Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Showcase


Channel Catalog


Channel Description:

blogul care calca pe nervii multora|puncteaza si subliniaza esentialul|un blog cu subiecte fierbinti... de prin presa... adunate! Nu pot ramane indiferent... cand ţara fierbe!Subiectul fierbinte al zilei, vazut de mine!

older | 1 | .... | 7 | 8 | (Page 9) | 10 | 11 | .... | 41 | newer

  0 0

   
  Replici dure,fără precedent, între liderii USL
   
  Victor Ponta şi Crin Antonescu s-au contrat dur luni seară, prin intermediul televiziunilor. După ce Ponta a afirmat într-un interviu la B1 TV că nu mai este sigur că îl va susţine pe Crin Antonescu la prezidenţiale, a venit şi replica liderului PNL, la fel de dură: "Ponta nu are Guvern de acasă", iar el nu va fi păpuşa PSD la prezidenţiale şi liberalii nu sunt angajaţii lui Ponta, a transmis liderul PNL.

  "Dacă eu în 2014 sunt în situaţia unui fel de obiect, de păpuşă, pe care dacă vrea îl pune PSD, dacă nu, nu, atunci nici nu mai candidez. Dacă aş fi în 2014 în situaţia să depind de bunăvoinţa PSD sau a cuiva din PNL nu mai candidez. Preşedintia României e decisă de cetăţeni. (...) De vreo sase luni în fiecare zi avem discuţii, acum s-a dat liber, a ieşit domnul Rus din bârlog, a comentat, a ameninţat. Vreti să mă sustineti (PSD - nr.), bine, nu vreţi, am şi spus politicos, aşa, strămoşesc, sănătate, mulţumim pentru colaborare, la revedere", a replicat Antonescu, într-o intervenţie telefonica tot la B1 TV.

  Antonescu a mai susţinut că nu se teme pentru candidatura sa spunând că dacă i-ar fi fost teamă cu siguranţă nu ar fi existat discuţia despre Roşia Montană.

  "Dacă domnul Rus, domnul Sârbu şi domnul Ponta însuşi au impresia că eu am să spun mai puţin ce cred doar de teamă că nu or să mă mai susţină la Presedinţie se însală foarte tare. Deocamdată noi il susţinem pe domnul Ponta, nu el pe noi.
   Sigur că e nevoie de colaborare, domnul Ponta nu are guvernul de acasă, nu are domnul Rus Preşedinţia de acasă şi din bunavoinţă ni le mai dau şi nouă din când în când", a spus Antonescu.

  Crin Antonescu a mai declarat că "PNL nu e tolerat la guvernare": "Liberalii nu sunt, cum cred băieţii lui Ghiţă (patronul România TV - nr.), Ciutacu şi ăştia, angajaţii lui Ponta şi mâine îi dă afară".

  Replica liderului PNL a venit după ce Victor Ponta, tot la B1 TV, a afirmat pentru prima oară de la constituirea USL că este posibil ca Antonescu să nu mai fie susţinut de PSD la prezidenţiale.

  Întrebat dacă e posibilă retragerea sprijinului PSD pentru Crin Antonescu, Ponta a confirmat.
  "Bineînţeles, doar nu o să-l susţinem cu forţa. Dacă ne spune că nu doreşte, ne vom întâlni la PSD şi ne vom decide pe cine susţinem. Noi am decis o dată că-l susţinem pe Crin Antonescu, dar dacă nu vrea să-l susţinem, cu forţa nu se poate", a spus Ponta.

  Ponta s-a arătat foarte deranjat de epitetul "parşivel" pe care i l-a atribuit Antonescu.

  „Am constatat și eu că domnul Antonescu în ultimul timp e foarte critic, foarte ironic. Cred că până la urmă el greșește. Cred că a vorbit în principal pentru presă. Dacă avem ceva să ne spunem, să ne spunem în ședințele noastre interne și să ieșim în public cu o decizie. Eu nu cred că se pregătește de campania electorală. Să te pregătești de campanie electorală spunând că nu vrei sprijinul PSD, nu mi se pare cea mai înțeleaptă strategie. Dacă nu vrea să fie susținut de PSD, nu-l mai susținem. Ne vom întâlni la PSD și vom hotărî pe cine să folosim. Cu forța nu se poate”, a spus Victor Ponta.

  Întrebat cine va fi candidatul PSD la președinție în acest caz, Victor Ponta a răspuns:

  „Până alaltăieri v-aș fi spus fără niciun fel de emoție, Crin Antonescu - dar am văzut că nu mai vrea să fie candidatul USL. Poate se răzgândește”,a spus premierul.

  Ponta a criticat şi afirmaţiile lui Antonescu legate de unii vicepreşedinţi PSD. "E un limbaj a la Traian Băsescu", a spus Ponta.

  Sursa:
  http://www.cotidianul.ro/replici-dure-fara-precedent-intre-liderii-usl-222566/
  ===========================================================
  =============================================
  =============================
   
   UPDATE. Marea împăcare din USL.

  Marea împăcare din USL. Ponta anunță: “Ne-am împăcat!”

  Preşedintele PSD Victor Ponta a anunțat că a vorbit, marţi, cu liderul PNL Crin Antonescuşi că s-a “împăcat” cu acesta, urmând ca orice dispută viitoare să aibă loc într-un cadru privat.

  “Ne-am împăcat. Am vorbit cu dânsul, că a trebuit să plece în Elveţia, avea o vizită programată. Am vorbit, iar azi, în Parlament, s-a văzut foarte clar că majoritatea USL funcţionează foarte bine, ca şi până acum. În ceea ce mă priveşte – şi sunt convins că şi Crin va face la fel – orice dispută sau neînţelegere o păstrăm în cadru privat”, a declarat Victor Ponta, citat de antena3.ro.

  Liderul PSD a precizat că președintele PNL Crin Antonescu rămâne candidatul USL pentru alegerile prezidenţiale,în condiţiile în care PSD şi-a respectat întotdeauna toate acordurile, astfel că nu s-a pus problema tocmai acum de o modificare în acest sens.
   
    Sursa:
  http://www.dcnews.ro/2013/09/marea-impacare-din-usl-ponta-anunta-ne-am-impacat/
  ===================================================================
  =======================================================
  =========================================

  0 0


  Este vorba despre elementul chimic numit telur,un metal rar,sau un semimetal,folosit în tehnologia de vârf, de la bombe atomice la celule fotovoltaice care alimentează navele spaţiale.A fost descoperit cu 250 de ani în urmă în… Apuseni. Este preţuit mai mult decât aurul, iar ca zăcământ, România este pe locul doi în lume. Adică, Dumnezeu ne-a dat..
  .
  De două săptămâni, România fierbe în jurul afacerii Roşia Montană: ce facem cu cele 300 de tone de aur şi 1.600 de tone de argint? Le exploatăm împreună cu firma canadiană sau le exploatăm singuri? Mergem pe 25% cotă de participare a statului român şi 6% redevenţă, cum spune proiectul de lege care urmează să fie dezbătut în Parlament, sau renunţăm deocamdată la orice fel de exploatare?

  În fine, s-a pus problema metalelor rare care se găsesc acolo, alături de aur şi argint, şi despre modul în care acestea ar trebui menţionate explicit în contract - adică să nu le dăm degeaba. În fine, minereurile rare evidenţiate la Roşia Montană, despre care s-a vorbit, sunt germanium, arseniu, titan, molibden, vanadiu, nichel, crom, cobalt şi galiu.

  Există însă un minereu foarte valoros despre care nu s-a spus nimic: telurul. Acest element a intrat în atenţia oamenilor de ştiinţă de mai mult timp, dar în ultimii 10 ani a luat un avânt deosebit. Astfel, în anul 2005, Statele Unite au dezvoltat o tehnologie pentru fabricarea bateriilor fotovoltaice pe bază de telur.

  Ulterior, s-a ajuns la concluzia că dezvoltarea tehnologică viitoare a omenirii, în foarte multe domenii, în special cele spaţiale, va trebui să se ţină cont de zăcămintele de telur din lume.

  Este considerat noul «aur» al omenirii

  Mai mult, la întrebarea care va fi “aurul” din 2012 încolo, fizicianul Robert Jaffe, de la Massachusetts Institute of Technology, citat de publicaţia New Scientist, a spus: “Telurul ar trebuie să fie privit ca fiind mai preţios decât aurul”.

  În România, prof. dr. geolog Gheorghe Popescu a studiat timp de doi ani acest metal rar, de fapt un semimetal, şi a ajuns la concluzia că, măcar din acest punct de vedere, suntem foarte bogaţi.
  “Ca rezerve în lume, putem spune că suntem un pol al telurului. Celălalt este în China. Diferenţa este că ei au zăcământul la sute de metri sub pământ şi trebuie scos, pe când noi îl avem la suprafaţă, în toate zonele în care s-a extras aur, inclusiv Roşia Montană. De ce? Zăcămintele de telur le însoţesc pe cele de aur şi de argint. Toate minele care au scos aur, la separare au aruncat telurul în halde, pentru că nu prezenta interes tehnologic la acea vreme, era un rebut. Acum este la îndemână pentru exploatare, e la suprafaţă, nu trebuie să săpăm după el. Am depus studiul meu la Agenţia Naţională pentru Resurse Naturale în ideea de a demara exploatarea. Mi s-a spus că nu se poate deocamdată. Procesul de separare în cazul telurului este hidrometalurgic, prin electroliză”, ne-a spus profesor dr. Gheorghe Popescu (foto).


  «Băieţelul» a ucis 200.000 de oameni  La 6 august 1945, americanii aruncau bomba atomică, de 4.400 de kilograme, cunoscută ca “Little boy” (n.r. - “Băieţelul”) deasupra oraşului japonez Hiroshima. Peste 200.000 de oameni au fost ucişi atunci şi în anii ce au urmat. După trei zile, o bombă similară, “Grasul” (“Fat Man”) a explodat la Nagasaki, omorând alte câteva zeci de mii de persoane. Efectul celor două deflagraţii nucleare a fost imediat: Japonia s-a predat aliaţilor din al Doilea Război Mondial.

  Minerii vor exploatarea, strada este împotrivă  În timp ce 33 de mineri de la Roşia Montană au părăsit subteranul după cinci zile, în urma vizitei de ieri a premierului Victor Ponta, câteva mii de oameni care se opun proiectului au ieşit în stradă, aseară, în Piaţa Universităţii, a cincisprezecea zi consecutiv. În timp ce ortacii susţin în continuare că sunt hotărâţi să facă totul pentru deschiderea mineritului, ecologiştii au declarat că vor continua protestele până la abandonarea proiectului.

  Sursa: http://www.libertatea.ro/detalii/articol/Dezvaluire-incredibila-Afla-care-este-COMOARA-NEsTIUTa-zace-ROsIA-MONTANa-463503.html#ixzz2fHI5emaC
  =====================================================
  ===========================================================
  =================================================================

  0 0


  Nimic pare că nu mai stă în calea jefuitorilor.Cadastrul, notariate, avocaţi, comisii locale şi judeţene, judecători mituiţi şi/sau complet idioţi,prin falsuri grosolane sau decizii aberante,au consfinţit astăzi prin respingerea ultimei căi de atac la tribunal trecerea unui sat întreg în mâinile unei familii aşa-zis moştenitoare.

  Judecătorul din Arad care trebuia să dea sentinţa s-a dat la o parte, lăsând o duduie în robă, care-şi spune judecătoare, să facă jocurile. Până şi un analfabet pus în robă ar fi remarcat falsurile evidente din acest dosar pe care cotidianul.ro vi l-a prezentat în cadrul campaniei ”Transilvania furată”.

  În pofida tuturor evidenţelor, familia Colţeu, care a cerut un procent dintr-o societate care administra 4.700 de hectare din sat, a primit 8.700 de hectare, adică întreg satul. Familia Colţeu a mai revendicat un apartament în centrul Araduluişi a primit întreaga vilă, şi nu sunt singurele bunuri primite.

  Dar iată şi evidenţele:

  - Aşa-zisa moştenitoare a unui grof ce deţinea câteva acţiuni la Forestiera Nadăş a decedat în Israel, după ce a vândut tot ce mai avea prin România.

  - Martorii de la notariatul care a emis certificat de moştenitor pentru soţii Colţeu - fără indicarea CNP-ului, conform legii - care au declarat că o cunosc pe moştenitoare au minţit şi se poate dovedi faptul că ei s-au născut exact când „moştenitoarea” plecase în Israel.

  - Chiar şi în cazul în care familia Colţeu avea dreptul legal la vreo moştenire, ar fi dobândit acţiuni la Fondul Proprietatea, societatea Forestiera Nadăş fiind doar administrator al unor suprafeţe în zona Nadăş.

  - Sătenii au acte de proprietate şi plătesc impozite pe terenurile lor dobândite din moşi-strămoşi.

  - Orice procuror de bun-simţ care studiază acest dosar poate trece urgent la arestări.

  N.R. Procurorul General al României, DNA, DIICOT şi CSM pot trece de urgenţă la fapte, într-un caz ce poate deveni un precedent periculos pentru Siguranţa Naţională.


  Sursa:
  http://www.cotidianul.ro/mafia-retrocedarilor-a-ajuns-la-dementa-1200-de-oameni-din-nadas-din-nou-iobagi-222780/
  ==================
  ========================================
  =================================================================

  0 0

   
  Nu cu mult timp în urmă circula o vorbă potrivit căreia"dacă nu eşti pe Facebook, nu exişti".Acum, milioane de oameni şi-au închis conturile de Facebook.Au avut dreptate cei care au spus că Facebook va avea soarta reţelelor anterioare lui respectiv IRC sau hi5?
   
  Milioane de utilizatori din SUA şi Marea Britanie au renunţat la serviciile reţelei sociale Facebook şi şi-au şters paginile, în urma dezvăluirilor făcute de fostul asistent tehnic al CIA, Edward Snowden, şi portalul WikiLeaks privind supravegherea electronică la scară largă dusă de serviciile secrete din SUA, în colaborare cu alte ţări occidentale.

  Astfel, aproximativ 9 milioane de persoane în SUA şi circa 2 milioane în Marea Britanie şi-au eliminat conturile de pe Facebook.

  "Oamenii devin mai precauţi cu privire la viaţa lor privată în spaţiul cibernetic din cauza unor istorii intens mediatizate precum informaţiile recente privind spionajul Agenţiei Naţionale de Securitate din SUA", declară editorul revistei Cyberpsychology, Behaviour and Social Networking, Brenda Wiederhold.

  Sortit dispariţiei?

  Karsten Gerloff, preşedintele Fundaţiei Europene a Software-ului Liber (FSFE), a criticat marile companii multinaţionale, asigurând că "unele corporaţii fură" informaţii de la useri şi "alimentează, fără avertisment prealabil, serviciile secrete", notează ziarul ABC.

   "Dacă Google vrea să supravieţuiască pe termen lung va trebui să se reinventeze. Microsoft nu a făcut acest lucru, de aceea cred că va dispărea în cinci sau zece ani". Şi mai spune el, atunci când Facebook "o va lua în jos, o va face destul de repede".

  "Dau Facebook-ului doi sau trei ani. Este o lege matematică. S-a întâmplat cu MySpace şi se va repeta acelaşi lucru", a asigurat preşedintele FSFE. Scopul fundaţiei sale este ca "oamenii să fie conştienţi că pot decide care va fi tehnologia de mâine şi în ce lume vor să trăiască". De aceea, expertul german a subliniat că "trebuie să fim mereu în alertă şi să ne ţinem sub observaţie sistemele". "Trebuie să ne întrebăm: Cine ne controlează?"

  Pentru Facebook "suntem produse, nu clienţi"

  Preşedintele FSFE care a dezvăluit că, "pentru Google şi Facebook suntem produse, nu clienţi". "Nu le dăm doar date, ci şi încrederea noastră, deoarece credem că ne protejează intimitatea", a subliniat el. Datele tale sunt produsul pe care îl vinde Google", a avertizat el.

  Revista Cyberpsychology a publicat rezultatele unui studiu realizat de o echipă de cercetători de la Universitatea din Viena cu privire la cauzele pentru care oamenii părăsesc Facebook. Oamenii de ştiinţă au stabilit în urma analizei răspunsurilor date de aproximativ 600 de intervievaţi că cea mai frecventă cauză - 48,3% - este preocuparea pentru confidenţialitatea vieţii private pe Internet. Pe locul doi - 13,5% - se situează nemulţumirea generală faţă de serviciile Facebook.

  Printre alte motive - refuzul de a purta discuţii sterile şi teama de a deveni dependent de reţeaua socială. Unii dintre cei chestionaţi au răspuns că au obosit de obligaţia 'socială' de a adăuga mereu noi prieteni.

  De asemenea, studiul a constatat că printre cei care au părăsit preponderent Facebook se numără persoanele în vârstă şi bărbaţii.

  Sursa:
  Devine evident: Facebook se îndreaptă cu paşi mici dar siguri către dispariţie
  http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/186776.html
  =========================================
  ========================================================
  ======================================================================

  0 0


   
  Mâncăm în fiecare zi un cocktail de E-uri.
  Ar trebui să facem însă slalom printre mâncăruri.Dacă la o masă consumăm mai multe produse care conţin aditivi alimentari, chiar în limitele permise, ne punem sănătatea în pericol, ne avertizează specialiştii. Doza de E-uri ajunge la câteva zeci de grame în fiecare zi.Mai grav este că nu ştim ce mâncăm. Asta pentru că puţini sunt românii care verifică ingredintele înainte de a pune alimentul în coş.

   

  Caşcavalul şi iaurtul conţin E 260, carnea, crenvurşti, salamul şi muşchiul de porc conţin de la E 249 până la E 252, înclusiv E 621, considerat un E periculos. Nici pâinea n-a scăpat de E-urui. Conţine E 282. Iar sucul şi berea conţin E 220 şi E 338. În total, doza zilnică de E-uri ajunge la 20 de grame.
   

  Dacă mâncăm cel puţin două produse care conţin aceeaşi aditivi alimentari, deja doza zilnică permisă este depăşită, iar sănătatea este pusă în pericol.

  Combinaţia dintre E-uri şi unele substanţe din carne formează o adevărată bombă cancerigenă care afectează ficatul şi tubul digestiv.
   

  După o masă copioasă bogată în alimente cu E-uri, un pahar de suc este exact ce nu trebuie, avertizează specialiştii. Mai ales că gustul de fructe vine din coloranţi şi arome.

  Consumul excesiv de alimente bogate în E-uri afectează şi aspectul fizic. Mai mult de jumătate dintre români declară că se confruntă cu problema kilogramelor în plus. Iar aproximativ un sfert suferă deja de obezitate.
  Sursa
   
  Romanii mananca in fiecare zi cateva zeci de grame E-uri
  ===========================================
   

   
  ===========================================
  ============================================================
  ===================================================================


  0 0

  Aceasta este o poveste adevărată și tristă a două rândunici, poveste ce a cutremurat o lume întreagă.

  Într-o zi, o mașină a lovit din întâmplare o pasăre ce a căzut grav rănită pe șosea. Vântul i-a purtat strigătul de durere și de suferință.
  Strigătul a cutremurat pădurea iar perechea ei l-a auzit de departe. S-a repezit într-un suflet să răspundă acestei chemări. În scurt timp a ajuns lângă iubirea sa.
  Și-a deschis aripile s-o protejeze de tot răul din lume. Dar a văzut-o cum își pierde puterile.
   
   
  Degrabă a zburat să-i aducă mâncare, să-i dea ceva, orice, să o salveze. A făcut drumuri nenumărate în disperarea sa de a-și salva iubita.
  Între aceste zboruri, a stat lângă ea și a înconjurat-o cu dragoste și compasiune.
   
   
  Într-un târziu, venită cu mâncare, a găsit-o lipsită de suflare. Nu i-a venit a crede, a încercat să o mute  – lucru extrem de rar la rândunici.
   
   
  Când a realizat că s-a dus și nu-i va mai răspunde niciodată, și-a strigat dragostea și disperarea cu glasul ei de pasăre micuță.
   
   
  Apoi a făcut câțiva mici pași înapoi și i-a cântat iubitei sale, cu toată tristețea și neputința sa, dragostea lui mistuitoare.
   
   
  Când și-a dat seama că nu mai poate face nimic să o aducă înapoi vreodată, stat privind-o plin de tristețe și de suferință.
   
   

  O poveste adevărată relatată de multe canale de știri

  ==================================================================
  ========================================================
  =================================
  Gabriela Nistor-Cantecul randunicii
  ========================================================
   

   
  ====================================
  ==================================================================


  Maria Sara Lungu  ///  Frumos si emotionant !
  (comentariile de pe blog ,lasa de dorit , de asa amici m-as lipsi ) !
 • Vasile Burcu  ///  Sara, Multumesc! Iata si un mesaj interesant... Culmea? Iti este adresat!

 •  
 •  
  Maria Sara Lungu  ///  OK !
 •  
  Vasile Burcu  ///  Asa sunt EI, Sara! Dar au suflet mare! Sunt inteligenti, cunoscatori de limbi straine, tehnica de varf! Au fost trecuti in pensie/rezerva in mod samavolnic, prin jocurile unora si altora din politica damboviteana! O viata au petrecut "in transee"... Greu, foarte greu! Altii... mergeau la teatru, film, biblioteci... Ei au trait in poligoane, aplicatii pe unde șĭ-a înțărcat dracu copiiĭ... cam asta ar fi... pe repede inainte... Acolo, daca citesti comentariile, vei intelege mult mai multe...
  ===============================================================
 • =============================================
 •    Randunica
  -----------------------------------------
   
  Buna ziua
  Azi este prima data cand nimeresc pe-aici si, cum subiectul are legatura cu felul meu
  de a gandi lucrurile, am sa spun si eu cateva cuvinte.
  M-am nascut (si am crescut, pana "mi-am luat . . . zborul"), la tara.
  Am fost saraci (desi, nimeni nu-i atat de sarac incat sa nu mai aiba prin preajma-i altii,
  si mai saraci). Daca nu ar fi existat Creanga si as fi beneficiat de talentul lui, amintiri
  ca ale lui, din ale copilariei, sigur nu ramaneau nescrise, pentru ca . . . cel putin
  subiectele de el tratate, le puteam trata si eu.
  In satul meu portile curtilor sau usile caselor nu se incuiau niciodata. In timp de
  vara (de fapt, pe tot timpul "bun") usa casei statea deschisa nu doar la figurat ci
  si la propriu.
  Randunicile isi faceau cuiburi pe sub streasina casei. Mai cadeau unele, ca se
  desprindea pojghita de var si cadeau cu peticul de var cu tot. Taica-meu (cand
  gasea si el timp) le batea vreo trei cuie dedesubt si impletea cu sarma un soi
  de cos-suport incercand sa le dea o mana de ajutor randunicilor in cauza.
  Le vedeam capatanile la pui, de cand ieseu din ou si pana-si luau zborul,
  dar de apropiat de cuibul lor, noi copii (eram mai multi frati), desi eram mari
  "cautatori" de cuiburi (de toate natiile de pasari), dar nu ca sa le stricam ci "sa le stim"
  (pentru ca reprezenta un mare motiv de mandrie intre noi copii sa spui "il stii pe-ala", iar
  ceilalti sa se minuneze ca de ceva . . . nou). In cultura noastra locala, traditia era ca
  "randunica este de ne-atins" (existau si versiuni batranesti care spuneau ca "daca atingi
  randunica sau cuibul ei,casa aceea va fi . . . o casa blestemata".
  Randunicile erau atat de obisnuite cu noi, ne cunosteau atat de bine incat, nu o data,
  te trezeai ca intra si in camera (cea mai) de zi a casei de la tara, bucataria, dadea doua
  trei ture (nesinchisindu-se de "locatari" si se ducea la treaba ei).
  Intr-o vreme au inceput sa construiasca un cuib, in casa (in bucatarie). Cine cunoaste
  randunica, cunoaste si cand o randunica "pune piatra de temelie" vreunui cuib, pentru
  ca apar "primele semne" (paie, pamant) analogic cu ceea ce se petrece in "crosetat"
  (unde incepi de la "un ochi" si "cresti" pe masura ce . . . dai din maini). Facuram
  "sedinta", noi, ceilalti locatari ai casei, si mari, si mici, si daduram "autorizatia de
  constructie".
  Nu-mi aduc aminte daca a fost "treaba" de un sezon, sau de mai multe (dar mai
  degraba a fost, de mai multe). Dumnezeu stie cum isi facea orarul de asa natura
  incat sa se potriveasca cu al nostru pentru ca noi, seara, stateam la masa, cu
  lumina aprinsa si usa inchisa, cu randunica pe oua sau pe pui iar randunoiul pe
  marginea cuibului, ei cu ale lor iar noi, cu ale noastre.
  Cuibul asta era chiar la intrarea pe usa, deasupra intrerupatorului de lumina (pe
  aceeasi linie verticala cu acesta dar . . . aproape lipit de tavan. Pentru mine, la acea
  vreme, tavanul era . . . inalt (trebuia sa ma urc pe scau ca sa ajung cu varful degetelor la el).
  Dar, intr-o seara, o fata din vecini (mai mare de varsta decat noi, copii ai acestei case), a unei familii de foarte buna prietenie cu a noastra, a venit intr-o seara (cand tocmai eram . . . la masa)
  sa aduca (sau, sa ceara) ceva, cum era obiceiul (si) pe la noi.
  Ea era, ca sa zic asa, ca un fel de "liceeana" (mi se pare ca chiar asta era) iar noi "copii (cel putin, cei mari) de scoala". A intrat, a zis buna seara si, vorbind cu noi, a vazut cuibul si a ramas atat de uimita de ce vede incat a dus mana si a mangaiat (sau, sa mangaie) randunica, si nu sa mai opri. Randunica a zburat prin usa deschisa in care statea fata si . . . nu s-a mai intors, niciodata. Cuibul a ramas acolo . . . ani.
  (povestea este mai lunga decat cele 4.096 de caractere cat permite "formatul".
  Continuarea o poate gasi, cine vrea, in "ego-obiectivism").
  Răspunsuri


  1.  
   Au trecut de atunci, zeci de ani (vreo 40, sau, mai mult). Din toti fratii doar unul mai este azi, "acasa" (acasa la el, fireste). Parintii mei traiesc, cu casa "goala". Ceilalti copii ai lor au "zburat" (pentru ca au fost "zburati", "zburataciti") in "tarile calde". De fata aceea nu mai stiu decat ca "exista". Ne-a fost draga si pana atunci, si de atunci incolo. Si totusi, ceva, din clipa aia, s-a rupt. Ceva ca in cazul unui fir, cand cosi. Se rupe, ii faci nod, continui dar . . . nu mai e, ce-a fost.

   Toata asta (lunga) poveste pentru a spune ca, pentru mine, randunica reprezinta simbolul libertatii si al demnitatii fiintei. Este cel mai putin stricatoare (ca in cazul unui autoturism, consuma foarte putina energie comparand cu energia ce produce)

   Este, in ceea ce priveste "pasarea" ceea ce, in ceea ce priveste "mamiferul" este . . . "mielul".

   Adica, calca pe cel mai redus procent de cadavre spre a-si tine in situatia de "existenta", propria-i viata. Numai ca in timp ce "mielul" devine o biata "oaie", randunica nu inceteaza niciodata a fi, randunica.Randunica este cel mai bun exemplu al fiintei care "isi cunoaste drumul", care sta in stol din ratiuni sociale, care cunoaste perfect insemnatatea lui "impreuna", care nu alege un "ghid" spre a fi "condusa" precum o roaba (de carat) si nici "trasa" (ptecum un carut) ci care isi alege un"sofer" care cunoaste acelasi drum ca si ea, dar, spre a face cu randul (spre a mai putea "atipi). - http://ego-obiectivism.blogspot.ro/2013/10/randunica.html
   =====================================

   Randunica
   ======================
   Azi am descoperit un blog deosebit de bine facut. Chiar daca, pornind de la baza (unei imaginare piramide), din pornire impartasesc multe (90%) din valorile prefigurate de autor, pe masura ce urcam spre varf (ca inspre locul in care "tragi linie si . . . aduni", a unei interminabile ecuatii) rezultatele la care ajungem fiecare, "ne pierd, unul de altul". Am scris un "post" in acel blog "Mehedinti blog online" la o tema care se numea "Povestea a doua randunici" iar "postul meu a deveni atat de lung incat depasea cele 4096 de caractere cate permitea formatul. Am "taiat din el pana ce . . . "a incaput" iar de restul am avizat eventualul lector ca il poate gasi aici. Asa ca . . . ma tin de . . . facuta promisiune, publicand aici textul intreg, asa cum l-as fi dorit publica acolo. (...)

   Multumesc, pentru comentariu, http://ego-obiectivism.blogspot.ro/2013/10/randunica.html

  2. Admin, Romania Megalitica
  3. =======================
  4. ========================================
  5. ================================================================


    0 0

     
    Fotografia a fost realizata la Costinesti,in 1971.
    O recunoasteti pe nudista din stanga?
    Atunci era o turista din RDG.
    Azi...
    ====================
    =====================================
    ========================================================

    0 0


    LA MULTI ANI,ARMATA ROMANA!LA MULTI ANI !


     În fiecare an, pe 25 octombrie se sărbătorește Ziua Armatei Române, aniversându-se victoria finală pentru eliberarea Transilvaniei de Nord de sub ocupația horthystă(25 octombrie 1944). Sărbătorirea Zilei Armatei române este stipulată de
    Decretul nr. 381 din 01.10.1959.
     
    ============================
    =============================================
    =============================================================

    Doamne, ocroteste-i pe români - Romanian Music Folklore Romania    =================================
    ==================================================
    ===================================================================

     
    Sinaxar 26 Octombrie.
    În aceasta luna, în ziua a douazeci si sasea, pomenirea Sfântului slavitului Marelui Mucenic Dimitrie (Dumitru), izvorâtorul de mir si facatorul de minuni, din Tesalonic.
    ===========================
    LA MULTI ANI!
    Admin, Romania Megalitica
    =====================
    http://onouaatitudine.blogspot.ro/2012/10/sfantul-mare-mucenic-dimitrie-dumitru.html
     
    ======================================================================
    ==================================================
    =====================================

    0 0


    Acest interviu este dat de părintele Teodot de la Mănăstirea Petru Vodă, televiziunii Neamţ TV, unde explică mai pe înțelesul tuturor limita dintre toleranță și înșelăciune, a noii ordini mondialeși explică foarte bine legătura dintre antuhrist și evrei.
     
    Un părinte simplu, crescut sub oblăduirea Arhimandritului Iustin Pârvu. Să dea Domnul să luăm din acest interviu esențialul și să avem trezvia duhovnicească de a înfrunta totul, cu ajutorul lui Dumnezeu!
     
    ========================
    ====================================
    ========================
    Adevaruri tulburatoare - Manastirea Petru Voda
    VIDEO
    ========================================================

    ==========================================
    ======================================================
    =======================================================================
     


     
    ==========================================================
    ==============================================
    ========================
     
     
     
    ============================
    ==============================================
    ====================================================================

     
     
    Un Clip VIDEO... de colectie...
     
    Arestarea Zoiei Ceauşescu, TVR decembrie 1989
     
    ==================================
    =============================================
    ====================================================================

    0 0

     
    STENOGRAME.
    Cum se negocia şpaga la Hidroelectrica:
    "Sunt dispuşi, în loc de şapte sute cincizeci,să dea nouă sute de mii sau poate,
    cum negociem,chiar un milion"

    În refereratul prin care DNA solicită arestarea preventivă a lui Ioan Mihăilăconsilier al ministrului delegat pentru Energieşi a lui Eugen Brădean, director în cadrul Hidroelectrica, au fost inserate stenograme care arată cum se negocia mita de 1,4 milioane euro pentu un contract de 260 milioane euro.

    În discuţii Eugen Brădean l-a pomenit şi pe ministrul pentru Energie, Constantin Niţă. În acest dosar Remus Vulpescu, directorul de cabinet al ministrului de Finanţe, Daniel Chiţoiu, este cel care a denunţat actele de corupţie de la Hidroelectrica cercetate de DNA.

    Stenogramele din dosar sunt între Remus Vulpescuşi Eugen Brădean. Cel din urmă încerca să îl convingă pe Vulpescu să voteze pentru contractul de 260 milioane euro de care urma să beneficieze ENERGON POWER&GAS S. R.L din Cluj, al cărei reprezentant este omul de afaceri Rareş Criste. Stenogramele redau o discuţie din data de 19 octombrie, la nouă zile după ce Remus Vulpescu sesizase DNA în privinţa mitei.

    Tribunalul Bucuresti a dispus arestarea preventivă a a lui Ioan Mihăilă consilier al ministrului delegat pentru Energie şi a lui Eugen Brădean, director în cadrul Hidroelectrica.
    -------------------------------------------

    BRĂDEAN EUGEN: Ziceam că ăla e, într-adevăr, contractul …(neinteligibil)…uită-te şi tu, să vezi. Eu am făcut nota draft. Mai rămâne ca să răspundă la solicitarea  aia…pe care am făcut-o. Ai văzut cum arată?...Că ei au venit cu o altă…contra-ofertă, ca să zic aşa, în sensul că, la fel putem şi noi să ne facem că plouă, cum ar fi, că fac pe treaba aia,… ştii?...dau avansul şi dup-aia au surpriza neplăcută că nu se face…au venit cu contra…răspuns,… ştii?...că de unde au garanţia că se fac, că nu e vorba de bani, aicea e vorba că de unde….că dup-aia rămân ei. Că ce fac, ne aleargă pe noi doi, …(neinteligibil)…nu ştiu cealaltă persoană, …(neinteligibil)…că niciodată n-au făcut, n-au dezvăluit cine, identitatea…., mă refer la mine, ştii?....Să m-aleagă pe mine?...Şi au făcut altă auto-ofertă, în sensul că au plusat încă o sută cincizeci de mii de euro, vis-a-vis de …(neinteligibil)… din ţară. Adică să… au zis domne,  sunt dispuşi în loc de şapte sute cincizeci, să dea nouă sute de mii sau… poate, cum negociem, poate chiar un milion. Dar nu probase. Şi eu m-am ţinut…şi eu m-am ţinut cu avansul, şi urma să ne mai auzim peste trei zile, adică duminică, adică mâine. Vedem…!

    VULPESCU DUMITRU REMUS: Asta e pe încredere, aşa, pă ce?
     BRĂDEAN EUGEN:Ştiu eu, eu ţi-am zis …(neinteligibil)…cu părerea . Numai că şi ei au venit cu aceeaşi chestie, de unde …(neinteligibil)…facem, şi dup-aia…(neinteligibil)…au venit cu aceeaşi…n-au zis nu categoric, da’…nu…nici… da’ nici da…, ştii?
     VULPESCU DUMITRU REMUS: Bun, şi?
     BRĂDEAN EUGEN:…în clipa aceasta…(neinteligibil)…mai bine că nu sunt…că dă banii…

    VULPESCU DUMITRU REMUS:Şi când vor să facă….? Bun, hai să presupunem….
    BRĂDEAN EUGEN:…imediat, imediat….au zis că în câteva zile…
    VULPESCU DUMITRU REMUS: Păi care, băi, imediat, că trebuie şedinţă de Consiliu de Supraveghere…
    BRĂDEAN EUGEN: Nu, mă refer…nu, am crezut că te referi la plată…nu, când vor să facă, e pe douăş’nouă licitaţia, şi eu vreau să o bag în şedinţă, na, pe douăş’doi…pe douăş-doi …
     ……………………………………………………………………
    BRĂDEAN EUGEN: Nu, ştiu…eu, ca să mă înţelegi tu pe mine, eu de ce nu am zis…eu, personal…(neinteligibil)…tot la fel m-a …(neinteligibil)…şi pe mine, …(neinteligibil)…şi e vorba de încredere, tu n-ai, normal, cum să ai încredere…poate-l cunoşti, poate nu-l cunoşti….eu cunoscându-l de foarte mult timp, am încredere, dar n-am cum să-ţi cer ţie şi…nici eu, dacă aş fi în locul tău, n-aş…probabil aş gândi la fel…(neinteligibil)…
    VULPESCU DUMITRU REMUS:…cinci zile de convocare…
    BRĂDEAN EUGEN:…cu atât mai mult…da, şi dacă se convoacă de luni, pot să convoc de luni, douăş’unu, pentru…
     ……………………………………………………………………
    VULPESCU DUMITRU REMUS: Dă-mi-l, na!
     BRĂDEAN EUGEN: L-am printat, dacă-l vrei!
     VULPESCU DUMITRU REMUS: Da. Dă-mi-l, că nu l-am printat.
     BRĂDEAN EUGEN: Da’…ţi-am zis, e foarte echilibrat…foarte bun…(neinteligibil)…nu e nimic…(n.n. referirea lui Brădean Eugen la mapa de culoare roşie cuprinzând documentele antemenţionate, mapă pe care a înmânat-o numitului Vulpescu Remus)

     VULPESCU DUMITRU REMUS: Mai e altceva înăuntru?
     BRĂDEAN EUGEN:Îhm?
     VULPESCU DUMITRU REMUS: Mai e şi altceva înăuntru?
     BRĂDEAN EUGEN: Ţi-l las…Eu, făcând nota asta draft, l-am abordat pe …(neinteligibil)…Stănculescu din fairplay, nu….fără nici o altă chestie, ştii…(neinteligibil)…spunându-mi că este ok….uite, îţi dau această notă, de fapt pagina mea…(neinteligibil)…tu eşti plecat din ţară…
    VULPESCU DUMITRU REMUS: Stănculescu ? Unde a plecat el? A, e în America…
    Sursa:
    http://www.gandul.info/stiri/stenograme-cum-se-negocia-spaga-la-hidroelectrica-sunt-dispusi-in-loc-de-sapte-sute-cincizeci-sa-dea-noua-sute-de-mii-sau-poate-cum-negociem-chiar-un-milion-11555594
    ======================================================================
    =======================================================
    ======================================


    Vasile Burcu  ///  Ma intreb daca astia isi PERMIT spagi de MILIOANE euro, cu cat s-ar IEFTINI curentul electric [pe care an de an il platim tot mai SCUMP], DACA s-ar STOPA spaga/mita? Ce trebuie facut? Simplu! Arestati si bagati in puscarie ani grei, toti BĂIEŢII DEŞTEPŢI din Energie. INSTAURATA rigoarea Legii, fara CULOARE politica!
    =========================================

    Cine sunt noii BĂIEŢI DEŞTEPŢI din Energie,
    care beneficiau de contractul cu Hidroelectrica
     

    Grupul de la Cluj este cel care urma să beneficieze de contractul de 1,5 milioane de euro din energie. Dezvăluirea a fost făcută sâmbătă, la emisiunea Panorama, de la Antena 3.

    Grupul de la Cluj este format din fiul unui fost şef de serviciu secret, fiul fostului şef al Poliţiei Cluj, fostul şef de cabinet al lui Videanu şi o fostă angajată a DNA.

    Aflaţi, din videoul de mai sus, mai multe informaţii despre "băieţii deştepţi"

     
     

    Cei doi au fost denunţaţi la DNA de Remus Vulpescu, membru în consiliul de administraţie al societăţii. Acesta ar fi urmat să primescă 1,4 milioane euro pentru a vota un contract de peste 260 milioane euro, în defavoarea Hidroelectrica. 

    Mita a fost negociată la restaurant, arată interceptările făcute de anchetatori. 

    Potrivit procurorilor DNA, Remus Vulpescu a fost abordat pentru prima oară în 8 octombrie de Eugen Brădean, director de furnizare al Hidroelectrica. Acesta i-a propus ca în schimbul unei şpăgi să fie de acord ca societatea să încheie mai multe contracte cu o firmă din Cluj.

    VIDEO
     

    ==============================

    ==============================================
    ===================================================================
     

    Băieţii deştepţi din energie, la un pas "să factureze" statul cu 400 milioane de euro. Efectele contractului cu Hidrolectrica în care şpaga era de 1,4 milioane euro
     
    Publicat la: 30.10.2013

    Dosarul DNA privind şpaga de 1,4 milioane euro denunţată de Remus Vulpescu, consilierul ministrului Daniel Chiţoiu(PNL), are pe termen lung o miză de cel puţin 400 milioane euro. Un consilier al ministrului Constantin Niţă (PSD) şi un fost director al Hidroelectrica sunt acuzaţi că au vrut să-l mituiască pe Vulpescu pentru ca Hidroelectrica să aprobe un contract de 260 milioane euro, despre care DNA spune că ar fi fost păgubos pentru statul român. Dacă acest contract era aprobat, Energy Holding, Alpiq Romenergie şi Alpiq Romindustries puteau să câştige procesele cu statul român căruia îi cer daune de 400 milioane euro pentru că au fost debranşate de la conducta de curent ieftin.

    ”Acest contract reabilita, legitima contractele băieţilor deştepţi. Şi acum suntem în litigii cu ei. Acest contract le venea ca o mănuşă. Puteau spune: <>”, a explicat pentru gândulRemus Borza, fost administrator special al Hidroelectrica.

    Schema băieţilor deştepţi
    Ioan Mihăilă, consilier al ministrului Energiei, Constantin Niţă şi Eugen Brădean director în cadrul Hidroelectrica au fost arestaţi preventiv după ce DNA i-a acuzat de corupţie. Cei doi doreau ca Hidroelectrica să încheie un constract de 260 milioane euro cu un intermediar de energie electrică din Cluj.

    Traderul, un băiat deştept din energie, urma să cumpere 7 milioane de megawatti la un preţ preferenţial de 165 de lei/MWh faţă de 175 de lei/MWh, cât este preţul mediu al pieţei. Procurorii spun că paguba minimă ar fi fost de 125 milioane lei. DNA susţine că pericolul cel mai mare era ca Hidroelectrica să intre din nou în insolvenţă.

    Pentru această afacere, Ioan Mihăilă, consilierul ministrului Constantin Niţă, s-a angajat să obţină toate aprobările. DNA spune că vânzarea de energie ieftină trebuia aprobată de Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica. Mihăilă, membru în acest consiliu format din şapte persoane, avea deja asigurate patru voturi, inclusiv al lui. A vrut însă o majoritate mai mare. L-a contactat pe Remus Vulpescu, director de cabinet al ministrului Finanţelor, Daniel Chiţoiu (PNL), membru, de asemenea, în acest consiliu. Acesta nu a luat şpaga, ci l-a denunţat la DNA, care l-a reţinut pe Mihăilă şi pe Eugen Brădean , implicat şi el în această "afacere".

    Din acestă afacere păguboasă statul pierdea după estimările lui Remus Borza, fost administrator special al Hidroelectrica, nu mai puţin 290 milioane lei.

    La rândul său, Remus Vulpescu a declarat la DNA că pierderea putea ajunge chiar şi la 400 milioane euro. Trei intemediari de energie, debranşaţi anul trecut de la conducta de curent ieftin, puteau să câştige de la stat despăgubiri de 400 milioane euro.

    În 2012, după ce Hidroelectrica a intrat în insolvenţă, administratorul special al companiei a decis să denunţe contractele cu companiile Energy Holding, Euro-P.E.C., EFT AG, EFT România, Alpiq RomIndustries, Alpiq RomEnergie. Cele patru companii fac parte din categoria băieţilor deştepţi din energie. În esenţă aceste companii cumpărau curent electric foarte ieftin de la Hidroelectrica şi apoi îl revindeau cosumatorilor din România la un preţ mare. Practic, curentul era achiziţionat mult sub preţul pieţei ,astfel producând prejudicii de sute de milioane de euro statului.

    Cine sunt băieţii deştepţi din energie şi cum acţionau ei
    Între 2001 şi 2004 Hidroelectrica a încheiat contracte cu 10 companii: Alro Slatina, Elsid, Electrocarbon şi Electromagnetica, Alpiq RomEnergie, Alpiq RomIndustries, Energy Holding, EFT AG, EFT România şi Euro P.E.C. Aceştia sunt cei 10 băieţi deştepţi despre care vorbeşte administratorul special al Hidroelectrica.În esenţă aceste contracte prevăd că Hidrolectrica vinde energie ieftină, sub preţul pieţei, către cele 10 societăţi. Aceşti 10 băieţi deştepţi revindeau energia de la Hidroelectrica altor consumatori la un preţ mult mai mare, astfel realizând profituri substanţiale. Presa a arătat că acest tip de afacere care este în mod clar păguboasă pentru stat are un caracter transpartinic. Contractele păguboase fiind semnate ori prelungite de reprezentanţi atât ai PSD, PDL sau PNL.

    După ce statul a denunţat anul trecut contractele cu Energy Holding, Euro-P.E.C., EFT AG, EFT România, Alpiq RomIndustries, Alpiq RomEnergie au urmat două tipuri de litigii în instanţă. Unele procese erau cele în care statul solicita despăgubiri de la băieţii deştepţi şi altele în care băieţii deştepţi solicitau despăgibiri de la stat considerând că întreruprerea contractelor este nelegală.
    Astfel că trei dintre companiile afectate de deconectarea de la curentul ieftin, Energy Holding, Alpiq Romenergie şi Alpiq Romindustries au dat în judecată Hidroelectrica. În cadrul proceselor deschise în intanţă aceste companii au solicitat daune de 400 milioane euro.

    Aici intervine contractul pentru care consilierul ministrului Constantin Niţă a vrut să-l mituiască pe Remus Vulpescu cu 1,4 milioane euro.

    Un trader de energie din Cluj, ENERGON POWER&GAS S.R.L,  al cărui reprezentant este omul de afaceri Rareş Criste, a apelat la un consilierul ministerial Mihăilă ca să-i faciliteze semnarea unui contract de 260 de milioane de euro. Traderul, un băiat deştept din energie, urma să cumpere 7 milioane de megawatti la un preţ preferenţial de 165 de lei/MWh faţă de 175 de lei/MWh, cât este preţul mediu al pieţei. Procurorii spun că paguba minimă ar fi fost de 125 milioane lei.

    Pentru această afacere, Ioan Mihăilă, consilierul ministrului Constantin Niţă, s-a angajat să obţină toate aprobările. DNA spune că vânzarea de energie ieftină trebuia aprobată de Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica. Mihăilă, membru în acest consiliu format din şapte persoane, avea deja asigurate patru voturi, inclusiv al lui. A vrut însă o majoritate mai mare. L-a contactat pe Remus Vulpescu, director de cabinet al ministrului Finanţelor, Daniel Chiţoiu (PNL), membru, de asemenea, în acest consiliu. Acesta nu a luat şpaga, ci l-a denunţat la DNA, care l-a reţinut pe Mihăilă şi pe Eugen Brădean , implicat şi el în această "afacere".

    Contractul de care urma să beneficieze ENERGON POWER&GAS S.R.L  era în valoare totală de 260 milioane euro.Remus Borza, fost administrator judiciar al Hidroelectrica şi membru al Consiliului de Supraveghere al companiei, a declarat că, dacă acest contract era încheiat, băieţii deştepţi puteau să folosească acest document drept probă în dosarele lor în care cer despăgubiri de 400 milioane euro. ”Acest contract reabilita, legitima contractele băieţilor deştepţi. Şi acum suntem în litigii cu ei. Acest contract le venea ca o mănuşă. Puteau spune: <>”, a explicat Borza pentru gândul

    Potrivit acestuia, băieţii deştepţi solicită despăgubiri de 1,9 miliarde lei, adică peste 400 milioane euro. Această concluzie a fost reţinută şi de către DNA în referatul în care au solicitat arestarea lui Ioan Mihăilă şi Eugen Brădean. ”Impactul generat de încheierea unui astfel de contract asupra dosarelor aflate pe rolul instanţelor de judecată în litigiile pe care Hidroelectrica S.A le are cu traderii de energie electrică pentru contractele denunţate de către administratorul judiciar în cadrul procedurii poate determina respingerea acţiunilor formulate, în condiţiile în care Hidroelectrica susţine că încheierea unor astfel de contracte este profund păguboasă pentru viitorul companiei”, se arată în documentul DNA

    Cine apără interesele Hidroelectrica
    Unul dintre litigiile dintre Hidroelectrica şi SC ALPIQ ROMENERGIE SRL, unul dintre băieţii deştepţi din energie al cărui contract a fost denunţat, se află cum pe rolul Tribunalului Bucureşti. În acest dosar statul cere daune companiei. În cauză, Hidroelectrica a decis să o angajeze pentru a-i reprezenta interesele pe avocata Paula Mihăescu.

    Pe 23 septembrie Directoratul Hidroelectrica din care făcea parte şi Eugen Brădean a decis angajarea a trei case de avocatură pentru a reprezenta Hidro Electrica în procesele din instanţe. Cele trei case de avocatură sunt: Denton, Dragnea şi Asociaţii, Paula Mihăescu, Vilău şi Mitel.

    Acum, Paula Mihăescu este avocata care îl apără în intanţă pe Ioan Mihăilă, cel care împreună Eugen Brădean a propus Hidroelectrica încheierea contractului cu ENERGON POWER&GAS S.R.L şi cel care în prima fază a negociat cu Remus Vulpescu o posibilă şpagă pentru aprobarea contractului.

    Contactată degândul,avocata Paula Mihăescu a declarat că se gândeşte să renunţe la contractul de asistenţă judiciară cu Hidroelectrica. ”Nu pentru că ar fi vorba de un conflict de interese, ci pentru că acel contract de reprezentare cu Hidroelectrica nu a fost aprobat de Consiliul de Supreveghere. Din acel consiliul face parte domnul Vuplescu care este denunţător în dosarul în care eu îl apăr pe Ioan Mihăilă. Eu nu am curajul să mai reprezint o companie care este condusă în acest mod”, a precizat Paula Mihăescu pentru gândul.

    Avocata a precizat că nu poate aprecia efectul pe care l-ar fi avut aprobarea contractului cu ENERGON POWER&GAS S.R.L  asupra litigiului dintre Hidroelectrica şi  SC ALPIQ ROMENERGIE SRL
    Sursa:
    =====================================
    ==========================================
    ===============================================================

    0 0

     
    HALUCINANT!!
    Capturarea unui singur maidanezne costa de cinci ori cat o alocatie pentru copiisi aproape o treime din salariul minim pe economie!!!
     
    Cum este posbil ca pretul pentru “capturarea” unui maidanez, in fapt un tratament brutal si primitiv(vezi AICI) sa fie de 219 lei?!!! Adica, de zece ori mai mult decat ar fi normal?!!
     
    Cum este posibil sa platim cu astfel de sume astronomice din bani publici, din buzunarele noastre adica, niste hingheri privati?!!! Cum este posibil ca Politia si Parchetul sa NU se autosesizeze in acest caz strigator la cer de jaf al banului public?!! Cum este posibil sa fie astfel incurajata aceasta frenezie primitiva, acesta hingheriada devenita sport national, care face ca aceasta afacere sa fie atat de profitabila incat politia locala si hingherii privati sa smulga!!?, la propriu, cainii din mainile oamenilor pentru a-si incasa cei 219 lei din banii nostri, ai contribuabililor?!!!
     
    Cum s-a ajuns la aceasta suma ASTRONOMICA pentru acest “serviciu”, aproape cat AJUTORUL DE SOMAJ in Romania?! Cum a ajuns capturarea unui maidanez sa fie la fel de mare ca un ajutor lunar de somaj?!! Cu alte cuvinte, un hingher, care prinde un caine, a scos banii unui somer pe o luna!!
     
    Cum se face ca suma platita de ASPA hingherilor privati pentru capturarea unui singur maidanez este cam cat O TREIME din SALARIUL MINIM pe economie?!!! Sau, cam cat o treime dintr-o PENSIE medie?!!
     
    Daca nu stiti, ALOCATIA pentru un copil in Romania este de 42 de lei?!! Cum se face ca aceasta alocatie, incasata lunar pentru un copil roman, este de peste 5 (!!!) ori mai mica decat banii pe care ii incaseaza un hingher privat care prinde un maidanez?!!
     
    Cu alte cuvinte, CINCI copii fac, pentru Oprescu & Bancescu, cat un maidanez capturat!!
     
    Si, daca este sa ne luam dupa recenta decizie a Parlamentului (aceeasi institutie care a votat pentru “eutanasie”) NU exista bani pentru majorarea alocatiilor pentru copii!! Cu alte cuvinte, Senatul a respins cu nonsalanta majoararea alocatiei unui copil de la 42 de lei la 200 de lei, adica cam cat prinderea unui caine.
     
    Bani pentru copii NU sunt in Romania!! In schimb, bani pentru hingheri sunt cu gramada…
     
    Sursa
     
    ============================
    ===============================================
    =====================================================================
     
     
    Click here:
    =======================================
    ===================================================
    ====================================================================

    0 0


    Joienel şi... pădurea

    - Joienele, mamă, ai, ca-n alte dăţi,
    să-mi spui, de la şcoală, ceva noutăţi?,
    îşi chemă Joiana fiul, să-l descoasă,...
    după ce acesta a intrat în casă.
    - Doamna-învăţătoare ne-a spus despre munţi
    că ajung, ca omul, să fie cărunţi,
    când, peste întinderi de păduri eterne,
    stratul de zăpadă liniştit s-aşterne.
    Mămiţică dragă, m-a împins păcatul
    şi i-am spus în faţă că eu, subsemnatul,
    am altă părere decât dumneaei,
    că în ţara noastră, munţii, care-s... chei,
    n-or să-ncărunţească nici în veci de veci,
    fiindcă-n anii ăştia s-au găsit zevzeci,
    nişte maţe fripte, nişte nesătui
    ce-au pătruns cu drujba până-n munţi silhui
    şi-au ras, ca pe barbă, codrii seculari,
    numai ca s-ajungă ei milionari.
    - De ce, Joienele, crezi c-au făcut asta?
    - Pentru că, mămucă, nimeni n-a zis BASTA!,
    pentru că toţii boii care ne conduc,
    dac-au închis ochii, au primit ciubuc,
    pentru că de Ţară lor nici că le pasă,
    fiindcă au cu toţii... cheresteaua groasă.
     
     
     
     
     
    Joienel şi... clanurile

    - Joienele dragă, tu te ţii de glume,
    cum adică, mamă, să îţi iei alt nume?!
    - Pentru că, mămucă, mi-am făcut un plan,...
    săptămâna asta vreau s-o pun de-un clan.
    - De ce, Joienele? - Pentru că se poartă
    clanurile, mamă! Am văzut o hartă
    cu care Organul nostru competent
    ţine cetăţenii, zilnic, la curent
    şi îi informează cu orice mişcare
    pe care o face clanul lu`… cutare.
    De-asta vreau alt nume, fiindcă vezi matale
    parcă altfel sună clanul Caragiale,
    clanul lu` Butoane, clanul Duduianu,
    clanul Cocoroadă, clanul Sadoveanu,
    clanul lu` Capone, clanul lu` Pian
    clanul Corsicanu, clanul lu` Caran,
    clanul Toboşarii, clanul lu` Chiaburu,
    clanu lu` Ghenosu, clanul lu` Buduru,
    clanul lu` Francezu, clanul lu` Bahoi,
    clanul lu` Ogeacă, clanul lu` Ţepoi,
    clanul lu` Sgârcitu, clanul Budrigan,
    clanul lu` Buriga, clanul lu` Hasan
    clanul Ţăndărică, clanul lu` Chirmuş,
    clanul Ciprienii, clanul lu` Neguş,
    clanul Baradiu, clanul lu` Gigioc,
    clanul lu` Enrico, clanul lu` Boboc,
    clanul lu` Titoaşcă, clanul lu` Versace...
    E vreunul, mamă, care nu îţi place?
    Vezi că am dreptate? Oi fi eu vițel,
    dar nu sună bine... clanul Joienel.
    - Dacă spui că-n ţară nu ai loc de clanuri,
    ce face Organul, Joienele? – Planuri!
    Face planuri, mamă, să destructureze
    toate-aceste clanuri, să le-ntemniţeze...
    - Şi, băiatul mamii, care-i rezultatul
    sau dispare unul şi apare altul?
    - Unde vezi tu, mamă, clanuri să dispară?
    Altele sunt astăzi mai temute-n ţară,
    cum sunt, bunăoară, clanul Senatorii,
    clanul Deputații, clanul Procurorii.
    Ăştia aşa bine pe toţi ne “lucrează”
    iar pe ei nici dracu` nu-i destructurează...
     
     
    Joienel şi... autonomia

    - Joienele, mamă, ia să-mi spui tu mie
    dacă ştii ce-i aia AUTONOMIE!
    - Dar ce întrebare pui şi tu, mămică,...
    eu ştiu toate astea de la grupa mică!
    Autonomia este doar atunci
    când dai Stema Ţării jos şi o arunci,
    când scuipi Tricolorul, îl calci şi-i dai foc
    şi pui pe clădire alt drapel în loc,
    când iei o păpuşă şi-o spânzuri de ram,
    scriind pe cămaşă că-i Iancu Avram,
    când pe toţi vecinii tu îi dai pe brazdă
    şi îi faci să creadă că îi ţii în gazdă,
    când pe badea Gheorghe îl iei la refec
    şi-apoi, cu candoare, îi spui „szeretlek”...
    Aşa procedează un... autonom!
    Te-aşteptai, mămucă, să spun... nem tudom?
     
    Sursa: Ilie Bâtcă,
    ====================
    ================================
    ==============================================================

    0 0


    Şefii Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private au uitat de criză.Deşi, anul trecut, instituţia a ieşit pe minus cu peste un milion de euro, cei 80 de angajaţi şi şefii lor şi-au împărţit ilegal premii, prime de vacanţă şi de căsătorie.

    Anul 2012 a fost unul dificil pentru Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), organism inclus din acest an în cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). Dovada este că instituţia a înregistrat un deficit de peste un milion de euro, dar asta nu i-a împiedicat pe şefii Comisiei să arunce cu banii în stânga şi-n dreapta.


    CSSPP a împărţit cu dărnicie salariaţilor premii, prime de vacanţă şi chiar de căsătorie. Cheltuielile s-au făcut ilegal, susţine un raport al Curţii de Conturi.  Astfel, conducerea Comisiei a ignorat prevederile legale privind măsurile de reducere a unor categorii de  cheltuieli publice. Auditul a avut loc în primăvara acestui an şi a verificat modul în care au fost administrate fondurile CSSPP.

    Angajaţii, plătiţi printr-un act normativ nul de drept

    Raportul Curţii de Conturi consemnează că, în 2012, totalul plăţilor făcute de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private s-a ridicat la 16,5 milioane de lei (3,7 milioane de euro). Din această sumă, nu mai puţin de 79% au reprezentat cheltuieli de personal. Astfel, CSSPP, condusă de fostul ministru al Muncii Marian Sârbu până în aprilie 2013, când a fost comasată la Autoritatea de Supraveghere Financiară, a plătit salarii, premii şi prime de tot felul în valoare de peste 13 milioane de lei (aproximativ 3 milioane de euro).

    La finele lui 2012, Comisia a raportat un deficit de 5,1 milioane de lei (1,15 milioane de euro).

    Pentru echilibrarea bugetului de venituri şi cheltuieli, Consiliul CSSPP a apelat la excedentul înregistrat în anii precedenţi. Grav este că salariaţii au fost remuneraţi în baza unui act normativ nul de drept. Plăţile făcute pentru „cheltuieli de personal” au avut la bază doar Regulamentul de salarizare a personalului CSSPP, aprobat de Consiliul CSSPP, fără ca acest act să fie publicat în Monitorul Oficial.

    „Regulamentul de salarizare a personalului CSSPP este nul de drept, deoarece nu a fost publicat în Monitorul Oficial al României, conform Legii nr. 24/2000 privind normele de tehnică legislativă (...). Dat fiind faptul că actul normativ menţionat nu a îndeplinit formalitatea posterioară emiterii lui, respectiv publicarea în Monitorul Oficial, actul emis este nul/inexistent, iar actele administrative emise ulterior în baza lui sunt ineficiente”, se menţionează în raportul Curţii de Conturi.

    Prime de vacanţă şi de căsătorie

    În urma controlului de la CSSPP, Curtea de Conturi a estimat erori sau abateri în valoare totală de 14,6 milioane de lei (3,3 milioane de euro). Auditorii au stabilit că „fundamentarea anumitor categorii de cheltuieli nu a ţinut cont de restricţiile impuse de legislaţie pentru autorităţi şi instituţii publice”. Astfel, CSSPP a cheltuit ilegal 1,78 milioane de lei (peste 400.000 de euro), reprezentând tichete cadou, premii şi prime de vacanţă. Şefii Comisiei nu i-au uitat nici pe angajaţii proaspăt însuraţi, aceştia primind prime cu ocazia căsătoriei.

    Pentru că „obrazul subţire cu cheltuială se ţine”, CSSPP a tocat 60.000 de lei (13.500 de euro) pentru diverse bunuri a căror procurare a fost interzisă şi cheltuieli de protocol şi reprezentare peste nivelul prevăzut de lege.

    „Au fost făcute cheltuieli de protocol şi reprezentare fără a fi aprobate de ordonatorul de credite, fără avizul compartimentelor de specialitate şi viza pentru controlul financiar-preventiv propriu”, se arată în raportul de audit. Alţi 10.000 de lei au fost cheltuiţi aiurea (peste cuantumurile prevăzute de lege) pentru deplasări, delegări şi detaşări.

    Recompense pentru foştii directori

    Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private a fost darnică şi cu foştii directori. Potrivit surselor de la Curtea de Conturi, fosta directoare economică a instituţiei, deşi îi expirase mandatul la jumătatea anului 2012, a încasat 16.000 lei, reprezentând indemnizaţie de concediu de odihnă şi primă de vacanţă. Banii încasaţi ilegal au fost restituiţi chiar în timpul controlului Curţii de Conturi. „În timpul misiunii de audit, conducerea CSSPP a luat următoarele măsuri operative: s-a restituit integral suma de 12.000 lei de către persoana care a încasat necuvenit indemnizaţia de concediu şi prima de vacanţă şi prin statul de plată aferent lunii martie 2013 s-au calculat, reţinut şi regularizat obligaţiile aferente către bugetul general consolidat”, se menţionează în raport.

    Reprezentanţii Autorităţii de Supraveghere Financiară au refuzat să comenteze constatările Curţii de Conturi. Prin purtătorul de cuvânt Radu Soviani, ASF a precizat că “CSSPP a formulat în termen legal obiecţii şi obiecţiuni în procesul verbal de constatare, care nu au fost reţinute în decizia emisă de Curtea de Conturi a României”. Totodată, la 13 august 2013, ASF a contestat la Curtea de Apel concluziile raportului de audit, “argumentând nelegalitatea şi netemeinicia acestora”.

    Aroganţa şefilor CSSPP

    Neregulile constatate de Curtea de Conturi nu i-au impresionat pe şefii CSSPP. Aceştia au contestat raportul de control, pe motiv că prevederile legale invocate de auditori nu se aplică în cazul lor. „Cu privire la constatările identificate cu ocazia auditului financiar, conducerea CSSPP consideră că nu i se aplică măsurile de reducere a unor categorii de cheltuieli publice prevăzute de legislaţie”, se arată în raportul de control. Mai mult, şefii Comisiei nu recunosc autoritatea Curţii de Conturi. În contestaţie, aceştia au precizat că „în îndeplinirea atribuţiilor sale, CSSPP şi persoanele din conducere nu vor solicita sau primi instrucţiuni de orice natură de la nicio altă instituţie ori autoritate publică”.

    Curtea de Conturi a respins însă punctul de vedere formulat de CSSPP. „Măsura dispusă de Curte nu priveşte organizarea CSSPP, nici atribuţiile stabilite în sarcina acesteia în domeniul pensiilor private. Măsura dispusă se referă la încălcarea unor reglementări financiare menite să restricţioneze efectuarea unor cheltuieli prin interzicerea unor achiziţii publice, măsuri care, potrivit OUG 34/2009, se aplică inclusiv autorităţilor a căror finanţare se asigură integral din venituri proprii, cum este cazul CSSPP”, mai precizează raportul de control.

    Restructurare doar pe hârtie

    Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private a fost integrată, în aprilie 2013, în Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), organism care a preluat şi prerogativele Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM) şi Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA). Scopul acestei restructurări a fost reducerea cheltuielilor, adică salarii mai mici şi personal mai puţin. După restructurare, schema de personal a ASF, în loc să scadă, s-a îmbogaţit cu 300 de angajaţi. CSSPP este coordonată, în prezent, de vicepreşedintele ASF Ion Giurescu.Fostul preşedinte Marian Sârbu a rămas membru neexecutiv al consiliului ASF.

    Autoritatea de Supraveghere Financiară este condusă de Dan Radu Ruşanu, care primeşte un salariu de 14.000 de euro pe lună.Prim-vicepreşedintele Daniel Dăianu câştigă 95% din salariul preşedintelui, adică 13.300 de euro, iar cei trei vicepreşedinţi, 90% - 12.600 de euro. Cei 12 membri neexecutivi, printre care şi Marian Sârbu, primesc fiecare câte 3.600 de euro.

    Sursa:
    Dezmăţ pe banii din pensii private  adevarul.ro
    ==============================
    ======================================
    ===========================================

    Click here:
    miercuri, 23 noiembrie 2011
    Militarii, obligaţi de GUVERN să adere la un fond de pensii administrat privat

    =================================================================
    ===================================================
    ====================================

    0 0


    Americanii ştiu ceva?Pe site-ul ambasadei SUA din Bucureşti,cetăţenii americani sunt avertizaţicu privire la pericolul unui cutremur
    “major şi distrugător”
     
     
    Cetăţenii americani aflaţi în România sunt puşi în gardă, pe site-ul ambasadei SUA din Bucureşti, cu privire la pericolul unui cutremur “major şi distrugător” care, spune instituţia, are mari şanse să se întâmple.
     
    Americanii sunt îndemnaţi să fie pregătiţi pentru orice situaţie de urgenţă, să se doteze din timp cu truse de prim-ajutor şi să ştie ce măsuri trebuie luate pentru a fi în siguranţă, deoarece activitatea seismică din România prezintă multe riscuri pentru ţară.
     
     
    “România este situată într-o regiune seismică activă şi are o istorie a cutremurelor devastatoare şi mortale. Zona Bucureşti a experimentat un număr de trepidaţii de diverse intensităţi, şi probabilitatea ca un cutremur major şi distrugător să se întâmple este ridicată. Consecinţele unui asemenea dezastru vor varia mult în funcţie de circumstanţele cutremurului şi nimeni nu poate prezice cu certitudine ce condiţii vor fi imediat după şocul intens.
     
    Este prudent ca fiecare să fie pregătit să aibă grijă de persoana sa după un cutremur major. Fiecare familie şi companie ar trebui să-şi dezvolte propriul plan de urgenţă, să-şi alcătuiască propria trusă de supravieţuire şi să se asigure că personalul şi membrii familiei sunt puşi în temă cu privire la procedurile de urgenţă şi să ia precauţii pentru a-şi proteja siguranţa personală, se arată pe site-ul reprezentanţei diplomatice.”, notează site-ul Ambasadei SUA din Bucureşti.
     
     
    Aceasta este doar o parte a mesajului postat, în limba engleză, pe site-ul Ambasadei SUA din Bucureşti şi care continuă prin a explica rolul ambasadei în caz de cutremur, rolul Guvernului român, dar care conţine şi o listă cu provizii esenţiale.
    Sursa:
    =====================================
    =============================================
    ===============================================
     
     

    Earthquake and Disaster Preparedness

    The following information focuses on earthquakes because seismic activity poses a significant risk for Romania. However, Romania is at risk for other natural and manmade hazards. While much of the information below specifically addresses earthquakes, it is applicable to multiple hazards, and we encourage you to think broadly about the possible risks you and your family may face and to be prepared for any kind of emergency that may arise.
     
    Romania is situated in a seismically active region and has a history of devastating and deadly earthquakes. The Bucharest area has experienced a number of tremors of varying intensities, and the probability that a severe and damaging earthquake will occur is high. The consequences of such a disaster will vary greatly depending upon the circumstances surrounding the quake, and no one can predict with any certainty what conditions will exist immediately following an intensive shock.
     
    It is prudent that everyone be prepared to care for themselves in the immediate aftermath of a major earthquake. Every family and company should develop its own emergency plan, stock its own emergency survival kit, and ensure that its personnel and their family members familiarize themselves with emergency procedures and take precautions to protect their personal safety.
     
    The Role of the Embassy
     
    The Romanian Government is responsible for assisting foreigners in the event of a disaster, but authorities may be stretched beyond their capacity to respond in the immediate aftermath of a major earthquake. Telephone services will be severely overloaded, if they are functioning at all, and the Romanian Government will likely restrict phone use to priority users. Nonetheless, the Embassy will quickly want to ascertain the welfare and whereabouts of American citizens.

    To aid in this process, American citizens should cooperate with Romanian authorities at evacuation sites and clearly identify themselves as Americans. Those connected with larger organizations such as companies, schools, or church groups should try to let these organizations know of their welfare and whereabouts if this is practical. If possible, American citizens should try to contact their American Citizen Services wardens and/or the Embassy.

    The Embassy will be in touch with the Romanian Government and with larger umbrella organizations to attempt to identify as many American citizens as possible and determine their welfare. In the likely event that it is impossible to communicate by telephone or use motor vehicles, Embassy consular assistance teams may be deployed to major evacuation sites, international schools, hotels etc. to collect information from and about American citizens.
     
    The Embassy will help provide information about the situation and communicate with Romanian government officials, if necessary, in order to obtain proper food, shelter and medical attention. However, a significant earthquake will likely overwhelm the Romanian government’s resources and individuals should be prepared to provide for their own emergency needs.

    We will pass as much information as possible about the welfare of individual U.S. citizens back to the Department of State in Washington, D.C. so that this information may be shared with families, friends and employers.

    The Role of the Romanian Government
     
    The Romanian Civil Protection Command is part of the Romanian Defense System and is responsible for protecting the population, assets, national heritage and geographical environment in case of a natural disaster. The command’s activities include disaster intervention, search & rescue, warning and notification, sheltering, evacuation, etc. A central committee for evacuations is set up under authority of the Government if evacuation is required. In the event of a disaster, the location of the centers is determined depending on the area affected and the type of disaster that occurred. The Civil Protection Command coordinates with the local authorities in order to notify the population regarding evacuation or taking shelter.
     
    Evacuations
     
    Evacuations will likely occur after an earthquake. City authorities will issue evacuation advice. Americans, as well as others affected by the disaster, may seek assistance from the Romanian authorities, but you should be prepared to take care of your own emergency needs for the first several days of any disaster.
     
    Earthquake Preparedness/Survival Information
     
    FEMA produces a comprehensive Disaster Preparedness Guide called Are You Ready?, which can be easily downloaded by section or in its entirety. This indepth guide provides a step-by-step approach to citizen preparedness by walking the reader through how to learn more about local emergency plans, how to identify hazards that affect their local area, and how to develop and maintain an emergency communications plan and disaster supplies kit. Other topics covered include evacuation, emergency public shelters, animals in disaster, and information specific to people with disabilities. However, it is designed primarily for residents of the United States, and not all of the information will be relevant to disaster preparedness in Romania. Regardless, it can be a useful resource and a good starting place when preparing for a disaster.
     
    Additional resources are also available online. Please visit the following websites for additional information about preparing for a disaster:
    Emergency Supply Kit
     
    Essential Supplies (Store enough for three-five days)
    • Water (four liters or one gallon per person per day. Change water every three to five months)
    • Food (canned or pre-cooked, requiring no heat or water. Consider special dietary needs for infants, the elderly, pets, etc.). Can opener.
    • Flashlight with spare batteries and bulbs
    • Radio (battery operated with spare batteries)
    • Large plastic trash bags (for trash, waste, water protection, ground cloth, temporary blanket)
    • Hand soap and/or disinfecting hand cleaner gel that does not require water
    • Feminine hygiene supplies, infant supplies, toilet paper
    • Essential medications as required; glasses if you normally wear contacts
    • Paper plates, cups, plastic utensils, cooking foil and plastic wrap and paper towels
    • First Aid kit with instructions
    • Lei, euros, and/or dollars in small bills (ATMs may not work after a disaster), with coins and phone cards for public phones. Credit cards.
    • Sturdy, closed-toed shoes and work gloves
    Place emergency supplies in a sturdy tub where you can quickly and easily access your kit.
    Essential Home Preparations Before a Disaster
    • Secure water heaters, refrigerators and tall and heavy furniture to the walls to prevent falling.
    • Move heavy items to lower shelves, and install latches or other locking devices on cabinets.
    • Install flexible connections on gas appliances.
    • Remove or isolate flammable materials.
    • Move beds and children's play areas away from heavy objects which may fall in an earthquake.
    • Register at Embassy or Consulate serving your area. You can do so online at https://travelregistration.state.gov/ibrs/ui/ or contact the U.S. Embassy to register.
    Essential Planning Before a Disaster
    • Draw a floor plan of your home showing the location of exit windows and doors, utility cut off points, emergency supplies, food, tools, etc. Share it with housekeeper, babysitters, neighbors, and guests.
    • Establish family meeting points with alternate sites inside and outside of your home for all members to gather in the event of an evacuation.
    • Establish reunion sites with alternate sites for when the family is not at home, e.g., local shelter, neighbor's house, park, school.
    • Designate a person outside of your immediate area for separated family members to call to report their location and condition if separated.
    • Learn or establish disaster policy/planning at your children's school.
    • Know your neighbors and make them aware of the number of people and pets living in your home.
    • Learn where the nearest designated shelter for your neighborhood is.
    • Photocopy passports and other important documents. Store copies away from home (for example, at work). Scan important information and keep a thumb drive with critical documents in a safe, easy-to-access place or save it in email that you can access from anywhere.
    • Learn how to contact the police, fire and rescue services in Romanian. Be able to provide your address in Romanian.
    Essential Steps Immediately After a Disaster
    • Check your immediate surroundings for fire, gas leaks, broken glass, and other hazards.
    • Check your home for significant damage. Do not remain in your home if you believe there has been structural damage.
    • Open doors and/or windows to avoid being locked in if there are after-shocks.
    • Contact one friend or relative in the U.S., and ask them to inform other parties of your situation.
    • Monitor local TV and radio for evacuation information. Contact your American Citizen Warden or the Embassy, if possible.
    Sursa:
    http://romania.usembassy.gov/acs/disaster_preparedness.html
    ================================================
    =====================================================
    ============================================================

    0 0


    Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la Sibiu,că pensiile nu vor fi scăzute nici măcar cu un leu în urma deciziei Curţii Constituţionale, de recalculare. Premierul a subliniat că urmează să se stabilească ce pensii vor fi recalculate, dar și că pensiile vor fi indexate, anul viitor, cu 3,76 la sută.

    Şeful Executivului a vorbit şi despre problema celor 200.000 de pensionari ale căror pensii au fost calculate greşit. El a anunţat că urmează să se stabilească exact ce pensii trebuie recalculate în urma deciziei Curţii Constituţionale.În același timp, Victor Ponta a dat asigurări că nicio pensie nu va scădea.

    “Încercăm şi vedem acum în baza deciziei Curţii Constituţionale ce pensii trebuie să recalculăm. Vreau doar să asigur un lucru. Dacă va fi cazul să recalculăm, sigur dăm banii, daca ne cere Curtea să tăiem, nu voi fi de acord şi vom găsi o altă soluţie legislativă astfel încât absolut nicio pensie să nu fie scăzută. Aplic cu bună credinţă şi cu bună voinţă orice idee a Curţii Constituţionale. Îmi pare foarte rău că o să fie o nouă procedură. Voiam să transmit că nimeni nu va pierde niciun leu din pensie în urma acestor decizii”, a explicat Victor Ponta.
    Sursa:
    http://www.dcnews.ro/2013/11/ponta-pensiile-nu-vor-scadea-indiferent-de-ce-spune-ccr/
    ====================================================================
    ================================================
    ==============================

    0 0

     
    Şefa Serviciului Anticorupţieprivind banii europeni din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale,Ioana Maria Ardelean,este cântăreaţă de muzică populară.
    Ioana Maria Ardelean nu are experienţă în funcţiile publice, dar se pare că este o apreciată cântăreaţă din valul tânăr al muzicii populare.

    Ioana Maria Ardelean a fost angajată la Ministerul Dezvoltării Regionale de Liviu Dragnea.

    Informaţiile au fost prezentate în emisiunea Sinteza Zilei.

     
    Sursa:    ==================================    =================================

    =================================
    ==============================================
    ====================================================================

    =====================================================================
    ===============================================
    ===================================

     
    =============================
    =========================================================
    =======================================================================

    0 0    Afacerea prin care Romaniaa devenit prima tara din Europace si-a cedat PAVILIONUL.Riscurile si milioanele din spatele unui simbol.    Anul trecut, un grup de oameni de afaceri si functionari ai statului roman au pus la cale un contract fara precedent international - cedarea pavilionului Romaniei pentru 30 de ani unui Off-shore din Cipru. Un contract mai puternic decat legea, incheiat impotriva oricaror interese ale Romaniei.

    Este o afacere cu iz penal de care politicienii nostri care au ocupat succesiv fotolii de ministri nu sunt straini.

    Ce este pavilionul de stat

    Anul trecut, un grup de persoane pline de imaginatie s-au gandit sa vanda pavilionul de stat al Romaniei adica tricolorul care se arboreaza pe navele ce tin de statul roman. Greu de crezut, dar aceasta este o poveste adevarata.

    Pavilionul national indica statul sub a carui protectie se afla nava si de ale carei legi este guvernata atat in apele nationale, cat si in largul marii. Protectia se extinde atat asupra navei care il arboreaza, cat si asupra marfurilor pe care le transporta. Protectia, dar si … responsabilitatea!

    In 29 februarie 2013 comandantul Andrian Mihei a fost numit prin ordinul Ministrului Fenechiu, directorul general al Autoritatii Navale Romane, entitate care are rol de organ tehnic, un fel de RAR al navelor. La cateva zile dupa instalare a primit o notificare din partea unei companii private care revendica dreptul de a inscrie nave in numele statului roman.

    "Fiind un profesionist de 33 de ani experienta in domeniu, stiam ca este imposibil acest lucru", explica comandantul.

    Declasificarea unui contract special

    Atunci a aflat ca exista un contract secretizat incheiat cu o companie din Cipru cu actionariat german.

    "Am cerut sa mi se puna la dispozitie contractul. Atunci am aflat de la domnul director ca contractul are un regim special, a fost clasificat ca si secret de serviciu si ca nu pot sa-l vad. Am intrebat de ce nu pot sa-l vad, pentru ca sunt director general", mai spune Andrian Mihei.

    Andrian Mihei a reusit sa declasifice documentul si s-a ingrozit.

    contract desecretizat

    "Dupa ce am citit, am parcurs intreg contractul si mi-am dat seama de enormitatile care erau cuprinse"

    Un contract semnat intre Autoritatea Navala Romana si Ilvana Holdings Limited prin care institutia navala romana acorda drepturi de administrare a pavilionului Romaniei pentru o perioada de 30 de ani!!

    Romania mai are doar 4 nave in flota comerciala

    Povestea incepuse cu un an inainte, cand la nivelul Ministerului Transporturilor s-a format un grup de lucru pentru a gasi solutii vizavi de navele inmatriculate in Romania si asta pt ca tara noastra mai are in flota sa comerciala doar… 4 nave.

    Pe doua dintre acestea vi le-am prezentat acum cateva luni: sunt navele CFR-ului care zac nefolosite in portul Constanta.

    Disperarea te cuprinde cand vezi ca munca de generatii este abandonata, lasata in deriva.

    Cele mai mari ferry-boaturi din Europa sunt in Constanta. Ce viziune strategica si comerciala sa ai sa nu le folosesti. Fiecare nava are aproape 200 de metri si pe fiecare se pot incarca cel putin 100 de vagoane de marfa sau 100 de tiruri, atragea atentia Cosmin Savu la "Romania, te iubesc".

    Nava Mangalia

    Navele sunt bine intretinute, parca asteapta as fie alimentate si sa plece in larg, acolo unde le este locul. Au facut transport in Turcia, Georgia, Azerbadjan, au transportat tiruri si marfa, dar au participat si la exercitii militare si tocmai de aceea au fost declarate de CSAT de importanta strategica. Ele nu pot fi vandute si, in momentul in care s-a inceput privatizarea CFR Marfa, au fost trecute la CFR Infrastructura.

    Dar sa ne intoarcem la pavilion si la grupul de lucru format in 2012 pentru a gasi solutii pentru flota romaneasca inexistenta. La intalnire au fost prezenti transportatori, angajati ai ANR, dar si reprezentanti ai sindicatelor care si-au dat seama ca aceasta adunare era mai mult formala.

    "Grupul de lucru. care a fost creat la initiativa ministerului de atunci, a fost alcatuit tocmai pentru a identifica acel registru international al navelor maritime, ca asa a fost denumirea care a fost agreata atunci', povesteste Mircea Burlacu, de la Federatia Nationala a Sindicatelor Portuare.

    Romania, in acelasi joc cu Panama, Honduras si Sri Lanka

    Exista in lume si termenul de pavilion de complezenta sau de convenienta daca proprietatea si controlul vasului se afla in alta tara decat pavilionul de navigatie al navei.

    Jumatate dintre vasele lumii navigheaza sub astfel de pavilioane, iar armatorii le prefera pentru ca impozitele platite statului de pavilion sunt mai mici si astfel eludeaza bugetele nationale, contractele colective de munca sunt mai avantajoase, in general birocratia este minima.

    Pavilionul national asigura navelor protectie si garantie, pe cand pavilionul de complezenta, nu.

    Panama

    Noi am fi intrat pe o lista de state celebre care ofera un astfel de pavilion: Panama, Belize, Honduras, Insulele Cayman, Bahamas, Antilele Olandeze, Insulele Bermude, Antigua si Barbuda, Sf Vicentiu si Grenadinele, Insulele Canare, Gibraltar, Liberia, Cipru, Liban, Burma, Mauritius, Sri Lanka, Vanuatu, Marshall ,Tuvalu si Insulele Cook.

    Problemele de mare, discutate pe ... lacul Mogosoaia

    "Un grup de lucru! In fine cel care a pus, care a avut , care era oarecum gazda evenimentului, si se pare ca intr-un fel si initiatorul acestui demers era domnul Stelian Cojocaru care la vremea aceea era, spunea ca este consilier al ministrului", isi aminteste Mircea Burlacu.

    STELIAN COJOCARU este presedintele Colegiului Nautic Roman, o entitate privata de pe malul lacului Mogosoaia care instruieste personal navigant.

    "Am fost solicitat de domnul secretar de stat Valentin Preda in calitate de consilier onorific, dat fiind faptul ca eu colaborasem cu domnia sa. Am avut sansa deosebita de a-i fi consilier in 2009. De data aceasta, in 2012, cand dansul a fost numit secretar de stat, am acceptat impreuna si am fost chiar onorat sa mi se aloce cateva dintre proiectele pe domeniul naval", povesteste Stelian Cojocaru.

    "Lucru curios de altfel, ca mi s-a parut ceva anormal sa te duci sa discuti probleme de mare, de pavilion international, pe lacul Mogosoaia", comenteaza Mircea Burlacu.

    Discutiile atunci nu au avut nici o finalitate si s-au dovedit doar un pretext pentru ceea ce a urmat.

    In august 2012 s-a organizat o pseudo-licitatie despre care nu a aflat nimeni, incalcand toate normele juridice in vigoare. Fara sa se faca vreun caiet de sarcini, fara sa fie publicat pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice, fara să aiba acordul Consiliului de Conducere, s-a postat un anunt prin care voiau sa achizitioneze un serviciu de intermediere. Adica, sa gaseasca pe undeva un agent, care sa aduca nave sub pavilion romanesc.

    Omul care a dat anuntul de ochii lumii si apoi s-a imbolnavit brusc

    Cel care a postat anuntul a fost Constantin Matei, la ora aceea director ANR, care imediat dupa, s-a imbolnavit subit si nu si-a asumat acel contract. Dupa ce s-a insanatosit a devenit subsecretar de stat in acelasi minister al Transporturilor.

    De fapt, anuntul postat in Jurnalul Uniunii Europene era doar de ochii lumii.

    Dupa un control al Autoritatii pentru reglementarea achizitiilor publice, ANRMAP, Autoritatea Navala Romana a primit o amenda de 180 de mii de lei pentru incalcarea procedurilor legale de achizitii publice.

    "Ma rog, s-a gasit o firma care de fapt era germana
    - Cum s-a gasit firma asta?
    - Pai cred ca de mai mult timp, de 2 sau de 3 ani au venit si au batut pe la portile Ministerului Transporturilor si, ma rog, initial au vrut sa actioneze ca un agent care sa vina si sa actioneze nave, sa fie inmatriculate de catre autoritatea romana si dupa aceea au dorit mai mult. Adica ei, printr-un sistem informatic pe care l-ar fi avut, sa opereze ei acest registru"
    . explica Constantin Matei.

    In 12 august 2012, director interimar al ANR a fost numit Eugen Olteanu. In aceiasi zi, acesta semneaza contractul controversat cu ILVANA Holdings Limited, un off-shore din Cipru inregistrat cu doar cateva zile inainte la care actionari sunt o serie de cetateni germani. Managerii companiei sunt Albrecht Gundermannn si Jorg Molzahn.

    manageri germani

    "Romania este prima si singura tara din Europa care a cedat drepturi suverane unei entitati private", spune Andrian Mihei.

    Desi ar fi trebuit sa fie doar o firma intermediara pentru inscrierea navelor straine la Autoritatea Navala Romana, ILVANA primea in fapt dreptul de administrare al pavilionului Romaniei pentru 30 de ani, cu posibilitatea de prelungire!

    "De la intermedia si pana la a tine efectiv un asemenea registru, de a elibera tu certificate, in numele statului roman, de a avea propriul tau corp de inspectori pe care sa-I trimiti in lume sa inspecteze navele, vorbim de cu totul altceva", mai explica Andrian Mihei.

    site-ul oficial

    Compania cipriota si-a facut si un site - RIFA, Romanian International Flag Administration unde putem vedea ca Romania este prima tara care isi cedeaza drepturile asupra pavilionului.

    "Doreau sa puna man ape acest registru si dupa aia sa creeze si facilitati prin care sa atraga cat mai multi armatori. Dar primele facilitati ar fi fost ca, punand un pavilion romanesc, ar fi fost un pavilion al UE si armatorii s-ar fi bucurat de avantajele pe acre le ofera un asemenea pavilion in relatiile cu alte tari", explica Andrian Mihei.

    "Nu exista nici un registru de nave international care sa fie gestionat de o entitate private. Putea sa-l dea si unui srl din Romania. Nu poti sa emiti un act care deriva dintr-o autoritate decat prin exprimarea autoritatii", atrage atentia Mircea Burlacu.

    In contract se menţionează ca agentul va fi liber sa incheie contracte cu clientii sa acorde si sa suspende dreptul de a arbora pavilionul romanesc.

    ANR trebuia sa acorde in mod corespunzator toate aprobarile, acordurile, documentatia si orice alt sprijin solicitat de catre acest off-shore. In acelasi timp, s-a obligat sa protejeze statutul juridic al firmei cipriote.

    "- Am fi devenit foarte atractivi, am fi devenit un fel de paradis fiscal, precum Cipru sau Panama?
    - Da, dar ei nu si-au cedat pavilionul. Pavilionul este administrat de catre administratia de stat"
    , explica totusi Andrian Mihei.

    Compania cipriota ar fi avut dreptul exclusive de a percepe, colecta si retine taxele.

    "Contractul a fost secretizat de catre fostul director inaintea, domnului Mihei si descretizat abia anul asta de catre domnul Mihei. El nici macar n-a fost cunoscut de angajatii din ANR, de angajatii din ANR pana anul asta", spune Constantin Matei.

    Consecintele acestui contract pentru statul roman sunt greu de cuantificat

    "Daca e sa ne referim numai la Conventia dreptului Marii pe care Romania a ratificat-o, avem o mare responsabilitate. O nava poate sa constituie la un moment dat si o mare vulnerabilitate - poti sa introduce sub pavilion o nava care sa fie implicate in contrabanda de armament, de marfuri cu regim special", explica Andrian Mihei.

    "Poate sa intervina la un moment dat o raspundere financiara care poate chiar sa doboare bugetul unui stat. Toate activitatile in care este implicate nava, indiferent in ce colt al lumii, poate atrage responsabilitatea statului de pavilion, responsabilitate care nu poate fi instrainata sau cesionata decat in cazul in care nava arboreaza pavilionul altui stat", spune si Mircea Burlacu.

    Dar ce castiga statul roman din acest contract? Taxe din inmatriculare si din operarea navelor. Armatorii care si-ar fi inmatriculat navele sub pavilion romanesc, administrat de firma ILVANA, ar fi platit o taxa de 6000 de euro din care doar 1 mie ar fi revenit statului roman, adica 16 la suta din taxa, restul banilor intrand in conturile firmei ILVANA HOLDINGS.

    nava

    Totodata ar mai fi avut posibilitatea sa incaseze bani si din taxa de tonaj a navelor. De exemplu, pentru o nava de 40 de mii de DWT, conform contractului, Ilvana ar fi incasat 14 mii de euro si ANR doar 1000 de euro.

    "Banii care erau de fapt platiti statului roman erau niste peanuts, cum zic englezii, bani de alune. Contractual nu era echilibrat, astfel incat ambele parti sa castige win-win. Pentru unu este huge win si pentru altul este huge responsabilities", spune Mihei.


    ANR ar incasa banii doar in momentul in care vor fi inscrise in registru cel putin 200 de nave.

    Stelian Cojocaru, "consilierul onorific"

    Stelian Cojocaru este insa convins ca drepul suveran al statului roman nu ar fi incalcat prin acest contract.

    "- Eu ca mandat din partea domnului Valentin Preda a trebuit sa ma asigur ca acest drept fundamental al Romaniei nu este incalcat.
    - Inca o data, sa definiti statutul dumneavoastra, consilier onorific
    - Exista notiunea de consilier onorific si cabinetele au in general asa ceva, oameni care activeaza punctual pe un proiect sau pe un anumit domeniu care nu pot fi remunerate. Este pe un contract de voluntariat.
    - Va intreb si vizavi de atributiile dumneavoastra
    - Sigur ca da, sa-l tin informat pe secretarul de stat pe acest proiect"


    Foarte ciudat este acest statut de consilier onorific . In legislatia in vigoare nu exista prevazuta functia de consilier onorific in cadrul cabinetelor secretarilor de stat si ministrilor. Presedintele Agentiei Nationale de Integritate intaraste acest lucru.

    "Postul de consilier onorific la cabinetul demnitarului nu exista", spune Horia Georgescu, presedintele ANI.

    Interesant este ca acesti consilieri onorifici, neavand statut in lege, nu trebuie sa depuna declaratii de avere si de interese.

    Cel care era responsabil in momentul acela de domeniul naval in ministerul Transporturilor, nu vrea sa comenteze.

    Valentin Preda, apropiat al lui Radu Mazare

    Dar cine este Valentin Preda? Fost inspector de specialitate la Autoritatea Navala Romana, fost consilier al primarului Constantei, unul dintre cei mai apropiati colaboratori ai lui Radu Mazare.

    Valentin Preda a fost demis de premierul Victor Ponta. Este foarte interesant, ca acesta a fost numit in functia de secretar de stat in timp ce ministru Transporturilor era Ovidiu Silaghi, in mandatul caruia s-a semnat si acest contract. Dar a fost pastrat si de Relu Fenechiu in Guvernul Ponta 2 pana la incidentul din februarie.

    Ministru Fenechiu a aflat si el tarziu de acest contract. Recunoaste ca a avut intalniri cu germanii de la ILVANA HOLDINGS.

    "La prima vedere, o propunere chiar interesanta. Prima intalnire pe care am avut-o, doi cetateni din Germania, chiar a fost impresionant, mi-au spus ca ce frumos ar fi ca pe oceanele lumii sa avem mii de nave cu pavilionul, steagul romaniei si am spus DA. Dupa care am cerut parerea juristilor si am vazut ca lucrurile nu stau chiar asa", explica Relu Fenechiu.

    Fostul ministru Fenechiu a realizat ca acest contract este fara precedent.

    "Eram de acord sa schimb legea in conditiile in care faceam ceva bun pentru Romania si care sa nu aduca prejudicii. Nu s-a intamplat, n-am facut-o. La toate discutiile si recunosc ca au fost multe si interminabile cu aceasta companie, sa desfiintam vechiul contract, care dupa parerea mea a fost facut abuziv si impotriva legii, si sa facem un nou contract prin care ei sa fie un fel de dealer, sa inmatriculeze nave, nu au fost de acord".

    Dupa ce a denuntat contractual si nu l-a pus in practica, Andrian Mihei a fost indepartat din functia de director general al ANR l-a nici 3 luni de cand a fost numit.

    Romania, data in judecata pentru 11,25 milioane de euro

    Dar, desi contractual nu a fost pus in aplicare, ANR a fost notificata de catre o casa de avocatura din Londra, White and Case care cere nu mai putin de 11,25 de milione de euro, daune pe care off-shore-ul din Cipru Ilvana Holdings le-ar fi avut.

    In contract apare o prevedere cel putin ciudata care spune ca orice neintelegere se v-a rezolva la Curtea de Arbitraj de la Londra.

    In Romania s-au facut plangeri penale la Parchet, la DNA, dar pana acum nimeni nu a fost tras la raspundere, desi statul roman risca sa plateasca daune pentru acest contract.

    "Da, ei fac presiuni si, ma rog se raporteaza la acel contract, dar daca nu poate fi operabil, nu stiu de ce o fac
    - E un contract legal, e un contract operabil?
    - Asta nu pot eu sa va spun, dar este si o cercetare in derulare la DNA"
    , mai spune subsecretarul de stat Constantin Matei.

    Cel care a semnat contractual, d-l Eugen Olteanu nu vrea sa comenteze scandalul in care a tarat statul roman. Culmea, el este in continuare angajatul ANR, fiind suspendat din functie pe perioada anchetei.

    Noul ministru al transporturilor vorbeste despre comisia care analizeaza situatia si,care, ca orice comisie in Romania nu se grabeste cu rezultatele.

    "A fost un control al corpului de control al PM, a fost angajata o firma de avocatura care a verificat contractul si stadiul si modalitatea in care acest contract poate fi reziliat. In momentul de fata, exista o comisie care inca analizeaza situatia, sper in cel mai scurt timp sa va putem da un raspuns si sa luam o decizie", spune Ramona Manescu.

    Statutul acestui contract este incert - nemtii considera ca este valid, cei din guvern spun ca este suspendat, asa ca ne aflam acum in fata unui litigiu international cu consecinte nefaste pentru imaginea Romaniei.

    Si ce credibilitate mai poate avea statul roman in momentul in care este prima tara care-si cedeaza prin contract atributiile pe care ar trebui sa si le exercite?!

    Curand vom avea srl-uri care sa ne apere granitele, firme private care sa ne colecteze taxele si, de ce nu, politicienii cu raspundere limitata

    Sursa: Pro TV
    http://romaniateiubesc.stirileprotv.ro/emisiuni/2013/sezonul-2/afacerea-prin-care-romania-a-devenit-prima-tara-din-europa-ce-si-a-cedat-pavilionul-riscurile-si-milioanele-din-spatele-unui-simbol.html
    =====================================================================
    ========================================================
    ===================================


    Salvaţi pavilionul maritim românesc!
    Autoritatea Navală Română a rămas fără pavilionul maritim naţional. La 12 septembrie 2012, secretarul de stat din ministerul Transporturilor, Valentin Preda, l-a numit în funcţia de director general pe juristul Eugen Olteanu. Nici nu s-a aşezat bine în scaunul de director pentru că în aceeaşi zi Olteanu a semnat un contract prin care statul român ceda pavilionul maritim, pentru o perioadă de 30 de ani, firmei Ilvana Holding Limited, din Cipru. După câteva zile de la semnarea contractului, Olteanu a renunţat la funcţia sa din cadrul ANR. Succesorii acestuia în funcţia de director susţin că respectivul contract a fost semnat de Olteanu fără ca acesta să fie împuternicit de către Consiliul de Conducere al ANR, iar clauzele contractuale sunt abuzive, lipsite de suport legal şi în defavoarea statului român. De atunci, grupul de afacerişti care se ascunde în spatele firmei cipriote face presiuni asupra Ministerului Transporturilor şi a Guvernului pentru a modifica legislaţia în favoarea lor, pentru a prelua controlul deplin asupra pavilionului maritim. Totodată, aceştia susţin că în cazul în care statul român nu va respecta contractul semnat de Olteanu, vor da România în judecată la Curtea de Arbitraj de la Londra. La nivelul Ministerului Transporturilor s-a format o echipă interministerială care analizează clauzele contractului. Continuare pag. 2

    Pavilionul maritim, la mâna lui Ponta. Afaceriştii germani fac presiuni pentru a controla drapelul românesc în apele internaţionale

    Valentin Preda a fost propunerea grupului Radu Mazăre ­ Nicuşor Constantinescu pentru postul de secretar de stat în Ministerul Transporturilor cu atribuţii în domeniul naval, având în subordine şi ANR. A fost numit în funcţie în mai 2012, anterior fiind consilierul primarului Constanţei. Tot pe atunci, un grup de afacerişti germani în fruntea cărora se afla avocatul Albrecht Gundermann au revenit în România să solicite Ministerului Transporturilor administrarea pavilionului maritim românesc. După câteva discuţii, Preda a reuşit în primele luni de mandat să modifice cadrul legislativ pentru a putea transfera pavilionul românesc şi brevetarea personalului navigant către firma cipriotă Ilvana Holding Limited, controlată de afaceriştii germani. Ulterior firma şi-a schimbat numele în RIFA, mutându-şi sediul în Germania. Astfel, a apărut Ordonanţa de Guvern 19 din 2012. Preda preciza că scopul acestei ordonanţe îl reprezintă înfiinţarea Registrului Internaţional de Înmatriculare a Navelor, fiind considerat o necesitate pe fondul solicitărilor venite din partea Comisiei Europene. De fapt, Preda a schimbat legea pentru a lăsa “portiţe” pentru privatizarea pavilionului. Contractul a fost semnat la 12 septembrie 2012 de omul lui Preda, Eugen Olteanu, care fusese numit în funcţia de director general al Autorităţii Navale Române. Ulterior, Preda trebuia să facă o altă ordonanţă de guvern prin care să acorde puteri depline firmei cipriote aflate sub patronaj german. Nu a mai apucat pentru că a fost demis, după ce a fost săltat de Direcţia Naţională Anticorupţie.

    Aflând de semnarea contractului, premierul Victor Ponta a dispus formarea unei echipe interministeriale la nivelul Ministerului Transporturilor, condusă de şeful său de cabinet, Vlad Stoica, care să analizeze clauzele contractului prin care s-a “privatizat” pavilionul maritim naţional.

    Ordonanţă cu dedicaţie?!

    La 25 iunie, unul dintre reprezentanţii firmei RIFA, Jorg Molzahn, îl informa pe Vlad Stoica că în timpul unei întâlniri la Ministerul Transporturilor a văzut forma iniţială a unei ordonanţe de guvern, care urma să reglementeze statutul pavilionului maritim. “Nu poate fi acceptată, întrucât conţine chestiuni referitoare la Pavilionul românesc ce nu pot fi acceptate de către clientela ţintă şi pentru că vine în contradicţie cu interesul iniţial al proiectului. Concret: nu va putea fi dus la îndeplinire contractul şi navele nu vor fi înregistrate dacă RIFA va crea doar certificate provizorii, în timp ce, adiţional, ANR va emite certificatele. În aceste condiţii, proiectul este pur şi simplu mort”, susţinea Molzahn. 

    Nemulţumiţi de conţinutul proiectului de ordonanţă de guvern, Jorg Molzahn i-a transmis şefului de cabinet al premierului un draft de proiect cu ce ar trebui să conţină ordonanţa de guvern. “În schimb, vă rugăm să luaţi în considerare revizuirea şi acceptarea proiectului, astfel cum a fost modificat, precum şi aprobarea acestui proiect de către Guvern, la următoarea şedinţă.”

    Pentru a fi cât mai explicit, Molzahn dă şi câteva indicaţii cabinetului Ponta: “Viitoarele întârzieri şi obstrucţionări ale proiectului în cooperare cu RIFA nu ar mai trebui tolerate de către biroul primului ministru. Contăm pe cooperarea şi sprijinul vostru în favoarea acestui proiect, aşa cum personal a declarat primul ministru Ponta”. Aşadar, premierul Victor Ponta trebuie să decidă ce se va întâmpla cu drapelul românesc în apele internaţionale.

    Cine se ascunde în Cipru?

    Potrivit documentelor obţinute de la Registrul Comerţului din Cipru, Ilvana HoldinG Limited a fost constituită prin asocierea a trei firme: Kyros Shipping Gmbh & CO.KG – patronată de avocatul Albrecht Grundermann, Astherm Services Gmbh ­ deţinută de societatea Astherm Vermogens Vertwaltung, care la rândul ei este patronată de Stefan Schmidt Ammon, şi Bhe Beteilingungen Gmbh ­ controlată de Thomas Kirch şi Kofler Georg. Thomas Kirk este fiul lui Leo Kirch, fostul proprietar al televiziunii Pro7. În schimb, Kofler Georg este un influent om de afaceri din Germania, implicat în companii de minerit, mass-media şi energie verde. La data de 10 septembrie 2012, managementul firmei Ilvana a fost preluat de Albert Gundermann. Câteva săptămâni mai târziu, în structura managerială a fost cooptat neamţul Bernt Gienskey, considerat “naşul” shippingului din Cipru.
    14 Iul 2013
    http://jurnalul.ro/special-jurnalul/anchete/salvati-pavilionul-maritim-romanesc-647753.html

    ========================================


     
    Anchetă penală pentru pavilionul maritim românesc. Guvernul a reziliat contractul păgubos după dezvăluirile Jurnalului Naţional
     
    Câţiva afacerişti germani ascunşi în spatele unui offshore din Cipru încercat să preia controlul asupra pavilionului maritim naţional pentru o perioadă de 30 de ani. Deşi acesta era administrat de Autoritatea Navală Română, instituţie aflată în subordinea Ministerului Transporturilor. Afacerea a fost demarată încă din primăvara anului 2012, când nemţii dădeau târcoale Ministerului Transporturilor pentru a primi un contract prin care să le dea dreptul să înmatriculeze navele sub pavilionul maritim românesc. Numai că legislaţia românească nu le permitea în acel moment, deoarece dreptul de a arbora steagul pe navele maritime reprezintă un drept suveran al statului. În august 2012, Autoritatea Navală Română a anunţat organizarea unei licitaţii pentru a găsi o firmă care să intermedieze înmatricularea navelor sub pavilion românesc. Anunţul oficial al licitaţiei a fost făcut de directorul general al ANR, Constantin Matei, care a renunţat subit la funcţie. În locul său a fost numit, pe 12 septembrie, juristul Eugen Olteanu, un apropiat al fostului secretar de stat în Ministerul Transporturilor, Valentin Preda. În acceaşi zi, Olteanu a decis să semneze un contract de agenţie cu firma cipriotă Ilvana Holding Limited, prin care le acorda acestora drepturi depline asupra pavilionului românesc pentru o perioadă de 30 de ani. Dubios, contractul a fost trecut în categoria documentelor secrete.

    La începutul lunii iulie, Jurnalul Naţional a început să publice o serie de investigaţii legate de controversatul contract prin care România îşi vindea dreptul de a arbora drapelul pe navele maritime. În urma materialelor publicate, la nivelul Ministerului Transporturilor s-a creat o comisie interministerială coordonată de Cancelaria premierului Victor Ponta, care a analizat contractul semnat cu firma cipriotă. După câteva săptămâni, membrii comisiei au decis să mandateze Autoritatea Navală Română să le propună reprezentanţilor firmei cipriote “încetarea de comun acord a contractului”. La rândul ei, firma cipriotă a demarat procedura pentru a da România în judecată la Curtea de Arbitraj de la Londra. În cazul în care România va pierde procesul, va fi obligată să plătească suma de 22,5 milioane euro, conform unei anexe a contractului semnat de Olteanu. Nici Direcţia Naţională Anticorupţie nu a stat degeaba. Procurorul şef Sorin Constantinescu a infirmat ca nelegală dispoziţia de neîncepere a urmării penale faţă de Eugen Olteanu, acesta fiind cercetat penal pentru abuz în serviciu contra intereselor publice.  

    Presiuni
    Unul dintre reprezentanţii firmei cipriote, Joerg Molzahn, a trimis comisiei interministeriale pe 22 iulie a.c. o contrapropunere pentru a evita litigiul de la Londra. “De nenumărate ori v-am cerut să ne furnizaţi paragrafele exacte ale contractului care ar veni în contradicţie cu legea potrivit opiniei dvs. şi am cerut să ne furnizaţi referinţe juridice specifice. Nici până azi nu ne-aţi dat un răspuns clar. În schimb, am fost informaţi prin procesul-verbal că, în plus, contractul existent, chiar şi procedura de ofertă ar fi invalide. Dorim să semnalăm că procesul de licitaţie a fost anunţat şi îndeplinit în mod corespunzător. Secretarul de stat Constantin Matei, în competenţa sa de director general al ANR, personal, a iniţiat şi semnat acest anunţ oficial de licitaţie.” După ce şi-a expus doleanţele, Joerg Molzahn solicita paragrafele din contract care nu sunt în conformitate cu legislaţia românească. Totodată, specifica că este de acord cu un amendament la contract, care să cuprindă toate punctele din contract care sunt în contradicţie cu legislaţia curentă. 

    Campanie
    2 iulie 2013. Jurnalul Naţional a prezentat pe larg cum a ajuns juristul Eugen Olteanu să semneze contractul cu firma cipriotă Ilvana Holding Limited. Tot atunci a fost prezentată şi încrengătura de afacerişti germani care se ascund în spatele firmei cipriote. La acea dată, Direcţia Naţională Anticorupţie Constanţa clasase dosarul. 
    3 iulie 2013. Jurnalul Naţional a prezentat în exclusivitate contractul secret prin care România şi-a “vândut” pavilionul maritim. Conform contractului, ANR urma să primească câte 1.000 euro pe an pentru fiecare navă înmatriculată în registru, restul banilor urmând să intre în conturile firmei cipriote.
    4 iulie 2013. Dosarul “Flota” face pui. Fostul directorul al Autorităţii Navale Andrian Mihei a acordat un interviu, în care explică dedesubturile acestei afaceri controversate. La scurt timp după ce a sesizat DNA cu privire la abuzul lui Olteanu, a fost schimbat din funcţie.
    14 iulie 2013. Salvaţi pavilionul maritim românesc! scria Jurnalul Naţional. Atunci, afaceriştii germani făceau presiuni asupra Guvernului pentru a prelua pavilionul. La 25 iunie, Joerg Molzahn îl informa pe Vlad Stoica, şeful de cabinet al premierului, că ştie despre o ordonanţă de guvern legată de pavilionul maritim, care nu poate fi acceptată, “întrucât conţine chestiuni referitoare la pavilionul românesc ce nu pot fi acceptate de către clientela ţintă şi pentru că vine în contradicţie cu interesul iniţial al proiectului”, susţinea Molzahn.

    “Naşul” shippingului vrea în România

    Potrivit documentelor obţinute de la Registrul Comerţului din Cipru, Ilvana HoldinG Limited a fost înfiinţată prin asocierea a trei firme: Kyros Shipping Gmbh & CO.KG – patronată de avocatul Albrecht Grundermann, Astherm Services Gmbh ­ deţinută de societatea Astherm Vermogens Vertwaltung, care la rândul ei este patronată de Stefan Schmidt Ammon, şi Bhe Beteilingungen Gmbh ­ controlată de Thomas Kirch şi Kofler Georg. Thomas Kirk este fiul lui Leo Kirch, fostul proprietar al televiziunii Pro7. În schimb, Kofler Georg este un influent om de afaceri din Germania, implicat în companii de minerit, mass-media şi energie verde. La data de 10 septembrie 2012, managementul firmei Ilvana a fost preluat de Albert Gundermann. Câteva săptămâni mai târziu, în structura managerială a fost cooptat neamţul Bernt Gienskey, considerat “naşul” shippingului din Cipru.
    04 Aug 2013

    Sursa -  http://jurnalul.ro/special-jurnalul/anchete/ancheta-penala-pentru-pavilionul-maritim-romanesc-guvernul-a-reziliat-contractul-pagubos-dupa-dezvaluirile-jurnalului-national-649165.html

    0 0

     
    Sorin Roşca Stănescuîi aduce noi acuzaţii grave preşedintelui:
    "Corporaţii i-au livrat bani lui Băsescu care au ajuns în conturi în Seychelles"
     
    Senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu îi "atrage atenţia" preşedintelui Traian Băsescu, să fie atent la conturile pe care le-ar avea în Seychelles, după ce acesta din urmă l-a dat în judecată.
     
    "Celui care ieri m-a dat în judecată pentru că am spus, în calitate de senator PNL, câteva adevăruri scandaloase vizând legăturile frauduloase pe care le are cu Gold Corporation în afacerea Roşia Montană, îi atrag astăzi atenţia asupra propriilor sale conturi. Din străinătate. Depozite de bani în sucursale bancare situate în Seychelles. Banii din aceste depozite provin de la o serie de corporaţii. Cum ar fi: Asia Invest, Newmont Mining Corporation, Grupul Tester, Westport Communications, Upetrom Trading, Astalvi, Technostrate şi, fără doar şi poate, RCS-RDS" , a susţinut Sorin Roşca Stănescu într-o declaraţie politică făcută în plenul Senatului.
     
    Stănescu a precizat că, atunci când se referă la depozitele bancare care ar fi deţinute de Traian Băsescu, se gândeşte nu doar la milioanele de euro din Mauritius Commercial Bank, dar şi la depozitele care ar fi deţinute de Elena Udrea în aceeaşi sucursală şi chiar de Marius Daniel Morar.
    "Una din plăţile importante făcute anul trecut, în valoare de zeci de milioane de dolari - echivalent euro - au provenit de la Newmont Mining Group, iar beneficiar a fost domnul Traian Băsescu" , a susţinut acesta.
     
    Sorin Roşca Stănescu a spus că îi aduce lui Traian Băsescu nu numai "acuzaţii de complicitate la acte şi fapte de o gravitate exceptională legate de afacerea Roşia Montană"şi că "în calitate de principal beneficiar al activităţii comunităţilor serviciilor secrete desfăşurate cu mari eforturi şi pe bani publici, a ştiut, a tolerat şi a protejat toate faptele ilegale care, până în prezent, au fost devoalate Comisiei Roşia Montană", dar şi acuzaţia că "el însuşi se află în spatele unora dintre operaţiunile ilegale".
    "Iată (...) unul dintre traseele acestor fonduri: banii lichizi ai firmelor din România, reprezentând în ultimă instanţă evaziune fiscală, ajung în nord-estul Italiei, în localităţile Madonna del Capiglio, Malle sau Dimaro, de obicei, prin intermediul unui autoturism Audi negru, cu număr de înmatriculare BC - 69 - FGC. Aici, o persoană, fost membru al unui serviciu secret, preia transportul de bani şi îl transmite unui reprezentant Eurotrend Investment S.A., societate elveţiană. Din Elveţia, banii ajung în băncile din Seychelles. Aproape fiecare firmă care a livrat bani în beneficiul lui Traian Băsescu ori a acoliţilor acestuia are trasee asemănătoare şi doar intermediarii sunt diferiţi", a mai afirmat Stănescu.
     
    Traian Băsescu l-a dat în judecată pe Sorin Roşca Stănescu, după ce senatorul PNL a declarat că preşedintele ar fi primit mită pentru susţinerea proiectului minier de la Roşia Montană.
     
     
    Declaraţia integrală făcută marţi de Sorin Roşca Stănescu în Senat:
     
    "Celui care ieri m-a dat in judecata pentru ca am spus, in calitate de senator PNL, cateva adevaruri scandaloase vizand legaturile frauduloase pe care le are cu Gold Corporation in afacerea Rosia Montana, ii atrag astazi atentia asupra propriilor sale conturi. Din strainatate. Depozite de bani. In sucursale bancare situate in Seychelles.
     
    Banii din aceste depozite provin de la o serie de corporatii. Cum ar fi:  Asia Invest, Newmont Mining Corporation, Grupul Tester, Westport Communcations, Upetrom Trading, Astalvi, Technostrate si, fara doar si poate, RCS-RDS.
     
    Cand ma refer la depozitele bancare detinute de Traian Basescu, ma gandesc nu numai la milioanele de euro din Mauritius Commercial Bank, dar si la depozitele detinute de Elena Udrea in aceeasi sucursala si chiar de Marius Daniel Morar. Ca sa nu mai vorbesc si de alti cativa corifei ai Directiei Nationale Anticoruptie. Una din platile importante facute anul trecut, in valoare de zeci de milioane de dolari – echivalent euro – au provenit de la Newmont Mining Group, iar beneficiar a fost domnul Traian Basescu.
     
    Pentru ca domnul Traian Basescu sa inteleaga nu numai ca ii aduc acuzatii de complicitate la acte si fapte de o gravitate exceptionala legate de afacerea Rosia Montana, ca el sa priceapa nu numai ca-l acuz de faptul ca, in calitate de principal beneficiar al activitatii comunitatilor serviciilor secrete desfasurate cu mari eforturi si pe bani publici, a stiut, a tolerat si a protejat toate faptele ilegale care, pana in prezent, au fost devoalate Comisiei Rosia Montana, dar ca el insusi se afla in spatele unora dintre operatiunile ilegale, ii voi oferi mai jos cateva exemple asupra modului in care a operat. Iata, in cele ce urmeaza, cu titlu de exemplu, unul dintre traseele acestor fonduri: banii lichizi ai firmelor din Romania, reprezentand in ultima instanta evaziune fiscala, ajung in nord-estul Italiei, in localitatile Madonna del Capiglio, Malle sau Dimaro, de obicei, prin intermediul unui autorurism Audi negru, cu numar de inmatriculare BC – 69 – FGC. Aici, o persoana, fost membru al unui serviciu secret, preia transportul de bani si il transmite unui reprezentant Eurotrend Investment S.A., societate elvetiana. Din Elvetia, banii ajung in bancile din Seychelles. Aproape fiecare firma care a livrat bani in beneficiul lui Traian Basescu ori a acolitilor acestuia are trasee asemanatoare si doar intermediarii sunt diferiti. 
     
    Daca presedintele Traian Basescu tot a decis ca este bine sa ma dea in judecata, ma voi stradui si in viitor, asa cum fac si astazi, sa-i ofer motive cat mai consistente. Sunt tare curios sa vad ce se va intampla in justitie atunci cand,  vor fi facute publice probele. Cu subiect si predicat. Si, dupa caz, cu fotografii, inregistrari audio si copii dupa documente oficiale".
     
    Sursa:
    ================================
    ===============================================
    ===============================================================
     
    Octavian Paler - Ierarhia primejdiilor care amenință România
     
     
    VIDEO//Click here:
     
     
    Octavian Paler - Ierarhia primejdiilor care amenință România
    ==================================================
    ============================================================
    =================================================================

    0 0

     
    Guvernatorul Băncii Naţionale a României,Mugur Isărescu,este de părere că impactul în inflaţieal noilor taxe şi impozite anunţate de Guvern va fi unul "limitat undeva la 0,2%",fiind de părere că nu va exista o "avalanşă de scumpiri". Oficialul BNR a precizat că erau de aşteptat unele corecţii, fie pe partea de venituri, fie pe partea de cheltuieli, însă Guvernul a hotărât să recurgă la ambele măsuri.
     
    "Conform datelor noastre preliminare şi unor prime evaluări pe baza unor modele pentru că avem aşa ceva, impactul (n.r. noile taxe şi impozite anunţate de Guvern) este limitat undeva la 0,2% şi consecinţele în lanţ sunt de asemenea limitate. Probabil că vom schimba doar balanţa riscurilor de la un echillibrată la una uşor în creştere", a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.          

    "Nu vedem o avalanşă de scumpiri"
    "Nu vedem deloc o avalanşă de scumpiri, scumpiri în lanţ. Acestea sunt tabu-urile noastre de 20 de ani încoace. Impactul este limitat. Erau de aşteptat unele corecţii, fie pe partea de cheltuieli, fie pe partea de venituri. Până la urmă Guvernul a hotărât să meargă pe ambele",a declarat Mugur Isărescu.

    În ce priveşte negocierile cu FMI pentru bugetul din 2014, guvernatorul BNR spune că prognoza de creştere economică pentru 2014, de 2,2%, este "realistă şi prudentă", fiind de părere că dacă fondurile comunitare ar fi absorbite la mai mult de jumătate din cât este programat, acest lucru ar mai adăuga zecimi bune la creşterea economică.

    BNR aşteaptă de la bănci continuarea reducerii dobânzilor la credite
    Pe de altă parte, guvernatorul Băncii Naţionale a menţionat că BNR mai are "ceva" loc de reducere a dobânzii de politică monetară, după tăierea de 1,25 puncte din acest an, dar măsuri mai consistente de relaxare au spaţiu larg pe partea rezervelor minime obligatorii.

    "Dacă este vorba de câmpul nostru de manevră, am zis că mai este încă ceva, cu definiţie restrânsă a politicii monetară, adică doar rata dobânzii. Dacă introducem şi rezervele minime obligatorii, mai este câmp bunicel", a afirmat şeful băncii centrale.

    Guvernatorul BNR a arătat că aşteaptă de la bănci continuarea reducerii dobânzilor la creditele în lei, mai ales pentru companiile performante.

    Întrebat ce părere are despre cazurile privind dispariţia unor sume din casetele de valori de la băncile comerciale, guvernatorul BNR spune că "autorităţile în drept trebuie să îşi facă datoria" .

    "În criză, omul se ducea la bancă şi scotea banii şi îi depunea în casetă. Asta reflecta neîncrederea", a spus Isărescu. Oficialii BNR au precizat recent că, spre deosebire de un depozit bancar, în care economiile sunt garantate până la cel mult 100.000 de euro, în cazul casetelor de valori, banii şi bunurile nu se află în supravegherea Băncii Naţionale.

    Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României a hotărât, în şedinţa din 5 noiembrie 2013, reducerea ratei dobânzii de politică monetară la un nivel minim istoric de 4,0 la sută pe an, de la 4,25 la sută, începând cu data de 6 noiembrie 2013.

    Totodată, Banca Centrală a decis să păstreze nivelul rezervelor minime obligatorii la 15% pentru pasivele în lei şi 20% pentru cele în euro.

    Cele mai importante declaraţii ale guvernatorului BNR, Mugur Isărescu:

    - Îmbunătăţirea evoluţiei şi perspectivelor inflaţiei a permis BNR ajustarea graduală a politicii monetare.
    - Exporturile alături de producţia agricolă a acestui an au reprezentat principalul motor al revigorării creşterii economice din România.
    - Cererea internă a manifestat o revenire modestă.
    - Reducerile succesive ale ratei dobânzii de politică monetară s-au reflectat favorabil asupra ratei dobânzii la creditele acordate in sectorul real.
    - Începând cu 6 noiembrie 2013 rata lombard va coborî la 7% pe an de la 7,25%, iar rata dobânzii pentru facilitatea de depozit va fi de 1% pe an.
    - Riscurile asociate programului asumat provin în principal din mediul extern.
    - Potrivit proiecţiei actualizate, scăderea temporară, mai pronunţată a ratei inflaţiei în următoarele luni va fi urmată de evoluţia acesteia în interiorul intervalului de variaţie din jurul ţintei staţionare de 2,5% până la finele orizontului de prognoză.

    - Banca Centrală a decis şi menţinerea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei şi în valută ale instituţiilor de credit.
    - Conform datelor noastre preliminare şi unor prime evaluări pe baza unor modele pentru că avem aşa ceva, impactul (n.r. noile taxe şi impozite anunţate de Guvern) este limitat undeva la 0,2% şi consecinţele în lanţ sunt de asemenea limitate. Probabil că vom schimba doar balanţa riscurilor de la un echillibrată la una uşor în creştere.

    - Cererea de credite ca şi oferta băncilor în condiţii relativ avantajoase nu este echilibrată.
    - Poziţia BNR nu este deloc în răspăr cu băncile comerciale şi noi ne uitam la foarte multi factori şi ei se uita, deciziile să fie sustenabile, mai periculoase decât întârzierile sunt răzgândirile. Prefer o întârziere din partea lor, decât să coboare dobânzile şi apoi să revină sau să ia decizii de altă natura. Orice canal de transmisie al politicii monetare acceptă întârziere.

    - Mesajul nostru nu este legat neapărat de a imprima o tendinţă impusă băncilor comerciale. Este în interesul băncilor comerciale să coboare mai repede dobânzile la credite dacă au o viziune pe termen îndelungat pentru că indicatorii lor, profitabilitate, solvabilitatea, rata creditelor neperformate,depind de soldul creditării, deci de volumul creditării.

    - Cererea scăzută de credite a fost determinată şi de costul ridicat al creditării. Băncile care au un volum mai mare de credite neperformante tratează la fel şi clienţii buni şi cei mai puţini buni. Nu ai de ce să îi propui unui client bun credite de peste 8% - 9%. Aici marja trebuie coborâtă foarte repede. Diferenţierea trebuie accentuată. În definitiv sursa lor de câştig va fi, în mod evident, nu din marjă, ci din volum. Orice negustor adevărat şi cu viziune ştie că a la long nu câştigi dacă te uiţi numai la marjă, câştigi din volum.

    - Nu vedem deloc o avalanşă de scumpiri, scumpiri în lanţ. Acestea sunt tabu-urile noastre de 20 de ani încoace. Impactul este limitat. Erau de aşteptat unele corecţii, fie pe partea de cheltuieli, fie pe partea de venituri. Până la urmă Guvernul a hotărât să meargă pe ambele.
    - Faţă de momentul ieri dimineaţa, probabil că vom face o schimbare de două cuvinte în balanţa de riscuri, de la moderată, la uşor în creştere. Elementul politic îl avem şi acum introdus în balanţa de riscuri.

    - Sunt suficienţi clienţi buni. Economia nu ar creşte daca nu ar fi. Ar trebui să fie finantaţi mult mai uşor şi nu cu cash colateral.
    - Mi se pare realistă şi prudentă (n.r. prognoza de creştere economică pentru 2014). Eu aş spera pe o creştere mai mare, dar avem factori pe care tot dacă sunt prudent nu pot să îi pun în balanţă datorită trecutului, De exemplu, absorbţia fondurilor comunitare.

    - Dacă fondurile comunitare ar fi absorbite la mai mult de jumătate din cât este programat, acest lucru ar mai adăuga zecimi bune la creşterea economică.
    - În negocieri pe buget, cu parteneri internaţionali, nu poţi să spui . Dacă ar fi fost după mine, nu guvernatorul BNR, ci un economist care îşi dă cu părerea, eu aş fi vrut o creştere economică mai mare.

    Sursa:
    http://www.gandul.info/financiar/guvernatorul-bnr-despre-bugetul-pe-2014-si-noile-taxe-convenite-cu-fmi-probabil-ca-vom-schimba-doar-balanta-riscurilor-de-la-una-echilibrata-la-una-usor-in-crestere-11624815
    =======================
    ==========================================
    ======================================================

    0 0


    Dialogul de mai sus, pe un ton ridicat, lăsând-o fără grai chiar și pe Dana Grecu, realizatoarea emisiunii La ordinea zilei, de la Antena 3,a avut loc joi seara, la respectiva emisiune.

    Tema emisiunii a fost cumpărarea unui teren agricol de 350 hectare de familia prezidențială. Consilierul Adrian Rădulescu a recunoscut că a sfătuit-o, ca specialist, în timpul său liber, pe Ioana Băsescu, fiica cea mare a lui Traian Băsescu, pe numele căreia a fost achiziționat terenul, asupra acestei cumpărări.

    Președintele Grupului de Investigații Politice, Mugur Ciuvică, l-a atacat în termeni duri pe consilierul prezidențial, implicat în diverse afaceri veroase, unele cu vinuri, încercând să acopere intervențiile, la fel de energice ale celui acuzat. S-a ajuns extrem de repede la formule gen ”ești un bandit” (Ciuvică lui Rădulescu) și ”mă, cretinule” (Rădulescu lui Ciuvică).

    După ce lucrurile s-au mai potolit iar realizatoarea a reușit să reinstaureze ordinea în platou, Adrian Rădulescu n-a exclus ca ”mâine, președintele să-mi ceară demisia”.
                                                                          Giorgiana Radu, AMPress

    http://ampress.ro/stiri/mugur-ciuvica-lui-adrian-radulescu-esti-un-bandit-consilierul-prezidential-radulescu-lui-ciuvica-ma-cretinule/
    =====================================
    ===================================================
    ===============================================================


    Sfintii Mihail si Gavriil
     
    -------------------------------------------------
    Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil - Ca sarbatoare a ingerilor, ziua de 8 noiembrie a inceput a se serba in Biserica de prin veacul al cincilea si ea s-a raspandit repede in tot Rasaritul crestin. Despre ingeri, Biserica invata ca ei sunt "duhuri slujitoare" (Evrei,1,14), adica fiinte fara de trupuri, slugi credincioase lui Dumnezeu si totodata prieteni si ocrotitori ai nostri, pusi de Dumnezeu, pe drumul anevoios de la leagan, la patria noastra cereasca, la "Cerul nou si pamantul nou" ce vor sa fie.
    -------------------------------------------------------------------------
     
    Frati crestini,
    Daca pe buna dreptate s-a spus ca adanc pe adanc cheama, noi putem marturisi ca tot atat de firesc e ca inaltime pe inaltime sa cheme. Iata, in sfanta nazuinta de apropiere de Dumnezeu, vedem o intreaga gama a inaltimilor, care una pe alta se cheama de a fi cat mai aproape de tronul Dumnezeirii. Pe unii ii vedem porniti in zborul de desprindere de cele pamantesti, pe altii urcandu-se deasupra puterilor firesti, iar pe altii in vulturesc avant plutind in zarile cele mai inalte. Si asa pe toti sfintii, dupa masura stralucirii lor, ii vezi potrivit dorintei lor, cat mai departati de cele pamantesti si mai apropiati de Dumnezeu. Si pe cat ei au intrupat in viata lor si mai mult idealul credintei, pe atata sclipesc intr-o eterna investmantare a luminii celei Dumnezeiesti...
     
    De aceea pe buna dreptate, slavindu-se sfintii printr-o cantare bisericeasca, alcatuitorul se intreaba: "Ce va vom numi pre voi, sfintilor? Heruvimi, ca intru voi s-a odihnit Hristos? Serafimi, ca neincetat L-ati preamarit pe El? Ingeri, ca de trup v-ati lepadat? Puteri, ca lucrati cu minunile? Multe sunt numirile voastre! Si mai multe darurile! Rugati-va sa se mantuiasca sufletele noastre." (Podobia, glas 8).
     
    Frati crestini,
    De ne-am invrednici sa avem vedenia a insusi tronului Celui Preainalt de care s-a bucurat proorocul cel de demult, am vedea ceea ce ochiul nostru niciodata n-a vazut. Caci ne spune profetul: "Vazut-am cum S-a asezat Cel vechi de zile; imbracamintea Lui alba ca zapada, iar parul capului Sau alb ca lana; jiltul Sau: flacari de foc; rotile Lui: foc arzator. Un torent de foc se varsa si iesea din el; mii de mii Ii slujeau si miriade de miriade stateau inaintea Lui..." (Daniil VII, 9-10).
     
    Aceste "mii de mii si miriade de miriade", ce stau in imediata apropiere a tronului celui Dumnezeiesc, sunt sfintii ingeri, caci ei fiind fiinte numai spirituale, pot sta in fata lui Dumnezeu care e foc si lumina. De aceea si pe sfintii ingeri ii avem infatisati sub reprezentarea figurata a focului. "Pentru ca imaginea focului reprezinta cea mai mare asemanare a duhurilor ceresti cu Dumnezeu. Caci Sfintii teologi descriu fiinta cea mai presus de fiinta in chipul focului". (Dionisie Areopagitul, Ierarhia cereasca, Cap. 15, 2). Intr-adevar Sfintii Ingeri apar in lume ca si flacara Dumnezeirii cea in veci stralucitoare, caci si ei cu buze de vapaie neincetat canta: "Sfant, Sfant, Sfant este Domnul Savaot, plin este tot pamantul de marirea Lui!" (Isaia 6, 3).
     
    Un Sfant Parinte al Bisericii noastre, scriind un stralucit studiu despre Sfintii Ingeri, imparte lumea aceasta a duhurilor in trei coruri, iar la randul lor, fiecare cor e alcatuit din trei cete. Si astfel avem cele noua cete ingeresti.

    I. – Serafimii, Heruvimii si Tronurile, care sunt numai in slujba lui Dumnezeu;
    II. – Domniile, Puterile si Stapaniile, care slujesc intreaga creatiune,
    III. – Incepatoriile, Arhanghelii si Ingerii care slujesc pe oameni in chipul urmator: Incepatoriile slujesc pentru binele intregii omeniri, Arhanghelii binele unui popor iar
    Ingerii slujesc binelui indivizilor, ca ingeri pazitori.
     
    Dar, fratilor, pentru ca astazi praznuim soborul Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil, voi cauta sa arat ceva mai pe larg despre acesti voievozi ai cetelor ingeresti.
     
    Mai inainte de a crea lumea aceasta vazuta, Dumnezeu a creat lumea cea nevazuta a Sfintilor Ingeri, a acelor fiinte ceresti ce sunt numai duhuri. Si precum am aratat, ele vietuiesc in imparatia de lumina a Dumnezeirii si slava Lui ii acopera cu stralucire si pe ei. Iata insa ca Lucifer, cel ce era ca si o stea stralucitoare intre ingeri printr-o deosebita frumusete, dar si chemare, caci era seful unei mari cete ingeresti - a ravnit o si mai mare slava decat aceea pe care o avea. Si ceva mai mult, a zis in cugetul lui: "Ridica-ma-voi in ceruri, si mai presus de stelele Dumnezeului celui puternic voi aseza jiltul meu! In muntele cel sfant voi pune salasul meu, in fundurile laturei celei de miazanoapte. Sui-ma-voi deasupra norilor, si asemenea cu Cel Preainalt voi fi"... (Isaia 14, 13-14). Dar iata ca, pe cand aceasta mandrie se urzea in el, si pe cand ceata lui se pregatea de razboi contra slavei lui Dumnezeu, in aceeasi clipa a aparut Voievodul cel prea stralucit al Arhanghelilor, care, tragandu-si sabia de foc, a grait cu glas de flacari si cu buze de vapai: "Sa luam aminte! Cine e ca El?" Si deodata, Lucifer cu intreaga lui ceata s-a prabusit din inaltimile cerului in vaile pamantului, in haurile prapastiilor, in adancul adancurilor pline de intunecimi...
     
    Acest Voievod al Arhanghelilor care a spus: "Cine e ca El?", adica cine poate sa fie ca Dumnezeu de mare, de slavit si atotoputernic, e insusi Arhanghelul Mihail. Caci de la acest cuvant de credincioasa marturisire si-a luat si numele, pentru ca Mihail, in vechea limba biblica, aceasta insemneaza: Cine e ca El. De aceea si Voievodul cetelor ingeresti, vazand cum cel ce a gresit a cazut ca fulgerul din cer, a grait catre toti ingerii ce au ramas credinciosi Domnului: Sa luam aminte, noi cei ce suntem creatura lui Dumnezeu, la pedeapsa pe care au primit-o cei ce s-au lasat ispititi de mandrie! Ei au fost pana acuma lumina iar de acuma sunt intuneric! Iata pentru ce am adunat toate cetele ingeresti, ca luand aminte la cele intamplate, noi sa marturisim credinta si dragoste netarmurita fata de Parintele luminii. Si aceasta adunare in sobor de slava a tuturor cetelor ingeresti, o si praznuim noi astazi odata cu Sfintii Mihail si Gavriil, spunand sarbatorii de la 8 Noiemvrie, Soborul Sf. Arhangheli Mihail si Gavriil.
     
    Sfantul Arhanghel Gavriil e cunoscut noua ca cel ce a adus din cer pe pamant vestea lui Ioachim si Anei, ca va naste pe Fecioara Maria, iar la plinirea vremii, tot el a vestit pe aceasta Fecioara ca de la Duhul Sfant ea va naste pe Fiul si Cuvantul lui Dumnezeu. Si tot despre Sf. Arhanghel Gavriil se spune ca, infatisandu-se in vestmant alb, a rasturnat piatra la Mormantul Domnului si a vestit Invierea Domnului Femeilor Mironosite... Si asa in multe randuri in trecut, si noi nadajduim ca si in mai multe chipuri in viitor, Dumnezeu il va trimite cu vesti mantuitoare oamenilor pe pamant, el fiind si numit inger al darului.
     
    Frati crestini,
    Precum ingerii in ceruri sunt chemati de a sluji si a preamari pe Dumnezeu, Parintele fericirii lor, tot asa si omenirea pe pamant e chemata ca sa cinsteasca si sa slujeasca pe Ziditorul a toate. Caci va asigur ca daca toate popoarele pamantului ar fi numai in slujba lui Dumnezeu, apoi ar fi raiul pe pamant. Pe cand in aceasta imparatie pamantesca, ca si in cea cereasca, aparand mindria la anumite cete omenesti, iata ca de aceea s-a urzit aceasta panza de razvratire, de razboire si distrugere a omenirii...
     
    De aceea si noi acuma suntem chemati de glasul ceresc al Bisericii lui Hristos ca "Sa luam aminte!" Sa luam aminte la ce patesc dusmanii lui Dumnezeu! Sa luam aminte ce caderi grozave aduce mandria lui Lucifer!... Sa luam aminte la calea mantuirii noastre! Iata glasul Arhanghelului Mihail striga din ceruri catre toate popoarele pamantului, ca si catre fiecare om in parte, ca toti cei ce cinstim cu adevarat pe Dumnezeu sa ne strangem in soborul sfintelor marturisiri si convingeri, de a face parte din ceata celor ce cu credinta slujesc lui Dumnezeu. Si asa cu soborul cetelor ingeresti, unindu-se si soborul cetelor crestine, sa fie in cer si pe pamant, slava si pacea lui Dumnezeu.
     
    "Caci unde umbreaza darul Tau, Arhanghele, de acolo se goneste puterea diavolului. Ca nu sufere sa vada lumina ta luceafarul cel ce a cazut. Pentru aceasta te rugam, sagetile lui cele de foc purtatoare, cele pornite asupra noastra" stinge-le cu mijlocirea ta, aparandu-ne" (Slava de la Laude), ca si noi sa putem grai cantarea cetelor ingeresti: "Sfant, Sfant, Sfant este Domnul Ostirilor, plin este tot pamantul de marirea Lui". Amin.
     
    Protosinghel Vasile Vasilache
    Predicatorul Sfintei Patriarhii (1940-1944)
    (Predica rostita la Radio Romania in 7 noiembrie 1943)
     
     


     
     
     
    La multi ani
    celor ce poarta numele Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil.
    =============================================================
    =======================================================
    =================================================

   older | 1 | .... | 7 | 8 | (Page 9) | 10 | 11 | .... | 41 | newer