Quantcast
Channel: Mehedinti Blog online
Viewing all 885 articles
Browse latest View live

Acord pe Codul fiscal: Reducerea treptată a TVA până la 19% și amânarea eliminării supraaccizei pe carburanți – AGERPRES

$
0
0


159891c7-e790-4397-87e7-52e2752a02bf

Luni — sesiune extraordinară la Parlament pentru noul Cod fiscal

Ponta: Este foarte important să avem săptămâna viitoare Codul fiscal aprobat cu 20% TVA

Teodorovici: Supraacciza pe carburanți nu va mai fi eliminată din 2016, ci din 2017


Totodată, s-a hotărât amânarea cu un an a măsurii de eliminare a supraaccizei pe carburanți, aceasta urmând să fie aplicată din 2017, nu din 2016, așa cum era stabilit inițial.

Lunea viitoare, de la ora 15,00, Senatul se va reuni în sesiune extraordinară, prilej cu care se va dezbate și vota cererea de reexaminare a noului Cod fiscal, după cum a anunțat președintele Camerei superioare, Călin Popescu-Tăriceanu.

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, prezent joi la discuțiile tehnice ale reprezentanților formațiunilor politice, a declarat că s-a ajuns la un consens:
"În primul rând, TVA va fi la 20% de la 1 ianuarie 2016, iar de la 1 ianuarie 2017 — 19%. O a doua măsură propusă de PNL a fost aceea de a amâna pentru un an de zile eliminarea supraaccizei, urmând ca acest lucru să se întâmple din 2017. Acestea au fost cele două măsuri propuse de PNL",
a precizat Teodorovici.

El a arătat, însă, că ținta de deficit bugetar de 1,2% nu va putea fi atinsă nici acum. "Cifrele de astăzi, în urma discuției pe cele două măsuri, sunt aproximative, undeva la 0,5 — 0,6% este reducerea deficitului estimat de noi inițial, adică în jurul cifrei de 2%. (...) Deci, nu ne vom încadra în acea țintă de 1,2% impactul fiscal", a explicat Teodorovici.

Ministrul Finanțelor a mai spus că în cadrul întâlnirii cu reprezentanții partidelor politice s-a solicitat ca Guvernul să facă trimestrial în Parlament o informare cu privire la modul în care se realizează execuția bugetară, astfel încât parlamentarii să știe exact că ținta de deficit este respectată.
Potrivit lui Teodorovici, aceste modificări vor fi discutate și cu partenerii internaționali.

Ministrul delegat pentru Relația cu Parlamentul, Eugen Nicolicea, vicepreședinte al UNPR, a precizat că propunerile de modificare decise în cadrul întâlnirii vor constitui amendamente la Codul fiscal atunci când acesta va fi votat în Parlament.

La rândul său, deputatul liberal Eugen Nicolăescu a anunțat că subiectele pe teme legate de cheltuieli bugetare, precum legea salarizării, vor face obiectul unor discuții separate și al unui acord politic separat.

Cât privește Codul fiscal, Nicolăescu a spus că, în urma discuțiilor dintre partide, "nivelul de predictibilitate a crescut și este în mare parte asigurat". "Mă refer la faptul că România se apropie prin aplicarea Codului fiscal de angajamentul internațional referitor la deficitul bugetar. România are, începând cu acest Cod fiscal, garantate o serie de prevederi care asigură mediului de afaceri o dezvoltare sănătoasă. România are, prin acest Cod fiscal, asigurate condiții de competitivitate în ceea ce înseamnă politică fiscală cu alte țări din Uniunea Europeană", a susținut deputatul PNL.

Reprezentantul UDMR la discuții, europarlamentarul Iuliu Winkler, a opinat că reforma fiscală pe care o declanșează Parlamentul săptămâna viitoare prin adoptarea Codului fiscal, chiar cu modificările aduse la întâlnirea tehnică, va aduce un ciclu de creștere durabilă în România.

"UDMR sprijină Codul fiscal în forma în care a fost adoptat în Parlament pentru că este o formă care a avut un larg sprijin politic și este de asemenea o decizie care poate să declanșeze un ciclu de creștere mai îndelungată în România, un ciclu de creștere sustenabilă prin reforma fiscală pe care o declanșează", a arătat Winkler.

Vicepreședintele ALDE Cătălin Beciu a declarat, la rândul său, că partidul din care face parte susține Codul fiscal așa cum a fost votat în Parlament. "Noi vrem TVA de 19% (din 2016 — n.r.), impactul psihologic este unul foarte important, sunt antreprenor de 25 de ani, știu ce înseamnă asta", a afirmat Cătălin Beciu.

Reprezentanții partidelor parlamentare au avut joi o întâlnire tehnică pe tema Codului fiscal, retrimis spre reexaminare de președintele Klaus Iohannis.

Săptămâna viitoare, Senatul și Camera Deputaților sunt chemate în sesiuni extraordinare pentru a dezbate și vota cererea de reexaminare pe Codul fiscal.

AGERPRES/(autor: Cristian Anghelache, editor: Andreea Rotaru)

http://www.agerpres.ro/politica/2015/08/20/sinteza-acord-pe-codul-fiscal-reducerea-treptata-a-tva-pana-la-19-si-amanarea-eliminarii-supraaccizei-pe-carburanti-16-08-30


---------------------------------------------------------

Statul ar putea lua în calcul impozitarea veniturilor Bisericii. Cum comentati?

$
0
0

O discuție poate avea la finalul anului, când se va elabora bugetul pe 2016. Acesta a fost răspunsul lui Eugen Teodorovici, întrebat de reporterii gândul.info dacă se poate ajunge şi la impozitarea veniturilor diferitelor culte religioase. Ministrul de Finanţe a precizat că această discuţie nu are loc acum, când se negociază noul Cod Fiscal şi noua lege a salarizării.
„Asta este o discuţie pe care o vom avea eventual la final de an, când facem bugetul pe 2016, dar nu se va discuta acum”, a fost răspunsul ministrului de Finanţe, Eugen Teodorovici, la finalul discuţiilor despre noul Cod Fiscal, când a fost întrebat dacă se poate ajunge la impozitarea veniturilor Bisericii.
Discuţia despre impozitarea veniturilor Bisericii nu este una nouă şi a fost readusă în spaţiul public de multe ori după 1989, mai ales în preajma campaniilor electorale.
Politicienii s-au ferit să vorbească însă deschis despre o astfel de posibilitate, mai ales că în multe campanii electorale, rolul Bisericii Ortodoxe, spre exemplu, a fost unul important pentru candidaţii înscrişi în bătăliile politice. De aceea, majoritatea mesajele venite dinspre spaţiul public au fost de susţinere a cultelor religioase, discuţia despre impozitarea veniturilor Bisericilor venind mai ales dinspre societatea civilă, notează gândul.info.
Potrivit unor surse guvernamentale citate de gândul.infos-ar putea ajunge la o formulă în care să fie impozitate doar micile venituri ale Bisericii, precum vânzarea de lumânări sau alte produse bisericeşti, nu şi arendele încasate pe suprafeţele de pământ deţinute.
Sursa: http://www.capital.ro/statul-ar-putea-lua-in-calcul-impozitarea-veniturilor-bisericii.html
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Wow...! RISE PROJECT: Cea mai mare parte a proprietăților imobiliare deținute de familia Iohannis își are originea într-o retrocedare imobiliară întemeiată pe acte false

$
0
0

Cercetați penal la mijlocul anilor 2000, în dosarul deschis în urma acestei fraude, soții Iohannis nu au fost niciodată trimiși în judecată, scrie Rise Project.

Unul dintre bunurile obținute prin această acțiune de retrocedare, aflat astăzi în coproprietatea soților Iohannis, este un spațiu comercial situat în zona ultracentrală a Sibiului.
În ultimii 14 ani, soții Iohannis au câștigat peste 300.000 de euro din închirierea acestui spațiu comercial, potrivit contractelor de chirie obținute de RISE Project de la Registrul Comerțului. Acești bani au reprezentat principala sursă de venit a celor doi.
Trei din cele șase „case”, câte sunt consemnate, în total, în declarația de avere a lui Klaus Iohannis, au fost cumpărate cu banii proveniți din închirierea acestui spațiu comercial.
Dreptul de proprietate pe care soții Iohannis îl au asupra acestui spațiu comercial face obiectul unui proces început acum treisprezece ani. Procesul este încă pe rol. Următorul termen de judecată e programat săptămâna viitoare, pe 3 septembrie.
Evoluția acestei afaceri judiciare – care a presupus un testament neautentic, două adeverințe de stare civilă false, reinventarea unui arbore genealogic, un document notarial încheiat prin fraudă, o tranzacție imobiliară semnată la un preț simbolic, procese civile interminabile și un dosar penal dispărut în neant – oferă răspunsul la întrebarea legată de felul în care președintele României a ajuns să dețină șase proprietăți imobiliare în Sibiu.
Klaus Iohannis nu a dorit să discute cu RISE Project în timpul documentării acestui articol.
--------------------------------------
Sursa: http://www.capital.ro/rise-project-mostenirea-din-spatele-averii-imobiliare-a-lui-klaus-iohannis.html
--------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------

Dosarul despăgubirilor ilegale,a ajuns în instanţă! De vazut... ce va urma! Cat se va recupera din prejudiciul de 70 milioane euro?!? Ce vor dispune judecatorii?

$
0
0

Dosarul despăgubirilor ilegale, cu un prejudiciu de 70 de milioane de euro, a ajuns în instanţă

La Bucureşti începe un proces răsu­nător care con­stituie şi o premieră în istoria României: mai multe persoane care au bene­ficiat de despăgubiri ilegale de zeci de mi­lioa­ne de euro de la Agenţia Naţională pentru Restituirea Proprie­tă­ţilor (ANRP) au fost trimişi în judecată.

Omul de afaceri Horia Simu, foştii de­putaţi Marko Attila şi Theodor Nicolescu vor fi judecaţi într-un dosar privind des­pă­gubirea ilegală aprobată de ANRP pentru un teren de peste 97.000 metri pătraţi, la un preţ supra­evaluat cu aproape 70 milioane de euro.

Fondul Proprietatea a fost constituit în vre­mea guvernului Tăriceanu şi avea me­nirea să-i despăgubească pe foştii proprietari a căror averi fuseră luate de comunişti. Dar s-a trans­for­mat într-o afacere uriaşă pentru insideri şi pentru persoane influente şi cu bani care au cumpărat pe sume modice drepturile litigioase ale foştilor proprietari sătui să aştepte de 20 de ani des­păgubirile. La listarea Fondului la bursă şi-au transformat hârtiile de valoare în bani cash. În 2003, guvernul aprecia că la ce­sio­nari au ajuns 7 miliarde de lei, iar la foştii pro­prietari doar un miliard de lei. De fapt, cam tot ce înseamnă astăzi Fondul Proprietatea pe bursă - cu un capital social subscris de peste 10 mld. lei – înseamnă „restituiri“ primite de intermediari şi nu de proprietari pentru că în afară de industriaşii Malaxa şi Auschnitt mai nimeni nu a primit despăgubiri însemnate.
 
Nu a fost însă îndeajuns pentru samsari, iar desăgubirile au fost şi supraevaluate, statul pierzând încă alte zeci şi sute de milioane de euro în urma măsluirii şi supraevaluării des­păgubirilor, carusel în care au urcat nume grele din politică şi justiţie, între care fostul procuror-şef al DIICOT Alina Bica sau fostul şef al Integrităţii Horia Georgescu.

Un astfel de dosar prin care statul a fost păgubit cu 70 de milioane de euro a intrat ieri pe rolul instanţei. Omul de afaceri Horia Simu, foştii deputaţi Marko Attila şi Theodor Nico­lescu şi alte cinci persoane au fost trimişi ieri în judecată.

Dosarul a fost trimis la Curtea de Apel Bucureşti, procurorii Direcţiei Naţionale Anti­co­rupţie propunând judecarea omului de afa­ceri Horia Simu, beneficiarul despăgubirii ile­gale, în arest preventiv, acesta fiind acuzat de complicitate la abuz în serviciu, dacă func­ţio­narul public a obţinut un folos necuvenit pen­tru sine sau pentru altul, şi spălare a banilor.

Fostul deputat Theodor Cătălin Nicolescu, cercetat în arest la domiciliu în altă cauză, fost vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), iar la data faptei secretar de stat la Ministerul Justiţiei, va fi judecat pentru abuz în serviciu. De aceeaşi faptă este acuzat şi Marko Attila Gabor, cercetat în lipsă, întrucât s-a sustras urmăririi penale, la data faptei acesta fiind membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgu­birilor din cadrul ANRP.
Ingrid Zaarour, fost preşedinte al ANRP, şi Mihnea Remus Iuoraş, fost vicepreşedinte al instituţiei, cercetat sub control judiciar în altă cauză, sunt acuzaţi de abuz în serviciu. Tot pentru abuz în serviciu vor fi judecaţi şi foştii membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din ANRP Constantin Zaharia Lefter şi Ionela Mihaela Nicolescu (fostă Bărbulescu).

Procurorii l-au trimis în judecată şi pe ex­per­tul evaluator Alexandru Florin Hanu, ares­tat la domiciliu în altă cauză, pentru com­pli­citate la abuz în serviciu.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în 28 fe­bruarie 2008, Ingrid Zaarour, Mihnea Iuo­raş, Theodor Nicolescu, Constantin Zaharia Lef­ter, Marko Attila şi Mihaela Nicolescu, mem­bri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despă­gubirilor, deşi aveau atribuţia exclusivă de a analiza şi stabili cuantumul final al des­pă­gu­birilor pe baza unui raport de evaluare care să folosească, pentru stabilirea valorii de piaţă, tranzacţii de vânzare-cumpărare efecti­ve, au ho­tă­rât acordarea despăgubirilor unui cesionar de drepturi litigioase, după un raport de eva­lua­re întocmit de Alexandru Hanu, bazat ex­clu­siv pe oferte de vânzare publicate online, ceea ce a condus la supraevaluarea cu aproape 50% a unui teren în suprafaţă de 97.509 metri pătraţi.

„În aceste condiţii, cesionarul drepturilor litigioase, inculpatul Simu Horia, a intrat în posesia unor despăgubiri necuvenite, în detrimentul statului român şi în condiţiile în care membrii Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor au hotărât rezolvarea cu celeritate a dosarului de despăgubire nr. 38386/CC/2007 pe motivele invocate de inculpatul Simu Horia, conform cărora nesoluţionarea cu prioritate a dosarului i-ar provoca o puternică stare de stres, care i-ar afecta grav sănătatea. Decizia a fost luată cu nerespectării dispoziţiilor Legii nr. 247/2005 privind reforma în domeniile proprietăţii şi justiţiei, precum şi unele măsuri adiacente, a Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, a Deciziei nr. 2 din 28.02.2006 a Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor privind ordinea de soluţionare a dosarelor înregistrate la Secretariatul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor şi, implicit, a Standardelor Internaţionale de Evaluare“, au scris procurorii în actul de sesizare a instanţei.

Anchetatorii au stabilit că, din 2006 şi până în 15 ianuarie 2008, Horia Simu a depus la dosarul de despăgubire mai multe înscrisuri, printre care adeverinţe medicală din care rezulta, necorespunzător realităţii, o stare de sănătate precară, dar şi o expertiză extra-judiciară, care arăta o identificare greşită a terenului, în scopul acreditării ideii de imposibilitate de restituire în natură şi de urgenţă în soluţionarea dosarului.

În baza raportului întocmit de expertul evaluator, membrii Comisiei ANRP au aprobat despăgubirea ilegală a lui Horia Simu, pentru terenul de peste 97.000 de metri, cu 128.276.015 de euro (1.315, 53 euro/mp), echivalentul a 466.770.763 de lei, prin supraevaluarea acestuia cu 69.897.373 de euro, echivalentul a 254.458.830 de lei.

„Prin acţiunile sau inacţiunile lor conştiente, inculpaţii au contribuit la prejudicierea bugetului de stat cu suma de 69.897.373 euro, echivalentul a 254.458.830 lei, şi la obţinerea unor foloase necuvenite în aceleaşi cuantum de către inculpatul Simu Horia“, potrivit rechizitoriului.

După obţinerea despăgubirii, Horia Simu a schimbat din lei în valută sumele obţinute şi apoi a transferat cea mai mare parte a fondurilor realizate din valorificarea acţiunilor de la Fondul Proprietatea în favoarea unor societăţi off-shore, controlate de el, cu justificarea „contract de împrumut“ sau „restituire împrumut“, susţin procurorii.

„Din aceste societăţi, produsul infracţional a fost utilizat pentru achiziţionarea de acţiuni la societăţi comerciale din România, răscumpărarea unor creanţe de la bănci etc. Concret, în perioada martie 2008 - august 2008, inculpatul Simu Horia a dispus transferul şi a schimbat sumele de 9.577.000 euro, 10.010.000 dolari şi 3.828.623 lei, cunoscând că provin din săvârşirea de infracţiuni, în conturile unor societăţi de tip off-shore, pentru ca apoi să le transforme în acţiuni la Compania de Construcţii Căi Ferate - CCCF Bucureşti S.A, SC FORADEX SA şi Cuprom SA“, au mai scris procurorii în rechizitoriu.

Procurorii au pus sechestru asigurător pe conturi bancare ale inculpaţilor Zaarour, Iuoraş, Nicolescu, Simu, pe clădiri şi terenuri ale lui Zaarour, Zaharia, Iuoraş, Theodor Nicolescu, Mihaela Nicolescu, Marko Attila şi Simu.

De asemenea, a fost pus sechestru pe autoturisme de lux ale lui Iuoraş, Theodor Nicolescu şi Mihaela Nicolescu, precum şi pe alte bunuri ale lui Simu, printre care ceasuri de marcă în valoare totală de 62.290 de euro, 205 opere de artă, de 1.919.750 de euro, 130 de obiecte de cult şi pietre semipreţioase, de 2.005.920 de euro şi 338.460 de lire sterline.

Ministerul Finanţelor Publice s-a constituit parte civilă în cauză, pentru un prejudiciu total de 69.897.373 de euro, echivalentul a 254.458.830 de lei.

Procurorii au propus instanţei să menţină şi în cursul judecăţii măsurile preventive şi asigurătorii dispuse.

De asemenea, procurorii au dispus disjungerea cauzei şi continuarea cercetărilor în dosare separate în legătură cu soluţionarea altor cereri de despăgubire.

Theodor Nicolescu, Marko Attila, Mihnea Iuoraş, Ingrid Zaarour şi Florin Alexandru Hanu mai sunt judecaţi, din aprilie, într-un alt dosar, alături de fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate Horia Georgescu, tot pentru despăgubire ilegală acordată de Comisia ANRP.

Horia Simu a devenit cunoscut ca „bancher al cuprului“ după ce a preluat compania Cuprom, singurul producător de cupru din România, împreună cu Horia Pitulea. Anterior, în 2003, a achiziţionat alături de alţi oameni de afaceri combinatele Pheonix din Baia Mare şi Elcond din Zalau, care au fuzionat sub titulatura Cuprom. Printre acţionarii companiei s-a regăsit, până la un moment dat, şi cumnatul lui Mircea Geoană, Ionuţ Costea, care a condus banca de stat EximBank în perioada 2009-2012.

Simu apare pe locul al doilea în topul dosarelor de despăgubiri ale ANRP, instituţie aflată în subordinea primului ministru, cu despăgubiri obţinute de 466,7 milioane de lei.

Omul de afaceri se numără printre cei mai mari cumpărători de drepturi litigioase pe Legea 10/2001, potrivit unui raport al Curţii de Conturi realizat la ANRP pentru perioada 2007-2011 şi finalizat în 2013, el achitând aproximativ 1,5 milioane de dolari pentru drepturile litigioase.

Raportul arăta că Simu a înregistrat un câştig din cumpărarea drepturilor de creanţă de circa 189 milioane de dolari, calculat la cursul dolarului din 5 martie 2008, de 2,45 lei/dolar. În urma verificărilor efectuate de echipa de control a Curţii de Conturi, în dosarele în care au fost cesionate drepturile de creanţă s-a sesizat faptul că cele mai multe drepturi au fost transmise la preţuri derizorii în comparaţie cu valoarea care reiese din evaluarea proprietăţilor imobiliare revendicate.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 26.08.2015

http://www.zf.ro/eveniment/dosarul-despagubirilor-ilegale-cu-un-prejudiciu-de-70-de-milioane-de-euro-a-ajuns-in-instanta-14688416
-------------------------------------------------------------------------

Mohammad Munaf, a fost adus în România. Anunţul a fost făcut de şeful statului, Klaus Iohannis. O bomba de presa... si doar atat! Pariem... ca asa va fi?

$
0
0

Unul dintre personajele-cheie din dosarul răpirii jurnaliştilor români în Irak, Mohammad Munaf, a fost adus în România. Anunţul a fost făcut de şeful statului, Klaus Iohannis. Munaf, care a fost condamnat în lipsă la 10 ani de închisoare în acest dosar, se află în prezent în custodia Poliţiei.

Ovidiu Marincea, consilierul directorului SRI, a declarat, la Realitatea TV: "Mohamad Munaf a fost localizat undeva în Orientul Mijlociu şi în urma unei acţiuni ample desfăşurate în cooperare cu partenerii noştri interni şi internaţionali am reuşit să-l aducem în România.”

Doi dintre cei trei ziarişti răpiţi în Irak au salutat public aducerea lui Munaf în ţară. Marie Jeanne Ion a scris, pe contul ei de Facebook, că este o zi de marcat în calendar şi că are încredere în sistemul de justiţie din România. Iar Ovidiu Ohanesian a declarat pentru Mediafax că felicită autorităţile pentru lupta împotriva terorismului internaţional.

Mohammad Munaf a fost ghidul celor trei jurnalişti, Marie Jeanne Ion, Sorin Mişcoci şi Ovidiu Ohanesian, răpiţi, în 28 martie 2005, în Irak. Munaf a stat în captivitate, alături de ei, timp de 55 de zile. Numai că, după eliberarea lor, s-a descoperit că de fapt Mohammad Munaf împreună cu Omar Hayssam ar fi pus la cale răpirea. Cum are dublă cetăţenie, americană şi irakiană, Mohammad Munaf a fost predat autorităţilor americane. El a fost judecat pentru răpirea jurnaliştilor în Irak, unde a fost condamnat la moarte prin spânzurare în primă instanţă. Munaf a contestat sentinţa, iar în 2008, verdictul a fost anulat pe motiv că s-au descoperit vicii de procedură şi erori în aplicarea legii. De atunci, nu s-a mai ştiut nimic de Mohammad Munaf.

Între timp, Mohammad Munaf a fost judecat în lipsă şi în România, unde a primit 10 ani de închisoare, în acelaşi dosar al răpirii jurnaliştilor. Munaf trăia din 2001 în România şi era preşedintele grupului de afaceri Manhattan, de sub tutela lui Omar Hayssam, afacerist sirian şi membru al Partidului Social Democrat. Omar Hayssam, şi el condamnat în ţară în dosarul răpirii jurnaliştilor a fost adus în ţară în urmă cu doi ani. În prezent, Hayssam îşi ispăşeşte condamnarea de 23 de ani şi 4 luni.

Sursa:

http://www.realitatea.net/primele-reactii-ale-ziaristilor-rapiti-in-irak-dupa-aducerea-luiu-munaf-in-romania_1779928.html
-------------------------------------------------------------
Detalii, Click here:
Mohammad Munaf,adus în Romania
============================

Insula Sacalin, Marea Neagra. Un mirific pământ românesc. Accesul este INTERZIS

$
0
0

Cel mai nou teritoriu al României:
are 21.410 de hectare, iar accesul este INTERZIS.

În prezent, cel mai nou pământ românesc are o suprafaţă de 21.410 de hectare, este înconjurat de ape, iar peisajele îţi taie respiraţia. Deşi frumuseţea locului atrage în fiecare an mii de turişti, accesul pe noul teritoriu este interzis!

O zonă spectaculoasă care se întinde pe o suprafaţă de 21.410 de hectare, cu peste 229 de specii de păsări şi soiuri de plante rare, cu peisaje care par desprinse din cărţile cu poveşti şi în care nu poţi ajunge decât cu barca. Şi în care, din păcate, Guvernul României a interzis popularea insulei. Nici măcar turiştii nu au acces pe acest pământ. O măsură pe cât de controversată, pe atât de justificată.

 Insula Sacalin este o insulă nou formată, în Marea Neagră, în urmă cu peste un secol şi jumătate, la mică distanţă de coasta românească, în dreptul braţului Sfântu Gheorghe al Deltei Dunării. Iniţial Insula Sacalin era formată din două insule mai mici: Sacalinu Mare şi Sacalinu Mic. Însă cu timpul cele două s-au unit şi au format o masă unitară de pământ cu suprafaţă de 21.410 hectare.

Sursa:

http://www.observatorulph.ro/national/56666-cel-mai-nou-teritoriu-al-romaniei-are-21410-de-hectare-iar-accesul-este-interzis
--------------------------------------------------

Vasile Blaga, a hotarat: Trebuie să ne prindă alegerile la guvernare. PNL, trebuie sa organizeze alegerile!

$
0
0


 PNL trebuie să ajungă la guvernarepână la scrutinul din 2016 și să organizeze alegerile, a declarat, duminică, copreședintele liberal Vasile Blaga, la întâlnirea de la Suceava cu membri și simpatizanți ai partidului din județ.

''Trebuie să ne prindă alegerile la guvernare. Niciodată nu a organizat alegerile PNL'', a spus Blaga. 

El a transmis celor prezenți în sala Casei de Cultură din Suceava că premierul Victor Ponta trebuie schimbat, pentru că ''face rău României'' prin măsurile pe care le ia. 

''PSD nu știe să conducă decât dacă se comportă cu țara ca propria avere. Cum e posibil să stea Ponta în fruntea Guvernului? Nu am nimic cu cetățeanul Ponta, am cu premierul. Eu nu spun că e vinovat sau nu, dar rău României face. Obligația e să îl scoatem repede de la guvernare că prăpădește țara asta. Să meargă unde vrea el. Va trebui să îi facem să plece cât mai repede, dar să ne gândim și să aducem oameni tari, care să nu învețe să fie miniștri cu calificare la locul de muncă'', a spus Blaga. 

Acesta a adăugat că în viitorul Cabinet liberal se vor regăsi miniștri și secretari de stat de la Suceava. ''Să mergem înainte cu toții să luăm ce e mai bun de la fiecare și țineți-vă aproape primarii și faceți-i unici președinți ai structurilor de conducere ale PNL'', a transmis Blaga. 

Totodată, liderul liberal a subliniat că la Suceava trebuie recâștigate Primăria și Consiliul Județean. 

''Trebuie să recâștigăm tot în Suceava, asta însemnând președinția Consiliului Județean Suceava și Primăria, cu bărbați adevărați care nu mint și nu trădează. (...) Am aici prieteni vechi la Suceava. Pe Flutur, Bălan și pe fostul senator Onofrei. Am atâta încredere în capacitatea lor și nu întâmplător l-am propus pe Flutur secretar general al PNL'', a arătat Blaga. 

AGERPRES/(A — autor: Silvia Marcu, editor: Georgiana Tănăsescu)

Sursa: http://www.agerpres.ro/politica/2015/08/30/blaga-trebuie-sa-ne-prinda-alegerile-la-guvernare-15-49-15
-------------------------------------------------------------------------

Surprinzătoare sunt căile politicii ! Interesant! Am citit, va informez! UPGRADE. O altfel... de politica! Felicitari, domnului Dorin Chirtoaca, Primarul Chisinaului! Casa de piatra!

$
0
0
Scena noastră politică se zgâlțâie. Cel puțin pe latura social-democrată (puternic infestată cu liberalism !).

Tot ce ține de Victor Ponta se diminuează, se sufocă, dispare. Într-o tăcere asurzitoare au înțepenit „amazoanele haremului Ponta”. Nu mai auzi de Firea, de Rovana cu al său limbaj de plumb, nu mai apare nici o zână „pontistă” la atac. Pesediștii de la guvernare își caută cu disperare cuvintele. Cele pașnice. Amantul Teodorovici nu mai are tonul agresiv. Este plin de bunăvoință. Cum să nu pună el la dispoziția partidului și opoziției datele necesare evaluării economiei românești ?! Nici că se poate așa ceva. Imediat, mintenaș, acuș-acuș.

Capul răutăților este Liviu Dragnea. Nu poate fi altcineva. Auzi la el:

S-a văzut la Codul fiscal că am putut lucra împreună. (...) Vom lucra împreună şi la legea salarizării, vom lucra împreună şi la buget şi la votul prin corespondenţă şi la multe alte chestiuni importante. O pace politică în România nu poate să genereze decât dezvoltare. Un război permanent politic sau hărţuială de dragul hărţuielii nu ne dă speranţa că chiar putem realiza o dezvoltare serioasă şi stabilă”.

„România are nevoie de realizarea unui plan de dezvoltare pe următorii 20-30 de ani, iar pentru acest lucru este nevoie de o creştere economică susţinută de peste 7%, obiectiv ce nu poate fi realizat decât în cazul în care puterea şi opoziţia conlucrează”.

„Ideea unui armistiţiu pe termen lung între forţele politice şi cu implicarea serioasă a preşedintelui României este o idee care vine şi este necesară pentru a realiza în comun un proiect de ţară”.

Malițios, trag o concluzie: Liviu Dragnea vrea să reînvie conceptele USL din perioada de glorie, înainte de tulburarea la cap a grupării condusă de Ilie Sârbu (grupare care a ajuns la capătul drumului - chiar în afara PSD). Când aceleași idei erau promovate în discursuri strălucite de Crin Antonescu.

Tot malițios afirm că Liviu Dragnea își caută o ancoră în Președintele Iohannis. PSD nu se predă adversarului politic, PNL, PSD lucrează în favoarea națiunii sub coordonarea Președintelui Iohannis. PSD este social-democrat și îi prezintă Președintelui țării opțiunea social-democrată asupra proiectelor acestuia, soluția ce urmează a fi acceptată fiind un consens cu PNL. La recomandarea Președintelui Iohannis, normal. Și uite așa ajunge Dragnea să devină salvatorul PSD. Nu este rău. Decât să îi ia locul cine știe ce sectă politică, mai bine cu PSD.

Cât privește sectele politice, eronat recunoscute de lege ca partide, acestea își vor găsi obștescul sfârșit. Cu două partide mari care cad de acord asupra legilor fundamentale și care rămân în stare de luptă doar pe „găinării politice”, viața politică românească va trece într-o nouă etapă.

Dacă Dragnea își lămurește partidul să adopte această politică, atunci putem spune fără nici o greșeală: Adio Ponta ! Adio Băsescu ! Adio Tăriceanu ! Adio Macovei ! Adio generale Oprea !
Adio !

Gabriel Oprea, vedeta politica a zilelor noastre! Sa ne traiasca si la mai mare! Fiecare popor...

$
0
0

Lider al unui partid cotat cu doar cateva procente in sondaje, Gabriel Oprea a ajuns pas cu pas, pe nesimtite, unul dintre cei mai puternici oameni in stat - un bun motiv pentru a i se inchina osanale (de bunavoie sau platite, nu stim), care l-ar fi facut invidios si pe Nicolae Ceausescu.

Niciun alt lider de partid sau ministru nu se bucura de asemenea elogii publice precum Gabriel Oprea, vicepremierul pe mana caruia a fost lasata conducerea Guvernului de doua ori si cu care presedintele Klaus Iohannis are deseori consultari informale la Palatul Cotroceni.

"General in rezerva si un sustinator al fostului sef al SRI, ambasadorul George Maior, Oprea a stiut sa propuna proiecte legislative in sprijinul militarilor, fie ei de la Interne, SRI, SPP, SIE, fie de la MApN. Potrivit multora dintre oamenii legii, este 'cel mai iubit' de catre politisti", se arata intr-o adevarata oda inchinata personalitatii si activitatii profesorului universitar Gabriel Oprea, general cu patru stele in rezerva si conducator de doctorat la Academia Nationala de Informatii, publicata recent de Evenimentul Zilei.

Autorul materialului trece cu vederea scandalul de plagiat in care este implicat Gabriel Oprea, dar subliniaza inca din titlu ca acesta este "ministrul in mandatul caruia s-a reusit aducerea in tara a lui Mohammad Munaf" (ca si cand ar fi fost meritul lui, nu al serviciilor si al diplomatilor).

Doctoratul lui Gabriel Oprea, suspectat de plagiat, sub lupa Comisiei de etica a Universitatii Bucuresti

Suspiciuni de plagiat in teza de doctorat a lui Neculai Ontanu, coordonata de Gabriel Oprea

Avocata lui Victor Ponta, acuzata de plagiat - ar fi copiat sute de pagini

Inca un plagiat coordonat de Gabriel Oprea? Autorul, Bogdan Licu, prim-adjunct al procurorului general al Romaniei

Un alt articol socant pentru orice om destupat la minte si care traieste in anul 2015 intr-un stat democratic, membru NATO si al Uniunii Europene, este editorialul publicat in revista "Migratia si azilul" de chestorul principal de politie Nelu Pop, seful Inspectoratului General pentru Imigrari, institutie subordonata Ministerului de Interne.

Citam doar cateva paragrafe, respectand intru totul stilul redactarii:

"Reverberatia noastra romaneasca si exprimarea publica a bucuriei Zilei Drapelului a primit conotatii inalte prin participarea inimoasa-demna-barbateasca si insufletirea intregii festivitati de catre ministrul nostru, comandantul nostru, Prim-Ministrul interimar domnul GABRIEL OPREA. Traiesc sentimente de mare respect si aprecieri, alaturi de ceilalti colegi ai nostri din minister, fata de OMUL MINISTRU si MINISTRUL OM - din fruntea Internelor.

Noi traim in prezent vremuri normale, de apreciere a oamenilor din partea domniei sale, de acordare a tuturor drepturilor conferite de Lege, de creare a conditiilor normale de munca. De mult asteptam ziua in care un sef al nostru sa isi aprecieze oamenii, nu numai dupa rezultatele privind statisticile politienesti.

De mult asteptam un om care sa ne adune intr-o echipa, sa faca armonie, sa tina la oameni, sa-i determine, sa le ajute familiile celor cazuti la datorie.. De mult asteptam... Si Dumnezeu l-a adus la noi, la Interne, pentru a implini si tine toate acestea, pe domnul GABRIEL OPREA - MINISTRUL OM! (...) ", se arata in materialul semnat "cu mana la cascheta", dupa cum se precizeaza, de catre inspector general, chestor principal de politie dr. Nelu Pop.

Pentru cei care nu au inteles bine, subliniem faptul ca dr. Nelu Pop este responsabil de gestionarea fluxurilor de imigranti pe teritoriul Romaniei, iar preocuparile sale ar trebui sa fie cu totul altele, in contextul actualei crize internationale.

V-am prezentat doar doua exemple, dar in ultimele saptamani Gabriel Oprea a fost elogiat nu numai de jurnalisti sau subalterni, ci si de diversi politicieni, de la Putere sau din Opozitie.

Lider al unui partid in care se refugiaza de-a valma traseisti de stanga si de dreapta, conducator de doctorat acuzat cu probe ca ar fi plagiat (si el si o parte dintre doctoranzii sai), Gabriel Oprea nu este nici pe departe "persona non grata", asa cum s-ar intampla intr-o societate democratica solida (nu originala ca a noastra), ci este unul dintre cei mai adulati si curtati politicieni romani.

Iar asta este o aberatie. Pentru cei care nu cunosc dedesubturile mlastinoase ale statului numit Romania, nu si pentru ceilalti...

Cum se explica succesul politic al UNPR?

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Sursa: Aberatia zilei: "Dumnezeu l-a adus la noi, la Interne"
http://www.ziare.com/gabriel-oprea/ministru-de-interne/aberatia-zilei-dumnezeu-l-a-adus-la-noi-la-interne-1380364
-------------------------------------------------------------------------------

Klaus Iohannis si Prima Doamna, azi, au scapat cu bine. O noua amanare, intr-un proces pierdut in prima instanta! Ehee... ce face averea din om!

$
0
0

Nouă amânare în procesul în care Klaus Iohannis
se judecă pentru dreptul de proprietate asupra unui imobil. 

Judecătorii de la Curtea de Apel Braşov au dat o nouă amânare în dosarul în care preşedinte Klaus Iohannis şi familia sa se judecă pentru dreptul de proprietate asupra unuia dintre imobilele sale. În primă instanță, Klaus și Carmen Iohannis au pierdut deja proprietatea și au făcut recurs.

Un nou termen în procesul în care soţii Iohannis sunt acuzaţi că au intrat în posesia unei case pe care au închiriat-o unei bănci de renume din ţară a fost fixat pentru luna octombrie.

Carmen şi Klaus Iohannis au pierdut deja procesul în primă instanţă, iar acum se judecă, la Curtea de Apel Braşov, recursul depus de cei doi, alături de alţi pârâţi din dosar.

Potrivit unei anchete Rise Project, cea mai "productivă" proprietate a familiei Iohannis pare să aibă şi cele mai mari probleme cu legea. Suma care i-a revenit lui Klaus Iohannis în ultimii 14 ani, din închiriere unui spaţiu comercial în centrul Sibiului unei mari bănci din România se ridică la 320.000 de euro, scriu jurnaliştii de la Rise Project.

Povestea legăturii dintre Iohannis şi această proprietate începe în 1991. Atunci, Carmen Iohannis şi mama ei sunt trecute în testamentul unui vârstnic, Nicolae Baştea, alături de nepotul bătrânului. Cele două femei primesc jumătate dintr-o casă, iar nepotul, Ion Baştea, cealaltă jumătate.

Cum imobilele erau naţionalizate, la finalul anilor 90, familiile Iohannis şi Baştea încep procesele cu statul. La procese, scriu cei de la Riseproject, cele două familii prezintă acte în care scrie că bătrânul decedat era nepotul de drept al celui de la care statul român a confiscat casele în perioada comunistă.

Adeverinţele au fost eliberate de secretarul comunei Porumbacu de Jos, iar secretarul, acuzat că a emis documente false, a fost condamnat, la un moment dat, la un an de închisoare cu suspendare, potrivit România TV.

În 1999, Klaus Iohannis cumpără de la Ioan Baştea jumătate din casa în care se află şi spaţiul comercial închiriat băncii. Jurnaliştii de la Riseproject scriu că Iohannis a plătit 50 de milioane de lei vechi, adică 3.200 de dolari, pentru partea lui de casă.

În plus, Albin Marinescu, un jurnalist din Sibiu, merge mai departe cu acuzaţiile.

"Primul contract de închiriere cu banca Raiffeissen nu a fost declarat la Fisc. Eu am avut o informaţie de la o sursă de-a mea de la Fisc Sibiu. Am facut o cerere spre directorul Administraţiei Financiare şi mi-a răspuns un trepăduş de acolo, fără semnătura directorului şi fără ştampilă, că aceste informaţii sunt confidenţiale", a declarat Albin Marinescu exclusiv la România TV.

În timp ce veniturile din contractele cu instituţia bancară umpleau conturile familiei Iohannis, procesele se derulau cu multe amânări.

Pe de o parte, cele două familii au cerut instanţei să anuleze contractele prin care cumpărătorii apartamentelor din cele două cădiri naţionalizate devin proprietari, de cealaltă parte locuitorii acestor apartamente au cerut anularea moştenirii pe motiv că actele prezentate de moştenitori sunt false.

Pe 18 iunie 2015, după 16 ani de judecată, instanţa decide anularea dreptului de proprietate deţinut de Carmen Iohannis, mama ei - Georgeta Lăzuca - şi Ioan Baştea asupra casei de pe Strada Gheorghe Magheru.

Citeşte şi: LOVITURĂ pentru Iohannis. Anchetă presă: Preşedintele a încasat mai mulţi bani din CHIRII decât a declarat.

Celălalt dosar, în care se judecă dreptul lui Klaus Iohannis de a fi coproprietarul spaţiului comercial închiriat băncii, are termen pe 3 septembrie la Curtea de Apel Braşov, scrie Rise Project.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/noua-amanare-in-procesul-in-care-klaus-iohannis-se-judeca-pentru-dreptul-de-proprietate-asupra-unui-imobil_242495.html#ixzz3kgPUwmJo
-------------------------------------------------------------

Asteroidul, nu va lovi Pamantul in Septembrie! Stai calm! Stie si o spune... NASA !

$
0
0


Agenţia spaţială americană (NASA) a dezminţit pe pagina sa web zvonul, devenit viral pe internet, conform căruia un asteroid ar urma să se ciocnească cu Pământul, cel mai probabil în apropiere de Porto Rico, în intervalul 15-28 septembrie 2015, producând distrugeri în Mexic, în SUA, pe coasta Atlanticului şi pe ţărmul Golfului Mexic, precum şi în America Centrală şi de Sud.

'Nu există nicio bază ştiinţifică — nici cel mai mic indiciu — că un asteroid sau alt obiect ceresc se va lovi de Terra în acest interval de timp', a afirmat Paul Chodas, manager al departamentului pentru Obiecte din apropierea Pământului din cadrul Jet Propulsion Laboratory (JET) al NASA din Pasadena, statul american California.

În realitate, observaţiile realizate de NASA arată că nu există vreun asteroid sau vreo cometă care să se ciocnească cu planeta noastră în viitorul secol. Pentru toţi asteroizii potenţial periculoşi din acest punct de vedere, probabilitatea unui impact cu Terra este de mai puţin de 0,01 % pentru următorii o sută de ani.



Departamentul pentru Obiecte din apropierea Pământului din cadrul JET este un grup-cheie de cercetători care colaborează cu astronomi şi oameni de ştiinţă din întreaga lume care urmăresc cerul cu ajutorul telescoapelor pentru a descoperi asteroizi care ar putea afecta Terra şi, totodată, pentru a previziona traiectoriile în spaţiu ale unor asemenea corpuri cereşti.

'Dacă ar exista vreun obiect suficient de mare pentru a provoca asemenea distrugeri în septembrie, l-am fi văzut deja', a asigurat Paul Chodas.

Zvonurile alarmiste total nefondate de acest gen nu sunt o noutate, fiind, se pare, o temă favorită pe internet, afirmă NASA, reamintind că în 2011 au circulat informaţii despre aşa-numita 'zi a judecăţii finale' a cometei Elenin, care, de fapt, nu a reprezentat niciun risc real pentru Pământ. Apoi, au fost vehiculate date despre sfârşitul calendarului maya la 21 decembrie 2012, când ar fi trebuit să aibă loc sfârşitul lumii după o ciocnire catastrofală cu un asteroid.

Sursa: Agerpres

-------

http://www.descopera.ro/dnews/14686522-anuntul-nasa-despre-asteroidul-care-ameninta-pamantul-video
------------------------------------------
 --------------------------------------------------------------------------

Asteroid Apocalypse Spells End Of The World In September 2015

=====================

Criza imigrantilor... la ora intrebarilor! «Quo vadis, Domine ?» "Quo vadis, UE ?"

$
0
0

Principalele intrebari din spatele crizei imigrantilor.

Arhitectii Uniunii Europene au stabilit cu decenii in urma sa creeze o alianta fara obstacole nationale in ce priveste deplasarea oamenilor si a produselor muncii acestora.Astfel, nu ar fi fost necesare verificari la vama sau controale ale pasapoartelor, la traversarea granitelor interne, scrie Carol J. Williams, intr-un articol pentru Los Angeles Times, ce abordeaza tema refugiatilor care au luat cu asalt Europa, in ultimele luni.

De asemenea, lipsa taxelor pe bunuri sau a barierelor in calea angajarii ar fi trebuit sa ajute competitia, randamentul si inovatia.

Imigrantii au blocat gara din Budapesta

Centrul de putere economic care era menit sa apara astfel ar fi trebuit sa imparta bunastarea cu cei mai putin norocosi, vazand in situatia proasta a refugiatilor si a celor care cauta azil o obligatie morala de a le atenua conditia.

Insa planul pentru o Europa fara granite a aparut in urma cu 30 de ani, inainte ca terorismul la scara mondiala sa devina un pericol prezent tot timpul, iar razboaiele civile din Africa si din Orientul Mijlociu sa stimuleze migratia de proportii istorice.

Criza imigrantilor: Tensiuni intre tarile UE - cearta pe impartirea refugiatilor

Pe un continent ghidat acum mai mult de ingrijorarile privind siguranta decat de altruism, viabilitatea granitelor deschise este pusa sub semnul intrebarii deopotriva de lideri si de cetatenii Europei.

Si atitudinile diferite fata de imigranti in randul celor 28 de state UE provoaca discordie sociala si zguduie credinta in unele dintre angajamentele fundamentale ale Uniunii.

In continuare, sursa citata prezinta o imagine a cauzei crizei imigantilor din Europa, sub forma a cinci intrebari.

De ce a crescut asa de dramatic numarul refugiatilor, in ultimii cativa ani?

Numarul celor care au fugit de razboi si de persecutie este cel mai ridicat de la Al Doilea Razboi Mondial incoace, a transmis la sfarsitul anului 2014 Biroul Inaltului Comisar pentru Refugiati al ONU.

Mai mult de 60 de milioane de oameni au fost stramutati de conflictele din Siria, Afganistan, Irak, Libia, Yemen, Ucraina si din alte locuri ale lumii, si este de asteptat ca violenta sa-i faca pe alte sute de mii de imigranti sa caute azil anul acesta si anul viitor.

Drama imigrantilor: O fotografie care sa reduca lumea la tacere

Refugiatii care au fugit de razboiul civil din Siria constituie cea mai mare parte a celor stramutati, iar impreuna cu afganii si somalezii reprezinta mai mult de jumatate din noii refugiati inregistrati doar anul trecut.

Unde cauta refugiu cei mai multi dintre cei care fug de conflict?

Turcia vecina, Libanul si Iordania erau principalele state care primeau sirieni, pana in aceasta primavara, cand temperaturile ridicate si apele calme au ademenit mii de refugiati in fiecare zi pe Marea Mediterana, in barci supraaglomerate care se indreptau astfel catre promisiunea unei stabilitati si a unei vieti mai bune in Europa.

Peste 500.000 dintre acestia au ajuns pe teritoriul UE in acest an, cea mai mare parte a lor prin tarile sudice, impovarate astfel de numarul mare de refugiati.

Zecile de mii de imigranti ar putea salva cel putin o tara din Europa

Potrivit ONU, mai mult de 2.600 de imigranti au murit de la inceputul primaverii, in timpul calatoriei periculoase, multi dintre ei inecandu-se cand vasele nesigure s-au scufundat. Altii s-au sufocat in containere ale vaselor.

Ce se intampla cu imigrantii cand ajung in Europa?

Cele mai multe tari UE fac parte din spatiul Schengen, teritoriul care nu are granite, in care traiesc 400 de milioane de oameni si care a luat fiinta in anul 1985, adoptand numele satului luxemburghez in care a fost semnat tratatul, aflat la granita cu Franta si Germania.

Tratatul Schengen a fost completat in anul 1990 de regulile de la Dublin, care prevad ca cei care sunt in cautare de azil trebuie sa se inregistreze in tara prin care ajung pentru prima oara in spatiul Schengen si sunt apoi liberi sa calatoreasca prin acest teritoriu.

Macedonia, tara care a decis sa-i ajute, nu sa-i goneasca pe imigranti: Niciun refugiat nu e lasat in urma

Cu toate acestea, tarile aliantei europene nu au convenit niciodata ce conflicte straine ii indreptatesc pe refugiati sa ceara azil in UE. Nici nu a fost dezvoltata o politica comuna privind conditiile care ar trebui create pentru cei care au cerut refugiu. Acest lucru a dus la actuala situatie a imigrantilor din Europa.

Multi dintre cei care sosesc in Grecia si Italia refuza sa-si depuna cererile pentru azil in tari care ii baga pe nou-sositi in tabere murdare si le ofera perspective limitate privind permisiunea de a se instala si de a gasi de munca.

In schimb, incearca sa ajunga in Germania, Austria sau Scandinavia, unde refugiatii de razboi sunt bine ingrijiti.

Care tari sunt cele mai sensibile la situatia imigrantilor?

Germania, cel mai mare si mai instarit stat european, este liderul in ce priveste primirea imigrantilor care vin din Siria si din alte locuri periculoase. Aproape 550.000 de refugiati au ajuns in centrele de primire in acest an, iar 800.000 sunt asteptati pana la sfarsitul anului.

Statele membre UE care au fost mai putin ospitaliere, precum Ungaria si Cehia, au criticat-o pe Angela Merkel, pentru ca a stimulat criza refugiatilor care au inundat continentul oferindu-le acestora beneficii pe care putine state si le pot permite.

In schimb, cancelarul le-a raspuns criticilor sai, marti, spunand ca usa deschisa a Germaniei nu ar trebui sa reprezinte "nicio surpriza, data fiind situatia din Siria" si ca ar trebui sa fie imitata de toate tarile UE.

Fotografia zilei: Gardul ridicat in fata imigrantilor

De asemenea, in timp ce Germania a primit cel mai mare numar de imigranti, Suedia a primit la randul sau cel mai mare procent din populatia tarii - 230.000 de oameni, adica 2 la suta din totalul locuitorilor.

Cum afecteaza afluxul de refugiati coeziunea Uniunii Europene?

Principiile fondatoare ale aliantei definesc azilul ca un drept fundamental al celor care se confrunta cu pericolele conflictelor armate sau ale opresiunii. Insa statele UE care se lupta cu somajul ridicat si cu recesiunea nu sunt dispuse sa-si adauge la poverile lor refugiatii saraci. Ungaria, spre exemplu, a construit gardul de sarma ghimpata pentru a-i tine cat mai departe de teritoriul tarii.

Suntem dispusi sa-i primim pe refugiati cu bratele deschise? Sondaj Ziare.com

Criza a starnit dezbatere despre intelepciunea miscarii prin tarile europene, intr-o perioada in care extremistii tintesc civilizatia occidentala. Insa frictiunile interne din UE provin mai mult din inegalitatile economice ale statelor membre. Spre exemplu, Spania, unde somajul in randul adultilor este de 25 la suta, a respins in principiu propunerile pentru o cota obligatorie de refugiati, acceptand cel mai mic numar raportat la populatia sa - doar 45 de imigranti la 100.000 de locuitori.


Sursa:

http://www.ziare.com/invazie-imigranti/europa/principalele-intrebari-din-spatele-crizei-imigrantilor-1380799?
-----------------------------------------------------------------------------------

 ------------------------------------------------------------------------------------------

Germany Hotel VIP. The building PORNO. Sexul atrage! Sexul, se vande! Pacat, de voi oameni... cu creierii terciuiti... de sex!

$
0
0

Germany Hotel VIP.The building PORNO.
Clădirea PORNO! Cum arată cea mai nou atracție turistică din Germania.

O clădire din oraşul german Bochum a început să fie din ce în ce mai vizitată în ultima vreme datorită arhitecturii pornografice pe care o are.

 Locuitorii micului oraş au rămas uimiţi atunci când au văzut-o prima oară.

Hotelul pentru VIP-uri atrage imediat privirile datorită formei care o are, scrie A1.ro.
Indiferent de unghiul în care este privit, hotelul pare că înfățișează doi parteneri făcând sex.

În scurt timp, imaginile au ajuns pe internet și au devenit virale în toată lumea.

 - See more at: http://www.dcnews.ro/cladirea-porno-cum-arata-cea-mai-nou-atrac-ie-turistica-din-germania_483822.html#sthash.qecqxcoY.dpuf
-----------------------------------------------------------

Sorin Oprescu, retinut de DNA pentru 24 de ore. A fost prins in flagrant cand primea mita.

$
0
0

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, retinut de DNA pentru 24 de ore. 
A fost prins in flagrant cand primea mita.

Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, a fost retinut, sambata noaptea, dupa ce a fost prins in flagrant de ofiteri judiciari si procurori, cand primea mita 25.000 de euro.Intreaga operatiune a fost filmata, informeaza Digi 24.

Procurorii l-au audiat sambata noaptea pe Sorin Oprescu, dupa care au decis retinerea acestuia pentru 24 de ore, dupa care primarul a ajuns in arestul Politiei Capitalei.

Duminica au loc mai multe perchezitii ale procurorilor la Primaria Capitalei, la locuintele din Bucuresti ale primarului, dar si la Administratia cimitirelor si la sediile unor firme care au contracte incheiate cu Primaria Capitalei.

Sorin Oprescu detine mai multe imobile, in Bucuresti si in apropierea Capitalei. Casa din Ciolpani are o suprafata de aproximativ 500 de metri, potrivit B365.ro. Apartamentul din oras este plasat pe strada Popa Savu, in apropiere de Parcul Kiseleff.

Tot duminica, va avea loc o noua audiere a lui Sorin Oprescu la DNA. Cel mai probabil, procurorii vor cere arestarea primarului pentru 30 de zile.

In cazul in care primarul Capitalei va fi arestat pentru 30 de zile, potrivit legii, Consiliul General va numi, prin vot secret, unul dintre viceprimari ca interimar in locul lui Sorin Oprescu.

Sorin Oprescu lua 10% din valoarea lucrarilor atribuite de Primarie

Potrivit unui comunicat de presa al DNA, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Sectia de combatere a coruptiei au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand de la data de 06.09.2015, ora 00.33, pana la data de 07.09.2015, ora 00.33, a lui Sorin Oprescu, primar al municipiului Bucuresti, cu privire la savarsirea infractiunii de luare de mita.

In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si indicii din care rezulta suspiciunea rezonabila care contureaza urmatoarea stare de fapt:

In perioada 2013-2015, un grup bine organizat, la care a aderat si inculpatul Oprescu Sorin Mircea, a infiintat in administratia locala din Municipiului Bucuresti un sistem prin care operatorii economici care doreau sa primeasca contracte din partea institutiilor publice aflate in subordinea Primarului trebuia sa remita o parte din profitul brut realizat din executia acelor contracte, cu titlul de mita, unor factori de decizie din cadrul aparatului Primarului Municipiului Bucuresti.

Astfel, executantul pastra pentru sine intre 30% si 33% din profitul brut, iar diferenta era remisa functionarilor din cadrul aparatului primarului Municipiului Bucuresti, cu titlul de mita, un procent de 10% din valoarea contractului fiind cerut pentru inculpatul Oprescu Sorin Mircea.

Concret, membrii grupului, persoane cu functii de conducere din cadrul a doua institutii publice din subordinea Primarului Municipiului Bucuresti facilitau castigarea contractului, vorbeau cu angajatii din subordine sa accepte documentatia de atribuire, precum si sa aprobe si dispuna efectuarea platii facturilor emise de firmele respective, foarte repede fata de momentul facturarii, totodata solicitand sume de bani pentru persoane cu functii de conducere in aparatul Primarului Municipiului Bucuresti, precum si pentru primar.

Oprescu, denuntat de patru persoane

La data de 05.09.2015, in baza unei intelegeri prealabile cu conducatorul unei institutii publice din subordinea sa si o persoana de incredere a primarului, inculpatul Oprescu Sorin Mircea a primit de la primul suma de 25.000 euro din totalul de 60.000 euro pretinsi de cei doi de la un numar de patru denuntatori pentru edilul municipiului Bucuresti.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii.

Lui Sorin Oprescu i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, urmand ca acesta sa fie prezentat, la data de 06 septembrie 2015, Tribunalului Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile, a comunicat DNA.

In iunie 2015, consilierul lui Oprescu, prins cand lua mita tot 25.000 de euro

In luna iunie a acestui an, consilierul personal Solomon Wigler a fost retinut, dupa ce procurorii DNA i-au organizat un flagrant, fiind prins cand primea mita 25.000 de euro (o transa din mita de 230.000 de euro), se arata intr-un comunicat al DNA.

Solomon Wigler este acuzat de cinci fapte de trafic de influenta. El ar fi primit, din 2012 si pana acum, 204.000 de euro, bani pretinsi pentru a interveni pe langa consilieri ai municipiului Bucuresti si pe langa primarul Capitalei.

Consilierul lui Oprescu a luat 200.000 de euro pentru constructia de supermarketuri

De asemenea, pe 19 decembrie 2014, seful Directiei generale de infrastructura si servicii publice (DGISP) din Primaria Capitalei, Madalin Dumitru, a fost trimis in judecata de DNA, fiind acuzat ca administra firme si ca a primit bani si bunuri pentru a acorda contracte ale municipalitatii.

Printre altele, Dumitru este acuzat ca, in perioada 2009 - 2014, in calitate de director general in cadrul DGISP, presedinte al comisiilor de evaluare si presedinte al comisiei de receptie a lucrarilor, a pretins si primit, de la o societate comerciala, foloase necuvenite de peste 9.200 de lei, constand in efectuarea unor lucrari de reparatii/renovare/instalatii, materialele necesare si obiecte electrocasnice pentru a-si exercita influenta in vederea atribuirii, derularea in bune conditii a contractelor si pentru a aproba decontarea unor lucrari neefectuate.

In aceeasi calitate, Dumitru, prin receptionarea unor lucrari neefectuate la obiectivul "Refacerea si consolidarea structurii de rezistenta a Pasajului denivelat suprateran Baneasa" a creat premisele decontarii de lucrari neefectuate in suma de 372.636 lei fara TVA.

Primar din 2008

Sorin Oprescu, nascut in 1951, este primar al Capitalei din iunie 2008. El a absolvit Facultatea de Medicina Generala Bucuresti, fiind medic specialist chirurg. Membru al PDSR si apoi al PSD, el a fost, din iulie 2006, presedintele PSD Bucuresti, functie din care a demisionat dupa cateva luni, dupa ce a pierdut in fata lui Mircea Geoana competitia pentru functia de presedinte al partidului. In aprilie 2008 a demisionat din PSD pentru a candida ca independent pentru functia de primar general al municipiului Bucuresti, iar din iunie 2008 este primar general al Capitalei.


Sursa:

http://www.ziare.com/sorin-oprescu/primar-general/primarul-capitalei-sorin-oprescu-retinut-pentru-24-de-ore-a-fost-prins-in-flagrant-cand-primea-mita-1381092?
-------------------------------------------------------

Sursa: http://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=6654
------------------------------------
Cititi si aici:



Secrete stiute, dar bine pazite. In soapta, despre Primarul general al Bucurestiului, Sorin Oprescu

 

 Off-off vai de noi, ferice de ei! Primarul General Sorin Oprescu, a pierdut urma banilor publici, intr-un off-shore din Cipru

 

  Potlogariile Primarului General Sorin Oprescu, se vor a fi ingropate in Parlament. Aflati cine doreste salvarea Doctorului Gazon
--------------------------------------------------------------------------------------------------

Iohannis: România spune NU cotelor obligatorii de refugiați

$
0
0

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni seară că în România vor veni 1.785 de refugiați, "mai mult, nu", precizând că a optat în Consiliul European pentru cote voluntare, și nu cote obligatorii.

”Cred că este bine să relatez puțin discuțiile din Consiliul European. Au avut loc mai multe discuții succesive în Consiliu. Prima în luna martie, un fel de discuție de explorare. CE a vrut să vadă care este opinia fiecărui stat membru”, a declarat președintele în timpul conferinței de presă de la Palatul Cotroceni.

”Atunci am prezentat opinia României: e nevoie de solidaritate, dar e mai bine ca fiecare stat membru să stabilească singur câți refugiați poate să primească - eu am optat pentru cote voluntare.
În luna aprilie s-a reluat discuția la solicitarea Italiei, mai aprinsă de data aceasta. Am optat din nou pentru cote voluntare.

În iunie s-a discutat de cote obligatorii, eu nu am fost de acord. Și alte state membre au fost împotriva. S-a ajuns la concluzia că ele nu pot fi acceptate în acel moment.

S-a ajuns la următorul acord: fiecare stat să stabilească și să comunice câți refugiați poate să primească. România a anunțat că poate să primeasca 1.785 de refugiați.
Între timp, lucrurile s-au complicat.

În România nu există niciun fel de presiune a unui val migraționist. Nu avem un aflux de refugiați. Nu se constată o creștere a numărului în România, sunt fluctuații foarte mici.

Fenomenul este important pentru noi pentru că suntem în Uniunea Europeană. Putem să tratăm chestiunea în solidaritate cu țările unde există un număr mare de refugiați.

Nu este cazul să reacționăm isteric, la fel cum nu este cazul să ne arătăm latura xenofobă.
Trebuie să fim solidari cu statele UE, însă în continuare cred că trebuie păstrate cotele voluntare. Cotele impuse nu sunt o soluție.

Am convocat CSAT pentru data de 17 septembrie. Acest punct de vedere îl voi prezenta și în Consiliul European la mijlocul lunii octombrie. Voi ține cont de datele prezentate de Guvern, însă datele preliminare ne arată că suntem îndreptățiți să menținem cotele voluntare.

Uniunea Europeană nu a prezentat niciun fel de date. Cifrele apărute sunt speculații jurnalistice.
În România vor veni 1.785 de refugiați, pentru că atâtea locuri de cazare sunt disponibile. Mai mult, nu.

Nu este vorba numai de cazare, ci și de integrarea în societate. Și aici complicația e mult mai mare. Nu ar fi greu să transformăm o veche cazarmă în centru de primire. România nu are capacitatea să îi integreze pe acești refugiați în societate. Atât putem face acum.

România nu este membră Schengen și atunci nimeni nu poate să intre în țară pentru că așa dorește. La noi nu se va întâmpla ce s-a întâmplat la unii vecini, să ne trezim cu oameni în țară. Așa ceva pot să exclud.

De data asta, faptul că România nu este membră Schengen a fost un avantaj. Nimeni nu a putut să intre în România printr-o frontieră nesupravegheată.

Voi include în ședința CSAT o analiză a dosarului Schengen privind România”, a afirmat Iohannis.



Sursa:

http://www.cotidianul.ro/iohannis-romania-spune-nu-cotelor-obligatorii-de-refugiati-267686/
---------------------------------------------------------------------------

8 septembrie, SFANTA MARIA MICA. La Multi Ani, Maria! Sarbatoarea Nasterea Maicii Domnului

$
0
0

SFANTA MARIA MICA. 
Nașterea Maicii Domnului este sărbătorită pe 8 septembrie 
atât către biserica ortodoxă cât și de cea catolică.

SFANTA MARIA MICA. Naşterea Maicii Domnului (8 septembrie), Intrarea în biserică (21 noiembrie), Buna Vestire (25 martie) şi Adormirea Maicii Domnului (15 august) sunt cele patru mari sărbători creştine închinate Sfintei Fecioare Maria, Născătoarea de Dumnezeu.

SFANTA MARIA MICA. Deşi în Noul Testament nu este precizat acest eveniment, sărbătoarea este prezentată de alte surse, dintre care cea mai importantă este Protoevanghelia lui Iacov, carte apocrifă care a fost scrisă în jurul anului 145 și relatează originea și copilăria fecioarei Maria.

SFANTA MARIA MICA. Fecioara Maria s-a născut într-o familie de creştini, Ioachim şi Ana. Părinţii ei, deşi înaintaţi în vârstă, s-au rugat cu tărie pentru a avea un copil.

SFANTA MARIA MICA. Tradiţia spune că Îngerul Gavriil i-a vestit că ruga lor a fost ascultată şi că Dumnezeu le va da cel mai de preţ dar, un prunc, ales al Domnului, pe care au botezat-o Maria.

SFANTA MARIA MICA. Conform tradiţiilor, în ziua de Sfânta Maria Mică se fac pelerinaje la mănăstiri şi se duc la biserică fructe, pâine şi lumânări, pentru a fi sfinţite.

SFANTA MARIA MICA. Potrivit statisticii, în ţara noastră, peste 1,8 milioane de femei poartă numele de Maria, Mărioara, Mariana şi în jur de 400.000 de bărbaţi se numesc Marian sau Marin.

SFANTA MARIA MICA. Tradiţii şi obiceiuri de Naşterea Maicii Domnului

SFANTA MARIA MICA. Pe 8 septembrie, de Naşterea Maicii Domnului, bărbaţii nu meşteresc şi nu fac treaba în gospodărie, iar femeile nu cos şi nu spală rufe. Se spune că rugăciunile adresate Maicii Domnului în această sfântă zi de sărbătoare de către cele care îşi doresc un copil sunt mai ascultate ca oricând.

SFANTA MARIA MICA. În credinta populară, sărbatoarea Naşterii Maicii Domnului reprezintă hotarul astronomic dintre vara şi toamnă, momentul în care se dă startul lucrurilor agricole de toamnă şi momentul în care noul anotimp începe să îşi intre în drepturi.

SFANTA MARIA MICA. 8 septembrie este ziua în care unele păsări precum rândunelele îşi pregătesc călatoria spre ţările calde, iar gâzele şi reptilele se retrag în pământ.

De asemenea, 8 septembrie este ziua în care plantele nu mai sunt bune de leac şi îşi pierd puterile tămăduitoare. Este ziua în care vremea începe să se strice, devenind capricioasă şi mai răcoroasă, cum se întâmplă în fiecare toamnă.

SFANTA MARIA MICA. Este ziua în care se da drumul culesului de vii, se bat nucii pentru a avea rod bogat şi anul viitor, se jupoaie coajă ulmilor şi se da startul targuilor şi iarmaroacelor de toamna.

SFANTA MARIA MICA. Această zi a Naşterii Maicii Domnului trebuie cinstită cu bucurie şi ţinută de toată lumea. Nu se cade să lucrezi sau să faci treburi gospodăreşti tocmai în această zi sfânta.

SFANTA MARIA MICA. Mai există şi o altă superstiţie românească conform căreia cei care mănâncă gătit la foc în aceste zile au şansă de a atrage asupra lor boli care îi pocesc. Se aprinde în schimb candelă în dreptul icoanei Maicii Domnului şi se lasă să ardă pe tot parcursul sărbătorii.

SFANTA MARIA MICA. Istoricul sărbătorii Naşterii Maicii Domnului

SFANTA MARIA MICA. Credincioşii ortodocşi şi catolici prăznuiesc, duminică, Naşterea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mică, aşa cum este numită în popor, prima mare sărbătoare din cursul anului bisericesc, care a început la 1 septembrie.

Sfânta Scriptură nu relatează acest eveniment, dar scrierile apocrife oferă foarte multe amănunte despre originea şi copilăria Fecioarei Maria. Cea mai importantă sursă o reprezintă Protoevanghelia lui Iacov, o lucrare iudeo-creştină din secolul al II-lea.

SFANTA MARIA MICA.Părinţii Fecioarei Maria sunt Ioachim şi Ana. Tatăl ei era din seminţia lui Iuda şi urmaş al regelui David, iar mama sa era fiica preotului Matthan şi descendentă din familia preoţească a lui Aaron. Astfel, avea să se împlinească proorocia că Mesia va avea o dublă descendenţă - împărătească şi preoţească.

SFANTA MARIA MICA. Pentru că nu aveau copii, Ioachim şi Ana erau ironizaţi şi batjocoriţi de oameni, lipsa urmaşilor fiind considerată un blestem al lui Dumnezeu. Totuşi, ei nu s-au răzvrătit împotriva Domnului, nici nu au renunţat la viaţa lor virtuoasă, ci s-au rugat în continuare, nădăjduind în bunătatea Sa. Tradiţia spune că în al cincizecilea an al căsătoriei lor, Marele Preot de la Templu le-a refuzat în public jertfa, numindu-i "blestemaţi".

SFANTA MARIA MICA. Întristaţi, cei doi s-au îndreptat spre casa lor din Seforis şi au hotărât să se retragă fiecare în post şi rugăciune. Ioachim i-a spus soţiei sale, Ana: "Pe mine nu mă îndeamnă inima să mai intru în casa mea, căci noi suntem urgisiţi de Dumnezeu. Iată, eu mă duc în munte şi acolo voi posti şi mă voi ruga lui Dumnezeu, doar, doar se va milostivi şi ne va da şi nouă un copil". Iar Ana a început să se roage lui Dumnezeu, promiţându-I că de va naşte fiu sau fiică îi va închina Lui pruncul cu toată inima şi-l va da să slujească în biserica slavei Sale.

SFANTA MARIA MICA. Îngerul Gavriil i s-a arătat fiecăruia spunându-le că rugăciunea lor nu a fost trecută cu vederea şi că Dumnezeu le va trimite binecuvântarea Sa. Tot el le-a vestit că acest prunc se va umple de Duh Sfânt din pântecele mamei sale şi că va fi un "vas ales lui Dumnezeu" (Luca 1, 4-23).

Astfel, potrivit tradiţiei, când Maria a împlinit trei ani, sfinţii Ioachim şi Ana au adus-o la templu, unde avea să rămână până la vârsta de 14 sau 15 ani.

SFANTA MARIA MICA. Naşterea Maicii Domnului este sărbătorită şi de copţii egipteni şi de iacobiţii sirieni, separaţi de Biserica Ortodoxă după Sinodul al patrulea ecumenic. Având în vedere că ei n-au împrumutat aproape nimic de la ortodocşi după despărţirea lor de Biserica Ecumenică, înseamnă că sărbătoarea era cunoscută şi înainte de această despărţire. Începutul ei trebuie pus deci între Sinodul III ecumenic (431) şi Sinodul IV ecumenic (451).

SFANTA MARIA MICA. În Apus, sărbătoarea este adoptată în timpul papei Serghie I (687-701). Data de 8 septembrie, aleasă pentru prăznuire, reprezintă ziua sfinţirii unei biserici dedicate Fecioarei Maria, construită la Ierusalim de împărăteasa Eudoxia, la începutul secolului al V-lea.

SFANTA MARIA MICA: Hotarul dintre vară şi toamnă

SFANTA MARIA MICA. În calendarul popular, sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului marchează hotarul astronomic dintre vară şi toamnă. Bătrânii spun că în această zi, rândunelele pleacă spre ţările calde, insectele încep să se ascundă în pământ iar frigul îşi face simţită prezenţa. De aici şi proverbul: "O trecut Sântămaria, leapădă şi pălăria!". Este vremea în care au loc târguri şi iarmaroace.

Din această zi începe culesul viilor, al unor fructe şi plante medicinale, bătutul nucilor, recoltarea ogoarelor, semănatul cerealelor de toamnă.


SFANTA MARIA MICA. La Multi Ani, Maria!

Este o zi când sufletul învinge orice urmă de tristeţe, când tot ce a fost greu ţi se pare uşor.

Este ziua numelui tău!
La Mulţi Ani, Maria!

----------------------------------------------------------------------
Sursa:  REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/sfanta-maria-mica-8-septembrie-traditii-si-obiceiuri-de-nasterea-maicii-domnului_1786461.html#ixzz3l51x8alM
--------------------------------------------------------------------

Veteranii de război nu au fost lăsaţi de către reprezentanţii Primăriei Sfântu Gheorghe să arboreze drapelul naţional pe clădirea instituţiei! Incredibil! In ce tara ne aflam!?! Ce scrie Constitutia? Unde sunt autoritatile? Ce fac mamaligarii astia???

$
0
0


Oprea cere sancţiuni după ce veteranii n-au putut arbora drapelul pe clădirea Primăriei Sf. Gheorghe

Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, solicită prefectului de Covasna să verifice respectarea legii şi să dispună sancţiuni, după ce, marţi, veteranii de război nu au fost lăsaţi de către reprezentanţii Primăriei Sfântu Gheorghe să arboreze drapelul naţional pe clădirea instituţiei.
 
Vicepremierul Gabriel Oprea a cerut prefectului judeţului Covasna, Sebastian Cucu, să ia toate măsurile legale la Primăria Sfântu Gheorghe, pentru a permite derularea acestui demers, şi să sancţioneze, conform legii, "o astfel de atitudine în faţa unei solicitări venite din partea unor veterani ai Armatei Române".

"În calitate de viceprim-ministru pentru securitate naţională şi de ministru al Afacerilor Interne, solicit Primăriei şi Consiliului Local din Sfântu Gheorghe să acţioneze în litera şi spiritul Constituţiei şi să arboreze drapelul naţional pe toate instituţiile publice locale. De asemenea, solicit Prefecturii să verifice, prin prisma atribuţiilor ce-i revin, respectarea legilor statului român de către Primăria şi Consiliul Local din Sfântu Gheorghe, inclusiv în privinţa incidentului semnalat astăzi în presă, când veteranii români nu au fost lăsaţi să arboreze drapelul naţional pe clădirea Primăriei din localitate", a declarat Oprea, citat într-un comunicat al MAI.

El mai apreciază că România este "un model de toleranţă şi de respectare a drepturilor minorităţilor, inclusiv şi mai ales în ceea ce priveşte relaţiile cu minoritatea maghiară"şi tocmai din acest motiv priveşte "cu maximă preocupare ceea ce se întâmplă la Sfântu Gheorghe", considerând că "refuzul oricărui ales local de a arbora drapelul naţional pe instituţia pe care o conduce reprezintă o provocare nejustificată la adresa tuturor cetăţenilor români, indiferent de etnie".

"În România, respectarea simbolurilor naţionale nu este opţională şi nu poate fi condiţionată nici de componenţa etnică a unei comunităţi şi nici de bunul plac al unor aleşi locali", a mai spus Oprea.

Acţiunea veteranilor de război din Armata României este o activitate desfăşurată în contextul în care Guvernul a declarat anul 2015 ca fiind Anul Veteranilor de Război, prin Hotărârea de Guvern numărul 164/2015.

Veteranii de război susţin că nu au fost lăsaţi, marţi, să arboreze drapelul românesc pe sediul Primăriei Sfântu Gheorghe, cu prilejul împlinirii a 71 de ani de când oraşul a fost eliberat de sub ocupaţie străină în timpul celui de-al doilea război mondial.

Evenimentul a fost marcat printr-o ceremonie militară şi religioasă în faţa Primariei Sfântu Gheorghe, unde ostaşii Armatei Române au arborat pe 8 septembrie 1944 tricolorul ca simbol al libertăţii.

Preşedintele Asociaţiei Veteranilor de Război Covasna, Ioachim Grigorescu, a spus că veteranii au intrat în primărie cu drapelul, însă nu au fost lăsaţi să îl arboreze.

Sfântu Gheorghe a fost primul oraş din Ardealul de Nord eliberat de sub ocupaţie străină de Armata Română, în 1944.

Sursa:  http://www.mediafax.ro/social/oprea-cere-sanctiuni-dupa-ce-veteranii-n-au-putut-arbora-drapelul-pe-cladirea-primariei-sf-gheorghe-14705350
-----------------------------------------------------

Detalii, Click here:
======================

Veteranii români nu au fost lăsaţi, marţi, să arboreze steagul românesc pe Primăria din Sfântu Gheorghe

-------------------------------------------------------------------

Majoritatea refugiaților sunt bărbați: unde și-au lăsat mamele, soțiile, copiii?!? Un posibil CAL TROIAN? O analiza interesanta, un punct de vedere care asteapta raspunsuri!

$
0
0


Atunci când o populație se refugiază din calea războiului, dacă situația este foarte gravă, o face cu cățel și cu purcel. Cu alte cuvinte, nu pleacă doar bărbații, pentru că ar fi o ticăloșie extremă să își abandoneze soția, mama, sora sau copiii în mâinile dușmanului…


Or refugiații noștri sunt într-o majoritate covârșitoare bărbați, iar acest lucru ar trebui să ne pună pe gânduri. Unde le sunt familiile? Le-au abandonat sau nu sunt atât de refugiați pe cât s-ar dori să se creadă?


Cum de oficialii europeni, ăia care ne disprețuiesc pe noi, românii, și ne țin în afara spațiului Schengen, considerând că nu suntem suficient de buni pentru ei, par să nu observe acest lucru, această majoritate covârșitoare a refugiaților bărbați și îi primesc pe toți încurajând o imigrație masivă? Mai mult decât atât, par să nu observe că acest val uriaș de refugiați este prilejul ideal pentru teroriștii arabi să se infiltreze în Europa și să o transforme într-un teatru de război.


Peste toate, refugiații și imigranții arabi nu au niciun pic de respect pentru țările pe care le tranzitează. Sunt organizați și se iau la bătaie cu autohtonii, fac proteste, sparg baricadele poliției și mărșăluiesc pe unde vor, în graficul pe care îl stabilesc ei, nu în cel al autorităților locale. Ba, mai mult, vor să impună și țara în care să fie duși. Vi se pare că vedeți umilința celui care a plecat dintr-un teatru de război și care este recunoscător pentru ușile deschise în țările europene?


Credeți că acești oameni vin în Europa să se adapteze la specificul local? Nu! Ei vin să-și impună cultura, într-un plan al islamizării Europei care e de mult timp pe masa unor lideri arabi! Și vor face scandal dacă nu li se va permite acest lucru.


Problema e că elitele oculte ale planetei exact asta doresc: „multiculturalitate” (a se citi: distrugerea culturilor autohtone) în toate țările Europei, până la dizolvarea specificului național al acestora, pentru a manifesta o rezistență mai scăzută la obiectivele ticăloase ale Globalizării.

CALUL TROIAN ne este băgat cu forța pe gât și nu de arabi, ci de liderii europeni, în deplină cunoștință de cauză!…

Daniel Roxin
P.S. Desigur, europenii trebuie să îi ajute cât se poate de mult pe adevărații refugiați. Nu confundați însă umanismul cu prostia!

Noul Cod Fiscal este Legea nr.227/2015. Cu bune si rele... despre Noul Cod Fiscal. Analiza HotNews

$
0
0

Codul Fiscal valabil pentru 2016 a fost publicat in Monitorul Oficial! Vezi care sunt cele mai importante schimbari in privinta taxelor si a impozitelor pe care le vom plati de anul viitor.

 

  In Monitorul Oficial de joi s-a publicat noul Cod fiscal pe care il vom cunoaste de acum inainte drept Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal. Este o lege ampla si nimeni nu ar putea sa afirme cu certitudine ca este un Cod fiscal foarte bun or foarte neplacut. Tendinta generala este de crestere a sarcinii fiscale asupra persoanei fizice, in special profesiile independente, PFA-urile vor suporta costul reducerii TVA. Relaxarea fiscala nu se regaseste pentru companii, acestea platind cam aceleasi impozite ca in 2015, dublate de cresteri de sarcini fiscale aplicate persoanelor fizice. Categoriile cele mai defavorizate sunt persoanele fizice ce desfasoara activitati independente sau profesii libere. Exista de asemenea si aspecte care pun semne de intrebare, cum ar fi plata contributiei la sanatate de catre persoanele fizice ce nu au venituri. !



Cateva observatii preliminare:
  • Se remarca reducerea taxei pe valoarea adaugata, cota generala la 20%, insotita de o scadere a TVA pentru livrarile de carti, manuale, ziare, reviste la cota de 5%, cota ce se aplica de altfel si pentru accesul la competitiile sportive, evenimentele culturale etc.
  • Regasim si cresteri de taxe cum ar fi majorarea taxelor locale datorate de persoanele fizice pentru locuintele detinute, remarcandu-se majorari substantiale si de mai multe ori pentru locuintele folosite ca sedii pentru desfasurarea de activitati independente, respectiv observam o extindere a tipurilor de venituri pentru care se datoreaza asigurari sociale pensii sau contributii individuale la sanatate, ce nu se platesc conform Codului fiscal actual.
Sa parcurgem elementele principale de impozitare printr-o foarte scurta analiza, amintind desigur ca toate celelalte elemente nesupuse analizei sunt importante pentru tranzactiile ce fac obiectul actului normativ.

Despre MICROINTREPRINDERI
  • Este o microintreprindere societatea ce realizeaza la finele exercitiului anterior venituri impozabile mai mici de 65.000 euro la cursul de la finele exercitiului iar ponderea serviciilor de consultanta si management NU este mai mare de 20% in total venituri.
  • Impozitul pe venitul microintreprinderii este de 3%.
  • O microintreprindere ce inregistreaza un salariat este impozitata cu o cota de 1% pentru primele 24 luni de activitate daca asociatii/actionarii nu au mai detinut titluri financiare la alte persoane juridice.
  • Daca societatea a fost infiintata pe un termen limitat, durata minima a societatii este de 48 luni.

IDespre IMPOZITUL PE PROFIT
  • Impozitul pe profit se datoreaza in cota de 16%, cota generala. Daca societatea desfasoara activitati din domeniul barurilor de noapte, cluburilor de noapte, discotecilor sau cazinourilor, impozitul mai sus amintit nu poate sa fie mai mic de 5% din total venituri realizate.
  • Rezultatul fiscal se calculeaza ca diferenta intre veniturile si cheltuielile inregistrate conform reglementarilor contabile aplicabile, din care se scad veniturile neimpozabile si deducerile fiscale si la care se adauga cheltuielile nedeductibile.
  • Se remarca noua definitie a cheltuielii deductibile conform careia sunt deductibile cheltuielile efectuate in scopul realizarii activitatii economice.
  • Se remarca totodata introducerea in Codul fiscal a unei proceduri similare celei de corectare a erorilor contabile in sensul ca daca in anul curent se identifica o eroare de calcul a impozitului pe profit aferenta unui exercitiu inchis iar eroarea este nesemnificativa, corectarea se face pe seama profitului anului curent. Daca eroarea este semnificativa se impune o corectare pe seama rezultatului fiscal al anului la care se refera eroarea.
    Dintre modificarile punctuale la impozitul pe profit amintim:
  • 1. Facilitatea de profit reinvestit se acorda atat pentru echipamentele din grupa 2.1 cat si din clasa 2.2.9 din Catalogul mijloacelor fixe, respectiv Echipamente tehnologice (masini, utilaje si instalatii de lucru) si Calculatoare electronice si echipamente periferice. Masini si aparate de casa, control si facturat. Observam extinderea bunurilor aflate in sfera profitului reinvestit si largirea sferei catre calculatoare si echipamente de facturare.
  • 2. Se extinde categoria de venituri neimpozabile pentru sumele colectate de operatorii responsabili cu gestionarea deseurilor.
  • 3. Cheltuielile de protocol sunt deductibile in cota de 2% asupra profitului contabil la care se adauga cheltuiala cu impozitul pe profit si cheltuiala de protocol. Nu se fac ajustari fiscale, se porneste de la profitul brut contabil.
  • 4. Cheltuielile sociale se pot acorda in valoarea de pana la 5% din cheltuielile cu salariile ¬ retinem majorarea plafonului.
  • 5. Cheltuielile de sponsorizare reduc impozitul pe profit in procentul de 0,5% (5 la mie) din cifra de afaceri, fara a depasi 20% din impozitul pe profit si se pot reporta pe o perioada de 7 ani. Observam majorarea procentului din cifra de afaceri.
  • 6. Pentru imprumuturile pe termen lung de la alte entitati se reduce la 4% nivelul ratei dobanzii cand acesta este in valuta ce poate fi deductibila, conditionat de gradul de indatorare. Anterior acest procent era de 6%.
  • 7. In cazul achizitiei mijloacelor de transport se accentueaza faptul ca amortizarea este limitata la 1.500 lei/luna iar valoarea ce depaseste aceasta suma este nedeductibila chiar daca mijlocul de transport este vandut cu profit.
  • 8. Se mentine regula generala a platilor trimestriale de impozit pentru primele 3 trimestre, pana pe data de 25 a lunii urmatoare celei in care s-a incheiat trimestrul, cu depunerea pana pe data de 25 martie a anului urmator a declaratiei anuale de impozit pe profit.

Despre IMPOZITUL PE DIVIDENDE
  • Dividendele platite de o societate, persoana juridica romana, catre o alta persoana juridica romana se impoziteaza cu procentul de 16%.
  •  Foarte important: nu se aplica impozitul pe dividend daca persoana ce incaseaza dividendul detine la societatea afiliata mai mult de 10% din capitalul social pe o perioada mai mare de 1 an.
  • Incepand cu 1 ianuarie 2017, impozitul pe dividend este in procent de 5%.

Despre TAXA PE VALOAREA ADAUGATA
Cota generala aplicabila incepand cu 1 ianuarie 2016 pentru TVA este de 20%.

Se aplica urmatoarele cote reduse:
-   cota de 9% pentru medicamente, cazarea in sectorul hotelier, alimente, servicii de restaurant si catering.
-  se extinde aplicarea cotei reduse de 5% pentru carti, manuale scolare, reviste si pentru accesul la evenimente culturale sau sportive, accesul la muzee, case memoriale, targuri sau expozitii.
- se pastreaza cota de TVA de 5% si pentru vanzarea de locuinte sociale in schimb se modifica conditiile de aplicare in sens favorabil cumparatorului.

  • Se pastreaza deductibilitatea limitata la 50% pentru mijloacele de transport persoane cand nu sunt utilizate in mod exclusiv in activitati economice.
  • Se introduce o masura tranzitorie pentru ajustarea TVA pentru alte bunuri decat cele de capital cand acestea nu mai sunt folosite in activitati taxabile.
  • Se pastreaza plafonul de 220.000 lei, reprezentand 65.000 euro la data aderarii, reprezentand plafonul de scutire de TVA.
  • Se extind masurile de taxare inversa (simplificare a TVA fara plata efectiva a TVA) pentru:
-    cladiri, parti de cladire si terenuri;
-    furnizarile de telefoane mobile;
-   furnizarile de console de jocuri, tablete pc si laptopuri.

Despre IMPOZITUL PE VENITUL PERSOANEI FIZICE
  • Cota generala de impozitare este de 16% iar tendinta este de extindere a categoriilor de venituri pentru care se datoreaza asigurari sociale (contributii la pensii sau contributii la sanatate).
 Sa analizam punctual astfel de situatii.
1. Impozitul pe venitul din salarii este de 16%. Se modifica deducerile personale.

  • Deducerea personala se acorda pentru persoanele fizice care au un venit lunar brut de pana la 1.500 lei inclusiv, astfel:
- pentru contribuabilii care nu au persoane in intretinere - 300 lei;
- pentru contribuabilii care au o persoana in intretinere - 400 lei;
-pentru contribuabilii care au doua persoane in intretinere - 500 lei;
-pentru contribuabilii care au trei persoane in intretinere - 600 lei;
- pentru contribuabilii care au patru sau mai multe persoane in intretinere - 800 lei.

  • Pentru contribuabilii care realizeaza venituri brute lunare din salarii cuprinse intre 1.501 lei si 3.000 lei, inclusiv, deducerile personale sunt degresive fata de cele de mai sus si se stabilesc prin ordin al ministrului finantelor publice.

2. Aspecte privind impozitarea PFA. Exista si in legislatia anterioara obligatia platii impozitului pe venit de 16% cat si a contributiei de sanatate stabilite la nivelul venitului net.

  •  Raportandu-ne comparat la obligatiile de plata ale unui PFA observam introducerea obligatorie a contributiei individuale la pensii in procent de 10,5% din venitul net realizat de o persoana. Aceasta contributie este plafonata superior la un plafon anula de 5 x salariul mediu pe economie x 12 luni.
  • Aceasta contributie se plateste chiar daca persoana fizica autorizata este salariata la un angajator.
  • Daca PFA doreste sa beneficieze de pensie intreaga, optional achita si contributia de 15,8%, contributia angajatorului.
  • Comparand cu situatia de astazi a Codului fiscal din 2015, acestea sunt contributii noi ce nu sunt platite de un PFA ce este deja salariat. PFA-ul datoreaza contributia la pensii in acest moment daca veniturile realizate din profesii/activitati independente sunt singurele sale venituri, lucru de altfel normal.
  • Baza de calcul a contributiei la pensii este decisa de persoana fizica si aceasta nu poate sa fie mai mica decat 35% din salariul mediu pe economie, de obicei se alege salariul mediu pe economie, si nici mai mare de 5 ori salariul mediu pe economie.

3. Cazuri particulare - situatii ce ne obliga sau ne scutesc la plata contributiei la sanatate.
  • Pentru veniturile realizate din cedarea folosintei bunurilor, fata de reglementarile din anul curent, se mareste plafonul cotei cheltuielilor forfetare la 40%, iar baza de calcul a contributiei la asigurarile de sanatate nu va depasi nici in anul 2016 suma de 5 ori salariul mediu brut pe economie.
  • Pentru persoanele ce realizeaza venituri din drepturi de proprietate intelectuala, la care impozitul pe venit se retine prin stopaj la sursa, procedura cea mai des intalnita si in anul curent, baza de calcul a contributiei de sanatate o reprezinta venitul brut contractat din care se scade o cota de cheltuiala forfetara in procent de 40%.
  • In anul 2016, nu se datoreaza contributie de asigurari de sanatate pentru drepturile de proprietate intelectuala, cand persoana fizica realizeaza si alte venituri supuse deja contributiei la sanatate, cum ar fi venituri din salarii, venituri din pensii, venituri din activitati independente, venituri din alte surse, conform art. 171 alin. (4) din noul Cod fiscal.
  • Pentru veniturile din investitii, si analiza noastra are in mod special in vedere veniturile din dividende incasate de persoanele fizice, baza de calcul a contributiei este venitul brut din dividende (nu dividendul net), incasate in anul anterior, iar impozitarea se face ANAF prin decizie de impunere.
  • In anul 2016, nu se datoreaza contributia de sanatate, daca persoana fizica ce incaseaza dividendele, realizeaza in aceeasi perioada fiscala, venituri supuse deja contributiei la sanatate, cum ar fi venituri din salarii, venituri din pensii, venituri din activitati independente, conform art. 176 alin. (7) din noul Cod fiscal.
  •  Practic, in anul 2016 este acelasi regim privind contributia de sanatate la veniturile din dividende incasate de persoanele fizice.
  •  In anul 2017, veniturile din dividende intra in sfera de plata a contributiei individuale la sanatate, iar baza de calcul nu poate sa fie mai mare decat de 5 ori salariul mediu brut pe economie, conform art. 176 alin. (5) din Codul fiscal. Acest lucru trebuie coroborat cu reducerea impozitului pe dividend, prognozata tot pentru anul 2017.

Despre TAXELE SI IMPOZITELE LOCALE.

  • Pentru anul 2016, persoana ce detine o locuinta in proprietate la data de 31 decembrie 2015, datoreaza pentru aceeasi cladire, un impozit, ce se calculeaza influentat de trei parametrii:
a) o crestere semnificativa a bazei de impozitare aferente unei suprafete de 1 metru patrat de constructie, la suma de 1.000 lei, conform art. 457 alin. (2) din Codul fiscal. Si aceasta valoare va fi influentata de rangul localitatii si de vechimea constructiei, insa observam ca va fi o crestere de impozitare de cel putin 6,95%, numai prin majorarea valorii de referinta aferenta unui metru patrat de constructie. Aceasta majorare de impozit este obligatorie pentru proprietarul locuintei, chiar daca Primaria decide sa pastreze actuala cota de impunere.
b) procentele de impozitare pentru cladirile rezidentiale sunt intre 0,08% si 0,2%, valoarea aplicabila intr-un an fiind stabilita de Consiliul local. Daca ne raportam strict doar la procentele de impozite, observam posibilitatea Directiilor de specialitate din cadrul autoritatii publice locale sa aplice impozite cel putin duble.
c) intervine o impozitare diferentiata in functie de scopul folosintei respectivei locuinte. Daca in aceasta se desfasoara activitati economice, respectiv isi are sediul o societate sau isi desfasoara activitatea o persoana fizica ce practica o activitate independenta sau este sediul declarat pentru un PFA, intreprindere individuala sau asociatie familiala, impozitele stabilite de Primarie sunt in procent intre 0,2% si 1,3%, conform art. 458 alin. (1) din Codul fiscal. Aceste procente permit majorarea impozitului cu pana la nivelul de 13 ori fata de nivelul actual.

  • Cu toate acestea, aceste procente reduse de impozitare, daca valoarea locuintei a fost stabilita printr-un raport de evaluare facut in ultimii 5 ani, respectiv daca locuinta a fost achizitionata/construita in ultimii 5 ani. Daca locuinta a fost achizitionata/construita intr-o perioada anterioara mai mare de 5 ani sau daca nu exista o reevaluare in ultimii 5 ani, cota de impozit este de 2% din valoarea de referinta determinata chiar de Codul fiscal, pornind de la o suma de 1.000 lei/metru patrat de constructie, conform art. 458 alin. (4) din Codul fiscal. In acest caz, impozitul poate sa depaseasca si de 20 de ori nivelul actual.
  • Apar doua situatii particulare, ce trebuie mai bine analizate, respectiv ce se intelege in mod real prin activitate economica, deoarece notiunea fiscala este doar de a realiza furnizarea de bunuri/prestarea de servicii si lucrari pe piata, si daca doar o parte din aceasta locuinta, sa zicem doar o camera dintr-un apartament este locatia unde se desfasoara activitatea economica.
  • Din perspectiva desfasurarii activitatii economice, legiuitorul ne prezinta ca fiind o diferenta intre a presta servicii si a fi o locuinta rezidentiala, doar decontarea cheltuielilor cu intretinerea si utilitatile, conform art. 459 alin. (3) lit. b) din Codul fiscal.
  • Intrebarile de substanta sunt: daca in aceasta locuinta exista doar sediul oficial al unei societati, sau sediul oficial al unui PFA, iar aceste entitati isi desfasoara activitatea in alta locatie, se datoreaza un impozit majorat?
  • In mod normal, raspunsul este nu, insa depinde de foarte multi factori. In unele cazuri, criteriul de existenta a societatii sau criteriul de recunoastere a acelei activitati independente este chiar detinerea acestui spatiu. Prin urmare, suntem rezervati in a afirma in totalitate ca nu se datoreaza impozit majorat.
  • Daca in incinta acelei locuinte, cunoastem cu certitudine ca intr-o camera se desfasoara activitati economice, iar restul locuintei este folosit chiar cu o destinatie rezidentiala, in acest caz impozitarea este mixta, in sensul ca impozitul majorat se datoreaza numai pentru suprafata acelei camere, iar pentru restul locuintei, se va calcula si datora un impozit cu cota redusa.
  • Foarte important: in calitate de persoana fizica proprietar al unei locuinte, doar in cazul in care in aceasta se desfasoara si activitati economice, trebuie sa depuna la Directia de specialitate a autoritatii locale, o declaratie speciala, conform art. 495 lit. a) din Codul fiscal.
  • Consideram necesar ca acest temei normativ sa il prezentam, pentru o mai buna edificare a faptului ca nu toti proprietarii de locuinte depun aceasta declaratie, ci numai cei ce detin cladiri nerezidentiale sau cu destinatie mixta, dupa cum urmeaza: "Art. 495. - In vederea stabilirii impozitelor si taxelor locale pentru anul fiscal 2016, se stabilesc urmatoarele reguli: a) persoanele fizice care la data de 31 decembrie 2015 au in proprietate cladiri nerezidentiale sau cladiri cu destinatie mixta au obligatia sa depuna declaratii pana la data de 29 februarie 2016, conform modelului aprobat prin ordin comun al ministrului finantelor publice si al ministrului dezvoltarii regionale si administratiei publice in termen de 60 de zile de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romanei, Partea I, a prezentului cod. (...)".
  • Si societatile ce detin in proprietate o constructie vor depune o declaratie speciala de impunere, pentru constructiile existente in patrimoniu la data de 31 decembrie 2015. Persoanele juridice ce detin constructii platesc in anul 2016 un impozit pe cladiri astfel:
a) pentru constructiile rezidentiale aflate in proprietate, cota este intre 0.08% si 0,2% din valoarea impozabila a constructiei;
b) pentru constructiile nerezidentiale, cota este intre 0,2% si 1,3% din valoarea impozabila a constructiei.

  • Baza impozabila se actualizeaza la 3 ani, prin efectuarea unei reevaluari. In cazul in care nu se efectueaza o reevaluare in ultimii 5 ani, cotele anterioare enumerate se majoreaza la 5%, conform art. 460 alin. (1), (2) si (8) din Codul fiscal.

Despre ACCIZA
  • Se pastreaza structura produselor accizabile existente si in 2015 (accize armonizate si accize nearmonizate). Nivelul accizei pentru principalele produse accizabile este:
a.benzina fara plumb: 2035,40 lei pentru 1.000 litri, respectiv 2.03 bani/litru.
b.alcool etilic: 3306,98 lei/ hl alcool.

  • S-a eliminat acciza nearmonizata de lux pentru iahturi, autoturisme cu capacitate cilindrica mai mare de 3.000 cmc, confectii din blanuri etc. Raman ca produse supuse accizelor nearmonizate lichidul cu nicotina din tigareta electronica si tutunul continut in produse din tutun incalzit.

Despre taxa pe constructii datorata la buget.
  • Ramane in procent de 1%, urmand sa fie abrogata cu 1 ianuarie 2017.
Analizand per ansamblu intregul Cod fiscal, observam si o imbunatatire a textului normativ fata de actualele prevederi chiar daca mai sunt inca multe prevederi cu pagini intregi de temei normativ scrise cu trimitere de la un articol la altul. Material realizat cu sprijinul consultantului fiscal Adrian Benta. "Pentru carcotasii ce acuza Guvernul de cresteri de taxe: s-a abrogat acciza de lux pentru iahturi, auto cu capacitate mai mare de 3000 cm cubi, sau pentru arme. Pentru doamne, vesti bune: nu se mai plateste acciza pentru bijuterii sau pentru confectiile din blanuri naturale. Pentru specialisti: s-a introdus taxare inversa la telefoane, tablete, console!", a scris Benta pe contul de Facebook.

Sursa:  http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-20415872-codul-fiscal-valabil-pentru-2016-fost-publicat-monitorul-oficial-vezi-care-sunt-cele-mai-importante-schimbari-privinta-taxelor-impozitelor-care-vom-plati-anul-viitor.htm
-----------------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------

Pensionarii, din nou, in gura targului! Aratati cu degetul, batjocoriti de toti neispravitii! Nu hotiile, nu jafurile si jefuitorii de neam si tara...! Nu, pensionarii dupa unii, sunt RAUL acestei tari! Ce vorbiti voi, dobitocilor?

$
0
0


"STATISTICI.
Câţi pensionari trăiesc în România şi cum va fi pus pe butuci sistemul de pensii de la noi din ţară."

Peste 5,3 milioane de pensionari trăiau în România la sfârşitul acestei veri, potrivit celor mai recente statistici publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Potrivit sursei citate, numărul mediu de pensionari a fost în scădere cu 25.000 faţă de trimestrul precedent. De altfel, cei mai mulţi pensionari trăiesc în Hunedoara, unde ponderea acestora în totalul populaţiei depăşeşte 26%, în timp ce la polul opus se află judeţul Iaşi, unde ponderea pensionarilor în populaţie nu depăşeşte 16,5%.

Aceleaşi cifre oferite de Institutul Naţional de Statistică evidenţiază şi că valoarea pensiei medii variază mult de-a lungul şi de-a latul României. Aşadar, dacă în judeţul Giurgiu valoarea medie a pensiei este de 711 lei, în municipiul Bucureşti ea atinge pragul de 1.122 de lei.

Diferenţe sunt şi în ceea ce priveşte raportul dintre numărul mediu de pensionari şi cel al salariaţilor, întrucât el prezintă variaţii semnificative în profil teritorial, de la 5 pensionari la 10 salariaţi în Bucureşti la 17 pensionari la 10 ani în judeţul Giurgiu.

Cum va falimenta sistemul de pensii în 15 ani
Declinul demografic înregistrat de ţara noastră în ultimii 26 de ani, munca la negru, migraţia masivă în alte state europene şi creşterea speranţei de viaţă sunt doar câteva dintre cauzele care vor pune în genunchi sistemul actual de pensii.

Aşa susţin specialiştii, care atrag atenţia că într-un interval de 10-15 ani, sistemul de pensii va fi unul falimentar. Dacă la ora actuală, unui număr de 100 de persoane adulte îi revin 25 de persoane trecute de 65 de ani, proporţia se va dubla la nivelul anului 2050, când 100 de persoane ar fi nevoite să susţină financiar pensiile a 50 de bătrâni.

„Sunt mai multe fenomene care accentuează deficitul sistemului de pensii. Natalitatea, creşterea speranţei de viaţă şi emigrarea persoanelor de vârstă adultă fac ca piramida vârstelor să arate diferit. Practic, ea este umflată la mijloc şi are o bază foarte îngustă. Pe măsură ce trec anii, creşte proporţia bătrânilor şi scade proporţia tinerilor. Prin urmare, sunt tot mai mulţi pensionari la un salariat”, a explicat sociologul Mircea Kivu.

Specialistul susţine că sistemul public de pensii a fost gândit ca un sistem Caritas, bazat pe principiul solidarităţii. „El funcţionează atâta vreme cât în sistem intră mai mulţi decât ies. În ultimii ani, fenomenul este unul invers, iar aşa cum Caritas a dat faliment, aşa se va întâmpla şi cu sistemul de pensii. Pentru cei care au acum 25-30 de ani, veştile nu sunt deloc bune”, a completat sociologul.
Munca la negru este un alt motiv pentru care sistemul de pensii riscă falimentul. Declinul acestuia ar fi început de 25 de ani, subliniază şi Costin Dumitru, preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS).

„Un punct critic este lipsa unei instituţii de control. În România avem foarte multă muncă la negru, care ne afectează direct. Concret, 15% din tot ce înseamnă piaţa muncii, adică 600.000 de persoane, nu lucrează cu contract de muncă. De asemenea, migraţia masivă contribuie şi ea. Un număr foarte mare de contribuabili plătesc taxe sociale în alte ţări”, a explicat şeful BNS, adăugând că nici politicile educaţionale nu sunt concordante cu ceea ce se cere pe piaţa muncii.

„Când ies decreţeii la pensie, sistemul e în genunchi“

În consecinţă, absolvenţii reuşesc cu greu să îşi găsească un loc de muncă. „Practic, nu vine nimic din spate, nu intră nimic în mecanismul de contribuabili. Prin urmare, sistemul supravieţuieşte în felul următor: se împrumută de la bugetul de stat, luând bani care ar trebui să meargă spre inovaţie şi dezvoltare. Aceste sume sunt transferate în fondul public de pensii. Când vor ieşi la pensie decreţeii, persoanele născute la sfârşitul anilor ’60, sistemul va fi complet în genunchi”, a conchis Costin Dumitru.
 
În opinia acestuia, ar exista câteva soluţii: orientarea de fonduri structurale către dezvoltarea unor proiecte care să ajute la inserţia tinerilor în câmpul muncii, modernizarea sistemului prin informatizare şi majorarea salariului minim pe economie.

Raport INS: Populaţia continuă să scadă, cu intensităţi diferite pe sexe

România, la fel ca şi alte state membre ale Uniunii Europene, se confruntă cu consecinţele economice şi sociale complexe ale unei populaţii aflate într-un proces lent, dar continuu, de îmbătrânire demografică. Aşa se arată în raportul „Femeile şi bărbaţii. Parteneriat de muncă şi viaţă”, realizat de Institutul Naţional de Statistică (INS). Potrivit documentului, care apare din doi în doi ani, populaţia ţării noastre continuă să scadă, însă cu intensităţi diferite pe sexe. Cercetătorii arată că sporul natural a avut evoluţii diferite în ceea ce priveşte bărbaţii şi femeile.

Populaţia de la sate, îmbătrânită

Astfel, sporul natural negativ a fost în anul 2013 de 1,2 ori mai mare pentru populaţia masculină decât pentru cea feminină, din cauza supramortalităţii masculine. Aceleaşi date arată că în mediul urban trăieşte o populaţie mai tânără decât în mediul rural, unde România are o populaţie predominant îmbătrânită.

„Problema îmbătrânirii populaţiei nu este numai o problemă demografică, ci mai ales una economică, socială, culturală, medico-sanitară, ce impune studiul acestui fenomen într-o viziune pluridisciplinară”, arată cercetătorii INS, adăugând că la 1 ianuarie 2014, aproximativ 19,4% din populaţia de la sate depăşise vârsta de 65 de ani. La aceeaşi dată, „longevivii”, segmentul populaţiei de 80 de ani şi peste, reprezentau 4% din totalul populaţiei, subliniază INS. Din totalul longevivilor, peste 35,5% erau bărbaţi şi 64,5% erau femei.

Vaslui, judeţul cu cei mai mulţi tineri

În ceea ce priveşte vârsta medie a populaţiei ţării, aceasta a crescut de la 39,6 (2008) la 41,2 ani (ianuarie 2014). „Diferenţieri în structura pe vârste a populaţiei apar mai pregnant în profil teritorial, determinate de variaţia teritorială a fenomenelor demografice şi a mişcării migratorii a populaţiei”, se specifică în raport.
Spre exemplu, judeţul Vaslui a fost considerat cel mai „tânăr” în 2014, la polul opus aflându-se municipiul Bucureşti. În acelaşi timp, judeţul Teleorman a înregistrat cel mai ridicat procent al populaţiei vârstnice, cea mai scăzută pondere a acestora fiind în judeţul Ilfov.

Perspective pentru anul 2060

Cercetătorii subliniază că în 2060, populaţia României ar ajunge, în variantă optimistă, la 14,3 milioane de locuitori, iar în varianta pesimistă la 12,5 milioane de locuitori.

 11 septembrie 2015
11 septembrie 2015

Citeste mai mult: adev.ro/nuis02

Sursa:

http://adevarul.ro/news/societate/statistici-pensionari-traiesc-romania-pus-butuci-sistemul-pensii-tara-1_55f2e8d5f5eaafab2c7f8934/index.html
------------------------------------------------------------
Viewing all 885 articles
Browse latest View live