Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Showcase


Channel Catalog


Channel Description:

blogul care calca pe nervii multora|puncteaza si subliniaza esentialul|un blog cu subiecte fierbinti... de prin presa... adunate! Nu pot ramane indiferent... cand ţara fierbe!Subiectul fierbinte al zilei, vazut de mine!

older | 1 | .... | 3 | 4 | (Page 5) | 6 | 7 | .... | 41 | newer

  0 0

   

  C O M U N I C A T Nr.19 din 21.06.2013

  Stimaţi camarazi – membrii ai ANCMRR „Alexandru Ioan Cuza”
  Aşa cum, în ultimul timp, v-am obişnuit cu veşti bune atât pe voi dar şi pe toţi pensionarii militari din întregul sistem de apărare ordine publică şi siguranţă naţională vă comunicăm că aşteptarea noastră, a tuturor a fost încununată cu primirea delegaţiei Biroului Permanent Central la sediul Guvernului României

   Ieri 20.06.2013 la invitaţia Viceprim-ministrului Dl Gabriel OPREA, grupul BPC/ANCMRR format din : Gl.(r) dr.Mihai ILIESCU, Gl.Lt.(r) Victor DUMITRESCU, Gl.Mr.(r) ing. Vasile DOMNU, Gl.Bg.(r) dr.Gheorghe CREŢU şi Gl.Bg.(r) Victor CONSTANDA a participat la o întâlnire informală cu reprezentanţii Guvernului : Dl. viceprim-ministru Gabriel OPREA, Dl. Radu STROE – ministrul de interne, Dl. gl.lt. Ilie BOTOŞ- secretar de stat la cabinetul viceprim-ministrului.

   Tematica întâlnirii a constituit-o Legea aprobată în Parlament în ziua de 18.06.a.c referitoare la stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniţi din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

  S-a reiterat aportul domnului vice-primministru Gabriel OPREA cu sprijinul nemijlocit al ministrului apărării – dl. Mircea DUŞA, ministrului de interne – dl Radu STROE, al şefului SRI – dl George MAIOR care s-au bucurat de sprijinul şi înţelegerea Dl. Prim-Ministru Victor PONTA, acesta promovând PARLAMENTULUI un punct de vedere favorabil iniţiativei legislative la propunerea Viceprim-ministrului şi a grupului de parlamentari compus din 14 senatori şi deputaţi ai USL. În partea finală a discuţiilor, întâlnirea a fost onorată de prezenţa Dl. Prim-Ministru Victor PONTA care a arătat eforturile făcute de Guvern prin cele trei Case sectoriale de pensii pentru aplicarea Legii începând cu 01 octombrie 2013, urmând ca în Bugetul pentru 2014 să identifice sursele pentru susţinerea financiară a pensiilor în continuare.

   În context, s-a subliniat că această lege este un prim pas în elaborarea unei legi a pensiilor militare de stat – în următoarea sesiune parlamentară, aşa cum militarii trebuie să se bucure de răsplata muncii depuse sub jurământ de credinţă faţă de ţară şi neam cum de fapt se întâmplă în toate ţările Europene şi ale NATO.

   În context, Dl. Prim-Ministru şi toţi ceilalţi reprezentanţi ai Guvernului au apreciat probitatea morală, civică şi profesională ce-i caracterizează pe rezerviştii militari şi care cu prioritate trebuie folosiţi în Administraţia de Stat aşa cum se întâmplă în majoritatea statelor moderne şi puternice din punct de vedere economic, iar în viitoarea lege a pensiilor militare de stat trebuie să se prevadă cumulul pensiei cu salariul ce-l poate obţine pensionarul şi în domeniul bugetar de stat.

   S-a recomandat că în acest scop reprezentanţii tuturor structurilor asociative trebuie să-şi unească eforturile pentru susţinerea unui punct de vedere comun în favoarea tuturor pensionarilor militari din întregul sistem de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

  Urmează ca Legea reparatorie, recent aprobată în parlament, să fie promulgată de Preşedintele României, Comandantul Forţelor Armate şi toţi cei prezenţi şi-au exprimat încrederea că nu vor exista motive ca aceasta să nu intre în vigoare.

   Întâlnirea a constituit un prilej minunat să ne exprimăm direct mulţumirile şi recunoştinţa în numele tuturor pensionarilor militari şi familiilor lor faţă de Dl. Prim-Ministru Victor PONTA, Viceprim-ministru şi tuturor reprezentanţilor Guvernului.

   Totodată, s-a subliniat efectul benefic al acestei Legi care conduce deja la diminuarea aspectelor inflamatorii, la înlăturarea nemulţumirilor şi discriminărilor din interiorul segmentului socio-profesional cel reprezintă rezervistul (pensionarul) militar.

   Stimaţi camarazi,
  Reiterăm şi de această dată că poziţia adoptată de ANCMRR – calea legală, a dialogului prin intervenţii motivate şi discuţii concrete cu factorii de decizie, este calea spre soluţionarea tuturor problemelor cu care ne confruntăm, a împlinirii dezideratelor asumate.
  Să ne bucurăm împreună şi pentru această realizare deosebită, care exprimă direct respectul Guvernului față de armata ţării, activă şi de rezervă .
  Să acţionăm în continuare pentru întărirea spiritului de corp şi afirmarea virtuţilor cuprinse în deviza ANCMRR „PATRIE, ONOARE, DEMNITATE”
  * *
  *
  La această întâlnire a participat şi delegaţia SCMD care a împărtăşit aceleaşi aprecieri faţă de problematica pensionarilor militari din întregul sistem de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.
  PREŞEDINTELE A.N.C.M.R.R.
  General (r) Prof.univ.dr.Mihai ILIESCU

  http://ancmrr.ro/c-o-m-u-n-i-c-a-t-nr-19-din-21-06-2013/

   

  joi, 20 iunie 2013  C O M U N I C A T


  Comisia de dialog a SCMD primita de responsabilii pe domeniul de aparare, siguranta si ordine publica ai Guvernului


  Astazi, 20 iunie a.c., la sediul Guvernului, Comisia de dialog a CD al SCMD a fost invitata sa participe la o discutie cu domnii: viceprim-ministruGabriel Oprea, care a exprimat si pozitia domnului Mircea Dusa (ministrul Apararii Nationale, aflat in misiune), Radu Stroeministru de Interne si domnul secretar de stat,gl. Ilie Botos.


  La cea de-a doua parte a discutiilor a participat si domnul prim-ministruVictor Ponta.


  Delegatia CD al SCMD a fost formata din membrii BO Central, col.(r) Mircea Dogaru – presedintele SCMD, gl. fl. aer.(r) Iosif Balan – secretar general interimar, col. (r) Valeriu Pricina – vicepresedinte media si purtator de cuvant si domnii vicepresedinti gl.mr. (r) Constantin Nastase – coordonatorul Departamentului financiar-contabil si col. (r) Marian Tudor – coordonator al filialelor din Bucuresti si Ilfov.


  La discutii a participat si o delegatie a ANCMRR condusa de domnul gl. (r) Mihai Iliescu.


  Delegatia SCMD a adus multumiri membrilor prezenti ai Guvernului pentru modul in care au sprijinit actul de dreptate promis si facut fata de rezervisti prin promovarea in Parlament a PLX 164/2013. Totodata delegatia SCMD a ridicat urmatoarele probleme:


  1.     Necesitatea ca Legea sa fie promulgata pana la sfarsitul acestei luni deoarece, in contextual actual al noilor decizii de revizuire, incepand cu data de 15 iulie si pana la sfarsitul anului, majoritatea rezervistilor nu numai ca nu vor ridica un leu din pensia lunara dar va trebui sa aduca de acasa sume considerabile pentru a acoperi impunerea pe 30 de luni din urma. In acest context, s-a adresat respectuasa rugaminte catre premierul Romaniei de a supune atentiei domnului  Presedinte, ca promulgarea in regim de urgenta a noii legi este o necesitate;


  2.     Problema adoptarii in urgenta a PLX 109/2012, de restituire, pentru toti pensionarii Romaniei, a dreptului constitutional nelimitat la munca, problema care devine stringenta in contextual actualei Legi reparatorii, pentru ca administratia romaneasca si nu numai sa poata beneficia nerestrictionat de experienta specialistilor militari si civili din varii domenii, asa cum se procedeaza in toate statele membre UE si NATO;


  3.     Urgentarea procedurilor de promovare a Legii pensiilor militare de stat, in masura sa redea nu numai celor iesiti in rezerva inainte de 01 ianuarie 2011, cat si, mai ales, celor trecuti in rezerva de atunci incoace, drepturile inerente profesiei de militar/politist, in conformitate cu legislatia statelor membre UE si NATO.;


  4.     Solutii privind posibilitatea de reincadrare in Ministerul de Interne, atat a cadrelor tinere epurate in 2011 – inceputul lui 2012 din MI, cat si a profesinistilor din M.Ap.N. angajati pe baza de contract si disponibilizati la 45 de ani fara drepturi;


   


  Delegatia SCMD, si-a manifestat cu aceasta ocazie dorinta de a coopera, in interesul comun al militarilor/politistilor, nu numai cu ANCMRR ci si cu celelalte asociatii, uniuni ale militarilor/politistilor, activi sau in rezerva, din toate componentele sistemului national de aparare.


  Transmitand inca odata multumirile noastre membrilor prezenti ai Guvernului, atat delegatia SCMD cat si cea a ANCMRR, au reprimit din partea domnului premier Victor Ponta, a domnului viceprim-ministru Gabriel Oprea (in nume personal si in numele domnului ministru Mircea Dusa), a domnului ministru Radu Stroe, asigurarea ca se va face tot ceea ce este omeneste si legal posibil din partea domniilor lor, ca atat militarilor cat si altor categorii socio-profesionale nedreptatite, sa li se faca toate reparatiile promise.


   

         Presedintele SCMD

  Col.(r) dr. Mircea DOGARU

  Publicat de

  http://sindicatulcmd.blogspot.ro/2013/06/co-m-u-n-i-c-t-comisiade-dialog-scmd.html
  ===========================================
  ============================
  ===============
   
   
  Generalul Mihail Eugen Popescu, fost şef al Statului Major General a încetat din viaţă pe 20 iunie 2013. Mihail Popescu avea 65 de ani şi a decedat în urma unui infarct. Generalul Mihail Popescu s-a născut la data de 1 aprilie 1948 în satul Cârlogani, judeţul Olt.
  Dumnezeu să-l odihnească!
  Admin & Colegii
  ==============
  ================================
  ======================================================================
   

  23 iunie 2013
  Trei ex-miniştri ai apărării, Ioan Mircea Paşcu, Gheorghe Tinca şi Niculae Spiroiu au onorat, cu prezenţa lor, ceremonia de înhumare a celui mai îndrăgit lider militar post-decembrist.
  Actualul ministru al apărării naţionale? Nu.

  Toţi ex-şefii Statului Major General, după decembrie 1989– cu excepţia lui Dumitru Cioflină, aflat departe de lumea camarazilor săi…- au participat la eveniment: Vasile Ionel (29.12.1989-2.5.1991), Constantin Degeratu (22.1.1997-15.2.2000), Mircea Chelaru (15.02-31.10.2000), Eugen Bădălan (25.10.2004-13.09.2006), Gheorghe Marin (13.09.2006-28.10.2010).

  Era prezent şi a rostit cuvântul de adio, generalul-maior dr. Ştefan Dănilă, care conduce Statul Major General din 28 decembrie 2010 şi anul viiitor ar trebui să predea ştafeta unui înstelat din Forţele Terestre Române, cea mai numeroasă categorie de forţe din Armata României.

  În interiorul mausoleului, lângă catafalc, mama, soţia, fata, ginerele şi fratele celui care a fost generalul Mihail-Eugeniu Popescu au avut decenţa să primească pe fiecare dintre cei care au venit să salute, pentru ultima dată, pe militarul care le-a marcat existenţa.

  Ulterior, pe platoul din faţa mausoleului s-au succedat gărzi de onoare formate din generali şi amirali ale celor trei categorii de forţe armate, în ordinea inversă importanţei lor numerice: Forţele Navale, Forţele Aeriene, Forţele Terestre.

  Pildă de spirit de corp a fost garda compusă din şefii postdecembrişti ai Statului Major General:
  - Vasile Ionel, trist, cu ochii parcă spre o altă lume,
  - Constantin Degeratu, puternic marcat de pierderea camaradului său, el fiind primul dintre generali care a luat poziţia de drepţi şi a salutat, la despărţire, secunde în şir, pe cel plecat dintre noi,
  - Mircea Chelaru, dinamic, ar fi vrut să ia cuvântul pentru a vorbi despre programatica decimare a celor ce au condus armata ţării,
  - Eugen Bădălan, slăbit, la propriu, cu ochii înrouraţi de durere,
  - Gheorghe Marin, stăpân pe el, atent ca totul să fie ca la carte,
  - Ştefan Dănilă, tăcut.

  Conform tradiţiei recent instituite, după ce sicriul cu corpul neînsufleţit a fost introdus în locul de veci, soţia celui mai popular general postdecembrist a primit Tricolorul.
  Pe acesta scria, cu litere de aur: generalul Mihail-Eugeniu Popescu.
  Aşa cum se cuvenea, drapelul a fost înmânat de generalul-maior dr. Ştefan Dănilă.

  A urmat clipa imprevizibilă…

  Mama generalului Popescu a preluat Tricolorul, de la soţia fiului ei şi l-a sărutat.
  Gest fără precedent,în ceremonialurile militare postdecembriste.

  În mod paradoxal, prin moartea sa, generalul Popescu a adunat pe cei care l-au iubit şi pe unii dintre cei care s-au temut de el, sau chiar i-au făcut rău.

  Generalul Marin Stafie a făcut remarca că nu au fost evidenţiate, în biografia amintită la ceremonial, faptul că Mihail-Eugeniu Popescu a fost de două ori şef de promoţie.
  Important este că a fost recunoscut, prin ceremonialul descris mai sus, drept… şeful spiritual al promoţiei postdecembriste a liderilor SMG.

  Nu puţini generali, colonei, bărbaţi într-adevăr de stat, au plecat cu ochii în lacrimi, de la sicriul generalului.

  Şi asta ar trebui să dea gândit, tuturor celor care au înjosit, scuipat, umilit, călcat în picioare armata ţării.
  Le vine rândul…
  http://www.ionpetrescu.ro/2013/06/23/mama-generalului-a-sarutat-tricolorul/
  ===========================================================
  ======================================
  ========================

  0 0


   
  Dicționarele explică sec sau generos epitetul cu care țăranii îi cadoriseau pe cei care, târâie-brâu fiind, oameni fără căpătâi și ocupație, îmbrăcau straie orășenești, fiind în fapt niște lichele sau secături, sau și una și alta. Am urmărit, aproape fără să vreau, evoluția unor politicieni care-mi par cioflingari, nici mai mult, nici mai puțin decât cioflingari.

   

  Cioflingăreala a devenit un mod de viață. Când cioflingarul ajunge mare în politică, și adesea ajunge, epitetului care-mi părea blajin până de curând, îi cresc anexe de câinoșenie, cameleonism și-i apar coarne de îngâmfare. În campanii, cioflingarul politic umblă întruna, vorbește cu oricine-l bagă în seamă, nu se enervează la întrebări și e moale ca o vată medicinală bună de pus pe răni sau oriunde absoarbe o scurgere de suferințe. Cocoțat pe un scaun, prin votul celor pe care i-a dus cioflingărește cu preșul, distanța dintre el și alegători crește direct proporțional cu altitudinea funcției.

   

  Dacă ajunge, să zicem, președinte, cioflingarul coboară în mase doar când are un interes de împrospătare a puterii. Altcum, viața președintelui cioflingar se consumă la adăpostul privirilor publicului.  Ce face el acolo? Păi, face, să zicem, averi. Pentru el și pentru ai lui. Urzește intrigi, închipuie scenarii de îngenuncheat inamici sau se distrează. Pur și simplu se distrează. Dacă e bețiv, se distrează în paranghelii bahice. Dacă e afemeiat, se consumă cu muierile care-i plac. Dacă se nimerește, cum se mai întâmplă prin lume, să le aibă pe amândouă, face din ele zaiafet mare, împerechindu-le de câte ori are chef și cioflingarul are mereu chef.

   

       Realizatorii de emisiuni de televiziune se plâng adesea că nu dau de nu știu care politician ajuns, să nu zicem ministru sau prim ministru, ci primar general sau director de tocat bani publici pe stat degeaba. Nu-l găsim, nu răspunde, nu e. Până ieri, când nu era ce e, cioflingarul dădea în brânci să intre în toate emisiunile. Dacă-l chemai, se simțea fericit să prezinte și buletinul meteorologic. Acum răspunde prin secretară, dacă ai noroc, că nu poate, fiind asasinat de îndeletniciri majore. Un asemenea cioflingar a fost identificat pe o coastă azurie, cu, firește, o jună, pe care o califica în îndeletniciri patriotice. Țara îl știa la Strasbourg. Pentru negocieri și ”identificări de oportunități” doctrinare care să facă frecventabil cameleonismul ideologic autohton. Cioflingarul se pitește, sub un titlu mare și pompos, în orice vizuină cu bunătăți. Nu-l mai scoți de acolo patru ani. Pe unii nu-i scoți zece sau mai mulți.

   

      Mă uit la televizorul pe care l-am deschis, în sfârșit, după o lungă perioadă în care-i uitasem făptura de chibrit negru. Vorbește un cioflingar. Cum or fi dat de el? Butonez. Se dau peste cap doi cioflingari din presă. Am uitat să spun că avem și noi cioflingarii noștri. Închid. Trece pe uliță, la Sângeru, un nene. Cară o sapă în spinare. E vremea prașilei la porumb. Salut, așa cum făcea bietul tata, eu primul. Noroc, nea Costică! Noroc, noroc, răspunde cu repetiție omul care, la 70 de ani, tot asta face. Sunt și-n lumea satului destui cioflingari, dar ăsta, prins cu sapa de o viață, n-a avut timp să se facă.

   


   

  ==================

  ================================

  ===============================================================


  Cel mai teribil SECRET, care deja a facut valuri!
   

  ============================================
  =====================
  ==============================================================
   
  Duminica, 23 iunie
  =================================
   
   
  Duminica a VIII-a dupa Pasti (Duminica Mare) (a Rusaliilor / Cincizecimii);
  Pogorarea Sfantului Duh); faptele Sfintilor Apostoli, capitolul  II, 1-11; Sfanta Evanghelie dupa Ioan, capitolul  VII, 37-53; capitolul VIII, 12
  Sarbatori fericite!
  Admin
  Multumesc, Maria!
  ===============
  =====================================
  ==============================================================
  Rusaliile sau Pogorârea Sfântului Duh, sărbătoare închinată spiritelor morţilor
  ============================================
   
  Sărbătoarea Rusaliilor sau Pogorârea Sfântului Duh este celebrată în aceeaşi zi cu aceea a Cinzecimii. Este o sărbătoare populară, cu dată mobilă, la 50 de zile după Sfintele Paşte, şi este dedicată îndeosebi spiritelor morţilor.
   
  În credinţa populară, Rusaliile sunt spiritele morţilor care, după ce au părăsit mormintele la Joimari şi au petrecut Paştele cu cei vii, refuză să se mai întoarcă în locaşurile lor subpământene şi încep să facă rele oamenilor. Pentru a le îmbuna, oamenii, care evitau să le spună Rusalii, le-au dat diferite nume: Iele, Zâne, Frumoasele ş.a. Aceste spirite locuiesc pe lângă izvoare, fiind în stare, prin cântecele lor, să ia minţile oamenilor, să-i îmbolnăvească.

  Ielele apar vara
  Spre deosebire de strigoii care apar şi le provoacă necazuri oamenilor în anotimpul friguros al anului, Ielele sunt prezente numai pe timpul verii. Acestea se spune că-i pedepsesc pe oamenii răi, pe cei care nu le respectă zilele, care dorm noaptea sub cerul liber etc. În credinţa populară, în Bărăgan se respect anumite obiceiuri şi ceremonii: se împodobesc locuinţele şi porţile cu ramuri de tei, plop, stejar şi se fac descântece împotriva Ielelor.

  Zile nelucrătoare
  Începând cu anul 2008, prima şi a doua zi de Rusalii au fost declarate ca fiind zile libere în ţara noastră. Lunea Rusaliilor este zi nelucrătoare în România, Austria, Belgia, Cipru, Danemarca, Estonia, Franţa, Germania, Grecia, Islanda, Luxemburg, Ţările de Jos, în unele cantoane din Elveţia, Madagascar, Norvegia, Portugalia, Senegal, Ungaria, Togo.

  Descoperă de ce n-ai voie să te superi de Rusalii, care sunt efectele ramurilor de tei în credinţa populară şi de ce-i important cântecul cucului în această zi, pentru ţărani.
  ====================================
   
  1.În ziua de Rusalii, creştinii pun la geamuri şi pe uşi ramuri sfinţite de nuc, de tei sau de mure, pe care apoi le utilizează sub formă de leacuri. Puterea lor curativă este limitată, însă, până de Sânziene;
  2. Tinerii care se căsătoresc împletesc în această zi coroniţe din flori de câmp şi spice de grâu, pe care le poartă în ziua nunţii;
  3. Duminica Pogorârii Sfântului Duh mai este cunoscută în popor şi sub denumirea de Duminica Cincizecimii, fiindcă a avut loc la 50 de zile de la Învierea lui Hristos. Prin sate, de îndată ce s-a sfârşit slujba religioasă, preotul merge pe câmp împreună cu alaiul de credincioşi şi sfinţeşte apa utilizată la udarea semănăturilor. Tot astăzi oamenii ornează mormintele cu flori şi frunze verzi;
  4.În credinţa populară Rusaliile mai sunt cunoscute şi sub numele de iele, zâne, doamne, şoimane, împărătesele văzduhului sau ursoaice. Deşi respectate, acestea nu sunt iubite de creştini fiindcă persistă credinţa că sunt aducătoare de boli;
  5. Bătrânii spun că ielele răpesc un tânăr chipeş pe care-l dansează în toată ziua de Rusalii. După ce este eliberat, acesta nu are voie să le dezvăluie semenilor lui cântecele ielelor sau ce a văzut. Altfel ar risca să fie pedepsit cu moartea sau să rămână paralizat.
  6. În mediul rural persistă credinţa conform căreia ramurile de tei protejează gospodăriile contra fulgerelor şi a grindinei;
  7. Rusaliile mai sunt cunoscute şi sub numele de sărbătoarea pelinului. În această zii tineri care se întâlnesc se lovesc cu ramuri din această plantă;
  8. O vorbă veche din popor spune că aceia care se supără în ziua de Rusalii vor fi supăraţi tot anul şi totul le va merge prost în gospodărie;
  9. Rusaliile mai sunt considerate în credinţa populară şi zâne ale apelor. Din acest motiv se spune că-i mai bine să nu ne scăldăm în iazuri şi-n râuri, pentru că riscăm să ne înecăm;
  10. Bătrânii spun că dacă în ziua de Rusalii nu cântă cucul, e semn că vara va fi una secetoasă.

  http://adevarul.ro/moldova/actualitate/10-credinte-obiceiuri-populare-nu-stiai-rusalii-1_51c6a9a1c7b855ff56ba498f/index.html
  ===================================
  ===========================
  =============

  0 0


   
  Ordin de la Palatul Cotroceni?
  Suporterii pro Băsescu se tem că pierdCurtea Constituţională!
   
  Un eveniment în premieră se înregistrează în România. O petiţie online nu împotriva unei aspect negativ, ci împotriva unei promovări.
   
   
  O petiţie mai mult decât ciudată
   
   Sâmbătă 22 iunie, la orele 20.00 a fost deschiă o petiţie online care reprezintă o premieră în România: nu se solicită ceva de la o instituţie a statului, nu se protestează împotriva deciziei unei instituţii a statului sau împortiva activităţii unui oficial al statului, nu se solicită rezolvarea unor probleme importante pentru vreo comunitate; petiţia are un subiect  – este greu de precizat „destinatarul”, din cauza adresării impersonale -  halucinant: se cere renunţarea la candidatură a judecătoarei CCR, Iulia Motoc, pentru un post de judecător la CEDO. Numai că, atenţie, petiţionarii nu sunt anti-Motoc, nu consideră că aceasta nu este calificată pentru înalta funcţie, ci doresc ca ea să rămână la CCR.
   
   
  Iată câteva pasaje din textul petiţiei: „Credem că doamna Iulia Motoc este pe deplin calificată să ocupe poziția de judecător la CEDO. Credem că orice persoană are dreptul legal sa părăsească o funcție și să candideze pentru o alta atunci când dorește. (...) Credem că în cazul membrilor CCR mandatul fix și inamovibil înseamnă atât o interdicție pentru alte instituții, inclusiv cea care i-a numit, de a-i schimba din funcție pe judecători, cât și o responsabilitate morală pentru cel numit de a nu părăsi funcția decât în situații grave (starea de sănătate, de exemplu) (...)Credem că după 2019,  ulterior expirării mandatului de judecător CCR, doamna Iulia Motoc poate candida cu succes la CEDO”.
   
  Deci, din start se poate observa că iniţiatorul petiţiei este un suporter al dnei Iulia Motoc. Din contră, persoana în cauză este chiar apreciată. Dar i se cere să nu părăsească postul pe care îl deţine în prezent. De ce oare?
   
   
  Ordin de la Palatul Cotroceni?
  O formulare din textul petiţiei ne lămureşte definitv de unde a venit „ideea”. „Ni se pare că situația creată prin candidatura acum a doamnei judecător la CEDO reprezintă un pericol pentru statul de drept și pentru independența Curții Constituționale, precum și un precedent riscant”.
  Nu vă sună cunoscut formularea „pericol pentru statul de drept şi pentru independenţa Curţii Constituţionale”? Este o formulă inventată de propaganda portocalie şi utilizată la maxim în perioada pre şi post referendum din 2012.
   
  Concret, cine a lansat petiţia se teme de faptul că dacă Iulia Motoc ajunge la CEDO, postul vacant de la CCR va fi ocupat de o persoană votată de majoritatea USL din Senat. Adică votată legal şi cum prevede Constituţia. Numai că, chiar dacă totul este legal şi constituţional, avem un pericol pentru statul de drept dacă noul judecător CCR nu este pro Băsescu sau pro linia politică portocalie.
   
   
  Suporterii lui Traian Băsescu se tem de faptul că pierd majoritatea în CCR, prin plecarea Iuliei Motoc. Evident, prin demersul făcut – petiţia online – se recunoaşte că Iulia Motoc are o prestaţie politică la CCR.
   
  Evident, petiţia nefiind asumată de cineva, există semne de întrebare privind autorii iniţiativei. Poate fi vorba de un ordin de la Palatul Cotroceni – varianta cea mai plauzibilă – pentru că dacă Traian Băsescu pierde CCR, pierde 60% din întreaga sa putere, poate fi vorba de suporteri ai lui Traian Băsescu. Totul se va desluşi când vor apărea şi primele luări de poziţie oficiale. Dacă acestea vor spune, „iată care este voinţa poporului” (semnăturile de pe petiţie) atunci este clar că suntem în faţa unui ordin „de sus”.
   
  Notă:
  =========================
   1.O petiţie online nu are nicio finalitate din punct de vedere juridic.
  2. PE alege, prin vot, judecătorul român pentru CEDO din trei candidaţi nominalizaţi de România. 
   
  Sursa:
   
  =====================
  ===========================================
  ===============================================================
   
  SANZIENELE ( Dragaica )
  ================================
    SARBATOAREA MAGICA A VERII
  Are originea in stravechiul cult al soarelui, marcheaza solstitiul de vara.
  Magia se petrece in noaptea de 23-24 iunie, vazduhul freamata, Cerul se
  contopeste cu Pamnatul si zanele Sanziene coboara pe pamant, canta
  si danseaza; Ele ocrotesc fecioarele, femeile insarcinate, dau rod recoltelor;
  simbolul- coronite sau buchete din flori de sanziene si spice de grau .
  Muzica: Romanta veche romaneasca interpretata la martenottone.  =========================
  =================================
  =================================================

  0 0

   
  Accidentul din Muntenegru:Unul dintre soferii autocarului este angajat al Politiei Capitalei si lucreaza, in timpul liber, si pentru firma de transport Gregory Tour
  de Alina Neagu    HotNews.ro ; Marţi, 25 iunie 2013, 11:07Actualitate | Esenţial
   
  Unul dintre cei doi soferi ai autocarului prabusit in Muntenegru este angajat al Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, la Serviciul de Logistica, si era in timpul liber la momentul producerii accidentului, potrivit reprezentantilor Politiei Capitalei. Pe data de 25 iunie, el figura in concediu de odihna legal, a precizat Politia Capitalei, potrivit Mediafax. Politia Capitalei explica faptul ca, in conformitate cu prevederile legale in vigoare, politistul putea sa indeplineasca si alte activitati remunerate, in conditiile in care acest lucru nu impieta desfasurarea optima a activitatii de functionar public cu statut special.

   "Cu ocazia verificarilor efectuate pentru identificarea victimelor accidentului din Muntenegru a reiesit ca unul dintre conducatorii auto al autocarului este angajat al Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, la Serviciul de Logistica. Respectivul angajat se afla in timpul liber, iar din data de 25 iunie urma sa figureze in concediu de odihna legal, aprobat de conducerea unitatii unde isi desfasura activitatea", se precizeaza intr-un comunicat al Politiei Capitalei.
   
  --------------------------------
  =====================================
  Dumnezeu sa-i odihneasca!
   
  Condoleante familiilor!

   

   


  Vasile Burcu  /// Tragedia este imensa! Se pot scrie biblioteci! • Vasile Burcu  /// Nu aruncati cu pietre in politist! • Vasile Burcu  /// Daca este sa cautam un vinovat, vinovati sunt cei care au "dus si condus" la situatia in care politistii, alti functionari publici cu statut special sa ajunga "AICI". Poate politicienii, guvernantii, se vor gandi sa reanalizeze prevederile Legii, poate vor decide macar dupa aceasta ultima tragedie cu mintea LIMPEDE, schimbarile ce se impun in

 • REGIM DE URGENTA!


  ===================
  =========================================
  ========================================================

   
  ========================================================


  In ATENTIA unui carcotas!
  =========================================
   
  Alineatul 1.
  Cu amaraciune am citit azi (altminteri nu este prima data), un atac la persoana mea
  din partea unui "prieten virtual", cititor si comentator frecvent al blogului.
  Otarat nevoie mare ca "Mehedinti Blog online" este accesat chiar daca s-au redus drastic comentariile, "prietenul cu pricina" se mai supara o data, ne "ocaraste" otova, si ne anunta ritos ca incet-incet, ne va parasi. Sincer, imi pare rau!
  Nu-l inteleg, dar ii respect actul de vointa!

  Alineatul 2.
  Spre stiinta tuturor carcotasilor!
  Blogul acesta, prin SEMNALELE trase de-a lungul timpului, ATITUDINEA adoptata, si-a castigat "prin el insusi", precum si Romania Megalitica, un numar important de VIZITATORI. Numar in continua crestere! Oricine, de buna credinta, le poate supraveghea zilnic. Softuletele puse la indemana, nu pot fi masluite de mine. Permanent am multumit tuturor, vizitatori si comentatori, straduindu-ma sa fiu cat mai bun, atractiv in imensitatea numarului de bloguri existent pe net.

  Alineatul 3 si ultim.
  Niciodata nu mi-a placut sa ma laud singur ("motivatii" si "probe" au fost deseori), desi mi-ar fi facut placere sa observe altii, ca si munca mea, ar fi meritat un cuvant bun. Ce vreau sa spun "aici"? Iata, cu privire la postare. SEMNALUL meu, a fost tras catre opinia publica si AUTORITATI: Publicat de 0 comentarii . Retinem ora: 14:54.  Ce rezulta?

  Intre altii, in mai putin de o ora, la 15:51:48, " cineva" de la SENAT, ia "la cunostinta"!

  Ce va face cu ce-a citit ori xerocopiat? Nu-i problema mea!

   
   Domnule carcotas,

  Chiar daca cel care a "citit" este PORTARUL SENATULUI, personal sunt multumit!

  Inseamna ca SENATUL are un PORTAR destept si o ARMATADE CONSILIERI "adormiti"! Cred ca nici ca gluma, nu pot spune asta!
   CONCLUZIA

  ==========================
  Cat timp vor fi minim 100 de VIZITATORI / 24 ORE,

  blogul ve merge inainte cu si fara comentatori_carcotasi!

  Multumesc tuturor pentru intelegere!

  Admin
  P.S.: Cer scuze pentru acest MESAJ, usor emotional!
  ==============================
  ===============================================
  ===============================================================


  Admin
  =================
  ===================================
  ===================================================

  0 0

   
  Masina sefului Penintenciarului de Femei Targsor,din judetul Prahovaa fost sparta joi seară.
   
   
  Din autoturism a fost furata borseta cu suma 7000 de euro, un pistol Glock,calibru 9 mmcu două încărcătoare a câte 17 cartuşe cu glonţ fiecare si actele de identitate ale barbatului.
   
   
  Potrivit reprezentantilor IPJ Dambovita,sustragerea a avut loc in fata unui imobil de pe strada Tighina din municipiul Targoviste,micro II, unde comisarul sef Florin Stanciu,de 45 de ani,originar din comuna Tatarani,judetul Dambovita a intrat pentru mai putin de o jumatate de ora.
   
   
  Din primele cercetari ale politistilor rutieri,rezulta ca barbatul isi parcase autoturismul pe care l-a incuiat,iar ulterior a intrat in cladirea pentru aproximativ 20 de minute.Ulterior,seful Penintenciarului de Femei Targsor a revenit la autoturism pentru a-si continua deplasarea,moment in care a constatat ca geamul din dreapta spate al masinii Volswagen Golf era spart,iar din interior lipsea borseta in care erau suma de 7000 de euro si un pistol Glock,calibru 9 mm cu doua incarcatoare a cate 17 cartuse cu glont fiecare si actele de identitate.
   
   
  Politistii continua cercetarile la fata locului,iar in orasul Targoviste si la iesirile din localitate au fost instituite filtre rutiere pentru gasirea armei,munitiei aferente,a banilor si a documentelor de identitate ale sefului Penintenciarului de Femei Targsor precum şi a suspectilor.Poliţiştii şi jandarmii au luat la periat tot municipiul Târgovişte.
   
  PISTOLUL ŞEFULUI PENITENCIARULUI TÂRGŞOR A FOST FURAT! - YouTube
   

   
  June 28, 2013
  VIDEO. 7000 de euro, un pistol Glock,calibru 9 mm cu două încărcătoare a câte 17 cartuşe cu glonţ fiecare au fost furate din maşina şefului Penintenciarului de Femei Târgşor
  Sursa:
   
  ====================================
  ======================================================
  ==============================================================
   
   
   
  În centrul atenţiei! Comisarul-şef de penitenciare Florin Stanciu, fostul director al Penitenciarului Poarta Albă, actual şef al Penitenciarului de Femei Târgşor, a „reuşit”, ieri, să apară în majoritatea buletinelor de ştiri. Şi asta după ce omul legii a căzut pradă hoţilor. Mai exact, maşina comisarului-şef a fost spartă, hoţii reuşind să fure o mică avere, circa 7.000 de euro, un pistol şi mai multe cartuşe. Conform propriilor consemnări, fostul director al Penitenciarului Poarta Albă se poate considera un om al legii înstărit.

  Astfel, potrivit declaraţiei de avere completate la data de 30 mai 2011, comisarul-şef de penitenciare Florin Stanciu avea, din anul 2006, un teren intravilan, în suprafaţă de 3.700 de metri pătraţi, bun dobândit prin moştenire, titularul fiind Adriana Stanciu. Tot alături de Adriana Stanciu, Florin Stanciu deţinea, din anul 2000, un apartament în Bucureşti, în suprafaţă de 54 de metri pătraţi, bun dobândit prin cumpărare.Şeful Penitenciarului de Femei Târgşor a mai declarat că are trei conturi curente (ori echivalente - inclusiv card), două dintre ele fiind deschise la BCR în 2007, având o valoare totală de 67.500 de lei, şi unul la Banca Transilvania, deschis în 2004, în valoare de 30.000 de lei. În ceea ce priveşte datoriile, Florin Stanciu avea de returnat, în 2011, suma de 70.000 de lei către BCR, scadenţa fiind în anul 2017. De la Administraţia Naţională a Penitenciarelor, comisarul-şef prădat de hoţi a încasat un venit anul de 65.000 de lei.

  Asta în timp ce soţia sa, Adriana Stanciu, a primit o pensie de 18.000 de lei. Pe data de 5 iunie 2012, Florin Stanciu a completat o declaraţie de avere din care reiese că deţinea, împreună cu soţia sa, doar apartamentul din Bucureşti, în suprafaţă de 54 de metri pătraţi, precum şi un depozit bancar ori echivalent la Banca Transilvania, din 2010, în valoare de 35.000 de lei. În rubrica destinată datoriilor, comisarul-şef a trecut acelaşi credit luat de la BCR în 2007. Asta în timp ce salariul anual a fost de 40.000 de lei.
   
  Pe data de 30 mai 2013, comisarul-şef de penitenciare Florin Stanciu a mai completat o declaraţie de avere, în calitatea de director al Penitenciarului de Femei Târgşor, document din care reiese că nu posedă terenuri, case, bunuri imobile, însă are un depozit bancar ori echivalent deschis la Banca Transilvania în 2010, valoarea fiind de 35.000 de lei. În privinţa datoriilor, comisarul-şef Stanciu a notat acelaşi credit de „70.000”, luat în 2007 şi cu scadenţa în 2017, fără a fi precizată moneda în care este contractat. Venitul anul raportat în această declaraţie de avere este de „22.126” de la Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi „18.723” de la Penitenciarul de Femei Târgşor.
  Pentru câteva săptămâni, Florin Stanciu a fost şef al Penitenciarului Poarta Albă, ulterior fiind mutat din fruntea Penitenciarului Mărgineni.
  ============================================
  =======================================================
  =====================================================================
   
  REMEMBER / Si ce daca?!?
   
  Fostul director al Penitenciarului Mărgineni, Florin Stanciu, revocat din funcţia de conducere
  PUBLICAT
  Joi, 17 Martie 2011 12:40
   
  Fostul director al Penitenciarului Mărgineni, comisarul de penitenciare Florin Stanciu, a fost revocat din funcţia de conducere, prin dispoziţia ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, la propunerea conducerii ANP, după ce un deţinut a evadat din sediul Judecătoriei Moreni. În urma revocării, Florin Stanciu va fi numit într-o funcţie de execuţie, precizează reprezentanţii ANP.
   
  Potrivit unui comunicat remis de Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP), măsura vine ca urmare a numeroaselor nereguli constatate de către Direcţia Inspecţie din cadrul Administraţiei, după verificarea unor aspecte de natură managerială, care au contribuit la producerea evenimentului din 9 martie, când deţinutul Eugen Nicolae Galeş a evadat din sediul Judecătoriei Moreni, judeţul Dâmboviţa.
   
  Direcţia Inspecţie din cadrul ANP a reţinut, printre altele, că fostul director al Penitenciarului Mărgineni, Florin Stanciu, nu s-a implicat în cunoaşterea problematicii sectorului operativ prin controale responsabile şi repetate pentru a-şi forma propriile convingeri şi concluzii în vederea remedierii deficienţelor, dovedind o atitudine pasivă. Acestă abordare a condus la lipsa unei discipline în derularea activităţilor zilnice, potrivit ANP.
   
  Comisarul de penitenciare Florin Stanciu a condus Penitenciarul Mărgineni până la data de 7 martie, dată la care a fost detaşat şi împuternicit, pentru o perioadă de şase luni, în funcţia de director al Penitenciarului Poarta Albă.
   
  În urma revocării din funcţia de conducere, comisarul de penitenciare Florin Stanciu va fi numit într-o funcţie de execuţie, precizează reprezentanţii ANP.
   
  Comanda Penitenciarului Poarta Albă a fost preluată de comisar-şef de penitenciare Andrei Dumitru aflat, până la acestă dată, la comanda Penitenciarului Slobozia. Conducerea Penitenciarului Slobozia va fi asigurată, cu aceeaşi dată, de către comisar-şef Ovreiu Aurelian, director adjunct al aceluiaşi penitenciar.
   
   
  ====================================
  ====================================================
  =============================================================

  0 0

   
  Statul amana iarposibilitatea denuntarii clauzelor abuzive,inclusiv din credite, pana in octombrie.
    HotNews.ro  
  Vineri, 28 iunie 2013
   
  Posibilitatea denuntarii clauzelor abuzive din contractele de prestari servicii, inclusiv credite bancare, care trebuia aplicata din luna iulie, a fost din nou amanata de catre autoritati, de data aceasta pana in luna octombrie, dupa ce Guvernul a fost informat ca bancile ar pierde peste 1 miliard de euro, scrie Mediafax. Amanarea a fost operata de aceasta data in Parlament, de catre deputati, la votarea proiectului de lege pentru punerea in aplicare a Codului de procedura civila.  La inceputul acestui an, Guvernul a decis, prin ordonanta de urgenta aprobata in ultima zi inaintea vacantei parlamentare, cand mai putea emite astfel de ordonante, ca articolul din Codul de procedura civila care ofera posibilitatea Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) sau asociatiilor de protectie a consumatorilor sa denunte in instanta clauzele abuzive si sa le elimine din toate contractele de prestari servicii, inclusiv credite bancare, sa fie amanat pana la 1 iulie 2013.


  Amanarea a intervenit la solicitarea expresa a misiunii Fondului Monetar International, care a motivat ca nu exista un studiu de impact asupra sistemului bancar. O astfel de conditionalitate a mai fost introdusa in scrisorile de intentie din anul 2010, cand expertii internationali au cerut modificarea OUG 50/2010, care obliga bancile la transparentizarea costurilor din contractele de creditare.

  In ambele situatii, BNR s-a opus initiativelor legislative si a facut lobby pe langa Guvern si FMI pentru a nu valida acte normative care ar aduce pierderi in sistemul bancar, motivand ca ar putea fi pusa in pericol stabilitatea financiara.


  Premierul Victor Ponta sustinea atunci ca nu este "prieten" cu bancherii, dar ca amanarea a fost convenita cu FMI deoarece est nevoie de "timp".
  In aceasta saptamana, termenul a fost din nou amanat, de aceasta data in Camera Deputatilor, pana la 1 octombrie 2013.

  Bancile au insistat in repetate randuri pentru eliminarea acestei prevederi din Cod, desi reglementarea face parte dintr-o Directiva europeana care trebuia aplicata de Romania inca de la momentul integrarii europene, din 2007.

  La inceputul lunii iunie, Banca Nationala a Romaniei a transmis Guvernului un studiu de impact din care rezulta ca bancile au calculat pierderi de circa 5 miliarde lei (peste 1,1 miliarde euro) din introducerea proceselor colective privind clauzele abuzive practicate in contractele de creditare din relatia cu populatia.

  Miza proceselor colective rezida in faptul ca bancile vor fi obligate, odata cu introducerea in noul Cod Civil a acestui tip de procese, sa modifice in toate contractele de creditare clauzele care ar fi considerate abuzive de instante printr-un astfel de litigiu.

  Simularea BNR a avut in vedere toate clauzele care ar putea fi declarate abuzive de instantele de judecata, inclusiv in conditiile in care contractele de credit ar fi considerate adeziuni, deci nu intelegeri negociate. Legea 193/2000 privind clauzele abuzive din contractele incheiate intre comercianti si consumatori prevede ca pot fi declarate abuzive clauzele pentru care nu se dovedeste negocierea.

  Institutiile de credit, sprijinite de BNR, sustin ca procesele colective impotriva bancilor privind clauzele abuzive din contractele de creditare ar putea sa aiba cale de atac la Inalta Curte de Justitie si Casatie, ca o exceptie de la lege, pentru ca deciziile in astfel de spete privesc o masa larga de populatie.

  Potrivit Codului Civil, aceste procese ar urma sa aiba ca prima instanta Tribunalul, iar sentinta definitiva sa fie pronuntata de Curtile de Apel.

  In cazul in care Guevrnul ar accepta sa legifereze o exceptie in acest sens, prevederea nu ar putea viza doar bancile, ci toate procesele intre consumatori si furnizori, pentru a nu se crea discriminare.

   
   
  O astfel de masura ar putea aduce la Inalta Curte de Casatie si Justitie mii de procese intre populatie si furnizori de electricitate, telefonie, sau apa si canalizare.

  Cele 40 de institutii de credit de pe piata romaneasca au incheiat anul trecut cu pierderi cumulate de 2,3 miliarde lei, triple fata de 2011.
   
   
  =================================
  =================================================
  ===============================================================

   
  Bancile, FMI, deasupra Legii. Cetateanul, poporul, sclavii nu conteaza!
  REMEMBER
   
   
  Clauzele abuzive din contractele de credit: Bancile ar putea pierde peste 5 miliarde de lei in procesele colective
  ========================
   
  Bancile ar putea pierde peste 5 miliarde de lei (aproximativ 1,1 miliarde euro)în urma proceselor initiate de clientii nemultumiti de existenta, în contractele de credit, a unor clauze abuzive. Cifra a fost avansata ieri de Banca Nationala a României într-un studiu de impact privind clauzele abuzive practicate în contractele de creditare din relatia cu populatia, studiu care a ajuns ieri pe masa Guvernului.
   
  Potrivit studiului BNR, miza proceselor colective rezida în faptul ca bancile vor fi obligate, odata cu intrarea în vigoare a unor prevederi din noul Cod Civil potrivit carora sa modifice toate contractele de creditare, inclusiv cele aflate în derulare, astfel încât sa elimine clauzele abuziveîn cazul în care instanta stabileste ca o banca a inclus într-un contract de credit una sau mai multe clauze abuzive.
  Simularea BNR a avut în vedere toate clauzele care ar putea fi declarate abuzive de instantele de judecata, inclusiv în conditiile în care contractele de credit ar fi considerate adeziuni, deci nu întelegeri negociate. Legea 193/2000 privind clauzele abuzive din contractele încheiate între comercianti si consumatori prevede ca pot fi declarate abuzive clauzele pentru care nu se dovedeste negocierea.

  Potrivit unor surse judiciare, studiul de impact arata o deteriorare a situatiei financiare doar în cazul a doua banci mari, însa nici în aceasta situatie nu ar fi vorba de vreun pericol pentru ca vreo institutie de credit sa intre în faliment ca urmare a aplicarii prevederii.
   
   
  Mii de procese deja câstigate de clienti
  Mai multe case de avocatura  au anuntat în urma cu câteva luni ca 7 banci au câstigat în instanta doar 22 de litigii initiate individual de clientii nemultumiti, dintre cele 3.000 solutionate de instante, bancile fiind obligate, conform legii, sa remedieze deficientele din contracte si, în unele cazuri, sa plateasca despagubiri împrumutatilor. Potrivit datelor furnizate de Casa de Avocatura “Coltuc”, bancile au perceput diferite comisioane abuzive, precum comisioane de administrare, de rezerva sau de risc. Cele 3.000 de procese au fost initiate împotriva bancilor Volksbank, BCR, OTP, Piraeus, Banca Transilvania, Bancpost si UniCredit Tiriac.
   
  Si av. Alexandru Dimitriu, reprezentant al Casei de Avocatura Piperea si Asociatii, a precizat ca mii de clienti au câstigat deja procesele prin care cer bancilor eliminarea clauzelor abuzive din contracte. “Pot sa va spun ca aproape toate procesele initiate individual de clienti ai BCR, Volksbank, Bancpost si RBS au fost câstigate în toata tara”, a spus av. Dimitriu, precizând ca în alte doua procese colective, care cumuleaza plângerile a peste 1.500 de clienti, se judeca recursul.
   
   
  Bancherii vor sa amâne iar eliminarea generala a clauzelor abuzive
  Radu Gratian Ghetea, presedintele CEC Bank si al Asociatiei Române a Bancilor (ARB), a afirmat recent ca bancherii nu doresc ca o clauza depistata ca fiind abuziva sa fie aplicata tuturor contractelor din toate bancile.

  “Spun din nou ca noi, cei din comunitatea bancara, nu dorim sa mentinem clauzele abuzive în contracte, nu vrem sa avem un sistem bancar în care fiecare banca sa faca ce doreste. Însa ceea ce nu am acceptat si nu vrem sa se aplice este ca odata depistata o clauza cu caracter abuziv si depistarea e validata de o instanta din România cu un nivel inferior de ierarhizare, nu dorim ca acea clauza declarata abuziva sa fie extinsa la toate contractele bancii sau la toate bancile”, a spus atunci Ghetea, subliniind ca atunci când o clauza este considerata abuziva, decizia ar trebui sa apartina unei instante superioare din România.
   
   
  Noile prevederi ar trebui sa intre în vigoare la 1 iulie
  Contactat telefonic, av. Marius Coltuc, reprezentantul Casei de Avocatura cu acelasi nume, a declarat ca, de la 1 iulie, ar trebui sa intre în vigoare prevederile noului Cod de Procedura Civila care stipuleaza ca, în cazul în care instanta a descoperit în contractul unei banci existenta unei clauze abuzive, aceasta va fi obligata sa modifice toate contractele, si pe cele aflate în derulare, si pe cele viitoare, astfel încât acestea sa fie eliminate în totalitate.

  “Pentru a se modifica prevederile din Noul Cod de Procedura Civila ar trebui sa se dea o lege organica, dar aceasta ar trebui mai întâi dezbatuta si ar dura cel putin 6 – 8 luni. Nu vor putea obtine ca numai Înalta Curte sa se pronunte pe clauzele abuzive ale bancilor. Asa ca pregatesc terenul pentru o noua amânare, cel mai probabil pentru lunile septembrie – octombrie, ceea ce e foarte posibil sa obtina”, a declarat avocatul.
   
   
  Guvernul a decis, în luna ianuarie, sa amâne pâna la jumatatea anului intrarea în vigoare a unor prevederi din noul Cod de Procedura Civila, care ar permite asociatiilor de consumatori si ANPC sa ceara în instanta anularea din toate contractele unei banci a unor clauze considerate abuzive. Amânarea a intervenit la solicitarea expresa a misiunii Fondului Monetar International, care a motivat ca nu exista un studiu de impact asupra sistemului bancar.

  Potrivit Codului Civil, aceste procese ar urma sa aiba ca prima instanta Tribunalul, iar sentinta definitiva sa fie pronuntata de Curtile de Apel.În cazul în care Guvernul ar accepta sa legifereze o exceptie în acest sens, prevederea nu ar putea viza doar bancile, ci toate procesele între consumatori si furnizori, pentru a nu se crea discriminare. O astfel de masura ar putea aduce la Înalta Curte de Casatie si Justitie mii de procese între populatie si furnizori de electricitate, telefonie, sau apa si canalizare.
  Afrodita Cicovschi, curierulnational.ro
  iunie 5, 2013
   
  ================
  ===========================
  ======================================================
   
  Imprumutul de bani costa bani! Nu-i lasa pe altii sa decida pentru tine.
  VIDEO
  ==========================
  ==================================================
   
  =============================
  ===========================================
  ==========================================================
   
  SUPER TARE. Încearcă să și danseze....
  ===============================
   

   
  ==================================
  ==================================================
  =============================================================

  0 0

   

   
  REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013. Rezultate pe fiecare judeţ şi în Bucureşti.Cum se face ADMITERE la LICEU 2013,repartizare computerizată.75, 91% dintre elevi au luat note peste cinci.


   

   
  REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013. Gândul vă prezintă primele REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 publicate pe site-urile inspectoratelor şcolare şi date despre ADMITEREA la LICEU şi REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ pe EDU.RO. Găsiţi aici toate rezultatele disponibile online, în fiecare judeţ şi în municipiul Bucureşti.


  După ce au aflat rezultatele, elevii nemulţumiţi de rezultate au mers să depună CONTESTAŢII. Ministerul Educaţiei a transmis, pentru gândul, că 75,91% au obţinut note peste 5 la probe. Anul trecut un procent de 66,1% din elevii care au susţinut examenul de EVALUARE NAŢIONALĂ au luat medii peste 5.
  UPDATE ora 23:20 Ministerul Educaţiei: Cele mai multe note peste 5 au fost între 9 şi 9,99. Cele mai bune rezultate s-au înregistrat în judeţul Brăila (89,82%), iar cele mai scăzute, în judeţul Olt (60,98%). În nici un judeţ nu s-a înregistrat un procent sub 60% de note peste 5.  UPDATE ora 20:50 Potrivit ministrului Educaţiei Remus Pricopie, 75,91% dintre elevii care au participat la EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 au obţinut medii peste 5.


  UPDATE ora 20:25 Peste 27 la sută dintre candidaţii la Evaluarea Naţională din judeţul Arad au obţinut medii sub 5, potrivit rezultatelor afişate, sâmbătă, de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ), care mai arată că 18 absolvenţi au avut media 10. Potrivit ISJ Arad, în judeţ s-au înscris la Evaluarea Naţională 3.532 de elevi, iar la probe s-au prezentat 3.480. REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 ARAD


  UPDATE ora 20:15 Elevii din judeţul Alba au luat note mai mari decât anul trecut. 76,8% dintre absolvenţii de clasa a VIII-a au obţinut medii peste 5. „Avem 16 medii de 10. Faţă de anul trecut este o creştere cu 7,3% a procentului elevilor care au obţinut medii medii mai mari sau egale cu 5”, a declarat Gheorghe Sandea, inspector şef la Alba. Vezi toate notele online în REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 ALBA


  REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 UPDATE ora 20:10  La examenul din acest an în judeţul Bihor, s-au înregistrat 704 candidaţi cu medii cuprinse între 5-5.99, 681 cu medii cuprinse între 6-6.99, 776 de elevi au avut medii între 7-7.99 şi 832 între 8-8.99. În urma datelor statistice înregistrate înainte de contestaţii, 783 de candidaţi au avut medii între 9-9.99 şi 9 elevi au obţinut media 10. Rata de reuşită este de 78,05%. Vezi online toate notele din Bihor pe REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 BIHOR


  UPDATE ora 20:00  71% dintre elevii de clasa a VIII-a din Botoşani au obţinut medii peste 5, arată statistica de la Inspectoratul Judeţean Botoşani. În schimb, numai şase dintre candidaţi au luat 10 pe linie la Evaluare Naţională. REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 BOTOŞANI


  UPDATE ora 19:55 În judeţul Vrancea, 78,1% dintre cei 2.761 de elevi care au susţinul Evaluarea Naţională în această săptămână au obţinut o medie de trecere. Vezi toate notele din Vrancea pe REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 VRANCEA


  REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 UPDATE ora 19:50 În judeţul Mureş, s-au înscris la examenul de evaluare naţională 4590 de elevi, din care s-au prezentat 4388. 72% dintre elevi au medii peste 5. "Nu am avut niciun elev eliminat, iar rezultatele au fost mulţumitoare. Subiectele au fost de dificultate medie, iar copiii au făcut faţă. Toţi îşi vor găsi locul într-un liceu sau într-un grup şcolar", a precizat pentru gândulinspectorul şef adjunct Nadia Raţă.


  La examenul de evaluare naţională, în Mureş, 3196 de elevi au luat note între 5 şi 10 şi 1192 au fost notaţi sub 5.  REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 MUREŞ


  UPDATE ora 19:45 Rezultatele din judeţul Neamţ arată că 30 elevi au încheiat evaluarea naţională cu media 10. "Rezultatele sunt bune. Avem copii buni. La matematică au fost 347 de note de 10, iar la Limba română 58. 30 de copii au luat 10 şi la Limba română şi la matematică. Sub 5 sunt aproximativ 1200 de medii din 4746", a precizat pentru gândulinspectorul general adjunct Elena Laiu. REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 NEAMŢ


  REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 UPDATE ora 19:38"Rezultatele nu ne mulţumesc, pentru că nu sunt de 100% peste 5, aşa cum ne-am dori. Anul acesta 60,97% dintre mediile generale sunt peste 5, în condiţiile în care anul trecut procentul a fost de numai 54,27%. E o creştere. Impresia mea e relativ bună pentru că numărul total de medii de 10 este de 27, iar între 9 şi 9,99 sunt alte 561 de elevi. Cred că va fi o mare bătălie pentru liceele şi colegiile bune", a precizat inspectorul general din Olt Felicia Man, pentru gândul. REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 OLT


  UPDATE ora 19:35La PRAHOVA sunt 26 de medii de 10. "Notele sunt bune. 81,94% dintre medii au fost peste 5, sunt 545 de elevi care au luat 10 la matematică şi 56 care au luat 10 la română. La prima vedere ar trebui să ne bucure aceste rezultate. După părerea mea însă, subiectele au fost prea uşoare şi nu vor da o imagine generală concludentă asupra pregătirii elevilor", a declarat inspectorul şcolar general al judeţului Prahova, Horia Toma, pentru gândul.REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 PRAHOVA


  UPDATE ora 19:30 Potrivit inspectorului general Gheorghe Bancea, în Sălaj sunt 10 elevi cu media generală 10 la exemen. "Se pare că subiectele au fost accesibile, fapt pentru care avem 115 note de 10 la matematică şi 28 la Limba română", a precizat Gheorghe Bancea pentru gândul. Înaintea contestaţiilor, 489 de elevi au medii sub 5, în timp ce 1610, adică 76,7%, au depăşit acest prag. REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 SĂLAJ


  REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 UPDATE ora 19:20 La SATU MARE sunt 74,34% de medii peste 5. Rezultatele examenului sunt mai bune decât în anul precedent şi în judeţul Satu Mare. "Procentul este mai mare decât în 2012. Doar 25,76% dintre medii sunt sub 5. Avem, în schimb, mulţi copii cu note de 10. la matematică sunt 135, iar la Limba română 33. Sunt 16 medii de 10.  Impresia e bună", spune inspectorul adjunct Claudiu Mondici, contactat de gândul. REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 SATU MARE


  UPDATE ora 19:10 La Sibiu, tezele la matematică au adus cele mai multe note de 10 din ultimii ani, dar şi cele mai multe note sub 5 de anul acesta. "Când au văzut exerciţiile la matematică, elevii au spus că e superuşor, lucru confirmat de colegii noştri profesori de specialitate. ca urmare sunt 180 de note de 10. N-am avut în niciun an astfel de note", spune Chrtistine Manta-Klemens, inspector general adjunct la ISJ Sibiu, contactată de gândul. Tot la matematica procentul notelor peste 5 a atins doar 74,6% la Sibiu, faţă de 88,4% în cazul tezelor la Limba română, 92% pentru notele la Limba germană şi 94,8% la Limba maghiară.REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 SIBIU


  UPDATE ora 19:00 Un procent de 84,26 dintre elevii de clasa a VIII-a braşoveni au obţinut note peste cinci la examenele de CAPACITATE 2013. 20 de elevi au luat media 10, în timp ce 795 au luat medii cuprinse între 9 şi 9,99. "Notele sunt mai bune cu 10% decât cele de anul trecut şi cu peste 30% mai mari decât la simulare",a  declarat pentru gândul Victor Vijolor, inspector şcolar.REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 BRAŞOV


  REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 UPDATE ora 18:50  Peste 88 la sută dintre candidaţii care au susţinut Evaluarea Naţională în judeţul Cluj au obţinut medii peste 5. Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ), Valentin Cuibus, consideră că rezultatul "bun" se bazează pe orele suplimentare făcute cu elevii, pe simulări şi pe controalele din şcoli. Pe locul doi după Cluj, se situează Capitala.REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 CLUJ


  UPDATE ora 18:45 În judeţul Giurgiu, aproximativ 74% dintre elevii înscrişi la EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 au obţinut medii peste 5, a precizat ISG Petre Petre pentru gândul. REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 GIURGIU


  UPDATE ora 18:35  21 de elevi din Argeş au obţinut media 10 la CAPACITATE 2013. Datele de la Inspectoratul Argeş arată că 4.160 de elevi au luat note peste 5, ceea ce înseamnă 78% din totalul candidaţilor prezenţi la examen. 22% dintre elevi au luat medii sub 5, ceea ce înseamnă 1.133. REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 ARGEŞ


  REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 UPDATE ora 18:30 În judeţul Călăraşi, 64,57% din totalul de 2470 de elevi prezenţi la au obţinut medii peste 5. Dintre aceştia, 76,36% au obţinut note peste 5 la proba de limba română la EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 CĂLĂRAŞI, iar 62,19% au obţinut note peste 5 la matematică.


  Totodată, au fost obţinute 8 medii de 10, dintre care 6 în mediul urban şi 2 în mediul rural. De asemenea, 88 de elevi au fost notaţi cu 10 la proba de matematică de la EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 CĂLĂRAŞI, iar 13 elevi au obţinut nota 10 la proba de limba şi literatura română. REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 CĂLĂRAŞI


  UPDATE ora 18:25 La EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 DOLJ, 61 de elevi au obţinut nota 10 la proba de limba română, iar 392, la proba de matematică, a precizat pentru gândul ISG Bercea Florea Georgică.


  "Comparativ cu rezultatele de anul trecut se poate observa o uşoară îmbunătăţire", a explicat ISG Bercea Florea Georgică, arătând că în 2012, doar 64,62% dintre elevi au obţinut medii peste 5. REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 DOLJ


  REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 UPDATE ora 18:17 Opt elevi din judeţul Timiş au obţinut media 10, respectiv cinci fete şi trei băieţi. Totodată, 29,2% dintre cei circa 4.700 de absolvenţi de gimnaziu înscrişi la examene nu au reuşit să obţină o medie de trecere. Mai exact, 76 de elevi au avut medii mai mici de 1,99, 245 au avut medii cuprinse între 2 şi 2,99, 495 între 3 şi 3,99 şi 645 între 4 şi 4,99. Totodată, cele mai multe medii, respectiv 736, au fost între 9 şi 9,99, reiese din datele Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Timiş.


  În judeţul Timiş, 26 de elevi au luat nota 10 la examenul de limba română şi 196 au obţinut nota maximă la matematică.REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 TIMIŞ


  UPDATE ora 18:12 Circa 89,1% dintre absolvenţii de gimnaziu din Suceava au reuşit să obţină o notă de trecere la examenul de limba română, iar 80,5% dintre ei au luat peste 5 la matematică. "Rezultatele sunt bune. Este un răspuns la ceea ce am făcut noi anul acesta, respectiv la simulări. Elevii au fost foarte mulţumiţi de rezultatele de la simulări şi s-au mobilizat şi la examen", a declarat pentru gândul Gheorghe Lazăr. REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 SUCEAVA


  UPDATE ora 18:05 Dintre cei 2.971 de elevi care s-au prezentat la examenele din judeţul Teleorman, 2.133, respectiv 71,7%, au obţinut medii între 5 şi 10.


  "Rezultatele au fost bune, dar şi subiectele au fost accesibile", a declarat pentru gândul Valeria Gherghe, inspector general Teleorman. REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 TELEORMAN


  UPDATE ora 18:00 În judeţul Tulcea peste 68,2% dintre elevii înscrişi au obţinut medii cuprinse între 5 şi 10, cu peste 10 procente mai mult decât în anul anterior, când 56,8% dintre ei au luat o notă de trecere. "O creştere de 10 procente într-un an este extraordinară", a comentat pentru gândul Damian Dumitru, inspector general. REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 TULCEA


  REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 UPDATE ora 17:50 În judeţul Vaslui, 69,5% dintre medii au fost cuprinse între 5 şi 10. La proba de limba română 76,9% dintre elevi au obţinut o notă de trecere, iar la matematică, procentul a fost de 66,8%, reiese din REZULTATE EVALUAREA NAŢIONALĂ, centralizate de Inspectoratul Judeţean.


  Notele au fost mai bune faţă de anii anteriori, când doar 40% dintre absolvenţii de gimnaziu au avut medii peste 5, a precizat pentru gândul Gabriela Plăcintă, inspector şcolar general ISG Vaslui. REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 VASLUI


  UPDATE ora 17:45 Aproape trei sferturi dintre absolvenţii de clasa a VIII-a din judeţul Iaşi au promovat la Evaluarea Naţională, cu 12 la sută mai mult ca anul trecut, şefa ISJ Iaşi, Camelia Gavrilă, susţinând că mediile au crescut foarte mult şi că este posibil ca la liceele de elită să se intre cu peste 9,40. Vezi toate notele, obţinute de elevii ieşeni la CAPACITATE 2013 în materialul REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 IAŞI


  "Rata de promovare a crescut cu 12 la sută faţă de 2012. Astfel, la proba de Limba română, 85 la sută din cand
  Corina Varlan: candidaţi au luat note peste 5 la Evaluarea Naţională, faţă de 81 la sută anul trecut. Evoluţia cea mai vizibilă este la Matematică, unde 71 la sută dintre elevi au promovat, faţă de 49 la sută în 2012", a afirmat şefa ISJ Iaşi, Camelia Gavrilă.


  REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 UPDATE ora 17:45 La EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 s-au înregistrat 18 medii de 10 la nivelul judeţului MARAMUREŞ. Totodată, procentul de elevi care au obţinut medii peste 5 a fost de 75,36%, după cum a declarat pentru gândul inspectorul şcolar general adjunct Cristian Heuberger.


  Cele mai multe medii s-au încadrat între 8 - 8,99 (737 de medii). Eu existat însă şi 40 de medii cuprinse între 1 şi 1,99. REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 MARAMUREŞ


  UPDATE ora 17:40  Un sfert dintre absolvenţii din Bistriţa-Năsăud care au susţinut Evaluarea Naţională au obţinut medii mai mici de cinci, în timp ce opt eleve au luat media 10, potrivit rezultatelor anunţate, sâmbătă, de Inspectoratul Şcolar Judeţean, transmite corespondentul MEDIAFAX.


  În Bistriţa-Năsăud, la Evaluarea Naţională s-au înscris 2.842 de elevi şi au participat 2.775. Dintre aceştia, 24 au luat medii între 1 şi 1,99, un număr de 99 au luat medii între 2 şi 2,99, alţi 217 au luat medii între 3 şi 3,99 şi 354 au luat medii între 4 şi 4,99.REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 BISTRIŢA-NĂSĂUD


  REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 UPDATE ora 17:35 90,16 % dintre elevii din Capitală  au luat note mai mari sau egale cu 5 la Limba română, iar 82,66 % la Matematică. Un numâr de 87 de elevi obţinând nota 10 la ambele materii.


  Procentul celor care au luat note mai mari sau egale cu cinci  este 90,16%  la Limba română, 96,47% la limba maternă şi 82,66% la Matematică. REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 BUCUREŞTI


  UPDATE ora 17:30 La disciplina limba şi literatura română, la EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 CONSTANŢA, s-au prezentat  5.436 de absovenţi, dintre care 83 % (4.504) au obţinut note  peste 5.  La matematică s-au prezentat 5.413 de elevi, dintre care 3.938 (73 %) au primit note peste 5 la EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 CONSTANŢA.


  La nivelul judeţului Constanţa, la CAPACITATE 2013 s-au obţinut 422 de note de 10, cele mai multe fiind primite  de elevi la matematică - 407.REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 CONSTANŢA


  REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 UPDATE ora 17:25 2.820 de elevi au obţinut medii peste 5, iar 361de elevi au fost notaţi cu 10 la proba de matematică, iar 86, la limba română. "Procentul celor care au obţinut medii peste 5 la EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 BUZĂU este vizibil mai mare decât cel de anul trecut", a explicat ISGA Burducea Geta pentru gândul. "Trebuie să recunoaştem că şi nivelul de dificultate a probelor a fost foarte scăzut", a adăugat aceasta. REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 BUZĂU


  UPDATE ora 17:20 Un număr de 1.201 elevi din Covasna au obţinut medii peste 5 la examenul de CAPACITATE 2013. Aşadar, 76,01% din totalul de 1.624 de elevi înscrişi au obţinut medii cuprinse între 5 şi 10 la EVALUARE NAŢIONALĂ 2013.  Pe de altă parte, la EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 COVASNA, 15,88% dintre elevi au obţinut note peste 5 la proba de limba română de la EVALUARE NAŢIONALĂ 2013, iar 15,82%, la matematică. Toate notele pe care elevii din Covasna le-au obţinut la examenele din acest an le găseşti în REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 COVASNA.


  REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 UPDATE ora 17:20 În judeţul Galaţi 3.426 (76,51%) de elevi au obţinut medii peste 5 la  EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 GALAŢI. Dintre aceştia, 22 de elevi au obţinut medii de 10 la EVALUARE NAŢIONALĂ 2013.


  Potrivit informaţiilor furnizate de ISG Marin Laura, pentru gândul, numărul elevilor care au obţinut note peste 5 la EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 GALAŢI a crescut cu aproape 6%.REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 GALAŢI


  REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 UPDATE ora 17:15 218 elevi din Ilfov au obţinut note peste 9 la proba de limba şi literatura română, iar 15 elevi au primit nota 10, conform datelor furnizate pentru gândul de către reprezentanţii ISJ ILFOV.76 de elevi au obţinut nota 10 la proba de matematică.REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 ILFOV


  REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 UPDATE ora 17:13 Ministerul Educaţiei a anunţat, la această oră, că până la ora 16.00 a centralizat aproximativ 90% din totalul rezultatelor la evaluarea naţională, datele parţiale arătând că 115.730 de elevi, reprezentând 77,17% din totalul centralizat, au obţinut note peste 5. Rezultatele la examenele de la evaluarea naţională au fost afişate sâmbătă, între orele 15.45 şi 16.30, în fiecare centru de examinare, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN) remis gândul. Vezi REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013. Date parţiale - peste 77% dintre elevi au luat note mai mari decât 5


  UPDATE ora 17:10 La Ialomiţa  au existat nouă elevi care au luat media 10. S-au luat, totodată, 57 de note cuprinse între 1 şi 1,99. După cum a declarat pentru gândul inspectorului şcolar general adjunct Rica Prelucă, la EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 s-au înregistrat 129 de note de 10 la proba de matematică şi 20 de note de 10 la proba de limba şi literatura română. REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 IALOMIŢA
  REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 UPDATE ora 17:05 La EVALUARE NAŢIONALĂ 2013, şapte elevi din judeţul GORJ au reuşit să obţină nota 10. Cei mai mulţi dintre aceştia sunt elevi ai unor şcoli din mediul urban, după cum a declarat pentru gândul Marius Badea, inspector şcolar general adjunct. La EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 au fost înscrişi 3.560 de tineri gorjeni, dintre care 3.509 au fost prezenţi la probele de examen. Totodată, 83,73% dintre elevi au luat note peste 5. Au existat şi REZULTATE cuprinse între 1 şi 1,99 la EVALUARE NAŢIONALĂ 2013.REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 GORJ


  UPDATE ora 17:00 Procentul elevilor care au luat note peste 5 la EVALUAREA NAŢIONALĂ 2013 HARGHITA, înainte de rezolvarea contestaţiilor, a fost mult mai mare decât anul trecut, mai exact de 73,19% dintre elevi faţă de 61,38% cât s-a înregistrat în 2012. Cele mai bune note au fost obţinute de elevi la proba de limba şi literatura maghiară, unde 94,31% dintre ei au luat note peste 5, iar cele mai slabe rezultate au fost înregistrate în cazul probei de limba şi literatura română ( 55,63%), potrivit informaţiilor furnizate pentru gândul de către reprezentanţii ISJ HARGHITA. REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 HARGHITA


  UPDATE ora 16:42 În judeţul Dâmboviţa, 71,24% din cei 4.458 de elevi înscrişi la EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 au obţinut medii peste 5. Dintre aceştia, 37% au reuşit să obţină media 10. Potrivit datelor furnizate de ISG Dâmboviţa Preda Luminiţa pentru gândul, la EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 DÂMBOVIŢA, 73 de elevi au obţinut nota 10 la limba română, iar 223 au fost notaţi cu 10 la matematică. REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 DÂMBOVIŢA


  REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 UPDATE ora 16:30  Dintre elevii care au participat la probele de EVALUARE NAŢIONALĂ 2013, 18 au reuşit să obţină media 10. Este vorba despre 18 fete care învaţă în mediul urban.

  La EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 s-au înscris 3.518 elevi, dintre care 3.457 au fost prezenţi la examen, după cum au explicat pentru gândul reprezentanţii ISJ HUNEDOARA. Detalii despre medii şi note găseşti pe REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 HUNEDOARA.


  REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 UPDATE ora 16:22 Rezultate la evaluarea naţională în Capitală: 90,16%, note peste 5 la Română, 82,55% la Matematică.


  Un procent de 90,16 dintre elevii din Capitală care au susţinut examenele de la evaluarea naţională au luat note mai mari sau egale cu 5 la Limba română, iar 82,66 la sută la Matematică, 87 de elevi obţinând nota 10 la ambele materii. Mai multe detalii găseşti pe REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 BUCUREŞTI.


  UPDATE ora 16:28 Mediile au fost deja afişate la Mureş şi le găseşti laREZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 MUREŞ


  VEZI AICI UPDATE-URILE ANTERIOARE!PLUS Cum se fac CONTESTAŢIILE ŞI ADMITEREA LA LICEU


  Vezi aici REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 pe judeţe:


  REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013, informaţii despre CONTESTAŢII, precum şi despre ADMITERE LICEU 2013 şi REPATIZAREA COMPUTERIZATĂ.


   
  ============================
  ============================================
  ===================================================================

  0 0

   
  Vineri, 28 Iunie.

  Crin Antonescu:Niels Schnecker va fi directorul meu de campanie electoralăpentru alegerile prezidenţiale din 2014

   
   

   

  Prezentatorul şi analistul Niels Schnecker va fi directorul de campanie electorală al preşedintelui PNL, Crin Antonescu, pentru alegerile prezidenţiale din 2014, informează un comunicat remis vineri AGERPRES.

   

   
  "I-am făcut propunerea lui Niels Schnecker de a fi directorul meu de campanie electorală pentru prezidenţialele din 2014, după o îndelungă şi atentă observaţie a discursului său ca om de televiziune, consultant în domeniul afacerilor şi analist politic. M-am convins asupra autenticităţii mesajului său, am văzut că nu este doar un om de televiziune plătit să livreze conţinut editorial, ci dimpotrivă, Niels Schnecker crede cu convingere în mesajul transmis zilnic în ultimii ani la tv şi în necesitatea unei schimbări în sistemul politic românesc. Iar eu de astfel de oameni am nevoie - integri, oneşti şi determinaţi să lupte până vom câştiga nu doar alegerile prezidenţiale, ci dreptul românilor de a avea un trai mai bun în ţara aceasta", declară Crin Antonescu, conform sursei citate.

   

  În comunicat se arată că preşedintele PNL i-a adresat omului de televiziune această propunere ca urmare a compatibilităţii viziunilor politice şi a succeselor înregistrate de Niels Schnecker în campaniile electorale desfăşurate în Statele Unite ale Americii.

   

  "Deşi nu este un membru al PNL, convingerile lui Niels Schnecker coincid cu valorile Uniunii Social Liberale. Şi în acest sens, cred că, pentru elaborarea unei strategii puternice şi eficiente, avem nevoie de viziunea externă şi experienţa vastă a domnului Schnecker în problemele critice şi cronice ale sistemului politic şi economic. În plus, avem nevoie de viziunea sa occidentală şi de experienţa şi succesele sale, mai puţin ştiute publicului larg, înregistrate în cadrul campaniilor electorale din SUA", completează liderul liberal.

   

   

  Potrivit sursei citate, în perioada 1980-2008, Niels Schnecker a participat la organizarea a peste zece campanii electorale în Statele Unite ale Americii, dintre care şapte pentru cursa prezidenţială.

   

  Ca urmare a numirii sale în funcţia de director de campanie electorală, Niels Schnecker încheie la sfârşitul acestei luni colaborarea cu postul de televiziune Antena3. AGERPRES/(AS-autor: Florentina Peia, editor: Antonia Niţă)
  ==========================================
   
   
  Friday, 28 June 2013.

   

  Niels Schnecker, directorul de campanie al lui Crin Antonescu pentru prezidențiale. Antonescu: "Eu de astfel de oameni am nevoie" | VIDEO

  Niels Schnecker va fi directorul de campanie pentru alegerile prezidențiale al lui președintelui PNL Crin Antonescu. Propunerea i-a fost adresată lui Schnecker "urmare a compatibilității viziunilor politice și a succeselor înregistrate de Niels Schnecker în campaniile electorale desfașurate în Statele Unite ale Americii".

  “I-am făcut propunerea lui Niels Schnecker de a fi directorul meu de campanie electorală pentru prezidențialele din 2014, după o îndelungă și atentă observație a discursului său ca om de televiziune, consultant în domeniul afacerilor și analist politic. M-am convins asupra autenticității mesajului său, am văzut că nu este doar un om de televiziune plătit să livreze conținut editorial, ci dimpotrivă, Niels Schnecker crede cu convingere în mesajul transmis zilnic în ultimii ani la tv și în necesitatea unei schimbări în sistemul politic românesc. Iar eu de astfel de oameni am nevoie – integri, onești și determinați să lupte până vom câștiga nu doar alegerile prezidențiale, ci dreptul românilor de a avea un trai mai bun în țara aceasta ”, a declarat Crin Antonescu.

  Antonescu a explicat și că Niels Schnecker împărtășește aceleași valori cu cele ale USL, acesta fiind un alt motiv pentru decizia luată.

  “Deși nu este un membru al PNL, convingerile lui Niels Schnecker coincid cu valorile Uniunii Social Liberale. Și în acest sens, cred că, pentru elaborarea unei strategii puternice și eficiente, avem nevoie de viziunea externă și experiența vastă a domnului Schnecker în problemele critice și cronice ale sistemului politic și economic. În plus, avem nevoie de viziunea sa occidentală și de experiența și succesele sale, mai puțin știute publicului larg, înregistrate în cadrul campaniilor electorale din SUA”, a continuat președintele PNL, Crin Antonescu.

  În perioada 1980-2008, Niels Schnecker a participat la organizarea a peste zece campanii electorale în Statele Unite ale Americii, dintre care șapte pentru cursa prezidențială. Ca urmare a numirii sale în funcția de director de campanie electorală, Niels Schnecker încheie la sfârșitul acestei luni colaborarea cu postul de televiziune Antena3, se mai arată în comunicatul de presă transmis de PNL.

  De altfel, încheierea colaborării cu Antena 3 a fost anunțată de Scheneker în această dimineață, în jurul orei 11.00 în direct.

  Sursa: Niels Schnecker, directorul de campanie al lui Crin Antonescu pentru prezidențiale. Antonescu: "Eu de astfel de oameni am nevoie" | VIDEO - Partide > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/e-oficial-niels-schnecker-directorul-de-campanie-pentru-alegerile-prezidentiale-al-lui-c-1044868.html#ixzz2XmF0wz7G
   
   

  CV: milionar, fost pilot pe F16, cu patru cetăţenii

  Sunday, 25 July 2010. Autor:  Mihnea-Petru Pârvu

   

  Niels Schnecker ştie nouă limbi, are centura neagră la Kung Fu şi a vizitat 124 de ţări.

   

  De mai bine de zece ani tot apare la televizor, pe te miri ce post, de la Antene, pe B1, Pro TV, Realitatea TV sau chiar la Acasă, dându-şi cu părerea despre economie, politică sau evenimente sociale. A avut chiar şi două emisiuni la TVR.

   

  Are chelie, e ochelarist, se îmbracă numai la costum şi, când vorbeşte, graseiază uşor. Pe cartea de vizită o înşiruire de acronime te ameţesc:
  Prof. Dr.
  , Ph.D.Econ., L.L. M.Fin., M.B.A., MFM, CEPA. Poartă un nume exotic, cu rezonanţă germană, Niels Schnecker. Puţină lume ştie, însă, că omul a fost pilot de vânătoare, nu oricum, ci pe celebrele F16, are patru cetăţenii şi vorbeşte nouă limbi străine.

   

   

  E colonel, în retragere, al US Air Force, avocat, expert în macroeconomie, are centura neagră în Kung Fu şi e milionar în dolari. A trăit şi făcut într-o viaţă câţi alţii în zece. Dincolo de masca rece, a economistului calculat, descoperi un personaj fascinant, desprins parcă din filmele cu James Bond.

   

  Cu patru paşapoarte în buzunar prin 124 de ţări

   

  Niels Schnecker s-a născut pe 1 ianuarie 1960 la Bucureşti. Părinţii săi, evrei austrieci, lucrau la Bucureşti. Întrucât maică-sa era nemţoaică din Sudeţi, a căpătat şi cetăţenia germană. Apoi, când la 10 ani a emigrat în State, a primit şi cetăţenia americană. Ultima pe listă, cea israeliană, a primit- o la 18 ani când, după moartea tatălui, mama sa a decis să se stabilească în Israel.

   

  "E chiar haios momentul. Nici nu apucasem să mă dau jos de pe scara avionului când, un «guzgan» şi o «guzgancă» de la Shinbet, adică SRI-ul evreiesc, m-au săltat de lângă mama şi m-au luat la întrebări. Pe vremea aia încă mă mai pieptănam, aveam un păr lung şi bogat şi eram bronzat binişor. Au crezut ăia că sunt arab!", se amuză evreul româno-german cu cetăţenie americană.

   

  În plus, Niels are şi rezidenţă britanică, sud-africană, franceză şi de Insulele Virgine. A trăit şi muncit în toate aceste locuri, plus Argentinaşi Filipine, unde n-a avut, însă, rezidenţă. "Am călătorit în 124 de ţări! Şi n-am decât 50 de ani…", se laudă el.


   
   

  Evreu cununat cu o ortodoxă în Biserica Anglicană

   

  "La 40 de ani m-am hotărât să mă stabilesc în România. Eram avocat în Johannesburg, Africa de Sud, şi m-a convins să mă întorc răposatul ambasador Mihai Botez, Dumnezeu să-l ierte!", povesteşte Niels Schnecker. "Hopa! Tocmai am încălcat prima poruncă din Tora, să nu pronunţi numele Domnului!", râde Niels. "Aiurea, sunt un evreu agnostic, cred în D-zeu, dar nu în religie sau biserici...", se autodefineşte israelitul.

  "Faptul că m-am însurat cu o româncă creştin-ortodoxă, Iulia, într-o Biserică Anglicană, cu o slujbă ecumenică, iar acum am un băieţel de 6 ani, Patrick, botezat atât în rit iudaic, cât şi anglican spune ceva despre mine. Naşi de cununie ne sunt Andreea Esca şi Alexander Eram!", se confesează, ca la rabin, Niels Schnecker.

   
  PĂRINŢI SPIRITUALI. Niels Schnecker şi Iulia, soţia sa, i-au avut ca naşi

  pe Andreea Esca şi Alexander Eram

   
  Nu discută în public subiectele militare

  Despre cariera sa militară, Niels Schnecker nu vrea să spună prea multe. "Am avut norocul să zbor pe F15, F16 şi A10. Ultimul e avion antitanc şi e poreclit «Worthog» după un porc mistreţ sud-african, aşa de urât e. Da’ e un avion subsonic excepţional. Ca pilot, normal, îmi place F16, dar cu A10 ştii că nu cazi", explică pilotul care a trecut în rezervă cu gradul de colonel.

   

  Acum nu mai poate să zboare. Mai întâi a trebuit să renunţe la avioanele de vânătoare din cauza ochelarilor. De câţiva ani, de când a avut un accident vascular cerebral, mai urcă în avion doar ca pasager. Ne arată, mândru nevoie-mare, dintr-un catalog al US Air Force, poze cu avioanele pe care le-a pilotat. Apoi se lansează într-o ditirambă despre avioanele americane comparativ cu cele europene şi ruseşti. Concluzia e previzibilă: americanii sunt superiori. Apoi se autocenzurează, brusc: "Subiectele militare nu se discută în public!".

   
  Republican pursânge

   

  Niels locuieşte la Snagov, dar firma de avocatură o are, ironia sorţii, în fosta reşedinţă de serviciu a mareşalului Antonescu, de la Băneasa. În biroul său e un frig de-ţi îngheaţă oasele.

   

  "Sunt rău de căldură! Dacă sare de 23 de grade, transpir ca un porc... În Israelera un coşmar", se scuză avocatul cu studii economice şi de drept făcute la Paris. Pereţii sunt burduşiţi cu diplome. Sunt patru categorii. Prima cu cele militare, a doua cu cele civile, a treia cu cele care îi recunosc activităţile de voluntariat la diverse ONG-uri şi ultima cu diplome şi fotografii care îi atestă activitatea politică. "Asta pentru că sunt republican radical, membru cu acte în regulă", se mândreşte americanul, în timp ce ne arată poze cu dedicaţii de la foştii preşedinţi republicani Bush senior şi junior şi Ronald Reagan. Başca una în care îi strânge mâna lui Shimon Perez.

   

  Nu uită să se dea mare un pic: "Între ’85 şi ’86 am fost consilier economic la Casa Albă!". În spatele biroului tronează un poster: "Stop OBAMA!".

   

   
  STOP OBAMA! Republicanul Niels Schnecker a lucrat în ’85-’86 la Casa Albă

   

  SIMŢ AL UMORULUI FOARTE DEZVOLTAT

  "Cele mai bune bancuri cu evrei sunt spuse de evrei"

  Niels Schnecker oferă o mostră de umor autoironic: "Cică, Iţic şi cu Ştrul se plimbau de Yom Kippur prin Tel Aviv. Asta e o sărbătoare la care nu se bea şi nu se mănâncă până la asfinţit, ca să ţi se ierte greşelile din ultimul an. Greşeli, că evrei n-au păcate, numai creştinii au... Şi cum se plimbau ei, aşa, lihniţi de foame, îl văd pe prietenul lor, Moshe, cum mânca şi bea de zor la o terasă. «Moshe, ai înnebunit! Tocmai azi ţi-ai găsit? Nu puteai să te abţii şi tu până la apus?», îl întreabă ei. «Păi, de ce? Eu n-am greşit cu nimic! N-am furat, n-am înşelat, n-am minţit... N-are Yahve (Dumnezeu – n.r.) ce să-mi ierte!». Păi, bine, Moshe, da’ să nu minţi, să nu furi şi să nu înşeli un an întreg, ca să mănânci şi să bei o zi, merită? »". "Cele mai bune bancuri cu evrei sunt spuse de evrei", se distrează israelianul născut în România.

   
  CA ÎNTR-O COMEDIE

  A spălat avioane cu periuţa de dinţi

   

  O amintire cazonă, care acum îl amuză, n-o s-o uite niciodată. "În perioada de instrucţie de la şcoala de aviaţie am cunoscut o fată drăguţă cu care m-am combinat. După o săptămână, i-am cam dat papucii. Ce n-am ştiut eu era că domnişoara era fiica unui sergent-major din bază. Ce a urmat n-o să uit niciodată. Două săptămâni, zilnic, de la opt seara la unu dimineaţa, am spălat, cu periuţa de dinţi, câte un avion. Detergentul era extrem de puternic. Mi se dusese pielea de pe degete!". Căprăria din armată e în Americala fel ca în România.

   

  "Acum nu mai pot pilota niciun avion. Am avut un atac vascular cerebral şi nu mai pot obţine certificat medical. Nu mai sunt apt de zbor."

   
  NIELS SCHNECKER, consultant financiar

  CRIZA I-A SLEIT PUTERILE ŞI I-A SUBŢIAT AVEREA

   

  Şi-a vândut Mercedesul din solidaritate cu angajaţii

   

  Primul milion de dolari l-a făcut în 1991. "L-am pierdut în ’94, când am venit în România! Toată lumea îmi cerea bani şi le dădeam... La bani nu sunt evreu!", se distrează omul de afaceri. "Acum simt criza pe deplin. Înainte mă ocupam de finanţări şi refinanţări. Acum, de achiziţii şi fuziuni. Finanţările merg greu, în general, şi în România în special! Din 80 de angajaţi am mai păstrat 25", mărturiseşte franc Niels Schnecker.

   

  La întrebarea câte milioane mai are în cont, Niels râde: "Nu le-am numărat!“. Apoi adaugă: "Din punctul de vedere al lichidităţilor sufăr ca toată lumea. Banii sunt în active".

  De asta a renunţat şi la colecţia sa de maşini. A avut, de-a lungul timpului, peste o sută. Primul Hummer H1 el l-a adus în România, în 1999. "E foarte greu să trimiţi oamenii acasă şi tu să te plimbi cu Mercedesul", se justifică avocatul. Acum conduce un Fiat 500. Aparent banal. Dar e un Fiat 500 Abarth de 170 de cai-putere care, la 800 de kilograme greutate, are viteza maximă de 280 de km/h. Un mic monstru.

   

   

  Omul cu trei limbi materne

  Niels vorbeşte nouă limbi străine: "Nu ştiu care e aia maternă. Ar fi trei. Româna, că m-am născut aici, germana, că am vorbit în casă, şi engleza, că în ea mă exprim cel mai bine".

   

  La viaţa lui a făcut de toate. Nu-i e ruşine să recunoască: a fost docher, controlor de autobuz în New York, stivuitor de marfă în supermarket, ghid şi agent de turism sau agent de bursă. Dar şi economist, consultant financiar, pilot militar, avocat şi, culmea, jurnalist. În 1999-2000 a realizat la TVR 2 două emisiuni "Turnul de control" şi "Pe muchie de cuţit".

   

  Te întrebi când a avut timp să le facă pe toate. Pe inelarul mâinii drepte poartă inelul militar, cu însemnele de armă, pe care l-a primit la pensionare. Pe manşetele cămăşii prinse cu butoni pe care se află stema Americii e brodată monograma sa. La întrebarea, în glumă, dacă mai ştie pentru câte servicii secrete a lucrat, Niels Schnecker tace şi zâmbeşte enigmatic.

   
  "Admir stoicismul piloţilor români de pe MiG-uri!"

   

  Niels nu se poate abţine să nu vorbească despre dragostea vieţii sale, zborul: "Când am spart bariera sonică prima oară am trăit cea mai eliberatoare senzaţie din viaţă! Eşti cel mai aproape de Dumnezeu. Intri într-un tunel violet. De la azuriul cerului, culoarea se închide până la un violet dur. E o senzaţie orgasmică!".

  Devine nostalgic. "La premiera Top Gun, eram aşa de transpus în film că, atunci când Tom Cruise, după ce a încetinit în faţa rusului, a frânat brusc, am înfipt picioarele în scaunul din faţă, ca-n palonier, de l-am aruncat pe ăla din faţă peste cel de dinaintea sa!". Apoi, sare la altceva: "Am zburat şi pe MiG-21 Lancer de trei ori. E un «plug« foarte bun!", e ironic pilotul de F16. "Admir stoicismul piloţilor români de pe aceste avioane. Dacă îi pui pe altceva, devin aşi!".

   

   
  ==================================
  ==================================================
  ======================================================================
   
  Alte opinii:
   
   
  =============================
   
  Niels Schnecker, un evreu relativ înstărit, cu cetăţenie americană, germană şi română, a cărui mamă locuieşti în Israel alături de alţi membri ai familiei, a condus pînă în 2009, ca „guvernator“, filiala din România („districtul” 124) a Lions Club International. Deoarece, statutar, o persoană nu poate ţine un mandat de guvernator decît un an, el a rămas în conducerea Lions din România în eşalonul doi, ca „past guvernator”, aceasta fiind o cutumă a Lions Club. Este, totodată, şejul permanent al Clubului Lions Millenium din Bucureşti, ca şi posesorul preşedintele fundaţiei Robin Hoodd.
   
  Consultant şi analist financiar, mason în cadrul Marii Loje Naţionale din România şi, cîndva, maestru al unei loji masonice de la Chişinău (Rep. Moldova), numită Codex Diplomaticus, Schnecker încearcă parcă, prin biografia sa personală, să confirme opiniile comune despre cluburile Rotary şi Lions, precum cea că: „Pe lîngă activităţile umanitare şi sociale pe care le întreprind, membrii cluburilor sînt consideraţi o „castă a aleşilor”, tipul de organizaţie ce există prin ea însăşi, adresată elitelor sociale ale vremii. De-a lungul timpului, sub imaginea deloc rezervată a asociaţiei cu scop calitativ, s-a putut remarca o concentrare a Puterii, politice şi financiare deopotrivă. În Clubul selectităţilor de origine franceză şi scoţiană s-au regăsit membrii ai partidelor politice.
   
  În vîrstă de 53 de ani, Niels Schnecker este o prezenţă deosebit de activă în spaţiul românesc, activînd ca analist la postul TV Antena 3 (şi Realitatea TV, în trecut).
   
  Născut în 1960 într-o familie de evrei bine ancoraţi social în regimul comunist, Niels Schnecker avea să emigreze mai apoi, pe cînd era încă copil, împreună cu familia sa. Din 1993, odată regimul comunist căzut, el s-a întors în ţara sa de origine, de data aceasta ca avid om de afaceri, iar din 1999 a devenit membru al „celei mai mari organizaţii de service din lume, Lions Clubs International, cum numeşte el însuşi acest club. Din anul 2008, Schnecker devine guvernatorul Lions Club District 124 România, adică al filialei din România.
   
  În planul afacerilor, Schnecker vine în România în 1993 cu firma Schnecker van Wyk & Pearson, „companie de drept internaţional, consiliere în management strategic şi consultanţă financiară cu sediul în Johannesburg, Africa de Sud, avînd reprezentanţe în România, SUA, Germania, Franţa, Turcia, Republica Moldova“. În România firma este membră a Camerei de Comerţ şi Industrie România-Israel, ceea ce arată adevărata ei origine, evreiască.
   
  Din informaţiile noastre, Niels Schnecker apărea la un moment dat ca „maestru venerabil“ al lojei masonice bucureştene România Modernă, înregistrată sub nr.102 în registrul matricol” al Marii Loji Naţionale din România (MLNR), care are în prezent peste 200 de membri. Schnecker s-a făcut remarcat public la înmormîntarea actorului mason Florian Pitiş, care a fost purtătorul de cuvînt al MLNR, cînd alături de alţi masoni cunoscuţi (precum prezentatorul TV Virgil lanţu sau realizatorul TV Gabriel Giurgiu – TVR), a purtat ceremonial în cimitir coşciugul acestuia (în paşi mici, cadenţaţi, coform unui ritual masonic), toţi fiind costumaţi ceremonial în negru şi purtînd mănuşi albe precum în cadrul „ţinutelor” masonice.
   
  Deşi trece drept o persoană deosebit de onorabilă, care îşi poartă cu mîndrie ghiulul masonic pe inelarul mîinii drepte, de numele lui Niels Schnecker se leagă şi un scandal financiar cu iz penal, cunoscut ca „Escrocheria Navol“, prin care 23 de nave fluviale româneşti (de la întreprinderea de stat Sc Navol Sa Olteniţa) au fost achiziţionate în perioada 1995-1997 printr-o garanţie bancară falsă, poliţia economico-financiară începînd urmărirea penală împotriva lui Niels şi a altor 4 persoane pentru săvîrşirea infracţiunilor de înşelăciune, evaziune fiscală, fals şi uz de fals. Tot de numele lui se leagă stoparea unor licitaţii ale Termoelectrica-Giurgiu în care erau interesaţi „clienţii” săi din UE şi Israel, sau privatizarea Termica-Suceava. Afacerile lui Niels au fost, însă, în principal, abonate la banii contribuabililor români, căci s-au concentrat în direcţia „obţinerii de credite internaţionale pentru companiile energetice” ale statului român, dar „a şi oferit consultanţă pentru privatizarea altor companii de gen”.
   
  Cum a convins Schnecker oficialii români să îl plătească ca şi consultant, este o enigmă, dar am văzut că atunci cînd nu era el organizatorul privatizărilor, le bloca pe acestea în instanţă. El este, totodată, un activ participant la Forumurile de afaceri România – Israel, unde se consiliază şi face schimb de informaţii cu toţi ceilalţi evrei din „Camera de Comerţ România-lsrael”.
   
  Schnecker se laudă cu o impresionantă carte de vizită. Astfel, după ce a plecat din România, ar fi absolvit între 1978-1982 Facultatea de Drept la Sorbonna, în Paris, urmată de 3 masterate: în drept, economie şi finanţe internaţionale, devenind, apoi, în 1982, dealer la Merrill Lynch şi la Pierce, Fenner & Smith, din Londra, apoi ar fi condus o firmă germană, pentru ca din 1985 să fie partener într-o firmă de avocatură americană, Chula & May, din California. Dacă este să îl credem, din 1986 a fost preşedinte al International Investment Bankers Group din Colorado-SUA, în 1987 ajungînd consilier special în administraţia Reagan, la Casa Albă. Asta n-ar fi nimic, însă, precum un James Bond el are timpul să ajungă şi pilot militar american, ajungînd – vezi Doamne – la gradul de colonel (în armata SUA acesta este un grad foarte, foarte înalt, greu de obţinut; probabil Schneker a fost într-adevăr pilot israelian, gradul său de colonel fiind acordat de statul Israel).
   
  Din 1990, Niels Schnecker ajunge la Johannesburg, în Africa de Sud, o zonă înţesată de afacerile evreieşti, în general, israeliene, în special. Aici, în 1992, el înfiinţează firma Schneker van Wyk & Pearson, care din 1993 îşi deschide o reprezentanţă la Constanţa, în România, unde se şi mută, în 1993-1994, devenind consilier la ministerul Transporturilor şi deschizînd un punct de lucru al firmei şi în Bucureşti. Volumul de tranzacţii al firmei sale depăşea 1 miliard de euro în primii 10 ani de activitate în România.
   
  Schnecker crede că Lions Club se confruntă în România cu o problemă de mentalitate, căci, „comparativ cu alte ţări, la noi sînt foarte puţini membri Lions – în Slovenia, de exemplu, aproape 30% din populaţie e înscrisă în organizaţie. Mentalitatea de aici (România) este „virusată“… Un studiu făcut în SUA arată că… 40% dintre aceştia fac parte dintr-un club de service“. Lipsa apetenţei majorităţii românilor pentru cluburile Lions sau Rotary apare în ciuda faptului că „majoritatea organizaţiilor dezvoltă programe foarte agresive şi profesioniste de recrutare“, mai zice Niels, adăugînd că „este foarte greu de vîndut conceptul de voluntariat“, căci membrii români ai Lions Club, sînt foarte atenţi la problema: „dar eu ce am din asta?“ sau „ce afacere fac din treaba asta?“.
   
  Cel mai simplu le este şefilor organizaţiei să adune banii de la membri, exploatînd facilităţile legii româneşti, dar şi din alte ţări, ce permit companiilor şi firmelor private să doneze către fundaţii şi asociaţii (cluburile Lions sînt înregistrate ca asociaţii) pînă la 2% din impozitul datorat către stat, ceea ce la nivelul unei întregi economii înseamnă sume imense. De aceea, cluburile mondiale, inclusiv Lions, au înfiinţat şi aşa-zisele „cluburi pe Internet“, ce folosesc e-mailul şi comunicarea electronică, fiind o sursă alternativă de venit.
   
  Oricum, pentru Niels Schnecker, „ingineria financiară e o ştiinţă în sine“, după cum singur susţine, adăugînd: „Îmi aduc aminte de perioada în care eram învăţăcel la (bancaţ) First Boston – acum e Credit Suisse First Boston -, iar şeful meu mi-a spus că trebuie să ai muză în finanţe“, adică să inovezi. El recomandă clienţilor lui mutarea sediilor firmelor lor româneşti în paradisurile fiscale din lume, pentru a scăpa (măcar parţial) de plata impozitelor către stat: „Susţinem şi recomandăm acest sistem, care continuă să fie incriminat în România.
   
   Aici nu este vorba despre evaziune, ci despre evitare fiscală… Paradisurile fiscale sînt parte din jocul de-a şoarecele şi pisica, care există şi va exista mereu între contribuabili şi stat. Este normal să existe aceste sisteme, ele fac parte din globalizare… Trebuie să am această posibilitate: plătesc o parte din impozite, iar o parte încerc să o evit. Nu să evadez, ci să evit. Legal. În România nu s-a înţeles acest lucru. În România există încă o fascinaţie pentru capitalul social neavînd încredere în firmele mici, obscure, cu un capital de înregistrare a firmei nesemnificativ, specific celor înregistrate în paradisurile financiare. A fost recent o discuţie despre o companie cu un capital social de 1.000 de dolari care a cumpărat o firmă de stat.
   
  Şi care e problema?… Am avut ocazia să discut de cîteva ori cu regretatul Silviu Brucan ca între evrei, despre români şi întotdeauna i-am spus că este un mare optimist (privind „deşteptarea“ românilor – n.ed.). Eu sînt uimit de faptul că studenţii mei sînt deja infectaţi de acelaşi virus pe care îl au şi adulţii. Înseamnă că singura modalitate de a încerca să schimbi mentalitatea este de a te adresa elevilor de liceu, ba chiar celor din clasele primare“.
   
  Între serviciile pe care le oferea Niels Schnecker clienţilor săi în timpul guvernului Tăriceanu, dar şi după aceea este şi recuperarea de TVA de la Statul Român. Astfel, el spunea că „dacă vorbim despre sume mari, aprobarea trebuie să o dea Ministerul de Finanţe, în acest caz, dosarul clientului nostru din Ardeal ajunge direct la minister. Ţin să precizez că SvWP (firma sa – n.ed.) e primul consultant fiscal care a reuşit o recuperare de TVA de 1 milion de euro dintr-o bucată. Nu numai că a fost aprobată, dar am încasat şi banii“.
   
  Ce nu spune Niels este că, la acea dată (în 2006-2007), avea şi o bună relaţie cu partidul de guvernămînt, PNL-ul, cîştigată, se pare, prin alţi membri ai Lions Club. Şi în prezent, ca redactor TV la Antena 1, el serveşte acelaşi grup politic (după alierea politică a PNL cu partidul proprietarului Antenei 1 – Dan Voiculescu -, Partidul Conservator).
  CORNEL-DAN NICULAE
  (Fragment din cartea „Armaghedonul Templului lui Solomon“, Editura Carpathia Rex, 2013). Surse: yahoo si ziarul tricolorul
   
   ================================
  =====================================================

  NIELS SCNECKER MASON: "Stang, drept, stang!" - la funeraliile masonice


   
  ==================================
  ==================================================


  Cei mai importanti membri ai masonilor si-au dat intalnire la Bucuresti!....  


   ===========================================
  ==============================================================
  ==================================================================

  0 0


  A început lupta pe averea lui Sergiu Nicolaescu.
  Soția și sora în plin scandal!
   
  La nici şase luni de la moartea regizorului Sergiu Nicolaescu, familia acestuia a pornit războiul pentru avere. Potrivit libertatea.ro, Iolanda (86 de ani), sora maestrului, a demarat procedurile pentru succesiune şi vrea să i se dea ce i se cuvine. Ba mai mult, aceasta contestă la Judecătoria sectorului 1 testamentul prin care fratele ei i-a lăsat toată averea Danei, despre care spune că este ilegal. “Toată averea strânsă de fratele meu a fost făcută înainte să se însoare cu Dana. Mie mi se pare ceva dubios că a fost singura trecută în testament, dar o să aflu care a fost cauza. Oricum, nu cred că acea hârtie e legală, pentru că nu a fost înregistrată”, ne-a spus, în exclusivitate, Iolanda.
   
  Potrivit unor surse apropiate familiei, cele două femei, Dana şi Iolanda, nu s-ar înţelege absolut deloc, deşi locuiesc amândouă în vila din Zambaccian. Sora maestrului spune că este dispusă să meargă până-n pânzele albe pentru a se face dreptate în cazul averii lui Sergiu Nicolaescu. “Am de gând să duc testamentul la un grafolog, să văd dacă semnătura aparţine fratelui meu. Ceva e putred aici. Noi am fost nedespărţiţi, aveam o relaţie foarte bună şi ne sfătuiam mereu. Nu cred că fratele meu nu m-a trecut în testament”, a adăugat Iolanda. Prima bătălie în instanţă între Iolanda şi Dana Nicolaescu va avea loc peste câteva zile.

  Ce avere a lăsat Sergiu Nicolaescu
  Regizorul, care s-a stins la începutul anului, la vârsta de 82 de ani, la Spitalul Elias din Capitală, a lăsat în urmă o avere impresionantă. Conform ultimei sale declaraţii de avere, Sergiu Nicolaescu deţinea o casă de vacanţă în localitatea 2 Mai, două apartamente de lux în Bucureşti, două terenuri intravilane, 13 conturi bancare care însumează 392.000 de euro. La acestea se adaugă drepturile de autor de pe urma difuzării filmelor sale. Potrivit declaraţiei de avere, în 2011, Sergiu Nicolaescu a obţinut numai din drepturi de autor şi din drepturi de proprietate intelectuală suma de 365.000 de lei.
  Ionela Sandu, A.M.PRESS
   
   
  NO COMMENT
  Admin
  ================================================================
  =============================================
  =======================

  0 0  Rezultatele finale ale Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor din 2011au fost făcute făcute publice astăzi de Institutul Naţional de Statistică.
  Populaţia stabilă a României la 20 octombrie 2011 era de 20.121.641 de persoane, în scădere cu 1.559.300 de persoane, potrivit rezultatelor definitive ale Recensământului Populaţiei şi al Locuinţelor - 2011, anunţate joi de Institutul Naţional de Statistică.

  Recensământul mai arată că romii reprezintă 3,3% din populaţia României, în timp ce maghiarii reprezintă 6,5% din populaţia României.

   
   
   
  Din populaţia stabilă a României, de 20.121.641 de persoane, 10.333.064 sunt femei, reprezentând 51,4%.

  Bucureştiul avea, la 20 octombrie 2011, conform rezultatelor definitive ale Recensământului Populaţiei şi al Locuinţelor, o populaţie de 1.883.400 de persoane.

  Primele şase judeţeca număr de populaţie stabilă sunt:


  Iaşi - cu 772.300 de persoane
  Prahova - 762.900 de persoane
  Cluj - 691.100
  Constanţa - 684.100
  Timiş - 683.500
  Dolj - 660.500

  Judeţele cu cel mai mic număr de persoane:


  Covasna (210.200)
  Tulcea (213.100)
  Sălaj (224.400)
  Mehedinţi (265.400)
  Ialomiţa (274.100)
  Giurgiu (281.400)

  În municipii şi oraşe trăiesc 10.859.000 de persoane, reprezentând 54% din totalul populaţiei stabile. În comparaţie cu penultimul recensământ, ponderea populaţiei stabile din mediul urban a crescut cu 1,3 puncte procentuale în detrimentul mediului rural.
   

   
   
   
  Rezultatele preliminarii indică o polupaţie stabilă de 19,042 milioane de locuitori şi 8,5 milioane de locuinţe. La recensământul anterior, desfăşurat în 2002, numărul populaţiei era de 21,68 milioane de locuitori. Ultima dată când numărul românilor ajungea la 19 milioane a fost în 1966.

   
   
  Institutul Naţional Statistică a comunicat că au existat nereguli la recensământul din toamnă. Aproximativ 450.000 de CNP-uri, adică 2,33% din totalul formularelor completate, au fost înregistrate de mai multe ori sau au fost completate greşit.
  Sursa:
   
  ==========================
  ===========================================
  =========================================================

  0 0

   
   
  Liber la "contracte cu dedicatie". Limita pana la care se pot cheltui bani publici fara licitatie, majorata la 30.000 euro, pentru produse, si 100.000 euro, pentru lucrari

   
  Pragul valoric in limita caruia institutiile publice pot incheia contracte prin achizitie directa, fara licitatie, a fost dublat de la 15.000 euro la 30.000 euro pentru produse si servicii si ridicat de la 15.000 euro la 100.000 euro pentru lucrari, plafoane valabile incepand cu luna iulie acest an, scrie Mediafax.

   

  Majorarea substantiala a limitei valorice pentru achizitiile directe a fost pregatita atat de fostul Guvern Boc, cat si de actualul Executiv, dar decizia a fost de fiecare data amanata, pe fondul criticilor publice.
   
  De aceasta data, insa, ridicarea pragului a fost aprobata in Camera Deputatilor, printr-un amendament introdus de reprezentanti ai grupurilor parlamentare PSD, PNL si minoritatilor nationale la o ordonanta aprobata de Guvern la sfarsitul anului trecut privind modificarea sistemului de achizitii publice, si a fost promulgata de presedintele Traian Basescu, urmand sa fie aplicata incepand cu luna iulie a acestui an.
   
  La finele anului trecut, inainte de aprobarea acestei ordonante, Guvernul a anuntat oficial ca ia in calcul majorarea pragului la achizitiile directe, de la 15.000 euro la 30.000 euro, dar a renuntat pe fondul criticilor publice.
   
  Majorarea pragului de achizitii directe a fost pregatita si de fostul Guvern Boc, dar proiectul a fost abandonat dupa ce a devenit public si a generat critici din partea reprezentantilor PSD, aflati atunci in opozitie.
   
  Piata achizitiilor publice reprezinta in jur de 15% din PIB-ul Romaniei, iar statul, prin institutiile si companiile sale, este cel mai mare cumparator. Analistii consultati acum doi ani de Ziarul Financiar apreciau ca intre 20 si 40% dintre contractele incheiate cu statul sunt "cu dedicatie".
  autor: InCont.ro, 30 iunie 2013
  =====================================
  ====================================================
  ================================================================
   

   
  Liber la contracte "cu dedicatie". Modul in care sunt cheltuiti banii publici, imposibil de urmarit.

   

  Companiile de stat si regiile din Romania nu mai trebuie sa faca licitatii publice: pot cumpara absolut orice, la preturi oricat de mari, fara ca sefii sa mai dea socoteala cuiva.

   

  Asta dupa ce, exact inainte sa isi ia vacanta, parlamentarii au modificat legea, sub pretextul ca licitatiile sunt greoaie si blocheaza institutiile bugetare.

   

  Cu alte cuvinte, se "oficializeaza" achizitiile publice cu dedicatie si devine imposibil de urmarit modul in care sunt cheltuiti banii nostri in aproape 17.000 de companii si regii de stat.

   

  Un amendament adoptat de Camera Deputatilor da liber la "contractele cu dedicatie" pentru companiile de stat si regiile autonome.

   

  Cristian Hostiuc, director editorial Ziarul Financiar: "Asa ca regiile sau companiile de stat pot sa aleaga la ce pret si cui sa atribuie contractele, fara sa mai dea socoteala nimanui".
  Asta in conditiile in care Curtea de Conturi, Parchetul sau presa au semnalat de-a lungul anilor numeroase cazuri de deturnari de fonduri, contracte atribuite "preferential" si chiar fraude.

   

  In tot acest timp, politicienii par bucurosi de schimbare.

   

  Rovana Plumb, ministrul Mediului: "E bine daca se simplifica procedurile, pentru ca erau mii de contestatii si intarziau investitiile".

   

  Asa ca cele mai multe dintre achizitiile publice vor scapa de controlul ANRMAP. E vorba despre acele regii care nu detin un monopol.

   

  Lucian Vladescu, seful ANRMAP: "Vor fi obligate sa-si faca norme interne, care sa respecte principiile europene de transparenta".

   

  RATB va cumpara autobuze tot prin licitatie, la fel RADET sau Hidroelectrica. TAROM, Posta Romana sau Oltchimul lucreaza pe o piata concurentiala si scapa de licitatii. De acum incolo, doar cateva sute de regii trebuie sa mai lucreze la vedere, insa restul de aproape 17.000 scapa de aceasta procedura.

   

  Anual, institutiile de stat fac achizitii publice de 20 de miliarde de euro. Cu atatia bani de cheltuiala, statul ar trebui sa obtina cele mai mici preturi. Culmea e ca de multe ori plateste dublu sau triplu fata de piata.

   

  Pana acum, fraudele sunt estimate la 4,5 miliarde de euro in 2 ani, cat un sfert din bugetul de pensii.
  Sursa:Pro TV
   

   
  =========================
  ===========================================
  ==============================================================  După modificarea plafoanelor la legea achiziţiilor publice.


  Ponta: Nu sunt convins că prea multă libertate în ce priveşte achiziţiile publice e o idee bună.

   


  Premierul  şi-a exprimat, joi,îndoialaîn legătură cu faptul că prea multă libertate la achiziţii pentru companiile şi societăţile naţionalear fi o idee bună.

  "Modificarea plafoanelor la legea achiziţiilor publice a fost propusă şi de Guvernul Boc, a fost propusă de noi, avem avizul DG Markt, deci lucrurile sunt foarte clare şi în sensul în care Comisia Europeană a recomandat tuturor ţărilor. Cu ce nu sunt convins şi o să vă rog pe fiecare ministru care aveţi în subordine companii naţionale, eu nu sunt convins încă de faptul că prea multă libertate la achiziţii pentru companii şi societăţi naţionale e o idee bună. Acolo noi nu am fost de acord, Guvernul. Parlamentul, sigur, decide, dar aş vrea să vă uitaţi cu toţii şi să vedem cum facem mai departe. Înţeleg că societăţile naţionale, companiile nu merg chiar pe toate procedurile de la autorităţi publice, dar nu aş vrea să revină la sistemul în care nu ştim pe ce cheltuie baniişi vă rog să vă uitaţi şi dacă e cazul, reintervenim cu un act normativ", a precizat primul ministru, la începutul şedinţei de Guvern.

  Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a precizat că motivulpentru care s-a recurs la aceste modificări este că sistemul contestaţiilorputea să blocheze activitatea companiilor de stat. El a adăugat că principiul transparenţei este asigurat, prin publicarea tranzacţiilor.

  "Aş vrea să adaug, domnule prim ministru, că unul dintre argumentele pentru care s-a ridicat plafonul este acela că era o disproporţie între numărul mare de solicitări şi procentul operaţiunilor de până în 30.000 de euro. Procentul operaţiunilor este în jur de un procent, în timp că numărul companiilor era de aproape 30% din total. Deci nu a fost vorba de o tentativă de a favoriza pe cineva, ci s-au eliminat nişte chestiuni de natură birocratică. În acelaşi timp aş vrea să spun, chestiunea transparenţei este clară: toate tranzacţiile se publică. Deci nu se pune problema ca o tranzacţie, indiferent de valoarea ei, chiar dacă e de 2.000-3.000 de euro, nu se publică", a spus ministrul.

  El a adăugat că fiecare dintre ministere va elabora un set de proceduri care va fi foarte apropiat de termenii ordonanţei 34.

  ==============================================
  ================================
  ===================

  0 0


  Congresul SUA acuza Romania
  ca refuza restituirea bunurilor bisericesticonfiscate de comunisti
   
  Douazeci de membri ai Congresului american acuza Romania ca refuza sa retrocedeze proprietatile bisericesti confiscate de comunisti
  comunitatilor evreiesti si maghiare din tara,
  in timpul regimurilor conduse de Dej si Ceausescu.
   

   
  Ambasada Romaniei la Washington insista insa ca Guvernul de la Bucuresti face tot posibilul intr-o astfel de "situatie complexa" pentru a restitui sau a oferi compensatii pentru cele peste 4.000 de cladiri bisericesti si alte proprietati religioase confiscate de comunisti dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial.
   
  Conform ZF.ro, statul ar mai avea nevoie de 16 mld. euro sa satisfaca cererile de retrocedare, iar "o parte importanta dintre aceste imobile au apartinut Bisericii Catolice Maghiare. Astfel, estimarile Ministerului Finantelor arata ca pentru culte si minoritati ar fi necesar un efort bugetar pe urmatorii ani de 39 de miliarde lei, din care 34 de miliarde lei numai pentru Biserica Catolica.".
   
  Treisprezece republicani si sapte democrati, membri ai Camerei Reprezentantilor, i-au scris secretarului de Stat John Kerry la jumatatea lui iunie pentru a-i cere sa exercite presiuni asupra Romaniei pentru ca aceasta sa se ocupe de solicitarile liderilor evrei si crestini care revendica biserici, scoli, spitale, orfelinate si alte proprietati.
   
  Congresul a adoptat in 2005 o rezolutie prin care cere Romaniei sa rezolve revendicarile comunitatilor religioase, au subliniat congresmenii in scrisoarea lor. "Au trecut aproape opt ani de la aceasta rezolutie, iar comunismul a cazut acum mai mult de doua decenii", au adaugat ei.
  Ambasada Romaniei a publicat o declaratie a Guvernului roman pentru a justifica eforturile sale de a rezolva aceasta situatie.
   
  "Romania este ferm angajata in gasirea unei solutii pentru retrocedarea completa, acolo unde este posibil, a drepturilor de proprietate originale, inclusiv ale cultelor religioase", se arata in declaratie.
  "Problema restituirii proprietatilor religioase minoritatii maghiare din Romania este parte a dialogului bilateral dintre Romania si Ungaria", a precizat Guvernul.
   
  Printre semnatarii scrisorii se numara Ileana Ros-Lehtinen, congresmen republican de Florida si fosta presedinta a Comisiei pentru Afaceri Externe din Camera Reprezentantilor, si Christopher H. Smith, congresmen republican de New Jersey si copresedinte al Comisiei pentru Securitate si Cooperare in Europa din Congres.
  Sursa:
   

  0 0

   
   
  Romania risca o epidemie de HIV,dar si de hepatita, in formele ei cele mai grave.
  Este semnalul de alarma pe care il trag voluntarii Asociatiei Romane Anti-SIDA, dupa ce au ramas fara fonduri si nu mai au din ce sa le cumpere seringi si prezervative consumatorilor de droguri.
  Situatia este critica pentru ca dependentii de stupefiante vor folosi aceleasi ace.
   

   
  Bucuresti, zona Garii de Nord. O seara aparent banala. Voluntarii impart seringi, prezervative si pansamente sterile, iar consumatorii de droguri asteapta sa le vina randul. Din nefericire, este ultima seara in care ambulanta sociala ajunge in zona.
   
  Dupa 14 ani, proiectul care a permis furnizarea de materiale sterile s-a incheiat. Pana acum, banii veneau de la Uniunea Europeana.
   
  Printre cei ingrijorati am gasit-o si pe Ioana. Se drogheaza de 4 ani, de cand au aparut pe piata etnobotanicele. In acest interval s-a infectat cu HIV, dupa ce a folosit seringa altcuiva.
  "Ma simt o leguma... Am vazut multi care au murit, au paralizat. E greu, suntem toti bolnavi. De-acum trebuie sa iau de la colegi, altii iau de pe jos seringi folosite. Stiu ca sunt infectata si nu imi mai este frica", spune Ioana.
   
  Toti acesti oameni se invart intr-o lume murdara. O fata a societatii nevazuta de autoritati sau de oamenii cu bani si conditie sociala, dar care exista. Si este ca o molima, lasata sa se extinda.
   
  Oricand un copil se poate intepa intr-un ac aruncat la intamplare la coltul blocului. Oricand o consumatoare care isi vinde trupul poate imbolnavi un sot care se intoarce acasa la sotie...
   
  Un consumator are nevoie si de zece seringi zilnic. Teoretic, le-ar putea cumpara cu 10-20 de lei. Doar ca asta nu se intampla. Fie nu sunt primiti in farmacii, fie nici nu mai ajung pana acolo, preferand sa-si pastreze banii pentru droguri.

   
  Dan Popescu, Asociatia Romana Anti-SIDA: ''Se inchid practic toate serviciile de schimb de seringi in Bucuresti si in Romania si atunci riscul de infecatre cu HIV, hepatita B si C in randul consumatorilor de droguri creste alarmant, pentru ca nu mai au material steril de injectare. Incercam sa protejam societatea protejand consumatorii".
   
  Pentru a atrage atentia asupra situatiei, voluntarii si cativa dintre beneficiarii programului au protestat.
   
  Agentia Nationala Antidrog promite ca, in cateva luni, va face rost de bani pentru materiale sanitare.
  Ministerul Sanatatii a oferit anul trecut 400.000 de seringi care au fost refuzate insa de consumatori, pe motiv ca nu sunt potrivite pentru nevoile lor.
   
  Schimbul de seringi costa 500 de euro pe an pentru fiecare pacient, de 12 ori mai putin decat tratamentul pentru HIV.
   
  Aproximativ 20.000 de oameni, adica 1% din populatia Capitalei, consuma droguri injectabile. 88% dintre ei, adica aproape 18.000, sunt infectati cu hepatita C, iar aproximativ un sfert cu HIV.
   
  Sursa:Pro TV
  =========================
  =======================================
  ======================================================

  0 0
  Adaugă această persoană în comunitatea ta
  și fii la curent cu activitatea sa din site

  Cine (mai) suntem?


  Sînt zile (dese) cînd plonjezi somnolent în ecranul televizorului pentru a afla „ce mai e nou” (nimic nu e foarte nou...), sau, pur şi simplu, pentru a pierde o cantitate rezonabilă de timp. De regulă, nu te alegi decît cu o insomnie. Una isterică, sau una bolîndă, după cum ceea ce vezi te umple de nervi sau de tristeţe.


   

  Calitatea programelor de televiziune – cu nuanţe de la un canal la altul, dar numai cu nuanţe - este stingheritoare. Dacă românilor le place ce văd, dacă asta este aşteptarea lor reală în materie de informaţie şi, mai ales, de „entertainment”, atunci ai dreptul să te întrebi cine sîntem cu adevărat, cine maisîntem.


  Pe cutare post dai peste o cuconiţă cu buze amplificate pînă la explozie, despre care moderatoarea, zîmbind idolatru, ne spune că tocmai a scris o carte. „Sînt o persoană profundă!” – declară, modest, autoarea. După care debitează tone de platitudini leşioase, cu o suficienţă care îţi dă fiori. Pe alt post, o scenografă în mod vizibil entuziasmată de opiniile, „realizările” şi gîndirea ei îşi aminteşte nostalgic de anii `70, cînd se făcea cultură adevărată (printre exemple: Aurel Baranga!). Schimbi şi dai peste un fel de balaur muzical cu trei capete: unul din zona manele, unul din zona folclor „nou”, unul din zona pop. Un tinerel incert, cu antrenul spasmodic al unui înjunghiat, zice, pe note, că „vrea cea-cea, vrea ciu-ciu”, în vreme ce prin preajmă se aferează, cu mari îndrăzneli fesiere, blonde şi brune răpuse de transa monotonă a unui erotism de baracă. În altă emisiune, alături de o cîntăreaţă dichisită după tipicul „tradiţional”, unduiesc neinspirat două fetiţe deghizate în chelnăriţe care tocmai s-au deghizat în iepuraşi. Prostul gust, mahalaua, cacofonia fac rating.


  Un capitol aparte îl constituie emisiunile de dialog şi analiză politică. Şi gazdele şi invitaţii sînt, de ani de zile, previzibili în chip adormitor. Majoritatea sînt selecţionaţi atent, aşa încît nici o disonanţă să nu fie posibilă. N-ai să-l vezi (deocamdată!) pe Ciuvică la B1, nici pe Andreea Pora la Antena 3. Dar sînt şi excepţii: inşi  care par indispensabili, „personalităţi” atemporale, bine venite pe orice canal, adevărat monumente de înţelepciune, fineţe şi onestitate. Ca de pildă dl. Marinescu-Bideu. Sau Corneliu Vadim Tudor. Sau Paula Iacob (expertă în tribulaţiunile biografice şi metafizice ale bietului Nicu Ceauşescu). Uimitor pentru mine este să-l văd în asemenea combinaţii pe vechiul amic Răzvan Theodorescu. De ce o face? De sărăcie? De dragul notorietăţii? (o asemenea notorietate?!) Din teama de a nu fi uitat? Să nu-mi spună că din spirit civic! Nu-ţi poţi sluji în mod credibil obştea dansînd academic alături de nulităţi ţanţoşe şi impostori notorii.


  Dar trăim, e drept, un ameţitor amestec al lumilor şi al valorilor. Bălăceanu-Stolnici şi Adrian Copilul Minune, Angela Gheorghiu şi Ouatu, Dinu Giurescu şi fanfara lui Dan Voiculescu, toţi la grămadă, care de care mai principiali, mai patrioţi şi mai ecumenici. Deunăzi, am picat pe cîteva taclale de litoral: o mînă de vedete combative deciseseră – dacă tot erau la mare – să ne încînte cu părerile lor despre o necesară relansare a vacanţelor pe malul Mării Negre. „Românii sînt un popor vesel!” perora un bogătaş melancolic. „Asta atrage turişti străini!” La orizont se întrevedea figura salvatoare a marelui primar Mazăre, orchestrator rafinat al armatelor de animatoare devotate şi talentate produse de plaja română. „Ah! Unde este litoralul de altădată?!” – ofta la microfon un gazetar ardelean răvăşit, probabil, de amintiri private.


  Avem şi ştiri. Ştiri unice pe lume. Numai la noi bacalaureatul devine „breakingnews. În ţări mai plicticoase, poporul nu e pus să urmărească exoftalmic, cu sufletul la gură, marile manevre ale unui examen, în fond banal. La noi, dimpotrivă, lucrurile capătă proporţii cosmice: apar poliţia, procuratura, guvernul, părinţi molestaţi, jandarmi hiduiţi, bacşişuri groteşti, profesori infractori, lume, lume, lume, criză teribilă, moncher! Dar mai avem şi divorţuri şi recuplări, testamente spirituale care lasă naţiei – contra cost – valori inestimabile ale creativităţii proprii, intrigi amoroase între anonimi „celebri”, reclame ucigaşe la margarină şi cîte şi mai cîte.


  Dinaintea unui asemenea iarmaroc, nu poţi să nu te întrebi, cum spuneam la început, cine (mai) sîntem. Şi mai ales ce vom deveni sub această avalanşă de vulgaritate, sferto-doctism volubil, derizoriu şi kitsch. Ce mai înseamnă iubirea de ţară, dacă n-o putem exprima decît răstit, bălţat, grotesc, cufundaţi în beţia unei paranoice mulţumiri de sine?  ========================================
  =============================
  ==============

  0 0

   
  Romania, scoasa din izolarea internationala, in 2013 - In primul an de mandat, premierul Victor Ponta a avut peste 30 de intalniri la cel mai inalt nivel: Germania, Franta, Austria, Italia, Polonia, Spania + UE, SUA, China si multe altele. - Echipa VP
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

   
   
   
   
   
   
   
   
   
  ====================================
  =======================================================
  =====================================================================

  0 0

   
  Vaticanul a fost  somat să ofere explicaţii detaliate organizaţiei despre abuzuri sexuale şi violenţecomise asupra unor copii în cadrul Bisericii Catolice.Vaticanul   deţine un mandat de observator permanent la ONU.

   

   Vaticanul, somat de ONU pentru explicaţii privind abuzurile sexuale asupra copiilorCa toate ţările membre ale Convenţiei ONU privind Drepturile Copilului, Sfântul Scaun este necesar să răspundă în mod regulat cu privire la acţiunea sa în faţa experţilor ONU,informează Mediafax.

   

   Potrivit procedurii, experţi ONU au publicat luni o listă cu întrebări, cărora Vaticanul urmează să le răspundă, “eventual” până la 1 noiembrie. Sfântul Scaun va fi audiat de către ONU ulterior, în ianuarie 2014, la Geneva.

   

   Este pentru prima dată când Vaticanului îi sunt adresate întrebări detaliate despre acest subiect, a anunţat miercuri o purtătoare de cuvânt a Comitetului pentru Drepturile Copilului, contactată de AFP.

   

   Potrivit listei de întrebări elaborate de către Comitetul pentru Drepturile Copilului, Vaticanul este invitat, “ţinând cont de faptul că Sfântul Scaun a recunoscut cazuri de violenţe sexuale împotriva copiilor, comise de către membri ai clerului, fraţi şi surori în numeroase ţări”, să ofere “informaţii detaliate despre toate cazurile”.

   

   ONU doreşte să afle care sunt măsurile adoptate de Biserică în vederea pedepsirii celor găsiţi vinovaţi de comiterea unor abuzuri sexuale asupra copiilor. Experţii doresc totodată să ştie ce a făcut Vaticanul pentru ca vreun membru al clerului acuzat de pedofilie să nu poată intra în contact cu copii şi care sunt măsurile adoptate pentru susţinerea victimelor.

   
  Acuzații grave cu tentă sexuală la adresa mai multor fețe bisericești de la Vatican. Un fost prelat susține că la Vatican există o reţea organizată de pedofilie și a dezvăluit procedeul prin care copii, inclusiv băieți de origine română, erau recrutaţi pentru a întreţine raporturi sexuale cu preoţi italieni, relatează quotidiano.net, potrivit rtv.net.

   

  Acuzații șocante: Copii, inclusiv români, recrutați pentru relații sexuale cu preoți de la VaticanFostul preot Don Patrick Poggi, condamnat și el pentru pentru abuz asupra unor minori și care și-a executat pedeapsa la închisoarea Rebibbia, a susținut că nouă preoți au abuzat sexual mai mulţi copii, printre care şi români, în câteva biserici de la periferia Romei.

   

  Fostul prelat a povestit că faptele celor nouă preoți nu au nimic improvizat și spontan, susținând că la Vaticanexistă o reţea organizată de pedofilie. Potrivit dezvăluirilor sale grave, pentru fiecare raport sexual, copiii ar fi primit între 150 şi 500 de euro, iar cel care se ocupa de racolarea minorilor era un un poliţist implicat în mai multe reţele de trafic de minori în scopuri sexuale.

   

  Potrivit informațiilor din presa italiană care citează declarațiile lui Don Patrick Poggi, copiii erau recrutaţi din localurile de noapte pentru homosexuali aflate în preajma gării Termini din Roma.

   

  Minorii români, cu vârste de 16 şi 17 ani, erau abuzați sexual de preoți care făceau parte din parohiile Pisa, Magliana, Pineta Sacchetti, Cassia şi St. John şi, potrivit publicaţiei quotidiano.net, raporturile sexuale aveau loc chiar într-una dintre biserici.

   

  Poliţistul care îi “livra” pe copiii români preoţilor era implicat şi în alte reţele de prostituţie masculină, inclusiv în cele din lumea artistică sau a modelling-ului, iar printre clienţii pe care îi deservea s-au numărat şi membri ai sectelor sataniste, scrie și Corriere della Sera.

   


  0 0


  Relu Fenechiu, condamnat la 5 ani de închisoare în dosarul "Transformatorul". Ponta, interimar la Transporturi
   
  Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a fost condamnat, vineri, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul ''Transformatorul'' la cinci ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu în formă calificată.

  În plus, Fenechiu a mai primit o pedepasă de trei ani în care îi vor fi interzise anumite drepturi.

  Fratele ministrului Transporturilor, Lucian Fenechiu, şi Mihai Bogdan Damian au primit aceuaşi pedepasă ca şi Relu Fenechiu.

  Procurorii DNA au cerut joi instanţei supreme condamnarea lui Fenechiu la închisoare cu executare.

  De asemenea, procurorul de şedinţă a cerut ca inculpaţii să plătească despăgubiri în valoare de 13 milioane de lei.

  Ioan Turbatu, director general al SISEE Moldova în perioada 2002 - 2004, şi Ion Mărghidan, director general al SISEE Moldova în perioada 2004 - 2005, au fost condamnaţi la câte şase ani de închisoare cu executare, pentru abuz în serviciu în formă calificată şi continuată.

  Petru Andronache, director comercial al SISEE Moldova în perioada 2002 - 2005, a primit o pedeapsă de şapte ani de închisoare cu executare, pentru abuz în serviciu în formă calificată şi continuată.

  Instanţa a mai dispus ca cei şase inculpaţi să plătească, în solidar, 6.327.390 lei, reprezentând daune materiale.

  Deciziile instanţei supreme nu sunt definitive, putând fi atacate cu recurs la Completul de cinci judecători al instanţei supreme.

   

  Procurorii DNA au cerut între 5 şi 15 ani de închisoare cu executare pentru Fenechiu în dosarul "Transformatorul", în care este acuzat de 39 de infracţiuni.

  Deputatul PNL Relu Fenechiu a fost trimis în judecată de procurorii DNA în iunie 2012, în dosarul cunoscut ca "Transformatorul", fiind acuzat că prin firmele sale a vândut transformatoare şi întreruptoare uzate şi vechi la preţuri de produse noi către Sucursala de Întreţinere si Servicii Energetice Electrice (SISEE) Moldova, cu complicitatea fostei conduceri a instituţiei.

  Premierul Victor Ponta a anunţat că va prelua interimatul la Ministerul Transporturilor pentru următoarele 45 de zile.

  =============================================================
  ======================================================
  ==============================================

  PARADISUL GANGSTERESC DIN ROMÂNIA ȘI CUM SUNT PUȘI CONTRIBUABILII EUROPENI CA SĂ-L FINANȚEZE

   
   
   
  Marina  CALIOPE
  ===================================
  =======================
  ==============
  FOTOGRAFIA ZILEI:
  ==================================
   
  No comment...
  Circula pe net!
  ...

  0 0

   
  Ministrul Transporturilor Relu Fenechiua fost condamnat vineri de Înalta Curte de Casație și Justițiela 5 ani de închisoare cu executareîn dosarul "Transformatorul"şi la trei ani interzicerea unor drepturi.
   
  O pedeapsă de cinci ani de închisoare cu executare a primit și fratele acestuia, Lucian Fenechiu, dar și un alt inculpat din același dosar Mihai Bogdan Damian, asociat unic şi administrator al unei firme din Iași.
   
  Decizia nu este însă definitivă, fiind atacată de apărătorii inculpaților la Completul de cinci judecători al instanței supreme. Și DNA atacă sentința, cerând condamnări mai mari.
   
  Fenechiu a fost trimis în judecată anul trecut de procurori pentru fapte comise înainte de 2005. Contrar obișnuințelor din justiția românească, procesul s-a încheiat în numai un an. Fenechiu a fost acuzat de procurori că a vândut în perioada 2002 - 2005 prin firmele sale transformatoare şi întreruptoare uzate şi vechi la preţuri de produse noi către Sucursala de Întreţinere si Servicii Energetice Electrice (SISEE) Moldova, cu complicitatea fostei conduceri a instituţiei.
   
  În acest dosar au mai fost condamnați vineri Ioan Turbatu, director general al SISEE Moldova în perioada 2002 - 2004, şi Ion Mărghidan, director general al SISEE Moldova în perioada 2004 - 2005. Aceștia au fost condamnați la câte şase ani de închisoare cu executare.
   
  Petru Andronache, director comercial al SISEE Moldova în perioada 2002 - 2005, a primit o pedeapsă de şapte ani de închisoare cu executare, cea mai mare dintre pedepsele pronunțate vineri.
  Judecătorii au mai decis vineri ca inculpaţii să plătească, în solidar, 6.327.390 lei, daune materiale.
   
   
  Fenechiu pleacă din Guvern, nu și din Parlament
  Condamnarea lui Fenechiu aduce o premieră în politica românească postdecembristă: primul ministru condamnat în exercițiul funcțiunii, nu însă pentru fapte comise în timpul mandatului. Odată cu pronunțarea sentinței, Relu Fenechiu pleacă din Guvern, iar premierul Victor Ponta a anunțat că va prelua interimatul la Ministerul Transporturilor până la numirea unui nou ministru, tot din partea liberalilor.
   
  Relu Fenechiu pleacă din Guvern, însă nu renunță și la Parlament.
  Fenechiu a declarat agenţiei Mediafax că nu va demisiona din Parlament, unde este deputat, în urma condamnării. Acesta a mai spus că până în prezent nu a tratat cu seriozitate procesul în care este implicat pe motiv că ştia că este nevinovat, dar că din acest moment va trata cu seriozitate cazul.
  Fenechiu a fost susţinut până în ultima clipă atât de către preşedintele PNL Crin Antonescu, cât şi de premierul Victor Ponta.
   
  '"Sigur că îmi pare rău de Relu Fenechiu. Nu cunosc ce este în dosar şi n-am vorbit niciodată despre dosar, pentru că nu am cum să mă pronunţ pe ceva ce nu ştiu. Eu v-am spus strict personal că a fost un ministru foarte eficient şi foarte bun. Îmi pare rău că nu mai face parte din Guvern", a spus Victor Ponta, vineri. "Regrete" similare și aprecieri la adresa lui Fenechiu a exprimat vineri după-amiază și liderul PNL Crin Antonescu.
   
  UPDATE Administrația Prezidențială a anunțat vineri după-amiază că Traian Băsescu a semnat decretul de revocare din funcția de ministru Transporturilor Relu Fenechiu. Fenechiu este practic înlocuit din funcţie prin demitere şi nu prin demisie. Tot vineri după-amiază Administrația Prezidențială a anunțat că Băsescu a semnat și decretul de desemnare a premierului ca ministrul interimar al Transporturilor. Ulterior anunțului Președinției,  Victor Ponta a declarat că a vorbit de două ori la telefon cu Relu Fenechiu, atât imediat după sentinţă, cât şi "în urmă cu trei minute", iar acesta a spus de fiecare dată că demisionează, astfel că l-a informat pe Băsescu.
  Ponta a spus că Fenechiu nu a putut să îşi scrie efectiv demisia, deoarece nu se află în Bucureşti, dar că i-a comunicat verbal decizia de a demisiona şi că în Constituţie termenul folosit în astfel de cazuri este "revocare".
   
  Totodată, Ponta a mai susținut că Fenechiu a fost interpretat "greşit" în cazul demisiei.
  "Cu domnul Fenechiu şi acum trei minute am vorbit, pentru că a fost interpretată greşit o declaraţie a dânsului. Dânsul e obişnuit să fie interpretat greşit. Eu am vorbit şi acum trei minute, mi-a confirmat încă o dată că îşi dă demisia, că nu vrea să continue, motiv pentru care am vorbit şi cu preşedintele", a spus Ponta, vineri după amiază.
   
  ============================================================
  =============================================
  =========================

  0 0

   
  Premieră în Justiţie: un dosar vechi de 75 de ani ar putea fi redeschis.
  Un ordin călugăresc al Vaticanului vrea înapoi Băile Felix


  de Biro Attila Publicat la: 13.07.2013 10:50

  •  

  •  
  • Secţia Civilă a Curţii Supreme ar putea avea pe rol cel mai vechi dosar din România. Ordinul călugăresc Premonstratens este la un pas să redeschidă un litigiu cu statul român care datează din 1937. Ordinul ce aparţine Vaticanului susţine că în 1936 a fost deposedat de 176 de hectare de teren şi de staţiunea Băile Felix.

    
  Documentele depuse la dosar arată că, printr-o simplă ”corectare” a cărţii funciare, staţiunea Băile Felix a fost trecută din patrimoniul ordinului în proprietatea statului român. Valoarea litigiului la ora actuală este de câteva zeci de milioane de euro. Procesul din 1937 a fost oprit printr-o banală adresă trimisă de Ministerul Afacerilor Externe.  Cum au ajuns călugării Sfântului Scaun în România


  În anul 1120 este înfiinţat ordinul călugăresc Premonstratens care funcţionează şi în zilele noastre şi are peste 1300 de membri. Acest ordin funcţionează sub protecţia Vaticanului. Istoria sa a fost documentată inclusiv de regimul comunist din România. Un document din 1962, realizat de Arhivele Naţionale, a refăcut pe baza documentelor istoricul acestui ordin şi prezenţa acestuia în România.


     Foto: Băile Felix în anii 30. Sursa: ©Jáki László


  Potrivit acestui document, călugării Ordinului Premonstratens au ajuns în România în anul 1131, ei fiind aduşi de regele Ştefan al II-lea al Ungariei. La scurt timp, ordinul înfiinţează Promotoriul Oradiei, adică a construit o mânăstire. Mânăstirea a fost distrusă de tătari şi refăcută în 1252. În 1566 mânăstirea este din nou distrusă. Ordinul este desfiinţat în anul 1787 de către împăratul Iosif al II-lea, dar în 1802 este reînfiinţat, având în patrimoniu o mânăstire şi o biserică. Documentul din 1962 arată că, după reînfiinţare, călugării îşi extind influenţa în zona Oradiei şi acumulează importante proprietăţi.


   

  Comuniştii notau că ordinul avea în proprietate 1939 de hectare, vie, o biserica o mânăstire şi un liceu. ”Patrimoniul ordinului este următorul: La Sânmartin, regiunea Crişana: 178 hectare teren arabil, o mânăstire, o biserică. La Hidişelul de Jos 616 hectare de pământ, la Hidişelul de Sus 242 hectare, la Tîrguşor 63 hectare arabil”, se menţionează în documentul Arhivelor Naţionale.


  Un alt document întocmit de autorităţile române în 1940 arată că Ordinul Premonstratens deţinea nici mai mult nici mai puţin decât staţiunea balneară Băile Felix. ”În comuna Sânmartin ordinul deţine: Biserică, Mânăstirea, clădiri de economie, moară de apă, Stabiliemntul Băile Felix/ 5 edificii de hotel, 3 edificii de băi, locuinţele particulare […] 126 hectare, etc”, se arată în documentul din 1940.


   

  În procesul prin care ordinul vrea redeschiderea dosarului din 1937 se menţionează că proprietăţile călugărilor Premonstratens au fost confiscate în 1936 de către Onisifor Ghibu care în acea perioadă era  împuternicit special al Ministerului Educaţiei. ”Pedagogul Onisifor Ghibu a decis în 1936 naţionalizare/exproprierea bunurilor Ordinului Premonstratens din România prin rectificarea Cărţii Funciare a comunei Sânmartin”, se precizează în cererea depusă la Curtea Supremă de Ordinul Premonstratens.


  Băile Felix, confiscate printr-o ”corectură”


     Foto: Băile Felix în anii 30. Sursa: ©Jáki László


  Un referat oficial din 1940, întocmit de un avocat pentru Ministerul Sănătăţii, arată că în 1936 profesorul universitar Onisifor Ghibu a fost mandat de Ministerul Educaţiei să intre în posesia Băilor Felix. Astfel că Onisifor Ghibu a operat această modificare în Cartea Funciară. Decizia a fost apoi certificată prin încheierea Judecătoriei Oradeape 22 august 1936. În 1937 Onisifor Ghibu a intrat cu forţa pe proprietatea călugărilor. ”Dl prof. Ghibu, în baza delegaţiei de mai sus şi cu ajutorul forţei publice (Comandantul Legiunii de Jandarmi) a intrat în Mânăstirea Ordinului Premonstratens din Oradea-Sânmartin, pe care a preluat cu toate anexele şi cu tot inventarul său inclusiv Băile Felix, expulzând pe cei doi călugări care erau în Mânăstire”, se precizează în nota depusă la Ministerul Sănătăţii.


   

  Ordinul călugăresc a contestat decizia la Tribunalul Oradea care însă, pe 20 februarie 1937, a respins contestaţia. În motivarea instanţei din 1937 se precizează că a dispus deposedarea ordinului călugăresc pe baza unei decizii a Ministerului Cultelor care anulat prin ordin personalitatea juridică a ordinului călugăresc. Judecătorii au mai reţinut că Ordinul Premonstratens nu a fost proprietarul Băilor Felix, ci doar un simplu administrator al proprietăţii.


  În esenţă, judecătorii au stabilit că terenurile şi clădirile au fost proprietatea statului maghiar şi că, ulterior, succesorul acestor proprietăţi era statul român. ”Văzând că, prin deciziunea Nr 220241 din 18.12.1936 al Ministerului Cultelor, publicat în Monitorul Oficial s-a anulat personalitatea juridică a acestui Ordin Călugăresc Premonstratens, care n-a fost nici în trecut proprietar tabular de drept al bunurilor deţinute de el, ci numai administrator delegat de către fondatorul care a fost regele maghiar, respectiv Statul maghiar, al căror succesor legal este statul român”, se menţionează în sentinţa din 1937.


   

  La decizia din februarie 1937, reprezentanţii ordinului călugăresc au făcut recurs la Înalta Curte de Casaţie, fiind constituit dosarul 804/1938.A fost contestată şi decizia prin care Ministerul a dispus anularea personalităţii juridice, dar a cerut şi anularea înscrisurilor din cartea funciară. Recursul din acest dosar însă nu s-a mai judecat niciodată. În 1938, Ministerul Afacerilor Externe a cerut scoaterea de pe rolul instanţelor a acestor procese. Ministerul a motivat că aceste procese trebuie oprite pentru că între statul român şi Vatican exista în derulare o negociere. Această negociere însă nu s-a soldat cu despăgubirea sau reîmproprietărirea ordinului. Astfel că în 1938 completul II al Înaltei Curţi de Casaţie a dispus în baza adresei Ministerului Afacerilor Externe să scoată de pe rol procesul.


  Posibilă premieră în Justiţie: redeschiderea dosarului din 37


  Astfel, pe vremea comuniştilor, Băile Felix au intrat în patrimoniul statului. După 1989, hotelurile şi proprietăţile au ajuns în proprietatea companiei SC Băile Felix SA - companie de stat. Presa a relatat că această firmă a fost controlată în special de liderii PSD din Bihor. Principalii acţionari ai companiei sunt acum SIF Oltenia şi SIF Transilvania.


  Reverendul Feies Rudolf Anzelm este acum cel care conduce Ordinul Premonstraten. În februarie 2012, acesta deschis o acţiune juridică prin care solicită redeschiderea dosarului din 1937 care nu a mai fost judecat în recurs. Curtea Supremă a admis în principiu cererea, dar nu a decis încă redeschiderea dosarului pe fond. În motivele juridice reprezentanţii ordinului au explicat că având în vedere că în litigiul dintre statul român şi ordinul călugăresc nu există o sentinţă definitivă cauza trebuie reluată.


     Foto: Băile Felix în anii 30. Sursa: ©Jáki László


  ”Întrucât dosarul 804/1938 sau hotărârea nu mai pot fi refăcute prin urmare, potrivit art 584 alin 4 din Codul de Procedură Civilă, nu pot fi privaţi de dreptul subscrisului Ordin ca recurent, de a se adresa unei instanţe care să analizeze pe fond cererea noastră, o soluţie contrară violând dreptul ocrotit prin art 6 alin 1 din Convenţia pentru apărarea drepturilor omului, vă rog să admiteţi cererea noastră şi să dispuneţi rejudecarea cauzei”, se arată în motivele invocate de ordin în faţa secţiei civile a Curţii Supreme. Instanţa a judecat câteva termene în acest dosar şi urmează să pronunţe o decizie în septembrie 2013. Astfel, dacă instanţa decide rejudecarea dosarului atunci acesta va deveni cel mai vechi dosar din România, având nu mai puţin de 75 de ani.


   

  Ordinul Sfântului Norbert de Xanten


  Ordinul călugăresc Premonstratens a fost înfiinţat în anul 1120 de către Sfântul Norbert de Xanten, care împreună cu 13 colaboratori a ctitorit o mânăstire în localitatea Prémontré din Franţa. Ordinul a fost recunoscut de către Biserica Catolică în 1126. În cea mai înfloritoare perioadă a ordinului, adică în secolul XIV, ei deţineau 1700 de mănăstiri în întreaga Europă. Ordinul s-a extins în principal în ţările vestice, dar şi Europa Centrală. Acum centrul de putere al ordinului se află în Belgia, unde există câteva mânăstiri recondiţionate şi unde membri ordinului activează. Potrivit unui recensământ din 2005, în Europa funcţionau aproape 100 de mânăstiri şi ordinul avea 1300 de membri.


  ==============================================================
  ===================================================
  ===========================
  COLOSAL!!
  ... de-ar avea si ZOO-land ...
  ========================================

  Criminal Penguins |  =================================
  ==================================================

  0 0

   
  Salarii mari au tot persoanele numite pe criterii politice.
  În Guvernul Ponta,un secretar de stat este plătit cu 16.000 lei pe lună.
   
  Ce nu spune primul ministru este că salarii foarte mari au persoanele numite pe criterii politice, precum secretarii de stat, care încasează până la 16.000 lei pe lună. În schimb, Victor Ponta preferă să arate cu degetul doar către funcţionarii publici.
   
  Premierul Victor Ponta se arăta revoltat zilele trecute că are angajţi în subordine care câştigă mult mai mult decât el şi spune că situaţia este „o anomalie”. În discursul public, şeful Executivului sugerează că ar fi vorba de funcţionari publici angajaţi la Secretariatul General al Guvernului. În realitate însă, cu sume de trei ori mai mari decât primul ministru sunt plătite persoane numite pe criterii politice. De exemplu, un secretar de stat are salariul net de 15.800 lei pe lună. Surpriza este cu atât mai mare cu cât, teoretic, secretarii de stat au acelaşi salariu de încadrare, în jur de 4.600 de lei, indiferent de instituţie. Salariul primului ministru este de 6.148 lei net.În schimb, unul dintre consilierii lui Ponta încasează suma de 7.700 pe lună. Ceilalţi nouă consilieri câştigă între 2.500 şi 3.000 de lei. Sumele prezentate sunt cuprinse într-un document emis de SGG, cu privire la „situaţia privind salariile nete aferente lunii mai 2013”. În document sunt trecute funcţiile şi salariile nete aferente lunii mai 2013.
   
  Ce salariu are purtătorul de cuvânt al Guvernului?
  Secretarul General al Guvernului, Ion Morar, este plătit cu 5.361 lei, în timp ce Andreea Lambru, protejata lui Radu Stroe, primeşte un salariu net de 4.693 lei, ca secretar general adjunct al Guvernului. Din acelaşi document aflăm şi că purtătorul de cuvânt al Guvernului, Andrei Zaharescu, are un salariu de 4.693 lei, fiind încadrat pe o funcţie de secretar de stat.
   
  În ceea ce îi priveşte pe funcţionarii angajaţi la SGG, diferenţe mari de salarizare apar doar în cadrul serviciului juridic. Aici atrage atenţia un post de consilier juridic principal, remunerat cu suma de 9.954 lei pe luna mai. O altă persoană, aparent încadrată pe aceeaşi funcţie, are salariul de 1.889 lei.
  La departamentul care se ocupă de proiecte şi programe cu finanţare externă, de exemplu, salariile sunt între 2.500 şi 4.500 lei. În schimb, postul de director I în cadrul Direcţiei juridice şi administrative, este remunerat cu un salariu comparativ cu cel de prim ministru.
   
   
  Mesajul transmis de premierul Ponta, cu privire la noua lege a salarizării, mai atrage atenţia şi în alt mod. Discursul liderului PSD este identic cu cel al fostului premier, Emil Boc, şi pleacă de la acelaşi reper: în administraţia publică, şeful statului trebuie să aibă cel mai mare salari, iar următorul în grilă să fie primul minstru.
  http://www.cotidianul.ro/in-guvernul-ponta-un-secretar-de-stat-este-platit-cu-16000-lei-pe-luna-217825/

  ============================
  ============================================

  Fotografia zilei

  NO COMMENT

older | 1 | .... | 3 | 4 | (Page 5) | 6 | 7 | .... | 41 | newer