Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


Channel Description:

blogul care calca pe nervii multora|puncteaza si subliniaza esentialul|un blog cu subiecte fierbinti... de prin presa... adunate! Nu pot ramane indiferent... cand ţara fierbe!Subiectul fierbinte al zilei, vazut de mine!
  0 0


  PNL fuzionează prin absorbţie cu UNPR, anunţă România TV.

  Decizia a fost aprobată marți într-un for de conducere al UNPR, 
  dar trebuie adoptată și de Comitetul Executiv.

  Ehee... ce vara-toamna... Fierbe la temperatura de furnal... mamaliga!

  Stati aproape!  Căldură mare, mon cher!”!
  ------------------------------------------------------

  0 0

  Brexit: Britanicii au votat IEȘIREA din UE  ►ATENTIE! Important!◄
  Vor exista efecte asupra României.
  ==================================
  UPDATECutremur politic la Londra.
  Britanicii au votat pentru IEȘIREA din Uniunea Europeană!
  -------------------------------------------------------------


  Cetăţenii din Marea Britanie sunt aşteptaţi, mâine (n.r.-joi), la urne pentru a vota rămânerea în Uniunea Europeană. Un eventual Brexit, aşa cum a fost numită eventuala retragere, ar avea efecte majore asupra comunităţii europene. Ziua Z…
  ziarulring.ro
  ------------------

  Vasile Burcu
  Vasile Burcu BNR avertizează: Ieşirea UK din UE ne va afecta. Care sunt efectele BREXIT-ului în România
  ----------------------------------------------------
  http://www.realitatea.net/bnr-avertizeaza-iesirea-uk-din...

  Vasile Burcu
  Vasile Burcu
  Vasile Burcu
  Vasile Burcu
  Vasile Burcu
  Vasile Burcu


  Vasile BurcuMerita citit integral! Romanii trebuie sa se trezeasca, chiar daca... ceva mai tarziu! Nu va lasati manipulati de mass-media ori tradatorii de neam si tara! Dezinformarile... pro-UE continua! Toti cei care au PRIVILEGII/traiesc bine/deasupra poporului de rand... vor tipa ca din gura de sarpe! Chiar daca 'Şandramaua europeana pârâie din toate ţâţânile...' Chiar daca tot mai multe tari... se vor cere afara din UE! Sati aproape... e doar inceputul! ◄► REMEMBER◄http://mhblogonline.blogspot.ro/.../sandramaua-europeana...

  Vasile Burcu
  Vasile Burcu► INCREDIBIL! Traian Băsescu, jigneste GRAV poporul britanic! Sa nu UITAM, si pe noi ne facea 'prosti/grei de cap'... ca nu pricep romanii... 'mersul UE'! Aloo... lasa-ne domnule Traian Băsescu, in pace! ◄http://mhblogonline.blogspot.ro/.../boc-versus-bnr...  0 0


  DOCUMENT. Margareta va primi salariu de fost şef de stat.Toate cheltuielile Casei Regale vor fi plătite de bugetul public

  Casa Regală va primi ca sediu Palatul Elisabeta, în folosință gratuită — cu păstrarea dreptului de proprietate publică a statului, se arată într-un proiect de lege inițiat de Secretariatul General al Guvernului și publicat pe site. Şeful Casei Regale va fi recunoscut prin hotărâre a Parlamentului şi va primi indemnizaţie de fost şef de stat. Toate cheltuielile casei Regale vor fi suportate de bugetul public

  Potrivit proiectului, va fi recunoscută poziția de Șef al Casei Regale a României ca poziție de demnitate publică, între atribuțiile căruia se află și adoptarea Statutului Casei Regale a României.

  „Proiectul de lege încadrează predictibil activitatea publică a Casei Regale și stabilește o metodă constituțional validă de recunoaștere a Șefului acesteia la momentul intrării în vigoare a legii. Toate aceste activități vor fi sub controlul Parlamentului, Șeful Casei Regale depunând anual un raport în acest sens”, se arată în expunerea de motive a proiectului normativ.

  De asemenea, se apreciază că măsurile adoptate „sunt necesare pentru continuarea activității unei instituții simbol al cărei conducător a fost șef al statului timp de 81 de ani din istoria constituțională a României iar din 1947 până astăzi reprezintă un reper de moralitate, continuitate și reprezentativitate a națiunii și a valorilor sale”.

  Șeful Casei Regale a României este recunoscut la momentul intrării în vigoare a legii prin Declarație a celor două Camere reunite ale Parlamentului, se mai arată în documentul citat.

  Premierul Dacian Cioloș anunța, în urmă cu o săptămână, că Guvernul lucrează de mai multă vreme pentru a crea un cadru juridic privind rolul și atribuțiile Casei Regale în societatea românească.

  „Noi lucrăm deja cu Casa Regală de mai multe săptămâni în urma unor idei și propuneri care au venit din partea dânșilor, lucrăm la o astfel de propunere și mă bucur să aud că și domnul Dragnea ar putea susține o astfel de abordare. Sigur, urmează să discutăm detaliile, dar a existat această solicitare și din partea Casei Regale de a stabili un cadru juridic legal care să delimiteze foarte clar și precis rolul și contribuția pe care Casa Regală pot să le aibă în societatea românească. Vom veni cu câteva idei, câteva propuneri și, sigur, propunerea va fi supusă dezbaterii parlamentare”, spunea Cioloș într-o conferință de presă la Guvern.

   Sursa: http://bn24.ro/document-margareta-va-primi-salariu-de-fost-sef-de-stat-toate-cheltuielile-casei-regale-vor-fi-platite-de-bugetul-public/
  -------------------------------------------------------------------------------

  Cititi si aici:
  ==========================

  1. Proiect: Cheltuielile Casei Regale vor fi decontate din buget

  2. PNL şi PSD se ceartă pe statutul Casei Regale  

  3. Dedesubturile naucitoare ale legii Casei Regale | inPolitics.ro

  4. Proiect Guvern: Casa Regală obține personalitate juridică și serviciu administrativ finanțat de la bugetul de stat – AGERPRES

  5. Biroul de Presă al Majestății Sale Regelui: Familia Regală a României primește cu încredere proiectul de lege privind Casa Regală – AGERPRES  

  6. Banul de la bugetul public, ochiul dracului! UN NOU SCANDAL ÎN CASA REGALĂ: Principesa Margareta, ACUZATĂ de TRĂDARE de unul din cei mai cunoscuţi monarhişti/ MIZA: 4,5 MILIOANE DE EURO PE AN DE LA STAT 

  7.  Regele Mihai, pe lista rușinii. Regele Mihai figureaza pe lista ANAF cu o datorie la stat de peste 4 milioane de lei. Majestatea Voastra, unde va este onoarea? Respectul fata de Lege? Ca de popor... ce sa mai zic!
  ---------------------------------------------------------------------------  0 0  Metode prin care UE extrage bogățiile României

  După ce vreme de 8 ani UE a profitat de noi cât a putut de mult și ne-a ajutat să ne dezvoltăm din părți, ne mai și șantajează și ne mai și jefuiește și de ultimii bani,după ce ne-am îndatorat până peste cap la FMI.
   
  În timp ce presa e plină de scandaluri,propagandă și informații irelevante,în România se petrec lucruri grave și lumea în care trăim se transformă pe nesimțite într-un coșmar pentru poporul român. Întrarea în UE,departe de a fi un lucru benefic pentru noi,a dus treptat la transformarea țării noastre într-o colonie de la periferia Europei,pe baza căreia statele vestice dezvoltate îți sporesc profitul și ăși mențin nivelul economic ridicat. Principalele metode,prin care companiile și băncile din ,,centrul vest-european” extrag bogăție și fac profituri imense pe seama României.

  1. Prin liberalizările impuse forțat de la centrul vest-european,prețurile au ajuns la fel de mari,sau mici…la fel,în periferia România,numai salariile au rămas în urmă la niveluri de câteva ori mai mici,acesta fiind mecanismul principal prin care centrul absoarbe seva economică de la periferie.

  2. Liberalizările operează doar în domeniile în care este interesat centr-ul,adică produse servicii,capitaluri,dar nu și în ceea ce privește forța de muncă din România.

  3. Pentru a extrage mai lesnicios profit,hypermarketurile occidentale au obținut în România amplasări înăuntrul orașelor și nu doar în afara acestora precum la ele acasă.
   
  4. Companiile vestice își permit în România ceea ce nici prin gând nu le-ar trece să facă în țările lor de origine. Companiile străine,de fapt toate vest-europene,își arogă dreptul de a factura românilor produse și servicii în moneda centrului,cu toate că plățile în România,nu sunt permise prin lege decât în lei. Este mijlocul prin care autoritățile române sunt de fapt obligate să nu utilizeze cursul valutar pentru ajustări economice,astfel încât respectivele firme străine să nu înregistreze decât căștiguri.

  5. Nici una din companiile vest europene,care au preluat companii de stat românești,nu și-a respectat obligațiile de mediu și de investiții asumate la privatizare și cu toate nici una nu este penalizată.

  6. Băncile occidentale practică în România niște dobânzi astronomice la credite pe care le justifică oficial cu așa-zisul risc de țară,deși,dintr-o demagogie nesfârșită sunt înscrise ca persoane juridice române. Este una din clasicele extracții de substanță economică de la periferie de către centrul colonial.

  7. Băncile occidentale mențin sistematic dobânzi jefuitoare la credite printr-un cartel pe care autoritățile române,în urma unor presiuni externe se fac a nu-l vedea.

  8. Tot în urma unor presiuni,este interzisă în România emiterea de titluri guvernamentale către populația autohtonă,pentru ca nu cumva,prin concurența făcută băncilor străine,acestea din urmă să piardă posibilitatea de a capta și folosi în interes de profit propriu,bruma de economisire de pe piața periferică numită România.

  9. În plină criză,singurei bănci de stat,CEC i s-a refuzat de către Comisia Europeană de la Bruxelles,sub pretextul că ar fi ajutor de stat,majorarea cu doar 200 de milioane de euro a capitalului,pentru a fi în măsură să sprijine IMM-urile,exact în timp ce guvernele occidentale cheltuiau sute de miliarde de euro,pentru a împrumuta sau chiar naționaliza bănci proprii.

  10. Structura de destinații a fondurilor europene nu are absolut nicio legătură cu nevoile reale de dezvoltare ale României, ci numai și numai cu nevoile firmelor străine pentru expansiunea în România.
  Dacă nu colonie,atunci ce ?


  UE alta cacealma

  Romania se imprumuta la FMI si Banca Mondiala si finanteaza UE cu peste 10 miliarde de euro anual si UE finateaza statul Israel anual cu 10 miliarde de euro si nici nu este membru UE.

  Cat priveste fondurile nerambursabile acestea sunt o alta cacealma. Romania plateste si finanteaza aceste proiecte europene nerambursabile si apoi UE le finanteaza si daca doreste UE s-a vazut ca majoritatea proiectelor sunt false si pline de minciuni si au refuzat sa le plateasca in guvernarea Basescu-Boc, cu toate că tot noi le-am finantat din taxe si impozite si asigurari sociale si TVA.
  Romania primeste anual pe cap de locuitor 52,12  euro, insa cetateanul roman nu primeste mai nimic, dar cetateanul roman contribuie anual cu 124,20 euro la bugetul UE.

  Dar, banii sunt impartiti asa cum cere UE .

  Romania se imprumuta la FMI si Banca mondiala si finanteaza UE anual cu cel puțin peste 10 miliarde de euro , din aceasta taxa impusa Romaniei vin bani nerambursabili, dar inainte de toate din taxele si impozitele impuse romanilor se platesc acesti bani nerambursabili, asa zisi de la UE si pe urma UE daca doreste da bani inapoi Romaniei sau NU.

   iunie 13, 2014

  Sursa: searchnewsglobal.
  Alte subiecte despre cum e jecmanita Romania puteti gasi la rubrica: DISTRUGEREA ROMANIEI

  Sursa:  https://vremuritulburi.com/2014/06/13/metode-prin-care-ue-extrage-bogatie-din-romania/
  --------------------------------------------------------------

  0 0
  Polonia va propune reformarea Uniunii Europene  
  în sensul sporirii suveranităţii statelor membre

  Polonia va propune reforme care să facă din Uniunea Europeană un bloc puternic de state suverane, a declarat şefa executivului de la Varşovia, Beata Szydlo, în timp ce liderul partidului conservator polonez de guvernământ, Jaroslaw Kaczynski, a respins'dezastruoasa' concepţie a Europei federaliste şi a apreciat că acum liderii UE ar trebui 'să-şi pună unele întrebări', transmit agenţiile Reuters, AFP şi EFE.
                              
  Reacţiile celor două înalte oficialităţi poloneze survin după ce britanicii au ales joi prin referendum să iasă din Uniunea Europeană.

  'Referendumul britanic este rezultatul crizelor (...) Vom propune reformarea UE, pentru a face Uniunea mai puternică (...) Obiectivul Poloniei este construirea unei Uniuni Europene a naţiunilor suverane, puternică şi unită', a precizat premierul Beata Szydlo la o conferinţă de presă.

  'Un nou tratat european este necesar', a apreciat la rândul său Jaroslaw Kaczynski, preşedintele partidului Dreptate şi Justiţie (PiS), majoritar în parlament. În opinia liderului conservator polonez, o reformă a Uniunii Europene ar putea fi pe termen lung 'atrăgătoare şi pentru Marea Britanie'.

  El a avertizat însă asupra tendinţelor antieuropene ce se manifestă în ţări precum Franţa, Olanda, Austria sau Cehia, fapt care riscă să amplifice criza, dar a asigurat că în Polonia nu există vreo intenţie de a se organiza un referendum pe tema ieşirii din UE.

  Kaczynski a respins şi 'concepţia federalistă' a Europei, pe care o consideră 'dezastruoasă'. Trebuie 'să găsim o formulă pentru Europa aşa cum este ea, adică a naţiunilor, a statelor naţionale', a subliniat liderul conservatorilor polonezi, care crede că tocmai intenţiile de a se promova mai departe o Europă mai integrată au determinat britanicii să aleagă ieşirea din UE.

  În urma referendumului din Marea Britanie, liderii Uniunii Europene 'ar trebui să-şi pună unele întrebări', a spus mai departe Kaczynski, sugerându-le acestora indirect să urmeze exemplul premierului britanic David Cameron, care a anunţat că în trei luni va demisiona.

  Pe de altă parte, liderul partidului Dreptate şi Justiţie (PiS) s-a pronunţat şi împotriva revenirii la o 'Europă carolingiană', formată din şase sau opt membri, evoluţie ce ar risca să conducă la conflicte.

  De asemenea, Jaroslaw Kaczynski a estimat că Polonia este 'victima' deciziilor 'arbitrare' ale Bruxellesului. După ce partidul său de orientare naţionalistă şi eurosceptică a preluat puterea în urma victoriei la alegerile de la sfârşitul anului trecut, scena politică poloneză trăieşte într-o tensiune continuă ca urmare a disputelor permanente între acest partid şi liberalii proeuropeni, care au condus guvernul anterior.

  Şi Comisia Europeană s-a implicat în aceste dispute mai ales prin declanşarea unei proceduri preliminare privind statul de drept, urmată de un avertisment formal, executivul european invocând adoptarea de către noul guvern de la Varşovia a unor legi prin care acesta din urmă este acuzat că ar fi preluat controlul asupra Curţii Constituţionale şi a mass-media publice.

  Sursa:  http://www.obiectiv.info/polonia-va-propune-reformarea-uniunii-europene-in-sensul-sporirii-suveranitatii-statelor-membre_93559.html
  --------------------------------------------------------------------------------------

  0 0


  Un secret al Băncii Naţionale a României s-a aflat abia acum, 
  după ce Marea Britanie a decis să iasă din Uniunea Europeană: 
  mai mult de jumătate din rezerva de aur a României e la Londra.

  Mai mult de jumătate din rezerva de aur a BNR (respectiv 60%) a rămas depozitată în afara graniţelor ţării, în principal la Londra, în fiecare an din perioada 2010-2016.

  La sfârşitul lunii mai 2016, rezerva de aur era de 103,7 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat în jurul a 16 mld. lei (3,62 mld. euro). Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) erau la 31 mai 2016 de 36,3 mld. euro.

  BNR are cele mai mari rezerve de aur din Europa Centrală şi de Est, de 104 tone, deşi nu a mai cumpărat aur din anul 2000, anunţă zf.ro.

  "Ce importanţă are Brexitul? Piaţa financiar bancară din UK este cea mai importantă din lume. Decizia asta am luat-o acum 15 ani când România nu era încă în Uniunea Europeană", a spus Adrian Vasilescu de la BNR, potrivit StiripeSurse.ro.

  Dan Suciu, reîntors recent în funcţia de purtător de cuvânt al BNR, spune că între Banca Naţională a României şi Banca Angliei este o relaţie bilaterală care nu este afectată de ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană.

  Întrebat ce se va întâmpla cu rezerva de aur a BNR de la Londra, Suciu nu a dorit să comenteze.

  "Anglia putea să iasă şi din NATO, relaţiile între băncile centrale rămâneau la fel", a spus Suciu, care a ocupat şi funcţia de purtător de cuvând al Guvernului Cioloş.

  Sursa  REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/surpriza-majora-de-la-bnr-rezerva-de-aur-a-romaniei-e-la-londra_1951566.html#ixzz4CoYSG8WD
  -------------------------------------------------------

  Mai mult, cititi aici:
  ==================
   rezerva de aur a romaniei
  ======================================

  0 0   
  Dictatura UE. Comisia Europeană nealeasă de nimeni e de părere că popoarele nu trebuie întrebate prin Referendum. Brexit: Purtătorul de cuvânt al CE:"Cei care au convocat referendumul trebuie să tragă învățăminte, nu Comisia Europeană"

  Conform Comisiei Europene "greşeala" care s-a făcut este că a fost întrebat poporul despre viitorul țării sale.

  Prin urmare dictatorii nealeşi de nimeni de la Comisia Europeană sunt de părere că poporul nu trebuie lăsat niciodată să se pronunțe pe chestiunile fundamentale care îi privesc.

  Cum vi se pare așa o abordare? În care câțiva puțini decid ce e mai bine şi cele mai rău pentru sute de milioane de oameni?

  ÎN NICI UN CAZ NU MAI AVEM DE-A FACE CU O DEMOCRAȚIE.

  "Cei care au convocat referendumul din Marea Britanie trebuie să tragă învățăminte, nu Comisia Europeană", a declarat purtătorul de cuvânt al executivului comunitar, Margaritis Schinas, care a fost întrebat care vor fi pentru Comisia Europeană consecințele politice ale votului privind Brexitul.


  "Vă reamintesc că nu Comisia a cerut referendumul. Așadar, cei care trebuie să tragă concluzii din aceasta sunt cei care au convocat referendumul. Nu noi am făcut-o. Noi am lucrat pentru a crea condițiile unui acord corect, care a fost acceptat unanim de toți membrii Uniunii Europene, la Consiliul European din luna februarie, iar apoi a revenit poporului britanic să decidă. El a decis, deci cei care sunt vizați de acest proces trebuie să fie cei care să-și asume lecțiile învățate", a apreciat purtătorul de cuvânt comunitar în răspunsul dat la conferința de presă zilnică. 


  "În ceea ce privește Comisia, Comisia este gardianul tratatelor,Comisia este garantul interesului colectiv. Avem o agendă politică ce a fost convenită de șefii de stat și de guvern (...) Vom urma această agendă politică și în același timp gestionăm multitudinea crizelor, una după alta. Prin urmare, suntem foarte ocupați să ne facem treaba", a mai spus Margaritis Schinas, care a reiterat că președintele executivului comunitar, Jean-Claude Juncker, nu va demisiona după referendumul în urma căruia Marea Britanie a decis să părăsească Uniunea Europeană.

   (Agerpres)

  Sursa:  http://fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=787627&title=dictatura-ue-comisia-europeana-nealeasa-de-nimeni-e-de-parere-ca-popoarele-nu-trebuie-intrebate-prin-referendum-brexit-purtatorul-de-cuvant-al-ce-cei-care-au-convocat-referendumul-trebuie-sa-traga-invataminte-nu-comisia-europeana-
  ---------------------------------------------


  0 0   BREXIT.Cehia cere referendum pentru ieșirea din Uniunea Europeană

  Președintele ceh Milos Zeman s-a pronunțat pentru organizarea de către Cehia a unui referendum privitor la apartenența țării la Uniunea Europeană și NATO, după ce britanicii au decis pe 23 iunie ca țara lor să părăsească UE, relatează vineri Reuters.

  Zeman, care a mărturisit că ar susține rămânerea Republicii Cehe în ambele organizații, nu are printre atribuții convocarea unui referendum, care presupune aprobarea parlamentului.

  Totuși, el este un lider politic influent într-o țară unde mulți alegători sunt sceptici în legătură cu Uniunea Europeană.

  ''Nu sunt de acord cu cei care susțin părăsirea Uniunii Europene, dar voi face totul pentru ca ei să aibă un referendum și să se poată exprima. Același lucru este valabil și pentru o ieșire din NATO'', a spus șeful statului ceh într-o întâlnire cu cetățenii în orașul Velke Mezirici, situat în estul Cehiei

  Sursa:  http://www.antena3.ro/externe/cehia-presedinte-referendum-uniunea-brexit-365513.html
  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------  0 0

  DOCUMENT BOMBA! 
  Televiziunea Poloneza dezvaluie planul Blitzkrieg al Germaniei | 
  UE superstat, țarile renunța complet la suveranitate! 
  SE VA LIMITA ROLUL NATO !!! 

  Televiziunea Poloneză TVP – postul de stat – a făcut public astăzi un document pe care Frank-Walter Steinmeier, Ministrul de Externe al Germaniei îl va prezenta în cursul acestei după-amiezi la Praga reprezentanților țărilor din Grupul de la Vișegrad (Polonia Cehia, Slovacia, Ungaria), potrivit site-ului inliniedreapta.net

  Documentul are 9 pagini și a fost publicat în întregime, în limba engleză, pe site-ul TVP (vezi mai jos).

  Documentul poartă semnătura lui Steinmeier și a colegului său francez, Jean-Marc Ayrault.

  Pe scurt, el prevede ca, în urma Brexit, UE să devină un superstat.
   ============================
  – Țările membre vor renunța la armata proprie, la serviciile speciale.
  – Vor adopta un cod penal comun și un sistem fiscal comun.
  – Vor renunța la valuta proprie (cei care nu au renunțat deja) și la banca națională a fiecărui stat.
  – Politica în privința imigrației și granițelor va fi comună, „refugiații” vor fi distribuiți țărilor membre.
  – Politica internațională față de terțe țări și organizații internaționale va fi și ea comună.
  – SE VA LIMITA ROLUL NATO !!!
   
  Altfel spus:
   ==================
  – cei mai importanți responsabili de criza actuală a UE nu numai că nu înțeleg nimic, nu numai că nu își asumă consecințele (da, demisii!) ci vor să trateze criza cu o doză înzecită din toxina care a produs-o!
   – graba cu care se face această Blitz-propunere-de-nerefuzat țărilor din Grupul Vișegrad nu anunță nimic bun;
   – de subliniat modul de a proceda: Germania și Franța alcătuiesc planul, probabil l-or fi consultat înainte între „cei 6” (Germania, Franța, Italia, Belgia, Olanda Luxemburg) – îl prezintă membrilor UE de categoria a II-a (Polonia, Ungaria, Cehia, Slovacia); România nu e nici măcar categ II, o să afle din presă.

  Teme de reflecție:
  =========================
  – ia gândiți-vă ce va însemna ca armata noastră, serviciile, relațiile cu SUA respectiv Rusia, să ni le facă Merkel cu Steinmeier, iar NATO să nu mai conteze;
  – să se calculeze intervalul de timp până ce SUE se căsătorește cu Rusia, indiferent dacă vrea sau nu.
  Sursa: nasul.tv
  ===========================================
  Mai mult, cititi aici:
  ===========================================

  0 0
  Panica in PNL: 
  diaspora nu se inghesuie sa ceara noi sectii de vot

  Marea speranță a PNL pentru alegerile din toamnă se leagă de diaspora, care ar putea atenua cele 5-6 procente care îl despart de PSD. Problema e că, pînă acum, solicitările românilor de afară privind înființarea de secții de votare arată o creștere relativ mică față de alegerile din 2014, cînd s-a lăsat cu tărăboi.

  Într-o declarație politică în parlament, deputatul PNL Dan Coriolan Simedru l-a atacat direct pe premierul Dacian Cioloș, acuzîndu-l că guvernul său ”face prea puţin pentru popularizarea votului prin corespondenţă”.

  În plus, nici cererea de secții de votare nu e spectaculoasă în raport cu ultimele alegeri, cînd s-a creat impresia că diaspora nu a avut suficiente locuri unde să voteze din vina guvernului Ponta.

  ”Mai sunt aproximativ două luni până la încheierea procedurii de înscriere în Registrul Electoral a celor care optează pentru votul prin corespondenţă, iar numărul românilor care şi-au manifestat intenţia de a apela la acest tip de vot este redus, raportat la totalul cetăţenilor români din diaspora. Astfel, până la data de 21 iunie existau 1.007 solicitări de vot prin corespondenţă şi 334 solicitări de înfiinţare de secţii de votare în apropierea domiciliului sau reşedinţei” avertizează liberalul.

  În 2014, reamintim, au fost 294 de secții de vot în străinătate, ceea ce înseamnă că cererea actuală e doar cu cca.14-15% mai mare.

  În disperare de cauză, liberalii îi cer lui Cioloș să demareze urgent ”o campanie susţinută de informare în rândul diasporei, prin intermediul căreia să fie diseminate informaţiile necesare, astfel încât cetăţenii români să poată decide în cunoştinţă de cauză asupra modalităţii de vot pe care o au la dispoziţie”, altfel ”la toamnă vom avea din nou un blocaj pe votul în diasporă”. (B.I.)

  Sursa http://inpolitics.ro/panica-in-pnl-diaspora-nu-se-inghesuie-sa-ceara-noi-sectii-de-vot_18433803.html
  ----------------------------------------

  0 0


  Propunere la varful UE:Comisia Europeana sa fie inlocuita cu un guvern european

  Rezultatul referendumului istoric din Marea Britanie, in care britanicii au votat sa iasa din blocul comunitar, este un moment de cumpana pentru intreaga Europa. Acum, la varful Uniunii Europene se propune inlocuirea Comisiei Europene cu un guvern european.

  Ideea e fost lansata de presedintele Parlamentului European (PE), Martin Schulz, intr-un editorial in cotidianul german Frankfurter Allgemeiner, care urmeza sa fie publicat integral luni.

  Schultz propune inlocuirea actualei Comisii Europene cu un guvern european, care va fi controlat de un parlament bicameral: una dintre Camere ar urma sa fie actualul Parlament European, iar cealalta ar fi alcatuita din reprezentanti ai guvernelor statelor membre UE.

  Presedintele PE isi justifica initiativa spunand ca o astfel de schema este mai cunoscuta de cetatenii europeni, pentru ca oarecum similar sunt luate si deciziile in tarile membre UE. Schulz crede ca o astfel de structura ar inseamna o Uniune Europeana mai transparenta.

  Liderul UE mai considera ca in acest mod nemultumirile cetatenilor nu vor mai fi indreptate catre Uniunea Europeana in ansamblul ei, intrucat li s-ar oferi posibilitatea sa inlocuiasca la urne guvernul european.

  El mentioneaza in articol ca una dintre problemele UE din prezent este ca cetatenii nu stiu exact ce face aceasta Uniune si uneori ea este acuzata de probleme care isi au originea in deciziile luate de statele membre.

  Uniunea Europeana, mai noteaza presedintele PE, trebuie sa se concentreze pe problemele ce nu pot fi rezolvate individual de statele membre si in acelasi timp sa nu se amestece in acele chestiuni care pot fi solutionate la nivel regional sau national.

  Dupa votul pentru iesirea din UE dat in majoritate de cetatenii Marii Britanii s-au ridicat semne de intrebare legate de viitorul blocului comunitar.

  Sursa  http://www.ziare.com/europa/ue/propunere-la-varful-ue-comisia-europeana-sa-fie-inlocuita-cu-un-guvern-european-1427817
  ===========================================

  0 0
  Islanda este o ţară insulară nordică aflată între Atlanticul de Nord şi Oceanul Arctic şi s-a aflat sub suveranitate daneză până la 1 decembrie 1918. Recent, a intrat în lumina reflectoarelor datorită echipei de fotbal care a făcut minuni la Campionatul European de Fotbal 2016 unde a reuşit să ajungă până în sferturile competiţiei, unde a fost învinsă de echipa naţională de fotbal a Franţei, gazda turneului.

  Ţara a contemplat falimentul cu opt ani în urmă, dar şi-a revenit spectaculos şi, cu toate că nu face parte din Uniunea Europeană, are o soliditate economică foarte bună (creştere economică de 3,5% şi şomaj de 4%). Soluţia a fost cura de austeritate însă spre deosebire de ţări precum Grecia sau Spania, Islanda a compensat majorările de impozite devalorizând moneda sa, fapt care a stimulat exporturile. Istoric, economia Islandei a depins mult de pescuit, care încă furnizează 40% din veniturile din exporturi şi implică 7% din forţa de muncă, potrivit Wikipedia.

  Islanda nu are armată, iar conform Indicelui Global al Păcii⁠, Islanda este cea mai paşnică ţară din lume, datorită lipsei forţelor armate, criminalităţii reduse, şi nivelului ridicat de stabilitate socio-politică.
  Cu toate acestea, Islanda este o ţară unde locuitorii îşi încuie rar casele şi maşinile, potrivit unui turist care a povestit experienţa sa pe site-ul googlygooeys.com

  Islanda nu are niciun local McDonalds. Toate au fost închise in timpul crizei din 2009 şi nu s-au mai deschis.De asemenea, nu există cazinouri, Starbucks şi nici autostradă, potrivit economistului Magnús Sveinn Helgason

  "Azi 90%, poate peste 90% din casele din Islanda sunt încălzite cu apă geotermală. Avem sere încălzite: aproximativ 20 de hectare de sere în Islanda", a declarat Arni Ragnarsson, inginer geotermalist, pentru Digi 24. Astfel încãlzirea unui apartament se face la preţul unui abonament de revistă. "Ziarul mă costă 40 de euro în fiecare lună, iar încălzirea casei (200 mp - n.n.) costă 50-55 euro pe lună", a precizat dr. Pall Valdimarsson, profesor geotermalist.  Înainte ca vulcanul Eyjafjallajökull să erupă, turismul în Islanda era aproape inexistent. "De atunci creşterea a fost incredibilă. Ne aşteptăm ca şi anul acesta să avem o creştere a turişitilor de 20-30%. Avem în jur de 1,5 milioane de vizitatori pe an.", spune Inga Hlín Pálsdóttir, director al Promote Iceland, pentru The Guardian.

  Numărul turiştilor care vizitează ţara este mai mult decât dublu faţă de numărul total al locuitorilor. Turismul generază o treime din PIB-ul ţării şi a depăşit vneiturile aduse de pescuit.

  "Te urci în maşină şi în 15 minute ajungi în natură. Nicio altă ţară nu poate oferi asta", spune şi jurnalistul Egill Helgason.

  Astăzi, Islanda cunoaşte o creştere viguroasă, şomajul este aproape inexistent, iar datoria publică a revenit anul trecut la nivelul din 2009. Drept rezultat, Islanda este a treia cea mai fericită ţară, potrivit ultimului studiu ONU.

  Situaţia s-ar putea schimba însă, potrivit ultimelor cifre publicate de OCDE: creşterea consumului ar putea încetini la 2,8% în 2017, de la plus 5,2% în 2016, iar avansul investiţiilor la 1,9%, de la 18,8% în 2016. Acest lucru ar urma să genereze un risc de supraîncălzire, în opinia FMI.  ==================================================

  0 0


   
  Liviu Dragnea:
  PSD nu va face guvern cu PNL

  Președintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a declarat vineri seara că, atât timp cât el va conduce partidul, PSD nu va face o alianță cu PNL și nu va vota un guvern tehnocrat.

   El a menționat că social-democrații au încheiată o alianță cu ALDE, împreună cu care speră să facă o majoritate și să formeze guvernul după alegerile din toamnă, chiar și în situația în care PSD nu va avea 50% din voturile electoratului.

  "Ce vă pot spune foarte clar este că PSD nu va face guvern cu PNL. Chiar dacă este dezamăgit și domnul Ponta, chiar dacă este dezamăgit și domnul Tăriceanu. PSD-ul nu face (alianță, n.r.) cu PNL-ul. Și aș vrea să închidem subiectul ăsta din punctul de vedere al PSD. PSD are o alianță cu ALDE, care nu se rupe", a spus președintele PSD la Antena 3.

  Liviu Dragnea a mai spus că s-a 'cam săturat' să dea răspunsuri la știri bazate 'pe lucruri care nu există', afirmând că în situația în care colegii săi vor înțelege cine sunt adversarii, atunci PSD și ALDE vor obține mai mult de 50% în alegeri.

  "Și dacă colegii mei, prietenii mei, înțeleg că adversarii noștri sunt cu totul alții, nu noi între noi, atunci vom câștiga cu mult peste 50%, PSD și ALDE, la alegerile parlamentare. PSD, cât timp voi eu președinte, nu face guvern cu PNL. Este exclus. PSD nu va vota un guvern tehnocrat. Este exclus. Și sunt absolut convins că PNL nu poate forma o majoritate după alegeri. Asta înseamnă că majoritatea se va forma în jurul PSD. Asta cred eu acum", a concluzionat Liviu Dragnea.

  AGERPRES/(A, AS — autor: Sorin Blada, editor: Mirela Bărbulescu, editor online: Ada Vîlceanu)

  Sursa http://www.agerpres.ro/politica/2016/07/08/liviu-dragnea-psd-nu-va-face-guvern-cu-pnl-23-44-16
  ------------------------------------------------------------------------------------

  0 0


  Rezultate surprinzatoare obtinute de Mihai Gadea si Rares Bogdan.
   Campanie de succes la televiziunile puscariasilor 

  Antena 3 duce de cateva saptamani bune o campanie furibunda in favoarea gratierii unor pedepse, sustinuta si de Realitatea TV. Ambele televiziuni au pe cineva de scos. Gadea, Ciuvica&co pe Dan Voiculescu. Rares Bogdan, Cozmin Gusa&co pe Maricel Pacuraru. Desi aparent se detesta, cele doua televiziuni se potenteaza reciproc pe un subiect de interes comun: justitia. Cand Tavi Hoandra a atacat-o incalificabil pe ministrul justitiei, Raluca Pruna, in urma cu o saptamana, Gadea l-a laudat pentru isprava difuzand integral monologul colegului sau despre "crimele din puscarii".

  De notat ca Realitatea nu si-a aparat detinutul asa cum a facut-o Antena 3, cand dosarul se afla in stare de judecata. Acum insa diferentele s-au sters. Ambele au devenit televiziunile oficiale ale puscariilor din Romania.

  Campania s-a intensificat si a atins apogeul dupa ce ministrul justitiei, Raluca Pruna, a declarat, intervenind intr-o emisiunea lui Tavi Hoandra, ca gratierea ar putea fi una din solutiile  propuse pentru a rezolva problema supraaglomerarii din inchisori. A fost o eroare, am explicat in textul Cum golim inchisorile si de ce putem face asta si fara gratiere

  Dar declaratiile ministrului justitiei (fara precedent pe o tema atat de delicata) au dat sperante tuturor.

  Antena 3 si-a concentrat campania pe cazul unei mame care ar fi furat din supermarket pentru fiica ei, folosindu-se de drama minorului pentru a umaniza la maxim actul de gratiere. Apogeul abjectiei a fost atins luni seara, cand  fetita de zece ani a fost pusa sa vizioneze in direct un  pseudo-interviu cu mama ei in timp ce Gadea explica faptul ca in Italia de pilda un astfel de caz n-ar fi pedepsit penal. Intre timp, ziarul Adevarul dezvaluise ca femeia condamnata "doar pentru ca a furat un salam si o bucata de cascaval" pentru fetita ei mai fusese de fapt condamnata pentru furt, s-a sustras cercetarii si furase mai multe bunuri, nu doar mancare.

  In lupta pentru gratiere au fost aruncate insa toate resursele, nu doar cele mediatice. Site-ul Luju a anuntat duminica, 10 iulie, ca "un grup de ONG-uri a depus la Ministerul Justitiei un proiect de lege pentru amnistierea unor infractiuni si gratierea colectiva a unor pedepse".  Alta manipulare, deoarece la o simpla intrebare adresata Ministerului Justitiei in legatura cu  numele acestor ONG-uri, raspunsul a venit previzibil: "Referitor la solicitarea dumneavoastră din data de 12 iulie 2016, vă informăm că am primit de la Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzului Statului (FACIAS) o petiție care este în curs de soluționare." Deci nu vorbim de un grup de ONG-uri, ci de unul singur, cel infiintat de Dan Voiculescu. FACIAS propune, intre altele, si gratierea partiala a pedepselor mai mari de zece ani, unde se incadreaza si Voiculescu.

  De cealalta parte, Realitatea TV, prin Rares Bogdan, a continuat luni seara sa denunte conditiile din inchisorile romanesti si chiar sa ameninte cu plangere penala conducerea Administratiei Nationale a Penitenciarelor pe motiv ca nu pun in aplicare solutiile propuse de Avocatul Poporului. Bogdan l-a ridicat in slavi pe Victor Ciorbea, caruia i-a multumit public pentru raportul despre penitenciare. Tot luni, Rares Bogdan a atacat procurorul DNA care l-a adus la audieri pe un inalt prelat ortodox, mitropolitul Laurentiu Streza.

  Toata aceasta campanie, plus eroarea ministrului justitiei de a anunta ca va propune gratierea ca solutie pentru conditiile proaste din penitenciare si anuntul inexact ca Romania risca sa plateasca amenzi de 80 de milioane de euro din cauza supraaglomerarii din inchisori, au avut ca efect un protest la Rahova si o revolta izbucnita la penitenciarul de la Iasi. Presa locala difuzeaza imagini cu rudele detinutilor care au prins din zbor ideea agiata la televiziuni si de ministrul justitiei agitand pancarde cu "gratierea".

  Toate acestea sunt eforturi demne de o cauza mai buna, numai ca lumea s-a cam speriat pe buna dreptate. Lucrurile au ajuns iarasi mult prea departe. Greu de crezut ca gratierea va mai figura printre solutiile propuse de Ministerul Justitiei dupa tot iuresul facut de Voiculescu&co. Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, trebuie sa inchida si sa opreasca urgent orice fel de dezbateri sau discutii despre gratiere ca solutie la supraaglomerarea din inchisori inainte de a lua foc tot sistemul penitenciar. Daca o va face, va aparea ca promotorul intereselor lui Voiculescu in Guvernul Ciolos. Nu cred ca doreste sa se intoarca la Bruxelles la brat cu Serban Nicolae. Doar el mai are curajul sa promoveze in Parlament proiecte de legi cu amnistii si gratieri.

  In rest, Voiculescu poate sa-i scrie mai departe ministrului justitiei misive ironice pe hartie velina daca asta-l racoreste pe caldurile astea, dar ma tem ca nu-l va ajuta la nimic.  Dimpotriva, as zice. Tot ce face azi se intoarce impotriva lui, cum s-a intamplat de altfel tot timpul. Televiziunile puscariasilor au reusit sa arunce penitenciarele in aer. E un succes incontestabil. (Vezi fotogalerie in Ziarul de Iasi)  Rezultatul surprizator este ca tocmai si-au compromis sansele de a convinge publicul ca gratierea e un lucru bun. Nimeni nu se simte foarte linistit vazand imaginile de la Iasi cu puscariasi urland doua zile la rand pe acoperisul inchisorii si cu rudele borfasilor tipand ca vor sa-si ia infractorii acasa. Nimeni intreg la cap nu doreste sa deschida puscarii intr-o tara sleita de hotie. Orice guvern sau partid care sustine oficial termina prost.

  Evident, pe Voiculescu l-a scos din minti si ordonanta care i-a aruncat la cos cele zece capodopere scrise la Rahova. Ministrul justitiei, Raluca Pruna, le-a diminuat masiv scriitorilor sansa unei liberari conditionate. Daca ne uitam cu atentie in sentinta lui Voiculescu, intelegem mai bine de unde atata agitatie. In mod normal, pedepasa se reduce la jumatate tinand cont de varsta si la o treime daca se adauga zilele muncite. Numai ca nu stim sigur cat a muncit pe bune si cat l-au pontat din pix, dat fiind ca s-a lacomit.

  Ce-l ingrozeste pe Voiculescu pe buna dreptate e perspectiva de a mai sta cativa ani buni la Rahova, plus ca risca sa-l ajunga din urma si condamarea in dosarul de santaj. De aici toata isteria cu gratierea, dar iarasi observ ca Voiculescu face ce stie el mai bine. E gata sa dea foc la tara ca sa-si scape el pielea. Adica sa deschida larg usa puscariilor sperand ca se va strecura si el cumva afara, dar ceva imi spune ca iarasi i-a iesit exact pe dos.

  Citeste mai multe despre   

  Sursa:  http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-21153157-rezultate-surprinzatoare-obtinute-mihai-gadea-rares-bogdan-campanie-succes-televiziunile-puscariasilor.htm
  -------------------------------------------------------- 
   http://stiri.tvr.ro/ministrul-justitiei--raluca-pruna--la-telejurnal--nu-putem-rezolva-conditiile-din-penitenciare-prin-gratierea-unor-persoane_76400_video_122377.html
  ----------------------------------------
  Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, la Telejurnal:  
  Nu putem rezolva condiţiile din penitenciare prin graţierea unor persoane

  Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a fost miercuri seara în direct la Telejurnal, pentru a vorbi despre situaţai din ultimele zile din penitenciare.

  Ministrul Justiţiei crede că graţierea sau amnistia nu pot rezolva problemele din penitenciare.  Raluca Prună a explicat în direct la Telejurnal că şi alte state au folosit graţierea, iar statistica arată că asta nu a dus la rezolvarea problemelor. Ministrul Justiţiei a anunţat că va lansa o dezbatere publică privind situaţia din penitenciare.

  O graţiere rezolvă problema aici şi acum. Noi trebuie să ne asigurăm că în penitenciare avem condiţii demne, indiferent de cine cum intră în penitenciar, a subliniat Raluca Prună.

  Ministrul Justiţiei a făcut din nou apel la deţinuţi, să nu escaladeze situaţia, pentru că asta nu va aduce o rezolvare mai grabnică a problemelor lor, dar şi la mass media, să nu inflameze situaţia prin modul în care transmite ceea ce se întâmplă. Raluca Prună a precizat că totul a pornit de la un caz singular (un deţinut care a dat foc celulei). 

  Declaraţiile Ralucăi Prună, ministrul Justiţiei, la Telejurnal:
  • De la începutul acestor proteste conlucrez cu ANP pentru a fi informată
  • În acest moment avem informaţii că sunt proteste în 10 penitenciare, dar nu se ştie numărul exact
  • Sunt multe persoane care au refuzat masa
  • Avem o problemă de sistem în penitenciare, e o problemă gravă
  • Între 2000 şi 2004 am vizitat aproape toate penitenciarele
  • Situaţia nu s-a schimbat foarte mult, este gravă
  • Apelul meu pentru persoanele aflate în detenţie este că nu e în interesul lor să escaladeze această situaţie
  • Am făcut apel la încă puţină răbdare
  • Cei din penitenciare sunt pregătiţi pentru această situaţie
  • Lucrătorii din penitenciare - şi pentru ei e o situaţie grea
  • Unii deţinuţi s-au urcat pe acoperiş, alţii şi-au incendiat camera
  • 3 iulie e momentul în care o persoană aflată în detenţie şi-a incendiat camera
  • Am discutat cu cei aflati in camerele alăturate şi mi-au spus că nu a fost niciun protest
  • Totul a pornit de la un caz singular
  • Persoana respectivă era sub un tratament medical
  • Multi deţinuţi fumează, deci e posibil ca, dacă ai o brichetă, să-ţi incendiezi camera
  • E regretabil, iar mesajul meu ca ministru al Justitiei este că avem o situaţie gravă
  • Deschid o dezbatere publică, o consultare
  • Despre amnistie şi graţiere: graţierea nu este o optiune pentru mine, am declarat asta după preluarea mandatului
  • Nu putem rezolva condiţiile din penitenciare graţiind persoane
  • Au graţiat şi alte state şi statistica ne arată că aceasta nu este o soluţie
  • O graţiere rezolvă problema aici şi acum
  • Noi trebuie să ne asigurăm că penitenciare avem conditii demne indiferent de cine cum intră în penitenciar
  • Înainte de a ajunge la graţiere există alte mijloace
  • Dar nu vreau să anticipez nimic din dezbaterea publică
  • E posibil ca, pe un fond de emoţie, noi înşine să escaladăm situatia
  • Eu noi voi lua decizii populiste pe acest fond emoţional, fără dezbatere publică
  • Eu am fost invitată de premierul Cioloş în acest guvern, e o funcţie temporară
  • Eu pot pleca oricând îmi cere premierul
  • Despre demisia pe care a cerut-o directorului ANP: Am cerut demisia directorului ANP şi după aceea am constatat că avem nişte reguli care spun că, în fiecare an, performanţele unui funcţionar sunt evaluate
  • Persoana despre care vorbim a fost evaluată ca având o performanţă excepţională
  • M-am gândit că nu are rost să forţez norma de drept folosită în România
  Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a declarat în cursul acestei zile, legat de situaţia din penitenciare, că ştie care sunt problemele, iar acestea    datează de peste 20 de ani.

  Ministrul Justiţiei  a subliniat că sunt necesare măsuri imediate care să corecteze precaritatea din sistem, care să rezolve supraaglomerearea, chestiunile stabilite prin norme cu privire la harnă, la accesul la muncă, la asistenţa medicală şi la pregătirea reintegrării sociale a persoanelor aflate în detenţie.

  Sursa:  http://stiri.tvr.ro/ministrul-justitiei--raluca-pruna--la-telejurnal--nu-putem-rezolva-conditiile-din-penitenciare-prin-gratierea-unor-persoane_76400.html
  -----------------------------------------------------------------------------------------------

  0 0


  Rezultate surprinzatoare obtinute de Mihai Gadea si Rares Bogdan.
   Campanie de succes la televiziunile puscariasilor 

  Antena 3 duce de cateva saptamani bune o campanie furibunda in favoarea gratierii unor pedepse, sustinuta si de Realitatea TV. Ambele televiziuni au pe cineva de scos. Gadea, Ciuvica&co pe Dan Voiculescu. Rares Bogdan, Cozmin Gusa&co pe Maricel Pacuraru. Desi aparent se detesta, cele doua televiziuni se potenteaza reciproc pe un subiect de interes comun: justitia. Cand Tavi Hoandra a atacat-o incalificabil pe ministrul justitiei, Raluca Pruna, in urma cu o saptamana, Gadea l-a laudat pentru isprava difuzand integral monologul colegului sau despre "crimele din puscarii".

  De notat ca Realitatea nu si-a aparat detinutul asa cum a facut-o Antena 3, cand dosarul se afla in stare de judecata. Acum insa diferentele s-au sters. Ambele au devenit televiziunile oficiale ale puscariilor din Romania.

  Campania s-a intensificat si a atins apogeul dupa ce ministrul justitiei, Raluca Pruna, a declarat, intervenind intr-o emisiunea lui Tavi Hoandra, ca gratierea ar putea fi una din solutiile  propuse pentru a rezolva problema supraaglomerarii din inchisori. A fost o eroare, am explicat in textul Cum golim inchisorile si de ce putem face asta si fara gratiere

  Dar declaratiile ministrului justitiei (fara precedent pe o tema atat de delicata) au dat sperante tuturor.

  Antena 3 si-a concentrat campania pe cazul unei mame care ar fi furat din supermarket pentru fiica ei, folosindu-se de drama minorului pentru a umaniza la maxim actul de gratiere. Apogeul abjectiei a fost atins luni seara, cand  fetita de zece ani a fost pusa sa vizioneze in direct un  pseudo-interviu cu mama ei in timp ce Gadea explica faptul ca in Italia de pilda un astfel de caz n-ar fi pedepsit penal. Intre timp, ziarul Adevarul dezvaluise ca femeia condamnata "doar pentru ca a furat un salam si o bucata de cascaval" pentru fetita ei mai fusese de fapt condamnata pentru furt, s-a sustras cercetarii si furase mai multe bunuri, nu doar mancare.

  In lupta pentru gratiere au fost aruncate insa toate resursele, nu doar cele mediatice. Site-ul Luju a anuntat duminica, 10 iulie, ca "un grup de ONG-uri a depus la Ministerul Justitiei un proiect de lege pentru amnistierea unor infractiuni si gratierea colectiva a unor pedepse".  Alta manipulare, deoarece la o simpla intrebare adresata Ministerului Justitiei in legatura cu  numele acestor ONG-uri, raspunsul a venit previzibil: "Referitor la solicitarea dumneavoastră din data de 12 iulie 2016, vă informăm că am primit de la Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzului Statului (FACIAS) o petiție care este în curs de soluționare." Deci nu vorbim de un grup de ONG-uri, ci de unul singur, cel infiintat de Dan Voiculescu. FACIAS propune, intre altele, si gratierea partiala a pedepselor mai mari de zece ani, unde se incadreaza si Voiculescu.

  De cealalta parte, Realitatea TV, prin Rares Bogdan, a continuat luni seara sa denunte conditiile din inchisorile romanesti si chiar sa ameninte cu plangere penala conducerea Administratiei Nationale a Penitenciarelor pe motiv ca nu pun in aplicare solutiile propuse de Avocatul Poporului. Bogdan l-a ridicat in slavi pe Victor Ciorbea, caruia i-a multumit public pentru raportul despre penitenciare. Tot luni, Rares Bogdan a atacat procurorul DNA care l-a adus la audieri pe un inalt prelat ortodox, mitropolitul Laurentiu Streza.

  Toata aceasta campanie, plus eroarea ministrului justitiei de a anunta ca va propune gratierea ca solutie pentru conditiile proaste din penitenciare si anuntul inexact ca Romania risca sa plateasca amenzi de 80 de milioane de euro din cauza supraaglomerarii din inchisori, au avut ca efect un protest la Rahova si o revolta izbucnita la penitenciarul de la Iasi. Presa locala difuzeaza imagini cu rudele detinutilor care au prins din zbor ideea agiata la televiziuni si de ministrul justitiei agitand pancarde cu "gratierea".

  Toate acestea sunt eforturi demne de o cauza mai buna, numai ca lumea s-a cam speriat pe buna dreptate. Lucrurile au ajuns iarasi mult prea departe. Greu de crezut ca gratierea va mai figura printre solutiile propuse de Ministerul Justitiei dupa tot iuresul facut de Voiculescu&co. Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, trebuie sa inchida si sa opreasca urgent orice fel de dezbateri sau discutii despre gratiere ca solutie la supraaglomerarea din inchisori inainte de a lua foc tot sistemul penitenciar. Daca o va face, va aparea ca promotorul intereselor lui Voiculescu in Guvernul Ciolos. Nu cred ca doreste sa se intoarca la Bruxelles la brat cu Serban Nicolae. Doar el mai are curajul sa promoveze in Parlament proiecte de legi cu amnistii si gratieri.

  In rest, Voiculescu poate sa-i scrie mai departe ministrului justitiei misive ironice pe hartie velina daca asta-l racoreste pe caldurile astea, dar ma tem ca nu-l va ajuta la nimic.  Dimpotriva, as zice. Tot ce face azi se intoarce impotriva lui, cum s-a intamplat de altfel tot timpul. Televiziunile puscariasilor au reusit sa arunce penitenciarele in aer. E un succes incontestabil. (Vezi fotogalerie in Ziarul de Iasi)  Rezultatul surprizator este ca tocmai si-au compromis sansele de a convinge publicul ca gratierea e un lucru bun. Nimeni nu se simte foarte linistit vazand imaginile de la Iasi cu puscariasi urland doua zile la rand pe acoperisul inchisorii si cu rudele borfasilor tipand ca vor sa-si ia infractorii acasa. Nimeni intreg la cap nu doreste sa deschida puscarii intr-o tara sleita de hotie. Orice guvern sau partid care sustine oficial termina prost.

  Evident, pe Voiculescu l-a scos din minti si ordonanta care i-a aruncat la cos cele zece capodopere scrise la Rahova. Ministrul justitiei, Raluca Pruna, le-a diminuat masiv scriitorilor sansa unei liberari conditionate. Daca ne uitam cu atentie in sentinta lui Voiculescu, intelegem mai bine de unde atata agitatie. In mod normal, pedepasa se reduce la jumatate tinand cont de varsta si la o treime daca se adauga zilele muncite. Numai ca nu stim sigur cat a muncit pe bune si cat l-au pontat din pix, dat fiind ca s-a lacomit.

  Ce-l ingrozeste pe Voiculescu pe buna dreptate e perspectiva de a mai sta cativa ani buni la Rahova, plus ca risca sa-l ajunga din urma si condamarea in dosarul de santaj. De aici toata isteria cu gratierea, dar iarasi observ ca Voiculescu face ce stie el mai bine. E gata sa dea foc la tara ca sa-si scape el pielea. Adica sa deschida larg usa puscariilor sperand ca se va strecura si el cumva afara, dar ceva imi spune ca iarasi i-a iesit exact pe dos.

  Citeste mai multe despre   

  Sursa:  http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-21153157-rezultate-surprinzatoare-obtinute-mihai-gadea-rares-bogdan-campanie-succes-televiziunile-puscariasilor.htm
  -------------------------------------------------------- 
  ==============================================
  ----------------------------------------

  Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, la Telejurnal:  
  Nu putem rezolva condiţiile din penitenciare prin graţierea unor persoane

  Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a fost miercuri seara în direct la Telejurnal, pentru a vorbi despre situaţai din ultimele zile din penitenciare.

  Ministrul Justiţiei crede că graţierea sau amnistia nu pot rezolva problemele din penitenciare.  Raluca Prună a explicat în direct la Telejurnal că şi alte state au folosit graţierea, iar statistica arată că asta nu a dus la rezolvarea problemelor. Ministrul Justiţiei a anunţat că va lansa o dezbatere publică privind situaţia din penitenciare.

  O graţiere rezolvă problema aici şi acum. Noi trebuie să ne asigurăm că în penitenciare avem condiţii demne, indiferent de cine cum intră în penitenciar, a subliniat Raluca Prună.

  Ministrul Justiţiei a făcut din nou apel la deţinuţi, să nu escaladeze situaţia, pentru că asta nu va aduce o rezolvare mai grabnică a problemelor lor, dar şi la mass media, să nu inflameze situaţia prin modul în care transmite ceea ce se întâmplă. Raluca Prună a precizat că totul a pornit de la un caz singular (un deţinut care a dat foc celulei). 

  Declaraţiile Ralucăi Prună, ministrul Justiţiei, la Telejurnal:
  • De la începutul acestor proteste conlucrez cu ANP pentru a fi informată
  • În acest moment avem informaţii că sunt proteste în 10 penitenciare, dar nu se ştie numărul exact
  • Sunt multe persoane care au refuzat masa
  • Avem o problemă de sistem în penitenciare, e o problemă gravă
  • Între 2000 şi 2004 am vizitat aproape toate penitenciarele
  • Situaţia nu s-a schimbat foarte mult, este gravă
  • Apelul meu pentru persoanele aflate în detenţie este că nu e în interesul lor să escaladeze această situaţie
  • Am făcut apel la încă puţină răbdare
  • Cei din penitenciare sunt pregătiţi pentru această situaţie
  • Lucrătorii din penitenciare - şi pentru ei e o situaţie grea
  • Unii deţinuţi s-au urcat pe acoperiş, alţii şi-au incendiat camera
  • 3 iulie e momentul în care o persoană aflată în detenţie şi-a incendiat camera
  • Am discutat cu cei aflati in camerele alăturate şi mi-au spus că nu a fost niciun protest
  • Totul a pornit de la un caz singular
  • Persoana respectivă era sub un tratament medical
  • Multi deţinuţi fumează, deci e posibil ca, dacă ai o brichetă, să-ţi incendiezi camera
  • E regretabil, iar mesajul meu ca ministru al Justitiei este că avem o situaţie gravă
  • Deschid o dezbatere publică, o consultare
  • Despre amnistie şi graţiere: graţierea nu este o optiune pentru mine, am declarat asta după preluarea mandatului
  • Nu putem rezolva condiţiile din penitenciare graţiind persoane
  • Au graţiat şi alte state şi statistica ne arată că aceasta nu este o soluţie
  • O graţiere rezolvă problema aici şi acum
  • Noi trebuie să ne asigurăm că penitenciare avem conditii demne indiferent de cine cum intră în penitenciar
  • Înainte de a ajunge la graţiere există alte mijloace
  • Dar nu vreau să anticipez nimic din dezbaterea publică
  • E posibil ca, pe un fond de emoţie, noi înşine să escaladăm situatia
  • Eu noi voi lua decizii populiste pe acest fond emoţional, fără dezbatere publică
  • Eu am fost invitată de premierul Cioloş în acest guvern, e o funcţie temporară
  • Eu pot pleca oricând îmi cere premierul
  • Despre demisia pe care a cerut-o directorului ANP: Am cerut demisia directorului ANP şi după aceea am constatat că avem nişte reguli care spun că, în fiecare an, performanţele unui funcţionar sunt evaluate
  • Persoana despre care vorbim a fost evaluată ca având o performanţă excepţională
  • M-am gândit că nu are rost să forţez norma de drept folosită în România
  Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a declarat în cursul acestei zile, legat de situaţia din penitenciare, că ştie care sunt problemele, iar acestea    datează de peste 20 de ani.

  Ministrul Justiţiei  a subliniat că sunt necesare măsuri imediate care să corecteze precaritatea din sistem, care să rezolve supraaglomerearea, chestiunile stabilite prin norme cu privire la harnă, la accesul la muncă, la asistenţa medicală şi la pregătirea reintegrării sociale a persoanelor aflate în detenţie.

  Sursa:  http://stiri.tvr.ro/ministrul-justitiei--raluca-pruna--la-telejurnal--nu-putem-rezolva-conditiile-din-penitenciare-prin-gratierea-unor-persoane_76400.html
  -----------------------------------------------------------------------------------------------

  0 0

  Ministrul Justiţiei: Noul director interimar al ANP va fi Marius Vulpe. Săptămâna viitoare lansăm dezbaterea publică privind penitenciarele.


  Ministrul justiției, Raluca Prună, a susținut la sediul Ministerului Justiției, o declarație de presă ca urmare a videoconferinței cu directorii penitenciarelor din întreaga țară. TVR 1 a transmis declaraţiile într-o Ediţie specială.

  Minsitrul Justiţiei, Raluca Prună, a anunţat noua conducere a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. 

  Astfel, de la 1 august, Marius Vulpe, în prezent director al Penitenciarului Iaşi, va fi noul director interimar al ANP, după ce actualul director  şi-a anunţat intenţia de a se pensiona. 

  Declaraţii Raluca Prună, ministrul Justiţiei:
  • Am venit de la o videoconferinţă cu conducerea ANP şi cu directorii penitenciarelor din ţară
  • Pe 11 iulie, luni, domnul director general al ANP m-a anunţat despre intenţia domniei sale de a pleca la pensie cu data de 1 august
  • Am decis să numesc un director interimar - domnul Marius Vulpe, director la penitenciarul Iaşi
  • Îl cunosc pe domnul Vulpe din vizitele pe care le-am făcut în penitenciare
  • Conducerea ANP: avem un director general şi trei directori generali adjuncti
  • Doi sunt in concediu medical prelungit, ceea ce face ca, în realitate, eu să fi lucrat cu domnul Bejan şi cu directorul general adjunct
  • De la 1 august i-am spus domnului Vulpe că are libertatea şi responsabiliteatea de a desemna o echipă de doi adjuncti, pentru a-i înlocui pe colegii aflati în concediu medical
  • Am decis să constitui un grup din maximum 5 directori de penitenciare, pentru a rezolva problema asigurării dreptul la muncă al deţinuţilor
  • Vreau să putem lua o serie de măsuri administrative
  • Nu este nevoie de măsuri de măsuri legislative pentru a umbla la norma de hrană, pentru a asigura accesul la bunuri de consum uzual
  • Săptămâna viitoare lansăm consultarea publică pentru a determina soluţiile care să permită adoptarea unui pachet de soluţii
  Condiţiile din sistemul penitenciar din România au generat în ultimele zile o serie de revolte în închisorile din ţară.

  Ministrul Justiţiei crede că graţierea sau amnistia nu pot rezolva problemele din penitenciare. Raluca Prună a explicat în direct la Telejurnal că şi alte state au folosit graţierea, iar statistica arată că asta nu a dus la rezolvarea problemelor.

  Ministrul Justiţiei a anunţat că va lansa o dezbatere publică privind situaţia din penitenciare.

  Sursa:  http://stiri.tvr.ro/article.php?article_id=76461
  -------------------------------------------------------------------

  0 0


  Ministerul Justiției (MJ) a lansat, marți, procesul de informare și consultare publică referitor la situația sistemului penitenciar din România și măsurile ce pot fi luate pentru îmbunătățirea condițiilor de detenție și reducerea sustenabilă a supraaglomerării.

  "Prin acest proces, Ministerul Justiției dorește informarea și consultarea publicului cu privire la situația sistemului penitenciar din România, aducând în atenția publicului planul de măsuri adoptat împreună cu Administrația Națională a Penitenciarelor la 30 iunie. Ministerul Justiției urmărește astfel crearea unei platforme prin care societatea civilă să exprime puncte de vedere cu privire la unele opțiuni identificate, în vederea îmbunătățirii efective și sustenabile a condițiilor de detenție ce includ și supraaglomerarea", se precizează într-un comunicat al MJ.

  Conform sursei citate, propunerile primite vor contribui la definitivarea unui pachet de măsuri integrate, pe termen scurt, mediu și lung, care să ducă la reducerea sustenabilă a supraaglomerării și îmbunătățirea condițiilor de detenție. Se au în vedere măsuri pentru consolidarea infrastructurii, pentru îmbunătățirea calității vieții persoanelor private de libertate, facilitarea reintegrării sociale, consolidarea probațiunii, precum și măsuri legislative.

  Consultarea va fi susținută în plan local și printr-o serie de întâlniri regionale organizate la Iași, Timișoara, Cluj, Craiova și București cu parteneri instituționali și organizații neguvernamentale.

  Data limită până la care sunt așteptate propuneri din partea cetățenilor este 9 septembrie.

  AGERPRES/(AS — autor: George Onea, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Andreea Lăzăroiu)

  Sursa: http://www.agerpres.ro/justitie/2016/07/26/ministerul-justitiei-a-lansat-procesul-de-consultare-publica-pentru-reducerea-supraaglomerarii-penitenciarelor-si-imbunatatirea-conditiilor-de-detentie-19-53-17
  --------------------------------------------------------------------------------

  0 0


  Greva declansata de lucratorii serviciilor de probatiune din Romania, care se pare, continua si in prezent, ne ofera prilejul sa aruncam o privire asupra acestui domeniu, relativ nou in peisajul judiciar din tara noastra si sa evidentiem cateva din cauzele colapsului in care se afla. Promovat cu surle si trambite la nivel guvernamental sistemul a pornit, inca de la inceput, pe o cale total gresita si a evoluat implacabil spre situatia actuala, practic fara iesire. Toti guvernantii de dupa anul 2000, anul debutului oficial al serviciilor de probatiune, inclusiv cei de astazi care se confrunta cu aceasta greva nu au inteles ce inseamna probatiune si ce presupune aceasta activitate. Au lansat publicdiverse sloganuri propagandistice, s-au laudat la Consiliul Europei, au bifat inca o problema de integrare europeana dar in realitate nu au folosit acest sistem decat pentru a oferi niste sinecuri unor protejati politici ori clienti de diferite nuante fara a se asigura minimum de resurse umane necesare desfasurarii in conditii normale a acestei activitati.
   
  Pentru a nu va plictisi cu tot felul de consideratii generale va prezentam pe scurt cateva repere relative la aceasta problema.

  Puțină lume stie că Probațiunea s-a nascut la Arad. 

  In anul 1996, un englez pe nume Graham Giles s-a prezentat la Penitenciarul Arad, recomandat de un fost coleg din Administratia Nationala a Penitenciarelor, actualmente conferentiar universitar in Bucuresti – Gheorghe Florian. Englezul, cu experienta in serviciul de probatiune din Exeter – Marea Britanie incercase sa implementeze acest concept la Penitenciarul Gherla, jud. Cluj, unde nu a avut succes. La vremea respectiva eram deja familiarizat cu sistemele de probatiune din Franta si alte tari europene, inclusiv din USA unde efectuasem deja vizite de documentare sau participasem la seminarii pe aceasta tema.

  In perioada 1996-1998, cu acordul Ministerului Justitiei, condus la acea vreme de o personalitate marcanta a lumii politice romanesti (prof.univ. Valeriu Stoica) si intelegerea magistratilor din Arad, s-a derulat un program pilot denumit „Aplicarea experimentala a unor elemente de probatiune din sistemul European”. Proiectul s-a derulat in conditiile legislatiei din acea vreme prin folosirea unor facilitat procedural existente. Se efectuau anchete sociale si evaluari pentru minori (prevazute de lege) si pentru tinerii in varsta de 18-21 ani (numai la solicitarea instantelor) prin care se ofereau elementele necesare unei juste individualizari judiciare a pedepselor. Finantarea proiectului a fost asiguarata de Fondul Know How al Marii Britanii. Au fost angrenati 24 de lucratori din care 12 angajati ai Penitenciarului Arad, toti au fost atenti selectionati si au urmat un curs de pregatire de nivel post-universitar organizat in colaborare cu Facultatea de Asistenta Sociala a Universitatii de Vest Timisoara.

  La finalul programului, in 1998, partea engleza incurajata de modul exemplar in care s-au desfasurat toate activitatile specifice a decis finantarea extinderii experimentului la inca sapte centre pe durata anilor 1998-2000.

  Modelul englez, care a stat la baza proiectului cuprindea servicii de probatiune organizate autonom care colaborau cu penitenciarele. In Romania proiectul a fost sustinut efectiv de Penitenciarul Arad si celelalte unitati din subordinea ANP, tribunalele fiind beneficiari ai serviciului.

  Cu ocazia unei vizite efectuate in Franta in anul 1999 colegii francezi mi-au prezentat pe larg o noua lege adoptata de ei (Decretul nr.99-236/13.04.1999 care modifica Cod de Procedura Penala), prin care au creat Servicii Penitenciare de Insertie si Probatiune (SPIP) prin fuzionarea vechilor Comitete de Probatiune si Asistenta a Liberatilor (CPAL) cu serviciile socio-educative din penitenciare. Prin aceasta solutie, experimentata in Franta timp de trei ani, s-au eliminat unele paralelisme existente intre cele doua servicii si s-a obtinut un serviciu puternic, asigurandu-se o eficienta sporita indeosebi, in prevenirea si combaterea recidivei (la francezi aceasta problema este o prioritate nationala, in timp ce la noi nici macar nu este amintita). Aceeasi solutie a fost adoptata aproape concomitent si in Anglia.

  Desi am prezentat pe larg reprezentantilor centrelor experimentale de probatiune (reuniti la un seminar sub coordonarea partii engleze), aceasta noua experienta anglo-franceza si am insistat pe solutia adoptata de acestia cei cativa functionari din Ministerul Justitiei care coordonau proiectul in faza sa largita nici nu au vrut sa auda; ei visau deja la functii bine platite in viitoarea Directie Generala din Ministerul Justitiei, fara sa ia in calcul conditiile si mai ales problemele cu care urmau sa se confrunte serviciile locale.

  Astfel prin OG 92/2000, aprobata si completata prin Legea 129/2002 s-a reglementat organizarea si functionarea serviciilor de probatiune, care se pastreaza in linii generale si in Legea din 2013 (se inlocuieste sintagma “servicii” cu cea de “sistem”). Potrivit acestor reglementari activitatea de probatiune este coordonata de catre Directia de Probatiune din cadrul Ministeruluri Justitiei si se deruleaza de catre serviciile de probatiune ori alte structuri teritoriale care functioneaza in fiecare municipiu resedinta de judet si in Municiupiul Bucuresti. In anul 2000 aceste servicii au fost plasate pe langa tribunale.

  In momentul aparitiei OG 92/2000 Directia constituita in Ministerul Justitiei dispunea de numai trei posturi iar in teritoriu s-au infiintat circa 200 de posturi (4-5 lucratori pentru fiecare judet). Spre exemplu la Arad serviciul care a functionat in timpul experimentului a fost practic decapitat – au ramas 5 lucratori din 24.

  Servciile create in 2000 se ocupau in principal de supravegherea persoanelor supuse unor masuri neprivative de libertate fara a fi luati in calcul condamnatii liberati conditionat (in tarile europene acestia aveau prioritate pentru serviciile de probatiune), care erau practic abandonati si ingrosau randul recidivistilor. Dupa intrarea in viogoare a noii legislatii (februarie 2014) competenta acestor servicii a fost extinsa si asupra condamnatilor liberati conditionat, al caror rest de executat, pana la expirarea duratei pedepselor este mai mare de doi ani (o mica parte din totalul liberatilor conditionat). 

  Desi in prezent numarul consilierilor de probatiune a crescut pana la circa 350, la nivel national sunt peste 53 000 de persoane care fac obiectul supravegherii, 

  o cifra ametitoare care face imposibila orice incercare de rezolvare a situatiei (rezulta un consilier la 151 persoane).In realitate cifta lucratorilr este de numai cca 200,o buna parte din angajatiparasindsistemul.Asa s-a ajuns ca la Arad ,patru consilieri de probatiune sa aiba in evidenta 1109 persoane(272 persoane/consilier(comunicatul serviciului de probatiune Arad condos de Dalina Groza una din supravietuitoarele experimentului din Solutia unificarii serviciilor de probatiune cu serviciile socio-educative din penitenciare, dupa modelul franco-englez este in opinia mea singura varianta fezabila, care ar putea debloca situatia si ar permite repornirea sistemului, cu conditia alocarii unor resurse suplimentare la un nivel rezonabil. 

  Mentionez ca ANP dispune de 1042 de posturi de specialitate (psihologi, asistenti sociali, educatori) poseda o directie care coordoneaza activitatea si mai multe servicii, iar in unitati lucreaza in medie 20-25 angajati. Prin unificarea celor doua structuri se obtine un organism care inglobeaza 1600 specialisti si care au la dispozitie o infrstructura mult mai generoasa decat cea pe care o poseda in prezent (spatii de lucru, mijloace de transport, echipamente diverse).

  O comparatie cu sistemul francez ne poate oferi argumente solide pentru a sustine aceasta idee. La nivelul anului 2015 Franta dispunea de 4538 consilieri de probatiune repartizati in 103 servicii care monitorizau 172000 persoane in mediu deschis (fara privare de libertate) si 77000 persoane in penitenciar, o medie 53 persoane/consilier. Prin fuziunea celor doua servicii din Romania cei 1600 de lucratori ai viitorului “sistem” (cum este denumit pompos in noua lege), vor monitoriza 53000 persoane in libertate si circa 35000 persoane in penitenciar, o medie de 55 persoane/consilier, comparabila cu media din Franta. Din pacate comparatia d-nei Dalina Groza intre numarul consilierilor si totalul lucratorilor din ANP nu poate fi luata in considerare din motive lesne de inteles. Nu se poate face un raport intre cele doua cifre intrucat continutul activitatilor este total diferit. Dealtfel in Franta ANP dispune de 31997 lucratori (agenti, personal de directie, personal administrativ, tehnic) si de 4538 lucratori de insertie si probatiune care, dupa cum am precizat se ocupa de ambele categorii de persoane.

  Printr-o mai buna organizare a activitatii ANP (reducerea birocratiei si optimizarea procedurilor), consider ca circa 25 % din actualul personal al serviciilor socio-educative ar putea primi atributiuni pe linia probatiunii. Daca avem in vedere si o suplimetare rezonabila de posturi, incadrate cu adevarati specialisti, competenti si dornici de performanta, motivati si daruiti acestui gen de activitati putem spera in salvarea acestui sistem si evita compromiterea unei idei europene, care din cauza imposturii si carierismului unor personaje, risca sa fie compromisa definitiv.

  Evoluțiile din ultimii ani in acest domeniu nu sunt deloc incurajatoare! 

  Inca din anul 2012 Ministerul Justitiei a aprobat un memorandum ce prevedea angajarea in trepte a circa 1000 consilieri de probatiune. Schimbarile succesive de guvernare l-au facut uitat. Erorile acumulate de-a lungul anilor, antiselectia personalului, indeosebi a celui de conducere, clientelismul politic, nepotismul, dezinteresul si marginalizarea problematicii acestui sistem au condus la starea de lucruri actuala pe cale sa devina exploziva. In ultimii 25 de ani s-au adoptat circa 500 programe nationale multianuale pe cele mai diverse paliere ale societatii, mai mult sau mai putin strategice, dar s-a neglijat complet problematica specifica sistemului penitenciar si de probatiune.

  Romania continua sa suporte tot mai multe condamnari la CEDO pentru nerespectarea unor exigente in aceasta materie, soldate cu sute de mii de euro despagubiri platite de la buget. A sosit momentul sa punem capat acestei stari de lucru, iar guvernul actual, mai putin tributar politicului are sanse reale sa promoveze o schimbare de paradigma si in acest domeniu, asa cum s-a angajat dealtfel in momentul investirii.

  Col.r Marin Bucur
  Special Arad, 10 februarie 2016, 8:44 AM
   http://specialarad.ro/sistemul-de-probatiune-din-romania-un-avorton-al-modelului-european-de-referinta-in-domeniu/
  -----------------------------------------------------------

  0 0


  Facebook a cazut! A picat Facebook. De ce nu merge Facebook? ===============================================

  Facebook a cazut din nou!
  , mulţi dintre utilizatorii din întreaga lume au constatat că nu mai pot posta nimic pe Facebook, problemele revenind...

  În timp ce majoritatea userilor s-au plâns că nu mai pot publica sau distribui informaţii şi fotografii, alţii nu s-au putut conecta deloc, scrie downdetector.com.

  Problemele au fost raportate, pe diverse site-uri, de mii de oameni, dar deocamdată oficialii Facebook nu au oferit o reacţie vis-a-vis de problemele pe care le întâmpină.

  Potrivit unui nou studiu realizat de firma Quintly, noile reacţii nu sunt foarte populare printre utilizatorii de Facebook, iar majoritatea continuă să folosească butonul Like pentru a-şi arăta aprecierea faţă de un anumit tip de conţinut.

  Potrivit unui studiu realizat de publicaţia The Information, rata de distribuire a conţinutului original în reţeaua Facebook era la jumătatea anului 2015 cu 21% mai redusă decât în aceeaşi perioadă a anului anterior, semnalând începerea unui posibil declin pentru reţeaua de socializare cu cel mai mare număr de utilizatori din lume.

  Alt studiu publicat de GlobalWebIndex arată că în primul trimestru din 2016 doar 33% dintre utilizatorii Facebook aveau mesajul de status la pagina de profil actualizat în ultima lună şi numai 37% au încărcat şi distribuit poze. Spre comparaţie, în anul anterior proporţia era de 44%, respectiv 37%.

  Între timp, Facebook a început să afişeze mesaje personalizate în News Feed, adaptate în funcţie de locaţie şi interesele utilizatorilor, gândite să motiveze participarea celor mai puţin activi. Printre încercări se numără şi colajele automate realizate pe baza pozelor recente şi postările de tip "On This Day", care readuc în prim plan evenimente petrecute în anii anteriori.

  Cea mai mare reţea de socializare online din lume, Facebook, va deveni cel mai mare cimitir virtual până în anul 2098, potrivit unui statistician, astfel, în anul respectiv, vor exista pe platformă mai multe conturi de oameni morţi decât vii, informează Go4it.

  "Facebook refuză să şteargă automat conturile persoanelor care au murit, iar acest lucru va însemna că utilizatorii vii vor fi mai puţini decât cei morţi până la sfârşitul secolului", spune Hachem Sadikki, doctorand la University of Massachusetts.

  În acest moment, când Facebook are confirmarea că un utilizator a murit, transformă contul acestuia într-un fel de memorial. Singura modalitate prin care poate fi şters un profil este prin obţinerea datelor de autentificare în acesta.
  Potrivit unei estimări a companiei Digital Beyond, peste 972.000 de utilizatori de Facebook vor muri în acest an doar în SUA, comparativ cu 385.968 în 2010 şi 580.000 în 2012.
  Anul trecut, Facebook a anunţat că utilizatorii pot desemna din timpul vieţii un "Legacy Contact" care să poată publica un ultim mesaj pe contul acestora, dacă li se întâmplă ceva neprevăzut. Acesta poate fi ales, din lista de prieteni, mergând la Settings/Security/Legacy Contact, scrie Go4it.

    Publicat: Miercuri, 18 Mai 2016 06:35 // Actualizat: Miercuri, 18 Mai 2016 08:26 // Sursa: romaniatv.net
   


  https://www.facebook.com/RomaniaMegalitica
   https://www.facebook.com/RomaniaMegalitica


   ???????????????????????? !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ??????????????????????
   ---------------------------------------------------------------------------------------------

  http://romaniamegalitica.blogspot.ro/
  ----------------------------------------------------------------------------------------------


  Detalii, Click here:
  ===========================
  facebook nu functioneaza

  Facebook a cazut! A picat Facebook. De ce nu merge Facebook?

  ==================================================

  0 0

   
  Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat duminică seara că pentru prima dată la alegerile parlamentare vor candida doar membri din organizațiile PSD din județe, afirmând că nu va fi impus niciun candidat din București.

   "Cred că va fi prima dată când nu voi trimite pe nimeni de la București în niciun județ. Vor fi numai candidați din județ, din organizația respectivă", a afirmat Liviu Dragnea, la Antena 3.

  Liderul PSD avertizează că nu va semna listele pentru alegerile parlamentare fără să discute despre fiecare candidat.

  Întrebat dacă va avea drept de veto asupra listelor de la alegerile parlamentare, Dragnea a răspuns: "E prin lege în România. Nu o să le semnez ca primarul. Și eu am curaj să spun asta, pentru că și eu am fost în administrația locală. Adică nu o să le semnez până nu discutăm despre fiecare în parte'.

  "Mizăm în principal pe conținutul și substanța programului de guvernare și pe modul cum vom reuși să comunicăm cu oamenii", a mai adăugat Liviu Dragnea.

  Președintele PSD a mai declarat că partidul din care face parte va susține după alegerile din toamnă un premier social-democrat.

  "Cu procentele de la locale, care s-ar putea să fie puțin mărite, vom da premierul. PSD va susține un premier de la PSD", a arătat Liviu Dragnea.

  Întrebat de ce procent are nevoie PSD la alegerile parlamentare pentru a forma Guvernul, Liviu Dragnea a răspuns: "PSD să câștige alegerile cu suficient de mult încât cu ALDE să formeze o majoritate".

  AGERPRES/(A-autor: Isabela Paulescu, editor: Mihai Simionescu)

  Sursa http://www.agerpres.ro/politica/2016/08/15/dragnea-pentru-prima-data-candidatii-pentru-parlament-vor-fi-doar-din-judete-10-33-07
  --------------------------------------------------------------------------------

  0 0


  SUA:Ministerul de Justiție anunță că va pune capăt utilizării închisorilor private pentru deținuții federali

  Ministerul de Justiție american a anunțat joi că va reduce și apoi va pune capăt utilizării închisorilor private pentru deținuții federali din cauza problemelor constante din aceste locuri, relatează AFP.

   Această măsură nu va afecta marea majoritate a celor peste două milioane de deținuți din Statele Unite, care sunt închiși în penitenciare publice sau private aflate sub controlul statelor și nu în închisori administrate de guvernul federal.

  Decizia are loc la o săptămână după publicarea unui raport oficial foarte critic care a concluzionat că închisorile private sunt scena multor violențe și a unor carențe de securitate, și oferă astfel mai puține șanse de reabilitare.

  Anunțul este o lovitură dură pentru cele trei companii private implicate — Corrections Corporation of America, GEO Group și Management and Training Corporation.

  "Închisorile private au jucat un rol important într-o perioadă dificilă, însă timpul a arătat că acestea nu reprezintă o alternativă la penitenciarele noastre", a scris Sally Yates, un important oficial al Ministerului de Justiție.

  În anii 1980 și 1990, Statele Unite ale Americii au adoptat o serie de legi de o severitate fără precedent în "războiul împotriva drogurilor", considerat o prioritate.

  Aceste legi, în prezent criticate de toată clasa politică, au făcut ca numărul deținuților să ajungă la un nivel record, cu peste 2,2 milioane de persoane ajunse în spatele gratiilor, între care și numeroși bolnavi mintal și delincvenți mărunți.

  Administrația Obama a afirmat că este o prioritate reducea populației carcerale, atât la nivelul statelor cât și la nivel federal.

  În 2013, circa 30.000 de deținuți federali se aflau în închisori private, dintr-un total de 220.000 de persoane. În 2015, numărul lor a scăzut la 22.600 dintr-un total de 190.000 de deținuți. Obiectivul fixat este de a se reduce numărul acestora, la 14.200 până la 1 mai 2017, a spus Sally Yates.

  AGERPRES/(AS — editor: Mihaela Moise, editor online: Anda Badea)

  Sursa: http://www.agerpres.ro/externe/2016/08/18/sua-ministerul-de-justitie-anunta-ca-va-pune-capat-utilizarii-inchisorilor-private-pentru-detinutii-federali-21-35-44
  --------------------------------------------------

  0 0  Sărbătorim 25 de ani de conectivitate: cum a început povestea World Wide Web
  A fost odată ca niciodată, cu mult timp în urmă, o vreme când mesajele erau trimise cu ajutorul unei practici rudimentare numită "scrisoare", când pisicile nu erau ţinta glumelor din lumea întreagă iar social media însemna să stai de vorbă cu prietenii la o ceaşcă de cafea. |n martie 1989, un om de ştiinţă ce lucra la Organizaţia Europeană pentru Cercetare Nucleară (CERN) lângă Geneva a propus ideea de a împărtăşi informaţiile experimentelor prin ceea ce el a numit "hypertext" - un limbaj de programare. Omul de ştiinţă, pe numele său Tim Berners-Lee, era pe cale să schimbe fundamental modul în care oamenii comunică, lucrează şi se joacă.

  Tim Berners-Lee a inventat world wide web în 1989, la aproape 20 de ani după ce prima conexiune fusese realizată în cadrul a ceea ce astăzi numim internet. La acea vreme, Berners-Lee era un inginer sofwtare în cadrul CERN, laboratorul de fizică de lângă Geneva. Cercetătorii din lumea întreagă erau nerăbdători să împărtăşească date şi rezultatele analizelor între ei, dar era extrem de dificil să facă asta. Berners-Lee a înţeles această problemă şi a văzut potenţialul neexploatat al milioanelor de calculatoare ce pot fi conectate între ele.
  Tim Berrners-Lee a trimis documentaţia pentru ceea ce avea să devină world wide web, la sfârşitul anului 1989, către managementul CERN. Această propunere specifica o serie de tehnologii care ar fi făcut noul sistem accesibil şi util întregii lumi. Propunerea sa nu a fost însă imediat acceptată; în octombrie 1990, el notase deja principalele trei aspecte fundamentale care reprezintă şi astăzi fundaţia world wide web-ului.

  Berners-Lee a scris de asemenea primul editor web şi browser ("WorldWide Web") şi primul server ("httpd"). Până la sfârşitul anului 1990, prima pagina web era funcţională. De-a lungul anului 1991, oameni din afara CERN s-au alăturat comunităţii web. Un moment extrem de important în evoluţia sa a venit în aprilie 1993, când CERN a anunţat că tehnologia va fi disponibilă, gratuit, pentru oricine vrea să o folosească.

  "Indiferent de calculatorul sau device-ul de pe care accesezi o informaţie, ea ar trebui să fie întotdeauna aceeaşi", spunea Tim Berners-Lee. "Fiecare persoană influenţează lumea, mai mult sau mai puţin, atunci când intră pe web".
  De atunci, world wide web a schimbat lumea. A devenit cel mai important mediu de comunicare cunoscut vreodată. Chiar dacă, în mod curent, doar 25% din populaţia lumii foloseste web-ul, acesta a schimbat modul în care învăţăm, cumpărăm, ne informăm, împărţim, colaborăm şi adresăm probleme variind de la ceea ce putem găti până la metode de a trata bolile.

  Tim Berners-Lee şi alţii au înţeles că pentru ca web-ul să îşi atingă adevăratul potenţial, tehnologiile ce stau la bază trebuie să devină standarde globale, implementate în acelaşi fel peste tot în lume. Prin urmare, în 1994 aceştia au fondat Consorţiul World Wide Web (W3C), ca un loc în care cei interesaţi să poata dezvolta specificaţii pentru a asigura funcţionalitatea corectă a web-ului şi să poată verifica, în mod constant, că reţeaua evoluează într-o manieră responsabilă.

  Astăzi, creatorul web consideră că mai este drum lung până se va atinge adevăratul potenţial al comunicărilor globale. "Web-ul, aşa cum l-am visat eu, nu este ceea ce avem acum la dispoziţie. Viitorul său e mult mai mare decât trecutul", spune Berners-Lee.

  Trebuie menţionat că world wide web şi internet sunt două lucruri diferite. Termenul de internet se referă la o reţea de calculatoare (adică infrastructura conexiunilor şi serverelor) care transportă date în jurul lumii. Termenul de web descrie una din aplicaţiile care folosesc aceasta reţea pentru a livra date în formatul paginilor web (site-urile pe care le cunoaştem cu toţii). Alte aplicaţii similare www sunt Skype sau tehnologia e-mail.

  Lucruri neştiute despre tehnologia care a schimbat lumea

  Expresia "surfing the web" i se atribuie lui Jean Armour Polly, care în 1992 a scris un ghid al web-ului. Căutând un titlu pentru articol, a văzut că mouse pad-ul său avea o poză cu un surfer pe un val. Ideea a venit aproape instantaneu, iar termenul de mai sus avea să devină una dintre cele mai importante expresii ale anilor '90.

  Mulţi dintre noi luăm tehnologia ca un bun dat, fără a ne întreba cum au început companiile despre care citim zi de zi. Cum totul are însă un început, vă prezentăm câteva dintre “primele” care au schimbat lumea în care trăim.

  Primul email a fost trimis de Ray Tomlinson în 1971. "Mesajul test mi l-am trimis mie şi nu conţinea nimic memorabil. Era probabil un şir de caractere de genul QWERTY", a declarat, ani mai târziu, Tomlinson. Primul domeniu înregistrat vreodată a fost symbolics.com, pe 15 martie 1985. Acum, domeniul funcţionează ca unul istoric. Prima pagină web din lume este cea creată de Tim Berners-Lee şi a devenit activă pe 6 august 1991. Ea conţine informaţii despre proiectul World Wide Web şi poate fi accesată şi astăzi. Prima poză încărcată vreodată pe reţea este a unui grup numit "Les Horribles Cernettes". Acesta era format din colege ale lui Berners-Lee din cadrul CERN. Primul mesaj instant AOL a fost trimis de Ted Leonsis soţiei sale pe 6 ianuarie 1993. Mesajul citea "nu te teme... sunt eu. Te iubesc şi mi-e dor de tine". Ulterior, Leonsis avea să devină vicepreşedintele AOL. Prima reclamă online îi aparţine lui Joe McCambley. Mesajul a apărut în octombrie 1994 pe HotWired.com şi promova şapte muzee de artă. Primul obiect vândul pe e-Bay (numit la acea perioadă AuctionWeb) a fost un indicator cu laser stricat, pentru 14,83 dolari. Cel care l-a cumpărat a declarat ulterior că are o vastă colecţie cu astfel de produse. Prima carte cumpărată pe Amazon, în 1995, a fost "Concepte fluide şi analogii creative: Modele computerizate ale mecanismelor fundamentale de gândire", scrisă de Douglas Hofstadter. Prima frază a fost rostita pe Skype în estoniană de către un membru al echipei de dezvoltare în aprilie 2003. Acesta a spus "Tere, sa kuuled mind?" (Bună, mă puteţi auzi?) Prima persoană de pe Facebook a fost chiar Mark Zuckerberg, creatorul reţelei de socializare. El a avut contul cu numărul patru, deoarece primele trei conturi fuseseră utilizate pentru teste. Primul videoclip de pe Youtube a fost postat de cofondatorul Jawed Karim. Clipul, încărcat pe 23 aprilie 2005, era filmat la grădina zoologică din San Diego. Primul mesaj de pe Twitter a fost scris pe 21 martie 2006 de cofondatorul Jack Dorsey. Mesajul era simplu: "Mă pregătesc să instalez Twitter".

  Sursa  http://www.businessmagazin.ro/analize/sarbatorim-25-de-ani-de-conectivitate-cum-a-inceput-povestea-world-wide-web-15600895
  --------------------------------------------------------------------------------

  0 0

   c

  Sursa: Facebook, Asociatia Vanatorilor de Munte

  In urma cu vreo 2 saptamani, reprezentantii Casei Regale au intrat pe poarta unitatii militare din Predeal. In respectiva unitate se gasesc militarii si cadrele Batalionului 21 Vanatori de Munte „General Leonard Mociulschi”.

  Din cate se pare, Casa Regala are o hotarare judecatoreasca si terenul plus constructiile unitatii… se spune ca le-ar apartine. Ma indoiesc ca acest lucru ar fi adevarat, chiar daca exista o hotarare judecatoreasca in acest sens; poate nu este irevocabila. Cei de la Casa Regala le-au spus Vanatorilor sa cumpere terenul si cladirile. Si daca nu le cumpara, oare ce se va intampla? O sa detaliez mai jos, dupa ce insir ce ar trebui facut dupa… mintea mea.

  Primul lucru, cu scuzele de rigoare, ar fi fugarirea acestor indivizi Al doilea, pripasit prin fata portii vreo 30 caini fara stapan, sa nu mai poata sa coboare reprezentantii astia din masini. Adica neluarea in seama a hotararii judecatoresti si alungarea proprietarilor, daca ne uitam asa, strict la lege. Real, Casa Regala nu are ce sa faca, sa fim seriosi. Vin cu Politia. Asa si? Ce fac, forteaza poarta unitatii militare, cine pe cine aresteaza? Nu pot sa imi imaginez ca toti din unitate se incoloneaza si parasesc unitatea Chiar nu inteleg de ce au fost primiti in unitate reprezentantii Casei Regale. Acolo este un obiectiv militar, nu Castelul Peles, nu vreo vila luata abuziv de comunisti.

  Sa revenim insa la acea hotarare judecatoreasca. Statul nu prea s-a implicat, ca nu a avut oameni seriosi, patrioti, profesionisti, in astfel de situatii ce implica retrocedarile catre Casa Regala. Este absolut corect, au luat comunistii o gramada de proprietati ale Casei Regale… Pai, atunci, da-le inapoi ce le-a fost luat, nu tot ce cer ei.

  Casa Regala a fost proprietar doar al Domeniilor Regale, nu si al Domeniilor Coroanei. Prin legea din 1884 s-a constituit Domeniul Coroanei, cu proprietati ale statului, pentru a se organiza buna functionare a curtii regale. Deci, acele proprietati au fost si au ramas ale statului, doar ca le folosea familia regala.

  d
  Sursa: Facebook, Asociatia Vanatorilor de Munte, 24.01.2016-Predeal

  In plus, ce a cerut Casa Regala la Predeal, zona unitatii vanatorilor de munte, in Valea Rasnoavei, nu se potriveste cu realitatea. Cei de la Casa Regala nu au niciun act in multe din cererile lor, ci se bazeaza pe un inventar facut de comunisti in anii 1948-1949. Ei au cerut ce au vazut ca scrie in acel act si asta au depus in instanta. Comunistii, pentru a justifica nationalizarea, furtul unor proprietati particulare, au trecut si ca unele dintre acestea apartineau familiei regale, desi nu era adevarat.

  Acest fapt reiese si din ce a cerut Casa Regala la Predeal. Amplasamentul unitatii militare nu a apartinut vreodata Casei Regale. In acel loc, prin anii 1890, Ministerul Instructiunii Publice a ridicat un sanatoriu scolar. Avariat in toamna anului 1916, in urma bataliei pentru Predeal, a fost recladit in anul 1922, la niste proportii mult mai mari. In acea cladire a functionat apoi Orfelinatul de Fete (tatii lor murisera in Primul Razboi Mondial) si Scoala Normala de Invatatoare.

   In timpul domniei lui Carol al II-lea, aici facea cursuri si aplicatii organizatia paramilitara Straja Tarii, o copie, probabil, dupa HitlerJugend (tineretul hitlerist), pentru ca si acesti cursanti il adulau pe rege, ca aceia pe Hitler. Cu toate acestea, cladirea principala si anexele au ramas ale Ministerului Instructiunii Publice.
  In anul 1940, dupa cutremur, aici a fost stramutat Colegiul Militar „Nicolae Filipescu” de la Manastirea Dealu, ce a functionat pana prin 1948-1949, cand au fost desfiintate toate colegiile si liceele militare din tara. In zilele noastre, veti afla o poveste nereala… chipurile Colegiul Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza este continuatorul celui din Valea Rasnoavei, ca i-a preluat istoria si alte de-astea. Nu-i adevarat! Sunt doua lucruri absolut distincte.

  Deci, au venit comunistii, au luat totul din Valea Rasnoavei, cladirile au fost folosite in alte scopuri. In anul 1964 este adus, din zona Botosaniului, actualul batalion de vanatori de munte si cantonat  in cladirile din Valea Rasnoavei.

  a
  Sursa: Facebook, Asociatia Vanatorilor de Munte

  Casa Regala nu are nicio legatura cu amplasamentul unitatii militare, dar, in baza unei hotarari judecatoresti, vedem ca are, ca a devenit proprietar. Cum a fost posibil? Pentru ca… suntem prosti, acesta este adevarul, nu tinem cu interesul general, suntem gata sa ne vindem pe un leu, si pe noi si pe altii, pentru ca nu mai vrem sa citim si doar ne complacem in a posta pe Facebook toate tampeniile, care doar ne ocupa timpul intr-un sens fara folos.

  Casa Regala a cerut sa i se retrocedeze cladirile Batalionului 4 vanatori de munte din Predeal. Credeti ca aveau vreo idee pe unde sunt cladirile acestea? Sau instanta? Sau statul roman? Absolut deloc. Toata lumea a inteles ca regele vrea unitatea militara. Si reprezentantii Casei Regale tot asta au inteles. Uite asa, actiunea a ajuns in instanta din cauza necunoasterii istoriei si a nepasarii in general.

  Ce era, cine a fost, unde a stat Batalionul 4 Vanatori de Munte din Predeal? In anul 1924, acest batalion, subordonat Diviziei din Sinaia, s-a mutat la Predeal in fostele cladiri ale functionarilor vamali. Aceste cladiri se aflau si se afla in… CENTRUL PREDEALULUI. Si nu la nu stiu cati kilometri departare prin Valea Rasnoavei. A venit Al Doilea Razboi Mondial, batalionul a plecat in Rusia si a fost nimicit in Crimeea, acoperind retragerea unor forte romano-germane. Nu a mai revenit nimeni la Predeal. Nici macar acele cladiri nu au apartinut Casei Regale…

  Comunistii au desfiintat, pentru mai bine de 15 ani, arma vanatori de munte, care se afla sub patronajul regilor Romaniei. Ceea ce nu inseamna ca erau ai regelui, ci ai tarii. Dupa cum nici Straja Tarii si Colegiul Militar din Valea Rasnoavei nu inseamna ca foloseau cladirile regelui, ca ar fi fost peste putinta de crezut acest lucru.

  Trebuia demonstrat in instanta ca aceasta cerere depusa de Casa Regala este neintemeiata, eronata. Statul putea sa caute in propriile arhive si sa vina cu documente, sa arate ca inventarul comunistilor este gresit, ca acele cladiri cerute nu apartin vanatorilor de munte actuali, ca nu este vorba de acelasi amplasament. Dar cine sa o faca?

  Acum ce sa mai faci… trebuie vazut daca mai exista vreo cale legala. Daca nu, asta este, politica fortei. Alungarea acestor „proprietari” si spus opiniei publice adevarul, ca astia cu Casa lor Regala nu se mai satura de bani si vor sa evacueze o unitate militara de elita a Armatei Romane. Daca regii in trecut aveau sub patronajul lor pe vanatorii de munte, astia, mai moderni, ii evacueaza.

  Cu o hotarare judecatoreasca in mana, tot nu e moral sa te duci la poarta unitatii sa le zici militarilor sa plateasca sau sa plece. Nu stiu, sper sa-i ia cineva de pe acolo, de gulere, sa-i zboare pe poarta afara, cand vor mai veni… „Duceti-va ba’ si plimbati-va cu vrajeala voastra regala cu tot!”

  Nu ai cum sa fii dat afara din cadrul Armatei pentru asta, pentru ca mergi in instanta daca ai curaj. Si oriunde, sustii ca astia erau niste civili insistenti, care faceau poze, incalcau consemnul, si ti-ai facut datoria… Asa intri in istoria batalionului, apari pe prima pagina a ziarelor ca te-ai opus pe teren, apar titluri de genul „Reprezentantii Casei Regale fugariti de Vanatorii de Munte…” …in timp ce aia de la Bucuresti au pierdut unitatea din birouri. Daca ai doua maini, doua picioare si provii din randurile vanatorilor de munte, nu mori de foame ca civil, se poate trai si fara a executa ordine

  b
  Sursa: Facebook, Asociatia Vanatorilor de Munte

  Este clar ca se intampla ceva pe la Casa Regala, ca si cum un grup de interese a acaparat puterea… principele Nicolae este dezmostenit, regele Mihai ba a murit, ba nu a murit, jurnalisti si oameni apropiati familiei regale incep sa spuna ca se intampla nu stiu ce, ca nu mai ia decizii regele… asa ca, de ce sa cedezi unitatea intr-un astfel de context?

  Statul nu e capabil sa execute pe cei condamnati ca au furat milioane de euro, in sensul de a le lua averile si a recupera prejudiciile… doar nu o sa mobilizeze nu stiu cate forte sa evacueze o unitate militara Ar trebui sa se faca orice pentru a se evita aplicarea acelei hotarari, si… Casa Regala sa vedem ce decizie va lua. O sa actioneze statul la CEDO? Macar exista prima sansa reala sa se demonstreze ca nu a apartinut Casei Regale acel amplasament din Valea Rasnoavei…

  Suntem chiar de rasul lumii daca o mana de oameni reusesc sa evacueze ditamai unitatea militara!

  Sursa  https://buceginatura2000.wordpress.com/2016/01/28/casa-regala-vrea-unitatea-vanatorilor-de-munte-din-predeal-din-predeal/
  ------------------------------------------------------------------------------

  0 0


  Marius Vulpe (ANP): 
  Supraaglomerarea este principala problemă a sistemului penitenciar

  Supraaglomerarea a rămas principala problemă a sistemului penitenciar din România, a afirmat joi directorul Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), Marius Vulpe.

   "Așa cum știm cu toții, cifrele o spun și recunoaștem, nimeni nu ascunde, supraaglomerarea este principala problemă a sistemului penitenciar, și nu de azi, de ieri, ci dintotdeauna", a spus Vulpe la o dezbatere cu privire la situația sistemului penitenciar.

  O altă problemă majoră a sistemului penitenciar o reprezintă, după cum a subliniat el, deficitul de personal.

  "Puteți urmări ce se întâmplă astăzi cu resursa umană din penitenciare, în condițiile în care avem o pierdere de o mie de angajați. (...) În condițiile în care pierd o mie de oameni, legal, prin demisii sau prin pensionare, se creează o problemă. Sigur, suntem într-un amplu proces de angajare a noi funcționari publici, dar care practic nu au experiență și procesul de integrare a lor și de formare va dura destul de mult, cel puțin șase luni", a precizat directorul ANP.

  Ministerul Justiției a organizat joi ultima dezbatere din seria întâlnirilor regionale care au avut ca obiectiv informarea și consultarea publicului cu privire la situația sistemului penitenciar din România. Discuțiile au avut ca scop identificarea de soluții pentru îmbunătățirea condițiilor de detenție și pentru reducerea în mod sustenabil a supraaglomerării din penitenciare.

  AGERPRES/(AS — autor: George Onea, editor: Andreea Rotaru, editor online: Irina Giurgiu)

  Sursa http://www.agerpres.ro/justitie/2016/09/08/marius-vulpe-anp-supraaglomerarea-este-principala-problema-a-sistemului-penitenciar-12-58-19
  ---------------------------------------------------------------------------------------

  0 0


  Angajaţii din penitenciare se pregătesc de proteste

  După revoltele deţinuţilor din această vară, iată acum a venit rândul angajaţilor din penitenciare să protesteze, nemulţumiţi de inechităţile salariale din sistem.

  Sindicatele din penitenciare ameninţă cu ample acţiuni de protest în această toamnă în încercarea de a forţa Guvernul să acorde angajaţilor din penitenciare suma compensatorie, care sa acopere inechitatile salariale raportat la celelalte structuri din sectorul de aparare, ordin publica si siguranta nationala.

  „Acumulăm un milion de ore suplimentare într-un an, cu nenumărate cazuri în care salariaţii depăşesc plafonul de 180 de ore peste care trebuie cerut acordul sindicatelor ori chiar plafonul maximal de 360 de ore. Avem salariaţi care în luna august totalizează deja 800 de ore suplimentare pe anul în curs! Din cele 1 milion de ore în plus, prestate de aproximativ 5000 de oameni, mai puţin de jumătate sunt compensate cu timp liber. Restul nu se pot plăti. Este interzis prin lege. Aşa cum nu se pot acorda nici zilele de concediu legale, restanţele pe anul trecut fiind departe de a se epuiza!

  Sistemul penitenciar nu are soluţii pentru a diminua munca în plus.

  Angajările din ultimul an sunt neutralizate de numărul uriaş de pensionari (peste 1.000 din anul în curs). Cei nou încadraţi din exterior au statut de debutanţi timp de un an de zile şi nu pot primi misiuni similare agenţilor cu experienţă. Numărul orelor suplimentare va creşte constant cu toate că un număr mare de posturi de pază a perimetrelor este asigurat cu deţinuţi! Şi asta se întâmplă de decenii cu toate ca cei care ne coordonează îndrăznesc să afirme că stăm bine pe linie de resurse şi de drepturi””, se arată într-un comunicat de presă al Sindicatului Danubius-Drobeta din cadrul Penitenciarului din Drobeta Turnu Severin.

  Sindicatul Danubius-Drobeta şi Sindicatul National al Lucrătorilor din Penitenciare, filiala Drobeta Turnu Severin anunţă că nu îşi mai dau acordul pentru depăşirea numărului de 180 de ore suplimentare anual, iar cei care vor ignora dezacordul vor răspunde public, disciplinar şi penal.

  Sindicaliştii au în plan şi pichetarea tuturor penitenciarelor, precum şi un miting cu 2000 de participanţi în faţa Ministerului Justiţiei.

  Citeste mai mult: adev.ro/odieun
  ------------------------------------------