Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Showcase


Channel Catalog


Channel Description:

blogul care calca pe nervii multora|puncteaza si subliniaza esentialul|un blog cu subiecte fierbinti... de prin presa... adunate! Nu pot ramane indiferent... cand ţara fierbe!Subiectul fierbinte al zilei, vazut de mine!

older | 1 | .... | 5 | 6 | (Page 7) | 8 | 9 | .... | 41 | newer

  0 0


  Multe femei politician aspiră la bastonul de mareşal.
  Elena Udreaa fost exmatriculată de la doctoratul militar.

  Zeci de politicieni sau înalţi funcţionari publici, bărbaţi, dar şi foarte multe femei, se înghesuie să obţină titlul de doctor în ştiinţe militare, la Şcoala Doctorală din cadrul Universităţii Naţionale de Apărare (UNAp) “Carol I”. De cele mai multe ori, profesia sau activitatea de bază a celor care aspiră la bastonul de mareşal nu are nici o legătură cu ştiinţa militară, cum este cazul Elenei Udrea.


  Doctoranda “repetentă…”
  Favorita preşedintelui a terminat dreptul la o universitate particulară, a fost susţinută de Băsescu să ajungă pe scena mare a politicii şi, probabil dintr-un impuls freudian mai greu explicabil, a vrut, din 2008, să obţină şi titlul de doctor în ştiinţe militare, “să se facă geostrategă”. Numai că la UNAp lucrurile nu merg ca la o universitate particulară sau ca în cabinetul de la Cotroceni! Adică trebuie să fii serios şi să studiezi sârguincios. Fiind însă ocupată cu susţinerea totală a lui Băsescu, Udrea nu s-a ţinut de treabă, nu şi-a întocmit referatele de an la timp, astfel că, în final, după aproape patru ani de doctorandură, a fost dată afară de la studiile de doctorat de la UNAp. Dar se poate consola, vorba cântecului studenţesc de odinioară, “… e studentă repetentă, în dragoste eminentă”!


  Hăineală se lasă pe tânjală
  O altă feroce susţinătoare a lui Băsescu, procuroarea Oana Andrea Schmidt-Hăineală, controversata şefă a Consiliului Superior al Magistraturii, din septembrie 2011 studentă-doctorandă în domeniul “informaţii şi securitate naţională, asimilată la centrul de cercetare ştiinţifică în domeniul euroatlantic”, nu stă deloc bine cu lucrările planificate să le susţină în cadrul studiilor doctorale. ”Din câte am auzit, doamna Hăineală a fost atenţionată şi i s-a recomandat să-şi facă referatele şi lucrările la timp şi în bune condiţiuni, să nu mai întârzie cu prezentarea acestora, să se prezinte la examene, pentru că dacă nu respectă condiţiile Universităţii noastre, nu poate ajunge la rezultatul dorit!”, ne-a spus unul dintre ofiţerii de la UNAp. În acest moment, preocupată din cale afară şi în afara principalelor sale atribuţii de serviciu, cu o plăcere cvasiorgasmatică, să pună botniţă presei antibăsiste şi, de ce nu?!, chiar s-o aresteze, procuroarea Hăineală riscă să piardă mult râvnita diplomă. Rămâne însă întrebarea de ce un procuror, fost şef de Parchet şi actualmente în fruntea CSM, nu vrea să-şi dea doctoratul în ştiinţa Dreptului?!


  Aliodor, doctorand în flăcări violete
  Din 2011, coleg de doctorandură cu Oana Schmidt-Hăineală este şi Aliodor Manolea, vrăjitorul lui Băsescu, cel care l-a pocnit în cap pe Mircea Geoană cu pase energetice, l-a pârlit cu flăcări violete şi i-a transmis multă blegeală, la marea confruntare cu Băsescu din 2009. Dacă Hăineală este doctorandă la “informaţii şi securitate naţională”, Manolea este doctorand în domeniul “ştiinţe militare, asimilat la centrul de cercetare stiinţifică în domeniul euroatlantic”. De asemenea, colegă de an în doctoreală militară cu Hăineală este şi Livia Adriana Sauliuc, consiliera lui Iulian Chifu, consilierul prezidenţial al lui Băsescu.

  Deputatul UNPR de Tecuci Laurenţiu Chirvăsuţă s-a vrut a fi şi el „euroatlant”, fiind admis odată cu Aliodor, Hăineală şi Sauliuc, dar e renunţat după câteva luni pentru că i s-a părut prea greu.
  Barangă ai lu’ Oprea, familie de doctori în ştiinţa milităriei

  În 2007 a obţinut titlul de doctor în ştiinţe militare şi Dan Cornel Barangă, unul dintre prietenii şi executanţii lui Gabriel Oprea, preşedintele UNPR şi naş şi actual locţiitor al premierului Ponta. Barangă este specialist în cazarmament şi marmite ca şi şeful său de partid, fiind, între 1985 şi 1998, “ofiţer pe probleme administrativ-economice în diverse unităţi militare din cadrul MApN” iar din 2000 s-a cerut în rezervă. Barangă a urmat aproximativ acelaşi traseu al funcţiilor administrative ca şi Oprea, fiind plantat de acesta subprefect al Capitalei, prefect al judeţului Ilfov, vicepreşedinte la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor iar acum şeful Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat. Şi dacă Barangă şi-a luat doctoratul, de ce să nu fie doctor în ale războiului şi nevasta lui, Carmen Barangă, şi ea maior în rezervăşi actualmente funcţionar la o bancă cu capital austriac?! Şi uite aşa a mai crescut prestigiul Apărării, cu Carmen Barangă doctor în ştiinţe militare, cu ziariştii-colonei avansaţi de Oprea - “patru stele pe izmene”.


  Doctoru’ Pandele, mareşal de Voluntari
  În 2008 îşi ia doctoratul în militărie şi Pandele V. Florentin Costel, primarul oraşului Voluntari. Marinar comercial ca şi Băsescu, Pandele, între două afaceri dubioase cu terenuri în Voluntari-Pipera, a ţinut să devină doctoraş în arta războiului. Şi Costel Pandele este unul dintre locotenenţii fideli ai lui Gabriel Oprea.

  De la ministrul liberal Atanasiu la Udrea şi Băsescu
  O altă fată pasionată de uniforma militară este şi Kohalmi-Szabo V. Luminiţa Doina, consilieră a fostului ministru liberal al Apărării Teodor Atanasiu. De baştină din Alba Iulia, ca şi binefăcătorul său Teodor Atanasiu, Kohalmi şi-a luat doctoratul în ştiinţe militare în 2008. Chiar dacă Atanasiu a făcut-o om, numind-o, cam ilegal sau cel puţin nepotrivit, în funcţia de director al Direcţiei Relaţii Publice şi Comunicare din cadrul MApN, după ce Atanasiu a rămas fără portofoliul Apărării, drept recunoştinţă şi cu multă verticalitate, moaţa Doina Kohalmi a trecut cu arme şi salariu mare la cabinetul Elenei Udrea, consilieră de taină a acesteia. Iar când a picat şi guvernul Boc, Kohalmi-Szabo a fost luată consilier de însuşi marele Băsescu la Administraţia Prezidenţială.


  Ivăşchescu, discretul şi superbogatul doctor în militărie de la Muncă
  Nicolae Ivăşchescu, secretar de stat şi ministru interimar în Ministerul Muncii din guvernarea Boc, şi-a luat doctoratul în ştiinţe militare în 2008. Muncitor la fosta întreprindere Semănătoarea între 1986 şi 1992, Ivăşchescu are specializare în inginerie şi management agroturistic luată la “Universitatea Bioterra” în 2001, la vârsta de 34 de ani. Dacă la capitolul studii universitare Ivăşchescu nu stă prea bine, în schimb diplomele postuniversitare luate de la serviciile speciale îi strălucesc precum nişte stele ascunse pe umeri:în 2004 “specializare conducere strategică în domeniul securităţii naţionale” la UNAp, în 2005 “specializare siguranţă naţională” la Colegiul Superior de Siguranţă Naţională din cadrul Academiei Naţionale de Informaţii a SRI, în 2008 o diplomă de master în securitate şi apărare naţională la UNAp.

  Şi, ca o vipuşcă imaginară la haine civile vine, tot în 2008, titlul de doctor în ştiinţe militare! De remarcat mai este şi faptul că Ivăşchescu a fost unul dintre extrem de bogaţii demnitari ai cabinetului Boc, conform declaraţiei de avere din 2010: el deţinea trei terenuri în Ilfov (unul de 782,9 mp în Voluntari, două în Corbeanca, de 5.566 mp, respectiv 3.875 mp), trei terenuri în Predeal, de 558,77 mp, 947,3 mp, 1.705 mp şi două terenuri în Prahova, ambele la Cornu, de 806 mp şi 849 mp. Mai avea un apartament de 146,3 mp plus o grădină de 113,79 mp, apartamentul aflându-se la parter, o casă de locuit de 346,2 mp în Voluntari, precum şi bijuterii şi metale preţioase în valoare de 20.000 de euro şi ceasuri tot de 20.000 de euro.

  În declaraţia de avere a mai scris că a împrumutat mai multe persoane fizice, despre care precizează că "nu sunt persoane publice, în sensul prezentei legi", cu 380.000 de euro, precum şi o persoană juridică cu 414.752 euro. De asemenea, Ivăşchescu avea şase credite la patru bănci, în valoare totală de 575.230 de euro, un împrumut de 150.000 de euro de la o persoană fizică despre care spune că "nu sunt persoane publice, în sensul prezentei legi", precum şi o datorie către o persoană juridică, în valoare de 122.297 euro.

  Nicolicea, frate de deputat PSD/UNPR şi doctor de Turnu-Severin
  Leat de „doctoreală militară” cu alde Pandele, Ivăşchescu şi Kohalmi-Szabo este şi Nicolicea V. Liviu Gabriel – fratele deputatului PSD-UNPR Eugen Nicolicea şi fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi. Prin 2010, Gabriel Nicolicea a fost băgat de influentul său frate şi în funcţia de expert în cadrul Corpului de Control al MAI.

  La grămadă, îi mai amintim ca doctori în militărie din 2008 pe Dumitraş H. Dorel – fost locţiitor şef secţie la SPP şi ex-director la RA-APPS – Sucursala “Triumf”, implicat în afaceri ilegale cu prestări de servicii medicale în Mehedinţi, şi pe un anume Gîscă P. Cristian – şef la poliţia comunitară Galaţi şi fost consilier judeţean, un personaj pitoresc al Galaţiului.


  Lili de la Loterie şi Jugănaru de la Mediu
  În 2009, Liliana Ghervasuc (Mincă) şi Anne Rose Marie Jugănaru şi-au luat doctoratulîn ştiinţe militare. Nici una nu are legătură cu ştiinţa militară. Lili Mincă, fostă şefă a Loteriei Române, ar putea replica prin faptul că a fost asistenta generalului Victor Athanasie Stănculescu la grupul Balli, demult, pe vremea când generalul era verde şi-şi purta cu semeţie bastonul de mareşal fără grad sau, poate, că a fost şefa Agenţiei Naţionale de Control al Exporturilor.


  “Doctoriţa” pesedistă Anne Marie Jugănaru este adjuncta Rovanei Plumb, fiind numită de premierul Ponta secretar de stat la Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice. Jugănaru este un personaj influent în PSD, numărându-se printre pupilele lui Ion Iliescu. Este membră a Consiliului Naţional al PSD, director executiv al Institutului Social Democrat “Ovidiu Şincai” şi a fost asistenta eurparlamentarului Adrian Severin. De asemenea, este urmărită penal în dosarul privind presupusa fraudare a bugetului Uniunii Europene, în care este implicat Severin. Anne Marie Jugănaru a mai fost şi membru al CA al TVR mai mulţi ani.


  Adrian Semcu, specialist militar de Urlaţi
  În 2010, îşi ia doctoratul în ştiinţe militare Adrian Semcu, fost parlamentar liberal de Prahova. Specialist în îmbunătăţiri funciare şi fost director la “Dealu Mare” din Urlaţi, Semcu a simţit nevoia să se pregătească pentru apărarea de după dealuri a plantaţiilor de vie! Semcu a părăsit PNLşi a trecut la fantomatica Forţă Civică a lui Mihai Răzvan Ungureanu.


  Tot în 2010 îşi ia doctoratul şi Marinică Cazacu, lider PDLşi fost prefect de Ialomiţa, un afacerist implicat în scandaluri locale cu oferirea unor posturi în administraţia locală contra bani pentru partid. În afară de postul de prefect, PDL central l-a mai răsplătit cu funcţia de director al transporturilor în Compania Poşta Română.

  “Rambo 5”, doctorul în ciomăgeală al lui Băsescu
  În 2011, unul dintre şefii gărzii pretoriene a lui Băsescu, generalul SPP Gabriel Creţu, prim adjunct al Serviciului, supranumit “Rambo 5”, a primit şi el diploma de doctor în ştiinţe militare, chiar dacă, spun unii dintre foştii camarazi, Creţu nu prea ştie decât să rupă oase!

  Tot din 2011 este doctoriţă în ştiinţe militare şi procuroarea Simona Frolu, purtătoarea de cuvânt a Parchetului de pe Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Şi istoricul Stejărel Olaru posedă un doctorat în ştiinţe militare obţinut tot în 2011.

  Pedelistul Narcis Teodor Godeanu, şeful organizaţiei portocalii din Topoloveni, Argeş, şi-a luat doctoratul militar în 2011. Numai bine, pentru că Godeanu a fost răsplătit, în ianuarie 2012, de premierul Boc cu postul de vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale petru Restituirea Proprietăţilor, la câteva luni după scandalul de corupţie din septembrie 2011 în care a fost implicată conducerea instituţiei. Nici portocaliul Godeanu nu are vreo legătură cu ştiinţa militară: absolvent de drept la particulara Spiru Haret, în 2000, Godeanu ajunge printre cadrele didactice de aici, în paralel colaborând şi la Agenţia Naţională pentru Romi (ANR). În schimb, se pare că şi el aspiră să fie luat în seamă de servicii: face un master la Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza”, cursuri de securitate la Colegiul Naţional de Apărare şi ulterior, cum spuneam, doctor în informaţii la UNAp. Tot în 2011 a obţinut titlul de doctor în ştiinţe militare şi Ilie Schipor, ministru consilier la Ambasada României de la Moscova.

  Hadtudomanyi Attila
  Anul trecut şi-a luat doctoratul în ştiinţe militare şi un udemerist, Dezsi Attila, fost prefect de Hunedoara şi apoi Secretar general al Guvernului, după concedierea Danielei Andreescu de la şefia SGG.
  Sursa:
  http://www.cotidianul.ro/elena-udrea-a-fost-exmatriculata-de-la-doctoratul-militar-219578/
  ======================================================
  ==========================================
  ==========================
  UPDATE. 06 Aug 2013
  =================


  ==========================
  ===========================================
  FOTOGRAFIA ZILEI:

  =============================================================
  ================================================
  ===============================

  0 0


  DECIZIE.Bivolaru şi hoţii de ţiţei, arestaţi.
  6 Aug 2013.

  Fostul deputat Gabriel Bivolaru şi trei dintre membrii grupării specializate în furt de combustibil din conducte al cărei lider era au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile, decizia fiind luată de Tribunalul Constanţa în noaptea de luni spre marţi.

  Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, aceştia furau ţiţei din conducte folosind instalaţii artizanale de perforare, după care încărcau şi transportau produsul petrolier în cisterne-bazin de 30 de tone, disimulate în remorci de cereale, apoi îl duceau în depozitele unui antrepozit fiscal din oraşul Năvodari. De acolo, produsul petrolier sustras era vândut fraudulos de către Bivolaru.

  http://www.puterea.ro/eveniment/decizie-bivolaru-si-hotii-de-titei-arestati-76585.html


  Fostul deputat Gabriel Bivolaru, reţinut
  5. Aug 2013

  Fostul deputat PDSR Gabriel Bivolaru a fost reţinut, ieri, de procurorii constănţeni, alături de mai multe persoane, fiind suspectat de furt de produse petroliere, evaziune fiscală şi spălare de bani, potrivit unor surse judiciare. Gabriel Bivolaru şi celelalte persoane suspectate în acest caz au fost prinşi de poliţiştii din Constanţa în noaptea de dumincă spre luni, în urma unui flagrant, pentru oprirea lor oamenii legii trăgând mai multe focuri de armă, au spus sursele citate.

  Potrivit aceloraşi surse, în noaptea de vineri spre sâmbătă au fost prinşi nouă membri ai reţelei, iar ulterior, anchetatorii au făcut mai multe percheziţii la adrese din Constanţa şi Năvodari, acolo unde fostul deputat deţine o societate comercială prin intermediul căreia ar fi fost vândut unor rafinării combustibilul sustras, fără ca aceste tranzacţii să fie înregistrate în evidenţele fiscale.

  Gabriel Bivolaru a fost chemat, duminică, pentru audieri la Parchetul Tribunalului Constanţa, iar procurorii au emis pe numele său ordonanţă de reţinere. „Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus reţinerea pe timp de câte 24 de ore faţă de inculpaţii Bivolaru Gabriel, Chihaia Marian, Arhire Adrian, Poenaru Marius-Ciprian, Boamfă Paul, Luca Viorel, Merdicos Romero-Ovidiu, Dimofte Petronel şi Matei Marius-Ionuţ, care sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, evaziune fiscală şi spălare de bani”, se arată într-un comunicat al procurorilor

  Împuşcături ca-n filme
  “La momentul intervenţiei pentru prinderea în flagrant delict, deşi un echipaj de jandarmi a executat semnale de oprire luminoase şi acustice pentru oprirea autovehiculului unui al zecelea suspect, Mangalea Gheorghe, acesta nu s-a conformat şi a lovit autoturismul jandarmeriei, deşi au fost trase două focuri de armă de avertisment, cel în cauză a reuşit să fugă”, au menţionat procurorii.

  Într-un alt document transmis ieri presei, reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Constanţa spun că în urma unor descinderi făcute la Năvodari au fost depistate şase persoane şi trei autotrenuri, dintre care unul era încărcat cu 27 de tone de ţiţei, iar în urma acţiunii două persoane au fost duse pentru audieri la sediul Parchetului Tribunalului Constanţa. De asemenea, într-o zonă aflată între DN22C şi localitatea Nisipari a fost depistată o instalaţie artizanală prin care era sustras combustibil, iar în apropiere de localitatea Cumpăna, în zona Autostrăzii A4, în urma decopertării conductelor de transport produse petroliere au fost descoperite alte două instalaţii, acestea fiind racordate la conducta Conpet. Ambele instalaţii intrau într-o conductă de azbociment cu diametrul de 120 de centimetri. În zona respectivă nu s-au înregistrat pierderi de ţiţei şi nu a fost poluat solul.

  Condamnat pentru păgubirea BRD
  În 1 aprilie 2004, fostul deputat PDSR Gabriel Bivolaru a fost încarcerat, ca urmare a sentinţei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţiei, fiind condamnat la cinci ani de închisoare pentru păgubirea BRD cu aproape 50 de milioane de euro, însă în 26 februarie 2007 acesta a părăsit arestul, fiind eliberat condiţionat ca urmare a deciziei Tribunalului Argeş, care a considerat că timpul pe care acesta l-a petrecut în închisoare a fost suficient pentru reeducarea, scopul pedepsei a fost atins, iar recompensele primite ilegal de fostul deputat nu-i pot fi imputate.

  http://www.puterea.ro/eveniment/fostul-deputat-gabriel-bivolaru-retinut-76532.html


  [ NOTA: Chestia asta cu "liberarea conditionata" este o dezinformare ordinara, o manipulare grosolana. A fost liberat la termen, d-le ziarist! Referitor la "recompensele primite ilegal de fostul deputat ", asemeni, bati campii, d-le Ionuţ Mureşan! A facut aceasta completare fostul Director al fostului Penitenciar de Maxima Siguranta Dr.Tr.Severin, Inspector sef de penitenciare, Vasile Burcu]
  ======================================================================
  =======================================================
  ======================================
  FOTOGRAFIA  ZILEI
  ========================================================================
  ==========================================================
  =============================================

  0 0

   
  Vasile Blaga,tratat cu DISPREȚ de primarii din Argeș.Doar 2 din 22 de edili au mers la întâlnirea cu șeful PDL.
   
  Președintele PDL Vasile Blaga a fost lăsat cu ochii în soare de cei 22 de primari excluși din partid de fostul președinte al PDL Argeș, Mircea Andrei. Astfel, doar 2 dintre ei au mers la întâlnirea cu șeful PDL, restul preferând să meargă la o bere cu Mircea Andrei.
  Aceștia au spus că nu vor să facă parte din PDL, unii din ei argumentând că partidul nu mai este unul democratic.
   
   
  "Nu mai putem reprezenta acest partid, nu mai e democraţie, nu mai e un partid democrat, e un partid în care se stabileşte de sus în jos. PDL-ul la Argeş va avea un nivel de care nu cred că va face cinste", a spus Ion Dumitrache, primar Poiana Lacului.
  În acest timp, douăzeci dintre primarii excluși s-au întâlnit cu Mircea Andrei, cel care i-a exclus din partid.
   
  "Unii sunt plecaţi, ceilalţi au avut o întâlnire cu mine. Am decis că, dacă domnul Blaga nu înţelege unde să se raporteze şi unde să întrebe, este bine să meargă înapoi la Bucureşti", a spus fostul lider al PDL Argeş Mircea Andrei.
   
  Cei 21 de primari au fost excluși din partid pe 21 iulie, după ce au demisionat din toate funcțiile politice deținute la nivel local, în PDL. După ce i-a exclus, președintele PDL Argeș, Mircea Andrei, a demisionat el însuși din partid. Au apărut informații că primarii în cauză ar fi urmat să se înscrie în Partidul Mișcarea Populară.
   
  Sursa: Vasile Blaga, tratat cu DISPREȚ de primarii din Argeș. Doar 2 din 22 de edili au mers la întâlnirea cu șeful PDL | VIDEO - Partide > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/vasile-blaga-tratat-cu-dispret-de-primarii-din-arges-doar-2-din-22-de-edili-au-mers-la-i-1051182.html#ixzz2bKA4fhxL
  EVZ.ro
  ==================================================
  ======================================================================
   
  Inceputul sfarsitului pentru PDL
   
   
  Reacţia de ultimă oră a lui Băsescu: ”ADIO, PARTID DEMOCRAT. Drumurile noastre s-au despărţit definitiv şi pentru totdeauna”

   

  Traian Băsescu și-a anunțat despărțirea definitivă de PDL Adio PDL! Voi construi o altă alternativă de dreapta

  ===================================================================
  ===============================================
  ===============================
  Si totusi... unii inca mai spera! Se viseaza europarlamentari... privilegii, distractii, 12.000 euro pe luna, pensii de neimaginat etc.etc.

  Macovei a bătut palma cu „Buldogul“

  Democrat-liberalii şi-au stabilit lista cu candidaţi eligibili pentru alegerile europarlamentare din primăvara anului viitor, chiar dacă Vasile Blaga a anunţat, precaut, că decizia finală va fi luată abia în toamnă.

  „Avem, deocamdată, înregistrate cereri la organizaţii. Ele vor fi analizate pe parcursul toamnei şi, ţinând cont şi de implicarea fiecăruia în activitatea partidului, vom stabili forma finală a listelor“, a declarat liderul PDL. 
   
  Marea surpriză a democrat-liberalilor este candidatura Monicăi Macovei. Deşi a fost în conflict deschis cu Vasile Blaga şi a susţinut-o pe Elena Udrea pentru şefia partidului, Macovei a bătut palma cu „Buldogul“ şi va primi al treilea loc pe listele PDL pentru europarlamentare, poziţie ce îi asigură un nou mandat la Bruxelles.
   
   „Doamna Macovei şi-a depus cererea de intenţie la organizaţia de Bucureşti ca să candideze din partea PDL, desigur“, s-a rezumat să declare Vasile Blaga. După ce s-a remarcat prin discursul acid la adresa echipei lui Vasile Blaga, Monica Macovei nu a mai comentat deciziile partidului, după negocierile cu preşedintele PDL, nici măcar când s-a votat suspendarea pentru şase luni a lui Cristian Preda, susţinător al moţiunii Macovei la Congresul din primăvară al formaţiunii.
   
  STOLOJAN, CAP DE LISTĂ
  Conform unor surse din conducerea PDL, democrat-liberalii vizează un procent de aproximativ 18% la alegerile din primăvara lui 2014, scor ce le-ar asigura şase mandate eligibile de eurodeputaţi. Primul pe listă rămâne actualul lider al europarlamentarilor PDL, Teodor Stolojan, care a anunţat, deschis, că este interesat de un nou mandat. 

  „Eu voi dori să-mi duc mai departe mandatul la Parlamentul European“, spunea Stolojan în primăvară. Locul secund pe listele PDL va fi ocupat de un alt europarlamentar, Traian Radu Ungureanu, frenetic susţinător al lui Vasile Blaga. Fostul jurnalist s-a desprins de grupul „intelectualilor“ cu scopul de a mai obţine un loc eligibil pentru Bruxelles, potrivit acuzaţiilor lansate în primăvară de Cristian Preda. 
  Poziţia a patra pe listă i-a fost oferită lui Marian Jean Marinescu, eurodeputat PDL şi lider al organizaţiei Dolj, în timp ce ultima poziţie care aduce un loc fără emoţii în Parlamentul Eurtopean este ocupată de Rareş Niculescu, şi el eurodeputat. Ultimul loc eligibil a fost păstrat pentru Sulfina Barbu, fost ministru al Muncii, care nu s-a decis încă dacă va intra în cursa pentru Bruxelles. 

  Marele perdant al luptei pentru Bruxelles rămâne Cristian Preda, care a fost exclus pentru şase luni din partid şi nu va mai prinde un loc eligibil pe listele democrat-liberalilor, deşi a arătat în mai multe rânduri că îşi doreşte să-şi continue cariera politică europeană. Mai mult, Preda şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Bruxelles în aceeaşi zi cu Monica Macovei.
   
  Sursa:
  ======================================
  ==================================================
  ===============================================================

  0 0


  Profesorul doctor in economie Radu Eugen Golban, lector asociat in cadrul Departamentului Relatii Internationale si Studii Europene al Universitatii de Vest Timisoara (UVT), a sesizat Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) dupa ce Consiliul Facultatii de Stiinte Politice l-a anuntat ca nu mai poate sustine cursuri intrucat prin activitatea sa "ar aduce atingeri Germaniei".

  Radu Eugen Golban este romanul stabilit in Elvetia(dupa ce a emigrat cu familia in Germaniain 1988), care in timpul documentarii pentru teza de doctorat a descoperit ca Germania are o datorie istorica fata de Banca Nationala a Romaniei. Potrivit acestuia, datoria catre Romania in anul 1944 ar fi fost de 1,126 miliarde Reichsmark, iar actualizata suma ar ajunge pana la 18 miliarde de euro.
  Prof. dr. Radu Eugen Golban a sustinut in universitatea timisoreana cursuri despre "Economia mondiala, politicileUE, negocieri si conflicte" in cadrul Departamentului Relatii Internationale si Studii Europene - linia de predare in limba germana.

  In plangerea depusa la CNCD de Radu Eugen Golban, prin Cabinetul de avocatura Radu Valentin Sora din Bucuresti, se arata faptul ca cei mai vehementi sustinatori ai propunerii de renuntare la aceasta colaborare au fost seful departamentului, Alexandru Jadaneant, si Vasile Docea, care au invocat acest argument.

  Potrivit unui comunicat de presa al Cabinetului de avocatura Sora, "in data de 23.10.2012 s-a consemnat in cadrul Procesului Verbal al Sedintei de Consiliu al Facultatii de Stiinte Politice faptul ca Departamentul de Stiinte Politice nu doreste colaborarea cu aceasta persoana (s.n. Radu Eugen Golban) pentru articolele scrise in presa impotrivaGermaniei".

  Argumentele lui Golban

  In plangere este anexata si corespondenta avuta cu rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea, pe acest subiect din care reiese foarte clar faptul ca "discriminarea este motivata cu interventia consulului Germaniei, domnul Klaus Christian Olasz, cat si a Deciziei Comisiei de Etica a UVT, din data de 10.04.2013".

  Golban sustine ca niciodata nu a vorbit la cursuri despre activitatea sa publicistica si ca a respectat cu strictete programa cursurilor, primind intotdeauna din partea studentilor cele mai bune calificative, iar articolele si cartile pe care le-a publicat se bucura de un numar mare de cititori, fiind "in limitele dreptului la opinie".

  In favoarea lui Golban sunt mentionate, in plangere, articole din Constitutia Romaniei care garanteaza libertatea de exprimare a gandurilor, a opiniilor sau a credintelor, libertatea creatiilor de orice fel, precum si faptul ca libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viata particulara a persoanei si nici dreptul la propria imagine.

  In ceea ce priveste incetarea contractului de colaborare sunt mentionate articole din Ordonanta Guvernului 137/2000, care previn si sanctioneaza toate formele de discriminare, primand principiul egalitatii intre cetateni, dar si prevederi din Conventia pentru Apararea Drepturilor Omului si Libertatilor Fundamentale.


  http://www.business24.ro/international/germania/a-descoperit-datoria-istorica-a-germaniei-catre-bnr-si-a-fost-concediat-la-interventia-nemtilor-1533497


   
  Profesorul concediat pentru ca a descoperit datoria Germaniei catre Romania, contrazis de BNR:
  Suma e mai mica.


   

  Profesorul doctor Radu Eugen Golban, care a fost concediat de la Universitatea de Vest din Timisoara, pentru ca a descoperit datoria istorica a Germaniei fata de Romania, este contrazis de Banca Nationala a Romaniei. Purtatorul de cuvant al acestei institutii, Adrian Vasilescu, spune ca presupusa datorie este mai mica, de aproximativ un miliard de marci germane.

  Contactat de Business24, Adrian Vasilescu recunoaste ca Germania ar avea o datorie fata de Romania, dar precizeaza ca este vorba de o "restanta" care dateaza din 1947, de pe vremea schimburilor cu marfuri dintre cele doua state. De atunci "ar fi existat un sold de aproximativ un miliard de marci germane", explica Vasilescu si adauga ca acesti bani nu mai pot fi recuperati, pentru ca "nu exista niciun fel de document si nicio creanta".  In plus, spune consilierul BNR, banii au trecut prin "furcile" impartirii din 1947 si este "foarte dificil de calculat" valoarea datoriei Germaniei care Romania.

  Dupa calculele facute de profesorul Radu Eugen Golban, banii ar fi de miliarde de euro.

  "Sunt calculele facute de el, dar nu are nicio dovada pentru ele. Sunt niste minuni aceste declaratii facute de domnul Golban. Tot el crede ca, daca Romania ar iesi maine din Uniunea Europena, ar ajunge o a doua Elvetia. Dar asa ceva nu se poate intampla, daca ne gandim ca Elvetia incaseaza 17 miliarde de euro doar din exporturile cu ceasuri", declara Vasilescu, pentru Business24.

  Profesorul Radu Eugen Golban a calculat datoria la 18 miliarde de euro.El a sesizat Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) dupa ce Consiliul Facultatii de Stiinte Politice l-a anuntat ca nu mai poate sustine cursuri intrucat prin activitatea sa "ar aduce atingeri Germaniei".

  Radu Eugen Golban este romanul stabilit in Elvetia (dupa ce a emigrat cu familia in Germania in 1988), care in timpul documentarii pentru teza de doctorat a descoperit ca Germania are o datorie istorica fata de Banca Nationala a Romaniei.

  Potrivit unui comunicat de presa al Cabinetului de avocatura Sora, "in data de 23.10.2012 s-a consemnat in cadrul Procesului Verbal al Sedintei de Consiliu al Facultatii de Stiinte Politice faptul ca Departamentul de Stiinte Politice nu doreste colaborarea cu aceasta persoana (s.n. Radu Eugen Golban) pentru articolele scrise in presa impotriva Germaniei".  ====================================
  ==============================================
  ===============================================================

   

  0 0


  Judecătoarea Veronica Cîrstoiu, de la Curtea de Apel Bucureşti,şi fiul acesteia au primit mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile,potrivit deciziei luate vineri seară de Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul sumelor totalizând peste un milion de euro pentru soluţii favorabile în procese. Veronica Cârstoiu este cercetată pentru corupţie, iar fiul ei a fost reţinut pentru că ar fi intermediat primirea a 50.000 de euro de către aceasta, de la mai multe persoane care doreau soluţii favorabile în unele dosare şi care ar fi dat anterior un milion de euro.

  Hotărârea Curţii de Apel nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs la instanţa supremă.

  Veronica Cîrstoiu, acuzată de luare de mită şi complicitate la trafic de influenţă, a fost reţinută, vineri seară, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), după ce aceştia i-au adus la cunoştinţă învinuirile.

  Fiul judecătoarei, Florin Cergan, care este acuzat de complicitate la trafic de influenţă, fusese reţinut vineri dimineaţă, în acelaşi dosar.

  Cei doi au fost prezentanţi Curţii de Apel Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă, care a fost admisă.

  Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a încuviinţat vineri, la solicitarea DNA, reţinerea şi arestarea preventivă a judecătoarei.

  Veronica Cîrstoiu, judecător la Secţia I penală a Curţii de Apel Bucureşti, este cercetată pentru luare de mită şi complicitate la trafic de influenţă, iar fiul acesteia, Florin Cergan, pentru complicitate la trafic de influenţă, a anunţat anterior, tot vineri, DNA, care a precizat că a cerut CSM avizul pentru reţinerea şi arestarea preventivă a judecătoarei.

  Potrivit procurorilor, persoane interesate în soluţionarea favorabilă a unor dosare penale aflate pe rolul instanţelor de judecată, au remis prin intermediar, în mai multe tranşe, sume de bani în cuantum de peste un milion de euro, "în scopul obţinerii unor soluţii favorabile în cauze penale".

    "În acest context, la seara zilei de 8 august 2013, una din tranşele de bani, în cuantum de 50.000 de euro, a fost primită de Cergan Florin pentru a o remite mamei sale Cîrstoiu Veronica. Aceasta, la rândul său, potrivit înţelegerii cu persoanele implicate şi interesate, urma să transmită această tranşă unuia dintre judecătorii învestiţi cu judecarea uneia dintre cauzele respective", potrivit rezoluţiei de începere a urmăririi penale.
   
   Florin Cergan a fost prins în flagrant, joi seară, procurorii dispunând vineri reţinerea lui pentru 24 de ore. Acesta va fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

  La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu lucrători din cadrul Serviciului Român de Informaţii şi al Direcţiei Generale Anticorupţie.

  Judecătoarea Veronica Cîrstoiu a făcut parte din completul care a anulat condamnarea la şapte ani de închisoare cu executare primită de Dinel Staicu în dosarul fraudării Băncii Internaţionale a Religiilor (BIR).

  http://www.mediafax.ro/social/judecatoarea-veronica-cirstoiu-si-fiul-acesteia-arestati-pentru-29-de-zile-11236676
  ===============
  =============================
  ===============================================

  0 0

                                                                                                                                      
     lucian-avramescuPonta mai ești? Crin mai ești?
    Dacă nu, îngăduiți-mi să vă bag în pizda mamei voastre!
                
   Terminând cu Antena 3, Băsescu întreabă și se întreabă, bătându-se, cu cărămida nemăsuratei sale îngâmfări, în piept, asudat de atâta elicopterit, unde-i Ponta. Chiar, unde-i Ponta? E, răspunde tot autoproclamatul președinte, la Miami, pe plajele Unchiului Sam, ”cu bona”. El,  Băsescu, e cu bona sau bunul lui sufletesc și, zic sepepiști din zonă, bunul lui sexual, la Neptun. Așa o fi că ăștia prea le știu pe toate și prea au asistat la multe. Băsescu se află în concediu activ și șmecher pe plajele și-n castelele, intens renovate și lustruite ale lui Ceaușescu, pe care le-a luat, le întrebuințează, făcându-le inventarul zilnic cu elicopterul, de la Covasna la Predeal și de la Olănești la Cireșica Neptunului.

  La Revoluție și imediat după, partizanii noi democrații îndemnau poporul să se pișe pe Casa Poporului, transformând-o în pișoar național, iar președinții se angajau, toți odată și unul după altul, să stea la bloc. Niciunul însă ca Băsescu, n-a utilizat mai strivitor, mai în batjocură, mai cu opulență și nesimțire, casele de odihnă ceaușiste. Ăla nu le dorea pe numele lui. Ăsta le aurește să le lase Ebei și amantelor și nepoților. Ceaușescu credea că țara e a lui. Din acest motiv a murit proprietar doar pe o optime (parcă opt frați erau) din casa părintească de la Scornicești.

  Ăsta face România o casă Mihăileanu, pe care și-o dă cu iscălitură. Băsescu joacă perfect. Între două plimbări cu șalupa, postările paralele pe facebook identifică mâna și sutienul rezumat al doamnei cu pricina, viitor șef de stat și de guvern. Ea își arată țâțele, doldora de patriotism, pentru că până acum a fost doar administrator al banilor țării, pusă de cel din care se trage.
     
         Băsescu, lăsat liber să joace tontoroiul pe un pustiu politic, utilizând perfect neinspiratele plecări ale Titulescului Mic și Crinului Mare, cândva regal, lăsat să urle și să latre, face ce trebuie – urlă și latră. Punctează. Nu are dreptul la concediu Ponta? Are. Nu are, în schimb, dreptul la dezertare dintr-un câmp fierbinte de luptă, nu are dreptul la concediu de odihnă în timp ce speranțele publice fac metastază.

  Ponta, în  numele a ceea ce am înghițit, ca om și ca scriitor, pentru voi, în numele nemeritatelor înjurături primite scuipăcios și puturos, în numele batjocurii de a  mă lăsa la cheremul celui mai netrebnic fanariot pe care l-a avut, din toate vremurile, România, în numele celor ce am crezut, eu nu cu totul, dar alții da, că sunteți, că sunteți oameni, vă atenționez cu toată sila  – vă bag în pizda mamii voastre.

         PS
      Cer iertare distinselor și nevinovatelor mame ale politicienilor evocați mai sus.            

  Publicat pe 10 august 2013, pe A.M.Press


  0 0


  Economia rusă este mai puternică decât a fost vreodată, iar avantajul major de care se bucură este că americanii o subestimeazăşi o consideră nimic altceva decât o fostă superputere,spun economiştii platformei zerohedge.com,care au realizat un top al motivelor pentru care ruşii se apropie cu repeziciune de cea mai mare economie a lumii.


  Astăzi, Rusia este recunoscută drept o ţară extrem de bogată din punctul de vedere al resurselor naturale. Iar rezultatele economice pe care le înregistrează sunt pe măsură: înregistrează anual surplus comercial, au o datorie publică foarte scăzută raportată la Produsul Intern Brut şi-şi permit să finanţeze a doua cea mai puternică armată din lume, depăşită doar de americani.  Lucrurile nu au stat însă aşa dintotdeauna. „Am avut ocazia să merg în Rusia la începutul anilor 1990, iar la vremea aceea era un dezastru din punct de vedere economic. Moneda era atât de puţin valoroasă încât am glumit că aş putea să-mi schimb în ruble bancnota de 20 de dolari şi aş putea cumpăra Kremlinul”, povesteşte economistul Michael Snyder într-un text publicat pe platforma de business zerohedge.com.  „De atunci însă, Rusia a revenit la viaţă. Odată ce Vladimir Putin a devenit preşedinte, economia a început să crească foarte rapid”, continuă acesta.

  Oricine subestimează Rusia în acest moment face o greşeală uriaşă. „Ursul rus” s-a întors, iar astăzi reprezintă un adversar mai formiddabil decât a fost vreodată în timpul Războiului Rece.

   
   

  Snyder enumeră mai multe motive pentru care consideră că Rusia se apropie cu repeziciune de SUA, Moscova având totodată avantajul unei alianţe cu China, a doua mare putere economică mondială, care va depăşi SUA în următorii doi ani ca valoare a PIB.
  1. Rusia produce mai mult petrol decât oricare altă ţară. SUA se află pe al treilea loc în topul producătorilor.

  2. Rusia este al doilea exportator mondial de petrol. SUA sunt forţate să importe mai mult petrol decât oricare alt stat.

  3. Rusia produce mai multe gaze naturale decât oricare altă ţară. SUA se află pe al treilea loc în acest clasament.

  4. Astăzi, Rusia asigură 34% din necesarul de gaze al Europei.

  5. SUA au o datorie de 101% din PIB. Datoria publică a Rusiei este de 8% din PIB.

  6. SUA au avut anul trecut un deficit comercial în valoare de peste 500 de miliarde de dolari. Rusia înregistrează constant excedent ccomercial de ani buni.

  7. SUA au o rată a şomajului de 7,4%. Rata şomajului în Rusia este de 5,4%.

  8. De când Vladimir Putin a devenit preşedinte, economia s-a dezvoltat într-un ritm rapid. Valoarea PIB s-a dublat, urcând de pe locul 22 pe 11 la nivel mondial. Rata de creştere medie anuală este de 7% de atunci, iar statul ocupă a şasea poziţie la nivel mondial după PIB raportat la puterea de cumpărare. Sectorul industrial a crescut cu 75% în primii opt ani de mandat al lui Putin, investiţiile s-au majorat cu 125%, agricultura şi construcţiile au înregistrat avansuri. Veniturile populaţiei s-au ddublat, iar salariul mediu a crescut de la echivalentul a 80 de dolari la 640 de dolari. Clasa de mijloc a crescut de la opt milioane de persoane la 55 de milioane. Numărul persoanelor care trăiesc sub pragul sărăciei a scăzut de la 30% în 2000 la 14% în 2008.

  9. Rezervele de aur ale Rusiei au crescut cu 570 de tone metrice în ultimii zece ani, în timp ce rezervele SUA mai degrabă au stagnat.

  10. Moscova este al doilea cel mai scump oraş din lume. SUA au cel mai puţin prietenos oraş din lume - Newark, New Jersey -, potrivit unui studiu realizat de Conde Nast Traveler.

  11. În Moscova trăiesc mai mulţi miliardari decât oriunde în lume.

  12. Reţeaua de metrou a Moscovei este net superioară celei din Washington D.C. şi celei din New York.

  13. SUA au cele mai puternice forţe armate din lume, dar cheltuiesc mai mult decât următoarele 26 de ţări din clasament. Armata rusă este a doua cea mai puternică, dar Rusia ocupă al treilea loc în funcţie de bugetul alocat pentru Apărare.

  14. Rusia a prezentat recent un nou model de submarin, Borey Class, mai silenţios decât oricare submarin al americanilor.

  15. În timp ce preşedintele Barack Obama a anunţat o reducere cu 30% a arsenalului nuclear, Rusia face eforturi pentru a-l moderniza pe al său.

  16. În a doua jumătate a acestui an, Rusia va efectua peste 200 de exerciţii militare.

  17. Noua generaţie de avioane de luptă ale Rusiei sunt net superioare modelului F-22 Raptor folosit de americani.

  18. În momentul de faţă, Rusia ar avea mai mulţi spioni în interiorul SUA decât a avut în orice punct al Războiului Rece.

  http://adevarul.ro/economie/business-international/18-semne-rusia-sufla-n-ceafa-americanilor-topul-marilor-puteri-1_52051805c7b855ff56c00236/index.html
  =========================================

  The Rise Of The Bear: 18 Signs That Russia Is Rapidly Catching Up To The US

  http://www.zerohedge.com/news/2013-08-08/rise-bear-18-signs-russia-rapidly-catching-us
  ==========================================

  Russia,Superpower. La Multi Ani, Rusia!

  http://onouaatitudine.blogspot.ro/2011/06/russiasuperpower-la-multi-ani-rusia.html
  =====================================================
  ==============================================================

  0 0

   
  Ministerul Afacerilor Externe
  a dat publicității o reacție durădupă declarațiile făcute sâmbătă în Harghitade liderului partidului maghiar Jobbik,conform cărora Ungaria trebuie să fie pregătită pentru „un conflict cu România”pentru a rezolva problema maghiarilor din Transilvania.
   
  „MAE condamnă cu fermitate şi respinge declaraţiile făcute în cadrul Taberei de vară de la Joseni, în cursul zilei de sâmbătă, 10 august 2013 (…) n ce priveşte afirmaţia că pentru soluţionarea aşa-zisei probleme a maghiarilor din România este necesară asumarea unui conflict între Ungaria şi România, MAE apreciază că este extrem de gravă.
   
  Ea contravine flagrant spiritului şi realităţilor europene contemporane, principiilor de drept internaţional, Tratatului politic de bază, precum şi Parteneriatului Strategic bilateral. Astfel de poziţionări sunt complet anacronice şi trebuie condamnate cu toată fermitatea de către toţi actorii responsabili din România, Ungaria şi Europa, în general. MAE dezavuează orice manifestări sau declaraţii extremiste care au loc pe teritoriul României”, se arată în comunicatul MAE.
   
  În document se reaminteşte faptul că autonomia pe criteriu etnic nu face parte din standardele europene actuale omologate pentru minorităţile naţionale, la fel ca şi „aşa zisele drepturi colective pentru minorităţile naţionale, care sunt excluse conceptual din planul relaţiei bilaterale prin Tratatul politic de bază din 1996”.
   
  MAE cere o poziție oficială din partea Ungariei, amintind că este nevoit să ia poziţie, în mod public, pentru a doua oară în decurs de o lună, faţă de declaraţiile unor oficiali ungari făcute în contextul unor şcoli sau tabere de vară organizate de teritoriul suveran al României care disonează cu „Parteneriatului strategic ungaro-român pentru Europa în secolul XXI”.
   
  „Ministerul Afacerilor Externe aşteaptă din partea Guvernului de la Budapesta să se disocieze de declaraţiile Jobbik făcute la Joseni în cursul zilei de ieri”, se mai spune în comunicatul MAE.
  S. Antim, A.M.PRESS
  ==============================
  ===============================================
  ================================================================
   
   
  Prezent la evenimentele Taberei de Vară a Tineretului Maghiar din Ardeal (EMI),
   liderul partidului extremist Jobbik, Vona Gabor,
  a declarat, sămbătă, că formaţiunea pe care o reprezintă nu va renunţa la lupta pentru drepturile şi interesele maghiarilor din România chiar dacă acest compromis presupune un conflict deschis cu ţara noastră. Mai mult, liderul extremiştilor s-a arătat de acord cu solicitarea transmisă de Laszlo Tokes către premierul Viktor Orban privind instaurarea unui “protectorat” asupra Transilvaniei.
  ==============================
  ==============================================
  =================================================================

  0 0


  PRINCIPIUL DOMINOULUI – Judecatoarea arestata Veronica Cirstoiu trage dupa ea nume grele de la Inalta Curte. Avocatii Adriana Dascalu si Giorgel Zgabei au cerut 100.000 euro pe motiv ca vor da acesti bani judecatorei ICCJ Sofica Dumitrascu, care intra in complet cu Lucian Macavei si Maricela Cobzariu. Mita urma sa fie transmisa prin intermediul lui Cirstoiu. Semnul pentru infractori ca va fi bine era ca judecatoarea sa se aranjeze la par in sala de judecata si sa le zambeasca (Incheierea)

  Arestarea judecatoarei Veronica Cirstoiu poate produce un adevarat cutremur in magistratura. Numele mai multor judecatori de la Curtea de Apel Bucuresti si de la Inalta Curte apar in dosarul de la DNA, fiind mentionate si in incheierea din 9 august 2013, prin care judecatorul Florica Duta a dispus arestarea preventiva a Veronicai Cirstoiu.

  Desi pana acum, in spatiul public au aparaut informatii cu privire doar la mita de un milion de euro pe care Veronica Cirstoiu ar fi pretins-o pentru anularea condamnarii lui Dinel Staicu, dosarul este unul mult mai complex. Astfel, potrivit procurorilor, Veronica Cirstoiu ar fi fost cureaua de transmisie intre un investigator sub acoperire, care urmarea rezolvarea unei cauze, si o judecatoare de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

  Totul se facea prin intermediul avocatei Adriana Dascalu, cea care a aranjat mita atat in cazul lui Dinel Staicu, dar care a purtat negocierile si pentru dosarul nr. 1754/63/2012 de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, in care inculpat era Obeanu Gabriel Lucian si care, la recurs, este judecat de Completul de 3 format din judecatorii Sofica Dumitrascu (foto stanga), Lucian Sandel Macavei (foto dreapta) si Maricela Cobzariu. De altfel, in procurorii vorbesc despre 50.000 de euro pe care, pentru a rezolva aceasta cauza, urma sa ii primeasca judecatorul D.S., care, la randul sau, trebuia sa ii convinga si pe ceilalti doi colegi sa dea o solutie favorabila inculpatului.
  --------------------------------------------------------------------------------

  Pe de alta parte, din incheierea judecatorului Florica Duta reiese ca Veronica Cirstoiu si Adriana Dascalu actionau dupa un mecanism bine pus la punct. Spre exemplu, pentru a castiga increderea investigatorului sub acoperire, care ceruse o garantie ca problema se va rezolva, Cirstoiu si Dascalu ar fi convenit sa ii transmita un semn acestuia, cu scopul de a arata legatura intre ele. Astfel, in prima faza s-a convenit ca Dascalu sa intre in sala de judecata cu investigatorul sub acoperire, iar Veronica Cirstoiu, dupa cinci minute, sa se aranjeze la par si sa zambeasca spre acestia. Intrucat planul nu a putut fi pus in aplicare, s-a apelat la o alta modalitate: in prezenta investigatorului sub acoperire, Dascalu s-a intalnit “intamplator” cu CIRSTOIU la un salon. In acel moment, judecatoarea a intrebat-o pe avocata ce mai face o cunostinta comuna, dupa un scenariu care ii fusese in prealabil prezentat si investigatorului sub acoperire.

  Iata fragmente din incheierea prin care s-a dispus arestarea preventiva a Veronicai Cirstoiu:
  “In perioada 30.05.2013 – 08.07.2013, DASCALU ADRIANA a pretins de la investigatorul sub acoperire T.R., initial, suma de 60.000 euro, iar, ulterior, dupa ce a primit o prima transa de 10.000 euro, a majorat folosul pretins si a solicitat o diferenta de 100.000 euro, precum si o alta suma de bani despre care a precizat ca o va particulariza sub aspectul cuantumului dupa ce i se va remite suma ultim mentionata.

  In schimbul acestei pretinderi, DASCALU ADRIANA, cu ajutorul numitului ZGABEI GIORGEL, a lasat sa se creada ca are influenta asupra judecatorului D.S. si asupra celorlalti doi magistrati de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, Sectia penala, care intra in compunerea completului investit sa judece recursul in dosarul nr. 1754/63/2012, pentru a-i determina sa pronunte o hotarare favorabila inculpatului O.G.L..

  (...)

  Cu privire la savarsirea de catre DASCALU ADRIANA, cu ajutorul invinuitilor CIRSTOIU VERONICA, CERGAN FLORIN si ZGABEI GIORGEL, a infractiunii de trafic de influenta, in legatura cu solutionarea favorabila la Inalta Curte de Casatie si Justitie a dosarului in care este cercetat inculpatul O.G.L.

  Prin procesul verbal din 24.05.2013, Directia Nationala Anticoruptie, Sectia de combatere a coruptiei s-a sesizat din oficiu cu privire la savarsirea de catre invinuita DASCALU ADRIANA a infractiunii de trafic de influenta, in forma continuata, prev. de art. 257 C.p. rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000, cu aplic. art. 41 alin. 2 C.p., precum si in legatura cu complicitatea la aceeasi infractiune, prev. de art. 26 C.p. rap. la art. 257 C.p. si la art. 6 din Legea nr. 78/2000, cu aplic. art. 41 alin. 2 C.p. a invinuitului ZGABEI GIORGEL, avocat in Baroul Bucuresti.

  Sub acest aspect, s-a avut in vedere ca, deosebit de cadrul initial al investigatiei penale desfasurate in prezenta cauza, din declaratia data la 22.05.2013 de catre denuntatoarea R.I.A., depozitia acesteia fiind concordanta cu inregistrarea (efectuata conform art. 911 C.p.p.) convorbirii purtate de susnumita, in aceeasi zi, cu invinuita DASCALU ADRIANA si invinuitul ZGABEI GIORGEL, au rezultat elemente probatorii privind savarsirea de catre acestia a infractiunii anterior mentionate, in forma autoratului si, respectiv, a complicitatii.

  Astfel, in ziua de 22.05.2013, invinuita DASCALU ADRIANA a verificat pe internet, accesand portalul instantelor de judecata, in prezenta denuntatoarei R.I.A., situatia dosarului nr. ….. privind pe inculpatul O.G.L. si a reiesit ca respectiva cauza este inregistrata pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie – Sectia penala, pentru judecarea recursului, avand stabilit termen pentru data de 24.05.2013. De asemenea, invinuita a constatat ca, potrivit informatiilor postate pe internet, inculpatul a fost condamnat, in apel, la pedeapsa de 3 ani inchisoare cu executare si obligat la plata sumei de 1.128.000 lei.

  Pe fondul acestor demersuri, invinuita DASCALU ADRIANA a precizat denuntatoarei R.I.A. ca, pentru a identifica dosarul in cauza …. Totodata, invinuita DASCALU ADRIANA i-a destainuit denuntatoarei ca, potrivit informatiilor sale, respectivul dosar a fost repartizat la instanta suprema, pentru judecarea recursului, la completul din care face parte judecatorul D.S., cu privire la care a mentionat ca are prestabilita o intelegere, in temeiul careia acest magistrat ii faciliteaza obtinerea unor solutii favorabile.

  Sub acest aspect, invinuita DASCALU ADRIANA a relatat ca ar avea un mod conspirat de comunicare cu judecatorul anterior mentionat, pentru transmiterea interesului sau privitor la un anumit dosar care trebuie solutionat favorabil, dar si pentru a furniza aceluiasi magistrat informatia ca beneficiarul solutiei a fost de acord sa dea suma de bani stabilita ca obiect al traficului de influenta.

  Potrivit sustinerilor invinuitei DASCALU ADRIANA, in momentul in care sunt perfectate aspectele referitoare la remiterea folosului de catre beneficiarul solutiei, susnumita ii comunica aceste imprejurari judecatorului D.S., prin intermediul colaboratorului sau, avocatul ZGABEI GIORGEL. Prezenta acestuia in sala de sedinta, ca aparator ales intr-un anumit dosar repartizat la completul de judecata din care face parte D.S. reprezinta pentru aceasta din urma, conform coniventei prestabilite, o modalitate disimulata de a lua cunostinta despre actiunile de traficare a influentei deja intreprinse de invinuita DASCALU ADRIANA in legatura cu acea cauza penala.
  (…)

  In ziua ultim mentionata, investigatorul sub acoperire s-a deplasat la biroul invinuitei DASCALU ADRIANA, unde a discutat cu aceasta, in prezenta denuntatoarei R.I.A.. Convorbirea purtata in mediul ambiental a fost inregistrata, conform art. 911C.p.p. Cu acea ocazie, investigatorul sub acoperire T.R. s-a prezentat ca ar fi „asociatul” inculpatului O.G.L. si o persoana de incredere a acestuia. (…)

  (…)

  Prin aceasta modalitate de comunicare ce combina exprimarea verbala eliptica si scrierea pe suport de hartie, DASCALU ADRIANA a transmis investigatorului sub acoperire faptul ca poate sa intervina pe langa unul din cei trei judecatori din completul instantei de recurs care judecau dosarul inculpatului O.G.L., precum si ca „garanta” facilitarea obtinerii unei solutii favorabile in respectiva cauza prin posibilitatea sa de a face o asemenea interventie. In acelasi sens, pe parcursul replicilor ulterioare, DASCALU ADRIANA a reiterat facultatea de a interveni pe langa unul dintre acei judecatori, sens in care a consemnat pe aceeasi hartie, langa cifra „1” si sub mentiunea „judecatori”, textul „prietene”, referindu-se astfel la relatiile existente intre ea si respectivul magistrat.

  Invinuita DASCALU ADRIANA a motivat ca, datorita relatiilor de prietenie dintre ea si acel judecator, garanteaza obtinerea solutiei favorabile in procent de numai 80%, deoarece situatia din acel moment era mai „alambicata”, astfel ca, in cazul in care nu ar fi existat acea situatie mai complicata, ar fi putut garanta obtinerea solutiei in procent de 100%.

  De asemenea, DASCALU ADRIANA a afirmat ca in perioada urmatoare, cat va putea de repede, va avea o discutie cu acel judecator care ii este prieten si ca dupa aceea, ii va putea spune mai multe detalii, inclusiv cuantumul sumei de bani la care se referea codificat ca fiind „onorariul de succes” si care, in realitate, insemna o plata pentru traficarea influentei asupra acelui magistrat.

  Ca atare, DASCALU ADRIANA a precizat ca stabilirea respectivului folos nu depindea numai de ea, dar a spus ca ar putea fi „pe aici” si, in acelasi moment, a consemnat pe hartie „50.000”. In legatura cu aceasta mentiune olografa, DASCALU ADRIANA a explicat ca se va consulta cu judecatorul pe langa care va interveni in privinta stabilirii cuantumului sumei de bani la care se referea si ca abia dupa aceea ii va putea spune cu exactitate daca va ramane acea suma de bani sau daca se va pune problema uneia mai mari.

  Pentru a accentua certitudinea posibilitatilor sale de a interveni pe langa judecator, invinuita DASCALU ADRIANA a subliniat pe hartie mentiunile „80%” si „prietene”. Invinuita a mai adaugat ca nu depinde totul numai de respectivul judecator pe langa care va interveni, ci este necesar ca acesta „sa-si atraga”, dupa care a consemnat pe hartie „sunt colegi”, referindu-se astfel la ceilalti doi judecatori din complet.

  In aceleasi imprejurari, DASCALU ADRIANA a trasat o sageata deasupra textului „50.000” pe care il consemnase anterior si a aratat cu degetul mentiunea „judecatori”, ceea ce insemna ca suma de 50.000 era pentru judecatorii din completul instantei de recurs. Totodata, DASCALU ADRIANA a consemnat pe foaia de hartie, in dreptul mentiunii „50.000”, semnul intrebarii, de doua ori, argumentand, din nou, ca va afla daca folosul ramane la nivelul acelei sume de bani numai dupa ce va discuta acest aspect cu judecatorul pe langa care intervenea.

  Privitor la acelasi folos, DASCALU ADRIANA a precizat ca era necesar ca O.G.L. sa remita cat mai repede banii, intrucat ea va incerca sa se intalneasca in perioada imediat urmatoare cu acel judecator pentru a i se comunica, dupa caz, fie confirmarea ca suma de bani ramanea la valoarea de „50.000”, fie solicitarea in sensul majorarii acesteia, invocand si ca nu era indicat ca intrevederea cu respectivul magistrat sa aiba loc in preajma datei la care este stabilit urmatorul termen in dosar. in acelasi moment, DASCALU ADRIANA a consemnat pe hartie „septembrie”, dupa care a destainuit ca obisnuieste sa utilizez in comunicarea cu judecatorul pe langa care intervenea anumite „coduri” si „semne”, care sunt prestabilite intre ei. invinuita DASCALU ADRIANA a sustinut si ca actiunea sa de interventie pe langa respectivul magistrat este mai dificil de realizat, deoarece, in urma cu cateva luni, a fost demarata o ancheta fata de niste „judecatoare” de la tribunal si a reiterat ca cei „50.000” vor trebui remisi pe la sfarsitul lunii iunie 2013.

  Investigatorul sub acoperire T.R. si invinuita DASCALU ADRIANA s-au reintalnit in dupa-amiaza aceleiasi zile, in jurul orei 16:00, cand au mers la un salon de infrumusetare si, apoi, la un restaurant (convorbirile purtate in mediul ambiental, in acele imprejurari, fiind inregistrate, conform art. 911 C.p.p.).

  Cu acea ocazie, DASCALU ADRIANA a specificat ca judecatorul pe langa care va interveni este o femei si ca a facut parte din completul instantei supreme care a judecat la primul termen dosarul inculpatului O.G.L..
  (...)

  In ziua de 07.07.2013, investigatorul sub acoperire T.R. a avut o alta intalnire cu invinuita DASCALU ADRIANA, la hotelul Crown Plaza din Bucuresti, iar convorbirea purtata in mediul ambiental de catre acestia a fost inregistrata, conform art. 911 C.p.p. Cu acea ocazie, DASCALU ADRIANA a afirmat ca s-a intalnit, intre timp, cu „doamna” (acest apelativ fiind utilizat pentru a se referi la judecatorul de la Inalta Curte de Casatie si Justitie pe langa care sustinea ca a intervenit) si ca aceasta i-a comunicat faptul ca i-a convins si pe ceilalti doi judecatori din complet sa pronunte o solutie favorabila inculpatului O.G.L..

  Sub acest aspect, a invocat ca exista riscul ca, in cazul in care unul dintre judecatori ar fi facut opinie separata in acel dosar, cauza sa intre in atentia Inspectiei Judiciare a Consiliului Superior al Magistraturii. Totodata, l-a incunostintat pe investigator ca acelasi judecator a modificat pretinderea initiala a folosului, de la 50.000 euro la suma de 100.000 euro si a explicat ca respectivul magistrat a pretins, de fapt, 150.000 euro, insa a acceptat diminuarea sumei la 100.000 euro doar ca urmare a insistentelor invinuitei. Aceasta a mentionat si ca ei ii va reveni deocamdata numai suma de 10.000 euro pe care a primit-o de la investigatorul sub acoperire la 05.06.2013, dar se impune sa i se dea o suma de bani suplimentara, despre care a precizat ca o va particulariza dupa momentul in care i se va remite suma de 100.000 euro destinata coruperii judecatorilor.
  (...)
  Pe fondul aceleiasi intrevederi, investigatorul sub acoperire T.R. a solicitat invinuitei DASCALU ADRIANA sa ii confere anumite „garantii” in sensul ca sunt reale sustinerile acesteia privitoare la actiunile de interventie pe langa judecatori pentru facilitarea obtinerii unei solutii favorabile inculpatului O.G.L..

  (...) Invinuita DASCALU ADRIANA a mentionat ca tine legatura cu respectivul judecator prin intermediul unei alte „judecatoare” de la Curtea de Apel Bucuresti, cu care este in relatii de prietenie de aproximativ 25 ani. Privitor la acest din urma magistrat, invinuita DASCALU ADRIANA a afirmat ca a fost cercetat de Directia Nationala Anticoruptie pentru pronuntarea unei hotarari de achitare intr-un dosar si ca s-a mutat de curand de la sectia penala la sectia civila. Referitor la acelasi judecator de la Curte de Apel Bucuresti, invinuita DASCALU ADRIANA a specificat ca obisnuieste sa vina deghizata la intalnirile cu ea, pentru a-si lua masuri de protectie. Ulterior, invinuita DASCALU ADRIANA a readus in discutie problema „garantiei” solicitate de investigatorul sub acoperire in legatura cu veridicitatea sustinerilor sale privitoare la interventia realizata asupra judecatorilor din completul de recurs al instantei supreme si a afirmat ca judecatorul pe langa care a intervenit este dispus sa transmita investigatorului un anumit „semn”, ca certificare a conventiei pe care o are cu invinuita pentru facilitarea obtinerii de catre inculpatul O.G.L. a unei hotarari favorabile.

  In acest sens, invinuita DASCALU ADRIANA i-a facut cunoscut investigatorului sub acoperire ca vor merge impreuna, in ziua de 12.07.2013, la sediul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in sala de sedinta in care se va afla completul din care face parte respectivul judecator si ca acesta va transmite un anumit „semn”, pe care invinuita i-l va specifica in prealabil.
  (...)

  In seara zilei ultim mentionate, DASCALU ADRIANA si investigatorul sub acoperire T.R. s-au intalnit la hotelul CROWN PLAZA din Bucuresti, iar convorbirea purtata in mediul ambiental de catre acestia, a fost inregistrata, conform art. 911 C.p.p. in acele imprejurari, DASCALU ADRIANA a afirmat ca judecatorul D.S. (la care s-a referit in discutie, potrivit reguli stabilite anterior, utilizand apelativul „I.”) a intrat in concediu de odihna si ca nu mai intra in sedinta de judecata pana la inceputul lunii septembrie 2013, astfel ca, este in imposibilitate de a mai transmite investigatorului „semnul” convenit.

  De asemenea, DASCALU ADRIANA a mentionat ca s-a inteles cu D.S. in sensul ca respectivul „semn” sa fie transmis investigatorului sub acoperire de catre CIRSTOIU VERONICA, judecator la Curtea de Apel Bucuresti – Sectia de contencios administrativ si fiscal. Ca si in cazul magistratului D.S., invinuita DASCALU ADRIANA a consemnat pe o bucata de hartie numele judecatorului CIRSTOIU VERONICA si, totodata, a impus investigatorului sub acoperire, din considerente legate de pastrarea conspirativitatii acestei identitati, sa se refere pe viitor la acest judecator folosind apelativul „I.”.

  Pentru transmiterea „semnului”, invinuita DASCALU ADRIANA a mentionat ca s-a convenit sa mearga impreuna cu investigatorul sub acoperire, in dimineata de 17.07.2013, la sediul Curtii de Apel Bucuresti, in sala de sedinta in care se va afla completul din care face parte judecatorul CIRSTOIU VERONICA. invinuita DASCALU ADRIANA a specificat ca „semnul” ce va fi transmis va consta in aceea ca, dupa aproximativ cinci minute din momentul in care ea si investigatorul sub acoperire vor intra in sala de sedinta, judecatorul CIRSTOIU VERONICA isi va aranja cu ambele maini parul in zona superioara a capului, dupa care le va zambi. Dupa primirea acestui „semn”, conform celor stabilite de catre invinuita DASCALU ADRIANA, investigatorul sub acoperire ar fi trebuit sa ii remita suma de 100.000 euro.

  In acord cu aspectele stabilite in seara precedenta, invinuita DASCALU ADRIANA a venit cu autoturismul sau, in dimineata de 17.07.2013, in jurul orei 08:35, la hotelul Crown Plaza, de unde l-a luat pe investigatorul sub acoperire T.R. si s-au deplasat impreuna la sediul Curtii de Apel Bucuresti (convorbirea purtata in mediul ambiental a fost inregistrata, conform art. 911 C.p.p.).

  In jurul orei 08:55, invinuita DASCALU ADRIANA si investigatorul sub acoperire au intrat in sediul Curtii de Apel Bucuresti, iar, ulterior, s-au deplasat la etajul 1, unde se afla sala de sedinte a Sectiei de contencios administrativ si fiscal. invinuita DASCALU ADRIANA a examinat lista de sedinta si, intrucat a constatat ca, in mod contrar sustinerilor sale din cadrul intalnirii precedente cu investigatorul sub acoperire, judecatorul CIRSTOIU VERONICA nu figura pe lista ca fiind planificata in sedinta de judecata din respectiva zi ….

  Privitor la acelasi aspect, invinuita DASCALU ADRIANA a reiterat pe parcursul dialogului ambiental ca „eu am vorbit saptamana trecuta” cu judecatorul CIRSTOIU VERONICA, care i-a spus „incep pe saptispe ... prima zi de sedinta….

  De asemenea, DASCALU ADRIANA i-a dat asigurari investigatorului sub acoperire in sensul ca problema transmiterii „semnului” convenit se va realiza cu certitudine in perioada imediat urmatoare ………
  In conditiile in care investigatorul sub acoperire T.R. i-a pus in vedere invinuitei DASCALU ADRIANA ca nu si-a respectat angajamentul de transmitere a „semnului” promis ca „garantie” a realitatii sustinerilor sale privind interventia realizata asupra judecatorului D.S., invinuita a afirmat ca a construit versiunea cu „I. (n.n. nume conspirativ impus de DASCALU ADRIANA pentru a se referi in conversatie la CIRSTOIU VERONICA)” pentru a-l „linisti” pe investigatorul sub acoperire, iar nereusita in acea zi a planului de actiune conceput era cauzata de motive pe care nu le cunostea.
  (...)

  Fiind preocupata de credibilitatea afirmatiilor sale privind influentarea judecatorilor instantei de recurs, in conditiile prezentate pe fondul discutiilor anterioare, invinuita DASCALU ADRIANA l-a intrebat pe investigatorul sub acoperire daca ar fi de acord sa se intalneasca cu judecatorul CIRSTOIU VERONICA in alt loc decat in sala de sedinte si, dupa ce a primit un raspuns afirmativ, a precizat ca era posibil ca acea intrevedere cu magistratul sa aiba loc in respectiva zi, insa numai daca reusea sa gaseasca o modalitate de a intra in contact cu ea.

  In acelasi context, invinuita DASCALU ADRIANA a mentionat ca va incerca sa stabileasca o intalnire intr-un loc public, cum ar fi, spre exemplu, o cafenea, intre investigatorul sub acoperire T.R. si judecatorul CIRSTOIU VERONICA, pentru ca acesta din urma sa transmita „semnul”, insa era necesar ca, in prealabil, sa reuseasca sa ia legatura cu respectivul magistrat, dar „fara telefon, care e periculos ca dracu’”

  Din perspectiva acestor precizari, invinuita DASCALU ADRIANA a afirmat ca va incerca sa intre in contact cu judecatorul CIRSTOIU VERONICA in respectiva zi, pentru stabilirea unei intrevederi, intr-un loc public, in vederea transmiterii „semnului” investigatorului sub acoperire, insa a reiterat ca nu stie daca va reusi acest lucru, intrucat nu trebuia sa utilizeze telefonul….

  De asemenea, DASCALU ADRIANA a dezvaluit ca, pe langa modalitatea de a tine legatura cu judecatorul CIRSTOIU VERONICA prin intermediul acestuia, are convenite cu acelasi magistrat si alte metode, cum ar fi sa se deplaseze la locuinta sa ori sa comunice prin intermediul unei rude de-a respectivului magistrat …. insa trebuie respectate anumite reguli, pentru asigurarea protectiei.
  In finalul conversatiei ambientale, invinuita a mentionat investigatorului sub acoperire ca ii va comunica telefonic acestuia, pana in jurul orei 13:00, daca a reusit sa stabileasca intalnirea cu magistratul CIRSTOIU VERONICA in acea zi sau daca intrevederea va avea loc saptamana urmatoare.

  In aceeasi zi de 17.07.2013, la orele 13:56 si 14:23, investigatorul sub acoperire T.R. si invinuita DASCALU ADRIANA au purtat doua convorbiri telefonice (inregistrate, conform art. 911 C.p.p.), pe fondul carora invinuita l-a informat pe investigator ca se amana pentru saptamana viitoare intalnirea cu judecatorul CIRSTOIU VERONICA.

  In noaptea de 23/24.07.2013, intre orele 23:00-24:00, invinuita DASCALU ADRIANA l-a contactat telefonic, in mai multe randuri, pe investigatorul sub acoperire T.R. si, intrucat acesta nu a raspuns, i-a trimis trei mesaje SMS prin care i-a solicitat sa vina urgent in Bucuresti, in ziua urmatoare, cat mai devreme posibil. Totodata, i-a comunicat ca a rezolvat tot ceea ce stabilisera anterior si ca „ne putem apuca de treaba”. in aceeasi noapte, in jurul orei 00:30, investigatorul sub acoperire a luat legatura telefonica cu invinuita DASCALU ADRIANA, careia si i-a confirmat ca va ajunge, in ziua urmatoare, in Bucuresti cu avionul, iar invinuita i-a cerut sa o contacteze imediat ce se va caza la hotelul Crown Plaza.

  In ziua de 24.07.2013, in jurul orei 13:15, a avut loc o alta convorbire telefonica, potrivit celor convenite anterior, intre DASCALU ADRIANA si investigatorul sub acoperire, ocazie cu care acesta i-a precizat ca s-a cazat la hotel, iar susnumita i-a solicitat sa vina la biroul sau, pana cel tarziu la ora 14:00 (convorbirile si comunicarile telefonice anterior mentionate au fost inregistrate, conform art. 911 C.p.p.).

  Drept urmare, in jurul orei 13:35, investigatorul sub acoperire T. R. s-a deplasat la biroul invinuitei DASCALU ADRIANA, care era impreuna cu ZGABEI GIORGEL (convorbirea purtata in mediul ambiental, in acele imprejurari, a fost inregistrata, conform art. 91! C.p.p.). invinuita l-a condus in biroul sau pe investigatorul sub acoperire si a justificat ca l-a contactat atat de tarziu in noaptea precedenta, deoarece abia atunci a reusit sa se intalneasca cu judecatorul CIRSTOIU VERONICA. In contextul discutiei, invinuita a respectat regula stabilita anterior, astfel ca, pentru a se referi la acest magistrat, a utilizat apelativul „I.”, iar, pentru judecatorul D.S., a folosit conspirat numele „I.”.

  Cu privire la intalnirea pe care a avut-o in noaptea precedenta cu judecatorul CIRSTOIU VERONICA, invinuita DASCALU ADRIANA a precizat ca motivul intrevederii a fost acela de a stabili detaliile „semnului” care trebuia sa ii fie transmis investigatorului sub acoperire, ca o garantie a faptului ca erau reale sustinerile ei in sensul realizarii interventiei pe langa judecatorul D.S., pentru pronuntarea unei solutii favorabile inculpatului O.G.L., in dosarul acestuia care are termen in data de 06.09.2013, la Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia penala, pentru judecarea recursului. Invinuita DASCALU ADRIANA a motivat ca, pe fondul intalnirii precedente cu investigatorul sub acoperire, CIRSTOIU VERONICA nu a avut posibilitatea sa ii transmita un asemenea „semn”, deoarece nu a mai intrat in sedinte de judecata la Sectia de contencios administrativ si fiscal a Curtii de Apel Bucuresti, ci a facut demersuri pentru a reveni la sectia penala a aceleiasi instante, unde activase si anterior. …..

  De asemenea, DASCALU ADRIANA a reiterat ca D.S. este plecata pana in septembrie in concediu, in strainatate si ca aceasta din urma stabilit ca judecatorul CIRSTOIU VERONICA sa transmita „semnul”, in locul ei. A mai precizat ca si CIRSTOIU VERONICA va pleca in strainatate, in seara de 24.07.2013, intr-o croaziera.

  Invinuita DASCALU ADRIANA a afirmat ca a convenit cu judecatorul CIRSTOIU VERONICA sa aiba loc o intalnire intre ele, dar si in prezenta investigatorului sub acoperire, in respectiva zi, la un coafor, in intervalul orar 15:00 – 16:00 si sa simuleze ca ar fi o intrevedere intamplatoare. DASCALU ADRIANA a explicat ca, mai intai, ea va intra in vorba cu CIRSTOIU VERONICA si va invoca faptul ca nu s-ar mai fi vazut de foarte mult timp, dupa care se vor pupa, iar CIRSTOIU VERONICA va intreba despre o prietena comuna, cu numele M.. …

  In acelasi context, DASCALU ADRIANA i-a spus investigatorului sub acoperire ca ii va arata legitimatia de judecator a numitei CIRSTOIU VERONICA, avand aplicata fotografia acesteia, ca un argument in sensul ca aceea era persoana cu care urmau sa se intalneasca la coafor si a precizat ca are respectiva legitimatie intr-un telefon. Totodata, DASCALU ADRIANA a mentionat ca ii va arata si un articol de practica judiciara care este postat pe site-ul Curtii de Apel Bucuresti, pentru a-i oferi dovada ca judecatorii CIRSTOIU VERONICA si D.S. au fost colegi de serviciu la aceeasi instanta.

  In acele imprejurari, DASCALU ADRIANA i-a prezentat investigatorului sub acoperire un inscris tiparit la imprimanta, referitor la o hotarare judecatoreasca pronuntata, in cursul anului 2009, de un complet al Curtii de Apel Bucuresti din care faceau parte CIRSTOIU VERONICA, D.S. si un alt judecator. in timp ce a aratat acel document, DASCALU ADRIANA a subliniat cu pixul numele celor doi judecatori anterior mentionati si a afirmat ca gestul sau de a prezenta respectivul inscris era menit sa demonstreze realitatea afirmatiilor sale anterioare privitoare la realizarea interventiei pe langa judecatorul D.S. si la pozitia de intermediar a magistratului CIRSTOIU VERONICA, in acest sens argumentand si prin faptul ca cei doi judecatori au fost colegi de serviciu in anul 2009.

  De altfel, DASCALU ADRIANA a mai spus ca judecatorul CIRSTOIU VERONICA se va intoarce in tara pe 06.08.2013, iar, pe 07.08.2013 sau 08.08.2013, acesta se va intalni cu D.S., pentru a-i remite suma de bani, cu titlu de mita, pentru solutionarea favorabila a dosarului in care este cercetat inculpatul O.G.L.. Sub acest aspect, DASCALU ADRIANA a explicat ca, pentru a se intalni intr-un asemenea scop, CIRSTOIU VERONICA si D.S. isi iau anumite masuri de protectie, insa riscul de a fi depistate este diminuat in raport cu situatia in care traditiunea banilor ar fi fost facuta de catre ea.
  In conditiile in care investigatorul sub acoperire a intrebat daca nu este periculos ca judecatorul CIRSTOIU VERONICA sa stea cu banii asupra sa pana la data la care ii va da, mai departe, magistratului D.S., invinuita DASCALU ADRIANA a raspuns negativ si a mentionat ca judecatorul CIRSTOIU VERONICA va duce banii la mama sa, care locuieste intr-o casa, la tara. in legatura cu remiterea aceluiasi folos, DASCALU ADRIANA a precizat ca, imediat ce va lua banii de la investigatorul sub acoperire, ii va da unei nepoate de-a judecatorului CIRSTOIU VERONICA si a adaugat ca a mai procedat la fel si in alte dati, cand a mai „facut chestii d-astea”.

  Ulterior, DASCALU ADRIANA a iesit pentru cateva secunde din incaperea in care se afla investigatorul sub acoperire si a revenit tinand in mana un telefon mobil, marca Iphone 5, cu carcasa de culoare neagra. I-a aratat investigatorului sub acoperire pe ecranul acelui telefon o fotografie cu legitimatia de judecator a numitei CIRSTOIU VERONICA, pe respectiva legitimatie fiind aplicata, in partea stanga sus, poza acesteia. …..

  In continuarea conversatiei, DASCALU ADRIANA a sustinut ca a fost foarte stresata de faptul ca a trebuit sa stabileasca o modalitate de transmitere catre investigatorul sub acoperire a „semnului” , insa l-a asigurat pe acesta ca „lucrurile sunt clare, alea pe care le-am vorbit”.

  DASCALU ADRIANA a afirmat, la fel cum precizase si pe fondul discutiilor anterioare, ca banii care reprezentau mita cuvenita judecatorului D.S. trebuiau dati cu ceva vreme inainte de data termenului stabilit in dosarul inculpatului O.G.L. si a repetat ca magistratul CIRSTOIU VERONICA ii va duce banii judecatorului D.S. pe 07.08.2013 sau 08.08.2013. Totodata, DASCALU ADRIANA a mentionat ca D.S. a transmis, prin intermediul judecatorului CIRSTOIU VERONICA, ca va pronunta solutia favorabila promisa in respectivul dosar la termenul din 06.09.2013 si ca a solicitat sa fie „incheiata etapa asta, tehnica”, si anume, remiterea mitei care i se cuvenea.

  In jurul orei 15:00, la solicitarea invinuitei DASCALU ADRIANA, aceasta si investigatorul sub acoperire au parasit biroul si s-au deplasat, utilizand autoturismul invinuitei condus de soferul „M.”, in zona …. din Bucuresti, la salonul de infrumusetare „O. M. B. S”. Pe timpul deplasarii, DASCALU ADRIANA i-a solicitat investigatorului sub acoperire ca, in cazul in care va fi intrebat vreodata de organele judiciare cum s-au cunoscut, sa sustina ca s-ar fi intalnit intamplator cu invinuita intr-o statiune de pe litoralul romanesc.

  Totodata, DASCALU ADRIANA a afirmat ca o cunoaste pe CIRSTOIU VERONICA din 1993, precum si ca aceasta din urma si D.S. se cunosc, la randul lor, de foarte mult timp si ca au mare incredere una in cealalta. in acelasi context, l-a intrebat pe investigatorul sub acoperire daca a adus cei 100.000 euro pe care ii pretinsese anterior, iar investigatorul sub acoperire a raspuns afirmativ si a adaugat ca are banii in camera de hotel. invinuita DASCALU ADRIANA a reiterat ca, dupa ce va primi banii de la investigatorul sub acoperire T. R., ii va da, mai departe, judecatorului CIRSTOIU VERONICA, prin intermediul unei nepoate de-a acestuia, cu care se va intalni in aceeasi seara sau in dimineata zilei urmatoare.

  Invinuita DASCALU ADRIANA l-a condus pe investigatorul sub acoperire T.R. la salonul de infrumusetare anterior mentionat, insa, dupa ce au intrat in respectiva locatie, nu au vazut-o pe CIRSTOIU VERONICA. Cu toate acestea, DASCALU ADRIANA l-a asigurat pe investigatorul sub acoperire ca se vor intalni in acel loc cu judecatorul CIRSTOIU VERONICA, intrucat asa a convenit cu acesta, cu ocazia intrevederii pe care au avut-o, in noaptea precedenta. Investigatorul sub acoperire si DASCALU ADRIANA au asteptat cateva minute in interiorul coaforului, iar, apoi, au iesit in fata acestuia.

  Invinuita DASCALU ADRIANA a repetat ca numita CIRSTOIU VERONICA se va intoarce ca judecator la Sectia I penala a Curtii de Apel Bucuresti si, pentru a dovedi investigatorului sub acoperire ca relatiile dintre ea si respectivul magistrat erau vechi si foarte apropiate, a precizat ca numita CIRSTOIU VERONICA nu mai este casatorita de 15 ani si ca are un fiu. De asemenea, a mai mentionat despre CIRSTOIU VERONICA faptul ca aceasta intotdeauna s-a „descurcat cu banii”.

  La un moment dat, in jurul orei 15:45, in timp ce investigatorul sub acoperire si DASCALU ADRIANA se aflau in fata coaforului, aceasta a exclamat „ea este!”. in aceleasi imprejurari, CIRSTOIU VERONICA se afla in fata usii de acces in salonul de infrumusetare si i-a adresat invinuitei DASCALU ADRIANA, folosindu-se de miscarea mainii si a capului, solicitarea de a intra in coafor.

  Drept urmare, investigatorul sub acoperire si invinuita DASCALU ADRIANA au intrat in salon, iar intalnirea dintre acestia si CIRSTOIU VERONICA s-a desfasurat exact in imprejurarile pe care i le precizase anterior invinuita. Astfel, aceasta si CIRSTOIU VERONICA au simulat ca s-ar fi intalnit intamplator, s-au imbratisat si s-au pupat, iar DASCALU ADRIANA a afirmat ca „nu ne-am mai vazut de o mie de ani”.

  Prima replica a judecatorului CIRSTOIU VERONICA a fost „ce face M.? A mai venit in tara?”, ceea ce reprezenta, de fapt, transmiterea catre investigatorul sub acoperire a „semnului”, exact in imprejurarile pe care i le comunicase anterior DASCALU ADRIANA. De altfel, in momentul in care a rostit cea de-a doua fraza anterior mentionata, CIRSTOIU VERONICA s-a si uitat la investigatorul sub acoperire. invinuita DASCALU ADRIANA i-a spus judecatorului CIRSTOIU VERONICA ca „M.” vine in tara pe „intai august”. Dupa ce au schimbat aceste replici, iar DASCALU ADRIANA a repetat ca „M., la intai august vine”, atat CIRSTOIU VERONICA, cat si invinuita DASCALU ADRIANA s-au departat de investigatorul sub acoperire…..

  De asemenea, invinuita DASCALU ADRIANA si CIRSTOIU VERONICA au continuat sa discute pe marginea aceluiasi subiect si despre concediul de odihna
  (…)

  Dupa aceea, in jurul orei 17:20, invinuita DASCALU ADRIANA si investigatorul sub acoperire s-au deplasat in camera de hotel, unde acesta din urma a luat din seif un plic de culoare alba in care se afla suma de 100.000 euro in bancnote in cupiura de 500 euro si l-a inmanat invinuitei, care l-a luat si l-a introdus in servieta de culoare maro pe care o avea asupra sa. in aceleasi imprejurari, DASCALU ADRIANA l-a asigurat pe investigatorul sub acoperire ca vor pastra legatura telefonica pentru a-l tine la curent cu evolutia demersurilor intreprinse in schimbul sumei de 100.000 euro, in vederea solutionarii favorabile a dosarului in care este cercetat inculpatul O.G.L..

  Imediat ce a parasit respectiva camera de hotel si, in timp ce se deplasa pe holul de la acel etaj al imobilului, invinuita DASCALU ADRIANA a fost oprita de procurori, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante (conform procesului verbal aflat la prezentul dosar), suma de 100.000 euro fiind gasita asupra invinuitei.
  (...)

  La data de 26.07.2013, CERGAN FLORIN s-a prezentat la locuinta invinuitei DASCALU ADRIANA, in vederea primirii sumei de 50.000 euro, potrivit intelegerii din 24.07.2013, care avusese loc intre mama sa, CIRSTOIU VERONICA, si invinuita prim mentionata. In acele imprejurari, soacra invinuitei DASCALU ADRIANA i-a inmanat un bilet in care aceasta din urma ii explica faptul ca a trebuit sa plece in concediu si ca a ratacit cheia seifului in care depozitase banii. Prin acelasi inscris i-a comunicat judecatorului CIRSTOIU VERONICA ca il asteapta in seara zilei de 08.08.2013 (dupa care pleca din nou in concediu, pana la data de 15.08.2013), dupa ora 20:00, atat pentru a-si onora obligatiile, cat si pentru a discuta ceva foarte important.

  In urma transmiterii mesajului ultim mentionat, in seara zilei de 08.08.2013, in jurul orei 19:30, invinuita DASCALU ADRIANA a fost vizitata, la locuinta sa, de catre invinuitul CERGAN FLORIN. in debutul convorbirii ambientale, invinuitul a sustinut ca mama sa, CIRSTOIU VERONICA, nu a putut veni pentru ca era plecata la Brasov si ca orice problema ar exista se putea rezolva prin intermediul sau
  (...)

  Dupa ce invinuitii DASCALU ADRIANA si CERGAN FLORIN au numarat impreuna suma de 50.000 euro, banii au fost introdusi de catre invinuita intr-o punga care a ramas pe masa, pana in momentul plecarii invinuitului, cand acesta si-a insusit punga in care se afla suma de bani anterior mentionata, fiind gasita asupra sa dupa ce a parasit imobilul in cauza, cu prilejul constatarii infractiunii flagrante”.

  “Potrivit sesizarilor, in cursul anului 2011, S.D. a promis, prin intermediul fratelui sau S.M., suma de 1.500.000 euro, iar, ulterior, a dat suma de 1.200.000 euro, invinuitei DASCALU ADRIANA, care a sustinut ca ar fi remis banii, mai departe, magistratuluiCIRSTOIU VERONICA, judecator la Curtea de Apel Bucuresti, Sectia I-a penala, pentru a pronunta o hotarare de admitere a contestatiei in anulare formulate de S.D., cu consecinta anularii unei condamnari definitive a acestuia la pedeapsa de 7 ani inchisoare.

  Sub acest aspect, denuntatoarea R.I.A. a declarat ca, pe fondul acordarii asistentei juridice, ca avocat, condamnatului S.D., aflat in stare de detinere, a cunoscut-o pe invinuita DASCALU ADRIANA, cu care susnumitul i-a solicitat sa colaboreze pentru asigurarea apararii sale. in contextul uneia dintre discutiile purtate la locul de detinere, in cursul lunii august 2011, la care a participat si R.I.A., invinuita i-a facut cunoscut numitului S.D. ca poate obtine anularea hotararii definitive de condamnare a sa la pedeapsa de 7 ani inchisoare. In acest sens, invinuita a mentionat ca o cunoaste pe CIRSTOIU VERONICA, judecator la Curtea de Apel Bucuresti, intrucat amandoua sunt de origine din T…, afirmand si ca are „intrare” la completul de judecata din care face parte aceasta, impreuna cu judecatorii P.D. si B.L..

  De asemenea, DASCALU ADRIANA a prezentat numitului S.D. si strategia care trebuia urmata pentru obtinerea beneficiului dorit: formularea si depunerea la instanta a mai multor cereri de contestatie in anulare, avand obiect identic, pana cand una dintre ele va fi repartizata la completul judecatorului CIRSTOIU VERONICA, precum si retragerea anterioara sau, dupa caz, ulterioara, a contestatiilor in anulare care ajungeau la alte complete de judecata. in aceleasi imprejurari, invinuita DASCALU ADRIANA a pretins de la S.D. o suma de bani care, in urma negocierilor, a fost stabilita la 1.500.000 euro (consemnand olograf aceasta suma pe un biletel pe care l-a prezentat acestuia din urma), cu titlu de mita, pentru judecatorii din completul anterior mentionat.

  Intrucat S.D. si-a exprimat acordul de a da folosul pretins, DASCALU ADRIANA a redactat, in perioada urmatoare, mai multe cereri de contestatie in anulare in numele susnumitului, una dintre ele fiind repartizata, la un moment dat, la completul compus din judecatorii CIRSTOIU VERONICA, P.D. si B.L.. In respectivul dosar s-au dispus succesiv mai multe amanari, imprejurare care l-a determinat pe S.D. sa priveasca cu suspiciune planul infractional conceput de catre DASCALU ADRIANA. Cu toate acestea, invinuita a garantat obtinerea beneficiului dorit si a justificat ca acele amanari din dosar au fost determinate de faptul ca judecatorii din complet au impus sa primeasca mita cu o luna inainte de pronuntare, pentru a nu se expune unei eventuale supravegheri din partea organelor judiciare, o asemenea monitorizare fiind, in opinia lor, posibila in preajma datei la care urmau sa pronunte hotararea. in aceeasi perioada, S.M. a tinut legatura cu DASCALU ADRIANA si a convenit cu aceasta sa ii remita o prima transa de 1.200.000 euro din folosul pretins, urmand ca diferenta de 300.000 euro sa fie data imediat dupa pronuntarea solutiei favorabile promise.

  Ca atare, in cursul lunii ianuarie 2012, S.M. a venit de la Craiova in Bucuresti, avand asupra sa suma de 1.200.000 euro si s-a deplasat la biroul invinuitei DASCALU ADRIANA, unde, in prezenta denuntatoarei R.I.A., a remis banii invinuitei, timp in care denuntatorul B.B.M. si soferul lui S.M. au asteptat langa respectivul imobil. Dupa ce a numarat banii, DASCALU ADRIANA a afirmat ca se va duce imediat sa ii duca cei 1.200.000 euro judecatorului CIRSTOIU VERONICA, la locuinta acestuia din Bucuresti….

  De asemenea, DASCALU ADRIANA i-a solicitat sprijinul denuntatoarei R.I.A. pentru sporirea masurilor sale de siguranta, sens in care a rugat-o sa mai ramana o perioada de cateva minute, impreuna cu B.B.M., in apropierea imobilului, pentru a verifica sa nu fie urmarita de cineva, in conditiile in care trebuia sa plece cu intreaga suma de bani asupra sa pentru a o duce acelui judecator.

  Denuntatoarea R.I.A. a relatat in depozitia la care ne referim ca s-a conformat acelei solicitari si, astfel, a vazut ca DASCALU ADRIANA a parasit imobilul avand asupra sa doua sacose si fiind insotita de un individ, care nu a fost identificat pana in prezent. Totodata, denuntatoarea a mentionat ca, pe fondul exprimarii de catre S.D. a neincrederii fata de succesul actiunilor de corupere intreprinse, invinuita DASCALU ADRIANA a sustinut constant ca tinea legatura cu judecatorul CIRSTOIU VERONICA si ca acesta va pronunta solutia favorabila promisa, in schimbul celor 1.200.000 euro care ajunsesera deja in posesia respectivului magistrat.

  Pentru a oferi numitului S.D. o dovada in acest sens, DASCALU ADRIANA a afirmat, la un moment dat, ca a convenit cu judecatorul CIRSTOIU VERONICA ca, la urmatorul termen de judecata din dosar, magistratul in cauza sa poarte …un semn distinctiv…, aspect care trebuia sa aiba semnificatia transmiterii mesajului ca primise mita si ca va pronunta solutia dorita. La acel termen de judecata, denuntatoarea R.I.A. a fost in sala de sedinta si a constatat ca judecatorul CIRSTOIU VERONICA purta …semnul… asa cum sustinuse anterior invinuita DASCALU ADRIANA. Ulterior, instanta a admis contestatia in anulare formulata de S.D., insa acesta nu a mai remis si diferenta de 300.000 euro promisa”.

  * Cititi aici incheierea prin care judecatorul Florica Duta a dispus arestarea preventiva a Veronicai Cirstoiu

  http://www.luju.ro/magistrati/instante/principiul-dominoului-judecatoarea-arestata-veronica-cirstoiu-trage-dupa-ea-nume-grele-de-la-inalta-curte-avocatii-adriana-dascalu-si-giorgel-zgabei-au-cerut-100-000-euro-pe-motiv-ca-vor-da-acesti-bani-judecatorei-iccj-sofica-dumitrascu-care-intra-in-comp

  ===============
  ===============================
  =========================================================

  Increngaturi de mil. de euro cu magistrati si avocati.
  Cum functiona filiera judecatoarei Cirstoiu


  Increngaturi de milioane de euro cu magistrati si avocati care aveau un pret pentru orice sentinta. Astfel poate fi descrisa filiera din care facea parte si judecatoarea Veronica Cirstoiu, arestata de colegi pentru trafic de influenta si luare de mita.

  Cea mai scumpa dintre tranzactii ramane pana acum anularea condamnarii lui Dinel Staicu.

  Avocata lui Dinel Staicu, Ileana Radulescu, a devenit martorul cheie al procurorilor DNA in investigatiile care au demascat-o pe Veronica Cirstoiu. Cercetata la un moment dat chiar in stare de arest pentru coruperea judecatoarelor Viorica Dinu si Antoanela Costache, Radulescu a dat cartile pe fata si le-a povestit anchetatorilor cum a ajuns sa cumpere nevinovatia lui Dinel Staicu, devenit Nutu.
   
  Negocierile dintre judectoarea Veronica Cirstoiu si avocata lui Dinel Staicu pe tema anularii condamnarii la 7 ani de inchisoare s-au purtat chiar in sala de judecata, unde de fata cu colegii din complet, dar si zeci de avocati si inculpati, magistratul facea semnul prin care dadea de inteles ca intra in povestea ce a avut ca pret de pornire suma de doua milioane si jumatate de euro.


  Si s-a negociat dur, pentru ca ultimul pret stabilit de trimisii fostului patron al Universitatii Craiova, intre care si fratele sau, a fost de 1.250.000 euro. Atat ar fi strans omul de afaceri pentru a scapa de faimoasa sentinta definitiva. Iar rolul Veronicai Cirstoiu pare sa fi fost esential intr-un complet de trei.

  Judectoarea se considera cu experienta si visa ca in curand va ajunge la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Nu a stiut nicio clipa ca este filata, interceptata si ascultata chiar la Curtea de Apel. Asa au ajuns procurorii sa stabileasca faptul ca a primit pentru sentinte 650.000 de euro.

  Veronica Cirstoiu era atat de ahtiata dupa bani incat nu mai conta cine si cum ii propune sa vanda sentinte. Cu un investigator al DNA sub acoperire, de pilda, a batut palma pentru 100.000 de euro, in incinta unui coafor din centrul Capitalei.
  Ba chiar si-a amestecat si fiul in afacerile ei murdare. Florin Cergan a fost prins in flagrant in timp ce lua de la o avocata intermediara 50.000 de euro. Amandoi sunt arestati acum pentru coruptie. Iar colegii de instanta nu au stat deloc pe ganduri cand au emis mandatele de arestare.

  Caracterul organizat al activitatii infractionale - se arata in motivarea data publicitatii - functia detinuta de care s-a folosit, respectiv de magistrat, valoarea sumelor de bani urmarita a fi obtinuta in mod nelegal - sunt de natura a crea in opinia publica un sentiment de insecuritate, credinta ca justitia, cei care concureaza la infaptuirea ei, nu actioneaza indeajuns impotriva infractionalitatii. (Sursa: Curtea de Apel Bucuresti)

  Chiar daca nu a schitat niciun cuvant impotriva acuzatiilor si a dovezilor stranse de acuzatori, judecatoarea spera sa fi eliberata din arestul politiei.


  ======================================
  ===========================================
  ==============================================


  0 0


  ISC a obţinut aprobare să înfiinţeze mai multe posturi de şefi.
  Cine ia de fapt deciziile în Guvernul Ponta?

  Sub pretextul reorganizării instituţiei, în vederea desfiinţării unor posturi vacante, Inspectoratul de Stat în Construcţii a obţinut aprobare de la Guvern pentru înfiinţarea a 18 noi funcţii de conducere. Ce spune premierul? „Sper să nu fi aprobat nicio funcţie de conducere”.

  Guvernul a aprobat recent un proiect de hotărâre prin care stabileşte noua structură de organizare a Inspectoratului General în Construcţii. Aparent, documentul prevede desfiinţarea unor posturi vacante. La o citire mai atentă, se poate constata că, prin aceeaşi hotărâre, ISC a obţinut aprobare pentru înfiinţarea a 18 noi funcţii de conducere. Proiectul a avut sprijinul ministerului condus de Liviu Dragnea şi a fost aprobat de Cabinetul Ponta. Acum însă, nimeni nu vrea să îşi asume decizia respectivă.

  Despre intenţia Inspectoratului, cotidianul.ro a scris aici.

  Hotărârea a fost trecută pe agenda şedinţei de guvern din data de 24 iulie. După şedinţa respectivă, l-am întrebat pe prim-ministrul Victor Ponta dacă a aprobat hotărârea prin care ISC solicita înfiinţarea a 18 noi posturi de conducere. La întrebarea adresată de cotidianul.ro, Victor Ponta a răspuns că, din câte ştie, prin acea HG sunt desfiinţate unele posturi vacante. „Am o singură hotărâre, n-aş vrea să greşesc, o să mă informez imediat. (...) E vorba de desfiinţarea posturilor vacante. O să verific imediat cu ministrul dezvoltării regionale, pentru că ISC este în coordonarea domnului Dragnea, sper să nu fi aprobat nicio funcţie de conducere”, a declarat premierul. Totodată, el a precizat că nu a avut solicitări pentru înfiinţarea unor posturi, „dimpotrivă, tot mai desfiinţăm funcţii de conducere”.

  A doua zi, l-am întrebat pe purtătorul de cuvânt al Guvernului, Andrei Zaharescu, dacă între timp s-a lămurit prim-ministrul în legătură cu situaţia de la ISC. Pentru că Zaharescu nu a ştiut ce să răspundă, i-am transmis o solicitare în scris, cu două puncte: să ne transmită HG în forma aprobată de Cabinetul Ponta, dar şi să ne precizeze câte posturi de conducere au fost înfiinţate la ISC, prin hotărârea respectivă.

  Răspunsul lui Zaharescu a venit prompt:„În legătură cu solicitarea dvs, vă rugăm să vă adresaţi Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice”. Ceea ce am şi făcut. Ministrul Liviu Dragnea nu a răspuns însă, ci a pasat responsabilitatea la Inspectoratul de Stat în Construcţii. Vineri, 9 august, inspectorul general Petru Cost ne-a transmis un răspuns oficial prin care ne recomandă să ne adresăm Secretariatului General al Guvernului. Niciun cuvânt însă despre posturile de conducere, despre noua organigramă a Inspectoratului.

  Astfel că, după mai bine de două săptămâni în care solicitarea cotidianul.ro a fost pasată de la o instituţie la alta, ni se recomandă să ne adresăm Guvernului, prin urmare cercul se închide.
  Hotărârea prin care la ISC se aprobă înfiinţarea a 18 noi posturi de conducere a fost publicată în Monitorul Oficial în data de 2 august, cu semnătura prim-ministrului Victor Ponta şi a ministrului Dezvoltării Regionale, Liviu Dragnea. Expunerea de motive care însoţeşte actul normativ este semnată inclusiv de şeful ISC, Petru Cost.

  Ce prevede hotărârea aprobată de Guvern
  În prezent, la ISC sunt 59 de persoane cu funcţii de conducere. Prin noua decizie, vor fi în total 77 de posturi de conducere. ISC estimează că fondul de salarii aferent va trebui suplimetat cu 99.000 de lei. Salariul mediu corespunzător celor 18 posturi înfiinţate va fi de 5.500 de lei.

  Guvernul a anunţat luna trecută că instituţiile publice vor fi reorganizare, astfel încât numărul posturilor de conducere va fi de maxim 12% raportat la numărul de angajaţi din fiecare instiuţie. Pentru că la Inspectoratul de Stat în Construcţii posturile de conducere erau sub 12% din totalul angajaţilor, conducerea instituţiei s-a gândit să mai înfiinţeze 18 posturi de şefi.

  “Modificarea structurii organizatorice propusă prin prezentul proiect de act normativ instituie o serie de măsuri care corespund prevederilor ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 77/2013 inclusiv prin aplicarea procentului de 12% pentru funcţiile de conducere din numărul total al posturilor”, argumentează reprezentanţii ISC în proiectul de hotărâre transmis Guvernului.

  Numai că în ordonanţa la care se face referire se precizează că numărul funcţiilor de conducere trebuie să fie de “maxim 12%”, prin urmare instituţiile care au mai puţini şefi nu ar trebui să înfiinţeze alte posturi.

  Inspectoratul de Stat în Construcţii este instituţie finanţată integral de la bugetul de stat.
  http://www.cotidianul.ro/cine-ia-de-fapt-deciziile-in-guvernul-ponta-220147/
  ==========================================================
  ===============================================
  ==========================
   
  UPDATE
  =================
  Consiliul Fiscal a evaluat activitatea Guvernului şi s-a lăsat cu jale – Eşec major în absorbţia fondurilor europene! Nerealizare semnificativă în execuţia veniturilor bugetare! Reducerea investiţiilor! Arierate cu detonare masivă! Rectificarea bugetară, o glumă !
   
  În raportul privind situaţia economică şi bugetară a României şi în opinia emisă pe marginea proiectului de rectificare bugetară pe 2013, Consiliul Fiscal trage mai multe semnale de alarmă.
  De alarmă roşie, ca să nu omitem accentul fundamental.

  Înainte de-a merge mai departe, să vedem, însă, cu ce se ocupă Consiliul Fiscal. În temeiul art. 40, alin. (2) din Legea responsabilităţii fiscale, Consiliului fiscal îi revine drept atribuţie „evaluarea performanţelor fiscal bugetare ale Guvernului în raport cu obiectivele fiscale şi priorităţile strategice specificate în strategia fiscal bugetară, precum şi cu principiile şi regulile fiscale prevăzute de lege, prin analiza şi elaborarea de opinii şi recomandări cu privire la Raportul semestrial privind situaţia economică şi bugetară.”

  Acum, motor, acţiune!

  EXECUŢIA VENITURILOR BUGETARE: potrivit Consiliului Fiscal, primele 6 luni din 2013 ne indică o “nerealizare semnificativă”, de peste “6,5 miliarde lei faţă de programul aferent primului semestru (doar 93,7% realizare faţă de program), excluzând impactul scheme lor de stingere în lanţ a unor obligaţii bugetare de tip swap.” Cele mai mari nerealizări de venituri faţă de program? Au fost înregistrate în cazul sumelor primite de la UE (-3.347 milioane lei), pe impozitul pe profit (-827 milioane lei), la capitolul accize (-713 milioane lei), pe TVA (-485 milioane lei) şi în cazul veniturilor nefiscale (-467 milioane lei).

  IMPOZITELE ŞI TAXELE PE PROPRIETATE: acestea au crescut cu 9,5% în semestrul I 2013 faţă de semestrul I 2012, ca urmare a actualizării valorii impozabile în cazul taxelor pe proprietate, gradul de realizare al programului de încasări fiind de 105,7%. Încasările din taxa pe utilizarea bunurilor, autorizarea utilizării bunurilor sau pe desfăşurarea de activităţi au înregistrat o creştere foarte mare, de 163,9% în semestrul I 2013 comparativ cu semestrul I al anului 2012 datorită încasării în luna iunie 2013 a taxelor de licenţă pentru acordarea dreptur ilor de utilizare a frecvenţelor radio, potrivit prevederilor H.G. nr. 605/2012, iar programul de încasări s-a realizat în proporţie de 109,5%.

  SUMELE RAMBURSATE DE UNIUNEA EUROPEANĂ ÎN CONTUL PLĂŢILOR EFECTUATE: acestea au avut o “evoluţie mult sub aşteptări” gradul de realizare al programului semestrial fiind de doar 47,6%, reflectând un “eşec major în absorbţia fondurilor europene”  În raport se arată:
  În conformitate cu datele Comisiei Europene, în cazul fondurilor structurale, România are de departe cea mai mică rata de absorbţie a fondurilor UE la nivel european in exercitiul financiar 2007-2013, diferenţa faţă de celelalte ţări fiind una foarte mare. Raportul semestrial privind situaţia economică şi bugetară prezintă date cu privire la absorbţia fondurilor primite de la Uniunea Europeană, precizându-se programul aprobat şi rezultatul realizat în primele 6 luni, dar nu prezintă şi o prognoză actualizată pentru întregul an, așa cum solicită Legea 69/2010. În plus, în opinia Consiliului fiscal, este
  absolut necesară şi o evaluare a potenţialului impact pe care eventualele
  corecţii financiare aferente fondurilor UE le-ar putea avea asupra bugetului în anii următori.”
  CHELTUIELILE BUGETULUI GENERAL CONSOLIDAT: conform raportului, creşteri de cheltuieli au fost înregistrate faţă de primul semestru al lui 2012 la următoarele capitole: cheltuielile de personal (+18,0%), bunuri şi servicii (+6,8%), subvenţii (+9,3%), alte transferuri (+19%) şi dobânzi (+0,7%). Scăderi? Raportul:
  Scăderi au fost înregistrate doar la proiecte cu finanţare din fonduri externe nerambursabile (-19,2%), cheltuieli de capital (-9,8%) şi cheltuieli aferente programelor cu finanţare rambursabilă (-33,3%).”

  CHELTUIELILE PENTRU INVESTIŢII, care includ proiecte cu finanţare din fonduri externe nerambursabile postaderare, cheltuieli aferente programelor cu finanţare rambursabilă, cheltuieli de capital şi alte transferuri de natura investiţiilor, “au consemnat o scădere de -11,1% faţă de semestrul I 2012, reprezentând doar 74,5% din programul semestrial (cu -4.149 milioane lei mai mici decât programul semestrial):
  Această nerealizare semnificativă a programului semestrial a fost generată de absorbţia mult sub aşteptări a fondurilor UE nerambursabile (68,2% realizare a programului semestrial) şi de reducerea cheltuielilor de capital din surse proprii (-1.471 milioane lei faţă de semestrul I 2012, 83,3% grad de realizare a programului semestrial).”
  Încă un detaliu în ceea ce priveşte acest tip de cheltuieli:
  În bugetul iniţial pentru 2013 se intenţiona o creştere a ponderii absorbţiei fondurilor UE în total cheltuieli de investiţii, o abordare corectă şi binevenită în opinia Consiliului fiscal, însă, execuţia bugetară pe primele 6 luni arată un eşec din acest punct de vedere. În acest context, Consiliul fiscal recomandă implementarea urgentă în legislaţie a unor criterii clare de prioritizare a investiţiilor publice care să favorizeze şi o trecere de la finanţare din surse proprii la una din fonduri europene, dublată de o bugetare a acestora pe baze multianuale.”
  În concluzie, aflăm din raport, “sub-performanţa semnificativă pe partea de venituri bugetare a fost compensată în primele 6 luni ale anului 2013 în principal prin reducerea cheltuielilor de investiţii, prin menţinerea cheltuielilor cu bunurile şi serviciile la un nivel mult sub nivelul programat, prin cheltuieli cu dobânzile sub programul semestrial şi prin cheltuieli cu asistenţa socială mult sub aşteptări.”

  ARIERATELE:
  După anul 2011, în care ţintele aferente acestora au fost atinse, arieratele având o tendinţa de scădere, ţintele aferente anului 2012 au fost ratate din nou.
  Arieratele monitorizate de către FMI (restanţe mai mari de 90 de zile) au scăzut însă decisiv în perioada martie-iunie 2013. Însă, dacă luăm în calcul toate restanţele, nu doar pe cele peste 90 de zile, nivelul curent al acestora este încă ridicat, la circa 0,39% din PIB în iunie 2013. Cea mai mare parte a arieratelor totale sunt concentrate în bugetul asigurărilor sociale şi în cadrul bugetelor locale. Problema arieratelor la bugetele locale apare ca o problemă structurală recurentă şi reflectă în principal o lipsă de disciplină financiară şi deficienţe în aplicarea Legii finanţelor publice locale (Legea 273/2006, cu modificările şi completările ulterioare). În plus, deşi restanţele peste 90 de zile aferente bugetului asigurărilor sociale par a fi eliminate, restanţele între 0-90 de zile aferente facturilor emise în acest sector par a se menţine ridicate.
  În plus, există facturi neplătite la medicamente care încă nu apar ca fiind arierate în sistem, în condițiile în care termenele contractuale de plată au fost prelungite la 210 zile, ele fiind practic plătite în momentul în care apar ca arierate peste 90 de zile, adică la peste 300 de zile de la emitere, ceea ce face și mai dificilă aplicarea Directivei UE nr.7/2011.”
  În privinţa finanţării deficitului bugetar şi a nivelului datoriei publice, Consiliul Fiscal apreciază ca “adecvată” strategia pe care a adoptat-o Ministerul de Finanţe în prima parte a anului, “aceasta reuşind să conducă la consolidarea rezervei de lichiditate şi să îmbunătăţească profiul de maturităţi al datoriei publice.”

  Rectificarea bugetară, făcută pe baza unor proiecţii nerealiste
   
  Rectificarea bugetară încalcă mai multe reguli fiscal bugetare, cea mai importantă fiind ţinta de deficit, şi a fost făcută pe baza unor proiecţii nerealiste, numai din impozitul pe venit şi contribuţii din asigurări veniturile fiind supraestimate cu 1 miliard de lei, potrivit Consiliului Fiscal.
  Consiliul:
  Încălcarea de către proiectul de rectificare bugetară a regulilor fiscal bugetare subminează grav credibilitatea acestora, mai ales în ceea ce priveşte nerespectarea ţintei de deficit bugetar.”
  Consiliul Fiscal menţionează că a primit informaţii de la Ministerul Finanţelor cu privire la rectificare în seara zilei precedente, astfel că nu a avut timp să facă o analiză riguroasă până la aprobarea proiectului de către Executiv.

  http://sud-est-forum.ro/wp/2013/08/consiliul-fiscal-a-evaluat-activitatea-guvernului-si-s-a-lasat-cu-jale-esec-major-in-absorbtia-fondurilor-europene-nerealizare-semnificativa-in-executia-veniturilor-bugetare-reducerea-inve/

  FOTOGRAFIA ZILEI

  0 0


  Cine e penibil?
  Mă, fraţilor, io, unul, nu mai înţeleg nimic!Dacă voi înţelegeţi, lămuriţi-mă şi pă mine, ca să nu mor prost! Pentru că, iacătă ce cetii io într-un comunicat dat luni de către mai marele păste sindicaliştii militari: „Cu data de vineri, 9 august a.c., domnul Col. (r) Valeriu Pricină, vicepreşedinte fondator în funcţie al SCMD, este membru al UNPR.
   
  Cu aceeaşi dată, domnul vicepreşedinte SCMD, Col. (r) Valeriu Pricină, este preşedintele Departamentului Aparare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională al UNPR, cu toate îndatoririle dar şi posibilităţile care decurg din această calitate, în activitatea de partid”.  Păi, nu Pricină era ăla, mă fraţilor, care să bătea cu pumnu` în piept pă la tilivizor şi le zise unora de pe la nu ştiu ce site, la în 19 ianuarie 2011 că, citez, dupe surse, nu din memorie: ”Noi vom continua protestele. Vom continua să avem acțiuni. Este dreptul nostru. Noi nu luptăm pentru bani. Oprea poate să-mi dea mie o sută de milioane în plus că eu nu-i accept. Îi accept numai în condiția în care îmi este respectat statutul, recunoscut gradul, nu confiscat cum se întâmplă acum, şi dacă sunt scos din condiția de asistat. Eu, la vârsta mea, vreau să-mi apăr țara. Poate am nebunia asta. Dacă sună goarna după mine, nu poate să sune după un civil. Sună după colonelul Pricină”?
   
  El este, mă fraţilor, că văz că-i deteră ăştia şi poza! Şi tot el, Pricină, mai zise atunci: ”Practic a fost un şir de invective la adresa celor care fac rezistență faţă de tot acest aşa-zis program legislativ. După opinia mea a fost o tentativă de intimidare destul de clară şi prost mascată. Cu alte cuvinte ni s-a spus: aveţi grijă, ar trebui să mai tăceţi că ne insultaţi, oamenii aceștia care se ocupă de program sunt eroi, iar voi sunteţi niște nenorociţi. Omul ăsta (n.r. – Gabriel Oprea) nu înțelege nici acum esenţa luptei noastre. Noi nu luptăm pentru bani. Asta nu înţelege el, că nu ne poate cumpăra pronunţând tot felul de măriri de ultimă oră”.


  E clar, mă fraţilor! Oprea nu înţelese atunci şi nu înţelege nici acum care este esenţa luptei SCMD. Da`, nici io nu înţeg ceva. Cu ce îl cumpără Oprea pă Pricină, dacă nu cu bani, că văz că banii nu-l interesează, nici dacă i-ar fi dat Oprea, cum le dete şi altora, o sută de milioane în plus? Auz? Doar dacă n-are treaba asta un chichirez al ei şi noi nu ştim.

   
  Pentru că, iată ce scria domnul Dogaru pă blogul său personal, în 22 februarie 2013, despre „penalul Oprea şi penibilii lui susţinători”: „Există o dreptate imanentă şi nicăieri nu scrie că numai noi, cei năpăstuiţi, trebuie să părăsim "pe cale naturală sistemul", câte "250 pe lună", asa cum au hotărât d-nii Boc şi Oprea! Si vom avea grijă să plătească Oprea şi Igaşs, nu acarii Păun!” Dacă Pricină fu băgat în partidu` lu` Oprea cu un scop anume? Mai ştii?!   
   
  ======================
  ====================================
  ==============================================


  15 August.
  Cinstita Adormire a Preamaritei Stapânei noastre Nascatoarei de Dumnezeu si pururea Fecioarei Maria.
   
  Când a binevoit Hristos Dumnezeul nostru ca sa ia pe Maica Sa la Sine, atunci cu trei zile mai înainte a facut-o sa cunoasca, prin mijlocirea îngerului, mutarea sa cea de pe pamânt. Caci Arhanghelul Gavriil, venind la dânsa, a zis: "Acestea zice Fiul tau: Vremea este a muta pe Maica Mea la Mine. Nu te teme de aceasta, ci primeste cuvântul cu bucurie, de vreme ce vii la viata cea nemuritoare". Nascatoarea de Dumnezeu s-a bucurat cu bucurie mare, si cu dorul ce avea ca sa se mute la Fiul sau, s-a suit degrab în Muntele Maslinilor ca sa se roage, caci avea obicei de se suia adesea acolo de se ruga. Si s-a întâmplat atunci un lucru minunat. Când s-a suit acolo Nascatoarea de Dumnezeu, atunci de la sine s-au plecat pomii ce erau pe munte, si au dat cinstea si închinaciunea ce se cadea catre Stapâna, ca si cum ar fi fost niste slugi însufletite.
   
  Dupa rugaciune s-a întors acasa, si îndata s-a cutremurat casa cu totul, iar ea, aprinzând multe lumânari si multumind lui Dumnezeu si chemând rudeniile si vecinii, si-a grijit toata casa, si-a gatit patul si toate cele ce se cadea de îngroparea ei. Si a spus cele ce i-a zis îngerul, despre a sa mutare la cer. Iar spre încredintarea celor zise, a aratat si darul ce i se daduse: o stâlpare de finic. Iar femeile chemate, daca au auzit acestea, au plâns cu tânguire si cu lacrimi si au suspinat cu jale. Deci potolindu-se ele din tânguire, s-au rugat sa nu ramâna sarace de dânsa. Iar Preacurata le-a adeverit, ca mutându-se la ceruri, nu numai pe dânsele, ci si pe toata lumea o va cerceta si o va umbri. Si asa alina întristarea cea mare cu cuvinte mângâietoare. Apoi a aratat despre cele doua vesminte ale sale ca sa le ia doua vaduve sarace, fiecare din ele câte unul, care-i erau ei prietene si cunoscute si de la dânsa le era hrana.
   
  Si vorbind ea acestea si învatând, s-a facut fara de veste sunet de grabnic tunet, si aratare de multi nori, care aduceau de la marginile lumii, pe toti ucenicii lui Hristos la casa Maicii lui Dumnezeu. Între care erau si de Dumnezeu înteleptii ierarhi: Dionisie Areopagitul, Ierotei si Timotei. Acestia, daca au aflat pricina venirii lor, asa adunati fiind, au zis aceste cuvine catre dânsa: "Noi, o, Stapâna, stiindu-te în lume, ca si cu singur Stapânul nostru si Dascalul ne mângâiam; dar acum cum vom putea sa suferim greul acesta? Însa de vreme ce cu voia Fiului si Dumnezeului tau te muti spre cele ce sunt mai presus de lume, pentru aceasta plângem, precum vezi si lacrimam, cu toate ca într-alt chip ne bucuram despre cele ce sunt asupra ta rânduite". Acestea au zis si varsau lacrimi, iar ea a zis catre dânsii: "Prietenii mei si ucenicii Fiului si Dumnezeului meu, nu faceti bucuria mea plângere, ci-mi îngrijiti trupul, precum eu îl voi închipui pe pat".
   
  Când s-au savârsit cuvintele acestea, iata a sosit si minunatul Pavel, vasul cel ales, care cazând la picioarele Maicii lui Dumnezeu, s-a închinat si deschizându-si gura a laudat-o cu multe cuvinte, zicând: "Bucura-te Maica Vietii, împlinirea si încheierea propovaduirii mele; ca macar ca pe Hristos Fiul tau trupeste pe pamânt nu L-am vazut, însa pe tine vazându-te, mi se parea ca pe Dânsul Îl vad".
   
  Dupa aceasta, luând Fecioara iertaciune cu toti, s-a culcat pe pat si si-a închipuit preacuratul sau trup precum a vrut; si a facut rugaciune pentru întarirea lumii si pasnica ei petrecere, si i-a umplut si pe dânsii de binecuvântarea ei. Si asa în mâinile Fiului si Dumnezeului sau si-a dat sufletul.
   
  =======================
  Admin
  ====================
  ==========================================================
  ======================================================================

  0 0  În România se poate trăi destul de confortabil dacă ţi se rupe. Am câţiva prieteni fericiţi. Merg la job, în clădirile de sticlă ale oraşului, şi la hypermarket, unde-şi umplu coşul până la refuz. Nu se uită la televiziunile de ştiri, nu citesc niciodată ziarele. Noutăţile şi le iau de pe Facebook sub formă de statusuri ale prietenilor care semnalează oferta zilei de la Wu Xing, coadă la Carrefour, coloană pe Valea Prahovei sau vreme bună la Mamaia.

  Acasă, trăiesc în realitatea Vplay, în ţinuturile din Game of Thrones, ştiu toate dedesubturile politicii din House of Cards şi sunt la curent cu ultimele operaţii din Grey’s Anatomy sau Dr. House. Aşteaptă tot anul cele două săptămâni de concediu, în care merg la ai lui, la ai ei şi o săptămână în Grecia, unde marea e curată, manelele rare şi unde-şi încarcă bateriile pentru încă un an de muncă. Se simt OK şi safe în lumea lor métro-boulot-dodo, în coconul lor corporatist care-i izolează de micile mizerii ale statului român.

  Middle class-ul mulţumit de sine şi de ce a realizat îşi permite o masă bună la sfârşit de săptămână în Centrul Vechi, care funcţionează ca un digestiv la gândul că mai are de plătit încă 30 de ani la creditul pentru apartamentul construit pe vremea lui Ceauşescu. Spre deosebire de românii cei mulţi care trăiesc zilnic la limita atacului de cord şi a exploziei nervoase, prietenii mei fericiţi îşi consumă violenţa în etapa de atac a dietei Dukan, în sângeroase înfruntări din World of Tanks sau în documentare color despre Hitler difuzate de History Channel.

  Nu-i interesează politica, n-au votat niciodată şi-i privesc cu condescendenţă pe cei care se uită în gura lui Băsescu sau Ponta. Şi poate că aceasta este o cauză a stării lor de bine: că au decis să nu mai fie stresaţi de politicieni şi să ignore tot ceea ceea ce înseamnă „realitate socială şi politică” în România. Pentru că sunt convinşi că României li se rupe de ei, şi lor li se rupe de România şi, prin urmare, şi-au creat salvări individuale. Evadând! Ei sunt o categorie nouă de „fugiţi”: în urmă cu 25-30 de ani se fugea în Vest, acum se fuge în cuburile de sticlă din Pipera.

  Participarea lor la aşa numitul ţesut social tinde spre zero, exasperarea ta nu-i contaminează, să faci cu ei o revoluţie este exclus.

  În acelaşi timp, mă gândesc că şi ei au probleme: cu jobul, cu şefii, cu educatoarea copiilor, cu cozile de la Carrefour, cu bateria de la smartphone sau cu chelnerii de la restaurant; sau, ridicând puţin miza, cu banca, cu asigurarea de viaţă, cu paşapoartele, cu taxele, cu salariul din care nu reuşesc să pună deoparte nimic la sfârşitul lunii, după ce-şi plătesc toate angaralele. Dar, spre deosebire de restul lumii, prietenii mei fericiţi nu se plâng: asta ar fi o cădere din middle class, o revenire brutală pe Pământ, în România părinţilor lor pensionari, umiliţi de Guverne, în ţara celor exasperaţi de stat, de politicieni şi de micile mizerii ale vieţii cotidiene.

  PENTRU COMENTARII, VĂ AŞTEPT PE PAGINA MEA DE FACEBOOK
  Florin Negruţiu este redactor-şef al ziarului Gândul

  http://www.gandul.info/puterea-gandului/fericiti-cei-carora-li-se-rupe-11252781
  =====================================================
  =====================================
  ======================


  ========================================================
  ==================================================
  =========================================

  UPGRADE. Scandal cu zanganit de catuse in Casa Regala asa zis de Romania


  Principesa Irina, fiica regelui Mihai, şi soţul ei, John Wesley Walker, au fost arestaţi joi în Statele Unite pentru organizarea unor lupte de cocoşi.


  Majestatea Sa Regele Mihai I a luat cunoștință cu profundă tristețe despre evenimentele legate de Principesa Irina a României, fiica sa. Majestatea Sa și întreaga Familie Regală speră că justiția americană și instanțele Statului Oregon vor soluționa în cel mai just și mai rapid mod cu putință acest caz. Majestatea Sa speră, de asemenea, ca prezumția de nevinovăție să funcționeze, așa cum este legal și moral, de la început și până la sfârșitul acestui nefericit eveniment
  .
  Principesa Irina, fiica regelui Mihai, şi soţul ei, John Wesley Walker, au fost arestaţi joi în Statele Unite pentru organizarea unor lupte de cocoşi, relatează portalul OregonLive.com. John Wesley Walker, fost ajutor de şerif în Coss County, şi Irina Walker au organizat cel puţin zece lupte de cocoşi la ferma lor din apropiere de Irrigon, în statul american Oregon, în perioada 1 aprilie 2012 - 19 mai 2013, potrivit procurorului. Potrivit acuzării, luptele implicau zeci de cocoşi, echipaţi cu cuţite sau alte obiecte tăioase ataşate de picioare, luptând până la moarte într-un sport sângeros interzis în prezent în 50 de state americane. Un arbitru supraveghea luptele şi concesionarii vindeau bere şi mâncare, iar cei care administrau acţiunea luau 10 procente din sumele pariate, potrivit acuzării.

  John şi Irina Walker - împreună cu vecinii lor David Sanchez, 29 de ani, şi Aurelia Garcia Mendoza, 33 de ani, şi prieteni din Hermiston, Mario "El Cuba" Perez, 62 de ani, şi Jose Luis Virgen Ramirez, 48 de ani - au fost acuzaţi de operarea unor jocuri de noroc ilegale şi de sacrificarea ilegală a unor animale prin luptă la ferma soţilor Walker din Morrow County. Pentru fiecare cap de acuzare, ei riscă o pedeapsă maximă de cinci ani de închisoare şi o amendă de 250.000 de dolari. Agenţii federali au percheziţionat casele şi au arestat persoanele acuzate de participare la luptele de cocoşi din estul statului Oregon şi din Yakima, în Washington.Alţi zece suspecţi, toţi bărbaţi, au fost arestaţi în Yakima Valley, la aproximativ 110 kilometri nord-vest de Irrigon.

  Soţii Walker, şi-ar putea pierde ferma, situată la aproximativ trei kilometri sud de Irrigon, deoarece aceasta a fost folosită în scopuri infracţionale. Valoarea acesteia era estimată la 170.360 de dolari în 2011. John Walker, în vârstă de 67 de ani, a fost sergent la poliţia din Myrtle Point, iar de la 1 august 1998 a lucrat pentru biroul şerifului din Coos County. El a părăsit postul la 30 iunie 2003, iar în ultimii zece ani nu se ştie cu claritate ce activitate a desfăşurat. În 2007, Walker s-a căsătorit cu Irina Kreuger, fiica regelui Mihai şi a reginei Ana. Principesa Irina, în vârstă de 60 de ani, s-a născut şi a crescut în Elveţia şi s-a mutat în Oregon în 1983.

  Regele Mihai, prima reacţie după ce fiica sa a fost arestată pentru lupte ilegale de cocoşi

  Sursa REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/regele-mihai-prima-reactie-dupa-ce-fiica-sa-a-fost-arestata_1249213.html#ixzz2c8QrarAK
  Follow us: @realitatea on Twitter
  =======================


  Feds in Oregon, Washington break up suspected cockfighting ring

  Federal agents swept through eastern Oregon and Washington this morning, serving search warrants and arresting participants in a suspected cockfighting business.
  A May 21 indictment, unsealed today in Portland, identified 18 defendants, including former Coos County sheriff's deputy John Wesley Walker and his wife, Irina Walker, a Romanian princess who is the third daughter of King Michael I of Romania.
  The two are accused of operating an illegal gambling business, unlawful animal fighting ventures, and conspiring to violate the federal Animal Welfare Act from their ranch in Morrow County, near Irrigon.
  The couple -- in concert with Mario Perez, David Sanchez, Jose Luis Virgen Ramirez and Aurelia Garcia Mendoza -- are charged with aiding, abetting and managing at least 10 cockfights from April 1, 2012 until last May 19.
  Walker worked for the Coos County Sheriff's Office from Aug. 1, 1998, to June 30, 2003, according to the county's human resources department.
  -- Bryan Denson
  http://www.oregonlive.com/pacific-northwest-news/index.ssf/2013/08/feds_in_oregon_washington_brea.html
  ============================================


  Former deputy and Romanian princess accused in cockfighting ring

  PORTLAND, Ore. - A former Coos County Sheriff's deputy and his wife, a member of the Romanian royal family, face federal charges accusing them of running illegal gambling operations and cockfighting derbies at an Eastern Oregon ranch.

  Federal agents arrested John Wesley Walker, Irina Walker and 16 others in Oregon and Washington on Thursday after the indictment was unsealed.

  The charges stem a cockfighting operation in Irrigon in Morrow County, Oregon, involving 10 “derbies” that took place between April 1, 2012, and May 19, 2013, federal prosecutors said.

  Six people face charges of operating an illegal gambling business:

  • John Wesley Walker, 67, of Irrigon;
  • Irina Walker (aka Irina Kreuger), 60, of Irrigon;
  • Mario Perez (aka El Cuba), 62, of Hermiston, Oregon;
  • David Sanchez, 29, of Irrigon;
  • Jose Luis Virgen Ramirez, 48, of Hermiston; and
  • Aurelia Garcia Mendoza, 33, of Irrigon.

  They are also charged, along with 12 others, with conspiracy to violate the Animal Welfare Act by conducting unlawful animal fighting ventures on ten occasions.

  The additional defendants are:

  • Apolinar Munoz Gutierrez (aka Polo), 37, of Irrigon;
  • Cecilio Mendoza Magana, 63, of Kennewick, Washington;
  • Mauro Gonzalez Pulido (aka Cala), 47, of Zillah, Washington;
  • Ruben Saltos Godina (aka Chino), 42, of Moxee, Washington;
  • Arturo Olmedo Silva (aka El Havolin, Cepillo), 45, of Hermiston;
  • Eduardo Cisneros (aka Mariachi), 27, of Sunnyside, Washington;
  • Eulalio Delamora Anguiano (aka Lalo), 44 of Moxee, Washington;
  • Francisco Javier Vega (aka Sergio Gonzalez Manzano), 39, of Plymouth, Washington;
  • Oscar Acosta Navarrete, 46, of Prosser, Washington;
  • Antonio Dominguez Robles (aka Tono, Memo), 37, of Pasco, Washington;
  • Gerardo Gomez Castillo (aka Aguilo), 54, of Wapato, Washington; and
  • Valente Piedra Magana, 38, of Union Gap, Washington.

  “Cockfighting is illegal under federal law and under the laws of all 50 states,” said Amanda Marshall, United States Attorney for the District of Oregon. “Besides being a barbaric practice, cockfighting jeopardizes public health and safety and facilitates the commission of other criminal acts."

  Each of the charged offenses – illegal gambling (one count), unlawful animal fighting venture (10 counts) and conspiracy (one count) – carries a maximum sentence of 5 years in prison and a fine of $250,000.

  The Walkers, if convicted, also face forfeiture of their ranch in Irrigon.

  http://www.kval.com/news/local/Former-deputy-Romanian-princess-accused-in-cockfighting-ring-219841681.html
  =========================================================
   
  Adevaratul "fel de a fi" (setea neostoita de bani,avere), a asa-zisei Case Regale de Romania, abia acum este pusa in evidenta de agentii federali americani! Zanganitul catuselor, bagarea dupa gratii a ODRASLEI regale, sper sa nu ramana fara EFECT in Romania. Romanii, in loc sa puna pe rolul instantelor Cazul Regelui Mihai (suspiciunile de tradare, devalizarea patrimoniului national la plecarea din tara etc.), s-au grabit prin POLITICIENII de doua parale ai tarii, sa-l ONOREZE cu PROPRIETATI cata frunza, cata iarba. Un alt SEMN al INDOBITOCIRII sau CORUPTIEI dambovitene, faptul ca STATUL (guvernele) dupa RETROCEDAREA PROPRIETATILOR s-a oferit sa le ia pe unele in CHIRIE, platind luna de luna sume uriase! Buey, treziti-va dreakului odata, din somnul cel de moarte!
  ==============
  ===========================================
  ==========================================================
  Click here:
  DECRET AL PREZIDIULUI SOVIETULUI SUPREM AL U.R.S.S. DE DECORARE CU ORDINUL “ VICTORIA” A REGELUI MIHAI I AL ROMÂNIEI. Documentele secrete ale tradarii Regelui Mihai. De la Visinski la Stalin, Molotov si Beria. EXCLUSIV
  ==========================================================
  ================================================
  =================================

  0 0


  Popor român !

  ==================================================
  Vasile Burcu /// karadeniz 18 august 2013, 02:42

  Aici a apărut prima dată acest articol scris de Marin Neacşu pe 18.10.2011
  http://punctochitpunctlovit.blogspot.ca/2011/12/scrisoare-deschisa-poporului-roman.html

  Răspundeţi Ștergere
  Răspunsuri

  Admin, Romania Megalitica18 august 2013, 03:02

  Cred ca ai dreptate, karadeniz!
  Am preluat TEXTUL cu Link-ul unde a fost publicat, petru a se stabili ADEVARUL! Si eu stiu ce sti si tu, dar vad ca unii vor neaparat sa puna acest TEXT si pe seama ARHIMANDRITUL IUSTIN PÂRVU. Sa fi lasat parintele sa curga aceasta CONFUZIE, sau unii sunt din prostie si NECUNOASTERE in culpa, sau altii interesati de a aduce mereu in ATENTIE TEXTUL, chiar cu riscul unor SCANDALURI. Am discutat cu prietenul meu Marin Neacsu si am rugat sa CLARIFICE ficare caz in parte, iar acolo unde se IMPUNE, sa se adreseza instantei!


  http://mhblogonline.blogspot.ro/2013/08/scrisoarea-adresata-inainte-de-moarte.html#comment-form
  punctochitpunctlovit.blogspot.com
   
  Excelent scris, nea Marine!....Pacat si trist, deopotriva, e ca dezvalui adevaru...ri mult prea cunoscute ca cei indtrituiti sa le mai bage in seama...Si mai trist e ca "BOBORUL" e "anesteziat" de mai putin panem si mult circenses...Urari de bine din Brasov!Nicu...de la V.M....Vezi mai mult
  =================================================================

   Îţi scriu pentru că sper ca măcar acum, să îţi aminteşti cine ai fost, cine eşti şi poate aşa vezi încotro te îndrepţi!

   
   Eşti singurul popor european care trăieşte încă acolo unde s-a născut.


  Nu o spun eu, o spune istoria popoarelor. O fi mult, o fi puţin, nu ştiu – dar ştiu că eşti unic în Europa, această Europă care te loveşte, te jigneşte şi te umileşte.


  De ce o laşi să facă asta, când tu eşti singurul popor născut, crescut şi educat în graniţele sale?


  Eşti primul popor din lume care a folosit scrierea. Nu o spun eu, o spun tăbliţele de la Tărtăria şi o recunosc toţi cei care le-au studiat.


  Acum 7000 de ani, când alţii nici nu existau ca popor, pe aceste meleaguri locuitorii scriau, pentru a ne lăsa nouă mândria de a fi prima civilizaţie care se semnează pe acest pământ.


      Scrierea sumeriană a apărut 1.000 de ani mai târziu şi totuşi mulţi se fac că nu văd şi nu recunosc adevărul.


  Cât timp o să te laşi neglijat?


  Ai fost singurul popor pe care nici o putere din lume nu l-a cucerit chiar dacă ai fost împărţit, despărţit şi asuprit de mai multe imperii.


  Nici unul nu a putut să te cucerească cât ai fost unit, nici romanii care au stăpânit doar o parte din vechea Dacie, cealaltă fiind stăpânită de Dacii liberi, nici turcii care nu au reuşit niciodată să îţi transforme teritoriul în paşalâc.


  Toate marile înfrângeri s-au bazat pe trădare.


  NIMENI NU A REUŞIT SĂ TE SUPUNĂ CÂT AI FOST UNIT.


  De ce te laşi dezbinat?


  Ai fost scut creştinătăţii, când întreaga Europă tremura de teama islamului.


  Sângele tău a salvat Europa iar românul Iancu de Hunedoara a salvat Viena şi întreaga Europa de furia semilunii.


  Acum, tu popor de salvatori ai creştinismului, eşti tratat ca un paria.


  Când îţi vei revendica drepturile?


  Din tine au apărut: Eminescu, Enescu, Brâncuşi, Gogu Constantinescu, Vuia, Vlaicu, Coandă, Petrache Poenaru, Nicolae Teclu, Spiru Haret, Herman Oberth, Conrad Haas. Dar ce păcat, cei mai mulţi şi-au pus minţile sclipitoare în slujba altor ţări pentru că acasă nu i-a ascultat nimeni.


  De ce ai lăsat să se întâmple asta?


  Astăzi, popor român pentru tine se rescrie istoria.


  Cum vrei să se facă asta? Cum vrei să te vadă cei ce îţi vor urma?


  Astăzi, ca şi pe vremea fanarioţilor, domnitorul şi divăniţii nu au nici o legătură cu tine. Sunt străini de interesele şi dorinţele tale, tot ce doresc este să stea cât mai mult în funcţie şi să câştige cât mai mult.


  Tu taci !!!


  Astăzi, ca şi pe vremea cuceririi romane, bogăţiile tării, aceleaşi mine de aur, argint sare, mierea acestui pământ, sunt exploatate de alţii cu braţele tale şi se duc pentru a umple vistieriile străinilor de neam.


  Tu taci !!!


  Astăzi, ca şi pe vremea asupririi austro – ungare, drepturile românilor sunt călcate în picioare, iar cei puţini fac legea pentru cei mulţi.


  Tu taci !!!


  Astăzi, ca şi în vremuri de restrişte, românii pleacă din ţară, să muncească, sau să îşi vândă inteligenţa, pentru că ţara lor nu are nevoie de ei.


  Câţi dintre ei sunt viitorii Brâncuşi, Coandă, Conrad Haas, te-ai gândit la asta ?


  Conducătorii acestei ţări au nevoie de slujbaşi proşti, lipsiţi de educaţie, lipsiţi de caracter, lipsiţi de voinţă, lipsiţi de coloană vertebrală, ca să îi poată îndoi şi face figurine de plastilină din ei.


  Tu taci !!!


  Astăzi, ca şi pe vremea bolşevismului, la mare preţ sunt trădătorii, linguşitorii, vânzătorii de neam şi conştiinţă, traseiştii politici, gata să calce pe cadavre pentru a parveni şi a îşi păstra privilegiile.


  Tu taci !!!


  Astăzi, parlamentul şi guvernul ţării, divăniţii de azi, arendează pământurile şi întreprinderile “nerentabile” la indicaţiile unor străini de neam cărora le cântă osanale, unor arendaşi străini, spunând că asta se numeşte privatizare. Pentru aceste arende, ei primesc peşcheşul, iar ţara rămâne pe butuci.


  Tu taci !!!


  Astăzi, urmele civilizaţiei străbunilor voştri sunt şterse, pentru ca fiii tăi să nu mai ştie niciodată cum au apărut ei pe acest pământ, cine le sunt strămoşii şi care le sunt meritele. Vechile situri arheologice sunt distruse, se construiesc şosele experimentale peste ele, Sarmisegetuza, Grădiştea, Munţii Buzăului,


  sunt vândute sub pretextul impulsionării turismului, unor privaţi care, habar nu au că în pământul pe care îl calcă zace istoria ta încă nedescoperită.


  Tu taci !!!


  Elemente din tezaurul ţării, sunt trimise “la expoziţie” în afara ţării şi uită să se mai întoarcă, iar cei ce le-au scos, nu dau nici un răspuns, se fac că au uitat de ele.


  Tu taci !!!


  Arhivele tării sunt cedate printr-o lege a arhivelor, străină de interesele naţionale, celor ce vor să scoată din mintea românilor ideea şi dovezile de unitate naţională.


  Tu taci !!!


  Slujbaşii ţării, căftăniţii, vând la preţ de piatră seacă şi fier vechi, bunurile realizate de tine, sub oblăduirea şefilor lor, împart banii, apoi sunt “judecaţi” de ochii lumii şi primesc pedepse cu suspendare, adică “mulţumesc, la revedere, te mai chemăm noi când avem nevoie de serviciile tale”.


  Tu taci !!!


  Oştirea ţării este batjocorită, decimată, dezarmată, pusă în slujba altora, copiii tăi mor pe pământuri străine, iar Hatmanul Suprem vine în faţa ta şi spune că suntem într-o mare încurcătură, vom fi nevoiţi să împrumutăm avioane străine pentru a ne asigura siguranţa aeriană, de parcă asta s-a întâmplat peste noapte şi nu este urmarea politici sale dezastruoase, de parcă nimic din ceea ce se întâmpla românului azi nu i se datorează lui.


  Tu taci !!!


  Dispar din instituţii ale statului arhive cu invenţii şi inovaţii de interes strategic privind cercetarea nucleară. Cei puşi să le păzească nu păţesc nimic, iar cei ce trebuie să investigheze, spun că nu e nimic deosebit.


  Tu taci !!!


  Şi se fură voturile, iar comisia care trebuia să investigheze pe cei care au fost prinşi cu vot dublu, nu dă nici un răspuns, deşi există dovezi că ai fost furat şi voinţa ta răsturnată.


  Tu taci !!!


  În divan, se fură la 2-3 mâini, unii chiulesc, alţii se fac că lucrează, iar alţii mânuiesc legile după bunul plac, în văzul tuturor şi nu li se întâmplă nimic.


  Tu taci !!!


  Sistemul educaţional se reduce la bani, bani la înscriere, bani la examene, bani la absenţe, bani la promovare, bani la angajare, bani la reexaminare. Copiii tăi nu mai ştiu nici cum îi cheamă dacă nu se uită pe internet sau nu primesc un SMS.


  Tu taci !!!


  Dacă te îmbolnăveşti, nu ai unde să te duci, s-au închis spitalele, s-au scumpit medicamentele, trebuie să mergi dacă eşti operat cu faşele şi anestezicul de acasă, altfel mori neoperat sau deschis şi neînchis. Intri în spital pentru o unghie lovită şi ieşi cu 10 boli pe care nu le aveai la intrare.


  Tu taci !!!


  Un copil de 15 ani, român sportiv, este bătut de colegii de echipă maghiari, pentru că e român, chiar de Ziua Naţională a României. Nu se întâmplă nimic. Ceva mai târziu, Hocheiştii Naţionalei României (de naţionalitate maghiară) la un meci cu selecţionata Ungariei, tac când se intonează Imnul României, dar cântă cu foc imnul Ungariei şi pe cel al Ţinutului Secuiesc, imn care nu avea ce căuta la o manifestare oficială.


  Toţi tac !!!


  Tu taci !!!


  Guvernanţii nu fac altceva decât să te jupoaie, îţi bagă mâna în buzunar şi îţi iau banii, pentru că eşti prea bogat în viziunea lor, sau nu meriţi ce ai câştigat, iar ţara nu are bani. Se împrumută lăsându-te dator pe sute de ani, fără să le pese ce vor face şi de unde vor plăti datoriile cei ce le vor urma.


  Tu taci !!!


  Duşmanii tăi, cei ce vor să te vadă dispărut pentru a îţi lua locul, îţi impun ce să mănânci, ce să bei, ce medicamente să iei, fac experimente cu tine, te folosesc drept cobai cu avizul şi ajutorul trădătorilor din fruntea ţării, care le aplică legile într-un Codex Alimentarius care te duce la pieire.


  Tu taci !!!


  Parlamentarii îşi votează legi speciale, se protejează împotriva judecăţii pentru hoţiile şi prostiile pe care le fac, se acoperă cu legi făcute numai pentru ei, şi fură acoperindu-se unul pe altul.


  Tu taci !!!


  Preşedintele ţării îşi exprimă oficial acordul de modificare a Constituţiei ţării, la cererea unor străini, care îşi urmăresc propriile interese, fără a consulta măcar parlamentul, dar să te mai consulte pe tine…


  Tu taci !!!


  Un român plecat de acasă, descoperă peste hotare că ţara lui are de recuperat o sumă mare de bani de la alt stat. Ce fac parlamentarii români? Refuză să investigheze cazul, pentru că nu vor să îi supere pe cei ce îi ţin pe jilţuri, fără să le pese de interesul naţiunii, trădând jurământul făcut la investire.


  Tu taci !!!


  ASTA SE ÎNTÂMPLĂ ASTĂZI, POPOR ROMÂN,


  ŞI TU TACI !!!


  Dacă ar fi ca tot ceea ce se întâmplă să se răsfrângă numai asupra ta, românul de azi, nu ţi-aş scrie un cuvânt. Te-aş lăsa să lâncezeşti, să dormi până se aşterne praful peste tine şi mătura istoriei te va scoate afară din mintea celor ce vor urma, ca pe o întâmplare neplăcută.


  Dar tu popor român de azi, eşti legat de cel de ieri şi de cel de mâine şi odată cu tine piere nu numai trecutul, dar şi viitorul acestui neam.


  Cât o să mai taci ?


  Trezeşte-te, popor român, trezeşte-te român adormit şi nu lăsa să se şteargă dintr-o trăsătură de condei, tot ce ti-au lăsat părinţii, nu îţi lăsa copiii pe drumuri, sclavi ai celor ce nici nu existau pe când tu ştiai să scrii.”


                   Părintele Arhimandrit Justin


  ====================================================================
  ===============================================
  ===================================

   

  0 0


  "Regele" romilor Florin Cioaba,care a murit sambata la 58 de ani, s-a facut remarcat prin demersuri pentru scolarizarea membrilor comunitatii si "pionieratul", cel putin declarativ, in schimbarea traditiei casatoriilor la varste fragede, dar si prin prietenia cu familia presedintelui Basescu, noteaza agentia Mediafax.

  Florin Tanase Cioaba (58 de ani), singurul baiat al lui Ion Cioaba, bulibasa al romilor din Romania, care s-a autoproclamat "rege international al tiganilor" in 1992, a devenit, la randul sau, "rege al tiganilor de pretutindeni" in 1997, dupa moartea lui Ion, tot in urma unui infarct.

  Florin Cioaba a mostenit titlul de la tatal sau, iar ceremonia de incoronare a fost celebrata in ritul penticostal, deoarece in 1996 intreaga familie Cioaba a renuntat la legea tiganeasca si s-a pocait, trecand la cultul penticostal. De altfel, Florin Cioaba a absolvit Seminarul Biblic "Betania" din Sibiu si a devenit predicator pentru mai multi enoriasi la o biserica din apropierea casei sale, in cartierul Turnisor, din municipiu.

  Florin Cioaba s-a nascut in 17 noiembrie 1954 si s-a casatorit, conform traditiilor etniei, la varsta de 14 ani, cu Marica, avand impreuna patru copii - doi baieti si doua fete.

  Autointitulat rege al romilor, Cioaba a militat pentru trimiterea copiilor la scoala, nepotul sau, fiul lui Dorin, fiind un elev apreciat la Liceul de Arta din Sibiu si cel care a realizat conceptul grafic al papusilor tiganesti.

  In 2003, familia Cioaba a fost implicata intr-un scandal cu ecouri internationale si implicatii asupra imaginii Romaniei, dupa ce Florin Cioaba si-a maritat fiica, pe Ana-Maria, atunci in varsta de 12 ani, cu Mihai Birita, in varsta de 15 ani. La acea vreme, baroneasa Emma Nicholson (raportor al Uniunii Europene pentru Romania) si Consiliul European au acuzat statul roman de incalcare a legislatiei romanesti si a normelor internationale, pentru ca ambii miri erau minori.

  In urma unei anchete a Directiei pentru Protectia Copilului Sibiu, s-a luat decizia ca cei doi "soti" sa locuiasca separat si sa inceteze orice relatie maritala pana cand vor implini varsta majoratului, iar Florin Cioaba a respectat aceasta hotarare. Doi ani mai tarziu, Florin Cioaba declara ca incepe o lupta grea pentru a schimba una dintre cele mai inradacinate traditii ale romilor, respectiv casatoria copiilor de la varste fragede.

  De-a lungul anilor, Florin Cioaba a incercat sa aplaneze unele conflicte care au aparut intre etnicii romi si autoritati, cel mai recent fiind cel dintre primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, si romii din oras
  .
  In 8 aprilie 2013, Florin Cioaba a devenit presedinte al International Romani Union (IRA), la un congres international organizat la Sibiu, la care a fost prezenta si fiica presedintelui Romaniei, europarlamentarul Elena Basescu.

  De altfel, relatiile de amicitie dintre familia presedintelui Romaniei, Traian Basescu si familia autointitulatului rege al romilor, Florin Cioaba, este una binecunoscuta.

  In toamna anului 2009, presedintele Traian Basescu a participat la Festivalul romilor de la Costesti, alaturi de Cioaba, si de mai multi romi care au sustinut un spectacol de muzica si dansuri tiganesti.
  Maria Basescu, sotia presedintelui, s-a imbracat, atunci, cu o fusta tiganeasca si si-a pus pe umar un batic colorat, primite de la Luminita Cioaba. Maria Basescu a primit de la un lider al romilor o mahmudea, "ca sa-i poarte noroc", fiind, totodata, asaltata de zeci de femei care au imbratisat-o si au pupat-o. La randul sau, seful statului a primit o serie de cadouri de la Florin Cioaba, cu care a si discutat, de altfel, timp de cateva minute, in cortul pe care acesta il avea amenajat pe dealul pe care are loc festivalul romilor si unde presedintele a mers pe jos prin multime, fiind asaltat de romi.
  Atat Basescu, cat si Cioaba s-au adresat multimii, regele romilor multumindu-i presedintelui pentru prezenta sa la aceasta sarbatoare. Cioaba a spus ca in cei 40 de ani, de cand se desfasoara festivalul de la Costesti, Traian Basescu este primul presedinte care vine la aceasta sarbatoare. Cioaba le-a spus romilor ca acest lucru demonstreza ca Traian Basescu "este un presedinte alaturi de popor, care nu ii discrimineaza pe romi".

  La randul sau, Traian Basescu le-a spus celor aproximativ cinci mii de persoane adunate pe dealul de la Costesti ca romii trebuie sa isi trimita copiii la scoala si sa aiba curajul sa isi declare etnia, in conditiile in care la ultimul recensamant au fost inregistrati mai putini romi decat exista in realitate. La final, seful statului a mancat alaturi de Florin Cioaba, la o masa intinsa langa cortul acestuia.
  Dupa o luna de zile, autointitulatul rege al romilor, Florin Cioaba, declara ca este posibil ca peste 10-15 ani Romania sa fie condusa de un presedinte de etnie roma, afirmand, de asemenea, ca el il sustine pe Traian Basescu la alegerile prezidentiale din acel an.

  In 2012, familia regelui Cioaba a fost prezenta la nunta fiicei presedintelui, Elena Basescu, mireasa primind din partea familiei Cioaba o salba de aur si o papusa imbracata in straie tiganesti. Dorin Cioaba, fiul lui Florin Cioaba, a postat atunci pe pagina sa de Facebook fotografii de la nunta Elenei Basescu. Intr-una dintre imagini, Dorin Cioaba sta la masa alaturi de tatal sau, Florin Cioaba, si de presedintele Traian Basescu.

  Marti, 13 iulie, fiul lui Florin Cioaba, Dorin, a anuntat ca tatal sau este internat in stare grava in Antalya, dupa ce a suferit un preinfarct. Familia Cioaba se afla in vacanta in Turcia.
  Serban Bradisteanu, seful Clinicii de chirurgie cardiovasculara de la Spitalul de Urgenta Floreasca, a plecat miercuri noapte spre Antalya, la rugamintea presedintelui Traian Basescu. Ulterior, la intoarcerea in tara, medicul Bradisteanu declara ca a mers la rugamintea lui Traian Basescu in Turcia pentru a evalua starea lui Florin Cioaba. Bradisteanu a precizat ca familia lui Florin Cioaba a suportat costurile deplasarii.

  Aflat in stare foarte grava, fiind in coma indusa si conectat la aparate, Florin Cioaba nu a putut fi transportat in tara, asa cum si-ar fi dorit familia.
  Vineri, Cioaba a fost mutat de la spitalul Anadolu din Antalya la spitalul Akdeniz Universitesi din aceeasi provincie a Turciei, unde a i-a fost montat un dispozitiv de asistare circulatorie, care sa-i ajute inima sa pompeze sange. Interventia chirurgicala s-a incheiat dupa patru ore, surse apropiate familiei spunand ca aceasta a fost un succes, desi era extrem de riscanta.

  Sambata, fiului lui Florin Cioaba, Dorin, declara ca tatal tatal sau a iesit din coma, este in stare stabila si se reface dupa interventia de vineri.

  Duminica insa, "regele" romilor a incetat din viata, la ora 11.10, in urma unui stop cardio-respirator.
  Cel mai probabil, urmasul la "tronul" lui Florin Cioaba va fi fiul sau cel mare, Dorin Cioaba, cel care a stat tot timpul alaturi de tatal sau. Pot aparea, insa, surprize, deoarece in cadrul comunitatii se vorbeste si despre sansele pe care le-ar avea fiul cel mic al familie Cioaba, Daniel. Potrivit unui lider al tiganilor din Sibiu, totusi Dorin se bucura de cea mai mare incredere in randul etniei.

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-15400386-mediafax-florin-cioaba-rege-prieten-presedintele-trimiterea-romilor-scoala.htm


  Decesul lui Florin Cioabă reprezintă o pierdere reală pentru comunitatea romilor, consideră fostul preşedinte Ion Iliescu, preşedinte de onoare al PSD.

  El a arătat că a avut prilejul să-l cunoască şi pe tatăl lui Florin Cioabă, în 1990, la momentul constituirii CPUN, organism în care acesta a reprezentat comunitatea romă din România.

  Ion Iliescu a adăugat că l-a cunoscut apoi pe actualul preşedinte al comunităţii rome, Florin Cioabă, cu care s-a întâlnit de câteva ori la Sibiu.

  "E fără îndoială un lucru trist, am urmărit cu atenţie evoluţia din ultimele zile şi vreau să-mi exprim sincerul regret şi transmit sincere condoleante familiei şi celor care l-au cunoscut", a declarat fostul preşedinte la România tv.

  Acesta a evocat în context momentul constituirii CPUN, după Revoluţia din decembrie 1989.

  "Noi, precum ştiţi, când am creat CPUN, am încurajat reprezentarea minorităţilor naţionale şi eu cred că a fost un lucru pozitiv că a reuşit să se închege comunitatea romilor, să se structureze, şi să-şi trimită reprezentanţi în Consiliu şi apoi în Parlamentul României. Şi din această privinţă tatăl lui Florin Cioabă, Florin Cioabă, au fost personalităţile care au constituit un liant util pentru reprezentarea romilor din România şi i-am tratat cu toată stima şi cu toată prietenia şi relaţiile au fost dintre cele mai deschise şi mai cordiale", a subliniat Ion Iliescu.

  El a adăugat că Florin Cioabă a avut relaţii deschise cu toate regimurile.

  "Era un om cumpătat, cumpănit, şi dovadă că a reuşit să câştige stima, respectul întregii comunităţi şi a fost o continuitate firească de la tată la fiu a acestei reprezentări a comunităţii romilor. De aceea cred că merită tot respectul şi toată consideraţia pentru ceea ce a făcut pentru comunitatea de romi. Este o comunitate mare. (...) Tatăl şi fiul au fost oameni cumpăniţi, echilibraţi şi, de aceea, au şi câştigat prestigiul şi consideraţia şi aprecierea din partea comunităţii romilor, dar şi românilor. Aşa că este o pierdere reală pentru comunitate şi pentru relaţiile noastre cu această comunitate", a subliniat preşedintele de onoare al PSD.

  În opinia acestuia, este datoria tuturor să sprijine comunitatea romă - reprezentată în Parlamentul României - pentru a-şi găsi echilibrul necesar şi mai ales să depăşească dificultăţile de ordin material, cultural.

  Autointitulatul rege al romilor, Florin Cioabă, a murit, duminică, la vârsta de 58 de ani, în spitalul Akdeniz Üniversitesi din Antalya.

  Florin Cioabă a suferit un infarct, luni după-amiază, în timp ce se afla în concediu cu familia în Antalya, Turcia, fiind în stare gravă mai multe zile.

  Cioabă a fost ţinut în viaţă cu ajutorul aparatelor şi a fost transferat, vineri, de la spitalul Anadolu din Antalya la spitalul Akdeniz Üniversitesi, unde medicii i-au montat, vineri seară, un dispozitiv de asistare circulatorie. AGERPRES/(AS - autor: Cătălina Matei, editor: Marina Bădulescu)
   
  ==================================================
  ===========================================================
  ===================================================================
   
   
  Dumnezeu să-l odihneascăşi să-l primească în Împărăţia Sa!
  Condoleante familiei indurerate,
  comunitatilor de romi!
  Admin, Romania Megalitica
  =============================
  ==================================================
  =====================================================================

  0 0


  Principesa Irina Walker,fiica ultimului rege al României,acuzată de organizarea ilegală de lupte de cocoşi împreună cu soţul ei, la ferma lor din Statele Unite,va primi luni o brăţară de monitorizare electronicăşi a predat paşaportul,informează AP, citează Agerpres.

  Vineri, principesa şi soţul ei, fost ajutor de şerif, au apărut în faţa unui tribunal federal pentru a răspunde acuzaţiilor de organizare ilegală de lupte de cocoşi la ferma lor din estul statului Oregon. Ambii au pledat nevinovat şi a fost eliberaţi în aşteptarea procesului.
                     
  Potrivit AP, Walker a părut calmă vineri, în instanţă, îmbrăcată în hainele albastre de închisoare. Cu toate acestea, avocatul apărării numit de instanţă, Patrick Ehlers, a declarat că Irina a fost "isterică" atunci când a vorbit cu ea din spatele gratiilor dimineaţa. Avocatul a precizat că rudele lui Walker strâng bani pentru a angaja un avocat al apărării.

  Procurorii au avertizat însă că Walker este un caz ce prezintă risc de sustragere de la urmărire întrucât Irina a fost născută în Elveţia şi ar putea primi azil în această ţară. Judecătorul i-a ordonat principesei să predea paşaportul şi să nu plece din comitatul unde locuieşte, cu excepţia deplasărilor în vecinătate, la Hermiston, pentru alimente şi programări la doctor.

  Sursa:
  http://www.antena3.ro/externe/ce-s-a-intamplat-cu-principesa-irina-a-predat-pasaportul-225064.html


  Fiica Regelui Mihai, cu brăţară electronică. Povestea ei în America şi detalii teribile din instanţă.

  Acuzată că a participat la organizarea a cel puţin 10 lupte ilegale de cocoşi, la ferma sa din America,  Principesa Irina, fiică a Regelui Mihai, riscă puşcăria în cadrul procesului ce va începe în octombrie. Fiica sa din prima căsnicie vorbeşte despre viaţa Principesei în America.

  Familia Irina şi John Walker este acuzată că a organizat operaţiuni ilegale de jocuri de noroc precum şi de violarea legislaţiei privind protecţia animalelor. Ambele acuzaţii le pot aduce o pedeapsă maximă de cinci ani de închisoare şi o amendă de 250.000 de dolari. Procurorii federali vor să pună sechestru pe fermă. Alte 16 persoane au fost arestate în acest caz, scrie Herald and News, citând o ştire AP.

  Principesa Irina Walker s-a mutat în America, în Myrtle Point, Oregon, în 1983, din Elveţia împreună cu fostul ei soţ, John Kreuger, potrivit fetei celor doi, Angelica Kreuger. Acesta a povestit că cei doi părinţi ai săi erau prieteni din vremea şcolii. Angelica spune că mama sa este mândră de moştenirea sa regală – ţine o fotografie mare cu Regele Mihai în sufragerie – dar că acesta nu a dus niciodată un stil de viaţă nobiliar. “Am încercat să trăim pe cât de normal se poate pe aici. Apoi mergi în Europa şi totul pare atât de roz”, a povestit fiica Principesei. 

  Irina a divorţat de soţul ei, iar în 2007 s-a căsătorit cu un bărbat – John Walker – care fusese un prieten de familie şi vecin. S-a mutat cu acesta în Hermiston. “A devenit puţin hippie. De pe vremea când creşteam, până când s-a murtat la Hermiston, a făcut tot felul de lucruri mai neobişnuite. Vroia doar să se trezească dimineaţă, să se îngrijească de capre şi cai”.

  Angelica Kreuger spune că mama sa s-a izolat de familie şi că nu a mai vorbit cu aceasta de câteva luni. La ultima vizită pe care i-a făcut, Angelica a simţit că e ceva în neregulă cu Principesa. Angelica spune că şi-a avertizat mama în privinţa noului soţ – John Walker – pe care l-a descris ca fiind “bad news”, dar mama ei nu a crezut-o. Principesa Irina i-a spus că Walker o face să se simtă frumoasă şi special şi că ar face tot ceea ce spune el. “Mama e puţin naivă, ca să mă exprim elegant. Nu prea înţelege partea întunecată a oamenilor”, povesteşte fiica.

  Aceasta susţine că a fost la Herminston de câteva ori şi că nu a văzut niciodată lupte de cocoşi. Nu crede în acelaşi timp că mama sa era la current pe deplin cu ceea ce se întâmpla şi nu s-ar fi băgat într-o asemenea poveste dacă ştia că riscă puşcăria.

  “Nu o văd privind aşa ceva, mama mea iubeşte animalele. Nu şi-ar dori să vadă nişte păsări cum mor”, spune Angelica.

  Isterică după gratii, a spus avocatul din oficiu

  Principesa Irina a fost liniştită vineri, în faţa instanţei. Totuşi avocatul din oficiu, Patrick Ehlers, a declarat că aceasta a fost isterică atunci când a vorbit cu ea în închisoare. În acelaşi timp, avocatul a menţionat că rudele familiei pregătesc banii pentru a angaja un avocat.

  Judecătorul i-a permis Principesei să se întoarcă acasă până la proces, unul programat în octombrie. Procurorii au susţinut că Principesa este un pericol, pentru că ar putea pleca în Elveţia, unde ar putea primi azil. Judecătorul i-a impus Principesei Irina să-şi predea paşaportul şi i-a interzis să părăsească localitatea, dar şi acolo având voie doar pentru cumpărături. “Nu te opri la poştă, nu ai voie la film”, ar fi avertizat magistratul.

  Principesa ar urma să poarte de luni o brăţară de monitorizare electronică.

  Sursa REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/fiica-regelui-mihai-cu-bratara-electronica-povestea-ei-in-america-si-detalii-teribile-din-proces_1249916.html#ixzz2cQrzJ8Fa
  Follow us: @realitatea on Twitter
  ==========================
  =============================================
  ============================================================

  0 0


  Premierul Victor Ponta a vorbit, intr-o conferinta de presa sustinuta impreuna cu vicepremierul Daniel Chitoiu, la sediul USL, despre cazul liberalului Ovidiu Silaghi, acuzat de trafic de influenta de catre procurorii DNA, afirmand ca atunci cand l-a propus la conducerea Ministerului Transporturilor "nu era acuzat de nimic". "Ma simt intr-un fel vinovat fata de toti oamenii pe care ii propun, cand ii propun li se descopera ceva", a declarat premierul.

  El a mai sustinut ca "probabil presedintele stia, din moment ce nu l-a numit". "Eu nu citesc dosare atat de des", a afirmat Ponta. La randul sau, vicepresedintele PNL Daniel Chitoiu a spus despre cazul Silaghi ca este "o lovitura pentru PNL" si a precizat ca liberalii se vor reuni pana lunea viitoare, cand expira interimatul la Ministerul Transporturilor, pentru a nominaliza o alta persoana.

  Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, a cerut joi
  inceperea urmaririi penale impotriva deputatului PNL Ovidiu Silaghi, pentru trafic de influenta.Ovidiu Silaghi este propus de PNL pentru functia de ministru al Transporturilor, dupa ce fostul ministru, Relu Fenechiu, a fost condamnat in prima instanta la cinci ani de inchisoare.


  Declaratiile lui Victor Ponta:
  - Pozitia politica exprimata in weekend de catre opozitie, PDL, vreau sa prezint pozitia USL de a intelege si incuraja existenta unei opozitii active, in sensul european, critica guvernului, solutii ce pot fi prezentate.
  - Ne dorim ca modelul ultimilor ani, promovat de Basescu, al diistrugerii adversarului, sa tina de un regim care in curand isi va inceta existenta, revenind la un regim normal al vietii democratice.
  - Am constatat ca la sfarsitul acestei saptamani, PDL a formulat propuneri pe zona economica, pe care le-am tratat cu toata seriozitatea.
  - Ori de cate ori va fi vorba de propuneri cu caracter economic voi reitera dorinta de dialog, nu pretind ca guvernul actual stie absolut tot.
  - Am luat act de propunerea pentru reducerea cotei unice, a contributiilor de asigurari sociale si cresterea salariului minim la 1000 lei.
  - Nu le respingem de principiu si daca exista dincolo de enunt masuri concrete pe care opozitia le poate sustine suntem dispusi sa discutam, sa ne intalnim cu dl Blaga, cu dl Predoiu, pentru a vedea in ce masura pot fi aplicate.
  - Exista si semne de intrebare pe care dorim sa le ridicam. Exista o problema de decizie politica: scaderea cotei unice pentru absolut toti ar presupune o marire a diferentei de venituri intrei cei cu salarii mici si cei cu salarii mari.
  - Patru puncte procentuale de la cel care are 1000 lei inseamna 40 de lei plus, de la cel care are 10.000 inseamna 400 lei in plus.
  - Or una din ideile principale ale USL a fost de a pastra un echilibru bugetar si in special in zona bugetara sa pastram o proportie normala intre veniturile mici si mari.
  - Exista insa problema impactului bugetar. Reducerea de la 1 ianuarie a cotei unice, a CAS si cresterea salariului minim presupune la cota unica un deicit de incasari de 6 mld lei, la CAS deficit de inca 5,7 mld lei iar la cresterea salariului minim inca 535 milioane lei.
  - Practic bugetul porneste cu o gaura, un deficit de 12 mld lei, care pot fi acoperiti fie din taierea unor cheltuieli, pot fi taiate din nou salariile si pensiile, nu vreau sa fiu polemic, sau cresterea unor taxe si impozite. A treia varianta nu exista.
  - Ori tai cheltuieli, foarte dificil in acest moment, ori pui taxe si impozite, si daca opozitia are idei concrete suntem gata sa discutam.
  - Evident ca putem sa iesim din limitele de deficit stabilite cu FMI, CE si prin tratatul de guvernanta fiscala semnat de Traian Basescu in numele Romaniei si asumat de noi.
  - Sunt convins ca atunci cand faci propuneri cu cifre exista si niste calcule in spatele lor.
  - Oricand se doreste un dialog, ministrul de Finante, eu, sunte dispusi sa avem acest dialog politic.
  - Vreau sa lamurim cum e situatia cu fondurile europene. Am prezentat cifre dar am vazut ca exista perpetuarea acestei idei de dezastrul de la fondurile europene.
  - De la 7 mai 2012 pana in prezent lucrurile arata in felul urmator: De la 7% grad de absorbtie, azi cu bani efectiv este de 21%, triplat intr-un an de zile, ce s-a facut in sase. Cu prefinantarile, suntem la 28-29%.
  - In iulie, ca exemplu, in Trezorerie au intrat 731 mil euro, cati bani au intrat in trei ani de guvernare Boc. Daca asta e un lucru rau, mi-ar fi usor sa spun de ce nu au fost ei mai buni.
  - Fac un apel ca incepem sa ne confruntam deja cu o alta problema: incep sa nu mai fie proiecte, exista zone, la Mediu in special, unde proiectele aflate in derulare au fost platite si imi doresc sa avem aceste proiecte venite spre decontare.
  - Evident, in octombrie-noiembrie, dupa finalizarea negocierilor cu UE, vreau sa declansam o consultare pe exercitiul 2014 - 2020 pentru a fi mult mai bine pregatiti.
  - Va anunt ca am discutat cu dl Silaghi, si-a retras candidatura pentru functia de ministru, pana la expirarea mandatului meu, luni 26, PNL va face o alta propunere.

  Declaratii Daniel Chitoiu:
  - PNL se va reuni pana la expirarea interimatului si va nominaliza o alta persoana.
  - Speram ca pana duminica luni sa convocam conducerea.
  Victor Ponta:
  - Nu se poate, constitutional, sa mai fie cineva, 45 de zile e durata maxima a interimatului. Nu se poate sa mai fie inca cineva interimar, niciun alt membru al guvernului. Trebuie sa avem un nou ministru pana luni.
  Daniel Chitoiu:
  - Am avut o dicutie cu dansul, e o decizie personala pentru a nu obstructiona justitia, dansul se considera nevinovat. Felicitam pozitia dl Silaghi privind retragerea nominalizarii.
  Victor Ponta:
  - Regret ca dl Silaghi se afla intr-o asemenea situatie, a doua oara intr-un an, va merge la DNA si va da toate explicatiile, conform Constitutiei trebuie sa trimit o alta propunere si presedintele emite decretul.
  - Secretarul de stat, dl Ghibu, care exercita atributiile o face in sensul ca i-am delegat atributiile. La finalizarea interimatului trebuie un nou ministru.
  Daniel Chitoiu:
  - Am discutat si cu dl Crin Antonescu. Am discutat ca azi DNA a comunicat inceperea urmarii penale, am luat act de pozitia dlui Silaghi si am spus ca vom stabili in seara asta cand vom convoca biroul politic pentru o alta nominalizare.
  Victor Ponta:
  - (Banuiati ca va exista un dosar pe numele lui Silaghi?) Sincer sa fiu, cred ca toti aveti asemenea premonitii. S-a mai intamplat.
  - Stiu ca rezilierea contractului semnat de Anca Boagiu cu Iordache s-a facut de noi. Cel care a semnat contractul e bine mersi, dar e la PDL, si cine l-a reziliat, e cercetat.
  - Sunt convins ca dl Silaghi va merge poimaine la DNA si va oferi detalii.
  - Nu cunosc nimic din dosar.
  Daniel Chitoiu:
  - Eu sper ca DNA e echidistant politic. Dl Silaghi a spus ca nu e vinovat, ca isi retrage candidatura, il felicitam pe dl Silaghi ca nu obstructioneaza justitia.
  - La toate solicitarile DNA, PNL va avea o pozitie de a nu obstructiona solicitarile DNA.
  Victor Ponta:
  - Nu stia nici domnia sa de ce e chemat la DNA. Eu am facut un singur detaliu, este un contract pe bani europeni, semnat de Anca Boagiu, si in timpul lui Silaghi acest contract a fost reziliat iar dl Iordache a ajuns in arest.
  - Cand l-am propus nu era acuzat de nimic. Ma simt intr-un fel vinovat fata de toti oamenii pe care ii propun, cand ii propun li se descopera ceva.
  - Sper ca nu se dovedeste printr-un comunicat de presa.
  - Probabil ca presedintele stia din moment ce nu l-a numit, eu nu citesc dosare atat de des, nu intra in atributiunile mele legale sa citesc dosare si nici in cele ale presedintelui.
  - Nu e legal sa primesc informatii din dosare. Nu am acces la informatii din dosare si nici nu vreau, imi doresc ca nimeni din lumea politica sa nu aiba acces.
  Daniel Chitoiu:
  - Este o lovitura pentru PNL, problema e daca la finalizarea anchetei dl Silaghi va fi sau nu vinovat. Daca nu va fi vinovat, ce se intampla cu imaginea dl Silaghi, a PNL?
  Victor Ponta:
  - Nu ar fi legal ca serviciile de informatii sa imi spune mie ca urmeaza sa se faca ceva. Nu am voie sa spun ce scrie in informarile serviciilor speciale, e o procedura standard.
  - Sunt convins ca dl Silaghi va afla cum se face ca esti acuzat ca ai reziliat un contract, ai primit bani ca sa reziliezi un contract? Poate i-a primit Boagiu ca sa semneze contractul, nu Silaghi ca sa-l rezilieze.
  Daniel Chitoiu:
  - (Cum va vota PNL si PSD?) Trebuie sa vedem solicitarea DNA.
  Victor Ponta:
  - Vreti sa raspundem noi in locul parlamentului? La procedura respectiva o sa vedem.
  Daniel Chitoiu:
  - Depinde de raportul Comisiei juridice, discutam la momentul respectiv. De ce sa ne antepronuntam, trebuie sa vedem ce solicita, dar nu obstructionam justitia. Asteptati solicitarea DNA, raportul Comisiei juridice si atunci o sa ne spunem punctul de vedere, dar nu obstructionam justitia.
  Victor Ponta:
  - (Despre legea ANI) Orice modificare a legii 161 se aplica doar pe viitor. Pentru viitor vedem ce decidem, pe sesizarile actuale ale ANI sunt toate in instanta.
  - Din viitor nu mai intra nimeni, problema e ce se intampla pana acum, e o procedura deja inceputa. Problema noastra e interpretarea actuala, dupa ce se interpreteaza de instanta toti vor stii ce sa faca.
  - Sunt niste prime decizii, dar sunt contradictorii. Dupa ce se pronunta instantele, trebuie sa vedem.
  - Cifrele sunt mult mai mici, o suta si ceva, nu stiu cate au in lucru.

  Sursa: hotnews.ro. Victor Ponta: Ma simt intr-un fel vinovat fata de toti oamenii pe care ii propun, cand ii propun li se descopera ceva
  =================================

  ===================================================
  ================================================================
  =======================================================================

  0 0

   
  Oficialii de rang înalt din Rusia, între care parlamentarii, judecătorii şi şefii companiilor de stat,precum şi soţiile şi copiii minori ai acestoranu mai au voie să deţină conturi bancare sau instrumente financiare în străinătate, relatează RIA Novosti, potrivit Mediafax.
   
  Legea, iniţiată de Kremlin pentru a "naţionaliza elita" şi a combate corupţia, prevedea iniţial interzicerea oricăror active în străinătate, dar ulterior a fost modificată astfel încât să permită deţinerea de proprietăţi imobiliare în afara Rusiei.
   
  Reglementarea a intrat în vigoare la începutul lunii mai, dar oficialii au avut la dispoziţie trei luni să scape de activele respective sau să demisioneze.

  Singura pedeapsă în cazul încălcării acestei legi este că oficialii respectivi îşi pierd posturile.
  "Numai parlamentarii şi oficialii retardaţi vor fi împiedicaţi de această lege", a scris Dmitri Gudkov, membru în Camera inferioară a Parlamentului, pe blogul său personal.
   
  Gudkov, membru al partidului de stânga Rusia Dreaptă, a menţionat pe blog mai multe căi de a ocoli interdicţia, cum ar fi prin intermediul unor fonduri sau companii-paravan offshore, sau prin înregistrarea deţinerilor pe numele unor rude mai îndepărtate.
   
  Legea se aplică parlamentarilor, membrilor Guvernului, guvernatorilor regiunilor, primarilor, procurorului general şi preşedintelui ţării şi şefilor companiilor de stat.
  Mai mulţi senatori din Camera superioară a Parlamentului (Consiliul Federaţiei) au preferat să demisioneze. Serviciul de presă al Camerei inferioare (Duma) a anunţat însă că niciun deputat nu a demisionat din acest motiv.
   
  Potrivit unor informaţii anterioare, nouă din 166 de senatori, între care Nikolai Olşanski, care figurează în topul Forbes al celor mai bogaţi ruşi, şi circa 15 din 450 de deputaţi au scăpat de activele din străinătate.
   
  Miliardarul Roman Abramovici a demisionat din Parlamentul regiunii Ciukotka, iar Anatoli Ciubais, şeful companiei de nanotehnologie Rusnano, deţinută de stat, şi-a transferat toţi banii din străinătate într-o bancă din Rusia.
   
  Oficialii şi parlamentarii ruşi sunt obligaţi prin lege să îşi declare averile, dar nu şi provenienţa lor, fapt considerat drept un mare minus, de către activiştii anti-corupţie.
   
  =======================
  =======================================
  ==========================================================
   
   
  Russian Officials Now Prohibited From Having Foreign Bank Accounts
   
  MOSCOW, August 19 (RIA Novosti) – Senior Russian officials, including lawmakers, judges and the heads of state corporations, as well as their spouses and underage children, are no longer allowed to keep their money in foreign bank accounts or financial instruments abroad as of Monday.
  The legislation, initiated by the Kremlin to “nationalize the elite” and deter corruption, originally envisioned a ban on owning any assets abroad, but the bill was softened in parliament to allow ownership of foreign real estate.

  The law came into forcein early May, but officials were given three months to get rid of the respective assets or resign. The only penalty for incompliance is relinquishing one’s post.
  “Only mentally retarded lawmakers and officials will be incapacitated by this legislation,” Dmitry Gudkov, a lawmaker in the lower house of parliament, wrote in his LiveJournal blog on Monday.
  Gudkov, a member of the leftist A Just Russia party, listed in the blog entry several ways to circumvent the ban, including through trust funds or offshore shell companies, or by registering ownership in the name of a non-dependent relative.

  The ban also affects members of the Cabinet, regional governors, the heads of municipalities and a handful of other senior officials, including the prosecutor general, the head of the Investigative Committee and the president himself.

  Several senators in the upper house of parliament, the Federation Council, have quit rather than give up foreign assets, Speaker Valentina Matviyenko said Monday. The press service for the lower house of parliament, the State Duma, said the same day that no deputies there had resigned over the ban.
  Earlier reports said that nine of 166 senators – including Nikolai Olshansky, who featured on Forbes magazine’s list of the richest Russians – and some 15 of 450 Duma deputies reported getting rid of foreign assets.

  Billionaire Roman Abramovich has given up his job as a regional lawmaker in the Chukotka Region, and Anatoly Chubais, head of state nanotech corporation Rusnano, has transferred all of his money into an unspecified Russian bank, the company said.

  Top Russian officials and lawmakers are obliged by law to disclose their income but not specify its provenance, which, anti-corruption activists say, leaves a loophole for corrupt civil servants.
  Russia ranked 133rd of 174 countries in Transparency International’s Corruption Perceptions Index last year.
  http://en.rian.ru/politics/20130819/182850233/Russian-Officials-Now-Prohibited-From-Having-Foreign-Bank-Accounts.html

  0 0


  Atenţie, Olanda ne pregăteşte ceva (rău)!

  De la 1 ianuarie 2014, românii şi bulgarii trebuie să beneficieze de toate libertăţile pe piaţa muncii,libertăţi de care se bucură şi ceilalţi cetăţeni ai Uniunii Europene. Dar suntem siguri că această prevedere, înscrisă cu litere de foc în Tratatele de aderare, chiar va fi pusă în practică? Să ne mai gândim...

  La sfârşitul săptămânii trecute, vicepremierul şi ministrul olandez al afacerilor sociale, a publicat, împreună cu comentatorul englez David Goodhart, cunoscut militant pentru restricţionarea imigraţiei, un articol anti-imigraţie, apărut concomitent în ziarul olandez ”Volkskrant” şi în cel  britanic ”The Independent”.

  Autorii au cerut introducerea în discuţia Uniunii Europene a "consecinţelor negative" generate de migraţia forţei de muncă din Europa Centrală şi de Est.

  Să nu vă închipuiţi cumva că Lodewijk Asscher, tânărul ministru în vârstă de 39 de ani, ar fi vreun vreun extremist – partidul său de centru stânga, Partidul Muncii, face parte din familia social-democrată europeană şi este partener de coaliţie al celui de-al doilea guvern condus de Mark Rutte (liberal), învestit în noiembrie anul trecut.

  De altfel, ministrul olandez plasează tema chiar în interiorul generoasei idei a Europei sociale, pe care o vede ameninţată tocmai de migraţia forţei de muncă slab calificate şi sărace din Est.

  „Libera circulaţie a lucrătorilor reprezintă prea mult şi acest lucru aduce un avantaj exclusiv pentru angajatori”, spun autorii. Ei afirmă că în ţările mai bogate din UE, localnicii trebuie acum să concureze cu noii veniţi, gata să accepte salarii mult mai mici şi condiţii proaste de muncă.

  „Nou veniţii sunt uneori exploataţi de către angajatori lipsiţi de scrupule. De prea multe ori, angajatii plătesc prea putin (uneori chiar mai puţin decât salariul minim legal), angajaţii  trebuie să lucreze prea mult timp şi, uneori, să plătească nişte chirii exagerate pentru adăposturi proaste", arată autorii.
  Cu alte cuvinte, vinovaţi nu sunt angajatorii care încalcă legile propriilor state şi exploatează oamenii după metode demne de secolul al XIX-lea. Vinovaţi sunt imigranţii, iar problema se rezolvă stopând imigraţia, nu pedepsindu-i pe angajatorii lacomi.

  Dar poate fi stopată imigraţia? Atenţie, discutăm despre mişcarea forţei de muncă din interiorul Uniunii Europene şi nu despre cei care vin din afară. 

  Să nu uităm că atunci când noile state membre au aderat la Uniunea Europeană ( ”marele val” de la 1 mai 2004 şi mica extindere de la 1 ianuarie 2007), cetăţenii est-europeni nu au avut imediat acces neîngrădit pe piaţa muncii. Au fost impuse perioade de tranziţie, de cel mult şapte ani, pe care statele din Vest le puteau aplica sau nu – şi, în general, le-au aplicat.

  Tot la fel, noile state membre au fost de acord să-şi liberalizeze pieţele, să-şi alinieze preţurile, să-şi deschidă pieţele de capital şi aşa mai departe, beneficiind tot de perioade de tranziţie. Toate aceste măsuri, de o parte şi de alta, au fost acceptate de fiecare stat membru, atunci când a ratificat Tratatele de aderare.

  Acum, ministrul olandez vrea să schimbe regulile şi cere instituirea unui ”cod portocaliu”  la nivel european în privinţa imigraţiei. Ceea ce, în fapt, se poate realiza doar prin rescrierea tratatelor existente.

  "Există state net contributoare la politica de coeziune şi state beneficare - şi s-a văzut, la dezbaterile asupra Bugetului 2014-2020,  cât de egali sunt unii faţă de alţii."

  Lucru complicat, întrucât modificările Tratatului de la Lisabona trebuie ratificate de către toate statele membre, prin proceduri parlamentare sau referendum, după caz. Şi este greu de crezut că vreun stat din Europa Centrală şi de Est ar ratifica propunerea venită de la Haga.

  Şi totuşi ... Uniunea Europeană se află în plin proces de redefinire şi reconstruire, iar anumite ”cluburi” şi cercuri de putere au fost deja create.

  Există zona euro şi ceilalţi, care la rândul lor sunt şi ei împărţiţi între cei care vor să adere la eurozonă şi cei care nu vor. Dar şi în zona euro există diferenţieri, între ”nucleul dur” din Nord şi ”statele periferice”, din Sud.În definitiv, în zona euro Germania îşi impune voinţa în faţa Greciei sau a Spaniei, niciodată invers.

  Există state net contributoare la politica de coeziune şi state beneficare - şi s-a văzut, la dezbaterile asupra Bugetului 2014-2020,  cât de egali sunt unii faţă de alţii...

  Există state membre în Spaţiul Schengen şi state ţinute la uşă de către unele state membre. Iar exemplele pot continua.

  Uniunea Europeană a experimentat, de altfel, cu destul succes, practica ”tratatelor paralele Tratatului”. Pentru că Marea Britanie şi, într-o primă fază, Cehia, s-au opus modificării Tratatului de la Lisabona, statele membre au adoptat, în ianuarie 2012, un tratat interguvernamental, numit, pe scurt, ”Pactul fiscal”.

  Un eventual „pact anti-imigraţie”, adoptat de un număr de state membre cu influenţă mare în cadrul Uniunii, ar instituţionaliza, practic, ”Europa cercurilor concentrice”, despre care se tot discută, ca variantă de potolire a avântului eurosceptic din Vest – iar preţul îl vor plăti, bineînţeles, esticii...
  Până ca un asemenea scenariu să devină realitate va fi însă nevoie de timp şi de multe dezbateri aprinse.

  Deocamdată, vicepremierul olandez nu face decât să ambaleze chestiunea imigraţiei în poleiala strălucitoare a Europei sociale şi să o prezinte pe masa dezbaterii de la Bruxelles.

  Astfel, el scoate politica anti-imigraţie din cadrul prea puţin frecventabil, delimitat de extremismul politic şi presa tabliodă în goană de exprimări tari şi de senzaţional ieftin.   

  Este un pas mic, dar important, în direcţia de care ne temem.

  http://adevarul.ro/international/europa/atentie-olanda-pregateste-rau-1_521347c5c7b855ff56f5e93d/index.html
  =================================
  ==============================================
  ============================================================

  0 0


  Iulian Rădulescu, împăratul romilor, ne-a declarat că, după perioada de doliu după Florin Cioabă, are gânduri mari cu fostul ministru al turismului. Totodată, ne-a mai spus că nu a fost şi nu va fi niciodată un fan al lui Băsescu, pentru că preşedintele are trei feţe şi este obraznic.

  Este în doliu, dar se gândeşte la... însurătoare. După înmormântarea lui Florin Cioabă şi după ce trece perioada de doliu care se impune, Iulian Rădulescu, împăratul romilor, este hotărât să o ceară în căsătorie pe Elena Udrea. Rădulescu spune că decizia a luat-o după ce a văzut-o pe Udrea în costumul de baie minuscul în care s-a afişat. Mai mult, este hotărât să cedeze o bună parte din averea familiei sale pentru a o „îmbrăca” în aur pe Udrea. „O să las să treacă îngroparea defunctului, doliul după Florin Cioabă şi o cer de nevastă pe Elena Udrea. O cer de la Blaga, cât o costa! Iubesc bikinii ăia de trei-patru centimetri cum îi poartă ea aşa, în faţă. Nu aş vrea nimic de la ea decât bikinii ăia. Sunt în stare să fac crimă cu Băsescu pentru Udrea! N-am făcut săpături, dar, după cum spune ea un cuvânt şi dă din cap, pare a fi de etnie romă. Oricum, o pun să stea în picioare în faţa mea, în costumul ăla de baie, şi îi pun aur cu găleata până la genunchi, să-i acopere. Într-o găleată intră 1.500 de cocoşei. Dacă daţi publicităţii că vreau s-o cer de nevastă pe Udrea, o omoară Băsescu până dimineaţă!”, ne-a declarat împăratul romilor.

  Se laudă cu potenţa... financiară
  Totodată, Iulian a încercat să justifice că este suficient de bogat încât să îşi permită orice lux, susţinând că are două palate pe aceeaşi stradă şi că unul singur valorează şapte milioane de euro. „La mine în cabinet am multe tablouri care sunt în rame de aur, am mobilier Ludovic al VI-lea, de şapte miliarde de lei, scaunul pe care stau eu este de mare valoare, dar oamenii nu ştiu”, ne-a mai precizat Iulian Rădulescu.

  „Băsescu este obraznic şi are trei feţe”

  Împăratul romilor ne-a spus că niciodată nu i-a plăcut de Băsescu. „Eu nu am avut o relaţie bună cu Traian Băsescu. Cu câţiva ani în urmă, când a candidat prima oară la preşedinţie, i-am spus: «Eu nu te văd pe tine bine şi nu pot să-mi dau consimţământul să te aleagă preşedinte». Şi l-a luat pe Cioabă şi a lucrat cu el cum a crezut. Nu am fost şi nici nu voi fi vreodată un fan al lui Băsescu. Eu sunt născut cu al şaptelea simţ şi acest simţ mi-a spus că omul ăsta are trei feţe – nu ştiu care este faţa lui, că nu pot să-l cunosc – şi că nu e om şi, până la urmă, cine ştie unde va ajunge cu obrăznicia lui. Este un om obraznic. Eu am două licenţe în buzunar: cea de drept şi cea de management şi inginerie economică, am mult mai multe studii ca Băsescu, că Institutul de Marină e un fel de birjărerie”, a afirmat Iulian Rădulescu.

  basescu cioaba

  Vrea să vândă voturile romilor pe bani mulţi

  Împăratul Iulian s-a arătat extrem de dezamăgit de politicieni, în special de cei de la PDL, care au cerut voturile romilor şi după aceea nu i-au mai băgat în seamă. „Ce ne mai giugiuleau cât au avut nevoie de noi, apoi nu i-am mai văzut. La alegerile locale şi prezidenţiale, PDL ne-a dat o pungă cu o sticlă de ulei, o pungă de făină, una de mălai, o portocală şi o bască. Băsescu şi ceilalţi, parlamentarii, nu vor vedea trei lulele, trei ciuperci otrăvite de la noi din Sibiu! De-acum încolo, totul este pe bani, să nu mai vină unul, bag în puşcărie cinci-şase din romii mei şi îi fac de-i ia Salvarea de la poartă. La alegeri, politicienii să vină cu camionul de bani dacă vor voturi, să vină cu seiful cu bani! Eu o vorbă din popor: naşul o dată a văzut-o pe-a finii. Nu o să se mai lipească de mine vreunul din ăştia care vor mai candida”, a mai declarat Iulian Rădulescu.  iulian

  Preconizează 200.000 de oameni la înmormântare

  Oficialii Primăriei Sibiu au declarat că, pentru înmormântarea regelui Cioabă, familia acestuia este nevoită să ceară autorizaţie pentru miting având în vedere că vor fi prezente mii de persoane. Împăratul Iulian susţine însă că nu s-a făcut nicio cerere către municipalitate. „Nu cred că o să ne ceară autorităţile locale din Sibiu vreo autorizaţie să participăm la înmormântare. Să vedem ce-o să zică atunci când se vor trezi cu valul de 200.000 de oameni acolo”, a declarat Iulian Rădulescu.  cioaba

  Adus cu avionul aseară

  Trupul neînsufleţit al lui Florin Cioabă a ajuns, aseară, în România. Sicriul a fost adus în Bucureşti cu o cursă de linie a Turkish Airlines, care a aterizat pe Aeroportul “Henri Coandă” la ora 20.50. De la aeroport, trupul neînsufleţit al autointitulatului rege al romilor a fost dus direct la Sibiu. Tot ieri, fiul lui Florin Cioabă, Dorin, a ţinut să infirme faptul că sicriul tatălui său va avea aer condiţionat, aşa cum s-a vehiculat în presă. Potrivit acestuia, de fapt este vorba despre capacul sicriului, prevăzut cu o astfel de tehnologie.  cioaba

  Înmormântat lângă tatăl său

  Potrivit lui Dorin Cioabă, regele romilor va fi înmormântat, cel mai probabil, sâmbătă deoarece tradiţia creştină spune că mortul trebuie să stea trei nopţi în casa lui. Florin Cioabă va fi îngropat în cimitirul din Sibiu, chiar lângă mormântul tatălui său, Ioan. Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Sibiu, Mirela Grigore, familia Cioabă a concesionat respectiva parcelă pe 25 de ani, pentru care a achitat 310 lei. Familia a mai concesionat o parcelă, aflată, de asemenea, lângă mormântul lui Ioan Cioabă.

  Slujbă penticostală şi baptistă

  Slujba de înmormântare a lui Florin Cioabă va fi oficiată de preşedintele Cultului Penticostal din România, Riviş Tipei, şi de vicepreşedintele Uniunii Baptiştilor din România, pastorul lugojean Ionel Tuţac. În afara acestora, la ceremonie vor mai oficia pastori penticostali din ţară şi din străinătate. La înmormântare nu se vor purta haine negre întrucât penticostalii nu au o culoare specifică pentru doliu. De asemenea, cei care vor veni pentru a-i prezenta un ultim omagiu lui Florin Cioabă vor trebui să se conformeze tradiţiei penticostale, “fără manele, dansuri şi alcool”, fiind permise doar cântece religioase şi rugăciuni. Întreaga comunitate romă va ţine doliu 30 de zile. Potrivit tradiţiei, în această perioadă, femeile nu au voie să se pieptene, să se spele pe cap şi să facă de mâncare.

  Iată cum i se poate deconta spitalizarea

  Reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) au precizat, ieri, într-un comunicat că în ceea ce priveşte decontarea spitalizării lui Florin Cioabă în Turcia se va analiza şi formula un punct de vedere în conformitate cu prevederile legale în vigoare, pe baza documentelor puse la dispoziţie, în situaţia în care va exista o solicitare în acest sens. Între România şi Turcia există un acord încheiat în domeniul securităţii sociale, semnat la Ankara pe data de 6 iulie 1999 şi ratificat de România prin Legea nr. 551/2002. Decontarea se efectuează între instituţiile competente ale celor două ţări, respectiv CNAS şi preşedinţia instituţiei de asigurări sociale (SSKB) din Turcia, la nivelul tarifelor utilizate în sistemul de securitate socială din statul pe al cărui teritoriu au fost acordate serviciile respective. (A.M. & D.A.)

  „Eu i-am atras atenţia lui Cioabă să nu meargă în Antalya, că e pericol. Păi, sunt călduri insuportabile, pleci de aici, de la 30 de grade, şi ajungi acolo la 50 de grade! Cum să rezişti?!” IULIAN RĂDULESCU

  „Cioabă nu o să aibă sicriu de aur. Chiar dacă i-ar face sicriu de aur, credeţi că rămâne acolo, în pământ, când sunt atâţia hoţi? Au furat ei tablourile din Olanda, d-apoi un sicriu din Sibiu!” IULIAN RĂDULESCU

  75 de ani are împăratul Iulian.

  Sursa:
  http://www.ziarulring.ro/stiri/eveniment/218879/Imparatul-Iulian-Dupa-doliu-o-cer-de-NEVASTA-pe-ELENA-UDREA-
  =========================
  ========================================
  =======================================================

  0 0

   
  Incredibil, dar adevărat!Procurorii şi judecătorii pot face parte din organizaţii secrete precum Masoneria, a decis CSM.Şi asta cu toate că principiul de bază al acestei organizaţii spune că membrii trebuie să se ajute mereu între ei.

  Consiliul Superior al Magistraturii a luat această decizie ieri, după ce plenul şi-a însuşit o analiză a inspectorilor . Nu este pentru prima dată când consiliul legitimează apartenenţa judecătorilor şi procurorilor la această organizaţie.

  Prima dată, în 2007,a spus că magistraţii pot face parte din Masonerie fără niciun fel de problemă, aceasta nefiind o incompatibilitate. Însă aici se ridică mai multe probleme!

  De exemplu, cum poate fi tras la răspundere un judecător care este obligat prin lege să dea dovadă de imparţialitate, în situaţia în care în boxa acuzaţilor se află un alt "frate" mason? Aţi spune că nu este nicio problemă, dar, conform un principiu fundamental al masoneriei, „fraţii se sprijină necondiţionat între ei".

  În 2007, CSM spunea că „apartenenţa la o organizaţie masonă nu este incompatibilă  cu calitatea de judecător sau procuror in funcţie".

  Ce ignoră CSM? Magistraţii, la intrarea în profesie depun un jurământ prin care se angajează  să respecte legea şi valorile sociale. La fel şi masonii. Numai că ei jură să se sprijine între ei necondiţionat.

  Nici ieri CSM nu a văzut o incomplatibilitate între cele două angajamente.Dimpotrivă, deşi şedinţele masonice sunt scerete, iar masonii ascund apartenenţa la organizaţie, CSM priveşte cu admiraţie frăţia masonilor, subliniind că „Francmasoneria este un sistem de morală special care cere membrilor săi ţinută morală şi bună reputaţie, prin morală înţelegându-se bunătate, onestitate, sinceritate, loialitate, justeţe".

  Cum ar putea să demonstreze oare un justiţiabil că un judecător e mason,în condiţiile în care Masoneria este o organizaţie "discretă", şi cu atât mai mult să poată dovedi că partea din dosar favorizată ar fi la randul ei "frate" cu judecătorul? Extrem de greu.

  Şi, în cele mai multe cazuri,răspunsul la această întrebare rămâne un secret  bine păstrat între fraţii masoni.
  http://www.antena3.ro/romania/consiliul-superior-al-magistraturii-a-decis-ca-magistratii-pot-fi-masoni-225488.html


  Ziar: Gazeta de Cluj . "Masoneria se pregăteşte să recruteze magistraţi"

  Membrii unei comisii din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii au decis că magistraţii pot face parte din masonerie. Conform minutei şedinţei în care a fost adoptată această hotărâre, un singur vot a fost înregistrat împotrivă, restul magistraţilor fiind de acord cu noua reglementare. Printre cei care şi-au exprimat votul se numără foştii şefi ai CSM, Horaţiu Dumbravă, Alina Ghica sau judecătorul clujean Cristi Danileţ. De asemenea, conform unei hotărâri mai vechi a CSM, s-a hotărât şi că unui judecător mason nu îi este interzis să judece un alt mason, aşa cum nici unui procuror nu îi este interzis să cerceteze un alt mason.

  Comisia nr. 2 Eficientizarea activităţii CSM şi a instituţiilor coordonate, parteneriatul cu instituţiile interne şi societatea civilă din 16 aprilie 2013 a luat în discuţie nota Direcţiei legislaţie, documentare şi contencios (DLDC) a CSM privind posibilitatea sau imposibilitatea judecătorilor şi procurorilor de a face parte dintr-o organizaţie masonică. “Cu majoritate de voturi, Comisia şi-a însuşit punctul de vedere al DLDC în sensul că judecătorii şi procurorii pot face parte dintr-o organizaţie masonică”, se arată în minuta şedinţei în cadrul căreia a fost luată această decizie.

  Conform unui magistrat clujean această hotărâre nu ar fi trebuit adoptată pentru că, în acelaşi fel în care magistraţii nu au voie să facă parte din partide politice, la fel nu ar trebui permisă apartenenţa judecătorilor sau procurorilor în cadrul unor structuri create pe o ierarhie.

  “În primul rând, pentru români masoneria este privită ca un fel de mafie, o societate nebuloasă pe care majoritatea nu o înţelege şi din pricina asta se teme. Însă cel mai important aspect al masoneriei este că această societate este bazată pe o ierarhie în care membrii sunt subordonaţi între ei. Mai mult, masonii sunt devotaţi lojilor din care fac parte şi dacă un magistrat va fi pus în situaţia să judece sau să ancheteze un membru superior lui ca grad în cadrul masoneriei există mari semne de întrebare asupra echitabilităţii judecătorului sau procurorului pus în această situaţie. Apoi, masoneria nu este o asociaţie oarecare ştiinţifică, ci devine un stil de viaţă care primează înaintea slujbei”, este de părere sursa citată.

  Sute de masoni se pot ascunde în spatele robelor
  Conform istoricului clujean Tudor Sălăgean, în ţară există peste 10 loji masonice care pot număra de câteva zeci la câteva sute de membri fiecare.
  “În România, cred că există un număr mai mare de zece loji masonice, chiar numărul obedienţelor se apropie de 15. Unele dintre acestea numără probabil peste zece mii de membri, altele doar câteva sute. Este greu de făcut o diferenţiere. Există patru sau cinci obedienţe care sunt mai importante. Marea Lojă Naţională din România are peste zece mii de membri şi este recunoscută de Marea Lojă a Angliei, fiind considerată din acest motiv singura lojă regulară. (…) În România, perioada de după 1990 este probabil cea mai complicată şi cea mai greu de descifrat perioadă a francmasoneriei. În această perioadă există o proliferare extremă a organizaţiilor masonice şi există conflicte între ele pentru că fiecare organizaţie, fiecare conducător al acesteia încearcă să afirme identitatea propriei organizaţii şi de acolo provin conflictele”, explica istoricul clujean într-un interviu acordat Gazetei de Cluj.

  De asemenea, el mai adăuga şi faptul că în unele situaţii membrii masoneriei au luat decizii prin care s-a schimbat cursul istoric al ţării.

  “În România există mai multe obedienţe masonice, fiecare dintre ele are o politică diferită în raport cu societatea şi cu mass-media. Sunt obedienţe care sunt foarte deschise, ale căror mari maeştri apar în societate, dau interviuri, prezintă cărţi, dar sunt şi obedienţe care îşi ţin identitatea secretă. Fiecare urmează linia pe care o consideră cea mai potrivită. Niciuna dintre ele nu face parte din clasa politică, din Parlament sau din Guvern. În trecut, au fost perioade în care rolul francmasoneriei a fost foarte important. Masoneria a patronat sau chiar a contribuit decisiv la evenimente foarte importante din istoria României”, declara Sălăgean în cadrul interviului.

  Cine sunt membrii CSM care au decis că magistraţii pot fi masoni

  Din Comisia nr. 2 – Eficientizarea activităţii Consiliului Superior al Magistraturii şi a instituţiilor coordonate; parteneriatul cu instituţiile interne şi societatea civilă fac parte următorii magistraţi
  1.Coordonator – domnul  judecător MARIUS TUDOSE BADEA
  2. judecător MIRCEA ARON – Membru al Consiliului Superior al Magistraturii
  3. judecător ADRIAN BORDEA – Vicepreşedintele Consiliului Superior al Magistraturii
  4. judecător ALINA NICOLETA GHICA – Membru al Consiliului Superior al Magistraturii
  5. judecător ALEXANDRU ŞERBAN – Membru al Consiliului Superior al Magistraturii
  6.judecător NICOLAE HORAŢIUS DUMBRAVĂ – Membru al Consiliului Superior al Magistraturii
  7.judecător MONA-LISA NEAGOE – Membru al Consiliului Superior al Magistraturii
  8. judecător CRISTI VASILICĂ DANILEŢ – Membru al Consiliului Superior al Magistraturii
  9.procuror GHEORGHE MUSCALU – Membru al Consiliului Superior al Magistraturii
  10. procuror BOGDAN GABOR – Membru al Consiliului Superior al Magistraturii
  11.procuror FLORENTINA GAVADIA – Membru al Consiliului Superior al Magistraturii
  12.DANIELA CIOCHINĂ – Membru al Consiliului Superior al Magistraturii
  13.prof. univ.dr. CORINA ADRIANA DUMITRESCU – Membru al Consiliului Superior al Magistraturii
  14.procuror ELENA HACH – Membru interimar al Consiliului Superior al Magistraturii

  Răzvan Robu

  http://www.gazetadecluj.ro/stiri-cluj-justitie/masoneria-se-pregateste-sa-recruteze-magistrati/

  ======================================================================
  ==================================================
  ==========================

   

   
  Si ce daca.... Romanii dorm, au alte treburi importante! Oricum, nu se baga!
   

   

  =========================
  =====================================================
  ======================================================================
  FOTOGRAFIA ZILEI
   
  Ilie Bâtcă
  Să caută un preşedinte!
  Mă fraţilor, când vă zisei io că noi, românii, nu prea ştim să ne orientăm, sărirăţi cu gura pă mine. Da` sărirăţi rău de tot, ce mai! Acu`, de când rromii lu` defunctu` Cioabă au doi regi, crez că-mi daţi dreptate! Păi, cum dar? Iote că la ăştia să poate, da` la noi, nu! Dacă rromii vor avea doi regi, unu` păntru trebile dinlăuntru şi altu` păntru trebile din afară ale etniei, de ce nu am avea şi noi doi preşedinţi? Pă unu`, al românilor de pretutindeni, îl avem deja, în persoana lu` domn` Băsescu. Rămâne să ne mai punem unu` şi păntru noi, ăştia din ţară, iar pă domn` Băsescu să li-l lăsăm românilor de pretutindeni, că ei îl făcură din nou preşedinte! Ce ziceţi? N-am dreptate?
  ===================================================
  ========================================
  ==========================

older | 1 | .... | 5 | 6 | (Page 7) | 8 | 9 | .... | 41 | newer