Quantcast
Channel: Mehedinti Blog online
Viewing all 882 articles
Browse latest View live

Vine NIBIRU... vine APOCALIPSA ?!? Stati aproape !!!

$
0
0


Apocalipsa până la Crăciun?
Astronomii indieni susţin că un virus mortal va distruge omenirea

Pe măsură ce ne apropiem de finalul lui 2017 apar din ce în ce mai multe previziuni referitoare la sfârşitul lumii. Spre exemplu, astronomii indieni susţin că o maladie mortală, care ar fi de origine spaţială, va ucide întreaga umanitate în doar câteva zile.

Astronomii indieni susţin că au detectat un obiect spaţial care ar trimite pe Pământ un virus ce urmează să provoace moartea în masă a omenilor. Revista Science a publicat un articol în care se arată că, potrivit acestor cercetători, viața de pe Pământ ar urma să dispară în doar două săptămâni de la declanşarea acestui virus.




Practic, astronomii din New Delhi spun că au detectat recent un obiect spațial care nu apare în bazele de date ale NASA. Pe baza unor studii necunoscute încă, ei au presupus că acest obiect aduce un virus care va duce la dispariţia umanităţii. Viteza de răspândire a virusului este extrem de ridicată, astfel că dacă el începe să facă ravagii de astăzi omenirea ar muri cu toţii până la Crăciun.




Cercetătorii nu explică însă sursa virusului și nici modul în care obiectul spațial în cauză va ajunge pe Pământ.


Ultima oară când a fost prezisă Apocalipsa s-a întâmplat în august, însă planeta a supravieţuit. Acum se vorbeşte despre ziua de 21 decembrie, ziua când misterioasa planetă Nibiru ar urma să se ciocnească cu Terra. Aceeaşi dată, 21 decembrie 2017, se spune că ar fi pfost prezisă de mayaşi ca fiind Sfârşitul Lumii. Vechea dată, 21 decembrie 2012, când omenirea a reacţionat masiv la iminenta pieire a Pământului, se spune că ar fi fost o interpretare greşită a cercetătorilor culturii maya. Conform datelor revizuite, Apocalipsa ar avea loc cu 10 zile înainte de venirea lui 2018.

Sursa: RTV.NET: http://www.romaniatv.net/apocalipsa-pana-la-craciun-astronomii-indieni-sustin-ca-un-virus-mortal-va-distruge-omenirea_392267.html#ixzz50z1Tzcd6

An Nou, Fericit ! La Multi Ani, prieteni !

$
0
0

Oricâte felicitări as trimite, nicio felicitare din lume nu va putea exprima respectul ce vi-l port. Sper din tot sufletul sa avem cu toții un An Nou minunat și plin de bucurii! La multi ani, prieteni! /Va MULȚUMESC și eu pentru urări/gândurile bune! / Sărbători fericite!

Vasile Burcu
Drobeta Turnu Severin

Elon Musk... contemporanul nostru?!? Consemnam... pentru istorie!

$
0
0


Ce vrea Elon Musk ?


Din cea mai puternică rachetă din lume, care străpunge spațiul cu peste 10.000 de kilometri la oră, se desprinde o mașină Tesla roadster, roșie, cu un manechin îmbrăcat în costum de astronaut pe scaunul șoferului. De acolo, Pâmântul se vede ca o tușă albastră cu vene albicioase. Peste două milioane de oameni urmăresc scena live pe youtube, cu melodia lui David Bowie, “Life on Mars”, pe fundal.
Tesla spatiu
Foto: Instagram/Elon Musk
Mașina urmează să se plimbe sute de milioane de ani pe orbită, deși unii consideră că se va dezintegra în câțiva ani. Filmările din spațiu sunt transmise în direct de camera montată pe mașină.
Compania deținută de Elon Musk, SpaceX a construit o rachetă mai mare și mai bună decât au reușit cele mai puternice state. În același timp, pentru cei care nu cunosc stilul și mizele lui Elon Musk, gestul de a plimba o mașină roșie pe orbită poate părea infantil.  

Totuși, pe termen scurt, Elon Musk și-a propus să revoluționeze transportul pe Pământ și în spațiu. Pe termen lung, mizele sunt cu mult mai mari.

 

Cine este Elon Musk?

Născut acum 46 de ani în Africa de Sud, tânărul pasionat de jocuri video și tehnologie a emigrat în Canada și apoi SUA, la începutul anilor 90. A avut o copilărie din care “nu a lipsit binele, dar nu a fost fericită”, după cum spune Musk, citat în biografia scrisă de jurnalistul Ashlee Vance. Principala problemă a lui Musk a fost relația cu tatăl, pe care l-a descris ca “un om nefericit (...) bun la a-ți face viața mizeră”. Deși mare fan al jocurilor pe calculator, adolescentul Musk a decis să investească mai mult timp în proiecte relevante la scară mare. A ajuns la concluzia că misiunea lui trebuie să fie “lupta pentru iluminare colectivă” (“strive for greater collective enlightenment”). 

La începutul anilor 90 a renunțat la facultatea Stanford după doar două zile și a înființat împreună cu fratele său compania Zip2, care producea software pentru ziare precum The New York Times. În 1999 a vândut Zip2 cu peste 300 de milioane de dolari. 

Musk a investit partea lui bani în X.com, care a devenit celebrul PayPal de astăzi. Musk a fost criticat intens pentru modul în care a gestionat această companie și chiar a fost înlăturat din poziția de CEO—mulți dintre cei rămași susțin că dacă mai stătea în funcție câteva luni ar fi distrus proiectul.
După ce a fost înlăturat de la butoanele PayPal, Musk s-a orientat către o fantezie mai veche cu mize mai mari decât startupurile pe proiecte de internet: explorarea spațiului. 

Musk povestește că a căutat pe site-ul NASA planurile de “cucerire” a planetei Marte și când s-a convins că nu există așa ceva a hotărât să preia el această misiune “importantă pentru omenire”.
În 2002 a fondat compania SpaceX, dedicată explorării spațiului. Un an mai târziu a decis să investească și în revoluționări ale tehnologiei de pe Pământ, așa că a co-fondat compania de automobile electrice și baterii Tesla.


Omul pe care nu l-au oprit eșecuri monumentale

Ascensiunea lui Elon Musk nu a fost fulminantă ca lansarea rachetei Falcon Heavy. Au existat momente în care nimeni nu se aștepta la o revenire de succes a lui Musk. 

Provocările prin care a trecut i-ar fi făcut pe majoritatea oamenilor să se dea bătuți.
Când a emigrat în Canada nu a reușit să dea de unchiul său și a ajuns să lucreze ca muncitor necalificat la ferma unui verișor. Mai târziu, a avut joburi mizere, dintre care unul în care trebuia să scoată nisipul și reziduurile din camera cu boiler a unei fabrici de lemn—povestește că din cei 30 de angajați inițiali (care făceau cu rândul la curățat) au rezistat doar 5 până la finalul zilei. 

Din PayPal a fost înlăturat ca CEO în momentul în care se afla în avion și nu avea semnal la telefon (să nu poată fi avertizat). 

Incidentul care ar fi distrus aproape orice inventator și om de afaceri mi se pare cel în care un pasager a fost ucis de mașina Tesla, aflată pe autopilot—practic mașina a confundat un zid cu un traseu liber. În cazul acesta, cei mai mulți au dat vina pe pasager (ironia este că vina lui a constat în a avea prea multă încredere în sistemul Tesla). Fiind vorba de pionierat în domeniu, era de așteptat să apară erori, dar o astfel de eroare ar fi putut falimenta compania. 

În ceea ce privește compania SpaceX, primele trei încercări de a lansa rachete au eșuat. Atât SpaceX, cât și Tesla au fost la un pas de faliment în jurul anului 2008, când izbucnise criza economică, iar cele două companii întârziau să livreze ceea ce promiseseră. În total, au fost vreo opt ani în care părea că planurile nu avansează deloc.

Dar Elon Musk a perseverat. A avut o anduranță care nu pare să se regăsească la niciun alt investitor celebru din Silicon Valley. Prima lui soție, scriitoarea Justine Musk spunea că este convinsă că nu banii au fost motivația acestuia, ci au venit la pachet în traseul acestuia spre țeluri mărețe. Din blogul scriitoarei reiese însă și sacrificiul din viața personală a lui Musk, care dedica aproape tot timpul muncii. Spre exemplu, după ani la rând fără concediu (nici măcar luna de miere), Musk a hotărât să plece două săptămâni cu soția în Brazilia și Africa de Sud. A contactat acolo o formă severă de malarie și a fost la un pas de moarte. “Asta a fost lecția mea legată de vacanțe: vacanțele te pot omorâ”, i-a spus Musk jurnalistului care îi scria biografia, Ashlee Vance.

 

De ce este importantă lansarea Falcon Heavy, din februarie 2018?

Încă din 2008, NASA a acordat contracte companiei lui Musk (SpaceX), pentru transportarea resurselor către Stația Spațială Internațională. În 2012 a fost pentru prima dată când o companie privată a alimentat cu resurse astronauții de pe această stație spațială. 

În 2017, SpaceX a revoluționat industria aerospațială prin scăderea costurilor: refolosirea rachetelor. Racheta Falcon 9 a fost prima lansată cu succes de două ori—ceea ce înseamnă economisirea a sute de milioane de dolari. 

Falcon Heavy, lansat în februarie 2018, este o rachetă care cântărește mai mult decât 700 de avioane de pasageri, încărcate la maxim. 

Succesul lansării unei rachete atât de grele aduce mai aproape miza de a trimite oameni pe Marte. Operațiunea este programată pentru 2020.
În afară de Elon Musk, mai sunt și alți investitori privați care își propun să cucerească spațiul, precum Jeffrey Bezos cu Blue Origin (Bezos este fondatorul Amazon) sau compania Planetary Resources, care vrea să mineze asteroizi. 

Dar cele mai mari speranțe sunt puse în Elon Musk.
Întrebat care este cea mai importantă și urgentă miză pe care trebuie să o adreseze cercetarea științifică, celebrul fizician Stephen Hawking a răspuns jurnaliștilor de la revista Wired în felul următor: “rigurozitatea programelor de a explora spațiul, cu viziunea de a coloniza planete care au condiții potrivite pentru traiul uman (...) Pământul a devenit prea mic (...) și riscăm să ne autodistrugem”. 

Exact acesta este scopul lui Elon Musk: salvarea speciei umane prin cucerirea spațiului. Cât de departe va ajunge, rămâne să vedem. 

Despre autoare: Laura Ștefănuț este jurnalistă, colaboratoare Digi24 și a presei internaționale.
--------------------------------------------------------

America & Tesla lui Musk

$
0
0

Dacă vreţi să înţelegeţi economia americană trebuie să priviţi şi să înţelegeţi un singur om: Musk. Elon Musk! Nu cred că există o altă imagine a Americii care să fie mai relevantă, mai clară, mai fidelă decât cea a lui Elon Musk.

Cine-i Musk? E vizionarul, omul care te inspiră, cel care face lucruri minunate din nimic. E stindardul imperiului, cel care le demonstrează americanilor prin ceea ce face că se poate, că dacă-ţi doreşti poţi muta munţii din loc. Desigur, ar mai fi trebuit ca toate aceste cuvinte să fie puse pe o melodie însufleţitoare. Aşa, ca să meargă la inimă.

Cine-i totuşi Musk? Musk e Tesla, e SolarCity, e Neuralink, e SpaceX s.a.m.d. Îl vezi peste tot, prostimea dă citate din el pe facebook şi rămâne inspirată văzându-l. Cei care mai au câte-o brumă de bani în buzunar se gândesc să „investească” în el cu speranţa că asta le va multiplica la infinit suma iniţială. Şi, de fiecare dată când „investiţia” le scade în loc să crească, sunt mulţumiţi că ei ştiu ceea ce ceilalţi nu ştiu şi continuă să „investească”.


Fără doar şi poate Musk e un băiat inteligent. Foarte inteligent. Un miliardar care-a înţeles că el e miliardar pentru că aşa dă bine. Şi-i place asta. Ştie că nu e miliardar pentru ceea ce face, deoarece ceea ce face el pur şi simplu n-are profit. Şi, mai rău, n-are cum să obţină profit într-o perioadă rezonabilă de timp. Poate vă întrebaţi cum de supravieţuiesc companiile înfiinţate de el. Ei bine, aici intervine noţiunea magică de care se foloseşte Musk pentru a supravieţui la nivel mare: subvenţia. Aţi înţeles sau aveţi impresia că am greşit termenii şi vorbesc despre un fenomen economic specific economiilor socialist-centralizate? Ştiu că pentru mulţi pare incredibil, dar motorul principal al business-urilor dezvoltate de Musk este subvenţia. Toate companiile lui au fost dezvoltate pornind de la conceptul de subvenţie. Maşinile lui electrice primesc subvenţii pentru că - zice el - sunt curate din punct de vedere ecologic. Numai că - lucrul pe care nu-l mai aminteşte şi care de altfel reprezintă faţa neagră a produselor sale - amprenta de poluare totală a maşinilor sale e net superioară celei a maşinilor cu motor clasic. Într-adevăr, o maşină cu motor clasic poluează la fiecare utilizare, în timp ce cea electrică nu, dar dacă luăm în considerare şi poluarea produsă în întregul ciclu de fabricaţie, lucrurile stau fix invers deoarece maşinile electrice poluează imens mult înainte de a ieşi pe şosele. Pentru faptul că poluează „pe ascuns” Musk primeşte subvenţii generoase. 


SolarCity, o altă investiţie de-a sa, trăieşte atât din subvenţii cât şi din faultarea producătorilor chinezi de panouri fotovoltaice. Statul îi dă lui Musk subvenţii generoase şi, în acelaşi timp, îl protejează de producătorii străini prin impunerea de tarife vamale cocoşătoare. În acest fel, produsele sale, mult mai scumpe şi cu performanţe similare cu cele ale concurenţei, au liber pe piaţa americană. Culmea e că, prin aplicarea unei asemenea scheme, te-ai aştepta ca profiturile să salte la cer. Dacă aţi crezut asta, v-aţi înşelat. SolarCity nu doar că nu are profit, ci, mai mult, rulează în gol! De la an la an nu afli decât de amploarea pierderilor şi numărul de salariaţi concediaţi. Halal performanţă.


SpaceX, prescurtarea de la Space Exploration Technologies Corporation, este, de asemenea, o companie fanion a lui Musk. Extrem de mulţi sunt inspiraţi de capacitatea sa de a dezvolta de la zero o companie spaţială. Îţi trebuie totuşi geniu pentru a putea să creezi aşa ceva. Aţi crezut şi asta? Iar sunteţi în eroare! Asta pentru că, în fapt, SpaceX nu este nimic altceva decât o formă mascată de transfer tehnologic dinspre NASA spre mediul privat. Povestea este alta. Statul american, cocoşat de datorii, nu-şi mai permite explorarea spaţiului cosmic. De altfel, în ciuda crizei URSS, singura tehnologie spaţială viabilă şi ultraeficientă în ceea ce priveşte raportul preţ/performanţă rămâne cea sovietică. Dovada e dată de faptul că, la ora actuală, cei care urcă echipament pe ISS sunt ruşii, iar americanii consideră mult mai rentabil să-i plătească pe ruşi pentru asta. De altfel - făcând o paranteză - suraţii europeni de la ESA(European Space Agency) folosesc tot tehnologia rusească pentru a-şi urca proiectele pe orbită.


Dar în toată această poveste e o discrepanţă semnificativă. Cum poţi tu, hegemonul lumii de azi, să-ţi permiţi să nu fii primul în toate domeniile? Iar, istoric vorbind, tehnologia spaţială e una care sare în ochi. Cum poţi para tu opiniile din ce în ce mai vocale referitoare la falsa aselenizare în condiţiile în care nu eşti capabil să ridici echipament pe orbită?  Sesizând cacofonia situaţiei, americanii s-au gândit că modalitatea prin care ar putea continua explorarea spaţiului cosmic ar fi prin implicarea unor entităţi private care, prin optimizările de cost, ar putea face mult mai eficiente programele de cercetare şi militare proprii. Practic aşa a apărut SpaceX. Şi nu doar ei, ci şi câteva de alte companii dornice să încaseze fondurile grase de la stat, precum United Launch Alliance(alianţă 50%-50% între Boeing şi Lockheed Martin), Blue Origin sau Orbital ATK(care a sfârşit prin a cumpăra rachete de la ULA pentru a-şi îndeplini obligaţiile contractuale faţă de NASA). Dintre toţi aceştia, SpaceX şi ULA contează. În timp ce ULA merge pe „tradiţia” de lipitori al companiilor-mamă, SpaceX a fost de la început gândită ca o variantă low cost. De altfel acesta este modul în care Elon Musk i-a convins pe tiriplicii din serviciile secrete că sparge barierele costurilor reuşind în acest fel să desfacă baierele generoasei pungi guvernamentale. Iniţial a crezut că dă lovitura cumpărând tehnologia de la ruşi(mare lucru dacă asta n-o fi fost în realitate strategia „acoperiţilor”). N-a mers pentru că ăia nu-s naivi. Apoi după un prim transfer tehnologic şi de personal de la NASA, a făcut rost de bani şi a ieşit la cumpărături. A luat ce-a putut de la chinezi, a luat şi de pe la japonezi şi indieni, a încropit ce-a putut din ceea ce a luat din toate părţile şi-a pus-o pe lansat rachete. Vreţi un istoric? 
În 2006 prima rachetă SpaceX bubuie la 33 secunde după lansare. În 2007, dorind să redevină credibilă, compania lansează o nouă rachetă care, desigur, eşuează din cauza unei opriri premature a motoarelor. În 2008, după o campanie publicitară zgomotoasă, racheta lansată de SpaceX are probleme la separare, iar întreaga încărcătură a NASA(care plătea pentru transportul în spaţiu) a ajuns în mare. Asta după ce racheta a intrat pe o traiectorie incontrolabilă, ameninţând chiar cu un dezastru de proporţii. În mod normal, după aceste eşecuri, compania ar fi trebuit să intre în faliment, dar a apărut de nicăieri Peter Thiel care a investit salvând SpaceX. În 2015, chiar de ziua lui Elon Musk, racheta care avea două încărcături plătite de NASA pentru transportul pe ISS, efectiv s-a evaporat într-o explozie de proporţii. Apoi au avut un nou eşec la aterizarea „sigură” a unei rachete pe pământ, pentru ca în 2016 să piardă o rachetă chiar înainte de decolare, în timpul procedurii de alimentare. Ultimul eşec răsunător s-a produs la începutul acestui an, mai precis pe 7 ianuarie, când explozia navei SapceX a mai păpat câteva miliarde din Buget prin distrugerea unor sateliţi militari ultrasecreţi. 
Culmea este că, în ciuda acestor eşecuri răsunătoare, Musk a ieşit de fiecare dată cu faţa curată. Mai mult a declarat, pe tonul său cunoscut, că respectivele eşecuri au fost în realitate succese din care compania a învăţat. Iar presa de propagandă n-a făcut altceva decât să multiplice până la absurd explicaţiile penibile care justificau eşecurile. 
 

Ne-a mai rămas să discutăm despre Tesla, compania-fanion a lui Musk. De asemenea, una abonată la subvenţiile publice. Tesla a reuşit să fabrice un vehicul pur electric care să aibă performanţe similare cu ale unei maşini cu combustibil fosil. Pare impresionant, mai ales că facilitatea de producţie s-a construit de la zero. Acum însă să stăm şi să analizăm logic: oare e mare lucru în faptul că performanţele unui vehicul electric sunt similare cu ale unuia clasic? Vehiculul electric nu are o groază din piesele fără de care unul clasic nu funcţionează, astfel încât eficienţa energetică este mult mai mare. De asemenea, performanţele motoarelor electrice sunt mult superioare celor clasice. Teoretic balanţa înclină natural în favoarea noilor intraţi. Există însă o chichiţă: bateria. Densitatea energetică a bateriilor electrice este net inferioară celei a combustibililor fosili. Acesta este motivul pentru care până acum nu s-a mers pe vehicule electrice, asta în ciuda faptului că, în istoria automobilului, primele modele apărute au fost cele electrice. Ceea ce-a făcut Musk a fost să integreze în şasiu o capacitate electrică mult mai mare decât gândea concurenţa, obţinând astfel o autonomie sporită, de aproximativ 500 km. De asemenea, a fost nevoit să dezvolte o reţea naţională de staţii de încărcare pentru a le putea oferi proprietarilor condiţii propice de exploatare a vehiculului propriu. Toate au generat un preţ piperat. Care a fost parţial subvenţionat de către stat, iar restul l-au făcut campaniile publicitare deşănţate. Ceea ce trebuie să reţinem e că niciodată Musk nu a reuşit să se ţină de cuvânt în ceea ce priveşte timing-ul. De fiecare dată a promis anumite termene limită pe care apoi le-a tot amânat. De asemenea, fabricile sale au înregistrat numeroase eşecuri de producţie, sugerând u management defectuos. Culmea e că, în ciuda tuturor problemelor, Tesla e văzută în continuare ca o companie de succes. Ca să înţelegeţi cum merg lucrurile acolo, vă voi da ca exemplu recentele raportări financiare din februarie care-au fost de-a dreptul dezastruoase. Cu toate că a înregistrat o pierdere istorică, acest fapt „minor” nu l-a descurajat pe Musk. A acoperit totul cu un spectacol al SpaceX care a expus „cel mai puternic propulsor al unei rachete”, trimiţându-şi propriul SUV Tesla în spaţiu, undeva către nicăieri. De asemenea, nu a uitat să adauge că „a învăţat multe” din eşecurile producţiei Modelului 3. 
Recapitulând, constatăm că întreaga vrajă din jurul „legendarului” Elon Musk ascunde de fapt un lung şir de eşecuri acoperite prin evenimente de PR. Produsele pe care le propune sunt excepţionale din punct de vedere al design-ului, dar absolut inutile din punct de vedere practic. Are un acces privilegiat la banii publici, iar atunci când e aproape de a da ochii cu realitatea, se trezeşte cu „cavaleri pe cai albi” care-i decartează sumele necesare ieşirii din rahat. Şi el continuă să inspire proştii prin propagandă. De-aceea spuneam la începutul articolului că America arată exact ca Musk: bine polish-ată la exterior, susţinută de o propagandă obsedant-aberantă, dar falită în realitate. Priviţi-l pe Musk şi vedeţi America. Priviţi America şi-l vedeţi pe Musk. În termeni mioritici i-am spune miliardar de carton. Ca şi ţara de altfel: carton, plastic şi multă, multă propagandă.
 
Sursa: http://trenduri.blogspot.ro/2018/03/america-si-tesla-lui-musk.html#more

Rusia bagă frica în puterile lumii: Noua rachetă testată de Moscova poate distruge continentul american și care nu poate fi detectată de niciun scut / VIDEO

$
0
0

 


Putin: New hypersonic Sarmat ICBM capable of overcoming missile defense systems

Rusia a efectuat un al doilea test reuşit cu cea mai nouă rachetă balistică intercontinentală (ICBM) Sarmat, a anunţat Ministerul Apărării rus, într-un comunicat, citat vineri de Xinhua şi RIA Novosti.

Testul cu această rachetă intercontinentală grea a avut loc pe cosmodromul Pleseţk din nordul Rusiei, armata declarând că experimentul a confirmat caracteristicile sale în stadiul de prelansare şi în prima etapă a zborului.

Citește și: ULTIMA ORĂ Rusia a anunțat replica pentru SUA: EXPULZEAZĂ zeci de diplomați americani și le ÎNCHIDE consulatul

Ministerul Apărării rus a lansat şi o înregistrare video cu acest test al rachetei Sarmat pe contul său pe social media.

Prima lansare a acestei rachete a avut loc la sfârşitul lunii decembrie anul trecut.

Racheta Sarmat urmează să înlocuiască în viitorul apropiat ICBM R-36M2 'Voevoda' (SS-18 Satan, conform codificării NATO), care se apropie de sfârşitul duratei sale de exploatare.

În discursul său despre starea naţiunii, preşedintele rus Vladimir Putin a declarat la 1 martie că Rusia a început să testeze racheta Sarmat care are practic 'o rază de acţiune fără limită'şi poate străpunge orice scut antirachetă, anunță Agerpres.

Această rachetă nu poate fi detectată de niciun sistem de apărare existent, susţine Moscova. Conform specialiştilor, cu o rază de acţiune de 11.000 de km, Sarmat poate transporta până la 10 ogive nucleare capabile să şteargă de pe faţa pământului o metropolă întreagă.

 Sursa: https://www.stiripesurse.ro/rusia-baga-frica-in-puterile-lumii-noua-racheta-testata-de-moscova-poate-distruge-continentul-ameri_1257578.html

Pensionarele nipone preferă să stea la închisoare!

$
0
0

Parlamentul din Japonia a adoptat în 2016 o lege prin care seniorii recidivişti să beneficieze de sprijin din partea serviciilor sociale
Japonia are astăzi cea mai îmbătrânită populație de pe Glob. Persoanele vârstnice nipone se simt singure, ignorate de familii și neintegrate în comunitate, motiv pentru care acestea au început să comită infracțiuni minore pentru a ajunge la închisoare. Acolo, ele consideră că primesc atenție, socializează și găsesc stabilitatea de care au nevoie.
Autoritățile de la Tokyo se află astăzi în fața unei situații inedite. Plângerile penale împotriva persoanelor în vârstă și arestările sunt tot mai numeroase. Îndeosebi femeile recurg la infracțiuni minore pentru a ajunge la închisoare. Una din cinci deținute este trecută de 65 de ani. Ele comit mai ales furturi din magazine, 9 din 10 femei în etate plecând din supermarketuri cu produse de valoare mică, fără să plătească.
Japonezelor în vârstă le place să lucreze în fabricile închisorilor
Neintegrate în comunitate, comit infracțiuni minore
Motivul pentru care încalcă legea tot mai multe pensionare se află în faptul că interesul familiilor și al comunității față de seniorii japonezi a scăzut dramatic în ultimele decenii. În perioada 1980-2015, numărul bătrânilor care trăiesc singuri a crescut de 6 ori, ajungând astăzi la 6 milioane.
Un sondaj comandat de guvernul nipon anul trecut a scos la iveală faptul că jumătate din persoanele vârstnice care comit furturi neînsemnate din magazine locuiesc singure, iar 40% nu au familie sau vorbesc rar cu rudele.
„Închisoarea este ca o oază pentru mine, un loc pentru relaxare și confort. Nu am libertate, dar nici nu am nimic de care să mă tem. Aici sunt mulți oameni cu care vorbesc. Am trei mese pe zi. Fiica mea mă vizitează o dată pe lună și îmi spune: «Nu îmi pare rău pentru tine. Ești patetică». Cred că are dreptate“, declară dna O., în vârstă de 78 de ani. A furat o băutură energizantă, cafea, ceai, un bol cu orez și un mango. A treia oară a fost condamnată la 1 an și 5 luni de închisoare. Are o fiică și un nepot.
Ele spun adesea că nu au pe nimeni la care să apeleze atunci când au nevoie de ajutor. „Acum locuiesc singură. Eram obișnuită să stau împreună cu familia fetei mele și mi-am cheltuit toate economiile având grijă de un ginere abuziv și violent“, spune dna F. Are 89 de ani. A furat orez, căpșuni și medicamente pentru răceală. A fost condamnată la un an și jumătate de închisoare. Are o fiică și un nepot.
Chiar dacă au un cămin se simt uneori inutile. „Mă simțeam foarte singură. Soțul meu îmi dădea mulți bani și oamenii îmi spuneau ce norocoasă sunt, dar nu bani voiam. Nu m-au făcut deloc fericită. Prima dată când am furat a fost acum 13 ani. Am intrat într-o librărie și am luat o carte. Am fost prinsă, dusă la secție și interogată de un ofițer de poliție. A fost așa drăguț. A ascultat tot ce am avut de spus. Am simțit că sunt ascultată pentru prima oară în viața mea. La sfârșit, el m-a luat ușor de braț și mi-a spus: «Înțeleg că te-ai simțit singură, dar să nu mai faci asta». Nu vă pot spune cât mă bucur acum că lucrez în fabrica închisorii. Alaltăieri, când am primit complimente pentru cât de eficientă și meticuloasă sunt, am înțeles bucuria de a munci. Îmi pare rău că nu am lucrat niciodată. Viața mea ar fi fost diferită. Mă bucur mai mult de viața mea în închisoare. Când am ieșit a doua oară, am promis că nu mă voi mai întoarce. Dar, când am fost afară, am devenit nostalgică după timpul petrecut aici“, povestește dna N. Are 80 de ani, un soț, doi băieți și 6 nepoți. A furat hârtie igienică, crochete și un evantai. A treia oară sentința a fost de 3 ani și 2 luni închisoare.
6 miliarde de yeni pe an costă îngrijirile medicale pentru seniorii japonezi
Invizibile în propriile familii
„Ele pot avea o casă. Pot avea familie. Dar asta nu înseamnă ca au un loc unde să se simtă acasă. Nu se simt înțelese. Ele cred că sunt văzute doar ca niște persoane care se ocupă de treburile gospodăriei“, spune Yumi Muranaka, directorul închisorii de femei Iwakuni, aflată la 30 de mile de Hiroshima.
Altele spun că se simt inutile, iar închisoarea le oferă șansa de a face ceva folositor. „Când eram tânără nici nu mă gândeam să fur. Tot ce am, am obținut muncind din greu. Am lucrat într-o fabrică de cauciuc timp de 20 de ani și ca îngrijitoare la un spital. Am fost mereu strâmtorați cu banii, dar tot am reușit să-l trimitem pe fiul nostru la colegiu. Soțul meu a făcut un atac cerebral cu 6 ani în urmă și de atunci este la pat. Suferă și de demență, halucinații și paranoia. A trebuit să-i acord multă îngrijire psihică și emoțională pentru vârsta mea. Dar nu am putut să vorbesc despre stresul meu cu nimeni pentru că mi-a fost rușine. Am fost închisă pentru prima oară când aveam 70 de ani. Când am furat, aveam bani în portofel. Atunci m-am gândit la viața mea. Nu mai voiam să merg acasă și nu aveam nicăieri altundeva unde să mă duc. Ajutorul pe care îl primesc în închisoare a fost singura cale. Viața mea este mult mai ușoară aici. Pot fi eu însămi, pot să respir, chiar dacă este temporar. Fiul meu îmi spune că sunt bolnavă și ar trebui să fiu internată într-un spital de boli psihice. Dar nu cred că sunt bolnavă. Cred că am furat din cauza anxietății“, spune dna T. Are 80 de ani, un soț și doi copii. A furat icre de cod, semințe și o tigaie. A patra oară instanța s-a pronunțat pentru 2 ani și jumătate de închisoare.

Femeile sunt mai sărace decât bărbații
Femeile japoneze în vârstă sunt adesea vulnerabile din punct de vedere economic, aproape jumătate din cele care locuiesc singure trăind în sărăcie, comparativ cu doar 29% din bărbații aflați în aceeași situație. „Soțul meu a murit anul trecut. Nu am avut copii, așa că am rămas total singură. Am fost la supermarket să cumpăr legume și am văzut un pachet cu carne de vită pe care am vrut să-l cumpăr, dar nu mi-l permiteam. Așa că l-am luat“, povestește una dintre deținute.
Nici instituțiile guvernamentale, nici sectorul privat nu au dezvoltat programe de reintegrare reală pentru pensionari, iar costurile pentru ținerea lor în penitenciare cresc într-un ritm alarmant. Cheltuielile medicale anuale legate de îngrijirea vârstnicilor au ajuns astfel la peste 6 miliarde yeni (mai mult de 50 milioane dolari) în 2015, cu 80% mai mari comparativ cu deceniul anterior.
În închisori a fost angajat personal specializat pentru a-i ajuta pe deținuții vârstnici să-și facă baie și să meargă la toaletă, dar numai pe timpul zilei, noaptea aceste sarcini fiind îndeplinite de către gardieni, ceea ce a provocat însă nemulțumirea acestora. Un ofițer de corecție a semnalat faptul că a fost solicitat să efectueze muncă de îngrijitor. Satomi Kezuka, un vechi gardian de la penitenciarul de femei Tochigi, aflat la 60 de mile nord de Tokyo, spune că actualele îndatoriri includ ajutarea bătrânilor care au incontinență urinară. „Le este rușine și își ascund lenjeria intimă. Le-am spus să o aducă la mine, să le-o spăl.“ Mai mult de o treime din gardienii care lucrează în închisorile de femei renunță la serviciu în maximum 3 ani.
Parlamentul din Japonia a adoptat în 2016 o lege prin care seniorii recidiviști să beneficieze de sprijin din partea serviciilor sociale. De atunci, parchetele și penitenciarele trebuie să lucreze împreună cu agențiile guvernamentale pentru a le acorda persoanelor vârstnice asistența de care au nevoie. Dar problemele cu care se confruntă aceste femei care caută confortul relativ al închisorii se află dincolo de atribuțiile sistemului.
„A fost greu când am realizat că va trebui să trăiesc cu 1.000 yeni (circa 9 dolari) pe zi. Nu mă așteaptă nimic bun afară“, spune d-na K. Are 74 de ani, un soț și o fiică și a fost condamnată a treia oară. Sentința este secretă.
Fotografii: Shiho Fukada
Traducere și adaptare de pe www.bloomberg.com

Sursa:  https://www.cotidianul.ro/pensionarele-nipone-prefera-sa-stea-la-inchisoare/

Învierea Domnului să-va umple sufletul de lumina, ochii de lacrimile bucuriei, mintea de gânduri frumoase și inima de iubire! Paște fericit!

$
0
0




Învierea Domnului să-va umple sufletul de lumina, ochii de lacrimile bucuriei, mintea de gânduri frumoase și inima de iubire!
Paște fericit!

„Haideți pe jandarmi pe 10 August”!!! Un SEMNAL DE ALARMA... pe ADRESA autorităților! Nu va jucati cu focul!

$
0
0

Un SEMNAL DE ALARMA... pe ADRESA autorităților!
Ce propune „libertatea de expresie” tefelistă pentru protestul din 10 August: obținerea de arme, ocuparea sediilor PSD-ALDE, incendierea Palatului Victoria, blocarea circulației în București
----------------------------------
Pe 18 mai 2018, publicația cristoiublog.ro a întrebat Serviciul Român de Informații (SRI) dacă, în opinia autorizată a instituției, sectorul non-guvernamental poate să furnizeze riscuri pentru securitatea națională și dacă finanțarea din exterior a unor campanii împotriva guvernului României poate reprezenta un risc major pentru țară. Pe 6 iunie, SRI ne-a transmis un răspuns din care se deducea că tefelismul (eventual grupurile „rezist” și „cloștile” sale de pe site-urile de socializare, cu ideologul suprem GDS- Grupul de Dialog social care i-a și premiat în 2017 pe „civism”) este libertate de expresie și este bătaie cu flori. Între timp, progresul în organizare al mitingului gen „rezist” de la București, programat pentru 10 august, a permis să se vadă că „libertatea de expresie” a grupurilor de “activiști” evoluează periculos în direcții radicale: pe site-uri de socializare, tefeliștii studiază filmulețe ale ciocnirilor cu poliția ca să învețe cum trebuie „combătuți” jandarmii, cer arme, propun mercenari, planifică incendierea Palatului Victoria, blocarea circulației, luarea cu asalt a Capitalei. Toate acestea, în contextul în care organizatorii mitingului estimează sosirea în Piața Victoriei a sute de mii de oameni.
---------------------------------
„Haideți pe jandarmi pe 10 August”
---------------------------------
Nimic nu este întâmplător acolo unde ideologi din Divizia Presă a tefelismului prognozează un an violent pentru mișcările de tip “rezist”, în așteptarea unei Revoluții “purificatoare” pentru România. Considerate ostile statului de drept în țări democratice precum Statele Unite sau Ungaria, grupurile tefeliste nu au, în schimb, nicio problemă în propagarea urii și violenței în România, în numele unei așa-zise “societăți fără penali”. “Haideți pe jandarmi pe 10 August”, mobilizează un anume R. Munteanu, rezident în Marea Britanie. “Respect, să luăm lecții”, insistă alături un anume Sandulesck, cu referire la “lecțiile” video de confruntare cu forțele de ordine. “Dați-mi arme și aduc eu mercenari, în 20 de minute îi facem praf și PeSeDiști din Guvern, și pe jandarmii care îi apără”, cere imperios M. Paveli, care dezvoltă “ideea” mai târziu: “Cu proteste pașnice nu se mai poate face nimic, singura soluție a rămas îndepărtarea hoților și corupților prin forță și uz de armă letală”. U. M. Nichifora propune preluarea “modelului” Germaniei și abandonarea mașinilor în trafic, detaliind: “E suficient să blocăm traficul o zi. Se paralizează țara”, în timp ce C. Conoipină adaugă: “Trebuie ocupat în întregime Palatul Victoria și dacă va fi nevoie, devastat în întregime și ars la pământ”. Z. M. Perți amintește că trebuie “ocupate sediile importante Parlament, Guvern etc”, în timp ce P. Leicuș completează că trebuie ocupate “ministerele și sediile PSD, ALDE din toată țara”. O altă persoană, R. Chelbașu anunță esențialul: “A vorbit organizatorul în direct și va veni…Vor lua cu asalt capitala…”, iar M. Tănăselcă exclamă “Chiar sînteți fraieri? Chiar credeți că fără arme veți reuși ceva?”. Brusc interesat, un anume T. Biscuit, foarte activ și care pare a fi un lider “rezistent” îi răspunde: “Aveți dreptate, dați-mi cerere vă rog de prietenie!”. Iar exemplele cu astfel de “libertăți de opinie”, eventual pot continua.
--------------------------------
Avem un CSAT. Ce facem acum?
-------------------------------
Activitatea SRI este organizată şi coordonată de Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) și constă în valorificarea informaţiilor necesare prevenirii şi contracarării oricăror acţiuni care constituie ameninţări la adresa securităţii naţionale a României. În mod normal, dacă un grup are un comportament frecvent anarhic care rezultă într-un “risc” (nota bene, o “vulnerabilitate”, cum le place strategilor de la Cotroceni să pronunțe) pentru siguranța națională, potrivit legii subiectul trebuie analizat în CSAT- la propunerea unei instituții cu atribuții și se emit hotărâri cu caracter obligatoriu pentru instituții (gen Ministerul Afacerilor Interne sau SRI) în interiorul ariei lor de competențe. Rămâne, însă, incert în ce mod s-ar sesiza și ar acționa instituții ale Statului precum Președinția sau SRI în cazul agresivității grupurilor aflate sub umbrela “rezist”, în contextul în care Klaus Iohannis s-a așezat în fruntea protestelor de stradă tefeliste.
-------------------------------
Siguranța României, pe carnet de sănătate
-------------------------------
Așadar, câtă “libertate de expresie” încape azi (o săptămână înaintea marelui marș tefelist), în viziunea SRI și a Palatului Cotroceni, în vandalizarea unei scene de Crăciun (Dec. 2017), în agresarea fizică a unor pensionari la mitingurile “rezist”, în purtarea ostentativă a plăcuțelor de înmatriculare “MU.E PSD” de către “activiști” sau în chemările la înarmare, ocuparea Parlamentului și incendierea Guvernului pe mediile online? Publicația cristoiublog.ro a mai avertizat că legăturile suspecte ale protestelor violente din România cu forțe externe ar fi trebuit, eventual aprofundate (cu măsurile de rigoare) la nivel de administrație a statului (servicii speciale) și nu doar în mass-media. În Ian. 2018, Grupul de Investigații Politice (GIP) publica o cercetare jurnalistică care dezvăluia cu punct, cu virgulă și cu probe, o conexiune între protestele “rezist” din Piața Victoriei și finanțări globaliste – legături acuzate dealtfel și în alte state. În mod firesc, când un guvern (al Olandei, prim-ministru Mark Rutte) și o fundație de peste hotare sprijină “non-guvernamental” proteste împotriva unui alt guvern (în speță, cel al României), devine clar că securitatea națională are o problemă și trebuie revizuită starea sa de sănătate. Tăcerea pe cazul prezentat de GIP în presă a fost cvasi-totală: ceea ce în alte state precum Ungaria, Israel, SUA, se demască de la un microfon oficial, în România a rămas doar ca liniștea stingheră a unui moment de reculegere.
-----------------------------
Nu a existat o banală reacție
-------------------------------
… nici în CSAT (minunată instituție de decor, consumatoare de timp, de buget și hârtie), nici la nivelul Guvernului (nu este cunoscut un protest al Afacerile Externe pe lângă Olanda), nici măcar la nivel de partid politic de guvernare sau Opoziție, sau de Serviciu Special. Astăzi, însă, având ca vehicul site-urile de socializare de tip twitter sau Facebook, activiștii își radicalizează opiniile, încurajați de evidenta bălăceală în defensivă a oficialilor: s-a ajuns astfel că “activiștii” se încurajează să caute arme letale sau să organizeze capturarea și incendierea clădirilor publice. Un istoric global al evenimentelor “rezist” ar fi revelat pentru analiștii SRI și CSAT nu doar “libertate de expresie”, dar și agresivitate, intoleranță, finanțări prin ONGuri și multă extremă stângă (greu suportabilă, ca și extrema dreaptă, dealtfel, într-o societate echilibrată) pe eșichierul politic. Grupurile “rezist” nu au apărut din neant, ci sunt un “import cultural” cvasi-troțkist din Occident, acolo unde au acaparat frecvent conceptul de “societate civilă” și l-au folosit pentru completarea agendei globaliste a finanțatorilor gen Soros- un nou marxism pe bani capitaliști. Într-un context politic bântuit de intrigi, trădări, mofturi și complicații, timpul românilor nu mai are răbdare și curge azi spre clarificările rapide: inclusiv pentru a se afla unde începe și unde se termină vigilența autorităților publice din România asupra unui controversat fenomen social local (“protestele” TFL) care, pentru unii este denumit “risc” iar pentru alții este prezentat “libertate de expresie”.
------------------------------
Sursa:  http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-simbata-4-august-2018/
http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-simbata-4-august-2018/

Consemnam pentru istorie: 'Voi scrie noi pagini! Mergem cu Dumnezeu înainte!' dixit Gabriel Oprea. Spre stiinta prietenilor si luare aminte tuturor!

$
0
0




Gabriel Oprea vine cu replica pentru toți contestatarii: 'Voi scrie noi pagini! Mergem cu Dumnezeu înainte!'

Gabriel Oprea, președinte fondator UNPR, subiectul mai multor atacuri mediatice, a scris, pe Facebook, ''Adevărul despre Gabriel Oprea''. Oprea și-a prezentat CV-ul profesional, militar și politic și a anunțat că decizia de a reveni în politică e definitivă.

''Pentru ca sunt constant subiectul unor atacuri mediatice, pentru ca exista tot felul de informatii false si comentarii rau-voitoare referitoare la persoana mea, pentru ca unora le este teama ca pot coagula in jurul meu o forta care sa lupte pentru binele si pentru progresul Romaniei, vreau sa prezint, in randurile de mai jos, adevarul despre parcursul meu profesional, militar si politic.

In 1980, am fost admis la Scola Militara de Ofițeri Activi Sibiu, secția Intendenta. In acea perioada, in scoala militara cel mai greu se intra la aviatie, intendenta și finante. Erau mai mult de 20 de candidati pe loc la fiecare dintre cele trei arme.

In 1983, am finalizat cei trei ani de studiu cu cea mai mare medie din promotie si m-am situat pe locul al doilea dupa sustinerea examenului de stat. Asadar, in 1983 deveneam ofiter de intendenta - logistica militara.

Am fost preocupat de pregatirea continua. Astfel ca, in anul 1985 am dat examen de admintere la faculatea de drept din cadrul Universitatii Bucuresti, unde erau inscrisi peste 25 de candidati pe loc. Am fost admis al treilea, cu media 9.75.

Din 1990, am fost ofițer de justitie militara pana in anul 1993 cand am trecut in rezerva la cerere.
In perioada 1993 – 2000 am fost asociat in mai multe firme comerciale.
Vreme de sase luni, in 1997, am urmat cursurile Colegiului National de Aparare.
In perioada 1999 – 2000, am fost director adjunct al Colegiului National de Aparare.
Am fost avansat in rezerva la gradele de maior, locotenent-colonel si respectiv colonel, intre anii 1993 – 2000.

Fiind director adjunct al Colegiului National de Aparare, in anul 2000 am fost decorat cu Ordinul National Steaua Romaniei în grad de Cavaler, acordat de catre presedintele Emil Constantinescu.

In anul 2001 am devenit secretar de stat, Presedinte al Administratiei Nationale a Rezervelor de Stat, functie prevazuta cu gradul de general de trei stele. In perioada mandatului am fost activat cu gradul de colonel de justitie militara de catre ministrul apararii Mircea Pașcu si avansat la gradul de general de brigada cu o stea, de Ziua Nationala a Romaniei, la 1 decembrie 2001.

In 2002, am fost numit, prin Hotarare a Guvernului, in functia de prefect al municipiului Bucuresti. In acelasi an, am fost decorat, de catre președintele Ion Iliescu, cu Ordinul National Serviciul Credincios in grad de Cavaler.

In iunie 2003, am fost numit in functia de ministru delegat pentru administratie publica si trecut in rezerva cu gradul de general-maior cu doua stele.

In anul 2004, am intrat in politica si am fost ales vicepresedinte al PSD si presedintele organizatiei PSD Ilfov.

La alegerile din 2004, am fost ales deputat PSD si desemnat membru al Comisiei Parlamentare Permanente a Camerei Deputatilor si Senatului pentru exercitarea Controlul Parlamentar asupra Activitatii SRI.

In perioada 2006 – 2008, am condus Departamentul de aparare, ordine publica si siguranta nationala al PSD.

In decembrie 2008, am fost ales, pentru al doilea mandat, deputat si Membru al Comisiei de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională a Camerei Deputaților.

Am fost ministru al administratiei si internelor, din decembrie 2008 si pana in 13 ianuarie 2009, cand, in urma numirii lui Virgil Ardeleanu la sefia DGIPI – pentru ca il consideram un profesionist – conducerea PSD mi-a cerut demisia din functie. 

Am demisionat din functia de ministru de interne, asa cum mi s-a cerut, am demisionat si din PSD, devenind parlamentar independent. Am fost urmat de senatorul Anghel Iordanescu si de primarul Neculai Ontanu, care au demisionat, la randul lor din PSD. Ulterior, am creat grupul parlamentarilor independeți care a ajuns sa numere 25 de parlamentari.

In decembrie 2009 deveneam ministru al apararii nationale in Guvernul Boc, functie ocupata si in Guvernul Ungureanu, pana in mai 2012.

La aparare si mai tarziu, la interne, am sprijinit din toata inima, moral si financiar, din surse proprii, vaduvele eroilor cazuti la datorie in teatrele de operatii, luptand pentru pacea lumii, pentru linistea noastra. Le-am asigurat acestor femei greu incercate un loc de munca sigur, stabil si am facilitat accesul urmasilor eroilor in institutiile de invatamant ale celor doua ministere, pentru ca acesti copii, ramasi fara un parinte, sa aiba un viitor linistit asigurat. 

Tot la aparare, am considerat ca soldatii si gradatii voluntari merita sa devina profesionisti si sa aiba aceleasi drepturi cu ceilalti militari, inclusiv dupa iesirea din activitate. De aceea, am facut modificari importante de legislatie pentru ca ei sa beneficieze astazi de aceste drepturi asigurate. Cand am preluat mandatul de la aparare, soldatii si gradatii voluntari ieseau din sistem la 40 de ani. Prin modificarea Statutului, le-am redat acestor oameni demnitatea, transformandu-i din soldati si gradati voluntari in militari profesionisti si prelungind la 55 de ani varsta pana la care pot lucra in Armata, cu drept de pensie.

Am fost inaintat la gradul de general-locotenent cu trei stele in rezerva si ulterior general cu patru stele in rezerva - onorific, de catre presedintele Traian Basescu.

In anul 2010, am lansat Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei, partid pe care l-am condus, ca presedinte ales, pana in 2016.

La alegerile din decembrie 2012 am fost ales Senator UNPR.

Am detinut functia de viceprim-ministru pentru securitatea nationala, in perioada decembrie 2012 -2014, iar in perioada ianuarie 2014 – noiembrie 2015 - vicepremier pentru securitatea nationala si ministru de interne.

In iunie si iulie 2015, am indeplinit functia de prim-ministru interimar.

In aceasta perioada, am realizat, impreuna cu sindicatele din politie si armata, legea 223/2015 privind pensiile militare de stat, pentru intregul sistem de aparare, ordine publica si siguranta nationala si am asigurat, prin masurile adoptate, drepturile pentru personalul militar si civil activ din toate institutiile din domeniu.

In noiembrie 2015, am demisionat din guvern, in acelasi moment cu premierul Victor Ponta.
Au urmat dosare politice pe numele meu.
Un dosar legat de un accident in care, nevinovat fiind, am ajuns sa fiu singura persoana aflata pe bancheta din spate a unui automobil neimplicat in accident, trimisa vreodata in judecata pentru ucidere din culpa. Intr-un alt dosar politic, am fost acuzat pentru achizitionarea de catre DIPI a unui autoturism, la ministerul de interne.

Pentru ca sunt militar, pentru ca am onoare, in acele circumstante in care eram acuzat, desi eram nevinovat, am ales sa demisionez din functia de senator, chiar daca Senatul a respins, in mod corect, cererea de incepere a urmaririi penale. Am demisionat atunci si din functia de presedinte al UNPR, pentru a nu periclita imaginea partidului pe care l-am creat.
La Congresul UNPR, am fost ales presedinte fondator, pozitie pe care o detin si astazi.

Am convingerea ca, impreuna cu romanii patrioti, cu cei din domeniul aparare, ordine publica si siguranta nationala, cu oamenii care iubesc aceasta tara la fel ca mine, voi scrie pagini noi in aceasta biografie, pe care o voi si publica, la momentul oportun. Mergem cu Dumnezeu inainte!'', a scris Gabriel Oprea pe pagina sa de Facebook.

Ce gândește un nou-născut...

$
0
0



Ce gândește un nou-născut. Am râs cu lacrimi. Citește până la final!



Atunci când un copil mic plânge, uneori, e greu de înțeles ce nu-i place. Mamele împreună cu rudele,vin cu diferite soluții. Copilul însă plânge…Şi totul e pentru că adulții nu înțeleg limba copiilor. 

“Ce oameni nebuni mă înconjoară. De douăzeci de zile vorbim în limbi diferite!
Ieri, de exemplu, am făcut pipi, spatele îmi era umed. Noaptea. Îi strig că nu mă simt confortabil, iar ei..nu înțeleg! În loc să-mi ofere un scutec uscat, mi-au împins o suzetă în gură.
De la ea nu mă simt mai uscat. Bineînțeles că am scuipat-o. Le explic mai departe despre pantalonii umezi. Ei nu înțeleg…

Am făcut pipi!!! – le strig eu. Inutil.
Şi ce-i cu faţa asta somnoroasă? Ce fel de “Probabil vrea să mănânce?” Vreau scutec uscat!!!
Poate vorbesc prea încet? Trebuie să încerc mai tare. A-a-a-a!!! Deja trei feţe somnoroase sunt în jurul meu. Încearcă să înțeleagă.

Cu siguranță sunt arabi sau mongoli. Le spun clar, în română, schimbați-mi scutecul! Iar ei din nou mi-au pus suzeta în gură…Voi creşte mare, le voi spune tot ce cred despre ei…

Oh! S-a găsit unul inteligent. Spune că trebuie verificat scutecul. Hai, mai repede, atingeți-l veți rămâne șocați! Da, am avut dreptate.

Brrr…e frig, îmbrăcați-mă mai repede. Hei, oameni, voi ce priviți acolo? Ah..mă admirați? Ok. Totuși într-un scutec cald e atât de bine.

Aş vrea să mănânc ceva. Vreau să mănânc!!! Cum adică “A făcut pipi din nou?” Nu am cu ce. Repet pe silabe cu voce tare – “Nu am cu ce!”

Stai, stai, nu scoate scutecul, de abia m-am încălzit. Eşti surprinsă? E gol?
Din nou s-a găsit una inteligentă care spune: “Poate vrea mâncare?” Bravo femeie inteligentă!
Mmm ce delicios e…Mă trage somnul. Să ațipesc un pic? Dă-mi suzeta. Su-ze-ta!!!

Ohh, chiar şi cei mai nepricepuți au înțeles. Oamenii cresc şi asta e plăcut. Mâine mă voi trezi şi voi continua cu educația lor.
Hrrr….

Ce gandeste un bebelus la botez! O sa razi cu lacrimi. Povestea este geniala!


Ora 14.00. Multa lume in casa. Mama s-a coafat, tata are un soi de servet verde legat de gat, cam ca babetica mea, dar mai ingust. Arata caraghios, am ras de el. Bietul tata, crede ca rad de fapt cu el. Oricum, suspect de multa agitatie. Presimt ca e in legatura cu mine. Ia sa stau treaz. Nu, mama, nu vreau sa dorm si nici sa mananc. Voi imi pregatiti ceva.

Ora 15.00. Au mai venit si altii. Vorbesc tare, rad. Din cand in cand se apleaca si ma gadila. Asta-i un obicei tampit – ce, ne cunoastem? Pe voi va gadila necunoscutii in dormitor? Ia sa plang nitel, poate ma ia mama-n brate si scap. Deci trag aer in piept, deschid gura si…

Ora 15.45. Presupun c-am adormit. Adica trebuie sa fi dormit, nu? ca acuma m-au trezit. Ce mitocani. Ba, dormeam, da? Ce ma trambalati atata? Na, ca acum a apucat-o pe mama cheful sa ma schimbe. Femeie, tu pe ce lume esti? Lasa-ma-n pace sa dorm! Ia sa tragem aer in piept.

Ora 16.15. Credeti ca am chef de plimbare? Adica, zau, va imaginati ca asta vrea omu’ sambata dupa-amiaza pe la patru, sa se dea cu masina? Si acum ne si intoarcem, ca cica au uitat un certificat de nastere. Asta mi se pare o prostie – ce, aveti nevoie de dovezi ca m-am nascut? Nu urlu suficient de tare aici? Nu pricepeti? Vreau aaa-caaa-saaaa, la mine-n paaaat!

Ora 16.30. Oooo, ce de luminite-n camera asta! Si ce tavan inalt! Miroase cam naspa, n-ar strica o curatenie generala, dar daca n-au ferestre, nici n-ai ce sa speri. Uite-i si pe tipii astia, umbla-n rochii aurii cu maneci negre, doi barbosi. Na, ca unul a pus mana pe mine – ia gheara, ba naspetule, ce-i cu manierele astea?

Ora 16.40. Canta – sau asa cred ei. Mama e Carmina Burana pe langa astia. Aloouu, ma blues brothers, mai incet ca nu ma mai aud gandind! Ma tine-n brate o tanti, habar n-am cine e aia, rag de mama focului, e cam multa lume in spate, e si o oala mare in stanga, o masa. Cred ca astia vor sa ma manance. Bai, trebuie sa scap de-aici imediat. Mama! Maaaaa-maaaaa! Cat mai tare: MAAAA-MMMAAAAAA!

Ora 16.50. Urlu in continuare. Pan-aici mi-a fost, nu mai scap. Mama e cu ei, clar, in loc sa ma scape din beleaua asta ingrozitoare (in care tot ea m-a bagat, daca e sa ma gandesc), a vent sa-mi dea suzeta. Suzeta? De-asta crezi tu, mama, ca am nevoie acum? Ia-ma de-aici, nu-i vezi p-astia ce-mi pregatesc? Ce tradatoare. Nu m-as fi asteptat la asa ceva tocmai din partea ei.

Niciodata sa nu pui aceste nume copiilor tai, la botez

Ora 17.00. Tanti m-a pasat la nenea, dar tot in spatele barbosilor stau. Aia fac vrajitorii peste cartea de bucate, lumea ii aproba cu gesturi stranii. In oala aia e apa, m-am prins. Nu vad de-aici daca e vreun morcov si niscaiva pastarnac inauntru, dar n-am nicio-ndoiala. Cred ca ma fac ciorba. Am incurcat-o rau de tot. Cred c-am si ragusit, dar nu ma las – cineva trebuie sa ma salveze si pe mine. Cineva, oricine, ajutor!

Ora 17.05. Nenea face avioane cu mine. Ce truc vechi, suckere, nu ma pacalesti.
Ora 17.10. Nenea face avioane cu mitraliere si cu bombe. Am tacut, fazanul crede ca datorita lui. Aiurea, nu m-am resemnat, doar imi conserv puterile magice. Cand or vrea sa m-arunce-n oala, o sa-mi iau zborul si-o sa le dau cu tifla din turla. Roadeti-va unghiile, na, canibalilor.

Ora 17.15. Gata, pan-aici mi-a fost. M-au luat pe sus, m-au pus pe masa, m-au dezbracat. Pentru o clipa am ajuns pe burta, dar puterile magice n-au actionat, n-am putut s-o sterg, desi am incercat. Acum m-a luat barbosul nr. 1 si ma duce spre oala. Acum, ajutor, acum! Ba, nu ma baga-nauntru, ba, stai asa.

Ora 17.15. WHOA! S-a razgandit, uite-l ca ma scoate. Stai sa tip.
Ora 17.15. Nu, iar ma baga-n oala. Ma, nebunule, termina!
Ora 17.15. Iar m-a scos. Devine ridicol. Nici nu stiu daca vrea sa ma inece pe bune, ca ma tine de nas si gura. Poate vrea sa ma sufoce? Ma desteptule, tu respiri cumva prin alte gauri?
Ora 17.15. Daca mai face asta inca o data, pe bune daca nu fac si eu ceva pe el. Macar atat. Ia, ca ma tine deasupra oalei, sa ma scurg. Ce inapoiati. De prosoape n-ati auzit?

Ora 17.20. Credeam c-am scapat, ca s-au indurat… M-au luat de la oloi, m-au imbracat la loc, dar m-au dat si cu ulei si tot lui nenea ala m-au livrat si ala merge cu barbosii intr-o camera secreta. Acolo o fi tigaia, poate nu mai vor ciorba. Unde duceti voi copiii mici, ma nenorocitilor? Ia sa urlu un pic, poate atrag atentia cuiva, desi astia-s clar vorbiti intre ei.. Las’ ca scap eu si va dau pe mana Politiei!

Ora 17.25. Nu trebuia sa urlu. Mi-au bagat pe gat droguri cu lingurita. Se-nvarte tot, ma tin de barbie sa-nghit. Am reusit sa scuip un pic, dar barbosul s-a ferit, e clar ca are experienta, pezevenghiul. In schimb, fraierul care ma tine strans in brate e incepator. Acum are o amintire de la mine, pe rever.
Ora 17.30. Dhhroglgul ala isssi mmfaseee emfectul. Mmmmhhhmmm. Mi-e somn. Tu, trecatorule, daca citesti asta, sa stii ca m-am luptat ca un barbat si-am fost invins miseleste. Adio, si sa va stau in gat.

Ora 18.00. M-am trezit din nou. Sunt viu, intreg… Nu stiu cum am scapat, dar inca un botez nu mai suport. Bai, desteptilor, sper ca nu va mai vine vreo idee saptamana viitoare.
Femeie, ia scoate sutienul si fa-te-ncoa. N-am uitat ca m-ai tradat acolo, dar acum am nevoie de tine. Mi-e foame.
------------------------------------
 Circula pe net.... 


-----------------------------------------
Cititi si aici: 


Dialog între doi gemeni nenăscuţi. Ora de meditatie. Reflectii... asupra vietii si a mortii. UPDATE. 

La Alba Iulia, parada de 1 Decembrie. La mulți ani, România! La mulți ani, români!

$
0
0

 

Pregătiri în Orașul Unirii pentru parada de 1 Decembrie. TVR este partener oficial al evenimentelor dedicate Zilei Naționale a României

Aproape 2 mii de militari și 180 de autovehicule vor defila pe 1 Decembrie la Alba Iulia. Transportoare blindate, autospeciale de intervenție și lansatoare de rachete, elicoptere și avioane de vânătoare vor trece prin fața zecilor de mii de oameni care vor ajunge în orașul Unirii.



La Alba Iulia au venit militari și au fost aduse echipamente din toate colțurile țării. La miezul zilei s-au aliniat în apropierea Bulevardului 1 Decembrie,  pe care se va desfășura defilarea.
Zeci de localnici au asistat la repetiții.

Pe 1 Decembrie, vor deschide parada plutoanele de militari, urmate de mașinile de luptă și de autospecialele Ministerului de Interne.

Aproape 100.000 de români sunt așteptați să marcheze Centenarul României în Capitala Marii Uniri.

Românii vor putea urmări spectaculoasa paradă de la Alba Iulia la TVR. Televiziunea Publică va transmite ceremoniile de la Arcul de Triumf din Capitală și de la  Focșani.


Toate posturile de televiziune vor transmite imaginile filmate şi transmise de Televiziunea Națională.


TVR este partener oficial al evenimentelor.

Sursa:  http://stiri.tvr.ro/pregatiri-in-ora--ul-unirii-pentru-parada-de-1-decembrie--tvr-este-partener-oficial-al-evenimentelor-dedicate-zilei-na--ionale-a-romaniei_838816.html#view

Alegeri Europarlamentare – 26 mai 2019

$
0
0

Alegeri Europarlamentare – 26 mai 2019. Scrutinul pentru forumul reprezentativ al UE are loc odata la cinci ani, iar ultimele alegeri au avut loc in mai 2014.
A sta acasă... nu este o opțiune !
Veniți la VOT!

Detalii, click here: https://www.facebook.com/events/217514335489742/

-------------------------------------- 



Detalii, click here: https://www.alegerile-europene.eu/
--------------------------------------

Alegerile europene: câte deputați europeni va avea fiecare țară în 2019? 


Distribuția locurilor în Parlament se va modifica după următoarele alegeri europene ca rezultat al Brexit. Aflați care sunt cifrele din infograficul nostru.

Un nou GRUP SOCIAL MEDIA: Agregator de idei, speculatii, ipoteze

MANIFESTATII S.C.M.D. – 4 NOIEMBRIE 2020

$
0
0

 


MANIFESTAȚII S.C.M.D. – 4 NOIEMBRIE 2020

-         In atenția tuturor celor interesați –

joi, 5 noiembrie 2020

-------------------ATENTIE,  REZERVIȘTI --------------------

Pentru S.C.M.D. este limpede ca ”strategii” de la M.Ap.N., vinovati fata de noi inca din 2010, ne pregatesc o surpriza similara cu aceea facuta pensionarilor civili. Acestora li s-a dat o lege, fara obiect definit, in 2018 cu aplicare in 2021, adica niciodata, fiindca se lucreaza deja la o noua lege. Noua ni se baga pe gat ”amendamentele M.Ap.N.” la Legea 223/2015, sustinute si de tucalarii de serviciu ai ministrului Apararii, cu aplicare din 2026, adica la pastele cailor, intrucat lucreaza in secret la o noua lege care sa ne decupleze cu totul pe noi, cei vinovati ca ne-am nascut, cand ne-am nascut, de camarazii in activitate.

Fata de cele de mai sus, C.N.R. al S.C.M.D. a decis anul trecut sa facem lobby in Parlament, printre deputati si senatori, indiferent de culoare politica, pentru revenirea, prin amendamente, la forma initala a Legii 223/2015. Manifestatia din 25 octombrie, de anul trecut, a incununat aceasta actiune, majoritatea parlamentara de atunci fiind de acord. Dar Guvernul a cazut si am reluat actiunile, o mare pondere avand-o, pe langa Bucuresti, filiala 1 Constanta si dl. vicepresedinte al zonei 2 SCMD – cdor. (r) Ilie Truta. Drept dovada, majoritatea parlamentarilor care au initiat amendamente in sprijinul rezervistilor au fost si sunt senatori si deputati de Constanta.

Razboiul nostru cu reprezentantii M.Ap.N., inceput in Camera Deputatilor, in decembrie 2019, la Comisia de Munca, continuat si castigat in martie a.c. la Comisia de Aparare a Senatului, inca in derulare astazi la Comisia de Aparare a Camerei Deputatilor, a dus in urma negocierilor, la o noua forma a amendamentelor pe care le sprijinim si pentru care facem lobby pe langa deputati, inclusiv in strada, in aceste zile.

Toti deputatii, indiferent de culoare politica, au fost si sunt contactati de filialele S.C.M.D., care le inmaneaza oficial tabelul cu amendamente si documentele probatorii anexate. Oficial inseamna cu confirmare de primire, cu numar de inregistrare la ministerul, prefectura sau biroul teritorial al deputatului ori senatorului destinatar.

Domnul cdor. (r) Ilie Truta ne-a anuntat incheierea operatiunii, cu Braila, ieri 4 noiembrie, in intreaga Zona 2 (sud-est). Tot ieri, au incheiat operatiunea pe Zona 4 (sud-vest) filialele coordonate de dl. vicepresedinte col. (r) Butiu Marin.

La fel pentru Zona 6 si filialele bilingve, dupa cum ne informeaza dl. vicepresedinte col. (r) Adrian Deac de la Targu Mures.

Cu o activitate deosebita, pe langa vechiul Guvern si pe langa deputatii si senatorii locali, Filiala 2 Targu Jiu, ne informeaza prin dl. presedinte col. (r) Munteanu Vasile, ca a inclus in actiune si Prefectura si a asociat demersului filialele locale ale ONG-urilor rezervistilor. La Ramnicu Valcea, actiunea se incheie astazi, sub coordonarea presedintelui de filiala, dl. col. (r) Dumitru Copaceanu. Restul filialelor continua actiunea.

La Bucuresti, conform aprobarii, a avut loc mitingul din fata Ministerului de Interne, d-lui Vela cerandu-i-se sa inceteze, sub pretextul ”reformei”, indepartarea profesionistilor, desfiintarea gruparilor mobile de jandarmi, etc. si sa nu mai sprijine demersurile ticaloase ale juristilor si finantistilor de la M.Ap.N., impotriva rezervei. Asa cum s-a intamplat peste tot in tara, documentele au fost inregistrate la minister cu nr. 53422/04.11.2020.

A urmat marsul protestatarilor spre Camera Deputatilor la mitingul de acolo, cerandu-se presedintelui Camerei sa admita supunerea la vot a amendamentelor propriilor colegi si sa respinga, in prezent si pe viitor, orice presiune si manipulare din partea M.Ap.N. Documentele au fost inregistrate la Registratura Generala a Camerei Deputatilor cu nr. 1354/04.11.2020. De aici, manifestantii s-au deplasat spre sediul M.Ap.N., ocupand, pentru prima data, trotuarul dinspre Hotel Mariott, din fata intrarii principale in minister. Speriati, trepadusii ministrului, prin vocea ”autorizata” a unui oarecare col. Opris, au cerut delegatiei S.C.M.D. sa lase documentele fara inregistrare oficiala. Intrucat stim dintr-o veche practica, noi cei din S.C.M.D., ca nici scrisorile inregistrate si trimise personal ministrului, nu ajung la acesta (vezi cazurile rapoartelor noastre catre ministrii Corneliu Dobritoiu si Mircea Dusa) dupa ce a incercat, in zadar, sa explice posibilitatile de inregistrare, seful delegatiei noastre dl. gl.fl.aer. (r) Iosif Balan, vicepresedinte/secretar general (i) al sindicatului, a refuzat, pe buna dreptate, sa lase documentele. Daca prin subordonatii, supraplatiti pentru asta ai ministrului, nu se poate, intrucat, indiferent de culoare politica, ministrii Apararii sunt manipulati si strict controlati, exact de calaii nostri, S.C.M.D. se va adresa d-lui gl. (r) Nicolae Ciuca, prin superiorii domniei sale, presedintele si premierul Romaniei. Oricum, a avut dl. ministru ocazia sa auda ieri, pe viu, opiniile pe care le au rezervistii despre promisiunile facute si neonorate in ceea ce ne priveste.

Televiziunile si radioul au fost prezente. S-a filmat, s-au luat interviuri si, ca de obicei, de cand s-a instaurat ”democratia progresista”, s-a pus batista pe tambal!

Actiunile SCMD vor continua pentru ca acum este momentul! Pana in alegeri!

Honor et patria! Vae victis!

Presedintele SCMD

Col. (r) dr. Mircea DOGARU

In ATENTIA REZERVISTILOR - pensionarilor militari

$
0
0

Președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP) a anunțat azi în cadrul unei conferințe de presă că partidul său este de acord cu condiționalitățile impuse candidaților la aceste alegeri parlamentare de Biserica Ortodoxă Română:
---------------------
”Am observat că voci credibile din Biserica Ortodoxă au transmis un mesaj către alegători, mă refer aici la Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, care stabilește niște criterii pe care consider că politicienii care își respectă țara și prețuiesc alegătorii ar trebui să le îndeplinească.
----------------------
Îi asigurăm că în ceea ce privește Partidul Mișcarea Populară colegii noștri nu au o problemă în a respecta Biserica și nu au o problemă în a ține cont de regulile care sunt firești într-o societate democratică așa cum e a noastră care respectă tradițiile.”
, a spus europarlamentarul Eugen Tomac, șeful PMP la întâlnirea cu presa. ---------------------------


Când și noi REZERVIȘTII/pensionari militari vom avea măcar una/ori câteva VOCI... de luat în seama??? PROBLEMA este gravă... și trebuie sa ne frământe! Trebuie găsite SOLUȚII!


Ce vină au ACUM pensionarii... CA ASA AU FĂCUT UNII/ori alții.../de la Cuza încoace... LEGILE?

$
0
0

 


SUPRAIMPOZITAREA ,,SPECIALILOR”, MILITARI, POLIȚIȘTI, MAGISTRAȚI și alții, precedentul suprataxării populiste
  •  

Precedentul creat este cel mai periculos virus care poate afecta democrația.
Fara a fi ipocrit, cu referire la supraimpozitarea pensiilor in general, dar în special la militari/polițiști, mi-am pus o serie de întrebări legate de logica moralității in procesul de legiferare. Mă rezum la moralitate, nu la tehnica legislativă ori argumente de neconstituționalitate. Ca să fie clar, opinia mea este că legea a fost inițiată, redactată, votată rapid doar pentru capital electoral, politicienii cu ceva școală știind că riscul de neconstituționalitate este major, iar vinovăția se va abate asupra CCR.
Înainte de a emite vulgarități și injurii, de preferat a fi citit articolul în întregime.
 

Așadar:

  1. Legile in baza cărora s-au pensionat ,,specialii”, militarii și polițiștii, au fost inițiate, dezbătute și votate tot de parlamentari, mare parte dintre ei, ipocriți, fiind oripilați acum de consecințe? De ce nu au votat împotriva legislației ,,pensiilor speciale” atunci când s-a inițiat fiecare? Concluzia simpla este că ipocriții au generat legislație, astfel încât toate pensiile aflate în plată sunt acordate legal. Deci, problema aparține ipocriților prosti și nevertebrati
  2. Care este logica juridică a pragului de 7000 lei? De ce nu 3000, 5000, 10000? Fără o logică juridică a acestui prag, legiferarea nu reprezintă nimic altceva decât un ,,decret comunist”. Pe o logică neaoșă, in scurt timp vor stabili că oamenii nu au nevoie de mai mult de 10mp spațiu de locuit și vor supraimpozita diferența cu 100 lei mp. De ce 100 lei/mp? Pentru același motiv pentru care s-a stabilit limita de 7000. La fel și pentru alte elemente care compun viața materială a românului. Dacă un parlamentar haiduc are părerea că românul trebuie sa trăiască într-o limita gândită de mintea lui proasta, atunci legiferează haiducește.
  3. Cine se face vinovat că militarii și polițiștii nu au beneficiat de legislație pentru a plăti contribuții la nivelul civililor de la Cuza Vodă încoace? Ar fi vrut cu siguranță si militarii salarii mari, astfel încât să poată beneficia de o pensie decentă, neimputabilă social,, ori să poată avea încă un loc de muncă să își suplimenteze veniturile, ori o afacere proprie. Era ideal, dar legea nu i-a permis, nici măcar supraimpozitat. Cine îi plătește așadar sporul cuvenit la pensie pentru interdicții și privațiuni? De ce să aibă o pensie similară cu un terț care a muncit același număr de ani fara interdicții și privațiuni? Vă va răspunde ipocritul, parlamentarul de carton, prost și rău.
  4. Dacă țara e democrată, de ce pragul nu se aplică tuturor, salariați și pensionari, mai ales că se spune că țara are nevoie de bani? Și poate pragul se duce spre 3000-5000, astfel încât din economia rezultată să se construiască infrastructura pentru generațiile ce vin. Hm… Masă electorală prostă și rea, simplu de manipulat. Așa gândește parlamentarul ce va cere votul despre cei ce preferă să moară capra vecinului, decât să ceară să îi fie lui mai bine.
  5. De ce 85% și nu 50% sau 99%? Care e logica bunului simț? La un astfel de procent, dreptul obținut legal și stabilit de legislația europeană ca fiind unul real, adică de proprietate, e golit de conținut.. Altfel spus, pentru votanții ipocriților, răi și proști, dacă vreun parlamentar haiduc constată că același spațiu de locuit e limitat la 10mp de persoana și ar dispune ca 85% din ce depășește suprafața de 10mp/persoana din imobil să fie confiscat de stat, o fi bine, o fi democrat și constituțional? Dar, uzând de precedent, să legifereze supraimpozitarea anumitor afaceri cu același 85%, comerț sau service auto spre exemplu, o fi bine? Mda… Întreb și eu… De aici până la neocomunism distanța e mică și se pare că prinde la masa electorală, masă incapabila sa își ceară un drept la viață mai bun, mai aproape de ,,speciali”. Mda… E mai simplu să fie mai mulți cu venturi mai mici, decât mai mulți cu venituri mai mari. De aceea nu are ursul coadă, iar statele din Europa civilizată trăiesc altfel. Acolo preocuparea este cum să își obțină fiecare o viață mai bună, nu să trăiască la fel, doar, doar să simtă și alții greutățile lor, iar performanța și răspunderea se plătește cu bani mulți.
  6. Daca tot a stabilit ipocritul, parlamentar român, supraimpozitarea ,,pensiilor speciale”, de ce nu aplica același procent de supraimpozitarea și multinaționalelor? Ar obține mult mai mulți bani la buget, dar și bani pentru majorarea veniturilor celor aflați în nevoi. Riscul, însă, ar fi să supraimpoziteze cu astfel de procente categorii de afaceri românești, că tot nu mai contează textul constituțional privind discriminarea. La fel de bine, diferențiind tipurile de pensionari prin lege, în același regim de logică elementară, pe viitor se vor putea stabili suprataxe bazate pe gen, adică să plătească doar bărbații, femeile rezumâmdu-se la simpla taxă. Oare un impozit similar pe dividendele ce depășesc 70000lei/an nu ar fi tot o măsură decenta, sumele rezultate facandu-se compensatie pentru salariații cu minim pe economie? Ar fi tot o justiție sociala, nu e asa, ipocritule?
  7. Care este beneficiul la bugetul asigurărilor sociale? Hm… Mai deloc… De ce? Simplu. Exemplific cu militarii/polițiștii. Salariile și pensiile militare sunt plătite din bugetul ministerului de resort, deci nu se întoarce niciun bănuț la cetățeanul oripilat de pensiile nesimțite. Cum se cheltuie banii ministerelor din sistemul de apărare și ordine publică? In general pe contracte ale prietenilor miniștrilor vremelnici, parlamentari și ei de obicei. Iată că cetățeanul oripilat nu se alege cu nimic altceva decât cu ură și venin, dar și cu o prosteala ieftină, care mai aduce un mandat ipocritului, parlamentar român.
  8. Daca tot supraimpoziteză ,,pensiile speciale”, nu ar fi normal atunci ca și acestea să fie iincluse în masa pensionarilor care vor fi beneficiarii majorării cu 40% de la 01 septembrie 2020, așa cum precizează legea? Normalitatea ar fi să fie aplicabil și lor procentul. Nu poți să îi nedreptățești de doua ori, cu atât mai mult cu cât veniturile inițiale, obtinute legal, li s-au înjumătățit aproape. Cu siguranță, majorare de 40% ar trebui să li se aplice si celor care au pensii sub pragul de 7000 lei. Că dacă tot vorbim de nedreptăți sociale, atunci să le mai și îndreptăm legal și constitutional.
  9. Oare, supraimpozitul de 85% nu reprezintă dublă impozitare? Nu mă pricep. Specialiștii pot avea păreri pertinente.
  10. Dacă drepturile de pensie au fost obținute legal, iar ipocritul, parlamentar român, nu vrea să mai taie ca pe vremea PDL, nu era mai simplu să aplice majorări diferențiat în anii ce urmează, astfel încât să îndrepte erorile, pe care tot el le-a făcut legiferând prost? Adică, majorarea anuală să fie aplicată diferentiat, mai mult la cei cu pensii mici, până la plafonare pentru cei cu pensii mari? In 2-3-4 ani, scopul dreptății sociale ar fi atins. Exemplu: majorare venit din pensie ,,specială” până la 3000 lei cu 20%, până la 7000 cu 10%, până la 10000 cu 3%, iar peste acest prag aplicare plafonare sau o majorare onorifică de 0,1%. E mai simplu de găsit calea constituționalității in acest mod și beneficiază și cel cu capra de o viață mai bună.
  11. Dupa supraimpozitare se va mai păstra ierhizarea responsabilităților și responsabilizării din activitate? Toate statele civilizate din lume, democrate sau nu, își plătesc oamenii care în viața profesională au fost pe funcții ce implică răspundere și responsabilitate. In Romania anormală… După supraimpozitare nici măcar ierarhiile militare nu se vor mai păstra ierarhizarea, adică un general, fost șef al armatei române va fi diferențiat cu câteva zeci de lei de un simplu comandant de unitate, iar răspunderile fiecăruia au fost radical diferite în viața profesională.
  12. Nu cumva economiile făcute din supraimpozitare se duc spre contractele ce fac obiectul obligațiilor asumate față de NATO? Salariile și pensiile militarilor sunt incluse in cei 2% din PIB, procent ce reprezintă obligația României față de NATO. In aceste condiții, supraimpozitarea impusă militarilor nu se întoarce la cetățean, nici măcar ca TVA încasat din pensia cheltuită in Romania, ci se duce spre țări partenere care ne vând armament. O fi mai bine așa, ipocriților, parlamentari români?


Din nefericire, populismul dus în zona neocomunistă, va poziționa statul în arealul autocrat din Europa și va creea precedente periculoase pentru democrație, greu de înțeles de masa electorală căreia i se adresează populismul. ATENTIE: DACA SUPRAIMPOZITUL NU ESTE IMPOZIT, FIIND BOTEZAT TAXA, PLATITORII ACESTEI TAXE ASTEAPTA O PRESTATIE A STATULUI IN SCHIMBUL ACESTEIA. Așa e cu taxele, se plătesc doar pentru o prestație ulterioara.

Cât despre sesizarea CCR de către Avocatul Poporului și ICCJ, ipocritul, parlamentar român, ar trebui sa se bucure și să încurajeze practica, pentru a beneficia de un control de constituționalitate real. Amenințările la adresa celor două instituții fundamentale, motivat de faptul că nu reacționează la comenzi politice sau la frustrările sociale, nu poate decât să slăbească democrația. Referindu-mă la constituționalitatea legilor emise de parlament, de reformarea CCR și a instituției Avocatului Poporului, s-ar impune ca inițiatorii și votanții legilor constatate neconstituționale sa fie demiși din Parlamentul României, fără drept de înlocuire cu in alt politruc neșcolit. Într-o astfel de ipoteză, astăzi aveam un parlament format din maxim 15-20 persoane.

RESPECTAREA PREVEDERILOR CONSTITUTIEI, MAI BUNE SAU MAI RELE, REPREZINTA ESENTA DEMOCRATIEI. DACĂ AR FI SĂ ÎMI EXPRIM O PĂRERE, TOATE PARTIDELE V-AU MINȚIT. AU ȘTIUT DE LA ÎNCEPUT CĂ SUPRAPOZITAREA ESTE LEGIFERATĂ NECONSTITUȚIONAL, IAR ÎNAINTE DE ALEGERI CAUTĂ UN VINOVAT PE CARE SA ÎȘI DESCARCE ACȚIUNILE IPOCRITE, RESPECTIV CCR, ICCJ SI AVOCATUL POPORULUI. Concret?

 Anularea, legiferarea tăierii pensiilor ,,speciale” nu poate acționa decât pentru viitor, iar impozitarea se va raporta și la societate, nu la o categorie socială. Așa e în democrație. In dictatura se poate legifera oricum, dar acolo nu e nevoie de ipocriți, parlamentari răi și prosti. Următorii, prin raportare la precedentul creat, vă vor promite supraimpozitarea tuturor veniturilor unei persoane fizice peste pragul de 3000 lei, o sumă cu care se poate trăi în România și care pauperizează poporul astfel încât să îl facă ascultător și supus. Cât despre înjurăturile emanate de masa electorală, după citirea articolului, țin să fac precizarea că implică valoare zero. Aceasta nu înseamnă că nu respect păreri diferite, dar exprimate decent și argumentat. Agramații și analfabeții își pot exprima un punct de vedere asupra articolului doar după ce respectă limba romana, limba maternă.

 https://m.adevarul.ro/locale/sibiu/la-varsta-bani-ies-pensie-militarii-statelor-membre-nato-1_5992dd0a5ab6550cb802bb42/index.htmlhttps://m.youtube.com/watch?v=AGidTIoEaDY&feature=youtu.be 


Tuturor, inclusiv celor cu capra vecinului, vă doresc o viață prosperă în democrație reală. POATE ROMÂNIA VA DEVENI PROSPERA CU PLĂTITORI DE IMPOZITE MICI SAU ZERO. MDA…

 Sursa: https://sorintroteablog.wordpress.com/2020/06/21/supraimpozitarea-specialilor-militari-politisti-magistrati-si-altii-precedentul-suprataxarii-populiste/

Gabriel Oprea nu se lasă. Numai şi pentru asta merită mai multă atenţie...

$
0
0

 

Succes, Domnule General!🔴 Ion Cristoiu: 'După cum era de aşteptat, Gabriel Oprea nu se lasă. Numai şi pentru asta merită mai multă atenţie din parte presei'

Publicat: 15/11/2020
 
🔴Publicistul Ion Cristoiu afirmă că fostul vicepremier şi lider al UNPR Gabriel Oprea nu se lasă intimidat de sistem şi candidează ca independent la Camera Deputaţilor din partea Uniunii Militarilor şi Poliţiştilor „Mihai Viteazul”, arătând astfel că vrea neapărat să revină în prim-planul politicii, relatează Mediafax.
 
🔴🔴🔴Redăm integraleditorialul publicat pe cristoiublog.ro:
Joi, 22 octombrie 2020.Presa e ocupată cu Scandalul listelor electorale, mană cerească pentru tiraj şi reating o dată la patru ani, când politicienilor le tremură cămeşa, cum ar spune Creangă, la gândul că vor rămâne de data asta la poalele Dealului, uitându-se la clădirea Parlamentului cu jind, iar şefilor de partide le bate inima a Eu, Supremul, ştiind că de iscălitura lor depinde ca unul să fie sau nu pe liste.
 
 
Numai prin această concentrare a atenţiei asupra unui Scandal mediatic se explică trecerea sub tăcere a unui eveniment deopotrivă politic şi electoral.
Un Comunicat al Uniunii Militarilor şi Poliţiştilor „Mihai Viteazul” anunţă că Gabriel Oprea, preşedintele Uniunii, şi-a depus candidatura ca independent la Bucureşti, pentru Camera Deputaţilor. Un afiş difuzat ulterior ne dezvăluie şi sloganul de campanie al lui Gabriel Oprea:

Demnitate pentru România.

Parlamentarele sunt eminamente o întrecere pentru partide şi nu pentru partide de toată mâna, ci pentru partide mari. Campania costă din toate punctele de vedere. Un partid mic, fără bani şi prin asta fără bilet de intrare la presă, e descurajat din start să depună liste. Dar un independent? Un candidat independent presupune un curaj vecin cu nebunia pentru cel ce se angajează în cursă. Fie şi pentru aceasta anunţul privind candidatura lui Gabriel Oprea ca independent ar fi trebuit să stârnească interesul presei. Era vorba de un fapt interesant dacă nu de unul ieşit din comun. Un alt motiv pentru care gestul ar fi cerut mai multă atenţie din partea presei trimite la personalitatea lui Gabriel Oprea. Fireşte, fostul vicepremier şi fostul preşedintele al UNPR nu mai e în prim-planul politicii curente. Totuşi, ca şi în cazul marilor actori, chiar dacă nu mai joacă într-un spectacol de pe afişul acestor zile, Gabriel Oprea rămâne un nume. Un nume familiar opiniei publice, fie şi pentru adevărul c-a născut o sintagmă celebră a postdecembrismului:
 
 
Sufrageria lui Oprea.
Să reamintim, pentru reîmprospătarea memoriei, că Sufrageria lui Oprea desemnează chiar o sufragerie – o sufragerie reală – care e chiar sufrageria lui Gabriel Oprea. Dezvăluirile lui Dan Andronic din 31 decembrie 2017 au indicat sufrageria lui Gabriel Oprea ca locul în care, în noaptea de 6 - 7 decembrie 2009, noaptea când s-au anunţat exit-poolurile celui de-al doilea tur al prezidenţialelor, s-au strâns George Maior, directorul SRI, Florian Coldea, prim-adjunctul SRI, Laura Codruţa Kovesi, procurorul General al României, sub pretextul unei cine private organizate de Gabriel Oprea. Deşi despre acest moment s-a discutat mult timp după aceea în spaţiul public, nici azi nu e limpede cum şi de ce s-au adunat la Gabriel Oprea acasă şefii principalelor instituţii de forţă din România, dependenţi în chip capital de obţinerea unui al doilea mandat de către Traian Băsescu.  
Din toate punctele de vedere, ei trebuiau să se afle, fiecare, la locul de muncă într-o astfel de noapte. Să-şi aranjeze ploile dacă Traian Băsescu pierdea? Să pună la cale contracararea acţiunii lui Mircea Geoană, la CCR pe motiv că alegerile au fost fraudate? Pentru a sărbători o victorie de care ştiau ca fiind sigură, chiar dacă la televiziuni Mircea Geoană desfăcuse sticla de şampanie? Dovedind că e un om de onoare, Gabriel Oprea, singurul în măsură să dea răspuns la aceste întrebări, pentru că în Sufrageria lui s-a petrecut reuniunea, s-a mulţumit pînă acum cu explicaţii de complezenţă. Spun om de onoare, pentru că onoarea, dacă trece înaintea politicii, reclamă ca gazda să păstreze în veci discreţie despre oaspeţii invitaţi de ea la o cină privată.
Acestea ar fi cele două motive pentru care anunţul privind candidatura lui Gabriel Oprea merita mult mai multă atenţie din partea presei decât a primit-o.
 
Sunt însă motive strict politice.
Există însă şi un alt motiv, al treilea, mai puţin politic şi mai mult omenesc.
Gabriel Oprea a fost la un moment dat – în 2015, mai precis – unul dintre cei mai puternici oameni din România.
 
Preşedinte al UNPR, partidul de care depindea supravieţuirea Guvernului Ponta în Parlament, ministru de Interne, vicepremier pentru securitatea naţională. În volumul său de memorii, alcătuite sub forma unui lung interviu, Gabriel Oprea îşi aminteşte de puterea dată de această funcţie, o premieră în postdecembrism. A fost, de altfel, prima şi ultima în ultimii 30 de ani:
„Deci această măsură a ajutat sistemul de securitate naţională, m-a prins în cel mai important moment al carierei mele, eram vicepremier pentru securitate naţională, ministru de interne, eram preşedintele unui partid parlamentar care era hotărîtor pentru coaliţia de guvernare. Primul-ministru mă asculta, ca să spun aşa şi îl trăgeam de mînecă referitor la aceste probleme. Toţi membrii guvernului mă respectau şi mă sprijineau şi atunci am reuşit împreună cu toţi ceilalţi, cu sindicatele, cu asociaţiile ceea ce părea imposibil”.
 
Mult mai important, Gabriel Oprea conduce, în 2015, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Funcţia îi sporea urieşeşte puterile în stat, după cum el însuşi recunoaşte:
„Se crease prin lege Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă unde în afară de principalii miniştri din Guvernul României, şeful, preşedintele acestui comitet eram eu, în calitate de vicepremier pentru securitate naţională. Aici erau invitaţi permanent şefii de structură: şefii SRI, SIE, STS, SPP, Procurorul General al României. Era un fel de CSAT mai mare, care a avut rolul de a crea un flux de comunicare operativă între Guvern şi serviciile de informaţii, cu rezolvări rapide ale multor probleme”.
 
Nu lipsit de abilitate politică, Gabriel Oprea îşi sporeşte puterea în cadrul Sistemului prin crearea domeniului de securitate şi informaţii în Academia Naţională de Informaţii, dominând în sine şi instituţia conducătoare de doctorate. Aşa ajunge să fie conducător de doctorat pentru şeful SRI, Radu Timofte, pentru prim adjunctul Florian Coldea, pentru adjuncţii Marin Ionel şi Dumitru Zamfir.
 
Pe plan militar e general cu patru stele, făcut în 2009 de Traian Băsescu, cel mai înalt grad în Armata Română, cu excepţia celui de mareşal.
Prin decretul din 22 iunie 2015, semnat de preşedintele Klaus Iohannis, Gabriel Oprea devine primul premier interimar din istoria postdecembristă cu putere egală cu cea a unui premier în exerciţiu. Pentru că refuză să-l trădeze pe Victor Ponta, cu care se împacă prin intermediul unei emisiuni istorice, la care am fost moderator, cea de la B1Tv, din 28 iunie 2015, devine ţinta Sistemului. Tragicul accident din 22 octombrie 2015, pentru care Gabriel Oprea era cel mult responsabil moral, în nici un caz penal, a fost pretextul pentru declanşarea Operaţiunii Eu te-am făcut eu, eu te omor!
 
La capătul ei, în 2016, Gabriel Oprea e scos din toate jocurile. Un timp el lasă impresia că s-a resemnat, învins de Sistem. Gabriel Oprea, aşa cum îl arată cartea de Memorii în curs de apariţie, căreia îi semnez Prefaţa, nu e însă un tip care să se lase îngenuncheat de viaţă. Lăsat fără UNPR, partidul pe care l-a înfiinţat, pe 30 iunie 2019, lansează la Cercul Militar Naţional, Uniunea Militarilor şi Poliţiştilor „Mihai Viteazul”, „asociaţie profesională ce reuneşte, pentru prima dată, militari, poliţişti, poliţişti de frontieră, pompieri şi jandarmi – aproximativ 500.000 de rezervişti şi activi din întregul sistem de securitate naţională”. În 2019, înaintea prezidenţialelor, semnează, ca preşedinte al Uniunii Militarilor şi Poliţiştilor „Mihai Viteazul”, cu preşedintele de atunci al PSD, Viorica Dăncilă, un Protocol. Potrivit memoriilor, Protocolul „prevedea că preşedintele UMPMV devine vicepreşedinte al PSD pe domeniul apărării, ordinii publice şi siguranţei naţionale şi coordonează domeniul acesta şi tot el îl nominalizează pe şeful departamentului. Mai prevedea ca, în cadrul alegerilor parlamentare din anul 2020, PSD să acorde 8 locuri eligibile pe listele acestuia pentru reprezentanţii Uniunii Militarilor şi Poliţiştilor «Mihai Viteazul», respectiv 5 locuri la camera Deputaţilor şi 3 locuri la Senat”.
Nu s-a realizat nimic din acest Protocol.
 
Ar fi fost de aşteptat ca Gabriel Oprea să abandoneze eforturile de revenire în prim planul politicii.
El însă nu se lasă.
Iată-l candidând ca independent pentru Camera Deputaţilor în numele Uniunii Militarilor şi Poliţiştilor „Mihai Viteazul”.
Ce mai încolo şi încoace!
Gabriel Oprea nu se lasă!
Numai şi pentru asta – pentru refuzul de a ţine cont de Sfatul Stai în banca ta! candidatura lui Gabriel Oprea merita mai multă atenţie din partea presei.
NOTĂ: Acest editorial este preluat integral de pe cristoiublog.ro. /

După cum era de așteptat, Gabriel Oprea nu se lasă!

"Nu regret, nu mă jelesc, nu strig" ! Să-ți dau insignele 'napoi și ordinele și gradele, să vi le dau pe toate!

$
0
0

 

Să-ți dau insignele 'napoi și ordinele și gradele, să vi le dau pe toate!

---------------------------

🔴 Nu am cerut nimic de la statul român, dar statul când mi-a cerut am fost la datorie. 🔴 Pentru cei care amestecă lucrurile, am să le spun că am ieșit la pensie pe legea contributivității, în 2011, iar ieșirea mea timpurie la pensie, la 50 de ani, a fost cauzată de reorganizarea MAI, atunci când ministrul Igaș a dus la îndeplinire așa zisa reorganizare prin care trebuiau să plece din sistem 10.000 lucrători. 🔴 Ca șef de inspectorat județean al poliției de frontieră am preferat să plec decât să-mi pun semnătura pe dispozițiile care lăsau fără locuri de muncă 83 de polițiști de frontieră gălățeni. Aveam deja 25 de ani lucrați ca ofițer iar ca să aplic niște ordine aberante nu puteam, în plus așa zisa noua reorganizare care îi determina pe unii să stea cu căciula în mână pe la șefii de la eșaloane, ca să obțină vreo funcție, nu mi se potrivea și mie, așa că am trecut în rezervă. Pensia calculată pe principiul contributivității, pe care o vedeți pe fluturașul de mai jos, am primt-o 6 ani, cu indexări privind rata inflației în fiecare an, dar odată cu intrarea în vigoare a Legii 223/2015, pensia mi-a fost recalculată, dar nu putea fi numită specială, pentru că de fapt e pensie de serviciu, însă după unii tot nesimțită e. Nu a trecut mult de la recalculare că s-a dispus de fosta guvernare înghețarea din 2017 până în 2021, iar mai nou ce era înghețat nu doar că rămâne înghețat, dar se spune că se taie și fireasca, absolut normala indexare cu rata inflației de către noua guvernare. Mai nou circulă un alt proiect de lege al pensiilor militare, așa că alte zbateri și alt zbucium. De ce se întâmplă toate acestea? Ei bine, pentru că se poate, pentru că guvernele care se perindă la conducerea țării fac și desfac legi după bunul plac. Suntem în UE și NATO dar la noi se poate modifica legea prin ordonanță de urgență, iar asta chiar între Crăciun și Anul Nou.
🔴 Legislativul nu este capabil să facă un act normativ care să reglementeze o dată pentru totdeauna legea pensiilor militare (o lege pe care Alexandru Ioan Cuza a elaborat-o prima dată), iar executivul nu aplică ceea ce era dat prin lege, pe motiv că nu-i ies calculele la buget. Suntem recunoscuți drept plagiatori, dar nu reușim să plagiem o lege făcută de alții: germani, francezi sau americani, și s-o aplicăm proporțional cu posibilitățile noastre. 🔴 Dacă un colonel pensionar din altă țară, una bogată, are 6000 euro, de ce la noi nu e fixată pentru același grad, aceeași vechime și aceeași funcție, să zicem una de 6000 lei? De ce aceeași lege a pensionării magistraților nu e copiată după una din altă țară, de s-a ajuns ca judecătorii de la noi să analizeze, pentru ei înșiși, actele emise de legislativ referitoare la impozitarea propriilor pensii? 🔴 Paradoxal, pensionarii militari de la noi se află în coada clasamentului european, în timp ce magistrații sunt în fruntea aceluiași clasament din punctul de vedere al veniturilor. Știu că unii vor spune că eu nu am dreptul să mă plâng, că aș avea o pensie mai mare, dar trebuie menționat că eu în timp am contribuit cu sume mai mari la sistemul de pensii, corespunzător funcțiilor îndeplinite. 🔴 Nu cei 3,8 % care nu s-ar mai acorda mă deranjează, ci brambureala asta care se manifestă de zeci de ani, umilința la care sunt supuși pensionarii, de parcă ar cerși ceva. Vreau să reamintesc unor atotștiutori faptul că eu nu mi-am pierdut vremea în unitate și nici nu am obținut gradele mergând la munci agricole, pentru că pe timpul pregătirii României pentru aderarea la Uniunea Europeană, Inspectoratul Județean al Poliției de Frontieră Galați a fost cel mai "călcat" de comisiile europene care veneau la evaluare. 🔴 Doar eu și câțiva colaboratori știm ce însemna să îndeplinești ceea ce era în programul comisiilor, dar mai ales în afara programului. Nu am avut niciodată bani de protocol, dar a trebuit să particip la zeci de protocoale pe care le organizam pentru tot felul de europeni membri ai comisiilor de evaluare. Primeam recomandări să mergem cu austriecii, francezii, belgienii, germanii, olandezii, etc. la restaurante bune, să fim atenți cu ei, să fim ospitalieri, așa că după ce aceștia o făceau pe zbirii prin punctele de trecere frontieră și își manifestau nemulțumirea, deodată le revenea zâmbetul după o masă tradițională, plătită din banii șefului de inspectorat și a adjuncților acestuia. Unii vor spune că aveam un salariu mai mare, așa că aveam de unde da, dar să asiști la toate ifosele lor, chiar nu era ușor. 🔴 Am amintit asta pentru că indivizi ajunși la conducerea ministerelor habar nu au cât de greu a fost cu aderarea la Uniunea Europeană, dar care acum profită din plin de avantaje, în timp ce greul cade tot pe cei mulți, militarii și polițiștii fiind pionii de sacrificiu. Faptul că am amintit de muncile agricole la care erau trimiși militarii în altă epocă, trebuie înțeles ca expresie a faptului că pe vremea aceea ordinul comandantului era lege pentru subordonați, dar aceiași militari au construit și Transfăgărășanul și Canalul Dunăre Marea Neagră, dar și Casa Poporului, așa că nu trebuie judecați că ar avea pensii nesimțite. 🔴 Paradoxal, tocmai cei care au fost la datorie "zi lumină și noaptea la bec" au pensiile cele mai mici, dar asta nu vrea nimeni să observe și dintr-un calcul meschin se amestecă magistrații militari, care au pensii de lux, cu militarii care au pensii mici, tocmai pentru a denatura lucrurile.
🔴În sfârșit, am să mă opresc aici cu opiniile, sugestiile și amintirile mele, dar cum titlul postării face referire la insigne, ordine și grade, fără a lua numaidecât o decizie la nervi, probabil că am să trimit toate cele menționate la Ministerul Afacerilor Interne și respectiv la Președintele României, ca un gest de revoltă față de bătaia asta de joc la adresa pensionarilor militari. 🔴Acționez în nume personal, nu am niciun interes să discreditez pe un demnitar anume, nici măcar vreo formațiune politică, nu doresc nici măcar un plus de popularitate, gestul meu trebuie interpretat ca venind din partea unui ofițer care nu a stat plecat în fața nimănui, fie că aceștia au fost șefi profesionali sau politicieni. 🔴 Menționez că însemnele "În Serviciul Patriei" mi-au fost acordate de MAI pentru rezultate foarte bune obținute în activitate, iar Ordinul "Bărbăție și Credință" mi-a fost acordat de Președintele României pentru modul cum a acționat inspectoratul pe care l-am condus la inundațiile din anii 2005 - 2006, atunci când ambarcațiunile Poliției de Frontieră salvau oameni în Cosmești vale, navigând în apele revărsate ale Siretului pe ulițele din sat. Cu referire la insigne și atestatele "În serviciul Patriei", 🔴 cei avizați cunosc că toate aceste însemne, medalii și ordine primite în activitate nu mai valorează nimic în concepția celor care gestionează resursele financiare, așa că dacă nu mai reprezintă nimic pentru ei, pot renunța la ele și să le trimit celor care mi le-au acordat. Și pentru că, prin ordin al ministrului am dreptul la portul ținutei de serviciu, chiar la ținută gratuită, pe care s-o îmbrac la evenimente, am să renunț și la acest drept, după cum, încă de pe acum, 🔴țin să precizez că la trecerea mea la cele veșnice nu doresc funeralii militare. 🔴 Prea s-a înmulțit numărul civililor care sunt înmormântați cu "onoruri militare", așa că nici nu mai contează dacă un fost ofițer e condus pe ultimul drum fără un astfel de cortegiu militar. 🔴 Ar merita să le arunc însemnele, medaliile și ordinele în ușa Ministerului Afacerilor Interne și în poarta Palatului Cotroceni, 🔴 dar vreau să fiu elegant, așa că am răbdare până la 10 ianuarie, iar dacă voi constata că se continuă bătaia de joc, le voi trimite prin curier, 🔴 să facă ce vor cu ele. 🔴 Sper să nu politizeze nimeni gestul meu, pentru că nu am fost, nu sunt și nu voi fi vreodată membru la vreo formațiune politică. Nici asociațiile pe care le conduc ("Frontiera Gălățeană"și "Costești - comuna mea dragă"), dar și cele la care sunt membru (ACMRR-SRI și "Galați, orașul meu") nu trebuie implicate, gestul e unul care mă privește, așa că scopul și obiectul de activitate al respectivelor organizații apolitice, non-guvernamentale și non-profit nu au de suferit ca urmare a demersului meu. Voi continua să promovez personalitățile care au realizat lucruri pentru țară în trecut dacă prezentul este atât de nesigur iar viitorul incert. 
🔴"Nu regret, nu mă jelesc, nu strig", ca să citez din Esenin, dar am să închei parafrazând-l pe marele poet rus la situația mea.
Nu regret, nu mă jelesc, nu strig
Toate trec ca floarea spulberată.
Resemnat în al meu iernii frig,
N-am să vă mai deranjez vreodată
N-am să mai zvâcnesc ca pân-acum
La a voastră neghiobie
Așa că am să-mi văd de al meu drum,
Lăsându-vă să zaceți în prostie
Și în dorinți am devenit zgârcit
Nu mă încântă să păstrez medalii sau chiar grade
Pentru că simt că am fost folosit
De niște caractere retrograde
Totul e vremelnic pentru veci,
Chiar și însemnele militare
Binecuvântat să fie deci
Că trăiesc şi că mai am onoare.

CĂTRE: TOATE SINDICATELE, PATRONATELE INTERESATE ȘI ORGANIZAȚIILE PENSIONARILOR CIVILI ȘI MILITARI

$
0
0


CHEMARE-MANIFEST

CĂTRE:

TOATE  SINDICATELE, PATRONATELE INTERESATE ȘI ORGANIZAȚIILE PENSIONARILOR CIVILI ȘI MILITARI


1.     Situația

Și în 2020,la fel ca în ultimii 6 ani, în ajun de Anul Nou,adică în ziua în care,încălcând o decizie obligatorie și definitivă a ICCJ, a iertat BCR și Raiffeisen Bank de returnarea către Statul Român a 170 milioane Euro, Guvernul de slugi servile ale globalismului/comunismului a venit cu un proiect de ,, OUG privind unele măsuri fiscal-bugetare, modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene,, .

Și tot ca de obicei, neprocedural,adică fără avizele necesare, ceea ce explică punctele de vedere ale două părți din trei din CES ( organizații sindicale și societate civilă) vizând RETURNAREA la inițiator!

Am înțeles cu toții de ce au fost necesare, în 2020, violarea Constituției,a propriei legislații privind ,,pandemia,, , a oricărui principiu democratic,  măsluirea datelor referitoare la impactul COVID-19, teleisterizarea populației pe această temă și organizarea pe banii Armatei (2 miliarde lei din surse proprii dați Fondului de Rezervă al Guvernului) a alegerilor din 6 Decembrie 2020 ce au pus în pericol, la acea dată, viața oamenilor. Pentru ca un guvern-marionetă să arunce criza pandemiei globaliste EXCLUSIV PE SEAMA SALARIAȚILOR, A PENSIONARILOR ȘI A CAPITALULUI CONCURENȚIAL ROMÂNESC(vezi HORECA). Adică a condamnaților la infectare, lipsiți de drepturile legitime ale omului,pe spinarea cărora se ridică și la noi noua clasă de îmbogățiți a ,,miliardarilor de COVID-19,,!

În condițiile destructurării economiei și exploziei prețurilor în 2020,ale programării unei noi explozii prin ,,liberalizarea prețurilor,,  la curentul electric și hidrocarburi de la 01 ianuarie 2021, LEGIFEREAZĂ ÎNGHEȚAREA SALARIILOR! Tot prin același proiect de OUG, mărirea punctului de pensie la civili a devenit o glumă, iare pensiile militare,înghețate din 2017,decuplate și de la creșterile salariale și de la alinierea cu inflația, au pierdut, nu până la 01 septembrie cum se minte, ci pe întregul an 2021 și nesemnificativa creștere de 3,8% cu rata inflației(diferența de inflație dintre doi ani consecutivi).Sunt ÎNGHEȚATE ORI SUSPENDATE: sporuri salariale, alocații, tichete de masă, iar voucherele de vacanță devin inutile în pandemie și dispar după aceasta.

Dacă în 2020 șomajul tehnic și CS-urile au făcut ravagii, pentru 2021 se anunță CONCEDIERI MASIVE, sub pretextul reformei, iar în sistemul de apărare- desființarea ultimelor structuri specializate în lupta cu gherila urbană și arma termică,jandarmii și pompierii. Plus deprofesionalizarea generală, în toate domeniile! Exact după ce europarlamentarii români globaliști au votat la Bruxelles autonomia pe criterii etnice!

Școlile sunt trimise în vacanță eternă și ultimii reprezentanți ai capitalului românesc sunt lichidați,adică viitorul ne este anihilat,în timp ce guvernul de marionete execută cu exces de zel ,,indicațiile prețioase,, ale Guvernatorului globalist, de formație Kominternistă(l-am numit pe tovarășul Zuckermann) de privatizare/lichidare a ultimelor surse de venit ale Statului Român, din domeniile de importanță strategică(energetic,transporturi,sănătate etc).

Ne-au făcut praf industria și transporturile! Ne-au luat pe nimic pământul și resursele! Ne-au depopulat țara! Ne-au transformat în simpli consumatori ai gunoaielor lor! Ne-au distrus sănătatea, învățământul, cultura, familia, conștiința de sine! Ne-au distrus structurile de apărare,iar astăzi ne distrug credința, prin frica de moarte pregătindu-ne dispariția sau transformarea în sclavi perfecți! Ne manipulează prin ,,analiști,, și  ,,teleaști,, -cozi de topor și ne pedepsesc prin pleaba politică ce umple fotoliile parlamentare și guvernamentale!

Consecința manipulării generale,prin ,,Operațiunea Pandemia ,, , 2021 se anunță a fi anul prăbușirii programate a României sub aspect economic,financiar, instituțional,sanitar,cultural,administrativ-teritorial, dar și național și general-uman!


2.     SOLUȚIA

În acestă situație de o gravitate excepțională pentru noi și copii noștri, SCMD pentru CNSC, SUS CFR Călători pentru FSTFR și USS-CFR pentru ANSF, respingând hotărât ideea falimentului personal și național al românilor, lansăm prezenta CHEMARE la ACȚIUNEA ORGANIZATĂ DE PROTEST către SINDICATE, PATRONATELE INTERESATE și ONG-urile PENSIONARILOR CIVILI și MILITARI!

Propunem celor afectați de înghețarea salariilor și pensiilor,respectiv sindicatelor bugetarilor, îndeosebi transportatorilor și lucrătorilor din sănătate, declanșarea de manifestații stradale concomitent în Capitală și în țară! În condițiile ,,LEGII,, , cu ,,pichete de până la 100 participanți,, ,dar sute de pichete concomitent și organizat,de ziua obținerii, în 1859, prin revoltă populară, a dreptului națiunii române la întemeiere statală unitară, 24 IANUARIE, la orele 11.00.

Vizăm nu numai Piața Victoriei pentru a obliga Guvernul să își retragă mizeria legislativă, dar și sediul Ambasadei SUA pentru a ne exprima solidaritatea față de națiunea americană în lupta împotriva globalism-comunismului!

3.     Obiectivele pe care vi le propunem pentru pichetare sunt următoarele:

I.                  ÎN CAPITALĂ

-Sediile ambasadelor: SUA, Marii Britanii, Germaniei, Franței, Austriei, Spaniei, Italiei, Olandei, Federației Ruse,Chinei,Casei Americii Latine și Reprezentanței Comisiei Europene la București;

-Palatul Victoria

-Palatul Cotroceni

-Palatul Parlamentului

-Sediile ministerelor: de Finanțe, Muncii, Justiției, Educației, Sănătății, Transporturilor, de Interne și Apărării.

-Sediul SRI și sediile partidelor de guvernământ.

II.               ÎN ȚARĂ

-Sediile Consulatelor

-Prefecturile

-Sediile locale ale partidelor de guvernământ

Pentru declanșarea concomitentă, în ziua de 24 Ianuarie, la orele 11.00, a acțiunilor care trebuie să fie semnificative sub aspectul participării, transmitem domnilor președinți de sindicate, patronate interesate și ONG-uri, rugămintea de a își exprima acordul de participare, indicând și obiectivul asumat la pichetare și numărul de participanți, până în data de 15 ianuarie 2021.

Vă asigurăm că, loviți ca și noi, jandarmii,polițiștii și militarii încă în activitate, vor înțelege mesajul!

În funcție de participarea dvs și opțiunile exprimate de dvs vom începe demersurile legale pentru ziua de 24 ianuarie.

4. REVENDICĂRILE NOASTRE PENTRU GUVERNUL ROMÂNIEI

-ANULAREA OUG-urilor și a PROIECTELOR DE OUG asumate de noul Guvern de la instalare și până în prezent, în special în domeniile fiscal bugetar și juridic;

-Aplicarea imediată a prevederilor Legilor organice vizând salarizarea,pensiile și indemnizațiile, cu anularea prevederilor neconstituționale introduse prin OUG-uri de tipul 95/2014, 57/2015, 59/2017, 114/2018 etc și  OUG nr. 226/30.12.2020;

-Stabilirea salariului minim brut pe economie de 2400 lei începând cu 01 ianuarie 2021;

-Alinierea veniturilor și pensiilor cu inflația reală și nu doar cu rata inflației;

-Achiziția de trenuri electrice noi(100 rame electrice noi) pe fonduri europene pe exercițiul financiar 2014-2020 și alte 200 trenuri noi pe fonduri europene pe exercițiul financiar 2021-2027 în cele două programe operaționale în care sunt prevăzute aceste fonduri pentru schimbarea materialului rulant vechi;

-Reforma reală a Justiției;

-Redeschiderea în condiții de protecție sanitară a școlilor;

-Investiții prioritare în sănătate,transporturi și învățământ;

-Renunțarea la desființarea grupărilor mobile de jandarmi, la demilitarizarea lor și a pompierilor,statute conform NATO pentru militari și polițiști și aplicarea legii 223/2015 așa cum a fost promulgată de la 01.01.2021;

-Aplicarea Legii privind Statutul Personalului Feroviar privind salarizarea, bazată pe noua formula de calcul, cu începere din 1 martie 2021;

-Interzicerea sponsorizării din banul public a băncilor, multinaționalelor, partidelor și ONG-urile sinecură de partid;

-Protejarea patronilor/investitorilor români;

-Taxe și impozite comparabile cu cele din țările de origine pentru bănci și multinaționale.

Uniți în acțiune, indiferent de statutele, condiția, numărul,domeniul de activitate sau interesele noastre specifice, vom învinge! Acționând separat, ne vom pierde și prezentul și viitorul!

Vă transmitem rugămintea de a răspunde acestei chemări în termenul stabilit pe adresele de email:

sindicatulmilitarilor@gmail.com

 și maximrodrigo@yahoo.com

La mulți ani! Mult succes în 2021!

p.CNSC,Președintele SCMD,col(r)dr.Mircea Dogaru

http://sindicatulcmd.blogspot.com/

 

ȘAPTE din ZECE polițiști vor să își SUSPENDE activitatea din cauza înghețării salariilor

$
0
0

 

FĂRĂ PRECEDENT: 🔴ȘAPTE din ZECE polițiști vor să își SUSPENDE activitatea din cauza înghețării salariilor

🔴Polițiștii sunt epuizați, se simt discriminați în raport cu alte categorii profesionale, spun că nu au fost protejați de superiori și se gândesc la proteste. Sunt concluziile unui sondaj făcut în rândul polițiștilor privitor la efectele epidemiei de Covid 19. La întrebări au răspuns mii de polițiști

🔴Sondajul a fost realizat de Sindicatul Europol prin mijloace electronice, utilizându-se o platformă de sondare. 4.837 de polițiști din 31 de județe și din București au răspuns întrebărilor privitoare la efectele pe care epidemia de Covid 19 le-a produs asupra lor.

🔴Conform rezultatelor, 94% din polițiști consideră că fără implicarea lor în activitățile de combatere a epidemiei Guvernul nu va mai putea aplica măsurile de prevenire stabilite. De asemenea, 7 din 10 polițiști sunt dispuși să suspende activitatea, ca formă de protest, în cazul în care nu se va reveni asupra înghețărilor salariale. Totodată, 8 din 10 polițiști au răspuns că nu au fost luate măsuri suficiente sau chiar deloc, de către șefi, pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus în rândul personalului.

🔴Nu în cele din urmă, 8 din 10 polițiști resimt puternic efortul și sunt mult mai epuizați ca urmare a activităților întreprinse pe durata epidemiei decât înainte.

 https://www.stiripesurse.ro/fara-precedent---apte-din-zece-politisti-vor-sa-isi-suspende-activitatea-din-cauza-inghetarii-salariilor_1575435.html

Viewing all 882 articles
Browse latest View live