Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


Channel Description:

blogul care calca pe nervii multora|puncteaza si subliniaza esentialul|un blog cu subiecte fierbinti... de prin presa... adunate! Nu pot ramane indiferent... cand ţara fierbe!Subiectul fierbinte al zilei, vazut de mine!
  0 0


  Ministerul Justiției (MJ) a lansat, marți, procesul de informare și consultare publică referitor la situația sistemului penitenciar din România și măsurile ce pot fi luate pentru îmbunătățirea condițiilor de detenție și reducerea sustenabilă a supraaglomerării.

  "Prin acest proces, Ministerul Justiției dorește informarea și consultarea publicului cu privire la situația sistemului penitenciar din România, aducând în atenția publicului planul de măsuri adoptat împreună cu Administrația Națională a Penitenciarelor la 30 iunie. Ministerul Justiției urmărește astfel crearea unei platforme prin care societatea civilă să exprime puncte de vedere cu privire la unele opțiuni identificate, în vederea îmbunătățirii efective și sustenabile a condițiilor de detenție ce includ și supraaglomerarea", se precizează într-un comunicat al MJ.

  Conform sursei citate, propunerile primite vor contribui la definitivarea unui pachet de măsuri integrate, pe termen scurt, mediu și lung, care să ducă la reducerea sustenabilă a supraaglomerării și îmbunătățirea condițiilor de detenție. Se au în vedere măsuri pentru consolidarea infrastructurii, pentru îmbunătățirea calității vieții persoanelor private de libertate, facilitarea reintegrării sociale, consolidarea probațiunii, precum și măsuri legislative.

  Consultarea va fi susținută în plan local și printr-o serie de întâlniri regionale organizate la Iași, Timișoara, Cluj, Craiova și București cu parteneri instituționali și organizații neguvernamentale.

  Data limită până la care sunt așteptate propuneri din partea cetățenilor este 9 septembrie.

  AGERPRES/(AS — autor: George Onea, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Andreea Lăzăroiu)

  Sursa: http://www.agerpres.ro/justitie/2016/07/26/ministerul-justitiei-a-lansat-procesul-de-consultare-publica-pentru-reducerea-supraaglomerarii-penitenciarelor-si-imbunatatirea-conditiilor-de-detentie-19-53-17
  --------------------------------------------------------------------------------

  0 0


  Greva declansata de lucratorii serviciilor de probatiune din Romania, care se pare, continua si in prezent, ne ofera prilejul sa aruncam o privire asupra acestui domeniu, relativ nou in peisajul judiciar din tara noastra si sa evidentiem cateva din cauzele colapsului in care se afla. Promovat cu surle si trambite la nivel guvernamental sistemul a pornit, inca de la inceput, pe o cale total gresita si a evoluat implacabil spre situatia actuala, practic fara iesire. Toti guvernantii de dupa anul 2000, anul debutului oficial al serviciilor de probatiune, inclusiv cei de astazi care se confrunta cu aceasta greva nu au inteles ce inseamna probatiune si ce presupune aceasta activitate. Au lansat publicdiverse sloganuri propagandistice, s-au laudat la Consiliul Europei, au bifat inca o problema de integrare europeana dar in realitate nu au folosit acest sistem decat pentru a oferi niste sinecuri unor protejati politici ori clienti de diferite nuante fara a se asigura minimum de resurse umane necesare desfasurarii in conditii normale a acestei activitati.
   
  Pentru a nu va plictisi cu tot felul de consideratii generale va prezentam pe scurt cateva repere relative la aceasta problema.

  Puțină lume stie că Probațiunea s-a nascut la Arad. 

  In anul 1996, un englez pe nume Graham Giles s-a prezentat la Penitenciarul Arad, recomandat de un fost coleg din Administratia Nationala a Penitenciarelor, actualmente conferentiar universitar in Bucuresti – Gheorghe Florian. Englezul, cu experienta in serviciul de probatiune din Exeter – Marea Britanie incercase sa implementeze acest concept la Penitenciarul Gherla, jud. Cluj, unde nu a avut succes. La vremea respectiva eram deja familiarizat cu sistemele de probatiune din Franta si alte tari europene, inclusiv din USA unde efectuasem deja vizite de documentare sau participasem la seminarii pe aceasta tema.

  In perioada 1996-1998, cu acordul Ministerului Justitiei, condus la acea vreme de o personalitate marcanta a lumii politice romanesti (prof.univ. Valeriu Stoica) si intelegerea magistratilor din Arad, s-a derulat un program pilot denumit „Aplicarea experimentala a unor elemente de probatiune din sistemul European”. Proiectul s-a derulat in conditiile legislatiei din acea vreme prin folosirea unor facilitat procedural existente. Se efectuau anchete sociale si evaluari pentru minori (prevazute de lege) si pentru tinerii in varsta de 18-21 ani (numai la solicitarea instantelor) prin care se ofereau elementele necesare unei juste individualizari judiciare a pedepselor. Finantarea proiectului a fost asiguarata de Fondul Know How al Marii Britanii. Au fost angrenati 24 de lucratori din care 12 angajati ai Penitenciarului Arad, toti au fost atenti selectionati si au urmat un curs de pregatire de nivel post-universitar organizat in colaborare cu Facultatea de Asistenta Sociala a Universitatii de Vest Timisoara.

  La finalul programului, in 1998, partea engleza incurajata de modul exemplar in care s-au desfasurat toate activitatile specifice a decis finantarea extinderii experimentului la inca sapte centre pe durata anilor 1998-2000.

  Modelul englez, care a stat la baza proiectului cuprindea servicii de probatiune organizate autonom care colaborau cu penitenciarele. In Romania proiectul a fost sustinut efectiv de Penitenciarul Arad si celelalte unitati din subordinea ANP, tribunalele fiind beneficiari ai serviciului.

  Cu ocazia unei vizite efectuate in Franta in anul 1999 colegii francezi mi-au prezentat pe larg o noua lege adoptata de ei (Decretul nr.99-236/13.04.1999 care modifica Cod de Procedura Penala), prin care au creat Servicii Penitenciare de Insertie si Probatiune (SPIP) prin fuzionarea vechilor Comitete de Probatiune si Asistenta a Liberatilor (CPAL) cu serviciile socio-educative din penitenciare. Prin aceasta solutie, experimentata in Franta timp de trei ani, s-au eliminat unele paralelisme existente intre cele doua servicii si s-a obtinut un serviciu puternic, asigurandu-se o eficienta sporita indeosebi, in prevenirea si combaterea recidivei (la francezi aceasta problema este o prioritate nationala, in timp ce la noi nici macar nu este amintita). Aceeasi solutie a fost adoptata aproape concomitent si in Anglia.

  Desi am prezentat pe larg reprezentantilor centrelor experimentale de probatiune (reuniti la un seminar sub coordonarea partii engleze), aceasta noua experienta anglo-franceza si am insistat pe solutia adoptata de acestia cei cativa functionari din Ministerul Justitiei care coordonau proiectul in faza sa largita nici nu au vrut sa auda; ei visau deja la functii bine platite in viitoarea Directie Generala din Ministerul Justitiei, fara sa ia in calcul conditiile si mai ales problemele cu care urmau sa se confrunte serviciile locale.

  Astfel prin OG 92/2000, aprobata si completata prin Legea 129/2002 s-a reglementat organizarea si functionarea serviciilor de probatiune, care se pastreaza in linii generale si in Legea din 2013 (se inlocuieste sintagma “servicii” cu cea de “sistem”). Potrivit acestor reglementari activitatea de probatiune este coordonata de catre Directia de Probatiune din cadrul Ministeruluri Justitiei si se deruleaza de catre serviciile de probatiune ori alte structuri teritoriale care functioneaza in fiecare municipiu resedinta de judet si in Municiupiul Bucuresti. In anul 2000 aceste servicii au fost plasate pe langa tribunale.

  In momentul aparitiei OG 92/2000 Directia constituita in Ministerul Justitiei dispunea de numai trei posturi iar in teritoriu s-au infiintat circa 200 de posturi (4-5 lucratori pentru fiecare judet). Spre exemplu la Arad serviciul care a functionat in timpul experimentului a fost practic decapitat – au ramas 5 lucratori din 24.

  Servciile create in 2000 se ocupau in principal de supravegherea persoanelor supuse unor masuri neprivative de libertate fara a fi luati in calcul condamnatii liberati conditionat (in tarile europene acestia aveau prioritate pentru serviciile de probatiune), care erau practic abandonati si ingrosau randul recidivistilor. Dupa intrarea in viogoare a noii legislatii (februarie 2014) competenta acestor servicii a fost extinsa si asupra condamnatilor liberati conditionat, al caror rest de executat, pana la expirarea duratei pedepselor este mai mare de doi ani (o mica parte din totalul liberatilor conditionat). 

  Desi in prezent numarul consilierilor de probatiune a crescut pana la circa 350, la nivel national sunt peste 53 000 de persoane care fac obiectul supravegherii, 

  o cifra ametitoare care face imposibila orice incercare de rezolvare a situatiei (rezulta un consilier la 151 persoane).In realitate cifta lucratorilr este de numai cca 200,o buna parte din angajatiparasindsistemul.Asa s-a ajuns ca la Arad ,patru consilieri de probatiune sa aiba in evidenta 1109 persoane(272 persoane/consilier(comunicatul serviciului de probatiune Arad condos de Dalina Groza una din supravietuitoarele experimentului din Solutia unificarii serviciilor de probatiune cu serviciile socio-educative din penitenciare, dupa modelul franco-englez este in opinia mea singura varianta fezabila, care ar putea debloca situatia si ar permite repornirea sistemului, cu conditia alocarii unor resurse suplimentare la un nivel rezonabil. 

  Mentionez ca ANP dispune de 1042 de posturi de specialitate (psihologi, asistenti sociali, educatori) poseda o directie care coordoneaza activitatea si mai multe servicii, iar in unitati lucreaza in medie 20-25 angajati. Prin unificarea celor doua structuri se obtine un organism care inglobeaza 1600 specialisti si care au la dispozitie o infrstructura mult mai generoasa decat cea pe care o poseda in prezent (spatii de lucru, mijloace de transport, echipamente diverse).

  O comparatie cu sistemul francez ne poate oferi argumente solide pentru a sustine aceasta idee. La nivelul anului 2015 Franta dispunea de 4538 consilieri de probatiune repartizati in 103 servicii care monitorizau 172000 persoane in mediu deschis (fara privare de libertate) si 77000 persoane in penitenciar, o medie 53 persoane/consilier. Prin fuziunea celor doua servicii din Romania cei 1600 de lucratori ai viitorului “sistem” (cum este denumit pompos in noua lege), vor monitoriza 53000 persoane in libertate si circa 35000 persoane in penitenciar, o medie de 55 persoane/consilier, comparabila cu media din Franta. Din pacate comparatia d-nei Dalina Groza intre numarul consilierilor si totalul lucratorilor din ANP nu poate fi luata in considerare din motive lesne de inteles. Nu se poate face un raport intre cele doua cifre intrucat continutul activitatilor este total diferit. Dealtfel in Franta ANP dispune de 31997 lucratori (agenti, personal de directie, personal administrativ, tehnic) si de 4538 lucratori de insertie si probatiune care, dupa cum am precizat se ocupa de ambele categorii de persoane.

  Printr-o mai buna organizare a activitatii ANP (reducerea birocratiei si optimizarea procedurilor), consider ca circa 25 % din actualul personal al serviciilor socio-educative ar putea primi atributiuni pe linia probatiunii. Daca avem in vedere si o suplimetare rezonabila de posturi, incadrate cu adevarati specialisti, competenti si dornici de performanta, motivati si daruiti acestui gen de activitati putem spera in salvarea acestui sistem si evita compromiterea unei idei europene, care din cauza imposturii si carierismului unor personaje, risca sa fie compromisa definitiv.

  Evoluțiile din ultimii ani in acest domeniu nu sunt deloc incurajatoare! 

  Inca din anul 2012 Ministerul Justitiei a aprobat un memorandum ce prevedea angajarea in trepte a circa 1000 consilieri de probatiune. Schimbarile succesive de guvernare l-au facut uitat. Erorile acumulate de-a lungul anilor, antiselectia personalului, indeosebi a celui de conducere, clientelismul politic, nepotismul, dezinteresul si marginalizarea problematicii acestui sistem au condus la starea de lucruri actuala pe cale sa devina exploziva. In ultimii 25 de ani s-au adoptat circa 500 programe nationale multianuale pe cele mai diverse paliere ale societatii, mai mult sau mai putin strategice, dar s-a neglijat complet problematica specifica sistemului penitenciar si de probatiune.

  Romania continua sa suporte tot mai multe condamnari la CEDO pentru nerespectarea unor exigente in aceasta materie, soldate cu sute de mii de euro despagubiri platite de la buget. A sosit momentul sa punem capat acestei stari de lucru, iar guvernul actual, mai putin tributar politicului are sanse reale sa promoveze o schimbare de paradigma si in acest domeniu, asa cum s-a angajat dealtfel in momentul investirii.

  Col.r Marin Bucur
  Special Arad, 10 februarie 2016, 8:44 AM
   http://specialarad.ro/sistemul-de-probatiune-din-romania-un-avorton-al-modelului-european-de-referinta-in-domeniu/
  -----------------------------------------------------------

  0 0


  Facebook a cazut! A picat Facebook. De ce nu merge Facebook? ===============================================

  Facebook a cazut din nou!
  , mulţi dintre utilizatorii din întreaga lume au constatat că nu mai pot posta nimic pe Facebook, problemele revenind...

  În timp ce majoritatea userilor s-au plâns că nu mai pot publica sau distribui informaţii şi fotografii, alţii nu s-au putut conecta deloc, scrie downdetector.com.

  Problemele au fost raportate, pe diverse site-uri, de mii de oameni, dar deocamdată oficialii Facebook nu au oferit o reacţie vis-a-vis de problemele pe care le întâmpină.

  Potrivit unui nou studiu realizat de firma Quintly, noile reacţii nu sunt foarte populare printre utilizatorii de Facebook, iar majoritatea continuă să folosească butonul Like pentru a-şi arăta aprecierea faţă de un anumit tip de conţinut.

  Potrivit unui studiu realizat de publicaţia The Information, rata de distribuire a conţinutului original în reţeaua Facebook era la jumătatea anului 2015 cu 21% mai redusă decât în aceeaşi perioadă a anului anterior, semnalând începerea unui posibil declin pentru reţeaua de socializare cu cel mai mare număr de utilizatori din lume.

  Alt studiu publicat de GlobalWebIndex arată că în primul trimestru din 2016 doar 33% dintre utilizatorii Facebook aveau mesajul de status la pagina de profil actualizat în ultima lună şi numai 37% au încărcat şi distribuit poze. Spre comparaţie, în anul anterior proporţia era de 44%, respectiv 37%.

  Între timp, Facebook a început să afişeze mesaje personalizate în News Feed, adaptate în funcţie de locaţie şi interesele utilizatorilor, gândite să motiveze participarea celor mai puţin activi. Printre încercări se numără şi colajele automate realizate pe baza pozelor recente şi postările de tip "On This Day", care readuc în prim plan evenimente petrecute în anii anteriori.

  Cea mai mare reţea de socializare online din lume, Facebook, va deveni cel mai mare cimitir virtual până în anul 2098, potrivit unui statistician, astfel, în anul respectiv, vor exista pe platformă mai multe conturi de oameni morţi decât vii, informează Go4it.

  "Facebook refuză să şteargă automat conturile persoanelor care au murit, iar acest lucru va însemna că utilizatorii vii vor fi mai puţini decât cei morţi până la sfârşitul secolului", spune Hachem Sadikki, doctorand la University of Massachusetts.

  În acest moment, când Facebook are confirmarea că un utilizator a murit, transformă contul acestuia într-un fel de memorial. Singura modalitate prin care poate fi şters un profil este prin obţinerea datelor de autentificare în acesta.
  Potrivit unei estimări a companiei Digital Beyond, peste 972.000 de utilizatori de Facebook vor muri în acest an doar în SUA, comparativ cu 385.968 în 2010 şi 580.000 în 2012.
  Anul trecut, Facebook a anunţat că utilizatorii pot desemna din timpul vieţii un "Legacy Contact" care să poată publica un ultim mesaj pe contul acestora, dacă li se întâmplă ceva neprevăzut. Acesta poate fi ales, din lista de prieteni, mergând la Settings/Security/Legacy Contact, scrie Go4it.

    Publicat: Miercuri, 18 Mai 2016 06:35 // Actualizat: Miercuri, 18 Mai 2016 08:26 // Sursa: romaniatv.net
   


  https://www.facebook.com/RomaniaMegalitica
   https://www.facebook.com/RomaniaMegalitica


   ???????????????????????? !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ??????????????????????
   ---------------------------------------------------------------------------------------------

  http://romaniamegalitica.blogspot.ro/
  ----------------------------------------------------------------------------------------------


  Detalii, Click here:
  ===========================
  facebook nu functioneaza

  Facebook a cazut! A picat Facebook. De ce nu merge Facebook?

  ==================================================

  0 0

   
  Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat duminică seara că pentru prima dată la alegerile parlamentare vor candida doar membri din organizațiile PSD din județe, afirmând că nu va fi impus niciun candidat din București.

   "Cred că va fi prima dată când nu voi trimite pe nimeni de la București în niciun județ. Vor fi numai candidați din județ, din organizația respectivă", a afirmat Liviu Dragnea, la Antena 3.

  Liderul PSD avertizează că nu va semna listele pentru alegerile parlamentare fără să discute despre fiecare candidat.

  Întrebat dacă va avea drept de veto asupra listelor de la alegerile parlamentare, Dragnea a răspuns: "E prin lege în România. Nu o să le semnez ca primarul. Și eu am curaj să spun asta, pentru că și eu am fost în administrația locală. Adică nu o să le semnez până nu discutăm despre fiecare în parte'.

  "Mizăm în principal pe conținutul și substanța programului de guvernare și pe modul cum vom reuși să comunicăm cu oamenii", a mai adăugat Liviu Dragnea.

  Președintele PSD a mai declarat că partidul din care face parte va susține după alegerile din toamnă un premier social-democrat.

  "Cu procentele de la locale, care s-ar putea să fie puțin mărite, vom da premierul. PSD va susține un premier de la PSD", a arătat Liviu Dragnea.

  Întrebat de ce procent are nevoie PSD la alegerile parlamentare pentru a forma Guvernul, Liviu Dragnea a răspuns: "PSD să câștige alegerile cu suficient de mult încât cu ALDE să formeze o majoritate".

  AGERPRES/(A-autor: Isabela Paulescu, editor: Mihai Simionescu)

  Sursa http://www.agerpres.ro/politica/2016/08/15/dragnea-pentru-prima-data-candidatii-pentru-parlament-vor-fi-doar-din-judete-10-33-07
  --------------------------------------------------------------------------------

  0 0


  SUA:Ministerul de Justiție anunță că va pune capăt utilizării închisorilor private pentru deținuții federali

  Ministerul de Justiție american a anunțat joi că va reduce și apoi va pune capăt utilizării închisorilor private pentru deținuții federali din cauza problemelor constante din aceste locuri, relatează AFP.

   Această măsură nu va afecta marea majoritate a celor peste două milioane de deținuți din Statele Unite, care sunt închiși în penitenciare publice sau private aflate sub controlul statelor și nu în închisori administrate de guvernul federal.

  Decizia are loc la o săptămână după publicarea unui raport oficial foarte critic care a concluzionat că închisorile private sunt scena multor violențe și a unor carențe de securitate, și oferă astfel mai puține șanse de reabilitare.

  Anunțul este o lovitură dură pentru cele trei companii private implicate — Corrections Corporation of America, GEO Group și Management and Training Corporation.

  "Închisorile private au jucat un rol important într-o perioadă dificilă, însă timpul a arătat că acestea nu reprezintă o alternativă la penitenciarele noastre", a scris Sally Yates, un important oficial al Ministerului de Justiție.

  În anii 1980 și 1990, Statele Unite ale Americii au adoptat o serie de legi de o severitate fără precedent în "războiul împotriva drogurilor", considerat o prioritate.

  Aceste legi, în prezent criticate de toată clasa politică, au făcut ca numărul deținuților să ajungă la un nivel record, cu peste 2,2 milioane de persoane ajunse în spatele gratiilor, între care și numeroși bolnavi mintal și delincvenți mărunți.

  Administrația Obama a afirmat că este o prioritate reducea populației carcerale, atât la nivelul statelor cât și la nivel federal.

  În 2013, circa 30.000 de deținuți federali se aflau în închisori private, dintr-un total de 220.000 de persoane. În 2015, numărul lor a scăzut la 22.600 dintr-un total de 190.000 de deținuți. Obiectivul fixat este de a se reduce numărul acestora, la 14.200 până la 1 mai 2017, a spus Sally Yates.

  AGERPRES/(AS — editor: Mihaela Moise, editor online: Anda Badea)

  Sursa: http://www.agerpres.ro/externe/2016/08/18/sua-ministerul-de-justitie-anunta-ca-va-pune-capat-utilizarii-inchisorilor-private-pentru-detinutii-federali-21-35-44
  --------------------------------------------------

  0 0  Sărbătorim 25 de ani de conectivitate: cum a început povestea World Wide Web
  A fost odată ca niciodată, cu mult timp în urmă, o vreme când mesajele erau trimise cu ajutorul unei practici rudimentare numită "scrisoare", când pisicile nu erau ţinta glumelor din lumea întreagă iar social media însemna să stai de vorbă cu prietenii la o ceaşcă de cafea. |n martie 1989, un om de ştiinţă ce lucra la Organizaţia Europeană pentru Cercetare Nucleară (CERN) lângă Geneva a propus ideea de a împărtăşi informaţiile experimentelor prin ceea ce el a numit "hypertext" - un limbaj de programare. Omul de ştiinţă, pe numele său Tim Berners-Lee, era pe cale să schimbe fundamental modul în care oamenii comunică, lucrează şi se joacă.

  Tim Berners-Lee a inventat world wide web în 1989, la aproape 20 de ani după ce prima conexiune fusese realizată în cadrul a ceea ce astăzi numim internet. La acea vreme, Berners-Lee era un inginer sofwtare în cadrul CERN, laboratorul de fizică de lângă Geneva. Cercetătorii din lumea întreagă erau nerăbdători să împărtăşească date şi rezultatele analizelor între ei, dar era extrem de dificil să facă asta. Berners-Lee a înţeles această problemă şi a văzut potenţialul neexploatat al milioanelor de calculatoare ce pot fi conectate între ele.
  Tim Berrners-Lee a trimis documentaţia pentru ceea ce avea să devină world wide web, la sfârşitul anului 1989, către managementul CERN. Această propunere specifica o serie de tehnologii care ar fi făcut noul sistem accesibil şi util întregii lumi. Propunerea sa nu a fost însă imediat acceptată; în octombrie 1990, el notase deja principalele trei aspecte fundamentale care reprezintă şi astăzi fundaţia world wide web-ului.

  Berners-Lee a scris de asemenea primul editor web şi browser ("WorldWide Web") şi primul server ("httpd"). Până la sfârşitul anului 1990, prima pagina web era funcţională. De-a lungul anului 1991, oameni din afara CERN s-au alăturat comunităţii web. Un moment extrem de important în evoluţia sa a venit în aprilie 1993, când CERN a anunţat că tehnologia va fi disponibilă, gratuit, pentru oricine vrea să o folosească.

  "Indiferent de calculatorul sau device-ul de pe care accesezi o informaţie, ea ar trebui să fie întotdeauna aceeaşi", spunea Tim Berners-Lee. "Fiecare persoană influenţează lumea, mai mult sau mai puţin, atunci când intră pe web".
  De atunci, world wide web a schimbat lumea. A devenit cel mai important mediu de comunicare cunoscut vreodată. Chiar dacă, în mod curent, doar 25% din populaţia lumii foloseste web-ul, acesta a schimbat modul în care învăţăm, cumpărăm, ne informăm, împărţim, colaborăm şi adresăm probleme variind de la ceea ce putem găti până la metode de a trata bolile.

  Tim Berners-Lee şi alţii au înţeles că pentru ca web-ul să îşi atingă adevăratul potenţial, tehnologiile ce stau la bază trebuie să devină standarde globale, implementate în acelaşi fel peste tot în lume. Prin urmare, în 1994 aceştia au fondat Consorţiul World Wide Web (W3C), ca un loc în care cei interesaţi să poata dezvolta specificaţii pentru a asigura funcţionalitatea corectă a web-ului şi să poată verifica, în mod constant, că reţeaua evoluează într-o manieră responsabilă.

  Astăzi, creatorul web consideră că mai este drum lung până se va atinge adevăratul potenţial al comunicărilor globale. "Web-ul, aşa cum l-am visat eu, nu este ceea ce avem acum la dispoziţie. Viitorul său e mult mai mare decât trecutul", spune Berners-Lee.

  Trebuie menţionat că world wide web şi internet sunt două lucruri diferite. Termenul de internet se referă la o reţea de calculatoare (adică infrastructura conexiunilor şi serverelor) care transportă date în jurul lumii. Termenul de web descrie una din aplicaţiile care folosesc aceasta reţea pentru a livra date în formatul paginilor web (site-urile pe care le cunoaştem cu toţii). Alte aplicaţii similare www sunt Skype sau tehnologia e-mail.

  Lucruri neştiute despre tehnologia care a schimbat lumea

  Expresia "surfing the web" i se atribuie lui Jean Armour Polly, care în 1992 a scris un ghid al web-ului. Căutând un titlu pentru articol, a văzut că mouse pad-ul său avea o poză cu un surfer pe un val. Ideea a venit aproape instantaneu, iar termenul de mai sus avea să devină una dintre cele mai importante expresii ale anilor '90.

  Mulţi dintre noi luăm tehnologia ca un bun dat, fără a ne întreba cum au început companiile despre care citim zi de zi. Cum totul are însă un început, vă prezentăm câteva dintre “primele” care au schimbat lumea în care trăim.

  Primul email a fost trimis de Ray Tomlinson în 1971. "Mesajul test mi l-am trimis mie şi nu conţinea nimic memorabil. Era probabil un şir de caractere de genul QWERTY", a declarat, ani mai târziu, Tomlinson. Primul domeniu înregistrat vreodată a fost symbolics.com, pe 15 martie 1985. Acum, domeniul funcţionează ca unul istoric. Prima pagină web din lume este cea creată de Tim Berners-Lee şi a devenit activă pe 6 august 1991. Ea conţine informaţii despre proiectul World Wide Web şi poate fi accesată şi astăzi. Prima poză încărcată vreodată pe reţea este a unui grup numit "Les Horribles Cernettes". Acesta era format din colege ale lui Berners-Lee din cadrul CERN. Primul mesaj instant AOL a fost trimis de Ted Leonsis soţiei sale pe 6 ianuarie 1993. Mesajul citea "nu te teme... sunt eu. Te iubesc şi mi-e dor de tine". Ulterior, Leonsis avea să devină vicepreşedintele AOL. Prima reclamă online îi aparţine lui Joe McCambley. Mesajul a apărut în octombrie 1994 pe HotWired.com şi promova şapte muzee de artă. Primul obiect vândul pe e-Bay (numit la acea perioadă AuctionWeb) a fost un indicator cu laser stricat, pentru 14,83 dolari. Cel care l-a cumpărat a declarat ulterior că are o vastă colecţie cu astfel de produse. Prima carte cumpărată pe Amazon, în 1995, a fost "Concepte fluide şi analogii creative: Modele computerizate ale mecanismelor fundamentale de gândire", scrisă de Douglas Hofstadter. Prima frază a fost rostita pe Skype în estoniană de către un membru al echipei de dezvoltare în aprilie 2003. Acesta a spus "Tere, sa kuuled mind?" (Bună, mă puteţi auzi?) Prima persoană de pe Facebook a fost chiar Mark Zuckerberg, creatorul reţelei de socializare. El a avut contul cu numărul patru, deoarece primele trei conturi fuseseră utilizate pentru teste. Primul videoclip de pe Youtube a fost postat de cofondatorul Jawed Karim. Clipul, încărcat pe 23 aprilie 2005, era filmat la grădina zoologică din San Diego. Primul mesaj de pe Twitter a fost scris pe 21 martie 2006 de cofondatorul Jack Dorsey. Mesajul era simplu: "Mă pregătesc să instalez Twitter".

  Sursa  http://www.businessmagazin.ro/analize/sarbatorim-25-de-ani-de-conectivitate-cum-a-inceput-povestea-world-wide-web-15600895
  --------------------------------------------------------------------------------

  0 0

   c

  Sursa: Facebook, Asociatia Vanatorilor de Munte

  In urma cu vreo 2 saptamani, reprezentantii Casei Regale au intrat pe poarta unitatii militare din Predeal. In respectiva unitate se gasesc militarii si cadrele Batalionului 21 Vanatori de Munte „General Leonard Mociulschi”.

  Din cate se pare, Casa Regala are o hotarare judecatoreasca si terenul plus constructiile unitatii… se spune ca le-ar apartine. Ma indoiesc ca acest lucru ar fi adevarat, chiar daca exista o hotarare judecatoreasca in acest sens; poate nu este irevocabila. Cei de la Casa Regala le-au spus Vanatorilor sa cumpere terenul si cladirile. Si daca nu le cumpara, oare ce se va intampla? O sa detaliez mai jos, dupa ce insir ce ar trebui facut dupa… mintea mea.

  Primul lucru, cu scuzele de rigoare, ar fi fugarirea acestor indivizi Al doilea, pripasit prin fata portii vreo 30 caini fara stapan, sa nu mai poata sa coboare reprezentantii astia din masini. Adica neluarea in seama a hotararii judecatoresti si alungarea proprietarilor, daca ne uitam asa, strict la lege. Real, Casa Regala nu are ce sa faca, sa fim seriosi. Vin cu Politia. Asa si? Ce fac, forteaza poarta unitatii militare, cine pe cine aresteaza? Nu pot sa imi imaginez ca toti din unitate se incoloneaza si parasesc unitatea Chiar nu inteleg de ce au fost primiti in unitate reprezentantii Casei Regale. Acolo este un obiectiv militar, nu Castelul Peles, nu vreo vila luata abuziv de comunisti.

  Sa revenim insa la acea hotarare judecatoreasca. Statul nu prea s-a implicat, ca nu a avut oameni seriosi, patrioti, profesionisti, in astfel de situatii ce implica retrocedarile catre Casa Regala. Este absolut corect, au luat comunistii o gramada de proprietati ale Casei Regale… Pai, atunci, da-le inapoi ce le-a fost luat, nu tot ce cer ei.

  Casa Regala a fost proprietar doar al Domeniilor Regale, nu si al Domeniilor Coroanei. Prin legea din 1884 s-a constituit Domeniul Coroanei, cu proprietati ale statului, pentru a se organiza buna functionare a curtii regale. Deci, acele proprietati au fost si au ramas ale statului, doar ca le folosea familia regala.

  d
  Sursa: Facebook, Asociatia Vanatorilor de Munte, 24.01.2016-Predeal

  In plus, ce a cerut Casa Regala la Predeal, zona unitatii vanatorilor de munte, in Valea Rasnoavei, nu se potriveste cu realitatea. Cei de la Casa Regala nu au niciun act in multe din cererile lor, ci se bazeaza pe un inventar facut de comunisti in anii 1948-1949. Ei au cerut ce au vazut ca scrie in acel act si asta au depus in instanta. Comunistii, pentru a justifica nationalizarea, furtul unor proprietati particulare, au trecut si ca unele dintre acestea apartineau familiei regale, desi nu era adevarat.

  Acest fapt reiese si din ce a cerut Casa Regala la Predeal. Amplasamentul unitatii militare nu a apartinut vreodata Casei Regale. In acel loc, prin anii 1890, Ministerul Instructiunii Publice a ridicat un sanatoriu scolar. Avariat in toamna anului 1916, in urma bataliei pentru Predeal, a fost recladit in anul 1922, la niste proportii mult mai mari. In acea cladire a functionat apoi Orfelinatul de Fete (tatii lor murisera in Primul Razboi Mondial) si Scoala Normala de Invatatoare.

   In timpul domniei lui Carol al II-lea, aici facea cursuri si aplicatii organizatia paramilitara Straja Tarii, o copie, probabil, dupa HitlerJugend (tineretul hitlerist), pentru ca si acesti cursanti il adulau pe rege, ca aceia pe Hitler. Cu toate acestea, cladirea principala si anexele au ramas ale Ministerului Instructiunii Publice.
  In anul 1940, dupa cutremur, aici a fost stramutat Colegiul Militar „Nicolae Filipescu” de la Manastirea Dealu, ce a functionat pana prin 1948-1949, cand au fost desfiintate toate colegiile si liceele militare din tara. In zilele noastre, veti afla o poveste nereala… chipurile Colegiul Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza este continuatorul celui din Valea Rasnoavei, ca i-a preluat istoria si alte de-astea. Nu-i adevarat! Sunt doua lucruri absolut distincte.

  Deci, au venit comunistii, au luat totul din Valea Rasnoavei, cladirile au fost folosite in alte scopuri. In anul 1964 este adus, din zona Botosaniului, actualul batalion de vanatori de munte si cantonat  in cladirile din Valea Rasnoavei.

  a
  Sursa: Facebook, Asociatia Vanatorilor de Munte

  Casa Regala nu are nicio legatura cu amplasamentul unitatii militare, dar, in baza unei hotarari judecatoresti, vedem ca are, ca a devenit proprietar. Cum a fost posibil? Pentru ca… suntem prosti, acesta este adevarul, nu tinem cu interesul general, suntem gata sa ne vindem pe un leu, si pe noi si pe altii, pentru ca nu mai vrem sa citim si doar ne complacem in a posta pe Facebook toate tampeniile, care doar ne ocupa timpul intr-un sens fara folos.

  Casa Regala a cerut sa i se retrocedeze cladirile Batalionului 4 vanatori de munte din Predeal. Credeti ca aveau vreo idee pe unde sunt cladirile acestea? Sau instanta? Sau statul roman? Absolut deloc. Toata lumea a inteles ca regele vrea unitatea militara. Si reprezentantii Casei Regale tot asta au inteles. Uite asa, actiunea a ajuns in instanta din cauza necunoasterii istoriei si a nepasarii in general.

  Ce era, cine a fost, unde a stat Batalionul 4 Vanatori de Munte din Predeal? In anul 1924, acest batalion, subordonat Diviziei din Sinaia, s-a mutat la Predeal in fostele cladiri ale functionarilor vamali. Aceste cladiri se aflau si se afla in… CENTRUL PREDEALULUI. Si nu la nu stiu cati kilometri departare prin Valea Rasnoavei. A venit Al Doilea Razboi Mondial, batalionul a plecat in Rusia si a fost nimicit in Crimeea, acoperind retragerea unor forte romano-germane. Nu a mai revenit nimeni la Predeal. Nici macar acele cladiri nu au apartinut Casei Regale…

  Comunistii au desfiintat, pentru mai bine de 15 ani, arma vanatori de munte, care se afla sub patronajul regilor Romaniei. Ceea ce nu inseamna ca erau ai regelui, ci ai tarii. Dupa cum nici Straja Tarii si Colegiul Militar din Valea Rasnoavei nu inseamna ca foloseau cladirile regelui, ca ar fi fost peste putinta de crezut acest lucru.

  Trebuia demonstrat in instanta ca aceasta cerere depusa de Casa Regala este neintemeiata, eronata. Statul putea sa caute in propriile arhive si sa vina cu documente, sa arate ca inventarul comunistilor este gresit, ca acele cladiri cerute nu apartin vanatorilor de munte actuali, ca nu este vorba de acelasi amplasament. Dar cine sa o faca?

  Acum ce sa mai faci… trebuie vazut daca mai exista vreo cale legala. Daca nu, asta este, politica fortei. Alungarea acestor „proprietari” si spus opiniei publice adevarul, ca astia cu Casa lor Regala nu se mai satura de bani si vor sa evacueze o unitate militara de elita a Armatei Romane. Daca regii in trecut aveau sub patronajul lor pe vanatorii de munte, astia, mai moderni, ii evacueaza.

  Cu o hotarare judecatoreasca in mana, tot nu e moral sa te duci la poarta unitatii sa le zici militarilor sa plateasca sau sa plece. Nu stiu, sper sa-i ia cineva de pe acolo, de gulere, sa-i zboare pe poarta afara, cand vor mai veni… „Duceti-va ba’ si plimbati-va cu vrajeala voastra regala cu tot!”

  Nu ai cum sa fii dat afara din cadrul Armatei pentru asta, pentru ca mergi in instanta daca ai curaj. Si oriunde, sustii ca astia erau niste civili insistenti, care faceau poze, incalcau consemnul, si ti-ai facut datoria… Asa intri in istoria batalionului, apari pe prima pagina a ziarelor ca te-ai opus pe teren, apar titluri de genul „Reprezentantii Casei Regale fugariti de Vanatorii de Munte…” …in timp ce aia de la Bucuresti au pierdut unitatea din birouri. Daca ai doua maini, doua picioare si provii din randurile vanatorilor de munte, nu mori de foame ca civil, se poate trai si fara a executa ordine

  b
  Sursa: Facebook, Asociatia Vanatorilor de Munte

  Este clar ca se intampla ceva pe la Casa Regala, ca si cum un grup de interese a acaparat puterea… principele Nicolae este dezmostenit, regele Mihai ba a murit, ba nu a murit, jurnalisti si oameni apropiati familiei regale incep sa spuna ca se intampla nu stiu ce, ca nu mai ia decizii regele… asa ca, de ce sa cedezi unitatea intr-un astfel de context?

  Statul nu e capabil sa execute pe cei condamnati ca au furat milioane de euro, in sensul de a le lua averile si a recupera prejudiciile… doar nu o sa mobilizeze nu stiu cate forte sa evacueze o unitate militara Ar trebui sa se faca orice pentru a se evita aplicarea acelei hotarari, si… Casa Regala sa vedem ce decizie va lua. O sa actioneze statul la CEDO? Macar exista prima sansa reala sa se demonstreze ca nu a apartinut Casei Regale acel amplasament din Valea Rasnoavei…

  Suntem chiar de rasul lumii daca o mana de oameni reusesc sa evacueze ditamai unitatea militara!

  Sursa  https://buceginatura2000.wordpress.com/2016/01/28/casa-regala-vrea-unitatea-vanatorilor-de-munte-din-predeal-din-predeal/
  ------------------------------------------------------------------------------

  0 0


  Marius Vulpe (ANP): 
  Supraaglomerarea este principala problemă a sistemului penitenciar

  Supraaglomerarea a rămas principala problemă a sistemului penitenciar din România, a afirmat joi directorul Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), Marius Vulpe.

   "Așa cum știm cu toții, cifrele o spun și recunoaștem, nimeni nu ascunde, supraaglomerarea este principala problemă a sistemului penitenciar, și nu de azi, de ieri, ci dintotdeauna", a spus Vulpe la o dezbatere cu privire la situația sistemului penitenciar.

  O altă problemă majoră a sistemului penitenciar o reprezintă, după cum a subliniat el, deficitul de personal.

  "Puteți urmări ce se întâmplă astăzi cu resursa umană din penitenciare, în condițiile în care avem o pierdere de o mie de angajați. (...) În condițiile în care pierd o mie de oameni, legal, prin demisii sau prin pensionare, se creează o problemă. Sigur, suntem într-un amplu proces de angajare a noi funcționari publici, dar care practic nu au experiență și procesul de integrare a lor și de formare va dura destul de mult, cel puțin șase luni", a precizat directorul ANP.

  Ministerul Justiției a organizat joi ultima dezbatere din seria întâlnirilor regionale care au avut ca obiectiv informarea și consultarea publicului cu privire la situația sistemului penitenciar din România. Discuțiile au avut ca scop identificarea de soluții pentru îmbunătățirea condițiilor de detenție și pentru reducerea în mod sustenabil a supraaglomerării din penitenciare.

  AGERPRES/(AS — autor: George Onea, editor: Andreea Rotaru, editor online: Irina Giurgiu)

  Sursa http://www.agerpres.ro/justitie/2016/09/08/marius-vulpe-anp-supraaglomerarea-este-principala-problema-a-sistemului-penitenciar-12-58-19
  ---------------------------------------------------------------------------------------

  0 0


  Angajaţii din penitenciare se pregătesc de proteste

  După revoltele deţinuţilor din această vară, iată acum a venit rândul angajaţilor din penitenciare să protesteze, nemulţumiţi de inechităţile salariale din sistem.

  Sindicatele din penitenciare ameninţă cu ample acţiuni de protest în această toamnă în încercarea de a forţa Guvernul să acorde angajaţilor din penitenciare suma compensatorie, care sa acopere inechitatile salariale raportat la celelalte structuri din sectorul de aparare, ordin publica si siguranta nationala.

  „Acumulăm un milion de ore suplimentare într-un an, cu nenumărate cazuri în care salariaţii depăşesc plafonul de 180 de ore peste care trebuie cerut acordul sindicatelor ori chiar plafonul maximal de 360 de ore. Avem salariaţi care în luna august totalizează deja 800 de ore suplimentare pe anul în curs! Din cele 1 milion de ore în plus, prestate de aproximativ 5000 de oameni, mai puţin de jumătate sunt compensate cu timp liber. Restul nu se pot plăti. Este interzis prin lege. Aşa cum nu se pot acorda nici zilele de concediu legale, restanţele pe anul trecut fiind departe de a se epuiza!

  Sistemul penitenciar nu are soluţii pentru a diminua munca în plus.

  Angajările din ultimul an sunt neutralizate de numărul uriaş de pensionari (peste 1.000 din anul în curs). Cei nou încadraţi din exterior au statut de debutanţi timp de un an de zile şi nu pot primi misiuni similare agenţilor cu experienţă. Numărul orelor suplimentare va creşte constant cu toate că un număr mare de posturi de pază a perimetrelor este asigurat cu deţinuţi! Şi asta se întâmplă de decenii cu toate ca cei care ne coordonează îndrăznesc să afirme că stăm bine pe linie de resurse şi de drepturi””, se arată într-un comunicat de presă al Sindicatului Danubius-Drobeta din cadrul Penitenciarului din Drobeta Turnu Severin.

  Sindicatul Danubius-Drobeta şi Sindicatul National al Lucrătorilor din Penitenciare, filiala Drobeta Turnu Severin anunţă că nu îşi mai dau acordul pentru depăşirea numărului de 180 de ore suplimentare anual, iar cei care vor ignora dezacordul vor răspunde public, disciplinar şi penal.

  Sindicaliştii au în plan şi pichetarea tuturor penitenciarelor, precum şi un miting cu 2000 de participanţi în faţa Ministerului Justiţiei.

  Citeste mai mult: adev.ro/odieun
  ------------------------------------------

  0 0
  Craciunul - Nasterea Domnului

  Cel dintai praznic imparatesc cu data fixa, in ordinea fireasca (cronologica) a vietii Mantuitorului, este Nasterea, numita in popor si Craciunul, la 25 decembrie, este sarbatoarea anuala a nasterii cu trup a Domnului nostru Iisus Hristos (vezi Luca II, .1-21). Pare a fi cea dintai sarbatoare specific crestina, dintre cele ale Mantuitorului, desi nu este tot atat de veche ca Pastile sau Rusaliile, a caror origine sta in legatura cu sarbatorile iudaice corespunzatoare.
  a) In mentalitatea crestina primitiva, mostenita de la lumea veche, accentul se punea pe ziua mortii si a invierii divinitatilor adorate, iar nu pe ziua nasterii lor. De aceea, cultul Mantuitorului in Biserica primara era concentrat mai tot in jurul mortii si al invierii Sale. Calendarele crestine pastreaza de asemenea in amintirea posteritatii, nu datele nasterii mucenicilor si ale Sfintilor, ci datele mortii lor. De aceea, Nasterea Domnului este considerata in general ca o sarbatoare de origine mai noua decat Pastile. Vechimea ei se poate urmari retrospectiv in documente pana pe la sfarsitul secolului III, cand - dupa o traditie consemnata de istoricul bizantin Nichifor Calist - pe timpul prigoanei lui Diocletian si Maximian, o mare multime de crestini au pierit arsi de vii intr-o biserica din Nicomidia, in care ei se adunasera sa praznuiasca ziua Nasterii Domnului.

  b) Desi sarbatorita in toata lumea crestina, totusi, la inceput era deosebire intre crestinii din Apus si cei din Rasarit, in ceea ce priveste data acestei sarbatori. Astfel, in Apus, cel putin de prin sec. III, Nasterea Domnului se serba, ca si azi, la 25 decembrie, potrivit unei vechi traditii, dupa care recensamantul lui Cezar August, in timpul caruia Sf. evanghelist Luca ne spune ca s-a intamplat Nasterea Domnului (Luca II, 1 ), a avut loc la 25 decembrie 754 ab Urbe condita (de la fundarea Romei). Dupa Sf. Ioan Gura de Aur, traditia aceasta este foarte veche la Roma si acolo, spune el, Nasterea Domnului s-ar fi serbat de la inceput la 25 decembrie. Cam acelasi lucru afirma, putin mai tarziu, si Fericitul Ieronim, intr-o cuvantare tinuta de el la Ierusalim, in ziua de 25 decembrie; convingerea ca in aceasta zi S-a nascut Hristos, spune el, este veche si universala.

  De asemenea, dupa Fericitul Augustin, consensul Bisericii fixeaza ziua nasterii Domnului in ziua a opta a calendelor lui ianuarie (25 decembrie). Dar ceea ce este sigur este ca in Rasarit, pana prin a doua jumatate a secolului IV, Nasterea Domnului era serbata in aceeasi zi cu Botezul Domnului, adica la 6 ianuarie; aceasta dubla sarbatoare era numita in general sarbatoarea Aratarii Domnului. Practica rasariteana se intemeia pe traditia ca Mantuitorul S-ar fi botezat in aceeasi zi in care S-a nascut, dupa cuvantul Evangheliei, care spune ca, atunci cand a venit la Iordan sa Se boteze, Mantuitorul avea ca la 30 ani (Luca III, 23).

  De fapt insa, atat in Orient cat si in Occident Nasterea Domnului a fost serbata de la inceput la aceeasi data, in legatura cu aceea a solstitiului de iarna, numai ca orientalii au fixat-o, dupa vechiul calcul egiptean, la 6 ianuarie, pe cand Apusul, in frunte cu Roma, a recalculat-o, fixand-o in functie de data exacta la care cadea atunci solstitiul, adica la 25 decembrie.

  Se considera ca sarbatoarea Nasterii s-a despartit pentru prima data de cea a Botezului, serbandu-se la 25 decembrie, in Biserica din Antiohia, in jurul anului 375, apoi la Constantinopol in anul 379, cand Sf. Grigorie de Nazianz a tinut cu acel prilej celebra predica festiva, care va servi mai tarziu ca izvor de inspiratie imnografului Cosma de Maiuma la compunerea canonuluf Nasterii ("Hristos Se naste, slaviti-L! Hristos din ceruri, intampinati-L !...").

  Peste cativa ani, se introducea data de 25 decembrie, pentru praznuirea Craciunului, si la Antiohia, dupa cum dovedeste Omilia la Nasterea Domnului, tinuta la Antiohia de Sf. loan Gura de Aur in 386, si amintita mai inainte. In Constitutiile Apostolice (V, 13), redactate spre sfarsitul, secolului IV, Nasterea Domnului e numarata ca cea dintai dintre sarbatori, recomandandu-se serbarea ei la 25 decembrie, iar in alt loc (cart. VIH, cap. 33) e amintita ca o sarbatoare deosebita de cea. a Epifaniei. Cu timpul, si anume prin prima jumatate a secolului V, ziua de 25 decembrie ca data a sarbatorii Nasterii a fost introdusa si in Biserica Alexandriei, apoi in cea a Ierusalimului, generalizandu-se astfel in crestinatatea rasariteana. Numai armenii serbeaza inca pana astazi Nasterea Domnului tot la 6 ianuarie (odata cu Botezul Domnului), ca in vechime.

  c) La fixarea zilei de 25 decembrie ca data a sarbatorii Nasterii Domnului, s-a avut in vedere probabil si faptul ca mai toate popoarele din antichitate aveau unele sarbatori solare care cadeau in jurul solstitiului de iarna (22 decembrie), sarbatori care erau impreunate cu orgii si. petreceri desantate si pe coare Craciunul crestin trebuia sa le inlocuiasca. Biserica a vrut sa contrapuna o sarbatoare crestina mai ales cultului lui Mitra, zeul soarelui, cult de origine orientala, care prin sec. III facea o serioasa concurenta crestinismului, indeosebi in randurile armatei romane, si a carui sarbatoare centrala cadea in jurul solstitiului de iarna (22-23 decembrie), ea fiind privita ca zi de nastere a zeului Soare, invingator in lupta contra frigului si a intunericului, si Ziua de nastere a Soarelui nebiruit, pentru ca de aici inainte zilele incep sa creasca, iar noptile sa scada. Opinia generala a liturgistilor si istoricilor apuseni este ca ziua de nastere a zeului Mitra (sarbatoare introdusa la Roma de imparatul Aurelian la 274) ar fi fost astfel inlocuita cu ziua de nastere a Mantuitorului care fusese numit de prooroci "Soarele Dreptatii" (Maleahi IV, 2) si "Rasaritul cel de sus" (comp. Zaharia VI, 12 ; Luca I, 78, 79 si Troparul Nasterii Domnului) si pe Care batranul Simeon il numise "Lumina spre descoperirea neamurilor" (Luca II. 32), iar apoi El insusi Se numise pe Sine "Lumina lumii" (Ioan IX, 5). Este insa posibil ca adevaratul raport cronologic dintre aceste doua sarbatori sa fie invers, adica va fi existat mai intai sarbatoarea crestina a Nasterii lui Iisus la 25 decembrie, iar introducerea de catre Aurelian a sarbatorii pagane a lui Mitra la 274 sa fi constituit o incercare neizbutita de a inlocui sarbatoarea crestina, mai veche.

  Tot in legatura cu fenomenele naturii erau si sarbatorile de iarna ale romanilor, ca Saturnaliile (sarbatoarea lui Saturn) si Juvenaliile (sarbatoarea tinerilor sau a copiilor), care cadeau cam in acelasi timp. De aceste sarbatori ale stramosilor nostri romani erau legate o multime de datini si obiceiuri vechi, pe care poporul nostru le pastreaza pana azi, dar le-a pus in legatura cu Nasterea Domnului si le-a imprumutat sens si caracter crestin, ca de exemplu: colindele, sorcova, plugusorul s.a., la care cu timpul s-au adaugat si altele, de origine si conceptie pur crestina, ca : Vicleiemul, Irozii, Steaua s.a., care fac din sarbatoarea Craciunului una dintre cele mai scumpe si mai populare sarbatori ale Ortodoxiei romanesti.

  Nu mai putin se poate sa fi contribuit la fixarea zilei de 25 decembrie ca data a Nasterii Domnului si o consideratie simbolica, in legatura cu cursul anului solar. Deoarece Sf. Ioan Botezatorul a spus: "Aceluia (adica lui Iisus) se cade sa creasca, iar mie sa ma micsorez" (Ioan III, 30), s-a asezat sarbatoarea Nasterii lui la 24 iunie (momentul solstitiului de vara, cand zilele incep sa descreasca), iar Nasterea Mantuitorului la 25 decembrie, adica dupa solstitiul de iarna, cand zilele incep sa se mareasca.

  d) Odata fixata la 25 decembrie, sarbatoarea Nasterii Domnului a atras dupa sine revizuirea si deplasarea sau fixarea datelor unui sir intreg de alte sarbatori, in general mai noi, care stau in dependenta cronologica de ea, si anume : Taierea-imprejur a Domnului, intampinarea Domnului, Bunavestire si Nasterea Sf. Ioan Botezatorul (vezi mai departe). Totodata, in legatura cu marele praznic, au luat nastere in calendarul rasaritean pomenirile unor sfinti mai importanti din Vechiul si din Noul Testament, grupate inainte si dupa data Nasterii Domnului (ca de ex: cele 2 duminici dinaintea Nasterii si cea de dupa Nastere), a caror vechime e atestata inca din sec. IV. Sarbatoarea Nasterii a devenit astfel al doilea punct cardinal al anului bisericesc, dupa Sfintele Pasti. Dupa cum data Pastilor guverneaza intreg ciclul sarbatorilor cu data variabila   (vezi   mai departe   la aceasta sarbatoare), tot asa Craciunul reglementeaza un ciclu important de sarbatori cu date fixe, presarate in tot cursul anului bisericesc.
  e)  In ceea ce priveste modul sarbatoririi, ziua Nasterii Domnului, fiind privita ca una dintre cele mai mari sarbatori crestine, era praznuita cu mare solemnitate. In ziua precedenta se ajuna  (obicei existent inca din sec. IV), se facea slujba in cadrul careia se botezau catehumenii, ca si la Pasti si la Rusalii, si se citeau Ceasurile mari sau imparatesti, numite asa pentru ca la Bizant luau parte la ele si imparatii, iar la noi domnitorii cu toata curtea lor. Tot in ajun, slujitorii Bisericii (preotii si cantaretii) umblau, ca si azi, cu icoana Nasterii pe la casele credinciosilor, pentru a le vesti maritul praznic de a doua zi. Cu timpul, s-a instituit si postul Craciunului, ca mijloc de pregatire sufleteasca pentru intampinarea sarbatorii. Ziua sarbatorii insasi era zi de repaus; pana si sclavii erau scutiti in aceasta zi de corvezile obisnuite. Erau oprite, prin legi civile, spectacolele si jocurile de teatru si cele din palestre si circuri. Era interzisa, de asemenea, plecarea genunchilor, atat in ziua Nasterii cat si in tot timpul pana in ajunul Bobotezei, regula pe care, in virtutea traditiei, o pastreaza pana astazi cartile noastre de slujba.

  Pr. Prof. Ene Braniste
   -------------------------------------------
   Colindăm din toată țara - Pentru tot românul... oriunde s-ar afla! (Official Video)NOU

  -----------------------------------------------------------------------------------

  0 0  Petrecere minunata!
  Revelion de vis! La multi ani!

  0 0  Vesti bune:

  Liviu Dragnea schimbă paradigma:
  'Nu trebuie să mai fim doar contributori, ci și beneficiari'

   ----------------------------------------------------------------

  Pe 1 ianuarie 2007, România adera la spațiul unic european. Asta a adus cu sine și avantaje, dar și dezavantaje pentru români și România. Însă, la 1 deceniu de la aderarea la Uniunea Europeană, Liviu Dragnea, președintele PSD și al Camerei Deputaților, vrea să schimbe paradigma.

   Dragnea vrea ca România să nu mai fie doar contributoare, ci și beneficiară a avantajelor UE.


  ”Integrarea României în Uniunea Europeană este una din cele mai mari realizări istorice ale poporului român. Au trecut zece ani de atunci. În tot acest timp, România a fost un membru devotat, respectuos și civilizat al clubului european, cu atât mai mult cu cât Europa a traversat o perioadă dificilă. Tradiția europeană a țării noastre și puterea noastră ca popor și-au spus cuvântul în asigurarea stabilității regionale și în adoptarea normelor europene. În Uniunea Europeană, românii au dovedit că sunt europeni.

   Parcursul european al României trebuie să continue. Însă, nu trebuie să mai fim doar contributori, ci și beneficiarii avantajelor de a fi stat european. Ceea ce s-a întâmplat în 2016 în niciun caz nu trebuie să se mai întâmple! Atragerea de fonduri europene va fi o prioritate a guvernării #PSD. Ca parte a marii familii europene, va trebui să profităm la maxim de drepturile noastre, pentru a relansa investițiile, pilonul esențial al creșterii economice sustenabile.


  În același timp, 2017 trebuie să fie un an al implicării energice în politica europeană și, implicit, al intensificării eforturilor pentru accederea, cu drepturi depline, în Spațiul Schengen.


  La mulți ani, România europeană!”, 
  e mesajul lui Liviu Dragnea.
  -------------------------------------------------------------------------
   


  0 0  Membrii Guvernului Sorin Grindeanu au depus, miercuri, jurământul de învestitură în fața președintelui Klaus Iohannis. 

  -----------------------------------------------------------------

  0 0


  Dezvăluiri video șocante – Cum vine moartea din aer. In atmosferă se pulverizează cu viruși: gripă aviară, SARS, gripă porcină, barium și alte metale grele . Clima este afectată, natura, vedeți cât de bolnavi sunt brazii la noi in țară , un alt motiv pentru care Schewighofer taie pădurile Românesti !!


  Un fost angajat guvernamental a dat publicității clipul cutremurător de mai jos, în care se vede clar cum avioanele sunt folosite pentru a pulveriza în atmosfera acele chemtrails.

  Atenție nu este vorba de exhaustia normala de la motoarele jet – aceste dâre dispar de pe cer in 30 sec – 1 min; in schimb acestea numite chemtrails rămân cu orele si chiar zilele, formând niște nori lunguieți, care provin din extinderea acestor dare lasate de avioane.

  Aceste chemtrails contin saruri de bariu, aluminiu care se banuieste ca sunt folosite la aplicatii militare in deflecția undelor radio si luminoase (ca un strat reflectorizant), iar in ele se introduc viruși, bacterii, microbi, fungi, diverși agenți biologici care sunt testați pe populație, etc..

  Dâra ce se formează, este de fapt un polimer care se transforma într-o plasa fina care se întărește in contactul cu aerul si astfel el rămâne plutind in atmosfera, la mare înălțime, acolo unde este nevoie de aceste particule reflectorizante.

  Va rog sa priviți filmul si vedeți aceasta activitate criminala si secreta a guvernelor lumii, cum ne îmbolnăvesc ei pe noi. Astfel au aruncat ei in lume gripa aviara, SARS, gripa porcina, etc.

  Mare atentie!!!! Aici este vorba de meteorologii germani care au descoperit aceste chemtrails-dare pe cer, care fiind radio reflectorizante le-au produs anomalii la instalațiile radar ce se bazează pe unde radio (asa le-au si descoperit). Astfel ca Asociatia Meteorologilor a dat în judecata departamentul armatei germane pentru a se cere dezvăluiri oficiale asupra acestui program secret.
  loading…

  În ultimii ani, clinicile medicale şi sălile de urgenţă ale spitalelor sunt mereu înţesate, de multe ori umplute la dublul capacităţii lor, de oameni suferind de boli al căror nume până acum câţiva ani nici nu exista. De ani de zile există bănuiala că starea proastă a sănătăţii oamenilor, simptomele noi, maladiile nou apărute, greu de explicat de lumea medicală, ar avea drept cauză dârele anormale pe care din ce în ce mai multe avioane în zbor le lasă în urma lor. Autorităţile, însă, nu par să se îngrijească de un astfel de detaliu … care pare banal!

  La început, doar extrem de puţine avioane lăsau în urma lor astfel de dâre. Astăzi, au devenit extrem de numeroase, brăzdând cerul în cruciş, în paralel şi chiar în formă de „S“ sau de cercuri. Privim pe furiş cerul şi atunci când zărim aceste dâre, ni se pare normal ca un avion care trece să lase în spatele lui urme care se întind de la un capăt la altul al orizontului. Ele se lărgesc continuu, amestecându-se cu alte dâre, ajungând să formeze un adevărat nor, care acoperă cerul ore în şir.

  Sursa: http://www.stiri-extreme.ro/?p=12217#
  -------------------------------------------------------------

  0 0

  Legea privind Statutul rezerviştilor voluntari a intrat în vigoare la 01 ianuarie 2017, normele de aplicare a legii urmând să fie emise în termen de cel mult 90 de zile, după care Ministerul Apărării Naţionale (MApN) va încheia contracte cu aproximativ 2.900 de rezervişti voluntari.
   
  Normele metodologice de aplicare a Legii privind Statutul rezerviştilor voluntari sunt în curs de finalizare şi vor intra in vigoare în primul trimestru din anul 2017, MApN urmând să încheie contracte cu aproximativ 2.900 de rezervişti voluntari, din care circa 2.300 de soldaţi şi gradaţi, 400 de subofiţeri şi maiştri militari şi 200 de ofiţeri.

  MApN anunţă că în acest moment nu se pune problema reluării stagiului militar obligatoriu şi că voluntarii rezervişti urmează să primească, pe toată perioada în care vor beneficia de acest statut, 10 la sută din salariul de bază.

  "Este vorba în esenţă despre un sistem care presupune o pregătire cu formare iniţială de trei, patru luni, o introducere în materie, asta în funcţie de cei care răspund acestei posibilităţi, respectiv dacă au sau nu au background pentru armată. După aceasta ar urma stagii periodice de o durată mult mai scurtă, de o săptămână, două săptămâni de reîmprospătare a cunoştinţelor şi menţinere a nivelului de instrucţie cu scoatere din producţie şi respectiv plata în toată această perioadă a unui procent, probabil 10 la sută din salariul pe care aceşti rezervişti voluntari îl au. (...) Ne uităm în 2017, într-o primă etapă, la un număr de aproximativ 2.900, după care va trebui să vedem care sunt nevoile de completare a rezervei noastre şi care este reacţia publicului. Reacţia de principiu pe care am înregistrat-o până acum este foarte bună. Nu cred că există susţinere în acest moment pentru reluarea stagiului militar obligatoriu şi nu cred că se pune problema", a declarat ministrul Apărării, Mihnea Motoc.
   
  Orientarea se face către tineri care nu au formaţie militară anterioară dar care sunt trecuţi printr-un sistem de formare menit să le ofere cunoştinţele necesare pentru a fi apţi să utilizeze tehnica militară prezentă.
   
  Articolul 5 din Legea 270/2015 cu privire la Statutul rezerviştilor voluntari prevede că aceştia vor fi declaraţi în continuare în sistemul public de pensii, de asigurări sociale de sănătate şi în sistenul asigurărilor de şomaj pentru perioadele în care participă la instruire şi în misiuni şi vor beneficia de drepturi salariale prevăzute pentru personalul militar activ, prime de fidelitate, măsuri de protecţie socială, asistenţă medicală, recuperare după participarea la misiuni, drepturi de echipare şi de hrană, pensii şi despăgubiri în caz de invaliditate, cursuri gratuite şi decontarea deplasărilor în afara garnizoanei de reşedinţă pe timpul chemării de către unităţile militare.

  Totodată, rezerviştii voluntari vor beneficia de asistenţă familială acordată de autorităţile militare şi civile.

  Pentru a putea fi recrutaţi, rezerviştii voluntari trebui să nu fi fost condamnaţi penal printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă, să nu facă parte din organizaţii interzise de legislaţia română, să nu aparţină unor culte care contravin normelor de păstrare a ordinii publice sau care încalcă bunele moravuri, să cunoască limba română şi să aibă vârsta cuprinsă între 18 şi 55 de ani.


  După semnarea contractului, pe durata programului de instruire iniţială, participanţii au aceleaşi drepturi şi îndatoriri cu ale soldaţilor profesionişti în activitate. Cei care au îndeplinit serviciul militar activ nu parcurg programul de instruire iniţială. La finalul perioadei de pregătire, participanţii depun jurământul militar.

  Potrivit articolului 19 din Legea 270/2015, primul contract se încheie, în condiţiile prevăzute de lege, pe o perioadă de patru ani, iar următoarele pe o perioadă de maximum trei ani, având în vedere încadrarea în clasele de evidenţă ca rezervist stabilite de lege.

  La încetarea contractului, rezerviştii voluntari sunt trecuţi în poziţia de rezervist, în rezerva de mobilizare, în condiţiile legii.

  Începând cu data de 01 ianuarie 2017, ministrul Apărării Naţionale este abilitat să emită norme metodologice de aplicare a Legii în termen de 90 de zile, după care se va putea proceda la recrutarea rezerviştilor voluntari.

  Sursa:  http://www.mediafax.ro/social/legea-statutului-rezervistilor-voluntari-a-intrat-in-vigoare-recrutarile-incep-in-maximum-3-luni-16052690

  0 0  Cum se calculează noile pensii:

   Stabiliti impozitul pe venit si CASS datorate de un pensionar care obtine un venit lunar brut din pensii de 2.300 lei si calculati venitul net cuvenit acestuia.

  Inainte de 1 februarie 2017 (de exemplu, ianuarie 2017):
  CASS = (2.300 lei - 918 lei) x 5,5% = 76 lei
  Impozit pe venit = (2.300 lei - 1.100 lei - 76 lei) x 16% = 180 lei
  Venit net din pensii = 2.300 lei - 76 lei - 180 lei = 2.044 lei

  Dupa 1 februarie 2017:
  CASS = 0 lei
  Impozit pe venit = (2.300 lei - 2.000 lei) x 16% = 48 lei
  Venit net din pensii = 2.300 lei - 48 lei = 2.252 lei

  ----------------------------------------------

  0 0


  Un asteroid de 14 metri, descoperit cu trei zile în urmă, trece chiar acum pe lângă Pământ

  Un asteroid pe care astronomii l-au descoperit cu doar trei zile în urmă va trece printre Pământ și lună în seara zilei de miercuri, după ora Europei și a Asiei, respectiv joi, după ora celor două Americi.

  Numele pe care oamenii de știință l-au dat asteroidului este 2017 BX. Bucata de piatră măsoară între 4 și 14 metri, potrivit estimărilor făcute de astronomi.

  Este al doilea caz în ultimele trei săptămâni în care un asteroid relativ mic se strecoară între Terra și satelitul său natural. Viteza de deplasare a asteroidului este de 7,4 km pe secundă.

   
  Sursa: ...scrie pe net... /  2017 BX

  NOTA: Apoi...sa-mi ziceți si mie... cum fu...! / că eu.../ mă culcai o țîră... !
  ----------------------------------------------------------- 

  0 0


  SFÂRȘITIUl LUMII, varianta 2017
  ---------------------------------------------------
  Un asteroid amenință Pământul, acesta urmând să lovească planeta noastră în februarie.

  Descoperit  la sfârșitul anului 2016, asteroidul 2016WF9 se apropie de Terra, a anunță cotidianul britanic Daily Mail care  citează o teorie conspiraționistă.

  Diametrul obiectului s-ar ridica la circa un kilometru, iar potrivit unui expert autoproclamat, citat de Daily Mail, obiectul ar proveni din sistemul Nibiru, o planeta care, ipotetic, aparține Sistemului Solar, dar a cărui existență nu a fost înca dovedită.
  Ciornirea ar putea avea loc pe 16 februarieși va provoca un mega-tsunami, fapt ce va duce la Sfarsitul Lumii.


   Circula pe net: asteroidul 2016WF9
  ---------------------------------------------

  0 0


  ITALIA: Familia Manzo din Sicilia
  Valoarea alimentelor consumate într-o săptămână: 214.36€ sau 260.11$
  ITALIA: Familia Manzo din Sicilia
  -----------------------------------------------
  Fotograful american Peter Menzel si jurnalista Faith D’Aluisio au calatorit prin toata lumea documentand cel mai de baza comportament uman: ce mancam. Proiectul lor, „Hungry Planet” (Planeta Flamanda), prezinta alimentele consumate de catre o familie normala, si costul lor. Cei doi si-au publicat cartea „Hungry Planet: What the World Eats” in 2005, prezentand alimentele tipice din 24 de tari.

  -----------------------------------------------

  GERMANIA: Familia Melander din Bargteheide

  GERMANIA: Familia Melander din Bargteheide
  Valoarea alimentelor consumate într-o săptămână: 375.39€ sau 500.07$


  STATELE UNITE: Familia Revis din Carolina de Nord

  STATELE UNITE: Familia Revis din Carolina de Nord (Sperăm totuşi că cele mai multe familii americane consumă mai multe fructe şi legume prospete şi mai puţine produse tip fast-food decât această familie)
  Valoarea alimentelor consumate într-o săptămână: 341.98$ (sperăm totuşi că cele mai multe familii americane consumă mai multe fructe şi legume prospete şi mai puţine produse tip fast-food decât această familie)  MEXIC: Familia Casales din Cuernavaca

  MEXIC: Familia Casales din Cuernavaca
  Valoarea alimentelor consumate într-o săptămână: 1,862.78 Pesos sau 189.09$


  POLONIA: Familia Sobczynscy din Konstancin-Jeziorna

  POLONIA: Familia Sobczynscy din Konstancin-Jeziorna
  Valoarea alimentelor consumate într-o săptămână: 582.48 Zloţi sau 151.27$


  EGIPT: Familia Ahmed din Cairo

  EGIPT: Familia Ahmed din Cairo
  Valoarea alimentelor consumate într-o săptămână: 387.85 Lire egiptene sau 68.53$


  ECUADOR: Familia Ayme din Tingo

  ECUADOR: Familia Ayme din Tingo
  Valoarea alimentelor consumate într-o săptămână: 31.55$


  BHUTAN: Familia Namgay din Shingkhey Village

  BHUTAN: Familia Namgay din Shingkhey Village
  Valoarea alimentelor consumate într-o săptămână: 224.93 Ngultrum sau 5.03$


  CIAD: Famillia Aboubakar din Breidjing Camp

  CIAD: Famillia Aboubakar din Breidjing Camp
  Valoarea alimentelor consumate într-o săptămână: 685 Franci CFA sau 1.23$
   
   
  Sursa: http://www.trezirealarealitate.ro/2017/01/cosul-saptamanal-si-valoarea-alimentelor-consumate-intr-o-saptamana-in-mai-multe-locuri-de-pe-glob-foto/
  -------------------------------------------------------------------------

  0 0

  Penelistii nu se incaiera in prezent doar pe functii de conducere, ci si bani. Pe banii avansati de ei in campania electorala si de la care ar putea sa-si ia acum adio, mai exact.
  ------------------------------------------

  Combinatia cu Felix Tataru i-a adus pe liberali in situatia de a fi si batuti, si cu banii luati
  ----------------------------------------
  Pentru ”reusita” de a ajunge un partid vai mama lui, de doar 20%, liberalii i-au platit o caruta de bani celebrului Felix Tataru. Respectiv 327.000 de euro– contravaloarea productiei audio, video, digitala si pentru retelele sociale folosite de PNL in campania de la parlamentarele din 2016, plus comisionul agentiei GMP Group conduse de Tataru. Ca liberalii au obtinut praful de pe toba contra gramezii de euroi nu mai conteaza, important este ca suma a fost platita cu banii stransi din donatii, cotizatii si imprumuturi acordate partidului de catre candidati PNL pusi pe locuri eligibile (exemple concrete: Vasile Varga – un imprumut de 45.000 de lei, Catalin Predoiu – 36.000 lei, Ovidiu Raetchi, Mircea Cazan, Mara Calista si Cezar Preda – fiecare cate 63.000 lei etc).
   

  Imprumuturi care urmau sa fie returnate dupa ce AEP deconta partidului, conform legii, sumele cheltuite in campanie. Problemele au aparut dupa ce Tataru si-a luat banii si a plecat fluierand cu basca pe-o ureche, incantat probabil de treaba facuta, iar liberalii au ramas sa depuna documentele justificative la AEP. Misiune ratata cu brio de Gheorghe Falca (fostul sef de campanie al PNL), Ilie Bolojan (secretar general al partidului pana dupa alegeri) si mandatarul financiar al PNL pentru parlamentare, din moment ce s-a descoperit ca firma lui Tataru nu are documente justificative pentru facturile platite de filialele PNL, ci doar pentru acelea platite de la centru.

  Rezultatul: AEP cere PNL-ului noi documente clarificatoare, iar daca liberalii nu vor putea sa lamureasca, cu acte, lucrurile, risca sa nu li se deconteze banii cheltuiti in campanie. Sau altfel spus, liberalii vor ajunge ca intr-un banc celebru: si batuti si cu banii luati.
  -------------------------------------------------
  ”PNL este condus de o gasca de mafioti”
  -----------------------------------------------
  Cum un necaz nu vine singur niciodata, liberalii au fost acuzati in aceste zile de o veche colega a lor (Mariana Caju, membra a PNL din 1990 si fost presedinte interimar al CJ Brasov) ca se lasa condusi de ”o gasca de tip mafiot” echivalenta cu celebra Cosa Nostra.  O grupare ”de proasta calitate” care doar mimeaza lupta anticoruptie si care a tinut pumnii Ordonantei 13, doar-doar aceasta va putea scapa cu viata. N-a fost sa fie, Mariana Caju a demisionat iar liberalii ramasi sub steagul PNL (si neluati cu japca de DNA) se vor ciomagi in continuare pentru bani si functii, chiar si in cazul in care partidul va ajunge la 10%. De data aceasta pe mana proprie, fara ajutorul expertului Felix Tataru.
  ---------------------------------------------
  Sursa: http://www.national.ro/news/liberalii-si-mafiotii-lor-se-bat-pe-bani-572845.html/#ixzz4ZMBMavW4
  --------------------------------------------------------------------------

  0 0


  Dana Gîrbovan, șefa Judecătorilor din România,
  despre puterile sporite ale SRI pe zona justiției:

  „S-a perpetuat practica din perioada comunistă, când Securitatea făcea și urmărire penală”
  -----------------------------------------------------
  În Justiție există două feluri de corupție: mult mai periculoasă decât mita, „și mai puțin vizibilă”, este corupția puterii, consideră Dana Gîrbovan, președintele Uniunii Naționale a Judecătorilor din România (UNJR), făcând referire la situațiile în care un magistrat ajunge să se creadă „infailibil și mai presus de lege”.

  Într-un interviu exclusiv acordat Evenimentului zilei, judecătorul care a refuzat postul de ministru al Justiției vorbește și despre desele solicitări de declasificare a hotărârilor prin care serviciilor de informații, cu precădere SRI-ului, li s-au dat competențe în urmărirea penală, dar și despre cauzele care determină un judecător să nu soluționeze drept un dosar
  ------------------------------------------------
  - Ileana Ilie Ungureanu: De când cu controversata OUG 13, în spațiul public au circulat tot felul de speculații și dezinformări. Vor căuta politicienii cu probleme alte modalități prin care să scape de sancțiuni?
  ------------------------------------------
  - Dana Gîrbovan: Reacția populară a arătat că sancțiunea politică pentru actele Guvernului este una ce nu mai poate fi neglijată. Răspunderea politică este esențială în democrație și nu poate fi suplinită de cea juridică. „DNA să vină să vă ia!” este un slogan ce reflectă o greșită înțelegere a rolului justiției în societate, grevat pe o periculoasă tendință de mitizare a luptei împotriva corupției. Un stat democratic nu este administrat nici de procurori și nici de judecători, ci de către cei aleși, iar aceștia răspund politic în fața cetățenilor.

  - Credeți că se pregătește un nou atac la Justiție?
  -------------------------------------------
  - Dana Gîrbovan: Reacțiile dese și prompte ale CSM sunt dovada clară că am dezvoltat deja un sistem de apărare față de atacurile care vin din partea politicienilor. Cele mai periculoase atacuri la adresa justiției sunt însă cele care vin din zone mai puțin vizibile, cum ar fi influența încă neclarificată a serviciilor de informații în actul de justiție sau atacurile din interior, precum comportamentul abuziv al unor magistrați.

  - Înapoi la ordonanţa de marţi noaptea, stă în picioare explicația cum că nu s-a făcut altceva decât punerea în acord a unor decizii ale CCR?
  -----------------------------------------
  - Dana Gîrbovan: Problemele din Codul penal și Codul de procedură penală sunt rezultatul faptului că lucrurile nu s-au făcut suficient de așezat și bine gândit, cu o corectă punere în balanță a egalității de arme dintre acuzare și apărare, a respectării dreptului la apărare și a altor drepturi garantate de Constituție, fără de care nu poate exista o justiție democratică. Ceea ce este important de reținut este faptul că, în materie penală, este imperativ ca legea să fie imediat pusă în acord cu Constituția, conform deciziilor CCR.

  - Putem lua abuzul în serviciu ca exemplu concret?
  ---------------------------------------------
  - Dana Gîrbovan: Decizia CCR 405/2016 a modificat conținutul infracțiunii de abuz în serviciu, impunând o definiție mai restrânsă a acesteia. Dacă Guvernul/Parlamentul își îndeplinea obligația de a pune imediat Codul penal în acord cu Constituția, am fi fost în prezența unei legi penale mai favorabile, ceea ce însemna punerea în libertate a tuturor persoanelor condamnate pentru încălcarea altor acte decât legi sau ordonanțe. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, au intervenit instanțele – precum Curtea de Apel Alba – care au spus că abuzul în serviciu a fost parțial dezincriminat prin decizia CCR.

  - Această decizie a instanței a fost însă dur criticată de procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, care a susținut că este o eroare și o decizie singulară.
  ---------------------------------------------
  - Dana Gîrbovan: Dacă am urma argumentele procurorului șef DNA, trebuie să acceptăm să ținem închiși oameni condamnați pe partea din text declarată neconstituțională, tocmai pentru că legea nu a fost pusă în acord cu decizia CCR. Această inacțiune a statului, de a pune în acord Codul penal cu decizia CCR, are ca efect direct încălcarea dreptului la liberate a acestor cetățeni, drept pe care tot statul trebuie să îl garanteze.

  - Problema ordonanțelor de urgență este una veche...
  ----------------------------------------------
  - Dana Gîrbovan: Și pe care noi am semnalat-o constant. Și Guvernul Cioloș a dat ordonanțe de urgență care au produs efecte grave în justiție, fără să fi generat însă critici acerbe din partea presei. De exemplu, prin OUG 6/2016 s-a permis ca SRI să poată fi desemnat organ special de cercetare penală, lucru interzis expres după Revoluție, pentru a rupe SRI de activitatea abuzivă de cercetare penală a fostei Securități comuniste. Această ordonanță este și azi în vigoare.

  „Nu este acceptabilă implicarea serviciilor de informații în urmărirea penală”

  - Ce știți despre protocoalele dintre Parchetul General și DNA, pe de o parte, și serviciile de informații, pe de altă parte?
  -----------------------------------------------
  - Dana Gîrbovan: Aceste protocoale există, dar nu știm ce conțin. Asociațiile profesionale ale magistraților au solicitat în repetate rânduri desecretizarea lor, lucru care nu s-a întâmplat. Am cerut, de asemenea, de câteva ori președintelui Iohannis, înaintea ședințelor CSAT, să includă pe ordinea de zi declasificarea hotărârilor prin care serviciilor de informații, cu precădere SRI-ului, li s-au dat competențe în urmărirea penală. Nici până azi, după aproape doi ani de zile, subiectul nu a fost dezbătut de CSAT. Este important ca aceste protocoale să fie făcute publice, deoarece fiecare cetățean trebuie să știe exact conținutul lor pentru a cunoaște dacă și cât au influențat serviciile de informații activitatea de cercetare penală.
  - Legea trebuie să fie publică și accesibilă tuturor... nu e asta o caracteristică esențială a „statului de drept”? [...][...][...]
  -----------------------------------
  INTEGRAL,aici: http://m.evz.ro/dana-girbovan-sefa-judecatorilor-din
  ------------------------------------------------------------------------------------

  0 0


  Abuzuri psihice, fizice şi sexuale şi nereguli grave la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Caraş-Severin
  =========================
  Minori în pericol în centre sociale din România. În locul protecţiei şi a unei educaţii adecvate, instituţiile statului sunt părtaşe la abuzurile la care sunt supuşi copiii din centrele sociale. Vorbim despre abuzuri psihice, fizice şi sexuale. Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Caraş-Severin ştie de ani de zile ce se întâmplă în centrele din judeţ dar nu au făcut nimic. Faptele au fost descoperite de o comisie a Consiliului Judeţean.

  Centrele sociale din Reşiţa, Caransebeş, Oraviţa sau Zăgujeni s-ar fi transformat în adevărate case ale groazei. Tinerii consumau droguri şi erau abuzaţi verbal, fizic şi sexual.

  "Mă bătea până cădeam jos şi continua să mă bată cu picioarele".

  "Mi-a dat o palmă şi m-a proiectat cu capul în uşă".

  Un copil de 8 ani a fost trimis singur, la ora 3 noaptea, cu autobuzul din tabără, la Reşiţa şi nu l-a aşteptat nimeni la sosire, deşi există o maşină a centrului care l-ar fi putut transporta.

  Sunt mărturii ale unor copii care susţin, potrivit raportului, că nu-şi mai doresc nimic de la viaţă.

  Minorii erau lipsiţi de asistenţă medicală şi erau părtaşi în activităţi ilegale. Nu o dată, de disperare, victimele ameninţau că se sinucid.

  Plângerile au ajuns şi la urechile Consiliului Judeţean care a trimis corpul de control să verifice. Raportul întocmit în acest caz este şocant.

  Potrivit raportului, directorul executiv al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Caraş-Severin ar fi fost complice la toate acestea pentru că ar fi ştiut şi nu ar fi luat măsuri. Ana Vasile spune însă că nu i s-a comunicat conţinutul raportului şi că va sesiza instanţa pentru că i-a fost încălcat dreptul la apărare.

  Raportul Consiliului Judeţean a fost trimis instituţiilor abilitate care urmează să decidă dacă vor demera o anchetă în acest caz. Şi comisia de disciplină este aşteptată să se pronunţe în acest caz.

  Sursa: http://stiri.tvr.ro/abuzuri-psihice--fizice-si-sexuale-si-nereguli-grave-la-directia-generala-de-asistenta-sociala-si-protectia-copilului-caras-severin_815046.html
  ====================================================

  Se sparge buboiul la DGASPC? 
  Raportul echipei de control a ajuns în mapele consilierilor județeni | ARGUMENT
  ===========================
  În şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Caraş-Severin de marţi, 28 februarie, în mapele consilierilor se va afla și „Raportul privind constatările rezultate în urma controlului tematic al activității de management  general și sectorial la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin“. De-a lungul anilor, presa locală, dar nu numai ea, a scris despre numeroasele nereguli existente la DGSPC însă, până acum nimeni din conducerea Consiliului Judeţean Caraş-Severin nu a a avut curajul să ia taurul de coarne, ceea ce a creat senzaţia că directorul executiv, Ana Vasile, era protejata cuiva.

  De când cu noua conducere a CJ, lucrurile par să se schimbe. Prin dispoziția președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, la sfârșitul anului trecut s-a constituit un colectiv sub coordonarea lui Ionuț Popovici, vicepreședinte al Consiliului județean, cu scopul realizării controlului tematic al activității de management general şi sectorial la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin, pentru perioada 2012-2016.

  Concluziile acestui raport sunt de-a dreptul terifiante, pentru că fac trimiteri la abuzul  fizic şi verbal al unor părinţi sociali și șefi ai DGASPC faţă de anumiţi beneficiari ai instituției de protecție socială, care în urma agresiunilor de tot felul au ajuns să afirme: „că se sinucid”, „nu-şi mai doresc nimic de la viaţă”.

  În raport se vorbește și despre tăinuirea şi neluarea unor măsuri de către Ana Vasile cu privirea la abuzurile fizice și verbale ale șefilor de centru și a celor puși să respecte legea, despre consumul de alcool și droguri, despre minore gravide, despre mâncarea expirată dată spre consum beneficiarilor, despre umilirea și  lovirea angajaţilor şi beneficiarilor ori despre organizarea de chefuri de fostul şef de centru, Ş. F., în incinta centrului după orele de program cu unele persoane din conducerea Direcţiei.

  Un capitol aparte îl reprezintă achizițiile de produse alimentare și nealimentare, la prețuri aproape duble față de cele de pe piață. furnizorii fiind doar firme agreate de către conducerea DGASPC.

  Pe perioada controlului s-au făcut presiuni asupra angajaţilor, cerându-le să nu colaboreze cu membrii echipei de control și fiind ameninţaţi cu desfacerea contractelor de muncă. „În prezent, d-na director Ana Vasile, în cadrul şedinţelor ameninţă personalul cu desfacerea contractului de muncă dacă mai sesizează Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Caraş-Severin cu privire la neregulile din instituţie“, susținea un angajat în declarația aflată în Raportul ce va fi prezentat consilierilor județeni.

  Sunt doar o parte din numeroasele nereguli constatate de comisia de control a CJ Caraș-Severin formată din 12 persoane, consilierii urmând să se pronunțe în privința măsurilor ce urmează să fie luate împotriva persoanelor vinovate.
  ---------------------------------------------------------
  Sursa: http://www.argument-cs.ro/content/se-sparge-buboiul-la-dgaspc-raportul-echipei-de

  0 0


  Generatia distrusa

  Nu stiu de unde s-au pricopsit puitorii cu credinta ca daca ai carte, ai parte. Poate ca asta functiona acum cateva generatii in urma, insa vremurile s-au schimbat, insa prostimea oricum nu pricepe ce se intampla in jurul lor, asa ca o tin inainte pe a lor si pun presiune pe noile generatii sa faca scoli fara numar. Nu ca le-ar folosi la ceva, ca tot la Mc'Donalds vor sfarsi, plus ca vor fi impovarati de datorii la banca de zeci de mii de dolari ( bani cu care si-au platit taxele scolare ).
       Sunt toti ca in transa si isi preseaza plozii sa invete bine, sa ia note cat mai bune ( de parca ar ave avreo importanta notele ). Oricum, uiti in secunda doi ce ai memorat in scoala : pentru ca informatiile nu iti folosesc la nimic, e doar teoprie goala si de cele mai multe ori, falsa.  Si sunt multi puitori d'astia crezatori in mituri urbane si isi preseaza plozii absolut degeaba. Eu am avut o colega de scoala generala care era presata de puitori ca musai trebuie sa faca nu's ce liceu de informatica, pentru ca e primul pe judet si daca nu intra o sa-si nenoroceasca viata, nu o sa mai intre la facultate si nu o sa mai aiba un job bun niciodata, o sa munceasca numai cu carca, etc.  Si pentru asta, nu avea voie sa ia decat note de 9 si 10 in scoala generala. Prostii de oameni cretini din clasa muncitoare. Si atat de rau au terorizat-o, incat la examenul de admitere fata si-a facut nevoile pe ea si a trebuit sa iasa din examen : tragedie, ca a intrat la alt profil, de mate, in loc de informatica, dupa care a facut si facultatea de matematica ( la stat ). Adica " s-a realizat", ca a facut o facultate.
      Si dupa ce s-a saturat fata de atatea realizari ca prof de mate mort de foame, a plecat in Spania si s-a realizat ca orice om cu facultate : acuma sterge batranii la coor, a fatat o fetita pe care o preseaza sa invete bine, ca sa se " realizeze"  !

  Da' vad ca prosteala asta cu facultatea care iti asigura viitor luminos, se poarta si pe la case mai mari : puitorii din clasa de mijloc pun presiune pe plozi sa invete bine in scoala, chiar cu riscul de a le strica sanatatea mentala .
  Profesorul Tanya Byron spune ca, creste numarul plozilor terifiati ca o sa ia note proaste la scoala, incat sufera de stres si nu vor dezvolta niciodata " emotional resilience" necesara sa aiba succes mai tariu in viata. Ea clameaza ca multi plozi sunt tinuti in captivitate dincauz aca puitorii lor sunt prea speriati sa-i lase sa se joace in strada.


  Femeia de 47 de ani, care a prezentat programul tv, Little Angels, spune ca suntem o societate cu aversiune la risc, in car eplozii sunt tinuti in captivitate. Plozii din zilele noastre au viata din ce in ce mai manageriata. Nu mai vedem plozi pe strada deloc. Am crescut in anii '70 si am fost afara cu bicicleta si prietenii. Ne-am asumat riscuri, am facut lucruri si nu eram deloc supravegheati.
  Acum, vedem plozi care se tem de esecuri. Lor nu li se da cu adevarat oportunitatea sa-si asume riscul sau experienta de a schimba ceva ori de a esua in orice.


  Cum datele problemei s-au schimbat in rau, propaganda nu va admite asta in ruptul capului. Nu va putea spune niciodata adevarul : ca diplomele de facultate nu mai au nici o valoare ( pentru ca toata lumea are cel putin una ), pentru ca economia e la pamant cu flori pe ea ( deci nu sunt joburi ) si pentru ca degeaba ai diploma, ca nimeni nu e interesat de tine sau de ceea ce stii sa faci ( ca oricum 80 % din joburile de pe piata muncii din Canada nu sunt publicate nicaieri si se dau doar pe pile, exact ca in Romania ).

  Pai nu poti spune toate astea, pentru ca educatia este cea mai profitabila afacere a Raiului : deci mitul diplomei care iti ofera un job bun si o viata comoda, trebuieste intretinut ( ca nu vrea nimeni sa omoare gaina cu ouale de aur ). Prin urmare, prostimii le sunt oferite explicatii penibile, de to rasul, despre cum plodul tau sa reuseasca in viata : daca ai avut o relatie apropiata cu fatatoarea, e garantat ca vei castiga cu 53 % mai mult decat plozii care n-au fost in relatii bune cu ele !


  Cele mai multe femei evita barbatii mult prea atasati de fatatoarele lor . Pai mi se pare firesc, ca n-am de gand sa-mi iau un barbat care nu are taiat cordonul ombilical ! Daca plange dupa ma'sa si de la ea cere sfaturi, s-o f ... ta tot pe ma'sa.

  Un nou studiu facut de Harvard University, a gasit ca barbatii care au o relatie apropiata cu fatatoarea lor, se descurca mai bine la munca si castiga mai multi bani decat ceilalti. Deci da ! Dati fuga sub fusta mamei sa va mangaie pe cap, si veti primi o marire de salariu la serviciu !


  Studiul a inceput in 1939 si inca functioneaza si a urmarit 268 absolventi de facultate, din tinerete pana la batranete, cu evaluari care aveau loc la fiecare doi ani. Este unul din cele mai lungi si mai detaliate studii din dezvoltarea umana din istorie.


  Vrei un puradel de succes cand intreaga societate si economie se prabuseste ?  Tot ce trebuie sa faci, este sa-i pui doua nume de botez , sustine un studiu.


  Oamenii de stiinta sugereaza ca folosinta celui de-al doile anume de botez in viata de zi cu zi este cea mai usoara cale de a parea inteligent, cee ac iti aduce succesul. Pai daca ai IQ de babuin, poti sa-si spui si Eintein, ca tot o maimuta proasta ramai ( si te comporti , vorbesti ca atare ). Parerea mea. Prostul ramane un prost si detectezi asta imediat ce deschide gura . Parerea mea e ca daca esti prost , da' vrei sa pari inteligent, cea mai buna cale este sa tii gura inchisa.

  Pseudologii au gasit ca folosinta unuia sau mai multor nume, intaresc statutul social al persoanei in ochii altora, pentru ca initialele sunt asociate cu un inalt statut profesional, precum dreptul si medicina.
  M-am prins cum facem : imi mai pun un nume si o sa-mi tin trusa de unelte in diplomat, ca sa par ca's avocat si nu loptar la santuri.


  Oamenii cu initiale lamijlocul numelui au un efect particular si puternic despre cum sunt perceputi de altii, scrie Wijnad A.P. Van Tilburg de la University of Souithampton si Eric R. Igou, de la University of Limerick, autorii studiului publicat in European Journal of Social Psychology.


  Dupa ce au fraierit tinerii sa se bage in datorii enorme, ca sa-si plateasca facultatea, ei descopera la absolvire ca e tot degeaba ! Diferenta dintre castigurile unuia cu liceu si castigurile unuia cu facultate, tind sa devina tot mai mici. Adica ori ai doar liceul, ori ai facultate, tot la Mc'Donalds vei munci, pe aceiasi bani ...


  Studiul a gasit ca barbatii intre 20-34 de ani absolventi de liceu au castigat 75 % din fiecare dolar castigat de barbatii cu diploma de facultate. Femeile din aceeasi categorie de varsta , absolvente de liceu au castigat 68 % din fiecare dolar castigat de o absolventa de facultate. Asta marcheaza 7 % si 4 centi crestere, fata de acum 10 ani .


  Partea fuuny este ca, in ciuda presiunii puitorilor, pe generatia  iPad o doare fix in coor de scoala lor. Nici macar nu se deranjeaza sa citeasca . Acuma, ca scoala nu foloseste la aproape nimic si nu mai prezinta garantia ca vei prinde un job bine platit pe meseria ta, este adevarat. Tinerii din ziua de azi au perfecta deptate sa refuze sa investeasca o caruta de bani in taxele scolare, insa realitatea arata ca se inghesuie sa faca asta ! E la moda sa mergi la colegiu, facultate, puitorii ii preseaza, iar tinerii se conformeaza.
  Insa pentru faptul ca refuza sa citeasca, nu au nici o scuza. Numai o persoana cu IQ de babuin, nu se autoeduca in mod continuu, intreaga viata ( egal ca inca se afla in scoala ori are deja un job ).
   Of course, cititul de povesti pentru adulti ( fictiune, romane ), nu intra la categoria " autodidact" ci la "distractie". E la fel cum te-ai uita la un meci de fotbal : nu te alegi cu nimic din asta, decat cu distractia.


  Compania non-profit din San Francisco, Common Sense Media, s-a focusat pe efectele media si tehnologiei asupra plozilor si a publicat un raport care aduce informatii de la cateva natiuni . Liderul autorilor raportului, Vicky Rideout spune ca exista o scadere mare in numarul adolescentilor care renunta sa citeasca, iar numarul celor care inca mai citesc, sacade din ce in ce mai rapid.

  Raportul a gasit ca plozii de 9 ani care citesc pentru placere o data pe saptamana, a scazut de la 81 % in 1984, la 76 % in 2013 , bazat pe studiile facute de guvern. In randul altor plozi, descresterea a fost si mai mare.
  O mare parte dintre plozi citesc rar pentru placere. Aproximativ o treime dintre plozii de 13 ani si aproape jumatate dintre adolescentii de 17 ani au raportat ca coitesc pentru placere mai putin de doua ori pe an.


  Atunci cand citesc, plozii petrec in medie 30 de minute, a gasit raportul. Alti plozi si adolescenti tind sa citeasca pentru placere aceeasi durata de timp in fiecare zi.
  Raportul a gasit ca multi plozi se chinuie ca sa poata citi . Numai o treime dintre absolventii de 4 clase sunt " eficienti" in a citi, iar alta treime reusesc sa citeasca doar lanivel " basic".


    Rezultatul este ca 20 % dintre adolescenti nu reusesc sa termine liceul in America. Pai cum sa-l termine, daca ei nu pot citi ?
  Adevarul este ca societatea nu le ofera nici o motivatie pentru care sa continue scoala, nu au nici o perspectiva, nu au nici o sansa in viata. Atunci, scoala nu mai este o optiune pentru multi ( exceptand cei care sunt fortati de parinti, ori prea spalati pe creier cu diploma care da startul reusitei in viata ).


  Liceele din America au un procent de 80 % de absolvire, zice un nou raport facut de America's Promise Alliance.


  Bineanteles ca totul pleaca de la puitori, de la felul in care isi fac sau nu jobul in a-si educa puradeii. O femeie comenteaza pe pagina ziarului, ca ea preda plozilor in fiecare zi , iar puitorii lor blameaza pe toata lumea pentru esecul scolar al plozilor, mai putin pe ei insisi.
  Puitorii dau vina pe ADD, ADHD ramas netratat din cauza lipsei banilor ( ca pseudologii costa enorm si in USA si Canada si se plateste din buzunar, ca asigurarea de stat nu acopera ) sau pe faptul ca plozii sunt drogati legal ( adica tratati pentru ADHD ). Ei blameaza profesorii, scoala, programa scolara, fosta sotie , alti plozi care isi agreseaza colegii - orice, dar nu lipsa lor de parinteala.

  Daca puradelu' tau nu isi poate tine gura inchisa in clasa si nu poate fi atent la ora si nu exista consecinte serioase acasa pentru esecul scolar, nici un alt factor nu conteaza cu adevarat. Plozii vor fi mult mai dispusi sa renunte la scoala. Multi dintre acesti plozi ar fi foarte capabili sa-si faca munca, DACA ar avea abilitatea sa se controleze la clasa si in timpul temelor pentru acasa. Vad asta in fiecare zi si imi rupe inima, ca vad plozi setati pentru esec pe viata, din cauza ca puitorii lor refuza sa foloseasca cuvantul " nu" pentru plozi, ori sa-i pedepseasca atunci cand intra in probleme la scoala.
  Multi puitori nici nu se deranjeaza sa pe ei insisi si la fel pe cei de acasa.


  Atunci cand nu opferi nimic tinerilor generatii, ei raman fara perspectiva in viata. Multi sunt foarte constienti de asta, si se refugiaza in droguri legale, ca sa-si faca viata mai suportabila ( populatitatea alcoolului si tigarilor in randul tinerilor, este enorma ). Ca sa nu mai vorbim de drogurile ilegale .

  29 de tineri au fost dusi cu ambulanta la spital de drogati ce erau, de la spectacolul Avicii de la Rogers Centre, Toronto.


  Tinerii care au mers la concert, au transformat asta intr-un party dus prea departe. Paramedicii au transportat 29 de oameni la spital, de la concertul Avicii . Celor mai multi li s-a facut rau din cauz aca au consumat pre amult alcool sau droguri inainte de concert, spun oficialii.


  Cand generatiei tinere nu i se dau nici macar sansele pe care le-au primit puitorii lor, rezultatele se vad : ei se zbat in joburi prost platite, de supravietuire, si nu isimai permit nici macar lucrurile de baza ( casa, masina, etc ). Nu mai pot nici sa-si ceara femeia de nevasta dupa circoteca occidentalului : adica in public, in genunchi si cu inelul cu diamnte in dinti. Pentru ca pur si simplu este prea scump pentru ei .


  Traditia sugereaza ca barbatii ar trebui sa cheltuiasca pe inelul de logodna cel putin salariul de pe doua luni, dar un survey facut pe 1.000 persoane in Anglia, arata ca doar 10 % cheltuiesc suma asta.
  In realitate, 24 % dintre barbati cheltuiesc mai putin decat salariul pe doua saptamani pentru zorzoana partenerului.
  Aproape toti barbatii, 89 % au cumparat un inel pentru a-si cere de nevasta femeia ( ce penibil sa astepti ca handicapata, sa te ceara ala de nevasta ! ) dar a crescut numarul femeilor fericite sa renunte la traditie si sa-si ceara de nevasta barbatii. 14 % dintre femei au spus ca si-au cerut de nevasta barbatii, si mi se pare perfect corect : pai daca vrei ceva, intinzi mana si iti iei singura, nu astepti sa cada para malaiata in gura lui Natafleata !
   Stau muierile de parca ar fi handicapate mintal, si asteapta sa fie cerute de neveste, isi fac calcule si nu dorm noptile de grija ca o fi si o pati ( toate prietenele mele au procedat fix asa, pe motiv ca " asa se face" , femeia  e un soi de persoana scond hand ce nu are voie sa-si exprime sentimentele, ori sa ceara ce isi doreste. Numai barbatii au voie. ).


  Cum tinerii nu au unde munci si daca o fac, sunt in joburi de supravietuire, prost platite si din care nu isi pot permite sa traiasca cu chirie, pe picioarele lor ( cumpararea unei case e exclusa ) , in Occident a inceput un fenoment care in tarile sarace este normal de multa vreme : noile generatii traiesc claie peste gramada cu vechile generatii, in aceeasi casa. Fericire maxima sa traiesti in casa cu puitorii, socrii : circoteca  si scandal garantat.

  In Occident, tinerii de 20-30 de ani au inceput sa se intoarca sa traiasca in casa parinteasca, iar puitorii intra in datorii ca sa-si poata intretine.


  Tinerii care au parasit casa parinteasca si apoi se reantorc in casa parinteasca, sunt numiti : " boomerang kids " si ii forteaza pe puitori sa faca datorii ca sa-i intretina- asa zice un nou raport ce reveleaza ca aproape jumatate dintre puitori , 44 %, se bazeaza pe datorii ca sa-i intretina pe tinerii de peste 18 ani care s-au reantors acasa.
  Cercetare aarata ca a crescut cu peste un sfert numarul tinerilor de peste 18 ani, care s-au reantors in casa parinteasca in ultimul an ( 28 % ) simulti se bazeaza pe puitori ca sa le plateasca mancarea, curentul, benzina si chiria.
  39 % dintre puitori sustin ca a crescut costul intretinerii tinerilor are stau acasa , iar un puitor plateste in medie 68.14 lire ( 817 lire pe an ) pentru facturile casei, care le acopera si pe cele ale tinerilor.


  Numarul puitorilor care folosesc cartile de credit pentru a face fata cheltuielilor de zi cu zi aproape ca s-a dublat ( 40 % ), comparativ cu anul trecut. Numarul puitorilor care imprumuta bani de la prieteni sau familie a scazut cu 15 % si 1 din 10 au luat imprumuturi de la banca pentru a acoperi costurile traiului care au crescut si ele.
  Pai asa le trebuie daca au fost atat de inconstienti si lipsiti de scrupule incdat sa aduca pe lume plozi carora nu aveau nimic sa le ofere, nici macar o minima garantie ca vor avea din ce trai cand vor fi adulti ! Astia toarna plozi ca vitele, fara sa se gandeasca la consecinte, si cand se dau cu capul de realitate, dau din datorie in datorie si se vaieta prin ziare ce viata de cacat au plozii lor .

  25 % dintre tineri se reantorc in casa parinteasca si isi cauta de munca dupa absolvire - o crestere cu aproape o treime in ultimul an ( 32 % ).   http://filosofiepebordura.blogspot.ro/2014/06/generatia-distrusa.html
  ------------------------------------------------------------------------------

  0 0


  Mai mulţi astronauţi NASA au susţinut că au luat contact cu extratereştrii.
  ”Civilizaţiile extraterestre ne monitorizează de o lungă perioadă de timp”
  ----------------------------------------------------
  Astronauţi importanţi ai Agenţtiei Spaţiale Americane susţin că, în timpul sau chiar înaintea misiunilor spaţiale, au văzut OZN-uri. 

  Cel puţin patru astronauţi ai NASA au dezvăluit în mod public credinţa în extratereştri, conform Daily Mail.

  Grupul acesta restrâns este alcătuit din Edgar Mitchell, a şasea persoană care a păşit pe Lună, Gordon Cooper, unul dintre cei şapte astronauţi slecteaţi de NASA pentru prima misiune în spaţiu (Project Mercury), Deke Slayton, de asemenea parte din Project Mercury,şi Brian O'Leary, care fusese selectat în 1967 pentru o misiune pe Marte, dar programul a fost anulat anul următor.


  Edgar Mitchell
  Astronautul care a fost a şasea persoană care a mers pe Lună în anul 1971 în cadrul misiunii Apollo 14 susţine că a experimentat o trăire intensă spirituală când se întorcea din misiune şi de atunci şi-a dedicat viaţa pentru a demonstra existenţa vieţii extraterestre.
  De asemenea, susţine că extratereştrii au mai salvat umanitate în trecut de la un război nuclear devastator şi sugerează că Vaticanul ţin sub secret că o rasă extraterestră încearcă să ne contacteze.
  Mitchell a murit pe 4 februarie 2016 la vârsta de 85 de ani, aproape de aniversarea a 45 de ani de la aselenizare.  Gordon Cooper
  Proiectul Mercury din care a făcut parte şi Cooper s-a desfăşurat între 1958 şi 1963 şi avea ca scop trimiterea unui om pe orbită.
  În timpul antrenamentelor, Cooper susţine că a văzut un OZN care zbura peste o bază americană din Germania. Astronautul susţine că „trebuie mai întâi să le arătăm că ne putem rezolva problemele în mod paşnic, înainte de a fi acceptaţi ca membrii echipei universale”.
  Cooper s-a îmbolnăvit de Parkinson la vârsta de 77 de ani şi a murit de stop cardiac la 4 octombrie 2004.


  Deke Slayton
  La fel precum Cooper, Slayton susţine că a văzut un OZN în anul 1951. Îl descrie ca „o farfurie care stătea la un unghi de 45 de grade. Nu aveam nicio cameră, altfel aş fi făcut poze”.
  Slayton a fost diagnosticat cu tumoare pe creier în 1992 şi a murit în 1993, la vârsta de 69 de ani.


  Brian O'Leary
  Astronautul a fost selectat pentru o misiune pe Marte în 1967, dar aceasta nu a mai avut loc. O altă experienţă i-a schimbat lui O'Leary perspectiva asupra extratereştrilor.
  Astronautul a devenit profesor de fizică la Universitatea Princeton după ce a părăsit NASA. În acest timp a precizat că „există dovezi abundente că suntem contactaţi. Civilizaţiile extraterestre ne monitorizează de o lungă perioadă de timp şi aparenţa lor este diferită faţă de orice tip de perspectivă tradiţională materialistă occidentală”.
  O'Leary a murit de cancer intestinal pe 28 iulie 2011, la scurt timp după diagnosticarea afecţiunii.

  Sursa: 

  0 0


  China va începe să îşi construiască propria staţie spaţială, ce va fi locuită în permanenţă de un echipaj uman, în anul 2019, după ce a reuşit de curând o misiune de realimentare cu carburant a unui laborator spaţial, pe orbită, cu ajutorul unui vehicul de tip cargo, denumit Tianzhou-1, au anunţat vineri oficialii chinezi care coordonează acest proiect spaţial, citaţi de Reuters.

  Tianzhou-1, primul vehicul spaţial de tip cargo construit de China, lansat pe 20 aprilie, a realizat deja prima dintre cele trei andocări programate cu laboratorul orbital Tiangong-2, la două zile după lansare.

  Acea realimentare cu carburant pe orbită, coordonată de tehnicienii chinezi de la sol, finalizată joi, reprezintă un element central al planurilor Chinei de a putea să trimită echipaje de astronauţi pe viitoarea ei staţie spaţială, ce va fi ocupată permanent începând din 2022.

  ”Potrivit planurilor noastre, vom începe asamblarea şi construirea staţiei spaţiale a Chinei între 2019 şi 2022”, a declarat Wang Zhaoyao, coordonatorul proiectului viitoarei staţii spaţiale chineze.

  Preşedintele Xi Jinping a spus că dezvoltarea programului spaţial al Chinei reprezintă o prioritate pentru a întări securitatea naţională.

  Comisia Militară Centrală, prezidată de Xi Jinping, a trimis o scrisoare de felicitare echipei care a coordonat misiunea Tianzhou-1, pentru ”împlinirea visului spaţial”, potrivit agenţiei de presă Xinhua.

  Dezvoltarea programului spaţial al Chinei reprezintă o prioritate pentru autorităţile de la Beijing, iar preşedintele Xi Jinping a cerut compatrioţilor lui să facă eforturi susţinute pentru ca naţiunea chineză să devină o putere spaţială.

  China va lansa ”modulul central” al viitoarei staţii spaţiale în jurul anului 2018, a spus un oficial chinez în luna aprilie, care a dezvăluit planul ţării sale de a avea pe orbită o staţie spaţială deplin funcţională în 2022.

  China vrea să reducă ecartul care o separă de Statele Unite şi UE, dar şi de India, devenită în 2014 prima ţară din Asia care a plasat cu succes o sondă pe orbita planetei Marte.

  Roverul ei lunar, Iepurele de Jad, a aselenizat la sfârşitul anului 2013, generând articole elogioase în întreaga Chină, însă acel vehicul a suferit la scurt timp după aselenizare o serie de avarii tehnice.

  Iepurele de Jad şi Chang'e 3, sonda care l-a transportat până pe orbita lunară, au realizat prima ”coborâre lentă şi controlată” pe Lună după anul 1976. Atât Statele Unite, cât şi fosta U.R.S.S., au reuşit anterior această performanţă.

  Sursa: https://www.news.ro/cultura-media/china-va-incepe-sa-isi-construiasca-propria-statie-spatiala-in-2019-1922403628002017041116933054

  -------------------------------------------------------