Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Showcase


Channel Catalog


Channel Description:

blogul care calca pe nervii multora|puncteaza si subliniaza esentialul|un blog cu subiecte fierbinti... de prin presa... adunate! Nu pot ramane indiferent... cand ţara fierbe!Subiectul fierbinte al zilei, vazut de mine!

older | 1 | .... | 32 | 33 | (Page 34) | 35 | 36 | .... | 41 | newer

  0 0

  Înmormântarea lui Bogdan Gigină a avut loc la cimitirul Ghencea III din Capitală.
   
  Vineri, 23 octombrie, a avut loc înmormântarea polițistului de la Brigada Rutieră, Bogdan Gigină, care a decedat la numai 28 de ani în urma unui accident tragic. Agentul se afla în misiune atunci când a căzut cu motocicleta într-o groapă din asfalt.

  Bogdan a fost imediat transportat la spital, unde medicii au făcut tot posibilul pentru a-l salva. Cu toate acestea, polițistul a decedat la scurt timp după accident, lăsând-o în urmă pe soția lui, cu care își unise destinul în urmă cu exact un an atunci când s-a întâmplat tragedia, marți, 20 octombrie.  Inmormantarea politistului Bogdan Gigina. 
  Condoleante familiei indoliate. Dumnezeu să-l odihnească.
  'Dreptate, ochii plânşi, vor sa te vadă!'
  --------------------------------------

  0 0


  Guvernul se pregăteşte să majoreze pensiile cu 5% chiar din ianuarie 2016.Şi nu este singura modificare prin care milioane de pensionari vor primi bani mai mulţi. Totodată, salariul minim pe economie va fi şi acesta mărit din 2016 în două tranşe.

  "Am finalizat calculele în ceea ce priveşte valoarea punctului de pensie pentru 2016. Mai exact, cei 5,3 milioane de pensionari vor avea pensia mărită cu 5%. Prin aplicarea formulei rezultă o creştere cu 4,31%, dar, ca urmare a măsurilor care au dus la creştere economică, avem posibilitatea de a acorda o creştere a tuturor cu 5%. Practic, valoarea punctului de pensie, care este azi 830 de lei, va ajunge la 866 de lei" a declarat ministrul Rovana Plumb pentru RomâniaTV.

  Ministrul a precizat că impozitarea pensiilor se va face de la 1.050 de lei din 2016 şi că salariul minim pe economie va creşte de la anul în două tranşe. "Am finalizat şi aici toate studiile necesare în ceea ce priveşte centura de siguranţă a celor care se află pe piaţa muncii şi care lucrează salariul minim pe economie începând cu ianuarie 2016 va fi de 1200 d lei, iar de la jumătatea anului de 1.300 de lei", a conchis ministrul Muncii.-----------------------------------------------

  0 0


  Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu,şi preşedintele PSD Liviu Dragnea spun că nu au nevoie de protecţie SPP, de aceea nici nu vor cere în baza ordonanţei de urgenţă a Guvernului.

  "Nu voi solicita pază de la SPP, deşi ordonanţa de urgenţă a guvernului deschide această posibilitate pentru liderii de partide. Nu am beneficiat niciodată de pază şi protecţie şi cred că ea trebuie rezervată doar demnitarilor de rang înalt. Cu decenţă şi fără abuzuri", a scris Alina Gorghiu pe Facebook.

  Nici Liviu Dragnea, preşedintele PSD, nu are nevoie de SPP.„Nu (n-am nevoie de SPP-n.r). În coloană oficială n-am fost niciodată, nici măcar întâmplător", a declarat Liviu Dragnea, întrebat dacă s-a folosit de dreptul la coloană oficială atunci când a fost ministru şi dacă are nevoie de escorta SPP.

  Liderul PSD a mai spus că trebuie văzut cine are nevoie de astfel de coloană oficială şi protecţie din partea SPP în aceste condiţii.„Eu zic că poate trebuie să ne gândim serios dacă mai este nevoie de acest tip de deplasare sau dacă nu. Aici trebuie să se gândească foarte bine Serviciul de Protecţie şi Pază, alte structuri... vorbim de preşedintele României, s-ar putea să fie nevoie... şi în contextul ăsta regional de securitate... Nu ştiu ce să zic“, a mai declarat Dragnea.

  Guvernul a arpobat în urmă cu două săptămâni o ordonanţă de urgenţă care stabileşte că liderii partidelor parlamentare vor avea şi ei dreptul la pază SPP, gratuit, la cerere şi cu aprobarea CSAT.

  Sursa: http://adevarul.ro/news/politica/gorghiu-dragnea-spun-nu-vor-solicita-paza-spp-1_5631b49df5eaafab2c1ffee8/index.html
  ------------------------------------------

  0 0


  Daca...
  Toata lumea... ar fi RESPECTAT strict LEGEA!
  Nu s-ar fi dat AUTORIZATII... din 'burta'!
  Ar fi fost 'INCHISE'/TOATE 'BOMBELE'/'focare ale raului'!
  Daca... daca... multi/foarte multi... daca...! ...
  ----------------------------------------------------------------
  Acum... 'Dreptate, ochii plânşi, vor sa te vadă!'
  UN DEZASTRU - DUMNEZEU SA-I IERTE !
  CONDOLEANTE FAMILIILOR INDOLIATE !
   
  Vasile Burcu
  Admin Romania Megalitica 

  Detalii, Click here: 
  ===================

  incendiul din clubul Colectiv

  ======================


  0 0


  Incredibil. IMAGINI HALUCINANTE!
  Cum se desfăşura un spectacol în clubul Colectiv? Vezi VIDEO!
  La TV-uri... se intra in 'fibrilatie'/nervozitate mare...
  'Agitatie si interdictie!'... celor care vor sa vorbeasca... despre...
  'Halloween' - ca sărbătoare păgână a „terorii, a fricii și a morții”......
  „Biserica lui Satan”... ori... 'metal music'!...
  Oare, de ce asa??? Ce vor sa ascunda? Cui serveste???

  ---------------------------------------------------------
   VIDEO:

    Behemoth-Blow Your Trumpets Gabriel(live @ Club Colectiv-Bucharest 21:04:2015))
  ---------------------------------------------------------

  -----------------------------
  -----------------------------------------------------------
  Halloween.
  ’Candles and incense are burned to help the deceased find the way home.’
   ----------------------------------------

  Păgânismul, ocultismul și satanismul.
  Originea acestei sărbători poate fi plasată în ocultism și păgânism, iar grupările satanice, în unele regiuni, îi atașează o însemnătate deosebită. Vaticanul a condamnat sărbătoarea de Halloween, despre care susține că este „anticreștină”, fiind bazată pe un „curent subteran periculos al ocultismului”. Sfântul Scaun i-a avertizat pe părinți să nu-și lase copiii să se îmbrace în fantome și vampiri deoarece Halloweenul este o sărbătoare păgână a „terorii, a fricii și a morții”.

  Un ziar controlat de episcopii italieni, Avvenire, a cerut în 2009 boicotarea zilei de Halloween, despre care a spus că este „o celebrare a groazei și a macabrului” care ar putea să încurajeze „sectele [satanice] nemiloase și fără scrupule”. Mai multe biserici din Florida au protestat în octombrie 2010 față de decorarea unui parc cu motive specifice sărbătorii Halloween, acuzându-i pe organizatori că promovează imagini ale „crimei și torturii”.

  „Părintele” modern al „bisericii lui Satan”, Anton Szandor LaVey, obișnuia să spună că Halloween este una dintre cele mai mari sărbători în calendarul satanic, alături de „Noaptea Walpurgică“ sau Sabatul vrăjitoarelor, de pe 1 mai. 

  Sursa:
  https://ro.wikipedia.org/wiki/Halloween
  http://www.history.com/topics/halloween/history-of-halloween
  http://www.history.com/.../hal.../halloween-around-the-world

  ------------------------------------------------------------- 

   EROII din Colectiv
  ---------------------
  --------------------------------------------------------------

  0 0


  Aurelian Pavelescu,președintele PNȚCD, spune că doliul național decretat în urma tragediei de la clubul Colectiv nu este justificat. Mai mult, într-un text publicat pe Facebook, pe care l-a șters la 24 ore după ce l-a postat, a dat vina pe tineri.

  „În Bucureşti sunt sute de astfel de cluburi, în care regăsim, în fiecare săptămâna, sute de mii de tineri, care cultivă un fel de anarhism, în mare majoritate în exces, consum de alcool, nicotină, chiar droguri, în ritmuri demenţiale.  Spectacolul acestor cluburi este, de fapt, un pretext pentru o adevărată promiscuitate în care tinerimea română (o parte) s-a afundat”, a scris Aurelian Pavelescu pe Facebook.

  „Chiar dacă îi voi supără pe mulţi, afectaţi de tragedie în mod sincer, vreau, la rândul meu, să fiu sincer, că un semn de respect pentru voi. Decretarea de doliu naţional de către guvern, la cererea preşedintelui României, nu este justificată. Doliul naţional se decretează atunci când se consemnează, solemn, o tragedie sau act de eroism pentru ţara, popor, naţiune, umanitate. Aici nu a fost vorba despre aşa ceva. A fost vorba despre un accident, cauzat, desigur, de un şir de erori, chiar încălcări legale.

  Ceea ce nu se ştie, este faptul că în Bucureşti sunt sute de astfel de cluburi, în care regăsim, în fiecare săptămâna, sute de mii de tineri, care cultivă un fel de anarhism, în mare majoritate în exces, consum de alcool, nicotină, chiar droguri, în ritmuri demenţiale, cu sonor la maxim, care zguduie creierul, la propriu. într-un asemenea club, orice dialog este imposibil, pentru că nu se poate vorbi nici măcar la ureche. Totul este dominat de febră violenţei, exchibitionismului şi sexului.

  Cine sunt ţinerii aceştia, cine sunt părinţii lor, încotro se îndreaptă, ce vor? Anarhie. Va asigur că pe niciunul dintre aceştia nu-i veţi găsi în biblioteci şi nici la biserici. Spectacolul acestor cluburi este, de fapt, un pretext pentru o adevărată promiscuitate în care tinerimea română (o parte) s-a afundat. Să fiu bine înţeles. îmi place muzică rock (nu toate genurile, desigur), iar mării reprezentanţi ai genului fac parte din patrimoniul cultural. Dar acest tip de manifestări sunt inacceptabile, pentru că au decăzut în promiscuitate. O afacere mizera, de fapt.

  Doliul naţional nu a fost pentru sărmanii tineri carbonizaţi, ci pentru cei care l-au decretat, un act de propagandă politică. Ar trebui decretat un doliu pentru că există doliu naţional, că este posibil aşa ceva… Poate, pentru starea prin care trece o mare parte din tinerimea română, care, când ţara trece prin cea mai mare criză din istorie, se afundă în promiscuitate: o generaţie, a câtă, pierdută“.

  Sursa: http://scmdfiliala1arges.blogspot.ro/
  ---------------------------------------------


  Șeful PNȚCD Aurelian Pavelescu nu mai avea luni cont pe facebook, după ce ieri postase un comentariu controversat despre doliul național decretat de Guvern după tragedia din Club Colectiv.
   
  Amintim că politicianul a criticat decizia Guvernului de a decreta trei zile de doliu național după incendiul de la clubul Colectiv, în care 30 de oameni și-au pierdut viața, iar alți circa 140 sunt internați în spital, unii dintre ei în stare foarte gravă.

  „Doliu national nu este justificat. Accidentul de la Clubul bucurestean, la un spectacol.
  Chiar daca ii voi supara pe multi, afectati de tragedie in mod sincer, vreau, la randul meu, sa fiu sincer, ca un semn de respect pentru voi.

  Decretarea de doliu national de catre guvern, la cererea presedintelui Romaniei, nu este justificata. Doliul national se decreteaza atunci cand se consemneaza, solemn, o tragedie sau act de eroism pentru tara, popor, natiune, umanitate. Aici nu a fost vorba despre asa ceva. A fost vorba despre un accident, cauzat, desigur, de un sir de erori, chiar incalcari legale„, se arată în postarea lui Pavelescu.

  El a mai spus că în București sunt „sute de astfel de cluburi” în care se adună „sute de mii de tineri, care cultiva un fel de anarhism”.

   Narcisa Iorga

  Jurnalista Narcisa Iorga, care este un fost membru al CNA, susține că Pavelescu ar fi putut să-și închidă singur contul sau să fi fost suspendat de facebook, ca urmare a raportărilor venite din partea altor utilizatori.
  „Ce facem însă dacă Aurelian Pavelescu a dispărut de pe Facebook, dar va rămâne în politică? Vom uita cum și-a dat arama pe față? Nu avem acest drept și cred că avem obligația de a scoate astfel de oameni din viața politică. Ștampila PNȚCD e în buzunarul lui, dar ștampila pentru Parlament e în mâna noastră”, a scris Narcisa Iorga pe facebook.
  Sursa:  http://www.paginadepolitica.ro/aurelian-pavelescu-fara-facebook-dupa-postarea-despre-tragedia-din-club-colectiv-narcisa-iorga-ex-cna-vom-uita-cum-si-a-dat-arama-pe-fata/
  --------------------------------------------------------------------------------
  -----------------------------------------------

  0 0


  Video Victor Ponta A DEMISIONAT:
  "Sper că depunerea mandatului satisface aşteptările oamenilor". 
  Klaus Iohannis va susţine declaraţii de presă pe tema demisiei - VIDEO.

  Premierul Victor Ponta a declarat miercuri că îşi depune mandatul şi că speră că demisia guvernului său satisface cerinţele oamenilor care au fost în stradă, adăugând că este nevoie de soluţii raţionale.

  Preşedintele Klaus Iohannis va susţine, în cursul acestei după-amiezi, declaraţii de presă la Palatul Cotroceni pe tema demisiei premierului din Victor Ponta din fruntea Guvernului, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.

  Declaraţiile ar urma să aibă loc după terminarea Reuniunii statelor Europei Centrale şi de Est, care are loc la această oră la Palatul Cotroceni. Nu a fost stabilită încă o oră pentru ieşirea publică a preşedintelui.

     Premierul demisionar Victor Ponta a convocat miercuri, la ora 16:00, o şedinţă de Guvern pentru a le mulţumi miniştrilor care au făcut parte din Cabinetul său, dar şi pentru a pregăti perioada de tranziţie către Executivul ca se va forma în urma negocierilor din preşedinte şi partidele parlamentare.

  "La ora 16:00 o să avem o şedinţă de Guvern ca să le mulţumesc tuturor colegilor miniştri şi să pregătim perioada de tranziţie către viitorul Guvern", a spus Ponta, miercuri, la Palatul Victoria, după ce şi-a anunţat demisia.

  Totodată, el a anunţat că "procedurile politice" vor urma în cursul zilei, respectiv trimiterea demisiei sale preşedintelui României, Klaus Iohannis, şi a precizat că actualul Guvern va continua să-şi îndeplinească atribuţiile până la instalarea noului Executiv.

  "Până la momentul formării unui nou guvern, în urma discuţiilor între preşedinte şi partidele parlamentare, ne îndeplinim atribuţiile de fiecare zi şi imediat ce noul guvern va fi instalat putem să predăm o situaţie economică şi socială mult mai bună decât cea pe care am preluat-o", a spus Ponta. [... ... ...]

  Sursa: http://www.mediafax.ro/politic/victor-ponta-a-demisionat-sper-ca-depunerea-mandatului-satisface-asteptarile-oamenilor-klaus-iohannis-va-sustine-declaratii-de-presa-pe-tema-demisiei-video-14873222
  -----------------------------------------------------------------------------------------

  0 0

   
  „V-am văzut, v-am auzit şi gata!”
  Klaus Iohannis a umilit „Strada” chemînd la Cotroceni o armată de băsişti 
   
  Pare că toate protestele din ţară au fost monitorizate şi cineva a făcut o selecţie pe criterii numai de el ştiute, în aşa fel încît Preşedinţia să dea impresia că s-a consultat cu Strada 
   

  Secunda în care Preşedintele Iohannis se va duce în „Strad㔺i va fi aclamat, va deveni dovada că protestul bucureştenilor a intrat în zona manipulării. Mai ales după ce Preşedinţia a chemat la Cotroceni o armată de băsişti cu tatuajul pe frunte, supranumiţi „societatea civilă”! „Strada” a fost „reprezentată” doar de un cîntăreţ, un elev şi o studentă.

  Cînd am citit Lista „SOCIETĂŢII CIVILE” care a fost invitată la negocierile de la Cotroceni pentru formarea noului guvern m-am frecat la ochi, crezînd că Traian Băsescu n-a plecat din fruntea ţării! Majoritatea celor prezenţi au făcut şi fac parte din Troica GDS-22-Contributors, care a fost suportul mediatic şi ideologic al lui Băsescu, unde se întîlnesc cei mai harnici activişti ai fostului regim:

  - SORIN IONIŢĂ, acum din partea Expert Forum, cunoscut însă din „Societatea Academică din România” (SAR), ca adjunct al Alinei Mungiu Pippidi, fiind chemat de Traian Băsescu într-o Comisie prezidenţială pentru Analiza Riscurilor Sociale, de unde a rezultat că presa este un pericol pentru siguranţa naţională!

  - CRISTINA GUSETH, „Freedom House”, din categoria băsiştilor „Ultras”, un fel de umbră a Monicăi Macovei, alături de care a fost anchetată pentru un audit la Ministerul Justiţiei, primind, evident, NUP. Într-un interviu în „România liberă” a făcut acea declaraţie stupefiantă: „Cînd Monica Macovei a fost pusă ministru al Justiţiei de Traian Băsescu, a fost pusă acolo pentru că România nu ar fi aderat la Uniunea Europeană”!

  - ANDREI CORNEA, de la GDS, instituţie pe care care Traian Băsescu şi-a pus-o la butonieră din primul moment, cu toţi cei de pe acolo: Liiceanu, Pleşu, Patapievici etc. Andrei Cornea este nimeni altul decît fiul odiosului ideolog comunist Paul Cornea, fostul secretar al CC al UTM, unde era şeful lui Ion Iliescu. 

  - NICUŞOR DAN, inventat candidat la Primăria Capitalei de Grupul GDS, fiind şi azi propunerea aşa-zis civilă a apropiaţilor lui Băsescu, un fel de „iepure” ca în probele de atletism.

  - CĂTĂLIN DRULĂ, mai puţin cunoscut publicului, este „specialistul” în autostrăzi al revistei „Dilema Veche” al lui Pleşu, pregătit de mult timp pentru dezbateri publice împotriva adversarilor PDL.

  - LIVIU MIHAIU, cunoscut de la Academia Caţavencu, devenit ulterior copilul de suflet al lui Sorin Ovidiu Vântu. Cînd mogulul se întîlnea prin parcări cu Băsescu, a reuşit să-l plaseze ca Guvernator al Deltei, unde Vântu avea mari interese financiare.


  Alături de aceste superstaruri ale epocii lui Traian Băsescu, la „consultările” de la Cotroceni au mai participat şi alţi ciudaţi care se prezintă ca fiind „societatea civilă”, unii care ar putea trezi mari semne de întrebare chiar faţă de Klaus Iohannis, cum este acest OCTAVIAN BERCEANU, declarat ca reprezentant al „Unitisalvăm”. Despre el aflăm că „a fost dezvoltator al companiilor private în domeniul administrării pădurilor, fost expert al Regiei Naționale a Pădurilor în combaterea tăierilor ilegale și braconaj, șef al Biroului Pază și Protecție a Pădurilor – RNP București”

  Surprinde, de asemenea, prezenţa la aceste negocieri a lui Edmond Niculuşcă din partea „Asociației Române pentru Cultură, Educație și Normalitate”, promovat constant de „Dilema Veche” a lui Andrei Pleşu sau Claudia Postelnicescu, care-şi postează opiniile pe o platformă de maxim băsism, care este contributors.ro, acolo unde apar şi articolele lui Vladimir Tismăneanu, Liiceanu sau alţi „intelectuali ai lui Băsescu”.


  Alt nume care a fost la negocieri la Cotroceni este Tudor Benga, un antreorenor din Braşov. Iată ce scria el însuşi pe Facebook: Tocmai m-au sunat. Să fiu la 13 la Cotroceni. Asta e puterea mobilizării şi a social media! Putem!!! Mii de mulţumiri încă o dată şi ţineţi-mi pumnii!” Cine l-a sunat şi de ce? A fost tras la sorţi? Pe cine reprezintă şi ce legătură are cu „Strada”? După cum se vede, nici el nu ştie, deşi, cum singur spune tot pe Facebook, a plecat încă de joi din Braşov pentru a veni la Cotroceni

  Nici Ionuţ Sibiannu ştie de ce a fost chemat la aceste consultări, căci el face parte dintr-un ONG care se ocupă de proiecte de finanţare. La fel şi elevul Horia Oniță, care a participat la protestele de la Cluj.


  În situaţia acestora, pare că toate protestele din ţară au fost monitorizate şi cineva a făcut o selecţie pe criterii numai de el ştiute, în aşa fel încît Preşedinţia să dea impresia că s-a consultat cu „Strada”, deşi totul pare foarte bine regizat de un necunoscut!

  Au mai fost acolo oameni extraşi tot la întîmplare, care nu au nici o reprezentativitate, precum Ştefan Dărăbuş, care se ocupă de copii aflaţi în dificultate, cîntăreţul Adrian Despot, care a fost în clubul „Colectiv”, studenta Ema Stoica, medicul Dragoș Slăvescuşi ceilalţi.

  Privind acum această listă, ne dăm seama că acela care a întocmit-o a avut în vedere să creeze impresia că băsiştii din cadrul acelei Troici, GDS-22-Contributors, au reprezentat „Societatea civilă”, ca exponentă a „Străzii”! Ceilalţi erau doar de umplutură, un fel de martori la căratul apei!

  Practic, Klaus Iohannis s-a întîlnit pentru consultări în vederea formării noului guvern cu băsiştii cei mai vizibili din cadrul acelei societăţii civile care i-a aparţinut cu tot cu bagaje lui Traian Băsescu. Se gîndeşte cumva Klaus Iohannis s-o reactiveze?

  Ar fi interesant să aflăm şi opinia „Străzii”, dar şi acolo au apărut deja cîţiva „lideri” impuşi de nu-ştiu-cine, care fac parte tot dintre vechii şi cunoscuţii băsişti, ei urcînd deja pe o scenă ridicată din fonduri obscure.

  Ion Spânu Publicat Vineri, 06 noiembrie 2015
  Sursa:  http://www.cotidianul.ro/klaus-iohannis-a-umilit-strada-chemind-la-cotroceni-o-armata-de-basisti-270983/
  ----------------------------------------------------------------------------------------

  0 0


  Premierul desemnat Dacian Cioloș a dat asigurări, marți, că va face tot ce îi stă în putință pentru a se ridica la înălțimea încrederii acordate, el spunând că intenționează să deschidă Guvernul spre societate.

  * Klaus Iohannis: Îl desemnez premier pe Dacian Cioloș
   
  "Vă mulțumesc pentru încrederea pe care mi-o acordați și doresc să îi asigur pe cei care ne privesc de faptul că voi face tot ce îmi stă în putință pentru a mă ridica la înălțimea încrederii care mi-a fost acordată. Trecem printr-o perioadă cheie pentru societatea românească. O perioadă în care societatea a ajuns la un grad de maturitate care necesită o prezență publică a Guvernului în așa fel încât să asigure puntea de legătură între diferite instituții ale statului și, aș spune mai precis, între politic și între societate", a afirmat Cioloș, la Palatul Cotroceni, după anunțul președintelui Iohannis privind desemnarea sa în această funcție.

  Premierul desemnat a spus că intenționează să deschidă Guvernul și administrația guvernamentală spre societate și să lucreze îndeaproape cu Parlamentul.

  "Am intenția să deschid Guvernul și administrația guvernamentală spre societate, să ascultăm și să pregătim decizii împreună. Totodată, în măsura în care Parlamentul va decide să dea mandat acestui Guvern, voi lucra îndeaproape cu Parlamentul, cu grupurile politice, chiar dacă vorbim de un guvern de tehnocrați, pentru a progresa împreună pe proiectele pe care o să le propunem", a susținut Cioloș.

  El a anunțat că, în perioada următoare, își va concentra atenția și energia pentru a-și forma echipa cu care va merge în fața Parlamentului și apoi va discuta în detaliu despre proiectele pe care le are.

  "Pentru mine, lucrul în echipă este esențial și de aceea, înainte de a comunica prea mult legat de intențiile pe care le am în această calitate în care am fost desemnat, vreau să îmi concentrez energia spre a-mi structura echipa, atât din punct de vedere al persoanelor și al celor pe care o să îi invit să facă parte din guvern, cât și al conceptului de program de guvernare", a spus Cioloș.

  Prim-ministrul desemnat a adăugat că este conștient de faptul că se așteaptă de la viitorul guvern să fie în măsură să aibă urechea "aplecată" la cei care au idei.

  "Sunt conștient de faptul că acest lucru se așteaptă de la viitorul guvern — să fie în măsură să aibă urechea aplecată la cei care au idei, nu doar pentru a ridica problemele cu care ne confruntăm, dar și pentru a identifica soluțiile pentru a merge mai departe și în același timp să aibă acest Guvern înțelepciunea și maturitatea să poată să lucreze cu Parlamentul, cu cei care sunt în măsură să ia deciziile care să ne permită să progresăm. Cred că acest mod de lucru ne va dovedi maturitate și ne va permite să schimbăm ceea ce este de schimbat în societate", a punctat Cioloș.

  AGERPRES/(A — autor: Florentina Ștefănescu, editor: Andreea Rotaru)

  SURSA:  http://www.agerpres.ro/politica/2015/11/10/alerta-ciolos-voi-face-tot-ce-imi-sta-in-putinta-pentru-a-ma-ridica-la-inaltimea-increderii-acordate-17-30-22
  -------------------------------------------------------

  0 0


  In România există în acest moment trei tipuri de pensii. Multe, vei spune. Este și normal, pentru că trăim într-o țară de pensionari. Nu râde, și tu vei îngroșa rândurile lor mai devreme sau mai târziu.

  10.5% din venitul tău brut ajunge în contul pensiei de stat. Cunoscută și sub numele de Pilonul I, această pensie este obligatorie și n-ai cum s-o fentezi dacă muncești legal. Aproape jumătate din această contribuție ajunge în contul pensiei private obligatorii. Și asta e obligatorie, dar măcar nu este de stat și ai marele avantaj că primești garantat o sumă cel puțin egală cu cea cu care ai contribuit pe parcursul anilor. 6.29 de milioane de români au un cont de pensie privată obligatorie, așa numitul Pilon II.
   
  Pensii private (aproape) la cheremul tău

  Pardon, am vrut să zic pensii private facultative. Aici, în așa-numitul Pilon III, regăsim 336.456 de persoane care au acceptat de bună voie și nesilite de nimeni să dea bani pentru a-și asigura bătrânețile. Dar oare așa o fi?

  Probabil că mulți dintre cei care investesc în fonduri private facultative o fac pentru că aceste contribuții sunt deductibile fiscal în limita a 400 EUR/an din venitul brut. Asta înseamnă că, dacă investești într-o pensie privată facultativă, plătești impozite mai mici și pui și un ban deoparte pentru bătrânețe. În plus, banii ăștia sunt investiți și pe bursă, așa că poți avea randamente superioare.

  Sunt banii tăi, dar te bucuri de ei în anumite condiții

  Bun, dar când poți intra tu în posesia banilor investiți într-un fond de pensii private facultative? Legea (nu) este foarte explicită în acest caz. Trebuie să îndeplinești trei condiții: ai împlinit 60 de ani, ai plătit contribuții timp de 90 de luni (adică 7 ani și 6 luni), iar valoarea portofoliului depășește un anumit nivel impus de lege (care, desigur, nu a fost încă stabilit, pentru că… România).

  Acum imaginează-ți că suntem undeva prin anii 2040-2050, ai 59 de ani, rămâi fără job și nu ai reușit să pui bani deoparte. Din cauza vârstei, nu te mai angajează nimeni, iar muncile ușoare pe care le-ai putea face au fost demult lăsate în sarcina roboților. Ce faci? Dai fuga la administratorul contului tău de pensie privată? Ghinion: poți să ai și 50.000 de lei în cont, dar până nu faci 60 de ani nu-i vei putea accesa sub nici o formă. Pregătește-te pentru un an de chin sau…

  Fă-ți propriul tău fond de pensie privată facultativă

  Eu îți propun o alternativă simplă la pensia privată facultativă.Îți propun să-ți faci propriul tău fond de pensie privată, fără să mai apelezi la firme de specialitate. Îți propun să economisești.
  Pune într-un depozit bancar sau într-un cont de economii toți banii pe care intenționai să-i investești într-o pensie privată facultativă. Da, dobânzile la depozite sunt infime, iar banii din pensia privată facultativă îți puteau aduce randamente mai mari, pentru că o parte din ei sunt investiți pe bursă. Da, trebuie să dai dovadă de disciplină pentru a rezista tentației de a cheltui banii pe cel mai nou iPhone.

  Dar, în momentul în care împlinești 59 de ani și nu te mai angajează nimeni, poți să accesezi liniștit banii din propriul tău fond de pensie privată. Iei câți vrei, cum vrei, pentru că tu ești cel care decide. Tu ești propriul stăpân pe banii tăi. Și îți garantez că prima bere pe care o vei bea din propria ta pensie privată va fi și cea mai bună bere din viața ta.

  Sursa: https://www.cavaleria.ro/finante/pensii-private-facultative/
  ----------------------------------------------------------------

  0 0


  LISTA NOULUI GUVERN. 
  Cine sunt miniştrii Guvernului Dacian Cioloş
  -------------------------------------------------------------

  Petre Tobă - ministrul Afacerilor Interne

  Mihnea Ioan Motoc - ministrul Apărării Naţionale Cine este Mihnea Motoc

  Vasile Dâncu - vicepremier şi ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice Cine este Vasile Dâncu

  Anca Dana Dragu Paliu - ministrul Finanţelor Publice

  Costin Grigore Borc - vicepremier şi ministrul Economiei, Comerţului şi Turismului Cine este Costin Grigore Borc

  Achim Irimescu - ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Cine este Achim Irimescu

  Victor Vlad Grigorescu - ministrul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri

  Adrian Curaj - ministrul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice

  Vlad Alexandrescu - ministrul Culturii

  Aura Carmen Răducu - ministrul Fondurilor Europene

  Cristina Guseth - ministrul Justiţiei

  Cristina Paşca Palmer - ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor

  Claudia Ana Moarcăş - ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice

  Marius-Raul Bostan - ministrul pentru Societatea Informaţională. Cine este Marius Bostan

  Andrei Baciu - ministrul Sănătăţii

  Elisabeta Lipă - ministrul Tineretului şi Sportului

  Marian Dan Costescu - ministrul Transporturilor. Cine este Marian Dan Costescu

  Victoria-Violeta Alexandru - ministrul delegat pentru Dialog Social

  Dan Stoenescu - ministrul delegat pentru Relaţiile cu Românii de peste Hotare

  Ciprian Bucur - ministrul delegat pentru Relaţia cu Parlamentul

  Ioan Dragoş Tudorache - şeful Cancelariei Primului ministru

  Sursa:  http://www.gandul.info/politica/lista-noului-guvern-cine-sunt-ministrii-guvernului-dacian-ciolos-14886706
  -----------------------------------------------------------------------


  0 0  14.48: Incepe votul, cu deputatii.

  14.44:
  Dezbaterile s-au incheiat. Zgonea explica procedura votului cu secret cu bile care va fi intrebuintat: bila alba in urna alba si bila neagra in urna neagra inseamna vot "pentru", bila alba in urna neagra si bila neagra in urna alba este vot "impotriva".

  Un senator ridica problema abtinerii in cadrul votului cu bile. Zgonea explica faptul ca exista vot nul, nu abtinere, care se exprima prin ambele bile in urna neagra.

  14.36: Dacian Ciolos:

  • Multumesc pentru aceasta dezbatere, nu doar pentru cuvintele de apreciere ci si pentru exprimarea clara a asteptarilor.
  • Accest guvern tehnocrat nu are obiectiv politic mai important decat sa vada democratia intarita in Romania (aplauze - n.r.)
  • Departe de noi de a ne exercita atributiile altfel decat pt a sprijini si intari democratia.
  • Ne vom concentra pe recastigarea increderii cetatenilor. Nu cred intr-o democratie in care cetatenii nu cred si nu se regasesc. Ei isi exprima opinia odata la cinci ani la alegeri, dar cred ca putem face mai mult. Sa deschidem actul guvernamental.
  • Si nu pentru ca societatea civila ar fi opusul parlamentului.
  • Cred ca si pe parcursul celor cinci ani de mandat putem fi receptivi.
  • Nu cred ca democratia este slabita prin acest guvern, ci ca poate fi intarita.
  • Partidele pot profita de acest guvern pentru a eficientiza administratia, pentru a recastiga increderea romanilor si va asigur ca guvernul va fi un partener deschis.
  • Suntem constienti ca neavand un partener permanent va fi nevoie sa avem un dialog permanent cu dvs.
  • Am inceput deja acest dialog.
  • Legat de depolitizare: ceea ce e bun sigura ca trebuie mentinut, iar depolitizarea se va face ca o consecinta a cresterii eficientei adminitratiei. De asta are nevoie si politicul si societatea.
  • Nu exista in programul de guvernare masuri anticonstitutinale. Acest guvern se va ghida dupa Constitutie.
  • Programul contine masuri esentiale, dar am evitat sa creem un document stufos doar de dragul de a avea multe pagini.
  • Legat de legitmitatea acestui parlament - din punctul meu de vedere, prin votul de investitura se face un transfer de legitimitate democratica acum si aici. Acest guvern nu poate sa fie altfel decat si al dvs, in masura in care vi-l asumati.
  • In actul de guvernare curent guvernul vrea sa deschida dialogul cu societatea pentru a intari actul guvernamental pentru ca avem nevoie de incredere, cel mai mult in aceasta perioada.
  • Am pierdut foarte mult increderea in noi. Vedem cata multa energie putem consuma in a protesta.
  • Guvernul poate orienta aceasta energie a protestului intr-o energie a constructiei.


  14.35:
  Cristiana Anghel vrea sa ia cuvantul. "Astazi sunt imbracata in negru pentru inmomantam suveranitatea acestui popor. Ar fi trebuit sa ne adunam sa votam suspendearea presedintelui".

  14.24: Vasile Blaga:

  • PNL nu pune nicio conditie pentru oamenii sai. Dar nici nu putem sa acceptam afirmatiile colegilor din PSD cum ca prin depolitizare s-ar face epurari.
  • Guvernarea Ciolos va avea misiunea de a organiza alegerile.
  • Una dintre primele masuri pe care trbuei sa o ia conducerea Ministerul Dezvoltarii este sa nu se mai arunce fonduri.
  • Noi anuntam ca vom sprijini guvernul pe tot parcursul sau, in proiectele majore de reforma, masuri de centru-dreapta, de combatere a coruptiei.
  • Tot ceea ce dorim este sa fim consultati.
  • PNL ii va da votul sau de incredere si ii ureaza mult succes.
  14:21 Zgonea, care prezideaza sedinta, are un ciocan de lemn cu un suport si un clopotel cu care atentioneaza deputatii care depasesc timpul. S-a apelat la aceasta solutie cel mai probabil pentru ca sistemul electronic al salii de plen nu functioneaza si urmeaza sa fie inlocuit.

  In plen, nimeni nu pare sa il asculte pe Voichitoiu, deputatii ies sau intra din sala, formeaza grupulete langa banci, discutand intre ei.

  14.15
  Senatorul UNPR Haralambie Vochitoiu anunta sustinerea pentru guvernul Ciolos. Gabriel Oprea nu este prezent.

  14.10:
  PMP nu voteaza guvernul, anunta deputat Mihaela Stroe.

  14.04: Vorbeste liderul minoritatilor, Varujan Pambuccian.

  13.57: Vorbeste Kelemen Hunor, presedintele UDMR:

  • Vom fi de acord cu investirea acestui guvern. Este un program de guvernare extrem de scurt dar clar.
  • Avem noroc cu CV-ul catorva ministri.
  • Asptam de la dvs un dialog constant.

  13.42: Calin Popescu Tariceanu:

  • PSD ramane la putere, si PNL isi manifesta intentia de a fi critic la adresa guvernului deci in opozitie. Aproape nu s-a schimbat nimic.
  • Am fost avertizat ca ar fi bine sa renunt la anumite teme care deranjeaza anumite institutii.
  • Va bucurati de aprecierea mea si nu ma idnoiesc de bunele dvs intentii si de buna dvs. credinta. Persoana dvs impreuna cu reputatia si prestigiul este parte a unul plan elaborat in urma cu un ansi care si-a propus sa indeparteze un guvern ales legitim.
  • Acest plan implica insistutii ale statului care rumareste anihilarea statului de drept. Scopul final este schimbarea de paradigma. Adica schimbarea regimului politic democratic.
  • ACest plan care se executa sub privirea ingaduitoare a presedintelui Romaniei, daca nu mai mult. Preuspune subordonarea justitiei si investirea "guvernlui meu", cunoasteti sintagma.
  • veti constata ca marja dvs de manevra va fi incorsetata.
  • Am obligatia in calitate de pres al Senatului sa lupt impotriva acestui plan.
  • Cred ca dupa perioada in care ati lucrat in strainatate sunteti pe cale sa intrati intr-un joc ale carui reguli si consecinte nu le cunoasteti inca.
  • In Romania s-a constituit in afara Constitutiei un cartel neconstitutional netrnasparent cunoscut ca binomul SRI-DNA.
  • In Romania DNA ancheteaza oportunitea deciziilor luate de parlamentari.
  • Inspectia Judiciara cenzureaza afirmatiile critice ale unor decidenti.
  • Tariceanu face din nou referire la Cazul Rarinca.
  • Romania este departe de a fi un stat de drept.
  • Criza politica a fost generata de refuzul principalelor partide de a isi asuma guvernarea. PNL a cerut fara temei dizolvarea parlamentului.
  • Discursul presedintelui se arata a fi unul nedemocratic.
  • Am vazut ca va asumati trei masur guvernamentale ce exced cadrul constitutional. Nu stiu cum veti proceda.
  • Tehnocratia ucide democratia.
  • Grupul parlamentar ALDE nu va vota guvernul Ciolos.
  • Echilibrul puterilor in stat este departe de a se fi finalizat, fiind net defavorabil puterii legislative.
  13.31: Alina Gorghiu:
  • Este a treia oara in ultimii 25 de ani in care parlamentul este chemat sa investeasca un guvern tehnocrat.
  • De fiecare data au guvernat intr-o perioada de criza.
  • Acum avem de a face cu o criza in toata clasa politica. Partidele care rasfula usurate ca nu mai vad oameni in strada gresesc.
  • Spun acest lucruri cu regret, ca un om care are convingerea ca partidele politice sunt o componenta esentiala a democratiei.
  • Nemultumirile sunt tot acolo.
  • A doua realitate este ca PSD a pierdut puterea. Marele castig al acestei schimbari de guvern este ca PSD nu mai detine fraiele si parghiile guvernului.
  • Ordonanta 28 de exemplu poate fi de astazi istorie.
  • Se paote creiona nu cadru transparent nou, cu o distributie echilibrata de resurse catre administratia locala.
  • PNL nu a propus un guvern politic. Nu a cerut niciun post de ministru in acest cabinet. Nu a solicitat niciun avantaj politic. Doar daca esti un partid nascut in 1875 ca PNL trecut prin toate poti sa faci aceasta optiune in mod credibil.
  • PNL crede in aceasta solutie cu toate sincopele in formarea echipei.
  • Vom vota noul guvern pentru ca avem incredere ca este o formula buna si o solutie pentru iesirea din criza de incredere.
  • Veti avea un partener loial in toate masurile bune pe care le veti lua, dar veti avea si o voce critica si sincera atunci cand vom considera.
  • Am convingerea ca vor fi reparate sau macar stopate o parte din abuzurile guvernlui Ponta.
  • Ma gandesc la ordonanta migratiei 55.
  • Alegerile in doua tururi.
  • Va putem ajuta cu exemple de rea-credinta pentru a putea demara depesedizarea adminsitratiei.
  • Sunt unii lideri politici care au anuntat ca vor sustine guvernul CIolos pentru ca de maine sa inceapa sa sape la temelia noului guvern.
  • Ne place sua nu, guvernul tehnocrat este oglinda nivelului de incredere la care a ajuns actuala clasa politica. Sabotarea acestui guvern nu va aduce beneficii.
  • Anul trecut, romanii au respins abuzul in strada si la urne. Progresul nu poate fi realizat doar ca urmare a protestelor civice.
  • Cred cu tarie in partidele politice in puterea lor de a oferi altceva.
  • Din cauza coruptiei au murit tineri in clubul Colectiv. Nu doar coruptia ucide, ci si indolenta, abuzurile.
  • Astazi ar fi momentulk in care sa nu mai cautam responsabilitati inguste in stanga si in dreapta. Ar trebui sa ne asumam responsabilitate colectiva.
  • Va uram succes.  

  13.23: Liviu Dragnea:

  • Ne aflam astazi intr-o zi mai putin obisnuita pentru ca trebuie sa dam votul de investitura unui guvern din care nu face aprte niciun partid politic. Nu este asumat de nicio majoritate parlamentara.
  • As vrea sa ii spunem dlui Ciolos care ne sunt asteptarile. De felul in care va raspunde guvernul Ciolos la asteptarile noastre va depinde si pozitia PSD si nu doar la votul de astazi.
  • S-a facut ieri un bilant al guvernarii noastre, nu voi relua acum cifrele. Sunt cateva realizari pe care vreau sa le subliniez:
  • Cresterea economica.
  • Veniturile populatiei
  • Taxele si impozitele - taxe reduse
  • S-a redus deficitiul bugetar.
  • O politica sociala nu este doar corecta dpdv moral, dar este si performanta dpdv economica. Guvernarea noastra lasa in vistieria tarii 6 mil euro, in conditiile inc are am platit si 9 mil de euro din datoria lui Traian Basescu.
  • Dl prim-ministru, misiunea dvs este sa cresteti salariul minim, sa asigurati cresterea cu 10% a tuturor bugetarilir asa cum a votat parlamentul, aveti bani pt aceasta crestere.
  • Liviu Dragnea se refera doar la "guvernul nostru" fara a il numi pe Victor Ponta
  • Depinde de dvs daca vom fi parteneri sau adversari.
  • Aveam toate motivele sa continuam guvernarea si aveam tot dreptul sa cerem ca functia de prim ministru sa revina psd-ului si am si facut-o. A fost o alta nominalizare. Si nu puteam sa ignoram situatia in care se afla Romania.
  • Am ales sa punem stabilitatea Romaniei inainte de interesela noastre.
  • CEx PSD a ales sa voteze pentru ivnestitura guvernului. Dar votul nostru nu va fi un cec in alb. Atat timp cat continua masurile ecnomice inceputa de guvernarea noastra. Atat timp cat avem certitudinea ca va pregati in mod corect alegerile din 2016.
  • Vreau sa fiu foarte clar: daca vom avea cea mai mica indoiala ca aceste conditiii nu sunt respectate, atunci sprijinul nostru va inceta. Nu vom ezista sa folosim toate mijloacele pentru a concedia guvernul.
  • Romania trebuie sa revina cat mai repede la un guvern legitimat prin vot.
  • Victor Ponta a fost cel mai bun premier pe care Romania l-a avut de la Revolutie incoace. II multumesc de la tribuna aceasta pentru tot ce a facut pentru Romania.  

  13.10:
  Element de atmosfera: in timp ce Ciolos citeste programul de guvernare, mare parte dintre parlamentari citesc pe tableta sau pe telefoane. Sunt cativa care rasfoiesc programul de guvernare, printre ei si Elena Udrea.

  13.08 Dacian Ciolos isi prezinta programul de guvernare.

  • Domnule Presedinte al Senatului, domnule Presedinte al Camerei Deputatilor, doamnelor si domnilor senatori si deputati, va multumesc pentru efortul de a pregati audierile ministrilor desemnati  intr-un timp atat de scurt si va multumesc pentru increderea pe care le-ati acordat-o dupa discutiile din comisii.
  • Domnule Presedinte Iohannis, va multumesc pentru increderea acordata pentru formarea acestei echipe, intr-o formula de guvernare exceptionala, in afara practicii politice consacrate.
  • Sunt deplin constient ca asteptarile sunt uriase si va asigur ca eu si echipa mea vom face tot ce ne sta in putinta pentru a le raspunde, pe masura mandatului nostru.
  • Acest guvern apare intr-un context social si politic exceptional. Mi-e greu sa incep acest cuvant de deschidere fara sa aduc tribut victimelor si familiilor victimelor tragediei de la Clubul Colectiv.  Gandurile noastre raman alaturi de ele. Romania pe care vrem sa o sadim este Romania lor.
  • Tragedii precum cea de la Colectiv nu trebuie sa se mai intample vreodata. Este datoria morala pe care trebuie sa ne-o asumam toti.  De aceea, impreuna,  trebuie sa inlaturam cauzele acestei tragedii, mai ales coruptia. 
  • Este un moment critic. Increderea in mediul politic, in autoritatile statului pare slabita. Oamenii asteapta, acum mai mult decat oricand in ultimii 25 de ani, o schimbare a felului de a administra interesul public. Presedintele Romaniei si dumneavoastra, partidele politice, ati inteles acest moment critic. Si de aici a izvorat mandatul acestui Guvern. Programul propus trebuie sa raspunda acestei realitati.
  • Vrem sa venim cu solutii care sa aiba efect in perioada limitata a mandatului, dar care sa puna bazele unei transformari de structura in viitor. Sarcina acestui guvern va fi de a crea cadrul necesar, neutru din punct de vedere politic, care sa puna bazele acestor transformari structurale.
  • Sunt constient ca acest Guvern nu se poate angaja pe toate fronturile de reforma in societatea romaneasca.
  • Insa:  Ne asumam un set de masuri concrete, limitate ca numar, dar cu impact si importanta sistemica.
  • Ne asumam un numar de masuri pe care sa le ducem la indeplinire, in dialog cu dumneavoastra si cu societatea. Ne asumam un numar de masuri pentru care la final de mandat vom da seama in fata societatii si a fortelor politice.
  • Si mai ales, ne asumam o guvernare bazata pe trei principii fundamentale: transparenta, responsabilitate si deschidere pentru dialog.
  • Doamnelor si domnilor, din momentul in care presedintele mi-a incredintat acest mandat, am urmarit:

   o   formarea unei echipe de specialisti integri, care sa isi poata face treaba in afara polemicilor politice; am credinta ca audierile din comisiile parlamentare v-au convins de acest lucru.

   o   formularea unui program de guvernare, care sa aiba impact si relevanta intr-un interval de timp atat de scurt, lasand in urma modelele si practicile de lucru, pentru viitor.
  • In primul rand, ciclul politic constitutional. Anul viitor, acest Guvern va organiza doua randuri de alegeri. La nivel politic, vrem sa dam ragazul necesar in care partidele sa isi defineasca programele si echipele cu care vor participa in cursele electorale. Sper ca si cetatenii isi vor spori implicarea civica in comunitatile din care fac parte, astfel incat sa poata participa activ, cat mai bine informati, in procesul electoral.
  • La nivel administrativ, sarcina noastra va fi sa ne asiguram ca toti romanii pot vota, indiferent unde se afla, in interiorul sau in afara Romaniei. Institutiile de resort vor lucra pentru informatizarea acelor parti din procesul electoral care au creat mereu surse de nemultumire populara si tensiuni in mediul politic.
  • A doua prioritate majora a acestui Guvern va fi deschiderea catre societate, la toate nivelurile ei.  Vom initia platforme noi de comunicare si consultare, le vom consolida pe cele existente, pentru a asigura transparenta actului decizional si participarea tuturor celor interesati la formularea politicilor publice.
  • Vom urmari aceeasi deschidere si transparenta si fata de mediul politic. Parlamentul a fost si ramane singura forta democratica de reprezentare a societatii. Guvernul ii va ramane un partener activ.
  • Atat eu, cat si ministrii cabinetului meu, vom raspunde tuturor solicitarilor dumneavoastra  de consultare. Totodata, vom veni in mod proactiv in fata Dvs, pentru a ne asigura ca masurile aplicate de acest Guvern au in primul rand intelegerea, si speram noi si sustinerea, forului democratic al tarii.
  • Dati-mi voie la acest punct sa fac o precizare importanta. Am pregatit proiectul nostru de guvernare in doar cateva zile, fara a beneficia de o platforma programatica prealabila, asa cum ar avea un partid politic si asa cum se pregateste de obicei. De aceea, masurile incluse in proiectul nostru nu sunt exhaustive
  • Ramanem deschisi la idei noi si le vom cauta activ in perioada urmatoare. Intentionez apoi sa revenim catre dumneavoastra pana la 15 decembrie, pentru a discuta mai pe larg atat masurile deja incluse in program cat si idei noi, sub forma unor planuri de masuri pe fiecare domeniu prioritar in parte. Acest exercitiu devine cu atat mai necesar prin prisma corelarii cu definitivarea Bugetului 2016.
  • In al treilea rand ¬ independenta justitiei si lupta impotriva coruptiei. Subliniez sprijinul neconditionat si lipsit de orice ingerinta din partea Executivului fata de independenta justitiei si fata de lupta impotriva coruptiei.
  • Urmeaza un an important in care se vor face numiri in posturile cheie din justitie si parchete. Numirile vor fi ghidate doar de performanta profesionala si de integritate.
  • Al patrulea element fundamental al programului este sustinerea in continuare a cresterii economice. Stabilitatea macroeconomica si un buget echilibrat sunt esentiale. Economia Romaniei este integrata intr-o piata comuna la nivel european si trebuie sa ne ridicam la acel nivel.
  • Romania a facut deja eforturi majore sa revina la crestere economica durabila in perioada post criza.  Aceste eforturi nu trebuie sa fie in zadar! Vom sustine relansarea durabila a cresterii economice si stabilitatea finantelor publice pentru a crea un mediu propice pentru investitii.
  • In special vom veghea asupra structurii bugetare si coerentei acesteia cu obiectivul pe termen mediu deja stabilit si asumat de Romania. 
  • In privinta cheltuielilor, doi factori sunt importanti:  redirectionarea lor spre co-finantarea unor investitii competitive sprijinite si din fonduri europene, inclusiv in capital uman, instrumente financiare si infrastructura necesara. Expertiza europeana pe care acest Guvern o aduce se va manifesta cu precadere in acest plan, urmarind sa simplificam si sa sporim atat cantitativ dar si calitativ absorbtia fondurilor europene.
  • eliminarea cheltuielilor neproductive si ineficiente, [cum ar fi cele cu anumite intreprinderi autonome de stat].
  • In ceea ce priveste veniturile, avem deja un cod fiscal adoptat recent. Vom urmari implementarea lui, acordand atentie crearii unui mediu cat mai propice pentru IMM-uri pentru a sustine crearea de locuri de munca, mai ales in randul tinerilor.
  • In ceea ce priveste fondurile europene, avem inca mari restante pentru perioada financiara 2007-2013, pe care vom incerca sa le eliminam in masura in care este posibil. Romania mai are de absorbit 30% din alocarea financiara precedenta. Nu vom putea face minuni pentru a evita o dezangajare totala, dar vom urmari sa finalizam implementarea a cat mai multor proiecte majore, mai ales a celor cu buget ridicat.
  • In acelasi timp, tot in acest an, va trebui sa demaram cat mai rapid implementarea noului buget de fonduri structurale si de investitii, acordat Romaniei pentru perioada 2014-2020.
  • In acest context, o provocare majora va fi indeplinirea conditionalitatilor negociate de Romania in Acordul de Parteneriat cu Uniunea Europeana. Ma refer la cadastru, achizitii publice, reforma administratiei publice, reforma in domeniul sanatatii, intre altele.
  • Toate acestea vor necesita o coordonare eficienta intre ministere, dar si sustinerea dumneavoastra pentru a le putea implementa la timp.
  • O societatea normala are nevoie de un sistem de sanatate functional, de un sistem de educatie solid, de identitate, toleranta si cultura. Acestea sunt elementele celui de-al cincilea domeniu cheie al programului de guvernare.
  • Ne vom concentra eforturile pe redefinirea rolului si statutului personalului medical in societate si pe reducerea migratiei acestora in strainatate.
  • In educatie, vom muta accentul de la transmiterea de informatie spre crearea de competente pentru viata si reducerea sarcinilor birocratice care apasa cadrele didactice.
  • Toate aceste prioritati se incadreaza si in ancorarea puternica a Romaniei la agenda europeana si internationala.
  • Suntem confruntati cu provocari majore in interiorul Uniunii Europene. Exista focare de instabilitate la granitele noastre.
  • Atentatele criminale din ultima perioada sunt inca o dovada a vulnerabilitatii in fata terorismului si a urii.
  • Toate acestea sunt provocari majore pentru orice guvern.
  • Doresc sa va asigur pe dumneavoastra si pe partenerii nostri externi ca vom mentine fara echivoc reperele existente ale politicii externe: o Romanie puternic ancorata in Uniunea Europeana, parteneriatul strategic cu SUA, angajamentele NATO si responsabilitatile care ne revin din participarea la aceste aliante.
  • As trage aici un semnal in privinta bugetului 2016, in care, pe langa obiectivele enuntate, va trebui sa acoperim financiar, la nivelul asteptat, si toate aceste angajamente si obligatii.
  • In plan european, vreau sa crestem ponderea Romaniei in Uniunea Europeana, sa participam mai activ la marile decizii strategice care vor fi luate in perioada urmatoare. Imi voi folosi toata energia pentru a contribui la recastigarea increderii si a prestigiului Romaniei in relatia cu partenerii sai din Uniunea europeana.
  • Si nu in ultimul rand, vom incepe pregatirile pentru Presedintia  Consiliului European, pe care Romania o va detine in 2019.
  • Doamnelor si domnilor, Voi incheia impartasindu-va felul in care acest Guvern intelege sa dezvolte o relatie cu dvs, Parlamentarii Romaniei. Noi nu ne dorim si nu putem sa inlocuim clasa politica. Democratia nu e posibila fara oameni politici sau partide politice.
  • Momentele in care se apeleaza la guverne formate din experti sunt exceptionale. Noi nu putem guverna decat alaturi de fortele politice reprezentate democratic in acest for. Sper sa va alaturati efortului nostru.
  • Vom fi deschisi la proiectele si propunerile Dvs, va vom asculta mereu cu atentie. Dorinta mea si a echipei mele este de a crea premisele unui nou proiect de dezvoltare accelerata a Romaniei, egal cu potentialul urias al acestei tari. Putem face acest lucru doar impreuna.
  • Pentru ca tot Dvs, partidele politice, va trebui sa fiti cei care veti continua sa claditi o tara care sa dea speranta romanilor, care sa ii faca pe cei plecati sa isi doreasca sa se intoarca.
  • Pentru ca "acasa" este intr-un singur loc: aici, in Romania. Am purtat acest acasa in inima in toti acesti ani in care am fost chemat sa-mi exercit atributiile in afara tarii. Ma bucur ca azi pot sa-mi aduc modestul meu aport pentru a face acest "acasa" mai bun.
  • Insa, asa cum spune o vorba inteleapta a lui Marcus Aurelius: "Doamne, da-mi puterea sa schimb ceea ce poate fi schimbat, rabdarea de a accepta ceea ce nu poate fi schimbat si intelepciunea de a distinge intre cele doua".
    
  13.00: Valeriu Zgonea aminteste faptul ca s-a modificat componenta originala a listei ministrilor, Cristina Guseth fiind inlocuita cu Raluca Pruna. Toate avizele comisiilor, care sunt consultative, au fost favorabile.

  Sursa:
   http://www.hotnews.ro/stiri-politic-20599732-livetext-parlamentul-voteaza-guvernul-ciolos.htm?nomobile=
  -----------------------------------------------------------

  Detalii:
  guvernul ciolos
  --------------------------

  0 0

   

  Dacian Cioloş, un nume direct legat de experimente cu substanţe cancerigene pe agricultura românească

  În urmă cu cinci ani, se vorbea în termeni de maximă îngrijorare despre implementarea Codex Alimentarius, în România. Românii deveneau primii cetăţeni ai lumii pe care se testau efectele unui compus chimic pe bază de Initium, un ingredient activ din noua clasă a substantelor chimice impuse de ,,Codex Alimentarius”. 

  O parte a oamenilor de ştiinţă trăgeau serioase semnale de alarmă, susţinând că acest compus este extrem de nociv, fiind unul dintre factorii care favorizeaza apariţia cancerului. Produsele furnizate de către o companie germană deja erau folosite pentru culturile de struguri, cartofi, roşii, castraveţi şi ceapă.

  La momentul 2010, senatorul argeşean, Şerban Valeca, primea un răspuns uluitor de la Ministerul Sănătăţii, pe care îl interpela pe această temă: da, românii sunt primii cetăţeni ai planetei pe care se testează o astfel de substanţă chimică, dar oamenii trebuie să stea fără frică, pentru că a mai fost testat, în prealabil, pe şobolani şi iepuri!

  Abia după ce testul va fi făcut pe români şi se vor trage concluziile, ar fi urmat ca îngrăşămintele pe bază de substanţe presupuse a fi cancerigene să fie omologate în  Olanda, Germania, Franţa, SUA, Canada şi Marea Britanie.

  Toate acestea se întâmplau după ce Dacian Cioloş primea postul de comisar pentru Agricultură. Ca un fel de mulţumire, parcă, pentru înalta demnitate, Cioloş a acceptat ca România să fie prima ţară din lume care face experimente periculoase pe proprii cetăţeni!

  Acest Dacian Cioloş este noul premier al României. Am scris despre acest lucru în numeroase rânduri acum cinci ani, dar zic să revin cu un scurt remember, că românii uită repede...

  Sursa: http://www.bitpress.ro/dezvaluiri/dacian-ciolos-un-nume-direct-legat-de-experimente-cu-substante-cancerigene-pe-agricultura-romaneasca-1243573

  https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1521217208201937&id=100009410172534&pnref=story
  -------------------------------------------------------------

  Detalii, Click here:
  Dacian Cioloş,Codex Alimentarius România
  ------------------------------------------------------------------------------------------

  STIRI marginalizate! Adevaratul GENOCID, abia acum urmeaza! Romani, treziti-va! Lasitatea si indiferenta, ne costa viata copiilor nostri!

  -------------------------------------------------------

   Romania, poligon experimental! Obedienta PUTERII in fata strainilor, au transformat Romania intr-un poligon experimental, iar pe romani in cobaii Marilor Licurici. Romani, treziti-va!

  --------------------------------------------------------


  0 0


  Dacian Cioloş vrea adoptarea BUGETULUI cât mai repede. 
  Ce spune de MAJORĂRILE salariale. VIDEO.

   Premierul Dacian Cioloş a declarat joi, la începutul sedintei de Guvern, că îşi propune adoptarea rapidă a proiectului de buget pe 2016şi a arătat că trebuie să existe o "legatură"între "unele masuri bugetare care vor fi introduse în proiect privind salariile, în masura în care acest lucru va fi posibil, si reforma administrativa."


   
  Premierul Dacian Cioloș i-a cerut ministrului de Finanțe, Anca Dragu Paliu, să pregătească o prezentare a proiectului de buget, o primă discuţie urmând să aibă loc sâmbătă, în cadrul unei reuniuni infromale a Executivului.

  "O sa o rog pe doamna ministru de Finante sa se pregateasca sa ne faca o prezentare a situatiei privind pregatirea  bugetului si sa inceapa discutiile cu ministerele pentru a veni cu un proiect de buget cât mai repede într-o prima sedinta de Guvern. În intalnirea informală de sâmbătă, v-as ruga sa veniti cu o prima prezentare", a spus Cioloş.

  Șeful Executivului a arătat că este importantă adoptarea cât mai rapidă a proiectului de buget, împreună cu un plan de măsuri care decurg din programul de guvernare.

  CITEŞTE ŞI Cabinetul Cioloş, prima şedinţă de Guvern: "Am creat un nou minister. Vom trece în revistă urgenţele"

  "Este important pentru mine sa mergem repede cu acest proiect de buget si, in paralel, sa avansam  cu planurile de masuri care decurs din programul de guvernare, sa existe o coerenta intre bugetul pe care il pregatim si planurile de masuri sectoriale.


  As vrea sa subliniez legatura dintre unele masuri bugetare care vor fi introduse în proiect privind salariile, în masura în care acest lucru va fi posibil, si reforma administrativa. As vrea sa discutam in paralel de aceste lucruri  cum facem sa folosim resursele salariale pentru a creste calitatea actului administrativ.  O sa va rog, in zilele urmatoare, sa va concentrati pe elaborarea acestor planuri de masuri care decurg din programul de guvernare şi sa va identificati prioritatile sectoriale pentru urmatoarele luni. ", a declarat Dacian Cioloş.

  Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/ciolos-vrea-adoptarea-bugetului-cat-mai-repede-majorarile-salariale-introduse-in-masura-in-care-v_257883.html#ixzz3s1vLVt3s
  ---------------------------------------------------------------------------------  O teorie delicată despre relația PNL - Iohannis

  Fostul director TVR Stelian Tănase realizează un tablou conflictual in care PNL si Klaus Iohannis se afla intr-o relatie extrem de incordata.

       "Nu numai Klaus Iohannis este nemulțumit de liberali, ci si liberalii de Iohannis. Intii că sunt priviti cu neîncredere, ca să nu zic mai mult, de citiva consilieri influenți de la Cotroceni. Cap de listă este Dan Mihalache, mijlocitorul oricărui contact cu Iohannis. El dijmuiește dosarele, îi face agenda președintelui. El respinge sau trimite mai sus dosarele. DM are o putere mare în acel anturaj de la Cotroceni care începe să semene cu o curte bizantină. Viesparul de la Cotroceni, deși aduce cu o mișcare browniană, e modelat de diverse  influențe, dar este totusi controlat strîns de Dan Mihalache. De aici presa proastă pe care o are in interiorul PNL, atît la vîrf printre lideri cît și în teritoriu și la nivel mediu. PNL are nevoie de un congres care să așeze lucrurile. La Cotroceni nu se dorește acest lucru. Haosul, lipsa de legitimitate a conducerii liberale garantează grupului de la Cotroceni, influența în partid", spune acesta pe site-ul personal.


  Potrivit lui Tănase, umbla zvonul ca se doreste debarcarea Alinei Gorghiu.

       "Mulți îi atribuie lui Dan Mihalache, devenit oaia neagră printre liberali, răceala relațiilor cu Iohannis, dar și scenariul creării unui partid prezidențial. Inainte de a ajunge la cabinetul luI Iohannis trebuie să pupi papucul lui Mihalache ! îmi spunea un liberal de top, recent. Pe acest fond Alina Gorghiu – portavocea Palatului Cotroceni in partid –  își vede periclitată poziția. Asta din cauză ca ea și-a a redus misiunea de lider PNL la a aduce in partid voința lui Iohanic&Co și nimic altceva. Ea iși vede micșorate mult simpatiile și sustinerea din partid. Nu intimplător circula insistent un zvon că se urmăreste debarcare ei, singura opreliște fiind Iohannis, nu și susținătorii din partid. Cind va pierde sustinerea lui Iohannis (interesații lucrează serios la asta) partida va fi jucată", mai spune el.

      Fostul sef TVR apreciaza ca PNL a fost trimis 'in hibernare' si trage un semnal de alarma: "Sunt de așteptat evoluții surprinzătoare pentru că un partid este un organism viu care se apără cînd se simte amenințat"

   Sursa:  http://www.stiripesurse.ro/o-teorie-delicata-despre-rela-ia-pnl-iohannis_973949.html

  ----------------------------------------------------------------------------------------------  0 0

  Ciolos: Experti europeni vor elabora proceduri si criterii 
  de recrutare si evaluare a functionarilor romani.
   
  Eficienta administratiei este un element esential pentru a atinge celelalte obiective privind calitatea absorbtiei fondurilor europene, a declarat premierul Dacian Ciolos dupa intalnirea avuta vineri cu comisarul european Corina Cretu. 

  Ciolos a adaugat ca este posibil ca in cateva saptamani Romania sa beneficieze de o expertiza finantata de Comisia Europeana prin care sa poata aduce experti din alte state membre. 

  Acesti experti straini vor colabora la realizarea unor proceduri si criterii de recrutare si evaluare a personalului administrativ astfel incat pentru toate posturile vacante sa se poata face angajari pe criterii clare si transparente.

  Premierul Dacian Ciolos s-a intalnit cu comisarul european Corina Cretu, ocazie cu care au discutat despre stadiul privind finalizarea programului 2007-2013, unde Programul Operational Regional este blocat in urma unui audit al Comisiei Europene, dar si despre noua perioada de finantare 2014-2020 unde, a aratat Ciolos, mai sunt inca foarte multe lucruri care nu au fost inca facute in aceasta faza.

  Potrivit premierului, trebuie terminat sistemul informatic, care inca nu este functional, procedurile de acreditare, care inca nu sunt finalizat,e si de indeplinit unele conditionalitati ca sa se poata lansa proiectele.

  Totodata, sunt putine proiecte care sunt pregatite si gata de lansare, a  aratat Ciolos, adaugand: "Si aici la fel am intentia sa folosesc resursele umane, expertiza internationala a Bancii Eurppene de Investitii, a Bancii Europene de Reconstructie si de Dezvoltare si a Bancii Mondiale, care ne pot furniza experti cu finantare din asistenta tehnica din fonduri structurale pentru a ajuta beneficiarii sa isi finalizeze proiectele, pe masura ce noi, in paralel, vom fi in masura sa finalizam conditionalitatile ex-ante si sa dam drumul la proiecte."

  Ciolos amultumit comisarului european pentru oferta de sprijin rapid pe care ni-l poate furniza Comisia Europeana pentru a transparentiza si a eficientiza activitatea administratiei: "Unul dintre obiectivele mandatului meu de 1 an este sa incepem procesul de profesionalizare sau de a intarire a profesionalizarii administratiei, si vreau sa ma concentrez intr-o prima faza pe agentiile, autoritatile de management care gestioneaza fondurile europene pentru ca aici exista deja un grad de profesionalizare dat de toate pregatirile care au fost facute in acesti ultimi ani."
  "Am inteles ca in cateva saptamani am putea avea o expertiza finantata de CE prin care am putea aduce din strainatate experti cu experienta in elaborea unor proceduri si criterii de recrutare si evaluare a personalului administativ pentru ca pe toate posturile vacante sa putem face angajari pe criterii clare, transparete si cu evaluari clare", a declarat Ciolos, afirmand ca "eficienta administratiei mi  se pare un element esential pentru a ne putea atinge celelalte obiective privind absorbtia fondurilor, de calitatea absorbtiei fondurilor".

  Dacian Ciolos a mai precizat ca saptamana viitoare va fi organizat un prim grup interministerial pentru a discuta situatia fondurilor europene.

  Sursa:  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20608550-dacian-ciolos-experti-europeni-vor-elabora-proceduri-criterii-recrutare-evaluarea-personalului-din-administratia-romaneasca.htm
  -------------------------------------------------------------------------------------

  0 0


  Președintele Klaus Iohannis a promulgat marți legea prin care salariile celor care lucrează în sistemul sanitar se majorează cu 25%,  
  iar ale celorlalți bugetari cu 10%. 
   
  Actul normativ prevede că, începând cu data de 1 octombrie 2015, prin excepție de la prevederile alin. (1), cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor funcției de bază/salariilor funcției de bază/indemnizațiilor de încadrare de care beneficiază personalul din sistemul public sanitar, precum și personalul din cadrul Institutului Național de Expertiză Medicală și Recuperare a Capacității de Muncă și al serviciilor teritoriale de expertiză medicală aflate în subordinea caselor teritoriale de pensii se majorează cu 25% față de nivelul acordat pentru luna septembrie 2015. 

  De asemenea, salariile bugetarilor se măresc de la 1 decembrie cu 10%. 

  Legea privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 35/2015 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum și alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice, precum și pentru modificarea și completarea Legii nr. 152/1998 privind înființarea Agenției Naționale pentru Locuințe a fost aprobată pe 11 noiembrie de plenul Camerei Deputaților.

  AGERPRES/(AS — autor: Florentina Peia, editor: Claudia Stănescu)

   ---------------------------------------------------------------------

  0 0  Quod erat demonstrandum!
  O mare TRAGEDIE, se vrea a fi transformata... in SURSA bani!
  Multi bani! Vreo 50 de milioane euro! Poate chiar si mai multi!
  Dar acesti bani... atat de multi bani... trebuie PLATITI... de noi toti! 
  Iata cum tragedia unora... imbinata cu 'foamea de bani'... a altora...
  Ne face pe toti...'buni de plata'!

  'Ce e rău şi ce e bine. Tu te-ntreabă şi socoate...'
  ------------------------------------------------------------
   Sursa PHOTO: http://www.tolo.ro/2015/11/26/oricine-putea-sterge-colectiv-din-softul-isu-cine-va-plati-50-de-milioane-de-euro-despagubiri/
  --------------------------------------------------

  0 0  prof. univ. dr. Corvin Lupu vorbește 
  despre cum a făcut securitatea română și KGB 
  revoluția din 1989
  -----------------------

  0 0


  Există specialiști care cred, că după creștinarea teritoriului de la nordul Dunării și asimiliarea credințelor și practicilor creștine, sărbătoarea Sfântului Andrei a luat locul sărbătorii unei presupuse divinități dacice, Sântandrei, personificare a lupului.


  Aseazata in apropierea localitatii Ion Corvin, pe drumul Constanta-Ostrov, la 3-4 km de drumul principal, Manastirea Sfantul Andrei este una dintre cele mai cunoscute lacasuri de cult din Judetul Constanta, fiind vizitata de mii de credinciosi in fiecare an, in special, pe 30 noiembrie, atunci cand, crestinii ortodocsi sarabtoresc Sfantul Apostol Andrei.
  Manastirea este construita in jurul unei pesterii, unde se spune ca a trait si crestinat
  In interiorul manastirii gasim doua biserici, cea mica construita intre anii 1994 – 1995, unde se afla si o mica parte din moastele Apostolului Andrei, cea mare, construita in intervalul anilor 1998 – 2002.
  Pestera
  In interiorul pesterii gasim la intrare, un pat scobit in piatra, acolo unde se spune ca Apostolul Andrei se odihnea, iar in capatul pesterii icoana cu chipul Apostolului, unde credinciosii se roaga. S-a creat si un obicei ca in interiorul pesterii, oamenii sa lase diferite bileltele cu rugaciuni.
  Scurt istoric:
  “După ce în timpul stăpânirii otomane, peștera a fost uitată, prin 1943 a fost redescoperită de preotul Constantin Lembrău, împreună cu avocatul Ion Dinu, pentru ca în 1944, peșterea să fie resfințită și redată cultului, prin construirea unei turle și a unui zid de protecție. Dar, revine în uitare până după 1989, când se reîncep lucrările de dezvoltare a ansamblului monahal, care continuă și actualmente”. / wikipedia
  Legendele despre misiunea de creștinare a Sfântului Andrei spun că acesta a fost trimis în ”tărâmurile lupilor”, unde a fost însoțit și călăuzit în teritoriile dacice de Marele Lup Alb. Evident, nu avem inscripții sau documente la care să apelăm pentru reconstituirea drumului apostolului Andrei la Nordul Dunării (de fapt, nici nu există dovezi clare care să ateste că acesta ar fi trecut Dunărea), însă tradițiile populare cu privire la călătoria sa sunt foarte bogate.

  În anii '20, un avocat pe nume Jean Dinu culegea legende despre Sfântul Andrei, în satul Ion Corvin (jud. Constanța), în apropierea căruia se află peștera în care se spunea că a poposit apostolul. Legenda spune că Sfântul Apostol Andrei i-a creștinat pe strămoșii lui Zamolxe  în cele nouă izvoare din vecinătatea peșterii. O baladă dobrogeană amintește că însuși Decebal, urmașul regelui Duras, ar fi venit la peștera Sfântului Andrei:
  ”La schitul din tei,/ Crucea lui Andrei,/ Cine că-mi venea,/ Și descăleca?/ Venea Decebal,/ Călăre pe-un cal,/ Sfinții că-mi găsea,/ Cu ei că-mi vorbea,/ Dar nu se-nchina/ Nici cruce-și făcea. / La schitul din tei, / Crucea lui Andrei,/ Traian că venea,/ La slujbă ședea,/ Slujbă ascultă, / Și îngenunchea,/ și nu se-nchina.../ Pe murg călărea,/ Și calea-și lua,/ La cetatea lui,/ A Trofeului..." .
  Majoritatea tradițiilor populare stabilesc o legătură între Sfântul Andrei și lupi. El ar fi avut darul de vindeca răni, și prin rugăciuni ”lega gura lupilor”, apărându-i pe oameni și vitele lor. Lupul a fost întodeauna considerat simbol al dacilor, iar unele legende spun că Marele Lup Alb, considerat căptenia lupilor, a fost alături de daci la căderea Sarmizegetusei.
  Legenda spune că, în vremuri uitate, un preot al lui Zamolxis cutreiera fără răgaz pământurile Daciei pentru a-i ajuta pe cei care aveau nevoie, transmițând geto-dacilor că Marele Zeu veghea asupra lor. Fără a fi în vârstă, avea părul și barba albe ca neaua, iar credința, curajul și dârzenia sa erau cunoscute nu numai de oameni și de Zalmoxis însuși, ci și de fiare. Zeul, dându-și seama de valoarea slujitorului său, îl oprește la el, în munți, pentru a îl avea aproape. Departe de oameni, preotul continuă să slujească cu aceeași determinare ca și înainte. În scurt timp, fiarele Daciei au ajuns să asculte de el și să îl considere conducătorul lor. Cel mai mult îl îndrăgeau lupii, căci aceștia erau singurii fără conducător, numai foamea ținându-i în haită.
  “In codri batrani, sub bolta instelata, in bataia calda a vantului de libertate, cei cu inima pura pot auzi si acum chemarea la lupta a Marelui Lup Alb. Pamantul, frunzele si cerul il cunosc preabine. Voi il auziti ?” (Felix Crainicu, Cristi Ionita – Legendele dacilor liberi)
  După un timp, Zalmoxis vorbește cu preotul săuși decide că a venit timpul ca acesta să îl slujească în alt chip, astfel îl transformă în animal. Însă nu în orice animal, ci în cea mai temută și mai respectată fiară a Daciei, într-un Lup Alb, mare și puternic, dându-i menirea să adune toți lupii din codri pentru apărarea tărâmului. Astfel, de câte ori dacii erau în primejdie, lupii le veneau în ajutor, era de ajuns doar să se audă urletul Marelui Lup Albși de oriunde ar fi fost, lupii săreau să îi apere pe cei care le deveniseră frați. Lupul Alb însă era și judecător, pedepsind lașii și trădătorii.
  Într-o zi însă, Zeul îl cheamă din nou pe slujitorul său la el, de această dată pentru a-i da posibilitatea să aleagă, pentru ultima oară dacă vrea să rămână lup sau să redevină om. Cu toată mâhnirea pe care o poartă în suflet, știind ce vremuri vor urma, decide să rămână alături de Zeul său, sperând că astfel să slujească mai cu folos ținutul și poporul său.
  Cu toată vigilența geto-dacilor, a lupilor și a Marelui Lup Alb, romanii reușesc să se infiltreze în rândurile lor și, în apropiere de marea invazie, sădesc în sufletele unor lași sămânța neîncrederii față de Marele Zeu. Astfel, unii daci încep să se teamă că Zeul nu le va fi alături în marea bătălie, iar trădătorii cuprinși de frică încep să omoare toți lupii ce le ieșeau în caleîn speranța că unul din aceștia va fi Marele Lup Alb al cărui cap îl vor putea oferi romanilor în schimbul vieții lor. Lupii, câți au mai scăpat fug în inima munților spre a nu mai reveni niciodată în ajutorul fraților ce îi trădaseră. Lupul Alb și Zalmoxis se retrag în Muntele Sacru de unde vor privi cu durere în inimi cum geto-dacii vor fi înfrânți de romani
  din cauza trădării.  Se presupune că vechile credinţe şi ritualuri ale populației precreștine au fost înglobate în noua religie. Spre exemplu, interdicţia de a lucra în ziua Sfântului Andrei, ziua fiind sub interdicţia lupilor; noaptea premergătoare sărbătorii Sfântului Andrei (29/30 noiembrie) este concepută ca sabat al strigoilor şi al lupilor În această noapte, în special la sate, se practică încă ritualuri ciudate, din credinţa că astfel se pot găsi mai uşor protecţia de toate relele, bunăstarea şi chiar dragostea.
  Anumite obiceiuri legate de ziua Sfântului Andrei ca: tăierea de ramuri din copaci şi plantarea de grâu în vase cu apă, pentru a fi păstrate pentru anul Nou, amintesc de rituri agrariene mai vechi. Sfântul Andrei este considerat ca fiind mai mare peste vite şi fiare,
   păzitor al turmelor de pericolul lupilor, patron şi îmblânzitor al lupilor, cel ce „leagă gura lupilor”. Aceste calităţi mitice nu i-ar fi putut fi atribuite dacă identitatea simbolică între daci şi lupi s-ar fi pierdut cu totul din memoria colectivă. Ele indică, folcloric, atâtobiectivul patronat de Sfântul Andrei al trecerii dacilor la noua religie, cât şi caracterul adânc popular al acestei acţiuni. Tinerii superstiţioşi şi nu numai cred că acum au şansa să-şi cunoască iubitul sau ursitul. Însă, pe de altă parte, există credinţa că este momentul pentru a se lua măsuri de apărare împotriva duhurilor rele.
  Spiritele malefice ale celor decedaţi au, în această noapte, puteri sporite.
  Surse și mai multe informații:

  Pentru alte date si informatii, va invit si aici!
  Click here:
  =======================
  Dacian Draco - Dragonul dacic
  ===============
  ==========================
  ================
  ==============================

  La mulți ani! si Sfântul Andrei sa va călăuzească mereu!
  ==================================
  Sursa:

   http://romaniamegalitica.blogspot.ro/2012/11/sfantul-apostol-andrei-apostolul.html
  ==============================================

  0 0
  La mulți ani romani, oriunde v-ați afla!


  La mulți ani Romania!


  La mulți ani prieteni! 

  ------------------------
   
   ------------------------
  --------------------------------

older | 1 | .... | 32 | 33 | (Page 34) | 35 | 36 | .... | 41 | newer