Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Showcase


Channel Catalog


Channel Description:

blogul care calca pe nervii multora|puncteaza si subliniaza esentialul|un blog cu subiecte fierbinti... de prin presa... adunate! Nu pot ramane indiferent... cand ţara fierbe!Subiectul fierbinte al zilei, vazut de mine!

older | 1 | .... | 29 | 30 | (Page 31) | 32 | 33 | .... | 41 | newer

  0 0

   
  Daca ne vom uita astazi pe orice strada importanta a unui oras vom constata ca Farmaciile au rasarit la aproape fiecare suta de metri.
   
  Acest lucru arata ca populatia este bolnava,
  ca aproape fiecare om merge cu regularitate la farmacie ca sa incerce sa isi trateze o problema de sanatate.
   
  Ceea ce va reusi, in cele mai multe cazuri, va fi sa gestioneze un simptom, fara a ajunge la adevarata cauza si, cu fiecare an, va lua tot mai multe medicamente, intr-un cerc vicios care se va termine la cimitir, cu multi ani mai repede decat ar fi trebuit.

  Lumea in care traim astazi este una in care profitul marilor companii primeaza in fata intereselor celor multi, in care nevoia de a reduce populatia Terrei, trambitata de multi apologeti ai Noii Ordini Mondiale, da liber intoxicarii populatiei pe toate fronturile – mancare, apa, poluare electromegnetica, chemtrails...

  O populatie bolnava nu poate fi creativa si este dependenta de sistemul care ii controleaza resursele de hrana si apa, de sistemul care o obliga sa faca toate tranzactiile prin banci, pentru a-i controla banii.

  In toata aceasta schema, un rol important in otravirea si controlul populatiei pare sa il joace celebrele CHEMTRAILS, substanțele aruncate în atmosferă prin intermediul avionelor.

  Chiar dacă agenții sistemului vor pretinde că aceste “chemtrails” sunt rodul paranoiei adepților teoriei conspirației, dovezile sunt clare si arata la ce nivel se incearca controlul populatiei.

  In emisiunea de mai jos veti afla lucruri foarte importante despre CONTROLUL POPULATIEI PRIN OTRAVIRE, lucruri care ne privesc pe toti!

  Vizionare cu folos!

   
  Sursa:
  ======================================
  ============================================================
   
  Mărturii zguduitoare privind dârele morţii [chemtrails]care apar pe cer în urma unor avioane(spre a răspândi pe ascuns boli, suferinţă şi moarte)
  de George Preda

  Vă oferim un prim articol dintr-o serie de articole prin care dorim să vă punem la curent cu un fapt extrem de îngrijorător şi, totodată, incontestabil. Tot mai multe avioane care zboară chiar şi la mică altitudine lasă în urma lor  dâre ale morţii [chemtrails, dâre alcătuite din substanţe chimice, care nu au nicio legătură cu carburantul sau sistemul de propulsie al avioanelor]. În acest mod, sunt răspândite pe ascuns anumite substanţe care provoacă bolile, epidemiile, suferinţa şi moartea. Acest articol cuprinde o mărturie cutremurătoare a unui mecanic care a văzut echipamentul tehnic folosit pentru dispersarea unor substanţe toxice şi mărturia unui funcţionar superior al unei companii aeriene, care a avut acces la documentele unui proiect guvernamental secret prin care se realizează această dispersare a unor substanţe în atmosferă.

  În ultimii ani, clinicile medicale şi sălile de urgenţă ale spitalelor sunt mereu înţesate, de multe ori umplute la dublul capacităţii lor, de oameni suferind de boli al căror nume până acum câţiva ani nici nu exista. De ani de zile există bănuiala că starea proastă a sănătăţii oamenilor, simptomele noi, maladiile nou apărute, greu de explicat de lumea medicală, ar avea drept cauză dârele anormale pe care din ce în ce mai multe avioane în zbor le lasă în urma lor. Autorităţile, însă, nu par să se îngrijească de un astfel de detaliu … care pare banal!

  La început, doar extrem de puţine avioane lăsau în urma lor astfel de dâre. Astăzi, au devenit extrem de numeroase, brăzdând cerul în cruciş, în paralel şi chiar în formă de „S“ sau de cercuri. Privim pe furiş cerul şi atunci când zărim aceste dâre, ni se pare normal ca un avion care trece să lase în spatele lui urme care se întind de la un capăt la altul al orizontului. Ele se lărgesc continuu, amestecându-se cu alte dâre, ajungând să formeze un adevărat nor, care acoperă cerul ore în şir.

  Nu este oare legitim, în acest caz, să ne întrebăm dacă aceste dâre nu sunt cumva una dintre cauzele problemelor de sănătate care ne lovesc de câţiva ani încoace? Dăm ca exemplu valul de bronhiolite care afectează din ce în ce mai mulţi nou-născuţii, în fiecare an. În urmă cu două decenii, acest cuvânt nici măcar nu exista în dicţionar! Alte probleme care au apărut sunt: recrudescenţa astmului, leziuni ale căilor respiratorii, leziuni pulmonare, dureri în gât ciudate, angine care dispar la fel de pe neaşteptate cum apar, gripe care nu sunt cu adevărat gripe, maladii ale ochilor, ale pielii şi organelor interne... Lista este lungă, şi fiecare dintre aceste afecţiuni poate degenera şi duce la moarte.

  Analizele efectelor chemtrail-urilor, adevărate dâre ale morţii, sunt dintre cele mai neliniştitoare. Soluţia oficială care ni se oferă: vaccinuri noi şi antibiotice super-tehnologizate, în condiţiile în care s-a demonstrat că supraconsumul de vaccinuri şi de antibiotice de tot felul nu a făcut decât să reducă iremediabil capacitatea sistemului imunitar de a răspunde la atacuri subite.

  Explicaţia cu care, iniţial, responsabilii civili şi militari ai forţelor aeriene i-au liniştit pe observatori, a fost aceea că ar fi vorba doar de dâre de condensare. La întrebarea de ce aceste urme nu existau cu mai mulţi ani în urmă răspunsul a fost că atunci avioanele nu zburau atât de sus încât să permită formarea acestor dâre. În anumite cazuri, aceste dâre, au spus ei, pot rezulta ca urmare a aruncării restului de carburant, în vederea unei posibile aterizări forţate. Cu toate acestea, înmulţirea acestor dâre (nu toate avioanele care zboară riscă să se prăbuşească, din câte se ştie...) şi aspectul lor face să fie ridicol şi inadmisibil acest gen de justificare... În urma amplitudinii pe care fenomenul a luat-o şi în lipsa unor explicaţii plauzibile, soluţia pe care autorităţile au găsit-o a fost să îl transforme în „legendă urbană”, împiedicând orice studiu ştiinţific serios. Folosindu-se de tragicele atentate din 11 septembrie 2001, au îngropat definitiv chestiunea. Ca urmare a aşa-zisei ameninţări internaţionale a terorismului, a fost impusă, sau cel puţin se urmăreşte să fie impusă, obligativitatea sprijinului şi încrederii absolute faţă de guverne. Chestiunea dârelor morţii [chemtrails] a ajuns, deci, să facă parte rapid dintre subiectele pe care mass-media le evită cu orice preţ... Dezbaterea a continuat însă pe internet.

  Autorităţile militare şi guvernamentale iau în derâdere aceste afirmaţii ca fiind conspiraţioniste sau le denunţă drept zvonuri lipsite de fundament. S-a mers chiar până la a vorbi de propagandă teroristă antiguvernamentală, pentru a închide, o dată pentru totdeauna, gura celor băgăreţi.
  Aflaţi mai multe »

  0 0


  Președintele Klaus Iohannis a semnat, joi,
  decretul de promulgare a "Legii privind pensiile militare de stat",
  anunță Adminstrația Prezidențială.

  Actul normative a fost adoptat pe 30 iunie de Camera Deputaților și prevede că baza de calcul folosită pentru stabilirea pensiei militare de stat este media tuturor veniturilor brute realizate în șase luni consecutive, din ultimii cinci ani de activitate.

  Potrivit legii, baza de calcul folosită pentru stabilirea pensiei militare de stat este media tuturor veniturilor brute realizate în 6 luni consecutive, din ultimii 5 ani de activitate, actualizate la data deschiderii drepturilor de pensie, la alegerea persoanelor prevăzute la art.3 lit.a)—c). La media obținută se adaugă un spor de până la 15% în condițiile stabilite prin ordin comun al conducătorilor instituțiilor din domeniul apărării naționale, ordinii publice și securității naționale.

  Actul normativ prevede totodată că au dreptul la pensie de serviciu pentru limită de vârstă militarii, polițiștii și funcționarii publici cu statut special, în activitate, care au împlinit vârsta standard de pensionare pentru limită de vârstă, au o vechime efectivă de cel puțin 25 de ani, din care cel puțin 15 ani reprezintă vechimea în serviciu.

  Președintele Iohannis a mai promulgat Legea privind aprobarea Ordonanței Guvernului nr. 6/2014 pentru modificarea și completarea Art. 10 din Legea nr. 152/1998 privind înființarea Agenției Naționale pentru Locuințe și Legea pentru modificarea și completarea Legii nr. 248/2013 privind organizarea și funcționarea Consiliului Economic și Social.
  Aflaţi mai multe »

  0 0


  Moise Guran, catre Stelian Tanase:Domnule presedinte al TVR, va rog, demisionati! /Eu si echipa Biziday ne vom cauta de lucru.

  Ziaristul Moise Guran, realizatorul emisiunii Biziday, ii cere demisia presedintelui TVR, Stelian Tanase, intr-o postare publicata pe blogul lui in care il acuza pe acesta ca nu stie "nimic despre managementul unei societati cu peste 2000 de angajati" si ca este un "politruc, ca Tsipras".
  De asemenea, ziaristul afirma ca a "suspendat unilateral negocierile privind semnarea unui nou contract intre Biziday si TVR" pana la clarificarea situatiei financiare a TVR.

  "Intre timp, firesc, eu si echipa Biziday ne vom cauta de lucru", precizeaza Moise Guran.

  "TVR este in acest moment pentru Romania fix cum este Grecia pentru Europa. Tentativa dvs de a comenta pe blogul personal situatia Greciei este in definitiv amuzanta, mai ales ca, dupa referendumul din Grecia scriati ca 'Totul se poate prabusi in jur ca Tsipras sa ramina in picioare'. La fel ca Tsipras, dvs tipati ca TVR-ului ar trebui sa i se stearga datoriile, dar, de fapt, la fel ca Grecia, TVR nu avea probleme cu datoriile vechi ci cu faptul ca nu poate supravietui fara datorii noi. Cum este posibil ca o societate cu venituri de 123 de milioane de euro in 2014 sa nu poata plati 4 milioane de euro ca sa-si securizeze transmisia Campionatului European de Fotbal din 2016, sau, si mai grav, sa nu poata plati 1,5 milioane de euro, esalonarea catre Fisc? Pierderea acelei esalonari a si dus la blocare conturilor de azi. Un manager ar fi facut rost de acesti bani, domnule Tanase, un politruc, ca Tsipras, sau ca dvs, n-ar fi facut decat sa largeasca si mai mult gaura neagra a datoriilor",
  scrie Moise Guran.

  Ziaristul se intreaba ce mai spera in acest moment Stelian Tanase: "Demisia guvernului Ponta? Sunteti sigur ca un guvern PNL ar acoperi uriasa gaura a TVR doar pentru a va mentine pe dumneavoastra in aceasta functie de presedinte? Dar, daca lucrurile chiar se vor desfasura asa, care va fi pretul pe care dumneavoastra, in mod evident un politruc afiliat, il veti plati in anul electoral 2016? Dar jurnalistii de la TVR? Ei ce pret vor plati?"

  Moise Guran ar "paria" pe un administrator judiciar, care sa "administreze falimentul de facto al TVR", in conditiile in care "blocarea conturilor va atrage activarea clauzelor bancare ce fac scadente imediat liniile de credit, garantate cu veniturile din taxa. Altfel spus, chiar daca n-au fost blocate conturile de salarii, acele conturi vor fi in curand goale. Nu veti mai avea cu ce plati salariile".

  "Al treilea risc este ca Victor Ponta, pe care tocmai l-ati enervat in anticipare ca sa va puteti victimiza, sa transforme prin Ordonanta de Urgenta TVR in Agentie Publica, asa cum este Agerpresul. In acest caz statul isi asuma datoriile TVR, problema devine una in totalitate bugetara, dar putem spune ADIO! jurnalismului independent la TVR. O Agentie este ca o primarie, cu jurnalisti care, cu tot respectul, au statut de functionari publici, ordonati ierarhic", mai arata acesta.

  In final, Guran publica minuta de negociere trimisa de Biziday catre comisia de negociere:

  "Dupa ce am acceptat cea mai mare parte a cererilor (la inceputul lunii, acum sunt plecat din tara) acestea au crescut si mai mult, intr-un mod care doar m-a amuzat. A fost un mesaj foarte clar pentru mine ca onor conducerea TVR nu mai doreste emisiunea Biziday, dar nici nu are curajul sa spuna asta cu subiect si predicat.

  Acesta este motivul pentru care azi am trimis pe email o notificare conducerii TVR1, prin care, pe langa un avertisment privind neseriozitatea negocierilor, am anuntat unilateral suspendarea lor pana la clarificarea situatiei financiare a TVR. Intre timp, firesc, eu si echipa Biziday ne vom cauta de lucru"..
   
   
   
  ---------------------------------------------------------------
   
   
  Radu Carp: Solicităm Guvernului indexarea taxei radio-tv cu rata inflației, ori amnistierea datoriei TVR
   
  Radu Carp, secretar executiv al PNLși membru în CA al SRTv, solicită Executivului găsirea unei soluții pentru redresarea situației Televiziunii publice, propunând fie indexarea taxei radio-tv cu rata inflației, fie măsura amnistierii fiscale a datoriei TVR cu condiția ca aceasta să renunțe la veniturile obținute din publicitate.
  Aflaţi mai multe »

  0 0


  Gradele militare, SCOASE la VÂNZARE.
  Banii, folosiți pentru dotarea Armatei Române.

  Situaţia grea în care se găseşte Armata Română a determinat parlamentul să emită un proiect de lege prin care, practic, se vor scoate la vânzare gradele de subofiţeri şi ofiţeri. Banii obţinuţi astfel vor fi folosiţi pentru cumpărarea de armament pentru soldaţii români.

  Deputaţii din aproape toate partidele parlamentare au semnat un proiect legislativ care prevede crearea unui mecanism de donaţii benevole private care să colecteze fonduri pentru dotarea Armatei Române cu tehnică de luptă şi muniţia aferentă.

  "România se găseşte într-o conjunctură naţională şi internaţională nefavorabilă, fiind constrânsă de instituţii financiare internaţionale creditoare, precum şi de nevoile administrative interne la limitări majore în ceea ce priveşte alocările bugetare în vederea înnoirii, dotării, antrenării forţelor armate româneşti", se arată în expunerea de motive a proiectului legislativ, potrivit m.ziarulring.ro.
  Autorii proiectului de act normativ mai precizează că, potrivit unor surse militare, 85% din echipamentele armatei sunt depăşite, mare parte din ele fiind produse înainte de 1990.

  Beneficii pentru românii care vor dona pentru Armata Română
  • cei care vor da mai puţin sau egal cu 100 de euro la o singură donaţie sau cumulat anual- deductibilitate pentru sumele donate, o reducere cu 1% din toate impozitele datorate statului pe anul respectiv, publicare benevolă într-o listă naţională a donatorilor acestui proiect, diplomă pentru donaţie 
  • sume între 100 şi 1.000 de euro- reducere de 2% a impozitului, invitare de participare ca oaspete la toate manifestările şi sărbătorile publice ale MApN, distincţie publică militară
  • între 1.000 şi 5.000 de euro, cu condiţia donării anuale în acelaşi cuantum pe o durată de cel puţin cinci ani- reducere de 4% la impozite, grad de subofiţer în rezervă
  • între 5.000 şi 10.000 de euro, pe timp de şapte ani- reducerea cu 8% a impozitelor, grad de ofiţer inferior în rezervă
  • între 10.000 şi 50.000 de euro, donate timp de nouă ani- grad de ofiţer superior în rezervă
  • pentru cel puţin sau mai mult de 50.000 de euro, timp de 12 ani- grad de general în rezervă

  Citeste mai mult:
  Aflaţi mai multe »

  0 0  Ponta:
  'Cand ma suna presedintele Romaniei Dan Mihalache, nu raspund'.

  Premierul Victor Ponta a declarat, astăzi, că este adevărat că nu răspunde la telefon dacă îl sună "preşedintele Dan Mihalache", adăugând că răspunde dacă este sunat de "preşedintele pe hârtie Klaus Iohannis".

       Întrebat în legătură cu faptul că Dan Mihalache, consilier prezidenţial,a spus că Victor Ponta nu răspunde la telefon şi a închis toate căile de comunicare, premierul a precizat:
  "Când mă sună preşedintele României Dan Mihalache, nu răspund, e adevărat, dar când mă sună preşedintele pe hârtie, domnul Iohannis, sigur că răspund".

       El a adăugat că nu a mai vorbit cu preşedintele Iohannis din 5 iunie, când acesta i-a cerut demisia, ca urmare a începerii anchetei DNA împotriva şefului Executivului, pentru evaziune fiscală, spălare de bani şi fals în înscrisuri.

       Consilierul prezidenţial Dan Mihalache a acuzat, într-un interviu la postul de televiziune Antena 3, comunicarea deficitară între Administraţia Prezidenţială şi premierul Victor Ponta. 

  Aflaţi mai multe »

  0 0


  Iohannis a cheltuit banii de deplasări externe,
  dar a primit alții de la Guvern.

  Potrivit proiectului de ordonanță de urgență cu privire la rectificarea bugetului, Administrația Prezidențială va primi peste 10 milioane de lei pentru „Autorități publice și acțiuni externe”
  Inițial, Administrația Prezidențială a avut un buget de deplasări externe de 4,9 milioane lei, adică peste 1,1 milioane euro, cu circa 10% mai mult decât în 2014,în mandatul lui Traian Băsescu.

  Creștere de 35%

  Potrivit proiectului de ordonanță de urgență inițiat de guvernul Ponta, proiect publicat pe site-ul Ministerului de Finanțe, Palatul Cotroceni primește în plus aproape 11 milioane de lei. Din acești bani, suma de 10.328.000 lei ajunge la cheltuieli cu „Autorități publice și acțiuni externe”.

  Bugetul Administrației Prezidențiale, care era inițial de 28.234.000 lei, crește astfel cu aproximativ 35%. Această sumă ar trebui cheltuită în doar cinci luni. În 2014, președintele Băsescu a primit de la bugetul elaborat de guvernul Ponta și aprobat de Parlamentul dominat de USL doar 25,5 milioane lei.

  Carmen Iohannis și Mihalache, la Salzburg

  Președintele Klaus Iohannis a avut o vastă activitate externă, în primele luni de mandat. El a vizitat Germania, Franța, Spania, Italia (de două ori), Serbia, Croația și Polonia. În plus, președintele Klaus Iohannis a participat la reuniunile Consiliului European la Bruxelles. În marea majoritate a acestor vizite, șeful statului a fost împreună cu soția sa, Carmen Iohannis. Ultima deplasare externă a fost la Salzburg, unde a fost invitat de către președintele Austriei, Heinz Fischer.
  „Festivalul, care se desfășoară în locul nașterii lui Wolfgang Amadeus Mozart, reunește iubitori de muzică, operă și teatru din toate colțurile lumii și reprezintă o tradiție, fiind organizat încă din anul 1920”,
  a scris Klaus Iohannis pe pagina sa de Facebook.

  Șeful statului a fost însoțit și de această dată de Carmen Iohannis, și de consilierul prezidențial Dan Mihalache.

  Casă, salariu și avion

  „Fondul de protocol și reprezentare” al președintelui României a crescut, de la 720.000 lei, în 2014, la 1.120 lei, în mandatul noului președinte.

  În plus, bugetul prevede un așa numit „Fond al președintelui”, de 170.000 de lei.
  La capitolul „Mașini, echipamente și mijloace de transport”, cheltuielile au sărit de la 27.000 de lei, în 2014, la 800.000 în 2015.
  În plus, RA-APPS cheltuie circa 900.000 de euro pentru renovarea vilei președintelui României.
  Tot în acest an, președintele Klaus Iohannis a beneficiat de o majorare cu 350% a indemnizației, iar guvernul a luat în calcul achiziționarea unei aeronave pentru șeful statului.
  În iunie 2015, presa a relatat că Mercedes Benz urma să livreze șefului statului o mașină de 120.000 de euro, S-Klasse. Mașina a fost achiziționată de SPP.

  Sursa: http://www.evz.ro/iohannis-a-cheltuit-banii-de-deplasari-externe-si-a-primit-altii-de-la-guvern.html

  Cel mai sărac preşedinte din lume -Îşi donează 97 la sută din salariu/[12.000 dolari pe luna n.n.] şi locuieşte într-o casă modestă:"Nu am nevoie de multe pentru a trăi" - VIDEO

  "Nu sunt un preşedinte sărac. Săraci sunt oamenii care au nevoie de multe - Seneca a spus acest lucru. Eu sunt un preşedinte auster",a spus Jose Mujica într-un interviu luat de jurnalista Christiane Amanpour de la CNN.

  Fost membru în guerrilla marxistă, preşedintele Uruguayului îşi donează 97% din salariu, conduce un Volkswagen Beetle din 1987, vinde flori împreună cu soţia sa în propria casă, o locuinţă modestă din Montevideo pe care nu a schimbat-o pentru palatul prezidenţial.

  "Nu am nevoie de multe. Trăiesc exact cum trăiam şi când nu eram preşedinte - în acelaşi cartier, în aceeaşi casă, în acelaşi fel. Şi sunt un republican".

  Jose Mujica trăieşte asemenea majorităţii pentru că majoritatea poporului a fost cea care l-a votat, îşi motivează el stilul de viaţă, adăugând că din punct de vedere moral nu are dreptul de a trăi ca o minoritate în ţara sa.
  "Multe persoane vor bani în cantităţi mari. Nu ar trebui să intre în politică. E felul meu de a vedea lucrurile. Nu improvizez. Nu fac marketing. Aceasta este filosofia mea",
  a mai spus preşedintele Uruguayului. [... ... ...]


  Sursa:
  -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Click here:
  ============================================
  cel mai sarac presedinte
  =============================
  Aflaţi mai multe »

  0 0


  Ce salariu fabulos ar putea avea Patriarhul Daniel de la 1 august

  Patriarhul Daniel ar putea primi, de la 1 august , 21.540 de lei brut, ca urmare a majorării indemnizațiilor demnitari.

  Astfel, creșterea salariilor demnitarilor ar putea genera și creșterea salariilor înalților clerici.
   
  Legislația în vigoare prevede că funcțiile înalților clerici sunt echivalate cu cele ale înalților demnitari. În acest context, ar putea beneficia de această prevedere, Patriarhul Bisericii Ortodoxe, care ar urma să primească același salariu ca și președintele.

  Nouă mitropoliți ortodocși, arhiepis­copul major al Bisericii Greco-Catolice și arhiepiscopul și mitropolitul Bisericii Greco-Catolice ar putea primi 20.000 de lei brut, pe aceeași treaptă cu vicepremierul.

  Sursa: http://www.obiectiv.info/ce-salariu-fabulos-ar-putea-avea-patriarhul-daniel-de-la-1-august_79038.html
  ----------------------------
  -----------------------------------------------------------
  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  0 0
 • 07/31/15--09:10: Blog Temporar... inchis!

 • Cu lumini si umbre... a fost frumos!
  Multumesc!

  0 0


  Cum a grăbit Guvernul Boc jaful de la ANRP. 
  Topul celor 30 care au luat despăgubiri de peste un miliard de euro.


  Sursa: http://jurnalul.ro/special-jurnalul/anchete/cum-a-grabit-guvernul-boc-jaful-de-la-anrp-topul-celor-30-care-au-luat-despagubiri-de-peste-un-miliard-de-euro-693550.html

  -----------------------------------------------------------------------------------------------------


  Dosare Fraude ANRP 2015 - Ilustri Politicieni care au girat jaful | Udrea - Oltean - TB & Co

  ----------------------------------------------------------------------
  ●▬▬▬ cum comentati? ▬▬▬●  Detalii, Click here: jaful de la ANRP 
  -----------------------------------------------------------------------------------------------------------


  0 0

  ... fiecare, cu nevoile sale ... caldura mare, asta e ...

  Elena Udrea a cerut ridicarea controlului judiciar în dosarul "Gala Bute".

  Zi aglomerată la Înalta Curte de Casaţiei şi Justiţie. 
  Foşti miniştri, foşti magistraţi şi milionari au venit în faţa judecătorilor. 
  Pe rolul diferitelor complete au fost marţi dosarele Microsoft, Gala Bute şi cel al retrocedărilor.
  Elena Udrea a declarat marţi, la ICCJ, că a cerut ridicarea controlului judiciar în dosarul "Gala Bute". Ea spune că nu înţelege de ce i s-au impus aceste măsuri.

  Eu cred că împotriva unui om, aşa cum sunt eu în acest dosar, dar prezumat nevinovată, în general, nu ar trebui să existe niciun fel de măsură preventivă dacă nu se dovedeşte în vreun fel că persoana respectivă vrea să influenţeze cursul dosarului, a declarat Elena Udrea la ieşirea de la ICCJ.

  În timp ce era în sediul instanţei supreme, Elena Udrea s-a întâlnit cu Dorin Cocoş şi cu fiul acestuia, Alin, cu care s-a îmbrăţişat. Întrebată ce a vorbit cu fostul ei soţ, Dorin Cocoş, Udrea a spus că i-a urat acestuia "La mulţi ani", întrucât recent a fost ziua de naştere a acestuia.

  La rândul său, fostul preşedinte al Federației Române de Box Rudel Obreja, a declarat că  a "construit oameni, evenimente şi încă multe evenimente pentru ţară, iată cum sunt răsplătit pentru asta"

  Elena Udrea este sub control judiciar din 16 iunie, când instanţa supremă a decis înlocuirea măsurii arestului la domiciliu, în dosarul "Gala Bute".

  Elena Udrea a fost trimisă în judecată pe 21 aprilie în dosarul "Gala Bute", fiind acuzată de săvârşirea a trei infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu şi tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

  În dosar au mai fost deferiți justiției şi fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul preşedinte al Federației Române de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu — administratorul terenurilor de la Nana deţinute de Elena Udrea, Ştefan Lungu — fost consilier al Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia — fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, Ana Maria Topoliceanu — fost director al Companiei Naționale de Investiții, Dragoş Marius Botoroagă — administratorul unei firme.

  Potrivit DNA, Udrea ar fi coordonat un sistem prin care persoanele cele mai apropiate ei, și anume Lungu, Topoliceanu, Nastasia și Breazu, au primit, cu știința sa, sume de bani de la reprezentanții unor societăți comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrărilor finanțate de ministerul pe care inculpata îl conducea.

  Elena Udrea, Rudel Obreja şi Tudor Breazu au primit arest la domiciliu în acest dosar, iar Gheorghe Nastasia și Ștefan Lungu au control judiciar.

  - See more at: http://stiri.tvr.ro/elena-udrea-a-cerut-ridicarea-controlului-judiciar-in-dosarul-gala-bute_63627.html#sthash.S7c3gc0r.dpuf
  --------------------------------------------------------
  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  0 0


  Potrivit presei românești, pe care o citesc în varianta online, departe de țară, Klaus Iohannis și-a luat o vacanță de două săptămîni la Neptun.

  Și-a luat o vacanță din punct de vedere oficial. Practic, neoficial, Iohannis e în vacanță de opt luni, de cînd a preluat mandatul de președinte.

  Tot din presă aflu că președintele va conduce țara de la Neptun.

  De ce s-a dus Klaus Iohannis la Neptun, la vila lui Nicolae Ceaușescu?

  Din două motive:

   1. Carmen Iohannis, pentru Popor, nevasta lui Klaus Iohannis, pentru presa prezidențială, Prima Doamnă a țării, a comandat celor patru creatori de modă un costum de baie strălucitor (vorba aceleiași prese prezidențiale). De obicei, Carmen Iohannis strălucește prin comparație cu alte neveste de șefi de stat. Cum ar fi putut Carmen Iohannis să apară în tr-un strălucitor costum de baie la Cotroceni? Pe cînd așa, mutîndu-se Cotrocenii pe plajă, Klaus Iohannis va putea invita la o baie în mare un cuplu prezidențial în vizită în România. Iar Carmen Iohannis va străluci din nou, de astă dată în costum de baie, prin raportare la nevasta invitatului, și ea în costum de baie. De aia s-a mutat Klaus Iohannis, cu conducerea țării cu tot la Neptun.

   2. Din cîte se știe șeful statului beneficiază de aghiotanți, de consilieri, de SPP și cînd dă din lăbuțe în apă, ca să se scalde cît mai bine, potrivit Sloganului Lucrul bine făcut. La Cotroceni aghiotanții, consilierii, SPP-iștii veneau, ca să zic așa, pe uscat. La Neptun, aghiotanții îi vor aduce telefonul criptat în apă, zicîndu-i că-l caută Victor Ponta de la Miami, și el în apă. Dan Mihalache îi va susura la ureche cine și ce a mai zis rău despre el și, prin urmare, trebuie arestat de către Binomul SRI-DNA, dînd și el din labe pe lîngă Klaus Iohannis. Evident, mai prost decît Klaus Iohannis, deoarece Klaus Iohannis e președinte, în timp ce Dan Mihalache e doar consilier.

  De la instalare, Klaus Iohannis s-a remarcat prin bucuria imensă provocată de jucăriile aflate la dispoziția președintelui: voiaje luxoase peste hotare, vile luxoase de protocol, avioane de lux. Nu se bucurase însă de jucăria numită conducerea țăriii direct din apă. Deplasarea Cotrocenilor la Neptun i-o oferă din plin.

  Cîtă vreme Klaus Iohannis se joacă de a conducerea țării din apă, la București Mugur Isărescu l-a convocat pe ministrul de Finanțe la o întîlnire pentru a-i da Înalte indicații în chestiunea Codului fiscal. Normal era ca această întîlnire să aibă loc între Klaus Iohannis și ministrul de Finanțe, și nu între Guvernatorul BNR Mugur Isărescu. Klaus Iohannis e ocupat însă, din cîte se vede, cu fericirea de a sta la vila de protocol de la Neptun. De ceva vreme, Mugur Isărescu, profitînd de vidul de la Cotroceni, se afirmă ca un adevărat președinte al României.

  Pînă la finele mandatului lui Klaus Iohannis mai sunt patru ani și ceva.
  Sunt sigur că pînă atunci numărul adevăraților președinți va spori.
  Vom avea un președinte și în persoana Codruței Kovesi, și în persoana lui Dan Mihalache, ba chiar și în persoana Patriarhului Daniel.
  Lista rămîne deschisă.

  Sursa: Gîndul de miercuri, 5 august 2015
  Mugur Isărescu – adevăratul Președinte al României!
  ------------------------------------------------------------------
  ----------------------------------------------------------------------------------------

  0 0


  In timp ce presedintele Croatiei isi renoveaza apartamentul singur, o a treia vilă este în renovări pentru Klaus Iohannis. Preşedintelui i se pregăteşte şi vila oficială de la Predeal, preferata lui Traian Băsescu în vacanţele de iarnă, din cele două mandate de la Cotroceni.

  Gelu Vişan, cel care a dezvăluit şi cât se investeşte la Vila Lac 3, spune că de aproape o lună se lucrează la reşedinţa şefului statului din Predeal.

  RA-APPS a început lucrări de reparaţii nu numai la Vila Lac 3, reşedinţa oficială din Bucureşti unde este aşteptat să se mute Klaus Iohannis.

  Renovări s-au făcut şi la vila de protocol din Neptun, acolo unde şeful statului şi soţia sa, Carmen, îşi petrec vacanţa în aceste zile, dar şi la cea din Predeal.

  Potrivit România TV, la modernizarea vilei din Predeal se lucrează de zor. Liderul PMP, Gelu Vişan, spune că lucrările au început de aproximativ o lună.

  “Este imposibil ca, într-o ţară democratică, să ceri altfel de lucruri RA-APPS, pentru că tot ce s-a intâmplat ca modificări sunt cerinte exprese ale familiei Iohannis, şi să nu se afle. Oamenii vorbesc.

  In legătură cu Vila Lac 3, la ora la care discutam, pretenţiile megalomanice ale preşedintelui Klaus Iohannis depăşesc cu mult 1,5 miioane de euro.

  În ceea ce priveşte aceste facilităţi care i se acorda celui mai important om in stat, este in regulă. Este bine ca presedintele României să beneficieze în micile perioade libere de un anumit confort. (..) În acelaşi timp, tot la solicitarea expresă a domnului Iohannis au intrat si vilele de la Neptun şi Predeal, pe banii românilor. Este un lux pe care noi il asiguram. 

  Ne-a obişnuit în acest moment şi probabil toate resedintele de vară sau de ce-o fi ale dommului Iohannis să beneficieze de acelaşi regim. Domnia sa va cere peste tot modificări ca să fie în acord cu marii designeri care îi fac doamnei rochii. Sarcina noastră a poporului este să îi asiguram dlui Iohannis lux şi elegantă în funcţia care i-a venit în cap“,

  a declarat Gelu Vişan, la România TV.

  Sursa: romaniatv.net ||  http://descrieri.ro/a-treia-vila-renovata-pentru-iohannis-sarcina-noastra-este-sa-ii-asiguram-lux-si-eleganta/
  -----------------------------------
  --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  0 0


  De-a rasul plansul: 
  Soldatii din UE care striga "bang bang" cand trag cu arma, pentru ca nu mai au gloante.

  Un e-mail oficial, care a ajuns in presa, a scos la iveala o situatie pe cat de ilara, pe atat de grava. Soldatii dintr-o tara europeana se confrunta cu lipsa de munitie si, pentru a nu risipi putinele resurse, la antrenamente pur si simplu striga "bang bang" atunci cand trag cu arma.

  Este vorba de soldatii danezi care, din cauza deficitului de munitie, trebuie sa imite sunetul de arma in timpul antrenamentelor. Informatia apare intr-un e-mail oficial al Ministerului danez Aparari, care s-a scurt in presa, relateaza The Independent, care citeaza RTL Nieuws.

  Armata a recursc la aceasta solutie de avarie pentru ca munitia a fost epuizata in timpul misiunilor internationale.

  Problema este atat de grava, incat au fost anulate unele exercitii, obligatorii pentru pregatirea militarilor.

  "Chiar daca nu au gloante, trebuie sa se antreneze cu arma. Asta inseamna ca trebuie sa tipe bang bang", a declarat presedintele sindicatului militar, Jean Debie.

  Bugetul Apararii in Danemarca a ajuns in acest an la 8 miliarde de euro, comparativ cu anul trecut, cand acestui domeniu i-au fost alocate 7,6 miliarde de euro. 

  Sursa: http://www.ziare.com/stiri/armata/de-a-rasul-plansul-soldatii-din-ue-care-striga-bang-bang-cand-trag-cu-arma-pentu-ca-nu-mai-au-gloante-1376660?  Dutch soldiers are shouting 'bang, bang' because they've run out of bullets


  ●▬▬▬ cum comentati? ▬▬▬●  

  ------------------------------------------------------

  Sursa: http://www.graiulsalajului.ro/kovenek-elisabeta-din-boghi-s-a-spanzurat-in-faa-locuinei-a-46459
  ==================================
  UPGRADE
  ---------------------------------
  Saracii batrani bolnavi... ai nimanui...
  'Sinuciderea, nu este solutia!'
  Politicieni, atentie! Vine ea... si vremea... decontului!
  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  0 0


  Cele mai umane închisori din lume + VIDEO + documentar (RO).

  'Gradul de civilizație al unei societăți poate fi măsurat vizitându-i închisorile.' F. Dostoievski

  Când ne raportăm la „țările civilizate”, vorbim despre acele țări în care societatea se autocorectează în permanență, pentru a-și crea o viață mai bună și mai sigură decât înainte. Acest concept include prosperitatea economică, sănătatea populației, creșterea speranței de viață, educația, reabilitarea infractorilor, valorile culturale și, în general, o bună guvernare. Având toate aceste criterii în minte, gândul ne duce imediat la țările nordice – Norvegia, Danemarca, Suedia – dar nici Canada sau Japonia nu sunt cu mult mai prejos. Asta nu înseamnă că aceste țări au zero probleme cu cetățenii lor, dar ele au creat un sistem care le permite oamenilor să se bucure de o înaltă calitate a vieții.

  Guvernantii lor pun pe primul plan grija pentru om, conștientizând în același timp că acesta poate greși. Prin urmare, construiesc închisori având în minte în primul rând reeducarea, reabilitarea și reintegrarea în societate a infractorilor: condiții decente de viață, sporturi, lectură, grădinărit, completarea studiilor, cursuri de limbi străine, învățarea unei meserii etc. Nivelul de dezvoltare al acestor societăţi poate fi judecat și după modul în care își tratează criminalii. Urmând această logică, constatăm că România se situează în rândul celor mai primitive țări din lume. La noi, vinovatul nu este numai încarcerat în condiții inumane, dar și înjurat, bătut și umilit. Nu-i de mirare că, după ce-și ispășesc pedeapsa, 60% dintre deținuți se întorc de unde au plecat. Mai avem multe de învățat de la țările civilizate, unde se consideră că privarea de libertate este suficientă în sine. Iată, prin comparație cu condițiile de detenție din țara noastră, câteva dintre cele mai umane închisori din lume:

  Vestre Fængsel (Copenhaga, Danemarca)
  Număr de locuri: 530
  Tip: închis, bărbaţi  Vestre este una dintre cele mai vechi închisori din Danemarca. A fost construită în 1895 şi primește deţinuţi care execută pedepse de la 5 ani în sus. Această închisoare lasă cea mai bună impresie. Pe lângă sala de sport, bibliotecă şi centrul medical, există un magazin care vinde aproape tot ce găseşti în magazinele convenţionale, în afară de alcool, iar deţinuţii prestează activități pentru care sunt plătiți. Închisoarea oferă de asemenea posibilitatea completării studiilor. Gardienii, dintre care aproape o treime sunt femei, parcurg o pregătire riguroasă (inclusiv psihologică) de 3 ani, primind un salariu de € 3000 pe lună. Problemele guvernării închisorii pot părea amuzante: creşterea consumului de dulciuri în rândul deţinuţilor, care impune în Vestre vizita la dentist o dată pe săptămână. Dar chiar dacă închisoarea este de tip „închis”, dispunând de ziduri şi zăbrele, uniformă poartă doar gardienii, care totuși nu deţin arme. O astfel de atitudine umană este însă costisitoare: numărul angajaţilor închisorii Vestre îl depăşește pe cel al deţinuţilor.

  Gelsenkirchen (Germania)
  Număr de deţinuţi: 558
  Tip: închisoare închisă, cu blocuri pentru femei şi bărbaţi  Construită în 1998, cu aproape 92 milioane € închisoarea Gelsenkirchen se întinde pe o suprafaţă de 100.000 m² şi este una dintre închisorile cele mai moderne din Europa (construită în urma unui concurs de arhitectură). Teritoriul este divizat în sectoare pentru bărbaţi şi femei. Barăcile sunt construite în semicerc, încadrând un mare teren sportiv. Fiecare sector are propria biserică şi bibliotecă, dar unele detalii diferă. De exemplu, bărbaţii au o şcoală (inclusiv cursuri de IT şi cursuri de limba germană ca a doua limbă), în timp ce femeile pot merge, sub supraveghere, în afara penitenciarului. Bărbaţii lucrează în ateliere de prelucrare a metalelor şi în spălătorii, iar femeile sunt angajate în domeniul comunicaţiilor, grădinărit şi sisteme de birou. Atât bărbaţii cât şi femeile execută manual diverse obiecte, conform comenzilor din afară. La reeducarea deținuților contribuie un personal numeros de psihologi, profesori, manageri, preoţi şi asistenţi sociali. Rudele pot vizita închisoarea de trei ori pe lună, pentru 45 de minute în sala principală, iar deţinuţilor exemplari li se permite să comunice cu familia timp de 3 ore într-o cameră separată.

  Halden Fengsel (Halden, Norvegia)
  Număr de locuri: 248
  Tip: închis, bărbaţi  Cea mai mare închisoare din Norvegia, dată în folosință în 2010, a reuşit să surprindă mass-media internațională. Este cunoscut faptul că standardele pentru tratamentul deţinuţilor în Norvegia sunt cele mai ridicate din lume, dar realitatea a depăşit cele mai optimiste așteptări asociate cu închisoarea scandinavă. Aici există propriul studiou de înregistrări, cursuri de gătit, graffiti-uri realizate de cunoscutul artist Dolka Lundgren pe pereţii din curtea interioară şi o clădire separată pentru rudele care vin în vizită. Toate acestea fac ca închisoarea să pară mai mult o pensiune. Gardienii de aici nu poartă arme sau cătuşe, iar pereţii exteriori sunt decoraţi cu cărămizi pentru o impresie cât mai puţin opresantă. Camerele, greu de numit celule (de pildă, nu există gratii la ferestre), amintesc mai degrabă de hotelurile ieftine. Singurul lucru care confirmă că este vorba de o închisoare, sunt pereţii înalți de 6 metri, pe un perimetru de 30 de hectare, dar şi aceştia sunt acoperiţi cu verdeaţă. Cu atât mai surprinzător, cu cât aici îşi ispăşesc pedeapsa nu doar magistrați corupți şi cetăţeni care nu şi-au plătit impozitul, dar şi criminali şi violatori, care cu toţii completează chestionare ce stau la baza planurilor de îmbunătăţire a condiţiilor de detenţie.

  Justiz Zentrum Leoben (Austria)
  Număr de locuri: 205
  Tip: severitate minimă; bărbaţi, femei şi minori  Clădirea cea mai controversată din Austria este situată în Styria, regiunea de origine al lui Arnold Schwarzenegger. Când fotografiile ultramodernului Centrul de Drept din Leoben au ajuns pe internet, s-au creat discuţii serioase, dacă se pot întreține criminalii în condiţii mai bune decât au mulţi austrieci, care nu ajung niciodată la închisoare. Ca răspuns, direcţia penitenciarului a emis o declaraţie potrivit căreia este destul de simplu să construiești o clădire de unde este imposibil să evadezi, dar să faci o închisoare unde oamenii pot rămâne oameni, este mult mai greu. Pentru acest scop, s-a început cu designul: complexul este construit de faimosul arhitect austriac Josef Hohensinn şi atât la exterior cât şi la interior clădirea seamănă cu birourile corporatiste în stil hi-tech. Ferestrele sunt făcute în aşa fel, încât să permită cât mai multă lumină naturală, mobilierul este colorat în tonuri deschise, iar în loc de sumbra curte de închisoare, este amenajată o grădină cu mese de ping-pong. În plus faţă de facilităţile standard, cum ar fi sala de sport sau biblioteca, există bucătărie, maşini de spălat şi chiar o fermă de cai. Din timp în timp, deținuții au parte de concerte, susținute de artiști compătimitori. Totuși, în ciuda numărului mare de oameni dornici să-şi petreacă timpul aici, în Leoben își ispășesc pedeapsa numai infractori a căror sentinţă nu depăşeşte 18 luni.

  Federal Correctional Complex, Butner (North Carolina, SUA)
  Număr de locuri: 3600
  Tip: severitate minimă şi medie, bărbaţi  Sistemul penitenciar american este considerat a fi destul de opresiv şi provocator de inegalitate socială. Pentru „gulerele albe” se fac însă concesii, una dintre acestea fiind Complexul corecțional Butner. Printre faimoşii oaspeţii ai închisorii se află Bernard Madoff, fondatorul „Schemei Ponzi” (Ponzi Scheme), cea mai mare piramidă financiară din istoria Statelor Unite, John Hinckley, cel care a atentat la viaţa lui Ronald Reagan, evanghelistul Jim Becker şi directori de mari companii. Complexul este numit „bijuteria regală a închisorilor federale” şi ClubFed (prin analogie cu ClubMed). Dacă n-ar exista sârma ghimpată pe ziduri, închisoarea ar putea fi confundată cu un campus universitar. Despre viața de zi cu zi în această închisoare aflăm de la cei care au petrecut un timp acolo: camerele sunt dotate cu TV prin cablu, personalul și facilitățile sunt de calitate, iar serviciile medicale, consilierea psihologică și programul de reabilitare a persoanelor dependente de droguri sunt cele mai bune din întregul sistem penitenciar federal.

  Bastøy Prison (Norvegia)
  Număr de locuri: 115
  Tip: severitate minimă, bărbaţi  Insula Bastøy
  , situată într-un fiord, lângă Oslo, este supranumită „insula speranţei”. Închisoarea de aici este prima închisoare ecologică din lume, având ca intenţie să dezvolte în deţinuţi sentimentul de responsabilitate pentru mediu, pregătindu-i astfel pentru viaţa din afara zidurilor (inexistente aici). Electricitate este obţinută din panouri solare, deşeurile sunt sortate şi reciclate, iar fructele şi legumele sunt cultivate de deţinuţi. În această activitate sunt cooptați toţi deținuții, în funcţie de capacităţi, iar un astfel de concept nu numai că le oferă posibilitatea de a adera la noi valori, ci îi permite statului să economisească bani: întreținerea închisorii Bastøy este mult mai ieftină decât cheltuielile pe alte asemenea instituţii din Norvegia. Aici există doar un gardian la 20 de deţinuţi, dar până acum, amatori care să se revolte şi astfel să se condamne la un loc mai  strict de detenţie nu au existat. Mai mult, în interviuri anonime, deţinuţii nu se jenează să-și numească locul de detenţie „tabără de vară”: muncă în aer liber, unitate cu natura, excursii călare şi chiar baie și plajă, când marea este destul de caldă. Desigur, această închisoare este doar pentru infractori mărunţi, dar să nu uităm că, de fapt, Norvegia are cea mai scăzută rată a criminalității din lume.

  San Pedro (La Paz, Bolivia)
  Număr de locuri: 1500
  Tip: bărbaţi  În cea mai mare închisoare boliviană nu există nici gardieni și nici celule. Dar, în acelaşi timp, nu putem vorbi de o staţiune ca cea pentru deținuții norvegieni. Aici, în spatele unor ziduri groase, se află un fel de rezervaţie pentru infractori, care arată mai mult a mahala, decât a închisoare. Pentru a limita oarecum traficul de droguri în interiorul închisorii, autorităţile au fost nevoite să renunţe la practica vizitelor turistice, existentă înainte, dar în general, deşi lunar se constată cca 4 decese, poliţia nu se amestecă în treburile interne, iar deţinuţii încearcă să controleze situaţia pe cont propriu, alegându-și reprezentanţi cu puteri speciale. Legea principală în San Pedro este destul de simplă şi previzibilă: dacă ai bani, eşti rege. Teritoriul este împărţit în 8 zone şi toţi își plătesc cazarea. O colibă de 4 m² în zonele cele mai sărace costă cam 10 $ pe lună. Cei bogaţi plătesc 1000-1500 $ pe un sejur de lux în camere mari, cu multiple facilităţi. Se poate cumpăra mâncare pentru toate gusturile, pe care o vând tot deţinuţii, care încearcă să-şi câştige cumva existenţa. Taţilor singuri li se permite să trăiască cu copiii lor, care merg la şcoli din afara închisorii. Principalul divertisment îl constituie meciurile de fotbal  ale echipelor locale. Suma pariurilor depășește 20.000 dolari pe lună. La fel ca în viaţa reală, cei mai capabili jucători au şansa de transfer la o echipă mai bogată, îmbunătăţindu-şi astfel statutul social.

  Viru (Jõhvi, Estonia)
  Număr de locuri: 1075
  Tip: închisoare închisă şi deschisă, bărbaţi şi minori  În procesul de europenizare, Estonia a decis să scape de moştenirea sovietică cu tipul de închisoare-lagăr şi în 2006 a prezentat lumii închisoarea Viru. Contractantul a fost compania Merko Ethius, cunoscută pentru construirea de case, hoteluri Radison SAS şi renovarea aeroportului din Tallinn. Întreaga clădire a costat 120 milioane dolari. Accentul principal a fost pus pe siguranţă: toate cele 14 clădiri de la Viru sunt legate prin pasarele acoperite, iar în perimetrul de 16 hectare sunt amplasate sisteme electronice de urmărire, ce permit reducerea numărului gardienilor. Aici, autoritățile au avut în vedere și aspectele sociale: o sală de gimnastică, şcoală, capelă şi ateliere de lucru. Toate camerele sunt duble, fiecare are o toaletă cu sistem de neutralizare a mirosurilor și sunt permise televizoarele, dacă deţinutul este dispus să plătească taxa de cablu. Directorul închisorii, Edward Remsel, ia exemplul colegilor săi scandinavi, urmărind să prevină faptele penale, şi pledează pentru drepturile deţinuţilor şi crearea de condiţii, pentru ca deținuții să se poată reintegra în societate. Ca peste tot în Estonia, în urma unei purtări exemplare, deţinuţii au dreptul la o vacanţă de 21 de zile pe an.

  Horserød State Prison (Danemarca)
  Număr de locuri: 221
  Tip: închisoare deschisă, bărbaţi şi femei  Situată în estul Danemarcei, Horserød este o închisoare deschisă, unde ajung de obicei condamnaţii la o pedeapsă de sub 5 ani. În această ţară, asemenea închisori sunt mai multe decât cele închise. Relaţiile dintre gardieni şi deținuți se bazează în cea mai mare parte pe cuvântul dat, încălcarea căruia te poate duce într-o închisoare închisă, mai aproape de realitate. Zidurile acestei închisori sunt simbolice, iar condiţiile de viaţă amintesc de o tabără de vară pentru adulţi. Case pe un singur nivel, cu camere single, gazon tuns, piste de jogging, o biserică, magazin, bibliotecă şi deținuți dând mâna cu directorul. Aici oamenii sunt complet liberi în mişcare, spală, gătesc, mănâncă şi dorm atunci când doresc. Sunt încurajate munca în ateliere şi participarea la programe speciale, cum ar fi cursuri de control al furiei. Problema principală a acestui sistem este imposibilitatea de a controla traficul de droguri. Deținuții întorși din ziua liberă legală (o dată la 3 săptămâni) nu sunt nici măcar percheziționați. Celor care au probleme cu drogurile le sunt recomandate şederi în clinică, unde  sunt obligaţi să dea teste de urină şi să urmeze un regim mai strict. Deținuții pot ieşi în afara închisorii oricând, dacă vor să muncească sau să studieze, dar au obligaţia să se întoarcă pentru noapte. În sectorul de familişti, condamnaţii pot trăi împreună cu copiii şi cu soţii sau soţiile lor, dacă doresc.

  Cereso Chetumal (Mexic)
  Număr de locuri: 1100
  Tip: bărbaţi  Mexicul este, probabil, singura ţară de limbă spaniolă din Lumea Nouă unde s-a încercat crearea unui program de reabilitare în închisori civilizate, fără caracter represiv.

  Conflictele între deţinuţi, de pildă, se soluţionau prin meciuri de box, organizate cu sprijinul autorităţilor închisorii. Statisticile au arătat că în 10 ani, în Chetumal nu a existat niciun singur caz de violenţă, iar procentul de recidivă era neglijabil, deşi aici îşi ispăşeau pedeapsa criminali feroce, hoţi şi traficanţi de droguri. Programul de reeducare consta în principal din producerea de bunuri oferite spre vânzare (de pildă, aici se produceau cele mai bune hamacuri), fapt ce le permitea deţinuţilor să aibă în camere televizoare.

  Toate acestea însă au pus capăt carierei directorului închisorii, Victor Terrazas.În septembrie 2009, în urma unei inspecţii, el a fost concediat pentru numeroase încălcări ale regimului penitenciar şi facilitățile de care se bucurau deținuții. Comisia a descoperit în aşa-zisele camere de lux telefoane, frigidere şi mobilier personalizat. Şi uite-așa, peste noapte, închisoarea mexicană a redevenit mult mai puţin confortabilă și eficientă.

  Prison’s flashmob – Michael Jackson’s song
  Centrul de detenție și reabilitare din provincia filipineză Cebu, o închisoare de maximă securitate, și-a câștigat o binemeritată notorietate după ce Byron F. Garcia, fratele guvernatorului, a fost numit în funcția de consilier pe probleme de securitate. Închisoare din Cebu nu este renumită pentru luxul și facilitățile de care se bucură prizonierii, ci pentru programele recreative de muzică și dans. Deținuții dau chiar spectacole pentru public și semnează autografe. Priviți:  Pedeapsa judiciară – un experiment social ratat

  Punishment – A Failed Social Experiment (RO)
  „În decembrie 2011, organizația New Future Media lansa documentarul Punishment: A Failed Social Experiment, care ne furnizează o analiză critică și detaliată a sistemului legal și judiciar actual, care nu funcționează la fel în întreaga lume. Filmul oferă totodată soluții potențiale pentru prevenirea infracțiunilor și trecerea la o societate clădită pe principii sociale mult mai durabile. Filmul cuprinde interviuri ale unor personalități, activiști și militanți sociali, ale căror studii cuprind informații privind modalitatea evident eronată și chiar barbară în care societatea actuală își tratează infractorii și alternativele posibile”. Marian Matei – traducătorul documentarului. Citiți întreaga prezentare a filmului aici.

  http://frumoasaverde.blogspot.ro/

  Sursa: https://lupuldacicblogg.wordpress.com/2015/03/01/cele-mai-umane-inchisori-din-lume-video-documentar-ro/
  -----------------------------------------------
  --------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  0 0

  Click here:
  După legionari, l-au interzis și pe Ceaușescu. "Propaganda electronică" pentru fostul președinte te aruncă la închisoare

  Deși până acum, toată lumea a pus accentul pe apariția legionarilor în această lege, consilierul prezidențial Andrei Muraru, fost preşedinte al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc(IICMER) a explicat că efectul principal al acestei legi este interzicerea cultului lui Nicolae Ceaușescu.
  "Această lege include pentru prima dată diseminarea propagandei, prin mijloace electronice. Din acest moment, autorităţile publice trebuie să urmărească aceste lucruri şi să identifice acolo unde există infracţiuni în baza acestei legi. De 48 de ore, vă pot spune că, deşi nu s-a observat acest lucru, cultul lui Nicolae Ceauşescu este interzis oficial în România pentru că această lege sancţionează cultul persoanelor vinovate de crime împotriva umanităţii, de crime de război şi genocid. După cum ştiţi, Nicolae Ceauşescu a fost condamnat pe 25 decembrie la Tribunalul Militar Excepţional pentru genocid: articolul 357, Cod Penal", a spus acesta la o dezbatere intitulată "„Extremism, antisemitism, nationalism - pericolele contemporane ale Europei".
  Iniţiatorii legii sunt: senatorul PNL Crin Antonescu, fost preşedinte al PNL, George Scutaru, fost deputat PNL şi fost consilier prezidenţial al lui Iohannis, şi Andrei Gerea, care a trecut, între timp, de la PNL la PLR. Legea a fost adoptată în unanimitate de către Parlament.
  ----------------------------------
  Cititi si aici:

  Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc - IICCMER -

  Ce inseamna Cultul lui Ceauşescu ?
  ------------------------------------

  EXCLUSIV. Academia Română: Mişcarea Legionară nu a fost “fascistă”. Legea “antilegionară”, o operaţiune împotriva preşedintelui Klaus Iohannis, a poporului român şi a evreilor din România.

  Scurt istoric: De Ziua Holocaustului, în octombrie 2013, Crin Antonescu, lipovean, confesiune religioasă neclară (ritul vechi, rusesc?), de formaţie istoric, pe atunci liderul liberal cunoscut pentru un oarecare discurs naţionalist şi cotat drept candidat prezidenţial sigur din partea PNL, anunţa introducerea la Senat a unui Proiect de Lege
  “pentru modificarea şi completarea OUG 31/2002 privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob”
  prin care „minimalizarea Holocaustului” se va pedepsi cu închisoarea, după cum informa ziarul online Gândul. Iniţiativa legislativă Pl nr. L724/2013 va fi introdusă, până la urmă, pe 16 decembrie 2013, cu puţin înainte ca parlamentarii să intre în vacanţa de iarnă. Noutatea cu care se venea, era, în principal, că prin această lege vor fi interzise şi simbolurile şi organizaţiile cu caracter legionar, mai adăuga sursa citată.

  George Scutaru, fostul corespondent în Rusia al ProTV şi co-iniţiator al proiectului de lege, în prezent anchetat de DNA pentru corupţie, respectiv mită de 1 milion de euro, a ţinut să specifice că proiectul este realizat în colaborare cu Institutul guvernamental „Elie Wiesel”, după cum apare chiar în textul iniţiativei transmise apoi la Cameră, unde a devenit PL-x 193/2014.

  Legături caudate. Institutul în cauză este condus de Alexandru Florian, fiul lui Radu Florian, profesor timp de 40 de ani (1950 – 1990) la catedra de marxism-leninism, ulterior socialism-ştiinţific a Facultăţii de Filosofie a Universităţii Bucureşti. Surse din cadrul comunităţii evreieşti, deranjate de antisemitismul pe care riscă să îl provoace Alexandru Florian, ne-au declarat că, de fapt, conform cutumelor lor, acesta nici n-ar fi evreu ci mai mult ungur ... ... ....

  - See more at: http://www.ziaristionline.ro/2015/07/08/exclusiv-academia-romana-miscarea-legionara-nu-a-fost-fascista-legea-antilegionara-o-operatiune-impotriva-presedintelui-klaus-iohannis-a-poporului-roman-si-a-evreilor-din-romania/#sthash.tMed0Sls.dpuf

  -----------------------------------

  Să-i vedem dacă au curajul s-o aplice! Jigodiile!… - Ion Coja

  A început prigoana!
  Legea antinaţională şi anticonstituţională denumită greşit
  Legea Anti-Legionară a fost promulgată de Klaus Iohannis.

  De azi, 22 iulie 2015 a reînceput prigoana împotriva patrioţilor şi creştinilor români. Preşedintele Klaus Iohannis, marioneta intereselor străine, a promulgat aşa-zisa Lege Anti-legionară, prin care din nou Sfinţii Închisorilor, martirii anticomunişti, luptătorii din munţi, mărturisitori ca Arsenie Papacioc, Ilie Cleopa sau Iustin Pârvu şi intelectuali ca Mircea Eliade, Petre Ţuţea, Emil Cioran, Constantin Noica sau Mircea Vulcănescu vor fi interzişi, din nou, ca în anii 50, de legea anticonstituţională şi antinaţională aprobată de Parlament, la iniţiativa Insitutului „Elie Wiesel”, condus de un neo-marxist, fiu de bolşevic, cu complicitatea parlamentarilor colaboratori ai securităţii comuniste.

  Deşi împotriva aplicării Legii Anti-legionare s-au ridicat Academia Română, societatea civilă, presa, urmaşii martirilor şi luptătorilor anticomunişti, călugării de la Mănăstirea „Petru Vodă”, inclusiv fiica marelui gânditor Mircea Vulcănescu, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea în dispreţul legislaţiei naţionale, a drepturilor omului, a Constituţiei, deciziilor Tribunalului de la Nurenberg şi împotriva valorilor naţionale şi religioase româneşti. În timp ce Guvernul aprobă ridicarea de moschei, biserica ortodoxă cu sfinţii martiri din perioada comunistă va fi prigonită. Clasa politică l-a pus din nou pe Crucea lui Hristos pe Valeriu Gafencu, Sfântul Închisorilor. [... ... ...]

  Sursa: http://ioncoja.ro/doctrina-nationalista/sa-i-vedem-daca-au-curajul-s-o-aplice-jigodiile/
  -----------------------------------

  "După ultimele legi promulgate, președintele sas a devenit unul dintre cei mai mari dictatori în viață. Cum poți tu, în calitate de președinte al românilor, să le furi și să le interzici prin lege jumătate din istorie? Vrei să interzici cărți de istorie și de poezii? Sictir Herr Iohannis…până și la inaugurarea Festivalului de la Salzburg te-au ținut de papagal și nu te-au lăsat să vorbești ca să nu te faci de rușine!!!"  By  - 

  Sursa: Indiscutabil – Iohannis nu e președintele românilor!!!  Jurnalul Românesc, Viena, Austria
  http://www.jurnalulromanesc.at/indiscutabil-iohannis-nu-e-presedintele-romanilor/
  ------------------------------------
  New Strategy Center, împreună cu Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel“, organizează vineri, 24 iulie, începând cu ora 11.00, masa rotundă „Extremism, antisemitism, naţionalism - pericolele contemporane ale Europei“. Parteneri media al evenimentul vor fi revista Foreign Policy România şi Adevărul Holding.
  Vor susţine alocuţiuni Radu Ioanid, directorul Programului Internaţional de Arhive al Muzeului Memorial al Holocaustului, Washington DC, SUA, George Maior, ambasadorul României în SUA, Ben Oni Ardelean, senator, secretar al Comisiei de Politică Externă, Ion M. Ioniţă, redactor-şef al revistei Foreign Policy România. Partea a doua a evenimentului va fi rezervata dezbaterilor. Evenimentul va putea fi urmărit pe site-ul www.adevarul.ro.
    
  New Strategy Center este un ONG care îşi propune să asigure un cadru de dezbateri pentru subiecte de maximă importanţă pentru România, mai ales în domeniile în care ţara noastră ar trebui să fie un furnizor/hub regional sau care ar determina consolidarea şi extinderea parteneriatului strategic cu SUA. Membrii săi sunt cetaţeni implicaţi activ în proiecte care pot duce la schimbarea în bine a României, precum şi companii care au decis să susţină iniţiativele New Strategy Center.
  Dezbatere Nationalism & Antisemitism Adevarul live
  Publicat pe 24 iul. 2015
  Extremism, antisemitism, naționalism - pericolele contemporane ale Europei. Masă rotundă organizată de New Strategy Center in colaborare cu institutul ”Elie Wiesel” pe 24 iulie 2015 la Cercul Militar Național. Parteneri: Adevărul și Foreign Policy. Printre participanți: domnii Aurel Vainer, Radu Ioanid, Alexandru Florian, Liviu Rotman, Paul Schwartz, Mihail Ionescu, George Maior, Dan Dungaciu, Liviu Beris, Ion M. Ioniță, Andrei Muraru
  Click here: https://www.youtube.com/watch?v=rGpSysJKVjA
  ************************************************
  ***************************************
  *****************************

  Consilierul prezidential Andrei Muraru a anuntat ca a inceput de cateva zile monitorizarea, inclusiv online, a ideilor fasciste, legionare, rasiste sau extremiste, potrivit noii legi promulgate de presedinte Klaus Iohannis in urma cu cateva zile.  In aceasta lege este interzis si cultul lui Nicolae Ceausescu. 

  Muraru a facut aceste afirmatii la dezbaterea intitulată „Extremism, antisemitism, nationalism – pericolele contemporane ale Europei“, conform blogului saccsiv.wordpress.com.

  „Fapta persoanei de a promova, în public, cultul persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni de genocid contra umanităţii şi de crime de război, precum şi fapta de a promova, în public, idei, concepţii cu doctrine fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani şi interzicerea unor drepturi. Negarea, contestarea, aprobarea, justificarea sau minimalizarea în mod evident, prin orice mijloace, în public, a Holocaustului ori a efectelor acestuia, a genocidului, a crimelor contra umanităţii şi a crimelor de război, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă“, sunt principalele modificări din lege.

  Această lege include pentru prima dată diseminarea propagandei, prin mijloace electronice. Din acest moment, autorităţile publice trebuie să urmărească aceste lucruri şi să identifice acolo unde există infracţiuni în baza acestei legi. De 48 de ore, vă pot spune că, deşi nu s-a observat acest lucru, cultul lui Nicolae Ceauşescu este interzis oficial în România pentru că această lege sancţionează cultul persoanelor vinovate de crime împotriva umanităţii, de crime de război şi genocid. După cum ştiţi, Nicolae Ceauşescu a fost condamnat pe 25 decembrie la Tribunalul Militar Excepţional pentru genocid: articolul 357, Cod Penal“, a spus Muraru.

  Consilierul prezidenţial al lui Klaus Iohanns a mai arătat că legea prevede şi dizolvarea unor asociaţii, fundaţii şi partide politice, care promovează şi întreţin propagandă fascistă, legionară. 
  „Institutul Ellie Wiesel, care a fost parte la elaborarea acestui proiect de lege, împreună cu grupul parlamentar al PNL, va avea o misiune foarte dificilă pentru că va trebui să acorde asistenţă organelor judiciare pentru că există pericolul să ne trezim cu cazuri foarte grave, care nu sunt sancţionate la câteva sute de km de Bucureşti de către un Parchet şi să se ajungă la extreme în care câteva texte să fie sancţionate drept propagandă. Este foarte important ca institutul să acorde asistenţă organelor judiciare pentru că acum asistăm cu toţii la naşterea unei jurisprudenţe în acest domeniu în România. Legea anterioară nu a avut aplicabilitate în plan juridic. Nimeni nu a fost condamnat definitiv pentru infracţiuni cuprinse în textul acestei legi“, a mai spus Muraru.

  http://www.flux24.ro/e-oficial-a-inceput-monitorizarea-on-line-a-celor-care-il-sustin-pe-maresalul-ion-antonescu-si-a-ideilor-fasciste-legionare-rasiste-sau-xenofobe-a-cultului-preotilor-si-intelectualilor-nationalist/
    ---------------------------------------------

  ACUZAȚII grave la adresa președintelui: A instituit cenzura Internetului!/ DOCUMENT

  http://www.stiripesurse.ro/acuza-ii-grave-la-adresa-pre-edintelui-a-instituit-cenzura-internetului_963231.html
  ------------------------------------
  ------------------------------------------------------------------

  0 0


  Regele a semnat un document in acest senspe data de 1 august 2015,informeaza Casa Regala intr-un comunicat, transmis presei luni.
  "In ziua de 1 august 2015, Majestatea Sa Regele Mihai a semnat un document prin care a retras nepotului sau Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de 'Principe al Romaniei' si calificativul de 'Alteta Regala'. De asemenea, Regele a exclus pe Nicolae din Linia de Succesiune la Coroana Romaniei. Aceste hotarari au intrat in vigoare in aceeasi zi", se mentioneaza in documentul citat.

  Principele Nicolae: Daca poporul imi cere, voi fi pregatit sa fiu rege

  Reprezentantii familiei regale ofera si o explicatie pentru gestul regelui Mihai, care isi doreste ca Romania sa fie condusa in viitor "sub semnul modestiei, bine cumpanita, cu principii morale, respect si mereu cu gandul la ceilalti".
  "In calitate de Sef al Casei si Familiei Regale ale Romaniei, Regele Mihai a luat deciziile de mai sus cu gandul la Romania timpurilor care vor veni dupa incheierea domniei si vietii fiicei sale, Margareta, Custodele Coroanei. Majestatea Sa a afirmat ca Familia Regala si societatea romaneasca din acele vremuri vor avea nevoie de o carmuire sub semnul modestiei, bine cumpanita, cu principii morale, respect si mereu cu gandul la ceilalti", se afirma in comunicatul Casei Regale.

  Dupa cum mentioneaza reprezentantii regelui Mihai, acesta isi pastreaza afectiunea fata de nepotul sau si este convins ca tanarul va gasi o modalitate de a-si servi idealurile.

  "Pastrand aceeasi afectiune nepotului sau, Regele Mihai nadajduieste ca Nicolae va gasi, in anii viitori, un fel potrivit de a-si servi idealurile si de a folosi calitatile cu care Dumnezeu l-a inzestrat.

  Alteta Sa Regala Principesa Elena, mama lui Nicolae, a primit instiintarea acestei decizii, printr-o scrisoare personala trimisa de Majestatea Sa Regele", se incheie comunicatul Casei Regale.

  Nicolae s-a nascut in anul 1985, in Elvetia, si a devenit principe al Romaniei la varsta de 25 de ani, pe 1 aprilie 2010, cand s-a si mutat in tara noastra, dupa ce a locuit si studiat in Marea Britanie.

  Principele Nicolae a primit titlul de principe al Romaniei

  In 2012 a decis sa se dedice Romaniei si sa preia o parte din activitatile Casei Regale. El a devenit din ce in ce mai prezent in viata publica din tara noastra, implicandu-se in numeroase campanii sociale.

  Patrula de Reciclare primeste Inaltul Patronaj al Principelui Nicolae al Romaniei

  "Drumul spre casa", cu Principele Nicolae. Va face 1.000 de kilometri pe bicicleta  http://www.ziare.com/regele-mihai/stiri-regele-mihai/miscare-neasteptata-a-regelui-mihai-i-a-retras-nepotului-sau-nicolae-titlul-de-principe-1377112?
  --------------------------------------------------------------
  --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


  Decretul Regal prin care Majestatea Sa Regele Mihai l-a exclus pe Nicolae din linia de succesiune


  Lovitură de teatru la Casa Regală a României! Regele Mihai a retras nepotului său, Nicolae, titlul de Principe şi l-a exclus de la succesiune la Coroana României.

  Iată Decretul Regal, publicat pe site-ul Familiei Regale:


  Sursa:
  http://www.antena3.ro/actualitate/decretul-regal-prin-care-majestatea-sa-regele-mihai-l-a-exclus-pe-nicolae-din-linia-de-succesiune-306795.html
  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  ------------------------------------------------------------------

  0 0


  Prefectul Harghitei, Adrian Jean Andrei, a făcut joi, la lucrările Universității de Vară de la Izvoru Mureșului, o analiză a situației comunității românești din Harghita și Covasnași a susținut că mentalul acesteia este definit de sentimentele de neputință, teamă și părăsire, generat, printre altele, de faptul că aceștia sunt lipsiți de suportul societății și al statului și că nu se mai regăsesc în proiecția de viitor a zonei.
  'Sentimentul neputinței corelat de teamă și părăsire sunt elementele fundamentale care definesc astăzi mentalul comunității românești. Românii, lipsiți de suportul general al societății și al statului, constată de multe ori că nu se mai regăsesc în proiecția de viitor a zonei, că s-au întors la situația de tolerați, că greșesc când își concep viitorul aici',
  a declarat Adrian Jean Andrei, care a subliniat că aceste observații sunt bazate pe recente cercetări sociologice efectuate în zonă.

  Reprezentantul Guvernului în teritoriu a prezentat o evoluție a situației demografice a populației românești din Harghita, din care reiese că dacă la recensământul din 1992 numărul acesteia era de 48.948 de persoane, în 2021 se va ajunge la 28.926 de români, ceea ce înseamnă o scădere prognozată cu 40,9%.

  Adrian Jean Andrei consideră că marele risc sub care stă populația românească este nu neapărat cel al scăderii demografice, ci acela că își vedere cadrul comunitar distrus.
  'Marele risc sub care stă comunitatea românească nu este neapărat acela al scăderii demografice, proces întâlnit la nivel național, ci acela că își vede cadrul comunitar românesc distrus, că nu mai are potențial și mijloace de a susține și proteja idealul etnic românesc. Comunitatea românească pierde puterea de a-și promova la nivel local interesele și de a influența deciziile majore referitoare la ea, căci gradul său de reprezentativitate nu îi permite acest lucru. Interesele comunității românești se regăsesc accidental în prioritățile autorităților locale, numai atunci când sunt impuse de constrângeri extralocale',
  a declarat prefectul Harghitei.

  El a subliniat că la realizarea acestei situații 'au concurat lipsa de viziune și consecvență în activitatea comunității locale românești, slăbirea treptată a autorității statului român în zonă din motive politice și datorită formațiunii majoritare din județ'. Adrian Jean Andrei a vorbit de susținerea insuficientă, prin efort comunitar, a instituțiilor culturale care promovează cultura și valorile românești, de lipsa de implicare a tinerilor la promovarea intereselor comunitare, etnice sau culturale, dar și de absența unei strategii și a unei elite conducătoare.

  Potrivit prefectului, UDMR și-a consolidat autoritatea în zonă și administrează aproape independent în Covasna și Harghita, 'nesocotind aproape până la dispreț interesele comunității românești', iar acest lucru s-a întâmplat întrucât partidele românești, de 25 ani, au băgat soarta acestei comunități în jocul de cooptare a UDMR la guvernare.

  Adrian Jean Andrei a punctat faptul că din cauza strategiei greșite din ultimii 25 ani, statul român asistă acum cum o parte națiunii sale este discriminată într-o zonă aflată sub autoritatea sa.
  'Tratarea comunității românești din județele Covasna și Harghita ca aparținând majorității este o uriașă eroare de strategie politică a statului român, căci a ajuns astăzi în situația în care asistă neputincios cum o parte a națiunii române este discriminată într-o zonă aflată sub autoritatea sa, printr-un cadru instituțional creat de el. Este de reținut, în acest context, faptul că aproape toate deciziile mari luate în plan local referitoare la comunitatea românească sunt adoptate fără prezența ei și în multe cazuri împotriva ei, căci gradul său de reprezentare nu-i permite să-și promoveze și să-și apere interesele',
  a declarat prefectul Harghitei.


  Prezent la dezbateri, directorul Centrului European de Studii Covasna-Harghita, dr. Ioan Lăcătușu, a declarat că cele mai mari probleme ale românilor din zonă sunt lipsa de reprezentare în consilii locale și județene, discriminarea în finanțarea proiectelor asociațiilor românești sau condiționarea ocupării unor posturi din administrație de cunoașterea limbii maghiare.

  'Suntem, în continuare, agresați, discriminați la nivel simbolic și efectiv. (...) Problema românilor din Covasna, Harghita și parțial Mureș nu este numai a noastră, este a țării. Suntem în inima țării. Dacă inima este bolnavă, și țara este bolnavă', a conchis dr. Ioan Lăcătușu.

  Prof. univ. dr Radu Baltasiu, de la Centrul European pentru Studii în Probleme Etnice al Academiei Române, consideră că este nevoie de acordarea unor finanțări directe către Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș, dar și numirea unor secretari de stat în diverse instituții, care să reprezinte interesele românilor din zonă și care să 'gestioneze direct și cu autoritate executivă problematica pe diferite paliere'.

  Și președintele executiv al Fundației Naționale pentru Românii de Pretudindeni, Eugen Popescu, a subliniat faptul că 'este fundamentală' finanțarea directă a Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș, pentru activități culturale, educaționale, identitare și s-a declarat împotriva folosirii termenului de 'minoritate', pentru românii din zonă.

  'Să ne ferim de definiții și de termeni care pot să creeze și care pot să dea apă la moară celor care vă vor într-o enclavă etnică, care vă vor segregați teritorial, în care într-adevăr ați fi declarați, poate, minoritate națională. Dumneavoastră sunteți populație majoritară numeric inferioară în județele Covasna și Harghita, punct. Este foarte important acest lucru de subliniat', a conchis Eugen Popescu.

  Lucrările celei de-a XIII-a ediții a Universității de Vară de la Izvoru Mureșului vor continua până sâmbătă.

  AGERPRES / (A-AS-autor: Gina Ștefan, editor: Marius Frățilă)

  Sursa:
  http://www.agerpres.ro/social/2015/08/13/prefectul-harghitei-mentalul-comunitatii-romanesti-din-zona-e-definit-de-neputinta-teama-si-parasire-17-30-54
  -------------------------------------------------  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  0 0


  Șase state din cadrul NATO își vor reduce cheltuielile pentru apărare, în pofida cererilor insistente din partea Alianței de creștere a acestora, transmite RIA Novosti, preluată sâmbătă de agenția bulgară Focus. 


  Cele șase state sunt Bulgaria, Marea Britanie, Germania, Italia, Ungaria și Canada. 

  În schimb, a crescut la șase numărul membrilor Alianței care își majorează bugetele destinate apărării, aceste țări fiind Letonia, Lituania, Olanda, Norvegia, Polonia și România. 

  Potrivit secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, cheltuielile de apărare ale statelor membre au scăzut cu 1,5%.
   
  Bugetul combinat al Alianței este de 1.023 miliarde de dolari, din care 735 miliarde sunt contribuția SUA. Prin comparație, cheltuielile militare ale Rusiei se cifrează la doar 60 miliarde de dolari, adaugă RIA Novosti.

  AGERPRES/(AS — editor: Irina Cristea)

  Sursa:  http://www.agerpres.ro/externe/2015/08/15/sase-state-din-cadrul-nato-isi-reduc-cheltuielile-pentru-aparare-ria-novosti--11-39-42
  ----------------------------------
  --------------------------------------------------------------------------------------------------

  0 0


  Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a făcut publice primele rezultate ale controalelor pe care le-a demarat la cămătari, manelişti sau afacerişti care trăiesc pe picior mare, deşi firmele lor sunt în faliment.

  Inspectorii au realizat o statistică, pe categorii, în funcţie de suma pe care persoanele respective nu o pot justifica. Iar sumele sunt uriaşe. 18 persoane au averi ascunse de peste 20 de milioane de lei, arată cifrele ANAF.

  În afara acestora, 35 de români se lăfăie în bani pe care nu pot demonstra că i-au câştigat cinstit. În cazul acestora, sumele sunt între 10 şi 20 de milioane de lei.

  Grosul vine însă din rândul celor care au între 1 milion şi 5 milioane de lei, bani despre provenienţa cărora statul nu ştie nimic. Nu mai puţin de 118 persoane sunt în această categorie, mai bine de o treime din numărul total al celor verificaţi în această perioadă de ANAF.

  Iar alţi 45 de români au dat din colţ în colţ când inspectorii i-au întrebat de unde au sume cuprinse între 100.000 şi 500 de mii de lei.

  Conform ANAF, aceste persoane găsite cu sume nejustificate de sub un milion de lei sunt rude sau afini cu alți contribuabili încadrați la categoria de risc fiscal maxim.
  Situatie ANAFAgenţia Naţională de Administrare Fiscală a anunțat la începutul lunii august că a demarat controale la toţi cei care au averi dubioase. Banii cheltuiţi fără număr şi nedeclaraţi, vilele de lux, maşinile foarte scumpe, bijuteriile, toate vor trebui justificate în faţa autorităţilor.

  Într-o primă etapă, sunt verificate 313 persoane fizice cu venituri mari care prezintă risc fiscal, cele mai multe dintre acestea provenind din municipiul București – 31,și județele Ilfov -34, și Suceava cu 14 persoane verificate.

  Pentru control, ANAF a identificat persoanele care au efectuat cheltuieli semnificative, adică asociați sau acționari care au împrumutat firma cu sume mai mari de 200.000 de lei, persoane fizice care cumpără bunuri sau case în valoare de peste 70.000 de euro, persoane fizice cu depozite anuale mai mari de 500.000 lei și persoane fizice care au cumpărat mașini mai scumpe de 25.000 de euro.

  Potrivit analizei de risc efectuate de ANAF, în final, 7.879 de contribuabili vor fi verificați amănunțit, iar 4.723 dintre aceștia prezintă un grad ridicat de risc fiscal, în timp ce restul sunt rude cu ei.

  Verificările se vor face doar pe ultimii patru ani, fiindcă doar pentru această perioadă se poate aplica legal procedura de control a veniturilor. În acest sens, inspectorii Fiscului vor solicita informații de la autoritățile publice, dar și de la bănci, notari și de la cei care au avut raporturi economice sau juridice cu persoana verificată.

  Sursa:

  http://www.reteauadestiri.ro/averi-impresionante-nejustificate-descoperite-de-inspectorii-anaf/
  --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  0 0   

  'Violatorii au ajuns la penitenciarul Vaslui! De ce tratament au avut parte e de neimaginat! Ce le-au făcut ceilalți pușcăriași

  Cei şapte tineri din comuna vasluiană Văleni, condamnaţi pentru violarea unei fete de 18 ani şi pentru care instanţa a înlocuit controlul judiciar cu arestul preventiv, au fost transferaţi, astăzi, din arestul Poliţiei la Penitenciarul Vaslui.

  Cei şapte violatori din Vaslui şi-au primit pedepsele. În total, ei vor face 46 de ani si 4 luni de închisoare şi vor trebui să plătească daune morale victimei, în valoare de 50.000 de lei. Aceștia au ajuns deja la penitenciarul din Vaslui, unde nu au fost deloc bine primiți de viitorii colegi.  Tinerii au fost scosi de gardieni la plimbarea de dimineata, moment in care toti detinutii aflati la ferestre au început sa-i huiduie și să le adreseze injurii. Huiduielile i-au determinat pe gardieni să ia măsuri suplimentare de securitate in cazul tinerilor, mai ales după ce mai mulți pușcăriași au promis că o vor răzbuna pe fata violată.


  Cei șapte vor sta în trei săptămâni de carantină, iar după vor rămâne în regim de arest preventiv, separat de restul deţinuţilor, condamnaţi definitiv.'

  Sursa:  http://www.libertatea.ro/detalii/articol/violatori-vaslui-ce-au-patit-la-puscarie-incredil-548132.html

  ------------------------------------------------------

older | 1 | .... | 29 | 30 | (Page 31) | 32 | 33 | .... | 41 | newer