu recunosc și nu își asumă niciun fond. În fapt, evenimentele de la M.Ţ.R. ar trebui să devină obiectul unei dezbateri culturale de amploare, care să nu fie influențată de acordări, pe sub masă, de fonduri și funcții pe criterii netransparente: dorim o cultură în continuarea tradiției istorice, care să răspundă coerent și în chip specific dezvoltărilor culturale de pe plan internațional? Sau o cultură care să facă tabula rasa de ceea ce a însemnat cultura vernaculară, de la cea tradițională si medievală, la cultura secolului al XIX-lea, cultura interbelică și cea din perioada comunistă, acuzate, pe rând, de obscurantism, de nesincronicitate cu cea europeană, de naționalism, respectiv de colaboraționism, ceea ce ar impune ca în România, în planul civilizației și în cel cultural, să pornim totul de la zero? De răspunsul oamenilor de cultură la această întrebare depinde nu doar starea culturii în viitor, ci și educația tinerei generații, care, fiind mai mult decât o opțiune personală, sunt un act de responsabilitate față de societatea românească din trecut, prezent și viitor, dar și față de civilizația europeană și universală.

Considerăm că impunerea, în spațiul cultural, a acestui tip de totalitarism ideologic, prin găzduirea, în incinta Muzeului, a manifestărilor organizate de Asociația „Accept", cu acordul Directorului Horia Bernea şi Sorin DumitrescuGeneral al Muzeului, Domnul Virgil Ștefan Nițulescu, nu este un răspuns pertinent în cadrul dezbaterii culturale contemporane și va genera proteste similare celui care a avut loc la proiectarea filmului - fiind dreptul unor oameni liberi de a se opune acestui tip de constrângere ideologică. Responsabili pentru această situație sunt doar cei care folosesc dictatul în locul dezbaterii, iar reacția celor care încearcă să rezolve problema fără dialog nu este decât consecința acestui fapt.

Având în vedere istoria recentă a României, atitudinea „Accept" și cea a Domnului Virgil Ștefan Nițulescu ne amintesc de ușa trântită de către Vîșinski la Palatul Regal în 1945. Acuzațiile nefondate pe care ei le lansează sunt similare celor de la instaurarea comunismului: cei care nu sunt de acord cu noi sunt a priori „legionari", „fundamentaliști", „naziști", „naționaliști", „huligani" etc. Este simptomatic faptul că, atunci când regimul comunist l-a redenumit, în anul 1953, Muzeul Lenin-Stalin, l-a definit, mai întâi, ca fiind „nazist", aceeași etichetă care este acum aplicată celor care apără acest spațiu reprezentativ al spiritualității țăranului român și, implicit, al valorilor tradiționale ale neamului românesc.

Horia Bernea spunea despre țăranul român că „ştie, dar nu se poartă cu suficienţă". Suficiența caracterizează cel mai bine atitudinea directorului de astăzi al muzeului, care nu a sesizat nepotrivirea flagrantă dintre prestația sa și statutul M.Ț.R. și nu a înțeles rostul acestui muzeu în peisajul cultural național, european și universal. Reacția domnului Virgil Ștefan Nițulescu, din 22 februarie a.c., care, în locul argumentelor, folosește etichetarea ca mijloc de anatemizare a celor care au protestat în acest caz de inadecvare spirituală, este una a suficienței. Domnia sa nu folosește argumente pentru că nu le are - a se vedea, pentru dezbatere, textele care au însoțit fondarea și refondarea Muzeului (accesibile pe pagina de internet a acestuia. Acuza de „homofobie" și apelul la forțele de ordine nu vor fi niciodată argumente valabile într-o dezbatere culturală și identitară, ci semnul unor tendințe autoritariste.

Actuala criză poate fi rezolvată prin dialog numai după ce Domnul Virgil Ștefan Nițulescu își va asuma eroarea prin care a declanșat un scandal public într-un spațiu al profundității și al serenității. Caracterul discreționar al actului său nu se poate ascunde în spatele acuzelor proferate de actualul Director, printre care sunt repetate cele de discriminare sau de deficit democratic. Nu numai că am citit despre rescrierea istoriei și „nouvorbă" în romanul orwellian 1984, dar am și trăit - majoritatea oamenilor de cultură care am depășit vârsta tinereții -, în propria noastră țară, presiunea ideologicului, rescrierea istoriei, alterarea codului cultural, acuza de „deviaționism" de la principiile „democrației populare" etc.

Al. Tzigara Samurcaș întreba, în 1908: „Suntem vrednici de un muzeu (de etnografie - n.n.) național?" Societatea din vremea sa a răspuns „da", regimul comunist a răspuns „nu", Horia Bernea și colaboratorii săi au răspuns din nou „da", după 1990. La începutul secolului al XXI-lea, trebuie să răspundem din nou la întrebarea: „Suntem vrednici de un muzeu național?" Dacă răspundem „da", atunci nu putem asista pasivi la deturnarea Muzeului Național al Țăranului Român de la rostul său specific în cultura română. Și aceasta nu din ură, cum suntem acuzați, ci din dragoste pentru țăranul român si Tradiție, pentru Al. Tzigara -Samurcaș, pentru Horia Bernea, pentru Irina Nicolau, dar și pentru toți cei ce apreciază valorile care dau viață Muzeului, indiferent de cum se consideră ei.

În sfârșit, însuși muzeul refondat de Horia Bernea și de colaboratorii săi este un răspuns în cadrul dezbaterii culturale de care am amintit: un muzeu fidel și față de tradiție, și față de exigențele contemporane, singurul muzeu din România care a obținut, în 1996, trofeul si premiul de Muzeu European al Anului, acordat de Forumul Muzeului European.
Mai suntem vrednici de el?

Semnează: Acad. Maria Manoliu, profesor universitar de limbi romanice, lingvist/ Prof. univ. dr. Ilie Bădescu, director al Institutului de Sociologie al Academiei Române/ Prof. univ. dr. Radu Baltasiu, Directorul Centrului European de Studii în Probleme Etnice al Academiei Române/ Cristian Mandeal, dirijor/ Prof. univ. dr. Pavel Chirilă/ Dr. Costion Nicolescu, fost Director de imagine al Muzeului Țăranului Român/ Marcel Petrișor, profesor, scriitor, fost deținut politic/ Dionisie Stoenescu, medic, fost deținut politic/ Demostene Andronescu, scriitor, fost deținut politic/ Jacques V. Iamandi, fost deținut politic/ Nicolae Mărgineanu, regizor/ Prof. univ. dr. Costea Munteanu/ Silvia Radu, sculptor/ Prof. univ. dr. Gheorghe Ciobanu, profesor emerit, fizician/ Prof. univ. dr. Ion Gh. Roșca, rector/ Prof. dr. conf. univ. Bogdan Alexandru Voiculescu/ Prof. univ. dr. Eleonora Voiculescu/ Dr. Emilia Corbu, cercetător ştiinţific, arheolog/ Lect. univ. dr. Andreea Bandoiu/ Prof. univ. Horea Paștina/ Prof. univ. Adrian Pârvu/ Prof. univ. dr. Irina Meghea/ Asist. univ. drd. Mihai Coman/ Dr. Marian C. Ghilea, cercetător/ Virgil Vlăescu, doctor în bioetică/ Lect. dr. Octavian Gordon, clasicist/ Dr. Ovidiu Hurduzeu, scriitor/ Liliana Ursu, scriitoare/ Tatiana Petrache, traducător/ Gheorghiţă Ciocioi, etnolog/ Paul Nistor, istoric/ Cornel Ciucanu, istoric/ Florin Şinca, istoric/ Marcel Lutic, etnograf/ Laurențiu Dumitru, publicist/ Elena Dulgheru, critic de film/ Liliana Chiaburu, arhitect/ Rafael Udriște, jurnalist/ Doina Bâscă, jurnalist/ Doina Mândru, critic de artă/ Adriana Scripcariu, critic de artă/ Ileana Pintilie, critic de artă/ Raluca Băloiu, critic de artă/ Prof. univ. dr. Constantin Flondor, pictor/ Prof. univ. dr. Florin Ciubotaru, pictor/ Andrei Rosetti, pictor/ Bogdan Vladuță, pictor/ Ion Grigorescu, pictor/ Emilia Pop, pictor/ Mihai Sârbulescu, pictor/ Irina Papuc, pictor/ Corina Maria Negreanu, pictor/ Mircea Roman, sculptor/ Călin Vasilescu, sculptor/ Dragoș Neagoe, sculptor/ Alexandru Papuc, sculptor/ Dumitru Bondar, sculptor/ Elena Scutaru, sculptor/ Alexandra Dorobanțu, arhitect/ Militza Sion, arhitect/ Cristian Mihu, arhitect/ Nina Teodor, sociolog/ Victor Ceauşu, profesor de istorie/ Prof. univ. dr. Teodor Laurian/ Prof. Univ. Dr. Valeriu Irimescu, membru corespondent al Academiei Române/ Conf. univ. dr. Codrina Laura Ioniță/ Lect. univ. dr. Puiu Ioniță/ Georgeta Irimescu, profesor universitar/ Prof. univ., pictor Marin Gherasim/ Cosmina Dragomir, profesoară, artist plastic/ Dr. ing. Erast Călinescu/ Nicolae Mihail Stanca, inginer Dr. Răzvan Constantinescu, șef de lucrări U.M.F. Iași/ Amalia Ritivoi, medic/ Constantin Ritivoi, medic/ Anca Iordăescu, pictor/ Sorin Costina, medic/ Marius Boca, medic/ Roxana Cristian, medic/ Sorin Maximeasa, medic/ Cornelia Maximeasa, medic/ Răzvan Vasiliu, medic/ Otilia Vasiliu, medic/ Dima Constantin, medic/ Adrian Ilie, medic/ Paul Teodor, inginer tehnic/ Dinu Savopol, inginer/ Silviu Nicolae Radu, inginer/ Mihaela Nețoiu, profesoară/ Olga Andreescu, profesoară/ Alexandru Ciolan, editor, lingvist/ Iulian Capsali, regizor, publicist/ Irina Bazon, filolog, traducător/ Dr. Cristina Cânepă, matematician/ Dr. Ana Ursescu, matematician/ Dan Tanasa, român/ Florian Palas, profesor, jurnalist/ Victor Roncea, jurnalist/ Andrei Brezianu, scriitor/ Cristina Poponete, sociolog militar/ Alexandru Agavriloae, arhitect/ Nicolae Luca, scriitor, cineast/ Daniel Focşa, istoric/ Florina Petre, Romania/ Cosmin Alexe Diaconu, Bergen-Norvegia.

Muzeul Țăranului Român

Ambasadorul SUA la Bucuresti, la Parada gayPe țăranul acesta mărturisit la Muzeul Țăranului Român în altitudinea lui duhovnicească, în pofida simplității și asprimii unei vieți de trudă, nu-l mai ating răutățile zilei: el își are locul lui în veșnicie, pentru că L-a trăit pe Hristos.

„Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase, sau surprinzătoare, sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totdată că aici avem ce povesti şi copiilor ...".[2]

Pentru un suflet de român (pe care nu am pretenția că toată lumea îl înțelege, dar îl poate măcar respecta), Muzeul Țăranului Român reprezintă infinit mai mult decât expunerea savantă a unor exponate în relație cu niște oameni oarecare care trăiau la țară și care acum nu mai sunt printre noi, dar ne-au rămas obiectele lor. Acest muzeu, prin inteligența duhovnicească a unor titani din spațiul culturii precum Horia Bernea, a căpătat alura unei biserici, cu vocația de a dezvălui ceva din intimitatea de taină dintre Dumnezeu și om în trăirea strămoșilor noștri. Cel mai adesea, obiectele expuse arată o cultură a unor oameni în care Dumnezeu a însămânțat dorirea de sfințenie, și pe care, iată, prin moștenirea de la ei, ne-o transmit și nouă. Acest muzeu nu are nimic din neutralitatea științifică a unui insectar: aici obiectele sunt vii pentru că vii întru Domnul erau și cei care le-au confecționat, și cei care au știut să le descopere și să le pună în valoare pentru folosul nostru.

A mă simți acasă la Muzeul Țăranului Român înseamnă a trăi o anume intimitate proprie căminului în care am primit viață sau am dat la rândul meu. În plus, pentru românul satului nostru, ortodox, Dumnezeu este cineva care face parte din familie. Iar împreună cu El și sfinții, acești minunați la suflet reprezentați în icoanele despre care un copil din poporul nostru spunea căsunt „pozele de familie ale lui Dumnezeu". De aceea acest muzeu, înfățișând casa țăranului, Îl încape acolo și pe Dumnezeu și pe sfinții lui. În această comuniune și comunitate de suflet, de reculegere sufletească, de întîlnire între generații, de întâlnire cu rădăcinile mele, de întâlnire cu mine însumi întru ființa neamului meu, de întâlnire cu mine însumi întru Dumnezeu, în care mă simt mai aproape de părinți și doritor a împărtăși bucuria și copiilor mei, se dorește cu sprijinul unor puternici ai lumii acesteia, în spiritul depravării ieșită astăzi în lume ca să secere suflete după suflete, intruziunea a ceea ce se legitimează prin a nurespecta cele pe care propria noastră alcătuire trupească și firea însăși ne învață. Ni se propune să ignorămbanatomia umană, diferențierea sexuală, orientarea sexuală a omului în masculin și feminin. Țăranul român, dragi iubitori de dez-orientare sexuală, fără să-l idealizăm, precepea păcatul desfrânării cu atâta acuitate încât dacă cineva păcătuia se spunea că a spurcat satul! În casa lui ați găsit de cuviință să vă faceți vestirea?

Ușile lumii acesteia le pot forța puterea și duhul lumii, nu și ușile Împărăției lui Dumnezeu. Că este toată lumea de acord sau nu, Taina Împărăției lucrează încă din această lume, aici și acum. Orice răstignire în plus, chiar și a țăranului român pus să găzduiască între zidurile unui muzeu care îi e dedicat ceea ce nu a dorit și trăit, îl apropie de Înviere. Țăranul acesta a supraviețuit totalitarismului, și lecția lui o primim și noi cu recunoștință. Ieșiți din totalitarism, știm de acum să-i recunoaștem pecetea. Pe țăranul acesta mărturisit la Muzeul Țăranului Român în altitudinea lui duhovnicească, în pofida simplității și asprimii unei vieți de trudă, nu-l mai ating răutățile zilei: el își are locul lui în veșnicie, pentru că L-a trăit pe Hristos. (Pr. Răzvan Ionescu[3])
Grafica - Ion Măldărescu
Cine ne vrea etrusci?PDFImprimareEmail
Acad. Sorin Dumitrescu  
Joi, 07 Martie 2013 19:20
Sursa: Ziaristii.online - http://www.art-emis.ro/analize/1482-cine-ne-vrea-etrusci.html
---------------------------------------------------
[1] Un american despre propaganda "gay" de la Bucuresti: "Mi-e rusine de Ambasada SUA din Romania!". Kevin Allen, Ancient Faith Radio: "I am ashamed that our country's embassy and cultural attache would be promoting the "LGBT" agenda!". Academician Sorin Dumitrescu: "Cine ne vrea etrusci?"
[2] http://www.muzeultaranuluiroman.ro
[3] pr. Răzvan Ionescu, scris pentru portalul Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, DOXOLOGIA
==============================
===========================================
=============================================================
FOTOGRAFIA ZILEI / EPIGRAMA DE PUS PE PERETE
=============================================
======================================
=======================================================
===================================================================

Patima lăcomiei de avere a devenit o boala incurabila. AVEREA innebuneste mintile multora. Averea genereaza scandal dupa scandal...! Azi, nici Costică Ştefănescu, fosta legendă a Universităţii Craiova nu scapa! O TEMPORA, O MORES!

$
0
0

DUMNEZEU SĂ-L ODIHNEASCĂ ÎN PACE!
Oltenii, nu te vor uita!
Admin

Scandal după moartea lui Costică Ştefănescu:soţia fostului mare fotbalist,acuzată că a rămas căsătorită pentru bani.

Fratele lui Costică Ştefănescu, fosta legendă a Universităţii Craiova care s-a sinucis săptămâna trecută deoarece suferea de cancer, o acuză pe soţia fotbalistului că a rămas căsătorită cu el doar pentru bani.

“Vă spun doar atât: Costică mai avea de luat un rest de bani din Qatar (n.r. unde a antrenat), vreo 7.000 de dolari. El ar fi vrut să-i ia, dar Mary (n.r. soţia) a zis să nu se ducă, că nu e bine. Banii i-a luat ea şi nu a mai spus la nimeni”, a spus Ion Ştefănescu, fratele fotbalistului, pentru ring.

 
Acesta a mai precizat că, în urmă cu câteva luni, Costică Ştefănescu ar fi vrut să divorţeze de soţia sa, dar ea nu a fost de acord. “Ea n-a vrut. Trageţi dumneavoastră concluziile”, a spus Ion Ştefănescu.
Pe de altă parte, Ion Ştefănescu a mai spus că fratele său l-a trimis să inspecteze cavoul de la Craiova, cu câteva zile înainte să se sinucidă. “Mi-a zis să văd ce trebuie făcut şi cât costă o înmormântare la cavoul familiei, că el acolo voia să fie îngropat. E clar că se gândea să moară”, a spus Ion Ştefănescu.
 
Sursa:http://www.gandul.info/sport-miscare/scandal-dupa-moartea-lui-costica-stefanescu-sotia-fostului-mare-fotbalist-acuzata-ca-a-ramas-casatorita-pentru-bani-11274935?utm_source=Gandul&utm_medium=Click%2BBula

Scandal după moartea lui Costică Ştefănescu: Fratele fotbalistului o atacă pe soţia acestuia.
Rudele fostului fotbalist Costică Ştefănescu au început cearta pe averea acestuia.
Sursa REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/scandal-dupa-moartea-lui-costica-stefanescu-fratele-fotbalistului-o-ataca-pe-sotia-acestuia_1256548.html#ixzz2dGpsccdw


Ion, fratele lui Costică Ştefănescu, vrea ca decedatul său să fie îngropat ca un sinucigaş.
http://www.puterea.ro/eveniment/ion-fratele-lui-costica-stefanescu-vrea-ca-decedatul-sau-sa-fie-ingropat-ca-un-sinucigas-77427.html
==============================
=============================================
================================================================






===================================
===============================================
================================================================

Procurorii anticorupție au cerut închisoare cu executare pentru președintele de onoare al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, acuzându-l de spălare de bani. Prejudiciul calculat de anchetatori depăşeşte 60 de milioane de euro. Sentinţa, peste două săptămâni

$
0
0

Procurorii cer închisoare cu executare pentru Voiculescu în dosarul ”TelepatICA”.
Procurorii anticorupție au cerut închisoare cu executare pentru președintele de onoare al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, acuzându-l de spălare de bani. Voiculescu a avut astăzi, la Tribunalul București, ultimul termen în dosarul ”TelepatICA”. De asemenea, s-a solicitat confiscarea sumelor ”obținute” de Dan Voiculescu și ”specificate în rechizitoriu”, transmit televiziunile de știri.

Pedeapsa maximă prevăzută de lege pentru infracțiunile de care este acuzat Voiculescu poate ajunge la maxim 12 ani.
 
Instanța a anunțat că nu va da verdictul astăzi și că va amâna pronunțarea. Judecătoarea dosarului este Grațiela Constantin.
 
Conform Agerpres, procurorul a pus în vedere instanței că pentru infracțiunea de folosire a calității de președinte de partid în vederea obținerii de foloase necuvenite a intervenit prescripția, în timp ce pentru infracțiunea de spălare de bani acest termen nu s-a îndeplinit și a cerut condamnarea cu executare plus reținerea sumelor de bani obținute din săvârșirea infracțiunilor.
 
Procurorii au cerut închisoare cu executare pentru toți acuzații din dosar.
 
Magistrații au anunțat pe 27 iunie că judecarea dosarului privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) va avea ultimul termen pe 29 august.
 
Dan Voiculescu a fost trimis în judecată în decembrie 2008 de procurorii DNA, în calitate de acţionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu şi Compania (Grivco) SA Bucureşti, de membru al Adunării Generale a Acţionarilor şi al Consiliului de Administraţie ale ICA şi de membru al AGA şi director general al SC ‘Bioprod’ SA Bucureşti.

În acest dosar a mai fost trimis în judecată fostul administrator al SC ‘Benefica’ SA Bucureşti (firmă din grupul Grivco) Jean-Cătălin Sandu, pentru complicitate la infracţiunea de stabilire, cu intenţie, a unei valori diminuate faţă de valoarea comercială reală a bunurilor aparţinând agenţilor economici la care statul este acţionar.

Gheorghe Mencinicopschi, directorul general şi membru al AGA şi, ulterior, al Consiliului de Administrație al ICA SA Bucureşti, a fost trimis și el în judecată pentru abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals în înscrisuri sub semnătura privată.

Sursa:
http://www.dcnews.ro/2013/08/procurorii-cer-inchisoare-cu-executare-pentru-voiculescu-in-dosarul-telepatica/
==============
===============================
================================================

31 AUGUST - ZIUA LIMBII ROMÂNE

$
0
0


TUTUROR PROFESORILOR DE ROMÂNĂ, POEŢILOR, SCRIITORILOR ŞI CELOR CARE IUBESC POEZIA ŞI CARTEA, LA MULŢI ANI, CU DORIRE DE TOT BINELE, DE ZIUA LIMBII ROMÂNE!


Pentru că te iubesc dragă Limbă Română ...


......................................................................


1. Voi scrie întotdeauna noştri şi voştri, cu un singur i.
2. Voi scrie întotdeauna creează, agreează, cu doi e.
3. Voi scrie întotdeauna Nu fi ! , cu un singur i.
4. Voi scrie fii, cu doi i, doar la imperativ afirmativ (Fii !) şi la conjunctiv prezent (tu să fii, tu să nu fii). În rest, pe fi îl voi scrie cu un singur i:nu fi!, vei fi, poţi fi, ai fi, ai fi fost, să fi fost.
5. Voi scrie întotdeauna o zi, Zi ! şi Nu zice !. Voi folosi doi i doar în Zi-i (lui/ei)! şi doar cu cratimă.
6. Pe -ţi îl voi separa de verb cu liniuţă doar dacă pot să-i adaug un tu … ţie / al tău: (Tu) trimite-ţi copiii (tăi) la şcoală! (Tu) pune-ţi semnătura (ta)!.
7. Verbele terminate la infinitiv în -i le voi scrie cu un singur -i şi la viitor şi la condiţional. Voi scrie întotdeauna voi fi, aş fi, pot fi; vei şti, ai şti,poţi şti; vei reuşi, ai reuşi, poţi reuşi. Sunt conştient de faptul că, în afară de verbele a pustii, a se sfii, a prii, a înmii, toate celelalte verbe terminate în -i se scriu cu un singur -i la infinitiv, viitor şi condiţional.
8. Voi scrie miniştrii, cu doi i, numai dacă miniştrii poate fi înlocuit în acelaşi context cu ministrele sau doamnele. Prin urmare, voi scrie întotdeauna ambii miniştri, ceilalţi miniştri, cei 15 miniştri ai cabinetului.
9. Voi scrie membrii, cu doi i, numai dacă membrii poate fi înlocuit în acelaşi context cu membrele. Prin urmare, voi scrie întotdeauna ambii membri, ceilalţi membri, cei 15 membri.
10. Voi scrie mândrii, cu doi i, numai dacă mândrii poate fi înlocuit în acelaşi context cu mândrele. Prin urmare, voi scrie întotdeauna Fiţi mândri !, suntem mândri.
11. Voi scrie întotdeauna îmi, îţi, îşi, într-un cuvânt.
12. Voi scrie întotdeauna înşală, aşază, cu -a-, şi greşeală, cu -ea-.
13. Voi scrie întotdeauna vreun, vreo, într-un cuvânt.

-------------------------------------------------------------------
Sursa:
https://www.facebook.com/vburcu

 
TUTUROR PROFESORILOR DE ROMÂNĂ, POEŢILOR, SCRIITORILOR ŞI CELOR CARE IUBESC POEZIA ŞI CARTEA, LA MULŢI ANI, CU DORIRE DE TOT BINELE, DE ZIUA LIMBII ROMÂNE!

 

====================================================
=========================
====================================================
 

===============================
===================================================
================================================================

Exploziv. Monica Macovei marturiseste cum acționează ca spion la Parlamentul European! Cum strange date compromitatoare din interiorul institutiilor europene! Woww... OK, nu am motive s-o contrazic. Nu ne spune insa in slujba cui o face! In interes propriu? Doar pentru "santaj" si... "a avansa"?

$
0
0

Cum spionează Monica Macovei la PE:întâlniri în parc, sms-uri secrete, căutări prin dosare.
Monica Macovei a dezvăluit, sâmbătă, cum acționează ca spion la Parlamentul European.

 Europarlamentarul a relatat două “aventuri” personale în urma cărora a intrat în posesia unor documente compromițătoare.

Poveștile au fost împărtășite de Monica Macovei la Școala de Vară a TDL, de la Eforie Nord, acolo unde europarlamentarul le-a explicat tinerilor că un politician nu trebuie să se limite la munca de birou.

“Există și ceva de aventură, adică nu sunt lucrurile simple și birocratice. Vă pot da două exemple de cum am lucrat când am fost raportor pe descărcările de gestiune ale agențiilor europene. Curtea Europeana de Conturi face niște rapoarte în care nu prea găsește multe lucruri și m-am apucat eu să fac cercetare pe fiecare agenție, pe contracte de achiziție publice. Și au venit spre mine oameni care lucrează în instituțiile europene, care știu ilegalități din instituțiile europene, care vor să le spună, dar nu vor să li se spună numele, fiindcă le e teamă că își pierd slujba. Lucrând la acest lucru, am primit tot felul de mesaje.

Ți se adresează pe adresa de mail a Parlamentului European, că nu te cunosc. Bănuiesc că se uită și ei pe internet să vadă cine ești și după aia te testează o perioadă de câteva luni, că, repet, riscă să-și piardă slujba.Și te sună, la anumite ore, în anumite zile, de pe anumite numere pe care nu le cunoști. Te testează, pentru că vrea să aibă încredere în tine că îți dă documente și informații și nu-i vei spune numele niciodată”, și-a început Monica Macovei lecția de spionaj, citată de pesurse.ro.

Aventura din Nord, pe malul lacului
“După testare și discuții cu o persoană pe care nu o văzusem niciodată – a durat două-trei luni această testare, și îmi spunea lucruri la telefon, dar aveam nevoie de documente – mi-a spus: «Uite ce facem: ne întâlnim, să vii poimâine seară…», undeva într-o țară din nord, «…la lacul cutare, de lângă comuna X, lângă aeroport e o mașină. Intri pe aleea care se numește așa, ajungi la stâlpul de lumină din dreptul lacului, faci stânga și te așezi pe a treia bancă, și asta să fie la ora 9 fix seara». Am fost la 9 seara la a treia bancă la stânga și au venit doi oameni, soț și soție, care lucrau într-o instituție europeană. Am stat pe bancă vreo jumătate de oră, m-au luat la ei acasă să dorm și mi-au dat documente și informații, și apoi a doua zi m-am întors. Vreau să vă explic că așa se întâmplă în viață și trebuie să fii pregătit pentru astfel de aventuri”, a spus Monica Macovei în fața tinerilor din PDL.
Din filmele cu James Bond

“Un altul. Iarăși mă testează, mă sună și îi zic că e cazul să ne întâlnim. Îmi spunea de contracte de achiziții publice. Zic «Bine, hai să ne întâlnim în față, în piața Luxemburg, să bem o cafea». Zice: «Nu, nici vorbă. Am să trimit eu prin SMS unde ne întâlnim». A doua zi primesc un SMS: «În 40 de minute să fiți la catedrala Saint-Michel, pe jos și singură». Am pornit pe jos, am lăsat totul și m-am dus acolo. Eu nu știam cum arată el, el știa cum arăt eu. Am ajuns acolo, a fost ca în filmele lui James Bond. Am primit un alt SMS: «Acum o iei la dreapta și te oprești acolo». M-am dus acolo. El probabil mă urmărea și dorea să se convingă că sunt singură. Avea o funcție foarte înaltă. E, s-a repetat de cinci ori, m-am plimbat din intersecție în intersecție, din SMS în SMS, până când a fost ultimul SMS care a zis: «Vezi în față cafeneaua cutare, intră acolo și așează-te la masa a treia la stânga». Și a venit și mi-a dat informații și documente”, și-a continuat europarlamentarul relatarea.

Monica Macovei le-a dat un ultim sfat tinerilor PDL: “Răspundeți «Da» la astfel de provocări! Așa avansezi, așa faceți lucruri”.

http://www.dcnews.ro/2013/08/cum-spioneaza-monica-macovei-la-pe-intalniri-in-parc-sms-uri-secrete-cautari-prin-dosare/

Supus presiunilor, Victor Ponta îşi schimbă atitudinea. "Votul meu de deputat va fi împotrivă", a precizat Premierul! Cameleonismul politic şi Roşia Montană. Parlamentul va decide!

$
0
0

Analiză de ştiri.
Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă seară,că el personal, în calitate de deputat,va vota împotriva proiectului Roşia Montană,adăugând că este important ca toate argumentele pro şi contra acestui proiect să fie discutate în Parlament.

Cum s-a ajuns la această poziţie a premierului Ponta? Vă invităm să ne aducem aminte câteva evenimente şi declaraţii importante ale premierului si altor jucători politici.

Ponta promitea în campania electorală respingerea proiectului Roşia Montană

Una din cele 15 promisiuni electorale principale ale USL, respectiv promisiunea cu numărul 8, preciza clar: ”Respingerea proiectului Roşia Montană, cu evaluarea corectă pe trei zone: respectul pentru mediu, protejarea interesului naţional şi combaterea corupţiei politice”.

Poziţia acestuia era întărită la vreme respectivă şi de soţia acestuia, europarlamentarul Daciana Sîrbu. "O să mă leg cu lanţuri dacă vorbim de Roşia Montană, unde sunt absolut convinsă că e greşit dacă se întâmplă". Aceasta a adăugat că "putem compara Roşia Montană cu o casă închiriată - vom primi o chirie infimă, dar chiriaşii vor pleca la final cu tot cu mobilă, cu parchetul, cu comoara din casă şi ne vor lasa în urmă o bombă”.

Ponta îşi încalcă promisiunea. Guvernul aprobă proiectul

La nici măcar un an de la această promisiune electorală asumată prin programul de guvernare, Guvernul a decis marţi să aprobe proiectul de lege care reglementează exploatarea minereurilor din Roşia Montană. După ce a trecut de Guvern, proiectul intră acum în circuitul parlamentar şi necesită, aviz, raport şi vot final în fiecare dintre cele două camere legislative urmând ca, ulterior, să meargă la promulgare.

Fostul ministru al Mediului, Laszlo Borbely, a precizat joi că decizia politică în privinţa începerii exploatării minereurilor de la Roşia Montană a fost luată din momentul în care proiectul de lege a fost adoptat în şedinţa de guvern.

Ponta faţă în faţa cu opoziţia

Liderul UDMR Laszlo Borbely a explicat că proiectul de lege nu dă un răspuns clar în privinţa protejării mediului şi nici referitor la importanţa naţională a investiţiei.

”De fapt, sunt două probleme la care proiectul de lege nu dă răspuns. Este fundamentală problema mediului şi ceea ce ţine de legislaţia de mediu. Eu nu cred că putem să rupem partea economică de partea de mediu. Şi eu nu sunt convins, şi nu am fost convins nici în perioada în care eram ministru, că această investiţie nu dăunează mediului”, a precizat Borbely.

“Vine o firmă privată, investeşte, are criteriile sale. Nu ştiu cum poate fi această investiţie considerată de interes public şi de interes naţional în aceste condiţii. Probabil în Parlament vom discuta şi vom pune aceste întrebări”, a adăugat liderul UDMR.

Remus Cernea, preşedintele Partidului Verde critica decizia lui Ponta: ”Este regretabil că Guvernul vine cu un astfel de proiect de lege întrucât acesta în esenţă suspendă statul de drept. De ce? Practic structura întregului proiect vizează eliminarea tuturor barierelor legislative împotriva proiectului minier pe baza de cianuri de la Roşia Montană. Aşadar, toate acele legi care împiedicau proiectul de la Roşia Montană, acum vor fi modificate, sau suspendate, pentru a se permite iniţierea acelui proiect cu impact devastator asupra mediului. Această iniţiativă a Guvernului sper să se lovească de un refuz al Parlamentului, sper ca Parlamentul să aibe înţelepciunea să refuze, să respingă o astfel de iniţiativă”.

”Asistăm la o avalanşă de decizii care sunt îndreptate acum împotriva mediului, fie că e vorba de Roşia Montană, fie că e vorba de gazele de şist, fie că e vorba de ariile protejate, fie că e vorba de legea aceea votată în Parlament privind cultivarea organismelor modificate genetic în ariile protejate”, a declarat Remus Cernea pentru Epoch Times.

Nici din interiorul USL criticile nu s-au lăsat aşteptate prea mult

"Aşa cum a anunţat că va face Daciana Sîrbu, soţia lui Ponta, aşa voi face şi eu. Prefer să stau în lanţuri decât să accept aşa ceva. Am citat spusele ei şi voi proceda la fel, asta e atitudinea mea de parlamentar", a declarat vineri senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu pentru Ziare.com, adăugând că sunt "destul de mulţi" parlamentari USL care se opun proiectului.

Întrebat cum comentează schimbarea de atitudine a lui Victor Ponta privind proiectul de la Roşia Montană, Roşca Stănescu a precizat că acesta "ar trebui să ne prezinte şi nouă argumentele".

Senatorul PSD Gabriela Creţu a declarat că nu are de gând să voteze un astfel de proiect, subliniind că acesta nu ar trebui votat prin lege specială.

"Proiectul va fi trimis Parlamentului, nu înseamnă că a şi trecut. E clar, există poziţii distincte şi în grupul politic al PSD, şi în USL, şi în Parlament. Dacă proiectul este cel care circulă, nu voi vota un asemenea proiect, nu atât din cauza cianurilor, cât pentru că nu cred că e corect să votăm legi speciale pentru situaţii speciale, legea e aceeaşi pentru toţi”, a precizat senatorul PSD.

În opinia ei, unii parlamentari sunt contra proiectului dar nu îndrăznesc să-şi exprime punctul de vedere.

”În politica noastră nu există obiceiul de a te exprima public când eşti contra curentului, dar bănuiesc că numărul opiniilor împotriva exploatării sunt mai numeroase decât cele expuse", a adăugat aceasta.

Supus presiunilor, Ponta îşi schimbă atitudinea

"E un singur proiect în această toamnă asupra căruia realmente eu nu o să cer şi chiar o să rog liderii de grup să nu avem o decizie a grupului. Realmente fiecare va vota după propria conştiinţă, cum crede că e mai bine pentru alegătorii săi", a precizat vineri Victor Ponta.

"E un proiect extrem de controversat, nici eu nu sunt convins de el, mă refer la Roşia Montană. Mă gândeam însă că tocmai un proiect atât de controversat nu poate fi decis de Guvern, ci poate fi decis doar de către cei care îi reprezintă pe toţi cetăţenii României, şi aceia sunteţi numai dumneavoastră", a concluzionat premierul Ponta.

La numai o zi de la aceste declaraţii, Victor Ponta ajunge chiar să voteze contra proiectului respectându-şi astfel promisiunea din campania electorală. Victor Ponta a motivat trimiterea proiectului în Parlament prin faptul că această instituţie este cel mai transparent for în care se pot dezbate şi se pot lua în considerare toate argumentele pro şi contra exploatării de la Roşia Montană.

Întrebat despre faptul că susţinea, în trecut, respingerea acestui proiect şi amintindui-se şi de declaraţiile soţiei sale, Daciana Sîrbu, VV Ponta a replicat: "Eu voi vota împotrivă, pe considerentele pe care le-am spus".

"Votul meu de deputat va fi împotrivă", a reiterat premierul.

Astfel, după ce proiectul a fost aprobat de Guvern, decizia politică fiind practic luată în acest sens, Victor Ponta iese din ecuaţie şi lasă responsabilitatea celorlalţi.
Sursa:
http://ro.stiri.yahoo.com/cameleonismul-politic-%C5%9Fi-ro%C5%9Fia-montan%C4%83-081810666.html

Citește și
Victor Bostinaru despre proiectul Rosia Montana si impactul de mediu



Încărcat la 04.10.2011
Eurodeputatul Victor Bostinaru despre proiectul Rosia Montana in cadrul dezbaterilor petitiilor Fundatiei Culturale Rosia Montana si Ad Astra in Comisia pentru Petitii a Parlamentului European.

Sursa video: Parlamentul European
===========================
===================================================
Strict Secret Aurul României
Am putea fi una dintre cele mai bogate țări din lume. Am putea fi prima din Europa în exploatarea aurului. Am putea să ne plătim de trei ori datoria către FMI. Dar n-o facem. De ce? E secret de stat. Reporterii nostri au aflat că, în timp ce oficialii români susțin că nu mai avem rezerve de aur, străinii fac descoperiri șocante. Firme occidentale au descoperit la noi metal prețios în valoare de zeci de miliarde de dolari, acolo unde statul român a închis minele, pe motiv că sunt secate. Sub ruinele fostelor companii de exploatare, devastate de hoți, sunt munți de aur pur. Cei care au lucrat în minierit, spun că îndustria a fost falimentată pentru că au existat înterese interne și externe.
VIDEO. Click here:
http://inpremiera.antena3.ro/reportaje/strict-secret-aurul-romaniei-1.html

====================================================================

 










 
=================================
=================================================
===================================================================


Roumanie: manifestations contre un projet canadien de mine d'or
==================================

Plusieurs milliers de personnes manifestaient dimanche à Bucarest et dans plusieurs villes de Roumanie contre un projet canadien de mine d'or prévoyant d'utiliser de grandes quantités de cyanure dans un village de Transylvanie.
A Bucarest, plus de 3.000 manifestants ont sillonné le centre ville jusqu'au siège du gouvernement où ils ont scandé des slogans contre ce projet.
De retour place de l'Université, point de départ de leur manifestation, ils se sont assis sur la chaussée, bloquant en partie la circulation sur le principal axe routier de la capitale, ont constaté des journalistes de l'AFP. Un cordon de gendarmes leur faisait face.
"Nous ne voulons pas de cyanure, nous ne voulons pas de dictature" ou encore "Unis, nous sauverons Rosia Montana", scandaient les protestataires, dont de nombreux jeunes et des familles.
Ils étaient un millier à Cluj (nord-ouest) et des centaines à Timisoara (ouest), Alba Iulia (centre) et Iasi (nord-est), selon la gendarmerie et les médias locaux.
Les protestataires ont conspué les hommes politiques, du gouvernement et de l'opposition, accusés de favoriser ce projet contre l'avis de la population.


"Cette mine va détruire une zone très belle où on pourrait développer le tourisme", estime Ioana Frangulea, 20 ans, étudiante en horticulture à Bucarest.
Le gouvernement de centre gauche du Premier ministre Victor Ponta doit soumettre au parlement un projet de loi déclarant "d'intérêt national exceptionnel" l'exploitation minière voulue par la société canadienne Gabriel Resources dans le village de Rosia Montana (nord-ouest), en dépit de l'opposition des défenseurs de l'environnement et du patrimoine.
Ce texte prévoit entre autres de faciliter les expropriations.
"C'est la première fois qu'un projet de loi est fait seulement pour une compagnie", estime le sociologue Mircea Kivu, venu manifester.
"Beaucoup de manifestants ne sont pas ici seulement pour des raisons écologiques mais parce qu'ils ont l'impression d'avoir été trompés", a-t-il ajouté.
Lorsqu'elle était encore dans l'opposition, la coalition de centre gauche avait promis de bloquer le projet de mine d'or de Rosia Montana et l'exploration des gaz de schiste.


Mais depuis son arrivée au pouvoir en 2012, le gouvernement de centre gauche a donné des permis d'exploitation à Chevron pour les gaz de schiste et déclaré la mine d'or de Rosia Montana priorité nationale.
La société Gabriel Resources s'est réjouie du projet de loi "qui va accélérer le développement de la plus grande mine d'or d'Europe".
Gabriel Resources prévoit d'extraire, via sa filiale Rosia Montana Gold Corporation, 300 tonnes d'or et 1.600 tonnes d'argent.
Elle promet 900 emplois durant la phase d'exploitation qui durera 16 ans et d'importantes retombées économiques pour la région.
Le projet conduira à la destruction de quatre montagnes autour du village et endommagera une partie de galeries minières romaines uniques, mettent en garde les archéologues.
Il prévoit également l'utilisation d'une moyenne de 12.000 tonnes de cyanure par an.
AFP

Avem o şansă rară! Să ne luăm înapoi petrolul şi gazele… Nu-i asa ca nimeni nu stie ca in 2013 expira contractul de concesiune cu OMV? Sa fim cu ochii pe Guvern!

$
0
0

Să ne luăm înapoi petrolul şi gazele…

Timp de 8 ani, tot felul de idioţi au afirmat că „am vândut” petrolul românesc. Mai nou, şi gazele româneşti. S-au creat şi tot felul de legende. Pe una dintre ele, am auzit-o zilele trecute la televizor, la emisiunea simpaticului Florian Bichir. Se făcea că Michael Guest venise la guvern să aucă un investitor pentru Petrom. Speriat, tot guvernul s-a ascuns prin birouri, iar eu, de teamă, aş fi plecat la Râmnicu Vâlcea. În timpul ăsta, Guest – în calitatea pe care i-o arată şi numele – se plimba pe culoare (aşa era, pe atunci, transparenţa – ambasadorii se plimbau pe unde vroiau în clădirea guvernului) şi s-a întâlnit cu un consilier, ascuns, dar care nu mai rezistase – ieşise să facă pipi.

În realitate, prin contractul de privatizare, s-a concesionat exploatarea unor perimetre, nu s-a „vândut” petrolul. Concesionarea a fost acordată pentru o perioadă de 10 ani (FMI ceruse, iniţial, ca durata să fie de 30 de ani dar noi nu am fost de acord). Această perioadă se încheie la sfârşitul anului 2013. Asta înseamnă că putem să „ne luăm înapoi” petrolul şi gazele şi, poate, să reînfintăm o companie naţională – care ar putea să fie eventual condusă de Ilie Şerbănescu – cel care comentează frecvent aceste aspecte, având şi experienţa de fost ministru al Reformei într-un guvern al CDR.

Sper că Traian Băsescu va susţine acest proiect şi sper că, poate, l-a discutat zilele trecute, cu ocazia primirii la Cotroceni, cu directorul general executiv al OMV, Gerhard Roiss. Cu atât mai mult cu cât, pe baza procesului intentat la Haga, la iniţiativa mea, pentru delimitarea faţă de Ucraina a zonelor maritime din Marea Neagră, avem posibilitatea să investim sume importante pentru a exploata zăcămintele de petrol şi gaze de acolo.

Tot Traian Băsescu, la aceeaşi întâlnire, se felicita că „România nu a vândut, anul trecut, 10% din Petrom” fără să explice de ce, în mandatele sale, România nu mai are 49% acţiuni la Petrom ci doar 18%.


Concluzie:
Ca să fie clar, concesionarea (nu vânzarea) de petrol şi gaze către OMV s-a făcut pe o perioadă de 10 ani. Această perioadă se încheie la sfârşitul anului 2013.

Există două variante de soluţie:

a) fie, pur şi simplu, statul român nu mai concesionează petrolul şi gazele către OMV;
b) fie redevenţa, pe care ar putea să o stabilească Ilie Şerbănescu, ar fi fixată la un nivel foarte înalt, astfel încât să descurajeze orice companie eventual interesată.

A venit, deci, timpul să luăm în propriile mâini soarta petrolului românesc! Anul 2013 va fi, sub acest aspect, un test pentru Traian Băsescu. Să nu facem de două ori aceeaşi greşeală! Să dovedim că ceea ce spunem la televizor, putem să punem în practică.

Sursa :
A venit momentul să luăm în propriile mâini soarta petrolului românesc!
 Publicat noiembrie 11, 2012

======================
=============================================
===============================================================

Justitia la noi nu este OARBA, este TEMBELA. Stiu cei care ACUM 'instrumenteaza" cazul "locuintelor de serviciu" cate asemenea IDENTICE cazuri s-au "consumat" in ultimii 23 de ani??? Eheee... FARA NUMAR, tovarasi magistrati! Fara numar! Pedepse? Masuri? Povesti de presa...

$
0
0

Dobriţoiu şi alţi zece generali şi colonei, trimişi în judecată în dosarul locuinţelor de serviciu.

Fostul ministru al Apărării Corneliu Dobriţoiu şi alţi zece generali şi colonei au fost trimişi în judecată în dosarul privind cumpărarea unor locuinţe de serviciu în baza unor declaraţii false, informează Mediafax.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari au trimis în judecată în acest dosar 11 persoane care au deţinut funcţii de conducere în Ministerul Apărării Naţionale (MApN) la data faptelor, în legătură cu achiziţionarea, în condiţii nelegale, a unor locuinţe de serviciu la preţ subvenţionat.
   
Generalul maior în rezervă Corneliu Dobriţoiu, în prezent senator, a fost trimis în judecată pentru participaţie improprie la abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial şi participaţie improprie la fals intelectual, toate cu consecinţe deosebit de grave, se arată într-un comunicat de presă de miercuri al DNA.
   
General de brigadă în rezervă Traian Pigui, şef al Direcţiei Domenii şi Infrastructuri din MApN la data faptelor, va fi judecat pentru participaţie improprie la abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi intereselor publice şi participaţie improprie la fals intelectual (opt acte materiale), toate în formă continuată, cu consecinţe deosebit de grave.
   
General maior în rezervă Floarea Şerban, şef al Direcţiei Legislaţie şi Asistenţă Juridică din MApN la data faptelor, a fost acuzată de participaţie improprie la abuz în serviciu contra intereselor publice ş?i participaţie improprie la fals intelectual (două acte materiale), toate cu consecinţe deosebit de grave
   
General maior în rezervă Francisc Radici a fost acuzat de participaţie improprie la abuz în serviciu contra intereselor publice şi contra intereselor persoanelor, precum şi pentru participaţie improprie la fals intelectual (două acte materiale), toate cu consecinţe deosebit de grave.
  
General maior în rezervă Constantin Năstase va fi judecat pentru participaţie improprie la abuz în serviciu contra intereselor publice şi participaţie improprie la fals intelectual (două acte materiale), toate cu consecinţe deosebit de grave.
   
Generalul locotenent în rezervă Sergiu-Tudor Medar şi generalul de brigadă în rezervă Corneliu Duţă, comandant al Garnizoanei Bucureşti la data faptelor, a fost trimişi în judecată pentru participaţie improprie la abuz în serviciu contra intereselor publice şi participaţie improprie la fals intelectual, toate cu consecinţe deosebit de grave.
   
Alături de aceştia vor fi judecaţi locotenent în rezervă Gheorghe Rotaru, comandor în rezervă Gheorghe Gonciaruc, colonel în rezervă Ionel Vizitiu şi plutonier adjunct în rezervă Mihaela Matei, pentru participaţie improprie la abuz în serviciu contra intereselor publice şi participaţie improprie la fals intelectual.
  
 Potrivit rechizitoriului procurorilor, în perioada 1999-2005, Traian Pigui, în calitate de şef al Direcţiei Domenii şi Infrastructuri din Ministerul Apărării Naţionale, s-a implicat în atribuirea, în condiţii nelegale, a unor locuinţe de serviciu, (dintre care unele preluate de la RAPPS), pentru a fi cumpărate la preţ subvenţionat, în baza Legii 562/2004, de către beneficiari - cadre militare cu funcţii de conducere din MApN.
   
Şerban, Dobriţoiu, Radici, Năstase, Medar, Rotaru, Gonciaruc, Vizitiu, Duţă şi Matei au închiriat şi ulterior au cumpărat, în regim subvenţionat, o locuinţă de serviciu de la Ministerul Apărării Naţionale, cu încălcarea prevederilor legale, susţin procurorii.
   
Potrivit legii, cadrele militare sau fostele cadre militare care deţineau, la data apariţiei actului normativ, locuinţe de serviciu aparţinând Ministerului Apărării Naţionale, le puteau cumpăra, în regim subvenţionat, însă cu anumite condiţii, între care: titularul contractului de închiriere să deţină această calitate de chiriaş în baza unui contract de închiriere valabil încheiat, titularul cererii de cumpărare să nu deţină sau să nu fi deţinut locuinţe proprietate pe teritoriul României şi să nu mai fi cumpărat din fondul de stat o altă locuinţă, în regim subvenţionat.
Sursa:
http://www.antena3.ro/romania/dobritoiu-si-alti-zece-generali-si-colonei-trimisi-in-judecata-in-dosarul-locuintelor-de-serviciu-226620.html
==================================
=================================================
=================================================================
 
Inculpaţii Serban Floarea, Dobriţoiu Corneliu, Radici Francisc, Năstase Constantin, Medar Sergiu Tudor, Rotaru Gheorghe, Gonciaruc Gheorghe, Vizitiu Ionel, Duţă Corneliu şi Matei Mihaela au închiriat şi ulterior au cumpărat, în regim subvenţionat, o locuinţă de serviciu de la Ministerul Apărării Naţionale, cu încălcarea prevederilor legale. Concret, inculpaţii au depus la dosarul de cumpărare acte false şi astfel, i-au determinat pe membrii comisiei de vânzare şi ai comisiei de auditare în vederea vânzării, să-şi încalce atribuţiile de serviciu şi să întocmească documente oficiale false, pe baza cărora, prevalându-se de prevederile Legii 562/2004, şi-au cumpărat locuinţele de serviciu în regim subvenţionat, în conditiile in care detineau sau detinusera, una, doua sau chiar trei alte locuinte proprietate personala. Conform acelei legi, cadrele militare sau fostele cadre militare care deţineau, la data apariţiei legii, locuinţe de serviciu aparţinând Ministerului Apărării Naţionale, le puteau cumpăra, în regim subvenţionat, însă cu anumite condiţii, între care, titularul contractului de închiriere să deţină această calitate de chiriaş în baza unui contract de închiriere valabil încheiat, titularul cererii de cumpărare să nu deţină sau să nu fi deţinut locuinţe proprietate pe teritoriul României, titularul cererii să nu mai fi cumpărat din fondul de stat o altă locuinţă, în regim subventionat.

Prejudiciul reţinut ăn cauza este în sumă de 1.207.670 lei.
===========================================
======================================================
==================================================================

Un exemplu demn de urmat. Cu Fiscul german nu-i de glumit! In Romania de ce nu ar fi posibil? UPGRADE. Corina Drăgotescu, primită cu ostilitate de presa românească din California!

$
0
0

Germanii își aduc din Elveția banii,ascunși în bagaje.

Speriaţi că-i prinde Fiscul cu banii ascunși prin Elveția, germanii îi aduc acasă, făcând apel la cele mai ciudate moduri: trec graniţa cu banii ascunşi pe sub haine sau prin maşinile personale doar ca să nu-i declare şi, astfel, să nu fie taxaţi. Conform legii, orice sumă care trece de 10.000 de euro, bani gheaţă, trebuie declarată.

Speriaţi că nu vor mai fi protejaţi de secretul bancar, germanii se grăbesc să-şi repatrieze averile din Elveţia prin orice mijloace. Vameşii au descoperit un pensionar care purta un corset de damă cu 150.000 de euro înghesuiţi în el. Un alt bărbat a încercat să-şi ascundă banii în două scutece de adult. Alţii îşi îndeasă averile în lenjeria intimă când trec graniţa. Şi astfel de cazuri sunt tot mai dese.

În ultimii 12 ani, numărul celor care nu-şi declară banii la vamă a crescut de 11 ori. Scurgerea banilor din Elveţia a început încă din 2010, când serviciile secrete germane au cumpărat de la un informator un CD cu numele a peste 1.500 de clienţi nemți suspectaţi de fraudă fiscală. Lista cu nume a costat 2,5 milioane de euro, dar afacerea a fost bună. Zeci de mii de evazionişti s-au prezentat de bună voie la Fisc şi astfel statul a putut să recupereze mai multe sute de milioane de euro.

Presiunile asupra Elveţiei pentru a elimina secretul bancar au continuat pe măsură ce scandalul evaziunii fiscale a luat amploare. Mai multe personalităţi germane au fost date în judecată pentru că şi-au ascuns averile în Elveţia. Iar unele dintre ele chiar au fost condamnate, aşa cum este cazul fostului director executiv al Deutsche Post, Klaus Zumwinkel. În 2010, germanii şi britanicii care nu locuiau în Elveţia deţineau fonduri nedeclarate de peste 130 de miliarde de euro în această țară. Germanii care vor să-şi declare averile trebuie să plătească taxele aferente şi o amendă simbolică, fără alte complicaţii, notează Bloomberg.

După declanşarea crizei, guvernul american a declarat război averilor ascunse în conturile din străinătate, iar Elveţia a fost prima luată în vizor. Mari bănci elveţiene, printre care şi UBS, au fost nevoite să plătească amenzi uriaşe şi să divulge numele clienţilor. Cea mai veche bancă privată din Elveţia, Wegelin, cunoscută pentru că administra averi personale, s-a închis după ce a recunoscut că şi-a ajutat clienţii americani să ascundă active de peste 1,2 miliarde de dolari de Fisc.
Sursa:
http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Extern/Europa/Germanii+isi+aduc+din+Elvetia+banii+ascunsi+in+bagaje
==================================================================
=====================================================
======================================

Corina Drăgotescu, primită cu ostilitate de presa românească din California


Costurile de emigrare în SUA ale jurnalistei Corina Drăgotescu vor fi plătite din bani publici


Consulul General al României laLos Angeles, Eugen Chivu, a declarat pentru ziarul MioriţaUSA, că jurnalista Corina Drăgotescu va fi ataşat de presă al Consulatului, începând de la 1 septembrie 2013. Din discuţia cu domnul Consul General reiese că postul este nou creat, iar salariul jurnalistei va fi plătit din bani publici. Corina Drăgotescu va începe munca direct cu o pauză, pentru că urmează Labor Day weekend.
Ce datorii au de achitat contribuabilii şi statul român faţă de Corina Drăgotescu, o jurnalistă controversată, care şi-a anunţat intenţia de emigrare în octombrie 2012, într-un reality show lacrimogen la TV?
 
Potrivit declaraţiilor ei din 2012, soţul a caştigat la DV Lottery, iar motivul emigrării este fiica lor, care studiază fashion & modeling la UC Riverside din Long Beach, CA. Dar despe facultăţile de ”maioneză cu ciuperci” din SUA discutăm altadată. ” Plec pentru un viitor mai bun pentru fata mea. M-am dus în America foarte des, de 12 ani merg de două ori pe an, cel puţin. Am văzut cum este să trăieşti într-o ţară în care vin oameni din toate locurile şi în care toleranţa înseamnă ceva. Aveam nişte vise, am trăit 20 de ani să-mi ating acele vise. După 30 de ani de muncă mă aşteaptă un anunţ al unui alt ‘domn Boc’ care să-mi spună: nu avem bani să vă plătim pensia. Prefer să te duci în afară, unde munceşti 10 – 15 ani, dacă Dumnezeu îmi dă sănătate, îţi depui bani de pensie său pentru viitorul copilului şi reuşeşti să-i oferi o viaţă normală familiei pe care o ai. Pornesc la un alt drum”, a declarat ziarista în 5 octombrie 2012, la RTV.
 
Este normal ca familia Drăgotescu să-şi susţină unicul copil. Nu este normal să uzeze de metode de parvenire dâmboviţene pentru a obţine o sursă de venit în SUA. Românii din Americaşi-au câştigat respectul pentru că s-au integrat în societetate prin forţe proprii (fără proptele de la Bucureşti), respectând legislaţia şi valorile ţării adoptive. Drăgotescu vine in SUA cu balcanisme, a renunţat deja la obiectivele declarate anul trecut (corespondent RTV; şcoală de nutriţie în California), iar acum are ambiţia “să aibă grijă de românii-americani”. Numai că românii-americani nu au nevoie de grija dumneaei pentru că se descurcă foarte bine singuri, unii de zeci de ani, alţii de 3-4 generaţii.
 
În calitate de angajată MAE, Corina Drăgotescu nu va presta servicii pentru SUA, deci nu va avea dreptul la ajutor social sau pensie din partea statului american, ci va depinde tot de “un domn Boc”. Metodele dâmboviţene de parvenire nu dau roade în administraţia publică sau în firmele private americane, dar pot să infecteze uşor orice bucată de pământ românesc – misiunile diplomatice ale României din străinatate sunt “pământ românesc”.
 
Corina Drăgotescu s-a lansat în presă imediat după Revoluţia din 1989, iar de-a lungul timpului şi-a exprimat sprijinul pentru Ion Iliescu, echipa lui neo-comunistă şi alţii. În iunie 1990, Corina Drăgotescu era de partea minerilor, care băteau studenţii din Piaţa Universităţii şi susţinea că “minerii au făcut bine că au distrus jumătatea putredă a mărului”. Ca o nostalgică veritabilă, în anii ’90, Corina Drăgotescu a deţinut brandul comunist “Scânteia”.
 
“Procedura de achiziţionare a mărcii «Scânteia» a fost demarată la începutul anului 2007, şi la sfârşitul lunii martie 2008, am intrat în posesia brand-ului. Deţin dreptul de proprietate asupra tuturor domeniilor, mai puţin Imobiliar şi IT. Pot să spun că plănuiesc să lansez un produs de informaţii pe zona de Internet, şi anume un site. Am două domenii înregistrate deja - www.scanteiaonline.ro şi www.ziarul-scanteia.ro. Ambele domenii sunt înregistrate pe numele Magdalena Gabriela Bolintineanu, asistenta consilierei mele. E un proiect. Nu ştiu dacă voi rămâne cu forma aceasta, cu linia gândită acum un an şi jumătate în urmă”, a declarat Corina Drăgotescu. (sursa: Mediafax)
 
O parte dintre românii din SUA – pe care ea declară că vine să-i ajute – au emigrat din cauza mineriadelor, securiştilor, comuniştilor, corupţiei şi parveniţilor plătiţi din bani publici. Deci, românii din SUA nu au nevoie de ajutorul Corinei şi al altora ca ea. Cei care au ajuns în SUA înainte de 1989 – oameni cărora li s-au confiscat averile, li s-a retras cetăţenia română şi nu mai aşteaptă pensii sau ajutoare din România – nu au motive sa agreeze opiniile doamnei Drăgotescu, care a susţinut adesea că “statul român are, deci statul trebuie să ne dea” şi a muncit “pe brânci” pentru a stoarce cât de mulţi bani a putut de la statul român. Ştiaţi că a divorţat de soţ ca să primească o locuinţă de la stat şi apoi s-a recăsătorit cu “biletul ei câştigător” la DV Lottery? Presupun că şi pentru postul din LA a transpirat în acelaşi fel greţos – s-a mutat din trust în trust şi a cântat “imnuri” celor care au plătit-o mai mult. Ca urmare, nu sunt prea mulţi români din SUA care au nevoie de sprijinul Corinei, în afară de familia şi prietenii ei.
 
Unul dintre rolurile misiunilor diplomatice româneşti din străinatate este acela de a acorda sprijin cetăţenilor români aflaţi în dificultate într-o ţarăstrăină. Dar ajutorul nu constă în angajarea la consulat sau ambasadă pentru românii incapabili să-şi gasească un loc în societatea americană. Ca urmare, decizia Bucureştiului de a-i oferi o sursă de venit Corinei Drăgotescu la Los Angeles, nu putea veni decât ca o rasplată pentru servicii politice murdare, facute unui papiţoi sus pus, lipsit de educaţie şi bun simţ. Pe langă salariul în lei şi indemnizaţia în valută – potrivit legii – Corina Drăgotescu va avea dreptul la o indemnizaţie de instalare, sporuri, premii şi beneficii; o indemnizaţie pentru soţul ei (dacă acesta nu va fi încadrat în muncă în SUA); indemnizaţie pentru cumpărarea unor efecte personale şi o sumă care va acoperi o parte din taxele de studii ale fiicei ei. Pe scurt – contribuabilii români vor suporta costurile emigrării Corinei în SUA, demenţial! Detalii despre salariile diplomaţilor, aici: http://www.realitatea.net/afla-care-e-salariul-mediu-la-mae-si-cat-castiga-diplomatii-romani_1049475.html
http://www.dreptonline.ro/legislatie/lege_modificare_salarizare_misiuni_consulare_334_2007.php
http://lege5.ro/Gratuit/gu3domjt/legea-nr-495-2004-privind-salarizarea-si-alte-drepturi-banesti-ale-personalului-din-administratia-centrala-a-ministerului-afacerilor-externe-si-de-la-misiunile-diplomatice-oficiile-consulare-si-instit

Ghidul Viitorului Diplomat, pagina 11: “dacă visezi să devii membru al Corpului diplomatic şi consular al României, trebuie să ocupi o funcţie publică, să nu fii membru al unui partid politic, să cunoşti cel puţin o limbă străină, să fi absolvit Academia Diplomatică său să fi promovat concursul de admitere în Corpul diplomatic şi consular al României (organizat potrivit regulamentului de organizare şi desfăşurare a concursului de admitere în Ministerul Afacerilor Externe) şi nu în ultimul rând să ai o stare de sănătate corespunzătoare, atestată de Ministerul Afacerilor Externe. Concursurile de admitere în Corpul diplomatic şi consular se organizează pentru funcţiile diplomatice său consulare vacante. Dacă ar fi să întrebăm un specialist în acest domeniu, ar declara că sociabilitatea, lucrul în echipă, ţinuta vestimentară, spiritul analitic şi capacitatea de sinteză, flexibilitatea, rigurozitatea şi, nu în ultimul rând, loialitatea sunt printre calităţile care nu ar trebui să-i lipsească unui diplomat.” http://csd.aser.ro/files/2012/01/Ghidul-Viitorului-Diplomat.pdf
 
Aha, deci loialitatea faţă de anumite grupuri de interese o recomandă pe Corina Drăgotescu pentru un post în diplomaţie! Încă n-am auzit-o vorbind în engleză, dar va primi un spor pentru limbi străine. Academia Diplomatică nu a absolvit-o, vechime în MAE nu are. Oare a câştigat un concurs? Când? Cine au fost contracandidaţii ei, cine a declarat-o admisă şi a decis angajarea ei în LA? Corina Drăgotescu, bolnavă de cancer cu câţiva ani în urmă, are o stare de sănatate perfectă aşa cum prevede legislaţia? Cine a decis că e necesar acest post laLos Angelespentru ca Drăgotescu are treburi personale acolo? Presupn că a transpirat “pe brânci” pentru acest post, în stilul ei caracteristic de oportunistă. Manierele “elegante” ale jurnalistei le cunoaştem din apariţiile ei televizate – de exemplu din altercaţia cu Andreea Pora (Revista 22) în direct la Realitatea TV, în 2010.
 
Doamna Drăgotescu ne-a transmis că vrea să vorbească cu directorul ziarului MioriţaUSA, după ce vine la post. Sunt curioasă pe ce ton şi ce are de gând să ne ofere ca să nu mai scriem adevărul despre ea? O admir pentru ambiţia cu care încercă să implementeze în SUA sistemul mizerabil de pile, cunoştinţe şi relaţii cu care a facut carieră în România. Numai ca integrarea în SUA nu este similară cu integrarea în Consulatul din LA, iar aceasta este o altă lecţie pe care o are de învăţat. Gogoşile “dinozaurilor” din mass media românească – categorie căreia aparţine Corina, nu valorează nici cât o ceapă degerată în societateaamericană. În curând s-ar putea să auzim că a arestat-o poliţia pentru că a încercat să dea şpagă undeva.
 
De ani de zile singurul “refren” pe care-l auzim la misiunile diplomatice româneşti din SUA este “nu avem bani”. Din cauza lipsei de fonduri misiunile diplomatice funcţionează cu personal redus. În ultimii ani s-a discutat varianta angajării part time a unor români din comunitate, o soluţie care ar reduce cheltuielile MAE prin eliminarea costurilor de relocare, transport, şi întreţinere pentru famillile diplomaţilor trimişi temporar la post în SUA. La Ambasada României dinWashingtonDC- principala misiune diplomatică a României în SUA, nu s-a zugravit interiorul de mai mulţi ani. Instalaţiile de încălzire şi răcire sunt vechi şi nu mai fac faţă necesităţilor. Clădirea Ambasadei, cumpărată de Regina Maria în anul 1926, necesită renovări pentru care nu sunt alocate suficiente fonduri. Ambasada nu mai are bucătar de vreo 7-8 ani; pentru recepţii şi evenimente este nevoită să apeleze la firme de catering şi la improvizaţii. Personalul diplomatic şterge praful, dă cu mopul şi curaţă băile de la locul de muncă, pentru că ambasada nu are fonduri să angajeze o firmă de curaţenie sau o femeie de serviciu permanent. Prosperitatea unei ţări se vede laWashingtonDCşi dupa acest criteriu – clădirile şi posibilităţile ambasadelor. Bine că MAE a gasit resurse ca să-i platească un salariu Corinei Drăgotescu , pentru a tăiafrunzela câini în Consulatul din LA! Sper că vom primi fotografii cu Corina, când va fi rândul ei la curăţenie în clădirea Consulatului. Sau va fi generoasă şi va plăti din propriul ei salariu o femeie de serviciu la Consulat?
 
În concluzie, cei care aţi plecat din România pentru că v-aţi săturat de corupţie, nepotisme, parveniţi şi relaţiile lor – vizitaţi Consulatul General al României dinLos Angelesdupă 1 septembrie 2013 şi căutaţi-o pe Corina. Va fi benefic – salvaţi bani! Vă veţi aminti de ce aţi plecat din ţară; vă va trece repede dorul de casă şi cheful de a vizita România, deci nu veţi mai cheltui bani pentru biletele de avion şi cadouri pentru România. Mulţumim mult pentru ajutor, Corina!
Simona Botezan
Washington, D.C.
30 august 2013
==========
=========================
================================================

Adevarul despre Roșia Montană. Proiectul Roșia Montană nu poate fi oprit. Dezbaterea care urmează să aibă loc în Parlament este una fără obiect. Demersul protestatarilor din Piața Universității este unul sortit eșecului. De ce? Din cauza multor BANI, ce trebuie platiti ca DESPAGUBIRI

$
0
0

Ministerul Justiției, condus de Robert Cazanciuc, a avizat negativ proiectul de lege privind exploatările miniere de la Roșia Montană. Concret, în documentul trimis ministrului pentru Proiecte de Infrastructură, Dan Șova, se arată că nu se poate crea un proiect de lege pentru un contract-acord de drept privat. Trimiterea ”legii” în Parlament este inutilă. Contractul, deja încheiat de cele două părți, stat și RMGC, avizat și de celelalte instituții publice cu drept de pronunțare, nu poate fi anulat fără penalizări financiare. Orice încercare de a anula contractul va costa statul miliarde de dolari, pe care corporația canadiană le va cere la Curtea Internațională de Arbitraj de la Paris.

”Din această perspectivă, aprobarea unui contract-acord prin lege nu corespunde finalităţii constituţionale a însăși activităţii de legiferare ca activitate prin care se exercită puterea de stat, dat fiind că scopul contractului-act individual vizează doar părţile şi interesele determinate ale acestora, în timp ce legea-act cu aplicabilitate eminamente generală-vizează societatea în general, reglementarea unei sfere cât mai largi de raporturi juridice în cadrul şi în interesul societăţii”, arată raportul de la Ministerul Justiţiei, citat de gandul.info.

Așadar, dezbaterea care urmează să aibă loc în Parlament este una fără obiect. Contractul nu poate fi aprobat prin proiect de lege, ci prin hotărâre de guvern.
 
Dacă statul se ”răzgândește”, contribuabilii plătesc despăgubirile.
 
De asemenea, și demersul protestatarilor din Piața Universității este unul sortit eșecului. Dacă statul va decide rezilierea contractului, va fi trimis în judecată și forțat să plătească despăgubiri de câteva miliarde, pe care nu și le permite. Să luăm în calcul 2 scenarii:
 
1. Dacă ministerul Mediului nu dă avizul, deși Guvernul a semnat contractul, compania va cere despăgubiri la Paris.
 
2. Dacă afacerea primește avizele, iar Guvernul respinge contractul, scenariul e același: sume enorme plătite în schimbul investițiilor făcute până în prezent de RMGC.
 
Negocierile stat-RMGC au ajuns la etapa în care înțelegerea nu poate fi reziliată, decât cu asumarea plății, de către Guvern, a unor sume foarte mari drept despăgubiri.
 
Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, joi, că Executivul a fost un fel de ”apă sfințită”: nu a respins și nici nu a aprobat proiectul de lege, dar l-a trimis, zadarnic, în Parlament.  ”E important să spunem că Guvernul nu a aprobat sau respins proiectul Roşia Montană. Cred că premierul Victor Ponta a luat cea mai înțeleaptă decizie, și anume ca de dezbaterile finale să se desfășoare într-un cadru civilizat, în cel mai legitim for al acestei țări, în Parlamentul României”.
 
Sursa:
=========================
===========================================
==============================================================
......................................................................









=============================================================
http://www.minind.ro/resurse_minerale/RMGC/Act_constitutiv_Rosia_Montana_Gold_Corporation_2000.pdf
=========================================================
=======================================

Rovana vinde Delta ??? ; La Multi Ani, Maria!

$
0
0
 
Printr-o şmecherie imobiliara, Ministerul Mediului şi Schimbarilor Climatice a scos la vânzare Centrul de cercetare de la Uzlina-Murighiol al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunarii. Peste 31.000 mp de teren, patru bungalow-uri, doua cabane, o sala de conferinţe, doua bazine şi un pavilion de vânatoare au fost trecute la RA-APPS pentru ca, ulterior, sa fie vândute la preţuri de dumping.
 
Practic, s-a scos la vânzare centrul unde Jacques Yves Cousteau a pus bazele Rezervaţiei Biosferei Delta Dunarii. Secretarul de stat Ionuţ Ciprian Iuga susţine ca nu a semnat transferul centrului şi semnatura sa apare eronat în Monitorul Oficial
 
Prin promulgarea Ordonanţei de Urgenţă 15 din 20 martie 2013, Guvernul a reglementat condiţiile pentru vânzarea imobilelor, proprietate privată a statului, aflate în administrarea şi în proprietatea Regiei Autonome „Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat" (RA-APPS).
La prima vedere, totul pare legal, dar, în anexa 2 a acestei Ordonanţe, s-a inclus un tun imobiliar demn de Cartea Recordurilor, la care ar râvni şi cei mai mari rechini imobiliari de la noi, în frunte cu Puiu Popoviciu ori Costică Constanda. Astfel, în Ordonanţa nr. 15/2013 se menţioneaza că Centrul de cercetare de la Uzlina-Murighiol al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunarii a fost transferat spre administrare la RA-APPS. Practic, se transfera la RA-APPS peste 31.000 mp de teren, la pachet cu toate clădirile aflate pe acest amplasament de la Uzlina, fără să se menţioneze care este valoarea lor de inventar. Centrul de cercetare de la Uzlina este locul unde cunoscutul explorator francez Jacques Yves Cousteau a înfiinţat Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, în 1991, împreună cu reprezentanţii Guvernului României de la acea vreme. Ca atare, aici este kilometrul zero al Deltei Dunării şi locul de unde a plecat „aventura" de includere a acestei rezervaţii în patrimoniul UNESCO.
 
"A semnat altcineva în locul meu"
Ordonanţa care a aparut în Monitorul Oficial din 22 martie 2013, menţionează că în numele Ministerului Mediului şi Schimbarilor Climatice semnează secretarul de stat - Ionuţ Ciprian Iuga. Însă, surpriză! „Nu aveam cum să semnez această ordonanţă, pentru ca ARBDD este în subordinea directă a ministrului Rovana Plumb, iar eu sunt subordonat direct ministrului delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, Lucia Varga. Ca atare, nu aveam cum să îmi pun semnatura pe această ordonanţă, şi cred că a semnat altcineva. Eu cred că este o eroare materială care va fi îndreptată", a declarat secretarul de stat Ionuţ Iuga, pentru ZIUAnews. Atunci cine a semnat în locul Rovanei Plumb? Poate secretarul de stat Elena Dumitru, mâna dreaptă a Rovanei Plumb?!
 
„Se rezolvă anumite probleme de protocol"
Din informaţiile deţinute de ZIUAnews, prin acest transfer se urmăreşte vânzarea centrului, printr-o licitaţie aranjată, către VIP-urile politice locale. Unul dintre cei mai interesaţi de acapararea acestui centru este preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu. De fapt, el a declarat recent în presa locală că teleportarea centrului de la Uzlina „este un prilej prin care RA-APPS-ul poate să-şi rezolve anumite probleme de protocol şi eu cred că este în beneficiul nostru, al judeţului". „Hai să fim serioşi, până acum dacă voiai, la un anumit nivel, să aduci pe cineva în Deltă, trebuia să apelezi în zona privată, să te duci să închiriezi pe undeva", a ţinut să precizeze şeful CJ Tulcea. Trebuie spus că Centrul de cercetare de la Uzlina-Murighiol al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării este fosta reşedinţă a lui Nicolae Ceauşescu de dinainte de '89, şi a fost modernizată în ultimii ani cu fonduri guvernamentale, fiind gândit ca un centru destinat cercetătorilor străini care vin în Deltă. Numai anul trecut s-au investit în modernizarea acestui centru circa 8.000.000 de lei, dar nu s-a făcut nici până acum recepţia lucrărilor.
 
 
 
Ce cuprinde Centrul de Cercetare de la Uzlina-Murighiol
Teren- 31.100 mp
Sală conferinţe - 396 mp
Bazin copii - 92 mp
Bazin adulţi - 114 mp
Bungalow - 99 mp
Bungalow - 99 mp
Bungalow - 99 mp
Bungalow - 99 mp
Umbrar barbeque - 43 mp
Cabană - 357 mp
Anexă - 8 mp
Cabană - 90 mp
Staţie tratare apă - 52 mp
Rezervor apă - 10 mp
Pavilion expunere păsări - 340 mp
 
Autor Ion Teleanu
========================================================
===============================================
=======================================
 
 
8 septembrie,
Naşterea Maicii Domnului sau Sfânta Marie Mică
----------------------------------------------------------------

Naşterea Maicii Domnului, cunoscută în popor ca Sfânta Marie Mică, prăznuită duminică, este o zi în care credincioşii din bisericile Patriarhiei Române se vor ruga pentru pace în Orientul Mijlociu, numeroase biserici şi mănăstiri din ţară serbându-şi totodată hramul.

Naşterea Maicii Domnului, prăznuită pe 8 septembrie, este prima mare sărbătoare din cursul... anului bisericesc, care a început la 1 septembrie. Sfânta Scriptură nu relatează despre acest eveniment, însă scrierile apocrife oferă foarte multe amănunte despre originea şi copilăria Fecioarei Maria. Cea mai importantă sursă în acest sens o reprezintă "Protoevanghelia lui Iacov", o lucrare iudeo-creştină din secolul al II-lea. Fragmentul referitor la Fecioara Maria a fost scris în jurul anului 140. Deşi nu este considerată o scriere canonică, informaţiile oferite pot fi considerate veridice, cu rezervele de rigoare.

Tatăl Fecioarei Maria, Ioachim, era un urmaş al regelui David, iar mama, Ana, era fiica preotului Matthan, descendentă din familia preoţească a lui Aaron, împlinindu-se prin aceasta proorocia că Mesia va avea o dublă descendenţă: împărătească şi preoţească.

Pentru că nu aveau copii, iar lipsa copiilor era considerată un blestem din partea lui Dumnezeu, Ioachim şi Ana au început să fie ironizaţi şi batjocoriţi de oameni. Şi totuşi, Ioachim şi Ana nu s-au răzvrătit împotriva lui Dumnezeu, nici nu au renunţat la viaţa lor virtuoasă, rugându-se în continuare şi nădăjduind în bunătatea lui Dumnezeu.

Tradiţia spune că, în al cincizecilea an al căsătoriei lor, Marele Preot de la Templu a refuzat în public jertfa lor, numindu-i blestemaţi. Întristaţi, cei doi părinţi s-au îndreptat spre casa lor din Seforis şi au hotărât să se retragă fiecare pentru post şi rugăciune. Ioachim a zis către soţia sa Ana: "Pe mine nu mă îndeamnă inima să mai intru în casa mea, căci noi suntem urgisiţi de Dumnezeu. Iată, eu mă duc la munte şi acolo voi posti şi mă voi ruga lui Dumnezeu, doar se va milostivi şi ne va da nouă un copil". Ana a început să se roage lui Dumnezeu cu durere şi cu multe lacrimi, zicând: "Doamne, Atotţiitorule, Cela ce numai cu cuvântul ai făcut cerul şi pământul şi toate câte se văd; Cela ce ai zis făpturilor Tale să trăiască şi să se înmulţească; Cela ce ai binecuvântat pe Sarra, femeia lui Avraam şi a născut pe Isaac la bătrâneţe şi ai dăruit Anei fiu, de a născut pe Samuel proorocul, dă-mi şi mie roada pântecelui meu şi nu lăsa să fiu de ocară între oameni, că de voi naşte fiu, sau fiică, îl voi închina Ţie cu toată inima şi-l voi da să slujească în biserica slavei Tale".

Îngerul Gavriil s-a arătat fiecăruia, spunându-le că rugăciunea lor nu a fost trecută cu vederea şi că Dumnezeu le va trimite binecuvântarea Sa. Tot el le-a vestit că acest prunc se va umple de Duh Sfânt din pântecele mamei sale şi că va fi un vas ales lui Dumnezeu.

Multe mănăstiri şi lăcaşuri de cult din ţară îşi sărbătoresc hramul de Sfânta Marie Mică, printre care şi trei mănăstiri din împrejurimile Bucureştiului: Mănăstirea Sămurcăşeşti din comuna Ciorogârla, Mănăstirea Pissiota din comuna Poenarii Burchii şi Mănăstirea Christiana din Capitală, care păstrează ca al treilea hram acest praznic.

Una dintre cele mai vechi biserici din Bucureşti, care se află pe strada Trei Scaune, are şi ea ca hram Naşterea Maicii Domnului, alături de alte lăcaşe de cult din Capitală.

În Arhiepiscopia Iaşilor, mâine îşi prăznuiesc hramul 82 de parohii şi cinci mănăstiri - Hadâmbu, Sihăstria, Vorona, Tazlău şi Dumbrăvele. În Iaşi, cea mai cunoscută biserică închinată Naşterii Maicii Domnului este Biserica Tălpari. În sudul Moldovei, în Episcopia Dunării de Jos, mâine va fi hramul Mănăstirii Cudalbi (Gologanu), din judeţul Galaţi.

În mod special în această duminică, de ziua Naşterii Maicii Domnului, preoţii şi credincioşii din toate bisericile din Patriarhia Română se vor ruga pentru pace în Siria, Egipt şi alte zone ale Orientului Mijlociu.

"Deoarece în timpul prezent pacea este tot mai mult ameninţată, adresăm un apel la rugăciune pentru pace, în data de duminică, 8 septembrie, la sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului, apărătoarea celor aflaţi în nevoi şi necazuri, bucuria şi împăcarea lumii. (...) Să folosim timpul acesta al sărbătorii Maicii Domnului spre a înmulţi rugăciunea pentru pacea a toată lumea, dar mai ales pentru pace în Siria, Egipt şi alte zone ale Orientului Mijlociu, unde mulţi creştini sunt victime ale prigoanei şi violenţei. Să ne rugăm ca pacea să fie lumina vieţii pentru toţi oamenii, indiferent de religie sau cultură", a spus patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Daniel.

Credincioşii ţin candelele aprinse în dreptul icoanei Fecioarei şi împart din fructele toamnei pentru morţi, la această sărbătoare.

În popor se spune că în această zi vor fi ascultate cu precădere rugăciunile femeilor care vor să aibă copii, dar şi a celor însărcinate pe care Maica Domnului le va ajuta să aibă o naştere uşoară.

Naşterea Maicii Domnului (8 septembrie), Intrarea în biserică (21 noiembrie), Buna Vestire (25 martie) şi Adormirea Maicii Domnului (15 august) sunt cele patru mari sărbători creştine închinate Sfintei Fecioare Maria, Născătoarea de Dumnezeu.
Mediafax
================================================================
====================================================
=======================================
=======================================
====================================================
================================================================

Victor Ponta: Proiectul Rosia Montana este inchis. Protestele si-au atins scopul. In mod sigur nu va exista raspunderea Guvernului daca va exista un proces

$
0
0

Premierul Victor Ponta a declarat luni ca proiectul de exploatare a aurului de la Rosia Montana "este inchis" si ca protestele de strada si-au atins scopul. Victor Ponta a precizat, vizibil suparat, ca nu a existat in USL o discutie despre respingerea acestui proiect, "dar s-au antepronuntat liderii".

Primul ministru a precizat ca s-a deplasat la Parlament pentru a se "asigura ca dl Antonescu pune rapid pe ordinea de zi (proiectul de lege privind Rosia Montana), se respinge, la fel va fi si la camera". Anuntul premierului vine la o ora dupa ce Crin Antonescu a declarat sa se opune proiectului. Sedinta birourilor permanente ale Senatului si Camerei pentru infiintarea unei comisii speciale pentru Rosia Montana, programata pentru luni, a fost anulata dupa declaratiile celor doi lideri USL.

UPDATE 14:50: Primul ministru, intrebat daca a avut o discutie cu Crin Antonescu: "Nu, nu am apucat. Partea de dezavantaje: era o investitie pe care statul roman nu o poate face. Trebuiau investiti la inceput 1,5 miliarde, bani pe care statul roman nu ii are. Poate peste 5 ani, peste 6 ani sa ii avem sa ii investim noi. Pana la urma Parlamentul de-aia e Parlament. Cei de la Rosia Montana, din 1998 dar mai ales din 2005 de cand e Traian Basescu presedinte au avut promisiuni ferme ca proiectul se va face. Cu siguranta vor cere despagubiri, nu stiu cat. Tinand cont de faptul ca exista o majoritate parlamentara impotriva, proiectul se va respinge. Probabil ca o sa platim toti si cred ca e corect sa spunem acest lucru. Banii publici sunt tot de la cetatenii acestei tari. E o procedura intreaga, de 10 ani de zile, pe care sigur ca era mai bine sa o inchidem din timp."
----------------------------------
UPDATE 14:48: Victor Ponta: "Nu vrem sa prostim oamenii, la 11:00 sa anunta ca sustinem si la 1:00 sa nu mai sustinem proiectul. (...) Domnul Blaga si Antonescu au spus dinainte ca sunt contra. Atunci trebuie sa intram rapid la Senat - sigur, pe procedura normala, la comisii. O decizie pe un proiect atat de controversat trebuie luat de institutia suprema a tarii - de aceea am trimis proiectul la Parlament. Sa discute cu proiectul de lege pe masa. Din moment ce nu exista sprijin parlamentar, nu are rost sa tinem oamenii incurcati. Intra la Senat, se respinde, intra in procedura de urgenta si la Camera."
-----------------------------------
UPDATE 14.37: Victor Ponta a declarat ulterior ca vor exista cereri de despagubiri din partea companiei de la Rosia Montana, dar "in mod sigur nu va exista raspunderea Guvernului daca va exista un proces". "Eu nu stiu cit vor cere despagubiri, dar probabil ca vor cere. La PSD fiecare voteaza cum crede de cuviinta".
-----------------------------------

Declaratiile acordate de prim ministru ziaristilor aflati la Parlament vin la cateva ore dupa ce Crin Antonescu, co-presedinte al USL, a anuntat ca se opune proiectului Rosia Montana.

"Am vazut declaratia (lui Crin Antonescu, n.r.), cred practic ca in acest moment proiectul este inchis", in conditiile in care si Vasile Blaga, liderul PDL, s-a pronuntat impotriva si "nici in PSD nu eram foarte clar intr-o directie sau in alta".

Primul ministru a precizat ca s-a deplasat la Parlament pentru a se "asigura ca dl Antonescu pune rapid pe ordinea de zi (proiectul de lege privind Rosia Montana), se respinge, la fel va fi si la camera".

Victor Ponta a avertizat insa ca "in mod cert vor exista procese" cu investitorii de la Rosia Montana: "Nu vreau ca eu personal sau alti ministri sa fim acuzati de subminarea economiei nationale. Vreau ca Parlamentul sa decida".

Intrebat daca liderul PNL, Crin Antonescu, s-a consultat cu el inainte de a anunta public ca se opune proiectului Rosia Montana, Ponta a raspuns: "Nu, nu ne-a consultat".

"Sunt convins ca presedintele senatului va lua toate masurile, initiem rapid ... In momentul in care e clar majoritatea impotriva, nu mai are rost sa lungim lucrurile. Este foarte clar ca acum decizia a e luata si haideti atunci la Senat sa inchidem cat mai repede proiectul. Senatul in procedura de urgenta sa respinga proiectul, il trimite la Camera (Deputatilor), il respinge si Camera si cu asta basta", a subliniat el.


Sursa:
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-15543335-victor-ponta-proiectul-rosia-montana-este-inchis-protestele-atins-scopul.htm
============================
===============================================
================================================================


Sursa:
https://www.facebook.com/vburcu
================================================================
=======================================================
===================================

Initiativa Preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, amana ororile unui razboi in Siria. Poate chiar... înlătura! Obama, obligat sa bata-n retragere

$
0
0
 
Barack Obama nu renunţă la ideea unei intervenţii militare în Siria. Preşedintele SUA spune că spune că dacă nu se va interveni militar Siria nu va ezita să folosească din nou armele chimice.

Obama le-a prezentat americanilor motivele pentru care ar putea ordona o asemenea acţiune, însă, a cerut amânarea votului din Congres pentru a mai da o şansă diplomaţiei.

Preşedintele Obama a expus din nou dovezile că regimul de la Damasc a folosit arme chimice împotriva civililor. El a subliniat că o asemenea acţiune trebuie să primească un răspuns ferm.

Obama a precizat, însă, că eventuala ripostă militară va fi limitată, atât ca durată, cât şi ca scop.

"Nu voi trimite trupe terestre în Siria. Nu voi lansa o acţiune pe termen nedeterminat, ca în Irak sau Afganistan. Nu voi lansa nici o campanie aeriană prelungită, ca în Libia sau Kosovo. Va fi doar o lovitură punctuală, cu un obiectiv clar: descurajarea folosirii armelor chimice şi reducerea capacităţii milirare a lui Assad".

 

În finalul discursului, Obama a menţionat iniţiativa Rusiei, acceptată de regimul de la Damasc, de a cere Siriei să-şi predea armamentul chimic, sub control internaţional. În opinia sa, această acţiune poate înlătura ameninţarea armelor chimice fără să se recurgă la forţa militară.

"Prin urmare, le-am cerut liderilor din Congres să amâne votul pentru autorizarea folosirii forţei, cât timp vom urma calea diplomatică. Îl voi trimite pe secretarul de stat John Kerry să se întâlnească, joi, cu omologul său rus şi voi continua, eu însumi, discuţiile cu preşedintele Putin".
Preşedintele s-a pronunţat pentru o rezoluţie a Consiliului de Securitate al ONU care să oblige regimul sirian să-şi distrugă armele chimice şi nu doar să le predea.
 
Sursa:
===============================
===============================================
=================================================================

In ce tara traim?? Cine sunt si ce pregatire au cei care ne CONDUC?? Licenta pentru Rosia Montana a expirat! dixit fostul Ministru de Justitie Monica Macovei

$
0
0

Monica Macovei,declaratie socanta:
Licenta pentru Rosia Montana a expirat!

Monica Macovei semnaleaza un aspect de-a dreptul socant in contextul scandalului Rosia Montana: conform legilor in vigoare, licenta de exploatare detinuta de Rosia Montana Gold Corporation a expirat, iar acordul de mediu despre care se vorbeste in aceste zile trebuia dat ... in urma cu 12 ani. "Am citit ca Ministerul Mediului si Padurilor va lua o decizie in privinta acordului de mediu pentru proiect. Vreau sa insist asupra unui aspect despre care nu s-a vorbit foarte mult: expirarea licentei de exploatare.

Reamintesc ca Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) sustine ca are o licenta de exploatare valida (47/1999), acordata prin HG 458/10.06.1999, ale carei prevederi sunt, in mod nejustificat, inca secrete.

In realitate, Legea minelor (art.22) spune ca pentru inceperea activitatii miniere prevazute in licenta este necesara obtinerea unui acord de mediu in maximum 180 de zile de la acordarea licentei de exploatare. Conform unui simplu calcul, acest termen a fost depasit cu circa 12 ani (!). In aceste conditii, orice activitate miniera la Rosia Montana ar fi ilegala, iar autoritatile competente trebuie sa constate expirarea licentei de exploatare 47/1999 si obligativitatea reluarii procedurilor pentru o noua licenta", scrie Monica Macovei pe blog.

Ministerul Mediului: Acordul pentru Rosia Montana, doar daca se respecta protectia mediului

In plus, fostul ministru al Justitiei, in prezent europarlamentar PDL, mai arata ca licenta de exploatare 47/1999 a fost acordata societatii Minvest Deva (statul roman), ca titular, si companiei RMGC, ca afiliat, iar ulterior licenta a fost transferata de la Minvest (statul roman) la RMGC, Minvest ramanand companie afiliata.

"Licenta nr. 47/1999 era, insa, pentru mina veche, exploatata de Minvest (statul roman) si inchisa in 2006. Pentru noul proiect minier pe care il promoveaza RMGC, perimetrul a fost modificat de cateva ori, astfel ca toate operatiile de explorare, cercetare arheologica, descarcari de sarcina arheologica, certificat de urbanism etc. se bazeaza pe un perimetru ilegal. Logic, asta inseamna ca pentru noul proiect nu exista licenta de exploatare", atentioneaza Monica Macovei Guvernul.

In opinia sa, Ministerul Mediului nu are calitatea de a acorda un aviz de mediu pentru un proiect minier a carui licenta este inexistenta, iar intreaga procedura legata de exploatarea aurului la Rosia Montana ar trebui reluata si intoarsa la Agentia Nationala de Resurse Minerale si Guvern.

Monica Macovei face doua propuneri foarte clare. Prima este aceea a crearii de locuri de munca la Rosia Montana "prin inscrierea in patrimoniul UNESCO, refacerea galeriilor antice si investitii in turism in aceasta zona".

Basescu: Nu vreau aurul de la Rosia Montana, vreau locuri de munca

Cea de a doua propunere este legata de o eventuala continuare a exploatarii aurului.

"Daca chiar trebuie sa exploatam aurul de la Rosia Montana, sa o facem spre beneficiul Romaniei, adica a fiecarui cetaten roman si cu mijloace care nu pun in pericol sanatatea noastra si a celor care vin dupa noi. Deci: fara cianuri si statul roman sa fie cel care exploateaza aurul de la Rosia Montana, iar cetatenii sa primeasca anual divindende din exploatarea aurului (asa cum procedeaza Norvegia cu exploatarea petrolului de catre stat)", cere vicepresedintele PDL guvernului condus de premierul Emil Boc.
Sursa:
http://www.ziare.com/rosia-montana/gold-corporation/monica-macovei-face-o-declaratie-socanta-licenta-pentru-rosia-montana-a-expirat-1148528
===========================================
=======================================================
===================================================================

Proiectul minier de la Roşia Montană. Documentar interesant, ziarul Gândul

$
0
0

Premierul Victor Ponta şi ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine, Dan Şova, au prezentat documente şi explicaţii legate de proiectul minier de la Roşia Montană, la Palatul Parlamentului. Gândul a prezentat principalele declaraţii.

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat, după întâlnirea avută cu Victor Ponta la Parlament, că USL a decis să se revină la constituirea unei Comisii parlamentare speciale pentru Roşia Montanăşi procedura de urgenţă pentru proiectul de lege să fie retrasă.

 
Liderii USL, în frunte cu Victor Ponta şi Crin Antonescu, s-au întâlnit la cabinetul preşedintelui Senatului pentru a discuta despre proiectul de lege al Guvernului privind Roşia Montana. La ea au participat din partea PNL, Crin Antonescu, Eduard Hellvig, Daniel Chiţoiu şi Radu Stroe, iar din partea PSD, Victor Ponta şi Liviu Dragnea.

La finalul întâlnirii, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat că va fi oprită procedura de urgenţă din Parlament şi că se va constitui în forul legislativ o Comisie Specială pentru proiectul Roşia Montană. Componenţa acesteia va fi stabilită săptămâna viitoare.
"Eu mi-am reafirmat convingerea că e un proiect care în mod normal se asumă sau nu de către Guvern. Premierul a rămas pe ideea că proiectul a fost înaintat în Parlament", a spus Antonescu.
"PSD a convenit să revenim pe comisie specială în Parlament, deci să se retragă procedura de urgenţă", a mai spus liderul PNL.

Crin Antonescu a dezvăluit de asemenea că i-a cerut lui Victor Ponta să retragă proiectul din Parlament şi Guvernul să dea o hotărâre referitoare la proiectul Roşia Montană. Ponta a respins propunerea venită din partea PNL şi s-a pronunţat pentru continuarea dezbaterilor din Parlament.

Citeşte şi Se înfiinţează o companie specială pentru Roşia Montană. Un document oficial vorbeşte despre venituri de miliarde de dolari

    
Anterior, Victor Ponta şi ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine, Dan Şova au spus că vor fi desecretizate toate documentele legate de exploatarea de la Roşia Montană, cu excepţia licenţei de exploatare, care este clasificată drept confidenţială. Prevederile licenţei de exploatare, în care sunt prevăzute obligaţiile Gabriel Resources, rămâne astfel secret, ca şi până acum.

Premierul Ponta a prezentat însă principalele date ale licenţei: durata licenţei este de 20 de ani, din 1999 până în 2019. Redevenţa este de 2%, ea a ajuns la 6% şi această schimbare a redevenţei se poate face doar prin lege. Litigiile vor fi soluţionate de Camera Internaţională de Arbitraj de la Viena.
Cei doi au pus la dispoziţia presei documente din care reiese care sunt sumele investite la Roşia Montană de RMGC, care sunt obligaţiile băneşti ale statului în cazul în care acest proiect nu se realizează şi care sunt sumele renegociate în noul proiect de lege, faţă de contractul iniţial cu Gabriel Resources.

Dan Şova a precizat că, spre deosebire de contractul negociat cu Gabriel Resources, proiectul de lege actual stabileşte clar care sunt obligaţiile RMGC pentru protecţia mediului şi a patrimoniului cultural de la Roşia Montană, fixează participaţia statului în firmă la 25%, fără posibilitate de modificare, precum şi introduce interdicţia de a exploata alte metale în afară de aur şi argint.

CITEŞTE AICI SUMELE CHELTUITE DE RMGC LA ROŞIA MONTANĂ ŞI SUMELE PE CARE LE-AR AVEA DE PLĂTIT STATUL ROMÂN
CITEŞTE AICI ACTUL DE ACORDARE A LICENŢEI DE EXPLOATARE CĂTRE EUROGOLD (ACTUALMENTE RMGC), EMIS DE GUVERNUL RADU VASILE - 1999
CITEŞTE AICI ACTUL DE TRANSFER AL LICENŢEI DE EXPLOATARE DE LA MINVEST LA RMGC, EMIS DE GUVERNUL MUGUR ISĂRESCU - 2000
CITEŞTE AICI DECIZIA DE ASOCIERE ÎNTRE REMIN DEVA ŞI GABRIEL RESOURCES - 1997
Licenţa de exploatare emisă de guvernul României  în 1999 are gradul de secretizare confidenţial, însă eu consider că pot să fac publice anumite aspecte, a spus Victor Ponta.

Durata licenţei este de 20 de ani, din 1999 până în 2019. Redevenţa este de 2%, ea a ajuns la 6% şi această schimbare a redevenţei se poate face doar prin lege. Litigiile vor fi soluţionate de Camera Internaţională de Arbitraj de la Viena.
Investiţiile făcute de Roşia Montană Gold Corporation la Roşia Montană se ridică până acum la 550 de milioane de euro.
Obligaţiile de mediu şi protecţia patrimoniului, pe care România trebuie să le acopere, dacă nu se face proiectul, se ridică la 480-500 de milioane de euro.

Dan Şova va prezenta şi semnăturile şi avizele de pe proiectul de lege.
"Nu are sens să luăm decizia politică înainte să aibă loc dezbaterea", a spus Victor Ponta.
"Pe mine nu mă interesează ce câştigă o firmă privată, pe mine mă interesează doar ce câştigă şi ce pierde statul român", a mai spus Victor Ponta.

Dan Şova a precizat că Gabriel Resources va da statul român în judecată la instanţele internaţionale pentru că nu este lăsată să facă această investiţie în România, lucru care încalcă tratatele internaţionale.

"Statul român se va afla într-o poziţie foarte dificilă", a spus Şova.
"Am obosit să dau explicaţii despre mama mea. Vă pun la dispoziţie un document emis pe 31 ianuarie de RMGC în care am solicitat să se prezinte dacă există vreun raport contractual. Au dat această dezminţire", a răspuns Dan Şova la întrebarea legată de legătura mamei sale, avocată, cu RMGC.

"Este foarte normal, dacă nu avertizezi, să ne trezim peste câţiva ani cu nişte oameni care să ne acuze că nu i-am informat. Întotdeauna într-o investiţie sunt bani investiţi şi venituri nerealizate", spune Dan Şova.

"Eu cred că acest proiect corespunde condiţiilor de mediu şi ar trebui făcut. Cred că senatorul Şova va spune Da", a spus Şova.
Investiţia necesară la Roşia Montană, pentru realizarea proiectului minier, este de 1,9 miliarde de dolari.

"Nu poate fi dată o hotărâre de Guvern care să conţină normele pe care le conţine legea. În legea de aici sunt norme primare, nu secundare. În licenţa de exploatare dată în 1999 nu există nicio prevedere legată de conservarea patrimoniului cultural, a comunităţii de la Roşia Montană. În noua lege sunt prevederi foarte clare. Se stabileşte prin lege participarea statului de 25%, peste care nu se poate trece. S-a tot vorbit de diverse metale rare la Roşia Montană. Prin lege, este interzisă exploatarea altor metale în afară de aur şi argint la Roşia Montană", a mai spus Şova.


ŞTIREA INIŢIALĂ. Cele mai multe documente legate de proiectul de la Roşia Montană au fost desecretizate încă din 2011, pe site-ul Ministerului Economiei, însă unele acte adiţionale la licenţa de exploatare nu sunt încă publice.

Liderii USL Victor Ponta şi Crin Antonescu au declarat la începutul acestei săptămâni că proiectul de lege privind Roşia Montană trebuie respins de Parlament, pentru că nu a fost dezbătut suficient. Senatul, prima cameră sesizată de Guvern, a dat deja avize negative acestui proiect.
Cu toate acestea, cei care au promovat proiectul de lege în Guvern au fost chiar premierul Victor Ponta şi miniştrii săi, de la PSD şi PNL. Ei nu şi-au asumat însă legea, alegând să paseze această responsabilitate Parlamentului.

Premierul şi membrii Guvernului au ignorat de asemenea observaţiile juriştilor de la Ministerul Justiţiei şi de la Consiliul Legislativ, care au avertizat că proiectul de lege conţine foarte multe prevederi neconstituţionale şi inadvertenţe juridice.

După declaraţiile politice de la Bucureşti, compania canadiană Gabriel Resources a ameninţat că îşi rezervă dreptul de a acţiona în judecată statul român, pentru încălcarea unor tratate internaţionale privind investiţiile, în cazul în care proiectul de lege privind Roşia Montană este respins de Parlament. Compania a evaluat despăgubirile pe care le-ar putea cere la maximum 4 miliarde de dolari.

Premierul Victor Ponta a avertizat de asemenea că firma va da România în judecată, evaluând despăgubirile care ar putea fi cerute la 2 miliarde de euro. Totuşi, acelaşi premier a declarat că va vota împotriva acestui proiect, pe care el însuşi l-a promovat în Guvern.

Începând cu 1 septembrie, mii de persoane au demonstrat în ţară, în special în Bucureşti şi în Cluj, cerând retragerea proiectului de lege privind Roşia Montană. La sfârşitul săptămânii trecute, numărul protestatarilor atinsese zeci de mii în întreaga ţară, cu peste 10.000 de oameni care au protestat în Bucureşti.

Circulaţia şi centrul Capitalei au fost blocate în fiecare seară timp de peste 10 zile de către protestatari. Acest lucru a fost posibil pentru că factorii politici au decis să permită acest lucru, ordonând jandarmilor să nu intervină, a explicat pentru gândul ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe. Motivul invocat de acesta a fost faptul că protestele au fost "ultra-civilizate".

Andrei Luca Popescu este reporter special al ziarului Gândul

Crin Antonescu&Victor Ponta. O evolutie care ma pune pe ganduri: "de la prieten la... coleg de serviciu public"?!

$
0
0



Antonescu:Am încredere mai mică în Ponta decât la episodul Kovesi.Situaţia din USL este "complicată".REPLICA premierului.
 
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri seară, că are încredere "mai mică" în premierul Victor Ponta după episodul legat de Roşia Montană, mai mică inclusiv decât cea din momentul desemnării Laurei Codruţa Kovesi la DNA, precizând că în prezent situaţia din USL este "complicată".
 
Antonescu a fost întrebat câtă încredere mai are în premierul Victor Ponta după scandalul legat de proiectul Roşia Montană. "Mai mică (încredere în Victor Ponta - n.r.) decât atunci când cu doamna Kovesi. Iar când cu doamna Kovesi era mai mică decât în momentul în care am pornit împreună", a afirmat liderul PNL, într-o emisiune la Antena 3.
 
El a mai precizat că încrederea este încă suficientă ca USL să funcţioneze.

De asemenea, liderul PNL a fost întrebat dacă îl mai consideră pe premier "prieten".

"Sunt coleg de serviciu public", a replicat Antonescu.

Întrebat care este situaţia în USL în prezent, liderul PNL a răspuns: "Complicată, în sensul în care, dacă în ziua unu, în ziua doi, au existat neînţelegeri, neclarităţi, confuzii, ele trebuie lămurite (...)

Anunţul că proiectul (Roşia Montană - n.r.) cade, că nu se mai discută în Parlament, nu l-am făcut eu, l-a făcut în mod greşit - nu cu rea intenţie, sunt convins - dar în mod greşit premierul". 
Liderul PNL a mai susţinut că în ultimii trei ani de zile nu au existat "asemenea accidente", respectiv ca liderul PSD să facă interpretări greşite din declaraţiile sale, referindu-se la faptul că, în momentul în care a anunţat că nu susţine proiectul Roşia Montană, premierul Victor Ponta a concluzionat nu ar mai susţine dezbaterea în comisia parlamentară specială anunţată de USL.

"Eu cred că cineva nu a interpretat corect sau nu a vrut să înţeleagă corect. Acel cineva nu e domnul Ponta sau nu e doar domnul Ponta. E un cineva colectiv", a mai spus Antonescu.

Antonescu: Ponta a avut viaţă bună cu mine

Preşedintele PNL,Crin Antonescu, a adăugat că premierul Victor Ponta a dus o "viaţă bună" până acum cu el şi cu PNL, deoarece au fost un "partener ireproşabil" din punct de vedere politic, menţionând că liberalii nu susţin PSD pentru că le-ar tremura "chiloţeii la prezidenţiale".

Antonescu a fost întrebat într-o emisiune la Antena 3 cum apreciază afirmaţia lui Victor Ponta legată de faptul că în trei ani de zile nu l-a atacat pe liderul PNL în public.

Crin Antonescu a ţinut să sublinieze că declaraţia premierul nu trebuie interpretată în sensul că el l-ar fi atacat constant în trei ani de zile şi Victor Ponta ar fi avut o viaţă grea.

"A dus o viaţă bună (Victor Ponta - n.r.), a avut un partener ireproşabil din punct de vedere politic, cum n-a mai întâlnit şi nu o să mai întâlnească în lunga sa carieră politică - îndrăznesc să mai fac o previziune - şi din punctul acesta de vedere nu l-am atacat. Am avut o divergenţă majoră legată de coabitare, am spus-o, am trecut peste ea, dar trebuie să înţeleagă următorul lucru: că duce viaţa bună, şi trebuie să înţeleagă tot PSD, că primul-ministru pesedist şi PSD duc o viaţă bună cu aliatul lor PNL şi Antonescu nu pentru că ne-ar tremura chiloţeii că nu o să ne mai susţină la prezidenţiale, ci pentru că acest Guvern trebuie să reuşească, ci pentru că acest Guvern şi această majoritate trebuie să-şi respecte cuvântul faţă de români. Dacă pot înţelege asta, va fi bine. Dacă nu, nu mă vor susţine la prezidenţiale şi, cu asta, multă sănătate şi mulţumim pentru colaborare", a afirmat Antonescu.


Ponta îi răspunde lui Antonescu:
Am pornit pe un drum şi vreau să ne ţinem de cuvânt până la sfârşit

În replică, premierul Victor Ponta a declarat, vineri seară, că preşedintele PNL are dreptate când afirmă că nu este prieten cu el, ci doar "coleg de serviciu" şi a precizat că a pornit la un drum politic cu Crin Antonescu, Daniel Constantinşi Sorin Oprescu, motiv pentru care au fost votaţi de cetăţeni.

Şeful Executivului a făcut această afirmaţie într-o intervenţie telefonică la RTV, în momentul în care moderatorul emisiunii l-a întrebat cum comentează declaraţia lui Crin Antonescu.
"Da. E foarte adevărat. Eu am pornit la un drum politic cu Crin Antonescu, Daniel Constantin şi Sorin Oprescu, oamenii ne-au votat pentru asta şi vreau să ne ţinem de cuvânt până la sfârşit", a spus Ponta.

http://www.mediafax.ro/politic/antonescu-am-incredere-mai-mica-in-ponta-decat-la-episodul-kovesi-situatia-din-usl-este-complicata-replica-premierului-11329230
=============================================
======================================================
===============================================================

“Vremurile s-au schimbat”! SUA renunță la planurile pentru baze militare în România și Bulgaria.

$
0
0

SUA renunță la planurile pentru baze militare în România și Bulgaria.

SUA au abandonat planurile de a construi baze militare în Bulgaria şi România. Anunțul a fost făcut de Donald Campbell, comandantul forţelor terestre americane din Europa, citat de military.com.

Site-ul StandartNews notează, la rândul său, că Statele Unite şi-au închis săptămâna trecută cazarma de la Heidelberg, Germania. De asemenea garnizoana din Mannheim, iar bazele din Schweinfurt şi Bamberg vor fi închise în 2015. În acest fel, Pentagonul va rămâne cu şapte baze majore în Europa: 5 in Germania /Wiesbaden, Grafenwoehr, Kaiserslautern şi Stuttgart Ansbach/, una în Italia /Vicenza/ şi una în Belgia.

 Armata americană va închide alte două baze în Germania în 2015 şi va abandona ceea ce au fost nişte planuri ambiţioase pentru a pune garnizoană de trupe în Bulgaria, întrucât trebuie să satisfacă reducerile bugetare, a precizat comandantul armatei terestre americane din Europa joi, citat de military.com.
 
“Am fost 213.000 în 1989″, a declarat generalul-locotenent Donald Campbell despre numărul de militari americani staţionaţi în Europa. Dar capacitatea trupelor acum este de 32.000 şi a fost proiectată să fie redusă la 30.000 până în 2017, a adăugat el.
 
“Vremurile s-au schimbat”, a mai spus Campbell despre evoluţia angajamentului militar american în Europa. ”Dar asta nu înseamnă că Europa nu este importantă. Este o mare rampă de lansare pentru a ajunge în diferite părţi ale lumii”, a adăugat el.
 
Campbell a precizat că o forţă armată de 32.000 de militari ar putea îndeplini în continuare misiunea de susţinere NATO asigurând securitatea Europei şi fiind gata să răspundă la evenimente neprevăzute, în special în sprijinul generalului David Rodriguez ca şef al comandamentului Africa.
 
 Una dintre principalele sarcini ale lui Campbell este acum sprijinirea celor 400 de militari americani desfăşuraţi cu bateriile de rachete Patriot în Turcia pentru a apăra acest aliat al NATO de ameninţarea unui atac aerian din Siria.
 
 Săptămâna trecută, USAEUR a închis cazarma din Heidelberg, Germania, care a fost cartier general al Armatei a 7-a americane din 1952. Garnizoana din Mannheim, Germania, cu un efectiv odată de 8.500 de soldaţi, a fost deja închisă şi Campbell a spus că bazele din Schweinfurt şi Bamberg, de asemenea în Germania, s-ar închide în 2015.
 
În timpul unei conferinţe cu reporterii la noul său cartier general din Wiesbaden, Campbell a declarat de asemenea că planurile de a stabili baze militare în Europa de Est în Bulgaria şi eventual în România au fost abandonate, reia Agerpres.
 
 ”Nu vom construi acele baze în acele locaţii”, a declarat Campbell, citat de military.com, adăugând că armata americană “va organiza în continuare exerciţii cu bulgarii, dar nu vom schimba prin rotaţie brigăzi pe acolo”.
 
Sursa:
Viewing all 885 articles
Browse latest View live