Quantcast
Channel: Mehedinti Blog online
Viewing all 880 articles
Browse latest View live

Se reconfigureaza super-puterile lumii. Pentru cine are ochi de vazut si urechi de auzit, este bine sa ia aminte!

$
0
0

S-a schimbat topul puterilor economice mondiale:
Rusia a devansat Germania.

Rusia a urcat pe a cincea poziţie în topul celor mai mari economii din lume, în timp ce Germania a căzut pe locul şase, potrivit unui raport realizat de Banca Mondială.

Economia bazată pe industria energetică şi pe exporturi a Rusiei a ajuns anul trecut la valoarea de 3.400 de miliarde de dolari, urcând astfel o poziţie în topul celor mai mari economii din lume. De acolo a coborât Germania, cea mai mare şi mai puternică economie europeană, a cărui Produs Intern Brut a ajuns la valoarea de 3.300 de miliarde de dolari.

Prima poziţie continuă să fie ocupată de Statele Unite ale Americii, urmate de China şi India.

Statele Unite ale Americii îşi vor pierde statutul de cea mai mare putere economică din lume mult mai repede decât se aştepta cineva.Potrivit unui raport al Fondului Monetar Internaţional, China va ocupa acest locîncepând din anul 2016, iar era americanilor va apune.

   Ţara              Valoarea PIB*
1. SUA              15.600
2. China           12.400
3. India              4.800
4. Japonia        4.500
5. Rusia            3.400
6. Germania     3.300
7. Brazilia          2.400
8. Franţa           2.400
9. Marea Britanie 2.300
10. Mexic             2.000

*miliarde de dolari
sursa: raportul Băncii Mondiale
=====================================================
========================================
=========================

Noi jucam ... in alta Liga!
Toma Caragiu : N-ai pe cineva !  



==========================
==========================================
======================================================

Mai in gluma, mai in serios! Senzational! Băsescu ar putea deveni cetățean moldovean! UPDATE. Traian Basescu, intr-un interviu pentru ProTV Chisinau: O sa cer cetatenia Republicii Moldova

$
0
0
 
Primarul Chişinăului:În glumă sau în serios,
Băsescu ar putea deveni cetăţean moldovean,să continue lupta aici.
 
 
Preşedintele Traian Băsescu a avut, miercuri, la Chişinău, o întâlnire cu primarul Dorin Chirtoacă, acesta spunând că Băsescu ar putea, "în glumă sau în serios", să devină cetăţean moldovean şi "să continue lupta de pe celălalt mal al Prutului", situaţie asemănătoare cu cea a domnitorului Cuza.
 
"Cu titlu de glumă, dar cine ştie, poate fi şi serios, când avem noi alegerile parlamentare anul viitor, este exact perioada când îşi aduce la împlinire mandatul al doilea de preşedinte şi dacă doreşte, poate obţine cetăţenia R.Moldova şi poate continua lupta de pe acest mal al Prutului, împreună cu noi", a declarat Chirtoacă la finalul întrevederii cu Băsescu de la Primăria Chişinăului.
 
Întrebat în ce calitate ar trebui Băsescu să continue lupta dincolo de Prut după ce primeşte cetăţenia, Chirtoacă a spus că preşedintele român nu ar avea nevoie de niciun titlu oficial, deşi ar putea obţine orice poziţie şi-ar dori în R.Moldova.
 
 
"În calitatea lui de Traian Băsescu, nu mai este nevoie de niciun titlu oficial. Aici lucrurile sunt clare, sunt convins că poate obţine orice poziţie în R .Moldova dacă şi-ar dori",
a spus Chirtoacă.
 
De asemenea, întrebat dacă Băsescu ar putea fi primarul Chişinăului sau preşedintele R.Moldova, având în vedere funcţiile sale deţinute în România, Chirtoacă a spus că nu trebuie speculat, iar primăria şi funcţiile nu se tranzacţionează.
 
"Putem fi o echipă pentru a lupta în continuare pentru ca în spaţiul românesc să se facă dreptate până la urmă. A fost o glumă, acum contează partea cealaltă, care ţine de R.Moldova ca stat de integrare europeană. Restul sunt lucruri care se aranjează pe parcurs. Dacă dânsul va dori la modul serios, nu am nimic împotrivă la câte cetăţenii au fost acordate de România cetăţenilor R. Moldova. Prin aceasta am avea o situaţie cum a fost cu Alexandru Ioan. Cuza, vă mai amintiţi, la 1859", a adăugat el.
 
 
Primarul Chişinăului i-a solicitat lui Băsescu şi sprijin pentru ideea sa ca fiecare primărie de localitate din R.Moldova să primească o finanţare anuală nerambursabilă de câte 50.000 de euro din partea Guvernului României pentru a face lucrări de infrastructură.
 
"Ar însemna din bugetul României 0,1%. Am convenit să detaliem acest subiect şi să încercăm să promovăm un asemenea proiect la nivelul majorităţii parlamentare din România şi respectiv guvernului român", a spus Chirtoacă.
 
Întrebat cum s-a angajat Băsescu să susţină această idee, Chirtoacă a răspuns că nu a intrat în aceste detalii cu preşedintele. "Nu am intrat în asemenea detalii, dar preşedintele întotdeauna a susţinut, susţine şi va susţine în continuare R. Moldova, sunt convins", a mai spus Chirtoacă.
Edilul moldovean i-a arătat lui Băsescu şi o piatră în forma hărţii României Mari pe care a găsit-o pe malul lacului Bicaz. "Aşa a vrut mama natură şi bunul Dumnezeu, fără niciun fel de intervenţie din partea omului", a mai spus Chirtoacă.
 
Băsescu a plecat de la Primăria Chişinăului fără a susţine declaraţii, el făcând însă o nouă baie de mulţime printre aproximativ 100 de susţinători adunaţi în faţa sediului instituţiei. Şeful statului va mai avea miercuri seară la Chişinău o întâlnire cu reprezentanţi ai societăţii civile şi bisericii.
 
=========================================
=========================================================
====================================================================
 
UPDATE
====================================
 
 
Traian Basescu, intr-un interviu pentru ProTV Chisinau
O sa cer cetatenia Republicii Moldova
 
 

 
=============================
================================================
 
FOTOGRAFIA ZILEI
============================================
 
 
================================================================
=======================================
===============

Fara numar, fara numar! Senatul a cheltuit cu alesii, in primele 4 luni de mandat, peste 10.400.000 lei

$
0
0
 
Camera superioara a Parlamentului a cheltuit cu senatorii in primele patru luni de mandatdin legislatura 2012-2016suma de 10.432.129 lei,cele mai mari cheltuieli inregistrandu-se in luna martie - 2.713.849 lei, iar cele mai mici, in luna ianuarie - 2.468.630 lei.

 

 Potrivit informatiilor postate pe site-ul oficial al Senatului, in luna februarie s-a cheltuit suma de 2.621.599 lei, iar in luna aprilie - 2.628.051 lei.

 

 Cheltuielile cu senatorii cuprind veniturile (indemnizatia calculata brut), diurna de deplasare in Bucuresti, transportul in tara, dar si cazarea in Capitala sau in teritoriu, precum si decontarea facturilor telefonice ale parlamentarilor.

 

 Documentele oficiale nu ofera insa precizari si cu privire la cheltuielile efectuate pentru plata personalului salarial angajat la cabinetele senatoriale sau la cele pentru achizitionarea unor bunuri pentru acestea.


 

 Astfel, pentru luna ianuarie, Senatul a alocat suma de 1.213.560 lei pentru plata indemnizatiei senatorilor (brut), in timp ce diurna in teritoriu a ajuns la valoarea de 111.564 lei, iar cea pentru deplasare in Bucuresti, la 86.787 lei. Pentru transportul in tara al senatorilor s-a inregistrat o cheltuiala de 165.531 lei.

 

 In ce priveste cazarea alesilor in prima lor luna de mandat, Senatul a cheltuit suma de 870.225 lei pentru cazarea in Capitala si 5.640 lei pentru cazarea in teritoriu.

 

 Cheltuielile Senatului cu telefonia mobila au ajuns sa fie in ianuarie de 15.323 lei, cele mai mari facturi fiind ale senatorului de diaspora Viorel Badea (PDL) - 1.503 lei - si ale lui Traian Igas (PDL) - 650 lei -, in aceste sume fiind incadrate si apelurile telefonice efectuate in afara tarii (roaming) in perioada deplasarilor externe aprobate de conducerea Senatului.

 

 Alti senatori care au avut cheltuieli mai mari cu telefonia mobila, dar care nu au efectuat si apeluri in regim roaming sunt chestorul social-democrat Ioan Chelaru (172,59 lei), liderul grupului parlamentar al PNL, Puiu Hasotti, cu o factura pe luna ianuarie de 170,58 lei, Marius Nicoara (164,83 lei) si Vasile Nistor, Nicolae Moga, Cristian Dumitrescu, Dumitru Pelican, Ion Rotaru, Marko Bela, Nicolae Moga, toti avand facturi in valoare de cate 162,82 lei.

 

In topul senatorilor cu facturi de telefonie nesemnificative se afla lideri ai grupurilor parlamentare, dar si presedintele Senatului, Crin Antonescu, care a avut in luna ianuarie o factura in valoare de 6,19 lei. Si liderul grupului parlamentar al PDL, Cristian Radulescu, a avut o factura redusa, de numai 1,69 lei, iar chestorul UDMR al Senatului, Verestoy Attila, a avut o factura in valoare de 2,72 lei.




 
In ceea ce priveste luna februarie, Senatul a cheltuit cu indemnizatia bruta a membrilor sai 1.207.166 lei iar cu diurnele - in teritoriu 105.264 lei si de deplasare in Capitala 269.741 lei, in timp ce transportul in tara a ajuns la suma de 250.399 lei. Cazarea senatorilor in cea de-a doua luna de mandat a fost de 768.686 lei in Bucuresti si de 6.235 lei in tara.

 

 Pentru luna februarie, cheltuielile cu telefonia mobila au scazut fata de luna precedenta la 14.108 lei. Cea mai mare suma de plata pentru serviciile de telefonie mobila apartine senatorului Damian Draghici - 700 lei, acesta fiind urmat indeaproape de senatorul de diaspora Viorel Badea, a carui factura ajunge la 634 lei. La o distanta considerabila de cei doi se afla Cristian Dumitrescu (282 lei) si Doina Silistru (135 lei). In cazul tuturor senatorilor amintiti, in facturile pe luna februarie au fost inregistrate si apelurile efectuate in regim roaming pe durata deplasarilor externe.

 

 Printre alesii care au vorbit mai putin la telefon in luna februarie se numara presedintele Senatului, Crin Antonescu, cu o factura de 11,89 lei, precum si Verestoy Attila (8,21 lei), Mario Oprea (23,56 lei) si Florin Constantinescu (0,55 lei).

 



 In luna martie a anului in curs, Camera superioara a Parlamentului a avut cele mai ridicate cheltuieli cu senatorii, acestea cifrandu-se la valoarea de 2.713.849 lei. Din aceasta suma, indemnizatia bruta a senatorilor a ajuns la 1.207.489 lei, diurna in teritoriu - 191.632 lei, cea pentru deplasarea in Bucuresti - 248.604 lei, iar cazarea senatorilor a costat in Capitala 788.719 lei, iar in teritoriu 2.168 lei. Transportul in tara a atins valoarea de 260.836 lei iar cheltuielile cu telefonia mobila - 14.401 lei.

 

 Facturi mai mari la telefon au avut in luna martie senatorii Damian Draghici (961 lei), Georgica Severin (931 lei), Viorel Badea (400 lei), Tudor Chiuariu (219 lei), Constantin Tamaga (212 lei), Petru Filip (193,72 lei), Corneliu Dobritoiu (165 lei) si Ilie Sarbu (130 lei). Si in cazul unora dintre senatorii amintiti facturile ridicate se justifica prin apelurile internationale efectuate pe durata deplasarilor externe.

 

 Cele mai mici facturi au fost cele ale senatorilor Cristian Radulescu (2,52 lei), Verestoy Attila (2,63 lei), Marius Nicoara (3,22 lei), Puiu Hasotti (6,08 lei) si cea a presedintelui institutiei, Crin Antonescu, in valoare de 12,59 lei.

 

 In cea de-a patra luna de mandat, Senatul a cheltuit 2.628.051 lei cu membrii sai, indemnizatia bruta a acestora cotandu-se la valoarea de 1.204.955 lei, diurna in teritoriu - 171.055 lei, cea pentru deplasarea la Palatul Parlamentului - 243.425 lei, in timp ce transportul in tara a atins suma de 257.443 lei. Cheltuielile cu cazarea senatorilor in Capitala au fost de 719.464 lei iar in teritoriu - 18.476 lei.

 In luna aprilie a anului in curs, cheltuielile Camerei superioare a Parlamentului cu telefonia mobila au fost de 13.233 lei, cele mai mari facturi inregistrandu-se in continuare in cazul senatorilor care au efectuat deplasari externe sau al celor care au fost alesi in colegii din diaspora. Este vorba despre Damian Draghici (1.381 lei), Petru Filip (309 lei), Cristian Dumitrescu (182 lei) si Viorel Badea (131 lei).

 

 Cele mai mici facturi de telefonie mobila au fost ale senatorilor Cristian Radulescu (1,66 lei), Verestoy Attila (3,22 lei) Ion Rotari (4,29 lei), Marius Nicoara (6,16 lei), Crin Antonescu (9,44 lei), Mario Oprea (12,54 lei) si Haralambie Vochitoiu (25,74 lei).

 

 In toate cele patru luni de mandat (ianuarie - aprilie, inclusiv) au fost si senatori a caror factura de telefonie mobila a fost de zero lei, multi dintre acestia alegand sa isi foloseasca telefonul personal si in interes de serviciu.

 

 Pe langa toate aceste cheltuieli, Senatul a decontat si sumele aferente mai multor deplasari externe.

 

 Astfel, in luna ianuarie senatorul de diaspora Viorel Badea a avut o deplasare in Franta si in Spania, beneficiind de alocarea sumei de 11.913 lei. Tot in luna ianuarie, senatorul Traian Igas a avut o deplasare in Franta, decontul valorand 8.312 lei, iar Mihaela Popa a efectuat o deplasare in Irlanda, cheltuielile fiind de 3.586 lei.

 

 In luna februarie conducerea Senatului a aprobat mai multe deplasari externe in Serbia, Franta, Turcia, Austria, valoarea totala a cheltuielilor fiind de 14.032 lei. Dintre acestea, cea mai costisitoare - 3.523 lei - a fost cea a fostului premier Mihai Razvan-Ungureanu, care a participat la Reuniunea OSCE din Austria.

 

 Si in luna martie senatorii au efectuat deplasari, in Italia, Belgia, Danemarca, Irlanda, Franta, Polonia, Ecuador, SUA, cheltuielile totale atingand valoarea de 94.193 lei. Dintre acestea, cele cu deconturi mai mari sunt deplasarea efectuata de presedintele Comisiei pentru cultura, Georgica Severin, in Franta, la Festivalul de Carte (12.782 lei), cea a senatorului Dumitru Oprea in Ecuador, la cea de-a 128-a Reuniune a Uniunii Interparlamentare (11.698 lei), cea a lui Mircea Banias la Forumul Crans Montana din Belgia (8.030 lei) sau cea a lui Liviu Pasca la acelasi Forum Crans Montana (8.165 lei).

 

 In luna aprilie, senatorii au efectuat deplasari externe in Macedonia, Italia, Maroc, Franta, Ungaria, SUA, Irlanda, Ucraina, Cipru, Slovacia, Ecuador, valoarea totala atingand suma de 66.002 lei. Dintre acestea, suma cea mai mare decontata de Senat a fost in cazul deplasarii efectuate de Dumitru Oprea in Ecuador, la Reuniunea a 128-a UIP, in valoare de 11.698 lei. Alte deplasari costisitoare in luna aprilie au fost cele ale senatorilor Damian Draghici (Franta, Summitul presedintilor Parlamentelor membre ale Adunarii Parlamentare a Uniunii pentru Mediterana - 7.246 lei), Tudor Barbu (Cel de-al 82-lea seminar Rose-Roth desfasurat la Maroc - 6.444 lei), Lucian Iliescu (reuniunea presedintilor Comisiilor pentru Munca, desfasurata in Irlanda - 5.169 lei).


=====================
=============================================
============================================================
FOTOGRAFIA ZILEI:
 
NO COMMENT
 
======================================
====================================================
=================================================================

BREAKING NEWS. OMAR HAYSSAM A FOST PREDAT POLITIEI ROMANE. "Multi nu vor mai dormi bine vacanta asta si anii urmatori"! Dar... Cine este OMAR HAYSSAM şi cum a reuşit să fugă din ţară după condamnare? UPDATE

$
0
0
"Multi nu vor mai dormi bine vacanta asta si anii urmatori".
 
Omar Hayssam a fost predat Politiei Romane.
Acesta e in arestul politiei, pe teritoriul Romaniei.
 
Administratia prezidentiala din Romania anunta printr-un comunicat de presa ca Omar Hayssam, condamnat la 20 de ani de inchisoare pentru acte de terorism in cazul celor trei jurnalisti romani rapiti in Irak, a fost predat Politiei Romane
 
OMAR HAYSSAM, PREDAT POLITIEI ROMANE, LIVE UPDATE:
UPDATE 08:40 Purtatorul de cuvant al sefului statului, Bogdan Oprea, a precizat, pentru MEDIAFAX, ca Omar Hayssam se afla in acest moment in arestul Politiei Romane, fiind predat politistilor la ora 6.40.

"Omar Hayssam se afla in acest moment pe teritoriul Romaniei, in arestul Politiei. El a fost predat politistilor romani la ora 6.40", a mentionat Oprea.

UPDATE 08:35 Consilierul prezidential pentru afaceri strategice si securitate internationala, Iulian Chifu, afirma, referitor la cazul Omar Hayssam, ca un "un stat serios isi aduce acasa toti infractorii condamnati", el adaugand: "Multi nu vor mai dormi bine vacanta asta si anii urmatori".

"Un stat serios isi aduce acasa toti infractorii condamnati. Multi nu vor mai dormi bine vacanta asta si anii urmatori..."
, a comentat pe Facebook consilierul prezidential referitor la aducerea in tara a lui Hayssam.

UPDATE 07:20 "In dimineata zilei de 19 iulie a.c., a fost predat Politiei Romane domnul Omar Hayssam. Aducerea sub autoritatea institutiilor statului roman pentru a-si ispasi pedeapsa cu inchisoarea de 20 de ani pentru acte de terorism in cazul celor trei jurnalisti romani rapiti in Irak stabilita de instantele romanesti este rezultatul unor activitati complexe desfasurate timp indelungat de institutiile de siguranta nationala ale statului roman", afirma purtatorul de cuvant al presedintelui Basescu intr-un comunicat de presa intitulat "Aducerea in Romania a domnului Omar Hayssam".

De asemenea, el subliniaza ca detalii suplimentare privind acest subiect nu pot fi prezentate presei.

"Administratia Prezidentiala intelege interesul presei pentru acest subiect si dorinta de a cunoaste detalii legate de operatiunea de aducere in tara a domnului Omar Hayssam, dar subliniaza faptul ca detalii suplimentare nu pot fi facute publice", se arata in comunicatul purtatorului de cuvant.

Totodata, sunt mentionate si multumirile sefului statului pentru institutiile statului si ofiterii de politie care "timp de mai bine de 5 ani au urmarit cu tenacitate" aducerea in tara a lui Hayssam.

"Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, multumeste institutiilor si ofiterilor implicati in aceasta ampla operatiune, care, timp de mai bine de 5 ani, au urmarit cu tenacitate sa-l aduca in tara pe domnul Omar Hayssam pentru ispasirea pedepsei", se mai afirma in comunicatul transmis de Administratia Prezidentiala.

Hayssam Omar este un om de afaceri sirian cu cetatenie romana nascut in 1963 in Siria. Conform afirmatiilor autoritaEl a fost implicat in criza jurnalistilor romani rapiti in Irak in aprilie-mai 2005. Pe data de 13 iunie 2007 a fost condamnat de judecatoria competenta din Romania la pedeapsa maxima de 20 de ani de puscarie si la o despagubire de cate 2 milioane de lire pentru fiecare dintre cei trei jurnalisti rapiti in Irak in 2005.

Un subiect controversat a fost cel legat de modul in care Omar Hayssam a parasit Romania. Presedintele Traian Basescu a declarat ca acesta a plecat din tara intr-o nava care transporta oi, iar Omar Hayssam a spus ca de fapt a plecat din tara "ca un domn", prin aeroport, fara probleme.
La 26 aprilie 2006, Hayssam fost eliberat din arest, iar in 30 iunie a fugit din Romania. Sefii serviciilor de informatii si procurorul general al Romaniei si-au dat demisia din cauza scandalului mediatic generat de fuga lui Hayssam.

Presedintele Traian Basescu declara, in 9 februarie 2011, la TVR, ca Omar Hayssam "este bine-merci" si nu mai are cancer. Presedintele preciza ca partea romana stie unde se afla acesta pentru ca este subiect de discutie cu partea siriana. "Stim precis si unde este, si e bine-mersi, sanatos, nu are nici urme de cancer, nu mai e plin de metastaze, cum era cand l-a operat unul din medicii faimosi ai patriei", spunea atunci Basescu.
Tratatul de extradare intre Romania si Siria a fost ratificat la jumatatea lui 2012.

Actualul director al SRI, George Maior, declara, in februarie 2013, ca Omar Hayssam este inca in detentie in Siria.
Sursa: Pro TV

===============
===============================
=========================================
 
Cine este OMAR HAYSSAM şi cum a reuşit să fugă din ţară după condamnare
=================================================
 
Omar Hayssam  este un om de afaceri sirian cu cetăţenie română, născut în 1963, în Siria. Conform afirmaţiilor autorităţilor, el a fost implicat în criza jurnaliştilor români răpiţi în Irak, în aprilie-mai 2005. Pe data de 13 iunie 2007, Omar Hayssam a fost condamnat de judecătoria competentă din România la pedeapsa maximă de 20 de ani de puşcărie şi la o despăgubire de câte două milioane de lire pentru fiecare dintre cei trei jurnalişti răpiţi în Irak în 2005.
 
Omar Hayssam a venit în România în urmă cu 24 de ani. El a reuşit să acumuleze în ţara noastră o avere estimată la circa 100 de milioane de dolari. Se pare însă că mare parte a acesteia a fost trecută pe numele doctorului Yassin, un apropiat al său, imediat după ce jurnaliştii români au fost răpiţi în Irak.

Omar Hayssam a intrat în vizorul procurorilor DIICOT în anul 2004 pentru infracţiuni care aduc atingere siguranţei naţionale, dar şi pentru multiple infracţiuni economice. Omar şi-a construit în România un adevărat imperiu finaciar, înfiinţând sute de firme pe care le înstrăina, după ce derula afaceri păguboase pentru partenerii săi şi pentru stat, potrivit datelor din ancheta procurorilor DIICOT.

Omar Hayssam a fost membru PSDşi a putut fi văzut deseori alături de fostul preşedinte Ion Iliescu în turnee prin lumea întreagă. Potrivit presei, un alt protector al lui Omar ar fi fost Viorel Hrebenciuc.

La 18 ianuarie 2006, în urma unei operaţii suferite la Spitalul Penitenciar Rahova, medicii i-au extirpat de pe colon ceea ce s-a considerat a fi o tumoare canceroasă de aproximativ zece centimetri. Luând în considerare expertizele efectuate de IML şi de Institutul Oncologic, instanţa a menţinut totuşi starea de arest. În 26 aprilie însă, când la dosar a fost depusă o adeverinţă în care se menţionau metastaze ca urmare a operaţiei de neoplasm din ianuarie, adeverinţă semnată de medicul Constantin Tănăsescu, decizia instanţei a fost aceea a eliberării suspectului.

După ce sirianul nu s-a prezentat de trei ori consecutiv la termenele de judecată, judecătorii s-au dovedit foarte circumspecţi în privinţa motivelor medicale şi l-au citat cu mandat de aducere din spital. La termenul din 21 iunie, Omar Hayssam a sosit cu ambulanţa Institutului Oncologic şi însoţit de un medic al spitalului. Avocatul său a repetat faptul că Hayssam tocmai suferise o intervenţie chirurgicală şi că era sedat. În aceste condiţii, judecătorii au decis amânarea audierii sirianului.

Hayssam nu s-a prezentat la nici unul dintre termenele următoare, astfel încât, pe 12 iulie, Curtea de Apel Bucureşti le-a cerut avocaţilor lui Omar să aducă acte care să dovedească internarea inculpatului. O săptămănă mai târziu, pe 19 iulie, avocatul lui Hayssam a recunoscut că nu a reuşit să-şi contacteze clientul, deoarece nu există nicio posibilitate de comunicare cu cel internat la sanatoriul din Vălenii de Munte. În acel moment, instanţa s-a autosesizat şi a cerut arestarea în baza unui nou mandat emis de instanţă.

Omar Hayssam a fost văzut ultima oară pe 30 iunie 2006 , când a plecat cu un prieten, medic arab, să se trateze la clinica naturistă de la Văleniii de Munte. Aici, după cum au constatat poliţiştii şi lucrătorii serviciilor secrete, nu există nici un sanatoriu naturist, ci doar centre unde pacienţii sunt trataţi ambulatoriu.

Fuga lui Omar Hayssam din ţară de sub nasul autorităţilor române a produs un adevărat cutremur în instituţiile statului. A dus la decapitarea serviciilor secrete, iar Ministerul Public a fost lăsat fără şef.

Poliţia, serviciile secrete, procurorii şi presa au început să-l caute prin ţară. Până la urmă autorităţile au acceptat că suspectul numărul unu de terorism a părăsit ţaraşi sirianul a fost dat în urmărire internaţională.

Traseul marii evadări folosit de Omar Hayssam pentru a fugi din România a născut speculaţii. S-au vehiculat numeroase trasee, dar singura varinată care a rămas în picioare a fost fuga sirianului la bordul navei Iman-T la data de 30 iunie 2006. O altă variantă luată în calcul de anchetatori privind dispariţia lui Hayssam, a fost şi cea conform căreia acesta ar fi ieşit din România cu o maşină aparţinând corpului diplomatic.

După fuga lui Omar Hayssam din ţară, şefii serviciilor secrete şi-au prezentat demisiile la Cotroceni. Radu Timofte, şeful SRI, Gheorghe Fulga, cel al Serviciilor de Informaţiilor Externe şi Virgil Ardelean, cel al Direcţiei de informaţii şi Protecţie Internă din Ministerul Administraţiei şi Internelor, au declarat că au părăsit instituţiile de bună voie. Următoarea victimă a evadării lui Hayssam a fost procurorul General al Romaniei, Ilie Botoş, care la rândul său şi-a prezentat demisia din funcţie. După fuga omului de afaceri, nimeni nu şi-a asumat responsabilitatea pentru acest incident.


Sursa: RTV.NET: http://www.rtv.net/cine-este-omar-hayssam_89854.html#ixzz2ZTHCwp8g
 
===============================
======================================================
======================================================================
 
 
UPDATE
================================================
 
Premierul Victor Ponta a făcut vineri o declarație în care l-a ridiculizat efectiv pe partenerul său de „coabitare”, președintele Traian Băsescu. Astfel, comentând aducerea în țară a lui Omar Haysam, Ponta a enumerat instituțiile care au contribuit la reușita demersului, iar Președinției i-a atribuit umilitorul rol de emitent al comunicatului de presă.
 
„Am fost evident tot timpul informat când s-a plecat spre Siria și când s-au întors. Apreciez faptul că este un succes al unor instituții ale statului și vreau să le nominalizez: Serviciul Român de Informații, Serviciul de Informații Externe, Ministerul Apărării Naționale, Ministerul de Externe, Ministerul de Interne și Ministerul Justiției. Acestea sunt instituțiile implicate. Pe la televizor o să vedeți tot felul de oameni care vorbesc despre acest caz, eu vă spun cine a muncit ca să se întâmple acest lucru”, a spus Ponta. „Dar Președinția n-a avut niciun rol?”, a întrebat un jurnalist.„Eu nu cunosc vreun rol. Aa, ba da. A dat comunicatul de presă”, a replicat ironic Victor Ponta.
 
Reacția premierului vine după ce câteva ore bune Președinția a încercat să transmită public prin luări de poziție ale unor reprezentanți că Traian Băsescu „și-a îndeplinit promisiunea” de a-l aduce pe Haysam în țară. Revenind la Victor Ponta, acesta a mai afirmat că Omar Haysam a fost adus cu un avion militar. „E un semn foarte bun pentru că România este o țară serioasă, o țară puternică și care este capabilă să tragă la răspundere pe cei care au fost condamnați (…) Noi am pus în aplicare – nu eu, cei care au mers acolo – o decizie judecătorească definitivă și irevocabilă. Din tot ce am aprobat eu și am avizat, acestea sunt instituțiile care au colaborat foarte bine și merită felicitate. Dacă vreți, vi le repet, ca să știți cine a muncit. Ca să nu se mai laude mulți alții”, a comentat Ponta, făcând aluzie din nou la Administrația Prezidențială.
 
Primul ministru s-a legat și de declarațiile lui Vasile Blaga, pe care l-a numit „caporal”.„Unii vorbesc încă în somn, au căzut din pat azi de dimineață. L-am auzit pe dl Blaga care vorbea ce bine că aflăm cum a plecat Haysam. Păi era ministru de Interne dl Blaga pe vremea aia. Nu eram noi, el era ministru de Interne. Poate află și el după cinci ani. Dar mă rog, Blaga e un monument de lipsă de tact, ca să mă exprim… Deci aflăm și noi, în afară de caporalul Blaga”, a arătat premierul.
 
Victor Ponta a mai declarat că știa de câteva luni că Omar Haysam urmează să fie adus în România, dar informația a fost păstrată confidențială. „Ar fi fost foarte periculos să avem scurgeri de informații”, a apreciat premierul.
 
La scurt timp de la declarațiile primului ministru, consilierul prezidențial Iulian Chifu– unul din reprezentanții Președinției însărcinați cu comunicarea pe subiectul Haysam – a intrat în direct la B1 TV și a fost întrebat ce părere are despre afirmația lui Ponta, cum că singurul merit al Administrației Prezidențiale este acela că „a dat comunicatul de presă”.
 
 „Nu intru eu în polemică, dar ce pot spune este că va avea foarte multe probleme premierul în a-și gestiona relațiile cu colegii în raport cu această ieșire”, a comentat Chifu.
 
O reacție similară a avut consilierul prezidențial Sebastian Lăzăroiu, care sugerează pe pagina sa de Facebook că cel care n-a avut vreo implicare este Victor Ponta, care „a dormit neîntors ieri noapte”, adică în noaptea aducerii lui Haysam. „Victor Ponta se împăunează cu meritele pentru aducerea lui Hayssam. Spune că Președintele nu are niciun merit. Premierul a dormit neîntors ieri noapte. S-a trezit azi pentru declarații”, a notat Lăzăroiu. Acesta a adăugat în replică și un alt mesaj (pe care a dorit să-l transmită și Iulian Chifu, dar cu o exprimare foarte alambicată): că PSD va avea de pierdut de pe urma aducerii lui Haysam în țară. „PSD are acum si slogan de campanie: 3 Omar!”, scrie Lăzăroiu, făcând trimitere la pronunția în limba engleză a cifrei 3 („three”), care este apropiată cea a cuvântului „liber” („free”).
Sergiu Bidilă, A.M.PRESS

Lege privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniţi din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională. Monitorul Oficial Nr.441 Vineri,19 iulie 2013

$
0
0
 
 
Lege Nr. 241 din 17 iulie 2013,  privind stabilirea unor măsuriîn domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniţi din sistemul de apărare,ordine publică şi siguranţă naţională.
Monitorul Oficial Nr.441 Vineri, 19 iulie 2013
====================================
 
================================================
============================
===============================================================
 
 
========================================
================================================================
======================================================================
 

Parlamentul României

Legea nr. 241/2013 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniţi din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională

Publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 441 din 19.07.2013.
 
 
Legea nr. 241/2013 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniţi din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională
Parlamentul României adoptă prezenta lege.
 
Art. 1. -
(1) Pensiile recalculate sau revizuite, conform prevederilor Legii nr. 119/2010 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor şi ale Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 1/2011 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniţi din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, aprobată prin Legea nr. 165/2011, cu modificările şi completările ulterioare, ale căror cuantumuri sunt mai mici decât cele cuvenite pentru luna decembrie 2010, se plătesc în cuantumul cuvenit pentru luna decembrie 2010.
(2) Plata drepturilor băneşti prevăzute la alin. (1) se efectuează începând cu data de 1 octombrie 2013.
(3)În cazul în care beneficiarii pensiilor prevăzute la alin. (1) au realizat stagii de cotizare după data înscrierii la pensie, cuantumul aferent acestora se adaugă la cuantumul pensiei cuvenite pentru luna decembrie 2010, calculat conform alin. (1).
(4) Cuantumul pensiei cuvenite pentru luna decembrie 2010, prevăzut la alin. (1), se menţine în plată până când cuantumul pensiei rezultat din înmulţirea valorii punctului de pensie cu punctajul mediu anual acordat ca urmare a recalculării sau revizuirii, conform prevederilor Legii nr. 119/2010 şi ale Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 1/2011, aprobată prin Legea nr. 165/2011, cu modificările şi completările ulterioare, este mai mare decât cuantumul cuvenit pentru luna decembrie 2010.
 
Art. 2. -
(1)În situaţia în care, ulterior stabilirii şi/sau plăţii drepturilor de pensie revizuite conform prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 1/2011, aprobată prin Legea nr. 165/2011, cu modificările şi completările ulterioare, se constată diferenţe între sumele stabilite şi/sau plătite şi cele legal cuvenite, casa de pensii sectorială operează, din oficiu sau la solicitarea pensionarului, modificările ce se impun, prin decizie de revizuire.
(2)
Sumele rezultate în urma aplicării prevederilor alin. (1) se plătesc în cadrul termenului general de prescripţie, calculat de la data constatării diferenţelor, iar cele de recuperat, prin derogare de la prevederile art. 107 alin. (2) din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările şi completările ulterioare, nu se recuperează, indiferent dacă au fost sau nu emise decizii în acest sens.

 
Această lege a fost adoptată de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 şi ale art. 76 alin. (1) din Constituţia României, republicată.
PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR
VALERIU-ŞTEFAN ZGONEA
PREŞEDINTELE SENATULUI
GEORGE-CRIN LAURENŢIU ANTONESCU
Bucureşti, 17 iulie 2013.
Nr. 241.
==========================================================
========================================
=====================

Sâmbătă 20 iulie: Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul, aducătorul de ploi. Traditii si obiceiuri

$
0
0
 
Creştinii îl sărbătoresc sâmbătă, 20 iulie, pe Sfântul Ilie, despre care se spune că a salvat poporul din Israel de la moarte, după ce trei ani şi jumătate a fost secetă, aducând ploaie prin rugăciunile sale. Ziua prăznuirii Sfântului Ilie este marcată în calendar cu roşu, însemnare ce nu apare în acest fel la niciun alt prooroc. Potrivit tradiţiei, în dimineaţa zilei de Sfântul Ilie, se culegeau plante de leac, în special busuioc, se puneau la uscat în podurile caselor, sub streşini sau în cămări. Şi tot de Sfântul Ilie, este obiceiul să fie adunate plantele întrebuinţate la vrăji şi farmece. Oamenii mai spun că, după ziua Sfântului Ilie, vor începe ploile mari de vară. Ca divinitate solară şi meteorologică, Sfântul Ilie provoacă tunete, trăsnete, ploi torenţiale şi incendii, leagă şi dezleagă ploile şi hotărăşte unde şi când să bată grindina.

Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul, sărbătorit în 20 iulie, a fost fiul lui Sovac, un preot al Legii Vechi, care locuia în cetatea Tesve din Galaad (Israel). De la această cetate provine numele de Tesviteanul al proorocului. Sfântul Prooroc Ilie este una dintre cele mai interesante şi complexe figuri de sfinţi, putând fi considerat un sfânt ecumenic, deoarece este cinstit nu numai în creştinism, ci şi în iudaism şi chiar în tradiţia islamică. Sfântul Ilie a trăit cu peste opt sute de ani înainte de întruparea Mântuitorului, pe vremea regelui Ahab, în regatul Israel din Samaria.

Potrivit tradiţiei, Sovac a văzut, la naşterea lui Ilie, oameni îmbrăcaţi în veşminte albe care îl înveleau pe fiul său în haine de foc şi îi dădeau să mănânce o flacără. Preoţii templului din Ierusalim au interpretat vedenia considerând cã Ilie a fost ales de Dumnezeu pentru slujirea profetică.

Vechiul Testament istoriseşte despre faptele lui Ilie în cărţile numite Regi, de unde aflăm că Sfântul Ilie ajunge la curtea regelui Ahab şi îi vesteşte acestuia că Dumnezeu va pedepsi poporul cu secetă, dacă nu va lepăda credinţa în zeul Baal. Şi pentru că regele, împreună cu poporul lui Israel, au nesocotit cele vestite de Ilie, nu a mai plouat timp de trei ani şi jumătate, explică purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, părintele Constantin Stoica.

Sfântul Ilie a fost nevoit să se ascundă de mânia regelui Ahab la pârâul Cherit, în Hozeva. Potrivit tradiţiei locului, aici se află peştera în care Sfântul Ilie Tesviteanul a stat trei ani şi şase luni, înainte de a urca pe Muntele Sinai. În peştera Sfântului Ilie se păstrează icoana acestuia, în care sfântul este înfăţişat ca fiind hrănit de corbi. "Şi a zis Domnul către Ilie: «Du-te de aici, îndreaptă-te spre răsărit şi te ascunde la pârâul Cherit, care este în faţa Iordanului. Apă vei bea din acel pârâu, iar mâncare am poruncit corbilor să-ţi aducă acolo!» Şi a plecat Ilie şi a făcut după cuvântul Domnului; s-a dus şi a şezut la pârâul Cherit, care este în faţa Iordanului", se scrie în Vechiul Testament.

Corbii îi aduceau pâine şi carne, iar apă bea din pârâu. Hrana era adusă de la Templul din Ierusalim, locul unde se aduceau jertfe de pâine şi de carne. Pâinea unită cu carnea preînchipuia, astfel, Euharistia, trupul Domnului.

Spre sfârşitul anilor de secetă, pentru cunoaşterea adevăratului Dumnezeu, Sfântul Ilie îi propune regelui să ridice un jertfelnic pe Muntele Carmel, unde să se roage lui Dumnezeu mai întâi prorocii lui Baal, iar apoi el. Acesta a fost momentul în care Ilie a înlăturat cultul zeului Baal, reuşind să coboare foc din cer peste jertfa sa, ceea ce 450 de preoţi ai lui Baal nu reuşiseră să facă.

Sfinţii Părinti spun că Moise şi Ilie au fost prezenţi la Schimbarea la Faţă de pe Tabor, pentru a li se îndeplini dorinţa de a vedea faţa lui Dumnezeu prin faţa schimbată în lumina lui Hristos. În viaţa lor pământească, ei nu au reuşit să vadă faţa lui Dumnezeu - Moise a văzut doar spatele lui Dumnezeu, pe Muntele Sinai, iar Ilie s-a retras într-o peşteră atunci când Dumnezeu a trecut în adiere de vânt. În perioada sa pământeană, Ilie a săvârşit şi păcate, cel mai mare fiind uciderea părinţilor săi, la îndemnul diavolului. Dumnezeu l-a iertat, l-a trecut în rândul sfinţilor şi l-a urcat la cer într-o trăsură cu roţi de foc trasă de cai albi înaripaţi. În cer, Sfântul Ilie cutreieră norii, fulgeră şi trăsneşte dracii cu biciul său de foc, pentru a-i pedepsi pentru răul care i l-au pricinuit. Şi, pentru că dracii înspăimântaţi se ascund pe pământ prin arbori, pe sub streaşina caselor, în turlele bisericilor şi chiar iîn trupul unor animale, Sfântul Ilie trăsneşte năprasnic, pentru a nu-i scăpa nici unul dintre ei.

În ajunul zilei când este sărbătorit Sfântul Ilie, fetele se duceau noaptea pe ogoarele semănate cu cânepă, se dezbrăcau şi, goale, se tăvăleau prin cultură, apoi se îmbrăcau şi se întorceau acasă. Iar dacă în noaptea dinspre Sfântul Ilie ele visau cânepă verde, acesta era semn că se vor mărita cu flăcăi tineri şi frumoşi. Dacăn vis vedeau cânepă uscată, se zicea că se vor mărita cu oameni bătrâni. Potrivit tradiţiei, în dimineaţa zilei de Sfântul Ilie, se culegeau plante de leac, în special busuioc, se puneau la uscat în podurile caselor, sub streşini sau în cămări. Şi tot de Sfântul Ilie, erau adunate plantele întrebuinţate la vrăji şi farmece. Femeile duceau în această zi busuioc la biserică, pentru a fi sfinţit după care, întoarse acasă, îl puneau pe foc, iar cenuşa rezultată o foloseau în scopuri terapeutice, atunci când copiii lor făceau bube în gură.

Tot tradiţia spune că nu era voie să se consume mere pâna la 20 iulie şi nici nu era voie ca aceste fructe să se bată unul de altul, pentru a nu cădea grindina, obiceiul acesta fiind păstrat şi astăzi. Tot în 20 iulie, merele, considerate fructele Sfântului Ilie, sunt duse la biserică pentru a fi sfinţite, crezându-se că numai în acest mod ele vor deveni mere de aur pe lumea cealaltă. Tot de Sfântul Ilie, românii îşi aminteau şi de sufletele morţilor, în special de cele ale copiilor. Femeile chemau copii străini sub un măr, pe care îl scuturau ca să dea de pomană merele căzute. Astfel, se considera că morţii se veselesc. Bisericile sunt pline, în această zi, cu bucate pentru pomenirea morţilor (Moşii de Sfântul Ilie), iar la casele gospodarilor se organizează praznice mari.

Se credea şi se mai crede şi astăzi că, dacă tună de Sfântul Ilie, toate alunele vor seca, iar fructele din livezi vor avea viermi.

Oamenii mai spun că, după ziua Sfântului Ilie, vor începe ploile mari de vară. În această perioadă, la sate, apicultorii recoltează mierea de albine, activitate numită şi retezatul stupilor. Recoltarea mierii se face, şi acum, în multe locuri, potrivit datinei, numai de către bărbaţi curaţi trupeşte şi sufleteşte, îmbrăcaţi în haine de sărbătoare, ajutaţi de către un copil, femeile neavând voie să intre în stupină, scrie Mediafax. După recoltarea mierii, cei din casă, împreună cu rudele şi vecinii invitaţi la acest moment festiv, gustau din mierea nouă şi se cinsteau cu ţuică îndulcită cu miere.

Ziua Sfântului Ilie marchează şi miezul verii pastorale, când le era permis ciobanilor să coboare în sate, pentru prima dată după urcarea oilor la stână. Cu această ocazie, ciobanii tineri sau chiar cei maturi aduceau în dar iubitelor sau soţiilor furci de lemn pentru tors, lucrate cu multă migală. În vechime, se obişnuia ca, tot în această zi, să se organizeze întâlniri ale comunităţilor săteşti de pe ambii versanţi ai Carpaţilor, târguri, iarmaroace şi bâlciuri, unele păstrate până în zilele noastre.
În zona Sibiului, Ilie este considerat un sfânt mânios, care i-ar pedepsi pe cei care lucrează în 20 iulie. Şi pentru că îl ştia mânios, Dumnezeu nu i-a spus niciodată când este ziua lui, te reamă să nu aducă urgie peste oameni, spune legenda.

Ca divinitate solară şi meteorologică, Sfântul Ilie provoacă tunete, trăsnete, ploi torenţiale şi incendii, leagă şi dezleagă ploile şi hotărăşte unde şi când să bată grindina. Sărbătoarea proorocului Ilie Tesviteanul este şi ziua Aviaţiei Române, acest sfânt fiind considerat, începând din 1913, ocrotitorul şi patronul aviatorilor.
Sursa:Puterea
 La multi ani Ilie!
La multi ani celor din Aviaţia Română!
La multi ani, tuturor!
Admin
==================================================================
 
 
Îmi place pagina  /// Apreciată· acum 12 minute
 
Astăzi sărbătorim Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene, un eveniment cu totul special dat fiind că în 2013 marcăm 100 de ani de aviaţie militară.

Urez un sincer „La Mulţi Ani!” personalului navigant şi tuturor tehnicienilor care, prin activitatea lor, ne demonstrează că sunt o forţă de elită, pregătită şi capabilă întotdeauna să ducă o misiune la bun sfârşit.
=================================================
 
FOTOGRAFIILE ZILEI
 
 
 
=================================
 
 
 
La multi ani, Maestre Ilie Bâtcă!

UE ne da... ce stim demult! Isi bate joc de noi! Comisia Europeană face praf planul Guvernului privind utilizarea banilor europeni. Ce sfat dă Bruxelles-ul cabinetului de la Bucureşti

$
0
0

Comisia Europeană a atenţionat Guvernul că proiectul Acordului de Parteneriat transmis către Bruxelles, care va reglementa modul de utilizare a banilor comunitari pentru 2014-2020, este incoerent şi fără priorităţi clare, solicitând ca documentul să fie refăcut "peste vară", până în luna septembrie. De asemenea, oficialii CE au solicitat clarificări cu privire la mecanismele financiare, detalii suplimentare cu privire la propunerile de alocare financiară (7 miliarde euro pentru programele regionale fiind considerată o sumă mult prea mare), precum şi o evaluare clară a capacităţii de absorbţie şi o listă cu viitoarele investiţii teritoriale integrate.

Avertismentul a fost notat de către reprezentanţa permanentă a României pe lângă Uniunea Europeană, care i-a atenţionat mai departe pe reprezentanţii Guvernului de la Bucureşti că o eventuală respingere a acestui proiect de către Comisia Europeană, în urma consultărilor inter-servicii care vor avea loc, riscă să conducă la întârzieri în adoptarea viitoarelor programe operaţionale şi în implementarea lor chiar de la începutul anului viitor, fapt ce ar crea noi probleme în absorbţia fondurilor europene.

 
Problemele au fost reclamate, conform unui document oficial obţinut de MEDIAFAX, la începutul lunii iulie, la reuniunea informală avută la Bruxelles de către reprezentanţii Ministerului Fondurilor Europene, Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Ministerului Muncii, Ministerului Educaţiei şi Ministerului Agriculturii cu membrii mai multor servicii ale Comisiei Europene, respectiv Directoratul General de Politică Regională (DG REGIO), Directoratul General pentru Ocuparea Forţei de Muncă (DG EMPL), Directoratul General de Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DG AGRI) şi Directoratul General de Pescuit şi Afaceri Maritime (DG MARE).

Şeful adjunct al Unităţii pentru România din DG REGIO a explicat că oficialii de la Bruxelles au transmis deja observaţii la care Ministerul Fondurilor Europene a răspuns la finele lunii iunie, dar că membrii Comisiei îşi menţin dezacordul asupra mai multor aspecte incluse în răspunsul respectiv, observaţiile transmise deja în scris părţii române rămânând valabile, şi a insistat asupra necesităţii unei "reale şi eficiente colaborări" între acest minister, în calitate de instituţie coordonatoare, şi ministerele de linie.

"Ca observaţii orizontale asupra proiectului de document, responsabilii Comisiei au subliniat următoarele: lipsa unei identificări clare a nevoilor şi priorităţilor de finanţare pentru următoarea perioadă de programare; incoerenţa documentului şi lipsa unei orientări strategice în abordarea obiectivelor tematice, respectiv necorelarea acestora cu priorităţile; necesitatea preluării obiectivelor şi abordării strategice din documentul de poziţie al Comisiei, document agreat de autorităţile române, dar şi corelarea cu Strategia Europa 2020, cu recomandările specifice de ţară, respectiv cu Planul Naţional de Reformă", relevă documentul.

Inconsecvenţă între obiective şi alocarea finanţărilor

Oficialii Comisiei au atenţionat, printre altele, că au constatat o inconsecvenţă între obiective şi alocarea finanţărilor şi că este necesară o viziune care să provină dintr-o analiză de risc corespunzătoare, care să facă referire inclusiv la nivelul foarte mic al investiţiilor private. De asemenea, CE apreciază că în proiect se face referire doar la accesul în banda largă în gospodării lipsind partea comercială (de business), că lipsesc trimiterile la obiectivele agendei digitale şi justificarea unor priorităţi ca e-cultură şi e-sănătate în concordanţă cu strategiile sectoriale corespunzătoare.

Totodată, reprezentanţii CE susţin că este necesară o concentrare pe sectoarele cu potenţial de creştere în România, că ar trebui să se pună accent pe nevoile de creşterea şi extindere a IMM-urilor, cu o analiză a obstacolelor întâmpinate de acestea, ca lipsa de finanţare, că lipseşte conexiunea dintre Acordul de Parteneriat şi planurile naţionale pentru eficienţa energetică şi energia regenerabilă, dar şi referirile la dereglementarea preţurilor din energie şi la schemele de sprijin pentru regenerabile, că lipsesc propunerile de investiţii în domeniul schimbărilor climatice, dar şi estimările corespunzătoare, justificarea economică şi analiza de management al riscului din care ar trebui să rezulte 2-3 priorităţi pentru finanţare, că este necesară o justificare a alegerii priorităţilor de investiţii.

Punct slab: lipsa unui Master Plan pe Transport

A fost semnalată şi lipsa unui Master Plan pe Transport, ale cărui priorităţi să fie redate în document, atrăgându-se atenţia că obiectivul nu va fi luat în discuţie decât atunci când Master Planul va fi finalizat şi că, în plus, există pericolul ca întregul program operaţional preconizat pentru marile proiecte să fie blocat în absenţa acestui Master Plan.

"Vor trebui incluse analize cu privire la siguranţa rutieră (ex: îngrijorări cu privire la numărul de decese survenite în urma accidentelor în România), precum şi la modalităţile de eliminare a deficienţelor administrative (ex.: restructurarea în domeniul căilor ferate)", indică documentul citat.

Oficialii europeni au mai avertizat că este necesară identificarea grupurilor ţintă spre care urmează să fie direcţionate investiţiile din domeniul ocupării forţei de muncă, precum şi măsuri clare, diferenţiate pentru fiecare grup în parte, că sunt necesare mecanisme de tranziţie între inactivitate şi locuri de muncă sau pregătire, că trebuie identificate sectoarele de competitivitate în care există nepotriviri în ceea ce priveşte calificarea/pregătirea, precum şi clarificarea măsurilor legate de mobilitatea muncii în zona rurală, că se impune identificarea grupurilor ţintă spre care urmează să fie direcţionate investiţiile şi pentru incluziunea socială, că este necesară o mai mare claritate privind proiectele de infrastructură la scară mică în zonele rurale, că se impune o abordare integrată care să vizeze legăturile dintre grupurile vulnerabile, nevoia de infrastructură şi piaţa muncii, că nu au fost dezvoltate suficient şi relevant provocările şi priorităţile pentru învăţământ vocaţional, învăţământ superior şi învăţarea pe tot parcursul vieţii, alegerea priorităţilor nefiind suficient de argumentată, că lipsesc trimiterile la identificarea nevoilor şi a priorităţilor pentru infrastructura de educaţie, care să ia în considerare tendinţele demografice şi economice şi sustenabilitatea financiară.

În ceea ce priveşte cadastrul, oficialii CE au solicitat o justificare şi argumente privind intervenţia publică, respectiv necesitatea unei prezentări holistice cu accent pe prioritizare, criteriile de selecţie pentru comune, evaluarea nevoii de finanţare şi eventualele conexiuni cu dezvoltarea economică, precum creşterea gradului de absorbţie a fondurilor europene). DG EMPL a precizat insistent că nu va fi de acord cu finanţarea proiectului de cadastru din Fondul Social European (FSE), deşi înţelege importanţa acestuia pentru România.

Comisia a propus o reuniune tehnică având ca temă cadastrul, în care să fie abordate subiecte privind justificarea finanţării din fonduri publice, beneficiile viitoare (o mai bună absorbţie a fondurilor europene) şi obiectivele propuse a fi atinse.
Oficialii CE au mai atenţionat că transferurile între fonduri (Fondul Social European, Fondul de Coeziune şi Fondul European pentru Dezvoltare Regională) nu mai sunt permise în noul regulament, sumele alocate fiind fixe şi a precizat că, în curând, Comisia va transmite părţii române o scrisoare cu sumele care îi revin pe fiecare fond în parte.

CE solicită clarificări

În concluzie, oficialii CE au solicitat clarificări cu privire la mecanismele financiare, detalii suplimentare cu privire la propunerile de alocare financiară (7 miliarde euro pentru programele regionale fiind considerată o sumă mult prea mare), o evaluare clară a capacităţii de absorbţie, o listă cu viitoarele investiţii teritoriale integrate, comentariile din cadrul Acordului de Parteneriat fiind apreciate ca mult prea vagi, dar şi garanţii (analiza riscurilor, costurilor şi beneficiilor) că viitoarea structura de management propusă va fi una funcţională şi că expertiza din sistemul de management şi control va fi transferată noilor entităţi.

În luna iunie, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, anunţa că România a propus, în proiectul Acordului de parteneriat 2014-2020, ca din suma de 21,8 miliarde de euro care îi va fi alocată pe politica de coeziune, PO Infrastructură mare şi Regional să beneficieze de câte 7 miliarde de euro.

"Comisia a reiterat importanţa Acordului de Parteneriat şi necesitatea ca aspectul calitativ să fie cel care primează în elaborarea documentului, România având la dispoziţie toată vara pentru a-l îmbunătăţi şi a propune în septembrie o versiune care să corespundă cerinţelor şi recomandărilor Comisiei", se arată în document.

În discuţia de la Bruxelles, partea română a asigurat că prin transmiterea documentului către Comisie s-a urmărit "o primă reacţie" din partea acesteia şi că documentul va fi refăcut, luându-se în considerare observaţiile şi recomandările Comisiei.

Documentul include şi o notă distinctă a reprezentanţei României la UE către Guvernul de la Bucureşti, în care se insistă că este necesară analiza atentă a comentariilor şi recomandărilor Comisiei în vederea asigurării unui "document de calitate", cu atenţionarea că o eventuală respingere a proiectului Acordului de Parteneriat de către Comisie, în urma consultărilor inter-servicii care vor avea loc, riscă să conducă la întârzieri în adoptarea viitoarelor programe operaţionale şi în implementarea lor chiar de la începutul anului viitor, fapt ce ar crea noi probleme în absorbţia fondurilor europene.

Reprezentanţa adaugă că transmiterea proiectului Acordului de Parteneriat către Comisie în luna septembrie nu va întârzia procesul agreării acestuia, dat fiind faptul că negocierile privind pachetul coeziune nu vor fi finalizate înainte de luna octombrie, fiind puţine state membre (7-8) care intenţionează să transmită Comisiei proiectul Acordului de Parteneriat înainte de vacanţa de vară, astfel că "nu există o presiune" nici din acest punct de vedere.

Ministrul Teodorvici declara, în luna iunie, că Ministerul Fondurilor Europene a discutat proiectul Acordului de parteneriat 2014-2020, document care stabileşte pentru România modul în care vor fi utilizate cele 21,8 miliarde de euro aferente Politicii de coeziune, şi că un document în acest sens a fost trimis deja spre consultare Comisiei Europene.

El arăta că acest document a fost elaborat în cadrul dialogului informal, pentru că la nivel european nu există încă aprobat setul de regulamente care să stabileacă ce anume se poate finanţa în mod exact şi care sunt alocările financiare minime pe care un stat membru trebuie să le aplice.

"De asta şi Comisia Europeană a insistat că e o discuţie informală. Vom primi în următoarele două săptămâni o serie de comentarii din partea Comisiei Europene, astfel încât în prima parte a lunii iulie să avem deja o nouă rundă de discuţii la Bruxelles, iar la jumătatea lunii iulie să putem include comentariile şi să retrimitem Comisiei acest document", a spus Teodorovici.

El a spus că acest document cuprinde, în primă fază, alocările financiare la nivel macro, la nivel de Plan Operaţional, estimat de partea română, strucutura instituţională pe care România o propune pentru a implementa următorul cadru finaciar, precum şi numărul de programe operaţionale sectoriale.
http://www.gandul.info/politica/comisia-europeana-face-praf-planul-guvernului-privind-utilizarea-banilor-europeni-ce-sfat-da-bruxelles-ul-cabinetului-de-la-bucuresti-11130761
========================================================
=========================================
======================

IMPORTANT. De retinut ziua de azi! Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a susţinut luni, 22 iulie a.c., la Palatul Cotroceni, o declaraţie de presă.

$
0
0

Preşedintele Traian Băsescu a fost întrebat, luni, dacă declarația conform căreia teroristul Omar Hayssam a fost adus în România în urma unei “operațiuni neautorizate pe teritoriul altui stat” nu este o declarație periculoasă. ”Este declarația care ne trebuia”, a venit răspunsul șefului statului.
 
Iată cele mai importante declarații făcute de Traian Băsescu, luni, de la ora 18:00, în fața jurnaliștilor prezenți la Cotroceni:
 
- Principalul subiect despre care voi vorbi azi este legat de dezbaterea publică, frământarea națională, reprezentată de numirea ministrului Ovidiu Silaghi la Ministerul Transporturilor;
- Am primit de la Victor Ponta, astăzi, hârtia oficială prin care îmi solicită numirea lui Ovidiu Silaghi la Ministerul Transporturilor;
- Am evitat cu această nominalizare, pentru a nu-l pune pe Ovidiu Silaghi în fața unei respingeri;
- Am observat ineficiența lui Ovidiu Silaghi în toată perioada în care a fost ministru al Transporturilor. E un om fără performanță, care nu aduce nici un plus de imagine Guvernului Ponta;
- Nu am în gând nici o altă nominalizare. Dacă aș lua decizia imediată a unei respingeri a domnului Silaghi, aș putea să primesc o nominalizare pe care nu o mai pot refuza, și care ar putea fi mai proastă;
- Cred că este inoportună nominalizarea unui ministru care nu a fost implicat în nici un fel în privatizarea CFR Marfă;
- Toți știm aprecierile extraordinare pe care le-a primit domnul Fenechiu de la primul-ministru, cu privire la desfășurarea procesului de privatizare a CFR Marfă și la numirea câștigătorului. De aceea domnul Ponta trebuie să rămână ministru până la finalizarea procesului de privatizare. Trebuie să-și asume răspunderea publică în continuare;
- Atenție, în spațiul public circulă o minciună, o dezintoxicare, pornită de la Guvern, care spune: “Așteptăm avizul de la Consiliul Concurenței”;
- N-aș vrea să-l aud peste câteva luni pe primul-ministru spunând: “Păi a fost Silaghi, nu eu!”. Aș vrea să-l ajut pe primul-ministru să fie consecvent… în premieră;
- Câștigătorul licitației pentru CFR Marfă trebuie să facă împrumuturi pentru a cumpăra compania. Întrebarea mea este: “De unde o să ia bani să investească în modernizarea companiei?”;
- Nu mă consider mai bine pregătit decât domnul Ponta, în ceea ce s-a întâmplat la CFR Marfă. Poate dânsul știe mai bine;
- Ministrul interimar al Transporturilor își termină mandatul pe 25 august. Iar eu voi lua o decizie vineri, 23 august. Până atunci ar fi timpul să se semneze sau să se respingă contractul de privatizare al CFR Marfă;
- Simt responsabilitatea unei astfel de desemnări, în acest moment, a unui ministru care va avea responsabilitatea politică pentru finalitatea acestui proces;
- Semnele de întrebare cu privire la posibilitatea de investire în CFR Marfă din partea câștigătorului le-am ridicat și la întâlnirea cu FMI;
- S-ar putea ca eu să greșesc, dar fiind vorba de o companie așa de mare, aș vrea ca eu să greșesc și să fiu mai puțin entuziast, iar premierul Ponta să aibă dreptate;
- Oricâte acorduri de coabitare ai avea, ele nu înseamnă și minciună prin omisiune;
- Pentru a se elabora programele operaționale trebuie să se convină între Guvern și Comisia Europeană;
- Oamenii de la Guvern care au elaborat acordul de parteneriat cu CE habar nu au care sunt relațiile dintre România și UE, privind obiectivele pe termen lung;
- O altă observație extrem de grea este cea care spune “Guvernul dă dovadă de o lipsă de capacitate cronică de analiză”. Mi se pare că este unul dintre cele mai dure afronturi, pe care, de când sunt eu în CE, le-am văzut la adresa unei țări;
- În acordul cu UE sunt propuse acorduri neeligibile;
- Și, în sfârșit, pentru că am pierdut un geniu, pe domnul Fenechiu, un document care spune “lipsă masterplan pentru transporturi”. Așa geniu am pierdut;
- Nu am să dau indicații Guvernului, pentru că nu e atribuțiunea mea, dar dacă mi se va cere, sunt gata să ajut;
- Trag un semnal public, pentru că riscăm să intrăm în exercițiul bugetar 2014-2020 la fel de nepregătiți cum am intrat în 2007. Și riscăm să pierdem fonduri europene, destinate modernizării României pentru români, creării locurilor de muncă;
- Dragi români, în momentul de față aveți un Guvern care a demonstrat că nu e pregătit să absoarbă banii europeni;
- Și dacă ar fi fost nominalizat un ministru în care să am încredere, tot aș fi ezitat să-l trimit în privatizarea CFR Marfă;
- Întrebat dacă declarația referitoare la operațiunea neautorizată pe teritoriul altui stat, pentru aducerea lui Omar Hayssam, nu a fost una periculoasă, Traian Băsescu a răspuns: “Este declarația care ne trebuia”;
- Vă dau cuvântul meu de onoare că nu am invitat nici un primar PDL să vină în Mișcarea Populară.

http://www.dcnews.ro/2013/07/traian-basescu-despre-operatiunea-neautorizata-pe-teritorul-altui-stat-este-declaratia-care-ne-trebuia/

===============================
==============================================
======================================================================

Politia in ALERTA. UN PISTOL CU GLOANTE lasat aiurea, A FOST FURAT!

$
0
0
 
Masina sefului Penintenciarului de Femei Targsor,din judetul Prahovaa fost sparta joi seară.
 
 
Din autoturism a fost furata borseta cu suma 7000 de euro, un pistol Glock,calibru 9 mmcu două încărcătoare a câte 17 cartuşe cu glonţ fiecare si actele de identitate ale barbatului.
 
 
Potrivit reprezentantilor IPJ Dambovita,sustragerea a avut loc in fata unui imobil de pe strada Tighina din municipiul Targoviste,micro II, unde comisarul sef Florin Stanciu,de 45 de ani,originar din comuna Tatarani,judetul Dambovita a intrat pentru mai putin de o jumatate de ora.
 
 
Din primele cercetari ale politistilor rutieri,rezulta ca barbatul isi parcase autoturismul pe care l-a incuiat,iar ulterior a intrat in cladirea pentru aproximativ 20 de minute.Ulterior,seful Penintenciarului de Femei Targsor a revenit la autoturism pentru a-si continua deplasarea,moment in care a constatat ca geamul din dreapta spate al masinii Volswagen Golf era spart,iar din interior lipsea borseta in care erau suma de 7000 de euro si un pistol Glock,calibru 9 mm cu doua incarcatoare a cate 17 cartuse cu glont fiecare si actele de identitate.
 
 
Politistii continua cercetarile la fata locului,iar in orasul Targoviste si la iesirile din localitate au fost instituite filtre rutiere pentru gasirea armei,munitiei aferente,a banilor si a documentelor de identitate ale sefului Penintenciarului de Femei Targsor precum şi a suspectilor.Poliţiştii şi jandarmii au luat la periat tot municipiul Târgovişte.
 
PISTOLUL ŞEFULUI PENITENCIARULUI TÂRGŞOR A FOST FURAT! - YouTube
 

 
June 28, 2013
VIDEO. 7000 de euro, un pistol Glock,calibru 9 mm cu două încărcătoare a câte 17 cartuşe cu glonţ fiecare au fost furate din maşina şefului Penintenciarului de Femei Târgşor
Sursa:
 
====================================
======================================================
==============================================================
 
 
 
În centrul atenţiei! Comisarul-şef de penitenciare Florin Stanciu, fostul director al Penitenciarului Poarta Albă, actual şef al Penitenciarului de Femei Târgşor, a „reuşit”, ieri, să apară în majoritatea buletinelor de ştiri. Şi asta după ce omul legii a căzut pradă hoţilor. Mai exact, maşina comisarului-şef a fost spartă, hoţii reuşind să fure o mică avere, circa 7.000 de euro, un pistol şi mai multe cartuşe. Conform propriilor consemnări, fostul director al Penitenciarului Poarta Albă se poate considera un om al legii înstărit.

Astfel, potrivit declaraţiei de avere completate la data de 30 mai 2011, comisarul-şef de penitenciare Florin Stanciu avea, din anul 2006, un teren intravilan, în suprafaţă de 3.700 de metri pătraţi, bun dobândit prin moştenire, titularul fiind Adriana Stanciu. Tot alături de Adriana Stanciu, Florin Stanciu deţinea, din anul 2000, un apartament în Bucureşti, în suprafaţă de 54 de metri pătraţi, bun dobândit prin cumpărare.Şeful Penitenciarului de Femei Târgşor a mai declarat că are trei conturi curente (ori echivalente - inclusiv card), două dintre ele fiind deschise la BCR în 2007, având o valoare totală de 67.500 de lei, şi unul la Banca Transilvania, deschis în 2004, în valoare de 30.000 de lei. În ceea ce priveşte datoriile, Florin Stanciu avea de returnat, în 2011, suma de 70.000 de lei către BCR, scadenţa fiind în anul 2017. De la Administraţia Naţională a Penitenciarelor, comisarul-şef prădat de hoţi a încasat un venit anul de 65.000 de lei.

Asta în timp ce soţia sa, Adriana Stanciu, a primit o pensie de 18.000 de lei. Pe data de 5 iunie 2012, Florin Stanciu a completat o declaraţie de avere din care reiese că deţinea, împreună cu soţia sa, doar apartamentul din Bucureşti, în suprafaţă de 54 de metri pătraţi, precum şi un depozit bancar ori echivalent la Banca Transilvania, din 2010, în valoare de 35.000 de lei. În rubrica destinată datoriilor, comisarul-şef a trecut acelaşi credit luat de la BCR în 2007. Asta în timp ce salariul anual a fost de 40.000 de lei.
 
Pe data de 30 mai 2013, comisarul-şef de penitenciare Florin Stanciu a mai completat o declaraţie de avere, în calitatea de director al Penitenciarului de Femei Târgşor, document din care reiese că nu posedă terenuri, case, bunuri imobile, însă are un depozit bancar ori echivalent deschis la Banca Transilvania în 2010, valoarea fiind de 35.000 de lei. În privinţa datoriilor, comisarul-şef Stanciu a notat acelaşi credit de „70.000”, luat în 2007 şi cu scadenţa în 2017, fără a fi precizată moneda în care este contractat. Venitul anul raportat în această declaraţie de avere este de „22.126” de la Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi „18.723” de la Penitenciarul de Femei Târgşor.
Pentru câteva săptămâni, Florin Stanciu a fost şef al Penitenciarului Poarta Albă, ulterior fiind mutat din fruntea Penitenciarului Mărgineni.
============================================
=======================================================
=====================================================================
 
REMEMBER / Si ce daca?!?
 
Fostul director al Penitenciarului Mărgineni, Florin Stanciu, revocat din funcţia de conducere
PUBLICAT
Joi, 17 Martie 2011 12:40
 
Fostul director al Penitenciarului Mărgineni, comisarul de penitenciare Florin Stanciu, a fost revocat din funcţia de conducere, prin dispoziţia ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, la propunerea conducerii ANP, după ce un deţinut a evadat din sediul Judecătoriei Moreni. În urma revocării, Florin Stanciu va fi numit într-o funcţie de execuţie, precizează reprezentanţii ANP.
 
Potrivit unui comunicat remis de Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP), măsura vine ca urmare a numeroaselor nereguli constatate de către Direcţia Inspecţie din cadrul Administraţiei, după verificarea unor aspecte de natură managerială, care au contribuit la producerea evenimentului din 9 martie, când deţinutul Eugen Nicolae Galeş a evadat din sediul Judecătoriei Moreni, judeţul Dâmboviţa.
 
Direcţia Inspecţie din cadrul ANP a reţinut, printre altele, că fostul director al Penitenciarului Mărgineni, Florin Stanciu, nu s-a implicat în cunoaşterea problematicii sectorului operativ prin controale responsabile şi repetate pentru a-şi forma propriile convingeri şi concluzii în vederea remedierii deficienţelor, dovedind o atitudine pasivă. Acestă abordare a condus la lipsa unei discipline în derularea activităţilor zilnice, potrivit ANP.
 
Comisarul de penitenciare Florin Stanciu a condus Penitenciarul Mărgineni până la data de 7 martie, dată la care a fost detaşat şi împuternicit, pentru o perioadă de şase luni, în funcţia de director al Penitenciarului Poarta Albă.
 
În urma revocării din funcţia de conducere, comisarul de penitenciare Florin Stanciu va fi numit într-o funcţie de execuţie, precizează reprezentanţii ANP.
 
Comanda Penitenciarului Poarta Albă a fost preluată de comisar-şef de penitenciare Andrei Dumitru aflat, până la acestă dată, la comanda Penitenciarului Slobozia. Conducerea Penitenciarului Slobozia va fi asigurată, cu aceeaşi dată, de către comisar-şef Ovreiu Aurelian, director adjunct al aceluiaşi penitenciar.
 
 
====================================
====================================================
=============================================================

România, săracă ţară bogată! Gaze de șist: România, pe locul 3 în Europa

$
0
0


România deţine, în prezent,rezerve de 1.444 miliarde metri cubide gaze de şist,plasându-se astfel pe locul al treilea în clasamentul ţărilor europene, după Polonia (cu 4.190 miliarde mc)şi Franţa (3.879 miliarde mc),se arată pe site-ul infogazedesist.eu.


Clasamentul este completat de: Danemarca (906 miliarde mc), Olanda şi Marea Britanie (cu câte 736 miliarde mc), Bulgaria şi Germania (cu câte 481 miliarde mc), Suedia (283 miliarde mc) şi Spania (226 miliarde mc).

Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa a emis, în luna mai, deciziile etapei de încadrare pentru Chevron România Exploration and Production SRL în cazul perimetrelor Costineşti şi Vama Veche, care cuprinde lucrări de prospecţiuni seismice în vederea identificării resurselor. Ministerul Mediului a precizat că, pentru această etapă, nu este nevoie de evaluarea impactului asupra mediului, întrucât ‘explorarea se realizează prin metode clasice de explorare aplicate/sonde forate în România de zeci de ani’.

 
Chevrona obţinut acordul de mediu

În România, compania americană Chevron a obţinut, în 11 iulie, acordul de mediu pentru amplasarea sondelor de foraj şi explorare a gazelor de şist în trei zone din judeţul Vaslui. Chevron mai deţine concesiuni şi în Dobrogea. Chevron intenţionează să înceapă în a doua jumătate a acestui an forarea unui puţ de explorare a gazelor de şist în judeţul Vaslui şi va iniţia studii seismice pentru cele trei perimetre din judeţul Constanţa.
 
În ceea ce priveşte petrolul prins sub formaţiuni de rocă de şist în România, EIA estimează un volum de 300 milioane de barili, faţă de rezerve dovedite estimate la 600 milioane de barili din alte tipuri de zăcăminte.
 
Astfel, potrivit estimărilor instituţiei americane, explorarea zăcămintelor de şist ar creşte cu 50% rezervele de petrol ale României şi de peste 10 ori rezervele de gaze naturale.
 
 
Franţa, locul I in top
Franţa are cele mai mari rezerve recuperabile de petrol de şist, respectiv de 4.700 milioane de barili, urmată de Polonia (3.300 de milioane) şi Olanda (2.900 milioane).
Marea Britanie şi Germania deţin rezerve recuperabile de petrol de şist de câte 700 milioane barili, Bulgaria (200) şi Spania (100).

SUA deţin cele mai mari rezerve de gaze de şist din lume, urmate de China, Argentina, Algeria, Canada şi Mexic. În privinţa petrolului din zăcăminte de şist, Statele Unite sunt urmate de Rusia, China, Argentina şi Libia.

Austria: OMV explorează gaze de şist. Bulgaria: Deşi există interdicţii, se face explorare
În prezent, Austria are în derulare activităţi de explorare a gazelor de şist, iar în acest sens compania OMV cercetează un bazin lângă Viena, potrivit Agerpres.
În Bulgaria, există interdicţii prin moratoriu privind aplicarea metodei ‘fracking’ /fracturare hidraulică, n.r./, însă explorarea este în plină desfăşurare în zona Novi Pazar, concesiune Chevron, precum şi în alte cinci perimetre.
 
Deşi are un potenţial enorm, evaluat la 5,1 trilioane metri cubi gaze de şist, Franţa nu a autorizat explorări din cauza presiunilor celor din Green Party care l-au determinat pe preşedintele Hollande să menţină interdicţia, în pofida rezultatelor studiului guvernamental ‘Raportul Gallois’ care avizează utilizarea fracturării hidraulice.
 
Germania: Exxon va explora cu zece sonde
Pe de altă parte, Germania a concesionat o suprafaţă 3.000 km pătraţi companiei Exxon Mobil în bazinul Saxoniei de Jos, unde sunt planificate să fie executate zece sonde de explorare.
Datele publicate pe infogazedesist.eu arată faptul că Ungaria a forat, în anul 2009, prima sondă în Bazinul Mako (Mako Trough), iar lucrările au fost realizate de către ExxonMobil.
În cazul Irlandei, este valabilă din 2011 o concesiune a 495 kmp în Bazinul Clare, acordată companiei Enegi Oil. De asemenea, autorităţile irlandeze au aprobat o licenţă pe o suprafaţă de 1.630 kmp companiilor Tamboran Resources and Lough Allen Natural Gas Company în Bazinul Carbonifer de Nord-Vest.
 
Pe teritoriul Olandei, mai mulţi operatori au obţinut licenţe pentru explorare, fiind planificată şi o sondă în Boxtel, dar lucrările au fost stopate de către Guvern. În data de 16 ianuarie 2013, Henk Kamp, ministrul Afacerilor Economice al Olandei a discutat în Camera Inferioară a Parlamentului Olandei despre politica energetică, în care a subliniat importanţa combustibililor fosili între care şi gazul de şist. Pornind de la experienţa şi succesul SUA asupra impactului pozitiv economic şi de mediu, Olanda trebuie să se facă un studiu de evaluare a riscului exploatării gazului de şist.
 
Polonia: 104 concesiuni pentru explorare
Polonia este ţara cea mai avansată la capitolul explorare şi cea mai puternică susţinătoare a dezvoltării acestei resurse neconvenţionale în Uniunea Europeană /UE/, conform portalului de informare al ANRM, citat de Agerpres.
 
Resursele Poloniei sunt localizate în trei bazine – Baltic (nord), Lublin (sud) şi Podlasie (est), dar activitatea de concesionare şi prospectare e concentrată pe primele două. În conformitate cu raportul Departamentului de Energie al SUA, în această ţară există cele mai mari rezerve de gaze de şist, fiind calculate circa 22,45 trilioane mc de gaze de şist, dintre care 5,3 trilioane mc pot fi imediat exploatate.
 
Pe teritoriul Poloniei operează numeroase companii din domeniu, în bazinele Mării Baltice, Lublin Voivodeship şi Podllaski Voivodeship, cum ar fi: Halliburton, ExxonMobil, Marathon Oil, Chevron, BNK Petroleum, ConocoPhilips. Până la ora actuală, ministerul polonez al Mediului a emis 104 concesiuni pentru prospectarea şi explorarea gazului de şist.
 
 
SUA, cel mai mare producător de gaze naturale din lume
Totodată, SUA au devenit cel mai mare producător de gaze naturale din lume şi şi-au asigurat securitatea energetică prin exploatarea la scară largă a zăcămintelor de şist, printr-un proces tehnic considerat periculos pentru mediu.
 
Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a declarat că nu există “niciun fel de risc” pentru mediu şi pentru sănătatea oamenilor în cazul explorării gazelor de şist şi că “poziţiile” exprimate de vasluieni în dezbaterile publice sunt “în procent de 99,9% legate de exploatarea gazelor de şist, nu de explorare”.
 
=====================================================
=======================================
=======================

FOTOGRAFIA ZILEI

=================================================================
================================================
===============================

Romania pierde anual taxe si impozite de 22 miliarde de euro din evaziune. Aceasta inseamna: taxe, contribuţii sociale, impozit pe venit şi TVA neplătite! Inaintea tuturor alegerilor, POLITICIENII au promis ca rezolva aceasta problema. Dupa, se mira, arata cu degetul, se plang etc. Realitatea este ca NU vor sa introneze Legea, Ordinea si Disciplina Financiara! UPGRADE

$
0
0

România se află pe locul doi în ceea ce priveşte nivelul economiei subterane ca valoare absolută în Europa de Est, cu aproape 40 mld. euro în 2013, imediat după Polonia, unde economia subterană se ridică la 95 mld. euro, arată un studiu al companiei AT Kearney despre economia subterană în Europa dat publicităţii la sfârşitul săptămânii trecute.

Aceasta înseamnă că bugetul pierde 22 de miliarde de euro pe an din taxe, contribuţii sociale, impozit pe venit şi TVA neplătite, arată specia­liştii AT Kearney.

„Ar trebui să aducem din Germania nişte inspectori fiscali şi metodele de lucru de acolo în zona de fiscalitate. La noi în fiecare campanie electorală s-a promis că se va rezolva această problemă, dar degeaba“, a declarat analistul Aurelian Dochia.

Studiul este bazat pe ana­liza economiei subterane în 12 sectoare şi relevă că mă­rimea economiei subterane în Euro­pa se ridică la 2.150 mld. euro, fiecare ţară având în medie circa 18,5% din PIB economie subterană.

Ca proporţie în PIB a economiei subterane, cu 28%, Ro­mânia se află după Bulgaria (31% - cel mai înalt nivel ca pondere în PIB dintre toate ţările europene) şi la egalitate cu ţări precum Croaţia, Lituania sau Esto­nia, conform aceleiaşi surse. Cel mai mic procent al economi­ei subterane se înregistrează în Austria de aproape 8%.

Odată cu criza, după 2008, economia subterană din Ro­mâ­nia a scăzut în valoare de la 41 mld. euro până la un minim de 34 mld. euro în 2009, dar aceasta s-a datorat doar scăderii bruşte a PIB-ului, de la 139,7 mld. euro la 117, 4 mld. euro în 2009. Ponderea a rămas neschimbată, la circa 29%.

Analiştii de la AT Kearney care au lucrat la acest studiu împreună cu profesorul de ecoomie Friedrich Schneider, de la Universitatea din Linz, Austria, au evaluat activitatea economică aflată în afara taxării-aşa numita „shadow economy“ (economia subterană), pornind de la munca la negru şi de la vânzările companiilor nedeclarate către FISC.

Ei apreciază că munca la negru înseamnă circa doua treimi din economia subterană. Aceasta include salarii nedeclarate pentru a evita plata taxelor şi a contribuţiilor sociale. Cealaltă treime provine din nedeclararea veniturilor, mai ales în magazine şi baruri.

„Nu văd o soluţie simplă pentru combaterea evaziunii fiscale. Poate ne-ar trebui un studiu, cum este acesta, ca să vedem unde sunt cele mai mari scurgeri de bani“, a mai spus analistul Aurelian Dochia.
Criza a determinat trei evoluţii ale economiei subterane în funcţie de grupul economiilor. Specialiştii AT Kearney au identificat faptul că grupul ţărilor din vestul Europei au reuşit menţinearea acesteia la un nivel relativ mic, în timp ce ţările din sud precum Spania, Grecia şi Italia au înregistrat o o uşoară creştere a ponderii a economiei subterane în PIB.

Europa de Est a reuşit o scădere cu 1-2% a ponderii economiei subterane în această perioadă în PIB. România spre exemplu avea în 2008 o pondere de 29,4% pentru ca anul acesta, aceasta să fie estimată la 28,4%. Luând în calcul că două treimi din această economie subterană în cazul României sunt salarii, rezultă că statul pierde taxe şi contribuţii sociale aferente unor venituri nete de 26 miliarde de euro.

Aceasta înseamnă taxe şi contribuţii sociale pierdute în valoare de peste 20 de miliarde de euro, având în vedere că pentru a plăti un salariu net de 1.000 de lei, cheltuielile angajatorului cu contribuţiile sociale şi taxe, care merg la stat, se ridică la aproape 800 de lei, adică 80% din suma salariului net. Restul de 14 miliarde sunt vânzări la care nu se încasează TVA, deci aplicând 24% din această valoare, rezultă că statul pierde 3,3 miliarde de euro. Ca urmare statul pierde aproximativ 22 de miliarde de euro din neplata contribu­ţiilor sociale şi a taxelor aferente muncii la negru şi vânzărilor fără TVA. Aceasta înseamnă că statul român pierde din evaziune jumătate din bugetul său.

Anul acesta veniturile bugetului consolidat sunt estimate la circa 33% din PIB, adică la 45 miliarde de euro.

În ce domenii înfloreşte evaziunea fiscală
Producţia, construcţiile, comerţul angro şi retailul sunt domeniile în care economia subterană atinge cel mai înalt nivel în ţările din Europa. Printre factorii care conduc la creşterea economiei nefiscalizate sunt subraportarea veniturilor, mai ales în domeniul construcţiilor, în special când este vorba de subcontractări. Totodată, munca la negru este un factor determinant în avansul pe care acest fenomen îl are în Europa.

În plus, micile tranzacţii precum plata unei călătorii cu taxiul, o noapte la un hotel sau o masă rapidă determină creşterea evaziunii fiscale. În fiecare din acest cazuri, întreprinzătorii mici şi mijlocii în special sunt cei predispuşi să plătescă cu cash şi astfel să evite plata taxelor, conform studiului AT Kearney.
Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 22.07.2013
http://www.zf.ro/zf-24/romania-pierde-anual-taxe-si-impozite-de-22-mld-din-evaziune-11135936
=========================================================
=================================================
=================================

Respect, Bulgaria! Rușine România!

on


Azi noapte: Parlamentul bulgar, arestat de popor!
======================================
The Guardian, in ediția sa de noapte: nu se știe cum a reușit mulțimea sa pătrundă in clădirea Parlamentului.
Ce se știe sigur:
  • Manifestanții au asediat ieri Parlamentul bulgar, după 6 saptamani de demonstrații pașnice (dar fara rezultat) contra mafiei care le jefuiește tara.
  • In cursul serii, au reușit sa rupă cordoanele politiei si sa ia ostatici circa 100 de parlamentari, care fuseseră blocați in clădire.
  • Politia a reușit sa-I elibereze pe parlamentari, abia in jurul orei 3 dimineața!
  • Manifestanții nu sunt șomeri, nu sunt pensionari si nu cer bani guvernului. Ci sunt tineri din clasa medie, angajați din sectorul privat, mici întreprinzători.
  • Comisia Europeana s-a declarat pentru protestatari si contra guvernului bulgar (deși guvernul e membru al CE). 

(sursa: The Guardian)
Ce vor bulgarii?
NU salarii, NU pensii mai mari! Ci un lucru simplu si omenesc: sa nu mai fie jefuiți de politicieni.
De 23 de ani, tara noastră e furata de foștii securiști comuniști, care au pus stăpânire pe tot. Sunt o adevărata Mafie. E destul, ne-am saturat! (Dobromir Pancev, 26 ani, mic întreprinzător)
Revolte si înainte, si după alegeri!
In Bulgaria, alegerile n-au schimbat nimic. Deși au fost foarte democratice, foarte pașnice, foarte civilizate. Oamenii sunt la fel de revoltati. De ce?
Toate partidele sunt la fel de corupte. Degeaba facem alegeri, ca se rotesc la putere aceiași bandiți. Nu avem pe cine alege. Vrem sa plece toate partidele si sa ne lase! (Manuela Stamenova, 22 ani, studenta)
In România, la fel!
Dar românii, pana azi, au răbdat: ca vitele in jug.
Politrucii le-au zvârlit, odată la 4 ani, cate o ciozvârta roasa (de fapt, tot din banii lor!). Pai cum sa nu te disprețuiască parlamentarii români, bai poporule? Cum sa nu-ti zică, din Mercedesurile lor bugetare, “pulime”? pai pulime ai si fost, pâna azi.

Le convine românilor sa fie batjocoriți? Sigur ca nu! D-aia 60% nici n-au mai mers la alegeri. Iar 3% s-au dus, dar si-au anulat voturile, scriind pe ele injurii catre toate partidele.
Dar pe porci, degeaba ii înjuri: ca au șoriciul prea gros. Contractele de stat sunt prea grase. Cu porcii, un singur lucru merge: cuțitul! Asta au inteles si bulgarii. Iar Uniunea Europeana ii susține!

Primul miting anti-sistem din România este al Miscarii Antitaxe, de miercuri 31 iulie. Ziua Judecații Partidelor e prima mișcare” bulgăreasca” a românilor!

E timpul sa tragem linie. E timpul sa spunem ca nu exista o singura Românie: ci doua. Nu un singur popor român: ci doua. Iar România mea este in război cu România lor.
Si va câștiga acest război.

https://www.facebook.com/events/544183638971393/
========================================
=============================
==============


Manifestul Antitaxe

TAXE mari = CORUPȚIE mare!
=============================================================

1.Scăderea taxelor la 10% din venit si unificarea lor. Acum, statul iți ia 80% din cat câștigi.

2.Reintroducerea pedepsei cu moartea pentru corupție. Acum se fura fără frica.

3.Garantarea proprietății prin Constituție si dreptul la autoapărare, nelimitat de nici o lege. Acum, infractorii sunt mai protejați de lege, decât victimele.

4.Concedierea pe loc a parlamentarilor de către cei care i-au ales. Un parlamentar e doar un simplu angajat: nu ne place cum muncești? Ieși afara! Cum adică, sa așteptam 4 ani?

5.Desființarea protecției sociale si a cerșetoriei de stat. Acum e mai rentabil sa stai acasă, pe banii statului, decât sa muncești.

6.Desființarea salariului minim pe economie si liberalizarea contractelor de munca, prin negociere directa intre participanți, fără implicarea statului. Codul Muncii comunist, alături de taxele uriașe pe munca, sunt principalul motiv pentru care acum, investitorii fug de Romania.

7.Desființarea monopolului statului si externalizarea serviciilor publice către companii care sa concureze intre ele, pentru clienți. Introducerea unei legi anti-monopol. Acum, statul a reușit „performanta” sa dea faliment, deși are monopol pe multe domenii (asigurări de sănătate, pensii etc.). E cea mai buna dovada ca concurenta nu te slăbește, ci din contra, te face mai puternic.

8.Responsabilitatea Justiției. Judecătorii vor fi responsabili financiar pentru deciziile greșite pe care le iau, in solidar cu statul roman. Pentru toate deciziile abuzive ale justiției comuniste, Romania a fost condamnata la CEDO, sa plătească 16 miliarde de euro despăgubiri.

9.Taxarea Bisericii, la același nivel cu medicii, profesorii, zidarii etc. Legea trebuie sa fie una pentru toți. Daca cineva nu plătește taxe, altcineva plătește dublu in locul lui.

10.Guvernarea electronica directa. Orice contract public si orice cheltuială publică, vor putea fi blocate pe loc, prin petiție semnata de minimum 50.000 de cetățeni, plătitori de taxe. De asemenea, orice cheltuiala publica va intra obligatoriu in discuția Parlamentului, daca este susținuta prin petiție cu 50.000 de semnături. Guvernul este obligat sa mențină o pagina speciala pentru petiții, pe site-ul lui oficial. Iar votarea se va face numai pe baza numărului de plătitor de taxe, din registrul fiscal. Cine nu plătește taxe, nu votează cum sunt cheltuite taxele.

http://www.antitaxe.net          http://www.capitalismpepaine.ro
Manifestul Antitaxe rezumă SOLUȚIILE Mișcării Antitaxe la criza României.  Carta Libertății Fiscale este Constituția Mișcării, pe care fiecare membru este obligat sa o semneze la aderare.

Citește si
Carta Libertatii Fiscale

Citește si
Primul MITING anti-sistem: 31 iulie!
===============================================

=================================
=======================

ATENTIE. De larg interes. Medierea devine obligatorie incepand cu 1 August. Medierea, pe înţelesul tuturor. Mafia din Medierea Romaneasca

$
0
0
 
De la 1 august, medierea devine obligatorie. Cât costă şi în ce constă o şedinţă la mediator
 
Din 1 august, dosarele juridice privind agresiunile, calomnia, divorţul, conflictele de muncă, malpraxisul, litigiile comerciale şi cele legate de drepturile consumatorului trebuie să treacă prin birourile de mediere. Dacă reclamanţii ocolesc această cale, instanţele nu vor accepta deschiderea unui proces.
 
Mai exact, de la 1 august nici un reclamant nu poate deschide o acţiune în instanţă dacă nu trece mai întâi prin biroul de mediere. În acest scop, are nevoie de sume destul de consistente.
Tarifele practicate de mediatori diferă în funcţie de natura litigiului şi de complexitatea lui. Ele pornesc de la 500 de lei / şedinţă pentru rezolvarea unui conflict civil şi pot ajunge până la 4000 de lei, dacă este vorba despre drepturile de proprietate intelectuală.
 
În cazul unui divorţ, tarifele pornesc de la 250 de lei şi ajung chiar şi la 1000 de lei în cazul în care este vorba despre un divorţ cu partaj. În cazul unei succesiuni, tarifele sunt între 250 şi 500 de lei. Trebuie ştiut şi că aceste costuri trebuie plătite de toate părţile implicate.
 
Şedinţa de informare asupra avantajelor medierii înainte de începerea procesului este şi ea obligatorie, dar gratuită. Mediatorii decid apoi dacă părţile implicate în conflict vor parcurge etapa de mediere sau vor merge direct în faţa judecătorului. Refuzul părţii de a participa la această şedinţă gratuită se sancţionează cu sume cuprinse între 100 şi 1000 de lei.
 
Peste 3,3 milioane de dosare au fost pe rol numai anul trecut, majoritatea pe speţe civile. Primul efect al intrării în vigoare a obligativităţii medierii ar putea fi reducerea acestui număr de dosare cu un milion.
 
În România există 8000 de mediatori autorizaţi. Datele lor de contact pot fi găsite pe site-ul Consiliului de Mediere, unde este afişat tabloul mediatorilor autorizaţi, ca şi la sediul instanţelor din întreaga ţară.
 

Medierea, pe înţelesul românilor
Un milion de dosare mai puţin pentru instanţele din România. Acesta ar putea fi efectul intrării în vigoare în 1 august a obligativităţii medierii. Ca acest obiectiv să fie atins, e nevoie ca metoda aplicată până acum doar facultativ să fie cunoscută de români. Din acest motiv, zeci de mediatori din Bihor au ieşit in stradă ca să le explice trecătorilor cum îşi pot rezolva problemele fără să ajungă in sala de judecată.

În urmă cu doi ani, Attila Fazekas s-a aflat într-o situaţie complicată, după naşterea unui copil dintr-o relaţie nelegitimă. Ca bebeluşul să poarte numele părintelui natural era nevoie de ani de procese. Bărbatul a apelat însă la serviciile unui mediator.

"Medierea, practic, foarte mult m-a ajutat să terminăm divorţul, copilul s-a născut şi nu a mai trebuit să treacă pe numele vechiului soţ, ci a trecut pe numele meu. Nu a trebuit să ne târâm in judecată", spune Attila Fazekas.

Judecătorii spun că acest lucru se va întâmpla anul acesta în cazul altor un milion de dosare, care nu vor ajunge în instanţă după 1 august, când medierea va deveni obligatorie. Pe rolul instanţelor române sunt 5 milioane de dosare.

"Din 10 procese aflate pe rol 7 se vor indrepta pentru a participa la aceste şedinţe de mediere la un birou autorizat", spune Mihai Benchiş, vicepreşedintele Uniunii Naţionale a Mediatorilor din Bihor.
În timp ce unii români consideră că medierea "e o soluţie foarte bună şi se aplică în alte tări de mai multă vreme", alţii nu au încredere în această măsură.

Ca să le explice românilor avantajele medierii, zeci de mediatori au ieşit pe străzile din mai multe oraşe. În Oradea au fost sprijiniţi de Mihaela Tatu: "Câştig timp câştig energie consumată şi nervi şi ce e mai important câştig bani."

"În timp va duce la înţelegerea de către justiţiabili că cedarea de către fiecare parte a unei părţi din pretenţii poate duce la un rezultat mult mai bun decât o procedură şi angrenarea unui mecanism ce poate dura ani de zile", spune Cristian Monenci, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Bihor.

Din 1 august, dosarele privind agresiunile, calomnia, divortul, conflictele de muncă, malpraxisul, litigiile comerciale şi cele legate de drepturile consumatorului vor fi soluţionate prin mediere. Dacă reclamanţii ocolesc această cale, instanţele nu vor accepta deschiderea unui proces.
pot rezolva problemele fără să ajungă in sala de judecată.

http://www.digi24.ro/Stiri/Regional/Digi24+Oradea/Stiri/Medierea+pe+intelesul+romanilor

 
Mafia din Medierea Romaneasca sau Summum jus, summa injuria
Posted  aprilie 1, 2013
Medierea romaneasca
 
Nici bine n-a scos capul in lume mult-mediatizata profesie de mediator ca s-au si gasit capii Consiliului de Mediere (CdM) sa macelareasca o lege care si asa era absurda. Pe langa alte aberatii, constatam ca Regulamentului de organizare si functionare a Consiliului de mediere elaborat de Consiliul de Mediere (organul administrativ)  vine in flagranta contradictie cu legea, or se stie ca nici un Regulament de Ordine Interioara NU poate si NU trebuie sa incalce legislatia aflata in vigoare.
 
CodM taie si spanzura. Conform legii 192 din 2006 care reglementeaza Medierea, lege mult-ciopartita la randul ei (cuprinde inclusiv modificari facute la o luna sau doua distanta, functie de interesele unora si altora),  se instituie conditiile dobândirii, suspendarii şi încetarii calităţii de mediator astfel:
 
Art. 7. – Poate deveni mediator persoana care îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:
   a) are capacitate deplină de exerciţiu;
   b) are studii superioare;
   c) are o vechime în muncă de cel puţin 3 ani;
   d) este aptă, din punct de vedere medical, pentru exercitarea acestei activităţi;
  e) se bucură de o bună reputaţie şi nu a fost condamnată definitiv pentru săvârşirea unei infracţiuni intenţionate, de natură să aducă atingere prestigiului profesiei;
  f) a absolvit cursurile pentru formarea mediatorilor, în condiţiile legii, sau un program postuniversitar de nivel master în domeniu, acreditate conform legii şi avizate de Consiliul de mediere;
  g) a fost autorizată ca mediator, în condiţiile prezentei legi.
 
Totusi, Regulamentului de organizare si functionare a Consiliului de mediere, opereaza ca un act de sine statator producator de efecte juridice si adauga, mai precis INTERPRETEAZA SI CONDITIONEAZA!!!:
 
Art. 3. – (1) Prin mediator autorizat se înţelege persoana care îndeplineşte condiţiile prevăzute la art. 7 şi art. 8 alin. (1) din Lege şi care îşi declară o formă de exercitare a profesiei prevăzută la art. 22 din Lege, avizată de Consiliu.
    ___________
    Alineatul (1) a fost modificat prin punctul 3. din Hotărâre nr. 2247/2011 începând cu 17.08.2011.
Ca sa poti fi inscris in Tabloul mediatorilor, trebuiesc indeplinite o serie de conditii, printre care inclusiv una suplimentara, neprevazuta in legea medierii,  EXCEPTIONALA SI VADIT NECONSTITUTIONALA respectiv APARTENENTA LA O ASOCIATIE PROFESIONALA:
 
Mediatorul autorizat este înscris în Tabloul mediatorilor în condiţiile prevăzute la art. 12 din Lege, după ce face dovada înscrierii într-o asociaţie profesională, conform obligaţiei prevăzute la art. 24 din Lege.
    ___________
    Alineatul (11) a fost modificat prin punctul 1. din Hotărâre nr. 195/2012 începând cu 04.04.2012.
Cu alte cuvinte, in Romania asta corupta si mizerabila, nu se mai poate face absolut nimic decat pupand cururi puturoase, platind taxe si impozite instituite de cine vrea si cine nu vrea iar ceea ce este si mai grav, aflam ca o institutie, care prin natura ei ar fi trebuit sa-si vada doar de chestiunile administrative ale medierii, se ocupa fatis si cu reglementarea profesiei, conditionand peste lege practicarea profesiei, incaseaza taxe uriase fara ca cineva sa o traga cumva la raspundere pentru ca in gasca se afla nume grele iar potul se imparte!
 
In conformitate cu art. 12 din legea 192/2006 modif. mediatorii autorizati sunt inscrisi in Tabloul mediatorilor cu urmatoarele date:
 
   a) numele şi prenumele mediatorului;
   b) sediul profesional;
   c) pregătirea de bază a mediatorului, instituţiile la care s-a format şi titlurile cu care le-a absolvit;
   d) domeniul medierii în care acesta este specializat;
   e) durata experienţei practice în activitatea de mediere;
   f) limba străină în care este capabil să desfăşoare medierea;
   g) calitatea de membru al unei asociaţii profesionale în domeniul medierii, precum şi, după caz, al altor organizaţii;
   h) existenţa unei cauze de suspendare.
 
(3) Calitatea de membru al unei asociaţii profesionale în domeniul medierii se dobândeşte exclusiv prin exprimarea prealabilă, în scris, a consimţământului expres dat de asociaţia profesională în acest sens, în urma unei solicitări adresate respectivei asociaţii profesionale.
 
Legiuitorul a enumerat datele de identificare ale mediatorului in tabloul specific fara a avea vreo intentie de conditionalitate cumulativa asa cum eronat (sau rau voit) interpreteaza cei din CdM!!!!
Astfel, “magnificul” Regulament interpreteaza intr-o lumina abstracta si complet eronata intreg articolul 12 din legea 192/2206, conferind literei “g” puterea unei conditii imperative, … astfel ca, neindeplinirea conditiei suporta sanctiunea “interzicerii dreptului de a profesa“!!! Domnilor din CdM, treziti-va! Conditiile respective NU sunt cumulative!!! Daca astfel ar fi gandit legiuitorul, atunci ar fi fost o lege discriminatoare deoarece nu puteau profesa decat persoane licentiate si cunoscatoare de limbi straine. Corect? Aceasta e prevederea clara de la punctul “f”! Sau conditia prevazuta la punctul “f”  nu devine IMPERATIVA pentru ca Dvs. nu doriti asta?!!!  V-as intreba de asemenea, in ce domeniu este specializat un proaspat mediator? Sau ce experienta practica are? Intrebari la care ar trebui sa raspundeti la fel de vioi ca si pana acum pentru ca si acestea sunt chestiuni componente ale aceluiasi articol 12.

Un mediator autorizat poate profesa NUMAI DACA SE AFILIAZA LA O ASOCIATIE PROFESIONALA PRIVATA!!!! Aceasta este o conditionare complet NECONSTITUTIONALA impusa de Consiliul de Mediere care, conform legii este doar organul administrativ si are atributii in acest sens!!! Orice pretentii ridicate de catre CdM in afara legii NU trebuiesc admise de cei care solicita autorizarea. Medierea este o profesie liberala. De ce o ingradesc taman administratorii alesi sa o reprezinte?
 
“CAPITOLUL II din Constitutia Romaniei – Drepturile şi libertăţile fundamentale
ARTICOLUL 41- Munca şi protecţia socială a muncii
 
(1) Dreptul la muncă nu poate fi îngrădit. Alegerea profesiei, a meseriei sau a ocupaţiei, precum şi a locului de muncă este liberă.”
 
De asemenea, facand un studiu de piata privitor la Asociatiile profesionale private, constat ca fiecare in parte pretinde:
1.taxa de inscriere: minim 200 lei;
2.consultare dosar (?!): 200-400 lei;
3.cotizatie membru: 200-300 lei.
 
Iata cum apar profitorii! Nici bine nu s-au usurat invataceii de cei 1000 euro (taxa  reprezentand cursul de mediere, o suma uriasa pentru 2 saptamani de studiu si predare!!!) ca si afla imediat cum sta treaba in tagma asta: n-ai apucat sa faci un pas, ca hienele au sarit buluc pe tine sa-ti smulga hainele si ultimele monede din buzunare! Vor baaaani! Vor sa te extermine inainte de a pasi in vreun cabinet de mediere!!!
 
In alta ordine de idei, nu gasesc ABSOLUT NICI O OBLIGATIE a vreunei asociatii profesionale private de a accepta membri noi, exceptie facand cele care se declara formatoare autorizate si daca tot au stiut sa intinda mana la miile de euro percepute pe cursuri, atunci sa includa ca bonus si calitatea de membru a absolventilor, nu? Gratuit! Nu contra cost! Macar sa anuleze prevederea neconstitutionala a imparatiei lor!!
 
Cum e posibil ca statul roman sa admita o prevedere regulamentara total NECONSTITUTIONALA privind dreptul la munca?
De ce absolventilor cursurilor de mediere nu li se permite sa profeseze chiar daca au indeplinit absolut toate conditiile prevazute in LEGE? Regulamentul intern al unei institutii minuscule are o putere mai mare decat o lege?  De ce Consiliul de Mediere – mai nou – pretinde si certificat medical cu mentiunea “Clinic Sanatos” emis de un medic psihiatru, pe langa certificatul emis de medicul de familie? Dumnealor si-au scos acest certificat? Din cate observ pana acum, toti cei aflati in varful mediatorilor au mari probleme psihice pe langa uriasele carente de moralitate si etica!!!
 
 Dar … stim deja ca ideile proiectului neaos romanesc stralucesc frumos insa practica le omoara, asa s-a intamplat si cu medierea: tipic romaneste! Pana si legea medierii a ajuns de peste 30 pagini… asta dupa ce initial fusese destul de subtirica si neinterpretabila, asa… pe principiul “Nulla est medicina sine lingua latina”. Acum, daca ne-am arunca ochii peste ea, am observa rapid cum si-au impartit halcile grupurile de interese. Nici macar nu au urmarit sa nu apara contradictii intre noile si vechile prevederi.
 
Pentru o scurta comparatie, v-as sugera sa va uitati peste legea medierii de la fratii nostri moldoveni.  Acolo veti descoperi ce inseamna a elabora o lege fara compromisuri si interese: succinta, clara, pragmatica si cu efecte juridice mult mai interesante decat a noastra. Bravo, Moldova! Cel putin pe segmentul justitie, sunteti mult deasupra noastra!!!!
 
Concluzie:
O profesie liberala extrem de frumoasa si binevenita in Romania a fost schimonosita si intinata de oameni care au monopolizat-o si care au vazut in mediere doar o noua sursa de imbogatire, oameni care nu afiseaza nici un minim respect fata de cei care chiar doresc sa practice medierea la cele mai inalte standarde, sa construiasca acordul dintre parti si sa reconsolideze relatiile ce pareau iremediabil distruse!
 
============================================
==========================================================
======================================================================
 
 
=========================================
 
FOTOGRAFIA ZILEI
27 iulie 2013
pentru un raspuns corect, confirmat de comunitatea noastra, oferim un premiu
vestita cupa de "chiele"
======================================================
==================================================================

Cutremur in PRM. Corneliu Vadim Tudor, EXCLUS din partid. Gheorghe Funar este noul preşedinte al PRM

$
0
0
 
Congresul Extraordinar al Partidului România Mare (PRM)desfăşurat, sâmbătă,la Alba Iulia,la care au participat în jur de 700 de delegaţi,a decis excluderea din partid a lui Corneliu Vadim Tudor şi alegerea lui Gheorghe Funar în funcţia de preşedinte, conform Agerpres.
 

Delegaţii prezenţi la Alba Iulia au hotărât, prin vot deschis, cu patru voturi contra şi trei abţineri, excluderea lui Corneliu Vadim Tudor din PRM. 
 
Pentru funcţia de preşedinte al PRM au candidat trei persoane - Gheorghe Funar, Corneliu Ciontu şi Ştefan Valentin Varga, care s-a autopropus. Gheorghe Funar a obţinut 530 de voturi, Corneliu Ciontu 113 voturi, iar Varga, 17 voturi.
 
Sâmbătă, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia se desfăşoară Congresul Extraordinar al Partidului România Mare. Delegaţii desemnaţi de filialele judeţene ale partidului aleg organele de conducere colectivă ale PRM: Consiliul Naţional, Comitetul Director şi Biroul Permanent. În cadrul evenimentului vor fi aleşi, totodată, prim - vicepreşedintele şi secretarul general al partidului.

 
Corneliu Vadim Tudor a calificat vineri drept ilegală convocarea Congresului PRM care se desfăşoară la Alba Iulia.
=================
==================================
=================================================

Ridică-te Gheorghe, ridică-te Ioane ! INCREDIBIL. Se petrece in Romania, Data stelara: Mileniul III. 28 Jul 2013

$
0
0

Un sat intreg din Aradcastigat in instantade mostenitorii unui nobil maghiar.
Locuitorii, evacuati.


O familie a castigat in instanta 8.700 de hectare de paduri si terenuri din judetul Arad, adica intreaga suprafata a satului Nadas, inclusiv biserica.


Reprezentantii familiei au mers miercuri cu un executor judecatoresc sa evacueze unele terenuri si astfel s-a iscat un conflict cu localnicii, relateaza Mediafax.

Reprezentanti ai familiei care a obtinut o sentinta definitiva si irevocabila la Tribunalul Arad, prin care primeste aproximativ 8.700 de hectare de terenuri in jurul localitatii Nadas, s-au prezentat, miercuri, cu un executor judecatoresc pe unul dintre terenurile care i-ar reveni si pe care exista o gospodarie.


Peste 30 de localnici s-au adunat pentru sustinerea celor care locuiesc in aceasta gospodarie, afirmand ca beneficiarii sentintei au obtinut practic toate terenurile si padurile din zona satului.

Tot miercuri, beneficiarii sentintei au mers cu un buldozer pe o pasune unde exista un adapost, intentionand evacuarea zonei.

In ambele situatii, jandarmii si politistii au intervenit pentru a fi evitate conflictele intre parti, astfel ca nu s-au semnalat incidente.

Petrica Horga, viceprimarul comunei Taut, de care apartine satul Nadas, a declarat corespondentului Mediafax ca sentinta de restituire in natura a 8.700 de hectare de terenuri dateaza din 2007, iar in ultimul an beneficiarii acesteia au inceput sa o puna in aplicare, identificand terenurile si intrand astfel in conflict cu localnicii.

Pe masura ce localnicii au fost anuntati ca pierd dreptul de a lucra terenurile agricole si nu mai pot sa foloseasca pasunile, acestia au deschis alte procese cu noii proprietari, procese care se afla pe rol.

"Este o situatie grea, oamenii se tem ca raman fara sursa de supravietuire. Practic, familia respectiva a castigat intreaga suprafata a satului. Cea mai mare parte sunt terenuri impadurite, peste 5.000 de hectare, asa ca noii proprietari au acum si un ocol silvic privat", a declarat viceprimarul.

Conform sursei citate, cea mai mare parte a terenurilor castigate au fost deja restituite noilor proprietari, in timp ce pentru o parte mai exista conflicte in instanta.

Edilul a spus ca familia care a obtinut terenurile a prezentat in instanta documente din care a rezultat ca este mostenitoarea unui grof, Iosif Grosz, care a detinut importante proprietati in zona in perioada interbelica.

"In urma reformelor agrare, localnicii au primit terenuri pe care le-au lucrat, dar unii nu au si titluri de proprietate", a spus viceprimarul.

Avocatul care ii reprezinta pe unii dintre locanici, Stelian Lupu, a afirmat ca, potrivit numerelor topografice incluse in sentinta, toata suprafata satului, inclusiv biserica si cimitirul, au fost castigate.

"Familia a castigat 101 numere topo, dar asta corespunde intregii suprafete a localitatii. Numerele topo din sentinta ocupa toata suprafata, inclusiv biserica si cimitirul", a declarat avocatul.

La randul lor, reprezentantii Directiei Silvice Arad au declarat corespondentului Mediafax ca padurea obtinuta prin sentinta s-a aflat inainte de 2007 in gestiunea statului.
Conform Directiei Silvice, familia a preluat de la stat peste 5.000 de hectare de padure, fiind cea mai mare suprafata restituita in judetul Arad.

Familia care a castigat terenurile din Nadas nu a dorit sa faca declaratii presei. Satul Nadas are aproximativ 1.200 de locuitori si apartine de comuna Taut, care are o suprafata totala de 20.600 de hectare, integrand localitatile Taut, Minisel, Minisu de Sus si Nadas, cu un total de 2.200 de locuitori.
http://stirileprotv.ro/stiri/social/un-sat-intreg-castigat-in-instanta-de-mostenitorii-unui-grof-familia-vrea-sa-evacueze-locuitorii.html


================================
================================================
==============================================================

Tudor Gheorghe - Ridică-te Gheorghe, ridică-te Ioane !
=========================================



===============================
==============================================
===============================================================

Monica Macovei, prima şansă a Dreptei

$
0
0

COMPETIŢIE.Monica Macovei şi Mihai Răzvan Ungureanusunt singurii candidaţi de dreapta, dintre cei nominalizaţi de Traian Băsescu,care ar avea şanse la alegerile prezidenţiale, potrivit specialiştilor.

Preşedintele Traian Băsescu a avansat, recent, numele a trei politicieni pe care îi creditează cu şanse mari într-o competiţei prezidenţială. Este vorba despre foştii prim-miniştri Emil Boc şi Mihai Răzvan Ungureanu şi de fostul ministru al Justiţiei Monica Macovei. Câte şanse au cei trei politicieni pentru a intra în cursa pentru Cotroceni? Care dintre cei trei politicieni ar ieşi câştigător dintr-o competiţie cu Crin Antonescu?
 
 
„ANTONESCU, DIN CE ÎN CE MAI SLAB“ 
 
Vârsta şi abordările extrem de pragmatice când vine vorba de stat şi de funcţionarea justiţiei sunt punctele tari care o recomandă pe Monica Macovei pentru funcţia de preşedinte, potrivit şefului statului. Politologul Alina Mungiu crede că fostul ministru al Justiţiei ar fi în acest moment  persoana cu cel mai mare potenţial dintre cei trei. 
 
„Propaganda făcută de Antena 3 a diabolizat-o foarte tare pe Monica Macovei, care ar fi fost persoana pentru care lumea ar fi ieşit din casă“, crede Alina Mungiu Pippidi. Mai mult, aceasta este de părere că europarlamentarul PDL ar putea fi singurul candidat cu şanse în faţă lui Crin Antonescu. „Antonescu mi se pare un candidat din ce în ce mai slab. Dacă ar exista un climat de mobilizare contra lui Crin Antonescu, pentru că ar fi o catastrofă dacă s-ar alege Antonescu preşedinte, un candidat al opoziţiei ar avea şanse. După părerea mea ar avea şanse cineva care este asociat cu un mesaj european, cineva gen Monica Macovei“, a explicat Alina Mungiu Pippidi pentru „Adevărul“. 
 
Şi politologul Lucian Dârdală crede că Monica Macovei are potenţial pentru a câştiga alegerile prezidenţiale, însă numai dacă îşi va dezvolta discursul politic. „Este un politician care insistă pe o temă politică restrânsă. Nu poţi câştiga alegeri numai cu agenda reformei Justiţiei sau cu agenda anticorupţie. Un candidat trebuie să joace pe un front mai larg“, este de părere Lucian Dârdală. 
 
Deşi admite că situaţia în care o femeie ar deveni preşedintele României  ar  fi una normală, Daniel Şandru susţine că şansele ca acest lucru să se petreacă la scrutinul din 2014 sunt minime. „Mediul social româneasc este profund patriarhal, iar o femeie nu are nici cea mai mică şansă într-o cursă prezidenţială. Nu cred că România este pregătită să voteze o femeie“, a precizat politologul Daniel Şandru.
 
 
„MRU, LIANTUL PDL-MIŞCAREA POPULARĂ“
 
Politologul Lucian Dârdală este de părere că dintre cei trei potenţiali candidaţi, singurul cu şanse reale la funcţia de preşedinte al României este Mihai Răzvan Ungureanu.„Ungureanu este o personalitate de descoperit şi în care românii şi-ar putea pune speranţele. În plus, ar putea fi liantul reparării relaţiilor dintre PDL şi Mişcarea Populară, deoarece este acceptat de ambele părţi“, a argumentat politologul. Ceea ce ar putea însă să-i scadă şansele de a deveni preşedinte este faptul că „a pierdut mandatul de prim-ministru, iar pierderea puterii înseamnă o înfrângere, chiar dacă vina nu-i aparţine în întregime“. 
 
Politologul Daniel Şandru nu împărtăşeşte aceeaşi opinie. Aceasta deoarece, spune Şandru, nu se poate şti dinainte în ce măsură Ungureanu va fi susţinut de toate forţele de dreapta. Şi politologul Alina Mungiu Pippidi este de părere că şansele lui Ungureanu de a câştiga un mandat la Cotroceni sunt minime din cauza scandalurilor în care acesta a fost implicat în scurtul mandat de premier. 
 
Răzvan Ungureanu a declarat pentru „Adevărul“ că se simte de două ori onorat : „În primul rând, pentru că cel care a spus acest lucru este preşedintele ţării, care crede în şansele mele. În al doilea rând, mă onorează alăturarea numelui meu de cel la prim-ministrului Emil Boc şi al doamnei ministru Monica Macovei“.
 
 
„BOC POARTĂ TINICHEAUA CU AUSTERITATEA“
 
Specialiştii contactaţi de „Adevărul“ nu-i dau nicio şansă fostului premier Emil Bocîn cursa pentru Cotroceni. Imaginea fostului premier este puternic asociată cu măsurile de austeritate instituite în timpul guvernării sale. 
„Nu ştiu dacă are timp să-şi cureţe imaginea mediatică destul de şifonată, ceea ce se întâmplă de fapt oricărui politician care deţine funcţia de premier. Nu ştiu dacă are timp ca din poziţia de primar al Clujului să ajungă la nivelul unui capital electoral care să-l propulseze în turul al II-lea“, este de părere Daniel Şandru. Nici Alina Mungiu Pippidi nu-i dă şanse lui Emil Boc: „Dacă locuitorii din Cluj nu au simţit probabil tăierile bugetare, restul ţării le-a cam simţit. Astfel că Boc are tinicheaua cu tăierile din salarii şi austeritatea contra unui aparat puternic de partid“.
   
UDREA, POLITICIAN DE PERSPECTIVĂ
 
Traian Băsescu crede că Elena Udrea este o femeie puternică, dar trebuie să se mai rodeze ca politician.Şi politologul Lucian Dârdală opinează că Udrea nu este pregătită pentru o astfel de funcţie, dar admite că este un politician de perspectivă. „Sunt de acord cu preşedintele. Problema este în ce măsură, într-un scrutin, meritele domniei sale ar putea fi recunoscute de mediile mai conservatoare ale societăţii româneşti“, a conchis Dârdală. 

http://adevarul.ro/news/politica/monica-macovei-sansa-dreptei-1_51f69b08c7b855ff5684c081/index.html
=====================================
=================================================
===========================================================

FOTOGRAFIA ZILEI
======================

 
 
Domnule Presedinte Traian Basescu
==================================
===========================================
=====================================================================

Este bine sa luam aminte! Pentru ce sunt buni banii? // COLOSAL! GPS-ul Crestinului

$
0
0
 
 

Interviu CNBC cuWarren Buffett,
al doilea dintre cei mai bogati din lume,care a donat 31 miliarde $ pt caritate.



Cateva aspecte foarte intereante ale vietii lui:
1. - A cumparat prima actiune la 11 ani si regreta ca a inceput prea tarziu!
2. - A cumparat o mica ferma la 14 ani cu economiile din vanzari de ziare.
3. - Si astazi mai locuieste in mica lui casa in Omaha ,cu 3 camere ,pe care a cumparat-o dupa ce s-a casatorit, acum 50 de ani. Él spune ca in acea casa are totul. In casa sa nu are nici un tablou sau decoratiuni interioare, statui..
4. - Isi conduce singur masina , nu are sofer si nu are bodyguard.
5. - Niciodata nu a calatorit in avion particular,chiar fiind proprietarul celei mai mari companii de avioane private din lume.
6. -Compania lui, Berkshire Hathaway, are in subordonare inca 63 de firme. Odata pe an, el trimite scrisori directorilor firmelor sale, cu targeturile pt noul an.Niciodata nu convoca reuniuni sau da telefoane zilnice directorilor.


Directorilor lui le-a impus urmatoarele 2 reguli:
Regula 1 : Nu pierdeti niciodata investitiile actionarilor!
Regula 2 : Nu uitati regula 1!


7. -Él nu socializeaza cu lumea din inalta societate. Isi petrece timpul liber cu o farfurie de popcorn la TV.
8. - Bill Gates, cel mai bogat din lume, l-a cunoscut recent, acum 5 ani. Bill Gates credea ca nu are nimic in comun cu Warren Buffett. Pentru asta, a stabilit o intalnire cu el,programata sa dureze o jumatate de ora . Dar… intalnirea a durat 10 ore si Bill Gates s-a transformat intr-un fan al lui Warren Buffet.
9. - Warren Buffet nu are telefon mobil si nici laptop pe birou.
10. - Sfatul lui pt tineri: Indepartati-va de cartile de credit si investiti in voi!



AMINTITI-VA:
A. Nu banul face pe om, ci omul face banul.
B. Viata este atat de simpla pe cat v-o faceti voi.
C. Nu faceti ce spun altii, ascultati-i, dar faceti cum simtiti.
D. Nu va imbracati doar cu haine de firma, ci cu cele in care va simtiti confortabil.
E. Nu cheltuiti banii pe lucruri care nu sunt necesare, ci doar pe cele cu adevarat necesare.
F. Pana la urma, viata voastra e a voastra. De ce sa le dati altora sansa sa v-o conduca?
G. Daca banii nu ajuta ca sa-i imparti cu ceilalti, atunci pt ce mai sunt buni?


AJUTAŢI CHIAR DACĂ NU PUTEŢI, MEREU CEI CARE ŞTIU SĂ ÎMPARTĂ VOR FI BINECUVÂNTAŢI.
H. NU cheltuiti banii pe care nu ii aveti. Cartile de credit, imprumuturile, etc au fost inventate de societatea de consum.
I. Inainte de a cumpara ceva,ganditi-va: Ce mi se intampla daca nu cumpar asta? Daca raspunsul este "nimic", atunci nu cumparati, pt ca inseamna ca nu aveti nevoie.


 


"Nimic nu am adus pe lume, nimic nu vom lua cand plecam.."
==============================================
======================================================
============================================================
 GPS-ul Crestinului!
=============================
 
 
 GPS-ul Crestinului!
Multumesc prietenului meu D-l P.S.!
Admin
======================================
 
FOTOGRAFIA ZILEI
 
=====================================================
================================================================

Parlamentul european în plen. Aceste fotografii trebuie să circule...odată și încă odată... și încă odată... UPDATE.

$
0
0
 
 

Parlamentul european în plen.

Aceste fotografii trebuie să circule...odată și încă odată... și încă odată...
PODUCTIVITATEA PARLAMENTULUI EUROPEAN...
ȘI REMUNERAȚIA DE 12.000 EURO PE LUNĂ !
Deputațiieuropenide lalocul de muncăde la Bruxelles




12.000 € pe lună
12.000 € pe lună
12.000 € pe lună
12.000 € pe lună
12.000 € pe lună
12.000 € pe lună
12.000 € pe lună
12.000 € pe lună
12.000 € pe lună
O ADUNĂTURĂ DE DESFRÎNAȚI! ȘI TU MUNCEȘTI CA UN FANATIC Ș I TE ÎMBOLNĂVEȘTI DIN CAUZA STRESULUI, PANĂ LA 62–65 DE ANI SAU MAI MULT.
DA, TREBUIE CA ACEST ARTICOL SĂ CIRCULE…ODATĂ, DE O MIE DE ORI…NU EZITAȚI SĂ-L ARĂTAȚI ȘI ALTORA
 
==============================================================
===============================================
UPDATE
==========================

De ce maşină are nevoie un deputat ca să urce această pantă.
Camera Deputaţilor va achiziţiona 50 de autoturisme noi // Lunga listă a specificaţilor cerute de deputaţi pentru noile lor maşini.

Camera Deputaţilor va achiziţiona 50 de autoturisme noi,în urma unei licitaţii publice, pentru membrii Biroului permanent, preşedinţii comisiilor de specialitate şi liderii de grup. Explicaţia logică vine din nevoia de a înlocui maşinile vechi de 12 ani, cu sute de mii de kilometri la bord, care înghit sume foarte mari de bani când vine vorba de întreţinere şi reparaţii. Cu toate că bugetul Camerei a fost tăiat la prima rectificare bugetară aprobată de Guvern, deputaţii nu vor primi orice fel de maşină. Lista cu specificaţiile tehnice, făcută publică în caietul de sarcini, arată că pentru deputaţi se cer maşini 4x4, cu dotări foarte bine stabilite, astfel că singura maşină care s-ar încadra în caracteristicile respective şi în preţul acceptat de deputaţi, maxim 18.000 de euro cu TVA inclus, este Dacia Duster.
"În şedinţa Biroului Permanent am discutat despre cumpărarea unor maşini autotohtone ca formă de respect pentru propria naţie", recunoaşte secretarul Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor.

În prezent, deputaţii conduc maşini înmatriculate în 2001, care, potrivit datelor furnizate de secretarul general adjunct al Camerei Deputaţilor, George Ionuţ Dumitrică, au între 500.000 şi 700.000 de kilometri la bord. Reprezentanţii Camerei se plâng că pentru acestea costurile de reparaţii şi întreţinere sunt  ridicate, iar piesele de schimb nu se mai găsesc, de unde a venit şi soluţia achiziţionării de noi maşini mai rezistente. "Cu banii pe care îi dăm pe reparaţiile maşinilor vechi într-un an aproape cumperi o maşină nouă", argumentează Dumitrică. "Le înlocuim pe cele vechi şi deteriorate, gen Nubira, nu cumpărăm fără rost", explică şi secretarul general al Camerei Deputaţilor, Cristian Panciu, contactat de gândul.

De ce maşini 4x4
Deputaţii nu explică de ce vor ca maşinile să fie cu tracţiune integrală, dar precizează că de lista cu specificaţii tehnice s-au ocupat cei la direcţiile de specialitate. Vestea că vor primi maşini cu tracţiune 4x4 i-a bucurat pe aleşi, iar faptul că sunt româneşti reprezintă un plus: "Pentru drumul în teritoriu, cel puţin la mine, e mai bun un 4x4, că iarna e mai greu la urcat cu o maşină normală", îşi explică preferinţa unul dintre secretarii Biroului permanent al Camerei Deputaţilor, liberalul Cristian Buican, pentru gândul.

Iarna se pare că este cel mai greu moment, din punct de vedere al transporturilor, nu doar pentru oamenii simpli, ci şi pentru membrii Parlamentului. "O maşină 4x4 e mai sigură, e un pas înainte dacă se cumpără aşa ceva pentru că sunt şi situaţii excepţionale când ai nevoie de o maşină mai bună, cum ar fi iarna când străzile nu pot fi curăţate la timp. Dacă raportul calitate-preţ e mai bun la un 4x4, de ce nu? ", precizează pesedistul Florin Iordache, preşedintele Comisiei pentru Muncă, contactat de gândul.

De aceeaşi părere este şi liderul PC, Bogdan Ciucă, preşedintele Comisiei Juridice. Contactat de gândul, Ciucă susţine că s-a ajuns la varianta unei astfel de maşini din raţiuni economice.

"Pentru iernile din România e mult mai utilă o astfel de maşină, bănuiesc că la asta s-au gândit cei de la Transporturi când au cerut. Ar fi mult mai înţelept pentru toate anotimpurile, ca să nu mai existe două tipuri de maşini pentru două anotimpuri. Plus că inclusiv panta de la Parlament pune probleme la actualele maşini, mi s-a întâmplat să nu-mi urce maşina pe rampa aia. Sunt sigur că este o măsură economică , dacă nu e util o să constatăm", a argumentat el, venind rapid şi cu o completare. "Oricum pe mine nu prea mă interesează ce fel de maşină o să primesc, să consume mai puţin şi să-mi fie utile şi nu foarte costisitoare".

Calitatea drumurilor a fost de asemenea un factor important în momentul în care s-a cerut o maşină cu tracţiune integrală.

"O maşină 4x4 ar fi mai bună atunci când sunt delegaţii în zone montane şi acum să fim sincer, cam toate drumurile din România lasă de dorit, nu sunt deloc strălucite. Trebuie să ai o maşină care să reprezinte bine calitatea de deputat, să nu fie scumpă, dar să fie reprezentativă pentru nevoile şi imaginea unui parlamentar. La urma urmei, nu cred că ar trebui să dăm motive să fim supuşi ironiilor, e vorba despre oameni din Parlament. Trebuie să fie un raport cât mai bun, cât mai normal între reprezentativitate şi preţ", comentează şi un alt secretar al Biroului Permanent, deputatul Nicolae Mircovici.

Cu autobuzul, ca papa
Pe de altă parte, există şi deputaţi fără pretenţii, aşa cum susţin ei. De exemplu, vicepreşedintele Biroului Permanent, democrat-liberalul Ioan Oltean îşi întâreşte opoziţia. "Ştiu că am discutat în BP despre înlocuirea unor maşini vechi, dar nu cred că e nevoie de maşini atât de puternice. Da, trebuie să fie şi un aspect comercial, dar nu trebuie să fie cea mai cea, nu o maşină de maşină. Aceste criterii nu cred că se încadrează în nevoile unui parlamentar. Eu sunt vicepreşedinte în BP de ani de zile şi niciodată nu am fost invitat la vreo acţiune la care să-mi trebuiască un tanc", spune Oltean, pentru gândul.

Un alt deputat fără pretenţii, cel puţin când vine vorba de maşini, este şi social-democratul Ion Mocioalcă, preşedintele Comisiei pentru Apărare. Pentru el, aşa cum susţine, şi autobuzul şi metroul sunt variante la fel de bune.

"Pentru mine chiar nu contează ce fel de maşină o să-mi dea, eu mă descurc şi cu asta de acum, mă urc şi în metrou şi în autobuz că aţi văzut că şi Papa merge cu autobuzul. Dacă ei au considerat că e mai bine aşa, cu o maşină 4x4, atunci aşa o fi. Cred că s-au gândit că pe timp de iarnă e mai greu cu o maşină normală", a spus Mocioalcă.

Cum arată maşina de deputat
Anunţul licitaţiei a fost făcut la începutul săptămânii, pe site-ul Camerei Deputaţilor şi pe SEAP, urmând ca până pe 23 septembrie să fie depuse ofertele. Pentru cele 50 de autoturisme, reprezentanţii Camerei au estimat o sumă de 4,1 milioane de lei (circa 930.000 de euro), TVA inclus, fapt care ar însemna că preţul unei maşini ar fi de aproximativ 82.000  de lei ( circa 18.000 euro). Potrivit informaţilor de pe site-ul Dacia, un Duster costă, în medie, 17.000 de euro, TVA inclus.

Potrivit listei specificaţiilor tehnice minime obligatorii, trecute în caietul de sarcini, autoturismele trebuie să fie negre, de tip Euro 5, cu motorizare Diesel. Mai mult, reprezentanţii Camerei Deputaţilor au trecut în caietul de sarcini până şi faptul că maşina trebuie să fie dotată cu brichetă în faţă, două prize în zona banchetei din spate, să aibă covoraşe de cauciuc, centuri de siguranţă şi comenzile pentru CD-player pe volan.

http://www.gandul.info/politica/de-ce-masina-are-nevoie-un-deputat-ca-sa-urce-aceasta-panta-11181687
======================
========================================
==============================================================
 
Partidele intră în febra electorală. În sondaje, cel mai bine stă PSD
======================================
 



Oamenii politici intră uşor, dar sigur, în febra electorală. Partidele încep să gândească noi strategii electorale mai ales că mai sunt doar 10 luni  până la următoarea întrecere electorală.

În luna mai a anului viitor, românii vor fi chemaţi la urne pentru alegerea celor 31 de reprezentanţi ai României în Parlamentul European.

În sondajele pentru alegerile europarlamentare, cel mai bine stau social-democraţii, care susţin că vor obţine jumătate din mandate. Pe listă vor fi cam aceleaşi nume, la care se vor adăuga pretendenţi noi ca Dan Nica - ministrul Comunicaţiilor sau Cristina Ţopescu - fostă prezentatoare TV, şi foarte probabil unul sau doi reprezentanţi ai aliaţilor de la UNPR.

Pe lista liberalilor, pe lângă actualii europarlamentari apar şi câteva nume noi: Ovidiu Silaghi - fostul şi posibilul ministru al Transporturilor, senatorul Ardelean Ben-Oni şi Claudia Benchescu - logodnica ministrului pentru relaţia cu Parlamentul, Mihai Voicu.

Conservatorii merg pe propriile liste. Ei speră la un scor bun care să le permită cel puţin două locuri de europarlamentar.

În tabăra democrat-liberală, situaţia nu se prezintă deloc bine. Aflat în opoziţie şi decimat de plecările din ultima perioadă, PDL abia mai speră la 4-5 locuri, faţă de cele zece obţinute la europarlamentarele trecute.

O situaţie specială se întâlneşte în tabăra preşedintelui Traian Băsescu. Dacă partidul înfiinţat de consilierii săi va primi acceptul justiţiei şi va participa la alegeri, atunci şi-ar dori obţinerea a două sau trei locuri pentru care se anunţă deja Elena Băsescu, Monica Macovei şi Cristian Preda.

http://www.antena3.ro/politica/partidele-intra-in-febra-electorala-in-sondaje-cel-mai-bine-sta-psd-223333.html
=========================
=======================================
=====================================================

Adevarul despre regionalizare: „Avem timp până în 2022, să tot lucrăm la regiuni şi să le formăm, să le reformulăm”. Nevoia de regionalizare “pentru absorbţia fondurilor europene”, este “o gaselnita”, umflata cu pompa a baronilor locali. Bravo Iohannis!

$
0
0

Iohannis îngroapă regionalizarea lui Dragnea:„Avem timp până în 2022, să tot lucrăm la regiunişi să le formăm, să le reformulăm”

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, îi dă o veste proastă vicepremierului Liviu Dragnea, cel care insistă pentru proiectul regionalizării: „aproape sigur nu o facem anul acesta”. Iohannis , care a coordonat comisia PNL care se ocupă de regionalizare, dă şi un nou termen pentru reuşita acestui proiect – 2022.

Vicepremierul Liviu Dragnea şi liderii din teritoriu ai PSD continuă să susţină că regionalizarea şi revizuirea Constituţiei pot deveni realitate în acest an. De cealaltă parte, în PNL se vorbeşte tot mai mult despre amânarea referendumului pentru revizuirea Constituţiei pentru primul tur al alegerilor prezidenţiale, iar regionalizarea nu pare să reprezinte o prioritate.

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat că „aproape sigur regionalizarea nu se va face în acest an” din cauza faptului că revizuirea Constituţiei este puţin probabil să se întâmple în acest an.
„Dacă nu facem în acest an regionalizarea şi aproape sigur că nu o facem, îşi pierde urgenţa şi o pierde de tot. Nu avem motive să ne grăbim, fiindcă nu avem motive să ne grăbim acum”, a fost poziţia exprimată de Klaus Iohannis.
 
Liberalul demontează şi tema centrală a campaniei vicepremierului Liviu Dragnea pentru regionalizarea: urgenţa reprezentată de atragerea fondurilor europene. În totală contradicţie cu afirmaţiile vicepremierului Dragnea, Iohannis susţine că actuala împărţire administrativă nu este un impediment în atragerea fondurilor europene. Mai mult, Iohannis susţine că regionalizarea se poate face şi în 2022.
 
„Nu există un risc real, nu văd acest risc ca fiind unul real. România are regiunile de dezvoltare care au atras fondurile şi până acum. Actualele ADR-uri vor prelua gestionarea fondurilor europene, acest lucru va trebui să rămână în acea formă până prin 2022, dacă luăm varianta de n plus doi, rata bugetară plus doi ani. Şi atunci avem timp până în 2022, să tot lucrăm la regiuni şi să le formăm, să le reformulăm, în ce priveşte fondurile europene, a completat prim-vicepreşedintele PNL.
 
Pentru amânarea referendumului pentru revizuirea Constituţiei s-au pronunţat până în prezent premierul Victor Pontaşi preşedintele PNL, Crin Antonescu. Cum regionalizarea nu se poate face fără noua Constituţie, deoarece actuala Lege Fundamentală nu vorbeşte de regiuni ca unităţi administrativ teritoriale, proiectul lui Liviu Dragnea va fi amânat.
 
Vicepremierul Dragnea a declarat că o decizie în privinţa datei pentru referendumul pentru revizuirea Constituţiei va fi luată la sfârşitul aceste luni în USL şi că nu este exclus ca regionalizarea şi Constituţie să devină realitate la finele acestui an.
 
Vicepreşedinte PSD: "Sunt chestii legate de orgolii"
Vicepreşedintele PSD, Gheorghe Nichita, insistă că este nevoie de regionalizare pentru absorbţia fondurilor europene şi că acest proiect nu trebuie amânat.
 
„Foarte multe lucruri se pot face peste 20 de ani sau peste 50 de ani. Şi un preşedinte al ţării spunea că avem nevoie de autostrăzi peste 50 de ani. Nu le-am făcut la timp am suferit. Dacă începeam proiectele de investiţii în urmă cu 10 – 12 ani eram în altă zonă, trăiau mai bine oamenii. Atunci când avem responsabilităţi politice şi administrative trebuie să vedem cum facem”, a spus pentru gândul Nichita.
 
El a prezentat situaţia municipiului Iaşi care a reuşit să se dezvolte datorită proiectelor cu fonduri europene. Nichita spune că procesul regionalizării a trezit foarte multe orgolii şi că mulţi se opun din cauza faptului că nu au şanse să conducă aceste regiuni.
 
„Dacă nu e capitala regională nu ştiu unde sunt supăraţi şi nu vor regionalizare. Dacă nu sunt şeful şeful regiunii, nu vrea regionalizare. Dacă ajunge Popescu sau Ionescu şeful regiunii,  nu mai convine regionalizarea. Până la urmă sunt chestiuni de orgolii. Ne racordăm la Europam, sunt regiuni în Europa? Trebuie să depăşim stadiul de competiţie între unii şi alţii”, a spus pentru gândul primarul municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita – vicepreşedinte al PSD. 
 
=============================================================
==================================================
=======================================
Tupeu de securist. Blogul PERETE DE WC critica limbajul lui Cartarescu.
Mare e nesimtirea la romani.
RăspundeţiȘtergere
Răspunsuri
  1. Buei, pe noi ne plateste ICRul? Cu ce muschiul meu gindesti, Pandele?
    Ștergere
  2. 06:40
    Bei prostane, ce-ai patit? Nu vrai sa-ti dau ceva de belit?
    Ștergere
  3. Buey dobitocule...
    Era cat p-aci sa strig BINGO!
    Dar boul fatat de-o vaca... tot dobitoc se cheama!
    Buey, hai sa-ti lamuresc neuronul tau de vita-ncaltata:
    Limbajul gasit/vazut/citit paciulea, este TOCMAI o REACTIE "gratuita", de "semnalizare", la limbajul celor de la ICR, care au CHELTUIT fara "frana" de la BUGETUL DE STAT (din salariile, pensiile, ajutoarele sociale etc. ale tuturor romanilor), sute de MILIOANE lei. Buey dobitocule si altora ca tine, care v-ati scandalizat de LIMBAJUL folosit "free" p-aicea, am totusi o INTREBARE pentru dobitocia voastra: De ce nu va SCANDALIZATI de IDIOTII care v-au furat efectiv banii din buzunare si i-au transferat fara nerusinare in buzunarele lor??? Dupa cum ati vazut, LIMBAJUL folosit de HOTII DE LA ICR este chiar trivial! Dar... unde nu este (minte), nici Domnul nu cere!
  4. ==============================
  5. =================================================
  6. ===============================================================

Venit mediu lunar in Romania: 22.100 de euro! Este mult? Este prea putin? „Ce e rău şi ce e bine ? Tu te'ntreabă şi socoate”!

$
0
0

Veniturile Regele Mihai provin din chiria proprietăţilor pe care le deţine,din pensie,din  indemnizaţia de fost şef de statşi din cea de membru al Academiei Române, conform declaraţiilor făcute de Ion Tucă, directorul Casei Regale a României,într-un interviu acordat Forbes Romania.


Venitul total al regelui Mihai s-ar ridica, potrivit calculului realizat de către director, la aproximativ 22.100 de euro pe lună.


Cea mai mare sumă provine de la Castelele Peleş şi Pelişor, închiriate Muzeului Peleş şi Ministerului Culturii pentru 12.000 de euro pe lună. Pe acelaşi domeniu funcţionează Vila Economat, care tocmai a încheiat primul an de funcţionare în regim privat şi aduce un venit de 2.500 de euro/ lună.

Tot de pe Valea Prahovei, Casa Regală încasează chiriiîn valoare totală de aproximativ 6.000 de euro, de la două hoteluri de la Stăvilar, pensiunea Cuţitul de Argint şi hotelul Bastion.

Toate aceste sume sunt impozabile, iar din ele Casa Regală trebuie să întreţină inclusiv proprietăţile pe care le are în folosinţă, dar nu îi aparţin, precum Palatul Elisabeta din Bucureşti. Numai întreţinerea acestuia costă în jur de 5.000 de euro pe lună, potrivit lui Ion Tucă. O cheltuială importantă pentru Casa Regală este în acest moment şi renovarea Castelului Săvârşin.


Regele Mihai are şi o pensie de 1.000 de lei, o indemnizaţie de fost şef de stat de 4.000 de lei şi una de membru al Academiei Române, în valoare de 2.000 de lei.

Casei Regale a României i-au fost restituite doar proprietăţile care au aparţinut Regelui Mihai, de altfel doar acestea fiind cerute de Majestatea Sa.

Sursa: RTV.NET: http://www.rtv.net/venitul-regelui-mihai-ce-pensie-are-fostul-suveran-si-cat-castiga-lunar-din-inchirierea-pelesului_92020.html#ixzz2ataC6t2Q

 
Regele Mihai I conduce masini inteligente
  14 decembrie 2009

Daca pana in prezent masina oficiala a Casei Regale a Romaniei a fost o limuzina BMW Seria 7, Majestatea Sa, Regele Mihai I va conduce de acum inainte un BMW X5 , modelul cu cel mai inteligent sistem de tractiune integrala din lume.
Colaborarea dintre Automobile Bavaria si Casa Regala dureaza de zece ani, motiv pentru care Regele a conferit companiei de automobile calitatea de Furnizor al Casei Regale.
Din acelasi motiv, in urma cu o luna, Michael Schmidt, Presedintele Automobile Bavaria Group, a fost decorat cu medalia „Regele Mihai I pentru Loialitate”.
=====================================================
In Premiera - Garden Party  
================================

===============================================================
=======================================================================
 
FOTOGRAFIA ZILEI
==========================
„Orbitor. Aripa dreaptă”
 
de Mircea Cărtărescu, Editura Humanitas, condusă de Gabriel Liiceanu
Autorul, a fost  decorat de Băsescu cu Ordinul "Meritul Cultural" în grad de Mare Ofiţer,
 categoria A "Literatura".
- citam pe repede-nainte -

- “Îmi bag pu… în regina Angliei” (pag. 241).

-“Mă fu… în ea de Casa Albă?” (pag. 241).

- “CIA ce căcat e” (pag. 242).

- “Îi placea să-şi pună degetul pe fund şi să-l miroase apoi” (pag. 84).

- “Uite cum e cu ţara: cică limbricul iese cu fi-su dintr-un cur plin de căcat, ca să-i arate cum e afară (…). Limbricu-ăla mic se gîndeşte ce se gîndeşte şi dup-aia zice: “Păi, tăticule, dac-aici e atît de frumos, de ce trebuie să trăim noi în gaura aia păroasă?, în duhoarea aia de căcat, în bezna aia groaznică?” Da’ taica-su-i zise răstit: “Fiule, să nu mai vorbeşti aşa! Aia-i Patria!”” (pag. 58).

- “Îi plăcea să-şi pună degetul pe fund şi să-l miroase apoi” (pag. 84).

- “Dragule… dă-mi-o… te rog, te implor, dă-mi-o şi-n popou…aaaaah! aaaaah!” (pag. 185).

- “Căci sfînt era să lingi cu devoţiune scrotul iubitului tău” (pag. 339).

- “La rîndul ei, femeia primea-n gura caldă, rujată, tumefiată de dorinţă, capul umed al penisului, pe care-l sugea amintindu-şi sfircul matern, din care supsese odată certitudine şi ocrotire” (pag. 339).

- “Vrei să ne fu..em în cur? Mi-am amintit, fulgerător, din bancuri şi din pălăvrageala copiilor. Homosexualii. Poponarii. Curiştii (…). Unii oameni nu şi-o băgau în gaura femeilor, ci în fundul altor bărbaţi. Erau cei mai răi dintre toţi, căci oamenii mari făceau prostii cu nevestele lor ca să aibă copii, dar poponarii şi-o băgau acolo, în caca, pe unde trăgeai pîrţuri, de unde-ţi ieşeau, cîteodată, cînd te mîncă, viermişorii” (pag. 381).

- “Fesele barbatului izbeau acum ritmic, neiertator. Ouale, vizibile prin punga lor de piele, loveau anusul si fesele femeii, care-ncepu sa scoata strigate aspre si indemnuri obscene, spuse brutal” (pag. 341).

- “Am avut milioane de tirfe, in masa lor colcaitoare de tite, cururi si vulve” (pag. 519).

“Am exersat sodomia” (pag. 519).

Cerem scuze cititorilor pentru reproducerea acestor obscenităţi, cu toate că, din respect pentru ei, am pus puncte de suspensie acolo unde textul din carte este explicit. Astfel de pasaje de o vulgaritate extremă se întâlnesc la tot pasul, fără nici o motivaţie estetică, menită să justifice prezenţa lor.

=======================================
===========================================================
======================================================================

Batalia este cumplita. Miza este uriasa. Averea, privilegiile ii innebunesc pe unii. Zăngănitul cătuşelor, da fiori de groaza altora. Stupid People... nu se baga! UPDATE. Putin de Romania

$
0
0
                                                           Stupid People... nu se baga!

EXPLOZIV.Şaradele şi misterul preşedintelui Băsescu.
Mihai Pâlşu | 2013-07-31.

Vreme de foarte multe zile după ce a părăsit Garajul şi s-a lepădat de tricoul albastru, Traian Băsescu a stat în umbră. Între timp, contextul politico-economic a devenit catastrofal pentru români. De mai bine de cinci luni, cel reinstalat pentru a doua oară la Cotroceni s-a întors în „business”, este vioi, iese „pe strasse” şi ne demonstrează că, atunci când este pus la zid de popor şi de liderii europeni, naşte strategii diabolice, cu sprijinul generalilor din serviciile secrete. Dar, pe lângă şarade, Traian Băsescu ne oferă şi un mister în cazul teroristului Omar Hayssam,în interviul „servit” jurnalistei Sabina Fati şi publicat luni, 29 iulie 2013, în cotidianul RL. Veţi vedea cum o afirmaţie poate îngropa un preşedinte.


Pactul otrăvit
Prima şaradă a preşedintelui Băsescu a fost mistica înţelegere - parafată sub titulatura „coabitare” - cu „pudelul” Victor Ponta. Batjocoritorul pseudonim atribuit premierului Victor Ponta NU îmi aparţine, ci este utilizat prin birourile şi pe culoarele Cotrocenilor. Deşi Ponta a fost gratulat public de Traian Băsescu cu apelativul „pisicuţ”, aghiotanţii preşedintelui spun la unison când vorbesc despre prim-ministru: „Ponta este un pudel, nu un pisicuţ. Este un mediocru!”.

În principiu, nu sunt de acord cu o astfel de comparaţie. Cu siguranţă că Ponta este un politician ticălos şi cinic, dar nu este un pudel, chiar dacă Ilie Sârbu, socrul său, pare că-l ţine într-o lesă invizibilă şi, din când în când, îi strigă „Aport!”.

Ponta, salvat de Băsescu
A doua şaradă a fost punerea în scenă a scandalului penal „Şantajul Antena 3”. Aici, Traian Băsescu a făcut un tur de forţă atât printre procurori, cât şi printre neuronii lui Victor Ponta. Înainte de a da foc butoiului cu pulbere printr-un intermediar cu potecă deschisă atât la preşedinte, cât şi la premier, Băsescu l-a anunţat pe Ponta că şeful ANAF, Şerban Pop, este pionul principal în „Şantajul Antena 3”.

Premierul a înţeles mesajul şi l-a destituit pe Şerban Pop în 23 aprilie, din motive de proastă administrare a ANAF. (Pentru curioşi, precizăm: datele Fiscului sunt în favoarea lui Şerban Pop!). După ceva mai mult de o lună, pe 30 mai, butoiul „Antena 3” exploda cu reţinerea lui Sorin Alexandrescu. Prin eliminarea lui Pop, Victor Ponta s-a distanţat de ex-şeful ANAF şi a mai împuşcat un iepure: le-a dat satisfacţie colegilor din PNL, care l-au uns şef la ANAF pe liberalul Gelu Diaconu.

După ziua de luni, 29 iulie 2013, este greu de crezut că ex-şeful Fiscului mai poate scăpa basma curată din dosarul penal „Şantajul Antena 3”. Din momentul izbucnirii scandalului, pentru Pop a existat o singură întrebare: Ce pot să obţin de la cotrocenist dacă i-l servesc gata rumenit pe Felix-Dan Voiculescu? (De luni, 29 iulie 2013, Dan Voiculescu este oficial urmărit penal în „Şantajul Antena 3” după ce Şerban Pop a dat cu băţul la DNA.) Răspunsul s-ar putea materializa printr-o protecţie primită de Şerban Pop din partea procurorilor. Sau, cine ştie, poate că, în „Şantajul Antena 3”, Pop a jucat, de fapt, rolul de dublu spion infiltrat în citadela Antenelor Intact. Dar îmi vine foarte greu să cred în dualismul lui Şerban Pop.

După cum lesne se observă, premierul Victor Ponta a primit în dar un „Ferarri” poleit cu aur din partea preşedintelui Traian Băsescu. Să primeşti un pont care să te exonereze de un scandal penal şi să vezi cum eşti răzbunat pe televiziunea care te-a umilit zile în şir, Antena 3, este un dar nesperat. Rămâne de văzut ce „motor” ascunde sub capotă „căluţul cabrat”.

Dosarele generalilor
A treia şaradă a fost recapitalizarea politică a unui pol de opoziţie. După ratarea Elenei Udrea de a pune cizma pe grumazul PDL, Băsescu s-a repliat într-o fundaţie pe care a transformat-o în partid, după modelul bulgăresc, aşa cum, la vremea respectivă, a devoalat cotidianul PUTEREA. Noul Partid Mişcarea Populară (PMP) are nevoie de o „locomotivă” pentru prezidenţialele din 2014, dar şi de filiale în teritoriu. Numele candidatului poate fi găsit relativ uşor - preşedintele Băsescu pare că doreşte să mizeze pe Mihai Răzvan Ungureanu.

În schimb, rămâne de rezolvat spinoasa problemă a filialelor. După multe nopţi nedormite, generalii din serviciile secrete i-au oferit reinstalatului la Cotroceni o soluţie perfidă: cu dosarele pe masă, circa 40% dintre primari să fie convinşi să „muncească” politic pentru PMP. După cum ştiţi, edilii PDL din Argeş au dat tonul dezertărilor şi afilierii mascate la Partidul Mişcarea Populară.

Hayssam şi Omul Amfibiu
A patra şaradă a fost repatrierea condamnatului escroc-terorist Omar Hayssam. Cei care au o privire periferică consideră că importarea lui Hayssam va da bătăi de cap lui Ion Iliescu şi, eventual, lui Adrian Năstase. Pentru cei care vor să vadă „orizonturi roşii” le oferim o pistă: socrul premierului, Ilie Sârbu, nu este străin de afacerile lui Omar Hayssam! Şi când spunem „străin” încercăm să fim domoli în exprimare.

De asemenea, nu ar trebui să mire pe nimeni dacă lângă Ilie Sârbu va fi plasat, cu toată aura lui violetă, bătrânul lider PSD Viorel Hrebenciuc. În acest context malefic trebuie punctat şi personajul întruchipat de Liviu Dragnea, ce produce prea multe valuri atunci când Traian Băsescu vrea să se joace de-a „marinelul” într-un lighean cu apă. Iar Dragnea, luni, 29 iulie, şi-a simţit spinarea încinsă când a dat cu subsemnatul la DNA în Dosarul „Referendumului”, la un pas să ajungă în instanţă.

Aşadar, după doar câteva sute de cuvinte avem şansa să descoperim ce s-a ascuns în măruntaiele „cabratului” oferit în dar de Traian Băsescu lui Victor Ponta: un penal „motor” de căutare ce va toarce la comanda concetăţeanului de la Cotroceni prin „ţeava de eşapament” a lui Omar Hayssam. Cu un mic amendament: escrocul-terorist Hayssam să nu schimbe nici măcar un cuvânt, până la alegerile prezidenţiale din 2014, cu vreunul din „fanii” lui Victor Ponta. Iar aceasta, pentru ca Hayssam să nu-şi poată negocia viitorul decât cu filiera Băsescu. Altfel, escrocul-terorist ar putea juca la două capete, dacă va avea posibilitate să susure la urechea premierului Ponta numele personajului - noi i-am dat numele conspirativ de Omul Amfibiu - care l-a ajutat să părăsească România. Evident, situaţia în care Hayssam ar putea să joace la două capete este de neacceptat de preşedintele Băsescu.

Vă reamintesc că omul care a stat lipit de maioul lui Sorin Blejnar, Codruţ Marta - legătura dintre şefii ANAF, evazionioşti şi protectori - nu mai există din momentul în care a arătat că nu-şi mai poate ţine minţile în frâu şi nu mai este în stare să păstreze pentru sine periculoasele secrete bancare. Dacă ţinem cont de fişa medicală a lui Hayssam, acesta ar putea suferi oricând un stop cardiac, iar Omul Amfibiu, cel care l-a sprijinit pe terorist să fugă din România, va putea dormi liniştit. La fel de liniştit va dormi şi protectorul Omului Amfibiu!

Misterul preşedintelui
Luni, 29 iulie 2013, în cotidianul „România Liberă”, cunoscuta jurnalistă Sabina Fati publica un interviu cu preşedintele Traian Băsescu pe mai multe teme, printre care şi scandalul Hayssam.

La întrebarea lui Fati: „Mai reprezintă Omar Hayssam o miză politică?”, preşedintele, deloc întâmplător, transferă ideea unui răspuns politic în sfera personală: „… pentru mine, de pildă, este o miză să aflu cum a plecat, începând cu operaţia lui şi lipsa mandatului de supraveghere după ce a fost eliberat din motive medicale”.

Cum era şi normal, Fati întreabă imediat: „Încă nu ştiţi cum a plecat?”.

Ei bine, din motive misterioase, răspunsul lui Traian Băsescu este unul autoincriminator, ce poate face carieră penală: „ŞTIU! Dar până nu există o constatare a organismelor abilitate, mă abţin să spun mai multe”.

Speriată sau nu de afirmaţia preşedintelui, în loc să marjeze pe întrebări legate de neobişnuita afirmaţie „ŞTIU!”, Sabina Fati s-a adâncit în tema Omar pe o direcţie dragă publicului de teatru semnat de Edward Albee: „Cui i-e frică de… Hayssam?”.

Conform Codului penal, obstucţionarea justiţiei şi tăinuirea faţă de procurori sau judecători a unor date legate de un proces penal intră sub jurisdicţia faptelor de natură penală. Prin afirmaţia că ştie cine l-a scos din ţară pe TERORISTUL Omar Hayssam, preşedintele Traian Băsescu ne anunţă că, prin „mijloace specifice”, a obţinut informaţii 100% adevărate într-un caz judecat de instanţele româneşti, finalizat cu o sentinţă definitivă de încarcerare pentru 20 de ani a teroristului Omar Hayssam.

Dar, uşor precaut, preşedintele ne mai spune că aceste informaţii nu sunt încă procesate de judecători şi procurori!

De ce?

Cine a dispus ca documentele cu numele Omului Amfibiu să nu ajungă pe masa magistraţilor?

Cine se face vinovat de obstrucţionarea justiţiei?

Cine mai are în tolbă aceste informaţii extrem de preţioase?

Omul Amfibiu este monitorizat de DGIPI, SRI, SIE sau se plimbă prin lume liber ca pasărea cerului?

Omul Amfibiu este un politician, un înalt funcţionar, un consilier al unui om politic?

Omul Amfibiu mai este în ţară sau are soarta lui Codruţ Marta?

Omul Amfibiu a avut complici?

Ştie preşedintele Traian Băsescu şi cine sunt complicii Omului Amfibiu?

Ce aşteaptă preşedintele Băsescu de la Omul Amfibiu?

A stat Traian Băsescu de vorbă cu Omul Amfibiu, fie şi în alt context, înainte sau după fuga lui Hayssam?

Dacă preşedintele nu s-a întâlnit cu Omul Amfibiu, să înţelegem că după publicarea interviului este aşteptat la confesionalul din curtea Palatului Cotroceni?

Pentru Omul Amfibiu, afirmaţia din interviu este un balon de oxigen, o piatră de moară agăţată de gât, ultim advertisment sau o punere în gardă?

Există posibilitatea ca Omul Amfibiu să se piardă cu firea şi să se autodenunţe la DNA sau în media?

Se teme Traian Băsescu că duşmanii săi politici vor oferi opiniei publice un ţap ispăşitor în locul adevăratului Om Amfibiu?

Care a fost MOBILUL preşedintelui când a aruncat informaţia pe piaţă?

Afirmaţia lui Traian Băsescu - ŞTIU! - este una falsă?

Aceste întrebări, o parte din ele neadresate de jurnalista RL - nici nu avea cum, deoarece interviul ei face parte din categoria „servit” -, vor face obiectul unei alte analize legate de misterioasa afirmaţie a lui Traian Băsescu.

Deocamdată, sesizăm că fraza „Dar până nu există o constatare a organismelor abilitate mă abţin să spun mai multe” din răspunsul preşedintelui Traian Băsescu seamănă izbitor ca mesaj tainic, cu propoziţia spusă apăsat la televizor de fostul preşedinte al ANAF, Sorin Blejnar, la ieşirea de la DNA: „Eu sunt un om de Onoare!”.Şi cine a avut urechi să audă, a auzit şi a înţeles. Rămâne de văzut dacă şi mesajul preşedintelui Băsescu din paginile cotidianului amintit va fi citit şi aprofundat de către cine trebuie!

Un proces foarte ciudat
În toamna trecută, Curtea de Apel Oradea i-a achitat pe Omar Mahmoud, Omar Mukhles, fraţii lui Hayssam, şi Mustafa Tartousi, acuzaţică l-ar fi ajutat pe terorist să părăsească România. În timpul procesului, SRI a depus un raport la Curte prin care afirmă că ar fi reconstituit întregul traseu până în Siria al lui Omar Hayssam, stabilind la nivel de minut fiecare pas al său şi al celor care l-au ajutat să fugă. Spre surprinderea SRI, magistraţii Curţii de Apel Oradea nu au luat în seamă raportul agenţilor lui George Maior.

Judecătorii bihoreni sunt de acord că Hayssam a fugit din ţară, dar cred că, în raport, agenţii SRI au reconstituit doar traseul unor telefoane mobile, nu şi al personajelor care le-au folosit. „Probele nu dovedesc în mod cert şi indubitabil că cei de la capătul terminalelor invocate au fost inculpaţii” - scriu magistraţii Curţii în motivarea sentinţei. Pare o concluzie absurdă, dacă luăm în calcul desfăşurătorul convorbirilor telefonice şi locaţiile telefoanelor mobile la momentul discuţiilor. Este foarte greu de crezut că SRI a mistificat adevărul în acest caz şi că a oferit un raport fals judecătorilor bihoreni. Procesul continuă.

Ţintele cotrocenistului
Vă întrebaţi ce urmăreşte Traian Băsescu cu aceste şarade şi misterioase afirmaţii care nu aduc nici o rază de lumină pe strada dumneavoastră ţinută într-un con de umbră de gogomăniile comise de USL şi Palatele Victoria şi Cotroceni? Vă supunem atenţiei câteva idei care nu sunt exhaustive:
 
1. Să-l debarce pe Victor Ponta de la şefia Guvernului în primăvara anului viitor.
 
2.  Să-i capaciteze pe greii PSD să pună umărul la dislocarea lui Ponta de pe scaunul de şef al socialiştilor.
 
3. Să şteargă urmele banilor agonisiţi de „Persoanele Iniţiate” de pe urma sistemului evazionist coordonat de Sorin Blejnar cu ajutorul „gardienilor” lui Sorin Florea şi Dragoş Rusu.
 
4.  După plecarea definitivă de la Cotroceni, să domine piaţa politică şi piaţa serviciilor secrete din România, prin intermediul viitorului preşedinte Mihai Răzvan Ungureanu, aşa cum Putin a reuşit patru ani folosindu-se de Medvedev.
 
5. Devoalarea numelui misteriosului Om Amfibiu. Reamintim cititorilor că teroristul Hayssam vorbea cu multă reverenţă de un anume Dom’ Profesor. Aducerea lui Omar Hayssam în ţară poate rezolva cele mai adânci dileme care pot duce la îngenuncherea difinitivă a lui Dan Voiculescu zis şi Dom’ Profesor. Pentru că există o trainică legătură între Hayssam şi Voiculescu: Mohamed Farzat, unchiul lui Omar, un abonat la contractele şi conturile ICE Dunărea, fosta societate a Securităţii unde Dan Voiculescu şi-a făcut ucenicia.

Sursa:
http://www.puterea.ro/dezvaluiri/exploziv-saradele-si-misterul-presedintelui-basescu-76248.html

===============================================================
==================================================
============================

UPDATE. Putin de Romania
======================
Presedintele Traian Basescu, fotografiat la bustul gol pe punte unei ambarcatiuni cu vele.



Aflat in week-end la Neptun, presedintele Traian Basescu si-a aratat... muschii!
------------------------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
▶ Zora je - Cleopatra Stoica - YouTube
=============================

===============================
=======================================
============================================

Palamakia - Cleopatra Stoica  
=================================

=============================
======================================
==================================================
Viewing all 880 articles
Browse latest View live