Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Showcase


Channel Catalog


Channel Description:

blogul care calca pe nervii multora|puncteaza si subliniaza esentialul|un blog cu subiecte fierbinti... de prin presa... adunate! Nu pot ramane indiferent... cand ţara fierbe!Subiectul fierbinte al zilei, vazut de mine!

older | 1 | .... | 35 | 36 | (Page 37) | 38 | 39 | .... | 41 | newer

  0 0


  Traian Basescu: Am fost informat ca sunt suspect pentru spalare de bani

  Traian Basescu  a anuntat, miercuri, ca este suspect pentru spalare de bani in forma continuata legat de achizitia unui teren si a unei case in anii 2000 si respectiv 2002.
  Parchetul a intocmit dosarul de la o sesizare din 2014 a Grupului pentru Investigatii Politice (GIP), condus de Mugur Ciuvica, si se bazeaza pe acuzatiile unor martori, inscrisuri bancare si rapoarte ale Oficiului de combatere a spalarii banilor.

  "Printr-o adresa a ICCJ am fost informat ca sunt suspect pentru spalare de bani in forma continuata legat de achizitia unui teren si a unei case in anii 2000 si respectiv 2002, urmare a unei reclamatii facuta de domnul Ciuvica", scrie pe Facebook Traian Basescu.

  Fostul presedinte a tinut sa precizeze ca nu a fost inca citat la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

  Traian Basescu, 68 de dosare in 10 ani: Cate mai sunt de actualitate

  "Pentru corecta informare aduc la cunostinta ca in acelasi dosar, prin REZOLUTIA din 25 iunie 2012 a PICCJ s-a dispus neinceperea urmaririi penale. Acest dosar a fost redeschis in 2015 la solicitarea PICCJ. Pentru moment nu am fost citat la PICCJ. Cu certitudine, imediat ce voi fi citat ma voi prezenta in fata procurorului de caz", a subliniat Traian Basescu.

  Surse judiciare citate de News.ro sustin ca Traian Basescu a fost pus sub acuzare pentru spalare de bani in dosarul privind un teren din cartierul Primaverii din Capitala pe care fostul presedinte l-ar fi obtinut cand era primar al Capitalei si i l-ar fi vandut omului de afaceri Costel Casuneanu.

  Sursele citate afirma ca dosarul a fost in urma cu mai multi ani in ancheta procurorilor Sectiei de urmarire penala si criminalistica din Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ), dar ulterior, dupa cercetari, a fost inchis.

  In urma unor informatii venite de la Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, dosarul a fost redeschis, fiind vizati atat Traian Basescu, cat si Costel Casuneanu, context in care au fost audiate numeroase persoane, au precizat sursele citate.

  "In urma cu aproximativ doi ani, ONPCSB a remis un raport PICCJ pe baza caruia procurorii au stabilit ca poate fi redeschisa urmarirea penala in acest caz, pe numele celor doi", au precizat sursele citate.

  Nou dosar penal pe numele lui Traian Basescu: Acuzatii din vremea cand era primar al Capitalei

  De asemenea, Traian Basescu este vizat in acest dosar si de o fapta de spalare de bani in ceea ce priveste modalitatea de achizitionare a unui autoturism Mercedes 500. Potrivit surselor citate, Basescu ar fi cumparat la un pret foarte mic si imediat ar fi vandut la un pret foarte mare acest autoturism de lux.

  "Mai precis, Traian Basescu a cumparat o masina de lux Mercedes 500 SEL de la omul de afaceri. la un pret foarte mic, infim. Apoi a vandut aceasta masina aceluiasi om de afaceri, iar acesta din urma a oferit un pret marit exagerat", au mai aratat sursele citate.

  Romania Curata prezinta cronologia tranzactiilor considerate suspecte:

  - 9 august 2000: Traian Basescu cumpara un teren de 3.700 de metri patrati in Aleea Privighetorilor 86, cartierul Baneasa, cu 1.483.244.000 lei vechi, adica aproximativ 70.000 de dolari (in vara lui 2000, un dolar era in jur de 21.000 de lei vechi -n.r.) Suma ar fi fost achitata in numerar. Provenienta ei nu poate fi justificata, sustine procuroarea Elena Iordache. In aceeasi zi, la acelasi notar, omul de afaceri Costel Casuneanu cumpara un teren invecinat, cu o suprafata similara, la un pret de 3 ori mai mare, considerat pretul pietei.

  - 15 octombrie 2002: Traian Basescu vinde terenul din Aleea Privighetorilor 86 catre Gabriela Blaj din Oituz, cumnata si asociata omului de afaceri Costel Casuneanu, cu 12.004. 212.620 lei vechi, adica peste 300.000 de dolari (in 2002, un dolar ajunsese in jur de 39.000 de lei vechi -n.r.). Basescu ar fi primit 110.000 de dolari in numerar si 8.285.000.000 lei vechi prin transfer bancar de la Gabriela Blaj.

  Femeia primise acesti bani in aceeasi zi, tot prin transfer bancar, de la cumnatul Costel Casuneanu. Acesta luase la randul lui o parte din bani, 7.293.000.000 lei vechi, de la compania sa de constructii de drumuri PA & CO International si o alta parte, 1.006.415.000 lei vechi, dintr-un schimb valutar.

  - 21 octombrie 2002: Traian si Maria Basescu cumpara de la Virgil si Mariana Gheteu o vila situata pe Soseaua Bucuresti Ploiesti 137 B, cu 280 de mii de dolari. Potrivit procuroarei, banii ar fi fost achitati in numerar, iar provenienta nu ar fi fost justificata, avandu-se in vedere ca in acea perioada din conturile familiei Basescu de la BCR, ING si RBS Bank nu ar fi fost retrase sume de bani.

  - 12 noiembrie 2002: Vila a fost donata Ioanei Basescu, fiica cea mare a fostului presedinte al Romaniei.

  - 10 iunie 2003: Traian Basescu transfera banii din vanzarea terenului din Primaverii in contul fiicei sale, Ioana, deschis la ABN Amro Bank. Ea ar fi folosit parte din acesti bani pentru cumpararea unui imobil.

  - 17 noiembrie 2003: Ioana Basescu scoate 90.000 de dolari din bani pimiti de la tatal ei.

  - 6 iunie 2005: Ioana Basescu transfera 40.700 de dolari inapoi in contul tatalui ei.

  - 20 aprilie 2006: Gabriela Blaj vinde terenul cumparat in 2002 de la Basescu cumnatului ei, Costel Casuneanu, pentru aproape 300.000 de euro.

  In aprilie 2013, omul de afaceri Costel Casuneanu a fost condamnat la patru ani cu suspendare in dosarul de coruptie al fostului senator PSD Catalin Voicu. Casuneanu este judecat pentru dare de mita si in dosarul primarului suspendat al Bacaului Romeo Stavarache.

  Sursa:
   http://www.ziare.com/basescu/dosar/traian-basescu-suspect-pentru-spalare-de-bani-1418111
  -----------------------------------------------------------------------------------------------
  Cititi si aici:
  ===============================

  Elena Udrea: Basescu a fost avertizat, mai direct sau mai voalat, sa stea in banca lui si sa nu candideze 

  ========================

  ===================================


  0 0


  Dupa Marea Britanie, 
  Germania anunta si ea ca vrea sa taie ajutoarele sociale pentru romani si bulgari.

  Germania vrea sa limiteze drastic ajutoarele sociale pentru imigrantii veniti din alte tari ale UE, urmand astfel exemplu Marii Britanii. Masura i-ar viza in special pe imigrantii din tarile Europei Centrale si de Est, inclusiv Romania si Bulgaria.

  Potrivit proiectului de lege elaborat de ministrul social-democrat al muncii german, Andrea Nahles, dezvaluit joi in presa, imigranti proveniti din alte tari ale UE, care locuiesc in Germania, nu vor mai primi ajutoare sociale daca nu vor munci, relateaza Agerpres, citand AFP.

  Textul, foarte criticat de opozitie, prevede ca imigrantii intraeuropeni fara loc de munca sa nu poata accede la ajutoarele publice decat dupa cinci ani de sedere in Germania. Andrea Nahles a dat asigurari ca acest proiect de lege corespunde “practicii curente”, acest termen de cinci ani fiind “in toata Europa un termen de rigoare”.

  Cei care vor fi in viitorul apropiat exclusi de la ajutoarele sociale vor putea pretinde, cu toate acestea, o alocatie tranzitorie de o luna, acordata o singura data si destinata sa acopere cheltuieli elementare (hrana, intretinere, locuinta).

  Acordarea unui ajutor in vederea intoarcerii in tarile de origine este de asemenea prevazut. Aceste masuri, care trebuie sa mai fie adoptate de Consiliul de ministri si validate de parlamentari, constituie ecoul revendicarilor premierului britanic David Cameron, in campanie impotriva “Brexit”-ului si care vrea sa reduca numarul de imigranti intraeuropeni care vin in Marea Britanie.

  Masura, una controversata si considerata discriminatorie in ceea ce priveste principiul european al liberei circulatii, ingrijoreaza tarile din Europa Centrala si de Est, ai caror cetateni sunt vizati.

  Berlinul s-a opus multa vreme unei asemenea masuri, inainte de a decide o schimbare in aceasta privinta, dupa ce Tribunalul federal pentru probleme sociale a decis, la sfarsitul lui 2015, ca orice cetatean din UE, chiar si unul fara loc de munca, sa aiba dreptul de a beneficia de ajutoare sociale dupa sase luni.

  Aceasta decizie a declansat o dezbatere in Germania si a suscitat ingrijorarea comunitatilor, care finanteaza ajutoarele sociale si se tem ca ea ar putea atrage cetateni din tari ale UE unde nivelul de trai este mult inferior celui din Germania, cum sunt Romania si Bulgaria.

  Andrea Nahles a propus modificarea legii in sensul inaspririi conditiile pentru acordarea acestor ajutoare.

  "Nu exista uniune sociala in Europa", a mai notat Nahles. “Orice cetatean roman este binevenit. Insa daca este vorba de a primi alocatii sociale care nu se sprijina pe o munca depusa, atunci eu sunt de parere ca este acceptabil ca el (cetateanul roman) sa se intoarca in tara sa”, a subliniat ea.
   
  Sursa  http://stirileprotv.ro/stiri/international/dupa-marea-britanie-germania-anunta-si-ea-ca-taie-ajutoarele-sociale-pentru-romani-si-bulgari.html

  0 0


  „Hristos a Înviat/ Adevărat a Înviat” este o formă de salut creştinească utilizată timp de 40 de zile, de la Paşti până la Înălţare. Este cea mai scurtă, cea mai concisă mărturisire creştină care există! O superbă doxologie!


  Ţăranul nu era şi nu este un mare teolog, un atent specialist al celor sfinte. El crede simplu, trăieşte! Iar atunci când este salutat aproape interogativ: „Hristos a Înviat?!”, el răspunde simplu, pur şi curat: „Adevărat a Înviat”. Nu are dubii sau ifose de intelectual. El crede cu tărie. El ştie ancestral, simte că Învierea este punctul central al creştinismului, piatra de temelie a credinţei în Fiul Omului. Pentru că ne spune Sfântul Apostol Pavel: Dacă nu ar fi înviat Hristos, zadarnică ar fi fost credinţa noastră!

  Fără Înviere, creştinismul se alătură probabil altor curente filozofice, altor religii obscure... Ce-ţi oferă religia, la urma urmei? Un cod de morală, o despărţire a binelui de rău, dar şi o speranţă. Încrederea într-o nouă viaţă după cea pământească.

  Fără mormântul gol, fără biruinţa asupra morţii, Iisus Hristos ar rămâne un mare înţelept, nu un Mântuitor. Salutul-mărturisire „Hristos a Înviat/ Adevărat a Înviat” e cu atât mai frumos cu cât vorbeşte despre Hristos, despre Mântuitor la prezent. Învierea este un fapt actual, este repetitivă. Nu-i o banală tradiţie, un ritual sau o comemorare a unui fapt istoric. Ci un prezent continuu! Hristos ne este contemporan. Fiul lui Dumnezeu se jertfeşte permanent pentru noi! Adevărat a Înviat! Să aveţi parte de Învierea lui Iisus Hristos!

  Sursa:  http://www.evz.ro/adevarat-a-inviat.html

  0 0


  Victor Ponta poate să fie președinte al Camerei Deputaților,poate fi din nou prim-ministru, poate fi orice, a declarat miercuri vicepreședintele PSD, Gabriela Firea, adăugând că întrebarea este dacă fostul premier va dori să preia un mandat la șefia Camerei de doar trei luni. 
   
  Întrebată dacă Victor Ponta îl poate înlocui pe Valeriu Zgonea atât ca președinte al Camerei Deputaților, cât și în partid, Firea a arătat că, dacă fostul premier dorește, va avea sprijin în acest sens din partea colegilor.

  "Dacă Victor Ponta va dori acest lucru (n.r. președinția Camerei Deputaților) sunt convinsă că va avea sprijin din partea colegilor. Și în zilele trecute a vorbit cu președintele Liviu Dragnea, mâine merg împreună la Slatina pentru lansarea candidaților. Eu doar mi-am pus întrebarea aseară, și o repet, dacă va dori domnul Ponta să preia un mandat atât de scurt — pentru că este vorba de trei luni de lucru, pentru că lunile iulie și august sunt luni de vacanță parlamentară. Asta cred că este o întrebare pe care și-o pune și domnia sa", a spus senatoarea PSD, la România Tv.

  Ea a subliniat că Victor Ponta nu a plecat niciodată din politică, ci doar nu mai are, în prezent, funcții."Pentru că a decis să-și dea demisia într-un context delicat și a plecat de la guvern în mod nedrept, pentru că nu el era de vină pentru ce s-a întâmplat cu tragedia de la Colectiv (...) Victor Ponta este în acest partid de peste 20 de ani, a pornit de jos, a fost șeful organizației de tineret, deputat, președinte de partid, prim-ministru, cel mai bun prim-ministru, și are toate șansele să continue la fel și în perspectivă. Nu văd motivul pentru care ar pune punct carierei sale politice. Nu are de ce să-ți încheie cariera politică. Poate să fie președinte al Camerei Deputaților, poate să fie în toamnă din nou prim ministru, poate să fie orice", a completat Gabriela Firea. 

  Întrebată dacă Victor Ponta poate să fie și președintele PSD, senatoarea a arătat că "în politică e bine să nu spui 'niciodată, niciodată'". "Deocamdată avem un președinte în persoana lui Liviu Dragnea, ales într-un congres, statutar. Nu putem să facem supoziții acum și să speculăm ce se va întâmpla la sfârșitul anului sau anul viitor. La momentul potrivit vom lua deciziile cele mai bune pentru partidul pe care îl reprezentăm", a adăugat ea.

  AGERPRES/(A/AS — autor: Cătălina Matei, editor: Cristina Tatu, editor online: Adrian Dădârlat)

  Sursa:  http://www.agerpres.ro/politica/2016/05/04/gabriela-firea-victor-ponta-poate-sa-fie-presedinte-al-camerei-deputatilor-poate-fi-din-nou-prim-ministru-22-04-17
  ----------------------------------------------------------------  ----------------------------------------------------------------

  0 0


  Tăriceanu: 
  Nu se poate ca agenda Parlamentului să fie dictată de Procuratură în România 

   Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, vineri, la Suceava, că Parlamentul este supus unor ''presiuni permanente din partea Ministerului Public'', apreciind că nu trebuie ca Procuratura ''să dicteze agenda Parlamentului''în România. 
   ''În momentul de față noi discutăm despre statul de drept în România, dar este o caricatură ceea ce se întâmplă în România. Adică instituția fundamentală democratică este supusă unor presiuni, atacuri și critici permanente din partea Ministerului Public, din partea unei autorități judecătorești, într-o manieră care este inacceptabilă. Nu se poate ca agenda Parlamentului să fie dictată de Procuratură în România, decât dacă vrem să adoptăm modelul sovietic de democrație și modelul rusesc actual în care serviciile secrete și Procuratura conduc țara'', a spus Tăriceanu. 

  Acesta a subliniat că ''trage un semnal de alarmă serios''în legătură cu această problemă.
  ''România se pare că se îndreaptă către această formulă. Așa zișii apărători ai statului de drept sunt niște oameni care nu înțeleg că derapajele democratice și excesele la adresa drepturilor și libertăților cetățenilor într-o bună zi o să le amenințe inclusiv existența lor (...) Acest punct de vedere nu e punctul meu de vedere.

  Văd ce spun asociațiile judecătorilor din România. Uitați-vă, semnalele de alarmă pe care le trag. Uitați-vă, decizia CCR care spune că serviciile au ajuns să îndeplinească rolul de organ de anchetă judiciară, ca nicăieri în lumea democratică. Lucrurile astea nu vă șochează puțin, nu vă pun probleme de conștiință până la urmă?'', a arătat Tăriceanu.

  În opinia președintelui Senatului, se deschide drumul către o formulă de putere autoritară, dacă se slăbește puterea Parlamentului.

  ''Dacă o să slăbim din ce în ce mai mult puterea Parlamentului, atunci drumul către un soi de formulă de putere autoritară este deschis'', a avertizat Tăriceanu.

  AGERPRES/(A — autor: Silvia Marcu, editor: Elena Stanciu, editor online: Anda Badea)

  Sursa:  http://www.agerpres.ro/politica/2016/05/06/tariceanu-nu-se-poate-ca-agenda-parlamentului-sa-fie-dictata-de-procuratura-in-romania-21-41-46
  -----------------------------------------------------------------

  0 0


  Studiu privind calitatea crenvurștilor
    
  42% dintre crenvurștii analizați sunt colorati cu carmin!
  Studiul privind calitatea crenvurștilor face parte din Campania Națională de Informare și Educare: ”Hrană sănătoasă – o investiție pe termen lung în sănătatea noastră”. Prin această campanie, Asociaţia Pro Consumatori (APC) își dorește să promoveze un stil de viață sănătos și să tragă un semnal de alarmă în privința unor produse alimentare bogate în sare, zahăr și grăsimi și a unor aditivi alimentari care prezintă un risc ridicat asupra sănătății consumatorilor.

  Asociația Pro Consumatori (APC) a achiziționat din marile structuri comerciale (hipermarketuri/supermarketuri) 43 tipuri de crenvurști, în vederea realizării unui studiu prin care să atragă atenția în ceea ce privește conținutul acestor produse și potențialele efecte asupra sănătății consumatorilor. Au fost analizate sortimente de crenvurști fabricate/distribuite de către: Angst, Golfera Italia, Sutter Germania, Aldis, Reinert, Transavia, Prodprosper, Unicarm, Pick Ungaria, Ifantis, Mega Image, Perfec Poultry Slovenia, CrisTim, Zaklady Polonia, Zimbo Ungaria, Auchan, Agil, C+C, AIA Italia, Cora, Elit, SaGa Foods Ungaria, Meda, Lidl, Penny, Kaufland, Fox, Carrefour, Jumbo, Macromex, Caroli, Goodies Meat Production, Campofrio și Prime Food Polonia.

  Conform dicționarelor, crenvurștii sunt mezeluri din carne, sub formă de cârnat subțire, din carne de vită și slănină tocate foarte fin și trase în mațe de oaie sau  membrane din material plastic, cel mai adesea prezentate în pereche; denumirea este germană, de la Krenwürstchen (pronunțat crenviurștăn). Se servesc calzi, cu muștar sau cu murături ori cu salate; alături, pâine proaspătă! Iar dacă sunt nemțești, alunecă cel mai bine cu bere!!!

  Doleanțele consumatorilor găsesc treptat ecou și în rândul acelor antreprenori care dovedesc profesionalism, responsabilitate și conștiință, ba chiar și în rândul decidenților politici care sunt sensibili la marile riscuri pe care le prezintă alimentele tot mai denaturate din oferta comercială contemporană. Sunt deci primite cu speranță vie anunțurile guvernanților referitoare la intențiile lor hotărâte de a sprijini inițiativa revenirii la rețetele bune și sănătoase de acum o jumătate de veac. Dar câtă încredere pot avea consumatorii în aceste angajamente?! Mai credibile sunt inițiativele concrete ale unor producători care aduc produse „adevărate“ în magazinele lor, însă la prețuri care îi fac pe cei mai mulți consumatori…doar vizitatori.

  O amplă mișcare a consumatorilor este centrată pe rețetele de casă, profesioniste, sănătoase, de bună tradiție. Într-o astfel de rețetă, „germană“, găsim: carne macră de porc și de vită, slănină, ouă, lapte, diverse condimente; pasta se trage în mațe de oaie, iar tehnologia presupune, după posibilități și rigorile alimentare respectate de fiecare, afumare sau doar zvântare, pasteurizare etc. și păstrare la frigider (o săptămână) sau la congelator, porționat, pentru a avea oricând produse sigure, bune, sănătoase. Mai toate rețetele de casă stăruie asupra frământării îndelungate a pastei reci (foarte reci, obținută prin adăugarea de gheață pisată) cu blendere care s-au instalat în mai toate bucătăriile, pentru a obține finețea și aerarea specifice acestui produs. Unii consumatori, cu o bună înțelegere a lucrurilor, sfătuiesc corect pe cei care din considerente de dietă nu pot consuma slănină, să folosească ulei de floarea soarelui (nu de măsline!), să lucreze cu pasta la rece (sub 16 grade Celsius, ca să evite „tăierea“ pastei) și când cumpără crenvurști să fie atenți la indicațiile de pe ambalaj evitând produsele pe care scrie că sunt realizate cu carne și să cumpere pe cele cu indicația din carne. Observații pertinente sunt formulate referitor la calitatea materiei prime de bază: carnea de acum câteva decenii provenea de la animale hrănite (aproape) natural, spre deosebire de carnea industrială din producția contemporană, provenită de la animale hrănite cu concentrate încărcate de hormoni, antibiotice, potențatori diverși etc.; dacă se mai consideră și intervenția genetică avem toată explicația produselor lipsite de savoarea și consistența specifice crenvurștilor de altădată.
  Studiul a fost realizat de către o echipă de experți a APC, coordonată de către conf. univ. dr. Costel Stanciu. La realizarea studiului s-au avut în vedere următoarele obiective:
  1. Analiza ingredientelor folosite la fabricarea acestor produse pentru prezentarea unor puncte de vedere;
  2. Analiza conținutului de sare din acest tip de produs și impactul acesteia asupra bolilor cardiovasculare.
  3. Analiza informațiilor nutriționale în cazul sortimentelor de crenvurști analizați.
  4. Identificarea substanțelor chimice și a aditivilor alimentari utilizați în compoziția acestui tip de produs care prezintă un risc de apariție a unor afecțiuni medicale în cazul unui consum constant și pe termen lung.
  1. Analiza ingredientelor folosite la fabricarea acestor produse pentru prezentarea unor puncte de vedere

  La fabricarea crenvurștilor analizaţi s-au folosit următoarele ingrediente: carne de pui, carne de pui dezosata mecanic, carne de pasăre separată mecanic, piept de pui, carne de curcan, piept de curcan, piele de curcan, piele de pui, grăsime de pasăre, grăsime de pui,  carne de porc, gușă de porc,  grăsime de porc, carne de vită, tendoane de porc, slanină, șorici, praf de șoric de porc, emulsie de șorici, gelatină, colagen, grăsimi vegetale, cașcaval, apă, granule muștar,  făină de grâu, griș de grâu, fibre de soia, fibre de mazăre, fibre vegetale,  amidon cartofi, cazeina, proteină animală, proteină din lapte, proteină vegetală hidrolizată, proteină hidrolizată din drojdie, ketchup, roșii deshidratate, extract de drojdie, proteină din soia, sirop de glucoză, dextroză, lactoză, glucoză, zahăr, zahăr din trestie nerafinat,  maltodextrină, proteină din soia, ulei de rapiță, ulei vegetal de floarea soarelui,   grăsime de palmier, lapte praf degresat rehidratat, sare neiodată, sare cu nitriți,  sare de mare iodată, sare marină afumată, proteină din lapte, ceapă, extract natural de boia dulce, extracte vegetale, praf de usturoi, condiment de ardei, condimente, extracte din condimente, arome naturale, aromă de fum, fum de lemn de fag, invesils, arome, difosfat de sodiu, polifosfați de sodiu, izoascorbat de sodiu,  nitrit de sodiu, nitrat de sodiu, acid ascorbic, eritorbat de sodiu, carmin, iodat de potasiu, monoglutamat de sodiu, acid citric, acetat de sodiu, citrat de sodiu, glucono-delta-lactona, citrat trisodic, lactat de potasiu, diacetat de sodiu, caragenan, gumă de guar, gumă de xantan, gumă Tara, di-polifosfați de sodiu și potasiu, acid lactic, lactat de calciu, tartrați de sodiu, extract de acerolă, acerolă uscată, extract vegetal natural (sfeclă roșie, curcuma, ibiscus).

  La unele sortimente de crenvurști, condimentele sunt înscrise în mod generic și nu este menționat tipul condimentului. Având în vedere că unele dintre ele sunt incluse în lista substanțelor alergene, este important să fie cunoscută denumirea respectivului condiment.

  La fabricarea crenvurștilor, în funcție de specie, carnea folosită se regăsește în proporții diferite, astfel:
  • Pieptul de pui între 23% și 80%;
  • Carnea de pui între 13% și 88%;
  • Carnea de porc între 17% și 93%;
  • Carnea de vită între 8% și 79%;
  • Carnea de curcan intre 4% si 96%;
  • Pieptul de curcan: 53%;
  • Carnea separată mecanic între 50% și 79%.
  La 7% din produsele analizate nu apare menționată în lista ingredientelor cantitatea de carne din rețeta folosită la fabricarea crenvurștilor.
  La 26% dintre produsele analizate s-a folosit carne separată mecanic (carne de pasăre separată mecanic, carne de pui și curcan separată mecanic, carne de pui separată mecanic și carne de curcan separată mecanic). Începând cu anii 1960, produsele secundare/subprodusele, mai apoi chiar resturile din industria cărnii au început să fie folosite tot mai curajos în variante comercializabile, întâi ca produse pentru animale de companie și de casă, apoi chiar în variante destinate consumului uman.

  Și pentru că și această categorie de materiale comestibile din zona industriei cărnii trebuia să aibă un nume aceasta a fost numită, sugestiv, carne separată mecanic – CSM, cu echivalentele sale în diferitele limbi străine: Mechanically Deboned / Separated / Recovered / Reclaimed Meat – MDM / MSM / MRM (carne dezosată/separată/regenerată mecanic, engleză), viande séparée mécaniquement – VSM (franceză), Separatorenfleisch (carne de separator, germană), carni separate/raccolta meccanicamente – CSM / CRM (italiană).

  Definițiile cărnii separate mecanic – CSM au tot evoluat și sunt mereu în proces de adaptare la realitățile pieței, îndeosebi cu aspecte legate de evoluția tehnicilor și mijloacelor folosite dar și cu aspecte ce țin de protecția consumatorilor față de abuzurile producătorilor și comercianților.

  O primă definire a CSM indică derivarea acesteia din resturile de carne rămase de la carcasele de animale, după scoaterea bucăților principale; mai exact este vorba de recuperarea țesuturilor comestibile – țesut muscular, cartilagii, vase de sânge, nervi, țesut conjunctiv de pe oasele care compun coloana vertebrală, coada, cutia toracică și membrele, adică de pe ceea ce constituie și acum un sortiment distinct, comercializat crud sau afumat sub denumirea de garf, oase etc, sortiment bine apreciat de consumatori pentru valoarea nutritivă complexă pe care o prezintă în ciorbe, borșuri și supe, grație materiei valoroase conținute în oase și cartilagii. Carnea recuperată poate fi folosită la numeroase preparate bazate pe legume, leguminoase și cereale, dar și la prepararea de pateuri și umpluturi.

  Definițiile curente arată că CSM este carnea obținută prin separarea mecanică de pe oase, exclusiv cea de pe oasele capului și extremitățile membrelor sub articulația carpiană (copita față) și tarsiană (copita spate), iar în cazul porcinelor, și de pe vertebrele coccigiene (coada); carnea de pasăre separată mecanic este pasta cu granulație fină obținută prin separarea mecanică a cărnii de pe oasele carcasei de pasăre, exclusiv pielea gâtului, ghearele, capetele și organele. Dincolo de definiții, carnea separata mecanic (CSM) este materie recuperată / regenerată/dezosată prin mijloace mecanice a resturilor rămase după îndepărtarea manuală a cărnii de pe oase și trecută prin presiune înaltă prin site care separă osul masiv de țesuturi comestibile. În jargonul specialiștilor are chiar denumirea de „mâzgă“ sau „noroi“: „noroi alb – white slim, engl.“ (când e vorba de carne de pasăre) ori „noroi roz – pink slim, engl.“ (când e vorba de carne roșie, de la specii patrupede). Procesul presupune măcinarea carcasei și pasarea pastei (care cuprinde măcinătura de os, măduva osoasă și celelalte țesuturi comestibile) sub presiune.

  „Declarativ, o cantitate limitată de CSM obținută la înaltă presiune este folosită pentru producerea hranei animalelor de companie, dar aceeași CSM (îndeosebi CSM obținută la joasă presiune) a devenit produs de consum pentru categorii tot mai largi de consumatori, în mare măsură fără cunoașterea realității de către aceștia și fără acceptul lor. Tinerii, avizi de noutate prin firea lor, au devenit consumatori frecvenți ai unor noi produse de acest fel, sub o publicitate susținută, îndeosebi în rețelele fast-food, ai căror fani le place să fie considerați. Vârstnicii au ajuns să constituie poate cea mai largă categorie de consumatori de produse care conțin CSM ca urmare a disponibilităților bănești reduse: un pensionar se mulțumește, de nevoie, cu mezeluri ieftine, deși intuiește că la prețul acela de comercializare ceva nu e în regulă, dar nu are alternative. 

  Consumatorii care înțeleg ce este CSM și sunt obligați de condiția lor să consume aproape exclusiv produse care conțin acest ingredient resimt dureros această sancțiune socială. Consumatorii știu că teoretic sunt posibile multe nereguli, fie și numai pentru faptul că există mari dificultăți în efectuarea controalelor. Chiar specialiștii din domeniu recunosc astfel de nereguli: 1. când CSM este indicată pe etichetă, putem fi siguri că produsul conține CSM; 2. dacă CSM nu este declarat, este totuși posibil să fie folosită în produs, într-o cantitate mai mic㸠fiind știut că un procent de până la 20% CSM produsă la presiune joasă ori prin tehnologii fără presiune (carne Baader) prezentă în compoziția unui aliment nu asigură și detectarea acesteia prin examinare histologică (de exemplu, prin cercetarea țesuturilor la microscop).” Prof. Univ. Dr. Ion Schileru – Departamentul de Business, Științele Consumatorului și Managementul Calității, ASE București.

  În concluzie, cantitatea de apă și substanțe de îngroșare naturale și artificiale este destul de mare, ceea ce denotă o calitate scăzută a majorității produselor de acest tip.

  Top 10 mărci de  crenvurști după conţinutul de carne: 
  1. Pikok/Polonia cu 93% carne din pulpă de porc și fără aditivi;
  2. Golfera/Italia cu 88% carne de pui și 2 aditivi;
  3. AIA/Italia cu  88% carne de curcan și pui, dar cu 5 aditivi;
  4. Dulano/Germania cu 87% carne de porc și 2 aditivi;
  5. Aldis/România cu 87% carne (60% piept de pui și 27% carne lucru pui) cu 3 aditivi;
  6. Martinel/Reinert/România cu 85% carne de porc și 3 aditivi;
  7. Pikok/Polonia cu 85% carne (72% piept de pui si 13% carne din pulpă de pui) și 9 aditivi;
  8. Perfect Poultry/Slovenia cu 82% carne de pui și 5 aditivi;
  9. Agil/România cu 80% piept de pui și fără aditivi;
  10. Zimbo/Ungaria cu 80% carne (60% carne de porc si 20% carne de vită) și 5 aditivi.
  Top 10 mărci de  crenvurști după numărul de aditivi alimentari: 
  1. Campofrio cu 11 aditivi;
  2. Caroli/Familia cu 10 aditivi;
  3. Pikok, Caroli, AIA,   cu 9 aditivi;
  4. Casa Gruia, Banat Bun cu 8 aditivi;
  5. Carrefour, Fox, Meda, Auchan cu 7 aditivi;
  6. Baroni, Casa Gustului, Cris-Tim, Elit, Cora cu 6 aditivi;
  7. AIA, C+C, Zimbo, Agil, Auchan, Perfect Poultry, Baroni, Cris-Tim cu 5 aditivi;
  8. Mega Image, Angst, Ifantis, Pick, Unicarm,Prodprosper cu 4 aditivi;
  9. Transavia, Angst, Reinert, Aldis cu 3 aditivi;
  10. Dulano, Golfera, Angst cu 2 aditivi.
  Top 3 mărci de  crenvurști  FĂRĂ aditivi alimentari:
  1. Pikok cu 93% carne din pulpă de porc;
  2. Agil cu 80% piept de pui;
  3. Forzoso cu 59% carne pui și 29% piele pui.   1. Analiza conținutului de sare din acest tip de produs și impactul acesteia asupra bolilor cardiovasculare.

  Conținutul de sare per 100 grame produs din produsele analizate variază între 1,1 grame și 3 grame. Deci, dacă consumăm 300 grame de crenvurști putem asimila între 3,3 grame sare și 9 grame sare. Persoanele care consumă o cantitate de sare mai mare decât media au o presiune sanguină mai mare și au un risc crescut de hipertensiune arterială. Consumul excesiv de sare a mai fost pus în legatură și cu alte afecțiuni agravate de retenția de apă provocată de sare: insuficiență cardiacă, hipertrofia ventriculară stângă, afecțiuni ale rinichilor și litiază renală, edemul, accidentul vascular cerebral, osteoporoză etc. Un adult are nevoie de 1,6 grame de sodiu zilnic, pe care și-l procură dintr-o linguriță rasă de sare.

  Sarea mai are și marea calitate de a menține echilibrul fluidelor extracelulare.
  În mod normal, când consumăm prea multă sare, organismul eliberează hormonul numit aldosteron care ne aduce o puternică senzație de sete, cu ajutorul căreia ne hidratăm și eliminăm sarea din organism.

  Românii consumă zilnic de 2-3 ori mai multă sare “iodată” decât cantitatea recomandată de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), care este de 5 grame de sare zilnic. Acest consum ridicat de sare explică rata ridicată a hipertensivilor – circa 40% din populația adultă a țării noastre – precum și numărul mare de decese provocate de bolile cardiovasculare și atacurile cerebrale. Cea mai bună soluție ca să reduci consumul de sodiu este să înlocuiești sarea cu arome și condimente. Sarea este combinația dintre sodiu și clor, iar sodiul consumat în exces este foarte dăunător organismului. Sodiul dublează riscul unui accident vascular cerebral, crește tensiunea arterială și este un factor favorizant în apariția celulitei și a tulburărilor grave de metabolism, afectând rinichii și ficatul.
  1. Analiza informațiilor nutriționale în cazul sortimentelor de crenvurști analizați.

  Numai 74% dintre produsele analizate prezintă o declarație nutrițională, iar la 9% dintre acestea informațiile nutriționale sunt incomplete.
  Valoarea energetică per 100 grame produs variază între 156 kcal și 312 kcal.
  Cantitatea de lipide per 100 grame produs variază între 11 grame și 28 grame, iar cantitatea de acizi grași saturați per 100 grame produs variază între 3,3 grame și 11 grame.

  Numeroase studii realizate în instituții medicale și universități de prestigiu arată că grăsimile saturate cresc riscul de apariție a afecțiunilor cardiovasculare precum infarctul sau accidentul vascular cerebral și sunt un factor de risc pentru cancerele de colon și sân.

  Cantitatea de proteine per 100 grame produs variază între 9,7 grame și 15,59 grame. Numai 19% dintre produsele analizate din cele cu declarație nutrițională au o cantitate de proteine mai mare sau cel puțin egală cu 14 grame per 100 grame produs, fapt ce arată atât cantitatea redusă de carne, cât și calitatea scazută a cărnurilor folosite la fabricarea crenvurștilor.
  1. Identificarea substanțelor chimice și a aditivilor alimentari utilizați în compoziția acestui tip de produs care prezintă un risc de apariție a unor afecțiuni medicale în cazul unui consum constant și pe termen lung.

  În cele 43 de produse analizate s-au identificat 25 aditivi alimentari și alte substanțe, după cum urmează: aromă de fum, arome, difosfat de sodiu, polifosfați de sodiu, izoascorbat de sodiu, nitrit de sodiu, nitrat de sodiu, acid ascorbic, eritorbat de sodiu, carmin, iodat de potasiu, monoglutamat de sodiu, acid citric, acetat de sodiu, citrat de sodiu, glucono-delta-lactona, citrat trisodic, lactat de potasiu, diacetat de sodiu, caragenan, gumă de guar, gumă de xantan, gumă Tara, di-polifosfați de sodiu și potasiu, acid lactic, lactat de calciu, tartrați de sodiu, extract de acerolă și  acerolă uscată.

  93% din produsele analizate conțin aditivi alimentari, adică E-uri, de la 2 aditivi alimentari până la 11 aditivi alimentari, deci numai 7% dintre produsele analizate nu conțin aditivi alimentari!
  La 91% din produsele analizate s-a folosit nitrit de sodiu, un conservant suspect.
  42% dintre produsele analizate sunt colorate cu carmin/E120/acid carminic un colorant roșu strălucitor obținut dintr-o specie de insectă numită coșenilă.
  La 44% dintre produsele analizate gustul și aroma au fost potențate cu monoglutamat de sodiu.
  La 9% dintre produsele analizate s-a folosit caragenan, un agent de îngrosare suspect de aparița anumitor afecțiuni medicale.
  • Arome – termenul se referă la produsele care nu sunt destinate consumului sub această formă şi care sunt adăugate produselor alimentare pentru a le da sau modifica mirosul și/sau gustul.
  • Aromă de fum – produs obținut prin fracționarea și purificarea unui condensat de fum care produce condensate de fum primare, fracții primare de gudron și/sau arome de fum derivate.
  • E120 – Carminul sau acidul carminic este un colorant roşu strălucitor care se obţine dintr-o specie de insecte numită coșenila.
  • E250 – Nitritul de sodiu este un conservant artificial care se foloseşte pentru inhibarea bacteriilor şi pentru intensificarea culorii produselor din carne (culoarea roz a unor mezeluri şi preparate afumate). Nitritul de sodiu este inclus de autorităţile europene şi nord americane pe lista substanţelor potenţial cancerigene, în special pentru tractul digestiv (stomac). E250 devine periculos în urma interacţiunii sale cu proteinele din alimentul conservat. În ţări precum Germania, Norvegia, Suedia sau Canada, acest conservant este interzis.
  • E252 – nitratul de potasiu se foloseşte ca şi conservant şi face parte din grupa e-urilor suspecte. La temperaturi ridicate sau în stomac, nitraţii pot fi convertiţi în nitriţi (E250). Nitriţii de sodiu reacţionează cu proteinele şi formează substanţe cancerigene numite nitrozamine. Nitriţii pot genera: alergii, dereglări hormonale, tulburări hepatice, boli intestinale şi ale ficatului, tulburări hepato-biliare, tulburări ale tubului digestiv, tulburări nervoase şi creşterea nivelului de colesterol.
  • E262 – Acetatul de sodiu se foloseşte ca acidifiant fiind sarea de sodiu a acidului acetic, un acid natural, prezent în multe fructe.
  • E300 – Acidul ascorbic este un agent antioxidant obținut din glucoză și care, în cantități mari, poate produce diaree, atacă smalțul dinților și duce la formarea calculilor la rinichi.
  • E316 – Izoacorbatul de sodiu este o substanţă care prelungeşte perioada de păstrare a alimentelor prin protejare împotriva oxidării (de exemplu: râncezirea, schimbarea culorii). Poate genera alergii, dereglări hormonale, tulburări hepatice, boli intestinale şi ale ficatului, tulburări hepato-biliare, tulburări ale tubului digestiv, tulburări nervoase şi creşterea nivelului de colesterol.
  • E330 – acidul citric, agent de reglare a acidității. Cel mai bine documentat efect al acidului citric este distrugerea smalţului dentar, acesta favorizând apariţia cariilor dentare. Acidul citric nu este recomandat în alimentaţia copiilor.  Nu trebuie consumate alimente ce conţin acid citric de către cei care au afecţiuni cardiovasculare sau renale, afecţiuni ale aparatului digestiv şi diaree.
  • E331 - Citraţii de sodiu (săruri de sodiu ale acidului citric) sunt folosiţi şi ca agenţi de reglare a acidităţii produselor alimentare, ca antioxidanţi, conservanţi sau arome, produce efecte secundare ca greaţă, vomă, crampe abdominale şi musculare, reacţii alergice, amorţirea extremităţilor, oboseală, ritm cardiac anormal, crize, ameţeală, respiraţie greoaie etc.
  • E407 – Caragenanul este un gelifiant, agent de îngroșare. Unele studii au arătat că există riscuri cancerigene asociate cu acest aditiv alimentar.
  • E412 – Guma de guar este o polizaharidă folosită în industria alimentară ca stabilizator, emulgator și agent de îngroșare. Poate provoca greață, flatulență și crampe.
  • E415 – Guma de xantan este produsă prin fermentarea glucozei, sucrozei sau lactozei de bacteria Xanthomonas campestris. Poate provoca balonare, flatulență, diaree, crampe abdominale și scăderea glicemiei.
  • E 417 – gumă tara, stabilizator. Poate provoca alergii.
  • E450  Difosfat disodic este un emulgator care poate provoca reacții alergice, tulburări de tranzit intestinal și modifică echilibrul calciu-fosfor din organism.
  • E452 – Polifosfații pot provoca alergii, dereglări hormonale, boli intestinale și creșterea valorii colesterolului. Polifosfații dezechilibrează balanța calciu-fosfor, împiedicând fixarea calciului în oase, favorizând apariția osteoporozei.
  • E621 - Monoglutamatul de sodiu este un potenţiator de gust şi aromă. Acesta provoacă reacţii alergice, dureri de cap şi de gât, ameţeală, greaţă, diaree şi poate bloca asimilarea vitaminei B6 şi a calciului. Nu trebuie consumat de femei însărcinate, copii, hipoglicemici, bătrâni sau cardiaci.
  • Iodat de potasiu – este un agent de oxidare, folosit uneori în iodarea sării de masă pentru prevenirea deficienței de iod. Este utilizat și în unele formule pentru bebeluși sau ca agent de maturare în produse de panificație.
  • Acerola este o pulbere de extract de cirese continand molecule active, care pot ajuta la stabilizarea culorii si aromei pentru o gama larga de produse alimentare.
  costel_stanciu„La alegerea unui sortiment de crenvurști trebuie să aveţi în vedere cantitatea de carne din respectivul produs şi principalii nutrienţi menţionaţi în declaraţia nutriţională, respectiv cantitatea de proteine, grăsimi/acizi grași saturați, conținutul de sare, evitându-se acei crenvurști care au în compoziție aditivi alimentari, cum ar fi monoglutamatul de sodiu, caragenanul, carminul și nitritul de sodiu. Totodată, trebuie evitați crenvursti obținuți din carne separată mecanic (resturile rămase după îndepărtarea manuală a cărnii de pe oase, adică țesut muscular, cartilagii, vase de sânge, nervi si țesut conjunctiv) cu adaosuri de șorici, zaharuri, ulei vegetal, gelatină și amidon, care de fapt maschează calitatea scăzută a produselor.Totodată, verificaţi termenul de valabilitate şi condiţiile de păstrare din spaţiul de comercializare. Din cauza conţinutului ridicat de sare şi a unor aditivi alimentari cu risc carcinogen, crenvurștii nu trebuie să facă parte din alimentaţia copiilor și a adulților cu afecțiuni cardiovasculare”, a declarat conf. univ. dr. Costel Stanciu, preşedinte al APC România. 

   I.Schileru„Până acum  vreo patruzeci de ani, crenvurștii de fabrică erau tare savuroși, iar plăcerea de a mânca vreo două trei perechi de crenvurști mai stăruie tulburător în amintirile celor cu tâmple sure sau albe. Treptat, rețetele acelor timpuri au început să fie modificate, întâi spre sfârșitul anilor 1970 (când soia devenise o alternativă pentru carne la mezeluri), apoi foarte mult după ce industria alimentară a trecut în mâinile inițiativei libere. Din fericire, consumatorul conștient nu se lasă pradă inițiativelor deșănțate ale producătorilor de alimente, interesați doar de profitul lor, și începe să manifeste interes pentru sănătatea lui și pentru buna tradiție în domeniul alimentației.Iată cum se făceau crenvurștii de fabrică în urmă cu o jumătate de secol: carnea de vită (pulpă caldă) reprezenta 2/3 din compoziție, slănina de porc 1/3, condimentele (sare și celelalte) nu mai mult de 2%; erau și produse la care raportul carne – grăsime era de 3:1.  La începutul anilor 1980, deja aveam de a face cu soia și subproduse de abator:  în pasta fină de materii prime tocate (numită bradt) se regăsea concentrat de soia (4%), carne tocată de pe oase (5%), emulsie de șorici (2,5%), pigment de sânge integral (1%), condimente și membrane de oaie, iar după afumare caldă și pasteurizare produsul avea max. 69% apă, max. 29% grăsime, min. 9% proteine, cu un termen de garanție de trei zile. După trei decenii, consumatorii pot afla că în crenvurștii pe care îi simt foarte schimbați la gust se pun: cărnuri de specii diferite (porc, pui, vită), slănină, proteine (din soia, din lapte), glucide (amidon, dar și zahăr – care se pune aproape în tot ceea ce constituie aliment!), condimente, mulți aditivi (E-uri) pentru tot felul de scopuri (de stabilizare, de prevenire a oxidării, de sporire a fermității, de conservare, de colorare, de gust – glutamat de sodiu); pasta se trage în membrană artificială comestibilă, iar termenul de garanție a crescut la o lună. Consumatorii mai află că aditivii adăugați sporesc apetitul, aduc mult fosfor și sodiu în corp care dezechilibrează balanța calciu/fosfor și generează mari probleme legate de sănătatea sistemului osos.” Prof. Univ. Dr. Ion Schileru – Departamentul de Business, Științele Consumatorului și Managementul Calității, ASE București.

  Florin-Ioan_Balanica„Sănătatea este una dintre cele mai importante alegeri în viață, iar dacă odată bunul simț era de ajuns pentru a face această alegere, astăzi trăim într-un ritm alert, avem acces la o piață extrem de diversificată și simțim continuu presiunea obiectivelor personale și profesionale pe care ni le-am propus. Si pentru a face alegerile potrivite la momentul potrivit, avem nevoie de informația corectă și adaptată nevoilor noastre. De aceea, susțin cu convingere că o comunitate a oamenilor sănătoși se contruieste prin schimbarea perspectivei fiecăruia dintre noi asupra sănătății și stilului de viață, prin informare și educare corectă. Nu trebuie să asteptăm ca sistemul să facă primul pas, sănătatea individuală este, înainte de toate, o responsabilitate personală, care începe indubitabil cu alegeri conștiente și asumate. În primul rând, având informația corectă, învățând să aplicăm regulile esențiale de nutriție, alegând alimentele potrivite pentru că știm ce conțin și cum le putem transforma în nutrienți. În al doilea rând, învățând să facem mișcare adaptat vârstei, sexului și condiției fizice. Și nu în ultimul rând alegând conștient și riguros să „practicăm“ continuu un stil de viață echilibrat și sănătos. Ca orice fel de practică, și cea a stilului de viată poate fi schimbată, îmbunătățită, adaptată, orientată spre scopuri și beneficii. Ne trebuie însă pentru asta infomația științifică corectă din partea unor specialiști de încredere ca să alegem în cunostință de cauză.”Dr. Florin Ioan Bălănică, Consultant Personal de Nutriţie şi Sănătate, Fondator „Şcoala Pentru Sănătate şi Longevitate”.

  PavelChirila„Alimentația  corectă este numai aceea care provine din natură și există în stare naturală de la Creație. Orice rafinare, izolare de principii nutritive, adaosuri de aditivi, conservări agresive, tratări termice agresive, reprezintă un pericol pentru sănătatea noastră. Sărurile nitrice, în combinație cu aminele din carne, la un pH acid al stomacului, produc nitrosamine cancerigene. Nitriții și nitrații se transformă mai ușor în nitrosamine prin tratarea termică a alimentelor. Proteina de origine animală este factor oncogen prin următoarele mecanisme: consumul abuziv, aport excesiv de fier, care este substrat nutritiv pentru celula canceroasă și în plus favorizează nașterea nitrozaminelor în organism, prepararea la temperaturi înalte (grătar, prăjeli) generează la suprafață cărnii hidrocarburi aromatice și amine heterociclice cu potențial cancerigen, conținut mare de grăsimi saturate, care au și ele efecte oncogene prin mecanismul insulino-rezistent și intoxicarea cu radicali liberi. Un om sănătos poate evita cancerul dacă nu mănâncă carne sau dacă mănâncă carne puțină, adică 1-2 zile pe săptămână, o masa pe zi, carne de cea mai bună calitate. O atenție deosebită trebuie acordată alimentației copiilor, aceștia trebuie să mănânce proteine de calitate (pește, cereale integrale ciuperci, brânzeturi de calitate, avocado etc), nu trebuie să consume zahăr, trebuie să mănânce carne puțină, să evite alimentele cu aditivi, alimentele rafinate, iar părinții trebuie să supravegheze atent greutatea acestora” prof. univ. dr. Pavel Chirilă, membru fondator Clinica Nera – Centru de Recuperare Oncologică.

  Sursa: 
  http://www.apc-romania.ro/ro/i-studiu-privind-calitatea-crenvurstilor/MzcwLTE.html
  -----------------------------------------------------------------------------------

  0 0


  Iohannis nu se va deplasa la Deveselu, chiar dacă este șeful CSAT. Doar Cioloș merge cu şeful NATO la inaugurarea scutului antirachetă

  Șeful Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, Klaus Iohannis nu se va deplasa la Deveselu, acolo unde se va activa scutul antirachetă Aegis Ashore. La ceremonie participă Secretarul general al Organizaţiei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, şi prim ministrul Dacian Cioloş.

  Nu însă şi  Klaus Iohannis, care a preferat să nu meargă la Deveselu deşi este şeful CSAT. Acesta a ales să nu meargă la inaugurare, deşi nu mai avea niciun eveniment în programul public. Deocamdată nu se știe din ce cauză a fost luată această decizie.Cu puțin timp în urmă, Klaus Iohannis a susținut o conferință de presă la Palatul Cotroceni, alături de secretarul general NATO, Jens Stoltenberg.

  "Este o zi foarte importantă pentru toţi. Este ziua în care va fi inaugurat Deveselu şi, dincolo de asta, sunt bucuros că ne-am întâlnit şi putem discuta în profunzime proiectele noastre comune, în mod special Summitul de la Varşovia. Sunt convins că vom găsi puncte de vedere comune', a declarat Iohannis, în debutul întâlnirii.

  http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/iohannis-nu-se-va-deplasa-la-deveselu-chiar-daca-este-eful-csat-doar-ciolo-merge-cu-seful-nato-la-inaugurarea-scutului-antiracheta--127632.html
  ------------------------------------

  0 0


  Elena Udrea îi răspunde șefei DNA, Laura Codruța Kovesi:
  Ce episod sensibil devoalează

  Războiul dintre Elena Udrea și Laura Codruța Kovesi își consumă un nou episod. Șefa DNA a cerut intervenția Inspecției Judiciare după ce Udrea a spus că procurorii au arestat-o la ordinul lui Kovesi. Drept răspuns, Elena Udrea devoalează un episod sensibil și îi cere lui Kovesi, dacă are curajul, să sesizeze CSM și pentru episodul în care a fost numită șefă a DNA la insistențele sale asupra lui Victor Ponta.

  ”DNA-ul sesizeaza Inspectia Judiciara a CSM pentru ca am afirmat ca Kovesi a dat ordin sa fiu arestata din nou in vara lui 2015, ceea ce s-a si incercat in luna octombrie a anului trecut. Aceasta afirmatie am facut-o si la momentul respectiv, dar atunci nu a contat pentru Kovesi.

  Eu cer sefei DNA sa mai sesizeze Inspectia si cu urmatoarea declaratie:

  EU, ELENA UDREA, AM FOST LA PRIMUL MINISTRU VICTOR PONTA IN BIROU SA NEGOCIEZ NUMIREA LUI KOVESI IN FUNCTIA DE PROCUROR SEF ANTICORUPTIE!

  Am facut acest lucru deoarece Presedintele Traian Băsescu dorea sa o nominalizeze in aceasta functie, Ponta avea alta propunere, iar cei doi nu discutau intre ei.

  Am facut-o din proprie initiativa, dar sunt persoane care pot confirma ceea ce spun.”, e mesajul Elenei Udrea.

  http://www.stiripesurse.ro/elena-udrea-ii-raspunde-efei-dna-laura-codru-a-kovesi-ce-episod-sensibil-devoaleaza_994504.html
   

  Udrea: Kovesi să sesizeze Inspecţia Judiciară şi pentru că am negociat numirea ei în fruntea DNA
   
  Elena Udrea a cerut, miercuri, DNA să sesizeze Inspecţia Judiciară a CSM şi pentru afirmaţia potrivit căreia a negociat cu fostul premier Victor Ponta, în biroul acestuia, numirea Laurei Codruţa Kovesi în fruntea instituţiei.


  ''DNA-ul sesizează Inspecţia Judiciară a CSM pentru că am afirmat că Kovesi a dat ordin să fiu arestată din nou în vara lui 2015, ceea ce s-a şi încercat în luna octombrie a anului trecut. Această afirmaţie am făcut-o şi la momentul respectiv, dar atunci nu a contat pentru Kovesi. Eu cer şefei DNA să mai sesizeze Inspecţia şi cu următoarea declaraţie: Eu, Elena Udrea, am fost la primul ministru Victor Pontaîn birou să negociez numirea lui Kovesi în funcţia de procuror şef al anticorupţie'', a scris Elena Udrea pe Facebook.

  Ea menţionează, în postarea sa, că a făcut acest lucru deoarece preşedintele Traian Băsescu dorea să o nominalizeze în această funcţie, Ponta avea altă propunere, iar cei doi nu discutau între ei.

  ''Am făcut-o din proprie iniţiativă, dar sunt persoane care pot confirma ceea ce spun'', a conchis Elena Udrea.


  Cererea Elenei Udrea vine după ce DNA a anunţat, miercuri, că a sesizat Inspecţia Judiciară în legătură cu declaraţii făcute de fostul ministru al Dezvoltării şi Turismului pe pagina de internet a unei publicaţii online, în care deputatul susţinea, printre altele, că procurorul şef al DNA a dat ordin să fie arestată.

   http://www.mediafax.ro/politic/udrea-kovesi-sa-sesizeze-inspectia-judiciara-si-pentru-ca-am-negociat-numirea-ei-in-fruntea-dna-15309911

  RĂZBOI TOTAL între DNA şi Elena Udrea. Laura Codruţa Kovesi sesizează Inspecţia Judiciară şi o acuză pe Udrea că subminează Justiţia

   Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, solicită Inspecţiei Judiciare să analizeze afirmaţiile deputatului Elena Udrea legate de activitatea procurorilor anti-corupţie. Udrea a spus că Kovesi a ordonat arestarea sa.

  COMUNICATUL INTEGRAL DNA:


  În temeiul dispoziţiilor art.75 alin.(1) din Legea nr.303/2004, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, privind statutul judecătorilor şi procurorilor,procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie cere Inspecţie Judiciare să efectueze verificări cu privire la situaţia constatată în legătură cu declarațiile făcute de Udrea Elena Gabriela (trimisă în judecată pentru fapte de corupţie şi asimilate corupţiei şi inculpată în alte două cauze pentru infracţiuni similare) declaraţii publicate la data de 10.05.2016 pe pagina de internet a unei publicaţii online.

  Astfel, Udrea Elena Gabriela afirmă:„Vreau să fiu judecată de abuz în serviciu. Este o tâmpenie de acuzaţie. Nu mă interesează personal, eu am multe alte acuzaţii. Pe mine mă doare în cot de această lege. Slugile SRI-ului dau aceste mesaje, de fapt slugile sistemului. Persoanele care mă atacă acum, mă atacau şi înainte când era Traian Băsescu preşedinte. Această faptă nu există nicăieri. Dacă i se năzare DNA-ului să îi facă cuiva dosar penal, sigur va face. Acest sistem e reprezentat de către SRI şi de către doamna Kovesi de la DNA. Procurorii execută ordine”. Cu aceeași ocazie, Udrea Elena a afirmat:  „Multe dintre dosare s-au făcut la ordin. Doamna Kovesi a dat ordinul ca eu să fiu arestată”.

  Sesizarea Inspecţiei Judiciare are în vedere următoarele:

  - asemenea afirmaţii tendenţioase, făcute de o persoană care în prezent este inculpată fiind trimisă în judecată de procurorii DNA pentru infracţiuni de corupţie şi care este judecată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sunt de natură să submineze autoritatea judecătorească şi sunt de natură a pune în discuţie deontologia profesională a magistraţilor.

  - afirmaţiile au un impact deosebit asupra opiniei publice, fiind de natură să aducă atingere independenţei sistemului judiciar.

  - afirmaţiile creează dubii greu de înlăturat cu privire la independenţa magistraţilor, acreditând ideea că activitatea procurorilor implicaţi în înfăptuirea procesului judiciar se desfăşoară cu încălcarea principiului consacrat de art. 2 din Codul de procedură penală, conform căruia procesul penal se desfăşoară conform dispoziţiilor prevăzute de lege.

   http://www.evz.ro/razboi-total-intre-dna-si-elena-udrea-laura-codruta-kovesi-sesizeaza-inspectia-judiciara-si-o-acuza-pe-udrea-ca-submineaza-justitia.html
  ------------------------------------------------------------------------------------------------

  0 0


  Rareș Bogdan, "șocat" de un gest al Ambasadei SUA la București:"Nu mă așteptam la asta!"

  Rareș Bogdan s-a declarat "mâhnit" din pricina comunicatului remis de Ambasada SUA, în care se afirma că "Mihail Manoilescu a promovat și a contribuit activ la ideologia fascistă și sentimentul antisemit în România, care în final au condus la cea mai întunecată perioadă a acestei țări".

  "Sunt mai mult mâhnit decât șocat... pur și simplui nu înțeleg. De ce, Doamne? De ce? Înțeleg că Ucraina s-a dus, înțeleg că Ungaria a deraiat, înțeleg că noua configurație de la Varșovia se negociază tot mai greu cu Polonia... Dar totuși nu se poate orice și oricum. Înțeleg foarte bine atenția sporită pentru ceea ce se întâmplă ăn România. Suntem avanpost NATO și partener strategic pe flancul estic", a scris jurnalistul pe pagina sa de Facebook.

  "Manoilescu a fost unul dintre fondatorii școlii românești de economie și creatorul doctrinei protecționismului economic, doctrină folosită și azi în țări din America de Sud, mai ales în Brazilia... plus că unul dintre marii guvernatori ai BNR, poate unul dintre cei mai mari după fondatorul BNR, Carada. Sunt surprins de acest mesaj (cel al Ambasadei SUA, n. red). Nu văd cui folosește. Nu mă așteptam la asta și mai ales de acolo. Recunosc!", a adăugat Rareș Bogdan.

  Ambasada SUA la București, cuvinte grele pentru Banca Națională a României

  Valeriu Zgonea, discuţie cu Hans Klemm. Codurile penale, printre temele de discuţie

  De altfel, ambasadorul american Hans Klemma fost criticat și de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care a afirmat că afișarea diplomatului alături de Valeriu Zgonea a arătat "ca un selfie pe șpagă".

  "Mai face niște vorbiri, niște comunicate, domnul Klemm atunci când exprimă poziţia Ambasadei faţă de evenimente politice, sociale din România, dar ca să apară alături de un politician, în asemenea circumstanţe, cred că este o premieră în istoria politico-diplomatică a relaţiilor româno-americane la Bucureşti", a precizat jurnalistul pentru Digi24.

  "Deci domnului Zgonea - nu ştiu acum or fi vorbind în engleză, că aş fi fost foarte curios cu această ocazie să aud engleza domnului Zgonea - dânsului îi mai lipsea ciocanul acela, barosul cu care intenţiona să spargă zidul Casei Poporului alături de Roger Waters când a fost concertul la Bucureşti. Acest comportament al ambasadorului american, după părerea mea, încalcă toate uzanţele politice şi democratice. Este inexplicabil pentru mine", a adăugat el.

  Întrebat dacă după această conferință comună Valeriu Zgonea ar putea să păstreze șefia Camerei Deputaților, Cristian Tudor Popescu a răspuns negativ: "Nici măcar. O să cadă pe spate Dragnea pentru că a venit domnul Klemm şi s-a afişat cu domnul Zgonea? Puţin îi pasă lui Dragnea, are socotelile lui interne aici", a menționat el.


  0 0


   
  Regele Mihai figureaza pe lista ANAF cu o datorie la stat de peste 4 milioane de lei

  Regele Mihai figureaza cu peste 4 milioane de lei pe lista persoanelor fizice cu mari datorii la bugetul de stat, lista data publicitatii luni de ANAF.

  Mai exact, Mihai I, domiciliat in Sectorul 1 din Bucuresti, are obligatii fiscale de 4.107.135 lei doar la bugetul de stat, nu si la bugetul asigurarilor de sanatate, nicio parte din suma nefiind contestata.

  Datoria regelui la bugetul de stat este mai mare chiar decat a lui Gigi Becali, care datoreaza suma de 3.989.530 lei, si decat a lui Silviu Prigoana, care figureaza pe lista cu 3.967.774 lei.

  Lista ANAF cu persoanele fizice care datoreaza la bugetul de stat sume mai mari de 1.500 de lei a furnizat numeroase surprize, nume mari de pe scena publica figurand pe ea.

  Printre acestea se numara Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, si sotia lui, Lacrima, amandoi cu peste 350.000 de lei, Daciana Sarbu, sotia fostului premier Victor Ponta, fostii ministri Eugen Teodorovici, Adriean Videanu si Elena Udrea, Elena Basescu, fiica fostului presedinte Traian Basescu, precum si candidatii in Bucuresti la alegerile locale din 5 iunie Robert Negoita, Marian Vanghelie si Catalin Predoiu.

  Pe primul loc in top este Robert Negoita, primarul Sectorului 3 si candidatul PSD la aceeasi primarie, care are datorii de 232 de milioane de lei la stat.

  Topul romanilor cu cele mai mari datorii la Fisc: Robert Negoita se afla pe primul loc

  Conform datelor ANAF, 187.230 de romani au datorii totale la bugetul de stat de peste 3,4 miliarde de lei.

  Pana acum, ANAF a mai publicat listele cu contribuabilii mijlocii si mari cu datorii neplatite la stat, dar si o lista cu circa 144.000 de contribuabili mici si institutii publice cu restante mai mari de 10.000 lei.

  Sursa: http://www.ziare.com/regele-mihai/casa-regala/regele-mihai-figureaza-pe-lista-anaf-cu-o-datorie-la-stat-de-peste-4-milioane-de-lei-1422088
  ------------------------------------------------------------------------------------

  0 0

     No Comment |No Comment | No Comment | No Comment |...
  No Comment |

  0 0  BOMBA DIN COMUNICATUL SRI. Serviciul Român de Informații nu a trimis NICI O INFORMARE privind DILUAREA DEZINFECTANȚILOR și nici nu a sesizat DNA în cazul HEXI PHARMA

   Comunicatul Comisiei de Control a SRI a scos la iveală un lucru care nu fusese spus public până acum, fiind lăsat undeva într-o zonă ambiguă, mascat de formulări generale de genul "informări trimise tuturor beneficiarilor legali", urmată de o înșiruire, de la președintele României în jos. Numai că o analiză atentă a comentariilor pe marginea acestuia scoate în evidență o realitate dură: SRI nu a trimis nici o informare privind diluarea dezinfectanților și nici nu a sesizat DNA.


  Potrivit comunicatului ”în perioada 2011 – 2016, au fost transmise 4 informări factorilor de decizie locali (președinților Consiliilor județene Cluj și Vâlcea, respectiv prefectului județului Cluj) și centrali (ministrului Sănătății), care cuprind aspecte referitoare la calitatea necorespunzatoare a dezinfectanților utilizați în unități spitalicești, inclusiv a celor furnizați de SC HEXI PHARMA CO SRL București.

  Ulterior mediatizării acestui subiect, SRI a mai transmis două informări beneficiarilor la nivel central.”

  Deci într-un interval de cinci ani, SRI a trimis patru informări la nivelul prefecților și ministrului Sănătății privind calitatea necorespunzătoare a diluanților, inclusiv a celor furnizați de HexiPharma.

  Acest inclusiv repreprezintă o formulă stilistică pentru a spune că de fapt, SRI nu a știut mare lucru despre această problemă, deși încă din 2012 cel puțin o firmă concurentă făcuse analize asupra calității produselor HEXI PHARMA.

  De fapt, ni s-a servit o informație ce pare a fi FALSĂ, întrucât cel puțin un membru al Comisiei a declarat public că nu a văzut nimic în informările SRI despre DILUAREA DEZINFECTANȚILOR. Dar despre acest lucru veți găsi detalii puțin mai jos.

  La punctul 5, comunicatul Comisiei Parlamentare de Control a Activității SRI arată că ”SRI a transmis organelor de aplicare a legii un număr de 22 de documente de informare, care cuprindeau indicii privind întrunirea elementelor constitutive ale unor infracțiuni”. - La punctul 6, alineatul doi, comunicatul spune că ”au fost remise organelor de aplicare a legii mai multe informări conținând aspecte referitoare la:
  favorizarea firmei ca furnizor de materiale sanitare/dezinfectanți și acordarea de contracte preferențiale; nerespectarea de către firma a prevederilor caietului de sarcini și lipsa conformității ofertelor; vicierea procesului de atribuire a contractelor, etc.  Un dialog publicat astăzi de gsp.ro, aduce noi date privind conținutul informărilor SRI prezentate Comisiei de Control.
  Cel care dă elemente noi este Sebastian Ghiță, membru în această comisie. Redăm fragmente din interviul publicat, el putând fi accesta integral AICI.

  GSP: Către DNA au trimis? (n.n. este vorba despre informările SRI privind HexiPharma și calitatea dezinfectanților)

  SEBASTIAN GHIȚĂ: Exact asta am vrut și noi să vedem. Dar nu se spune la care dintre parchete. Scrie doar în dreptul fiecărei informări data și beneficiarul: Ministerul Public.(...)
  GSP: Avem informații din surse că au trimis și la DNA.
  SEBASTIAN GHIȚĂ: La Comisie nu avem astfel de informații. (...)
  GSP: E un eșec.
  SEBASTIAN GHIȚĂ:  Da. Aceasta este realitatea statului nostru. Nu avem mecanisme de control și de evaluare. Nu putem controla concentrația unor dezinfectanți, așa cum nu putem măsura calitatea astfaltului. Nu e bine că n-avem aceste capabilități, dar aceasta e realitatea! (...)
   
  GSP: Ce credeți că se va întîmpla mai departe?
  SEBASTIAN GHIȚĂ: Cred că SRI are deja o analiză mult mai clară acum asupra sistemului de sănătate. Și că vom asista la mai multe cazuri Hexi Pharma. Și asta va împinge și Parchetele să meargă acolo. Chiar m-am gîndit dacă SRI nu v-a folosit pe voi ca să deschidă asta.
   
  GSP: Credeți ce doriți. Lucrăm de 6 luni la investigația asta. Dacă SRI ne-ar fi împins, munceam și noi mai puțin. 
  SEBASTIAN GHIȚĂ: Vă cred. Dovadă că n-am văzut nimic în informări despre diluări.Asta ați avut-o doar voi. (...)
   
  Concluzia din toate aceste indicii o puteți trage singuri: comunicatul Comisiei de Control a SRI încearcă să ascundă o gravă omisiune a principalului serviciu de informații al României. 
   
   
  --------------------------------------------------------------

  0 0


   Dosarul "Microsoft", primul termen în apel

  Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au început, vineri, judecata în faza de apel în dosarul "Microsoft", cauză în care, în primă instanţă Gabriel Sandu, Dorin Cocoş şi Gheorghe Ştefan au fost condamnaţi la închisoare cu executare, Dumitru Nicolae primind o pedeapsă cu suspendare.

   Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a început, vineri, judecata în faza de apel în dosarul Microsoft, la acest termen fiind verificate măsurile restrictive impuse celor cercetaţi.

   La data de 24 martie, judecătorii au dat prima decizie în dosarul "Microsoft", astfel că trei dintre inculpaţi, Dorin Cocoş, Gabriel Sandu şi Gheorghe Ştefan, au primit condamnări cu executare, în timp ce omul de afaceri Dumitru Nicolae a primit o pedeapsă cu suspendare.

    Omul de afaceri Dorin Cocoş a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, instanţa dispunând confiscarea a peste trei milioane de euro în cazul acestuia. Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale în perioada decembrie 2008 - septembrie 2010, a fost condamnat la doi ani de detenţie pentru de luare de mită şi spălare de bani, instanţa dispunând în cazul său confiscarea a peste două milioane de euro. În cazul lui Gheorghe Ştefan, fost primar în Piatra Neamţ, magistraţii ÎCCJ au dat o sentinţă de trei aniînchisoare cu executare, pentru trafic de influenţă, iar instanţa a decis confiscarea a peste trei milioane de euro.

  Omul de afaceri Dumitru Nicolae a fost condamnat la un an şi jumătate de închisoare pentru trafic de influenţă, fiindu-i confiscat un milion de euro şi fiind obligat de instanţă să presteze muncă în folosul comunităţii la Admnistraţia Domeniului Public Sector 2.

  Oamenii de afaceri Dorin Cocoş şi Dumitru Nicolae, precum şi fostul primar Gheorghe Ştefan şi fostul ministru Gabriel Sandu au fost trimişi în judecată, în 23 martie, în dosarul "Microsoft".

  Dorin Cocoş, Nicolae Dumitru şi Gheorghe Ştefan sunt acuzaţi de trafic de influenţă şi spălare de bani, iar Gabriel Sandu, ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale în perioada decembrie 2008 - septembrie 2010, de luare de mită şi spălare de bani.

  Potrivit procurorilor, Dorin Cocoş ar fi pretins şi primit 9.000.000 de euro de la Claudiu Florică şi Dinu Pescariu, pentru ca, prin intermediul Elenei Udrea, la acea vreme ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului şi vicepreşedinte PDL, să asigure firmelor susţinute de Florică încheierea şi derularea contractului de licenţiere Microsoft cu Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.
  Totodată, potrivit procurorilor, Dorin Cocoş ar fi cerut 17,5 milioane de euro pentru el, Gheorghe Ştefan şi Gabriel Sandu, pentru a interveni în achiziţionarea dreptului de utilizare a licenţelor Microsoft, din care 15,7 milioane de euro ar fi ajuns în contul unor firme controlate de cei trei, direct sau prin intermediari.

   http://www.mediafax.ro/social/dosarul-microsoft-primul-termen-in-apel-15349402
  -----------------------------------------------------

  0 0


  • Palatul Cotroceni susține că nu a cumpărat dezinfectanți Hexi, dar uită să spună că a folosit din cei cumpărați de alții.
  • SPP declară că nu a folosit dezinfectanți Hexi, dar uită să spună că face asistența sanitară a președintelui cu medici de la Spitalul Militar.
  • Iar Spitalul Militar, cînd n-are încotro și recunoaște, spune că a utilizat biocide diluate la Cotroceni doar în 2013 și 2014, pe vremea lui Băsescu.
  • Tot acest labirint e desenat cu un singur scop: să nu se mai pomenească de scandalul dezinfectanților în casa lui Klaus Iohannis.
  • Dar adevărul, susțin sursele ziarului, e unul singur. Produsele diluate Hexi au fost folosite în ambulanța prezidențială, atît pentru Traian Băsescu, cît și pentru Klaus Iohannis.

  Investigație de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

  Joi, 19 mai, Gazeta Sporturilor a întrebat Președinția României dacă a folosit dezinfectanți Hexi Pharma, „indiferent care a fost firma contractoare”.

  Răspunsul a venit vineri, chiar în ziua conferinței de presă a lui Klaus Iohannis: „Administrația Prezidențială nu a achiziționat niciodată dezinfectanți de la firma Hexi Pharma, nici direct și nici prin alți furnizori”.

  Diferența este evidentă.
  Și trucul este slab.
  Ziarul a întrebat dacă au folosit, Palatul Cotroceni a răspuns că n-a cumpărat.
  Poți folosi fără să cumperi tu.
  Dar nu era o discuție de făcut cu președintele, în direct.

  Cine asigură intervențiile de urgență ale președintelui?
  „Puteți folosi substanțele chiar dacă nu le achiziționați dumneavoastră. De pildă, dacă le cumpără alții: SPP sau cei care asigură asistența medicală a președintelui. Cine asigură asistența de urgență a președintelui României?”, am pus încă o întrebare staff-ului de la Cotroceni.
  Între timp, SPP ne răspunsese că nu a folosit produse Hexi. E corect, dar cei de care SPP are grijă au folosit!

  Cine asigură asistența medicală de urgență pentru președintele țării și pentru cei din CSAT?
  Pentru că informațiile ziarului sunt acelea că nici cel mai protejat om din țară, indiferent cine a fost acesta în ultimii 10 ani, nu a scăpat de contactul cu biocidele diluate.

  Unitatea specială se numește SMUTS
  „Spitalul Militar Central oferă echipajul care asistă președintele. Întrebați-i pe ei, vă rugăm!”, spune Palatul Cotroceni.

  Siguranța, inclusiv cea medicală, a președintelui este datoria SPP. Iar SPP încheie, prin lege, un protocol cu Spitalul Militar Central. Și, precum restul României, nici SPP și nici SMC nu verifică antisepticele pe care le utiliează pentru președinte.

  Mai concret, medicii și asistenții de la Unitatea de Primiri Urgențe din Spitalul Militar sunt cei care asigură asistența de urgență și pentru președinte, și pentru ceilalți membri ai CSAT.

  Ei formează Serviciul Medical de Urgență și Transport Sanitar (SMUTS) care se află în subordinea Spitalului Militar.

  Punem întrebarea legată de produsele Hexi către Spitalul Militar. Care ezită.
  „Vineri, după ce le-ați trimis cererea, s-au sfătuit șefa spitalului, generalul Florentina Radu, și șeful Direcției Medicale a MApN, colonelul Constantin Ștefani. Ei știau, evident, că s-au folosit Hexi și pe vremea lui Traian Băsescu și acum, la Klaus Iohannis! Dar nu știau cum să îmbrace răspunsul”, susține o sursă din zona medicală a Armatei.

  Spitalul Militar Central a evitat să dea vineri vreun răspuns, deși, din informațiile ziarului, acesta era redactat.

  Polyiodine, diluat cu 30%

  .
  Între timp, duminică seara moare Dan Condrea și totul intră într-o spirală strânsă a neîncrederii publice.

  Din informațiile din interior, rezultă că Spitalul Militar Central a trimis încă de vineri către Ministerul Apărării răspunsul despre Palatul Cotroceni, așteptând aprobarea de a-l da mai departe.

  Ca să fie limpede, toate aceste tărăgănări au ca obiect o informație publică: pentru că felul în care sistemul medical eșuează să-i protejeze pe președintele țării și pe ceilalți membri CSAT reprezintă o chestiune de interes public.

  Ieri după amiază, Spitalul Militar Central răspunde că nu au folosit dezinfectanți Hexi Pharma, „ci, doar în anii 2014 şi 2013, antiseptice cu aplicare locală (soluții pe bază de iod, respectiv, soluţie apoasă şi tinctură)”.

  Pe românește, că lor li se încleștează limba când o spun: președintele României a fost îngrijit cu Polyiodine și Polyiodine tinctură.

  Analizele făcute de Guvern la Icechim pentru Polyiodine au depistat o concentraţie de PVP-iod de 7,41% faţă de 10%, aproape 30% diluare.
  La Polyiodine tinctură, statul n-a făcut o analiză de concentrație.

  „Jurnaliștii sunt de vină!”
  Tot ieri, în jurul morții lui Dan Condrea s-a adunat multă rumoare și destul de puține informații certe.

  Rând pe rând, s-a dezvăluit că nici SRI și nici unitățile specializate ale Ministerului de Interne nu l-au urmărit pe patronul Hexi Pharma în ultima sa zi de viață.

  Conform declarațiilor nesigure ale procurorului general Augustin Lazăr e posibil ca nimeni să nu-l fi filat pe Condrea în timpul a ceea ce pare o sinucidere.

  După dezbateri aprinse în interiorul său, Comisia Parlamentară a cerut SRI să vină cu un răspuns la întrebarea: Ați considerat cazul de siguranță națională?
  Să vedem răspunsul.

  În acest timp, la emisiunea Simonei Gherghe de la Antena 1, Daniel Olteanu, avocatul lui Dan Condrea, vorbind despre moartea clientului său, a dat sentința: Jurnaliștii sunt de vină!

  Așa s-a încheiat o zi cu încă un serviciu secret de elită care a folosit Hexi pentru demnitarii pe care-i apără.

  SPP n-are de ce să fie prea supărat. În acest ritm, întrebarea e cine n-a folosit.

  Iată cum s-a derulat corespondența cu Spitalul Militar

  Ieri, la ora 14:57, ne-au comunicat că nu s-au folosit „dezinfectanți” Hexi Pharma. Când i-am întrebat dacă asta e o negare, pentru că ziarul are informații că s-au folosit, au revenit la ora 15:37, cu recunoașterea faptului că au utilizat pentru ambulanța președintelui produse în perioada 2013-2014.
  Sursele gsp susțin, însă, că s-au folosit mai multe produse pentru această ambulanță și până în momentul izbucnirii scandalului, nu doar în mandatul lui Traian Băsescu.
  bucata

  Cele 24 de părți ale investigației:
  Sursa:
   http://www.tolo.ro/2016/05/24/ambulanta-presedintelui-romaniei-si-cele-ale-csat-au-utilizat-antiseptice-diluate-hexi-autoritatile-recunosc-doar-anii-2013-2014-sursele-ziarului-sustin-ca-s-au-folosit-nu-doar-la-basescu/
  ======================================================

  0 0

   

  Ultima emisiune Starea Natiei la TVR.La ce televiziune isi muta Dragos Patraru productia

   

  Dragos Patraru a anuntat in emisiunea Starea Natiei din 24 mai ca isi va incheia contractul cu TVR, iar marti (31 mai) va fi ultima editie, dedicata conflictului deschis pe care moderatorul il are de luni bune cu conducerea televiziunii publice.

  Potrivit unor informatii publicate de Paginademedia.ro, Dragos Patraru a semnat cu Digi 24, urmand sa realizeze Starea Natiei la postul de stiri al companiei RCS. Totusi, realizatorul de televiziune nu a comentat informatiile legate de trecerea la Digi 24.

  Dragos Patraru s-a remarcat in ultima perioada cu o serie de critici dure aduse conducerii TVR si a cheltuirii ineficiente a banului public la TVR. Ultima data, el a denuntat cheltuielile paradoxale pe care le face"ultima fabrica ramasa intacta de pe vremea comunismului". Televiziuna publica este aflata oficial intr-o stare financiara precara, dar isi permite 1.700 de euro pentru a aprinde lumina intr-un studio si plateste 40 de soferi la redactia Stiri, in conditiile in care aceeasi redactie are doar 15 reporteri.

  ”Costa 1.700 de euro sa aprinzi lumina intr-un studio, deci e o nebunie. Exista posturi dublate, triplate. La redactia Stiri exista 15 reporteri si 40 de soferi, am innebunit. Si toti sunt rude cu toti”, a declarat Dragos Patraru, intr-un interviu acordat platformei PressOne si citat de News.ro.

  Dragos Patraru: TVR are toti banii pe care si i-ar dori orice televiziune

  In ceea ce priveste planul pentru intrarea TVR in insolventa, Patraru este convins ca nu banii reprezinta problema televiziunii publice: ”TVR nu are probleme financiare, pentru ca incaseaza 6 milioane de euro pe luna. La banii astia se adauga anual vreo 8 milioane de euro din publicitate. TVR are toti banii pe care si i-ar dori orice televiziune”.

  Acesta pare a sti si unde anume s-a produs dezechilibrul financiar: in indexarile de salarii pe care angajatii le reclama in instanta. ”Din 2500 de angajati, 2100 au dat TVR in judecata, iar 1500 deja au castigat. Astia 1500, intr-un demers de-asta kamikaze, au executat institutia. Neinteresandu-i ca e vorba de televiziunea publica. Deci, televiziunea a fost o banca, ei si-au luat bani de-acolo, si acuma vor da inapoi cate 200 de lei pe luna.”, este verdictul lui Dragos Patraru.

  Dragos Patraru, despre Starea Natiei: Un prost care sta la un pupitru face mai mult decat o redactie cu 250 de oameni

  O alta problema pe care o reclama Dragos Patraru este cea a audientelor scazute pe care le fac programele televiziunii publice, o exceptie fiind emisiunea pe care el insusi o realizeaza: ”Luati-o asa: la televiziunea publica, un prost care sta la un pupitru la ora 22.30 face mult mai mult decat o redactie cu 250 de oameni. Iar noi, la Starea Natiei, suntem zece, toti”.

  Patraru nominalizeaza chiar programul care ii face si lui un deserviciu, pentru ca il lasa intr-o audienta infima: jurnalul de stiri si emisiunea realizata chiar de directorul Stirilor, Claudiu Lucaci, in serile de luni: ”Exista un domn care este seful Stirilor la TVR. Se numeste Claudiu Lucaci. Are si emisiune, lunea. Stiti la ce rating ne lasa? Dupa stiri, care mai fac doar 2%, dupa aia face si-un talk-show, de la ora 21 la 22.30. Eu am intrebat daca e televiziunea lui sau a noastra, cumva. Stiti la ce rating ma lasa pe mine, care intru la 22.30? La zero. Zero pe publicul commercial”.

  Sursa foto: http://www.stareanatiei.ro/

  Sursa:  http://www.wall-street.ro/articol/Marketing-PR/198895/ultima-emisiune-starea-natiei-la-tvr-la-ce-televiziune-isi-muta-dragos-patraru-productia.html#ixzz49nsHSOB0
  -----------------------------------------
  Starea Natiei cu Dragoș Pătraru
  --------------------------------------------------------------

  0 0


  Dan Condrea a avut pe mână în ultimii ani peste 100 de milioane de lei,bani și bunuri care reprezintă averea sa. Este vorba despre proprietățile deținute de patronul Hexi Pharma, dar și de profiturile realizate de firmele pe care le deținea sau banii ascunși în Cipru.
   ----------------------------------------------

  Averea lui Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, decedat pe 22 mai într-un accident de circulație, se ridică la aproape 110 milioane de lei (aproximativ 25 milioane de euro), conform unei evaluări realizate de Libertatea care ține cont de activitatea firmelor sale, a banilor trimiși în Cipru și a proprietăților imobiliare. Este vorba despre banii rulați până în 2014 inclusiv, pentru că pentru anul 2015 Ministerul Finanțelor încă nu a publicat rezultatele financiare ale firmelor românești.

  Profitul srl-urilor

  Hexi Pharma Co, Signum Service și Medical Cleaning, firmele mari controlate de Condrea, au declarat la Ministerul Finanțe, în perioada 2010-2014, un profit cumulat de 18,2 milioane de lei. Din primele date ale anchetei autorităților, reiese că profitul nu a fost investit în mijloace de producție fixe, așa cum ni s-a precizat de către reprezentant al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), așa că poate fi trecut în dreptul lui Condrea, chiar dacă a fost scos ca divident sau nu din firmă.

  Citeşte mai mult pe libertatea.ro
  Astept MASURI... de ani de zile... si ce daca!
  Cititi aici:
  =========================
   miercuri, 21 septembrie 2011
  ========================= 
  --------------------------------------------------------------
  -------------------------------------------------------------
  Wow...
  Adevarul??? Pariez: un banal si nenorocit accident! Vorbind la telefon, cu peste 100 km la ora, a scapat de sub control masina! Un adevar simplu, banal... dar romanului... ii plac conspiratiile!! :(
  Iar la asta... ajuta si tembelismul unora platiti din banii nostri! :( 

  ----------------------------------------------------------------------------------------------

  Varianta cea mai simplă pare cea mai reală
  Cîteva imagini edificatoare, din satelit, care pot elucida moartea lui Dan Condrea

   
  Fotografia realizată la locul accidentului de biciclistul care a ajuns acolo odată cu celălalt martor, Gabriela Monica Pelin, ne este de folos în lipsa oricăror informaţii venite de la anchetatori. Ea este făcută dinspre copacul de care s-a izbit maşina lui Condrea, fiind perfect vizibile urmele acesteia chiar de la ieşirea de pe carosabil:


  Pentru a putea să avem o imagine de ansamblu, iată cum arăta locul accidentului pe Google Earth, aşa cum era în 2015:


  Avînd în vedere iarba foarte înaltă şi deasă pe porţiunea parcursă de maşină după ce a ieşit de pe carosabil, noi credem că era imposibil controlul autoturimului pe distanţă de 30-40 m, la orice viteză peste 100 km/oră, astfel încît şoferul să vrea să se sinucidă exact în copacul acela! Dacă ar fi intenţionat să se sinucidă, Dan Condrea ar fi intrat DIRECT în copacul de pe partea cealaltă a drumului, fiind necesar doar virajul stînga al volanului chiar în dreptul pomului, fără să fie nevoit să meargă pe iarbă, aşa cum se vede şi în această imaginea de mai sus, realizată dinspre Tamaş spre Buftea, aşa cum se deplasa Condrea.

  ============================================

  Click here:
  ----------------------
   Dan Condrea

  Hexi Pharma
  ===================================

  0 0

   

  A mai rămas foarte puțin timp. Și este un fapt cert. Imediat după comunicarea rezultatelor de la locale, în PNL se declanșează marea furtună. Va fi cu ruperi de nori. Cu potop. Sau chiar cu tsunami. Este interesant să încercam să răspundem la întrebarea ce direcție va luă această lungă noapte, a cuțitelor lungi, în care se cufundă liberalii. Va fi declanșată de sus în jos? Sau de jos în sus? O a treia variantă nu există.


  Liberalii au ratat câteva mari oportunități. Aș spune, istorice. Au decis un proces de unificare a dreptei pe care l-au ratat. Au propus un candidat propriu la alegerile prezidențiale, pe care nu au știut sau nu au putut să și-l adjudece după ce acesta a câștigat. Sunt după doi ani de opozitei și se comportă asumându-și costurile ca și când ar fi la putere. Ar fi putut să măture, în aceste alegeri, PSD și, în schimb, vor fi ei înșiși măturați.


  Unificarea dreptei nu s-a produs. Pentru că, în timp ce a fost creat așa-zis marele Partid Național Liberal printr-o fuziune, începută nu și terminată, între PNL și PDL, pe scena politică au apărut alte partide ale dreptei. Cel puțin două. Ambele, ALDE și PMP, cu șanse reale de a intra în Parlament. Cât privește fuziunea propriu-zisă, ea nu s-a produs nici până azi. În consecință, oastea liberală e răvășită din interior. Și incapabilă să acționeze unitar și în forță. E prima mare ratare.


  PNL, vechiul PNL, a reușit să obțină, pentru propriul președinte, candidatura la cea mai înaltă funcție în stat. Klaus Iohannis a câștigat. Spectaculos chiar. Dar, din acel moment și până azi, între președinte și liberali, s-a creat o distanțiere din ce în ce mai pronunțată. Dar nu de bun augur. Iohannis plătește pentru greșelile PNL, iar PNL plătește pentru greșelile lui Iohannis. În timp ce nici PNL și nici Iohannis nu sunt capabili să fructifice succesele, atâtea câte sunt. Între PNL și Iohannis există o bombă care fâsâie, dând semne ca va exploda. Se numește Guvernul Cioloș. În raport cu care liberalii s-ar distanța, dar nu pot. În consecință, ei nu sunt nici la putere și nici în opoziție. Și Iohannis s-ar distanța de Cioloș, dar nici el nu poate. Acum, există trei linii de forță care se trag, unele pe altele, în jos. În timp ce PSD face opoziție relativ robustă, fiind totuși la butoanele guvernării, prin întreg aparatul de sub Executiv. Este a doua mare ratare.


  Eșecul PNL la alegerile locale va fi răsunător. Iar nota de plată va fi exemplară. Eșecul cel mai vizibil va fi înregistrat la București. Unde este limpede că domnul Cătălin Predoiu, cea de-a patra opțiune de candidat într-un interval extrem de scurt, va fi înfrânt, la scor, de Gabriela Firea. Iar Predoiu nu este orișicine. El este numărul unu politic pe București. Deci, își va frânge gâtul și în calitate de președinte al organizației pe Capitală. Când Iohannis a fost desemnat candidat prezidențial, Predoiu a fost și el desemnat, din partea celeilalte aripi liberale, drept cadidat de prim-ministru. La momentul oportun, nu a fost să fie. Pentru că a fost desemnat Cioloș. După alegeri, nu va fi să fie. O data fiindcă Predoiu, înfrânt la locale, se compromite politic și a doua oară fiindcă liberalii, înfrânți în alegeri, nu au cum să formeze o majoritate pentru a desemna prim-minstrul.
  Toate acestea se știu. Sunt premisele batalilei interne care urmează în PNL. Și care va fi devastatoare. Cu efecte pe termen lung.


  Războiul ar putea fi declanșat de sus în jos. Începând de la conducerea centrală. Care s-a angajat prea mult în eșecul lui Predoiu. Care a acționat mult prea ineficient pentru mobilizarea propriului electorat în celelalte localități ale țării. Care s-a manifestat contradictoriu. Lipsit de curaj. Având un comportament slugarnic. În raport cu președintele. Și chiar cu Guvernul Cioloș. Este logic ca nota de plată să o achite cei care stau în capul mesei. Și dacă se întâmplă așa, undă de șoc se va propaga în jos, până la ultima organizație.


  Dar la fel de firesc este și un sens diametral opus al declanșării și desfășurării undei seismice. Adică de jos în sus. La nivelul organizațiilor actualului PNL, aparent, s-ar putea spune că rezultatele pot decide partajul. Cu alte cuvinte, dacă într-o localitate alegerile au fost pierdute, atunci urmează să fie măturați de la conducere cei aflați la comandă. Vechiul PNL sau nou PNL. Iar șefia urmează să fie preluată de ceilalți. Dar ce se întâmplă în localitățile în care alegerile au fost câștigate? Abia acolo se poate declanșa scandalul. Pentru că și unii și ceilați își vor revendica succesul. În aceste condiții, detonatorul poate fi identificat, în mod starniu, tocmai în acele localități în care liberalii au ieșit învingători.


  Vom asista la răsturnări spectaculase. La căderi de capete. La sacrificii rituale în piața publică. La capătul cărora, însă, nu există nicio certitudine că vom avea, în fine, un PNL, chiar dacă mai mic, puternic și reformat. Dimpotrivă, s-ar putea ca dezstrul să se adâncească.


  În aceste condiții, și pe Klaus Iohannis îl așteaptă zile negre. Cu atât mai mult cu cât, dacă PNL se rupe, se rupe, cu certitudine, în mai multe bucăți. Dintre care unele consistente se vor duce spre partidele lui Băsescu și Tăriceanu. Ambele partide fiind ostile președintelui. (Sorin Roșca Stănescu)

   

  Sursa:  http://inpolitics.ro/se-declanseaza-marea-furtuna-din-pnl-de-sus-de-jos_18433579.html


  0 0
  Victor Ponta, atac devastator la Klaus Iohannis în ziua alegerilor

  Fostul premier lansează un atac dur la adresa președintelui Klaus Iohannis în ziua alegerilor locale.

  "Un PREȘEDINTE care își bate joc de noi chiar și în ziua votului!

  În urmă cu o săptămână, când Vladimir Putin amenința România, Dl. Iohannis a mers la Sibiu să asiste la un eveniment sportiv la care participa si soția sa. Comentariile de atunci au fost atât de acide încât orice om normal ar fi învățat ceva din asta! Credeți că el a înțeles ceva? Azi Dl. Iohannis a mers special până la Sibiu ca să asiste la momentul în care Doamna Iohannis votează (nu știu sigur dacă a și fotografiat-o cu telefonul mobil, ca data trecută)!

  Vă rog să calculați că aceste deplasări se fac cu minim 7 autovehicule și minim 30 de persoane de la SPP și Poliție care asigură escorta și traseul! Cât costă bugetul public aceste drumuri de "asistare a soției" aveți idee? Puteți calcula, vă rog!? Eu o să adresez o interpelare pe această temă către Ministrul de Interne. Dincolo însă de dispreț, nesimțire și sfidare (care au devenit o marcă înregistrată a Dlui. Iohannis) aș mai întreba totuși:

  1. Cât timp a câștigat Dl. Iohannis și ce cheltuieli a produs către bugetul de stat pentru activități care nu au legătura cu atribuțiile funcției (fapte pentru care DNA îl acuza pe Gabriel Oprea)?!

  2. Câți oameni blocați de coloana oficiala pe Valea Oltului nu vor putea să ajunga la timp să voteze, fiindu-le împiedicat dreptul de vot (fapte pentru care DNA îl acuză pe Titus Corlățean)?

  3. Însoțirea cu coloană oficială a Doamnei Iohannis la vot la Sibiu nu reprezintă acțiuni ilegale de participare la scrutinul electoral (fapte pentru care DNA îl acuză pe Liviu Dragnea)?!

  Dezgustul față de această situație și față de asemenea comportament nu trebuie să vă lase inactivi! Veniți la vot să îi sancționăm!", a scris Victor Ponta, pe Facebook.

   ------------------------------------------------

  0 0


  Preşedintele PSD Liviu Dragnea:Votul pentru Bucureşti nu este un cec în alb. Vom face majoritate cu UNPR şi ALDE la CGMB

  Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, luni, că este pentru prima oară de la Revoluţie când un partid câştigă Primăria Capitalei şi primăriile de sector, iar la CGMB PSD va avea majoritatea cu UNPR şi ALDE, urmând ca marţi Comitetul Executiv să discute majorităţile din CJ.

   Liviu Dragnea a precizat că echipa Gabrielei Firea este conştientă că votul pe care l-au obţinut presupune o "responsabilitate uriaşă"şi nu este "un ce în alb". ”Este pentru prima oară după Revoluţie când un partid politic câştigă tot, şi Primăria Generală şi primăriile de sector. Asta înseamnă pentru noi toţi o responsabilitate uriaşă. Această încredere acordată nouă de către bucureşteni nu este un cec în alb”, a declarat Liviu Dragnea.

  În ceea ce priveşte Capitala, Liviu Dragnea a spus că PSD-UNPR au 24 mandate, ALDE 4 mandate, astfel încât "avem posibilitatea să putem face majoritatea în CGMB, avem un mandat în plus faţă de majoritatea necesară".

  Cât despre sectoare, liderul PSD a anunţat că la 2, 3, 5 şi 6 majoritatea va fi formată din PSD, UNPR şi ALDE, iar la 1 şi 4 aşteaptă numărătoarea finală, dar că şi acolo speră să poată face majoritatea doar cu ALDE.


   Dragnea a spus că social-democraţii se vor reuni marţi în şedinţa Comitetului Executiv al partidului pentru a discuta despre formarea majorităţilor în consiliile judeţene. ”În restul ţării, pentru Consiliile Judeţene, în 14 judeţe din România PSD are majoritate singur şi va putea pune preşedinţii de Consilii Judeţene. În alte 11 judeţe putem face majoritate doar cu ALDE. Asta înseamnă 25. În încă două judeţe, putem face majoritate PSD – ALDE – UNPR. În total 27. În schimb, mai sunt trei sau patru judeţe unde vom începe negocierile de mâine, unde avem şanse ca PSD să formeze majoritate împreună cu alte partide, cu excepţia PNL, cu excepţia PMP”, a anunţat Liviu Dragnea.


  Preşedintele PSD a mai spus că partidul pe care în conduce a câştigat 19 municipii reşedinţe de judeţ, dintre care şase sunt noi. De asemenea, Dragnea a afirmat şi că, potrivit rezultatelor parţiale, PSD are un număr de primării mai mare decât numrul de primării cu care a intrat în aceste alegeri.

  Sursa: http://www.mediafax.ro/politic/presedintele-psd-liviu-dragnea-votul-pentru-bucuresti-nu-este-un-cec-in-alb-vom-face-majoritate-cu-unpr-si-alde-la-cgmb-15439961
  ----------------------------------------------------------

  0 0

  SURSE Relatii tensionate intre presedintele Klaus Iohannis si seful SIE, Mihai Razvan Ungureanu  


  Relatiile dintre presedintele Klaus Iohannis si seful SIE, Mihai Razvan Ungureanu, s-au racit mult in ultimele luni, acesta din urma fiind absent de la mai multe evenimente importante petrecute in ultima perioada, au confirmat pentru HotNews.ro mai multe surse politice, inclusiv de la Cotroceni. Nu este clar daca relatiile s-au deteriorat atat de mult incat seful statului sa-i ceara demisia, desi unele surse sustin ca acest lucru s-a intamplat insa seful SIE ar fi refuzat sa plece. HotNews.ro a cerut un punct de vedere de la seful SIE, insa acesta nu a raspuns.


  Una din cauzele care ar fi dus la racirea relatiilor este faptul ca "MRU se lauda ca din 2019 va fi viitorul presedinte" ceea ce l-ar fi deranjat pe seful statului, au confirmat pentru HotNews.ro sursele citate. In plus, lui MRU i se reproseaza ca ar fi ramas dependent de anumiti oameni de afaceri. Pe de alta parte, informatii privind racirea relatiilor au aparut imediat dupa episodul Black Cube, firma israeliana acuzata ca a spionat-o pe sefa DNA, Laura Codruta Kovesi. Black Cube a precizat, dupa izbucnirea scandalului ca actiunile din Romania ar fi fost in acord cu legea nationala si ca aveau autorizatii de la cele mai inalte autoritati. Nu e clar nici pana azi cine i-a autorizat si daca acest lucru este adevarat.

  La cateva zile dupa izbucnirea scandalului de spionaj, sefa DNA a criticat in mod public -  fapt fara precedent - activitatea Serviciului de Informatii Externe pentru lispa de colaborare in combaterea coruptiei. La randul lui, SIE a raspuns la fel de neobisnuit, ironizand-o pe sefa DNA: "Nu monitorizam cetatenii romani aflati in strainatate, o practica specifica fostei Securitati"

  Problema presedintelui Klaus Iohannis este ca o eventuala schimbare a lui MRU este o mutare complicata, deoarece votarea unui nou sef SIE in Parlament risca sa nu treaca. Potrivit surselor HotNews.ro, presedintele ar fi amanat pana acum in mod repetat transarea acestei probleme. De notat ca Mihai Razvan Ungureanu a fost unul dintre consilierii presedintelui Klaus Iohannis la Cotroceni, iar potrivit surselor HotNews.ro, inainte de a fi numit sef la SIE, si-ar fi dorit sa ajunga prim-ministru. 

   

  Sursa:  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21059869-surse-relatii-tensionate-intre-presedintele-klaus-iohannis-seful-sie-mihai-razvan-ungureanu.htm

  ========================================== 

   Dragoș Pătraru, Starea zilei: DNA, marele pierzător al alegerilor

   DNA este cel mai mare pierzător al alegerilor – asta, în afară de cetățeanul român, spune Dragoș Pătraru. Motivul: mulți primari cu probleme penale au primit votul alegătorilor pentru un nou mandat. Iar asta arată că „ceva nu e ok în relația DNA-cetățean”. Vedeți argumentele lui Dragoș Pătraru în materialul video atașat.

   

    http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiri/Dragos+Patraru+Starea+zilei+DNA+marele+pierzator+al+alegerilor

  ==========================================


older | 1 | .... | 35 | 36 | (Page 37) | 38 | 39 | .... | 41 | newer