Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Showcase


Channel Catalog


Channel Description:

blogul care calca pe nervii multora|puncteaza si subliniaza esentialul|un blog cu subiecte fierbinti... de prin presa... adunate! Nu pot ramane indiferent... cand ţara fierbe!Subiectul fierbinte al zilei, vazut de mine!

older | 1 | .... | 36 | 37 | (Page 38) | 39 | 40 | 41 | newer

  0 0


  Paleologu, despre excludere: 
  Din suita de imbecilități piramidale ale conducerii PNL

  Deputatul PNL Theodor Paleologu spune că excluderea sa din partid face parte ''din suita de imbecilități piramidale ale conducerii liberale'', punctând că "autorii dezastrului" de la alegerile din Capitală rămân în funcții.

  * Liberalii care au cerut demisia lui Bolojan și-au retras solicitarea; Paleologu și Bodea — propuși pentru excludere
   
  "Din suita de imbecilități piramidale ale conducerii PNL nu putea lipsi și excluderea singurului om care a prevăzut exact ce se va întâmpla, care a avertizat non-stop asupra erorilor și derapajelor, care poate opri hemoragia și degringolada partidului în București. Singurul, totodată, care e pe bune liberal și are în genealogia sa o droaie de fruntași liberali — miniștri, primari, deputați și senatori — încă de la fondarea partidului în 1875", a scris Paleologu, joi, pe Facebook. 

  El îi acuză pe Alina Gorghiu, Vasile Blaga, Cristian Bușoi, Teodor Atanasiu și Cezar Preda că au dat Bucureștiul pe mâna PSD.

  "Autorii dezastrului din Capitală rămân toți în funcție: Gorghiu, Blaga, Bușoi, Atanasiu, Cezar Preda. Ei au dat Bucureștiul pe mâna PSD-ului. Și vor duce PNL-ul sub 8% în București, cu consecințe evidente pentru rezultatele din tot restul țării", consideră Paleologu.

  Deputatul PNL Cezar Preda a cerut, miercuri, în ședința Biroului Politic Național, excluderea din partid a deputatului Theodor Paleologu și a senatorului Cristian Bodea. 

  Copreședintele PNL Vasile Blaga a declarat că în acest caz vor fi respectate procedurile statutare.

  AGERPRES/(AS — autor: Florentina Peia, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Gabriela Badea)

  Sursa:  http://www.agerpres.ro/politica/2016/06/09/paleologu-despre-excludere-din-suita-de-imbecilitati-piramidale-ale-conducerii-pnl-08-21-35
  ------------------------------------------------------------------------------

  0 0


  Romanian Papers: 
  Ministrul Energiei, 10.000 euro pe lună de la un offshore 

   De doi ani încoace, Vlad Grigorescu primește bani de la o companie din insulele britanice Turks&Caicos. În prima declarație de avere depusă la intrarea în mandat, demnitarul a ascuns proveniența banilor.

  La o lună de la numirea ca ministru al Energiei, pe 17 decembrie 2015, Victor Vlad Grigorescu a semnat declarația de avere de început de mandat. Conform acesteia, încasa anual 568.050 lei din “cedarea folosinței bunurilor“. În ciuda faptului că formularul declarației de avere cere în mod expres să fie specificată sursa veniturilor (nume și adresă), Victor Vlad Grigorescu a ignorat acest lucru. După ce i-am solicitat, prin adresă oficială, să ne comunice proveniența banilor, ministrul a întocmit o nouă declarație de avere, datată 26 ianuarie 2016, în care misterul s-a lămurit parțial: banii proveneau din cedarea folosinței a două bunuri. Astfel, din cedarea folosinței unui bun imobil, demnitarul încasează anual 13.550 lei, deci cam 1.100 de lei lunar. Plătitorul sumei, însă, a fost anonimizat în declarație, deci ministrul încalcă în continuare legea declarării averi­lor. Restul sumei, adică 554.500 lei, provine de la o companie al cărei nume a fost dezvăluit: Impact Sales Co., din jurisdicția offshore britanică (British Overseas Territories) Turks&Caicos. Iar bunul a cărui folosință o cedează Grigorescu este unul mobil, nu imobil. Deci nu este vorba de un teren sau o clădire, ci fie de un vehicul, fie de, spre exemplu, un brevet de invenție, așa cum au arătat avocați consultați de “România liberă“.

  Impact Sales Co., companie „consignee“ fără urme

  Care sunt proprietarii și/sau administratorii companiei offshore Impact Sales Co.? După cum se știe, scopul companiilor offshore nu este doar să optimizeze fiscal venituri (sau să facă evaziune fiscală, conform altor interpretări), ci și să ascundă identitatea celui sau celor care controlează compania. În cazul de față, lipsa de transparență este totală. Cercetările noastre nu au dus la nici un rezultat concret. Singurele informații despre Impact Sales Co. au fost obținute de pe câteva site-uri care furnizează date pentru oameni de afaceri. Astfel, portalul panjiva.com menționează Impact Sales Co. ca fiind „consignee“ (responsabil financiar de primirea mărfii) în tranzacții cu propilenă (și derivați) între o companie mexicană (Indelpro) și o alta, necunoscută, din Turcia. Un alt portal de afaceri (52wmb.com) precizează același tip de date în legătură cu Impact Sales Co. În fine, portalul turkeyopportunity.com, care se ocupă de intermediat tranzacții comerciale, arată că Impact Sales Co. este printre parteneri, fără a oferi alte detalii.

  În România au afaceri alte câteva companii offshore înregistrate la aceeași adresă din Turks&Caicos pe care a furnizat-o ministrul Energiei în declarația de avere (Gretton House, Duke Street): Alameda Investments Ltd, On The Go Investments Ltd (fostă Loyalia Ltd), Smartree Limited Ltd, Michlen Property Investments (M.P.I.) Ltd, Sybil Capital Investments Ltd, Double Limited, Avesta Limited, Gilley Investments Limited. Toate companiile offshore menționate au fost sau încă sunt acționare la SRL-uri din România. Unele din acestea se ocupă de afaceri imobiliare, altele de software, există și o categorie de firme care fac afaceri în resurse umane sau echipamente pentru benzinării. Câteva dintre companiile offshore au fost reprezentate în România, până de curând, de către Eric Florin Chiș, un om de afaceri român care a locuit în Israel și care acum locuiește în Statele Unite. Trebuie menționat însă că simpla coincidență de adresă nu înseamnă neapărat ceva în lumea companiilor offshore. De obicei, la aceeași adresă (care este și adresa casei de avocatură care înregistrează companiile din jurisdicții offshore), se pot afla și mii de companii, iar între acestea să nu existe nici cea mai mică legătură. Așadar, nu spunem nici o clipă că ar exista o legătură între Impact Sales Co., offshore-ul care îl plătește pe ministrul Grigorescu, și celelalte companii offshore, de la aceeași adresă care fac afaceri în România, ci doar arătăm că, probabil, de toate aceste companii offshore s-a ocupat aceeași casă de avocatură.  

  Ministrul refuză să răspundă la întrebări

  I-am trimis ministrului Victor Vlad Grigorescu încă de pe 8 martie o solicitare de informații referitoare la Impact Sales Co., la bunul mobil a cărui folosință a cedat-o companiei offshore, la modalitatea în care a fost contactat de către companie etc. A trecut mai mult de o lună și Grigorescu nu a răspuns acestei cereri. Este de menționat, totuși, că Grigorescu nu a notat nici un bun mobil în declarația sa de avere. Este, deci, cu atât mai relevant răspunsul ministrului în legătură cu acest bun mobil.

  Sursa: http://www.romanialibera.ro/special/investigatii/romanian-papers--ministrul-energiei--10-000-euro-pe-luna-de-la-un-offshore-413024
  ---------------------------------------------------------------------------------

  0 0
  Siteul Alinei Mungiu Pippidi, EMINENȚA CENUȘIE DIN SPATELE LUI NICUȘOR DAN, recunoaște implicarea Clotildei Armand în AFACERI DUBIOASE CU STATUL și înfierează proletar FLUX 24: Nu un angajat devine responsabil pentru toate grozăviile patronilor, asta e toată lighionimea, șobolănimea și viermuimea/ 2 articole de dezvăluiri publicate de FLUX 24 despre #ClotildeArmand au 7000 de share pe facebook 

  România Curată, siteul organizației conduse de Alina Mungiu Pippidi, care susține USB și pe Nicușor Dan, a încercat să explice problemele de integritate ale USB și ale Clotildei Armand dezvăluite în exclusivitate de FLUX 24 recunoscând că suspiciunile publicate de siteul nostru sunt reale, dar vina ar aparține altor persoane.

  Din Coaliția România Curată face parte și Nicușor Dan, plătit pe un contract din fonduri norvegiene de către Alina Mungiu Pippidi, lucru pe care fostul candidat la Primăria Capitalei l-a recunoscut într-o recentă intervenție la B1 Tv.

  Într-un articol semnat de Mihai Goțiu pe România Curată, FLUX 24 și editorul său, Andrei Bădin, sunt înfierați proletar pe motivul că doamna Armand, managerul unei mari companii franceze în România, nu ar avea nici în clin și nici evident în mânecă cu implicarea multinaționalei pe care o conduce în afaceri controversate cu statul.


  Romania Curata nu se referă însă deloc la afacerile rusești ale șefului de campanie al lui Nicușor Dan, Matei Păun, și nici la conexiunile cu Dan Voiculescu.

  Doar două din articolele publicate de FLUX 24 în ultima săptămână pe subiectul #ClotildeArmand au avut circa 7000 de share pe facebook.

  Primul dintre articole are 1498 share pe facebook. Al doilea 5239.


  În acest moment toate articolele publicate de FLUX 24 pe subiectul #NicusorDan și #ClotildeArmand au fost shăruite pe facebook de peste 12.000 de persoane, iar cititorii sunt de câteva sute de mii doarpe site.

  CITIȚI ȘI:EXCLUSIV/ Secretele periculoase ale franţuzoaicei lui Nicuşor Dan

  Nu un angajat devine responsabil pentru toate grozăviile patronilor, decretează Goțiu, uitând evident că Clotilde Armand nu este un simplu angajat, ci managerul afacerilor acestei companii, persoana care decide, semnează și răspunde.

  CITIȚI ȘI:EXCLUSIV/Franţuzoaica lui Nicuşor Dan a păpat şi banii pe studiul de fezabilitate a centurii Comarnic şi Buşteni
  Clotilde Armand, candidatul Uniunii Salvaţi Bucureştiul (USB, partidul condus de Nicuşor Dan) la sectorul 1, este implicată în multe contracte cu statul în România, în special cu CNANDR, compania căpuşată de diferite firme cu conexiuni dubioase. Clotilde Armand a obţinut aceste contracte pentru o firmă franceză pe care o conduce în România şi Bulgaria, dezvăluia FLUX 24.


  FLUX 24 a dezvăluit și implicarea Clotildei în afacerea Bechtel.

  Clotilde Armand este general manager al Egis Romania, Egis Bulgaria,  EGIS INTERNATIONAL SA.

  Asemenea manipulări prind într-o țară în care totul e relativ și nu există valori și criterii recunoscute, drept pentru care, dacă ești angajat într-o corporație ești de vină pentru tot ce face corporația, mai spune avocatul Clotildei Armand, omul Alinei Mungiu Pippidi, Mihai Goțiu.

  Din orice se poate face o ”vină”, nimeni nu e ”curat” în relativismul ăsta și e dureros când oameni de bună-credință cad în asemenea capcane, fără să conștientizeze că, inevitabil, fiecare face parte din vreuna dintre categorii, așadar, fiecare la rândul lui e ”vinovat” de ceva…, recunoaște Goțiu.

  Asta e toată lighionimea, șobolănimea și viermuimea de care vorbeam la început, ale căror armate își foloseau ghearele, colții și otrăvurile să-și dispute, între ele, teritoriile și mucegaiurile beznei, și care-au făcut brusc front comun îngrozite de ideea că ar da lumina și aerul proaspăt peste ele. 

  Că, până la urmă, Cazul Clotilde Armand nu e despre Clotilde Armand, ci despre democrația din țara asta și despre noi – cât suntem dispuși fiecare să ne implicăm, să ne riscăm în lupta cu armatele puturoșeniilor și, în cele din urmă, să mai schimbăm câte ceva în țara asta, mai decretează vitriolant angajatul Alinei Mungiu Pippidi.

  Sursa:  http://www.flux24.ro/siteul-alinei-mungiu-pippidi-eminenta-cenusie-din-spatele-lui-nicusor-dan-recunoaste-implicarea-clotildei-armand-in-afaceri-dubioase-cu-statul-si-infiereaza-proletar-flux-24-nu-un-angajat-devine-re/
  --------------------------------------------------------------------------------------

  0 0


  E oficial: Din cauza Rusiei, NATO trimite 5.000 de militari in Romania.

  NATO ia o serie de masuri pentru a descuraja actiunile militare ale Rusiei in Europa. Astfel, printre altele, Alianta Nord Atlantica va trimite in Romania 5.000 de militari.

  De asemenea, NATO va trimite patru batalioane in Polonia si in cele trei tari baltice - Estonia, Letonia si Lituania.

  Decizia a fost luata marti de statele membre NATO, care au hotarat sa trimita in Romania o brigada multinationala, se arata intr-un comunicat MApN, remis Ziare.com.

  Mai mult, tara noastra discuta cu Bulgaria si Turcia pentru a dezvolta masuri suplimentare pentru intarirea apararii si securitatii in zona Marii Negre. Ministrul Apararii, Mihnea Motoc, a precizat ca aceste masuri vor pune accent pe spatiul naval si aerian.

  Prin aceasta operatiune se vrea ca NATO sa isi poata apara in continuare toti aliatii de orice tip de amenintari venite din orice directie.

  Amintim ca masurile luate de NATO pentru a descuraja Rusia sa aiba si in statele baltice ori Polonia actiuni similare cu cele din 2014, cand si-a anexat Crimeea, nu au fost pe placul Kremlinului. Oficialii de la Moscova au trasmis de mai multe ori ca masurile NATO reprezinta o amenintare la adresa Rusiei.

  Sursa: http://www.ziare.com/international/nato/e-oficial-din-cauza-rusiei-nato-trimite-5-000-de-militari-in-romania-1425613
  ----------------------------------------------------------------

  0 0


  UN NOU SCANDAL ÎN CASA REGALĂ: Principesa Margareta, ACUZATĂ de TRĂDARE de unul din cei mai cunoscuţi monarhişti/ MIZA: 4,5 MILIOANE DE EURO PE AN DE LA STAT 
   
  Aceasta, Alteța Voastră Regală, nu se poate!, scrie pe facebook cunoscuta monarhistă Marilena Rotaru, fost realizator tv şi conducător al organizaţiilor monarhiste din România.


  Rotaru se referă la negocierile pentru finanţarea Casei Regale de la buget avute joi cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

  A fi fiica Regelui Mihai nu este un privilegiu, ci o imensă datorie. Alteța Voastră Regală are o mare responsabilitate față de destinul acestui neam care nu poate fi predat, în mâinile politicienilor corupți, abia ieșiți sau în drum spre închisoare. Cum să se supună Moștenitorul Coroanei celor care în 1990 îl urmăreau pe Regele Mihai cu armele pe șoselele țării, celui care a chemat acum 26 de ani minerii și a declanșat război civil? Nici o negociere care ar subordona Coroana republicii ilegale și ilegitime nu poate fi explicată și, mai ales, scuzată. Orice pas în această direcție este un sacrilegiu și o întinare a memoriei tuturor românilor uciși, torturați, în închisorile comuniste. Orice gest pe această cale contrazice tot ceea ce Majestatea Sa Regele Mihai a transmis prin cărțile lui Mircea Ciobanu, prin interviurile acordate mie și altor jurnaliști de-a lungul a douăzeci și cinci de ani, și trădează, impardonabil, dimensiunea morală a Regelui, afirmă Marilena Rotaru.

  CITIŢI ŞI: Principesa Margareta-Liviu Dragnea, O ÎNTÂLNIRE PENTRU 4 MILIOANE DE EURO

   


  TEXTUL SCRISORII DESCHISE A MARILENEI ROTARU CĂTRE PRINCIPESA MARGARETA,CUSTODELE COROANEI ROMÂNIEI

  De aproape 27 de ani încerc, cu propriile mele puteri, și de câțiva ani și cu ale asociațiilor monarhiste din care am făcut și fac parte, să dau viață Cuvântului Majestății Sale Regelui Mihai și să repun adevărul în locul din care a fost smuls de bolșevici și de porta-vocea lor, Mihail Roller. Adevărul monarhiei constituționale, rolul său decisiv și benefic în epoca modernă și premodernă a României. Adevărul Regelui care s-a considerat primul servitor al națiunii și din această perspectivă Carol I, ca toți ceilalți Regi români, și-a asumat rolul de suveran. Adevărul puterii monarhului, putere care vine de la Dumnezeu dar și de la oameni: ”Prin grația lui Dumnezeu și voința națională”. Două surse de legitimitate care stau la temelia monarhiei constituționale. În republică puterea spirituală este abandonată. În monarhie este cheia unificatoare. România s-a clădit și a evoluat în timpul monarhiei și s-a prăbușit în timpul republicii.

  Regele Mihai este omagiat în marile cancelarii ale lumii ca ”un mare Rege”, iar Alteța Voastră Regală este privită ca ”principesa moștenitoare a unui mare Rege”. Acum 72 de ani Regele Mihai a semnat printr-un gest de mare cutezanță, inspirație și înțelepciune acel 23 August.

  Acum este douăzecișitreiaugustul Alteței Voastre Regale!
  Custodele Coroanei Române nu poate cere decât locul suprem: tronul. În realitate, nu într-un muzeu!
  A fi fiica Regelui Mihai nu este un privilegiu, ci o imensă datorie. Alteța Voastră Regală are o mare responsabilitate față de destinul acestui neam care nu poate fi predat, în mâinile politicienilor corupți, abia ieșiți sau în drum spre închisoare. Cum să se supună Moștenitorul Coroanei celor care în 1990 îl urmăreau pe Regele Mihai cu armele pe șoselele țării, celui care a chemat acum 26 de ani minerii și a declanșat război civil? Nici o negociere care ar subordona Coroana republicii ilegale și ilegitime nu poate fi explicată și, mai ales, scuzată. Orice pas în această direcție este un sacrilegiu și o întinare a memoriei tuturor românilor uciși, torturați, în închisorile comuniste. Orice gest pe această cale contrazice tot ceea ce Majestatea Sa Regele Mihai a transmis prin cărțile lui Mircea Ciobanu, prin interviurile acordate mie și altor jurnaliști de-a lungul a douăzeci și cinci de ani, și trădează, impardonabil, dimensiunea morală a Regelui.
  Sistemul actual, strâns unit printr-o politică a corupției, dorește liniște prin eliminarea de pe agenda publică a subiectului monarhiei, prin ceea ce, scribii obedienți au numit ”instituționalizarea Casei Regale.”

  Aceasta, Alteța Voastră Regală, nu se poate!
  Există o particulă în titlul princiar care nu permite căderea: ”a României”. Orice abdicare de la înălțimea Coroanei se poate face doar în nume personal. Nimeni însă nu poate implica instituția supremă a Coroanei în jocurile politicianiste și nu poate distruge speranța românilor în monarhia constituțională.
  Respectul față de întregul adevăr istoric m-a făcut să cred că, la aniversarea a 150 de ani ai Coroanei Române, vor fi invitați și reprezentanți ai rădăcinilor regalității noastre, ai Casei Princiare de Hohenzollern, care ni i-au dat pe măritul Rege Carol I și pe Regele Ferdinand.
  Complicitățile Casei Regale a României cu PSD-ul lui Ion Iliescu nu fac decât să reconstituie și să consfințească abdicarea din 30 decembrie 1947 a Regelui Mihai. De data asta pe mâna propriei familii.
  Marilena Rotaru 16 iunie 2016

  Sursa:  http://www.flux24.ro/un-nou-scandal-in-casa-regala-principesa-margareta-acuzata-de-tradare-de-unul-din-cei-mai-cunoscuti-monarhisti-miza-45-milioane-de-euro-de-la-stat/
  ----------------------------------------------


  Cioloș îi ia fața lui Dragnea cu privire la Casa Regală

  Liderii PSD și ALDE vor legiferarea urgentă a Casei Regale. Ei spun că un proiect de act normativ va fi elaborat până săptămâna viitoare sau ar putea cere Guvernului o ordonanță de urgență.

  Rolul şi contribuţia Casei Regale în societatea românească vor fi delimitate "clar şi precis" printr-o propunere legislativă, a anunţat, joi, premierul Dacian Cioloş. El a adăugat că "se bucură" să audă că această iniţiativă ar putea fi susţinută şi de preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

  Premierul a fost întrebat de afirmațiile lui Liviu Dragnea la finalul ședinței de Guvern. A răspuns: "Noi lucrăm deja cu Casa Regală de mai multe săptămâni în urma unor idei şi propuneri care au venit din partea dânşilor. Lucrăm la o astfel de propunere şi mă bucur să aud că şi domnul Dragnea ar putea susţine o asemenea abordarea. Sigur, urmează să discutăm detaliile, dar a existat această solicitare şi din partea Casei Regale care să delimiteze clar şi precis rolul şi contribuţia pe care Casa Regală poate le poate avea în societatea românească. Vom veni cu câteva idei, câteva propuneri, şi sigur vor fi supuse dezbaterii parlamentare". 


  Sursa: http://www.dcnews.ro/ciolo-ii-ia-fa-a-lui-dragnea-cu-privire-la-casa-regala_508514.html
  ------------------------
  NOTA:
  Care mai de care... se intrec a pupa... papucul!
  Admin Romania Megalitica
  ----------------------------------------------

  Cititi si aici:
  =============


  Regele Mihai, pe lista rușinii. Regele Mihai figureaza pe lista ANAF cu o datorie la stat de peste 4 milioane de lei. Majestatea Voastra, unde va este onoarea? Respectul fata de Lege? Ca de popor... ce sa mai zic!

  ==================


  0 0

  ȘOCANT: 
  Statul român plătește ÎN FIECARE ZI cel puțin 10 milioane de euro 
  pentru mașinile demnitarilor 
   

  Sute de mii de directori, şefi de birouri, de departamente şi servicii din toate instituţiile publice ale statului au dreptul, şi în multe cazuri, şi beneficiază de maşină de serviciu, a declarat Valentin Mircea, şeful Corpului de Control al premierului, la Digi 24.

  Peste 100 de euro pe zi, pentru fiecare maşină în parte, a dezvăluit şeful Corpului de Control al Premierului.

  Asta înseamnă câteva milioane de euro plătiți ÎN FIECARE ZI de statul român.


  De exemplu doar la 100.000 de demnitari suma dezvăluită de şeful Corpului de Control al premierului  înmulțită cu 100 euro înseamnă 10 milioane de euro pe zi.  

  300 milioane de euro doar la un calcul minim simplu. Adică peste 3, 6 miliarde de euro pe an în timp ce deficitul la contul de pensii este în jur de 4 miliarde de euro.

  Demnitarii au autoturisme de serviciu pe care le pune la dispoziție RA-APPS contra unui preț lunar. iar premierul a văzut la un moment dat prețul pe care Guvernul îl plătea pe zi pentru mașină plus sofer către RA-APPs, un preț foarte mare undeva la peste 100 euro pe zi. Este o cifră la fel de greu de estimat în acest moment (numărul șoferilor n.red). Gândiți-vă ca parcul administrației publice este mult mai numeros decât era acum 10-15 ani pentru că există o creștere a personalului, există entități noi create, cuprinde zeci sau sute de mii de persoane care pot fi îndreptățite la o mașină de serviciu. Vorbim de șefi de instituții, directori. Sunt administrații în care coboară acest drept chiar și la nivele mai jos și atunci dacă luăm numărul de persoane care ar putea fi îndreptățite sau se cred putem vorbi de sute de mii de autoturisme”, a spus Valentin Mircea, șeful Corpului de Control al Premierului.


  Sursa:  http://www.flux24.ro/socant-statul-roman-plateste-in-fiecare-zi-cel-putin-10-milioane-de-euro-pentru-masinile-demnitarilor/
  ---------------------------------------------------------------

  0 0


  PNL fuzionează prin absorbţie cu UNPR, anunţă România TV.

  Decizia a fost aprobată marți într-un for de conducere al UNPR, 
  dar trebuie adoptată și de Comitetul Executiv.

  Ehee... ce vara-toamna... Fierbe la temperatura de furnal... mamaliga!

  Stati aproape!  Căldură mare, mon cher!”!
  ------------------------------------------------------

  0 0

  Brexit: Britanicii au votat IEȘIREA din UE  ►ATENTIE! Important!◄
  Vor exista efecte asupra României.
  ==================================
  UPDATECutremur politic la Londra.
  Britanicii au votat pentru IEȘIREA din Uniunea Europeană!
  -------------------------------------------------------------


  Cetăţenii din Marea Britanie sunt aşteptaţi, mâine (n.r.-joi), la urne pentru a vota rămânerea în Uniunea Europeană. Un eventual Brexit, aşa cum a fost numită eventuala retragere, ar avea efecte majore asupra comunităţii europene. Ziua Z…
  ziarulring.ro
  ------------------

  Vasile Burcu
  Vasile Burcu BNR avertizează: Ieşirea UK din UE ne va afecta. Care sunt efectele BREXIT-ului în România
  ----------------------------------------------------
  http://www.realitatea.net/bnr-avertizeaza-iesirea-uk-din...

  Vasile Burcu
  Vasile Burcu
  Vasile Burcu
  Vasile Burcu
  Vasile Burcu
  Vasile Burcu


  Vasile BurcuMerita citit integral! Romanii trebuie sa se trezeasca, chiar daca... ceva mai tarziu! Nu va lasati manipulati de mass-media ori tradatorii de neam si tara! Dezinformarile... pro-UE continua! Toti cei care au PRIVILEGII/traiesc bine/deasupra poporului de rand... vor tipa ca din gura de sarpe! Chiar daca 'Şandramaua europeana pârâie din toate ţâţânile...' Chiar daca tot mai multe tari... se vor cere afara din UE! Sati aproape... e doar inceputul! ◄► REMEMBER◄http://mhblogonline.blogspot.ro/.../sandramaua-europeana...

  Vasile Burcu
  Vasile Burcu► INCREDIBIL! Traian Băsescu, jigneste GRAV poporul britanic! Sa nu UITAM, si pe noi ne facea 'prosti/grei de cap'... ca nu pricep romanii... 'mersul UE'! Aloo... lasa-ne domnule Traian Băsescu, in pace! ◄http://mhblogonline.blogspot.ro/.../boc-versus-bnr...  0 0


  DOCUMENT. Margareta va primi salariu de fost şef de stat.Toate cheltuielile Casei Regale vor fi plătite de bugetul public

  Casa Regală va primi ca sediu Palatul Elisabeta, în folosință gratuită — cu păstrarea dreptului de proprietate publică a statului, se arată într-un proiect de lege inițiat de Secretariatul General al Guvernului și publicat pe site. Şeful Casei Regale va fi recunoscut prin hotărâre a Parlamentului şi va primi indemnizaţie de fost şef de stat. Toate cheltuielile casei Regale vor fi suportate de bugetul public

  Potrivit proiectului, va fi recunoscută poziția de Șef al Casei Regale a României ca poziție de demnitate publică, între atribuțiile căruia se află și adoptarea Statutului Casei Regale a României.

  „Proiectul de lege încadrează predictibil activitatea publică a Casei Regale și stabilește o metodă constituțional validă de recunoaștere a Șefului acesteia la momentul intrării în vigoare a legii. Toate aceste activități vor fi sub controlul Parlamentului, Șeful Casei Regale depunând anual un raport în acest sens”, se arată în expunerea de motive a proiectului normativ.

  De asemenea, se apreciază că măsurile adoptate „sunt necesare pentru continuarea activității unei instituții simbol al cărei conducător a fost șef al statului timp de 81 de ani din istoria constituțională a României iar din 1947 până astăzi reprezintă un reper de moralitate, continuitate și reprezentativitate a națiunii și a valorilor sale”.

  Șeful Casei Regale a României este recunoscut la momentul intrării în vigoare a legii prin Declarație a celor două Camere reunite ale Parlamentului, se mai arată în documentul citat.

  Premierul Dacian Cioloș anunța, în urmă cu o săptămână, că Guvernul lucrează de mai multă vreme pentru a crea un cadru juridic privind rolul și atribuțiile Casei Regale în societatea românească.

  „Noi lucrăm deja cu Casa Regală de mai multe săptămâni în urma unor idei și propuneri care au venit din partea dânșilor, lucrăm la o astfel de propunere și mă bucur să aud că și domnul Dragnea ar putea susține o astfel de abordare. Sigur, urmează să discutăm detaliile, dar a existat această solicitare și din partea Casei Regale de a stabili un cadru juridic legal care să delimiteze foarte clar și precis rolul și contribuția pe care Casa Regală pot să le aibă în societatea românească. Vom veni cu câteva idei, câteva propuneri și, sigur, propunerea va fi supusă dezbaterii parlamentare”, spunea Cioloș într-o conferință de presă la Guvern.

   Sursa: http://bn24.ro/document-margareta-va-primi-salariu-de-fost-sef-de-stat-toate-cheltuielile-casei-regale-vor-fi-platite-de-bugetul-public/
  -------------------------------------------------------------------------------

  Cititi si aici:
  ==========================

  1. Proiect: Cheltuielile Casei Regale vor fi decontate din buget

  2. PNL şi PSD se ceartă pe statutul Casei Regale  

  3. Dedesubturile naucitoare ale legii Casei Regale | inPolitics.ro

  4. Proiect Guvern: Casa Regală obține personalitate juridică și serviciu administrativ finanțat de la bugetul de stat – AGERPRES

  5. Biroul de Presă al Majestății Sale Regelui: Familia Regală a României primește cu încredere proiectul de lege privind Casa Regală – AGERPRES  

  6. Banul de la bugetul public, ochiul dracului! UN NOU SCANDAL ÎN CASA REGALĂ: Principesa Margareta, ACUZATĂ de TRĂDARE de unul din cei mai cunoscuţi monarhişti/ MIZA: 4,5 MILIOANE DE EURO PE AN DE LA STAT 

  7.  Regele Mihai, pe lista rușinii. Regele Mihai figureaza pe lista ANAF cu o datorie la stat de peste 4 milioane de lei. Majestatea Voastra, unde va este onoarea? Respectul fata de Lege? Ca de popor... ce sa mai zic!
  ---------------------------------------------------------------------------  0 0  Metode prin care UE extrage bogățiile României

  După ce vreme de 8 ani UE a profitat de noi cât a putut de mult și ne-a ajutat să ne dezvoltăm din părți, ne mai și șantajează și ne mai și jefuiește și de ultimii bani,după ce ne-am îndatorat până peste cap la FMI.
   
  În timp ce presa e plină de scandaluri,propagandă și informații irelevante,în România se petrec lucruri grave și lumea în care trăim se transformă pe nesimțite într-un coșmar pentru poporul român. Întrarea în UE,departe de a fi un lucru benefic pentru noi,a dus treptat la transformarea țării noastre într-o colonie de la periferia Europei,pe baza căreia statele vestice dezvoltate îți sporesc profitul și ăși mențin nivelul economic ridicat. Principalele metode,prin care companiile și băncile din ,,centrul vest-european” extrag bogăție și fac profituri imense pe seama României.

  1. Prin liberalizările impuse forțat de la centrul vest-european,prețurile au ajuns la fel de mari,sau mici…la fel,în periferia România,numai salariile au rămas în urmă la niveluri de câteva ori mai mici,acesta fiind mecanismul principal prin care centrul absoarbe seva economică de la periferie.

  2. Liberalizările operează doar în domeniile în care este interesat centr-ul,adică produse servicii,capitaluri,dar nu și în ceea ce privește forța de muncă din România.

  3. Pentru a extrage mai lesnicios profit,hypermarketurile occidentale au obținut în România amplasări înăuntrul orașelor și nu doar în afara acestora precum la ele acasă.
   
  4. Companiile vestice își permit în România ceea ce nici prin gând nu le-ar trece să facă în țările lor de origine. Companiile străine,de fapt toate vest-europene,își arogă dreptul de a factura românilor produse și servicii în moneda centrului,cu toate că plățile în România,nu sunt permise prin lege decât în lei. Este mijlocul prin care autoritățile române sunt de fapt obligate să nu utilizeze cursul valutar pentru ajustări economice,astfel încât respectivele firme străine să nu înregistreze decât căștiguri.

  5. Nici una din companiile vest europene,care au preluat companii de stat românești,nu și-a respectat obligațiile de mediu și de investiții asumate la privatizare și cu toate nici una nu este penalizată.

  6. Băncile occidentale practică în România niște dobânzi astronomice la credite pe care le justifică oficial cu așa-zisul risc de țară,deși,dintr-o demagogie nesfârșită sunt înscrise ca persoane juridice române. Este una din clasicele extracții de substanță economică de la periferie de către centrul colonial.

  7. Băncile occidentale mențin sistematic dobânzi jefuitoare la credite printr-un cartel pe care autoritățile române,în urma unor presiuni externe se fac a nu-l vedea.

  8. Tot în urma unor presiuni,este interzisă în România emiterea de titluri guvernamentale către populația autohtonă,pentru ca nu cumva,prin concurența făcută băncilor străine,acestea din urmă să piardă posibilitatea de a capta și folosi în interes de profit propriu,bruma de economisire de pe piața periferică numită România.

  9. În plină criză,singurei bănci de stat,CEC i s-a refuzat de către Comisia Europeană de la Bruxelles,sub pretextul că ar fi ajutor de stat,majorarea cu doar 200 de milioane de euro a capitalului,pentru a fi în măsură să sprijine IMM-urile,exact în timp ce guvernele occidentale cheltuiau sute de miliarde de euro,pentru a împrumuta sau chiar naționaliza bănci proprii.

  10. Structura de destinații a fondurilor europene nu are absolut nicio legătură cu nevoile reale de dezvoltare ale României, ci numai și numai cu nevoile firmelor străine pentru expansiunea în România.
  Dacă nu colonie,atunci ce ?


  UE alta cacealma

  Romania se imprumuta la FMI si Banca Mondiala si finanteaza UE cu peste 10 miliarde de euro anual si UE finateaza statul Israel anual cu 10 miliarde de euro si nici nu este membru UE.

  Cat priveste fondurile nerambursabile acestea sunt o alta cacealma. Romania plateste si finanteaza aceste proiecte europene nerambursabile si apoi UE le finanteaza si daca doreste UE s-a vazut ca majoritatea proiectelor sunt false si pline de minciuni si au refuzat sa le plateasca in guvernarea Basescu-Boc, cu toate că tot noi le-am finantat din taxe si impozite si asigurari sociale si TVA.
  Romania primeste anual pe cap de locuitor 52,12  euro, insa cetateanul roman nu primeste mai nimic, dar cetateanul roman contribuie anual cu 124,20 euro la bugetul UE.

  Dar, banii sunt impartiti asa cum cere UE .

  Romania se imprumuta la FMI si Banca mondiala si finanteaza UE anual cu cel puțin peste 10 miliarde de euro , din aceasta taxa impusa Romaniei vin bani nerambursabili, dar inainte de toate din taxele si impozitele impuse romanilor se platesc acesti bani nerambursabili, asa zisi de la UE si pe urma UE daca doreste da bani inapoi Romaniei sau NU.

   iunie 13, 2014

  Sursa: searchnewsglobal.
  Alte subiecte despre cum e jecmanita Romania puteti gasi la rubrica: DISTRUGEREA ROMANIEI

  Sursa:  https://vremuritulburi.com/2014/06/13/metode-prin-care-ue-extrage-bogatie-din-romania/
  --------------------------------------------------------------

  0 0
  Polonia va propune reformarea Uniunii Europene  
  în sensul sporirii suveranităţii statelor membre

  Polonia va propune reforme care să facă din Uniunea Europeană un bloc puternic de state suverane, a declarat şefa executivului de la Varşovia, Beata Szydlo, în timp ce liderul partidului conservator polonez de guvernământ, Jaroslaw Kaczynski, a respins'dezastruoasa' concepţie a Europei federaliste şi a apreciat că acum liderii UE ar trebui 'să-şi pună unele întrebări', transmit agenţiile Reuters, AFP şi EFE.
                              
  Reacţiile celor două înalte oficialităţi poloneze survin după ce britanicii au ales joi prin referendum să iasă din Uniunea Europeană.

  'Referendumul britanic este rezultatul crizelor (...) Vom propune reformarea UE, pentru a face Uniunea mai puternică (...) Obiectivul Poloniei este construirea unei Uniuni Europene a naţiunilor suverane, puternică şi unită', a precizat premierul Beata Szydlo la o conferinţă de presă.

  'Un nou tratat european este necesar', a apreciat la rândul său Jaroslaw Kaczynski, preşedintele partidului Dreptate şi Justiţie (PiS), majoritar în parlament. În opinia liderului conservator polonez, o reformă a Uniunii Europene ar putea fi pe termen lung 'atrăgătoare şi pentru Marea Britanie'.

  El a avertizat însă asupra tendinţelor antieuropene ce se manifestă în ţări precum Franţa, Olanda, Austria sau Cehia, fapt care riscă să amplifice criza, dar a asigurat că în Polonia nu există vreo intenţie de a se organiza un referendum pe tema ieşirii din UE.

  Kaczynski a respins şi 'concepţia federalistă' a Europei, pe care o consideră 'dezastruoasă'. Trebuie 'să găsim o formulă pentru Europa aşa cum este ea, adică a naţiunilor, a statelor naţionale', a subliniat liderul conservatorilor polonezi, care crede că tocmai intenţiile de a se promova mai departe o Europă mai integrată au determinat britanicii să aleagă ieşirea din UE.

  În urma referendumului din Marea Britanie, liderii Uniunii Europene 'ar trebui să-şi pună unele întrebări', a spus mai departe Kaczynski, sugerându-le acestora indirect să urmeze exemplul premierului britanic David Cameron, care a anunţat că în trei luni va demisiona.

  Pe de altă parte, liderul partidului Dreptate şi Justiţie (PiS) s-a pronunţat şi împotriva revenirii la o 'Europă carolingiană', formată din şase sau opt membri, evoluţie ce ar risca să conducă la conflicte.

  De asemenea, Jaroslaw Kaczynski a estimat că Polonia este 'victima' deciziilor 'arbitrare' ale Bruxellesului. După ce partidul său de orientare naţionalistă şi eurosceptică a preluat puterea în urma victoriei la alegerile de la sfârşitul anului trecut, scena politică poloneză trăieşte într-o tensiune continuă ca urmare a disputelor permanente între acest partid şi liberalii proeuropeni, care au condus guvernul anterior.

  Şi Comisia Europeană s-a implicat în aceste dispute mai ales prin declanşarea unei proceduri preliminare privind statul de drept, urmată de un avertisment formal, executivul european invocând adoptarea de către noul guvern de la Varşovia a unor legi prin care acesta din urmă este acuzat că ar fi preluat controlul asupra Curţii Constituţionale şi a mass-media publice.

  Sursa:  http://www.obiectiv.info/polonia-va-propune-reformarea-uniunii-europene-in-sensul-sporirii-suveranitatii-statelor-membre_93559.html
  --------------------------------------------------------------------------------------

  0 0


  Un secret al Băncii Naţionale a României s-a aflat abia acum, 
  după ce Marea Britanie a decis să iasă din Uniunea Europeană: 
  mai mult de jumătate din rezerva de aur a României e la Londra.

  Mai mult de jumătate din rezerva de aur a BNR (respectiv 60%) a rămas depozitată în afara graniţelor ţării, în principal la Londra, în fiecare an din perioada 2010-2016.

  La sfârşitul lunii mai 2016, rezerva de aur era de 103,7 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat în jurul a 16 mld. lei (3,62 mld. euro). Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) erau la 31 mai 2016 de 36,3 mld. euro.

  BNR are cele mai mari rezerve de aur din Europa Centrală şi de Est, de 104 tone, deşi nu a mai cumpărat aur din anul 2000, anunţă zf.ro.

  "Ce importanţă are Brexitul? Piaţa financiar bancară din UK este cea mai importantă din lume. Decizia asta am luat-o acum 15 ani când România nu era încă în Uniunea Europeană", a spus Adrian Vasilescu de la BNR, potrivit StiripeSurse.ro.

  Dan Suciu, reîntors recent în funcţia de purtător de cuvânt al BNR, spune că între Banca Naţională a României şi Banca Angliei este o relaţie bilaterală care nu este afectată de ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană.

  Întrebat ce se va întâmpla cu rezerva de aur a BNR de la Londra, Suciu nu a dorit să comenteze.

  "Anglia putea să iasă şi din NATO, relaţiile între băncile centrale rămâneau la fel", a spus Suciu, care a ocupat şi funcţia de purtător de cuvând al Guvernului Cioloş.

  Sursa  REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/surpriza-majora-de-la-bnr-rezerva-de-aur-a-romaniei-e-la-londra_1951566.html#ixzz4CoYSG8WD
  -------------------------------------------------------

  Mai mult, cititi aici:
  ==================
   rezerva de aur a romaniei
  ======================================

  0 0   
  Dictatura UE. Comisia Europeană nealeasă de nimeni e de părere că popoarele nu trebuie întrebate prin Referendum. Brexit: Purtătorul de cuvânt al CE:"Cei care au convocat referendumul trebuie să tragă învățăminte, nu Comisia Europeană"

  Conform Comisiei Europene "greşeala" care s-a făcut este că a fost întrebat poporul despre viitorul țării sale.

  Prin urmare dictatorii nealeşi de nimeni de la Comisia Europeană sunt de părere că poporul nu trebuie lăsat niciodată să se pronunțe pe chestiunile fundamentale care îi privesc.

  Cum vi se pare așa o abordare? În care câțiva puțini decid ce e mai bine şi cele mai rău pentru sute de milioane de oameni?

  ÎN NICI UN CAZ NU MAI AVEM DE-A FACE CU O DEMOCRAȚIE.

  "Cei care au convocat referendumul din Marea Britanie trebuie să tragă învățăminte, nu Comisia Europeană", a declarat purtătorul de cuvânt al executivului comunitar, Margaritis Schinas, care a fost întrebat care vor fi pentru Comisia Europeană consecințele politice ale votului privind Brexitul.


  "Vă reamintesc că nu Comisia a cerut referendumul. Așadar, cei care trebuie să tragă concluzii din aceasta sunt cei care au convocat referendumul. Nu noi am făcut-o. Noi am lucrat pentru a crea condițiile unui acord corect, care a fost acceptat unanim de toți membrii Uniunii Europene, la Consiliul European din luna februarie, iar apoi a revenit poporului britanic să decidă. El a decis, deci cei care sunt vizați de acest proces trebuie să fie cei care să-și asume lecțiile învățate", a apreciat purtătorul de cuvânt comunitar în răspunsul dat la conferința de presă zilnică. 


  "În ceea ce privește Comisia, Comisia este gardianul tratatelor,Comisia este garantul interesului colectiv. Avem o agendă politică ce a fost convenită de șefii de stat și de guvern (...) Vom urma această agendă politică și în același timp gestionăm multitudinea crizelor, una după alta. Prin urmare, suntem foarte ocupați să ne facem treaba", a mai spus Margaritis Schinas, care a reiterat că președintele executivului comunitar, Jean-Claude Juncker, nu va demisiona după referendumul în urma căruia Marea Britanie a decis să părăsească Uniunea Europeană.

   (Agerpres)

  Sursa:  http://fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=787627&title=dictatura-ue-comisia-europeana-nealeasa-de-nimeni-e-de-parere-ca-popoarele-nu-trebuie-intrebate-prin-referendum-brexit-purtatorul-de-cuvant-al-ce-cei-care-au-convocat-referendumul-trebuie-sa-traga-invataminte-nu-comisia-europeana-
  ---------------------------------------------


  0 0   BREXIT.Cehia cere referendum pentru ieșirea din Uniunea Europeană

  Președintele ceh Milos Zeman s-a pronunțat pentru organizarea de către Cehia a unui referendum privitor la apartenența țării la Uniunea Europeană și NATO, după ce britanicii au decis pe 23 iunie ca țara lor să părăsească UE, relatează vineri Reuters.

  Zeman, care a mărturisit că ar susține rămânerea Republicii Cehe în ambele organizații, nu are printre atribuții convocarea unui referendum, care presupune aprobarea parlamentului.

  Totuși, el este un lider politic influent într-o țară unde mulți alegători sunt sceptici în legătură cu Uniunea Europeană.

  ''Nu sunt de acord cu cei care susțin părăsirea Uniunii Europene, dar voi face totul pentru ca ei să aibă un referendum și să se poată exprima. Același lucru este valabil și pentru o ieșire din NATO'', a spus șeful statului ceh într-o întâlnire cu cetățenii în orașul Velke Mezirici, situat în estul Cehiei

  Sursa:  http://www.antena3.ro/externe/cehia-presedinte-referendum-uniunea-brexit-365513.html
  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------  0 0

  DOCUMENT BOMBA! 
  Televiziunea Poloneza dezvaluie planul Blitzkrieg al Germaniei | 
  UE superstat, țarile renunța complet la suveranitate! 
  SE VA LIMITA ROLUL NATO !!! 

  Televiziunea Poloneză TVP – postul de stat – a făcut public astăzi un document pe care Frank-Walter Steinmeier, Ministrul de Externe al Germaniei îl va prezenta în cursul acestei după-amiezi la Praga reprezentanților țărilor din Grupul de la Vișegrad (Polonia Cehia, Slovacia, Ungaria), potrivit site-ului inliniedreapta.net

  Documentul are 9 pagini și a fost publicat în întregime, în limba engleză, pe site-ul TVP (vezi mai jos).

  Documentul poartă semnătura lui Steinmeier și a colegului său francez, Jean-Marc Ayrault.

  Pe scurt, el prevede ca, în urma Brexit, UE să devină un superstat.
   ============================
  – Țările membre vor renunța la armata proprie, la serviciile speciale.
  – Vor adopta un cod penal comun și un sistem fiscal comun.
  – Vor renunța la valuta proprie (cei care nu au renunțat deja) și la banca națională a fiecărui stat.
  – Politica în privința imigrației și granițelor va fi comună, „refugiații” vor fi distribuiți țărilor membre.
  – Politica internațională față de terțe țări și organizații internaționale va fi și ea comună.
  – SE VA LIMITA ROLUL NATO !!!
   
  Altfel spus:
   ==================
  – cei mai importanți responsabili de criza actuală a UE nu numai că nu înțeleg nimic, nu numai că nu își asumă consecințele (da, demisii!) ci vor să trateze criza cu o doză înzecită din toxina care a produs-o!
   – graba cu care se face această Blitz-propunere-de-nerefuzat țărilor din Grupul Vișegrad nu anunță nimic bun;
   – de subliniat modul de a proceda: Germania și Franța alcătuiesc planul, probabil l-or fi consultat înainte între „cei 6” (Germania, Franța, Italia, Belgia, Olanda Luxemburg) – îl prezintă membrilor UE de categoria a II-a (Polonia, Ungaria, Cehia, Slovacia); România nu e nici măcar categ II, o să afle din presă.

  Teme de reflecție:
  =========================
  – ia gândiți-vă ce va însemna ca armata noastră, serviciile, relațiile cu SUA respectiv Rusia, să ni le facă Merkel cu Steinmeier, iar NATO să nu mai conteze;
  – să se calculeze intervalul de timp până ce SUE se căsătorește cu Rusia, indiferent dacă vrea sau nu.
  Sursa: nasul.tv
  ===========================================
  Mai mult, cititi aici:
  ===========================================

  0 0
  Panica in PNL: 
  diaspora nu se inghesuie sa ceara noi sectii de vot

  Marea speranță a PNL pentru alegerile din toamnă se leagă de diaspora, care ar putea atenua cele 5-6 procente care îl despart de PSD. Problema e că, pînă acum, solicitările românilor de afară privind înființarea de secții de votare arată o creștere relativ mică față de alegerile din 2014, cînd s-a lăsat cu tărăboi.

  Într-o declarație politică în parlament, deputatul PNL Dan Coriolan Simedru l-a atacat direct pe premierul Dacian Cioloș, acuzîndu-l că guvernul său ”face prea puţin pentru popularizarea votului prin corespondenţă”.

  În plus, nici cererea de secții de votare nu e spectaculoasă în raport cu ultimele alegeri, cînd s-a creat impresia că diaspora nu a avut suficiente locuri unde să voteze din vina guvernului Ponta.

  ”Mai sunt aproximativ două luni până la încheierea procedurii de înscriere în Registrul Electoral a celor care optează pentru votul prin corespondenţă, iar numărul românilor care şi-au manifestat intenţia de a apela la acest tip de vot este redus, raportat la totalul cetăţenilor români din diaspora. Astfel, până la data de 21 iunie existau 1.007 solicitări de vot prin corespondenţă şi 334 solicitări de înfiinţare de secţii de votare în apropierea domiciliului sau reşedinţei” avertizează liberalul.

  În 2014, reamintim, au fost 294 de secții de vot în străinătate, ceea ce înseamnă că cererea actuală e doar cu cca.14-15% mai mare.

  În disperare de cauză, liberalii îi cer lui Cioloș să demareze urgent ”o campanie susţinută de informare în rândul diasporei, prin intermediul căreia să fie diseminate informaţiile necesare, astfel încât cetăţenii români să poată decide în cunoştinţă de cauză asupra modalităţii de vot pe care o au la dispoziţie”, altfel ”la toamnă vom avea din nou un blocaj pe votul în diasporă”. (B.I.)

  Sursa http://inpolitics.ro/panica-in-pnl-diaspora-nu-se-inghesuie-sa-ceara-noi-sectii-de-vot_18433803.html
  ----------------------------------------

  0 0


  Propunere la varful UE:Comisia Europeana sa fie inlocuita cu un guvern european

  Rezultatul referendumului istoric din Marea Britanie, in care britanicii au votat sa iasa din blocul comunitar, este un moment de cumpana pentru intreaga Europa. Acum, la varful Uniunii Europene se propune inlocuirea Comisiei Europene cu un guvern european.

  Ideea e fost lansata de presedintele Parlamentului European (PE), Martin Schulz, intr-un editorial in cotidianul german Frankfurter Allgemeiner, care urmeza sa fie publicat integral luni.

  Schultz propune inlocuirea actualei Comisii Europene cu un guvern european, care va fi controlat de un parlament bicameral: una dintre Camere ar urma sa fie actualul Parlament European, iar cealalta ar fi alcatuita din reprezentanti ai guvernelor statelor membre UE.

  Presedintele PE isi justifica initiativa spunand ca o astfel de schema este mai cunoscuta de cetatenii europeni, pentru ca oarecum similar sunt luate si deciziile in tarile membre UE. Schulz crede ca o astfel de structura ar inseamna o Uniune Europeana mai transparenta.

  Liderul UE mai considera ca in acest mod nemultumirile cetatenilor nu vor mai fi indreptate catre Uniunea Europeana in ansamblul ei, intrucat li s-ar oferi posibilitatea sa inlocuiasca la urne guvernul european.

  El mentioneaza in articol ca una dintre problemele UE din prezent este ca cetatenii nu stiu exact ce face aceasta Uniune si uneori ea este acuzata de probleme care isi au originea in deciziile luate de statele membre.

  Uniunea Europeana, mai noteaza presedintele PE, trebuie sa se concentreze pe problemele ce nu pot fi rezolvate individual de statele membre si in acelasi timp sa nu se amestece in acele chestiuni care pot fi solutionate la nivel regional sau national.

  Dupa votul pentru iesirea din UE dat in majoritate de cetatenii Marii Britanii s-au ridicat semne de intrebare legate de viitorul blocului comunitar.

  Sursa  http://www.ziare.com/europa/ue/propunere-la-varful-ue-comisia-europeana-sa-fie-inlocuita-cu-un-guvern-european-1427817
  ===========================================

  0 0
  Islanda este o ţară insulară nordică aflată între Atlanticul de Nord şi Oceanul Arctic şi s-a aflat sub suveranitate daneză până la 1 decembrie 1918. Recent, a intrat în lumina reflectoarelor datorită echipei de fotbal care a făcut minuni la Campionatul European de Fotbal 2016 unde a reuşit să ajungă până în sferturile competiţiei, unde a fost învinsă de echipa naţională de fotbal a Franţei, gazda turneului.

  Ţara a contemplat falimentul cu opt ani în urmă, dar şi-a revenit spectaculos şi, cu toate că nu face parte din Uniunea Europeană, are o soliditate economică foarte bună (creştere economică de 3,5% şi şomaj de 4%). Soluţia a fost cura de austeritate însă spre deosebire de ţări precum Grecia sau Spania, Islanda a compensat majorările de impozite devalorizând moneda sa, fapt care a stimulat exporturile. Istoric, economia Islandei a depins mult de pescuit, care încă furnizează 40% din veniturile din exporturi şi implică 7% din forţa de muncă, potrivit Wikipedia.

  Islanda nu are armată, iar conform Indicelui Global al Păcii⁠, Islanda este cea mai paşnică ţară din lume, datorită lipsei forţelor armate, criminalităţii reduse, şi nivelului ridicat de stabilitate socio-politică.
  Cu toate acestea, Islanda este o ţară unde locuitorii îşi încuie rar casele şi maşinile, potrivit unui turist care a povestit experienţa sa pe site-ul googlygooeys.com

  Islanda nu are niciun local McDonalds. Toate au fost închise in timpul crizei din 2009 şi nu s-au mai deschis.De asemenea, nu există cazinouri, Starbucks şi nici autostradă, potrivit economistului Magnús Sveinn Helgason

  "Azi 90%, poate peste 90% din casele din Islanda sunt încălzite cu apă geotermală. Avem sere încălzite: aproximativ 20 de hectare de sere în Islanda", a declarat Arni Ragnarsson, inginer geotermalist, pentru Digi 24. Astfel încãlzirea unui apartament se face la preţul unui abonament de revistă. "Ziarul mă costă 40 de euro în fiecare lună, iar încălzirea casei (200 mp - n.n.) costă 50-55 euro pe lună", a precizat dr. Pall Valdimarsson, profesor geotermalist.  Înainte ca vulcanul Eyjafjallajökull să erupă, turismul în Islanda era aproape inexistent. "De atunci creşterea a fost incredibilă. Ne aşteptăm ca şi anul acesta să avem o creştere a turişitilor de 20-30%. Avem în jur de 1,5 milioane de vizitatori pe an.", spune Inga Hlín Pálsdóttir, director al Promote Iceland, pentru The Guardian.

  Numărul turiştilor care vizitează ţara este mai mult decât dublu faţă de numărul total al locuitorilor. Turismul generază o treime din PIB-ul ţării şi a depăşit vneiturile aduse de pescuit.

  "Te urci în maşină şi în 15 minute ajungi în natură. Nicio altă ţară nu poate oferi asta", spune şi jurnalistul Egill Helgason.

  Astăzi, Islanda cunoaşte o creştere viguroasă, şomajul este aproape inexistent, iar datoria publică a revenit anul trecut la nivelul din 2009. Drept rezultat, Islanda este a treia cea mai fericită ţară, potrivit ultimului studiu ONU.

  Situaţia s-ar putea schimba însă, potrivit ultimelor cifre publicate de OCDE: creşterea consumului ar putea încetini la 2,8% în 2017, de la plus 5,2% în 2016, iar avansul investiţiilor la 1,9%, de la 18,8% în 2016. Acest lucru ar urma să genereze un risc de supraîncălzire, în opinia FMI.  ==================================================

  0 0


   
  Liviu Dragnea:
  PSD nu va face guvern cu PNL

  Președintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a declarat vineri seara că, atât timp cât el va conduce partidul, PSD nu va face o alianță cu PNL și nu va vota un guvern tehnocrat.

   El a menționat că social-democrații au încheiată o alianță cu ALDE, împreună cu care speră să facă o majoritate și să formeze guvernul după alegerile din toamnă, chiar și în situația în care PSD nu va avea 50% din voturile electoratului.

  "Ce vă pot spune foarte clar este că PSD nu va face guvern cu PNL. Chiar dacă este dezamăgit și domnul Ponta, chiar dacă este dezamăgit și domnul Tăriceanu. PSD-ul nu face (alianță, n.r.) cu PNL-ul. Și aș vrea să închidem subiectul ăsta din punctul de vedere al PSD. PSD are o alianță cu ALDE, care nu se rupe", a spus președintele PSD la Antena 3.

  Liviu Dragnea a mai spus că s-a 'cam săturat' să dea răspunsuri la știri bazate 'pe lucruri care nu există', afirmând că în situația în care colegii săi vor înțelege cine sunt adversarii, atunci PSD și ALDE vor obține mai mult de 50% în alegeri.

  "Și dacă colegii mei, prietenii mei, înțeleg că adversarii noștri sunt cu totul alții, nu noi între noi, atunci vom câștiga cu mult peste 50%, PSD și ALDE, la alegerile parlamentare. PSD, cât timp voi eu președinte, nu face guvern cu PNL. Este exclus. PSD nu va vota un guvern tehnocrat. Este exclus. Și sunt absolut convins că PNL nu poate forma o majoritate după alegeri. Asta înseamnă că majoritatea se va forma în jurul PSD. Asta cred eu acum", a concluzionat Liviu Dragnea.

  AGERPRES/(A, AS — autor: Sorin Blada, editor: Mirela Bărbulescu, editor online: Ada Vîlceanu)

  Sursa http://www.agerpres.ro/politica/2016/07/08/liviu-dragnea-psd-nu-va-face-guvern-cu-pnl-23-44-16
  ------------------------------------------------------------------------------------

  0 0


  Rezultate surprinzatoare obtinute de Mihai Gadea si Rares Bogdan.
   Campanie de succes la televiziunile puscariasilor 

  Antena 3 duce de cateva saptamani bune o campanie furibunda in favoarea gratierii unor pedepse, sustinuta si de Realitatea TV. Ambele televiziuni au pe cineva de scos. Gadea, Ciuvica&co pe Dan Voiculescu. Rares Bogdan, Cozmin Gusa&co pe Maricel Pacuraru. Desi aparent se detesta, cele doua televiziuni se potenteaza reciproc pe un subiect de interes comun: justitia. Cand Tavi Hoandra a atacat-o incalificabil pe ministrul justitiei, Raluca Pruna, in urma cu o saptamana, Gadea l-a laudat pentru isprava difuzand integral monologul colegului sau despre "crimele din puscarii".

  De notat ca Realitatea nu si-a aparat detinutul asa cum a facut-o Antena 3, cand dosarul se afla in stare de judecata. Acum insa diferentele s-au sters. Ambele au devenit televiziunile oficiale ale puscariilor din Romania.

  Campania s-a intensificat si a atins apogeul dupa ce ministrul justitiei, Raluca Pruna, a declarat, intervenind intr-o emisiunea lui Tavi Hoandra, ca gratierea ar putea fi una din solutiile  propuse pentru a rezolva problema supraaglomerarii din inchisori. A fost o eroare, am explicat in textul Cum golim inchisorile si de ce putem face asta si fara gratiere

  Dar declaratiile ministrului justitiei (fara precedent pe o tema atat de delicata) au dat sperante tuturor.

  Antena 3 si-a concentrat campania pe cazul unei mame care ar fi furat din supermarket pentru fiica ei, folosindu-se de drama minorului pentru a umaniza la maxim actul de gratiere. Apogeul abjectiei a fost atins luni seara, cand  fetita de zece ani a fost pusa sa vizioneze in direct un  pseudo-interviu cu mama ei in timp ce Gadea explica faptul ca in Italia de pilda un astfel de caz n-ar fi pedepsit penal. Intre timp, ziarul Adevarul dezvaluise ca femeia condamnata "doar pentru ca a furat un salam si o bucata de cascaval" pentru fetita ei mai fusese de fapt condamnata pentru furt, s-a sustras cercetarii si furase mai multe bunuri, nu doar mancare.

  In lupta pentru gratiere au fost aruncate insa toate resursele, nu doar cele mediatice. Site-ul Luju a anuntat duminica, 10 iulie, ca "un grup de ONG-uri a depus la Ministerul Justitiei un proiect de lege pentru amnistierea unor infractiuni si gratierea colectiva a unor pedepse".  Alta manipulare, deoarece la o simpla intrebare adresata Ministerului Justitiei in legatura cu  numele acestor ONG-uri, raspunsul a venit previzibil: "Referitor la solicitarea dumneavoastră din data de 12 iulie 2016, vă informăm că am primit de la Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzului Statului (FACIAS) o petiție care este în curs de soluționare." Deci nu vorbim de un grup de ONG-uri, ci de unul singur, cel infiintat de Dan Voiculescu. FACIAS propune, intre altele, si gratierea partiala a pedepselor mai mari de zece ani, unde se incadreaza si Voiculescu.

  De cealalta parte, Realitatea TV, prin Rares Bogdan, a continuat luni seara sa denunte conditiile din inchisorile romanesti si chiar sa ameninte cu plangere penala conducerea Administratiei Nationale a Penitenciarelor pe motiv ca nu pun in aplicare solutiile propuse de Avocatul Poporului. Bogdan l-a ridicat in slavi pe Victor Ciorbea, caruia i-a multumit public pentru raportul despre penitenciare. Tot luni, Rares Bogdan a atacat procurorul DNA care l-a adus la audieri pe un inalt prelat ortodox, mitropolitul Laurentiu Streza.

  Toata aceasta campanie, plus eroarea ministrului justitiei de a anunta ca va propune gratierea ca solutie pentru conditiile proaste din penitenciare si anuntul inexact ca Romania risca sa plateasca amenzi de 80 de milioane de euro din cauza supraaglomerarii din inchisori, au avut ca efect un protest la Rahova si o revolta izbucnita la penitenciarul de la Iasi. Presa locala difuzeaza imagini cu rudele detinutilor care au prins din zbor ideea agiata la televiziuni si de ministrul justitiei agitand pancarde cu "gratierea".

  Toate acestea sunt eforturi demne de o cauza mai buna, numai ca lumea s-a cam speriat pe buna dreptate. Lucrurile au ajuns iarasi mult prea departe. Greu de crezut ca gratierea va mai figura printre solutiile propuse de Ministerul Justitiei dupa tot iuresul facut de Voiculescu&co. Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, trebuie sa inchida si sa opreasca urgent orice fel de dezbateri sau discutii despre gratiere ca solutie la supraaglomerarea din inchisori inainte de a lua foc tot sistemul penitenciar. Daca o va face, va aparea ca promotorul intereselor lui Voiculescu in Guvernul Ciolos. Nu cred ca doreste sa se intoarca la Bruxelles la brat cu Serban Nicolae. Doar el mai are curajul sa promoveze in Parlament proiecte de legi cu amnistii si gratieri.

  In rest, Voiculescu poate sa-i scrie mai departe ministrului justitiei misive ironice pe hartie velina daca asta-l racoreste pe caldurile astea, dar ma tem ca nu-l va ajuta la nimic.  Dimpotriva, as zice. Tot ce face azi se intoarce impotriva lui, cum s-a intamplat de altfel tot timpul. Televiziunile puscariasilor au reusit sa arunce penitenciarele in aer. E un succes incontestabil. (Vezi fotogalerie in Ziarul de Iasi)  Rezultatul surprizator este ca tocmai si-au compromis sansele de a convinge publicul ca gratierea e un lucru bun. Nimeni nu se simte foarte linistit vazand imaginile de la Iasi cu puscariasi urland doua zile la rand pe acoperisul inchisorii si cu rudele borfasilor tipand ca vor sa-si ia infractorii acasa. Nimeni intreg la cap nu doreste sa deschida puscarii intr-o tara sleita de hotie. Orice guvern sau partid care sustine oficial termina prost.

  Evident, pe Voiculescu l-a scos din minti si ordonanta care i-a aruncat la cos cele zece capodopere scrise la Rahova. Ministrul justitiei, Raluca Pruna, le-a diminuat masiv scriitorilor sansa unei liberari conditionate. Daca ne uitam cu atentie in sentinta lui Voiculescu, intelegem mai bine de unde atata agitatie. In mod normal, pedepasa se reduce la jumatate tinand cont de varsta si la o treime daca se adauga zilele muncite. Numai ca nu stim sigur cat a muncit pe bune si cat l-au pontat din pix, dat fiind ca s-a lacomit.

  Ce-l ingrozeste pe Voiculescu pe buna dreptate e perspectiva de a mai sta cativa ani buni la Rahova, plus ca risca sa-l ajunga din urma si condamarea in dosarul de santaj. De aici toata isteria cu gratierea, dar iarasi observ ca Voiculescu face ce stie el mai bine. E gata sa dea foc la tara ca sa-si scape el pielea. Adica sa deschida larg usa puscariilor sperand ca se va strecura si el cumva afara, dar ceva imi spune ca iarasi i-a iesit exact pe dos.

  Citeste mai multe despre   

  Sursa:  http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-21153157-rezultate-surprinzatoare-obtinute-mihai-gadea-rares-bogdan-campanie-succes-televiziunile-puscariasilor.htm
  -------------------------------------------------------- 
   http://stiri.tvr.ro/ministrul-justitiei--raluca-pruna--la-telejurnal--nu-putem-rezolva-conditiile-din-penitenciare-prin-gratierea-unor-persoane_76400_video_122377.html
  ----------------------------------------
  Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, la Telejurnal:  
  Nu putem rezolva condiţiile din penitenciare prin graţierea unor persoane

  Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a fost miercuri seara în direct la Telejurnal, pentru a vorbi despre situaţai din ultimele zile din penitenciare.

  Ministrul Justiţiei crede că graţierea sau amnistia nu pot rezolva problemele din penitenciare.  Raluca Prună a explicat în direct la Telejurnal că şi alte state au folosit graţierea, iar statistica arată că asta nu a dus la rezolvarea problemelor. Ministrul Justiţiei a anunţat că va lansa o dezbatere publică privind situaţia din penitenciare.

  O graţiere rezolvă problema aici şi acum. Noi trebuie să ne asigurăm că în penitenciare avem condiţii demne, indiferent de cine cum intră în penitenciar, a subliniat Raluca Prună.

  Ministrul Justiţiei a făcut din nou apel la deţinuţi, să nu escaladeze situaţia, pentru că asta nu va aduce o rezolvare mai grabnică a problemelor lor, dar şi la mass media, să nu inflameze situaţia prin modul în care transmite ceea ce se întâmplă. Raluca Prună a precizat că totul a pornit de la un caz singular (un deţinut care a dat foc celulei). 

  Declaraţiile Ralucăi Prună, ministrul Justiţiei, la Telejurnal:
  • De la începutul acestor proteste conlucrez cu ANP pentru a fi informată
  • În acest moment avem informaţii că sunt proteste în 10 penitenciare, dar nu se ştie numărul exact
  • Sunt multe persoane care au refuzat masa
  • Avem o problemă de sistem în penitenciare, e o problemă gravă
  • Între 2000 şi 2004 am vizitat aproape toate penitenciarele
  • Situaţia nu s-a schimbat foarte mult, este gravă
  • Apelul meu pentru persoanele aflate în detenţie este că nu e în interesul lor să escaladeze această situaţie
  • Am făcut apel la încă puţină răbdare
  • Cei din penitenciare sunt pregătiţi pentru această situaţie
  • Lucrătorii din penitenciare - şi pentru ei e o situaţie grea
  • Unii deţinuţi s-au urcat pe acoperiş, alţii şi-au incendiat camera
  • 3 iulie e momentul în care o persoană aflată în detenţie şi-a incendiat camera
  • Am discutat cu cei aflati in camerele alăturate şi mi-au spus că nu a fost niciun protest
  • Totul a pornit de la un caz singular
  • Persoana respectivă era sub un tratament medical
  • Multi deţinuţi fumează, deci e posibil ca, dacă ai o brichetă, să-ţi incendiezi camera
  • E regretabil, iar mesajul meu ca ministru al Justitiei este că avem o situaţie gravă
  • Deschid o dezbatere publică, o consultare
  • Despre amnistie şi graţiere: graţierea nu este o optiune pentru mine, am declarat asta după preluarea mandatului
  • Nu putem rezolva condiţiile din penitenciare graţiind persoane
  • Au graţiat şi alte state şi statistica ne arată că aceasta nu este o soluţie
  • O graţiere rezolvă problema aici şi acum
  • Noi trebuie să ne asigurăm că penitenciare avem conditii demne indiferent de cine cum intră în penitenciar
  • Înainte de a ajunge la graţiere există alte mijloace
  • Dar nu vreau să anticipez nimic din dezbaterea publică
  • E posibil ca, pe un fond de emoţie, noi înşine să escaladăm situatia
  • Eu noi voi lua decizii populiste pe acest fond emoţional, fără dezbatere publică
  • Eu am fost invitată de premierul Cioloş în acest guvern, e o funcţie temporară
  • Eu pot pleca oricând îmi cere premierul
  • Despre demisia pe care a cerut-o directorului ANP: Am cerut demisia directorului ANP şi după aceea am constatat că avem nişte reguli care spun că, în fiecare an, performanţele unui funcţionar sunt evaluate
  • Persoana despre care vorbim a fost evaluată ca având o performanţă excepţională
  • M-am gândit că nu are rost să forţez norma de drept folosită în România
  Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a declarat în cursul acestei zile, legat de situaţia din penitenciare, că ştie care sunt problemele, iar acestea    datează de peste 20 de ani.

  Ministrul Justiţiei  a subliniat că sunt necesare măsuri imediate care să corecteze precaritatea din sistem, care să rezolve supraaglomerearea, chestiunile stabilite prin norme cu privire la harnă, la accesul la muncă, la asistenţa medicală şi la pregătirea reintegrării sociale a persoanelor aflate în detenţie.

  Sursa:  http://stiri.tvr.ro/ministrul-justitiei--raluca-pruna--la-telejurnal--nu-putem-rezolva-conditiile-din-penitenciare-prin-gratierea-unor-persoane_76400.html
  -----------------------------------------------------------------------------------------------

older | 1 | .... | 36 | 37 | (Page 38) | 39 | 40 | 41 | newer