Quantcast
Channel: Mehedinti Blog online
Viewing all 880 articles
Browse latest View live

Armata plateste un nou tribut: doi fosti oficiali de rang inalt, ministrul apararii si seful marelui stat major, dupa gratii

$
0
0
 
Discutam despre suma, pe care, potrivit procurorilor, ar fi pierdut-o Ministerul Apararii, in urma schimbului de terenuri facut cu milionarul din Pipera.

Mutarea a fost profitabila doar pentru patronul Stelei, care a facut investitii in zonele respective si ulterior a scos profituri uriase.
 
Gigi Becali are sechestru pe doua terenuri din Voluntari, unul de 782 de metri patrati, celalalt de aproape 300 de metri patrati. Instanta spune ca impreuna ar valora 431 de mii de euro.

 
Dumitru Cioflina, fostul sef de stat major al armatei, are sechestru instituit pe un apartament situat in apropierea Parcului Herastrau din capitala estimat la 200 de mii de lei. In aceeasi situatie este si Victor Babiuc, fostul ministru al apararii, cu un apartament aproape de Palatul Parlamentului, de 150 de mii de euro. 
 
 'Gigi Becali spune ca plateste el tot prejudiciul stabilit de instanta pentru toti trei inculpatii, adica 900 de mii de euro plus dobanda. Asa nu se mai ajunge la executare silita care ar fi presupus scoaterea terenurilor si apartamentelor la vanzare prin licitatie.
 
Potrivit autoritatilor, pagubit a fost Ministerul Apararii, cu ajutorul oamenilor din interior care i-au dat latifundiarului din Pipera un teren de 30 de hectare in Voluntari, ca sa primeasca o suprafata egala de pamant in Stefanesti.
 
Paguba vine din valoarea imobiliara a celor doua suprafete de teren din acea vreme. Vorbim de anul 1999, cand boom-ul imobiliar inca nu explodase. Cu toate acestea, metru patrat in Pipera era de 56 de ori mai valoros decat cel din Stefanesti, au sustinut procurorii.
De ce s-a facut acest schimb? Avocatii lui Becali explica.
 
"Becali a fost acuzat artificial de complicitate la abuz in serviciu pentru ca intentia lui nu a fost de infractiune ci de a face afaceri si profit", spune avocatul Florin Surghie.
 
Procurorii au notat in dosar insa ca ministrul Apararii Babiuc si seful de stat major general Cioflina au pus pe hartie un plan de extindere a unei unitati militare in Stefanesti. Cum aveau nevoie de teren, hectarele oferite de Becali au picat la tanc.
 
Ce a facut armata cu aceste loturi nu am reusit sa aflam de la angajatii ministerului Apararii care inca se documenteaza in aceasta privinta.
 
La 6 ani de la incheierea tranzactiei, procurorii au deschis o ancheta. Victor Babiuc si Dumitru Cioflina au fost acuzati de abuz in serviciu iar Gigi Becali de complicitate. Dupa ce prima instanta i-a achitat, acum la final judecatorii au decis sa ii condamne pe toti trei la pedepse cu inchisoarea insa in mod egal, cu toate ca Becali e doar complice, iar cei doi reprezentau autoritatea statului si aveau parghiile sa incalce legea.
 

 
Sursa: Soarta terenurilor pentru care "complicele" Becali merge la inchisoare alaturi de generalii Armatei - http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/soarta-terenurilor-pentru-care-complicele-becali-merge-la-inchisoare-alaturi-de-generalii-armatei.html
 
=============================
============================================
======================================================

Masoneria, a luat cu asalt si Justitia. Daca e de bine ori de rau, garantat, nu vom sti niciodata!

$
0
0
 
CSM DA LIBER LA MASONERIE.
 Comisia nr.2 a Consiliului a stabilit ca judecatorii si procurorii pot face parte din organizatii masonice.In 2007, Inspectia Judiciara a decis ca nu exista nicio incompatibilitate intre calitatea de magistrat si apartenenta la o loja masonica:“Un judecator sau procuror cunoscut/declarat ca mason nu este prezumat a nu decide in mod impartial cu privire la un caz, atunci cand parte in proces este un alt mason”(Documente)
 
 
De parca nu ar exista alte probleme importante ale sistemului care trebuie rezolvate, CSM a dorit sa clarifice daca judecatorii si procurorii pot sa faca parte din organizatii masonice. Un aspect care insa s-a mai aflat pe agenda CSM in urma cu cativa ani si care a fost transat la acea data.

 
 
Subiectul privind apartenenta magistratilor la masonerie a fost dezbatut recent de Comisia nr.2
Eficientizarea activitatii CSM si a institutiilor coordonate, parteneriatul cu institutiile interne si societatea civila, comisie formata din judecatorii Adrian Bordea(foto), Mircea Aron, Mona Lisa Neagoe si procurorii Bogdan Gabor si Gheorghe Muscalu. 
Comisia nr.2 a luat in discutie in data de 16 aprilie 2013 nota Directiei legislatie, documentare si contencios (DLDC) a Consiliului Superior al Magistraturii privindposibilitatea judecatorilor si procurorilor de a face parte dintr-o organizatie masonica.
Cu un singur vot impotriva, membrii Comisiei si-au insusit punctul de vedere al Directiei legislatie, documentare si contencios, in sensul ca judecatorii si procurorii pot sa faca parte dintr-o organizatie masonica.
 
 
In 2007, Inspectia Judiciara a CSM a stabilit ca judecatorii si procurorii pot fi masoni: “Consideram ca apartenenta unui judecator sau procuror la francmasonerie nu incalca criteriile de mentinere in magistratura”
 
Nu este pentru prima data cand in CSM se discuta problema apartenentei magistratilor la lojele masonice. Subiectul a mai fost dezbatut o data, in urma cu aproximativ sase ani. In 2007, in urma unui articol aparut in publicatia “Indiscret”, Inspectia Judiciara a CSM a stabalit ca apartenenta la o organizatie masonica nu este incompatibila cu calitatea de judecator sau procuror. De asemenea, la acea data Inspectia Judiciara a CSM a hotarat si ca unui judecator mason nu ii este interzis sa judece un alt mason, asa cum nici unui procurori nu ii este interzis sa cerceteze un alt mason.
 
 
Iata nota Inspectiei Judiciare din 2007:
 
Judecatorilor si procurorilor le este insa permis sa fie membri ai societatilor stiintifice sau academice, precum si ai oricaror persoane de drept privat, fara scop patrimonial.In raport de aceasta prevedere legala, edictata in mod expres prin Legea 303/2004, la art.11 (3), consideram ca apartenenta la o organizatie masona nu este incompatibila de plano cu calitatea de judecator sau procuror in functie.Problema supusa analizei de autorii sesizarii este circumscrisa situatiei in care un judecator/procuror care este cunoscut/declarat ca fiind mason poate sa judece impartial o cauza in care parte este un alt mason. (…) 
 
Asadar, lipsa de impartialitate a unui tribunal nu se examineaza in abstract, ci in fiecare caz in parte, pentru a se putea decide daca natura si intensitatea legaturii in discutie este in masura sa denote partinirea judecatorului. In raport de aspectele mentionate se poate concluziona ca un judecator sau procuror cunoscut/declarat ca mason nu este prezumat a nu decide in mod impartial cu privire la un caz, atunci cand parte in proces este un alt mason, fiind necesar a se demonstra ca din acest motiv i-ar putea fi afectata capacitatea de a judeca conform propriei constiinte si a probelor de la dosar. 
 
 
De asemenea, avand in vedere obiectul, scopul si activitatile asociatiei francmasonice, constituita in Romania ca persoana juridica de drept privat, neguvernamentala, apolitica si fara scop patrimonial si dispozitiile art. 11 alin. 3 din Legea nr.303/2004, conform carora judecatorii si procurorii pot fi membri ai societatilor stiintifice sau academice, precum si ai oricaror persoane de drept privat, fara scop patrimonial, consideram ca apartenenta unui judecator sau procuror la francmasonerie nu incalca criteriile de mentinere in magistratura”.
 
  Punctul de vedere al Inspectiei Judiciare a fost insusit ulterior de Plenul CSM.
 
 
 
==========================================
===================================================
=============================================================
 
DEMASCAREA MASONERIEI - ANTONIE IORGOVAN
 
 
============================
===================
 
Documentarul despre MASONERIE care a grabit disparitia profesorului IORGOVAN
 
 
===========================
==============
 
Cei mai importanti membri ai masonilor si-au dat intalnire la Bucuresti!....
 
 
=====================================
==========================
============

Uaileu muicăă, ce facusi nană?! Învățătoarea grevistă, in rasbel total cu ANI

$
0
0

Acuzată de conflict de interese de către ANI, învățătoarea grevistă a adresat o interpelare Agenției. Cristiana Anghel solicită informații despre inspectorul de integritate care o verifica, susținând că ANI face ”poliție politică” și se “amestecă inacceptabil și ilegal în probleme care depășesc” sfera de acțiune.
 
 

“Ați vrut război. Aveți război. Pe viață și pe moarte. Pentru că mie îmi puteți închide gura doar cu pământ. «Căci nu-i totuna leu să mori / Ori câine-nlănțuit»”,
este introducerea interpelării adresate de învățătoare conducerii ANI.
 
Solicitarea senatorului PC a fost trimisă ministrului pentru Relația cu Parlamentul, liberalul Mihai Voicu, care a transmis-o conducerii ANI. Mihai Voicu i-a cerut președintelui ANI, Horia Georgescu, să se prezinte luni în Parlament pentru a răspunde interpelării.
 
Cristiana Anghel i-a acuzat pe inspectorii ANI, în repetate rândiri, de “poliție politică” și de “amestec inacceptabil și ilegal în probleme care depășesc” sfera acestora de acțiune, potrivit ziare.com.
 
Ce solicită învățătoarea grevistă
 
Potrivit interpelării, învățătoarea grevistă solicită, în mod oficial, ca ANI să publice pe site informații despre inspectorul de integritate care o verifica. Senatorul PC vrea ca Agenția să comunice funcția ocupată de inspectorul respectiv în cadrul instituției, precum și ce cheltuieli din banii publici a făcut în ultimii trei ani. Cristiana Anghel a notat și termenulîn care vrea ca solicitările ei să fi rezolvate: o săptămână.
 
De asemenea, ea vrea sa stie daca ANI are departament juridic, “numele si numarul inspectorilor de integritate din Bucuresti si din teritoriu”, “numele si numarul angajatilor din celelalte departamente” si CV-ul fiecaruia, plus o lista cu cheltuieli lunare/ anuale pentru fiecare dintre aceștia.
 
 
===========================
==========================================
=================================================

Monica Macovei revine! Procuroarea ceausisto-comunista, cu tehnici demult apuse, vrea sa dezinformeze si manipuleze Parlamentul UE. Monica Macovei, ziua si scandalul!

$
0
0
 
Am reuşit,cu graţie cum se pare că suntem blestemaţi de o soartă ingrată şi potrivnică, să provocăm un scandal la Bruxelles. Audierea în şedinţa Comitetului de Control Bugetar din Parlamentul European a candidatului propus de Guvernul României pentru postul de membru al Curţii Europene de Conturi s-a transformat în altceva. L-am numit RO-scandal.
Numiţi-l dvs cum veţi şti mai bine.
 
 
Iată o foarte succintă succesiune a faptelor, parte dintr-o istorie care a repetat la indigo scandalul din septembrie anul trecut. Cel care a dus la respingerea, în acelaşi cadru, a candidatului român Leonard Orban, fost comisar european, fost consilier prezidenţial în echipa domnului Traian Băsescu, fost ministru pentru afaceri europene în guvernele Boc şi Ponta. Ca şi atunci, din clipa nominalizării (de data aceasta a domnului George Pufan, actualmente Secretar General al Curţii de Conturi a României), mai întâi a apărut contra-campania de zvonuri.
 
 
În cazul de faţă, pe baza unei scrisori anonime, semnată de “Personalul din Curtea de Conturi”, adică “grupul de oameni ai muncii” dintr-o epocă pe care o credeam definitiv apusă…scrisoare imediat tradusă şi distribuită membrilor Comisiei de control bugetar a Parlamentului European, alături de articole incriminatoare de presă. Plus, în plină şedinţă, de unmic material pregătit şi înmânat personal de doamna Monica Macoveipentru a demonstra lacunele existente în parcursul academic al candidatului român şi faptul că, la un punct al răspunsurilor sale la chestionarul scris, ar fi plagiat din documentele de regulament intern ale instituţiei în care lucrează. Am acest set de documente, precum şi cealaltă scrisoare, de data asta trimisă în seara dinantea votului de doamna Renate Weber,în care denunţă practica scrisorii anonime ca parte a memoriei comportamentale nefaste lăsate de regiumul comunist.
 
 
Nu-mi revine mie sarcina să judec şi să dau un verdict asupra validităţii mulţimii de acuzaţii susţinute de doamna Macovei. I-au răspuns dur colegii ei europarlamentari care i-au amintit, aşa cum a făcut-o raportoarea spaniolă Ayala Sender, că nu stă în practica normalităţii europene ca dezbaterile să fie bazate pe documente anonime ajunse cumva în cutia poştală a doamnei Macovei. 
 
Pot însă pune o întrebare: credeţi cumva că în acest secol, în acest mileniu, vom putea fi în stare să ne comportăm normal, adică să procedăm cum fac absolut toate celelalte state membre UE când au a-şi desemna personaje pentru posturi importante în ierarhia europeană? 
 
Ştiu că era imposibil ca europarlamentarii români să se fi întâlnit înainte de vot pentru a tranşa asupra unei poziţii comune în ce privea intersele României. Dar dacă, prin absurd, aşa ceva s-ar fi întâmplat, aceea ar fi fost ocazia ca doamna Macovei să scoată documentele respective, să le supună analizei colegilor săi europarlamentari români şi să obţină un vot final. Pozitiv sau negativ, dar definitiv şi prezentat ca atare pe mai departe. În caz că era negativ, fireşte că mesajul ar fi ajuns la Guvernul României care, normal, ar fi fost obligat imediat să efectueze o altă numire. Aşa era normal, aşa scrie în cărţi, aşa procedează ceilalţi. La noi nu se poate. La noi trebuie să se lase neapărat cu scandal, cu denunţuri, cu anonime, totul în piaţa publică, cu patosul unei auto-distrugeri extrem de eficace.
 
 
Care este miza reală? Mai multe. Toate la fel de interesante.
Prima este zona de lucru pe care este foarte posibil s-o ocupe românul nostru la Curtea Europeană de Conturi: transporturi şi energie, zona de infrastructuri critice unde sunt alocaţi cei mai mulţi dintre banii europeni pentru “marile proiecte”. A doua miză este poziţionarea grupurilor politice în vederea obţinerii de argumente electorale pentru marea campanie pentru europarlamentare. A treia miză, însă, ne trimite mai departe, spre procesul de alte nominalizări româneşti pentru posturi de rang foarte înalt din instituţiile europene. Toate urmează să treacă prin Parlamentul European şi acum se organiza testul de rezistenţă şi, implicit, presiunea inerentă asupra Guvernului României. Dacă memoria nu mă inşeală, următoarea nominalizare care urmează a fi discutată este cea a judecătorului român la CEDO. 
 
 
Şi staţi aşa că, vorba doamnei Macovei după audieri,
să nu creadă nimeni că lucrurile s-au terminat, urmează pe 13 iunie, la Strasbourg, votul în plen pentru candidatul validat ieri de Comisia Parlamentului European.Să ne aşteptăm deci la actul II al acestui RO-scandal trist şi urât, noroi de pe Dâmboviţa eternă, cu care tot vrem să ungem clanţele puterii de la Bruxelles. 
 
 
==================================
================================================
=========================================================

Hopaaa.... "Ieșiți din UE!" Este sfatul dat României, de un laureat al Premiului Nobel. Iata, un nou indemn spre reflectie si decizii corecte!

$
0
0

Sfatul unui laureat al Premiului Nobeldat României:
Ieșiți din UE.
 
Sir James Mirrlees, laureat al Premiului Nobel pentru Economie, a spus că România este într-o încurcărură destul de mare și singura salvare este să iasă din Uniunea Europeană.
El a mai spus că “rădăcinile sunt clătinate”, iar măsurile impuse de Germania reflectă dorința de reducere a cheltuielilor fiscale, fără a avea în vedere probleme precum șomajul. 
 
”Rădăcinile voastre sunt clătinate, iar acestea nu se pot repara, nu poți repara sursa de putere. Aceste condiții impuse de Germania reflectă dorința de reducere a cheltuielilor fiscale ale țărilor și de reducere cât mai mult posibil a șanselor de default, fără să își facă griji de alte probleme, precum șomajul. Oamenii nu văd cu ochi buni rezultatele și văd că acum este mai rău decat era inainte. Ceva trebuie făcut, însă nu acum”, a spus Sir James Mirrlees, potrivit caleaeuropeana.ro.
 
Laureatul Premiului Nobel pentru Economie vede salvarea într-o măsură radicală: Te poți gândi cum să schimbi lucrurile, dar e greu să oferi un sfat, sunteți într-o încurcătură destul de serioasă. Răspunsul radical ar fi ieșirea din UE”.
 
Sir James Mirrlees a adăugat: ”Cred că este soluția care ar reduce  șocul cel mai bine.(…) Așa că acesta este varianta mai bună de ajustare a costului forței de muncă. Se va devaloriza mai mult decât prin tăierile date de Guvern, iar așa nu mai trebuie tăiate salariile pentru funcționarii publici. Așa sunteti și capabili să vă extindeti și să creșteti ocuparea forței de muncă. Dar îmi este greu să mă gandesc la alte soluții cât timp sunteți în “jacheta strâmtă” a sistemului euro”.
 

 
 
====================================
==============================================
============================================================

... va propune în şedinţa BPN de luni excluderea mea din PDL. În mod normal BPN, compus şi din oameni cu scaun la cap, va respinge o asemenea aberaţie. Eu sînt un om paşnic, docil, cooperant.

$
0
0

Gest bizar făcut de Paleologu.Ce le oferă liderilor PDLpentru a nu-l exclude din partid.
 
Deputatul Teodor Paleologu a făcut un gest bizar duminică, în contextul apropierii ședinței de luni a conducerii PDL, care urmează să ia în discuție posibilitatea excluderii mai multor persoane, între care și Paleologu. Acesta a dat publicității un mesaj în care se oferă să le facă „un discount de 30 la sută” membrilor conducerii PDL la cursurile pe care le organizează și le ține în propria casă.
 
Mesajul deputatului PDL este însă scris într-un mod ciudat: deși îi ia practic peste picior pe membrii BPN cu oferta sa „de nerefuzat”, Paleologu cere să nu fie exclus pentru că este „pașnic, docil și cooperant”.
Redăm mai jos mesajul deputatului PDL:
 
„Ofertă de nerefuzat: Discount de 30% pentru membrii BPN la www.paleologu.com. Înţeleg că domnul Alin Popoviciu, care aduce prejudicii partidului prin fiecare apariţie în mass media, va propune în şedinţa BPN de luni excluderea mea din PDL. În mod normal BPN, compus şi din oameni cu scaun la cap, va respinge o asemenea aberaţie. Eu sînt un om paşnic, docil, cooperant. Nu caut cu tot dinadinsul să fiu dat afară din partid.
 
Propun, aşadar, ca dovadă de bunăvoinţă, un discount de 30% pentru membrii echipei Blaga la oricare dintre cursurile mele. Avem cursuri de retorică, de diplomaţie, de protocol şi bune maniere, de etică politică, de psihologie şi dezvoltare personală. Utilitatea lor mi se pare evidentă pentru orice persoană publică. Formula cursurilor este, în plus, foarte convenabilă pentru oameni politici angrenaţi într-o structură alienantă, deoarece vor putea interacţiona cu persoane active şi performante în viaţa reală: manageri, avocaţi, programatori, corporatişti, reprezentanţi autentici ai acelei clase mijlocii despre care vorbim atît de mult în discursurile noastre.
 
Domnul Popoviciu crede că partidul l-a făcut om. Nu e deajuns. Sînt un educator iscusit: chiar şi lui îi pot aduce un plus de umanitate şi civilitate. Nu strică niciodată. Dimpotrivă, ajută foarte mult”.

S. Antim, A.M.PRESS
 
Theodor Paleologu-deghizat în Cactus Jack,asteapta sentinta de luni, pentru a le da "trofeul", 100% discount!
=====================
===============================
============================================

Despre sistemul de pensii, primitul ordinelor de la Bruxelles, Franta, UE si datul peste nas! UPGRADE. Un pensionar 'nesimtit', fara dosar de pensie?!

$
0
0

Nu doar Romania primeste ordine de la Bruxelles,se intampla si la case mai mari.Franta, de pilda.Reactia este insa pe masura:Comisia Europeana nu ne poate dicta ce trebuie sa facem!Francois Hollande a ridicat tonul – s-a saturat sa i se spuna
ce sa faca.     
 
Comisarul UE pentru Afaceri Economice si Monetare, finlandezul Olli Rehn, s-a declarat, chipurile, “uimit” de atitudinea presedintelui Frantei vizavi de Comisia Europeana. “In urma cu cateva zile, presedintele Frantei cerea crearea unui guvern economic european si o mai buna coordonare in materie de politici economice; acum, el critica Bruxellesul pentru recomandari prea directe… Este un mic paradox in aceasta atitudine. Eu credeam ca domnul Hollande chiar se angajase sa reformeze economia tarii sale”, a afirmat ironic Rehn.
 
Vreti o pasuire? Umblati la sistemul de pensii, “recomanda” Comisia Europeana

Comisia Europeana nu poate dicta Frantei ce trebuie sa faca, a declarat miercuri presedintele Francois Hollande, dupa ce Bruxellesul a “recomandat” Parisul sa initieze reforma pensiilor anul acesta.
 
Comisia Europeana nu ne poate dicta ce trebuie sa facem. A comunicat pur si simplu ca Franta trebuie sa isi stabilizeze situatia bugetara. In privinta reformelor structurale, in special a reformei pensiilor, doar noi putem stabili care va fi calea cea buna pentru atingerea obiectivului”,a declarat seful statului francez.
 
Comisia Europeana a indemnat miercuri Franta sa initieze reforma sistemului de pensii si a pietei muncii, in schimbul acordarii unui termen de doi ani pentru aducerea deficitului public sub nivelul de 3%.
 
 
===========================================
==================================
======================

UPGRADE.
Un pensionar 'nesimtit', fara dosar de pensie?!

Poza lui Pacepa, publicată în 2010 de revista  American Spectator.

Mihai Pacepa, somat de Casa Sectoriala de Pensii a MAI sa se identifice, daca mai vrea pensie.
 "Instituţia plătitoare a pensiei lui Pacepa după reabilitarea judecătorească a fostului condamnat la moarte pentru trădare de ţară s-a trezit din buimăceala politico-judiciară în care a fost indusă, odată cu repunerea acestuia în drepturile de pensionar militar al statului român.
La cererea plătitorului pensiei să se producă dovada existenţei în viaţă a pensionarului Ion Mihai Pacepa nu s-a primit vreun răspuns.

 Pe cale de consecinţă, plata pensiei va fi sistată.
Mai mult, dubiile iniţiale în legătură cu comiterea unui şir de falsuri pentru repunerea lui Pacepa în drepturi încep să se adeverească.

Cine sunt adevăraţii autori ai fraudei şi cine va restitui pensia plătită inexistentului Pacepa?"
 Potrivit legii, Casa de Pensii care trebuia să plătească drepturile de pensie ale generalului defector este Casa Sectorială a MAI., pentru că acesta a fost trecut în rezervă dintr-o unitate a fostului MAI.
 Avocatul Dancu, cel care a l-a reprezentat pe Pacepa în litigiile cu statul român, are de lucru în perioada următoare.

 Ziaristul cineast maghearo-americano-nipon, Robert Horvath, se lăuda pe acest blog că i-a luat un interviu lui Pacepa. Poate depune mărturie dacă bărbatul din poză este Pacepa.

Sursa:
 
==============================
============================================
===============================================================

Proiectul privind grațierea unor pedepse. Un proiect de Lege mai mult decat necesar! Suntem prea saraci, s-o tinem de-a proasta ca "nu si nu"

$
0
0
 
Proiectul privind grațiereaa trecut de prima comisie din CD.
 
Comisia pentru drepturile omului a avizat, marți,  proiectul de lege care prevedeamnistia și grațierea pedepselor de până la patru ani. Avizul va merge la Comisia juridică a Camerei și de acolo în plenul Camerei Deputaților, care este Cameră decizională în acest caz.
 
Proiectul privind grațierea a trecut de prima comisie din CDProiectul de grațiere și amnistie a  inițiat de depuțatii Mădălin Voicu și Nicolae Păun – reprezentantul Partidei Romilor.
 
Acest proiect a fost repus în discuție în perioada în care fostul prim-ministru Adrian Năstase se afla în inchisoare, ceea ce a alimentat speculațiile conform cărora USL intenționa să îl scape de pedeapsă pe fostul premier.
 
 Proiectul legii a fost respins  pe 22 mai, prin vot în plenul Senatului, dupa ce 84 de senatori au votat împotrivă.
 
O parte dintre parlamentari susțin acest proiect, motivând că o grațiere nu a mai avut loc de circa 12 ani, fapt ce a dus la supraaglomerarea închisorilor cu condamnați care nu reprezintă un pericol public.
 
 
De asemenea, în ultima vreme, România este condamnată pe bandă rulantă la CEDO din cauza proceselor intentate de deținuții care se plâng de condițiile inumane pe care le suportă în închisori.
 
 
=======================================
==================
=====================================================
 
 
România se dovedește a fi prea săracă pentru a avea pușcării.
Reprezentanții Administrației Penitenciarelor avertizează:
„Le dăm drumul afară!”
 

Administrația Națională a Penitenciarelor nu mai are bani • Hrana deținuților, transportul lor, energia electrică și apa curentă vor deveni în curând un lux la toate închisorile din țară • Conducerea ANP se ascunde în reorganizări și rapoarte, iar Parlamentul a ajuns la concluzia că nu sunt bani în plus pentru deținuți • Cu alte cuvinte, România e prea săracă pentru a întreține penitenciarele • Directorul adjunct al ANP, Gabriel Ilie, amenință cu măsuri pe cât de radicale, pe atât de periculoase pentru siguranța cetățenilor: eliberarea deținuților
Deținuții mănâncă prost, sunt transportați în cuști, ca niște câini, mulți dintre ei renunță la a se mai duce în instanță, pentru că nu suportă condițiile în care sunt transportați, iar în curând nu vor mai avea nici apă, nici energie electrică. Asta pentru că, deși a solicitat mai mulți bani, ANP nu a primit niciun leu în plus.
 
România riscă sancțiuni mari de la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, pentru nerespectarea drepturilor deținuților, însă țara noastră s-a dovedit incapabilă să reglementeze aceste probleme. Deși directorul adjunct al ANP a solicitat, în Parlament, majorarea bugetului, susținând că se pune în pericol siguranța națională, niciun politician nu l-a băgat în seamă.
 
 
Siguranța națională, în pericol
Directorul adjunct al ANP a susținut, joi, în fața Parlamentului, nevoia suplimentării bugetului instituţiei cu 40 de milioane de lei, prin relocare în cadrul bugetului de la alte capitole. Ilie Gabriel a menționat că este absolut necesar ca ANP să primească acești bani, pentru că, în caz contrar, nu vor mai fi bani de mâncare, haine, încălzire, curent și apă pentru deținuți. Acest lucru ar transforma pușcăriile în lagăre, iar România va continua să fie condamnată pe bandă rulantă la CEDO. „Sunt drepturi fundamentale ale persoanelor private de libertate, impuse de către Constituţie şi de către legea penală, şi nealocarea acestor sume periclitează chiar siguranţa naţională. Și nu sunt enorm de mari. Discutăm despre faptul că nu avem bani pentru hrana deţinuţilor, n-avem bani pentru igienă personală, pentru igienă colectivă, nu reuşim să achităm tot ce înseamnă utilităţi pentru sistemul penitenciar - nu numai energia electrică, ce ar însemna să nu achităm facturile la termen şi să fie întreruptă energia electrică pe perimetrul unui penitenciar”.
 
România, incapabilă să asigure minimul necesar vieții în pușcării
Așa a încercat Gabriel Ilie să îi determine pe parlamentari să înțeleagă gravitatea consecințelor nealocării de fonduri suplimentare. „Putem să închidem lumina şi atunci le dăm drumul pe uşă, afară. Deci, discutăm de o problemă care nu suportă amânare şi trebuie neapărat să avem aici bani în buget. Statul român e condamnat în numeroase cazuri la CEDO (...) tocmai pe condiţii de cazare şi de detenţie. Trebuie să asigurăm măcar minimum necesar pentru această categorie. Solicităm suplimentarea, dacă se poate, dacă nu măcar realocarea de la alte titluri din buget”. România este condamnată aproape lunar, de judecătorii europeni, la plata unor sume cuprinse între 1.000 și 30.000 de euro, pentru anumiți deținuți care au fost cazați în condiții improprii, în camere insalubre și fără acces la baie, dar și din cauza reclamațiilor unor deținuți care descriu frigul cumplit și supraaglomerarea penitenciarelor. 
 
Transportați în cuști!
ZIUAnews a prezentat, chiar în numărul trecut, un interviu cu fosta șefă a Inspectoratului de Stat în Construcții, Irina Jianu, care a fost nevoită să renunțe la contestația în anulare admisă în principiu de Înalta Curte de Casație și Justiție, pentru că nu poate suporta regimul de transport. Nouă ore într-o cușcă de fier, pe o bancă de lemn, fără căldură sau opriri pentru nevoi fiziologice. Asta „oferă” ANP, din lipsă de fonduri. „Cușca este inumană, nu există nici centuri de siguranță, este insuportabilă și, pentru acest transport, eu am vorbit cu judecătorul delegat, am vorbit cu conducerea penitenciarului, mi s-a spus că nu am nicio șansă, pot să fac cerere la ANP, oricum, de transportat mă transportă și dacă sunt moartă, te transportă, au fost cazuri când au fost transportate în cărucior”, spunea Irina Jianu, în interviul acordat ZIUAnews. Deținuții sunt obligați să aleagă între dreptul lor de a se adresa Justiției și dreptul lor de a nu-și pune viața în pericol, iar această dilemă, într-o țară civilizată, este de neadmis.
 
Medicii din ANP nu scriu că viața deținuților este pusă în pericol

Prinși într-un sistem putred și sărac, medicii din penitenciare au tendința de a fi mai mult manageri decât doctori. Cu alte cuvinte, dacă un deținut trebuie transportat la o instanță, dar starea sa de sănătate este precară, astfel că transportul în condiții obișnuite poate să îi pună viața în pericol, medicul nu recomandă transportul cu o ambulanță, din motive economice. Dacă acesta ar recomanda transportul cu o ambulanță sau cu o mașină specială dotată cu echipamente medicale, ar intra automat în conflict cu directorul penitenciarului, care ar fi nevoit să aloce sume de bani separate pentru transportul unui singur deținut, iar în condițiile de criză actuale, scoaterea unei asemenea sume din bugetul unei pușcării înseamnă o pagubă mai mare decât moartea unui deținut. Astfel, toți deținuții, fără excepție, oricât de bolnavi ar fi, sunt duși de la o instanță la alta cu aceleași mașini ale penitenciarului, în care femeile stau în cuști cu un geam deschis în spate. Cele mai elocvente exemple în acest sens au fost cazurile a două femei de la Penitenciarul Bacău, una care a intrat în comă diabetică în urma unui transport - de la Spitalul Jilava, la Penitenciarul Bacău - într-o cușcă, iar o alta, imobilizată în scaun cu rotile, a fost legată și urcată cu forța într-o mașină și dusă la instanță.
 
Drepturile prevăzute în CEDO, teorie în România
Articolul 3 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, despre interzicerea torturii, prevede că „nimeni nu poate fi supus torturii, nici pedepselor sau tratamentelor inumane ori degradante”. România acceptă drepturile prevăzute în această Convenție. Doar în teorie, însă. Pentru că în practică, deținuții sunt tratați ca niște mașini stricate, care costă prea mult pentru a fi reparate, dar nu pot fi aruncate. Așa că sunt lăsate într-un depozit prăfuit în care bate vântul.
Voichița Rășcanu 
==============================
===========================================
==========================================================

Guvernantii lumii, impun noi TAXE. Romania nu face exceptie. Pentru un document tehnic (intocmit dupa ureche), cu caracter pur informativ, valabil 10 ani, vom plati in jur de 100-150 euro. Peste 10 ani, vor din nou ... taxa pe "prostie"!

$
0
0
 
Certificatul de performanta energetica:Cum poti obtine documentul si cat te costa?
30 Mai 2013.Autor, Mirela Oprea
 
Proprietarii vor fi obligati sa prezinte un certificat de performanta energetica la vanzarea sau inchirierea unei locuinte, conform unui act normativ publicat recent in Monitorul Oficial.
 
Afla astazi, de la AvocatNet.ro, cum poti obtine documentul, ce acte sunt necesare pentru intocmirea acestuia, precum si care sunt tarifele aferente certificarii si auditarii energetice.
 
Certificatul de performanta energetica (CPE) este un document tehnic cu caracter informativ
care atesta performanta energetica a cladirii, precum si incadrarea cladirii intr-o clasa de performanta energetica.
 
Mai precis, intr-un certificat de performanta energetica sunt detaliate caracteristicile constructiei si ale instalatiilor aferente acesteia (incalzire, apa calda de consum, climatizare, ventilare mecanica si iluminat artificial) rezultate din analiza energetica si termica, fiind valabil 10 ani de la data eliberarii.
Vezi AICI cum arata un certificat de performanta energetica. (imaginile sunt prelucrate de pe site-ul Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, n.red.)
 
Documentul se elaboreaza pentru cladirile existente si pentru cele noi care se construiesc, sunt vandute sau inchiriate si permite consumatorilor sa compare si sa evalueze performanta energetica a cladirii in functie de valori de referinta prevazute in reglementarile tehnice in vigoare.
 
 
Cum se obtine un certificat de performanta energetica?
Certificatul energetic se elibereaza doar de catre auditori energetici pentru cladiri, atestati tehnico-profesional in conditiile legii. Pana la data de 17 mai 2013, potrivit informatiilor publicate pe adresa de internet a Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, erau inregistrati peste 1300 de auditori energetici pentru cladiri. Puteti consulta AICI lista completa a acestora.
 
Pentru intocmirea unui certificat de performanta energetica este necesara colectarea de informatii despre apartament/bloc si inspectarea starii instalatiilor tehnice, a explicat, pentru AvocatNet.ro, inginerul Ovidiu Stanciu, auditor energetic grad I cladiri si instalatii si membru al Comisiei Comunicare Imagine a Asociatiei Auditorilor Energetici pentru Cladiri din Romania (AAEC).
 
Conform auditorului, datele cu caracter general sunt culese de la proprietarul apartamentului, precum si de la administratorul blocului (Cartea Tehnica a constructiei). "Aceste date vor fi trecute in una din cele 2 Anexe ale certificatului de performanta energetica ce va fi predata solicitantului dupa efectuarea calculelor si determinarea clasei de performanta energetica", mentioneaza Ovidiu Stanciu.


In plus, pentru intocmirea unui CPE sunt necesare si urmatoarele documente:
Plan general de incadrare in zona al imobilului (scara 1:2000) cu precizare punctelor cardinale
Planuri arhitectura - fatade si sectiuni: subsol, parter, etaj curent, ultim etaj, terasa
Planuri cu sectiuni longitudinale si transversale
Planuri instalatii incalzire si apa calda de consum
Releveu apartament scara 1:100
Alte detalii constructive pentru  pereti, planseu peste subsol, planseul de sub mansarda/terasa,etc.
Denumirea producatorului sau fisa tehnica pentru centrala termica, calorifere si tamplaria termoizolanta, daca acestea au inlocuit recent dotarile originale ale imobilului
Facturi apa calda, apa rece, energie termica sau de combustibil pentru centrala termica a cladirii.
 
Auditorul contactat de AvocatNet.ro a mentionat, de asemenea, ca elaborarea unui CPE pentru o cladire presupune parcurgerea a 5 etape esentiale, dupa cum urmeaza:
 
Evaluarea performantei energetice a cladirii in conditii normale de utilizare, pe baza caracteristicilor reale ale sistemului constructiei si instalatii aferente (incalzire, preparare/furnizare a apei calde de consum, ventilare si climatizare, iluminat artificial);
Definirea cladirii de referinta atasata cladirii reale si evaluarea performantei energetice a acesteia (nu se aplica in cazul apartamentelor);
Incadrarea in clase de performanta energetica si de mediu a cladirii;
Notarea din punct de vedere energetic a cladirii;
Intocmirea actului " Certificat de Performanta Energetica " pentru acea cladire si inserarea recomandarilor referitoare la modalitatile de crestere a eficientei in utilizarea energiei.
 
 
Cat costa un certificat de performanta energetica?
Tarifele aferente certificarii si auditarii energetice au fost aprobate de Asociatia Auditorilor Energetici pentru Cladiri (AAEC), fiind diferite, in functie de urmatoarele categorii de servicii:
 
Categoria A - Certificat de performanta energetica
Categoria B - Expertiza energetica, Raport de expertiza energetica si Certificat de performanta energetica
Categoria C - Audit energetic si Raport de audit energetic
Categoria D - Consultanta in domeniul energeticii cladirilor
 
 
Conform informatiilor de pe  site-ul AAEC , in ceea ce priveste primele 3 categorii, tariful este diversificat pe urmatoarele tipuri de cladiri:
Apartamente de bloc si unitati de cladire (magazine, birouri etc)
Cladiri de locuit individuale, cuplate, insiruite
Blocuri de locuinte
Cladiri de birouri si administrative
Cladiri de invatamant, scoli, gradinite etc
Cladiri de sanatate, spitale ,policlinici etc
Cladiri de comert
Hoteluri, moteluri, pensiuni
Cladiri de cultura si sport
Cladiri de productie

In plus, institutia a pus la dispozitia publicului un document ce cuprinde preturile pentru fiecare tip de cladire, conform caruia tarifele pentru eliberarea certificatului de performanta energetica pentru un apartamentul sunt dupa cum urmeaza:
 
Aria desfasurata construita (m2) Tariful unitar al lucrarii (Euro/m2) Tariful unitar pentru pregatirea lucrarii si documentare (Euro)
Categoria A - Certificat de performanta energetica Categoria B - Expertiza energetica, Raport de expertiza energetica si Certificat de performanta
energetica Categoria C - Audit energetic si Raport de audit energetic
50...100  2  2,3  2,8
100...200  1,5  1,7  2,1
>200  1  1,2  1,450>
 
Puteti consulta  http://www.aaec.ro/files/459_tarife_AAEC_21.04.2012.pdf  tarifele aprobate de institutie pentru fiecare tip de cladire.
Pe de alta parte, potrivit lui Ovidiu Stanciu, documentul AAEC are caracter de recomandare. "In final, pretul este dictat de piata libera", puncteaza auditorul http://www.auditare-energetica.eu/
 
Important!
Costurile pe care le implica eliberarea certificatului energetic vor fi suportate de proprietar sau de investitor.
 
 
Nicio locuinta nu va mai putea fi vanduta sau inchiriata fara un CPE
Legea nr. 159/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr. 372/2005 privind performanta energetica a cladirilor, (http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_33218/Legea-nr-159-2013-modificarea-si-completarea-Legii-nr-372-2005-privind-performanta-energetica-a-cladirilor.html#axzz2UTSvP8jV) , publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 283, din 20 mai 2013, introduce obligativitatea prezentarii certificatului la vanzarea sau inchirierea locuintei.

 "Pentru cladirile sau unitatile de cladire care se vand sau se inchiriaza, investitorul/proprietarul/administratorul este obligat sa puna la dispozitia potentialului cumparator sau chirias, anterior perfectarii contractului, o copie de pe certificat, astfel incat acesta sa ia cunostinta despre performanta energetica a cladirii/unitatii de cladire pe care urmeaza sa o cumpere/inchirieze, dupa caz", se precizeaza in documentul citat.
 
Mai exact, potrivit noilor dispozitii, la incheierea contractului de vanzare-cumparare, proprietarul are obligatia de a transmite certificatul, in original, noului proprietar.
 
Atentie! Legea nr. 159/2013 stabileste, de asemenea, ca toate contractele de vanzare-cumparare incheiate fara prezentarea certificatului sunt supuse nulitatii relative, potrivit prevederilor Codului Civil.
 
Totodata, in actul normativ publicat recent se arata ca la data inregistrarii contractului de vanzare-cumparare, respectiv de inchiriere, proprietarul are obligatia de a depune la organul fiscal competent o copie de pe certificat, iar originalul va ramane in posesia proprietarului.
 
In plus, o modificare importanta introdusa de legea mentionata este aceea ca, incepand din 18 iulie, toate anunturile cu oferte de vanzare si de inchiriere (site-uri imobiliare, ziare, etc) trebuie sa contina clasa energetica a apartamentului oferit, puncteaza Ovidiu Stanciu.
 
Art. 133. - In scopul informarii potentialilor cumparatori sau chiriasi, investitorul/proprietarul/administratorul cladirii/unitatii de cladire prevazute la art. 7 alin. (1) va preciza in anunturile de vanzare sau inchiriere a acestora informatii din certificat cu privire la indicatorii de performanta prevazuti la art. 5 (clasa energetica, consumul total specific de energie, indicele de emisii echivalent CO2, n.red.) - extras din Legea nr. 159/2013.
 
Legea nr. 159/2013 va intra in vigoare la 60 de zile de la publicarea in Monitorul Oficial, adica in 18 iulie 2013.
Textul integral al actului normativ poate fi consultat in sectiunea noastra de Legislatie sau pur si simplu accesand acest link..
 
==========================================
===============================
==================
 
REMEMBER.
Certificatul de performanţă energetică, obligatoriu.
Cât costă şi când ai nevoie de el.
PUBLICAT
Joi, 19 Aprilie 2012
 
Guvernul a aprobat miercuri un proiect de lege pentru modificarea Legii 372/2005 privind performanţa energetică a clădirilor. Potrivit acestuia, costul eliberării unui certificate energetic este estimat între 250 şi 600 de lei. Astfel, la vânzarea sau cumpărarea unui imobil se va introduce obligativitatea prezentării certificatului de performanţă energetică.
 
Guvernul a aprobat miercuri un proiect de lege pentru modificarea Legii 372/2005 privind performanţa energetică a clădirilor, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, scrie Hotnews.
 
"Scopul proiectului de lege este acela de a oferi o protecţie specială persoanelor care beneficiază de o locuinţă, în sensul că este informată în legătură cu performanţa energetică a clădirii pe care doreşte să o cumpere sau să o închirieze", a spus Dan Suciu.
 
Potrivit acestuia, costul eliberării unui certificate energetic este estimat între 250 şi 600 de lei, în funcţie de suprafaţa clădirii sau apartamentului.
 
Astfel, la vânzarea sau cumpărarea unui imobil se va introduce obligativitatea prezentării certificatului de performanţă energetică. Chiar şi la închirierea clădirilor/unităţilor de clădire existente, precum şi la recepţia de terminare a lucrărilor, în cazul clădirilor noi este nevoie de un astfel de certificat.
 
Nici proprietarii care vor să dea în chirie imobilele nu scapă. Astfel, la închirierea clădirilor/unităţilor de clădire existente, precum şi la recepţia de terminare a lucrărilor, în cazul clădirilor noi este nevoie de un astfel de certificat.
 
Ce este certificatul energetic
Legea 372/2005 stabileşte obligativitatea elaborării unui astfel de certificat pentru toate clădirile noi sau vechi care sunt vândute sau închiriate începând din 2010. Certificatul de Performanţă Energetică va include consumul de energie al construcţiei determinat de către un auditor energetic, precum şi valori de referinţă care să permită evaluarea sa. Astfel, în funcţie de energia consumată pentru încălzirea locuinţei, climatizare, iluminat artificial etc., apartamentul va primi un calificativ de la A la G, scrie ghid.imopedia.ro.
 
Un apartament care a primit calificativul G trebuie evitat, având un consum foarte ridicat de energie ceea ce presupune cheltuielile la întreţinere foarte mari. În acest fel calitatea termoizolaţiei clădirii se va regăsi în preţului de vânzare al imobilului sau chiria percepută. Certificatul energetic al clădirii este valabil zece ani de la data emiterii.

Sursa: REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/certificatul-de-performata-energetica-obligatoriu-cat-costa-si-cand-ai-nevoie-de-el_934303.html#ixzz2VQIRQxIQ

==========================================
=============================
==============


Modificări semnificative în materia legislaţiei privind certificatele de performanţă energetică a clădirilor.
 
Legea nr. 159/2013 („Legea 159”) privind modificarea şi completarea Legii nr. 372/2005 („Legea 372”) privind performanţa energetică a clădirilor aduce modificări semnificative în domeniu, inclusiv în ceea ce priveşte obligaţiile deţinătorilor de clădiri. În continuare vom prezenta pe scurt principalele modificări în legătură cu obligaţiile deţinătorilor:

Ø  Noi obligaţii asociate obţinerii autorizaţiei de construire precum şi reducerii consumului de energie din surse convenţionale
*   Se extinde obligaţia de a întocmi un studiu privind posibilitatea utilizării unor sisteme alternative de eficienţă ridicată. Anterior, această obligaţie era impusă în cazul clădirilor cu o suprafaţă utilă totală de peste 1.000 mp. Potrivit Legii 159 [1], această obligaţie se va aplica în cazul clădirilor noi/ansamblurilor de clădiri noi din proprietatea/administrarea autorităţilor administraţiei publice care urmează să fie recepţionate după data de 31.12.2018, fiind impusă prin certificatul de urbanism emis în vederea obţinerii autorizaţiei de construire a clădirii.
*   Se introduce [2] şi o sancţiune pentru nerespectarea acestei prevederi, în sensul că certificatul de urbanism emis fără solicitarea respectivului studiu este incomplet, această faptă constituind contravenţie şi fiind sancţionată potrivit Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii.
*   Se introduce [3] obligaţia ca, în privinţa clădirilor noi a căror recepţie la terminarea lucrărilor va fi efectuată începând cu data de 31.12.2020, consumul de energie din surse convenţionale să fie aproape egal cu zero.

Ø  Noi obligaţii şi sancţiuni referitoare la certificatul de performanţă energetică („Certificatul”)
*   Legea 159 introduce o serie de noi articole privind obligaţiile proprietarului/investitorului/administratorului, după caz, ce privesc Certificatul, astfel:
1)    Investitorul/proprietarul/administratorul are obligaţia de a pune la dispoziţia potenţialului cumpărător sau chiriaş, anterior încheierii contractului, o copie a Certificatului, în scop de informare asupra performanţei energetice a clădirii ce va face obiectul achiziţionării/închirierii. [4] Sancţiunea prevăzută în cazul încheierii unor contracte de vânzare cumpărare fără respectarea acestei obligaţii este nulitatea relativă a contractului, conform Codului civil.
2)    Proprietarul are obligaţia (i) de a transmite Certificatul, în original, noului proprietar, la încheierea contractului de vânzare cumpărare, şi (ii) de a depune la organul fiscal competent o copie a Certificatului, la momentul înregistrării contractului de vânzare cumpărare sau închiriere, după caz.
3)    În privinţa clădirilor care se construiesc [5], Certificatul este elaborat prin grija investitorului/proprietarului/administratorului, fiind prezentat de către acesta, în original, comisiei responsabile de recepţia la terminarea lucrărilor, şI anexat, în copie, la procesul verbal de recepţie, constituind parte componentă a cărţii tehnice a construcţiei. În cazul în care procesul verbal de recepţie la terminarea lucrărilor nu este însoţit de copia Certificatului, sancţiunea ce intervine este nulitatea absolută a procesului verbal de recepţie.
4)    Proprietarul/investitorul/administratorul vor informa potenţialii cumpărători sau chiriaşi asupra informaţiilor din Certificat referitoare la indicatorii de performanţă, acestea fiind menţionate în anunţurile de vânzare sau închiriere. [6]

Ø  Introducerea unui sistem de control şi a unor sancţiuni pentru nerespectarea dispoziţiilor legale în materie. Alte prevederi. Intrare în vigoare a Legii 159.
*   Noua lege introduce [7] (i) un sistem de control care este exercitat de către Inspectoratul de Stat în Construcţii prin specialiştii săi, aceştia fiind responsabili de verificarea îndeplinirii obligaţiilor cu privire la Certificate de către autorităţile administraţiei publice şi persoanele desemnate să elaboreze Certificate şi rapoarte de audit energetic, precum şi (ii) sancţiuni pentru nerespectarea obligaţiilor prevăzute de lege.
*   Legea 159 conţine de asemenea dispoziţii referitoare la iniţierea şi promovarea unor programe şi metode de informare a deţinătorilor de clădiri în ceea ce priveşte creşterea performanţei energetice a acestora şi introducerea unor sisteme alternative de energie.
*   Legea 159 va intra în vigoare începând cu data de 19 Iulie 2013. Aceasta transpune integral în legislaţia internă prevederile Directivei nr. 2010/31/UE a Parlamentului European şi a Consiliului din 19 mai 2010 privind performanţa energetică a clădirilor.

Concluzii
Modificările şi completările aduse de noua reglementare prezintă relevanţă sub aspectul introducerii în premieră a unor sancţiuni exprese pentru nerespectarea obligaţiilor impuse de lege. Dintre acestea, deosebit de importante sunt cele privind nulitatea relativă pentru neprezentarea copiei Certificatului înainte de încheierea unui contract de vânzare cumpărare, precum şi sancţiunea nulităţii absolute pentru lipsa Certificatului în situaţia întocmirii procesului verbal de recepţie la terminarea lucrărilor aferent clădirilor supuse construirii.
________________________________
[1] Punctul 12 ce modifică Art. 10 al Legii 372.
[2] Punctul 25 ce introduce Art. 20³ al Legii 372.
[3] Punctul 15 ce introduce Art. 12³ al Legii 372.
[4] Punctul 17 ce introduce Art. 13¹ al Legii 372.
[5] Art. 13² al Legii 372.
[6] Art. 13³ al Legii 372.
[7] Punctul 25 ce introduce capitolele X¹, cuprinzând articolele 20¹ şi 20², şi X², cuprinzând articolele 20³ şi 204 ale Legii 372.
Articol de Oana Alexandru, Partner, şi Toma Barbărasă, Attorney at law, Schoenherr
http://legalmagazin.ro/modificari-semnificative-in-materia-legislatiei-privind-certificatele-de-performanta-energetica-a-cladirilor/

Biet roman! Dincolo de plata aiuritoare a nu se mai stie cate TAXE, se gasesc destui care sa te fure, sa-ti umfle FACTURILE DE PLATA doar ca asa vor ei (le convine)! Romani, treziti-va! Romani, dati de pamant cu hotii si impostorii!

$
0
0


DESPRE CUM ROMANU E FURAT NU DOAR LA CANTAR CI SI LA ...CONTOR ! !
Potrivit unui raport al Institutului Naţional de Standardizare şi Metrologie (INSM), făcut public în anul trecut, în urma unei cercetări efectuate pe parcursul a trei ani, timp în care a fost verificat un eșantion de 1.000 de contoare de energia electrică, s-a stabilit că peste 74% din contoarele supuse expertizei nu corespund caracteristicilor metrologice. Studiul s-a raportat doar la contoarele de inducție monofazate, adică cele cu disc, și care au făcut obiectul unor reclamații și sesizări ale consumatorilor casnici. În urma analizei efectuate, au fost informate atât Autoritatea Națională de Reglemantare în Energie (ANRE), cât şi Ministerul Economiei despre rezultatele obţinute. În ceea ce privește acuitatea preciziei contoarelor statice monofazate, adică cele digitale, INSM nu a făcut, cele puțin până acum, vreun asemenea studiu cu toate că cele mai multe reclamații au venit din zonele unde distribuitorii de energie electrică impun contorizarea cu acest tip de instrument. În majoritatea lor contoarele cu disc sunt de fabricație slovacă sau grecească, iar cele digitale sunt făcute și în România la fabrica AEM Timișoara, unde probabil INSM nu are curaj să se bage.

Sistemul digital şi ... mersul în gol

Încercând să afle poziția oficială în cazul verificărilor contoarelor statice monofazate (digitale), reporterii DEZVĂLUIRI au contactat responsabilii INSM pe acest subiect. Studiul de caz supus discuției celor de la INSM s-a bazat pe un exemplu real, cel al unui consumator casnic care, cu toate că într-o perioadă de timp determinată nu a consumat energie electrică, contoarul său a înregistrat un consum uluitor. Cei de la INSM au delegat un inginer din secția ‘’Măsurări electrice curent alternativ’’, care a lămurit misterul contoarelor digitale care înregistrează consum chiar dacă nu se consumă nimic. Acesta a răspuns repede și clar : acest gen de contoare au defect încă din fabricație a modului de control al “ mersului în gol’’, acest lucru conducând la înregistrarea unor consumuri suplimentare chiar dacă în realitate nu există un consum evident. Tot cei de la INSM au declarat că există mai multe tipuri de contoare digitale, unele dintre acestea având o memorie specială care poate fi accesată, în cazul în care contorul respectiv este suspectat că înregistrează eronat, și în baza căreia se poate afla cu precizie ce anume a determinat proasta funcționare a aparatului de măsură, sau ce anume a contribuit la proasta funcționare a acestuia ( lovituri, variații mari de temperatură, umezeală în exces etc). În schimb, acest gen de contoare, cele cu memorie internă, nu prea sunt pe placul distribuitorilor de energie electrică, deoarece cu acestea nu se prea poate fura. Ele sunt montate, dar numai clienților speciali!!!

Buletinul de verificare metrologică - obligatoriu din punct de vedere legal

Ce nu știe multă lume este că pentru fiecare contoar, fie el digital sau cu disc, cei care vin să-l monteze, adică angajații ENEL sau Electrica sau de unde or fi ei, trebuie să prezinte clientului în mod obligatoriu “ Buletinul de verificare metrologică’’. Acest lucru nu prea este știut de populație, fapt care este pe placul distribuitorilor de energie electrică. Dar dacă se solicită în mod expres acest lucru de către client a acestui document, angajații acestor firme trebuie să se execute imediat. Dacă în schimb, după o perioadă de funcționare, de luni de zile să spunem, clientul solicită o verificare metrologică, aceasta se face contra cost. Lista prețurilor practicate de Direcțiile Regionale de Metrologie a fost publicată în urma Hotărârii de Guvern nr.712/ 2009. Așadar, conform acestei liste de prețuri, un contor de inducție (cu disc) poate fi verificat metrologic, la Direcția Regională de Metrologie Constanța, la un preț cuprins între 2,95 (pentru fiecare valoare de tensiune sublimentară) și 33,9 euro per aparat, asta în funcție de caracteristicile fiecăruia (clasă și valoare de tensiune suplimentară). Pentru contoarele statice monofazate (digitale) prețurile de verificare metrologică sunt cuprinse între 2,33 euro (pentru fiecare valoare de tensiune sublimentară) și 26,01 euro per aparat. De asemenea, în cazul în care verificarea scoate în evidență faptul că aparatul este bun, costurile sunt suportate de clientul reclamant și pot ajunge la sume de peste trei sute de lei.
Conform dezvaluirilor reporterilor de la DEZVALUIRI.RO că cei de la ENEL nu verifică metrologic contoarele montate clienților, cu toate că așa ar fi normal. ENEL o face doar dacă există clienți care solicită expres acest lucru, restul care nu ‘’se prind de fază’’ rămănând pe post de proști și vaci de muls. Numărul mare de contoare existent la abonați, ar face imposibilă testarea acestora, asta în contextul în care pentru fiecare aparat în sine, timpul de staționare în standul de verificare metrologică este cuprins între o oră și o oră jumătate. Iar pentru asta ENEL ar trebui să scoată din buzunar sume importante de bani, așa că preferă să distribuie clienților contoare de-a valma chiar dacă acestea indică consumuri eronate în dezavantajul consumatorilor și în avantajul net al ENEL.



 Cum verifici un contor acasă?

Fiecare consumator poate verifica în condiţii casnice dacă contorul său este sau nu defect. Din nefericire această soluție este valabilă doar pentru cei care încă mai dețin în case contoare de inducție monofazate, adică cele cu disc ( și nu au fost prostiți de ENEL să le schimbe cu cele digitale). Pentru aceasta trebuie să deconecteze toate electrocasnicele, astfel ca nimic să nu fie în priză, după care să observe dacă după 15-20 de minute contorul încă se mai învârte. Dacă acesta merge în gol, înseamnă că există un temei de îngrijorare. Pentru a fi siguri că totul este bine, după ce aţi deconectat totul şi contorul s-a oprit, aprindeți câteva becuri obişnuite, notați indicele contorului iniţial şi apoi verificați indicele după un interval de timp de fix o oră. Dacă suma de kilowaţi a becurilor este egală cu cifra arătată la contor, atunci contorul este bun, dacă însă contorul arată o cifră de două-trei ori mai mare, atunci ar trebui să chemaţi solicitați schimbarea lui cu alt contor la care să vi se prezinte ‘’Buletinul de verificare metrologică’’. Furnizorul de energie electrică este obligat să demonteze contorul defect şi să îl trimită la controlul metrologic, unde în prezenţa consumatorului reclamant şi a furnizorului se fac verificările.

SURSA http://www.dezvaluiri.ro/investigatii/ancheta/491686-enel-monteaza-deliberat-consumatorilor-casnici-contoare-neverificate-metrologic.html

 

 PS Asadar, smecheria distribuitorului, un ochi inchis a intelegere din partea institutiilor statului pe care le platim tot noi si binecunoscuta ignoranta a noastra fac , totusi, casa buna, se pare...
La acestea se adaugă (nu scrie în contract),
● Regulamentul de funcţionare al serviciului de alimentare cu apă şi canalizare, aprobat de Consiliul Local al Municipiului — o particularizare, cum ar veni, a Ordinului 88 (v. mai sus).

Să le luăm pe rând. În Legea 51/2006, expresia „ape pluviale/meteorice” apare de 3 ori: 1) la art. 1, alin. 2,c, în care se face e enumerare generală a serviciilor; 2) la art. 13, alin. 2,c, unde se stipulează că A.N.R.S.C. este autoritatea care reglementează serviciile şi utilităţile publice; şi 3) la art. 42. alin. 3, unde evacuarea apelor pluviale figurează pe o listă a serviciilor pentru care se încheie contract pe termen nedeterminat. Aşadar, nimic despre modul de facturare. Vorbesc de apa de ploaie. Mai departe.
În Legea 241/2006, expresia „ape pluviale/meteorice” figurează de 5 ori: de 3 ori la art. 3, care defineşte termenii tehnici, o dată la art. 5, alin. 1, unde se stabilesc cerinţele generale ale sistemului de evacuare a apelor; şi la art. 15, alin. 1,j, care se referă la obligaţiile administraţiilor publice locale faţă de operatori. Nicio referire la modul de facturare.
Ordinul 29/N/1993, după cum se poate constata şi din titlu, nu are nimic de-a face cu apele pluviale/meteorice. Mai departe.
Legea 458/2000 (de fapt, pe 2002), nici atât: e vorba de calitatea apei potabile.
La fel şi Hotărârea 188/2002 — se referă la calitatea apelor uzate susceptibile de a fi deversate în mediul acvatic. Nu mai rămâne decât Ordinul 88/2007.Întâi şi-ntâi, din textul acestui ordin reiese fără dubiu că autorităţilor administraţiei publice locale li se dă mână liberă să stabilească modul de funcţionare a operatorilor publici pentru servicii de alimentare cu apă şi canalizare, inclusiv privitor la tarifare. Astfel, -„La elaborarea şi aprobarea regulamentelor serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare (subl. mea), autorităţile administraţiei publice locale vor respecta următoarele principii: (…) tarifarea echitabilă (subl. mea); (…) transparenţa şi responsabilitatea publică, incluzând consultarea cu patronatele, sindicatele, utilizatorii şi cu asociaţiile reprezentative ale acestora; (…)” (art. 3)
Expresia „ape pluviale/meteorice” figurează în numeroase locuri în cuprinsul Ordinului. Astfel, la art. 215 se precizează:
„(1) Cantitatea de apă meteorică preluată de reţeaua de canalizare se determină prin înmulţirea cantităţii specifice de apă meteorică, comunicată de A.N.M. pentru luna anterioară emiterii facturii, cu suprafeţele totale ale incintelor construite şi neconstruite, declarate de fiecare utilizator şi cu coeficienţii de scurgere recomandaţi de SR 1846-1:2006.
(2) În cadrul contractelor de furnizare se vor putea utiliza formule de calcul analitic, aplicabile fiecărui utilizator (subl. mea), sau norme specifice locale, pe categorii de utilizatori (subl. mea), determinate tot analitic, pe baza prevederilor alineatului (1).
Indiferent de varianta aleasă, în documentele menţionate se va evidenţia formula de determinare folosită.”

Ei bine, aici suntem într-adevăr la obiect, cum s-ar zice. Recunoaştem şi locuţiunea întâlnită în termenii contractuali, „incintele construite şi neconstruite”. Deci sursa de „inspiraţie”, iat-o, devine clară. Să observăm însă un element esenţial: nicăieri în Ordinul 29/N/1993 nu se stipulează că toţi utilizatorii trebuie supuşi taxării. Dimpotrivă, cum lesne se poate observa, Ordinul face referire la norme „aplicabile fiecărui utilizator” sau la „categorii de utilizatori”. Singurul responsabil de absurditatea taxării apei de ploaie este Regulamentul de funcţionare al serviciului de alimentare cu apă şi canalizare, cap. VI, art. 215, aprobat de Consiliul local al Municipiului ,aşa cum se afirmă negru pe alb în scrisoarea de care aminteam mai sus. Regulamentul nu face nicio departajare între utilizatori. De ce? Am un singur răspuns: din lene. Ba nu, de fapt mai multe: şi pentru că aşa mai pică un ban pentru societate; şi în definitiv pentru că îi doare în cot de principiul echităţii taxării, prevăzut de lege.
“De unde apar diferentele de apa? O explicatie in premiera in Romania! Fura sau nu fura furnizorul? Episodul 1″ pentru a descoperi motivul pentru care platim diferente enorme de apa in fiecare luna. Relatam in articolul anterior cum am constatat ca apometrul furnizorului indica un consum mai mare cu 30% decat apometrul nostru care este “ADMIS” metrologic. Aceasta a fost prima dovada ca apometrul furnizorului are o problema! De data aceasta asociatia noastra a facut un mic experiment pentru a obtine o noua dovada. Am calculat eroarea apometrului general apartinand furnizorului de apa prin masurarea efectiva a volumului de apa trecut prin apometru. Pentru acest lucru s-a deconectat reteaua interioara si s-a umplut cu apa un rezervor de aproximativ 70 de litri la un debit normal.

http://www.ap349br.bestbigdeal.com/wp-content/uploads/2012/08/Copy-of-IMG212-300x225.jpg
Index inaintea testului : 26903.8831

http://www.ap349br.bestbigdeal.com/wp-content/uploads/2012/08/Copy-of-IMG214-300x225.jpg
Index la sfarsitul testului : 26903.9668

In urma verificarii s-a masurat volumul de apa inregistrat de apometrul furnizorului:
V = 26903.9668-26903.8831 = 0.0837 mc = 83.7 litri
Apa a fost cantarita cu ajutorul unui cantar electronic si a fost gasit un volum de 70.685 litri. Densitatea apei la temperatura de 4º C 1kg/litru.
La un simplu calcul reiese ca apometrul furnizorului inregistreaza mai mult cu 18.41% ceea ce reprezinta cu mult peste eroarea admisa de lege de ±2% la un debit normal.
(83.7-70.685)*100/70.685 = 18.41%
Deci inca o data, prin micul nostru experiment, am dovedit ca apometrele montate de furnizor au o “problema”. Vom continua seria de dezvaluiri si in curand vom furniza o noua proba de data asta zdrobitoare dupa care furnizorul de utilitati ar trebui sa-si dea cu firma in cap sau sa se mute in Papua Noua Guinee pentru ca vine tavalugul peste ei.
acum 12 ore· Oradea, Bihor
Multumesc, Domnule Tudor Alexandru !

==============================
=======================================
=======================================================

Magistrati versus parlamentari & ministri. "NE DATI IN GAT , VA DAM IN GAT ". Gura pacatosilor, adevar graieste. CONCLUZIA: niciunora, NU LE CONVINE sa respecte Legea, sa faca Dreptate!

$
0
0
 
Revizuirea Constitutiei:
Magistratii care gresesc vor plati.
 
Comisia pentru revizuirea Constitutiei a adoptat, miercuri, 05 Iunie 2013,
un amendament prin care permite statului sa actioneze pentru recuperarea prejudiciului cauzat de magistrati care si-au exercitat functia cu rea-credinta sau grava neglijenta, prejudicii pentru care statul raspunde patrimonial.

 

 "Statul raspunde patrimonial pentru prejudiciile cauzate prin erorile judiciare. Raspunderea statului este stabilita in conditiile legii inclusiv in ceea ce priveste raspunderea magistratilor care si-au exercitat functia cu rea-credinta sau grava neglijenta. Statul exercita dreptul de regres, in conditiile legii", este amendamentul adoptat de membrii Comisiei care inlocuieste articolul 52, aliniatul 3 din Legea fundamentala.

In favoarea acestuia s-au pronuntat 15 membri ai Comisiei pentru revizuirea Constitutiei.

"Statul raspunde patrimonial pentru prejudiciile cauzate prin erorile judiciare. Raspunderea statului este stabilita in conditiile legii si nu inlatura raspunderea magistratilor care si-au exercitat functia cu rea-credinta sau grava neglijenta", se prevede in actuala forma a textului constitutional.

 
Magistratii contraataca: Vrem sa putem si noi sa tragem la raspundere parlamentari si ministri
 
 
Presedintele de onoare al Asociatiei Magistratilor din Romania (AMR
), judecatoarea Viorica Costiniu, a declarat joi ca, daca statul va trage la raspundere magistratii, atunci si parlamentarii si ministrii ar trebui sa raspunda in fata justitiei, puterile statului fiind egale.

 Viorica Costiniu a comentat amendamentul la Constitutia Romaniei ce prevede ca statul se poate indrepta impotriva magistratilor pentru recuperarea prejudiciului cauzat de acestia prin exercitarea functiei cu rea-credinta sau grava neglijenta.

"N-o sa gasiti in nicio constitutie a unei tari europene, cu atat mai putin in Marea Britanie sau SUA, un astfel de amendament. Romania nu poate sa mearga decat din extrema in extrema", a declarat Costiniu.

 Judecatoarea a mai apreciat ca aceasta tragere la raspundere a magistratului de catre stat vine in urma multor discutii si a unei intoxicari a opiniei publice in ideea ca sanctionarea pecuniara a magistratului ar da o satisfactie cetateanului, ceea ce, in opinia ei, este un lucru fals.

In schimb, statul nu isi mai indeplineste de mult obligatia de a face legea accesibila cetateanului, a mai spus Costiniu.

Potrivit presedintelui de onoare al AMR, posibilitatea sa se actioneze astfel impotriva magistratilor ar duce "la destramarea a ceea ce a mai ramas din
justitia acestui stat care isi spune democratic", dar tinde sa fie "politienesc".

 

 Costiniu a mai comentat ca, atat timp cat puterile statului sunt egale, ar fi normal ca, daca magistratul este tras la raspundere de puterea politica, si ceea ce se intampla la nivelul Guvernului sau Parlamentului sa fie sanctionabil in
justitie, nu doar parlamentarul "sa nu mai poata candida cinci ani" sau "sa se schimbe ministrii si cu asta, basta".

Comisia pentru revizuirea Constitutiei a adoptat, miercuri, un amendament prin care permite statului sa actioneze pentru recuperarea prejudiciului cauzat de
magistrati care si-au exercitat functia cu rea-credinta sau grava neglijenta, prejudicii pentru care statul raspunde patrimonial.
 
=========================
=====================================
======================================================
 
 
Dreptate, ochii plânşi vor să te vadă!
 
===========================
======================================
============================================

Victor Ponta, face to face with Angela Merkel. Cancelarul german: Germania doreşte să fie partener al României. Multumesc tuturor celor care au contribuit la aceasta vizita! Aveti tot respectul meu Doamna Cancelar Angela Merkel si Domnule Prim Ministru Victor Ponta!

$
0
0
 
Victor Ponta, face to face with Angela Merkel.The German Chancellor:Germany wants to be a partner for Romania. Victor Ponta, faţă în faţă cu Angela Merkel.Cancelarul german:Germania doreşte să fie partener al României
 
 
Premierul Victor Ponta a fost primit la Berlin de cancelarul Germaniei Angela Merkel. Aceasta este prima întâlnire dintre cei doi, după situaţia tensionată de vara trecută, când Angela Merkel a făcut declaraţii dure la adresa situaţiei politice din  ţara noastră.

Premierul Victor Ponta a sosit, luni seara, la sediul Cancelariei Federale din Berlin, pentru întâlnirea programată cu cancelarul german Angela Merkel. Premierul României a fost  întâmpinat cu un ceremonial militar.
 
 
 
 
 
 
 
Germania doreşte să fie un partener al României inclusiv în domeniul economic, pentru economia germană fiind însă foarte important să fie respectate standardele statului de drept şi să fie combătută corupţia, a declarat cancelarul german Angela Merkel,, înaintea discuţiei cu premierul Victor Ponta.

La rândul său, premierul Victor Ponta a afirmat că, după ani de criză, România doreşte să îşi recâştige stabilitatea şi să redevină un paretenr strategic al Germaniei, asigurând totodată că membrii coaliţiei de guvernare de la Bucureşti sunt hotărâţi să întărească statul de drept şi să combată corupţia.
 
 
 
 
Premierul Ponta a anunţat că vizita pe care o efectuează în Germania are ca scop o revenire a relaţiilor bilaterale la nivelul anterior, acestea suferind "o perioadă de îngheţ" în urma crizei politice de anul trecut.

Victor Ponta s-a întâlnit şi cu mari investitori din Germania interesaţi să investească în  ţara noastră.

Premierul Ponta i-a adus doamnei Merkel un cadou: un coş cu produse tradiţionale româneşti.


 
 
 
 
 
Prime Minister Victor Ponta was received in Berlin by the German Chancellor Angela Merkel. This is the first meeting between the two, after the tense situation last summer when Angela Merkel had made strong statements against the political situation in our country.

Prime Minister Victor Ponta arrived Monday evening at the Federal Chancellery in Berlin for the meeting scheduled with German Chancellor Angela Merkel. The Romanian Prime Minister was greeted with a military ceremony.

Germany wants to be a partner of Romania including an economic one, but for the German economy it is very important to observe the rule of law standards and to fight against corruption, the German Chancellor Angela Merkel stated, ahead of talks with Prime Minister Victor Ponta.

In his turn, Prime Minister Victor Ponta said that after years of crisis, Romania wants to regain its stability and resume its status as Germany’s strategic partner, ensuring that the members of the governing coalition in Bucharest are determined to strengthen the rule of law and to fight against corruption.

Prime Minister Ponta announced that the visit he was making in Germany aimed to restore the bilateral relations at the level previously held, since they have undergone a "freezing period" following last year's political crisis.

Victor Ponta met with Germany's biggest investors interested in investing in our country.

Prime Minister Ponta has offered Mrs Merkel a gift: a basket of Romanian traditional products.
 
==================================================================
========================================
====================

13 iunie, Înălţarea Domnului. Ispasul. Ziua Eroilor, sărbătoare naţională a poporului român.

$
0
0

Creştinii sărbătoresc, pe 13 iunie, Înălţarea Domnului – superstiţii din popor ca să ne meargă bine

 Înălţarea Domnului, Ziua Eroilor sau, în credinţa populară, Ispasul sau Paştele Cailor se sărbătoreşte la 40 de zile după Înviere, în joia din a şasea săptămână de după Paşti.
 Praznicul Înălţării Domnului reprezintă momentul final al activităţii pământeşti a Mântuitorului Iisus Hristos, fiind condiţia trimiterii în lume a Duhului Sfânt, prin intermediul căruia Hristos este prezent în mijlocul creştinilor până la sfârşitul veacurilor, potrivit www.crestinortodox.ro. 
 
Cele mai multe obiceiuri din această zi sunt cele legate de cei plecaţi dintre cei vii. Astfel, vechiul credinţe populare spuneau că, în drumul către cer, unele din sufletele morţilor ar fi rămas pe pământ şi s-ar fi transformat în strigoi, creând probleme animalelor dar şi oamenilor.
 
Din acest motiv, de Înălţare erau practicate ritualuri magice de apărare, respectiv culegerea de plante despre care se spunea că alungă duhurile rele, cum sunt leuşteanul, alunul sau paltinul, precum şi sfinţirea acestora. De asemenea, se spune că e bine dacă oamenii şi animalele se ating cu ramuri de leuştean. Tot în această zi se fac multe pomeni pentru morţi iar mormintele sunt împodobite cu flori şi frunze verzi. 
 
 Nu se dă din casă foc, sare, nu se seamănă
 
Potrivit calendarul popular, sărbătoarea Înălţării Domnului se ţine de teama grindinei, lupilor, accidentelor. În această zi nu se fac slujbe cu botez afară pentru belşugul holdelor iar oamenii se salută cu “Hristos s-a înălţat”, ”Adevărat s-a înălţat”.
 
De Înălţare, oamenii sunt veseli, se bat cu leuştean şi-l poartă la brâu, să fie apăraţi de strigoi. În această zi nu se dă din casă foc şi nici sare şi nu se mai seamănă că nu rodeşte.
 
Tot de Înălţare, se pun în casă şi la poartă frunze verzi care vor fi bune de leac şi se dau pomeni (azimă caldă, ceapă verde, rachiu), spunându-se că  “sufletele străbunilor pleacă spre cer”;
 
De înălţare, încep să se taie mieii, femeile dau lapte cu păsat iar ciobanii primesc un caş şi uneori un miel.
 
 
 
Joi, 13 iunie românii îşi cinstesc eroii!
Prin tradiţie, în cea de-a patruzecea zi de la Sfintele Paşti, de Ziua Înălţării Domnului Isus Hristos, românii îşi comemorează eroii!

 Începând cu anul 1995, Ziua Eroilor– principalul reper comemorativ al soldaţilor noştri căzuţi pe câmpul de luptă pentru apărarea Patriei – a fost proclamată sărbătoare naţională a poporului român.

...
Astăzi aducem un omagiu tuturor Eroilor noştri care, prin jertfa lor, au apărat independenţa şi suveranitatea României, tuturor celor care s-au jertfit pentru ţară şi şi-au făcut cu onoare datoria sub drapel.

 Mă înclin în faţa tuturor Eroilor noştri care au căzut la datorie în misiunile executate de Armata României.

 Cinste şi onoare memoriei lor!
Cinstirea eroilor noştri ce s-au jertfit pe câmpurile de luptă pentru apărarea Patriei reprezintă o datorie sacră a tuturor românilor. Întreruptă în perioada comunistă, tradiţia comemorării eroilor în ţara noastră, de Înălţarea Domnului, a fost reluată începând cu anii ’90, iar prin Legea nr. 48/1995,
Ziua Eroilor a fost proclamată sărbătoare naţională a poporului român.
 
 
 
========================================
=================================
=======================

România, săraca ţară bogată! Ne vindem ori nu ne vindem ţara?! Exploatarea gazelor de şist, o problema extrem de controversata!

$
0
0

România are rezerve de gaze de şistde 1.444 miliarde de metri cubi, estimează Administraţia americană pentru informaţie în domeniul energiei (EIA),în condiţiile în care rezervele dovedite de gaze se plasează la 113 miliarde metri cubi, iar consumul anual este de aproximativ 14 miliarde metri cubi.

 
România consumă anual aproximativ 14 miliarde metri cubi de gaze, cantitate asigurată în proporţie de 80% din producţia internă. Diferenţa este importată din Rusia, prin intermediari, la preţuri ridicate.

 
 
Astfel, agenţia guvernamentală americană estimează că România are rezerve de gaze de şist recuperabile tehnic(nedescoperite, care ar putea fi accesate cu tehnologia existentă) de 51.000 miliarde picioare cubice (cubic feet), adică 1.444 miliarde metri cubi.

 
Potrivit EIA, rezervele dovedite de gaze naturale ale României erau estimate la începutul acestui an la 4.000 miliarde picioare cubice, echivalentul a 113 miliarde metri cubi.

 
 
România se plasează pe locul al treilea în UE privind rezervele de gaze de şist, după Polonia (4.190 miliarde metri cubi) şi Franţa (3.879 miliarde metri cubi), potrivit raportului EIA.

 
În ceea ce priveşte petrolul prins sub formaţiuni de rocă de şist în România, EIA estimează un volum de 300 milioane de barili, faţă de rezerve dovedite estimate la 600 milioane de barili din alte tipuri de zăcăminte.

 
Astfel, potrivit estimărilor instituţiei americane, explorarea zăcămintelor de şist ar creşte cu 50% rezervele de petrol ale României şi de peste 10 ori rezervele de gaze naturale.

==========================================
============================================================
 
GasLand (2010) Documentar Online Subtitrat
================================
 
 
Documentarul prezinta exodul firmelor pornite sa extraga gaze naturale de pe teritoriul a 34 de state americane. Folosind pretextul ca fiind pe teritoriul Statelor Unite sunt mult mai ieftine decat cele de import, firmele au inceput extragerea masiva de pe proprietatile oamenilor, folosind in proces sute de chimicale ce au dus la poluarea apei. Desi tacerea unora a fost cumparata cu statii de filtrare  si bani, au fost si oameni care  au marturisit in acest film chinurile pe care sunt obligati sa le traiasca zi de zi.
======================================================================
 
Ne vindem ori nu ne vindem ţara?!
 
=====================
=====================================
===================================================================

Cristian Bușoi este noul președinte al CNSAS. Dar... Cine este Cristian Bușoi ?

$
0
0
 
Cristian Bușoi a fost numit, vineri, în funcția de președinte al Casei Naționale a Asigurărilor de Sănătate. În vârstă de 35 de ani, Bușoi este politician tânăr, care deţine un titlu de doctor în Sănătate Publică şi Management Sanitar, potrivit Adevărul.
 
Cristian Silviu Buşoi s-a născut la 1 martie 1978, în Drobeta Turnu Severin. A absolvit:
 
- Facultatea de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii „Carol Davila“ din Bucureşti;
- Colegiul Român de Apărare;
- Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Titu Maiorescu din Bucureşti;
 
A fost autorizat ca notar public în 2010, an în care a obținut și titlul de Doctor în Sănătate Publică şi Management Sanitar, din partea Universităţii de Medicină şi Farmacie din Timişoara.
 
Activitate politică însemnată
 
Pe lângă cercetare, Cristian Buşoi se poate lăuda și cu o bogată activitate politică. Primii paşi în politică i-a făcut între anii 1996 şi 1998, perioadă în care a activat ca preşedinte fondator al Organizaţiei Tineretului Naţional Liberal Mehedinţi, ocupând ulterior un loc în Biroul Permanent Judeţean al Tineretului National Liberal.
 
În anul 2000 este ales preşedinte al Organizaţiei Tineretului Naţional Liberal Timişoara, iar în anul 2001, preşedinte naţional al Cluburilor Studenţeşti Liberale. În perioada octombrie 2002 – mai 2004 a fost consilier al vicepreşedintelui PNL Călin Popescu-Tăriceanu, iar în anul 2004, candidează şi câştigă un fotoliu de deputat.
 
Din 2007 Cristian Bușoi este europarlamentar, funcție recâștigată la alegerile din 2009, dar la care va trebui să renunțe odată cu numirea în fruntea CNAS, în caz contrar aflându-se în incompatibilitate.
 
 
 
 
Admin & Co

Breaking News . ACCIDENT DE MUNCĂ LA CARACAL. DECLARAȚIE. Upgrade.Vacanta in Romania. Mamaia, "Ibiza Romaniei". Radu Mazare, un manager de exceptie!

$
0
0
 
Declarație la un accident de muncă din Caracal
Declarație la un accident de muncă din Caracal
 
Vă scriu în răspuns la cererea dvs. de a vă da amănunte suplimentare în Secţiunea 3 a Raportului de Accident de Muncă unde am completat ca drept cauză “slaba planificare” ca fiind cauza accidentului meu. Aţi cerut în mod expres explicaţii amănunţite cu privire la accident şi sper că detaliile care urmează vor fi suficient de clarificatoare.


 Eu sunt zidar de meserie. În ziua accidentului lucram singur pe acoperişul unei clădiri înalte de 6 etaje.

 
 După ce mi-am terminat treaba, am realizat că mi-au rămas cărămizi nefolosite, care, cântărite mai târziu, au fost găsite a cântări aproximativ 270kg.

 
 Decât să car cărămizile jos în braţe, în mai multe etape, am considerat că e mai bine să le cobor toate odată într-un butoi, folosind scripetele instalat în acest scop în spatele clădirii.

 
 Am asigurat frânghia la nivelul solului, am urcat pe acoperiş, am împins butoiul în afara clădirii şi am încărcat cărămizile. După aceea am coborât de pe acoperiş să dezleg frânghia, ținând-o foarte strâns că să asigur o coborâre lentă a cărămizilor. Veţi observa în Secţiunea 11 a Raportului de Accident de Muncă întocmit că eu am o greutate de 72 kg. 

 
Datorită surprizei pe care am avut-o când am fost literalmente SMULS de la sol într-un mod complet neaşteptat, mi-am pierdut prezenţa de spirit şi am uitat să dau drumul la frânghie. Cred că nu este nevoie să va mai spun, am început o ascensiune rapidă către acoperiş. În apropierea etajului 3, m-am întâlnit cu butoiul încărcat cu cărămizi care acum se îndrepta vertiginos către sol, întâlnire în urma căreia m-am ales cu capul spart, zgârieturi minore şi o claviculă fracturată.


 
 Datorită impactului, ascensiunea mea a încetinit pentru o secundă după care a continuat rapid către nivelul acoperişului, neoprindu-mă decât atunci când degetele mâinii drepte au înţepenit în scripete până la nivelul celei de-a 3-a falange. Din fericire, între timp mi-am recăpătat prezenţa de spirit şi am fost în stare să mă ţin strâns de frânghie în ciuda faptului că începusem să am dureri. Aproape simultan, oricum, butoiul cu cărămizi a lovit solul şi ca urmare a impactului, fundul butoiului a cedat. Acum, sărăcit de greutatea cărămizilor, butoiul cântărea doar 27 kg. Mă refer din nou la greutatea mea; cum probabil v-aţi imaginat deja, am început o coborâre rapidă.

 
În vecinătatea etajului 3, am întâlnit butoiul care acum urca; ca urmare a întâlnirii m-am ales cu fracturi la glezne şi cu mai multe tăieturi şi zgârieturi la picioare şi în general.


 
 Aici, norocul meu a început să se schimbe uşor. Întâlnind butoiul, a fost bine că mi-a încetinit uşor căderea doar în măsură să-mi limiteze rănile, când, am căzut pe grămada de cărămizi şi din fericire, am scăpat doar cu 3 vertebre fisurate.

 
 Îmi pare rău să vă spun, aşa cum stăteam întins pe grămada de cărămizi, cu dureri atroce, incapabil să mă mişc, din nou mi-am pierdut prezenţa de spirit şi am scăpat frânghia din mâini. Aşa cum stăteam întins, pe spate, am putut să văd cum butoiul gol şi-a început călătoria în jos, către mine, care explică cele 2 fracturi la picioare.

 
 Sper din tot sufletul că acest raport răspunde la toate întrebările dvs.
 
 
 

 

Se mai zice ca:
===================

 
 
 
 
===============================
===========================================
==============================================================
 
Vacanta in Romania 2. Cum a incalcat Mazare legile pentru a transforma Mamaia in "Ibiza Romaniei", singura statiune profitabila pe litoral
 
 
Cea mai usoara alegere o au tinerii care vor sa isi piarda noptile pe ringul de dans iar ziua sa leneveasca pe plaje colorate cu animatoare, cocktailuri si muzica. Vorbim de Mamaia, unde incepe sa prinda o reteta a succesului.

Investitii de milioane de euro sunt si in sudul litoralului, tot acolo gasim insa lipsuri si necoordonare intre hotelieri si autoritati.
Acum zece ani, nordul si sudul litoralului porneau din acelasi punct. Mamaia era o statiune gri care in timp s-a dezvoltat cu strategia unei afaceri de succes. De o parte a mesei au stat autoritatile care inca de la inceput au venit cu conditii stricte iar de partea cealalta proprietarii de hoteluri si restaurante. Prima regula, impusa prin decizia consiliului local Constanta, a fost schimbarea culorii hotelurilor.

"A trebuit sa-i oblig si sa-i fortez ca sa le vopseasca si sa le ilumineze, a fost scandal, opozitie politica - Mazare ii obliga pe astia, nu se poate asa ceva, saracii patroni.
- I-ati amenintat cu amenzi?
- Le-am si dat, am dat hotarare de consiliu, a trebuit sa fac fel de fel aranjamente pentru ca nu aveam majoritate in consiliul local, sa voteze. Am mai cumparat un consilier, l-am mai convins pe altul, l-am mai momit pe altul, i-am explicat altuia ca asa este bine si asa i-am convins"
, povesteste Radu Mazare.

A fost un inceput chiar daca patronii au fost obligati sa faca aceste lucruri. Cu forta, dar si cu incalcarea legii a fost facut si parcul acvatic din Mamaia .

Radu Mazare

"Venea sezonul, trebuia sa-I dam drumul, noi si privatul care bagase in perioada aia 5 milioane de euro numai in constructie, fara teren. Vrei sa stii ce-am facut? Le-am dat autorizatia fara autorizatia de mediu. Daca ar fi fost acum, sigur eram cu DNA-ul pe cap, ancheta si asa mai departe. Vezi telegondola de deasupra? Aceeasi problema, cu mediul, ca nu se poate, tobogane, plimba apa, ce-ar putea sa polueze?
- Acum ati mai risca sa dati autorizatie de mediu?
- Nu, nu"


Cum in Mamaia nu era suficient spatiu pentru dezvoltarea unor resorturi hoteliere care sa se adreseze familiilor, planul a fost ca statiunea sa devina o Ibiza de Romania.

In vreme ce nordul litoralului se dezvolta de la an la an, statiunile din sud se tot deteriorau. Sase statiuni: Neptun, Olimp, Venus, Jupiter, Saturn si Cap Aurora aduna cele mai multe locuri de cazare de pe tot litoralul, 60 de mii la numar .

Aceste statiuni sunt in subordinea primariei Mangalia, la a carei conducere, in ultimii 10 ani, s-au schimbat trei primari. Niciunul nu a reusit sa gaseasca inca o strategie concreta pentru salvarea lor.

De un an in functie, noul primar Cristian Radu, economist de meserie are o idee despre ce s-ar putea face insa nu un plan coerent.

Nu a reusit sa se impuna in fata hotelierilor pentru ca inca nu ii cunoaste personal pe toti. A incercat sa ii adune pe toti la un loc ca sa puna la punct un plan de atac insa, doar cativa au si raspuns invitatiei.

hotel Venus

"Cand am inceput gandirea pentru sezonul 2013 am incercat o gandire cu patronatele nu au venit toti si suntem singuri cu aceasta problema. In primul rand, la primaria Mangalia nu functiona un department de turism. Ei, acum functioneaza."

Edilul a inceput cu mici decizii: o hotarare data prin Consiliul Local prin care sa puna la punct situatia vanzatorilor ambulanti. dar si a iluminatului public si lipsa indicatoarelor.

"Regulamentul este gata si anul acesta. Nu o sa mai vedeti acele tarabe, interesul nostru este sa punem in valoare adevaratii investitori.
- Vreti sa-i obligati sa puna indicatoare?
- Da, le-am impus. Normal ca omul trebuie sa stie, nu cauta nu bajbaie, stai putin, care e hotelul, unde il gasesc"


Insa in ce tip de statiuni s-ar putea transforma nu se stie.

"Cum v-ati gandit?
- Este o gandire, inca nu am definitivat-o. Ne gandim sa facem o serie de terase cu vedere la mare, acum prindem un proiect de reabilitrare a falezelor.
- Deci nu v-ati gandit daca o statiune va fi pentru copii, altele doar pentru lux?
- Ne vom gandi impreuna cu patronatele"


Idei ar putea lua chiar de la hotelierii care au investit in zona si au incercat izolat sa puna afaceri pe picioare.

Statiunea Venus ar putea deveni o statiunea de lux. Cel putin asta incearca acum dministratorii unui hotel care au investit peste sase milioane de euro.

"Turistii cu bani care vor sa vina sa se relaxeze in liniste, care nu prefera discoteci sau alte cluburi, alte genuri de distractie, se pot relaxa. Gasesc o oaza de liniste. Noi am creat conditii extraordinare", spune Octavian Serban, administrator hotel de cinci stele Venus.

Statiunea Jupiter poate atrage turismul de familie, o varianta propusa de cativa hoterlieri de aici care au pus o asfel de afacere pe picioare. S-au unit si au format un complex special amenajat pentru turistii care vin cu copii.

"Daca Mamaia s-a orientat spre un anumit segment de clientele si a dezvoltat ceea ce si-a dorit, Costinestiul si Vama au caracteristicile lor , Eforiile sunt axate pe balneo pentru ca au sursa acolo Atunci am zis credem ca elementul pe care trebuie sa ni-l alegem din piata este familia cu copii", spune Ciprian Constantinescu - managerul de proiect.

Cu o buna coordonare intre patronii din zona, Jupiter ar avea sanse mai mari daca ar deveni o statiune all inclusive, pe modelul vecinilor bulgari. Un proprietar de hotel merge pe aceasta idee iar acum nu duce lipsa de clienti.

"Cum v-a mers?
- Au fost si sceptici in primii ani, in primul rand din cauza asta am avut mai putini turisti in primul an, declarat all-inclusive insa vazand ca oferta este ok, i-am fidelizat.
- Sa inteleg ca ati fost pe cont propriu ca sa nu muriti de foame. - Da, cam asa, da. Am vrut sa incerc si varianta asta"'


In vreme ce acesti hotelieri se lupta singuri sa supravietuiasca, in Mamaia proprietarii au facut front comun cu autoritiatile si si-au dat seama ca numai asa pot dezvolta statiunea si atrage cat mai multi turisti. Primarul ii cunoaste personal pe toti investitorii din zona, si nu sunt putini.

"- Va stiu oamenii de teama?
- Da, dar stii de ce, ca am intotdeauna argumente. Cina are contraargumente si are dreptate, renuntam",
spune Mazare.

Tot prin hotararea consiliului local, autoritatle au impus ca cei proprietarii cluburi si plaje sa investeasca in industria de promovare, de exmplu care alegorice obligatorii pentru toata lumea.

litoral

Pe langa hoteluri, in Mamaia, un capitol important in strategia a fost atragerea investitorilor pentru cluburi si restaurante. Primarul Mazare explica strategia de lobby:

"Tu stii cum e cu investitorii astia? Trebuie sa stai cu ei seara la mese, trebuie sa stai la sprit, trebuie sa ai un limbaj comun, trebuie sa-i duci sa se distreze pentru ca in lumea asta sunt foarte multe locuri in care poti sa bagi banii", spune Radu Mazare.

Iar afacerea Mamaia este profitabila. Pare un loc mai sigur pentru afaceri in turism, si asta se vede in milioanele de dolari investite doar in ultimii doi ani in statiune. Patronul unui lant de restaurante isi aminteste cum si-a deschis prima terasa in Mamaia, in urma cu 7 ani. Acum investeste jumatate de milion de euro intr-un restaurant in nordul statiunii.

O mare dilema pe litoralul romanesc este prelungirea sezonului. Asa au aparut apartamentele de vacanta. Solutia a venit tot prin masuri la limita legii, care si-au demonstrate ulterior eficienta.

"Tot ce era reglementare urbanistica si reguli urbanistice aici erau date la maximum p+1, la malul lacului. Cand am spus ca eu vreau blocuri unde oamenii sa-si cumpere apartamente de vacanta au tipat nu se poate asa ceva, ce e ala apartament in statiuni si acum este plin.
- Cum le-ati schimbat?
- Cu forta!'


In statiunile din Sud lipseste inca strategia. Fara colaborare si coordonare intre investitori si autoritatile locale, apar hoteluri de lux printre ruine.

In sud autoritatile nu au gasit inca parghiile prin care sa ii constranga pe proprietarii dezinteresati, sa se mobilizeze. Fara o lege in acest sens, masurile locale nu dau rezultate.

hoteluri litoral

"Nu avem o lege a turismului, prima problema acuta grava, de fapt cronica. A fost atat de permisiva aceasta lege incat acesti domni, doamne, si-au permis sa faca niste achizitii pe care sa le lase, sa le abandoneze" spune Ciprian Constantinescu, manager complex hotelier.

Modelul din Mamaia, unde exista un parteneriat public privat construit ce e drept in timp, in care are loc o negociere permanenta ar putea fi copiat si in statiunile din sud.

"Primarul Constantei este din 2000. Eu am un an de zile, poate peste 2, 3, 4 ani pot sa intru si in restaurant sa le impun aceste lucruri dar deocamdata vreau sa vad la exterior cum arata dupa care voi intra si in restaurant si in hotel si o sa le recomand anumite lucruri", spune primarul Mangaliei.

Avem statiuni cu un potential urias. Turismul de litoral civilizat nu trebuie sa se rezume doar la Mamaia si cateva hoteluri disparate din sud. Cat trebuie sa fie constrangere si cat negociere, ce reguli trebuie aplicate, sunt aspecte care nu se regasesc intr-o viziune nationala privind litoralul de la noi. Acolo unde nu exista insa nici strategie locala, oferta turistica se reinventeaza an de an, cu multe lipsuri…
VIDEO
===============================
 



Sursa: Pro TV
=======================================
========================================================
=====================================================================

Români cu care ne mândrim! Sunt mândru că sunt român!

$
0
0


INFORMATII CE AR TREBUI PUBLICATE PE PRIMA PAGINA A TUTUROR PUBLICATIILOR DIN ROMANIA


Noi ne uitam la televizor la toate nulităţile si de oamenii prezentaţi mai jos ştie foarte putina lume.


O idee propagata destul de puternic in societatea româneasca de astăzi este ca, deloc mândri cu originea lor, unii dintre romani afirma ca toate aceste prilejuri de mândrie naţionala ţin doar de domeniul trecutului, ca România de astăzi ar fi... o "tara bolnava", fara civilizaţie, fara personalitati marcante, ea fiind mereu "codaşa Europei".


Pentru a contracara astfel de teorii negativiste, menite sa-i tina pe romani "la locul lor" (si depărtându-i de tradiţia si sufletul neamului romanesc), teorii stabilite de cei ce se doresc "Atotputernicii Lumii", vom oferi si o serie de realizări ale geniului romanescale ultimilor ani:


 


* Dr. fiz. Eugen Pavel, de la Institutul de Fizica Atomica de la Magurele, a realizat un CD ROM (din sticla) cu o capacitate de stocare de 15.000 ori mai mare decat a unuia obisnuit. Pe 5 astfel de CD uri ar putea fi stocata intreaga Biblioteca a Academiei Romane, iar informatiile ar putea rezista... 5.000 de ani!!! In noiembrie 1999, inventia sa a fost premiata cu medalia de aur la Salonul Mondial al Inventiilor "Bruxelles Europa", iar autorul doreste cu orice pret producerea de serie in Romania . Dar forurile din Romania intarzie la nesfarsit formalitatile...


 


* Constantin Pascua realizat in anul 2000, in premiera mondiala, un aparat care purifica aerul in spatiile de locuit: distruge bacteriile din aer, retine praful si fumul de tigara, atmosfera devenind "ca in salina sau pe litoralul marin". Instalarea acestui aparat costa atunci doar 480.000 lei!...


 


* Petrica Ionescu este cel mai important regizor de opera dupa Zefirelli (afirmatie facuta de George Astalos, in ian.2001)


 


* Romania a castigat Campionatul Mondial de bridge(considerat de multi drept cel mai inteligent joc de carti) pe Internet, in 16.11.2000 (107 - 75 cu SUA in finala).


 


* Hackerii romani sunt considerati printre cei mai buni (si mai periculosi) din lume. "Distractia" (conform declaratiei lor, ei nu fura informatii, ci doar doresc sa isi dovedeasca ... valoarea) celor "5 magnifici de la Rasarit" a obligat CIA sa trimita o delegatie la Bucuresti... Printre site urile "sparte" de ei: US Army, US Air Force, US Navy, NASA, Coast Guard, departamente federale, etc...


 


* La salonul inventiilor de la Geneva (aprilie 2001), Romania s-a clasat pe locul I in privinta numarului de premii obtinute si pe locul II (dupa Rusia) ca numar de inventii prezentate. Adica a luat premii pentru toate cele 62 de inventii prezentate (22 premii I; 18 premii II; 22 premii III)!! Delegatia romana s-a mai intors de la Geneva si cu 4 premii speciale din partea delegatiilor altor tari, un premiu de creativitate (pentru Ionut Moraru - inventia "Biomer"), Medalia expozitiei si Diploma salonului pentru contributia exceptionala in promovarea inventiilor.


* In anul 2003, la salonul de inventica EURECA de la Bruxelles, ing. Petrache Teleman a obtinut medalia de aur si medalia de argint si inca patru premii pentru inventiile sale ECOPIERA si MOPATEL - materiale ecologice de constructii - dar inventiile nu au fost valorificate nici in ziua de astazi.


 


* Prof. Stefania Cory Calomfirescua primit medalia de aur a mileniului din partea Universitatii Cambridge (ian. 2001), fiind aleasa si in Consiliul Director al prestigioasei institutii britanice. Posesoare a doua certificate de inovator, autoare a 8 tratate de neurologie, Sefa Clinicii de Neurologie din Cluj Napoca este primul medic din lume care a scris un tratat despre edemul cerebral. In plus, medicul roman a primit si medalia de onoare a mileniului din partea Institutului Biografic American, fiind numita si in conducerea acestei unitati.


 


* Dr. Maria Georgescu, eleva prof. Ana Aslan si director al institutului cu acelasi nume, a avut o serie de pacienti celebri: Charlie Chaplin, Leonid Brejnev, Iosip Broz Tito, J.F.Kennedy, Charles de Gaulle, presedintii Suharto si Ferdinand Marcos, generalul Augusto Pinochet (1993), printul Agacan (cu sotia), contele Olivetti, contesa Zwarowskzy, etc.


 


* La olimpiada internationala de matematica de la Washington (iulie 2001), elevii romani au obtinut o medalie de aur, doua de argint si trei de bronz. Ei sunt din Galati, Arad, Valcea si Constanta. Participarea la olimpiade internationale de matematica si fizica: 500 de elevi din 83 de tari... Mihai Manea, medaliatul cu aur (din Galati ) are, la 18 ani, un palmares impresionant: medalii de aur timp de trei ani consecutiv la internationale si Balcaniada... Fireste, el a fost "racolat" imediat de americani, optand pentru Universitatea din Princetown (SUA)...


 


* Stefan Cosmin Buca, Maria Popa si Mihai Ivanescu au fost nominalizati, in vara anului 2001, pentru Premiul Nobel de catre institutii din SUA! Primul este student la Economie, ceilalti participa la programe in colaborare cu NASA.


 


* Nicu Mincu din comuna Ivesti (Galati) vindeca diverse boli cu leacuri si ceaiuri preparate din 170 de plante. La 81 de ani, arata ca la 50, pentru ca, spune el, a descoperit un (secret) elixir al tineretii...


 


* Romania este pe primele locuri in lume la... exportul de inteligenta. De exemplu, la "Microsoft", a doua limba vorbita este romana, iar la NASA multi dintre specialistii de prim rang sunt tot romani...


 


* Radu Teodorescu este proprietarul celei mai renumite sali de gimnastica din SUA (Manhattan / New York). Emigrat in 1972, a ajuns cel mai celebru profesor de fitness de peste Ocean, printre clientii sai numarandu se Robert Redford, Cindy Crawford, Candice Bergen, Susan Sarandon, Mick Jagger, s.a. Celebrele casete video lectii de fitness produse de Cindy Crawford incepand din 1992 au fost realizate impreuna cu antrenorul sau, Radu Teodorescu, care doreste sa infiinteze in Romania primul institut din lume de pregatire a profesorilor de educatie fizica in fitness pentru adulti...


 


* Nicolae Balasa (39 de ani), un inginer mecanic din Dolj, socoteste mental mai rapid decat calculatorul (inmultiri, impartiri, ecuatii de gradul II, radicali de ordinul III si IV)! Fost inginer la Uzina Mecanica Filiasi, din 1994 Nicolae Balasa este actualmente somer...


 


* Ion Scripcaru, strungar si lacatus mecanic din satul Uzunu (Giurgiu) nu gaseste de 4 ani, 15.000 USD pentru a si realiza inventia epocala (pana la proba practica): motorul care nu consuma nimic! Acesta ar trebui sa functioneze pe baza gravitatiei, fiind in fapt "instalatie mecanica amplificatoare de putere, capabila sa transforme forta statica gravitationala in lucru mecanic". "S-ar inchide toate centralele nucleare", spune el. Numai ca OSIM (Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci) a refuzat sa-i breveteze inventia in lipsa unei machete functionale, doar pe baza schitelor. Petre Roman si Ministerul Cercetarii si Tehnologiei l-au tratat cu indiferenta (1997), iar sponsorii nu se inghesuie (ca si statul) sa i asigure cei 15.000 USD necesari...


 


* Sandu Popescudin Oradea este primul fizician din lume care a reusit teleportarea unei particule. O aplicatie a acestei inventii: criptografia, transmiterea mesajelor secrete. Acest eveniment epocal a avut loc in 4 iulie 1997, in laboratoarele din Bristol (Anglia) ale celebrei firme "Hewlett Packard". Pe vremea lui Ceausescu, Sandu Popescu a reusit "performanta" de a fi somer in Romania...


 


*Ioan Davidoni (52 de ani), un banatean sarac material dar bogat in idei geniale, este un exemplu relevant pentru modul in care ne pierdem cea mai mare bogatie: inteligenta si inventivitatea. Angajat al fabricii de sticla din Tomesti (Timis), pentru care a realizat, in cativa ani, 45 de inventii si inovatii, el a fost disponibilizat cand a indraznit sa-si ceara drepturile (o parte din cele 4,3 miliarde de lei economii aduse fabricii la nivelul anului 1995, adica... de 4 ori greutatea sa in aur!) si apoi a fost reangajat ca muncitor... "din mila"!! Ulterior, Ioan Davidoni a mai realizat doua inventii de exceptie: un recuperator de pelicula de titei si pantofi magnetici antistress ce pot asigura o longevitate de peste 100 de ani... Prima inventie valoreaza miliarde de dolari in Vest, a doua a inregistrat-o inutil la OSIM, pentru ca atat chinezii cat si americanii i au furat si folosit inventia cu un profit imens. De exemplu, in SUA s-au vandut peste 10 milioane de perechi, cu un profit de peste 1 miliard de dolari... In acest timp, statul roman ignora in continuare o inventie, intr adevar de miliarde...


 


* In 1991, Carol Przybilla a inregistrat la OSIM brevetul unui aparat bazat pe inventia sa mai veche, neconcretizat nici pana acum. Intre timp, principii incluse in tehnologia aparatului au fost utilizate in realizarea hiperboloidului inginerului rus Garin, cu aplicatii militare malefice... Carol Przybilla a mai realizat si alte inventii deosebite: turbina cu combustie interna (1958, vanduta de statul roman firmei General Motors), termocompresor frigorific cu circuit inchis (1959), motor eliptic, fara biela (vanduta Japoniei si folosita in celebrele motociclete japoneze), arma defensiva antitanc (anii `90).


 


* Justin Capraeste un inventator celebru al Romaniei, din pacate mereu tratat cu indiferenta (chiar ostilitate) de autoritatile statului, conditii in care nu e de mirare ca unele din inventiile sale (de miliarde de dolari) i-au fost pur si simplu furate de americani... In 1956, la nici 25 de ani, Justin Capra a inventat primul rucsac zburator, un aparat individual de zbor. Dupa 7 ani in care "semidoctii savanti" l-au tratat cu dispret pentru ca era doar tehnician si nu inginer, in 1963, americanii Wendell Moore, Cecil Martin si Robert Cunings au preluat inventia din Romania si au lansat o in fabricatia de serie... In 1958, Justin Capra a realizat prima varianta a rachetonautului, cu care s a ridicat de la pamant la... Ambasada SUA din Bucuresti. Rezultatul: inventia a fost si aceasta furata si brevetata in 1962 de Wendell Moore ("specializat" deja!), iar inventatorul... a fost arestat de Securitate pentru ca ar fi dorit sa fuga din tara cu aparatul sau... Justin Capra mai este si realizatorul celui mai mic autoturism din lume, "Soleta", care consuma ... 0,5l/100 km si al unei motorete unica in lume ce functioneaza cu acumulatori (37 kg, 30 km/h, 80 km autonomie cu o incarcare).


 


*Mihai Ruşetela inventat motorul cu apa! "Cazul Rusetel", este elocvent pentru geniul romanesc dar si pentru "talentul" cu care ne risipim fortele si putem sa ne pierdem valorile. Proiectul a fost depus la OSIM in 1980 si a fost brevetat in ... ianuarie 2001. Pana atunci, Securitatea l-a sicanat pentru refuzul de a cesiona inventia statului, iar in februarie 1990, precaut, el a refuzat angajarea ca si consilier tehnic la "Mercedes" ( 2.500 DM lunar) pentru a nu pierde, eventual, proprietatea inventiei... Motorul sau se bazeaza, ca principiu de functionare, pe "cazanul Traian Vuia", inventie folosita inca la locomotivele Diesel electrice pentru incalzirea vagoanelor. Poate fi utilizat in domeniul transporturilor terestre si navale, in locul turbinelor din termocentrale, si chiar a centralelor termoelectrice.


In lume, mai exista doua brevete in domeniu (Japonia si SUA), dar acestea nu depasesc nivelul locomotivei cu aburi, necesitand combustibil solid sau lichid. "Motorul Rusetel" foloseste drept combustibil doar apa, si are dimensiunile unui motor de Dacie,sursa de energie initiala fiind o banala baterie de masina. Datele tehnice preconizate de a patra sa macheta (10 l/100 km consum de apa, 70 km/h viteza maxima) pot fi imbunatatite la realizarea prototipului: un motor cu apa montat pe o Dacie 1310. Directorul general al Uzinelor Dacia, ing.Constantin Stroe, care cunoaste acest proiect chiar din 1980, a afirmat ca este dispus sa ajute inventatorul cu orice are nevoie pentru realizarea prototipului si a declarat, incantat: "reusita ar fi un miracol, si cred ca un asemenea caz ar trebui sa se inventeze pentru acest om Premiul Super Nobel".
=============
NOTA:
Unele inventii si chiar inventatori sunt amplu comentati sau chiar controversati, nefiind recunoscuti ca valori. Iata un exemplu:

Un inventator roman cere 50 milioane euro pentru o aiureala de motor. Ziarele ii fac publicitate considerindu-l genial.
In realitate, motorul lui Mihai Rusetel este o simpla masinarie cu abur avind randament mizerabil.

Am citit brevetul lui Rusetel si m-am uitat la figuri (il puteti descarca de aici: http://bd.osim.ro/pdf/116000-/116400-/116426.pdf ). Asa zisul inventator a creat un motor cu abur clasic la care fluidul de lucru, apa, este incalzit nu prin combustia carbunelui ci electric cu o plita tip resou care bineinteles consuma curent pentru asta. Energia electrica ar fi mult mai eficient utilizata daca in locul incalzirii apei ar fi folosita pentru alimentarea unui motor electric clasic, stiut fiind ca randamentul acestora este foarte mare (80-90% sau chiar mai mult).


Conform cu teorema randamentului ciclului ideal Carnot eficienta motorului termic Rusetel nu poate depasi 1-Trece/Tcald unde Tr si Tc sunt valorile intre care oscileaza temperatura vaporilor de apa din cilindru in timpul destinderii lor. In mod ideal Trece=100 C = 373 K si Tcald = citeva sute grade C. Un calcul simplu arata ca pentru un Tr=100 (373) si Tc=500 (773) rezulta randamentul = 1-373/773=52%. Pentru Tr=100 (373) si Tc=1000 (1273), randamentul este 1-373/1273=70% deci mai mic evident decit al celui mai prost motor electric alimentat de aceeasi sursa de curent ca si cel a lui Rusetel. Calculele prezentate sunt insa pentru un motor termic ideal. In realitate acestea au randamente mai mici din cauza pierderilor de tot felul.

Deci concluzie, in cel mai bun caz motorul lui Rusetel poate fi considerat drept o ciudatenie, ceva care se invirteste fara sa aiba vreo utilitate in industria auto, mai precis pentru propulsarea autovehiculelor. Mai mult, autorul nu intelege notiunea de combustie atita vreme cit in primele rinduri ale brevetului pretinde ca, citez: "Inventia se refera la un motor care utilizeaza drept combustibil apa." cind in realitate apa este folosita drept simplu fluid de lucru la fel ca in motorul lui Watt.

Facindu-i reclama lui Mihai Rusetel si prezentindu-i descoperirea ca o mare speranta a industriei auto ne descalificam si autoridiculizam in fata eventualilor straini care ar citi textele din ziare.Rusetel nu intelege principiile fizicii si se crede inventator genial cind in realitate nu a realizat nimic altceva decit un caraghioslic, o aiureala.
Credeti ca motorul cu apa brevetat de
Mihai Rusetel la OSIM este aplicabil la vehiculele rutiere?
Sondaj aici:
http://www.geocities.com/sondajeopinie

=========================
PS : NOTA a fost scrisa in urma aparitieie primului comentariu al postarii!
Admin, Romania Megalitica

Din nou in actualitate, pensiile militare. Un prea-controversat Proiect de Lege, adoptat in Camera Deputaţilor care este for decizional. Atentie, prieteni! Stiti sintagma “Orice spui poate fi folosit împotriva ta”? Ei bine, macar acum.... luati aminte! UPGRADE. Pensionarii rezervisti versus Milionarii Romaniei. Concluzia: care au avut noroc in viata?

$
0
0
 
Legea prin care pensiile militare revin la nivelul de dinainte de recalculare,
adoptată de deputaţi
 
Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, cu 262 de voturi "pentru", 15 voturi "împotrivă" şi 22 de abţineri, proiectul de lege potrivit căruia, de la 1 octombrie 2013, pensiile militarilor recalculate în 2010 revin la nivelul de dinainte de recalculare.
 
Proiectul prevede că pensiile militarilor recalculate în 2010 ale căror cuantumuri sunt mai mici decât cele cuvenite pentru luna decembrie 2010, se vor plăti în cuantumul din decembrie 2010 începând de la 1 octombrie 2013.
 
Proiectul a fost iniţat de mai mulţi parlamentari PSD şi PNL, printre care Gabriel Oprea, Corneliu Dobritoiu, Gabriel Vlase, George Scutaru, Mihăiţă Calimente, Radu Stroe.
 
După vot, George Scutaru a precizat că adoptarea acestui proiect îndeplineşte unul dintre primele obiective ale USL, şi anume revenirea la pensiile militare la cuantumul din 2010. El a spus că Guvernul Boc a tăiat pensiile militarilor, şi acum, pentru 18 milioane de militari din MApN şi servicii, se face dreptate, USL îndeplinindu-şi astfel promisiunea electorală.

Deputatul PDL Gheorghe Tinel a spus că PDL s-a abţinut de la vot deoarece nu este convins că prin acest act normativ se face dreptate până la capăt. "Aţi venit pentru un angajament făcut grupului Dogaru", a spus Tinel Gheorghe.
 
În replică, deputatul minorităţilor Niculae Mircovici a precizat că şi lui îi va reveni pensia de la 1 octombrie şi nu face parte din echipa Dogaru.
 
Camera Deputaţilor este for decizional cu acest proiect.
===============================
========================================
==========================================================
 
 
Textul final al legii reparatorii, adoptat de Camera Deputatilor
  
Titlul legii
Lege privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniţi din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională

Art.1.
(1) Pensiile recalculate sau revizuite, conform prevederilor Legii nr.119/2010 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor şi ale Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 1/2011 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniţi din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, aprobată prin Legea nr.165/2011, cu modificările şi completările ulterioare, ale căror cuantumuri sunt mai mici decât cele cuvenite pentru luna decembrie 2010, se plătesc în cuantumul cuvenit pentru luna decembrie 2010.

(2) Plata drepturilor băneşti prevăzute la alin.(1) se efectuează începând cu data de 1 octombrie 2013.

(3)În cazul în care beneficiarii pensiilor prevăzute la alin.(1) au realizat stagii de cotizare după data înscrierii la pensie, cuantumul aferent acestora se adaugă la cuantumul pensiei cuvenite pentru luna decembrie 2010 calculat conform alin.(1).



(4) Cuantumul pensiei cuvenite pentru luna decembrie 2010, prevăzut la alin.(1), se menţine în plată până când cuantumul pensiei rezultat din înmulţirea valorii punctului de pensie cu punctajul mediu anual acordat ca urmare a recalculării sau revizuirii, conform prevederilor Legii nr. 119/2010 şi Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 1/2011, este mai mare decât cuantumul cuvenit pentru luna decembrie 2010.

Art.2.
(1) În situaţia în care, ulterior stabilirii şi/sau plăţii drepturilor de pensie revizuite conform prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.1/2011, se constată diferenţe între sumele stabilite şi/sau plătite şi cele legal cuvenite, casa de pensii sectorială operează, din oficiu sau la solicitarea pensionarului, modificările ce se impun, prin decizie de revizuire.

(2) Sumele rezultate în urma aplicării prevederilor alin.(1) se plătesc în cadrul termenului general de prescripţie, calculat de la data constatării diferenţelor, iar cele de recuperat, prin derogare de la prevederile art.107 alin.(2) din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările şi completările ulterioare, nu se recuperează, indiferent dacă au fost sau nu emise decizii în acest sens.

 
===========================
===========================================
=======================================================
 
 
Milionarii Romaniei au facut valuri la Snagov! Si-au lansat la apa barcile “americanesti” si au degustat pe mal vinuri frantuzesti
 
Daca in Dorobanti se face zilnic parada celor mai scumpe masini, iar milionarii isi etaleaza bolizii pe la cafenelele de lux, am aflat unde isi fac veacul in weekend si... cu ce se iau la intrecere.
Ei bine, lacul Snagov sclipeste de atata bogatie! Cele mai instarite personaje ale tarii si-a lansat la apa si-si tureaza printre ratze barcile motorizate, pe care au dat sume ametitoare. Vezi aici cine o are mai mare, mai frumoasa si mai scumpa!
 
Cand nu se rasfata prin te miri ce insule exotice, bogatasii cu sete de senzatii tari au unde sa-si potoleasca poftele. Pe langa lacul Snagov, la doar 30 de km distanta de Capitala s-a creat un colt de rai: "cartierul milionarilor". "Tinuta" celor mai scumpe proprietati e completata in zona cu accesorii de top: apele sunt tulburate, weekend de weekend, cu ambarcatiuni ultimul racnet.
 
Truica si-a expus bronzul de Caraibe pe Snagov
Mare amator al chefurilor selecte organizate in cele mai exclusiviste colturi ale lumii, Remus Truica nu rateaza nicio ocazie sa se rasfete.
La bustul gol si cu un bronz de Caraibe, milionarul Remus Truica a navigat de-a lungul si de-a latul Snagovului.
 
La bustul gol si cu un bronz de Caraibe, milionarul Remus Truica a navigat de-a lungul si de-a latul Snagovului.
 
Mai nou, fostul sef al cabinetului Nastase a mutat distractia din insulele Saint Martin, direct pe lacul Snagov. Iar daca acolo, in paradisul milionarilor, a fost in permanenta sulfetul petrecerii, desfatandu-se pe ritmuri orientale, printre cadane si sticle de sampanie fina, nici aici nu se lasa mai prejos. E adevarat, nu are la fel de multe domnisoare in preajma, insa luxul este si aici la el acasa.

Asadar, Remus Truica, o gasca de prieteni, la o terasa celebra si o ambarcatiune, proprietate personala, estimata la aproximativ 120.000 de euro, ancorata fix in fata mesei. Asa s-a relaxat omul de afaceri weekendul trecut, la marginea Capitalei. Sambata, la terasa, iar duminica, probabil toropit de canicula, Remus Truica a iesit in larg. La bustul gol si cu un bronz de Caraibe, milionarul a navigat de-a lungul si de-a latul Snagovului.
Boureanu a fost, pentru cateva ore, responsabil cu distractia pentru fetita lui si inca trei copii, la bordul unei ambarcatiuni care valoareaza peste 100.000 de euro.
 
Boureanu a fost, pentru cateva ore, responsabil cu distractia pentru fetita lui si inca trei copii, la bordul unei ambarcatiuni care valoareaza peste 100.000 de euro.
 
In zona s-a aflat si "cel mai tanar milionar din politica": Cristian Boureanu. Dupa o masa cu prietenii si, de aceasta data, fara sotia Valentina Pelinel, politicianul a fost, pentru cateva ore, un soi de animator responsabil cu distractia pentru fetita lui si inca trei copii. Si nu oricum, ci la bordul unei ambarcatiuni la fel de pretioase ca cea a afaceristului Remus Truica: peste 100.000 de euro.

Olaroiu senior si junior, la parada
Antrenorul de fotbal Cosmin Olaroiu tocmai ce a iesit campion in Emiratele Arabe.
Olaroiu a plutit pret de cateva ore intr-o barca estimata la 60.000 de euro
 
Olaroiu a plutit pret de cateva ore intr-o barca estimata la 60.000 de euro
Victoria i-a adus, din partea seicilor arabi, nu doar o gramada de plecaciuni, ci si un munte de bani. O parte din ei se duc acum pe apa Snagovului. Caci si barbatii din familia Olaroiu au participat weekendul trecut la parada ambarcatiunilor de pe lacul situat la o aruncatura de bat de Capitala.

Olaroiu a luat pulsul apei pe un skijet de 13.000 de euro
 
Olaroiu a luat pulsul apei pe un skijet de 13.000 de euro
Atat Cosmin, cat si fiul acestuia, Dani au avut parte de senzatii tari pe apa. Seniorul a plutit pret de cateva ore intr-o barca estimata la 60.000 de euro, dupa care a schimbat putin registrul si a luat mai indeaproape pulsul apei pe un skijet de "doar" 13.000.

Dani Olaroiu a facut insa senzatie pe un scuter de apa de ultima generatie, de aproape 18.000 de euro
 
Dani Olaroiu a facut insa senzatie pe un scuter de apa de ultima generatie, de aproape 18.000 de euro
Dani Olaroiu a facut insa senzatie pe un scuter de apa de ultima generatie, de aproape 18.000 de euro. Familia antrenorului nu este la prima distractie de acest gen. In trecut a participat si doamna Olaroiu.

Viorel Catarama si Adina Alberts au iesit la o plimbare romantica intr-o ambarcatiune
 
Viorel Catarama si Adina Alberts au iesit la o plimbare romantica intr-o ambarcatiune "modesta", care costa in jur de 40.000 de euro.
 
Si pentru ca tot suntem la capitolul familii pe apa, Viorel Catarama si Adina Alberts sunt urmatorii pe lista.

Ei nu s-au aruncat insa la cheltuieli colosale, dupa standardele clasei din care fac parte. Cei doi au iesit la o plimbare romantica intr-o ambarcatiune "modesta", care costa in jur de 40.000 de euro.
 
Au trecut vremurile cand Iri si Nutu “taiau” Snagovul cu barca
 
Sa nu uitam nici de Irinel Columbeanu! Omul de afaceri are, probabil, una dintre cele mai frumoase proprietati din Snagov. Nici barca din dotare, botezata... inevitabil.... "Iri", nu e de lepadat.
S-au cam dus vremurile cand milionarul de la Izvorani facea valuri pe lacul Snagov, alaturi de Moni
 
S-au cam dus vremurile cand milionarul de la Izvorani facea valuri pe lacul Snagov, alaturi de Moni
Mai ales daca tinem cont ca pentru o asemenea investitie, Irinel a scos din buzunar aproximativ 80.000 de euro. Ce-i drept, s-au cam dus vremurile cand milionarul de la Izvorani facea valuri pe lacul Snagov. Acum, se mai afiseaza doar pe malul lacului, la celebra terasa unde se strange toata floarea cea vestita a Capitalei.

Imbracat la patru ace, cu costum si cravata, Iri si-a scos fetita la masa, insotiti ca de fiecare data si de bona.
 
Imbracat la patru ace, cu costum si cravata, Iri si-a scos fetita la masa, insotiti ca de fiecare data si de bona.
 
Dupa cum spuneam, n-a venit pe apa, la carma barcii, ci direct pe sosea, la volanul unui bolid de lux. Imbracat la patru ace, cu costum si cravata, milionarul si-a scos fetita la masa, insotiti ca de fiecare data si de bona.

Tot la categoria "foste prezentze" pe lacul Snagov, merita un loc de cinste si Nutu Camataru.
Vara trecuta, la doar cateva zile dupa eliberarea din inchisoare, Nutu Camataru si-a luat
 
Vara trecuta, la doar cateva zile dupa eliberarea din inchisoare, Nutu Camataru si-a luat "liber"ca sa-si lanseze, pe luciul apei, bijuteria de salupa personalizata, care l-a costat aproximativ 40 000 de euro
 
Vara trecuta, la doar cateva zile dupa eliberarea din inchisoare, Camataru si-a luat "liber"ca sa-si lanseze, pe luciul apei, bijuteria de salupa personalizata, care l-a costat aproximativ 40 000 de euro. Cu un dragon imens de culoare galbena, pictat pe tribord, bolidul lui Nutu a involburat apele linistite ale lacului de la marginea Capitalei.

Putea sa lipseasca Versace?
In final, schimbam putin registrul si trecem de la mai marii milionari, la mai marii crai de Dorobanti. Iar daca viata de noapte din Bucuresti si fitele ar avea nevoie de un ambasador, acesta ar putea fi cu succes... Andrei Versace.
In weekend, dupa un ospat pe cinste la terasa, Versace si-a facut siesta pe barca, pe Snagov
 
In weekend, dupa un ospat pe cinste la terasa, Versace si-a facut siesta pe barca, pe Snagov
Baiat de bani gata, personaj nelipsit din cluburile din Capitala... si, mai nou, si de pe lacul Snagov, cel supanumit "spaima fitelor" s-a infiltrat si in "cartierul milionarilor". In weekend, dupa un ospat pe cinste la terasa, Andrei si-a facut siesta pe barca.

Alexandra Florescu
http://www.cancan.ro/multimedia/video/exclusiv/milionarii-romaniei-au-facut-valuri-la-snagov-si-au-lansat-la-apa-barcile-americanesti-si-au-degustat-pe-mal-vinuri-frantuzesti.html
==============
==========================================
=========================================================

José Manuel Barroso, făcut ţăndări într-un editorial din Le Monde. Barroso, a incasat-o si de la englezi!

$
0
0
 

M. Barroso, vous n'êtes ni loyalni respectueux !

 

 

 

Pour une fois, les Européens arrivaient unis face aux Américains. Le G8 de Lough Erne, en Irlande du Nord, devait permettre de lancer en grande pompe, avec Barack Obama, les négociations visant à établir un traité transatlantique de libre-échange. Le président de la Commission européenne, José Manuel Barroso, a torpillé cette unité en affirmant, juste avant l'ouverture du sommet, que la position de la France sur l'exception culturelle était "réactionnaire".


 


Peu importe de savoir si la France l'est. Et s'il fallait ou non exclure, au nom de l'exception culturelle, les services audiovisuels du mandat de négociation confié à la Commission européenne. Pour être prêts, les Vingt-Sept ont longuement négocié jusque tard dans la nuit, vendredi 14 juin. La Francea fini par imposer ses vues et a remporté une victoire politique.


 


Que cette issue satisfasse ou non M. Barroso, peu importe aussi. Il est président de la Commission et se trouve lié par le mandat qui lui a été confié par les Etats. En dénigrant l'accord au lendemain de sa conclusion, M. Barroso ne se comporte pas en gardien des traités, comme sa mission le lui impose. Rappelons à une Commission qui se pique souvent de juridisme l'article 4-3 du traité de Lisbonne : "En vertu du principe de coopération loyale, l'Union et les Etats membres se respectent et s'assistent mutuellement dans l'accomplissement des missions découlant des traités." En l'occurrence, M. Barroso n'est ni "loyal" ni "respectueux".


 


Le commissaire au commerce, le Belge Karel De Gucht, a adopté une attitude comparable. Il n'est pas parvenu à imposer ses vues. Mauvais joueur, il prétend qu'il sera possible de réintroduire les services audiovisuels dans la négociation. Il se paie de mots : à l'unanimité, tout est possible ; en réalité, la Franceconserve son droit de veto sur le sujet.


 


Mais M. De Gucht a une excuse : il va négocier avec les Américains et craint que ceux-ci ne ripostent en écartant de la négociation des domaines stratégiques pour les Européens. Si nécessaire, il veut pouvoir revenir auprès des Vingt-Sept pour amender son mandat de négociation.


 


M. Barroso, en revanche, semble avoir des visées beaucoup plus personnelles. Depuis huit ans, le président de la Commission s'est distingué par sa ductilité. Défenseur des petits Etats lorsqu'il était premier ministre du Portugal, libéral lors de sa nomination à Bruxelles avant la crise de 2008, sarkozyste sous la présidence de Nicolas Sarkozy, incapable, depuis, de la moindre initiative politique pour relancer l'Union, il a accompagné le déclin des institutions européennes.


 


Aujourd'hui, à 57 ans, ce caméléon se cherche un avenir. A la recherche d'un beau poste, à l'OTAN ou aux Nations unies – qui sait ? –, il a choisi de flatter ses partenaires anglo-saxons, le premier ministre britannique et le président américain. A la tête de la Commission, M. Barroso aura été un bon reflet de l'Europe : une décennie de régression.


 


Editorial du "Monde"

 


 
=============================
=====================
REMEMBER
============================
 
 
1. Barroso, recidiveaza! Barroso umileste poporul roman! Nu e bine domnu Barroso, nu e bine! UPDATE. Nigel Farage: "Cine dracu' va credeti voi?"
 
 
2. Barroso, nu enerva poporul roman! Nu e bine domnu Barroso, nu e bine!
 
====================
======================================
================================================================

Este dreptul PC să aibă propria-i demnitate. Initiativa de a rămâne în USL ca partid distinct, este corectă. Infatuarea unora, nu-i va duce departe!

$
0
0
 
Antonescu: Nu am prea înţeles anunţul PC, dar nu este o tragedie.
Dan Voiculescu nu este artizanul USL
 
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi seară, la Realitatea TV, că nu a prea înţeles scopul declaraţiei făcute joi de către PC, menţionând că aşteaptă explicaţii de la conducerea acestei formaţiuni şi anunţul lui Bogdan Ciucă nu reprezintă "o tragedie".
 
Antonescu: Nu am prea înţeles anunţul PC, dar nu este o tragedie. Dan Voiculescu nu este artizanul USL
 
Preşedintele PNL a spus la Realitatea că nu a prea înţeles dacă declaraţia de joi a lui Bogdan Ciucă a fost făcută ca o ameninţare sau pentru a sancţiona ceva.
 
Antonescu a menţionat că şi până acum PC şi PNL se exprimau fiecare în nume propriu.
El a subliniat că ar putea să comenteze declaraţia lui Ciucă, dar preferă să aştepte o poziţie oficială sau explicaţii din partea conducerii PC.

Antonescu a spus că poziţiile PNL şi PC au fost uneori diferite, conservatorii fiind mai degrabă alături de PSD în tema coabitării.
 
Preşedintele PNL a mai spus că anunţul PC nu reprezintă o tragedie, iar USL continuă să funcţioneze.
Pe de altă parte, răspunzând unei întrebări, Antonescu a subliniat că Dan Voiculescu nu este artizanul USL.
 
 
Conducerea PC consideră că protocolul alianţei cu PNL, ACD, nu funcţionează şi anunţă că, începând de astăzi, poziţiile PC sunt ale partidului, care face parte din USL ca partid distinct, a anunţat joi Bogdan Ciucă, adăugând că nu va fi rupt şi nici denunţat acest protocol.

=============================
==========================================

 
PC, SUPĂRAT pe PNL: "Protocolul cu liberalii NU funcţionează. Rămânem în USL ca partid distinct"
Conducerea PC consideră că protocolul alianţei cu PNL, ACD, nu funcţionează şi anunţă că începând de astăzi poziţiile PC sunt ale partidului, care face parte din USL ca partid distinct, a anunţat joi Bogdan Ciucă, adăugând că nu va fi rupt şi nici denunţat acest protocol.

Purtătorul de cuvânt al PC, Bogdan Ciucă, a făcut aceste precizări după şedinţa Biroului Executiv al partidului, arătând că din discuţiile avute privind activitatea în plan local s-a constatat că protocolul cu ACD fizic nu funcţionează. "Protocolul cu ACD fizic nu funcţionează. Nu prea au fost întâlniri în plan local, nici în plan naţional. Asta nu înseamnă că avem o problemă cu USL, USL rămâne în continuare cel mai drag proiect al PC şi credem că este izbânda cea mai puternică a PC, alături de PSD şi PNL. Pentru că întâlnirile acestea nu au prea existat, facem cunoscut că toate poziţiile PC de acum încolo sunt ale PC şi toate poziţiile PNL sunt ale PNL (...)
Nu vizăm o rupere, nu vizăm o plecare",a precizat Ciucă.


El a mai spus că PC face acest anunţ, pentru a nu mai fi întrebat de fiecare dată dacă un proiect sau o iniţiativă a PC a fost discutată în ACD. "Nu am discutat, pentru că nu ne-am întâlnit şi nu funcţionează protocolul fizic, datorită problemelor de guvernare, problemelor locale. Avem o relaţie bună, dar nu funcţionează. Ca urmare, toate poziţiile, declaraţiile politice, interpelările, iniţiativele legislative pe care le prezentăm ca fiind ale PC sunt ale PC şi nu sunt ale ACD, iar PNL are poziţii proprii", a explicat Bogdan Ciucă.


El a mai spus că preşedintele PC, Daniel Constantin, i-a transmis în urmă cu două luni o adresă liderului PNL Crin Antonescu prin care îi solicita o întâlnire pentru a vedea ce este de făcut. Ciucă a adăugat că în protocolul ACD se precizează că PC şi PNL ar trebui să se întâlnească de două ori pe lună, iar acest lucru nu s-a întâmplat. El a mai spus că nu este vorba despre un reproş adresat PNL, şi nici o supărare, ci este "o constatare prietenoasă". "Toate declaraţiile PC aparţin PC, care face parte din USL, alături de PNL şi PSD, ca trei partide distincte", a mai spus Ciucă.


"Nu desfacem, nu denunţăm, nu nimic. Vă anunţăm pe dumneavoastră că toate poziţiile pe care noi le avem de acum încolo şi toate iniţiativele PC sunt ale PC. Este firesc să fie aşa şi faţă de PSD şi PNL", a adăugat Ciucă la întrebările ziariştilor, arătând că atunci când este vorba de obiective comune acestea se vor discuta în USL.


Întrebat dacă PC se va apropia mai mult de PSD, Ciucă a răspuns: "Nu s-a pus problema să ne depărtăm şi să ne apropiem de nimeni. Suntem trei partide care am fondat acest USL. Sprijinim în continuare USL, pur şi simplu vrem să ne dezvoltăm şi prin mesajele pe care le transmitem de sine stătător". Întrebat în legătură cu participarea pe liste proprii a PC la alegerile europarlamentare, Ciucă a spus că PC a început deja o campanie de structurare a partidului în teritoriu şi că va lua o decizie în perioada următoare cu privire la alegerile europarlamentare, după cum vor lua decizii şi PNL şi PSD, ca trei partide distincte în USL.


Sursa: REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/pc-suparat-pe-pnl-protocolul-cu-liberalii-nu-functioneaza-ramanem-in-usl-ca-partid-distinct_1208977.html#ixzz2WnpqH7tv

=============================

=========================================
============================================================
Viewing all 880 articles
Browse latest View live