Quantcast
Channel: Mehedinti Blog online
Viewing all 883 articles
Browse latest View live

UPGRADE 1. Problema pensiilor militare, a fost rezolvata! Aflati aici, cum. UPGRADE 2. Tot despre bani si pensii. Spitalul Militar Focşani, cuibusor de nebunii . Wow! Acum sa vezi anchete, controale! Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a dispus deja un control ! Domnia sa, nu prea le are cu gluma!

$
0
0
 
Anchetă la Spitalul Militar Focşanidupă o petrecere cu directorul şi angajate
în ipostaze indecente - FOTO
 
 Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a dispus un control la Spitalul Militar din Focşani, după ce în presă au apărut imagini de la o petrecere dintr-un birou al instituţiei, la care ia parte şi comandantul unităţii, Constantin Adochiţei, în fotografii apărând şi o tanără în ipostaze indecente. 
 
 
 
Mai multe imagini de la o petrecere organizată într-un birou al Spitalului Militar din Focşani au fost difuzate în presă, în fotografii apărând şi comandantul unităţii medicale, Constantin Adochiţei, şi alţi trei bărbaţi - purtătorul de cuvânt al spitalului, Sorin Ivan, directorul economic al unităţii şi farmacistul spitalului.
 
 
 
În imagini apar şi două tinere îmbrăcate sumar, una dintre ele fiind fotografiată în diverse ipostaze indecente, pe scaunele şi mesele din birou, iar la un moment dat una dintre femei rămâne în sutien. De asemenea, într-una dintre fotografii, una dintre tinere apare având în mână un pistol.
 
 

 
Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşă , a declarat, luni dimineaţă, pentru MEDIAFAX, că a dispus declanşarea unui control în acest caz.
 
  "Am înţeles că acţiunea s-a petrecut cu ceva timp în urmă şi se cunoştea acest subiect. Eu acum am aflat despre el şi am decis să trimit acolo un control pentru a vedea ce se întâmplă. Imediat ce am luat la cunoştinţă, l-am chemat pe directorul Direcţiei Medicale din minister si am dispus un control. Ancheta va merge foarte repede, până mâine sau poimâine voi avea rezultatul şi voi lua şi măsuri",
 a spus Mircea Duşa.
 
 
 
El a mai spus că nu este de acord "ca într-o instituţie militară să se întâmple aşa ceva".
" Sigur că asemenea evenimente nu se pot petrece într-un spital militar, mai ales că orice instituţie militară este caracterizată de onoare, de disciplină, de rigoare. 
Nu pot să accept asemenea lucruri şi, de aceea, după ce această informaţie a apărut pe posturile de televiziune, chiar dacă am înţeles că este un eveniment care s-a petrecut cu mult timp în urmă, nu pot să accept acest lucru",
 a mai declarat Mircea Duşa pentru MEDIAFAX.
 
 
 
 
Comandantul Spitalului Militar din Focşani, Constantin Adochiţei, care apare în imaginile de la petrecere, este medic primar chirurgie generală şi medic specialist obstetrică-ginecologie.
 
În 2008, Constantin Adochiţei a fost cercetat pentru luare de mită, procurorii Parchetului Militar Bacău deschizând un dosar penal pe numele acestuia după ce o pacientă a reclamat că medicul i-a cerut 500 de lei pentru o intervenţie chirurgicală. De asemenea, medicul a fost cercetat şi pentru malpraxis, după ce pacienta, Neacşa Ifrim, în vârstă de 58 de ani, din localitatea Vârteşcoiu, a reclamat că nu a reuşit intervenţia chirugicală la care a fost supusă.
 
La acel moment, Constantin Adochiţei spunea că toţii medicii primesc "atenţii" de la pacienţi: "Se iau constant atenţii de la pacienţii mulţumiţi de operaţii, toţi colegii mei fac asta".
Constantin Adochiţei se află la conducerea Spitalului Militar Focşani din anul 2011.
 
 
=============================================
=============================================================
===================
 
UPGRADE 1.
Problema pensiilor militare, a fost rezolvata!
Aflati aici, cum.
 
Pensiile militare recalculate vor fi plătite în 2013 din bugetul ministerelor
 
 Plata pensiilor militare recalculate la nivelul din decembrie 2010 a fost avizată de Guvern.În 2013, diferența se va asigura  din bugetele ministerelor (Apărare, Interne), iar din ianuarie 2014 pensiile se vor plăti din Fondul de pensii.
 
Pensiile militare recalculate vor fi plătite în 2013 din bugetul ministerelor.
Proiectul legislativ a fost depus în luna martie la Parlament de către mai mulţi deputaţi şi senatori, printre care Gabriel Oprea, Corneliu Dobritoiu şi Radu Stroe, scrie Mediafax.
 
 În forma depusă de Parlament, proiectul prevede că pensiile militare sau revizuite, ale căror cuantumuri sunt mai mici decât cele cuvenite pentru luna decembrie 2010, să fie plătite totuşi în cuantumul cuvenit pentru acea lună.
 
 Actul normativ stabileşte că plata în acest cuantum va fi efectuată începând cu luna următoare celei în care intră în vigoare această lege.
 
 Guvernul a avizat favorabil acest proiect legislativ.  Decizia a fost luată după ce premierul Victor Ponta a declarat, luni, că Guvenul nu are în acest moment resurse pentru a acoperi suma de 8 milioane de lei lunar reprezentând pierderi ale militarilor la calcularea pensiilor, el arătând că această sumă ar putea fi găsită eventual din ajustări în bugetele de pensii ale ministerelor.
 
-------------------------------------------------------------------
==================================
 
 
UPGRADE 2. Tot despre bani ... si pensii.
 
Ponta amână pensiile militare. "Trebuie o realocare"
 
Invitaţii emisiunii Subiectiv au discutat despre amânarea pe care premierul Victor Ponta o face în privinţa pensiilor militare.

Intrat în polemică cu analistul Ilie Şerbănescu, politicianul Codrin Ştefănescu a declarat că în actualul buget nu erau prevăzute fondurile pentru pensiile militarilor. "Trebuie o realocare. A şi spus bine premierul. Cum făceam asta? Ne-am gândit să facem taxa de solidaritate pentru toate salariile bugetarilor de peste 1.000 de euro".

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că în anul 2013 Guvernul nu are sursa de finanţare pentru rezolvarea problemei pensiilor militare. Premierul a arătat că ministerele Apărării şi de Interne caută ca din fondurile pe care le au deja la dispoziţie să facă o realocare pentru acestea.

http://www.antena3.ro/romania/ponta-amana-pensiile-militare-trebuie-o-realocare-211162.html
=====================
============================================

Patrimoniul cultural al Romaniei, in pericol! Iremediabil, irecuperabil! Romani, treziti-va! Romani, luati atitudine!

$
0
0

Reţetă românească de omorât muzeele: Brukenthal, închis de sărăcie,Muzeul Ţării Crişurilor, evacuat de Biserica Romano-Catolică, cel de Artă Braşov, "executat" de Biserica Evanghelică

Zeci de muzee din ţară zac în uitare, în timp ce nimeni nu găseşte sau nici măcar nu caută fonduri pentru renovarea şi întreţinerea lor. Altele, mai rău, se află în pragul evacuării. Un grup de iniţiativă a lansat o petiţie online prin care solicită salvarea patrimoniului cultural al României. Printre obiectivele menţionate în petiţie se află Muzeul Brukenthal din Sibiu, Muzeul de Artă din Cluj şi Muzeul de Artă şi cel de Etnografie din Braşov.

Muzeele, adică locurile în care ni se oglindeşte trecutul şi prezentul, ar trebui, teoretic, să fie apărate de Legea Monumentelor Istorice, iar îngrijirea şi întreţinerea lor cade în sarcina Consiliilor Judeţene care ridică din umeri şi arată către „Stat”. Stat care ori este neputincios, ori are alte treburi mai importante.

Un grup de iniţiativă au întocmit o petiţie online pentru salvarea acestor lăcaşuri de cultură şi care are rolul de a trage un semnal de alarmă cu privire la situaţia dezastruasă în care se află unele muzee.
Muzeul Brukenthal

Peste 700 de persoane au semnat deja petiţia pentru salvarea culturii române, după anunţul problemelor financiare cu care se confruntă muzeul din Sibiu. Petiţia este adresată Ministrului Culturii din România. guvernului român, preşedinţiei, membrilor comisiilor de cultură din Parlament şi „oricui se simte responsabil pentru soarta culturii române”.

Palatul Brukenthal (un complex de şase muzee) din Sibiu a trebuit să-şi închidă temporar porţile pentru public, din cauza lipsei de fonduri de la buget.  Între timp, s-au primit banii necesari de la Ministerul Culturii, care îi vor permite să funcţioneze în continuare - dar cât timp pâna când situaţia se va repeta?

Sub-finanţarea culturii este cronică în România. Muzeul Brukenthal este sub-finanţat de cinci ani şi i s-a cerut în mod absurd să se auto-finanţeze. O instituţie culturală, mai ales una de talia Brukenthalului, NU ar trebui să se auto-finanţeze, mai ales că veniturile cerute au crescut în ultimii cinci ani. Bugetul destinat culturii în România este cel mai mic, şi totuşi, când e nevoie de tăieri, ele se fac de aici, mai mult decât din alte părţi. Legea managementului cultural este bună în sine, dar sistemul de contabilitate datează din anii şaizeci, iar mentalităţile şi atitudinea sunt staliniste.

Ruşinoasa situaţie recentă de la Brukenthal, si evacuarile muzeelor din alte părţi din ţară, în curs sau iminente, sunt legate de soarta în declin rapid a culturii române, care va continua în absenţa unei restructurări totale a sistemului învechit care persistă şi acum. Facem apel la o dezbatere publică despre soarta culturii române în secolul XXI, la care să participe Ministerul Culturii, muzeele, instituţiile culturale, ONG-urile, pentru a discuta despre adoptarea şi aplicarea legilor care să protejeze patrimoniul cultural şi a defini cursul reformelor atât de disperat necesare în acest domeniu vital pentru viitorul României. Trebuie să spargem zidul de tăcere şi indiferenţă. Trebuie să arătăm că ne pasă de cultură
”, se arată în petiţie, care poate fi citită integral şi semnată AICI.
 
Bloggerii din Cluj au găsit reţeta prin care poate fi salvat un muzeu
În urmă cu doi ani, bloggerii clujeni au început un proiect de suflet: acela de a salva Muzeul Farmaciei prin a le arăta autorităţilor că oamenilor le pasă de acea clădire mică de pe colţ.  Au răspândit „vorba“ în mediul virtual şi în jumătate de an a crescut considerabil numărul vizitatorilor muzeului. Ei vor cu orice preţ ca acest muzeu să rămână al clujenilor şi să nu fie retrocedat moştenitorilor clădirii.

Clujul nu duce lipsă de frumuseţi arhitecturale, însă unele sunt retrocedate sau urmează să fie retrocedate. Muzeul Farmaciei este clădirea pe lângă care trece fiecare student şi turist care vine la Cluj. Este situată la colţul străzilor Memorandumului şi Regele Ferdinand.

În primele şase luni de campanie, la muzeu a crescut numărul vizitatorilor cu 25% faţă de câţi oameni trec pragul muzeului într-o perioadă asemănătoare, iar asta datorită campaniei online iniţiate de bloggerii clujeni.
„Muzeul Farmaciei din Cluj este un loc care ţine de sufletul acestui oraş. Cea mai veche farmacie a Clujului, naţionalizată şi închisă de statul comunist, transformată în plăcintărie, a fost salvată la începutul anilor ’50 de profesorul Valeriu Bologa, care a transformat-o în muzeu.

Astăzi, această colecţie unică este în pericol să dispară, pentru că vechea familie de farmacişti Hintz, cei care dau numele casei în care funcţionează muzeul, au cerut retrocedarea clădirii. Apoi, o vor vinde.
E timpul nostru să salvăm acest muzeu. Singura soluţie? Cumpărarea casei de la moştenitorii de drept, de către statul român sau într-o formulă care să garanteze funcţionarea muzeului. Paradoxal, muzeul e mai cunoscut de turiştii străini decât de clujeni; de aceea, am iniţiat o campanie prin care cât mai mulţi oameni din oraş să afle de acest loc“, scrie bloggerul clujean Andrei Aroneţ pe pagina sa destinată Muzeului Farmaciei.

Muzeul Ţării Crişurilor nu are unde să îşi prezinte exponatele de mai bine de patru ani

Evacuat din Palatul Baroc, care a fost retrocedat Bisericii Romano Catolice, Muzeul Ţării Crişurilor ar fi trebuit să se mute pe strada Universităţii, într-o clădire ce a adăpostit o cazarmă, clădire care ar putea primi cele peste 400.000 de exponate, a cincea colecţie muzeală ca mărime din România.În ultima vreme, municipalitatea orădeană a pus în discuţie şi posibilitatea utării tuturor exponatelor în Cetatea Oradea.
 
Începând cu data de 3 ianuarie 2006, Muzeul Ţării Crişurilor de la Palatul Baroc s-a închis pentru public, în vederea mutării într-un nou sediu, cu excepţia expoziţiilor temporare.

Palatul reprezintă un edificiu de mari dimensiuni, compus din trei aripi în formă de U şi este cel mai amplu şi important edificiu baroc din România.

Elemente baroce apar în decorarea faţadei principale pusă în evidenţă gradat, de la ordonanţa de pilaştri, ce încadrează ferestrele cu frontoane ondulate ale primului etaj, la cele cu rame simple dreptunghiulare de la etajul al doilea.

Accentuarea decoraţiei baroce pe partea centrală a faţadei cu intrarea principală ieşită din linia faţadei şi racordată de corpul clădirii prin laturi scurte, curbe, ca şi marcarea capetelor frontonului principal întregesc imaginea barocă a clădirii.

Are 100 de camere şi 365 de ferestre. La 17 ianuarie 1971 în palatul baroc se deschidea Muzeul Ţării Crişurilor. În 1996 Biserica a început procedurile legale pentru recuperarea palatului.

Singurele muzee din Braşov care sunt recomandate de ghidul Michelin, la un pas să rămână fără sediu
Clădirea în care funcţionează Muzeul de Artă şi cel de Etnografie a fost retrocedată Bisericii Evanghelice, Consiliul Judeţean spune că nu are cum să plătească chirii restante de sute de mii de euro. În replică, Biserica Evanghelică susţine că nu a cerut sume exorbitante.
 
Preşedintele Consiliului Judeţean, Aristotel Căncescu a declarat de mai multe ori că nu poate plăti o chirie restantă de 300.000 de euro şi nici mii de euro chirie lunară pentru clădirile în care funcţionează cele instituţiile.

 De cealaltă parte reprezentanţii Bisericii Evanghelice spun că situaţia nu stă deloc aşa.
„Biserica Evanghelică doreşte să aducă la cunoştinţa opiniei publice că valorile chiriilor comunicate de reprezentanţii C.J. Braşov nu au nicio bază reală. Biserica Evanghelică nu a solicitat niciodată plata unor chirii restante în cuantum de 300.000 euro pentru Muzeul de Artă şi Muzeul de Etnografie. Chiria reală solicitată este de 12 lei/m.p. pentru Muzeul de Artă, de 10 lei/m.p. pentru Muzeul de Etnografie iar pentru Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie S. D. Sbârcea (Maternitatea) de 2 lei/m.p. Până în prezent Biserica Evanghelică nu a încasat chirii pentru niciunul dintre imobilele ocupate de instituţiile subordonate sau coordonate de C. J. Braşov (este vorba de perioade care încep de la 6 luni şi ajung până la 6 ani la unele imobile)“, se arată în comunicatul Bisericii Evanghelice.

În replică, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mihai Pascu, spune că reprezentanţii Bisericii au solicitat oficial la sfârşitul anului trecut aproape un milion de euro. „Am constatat cu surprindere, chiar cu mâhnire, că se referă la nişte sume în lei pe metrul pătrat pentru aceste chirii, neţinându-se cont de hârtia oficială pe care am primit-o  de la Biserica Evanghelică în data de 20 decembrie 2012. Acolo se specifică foarte clar, negru pe alb, atât sumele restante din 2008 până în februarie 2013, cât şi chiriile lunare“, a declarat Mihai Pascu.
 
Muzeele bistriţene proaspăt renovate încă îşi aşteaptă ghizii
Mare parte din muzeele din zonele rurale ale judeţului Bistriţa-Năsăud au fost renovate, singurele care mai aşteaptă ajustări fiind „Casa Săsească” din Livezile şi casa memorială a lui Liviu Rebreanu. Marea problemă a Complexului Muzeal Bistriţa-Năsăud care le administrează este însă lipsa ghizilor care să le vorbească vizitatorilor despre minunăţiile întâlnite în muzee.
 
 
Muzeul „Cuibul Visurilor”
din Maieru, muzeul literar şi memorial „Teodor Tanco” din Monor şi casa memorială „George Coşbuc” din Coşbuc au fost renovate anul precedent, în lucru aflându-se momentan „Casa Săsească” din Livezile, care se află într-un proces de reabilitare şi completare cu mobilier tradiţional săsesc, precum şi casa memorială „Liviu Rebreanu”, unde lucrările au început încă de anul precedent, însă au fost stopate din lipsa fondurilor.

Singura închisă în acest moment este „Casa Săsească” din Livezile, care urmează să fie redeschisă pentru public într-o lună, susţine directorul Complexului Muzeal Bistriţa-Năsăud, Alexandru Gavrilaş. Poate fi vizitată însă şura din apropierea casei, asta dacă vizitatorii au răbdare până vine un ghid din Bistriţa care să le facă cunoscută inventivitatea săsească prezentă în fiecare colţişor.

Anul acesta va fi închisă şi casa memorială „Liviu Rebreanu” tot pentru renovare, putând fi însă momentan vizitată. Şi moara familiei Coşbuc, ridicată în 1870 de către bunicul sau străbunicul lui George Coşbuc, închisă acum ceva vreme din cauza luptei în instanţă a urmaşilor pe drepturile de proprietate este deschisă, terenul fiind achiziţionat de către Complexul Muzeal.

Muzeul din Aiud, aflat în pericol de prăbuşire, este modernizat prin proiectul de restaurare a Cetăţii medievale

Muzeele din Alba se prezintă, în general, în condiţii bune ca urmare a preocupării administratorilor de întreţinerea clădirilor. O situaţie mai delicată se înregistrează la Aiud, unde din cauza pericolului de prăbuşire a tavanului s-a decis mutarea colecţiilor şi demararea unui proiect de consolidare.
 
Una dintre clădirile aflate în pericol de prăbuşire este tocmai castelul principelui Gabriel Bethlen din incinta Cetăţii Aiudului, în care funcţionează acum Muzeul de Istorie, una dintre cele mai vechi instituţii de profil din ţară.

Într-un catalog din 1796,  apare cu titlul de „Raritatum et Rerum Naturalium Museum“, ceea ce înseamnă un muzeu al rarităţilor şi lucrurilor naturale. De câteva luni, aici a început un proces de restaurare şi de consolidare care cuprinde şi alte zone ale Cetăţii. Până acum, s-au făcut intervenţii la tencuiala de pe faţada fostului Palat Princiar, de la parterul şi etajul întâi al clădirii şi a fost înlocuită şarpanta. Conform proiectului, va fi curăţată întreaga tencuială interioară a Castelului Bethlen. Până la finalizarea lucrărilor, expoziţia de bază a muzeului a fost închisă.

Povestea muzeului „Gheorghe Tattarescu”: galbeni, picturi şi biserici ascunse în clădirea din centrul Capitalei care nu-şi găseşte finanţator
„În această casă a trăit şi a creat pictorul Gheorghe M. Tatărescu timp de patruzeci de ani” este mesajul afişat pe o tăbliţă, la intrarea în muzeul care astăzi nu poate fi vizitat de doritori. Casa memorială este o clădire veche din centrul Bucureştiului care adăposteşte viaţa unui pictor extrem de talentat, dar care aşteaptă finanţare pentru a fi redeschisă.
În interiorul Muzeului "Gheorghe Tattarescu" din Capitală sunt adăpostite peste 1.200 de lucrări, fiind vorba despre opere de pictură, grafică şi artă decorativă, precum piese de mobilier şi obiecte care au aparţinut artistului şi familiei acestuia. Clădirea în care astăzi se odihneşte o bună parte din munca marelui pictor este declarată monument istoric.

Pe lângă faptul că în interiorul clădirii este o adevărată comoară culturală, casa în care a trăit şi a creat Tattarescu este o parte din patrimoniul Bucureştiului. Construită în stilul hanurilor care existau în capitala secolului trecut, clădirea-monument în care trăia pictorul reînvie arhitectura caselor din centrul vechi al Capitalei.

Alături de operele de artă din interiorul casei, un număr însemnat de medalii şi diplome, decoraţii pe care le-a primit de-a lungul vieţii, se găsesc în muzeu. Întreaga operă, creaţia sa, şi locuinţa în care a trăit pictorul au fost donate Muzeului Bucureşti de cele două nepoate ale lui Gheorghe Tattarescu, Georgeta Wertheimer şi Michaela Eumetheriade, fiicele Luciei, copila pictorului.

Pe lângă cele şase camere care aşteaptă să fie renovate şi să primească vizitatori, în muzeu mai sunt şi alte încăperi, dar care nu vor fi puse la dispoziţia vizitatorilor.

Muzeul Municipal din Huşi, muzeul de promovare turistică uitat de autorităţi
Înfiinţat la ideea unor foşti intelectuali de notorietate ai „oraşului dintre vii“, clădirea Muzeului Municipal din Huşi a fost dată uitării de autorităţi.


 
Situat pe strada „General Teleman“, fosta casă „Adam Mitache“ , clădirea care adăposteşte instituţia culturală, a suferit, de-a lungul timpului, numeroase  degradări, din cauza intemperiilor vremi şi nu numai.
Muzeul a început să se transforme în ruină încă din anul 1990, atunci când a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 6,7 grade pe scara Richter, după care zidurile sale au început să fie infestate de ciuperca cunoscută şi sub denumirea de „cancerul clădirilor“.

Ca şi cum nu era de ajuns, instituţia culturală a fost jefuită în anul 2001, pentru ca doi ani mai târziu să ţină capul de afiş al ziarelor despre moartea suspectă directoarei de la acea vreme, Violeta Veturia Bazaciuc.
Acum, pereţii clădirii arată ca după război, sprijiniţi fiind pe un soi de schele contruite din lemn, acoperişul este găurit de intemperii, iar majoritatea geamurilor, mai ales cele din spate, sunt sparte. Practic, muzeul a fost închis vizitatorilor încă din anul 1993, atunci când a început, cu adevărat, degradarea sa.
 
Seminarul la care a învăţat Ion Creangă, una dintre cele mai prestigioase şcoli bisericeşti din Moldova, mâncat de timp şi de lipsa banilor pentru reabilitare

Şcoala în care povestitorul s-a pregătit timp de trei ani pentru a deveni preot se află într-o stare avansată de degradare, în curtea Spitalului de Psihiatrie Socola din Iaşi. La polul opus se află locuinţa scriitorului din perioada 1866-1871, atunci când a fost diacon la Biserica Golia sau Bojdeuca din Ţicău unde şi-a petrecut ultimii ani din viaţă.


 
Urmele marelui povestitor Ion Creangă sunt răspândite în tot Iaşiul. Unele au devenit obiective turistice, în timp ce altele nu sunt decât nişte ruine. În paragină se află clădirea din curtea Spitalului de Psihiatrie Socola din Iaşi, acolo unde a funcţionat pe vremuri Seminaria „Veniamin Costachi" şi unde Ion Creangă a studiat pentru a deveni preot, aşa cum şi-a dorit cu tot dinadinsul mama lui.

Scriitorul a învăţat aici în perioada 1855-1858, după ce a fost transferat de la Şcoala catihetică din Fălticeni, unitate care şi-a închis porţile. Valoarea clădirii din curtea spitalului nu este dată numai de faptul că marele scriitor a învăţat în ea, ci şi pentru că a fost cea dintâi şcoală de teologie din Moldova.

În prezent însă, tencuiala a căzut, iar pereţii sunt susţinuţi cu ajutorul unor lemne, geamurile sunt sparte, iar uşile sunt fie acoperite cu scânduri bătute în cuie, fie sunt închise cu lacăte ruginite. Specialiştii spun că dacă clădirea ar fi reabilitată ar deveni o comoară din punct de vedere turistic. Muzeografii susţin chiar că au cerut recondiţionarea localului atât la edili, cât şi la preoţime, fără succes însă.
Muzeele din Constanţa, admirate mai mult de turişti
Toate instituţiile funcţionează în regim de avarie. Acestea au ajuns la un asemenea grad de economie, încât muzeografii aprind luminile în funcţie de încăperea în care au vizitatori, iar când aceştia părăsesc încăperea, lumina este stinsă.


 
Despre soarta culturii, termenul de „Cenuşăreasă“ este deja intens uzitat. Teatrele, muzeele, bibliotecile au devenit simple accesorii pentru autorităţi, care le acceptă de nevoie şi le-au jefuit de rolul de bijuterie a unei comunitate.

 Instituţiile culturale au suferit prigoana autorităţilor locale, care în calitate de administratori, le-au supus unui program draconic de restructurare. Artişti, muzeografi, muzicieni, bibliografi, specialişti au rămas pe drumuri, programul de funcţionare a fost redus, bugetele – tăiate cu o treime.

Toate instituţiile funcţionează în regim de avarie. Acestea au ajuns la un asemenea grad de economie, încât muzeografii aprind luminile în funcţie de încăperea în care au vizitatori, iar când aceştia părăsesc încăperea, lumina este stinsă.

Muzeul de sculptură Ion Jalea din Constanţa a fost în pericol de închidere, deoarece – ca multe instituţii de cultură – nu are veniturile mai mari decât cheltuielile. În februarie 2010, muzeul a intrat „în conservare“, din cauza bugetului mic şi a lipsei de vizitatori din perioada rece. Muzeul a fost redeschis în iunie 2011.
 
La acest articol au colaborat: Ramona Găină, Florina Pop, Florina Barbu, Simona Suciu, Bianca Sara, Dorin Ţimonea, Cristina Răduţă, Ionuţ Balaban, Cezar Pădurariu, Sînziana Ionescu.
 
http://adevarul.ro/cultura/patrimoniu/muzee-1_516fb5db053c7dd83f1ec0f0/index.html
================================================
====================================



 
=======================
======================================

PHOTHO INEDIT


vedeti baaa ce de cocoratii v-am dat?
 
===========================
=================================
===========================================

Congresul PSD, 19-20 Aprilie 2013. Bucuresti. Se reuneşte, vineri şi sâmbătă, la Sala Palatului

$
0
0

Congresul PSD se reuneşte, vineri şi sâmbătă, la Sala Palatului, pentru a decide, prin vot, asupra noii structuri de conducere a partidului, singurul candidat la şefia formaţiunii fiind actualul preşedinte, Victor Ponta,în timp ce Liviu Dragnea candidează la funcţia de preşedinte executiv.
 
 
 
Ponta: Sunt norocos că Iliescu nu mai are 60 de ani. Nu aş fi avut nicio şansă la Congres
Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, la sfârşitul primei zile alocate acestui eveniment, că este norocos că Ion Iliescu nu mai are 60 de ani, pentru că, în caz contrar, nu ar fi avut nicio şansă la votul de sâmbătă, la şefia partidului.
"Vreau să spun încă o dată ce norocos sunt că domnul preşedinte Iliescu nu mai are 60 de ani, că nu aş fi avut nicio şansă mâine", a spus Ponta, după discursul lui Iliescu.
 
El a făcut referire la Congresul PSD din 2005 şi, apreciind că istoria a făcut dreptate, i-a mulţumit lui Iliescu pentru curajul de a merge alături de PSD şi după acel eveniment.
 
"Istoria uneori face dreptate. Cred că toţi vă amintiţi de faptul că în urmă cu opt ani, tot aici, am avut un alt Congres şi poate mulţi am crezut atunci că domnul Iliescu nu va avea puterea să meargă mai departe alături de noi. Vreau să-i  mulţumesc pentru acest curaj extraordinar. E o lecţie pentru mine", a spus Ponta.
Victor Ponta a amintit că la Congresul din 2005 şi el a pierdut funcţia pentru care candidase, cea de secretar general, şi a avut puterea de a merge mai departe.
"Toţi vă amintiţi acest moment, foarte puţini vă amintiţi că la acel Congres am pierdut şi eu funcţia de secretar general. Însă, dacă domnul Iliescu a putut să meargă mai departe cu atât mai mult am putut să o fac eu", a conchis Ponta.
 
UPDATE. Vanghelie: Mi-a luat 20 ani să înţeleg: n-ai dreptate când ai dreptate, ai dreptate când ai greutate
"Poate aţi văzut colaborarea mea cu domnul preşedinte Ponta. Acuma suntem într-o reevaluare. Dânsul mă reevaluează pe mine şi eu trebuie să-l reevaluez pe dânsul. La reevaluarea mea, la momentul de azi, pot să spun: «Victor, eşti corect». (...) Dreptatea este relativă întotdeauna, dar cred că sunt momente când am şi eu dreptate. Dar cred că Victor este corect", a spus Vanghelie.
El a arătat că i-au trebuit 20 de ani de experienţă în PSD ca să-i ceară scuze preşedintelui de onoare al formaţiunii, Ion Iliescu, şi să-i spună: "Domnule preşedinte, aţi avut dreptate şi când n-aveaţi dreptate".
"Mi-au trebuit 20 de ani să înţeleg un lucru: nu ai dreptate când ai dreptate, ai dreptate când ai greutate. Trebuie să învăţăm cu toţii, aşa e viaţa, din păcate, în politică", a adăugat Vanghelie.
El a mai arătat că i-au trebuit tot 20 de ani ca să înţeleagă şi să spună că îi pare rău că s-a certat cu Adrian Năstase.
 
"Eu cred că şi eu am greşit foarte mult. Din zi în zi, cu cât capăt mai multă experienţă, îmi dau seama de valoarea lui Adrian Năstase. Cu toţii trebuie să spunem că Adrian Năstase a fost condamnat pe nedrept. Nu trebuie să ne fie ruşine să luăm apărarea unui coleg al nostru", a adăugat Vanghelie.
El a adăugat că şi-a respectat întotdeauna cuvântul dat, şi faţă de Mircea Geoană, şi faţă de Victor Ponta.
 
"Am fost cu Mircea Geoană, l-am spijinit pe Mircea Geoană, îl respect pe Mircea Geaonă. Este un om valoros, trebuie să facă parte din această echipă. Toţi trebuie să ne comportăm cu demnitate, nu să ne păcălim între noi. Da, am fost cu Mircea Geaonă şi am spus la Congres că nu votez cu Victor Ponta. Dar când îi voi spune lui Victor Ponta că fac un lucru, aşa am să-l fac. Asta trebuie să fie de apreciat", a mai spus Vanghelie, arătând că a avut momente când nu s-a mai regăsit în PSD.
 
UPDATE. Geoană: Congresul PSD de acum ar putea fi numit "pacea de la Bucureşti"
"Poate că niciodată, în trecutul recent, partidul nostru nu a avut un moment mai bun decât acum", a spus Geoană, care, ulterior, i-a felicitat de membrii PSD şi conducerea partidului pentru rezultatele excepţionale de la alegerile locale şi parlamentare
 
Menţionând că "natura urăşte vidul", Geoană a arătat că, oricât de mulţumiţi ar fi de situaţia în care sunt astăzi, social-democraţii nu pot să nu fie conştienţi de imensul risc pe care PSD îl are, ca partid atât de mare şi ca ax central al guvernării, într-un moment foarte complicat al ţării.
"Oricât de mare ar fi scorul nostru, oricât de mare ar fi majoritatea noastră şi oricât de solidă ar trebui să rămână alianţa noastră cu partenerii noştri de guvernare, nu putem să nu fim conştienţi că avem în ţară un nivel inacceptabil de sărăcie", a atenţionat fostul lider al PSD.
 
"Pentru că suntem la congresul unui partid de stânga, trebuie să avem curajul să spunem că trebuie să venim cu o soluţie de stânga, că acest capitalism pe burta goală, care produce inechitate şi polarizare socială chiar şi atunci când creşte economia, trebuie să fie înlocuit de un alt model de capitalism", a continuat acesta.
Mircea Geoană a subliniat că România nu este o ţară care trebuie să fie lanterna roşie a Europei.
"Suntem într-o situaţie ruşinoasă, suntem o ţară mare, suntem o ţară puternică, suntem o ţară care ştim să facem treabă şi mandatul nostru, ca partid aflat la guvernare, este să readucem demnitatea României şi forţa României şi respectul pe care România şi românii trebuie să le aibă în faţa Europei şi a lumii", a adăugat el.
El a felicitat-o pe preşedinta Organizaţiei de femei a PES, Zita Gurmai, comentând, în glumă: "Unguroaicele, tot unguroaice!".
 
UPDATE. Zgonea: Pe cetăţeni nu-i interesează cine e şef la DNA. Să nu lăsăm scandalurile să ne distragă
"Prioritatea noastră este guvernarea, păstrarea locurilor de muncă, venituri decente. Pe cetăţeni nu-i interesează pe cine punem şef la DNA, ministru al Justiţiei. Toate aceste scandaluri nu interesează pe nimeni, pe ei îi interesează dacă au bani pentru întreţinere, şcoli bune pentru copiii lor, spitale curate. Nu trebuie să lăsăm scandalurile să ne distragă de la ce avem de făcut", a afirmat Zgonea.
 
 
UPDATE - Dragnea, către Năstase, la congresul PSD: "Adrian, bine ai revenit acasă!"
"Singurul care a trebuit să plătească pentru noi toţi e Adrian Năstase. Adrian, ai lăsat un gol uriaş cât timp ai fost plecat! Sper să ai puterea să-l umpli la loc! Adrian, bine ai revenit acasă!", a spus Liviu Dragnea.
 
UPDATE - Congresul PSD a modificat Statutul, instituind funcţia de preşedinte executiv
Congresul PSD a adoptat, vineri, cu unanimitate, prin vot deschis, o serie de modificări la Statutul partidului, cea mai importantă fiind instituirea funcţiei de preşedinte executiv al formaţiunii, în condiţiile în care Liviu Dragnea este singurul candidat la această funcţie.
Funcţia de preşedinte executiv a fost introdusă nu doar la nivel naţional, şi la nivelul organizaţiilor muncipale, judeţene, de sector, a municipiului Bucureşti. De asemenea, s-a decis ca funcţiile de prim-vice alese în conferinţele organizaţiilor judeţene sau municipale să se transforme în funcţii de preşedinte executiv.
 
Totodată, prin modificările aduse la Statut a fost majorat numărul de vicepreşedinţi ai partidului la nivel central, existând 8 funcţii de vice la nivel naţional, 8 funcţii de vice la nivel regional, 5 funcţii de vice alocate femeilor şi alte 3 funcţii de vice, asimilate, pentru liderii de grup de la PE, Senat şi Camera Deputaţilor.
Pe de altă parte, în noul Statut se redefineşte Secretariatul general ca structură tehnică (în sensul că funcţia nu mai este, ca până acum, una aleasă, n.r.) cu un secretar general şi alte două funcţii de secretar general adjunct alese de către Comitetul Executiv Naţional.
În afară de adoptarea modificărilor la Statut, Congresul a mai aprobat, cu unanimitate de voturi, o hătărâre prin care se amână până în anul 2016 intrarea în vigoare a unui articol al Statutului care prevede ca preşedintele PSD să fie ales sau revocat de toţi membrii de partid, în alegeri interne.
 
 
UPDATE. Mesajul lui Diaconescu pentru PSD: Numai PPDD vă scapă de PNL şi PC; Ponta: Nu redeschid OTV
Preşedintele PPDD, Simona Man, le-a transmis, vineri, social-democraţilor "cuvântul lui Dan Diaconescu": "Numai PPDD vă scapă de PNL şi PC!", Victor Ponta replicând: "Cum aţi spus doamnă? Că nu ne gândisem la acest lucru, dar dacă insistaţi... Nu am închis eu OTV, dar nici nu o să-l redeschid".
 
Simona Man a spus, în discursul ţinut la Congesul PSD, că PPDD "este unicul şi adevăratul partid de opoziţie" şi că este sigură de faptul că Victor Ponta nu a închis OTV, dar acesta va fi convins de femeile social-democrate să redeschidă postul de televiziune.
"În calitate de preşedintă a unicului şi adevăratului partid de opoziţie, salut congresul celui mai important partid de la guvernare", a spus ea.
 
Simona Man a arătat că în ultima perioadă premierul Ponta a apreciat activitatea parlamentară a PPDD şi a preluat unele dintre iniţiativele acestui partid.
"Sunt sigură că domnul Ponta nu a închis OTV, dar va fi convins de femeile pesediste să-l redeschidă, pentru că acesta este cel mai important vehicul de luptă împotriva PDL şi a lui Traian Băsescu", a adăugat Simona Man.
 
Ea a arătat că este singura femeie preşedinte de partid şi ar fi fost bucuroasă dacă una dintre doamnele democrat-liberale s-ar fi înscris pentru cursa la şefia PSD, dar, nearalizându-se acest lucru, îi doreşte lui Ponta succes.
 
În finalul discursului său, Simona Man a precizat că le transmite tuturor reprezentanţilor PSD "cuvântul lui Dan Diaconescu", respectiv: "Numai PPDD vă scapă de PNL şi PC!".
Premierul Victor Ponta a replicat ironic: "Cum aţi spus doamnă? Că nu ne gândisem la acest lucru, dar dacă insistaţi... Nu am închis eu OTV, dar nici nu o să-l redeschid".
El a mai spus că intenţionează ca prim-ministru să asculte opiniile celor care nu se află în coaliţia de guvernare şi a arătat că, "după mulţi ani de guvernare autistă, arogantă", trebuie să existe o altă guvernare.
 
De asemenea, Victor Ponta a salutat prezenţa la Congresul PSD a preşedinţilor PPDD şi UDMR.
"Există PPDD şi UDMR în opoziţie. Altă opoziţie nu există", a mai spus Victor Ponta.
 
 
UPDATE. Antonescu: Nu-l reevaluăm pe Băsescu; Ponta:Din 2014 trebuie să coabitez cu Crin, ar putea fi dificil
"Reevaluarea pare pentru unii cel mai recent joc de societate din politica românească (...) Există lucruri care nu sunt de reevaluat. Pentru noi. Nu-l reevaluăm pe Traian Băsescu, nu reevaluăm regimul băsescu", a spus Antonescu în discursul rostit la Congresul PSD.
 
După ce liderul PNL şi-a încheiat discursul, preşedintele PSD, Victor Ponta, a spus că împărtăşeşte toate ideile de unitate exprimate de Crin Antonescu, dar că este puţin "îngândurat".
"Împărtăşesc toate aceste idei de unitate şi dorinţa de a duce la capăt proiectul nostru. Eram îngândurat, mă gândeam că de la anul coabitez cu Crin şi s-ar putea uneori să fie chiar mai dificil. Dar sigur va fi mai bine pentru România", a spus Ponta, după discursul preşedintelui PNL, Crin Antonescu.
 
UPDATE Ponta: Congresul PSD, moment de bilanţ pentru ultimii trei ani ai partidului
"Este un moment de bilanţ pentru ultimii trei ani, care s-au scurs de la Congresul din 2010. În acelaşi timp, un moment în care trebuie să vă prezentăm dumneavoastră, militanţii, trebuie să prezentăm partenerilor noştri politici, sociali, europeni şi internaţionali proiectul pe care PSD îl are pentru viitorul României, acel proiect care să facă din România o ţară mai bună şi din locuitorii României oameni mai prosperi şi, până la urmă, mai fericiţi de a trăi într-o ţară mai dreaptă", a spus Victor Ponta.
 
UPDATE Antonescu: Dragii mei, vă mulţumesc. Când vom fi adversari, să nu uităm ce-am făcut împreună
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, le-a mulţumit, vineri, social-democraţilor pentru ceea ce au construit împreună, arătând că în viitor cele două formaţiuni se vor confrunta, dar că atunci când vor fi adversari nu ar trebui să uite ceea ce au făcut împreună.
 
"Dragii mei, mulţumesc. Mulţumesc în numele PNL pentru tot ceea ce am construit împreună, pentru bătăliile extraordinare pe care le-am dat împreună, pentru tot ceea ce vom face, sunt sigur, de-acum încolo împreună", a spus Antonescu, vineri, în discursul ţinut la Congresul PSD.
 
El a arătat însă că vor trece anii, iar PSD şi PNL vor încheia ceea ce au de făcut împreună şi se vor afla faţă-n faţă în bătălia electorală.
"Ar fi frumos să nu uităm ceea ce am făcut împreună şi atunci când vom fi adversari că ne-am avut de multe ori ca fraţii. Aceste lucruri nu trebuie să le uităm niciodată",
a adăugat Antonescu.
 
 
UPDATE. Năstase, aplaudat îndelung de cei prezenţi în sală la Congresul PSDD
Fostul preşedinte al PSD Adrian Năstase a fost aplaudat îndelung, vineri, la începutul Congresului PSD, de către participanţii la eveniment, mulţi dintre cei prezenţi ridicându-se în picioare.
Năstase a sosit la Sala Palatului împreună cu fiul său, Andrei, el fiind asaltat de reporteri la intrare.
Fostul premier a intrat în sală şi s-a aşezat în primul rând, unde sunt locurile rezervate foştilor preşedinţi ai PSD, alături de Ion Iliescu, Mircea Geoană, Oliviu Gherman.
 
Preşedintele PSD, Victor Ponta, a salutat, de la tribuna oficială, prezenţa foştilor preşedinţi ai PSD şi i-a prezentat sălii rând pe rând.
 
Ion Iliescu a fost aplaudat, de asemenea, îndelung de către cei prezenţi. Cu aplauze au fost primiţi şi Mircea Geoană şi Oliviu Gherman.
 
 
Însă cele mai multe aplauze le-a primit Adrian Năstase, care a fost vizibil emoţionat.
 
UPDATE Năstase: Am venit la Congresul PSD să văd noile raporturi de forţă din partid
"Am venit pentru că aştept cu interes mesajul politic care se va da aici. Recunosc că vreau să văd şi o fotografie a noilor raporturi de forţă din partid, pentru că alegerile întotdeuna ne arată cum se aşază plăcile tectonice în partid. Am venit din prietenie şi cu dorinţa de a vedea prieteni, colegi", a spus Năstase.
 
El a arătat că are emoţii pentru revederea cu foştii colegi de partid, de care a spus că i-a fost dor.
"Am foarte mulţi prieteni în continuare. Sunt unii care mă consideră trist, sunt unii care mă consideră prea agresiv, sunt alţii care consideră că m-am schimbat, alţii că nu. Evident că m-am scimbat, după o încercare care a fost foarte dură", a spus Năstase.
El a menţionat că nu va avea un discurs în faţa Congresului PSD.
"Nu am un discurs, am venit ca invitat. Am venit cu bucuria de a-i reîntâlni", a spus Năstase.
 
UPDATE. Antonescu spune că a venit cu gânduri bune
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, la sosirea la Congresul PSD, că a venit cu "gânduri bune" la reuniunea social-democraţilor.
 
"Au fost probabil, vor mai fi, nu doar în speech-ul meu de aici, care e un cuvânt de salut. În general, trebuie să punem lucrurile esenţiale înaintea incidentelor şi accidentelor şi vom şti s-o facem", a precizat Crin Antonescu la sosirea sa la Sala Palatului, unde urmează să se desfăşoare Congresul PSD.
 
Congresul este programat pentru două zile - vineri şi sâmbătă. Votul privind conducerea partidului va fi dat în cursul zilei de sâmbătă.
 
Vineri după-amiază, înainte de începecrea Congresului, are loc şedinţa Consiliului Naţional.
Pentru funcţia de preşedinte al PSD a fost validată o singură candidatură, cea a actualului preşedinte al partidului, Victor Ponta. Andrei Alexandru îşi depusese candidatura la şefia partidului, dar aceasta nu apare ca validată în lista de candidaţi remisă, vineri, oficial de către PSD.
 
Pentru funcţia de preşedinte executiv a fost, de asemenea, depusă şi validată tot o singură candidatură, ce a actualului secretar general, Liviu Dragnea.
 
Pentru cele opt funcţii de vicepreşedinte alese la nivel naţional au fost depuse şi validate 13 candidaturi. Cei 13 candidaţi sunt: Niculae Bănicioiu, Eugen Bejenariu, Gheorghe Bunea Stancu, Ion Călinoiu, Ion Câlea, Titus Corlăţean, Adrian Duicu, Dan Nica, Constantin Niţă, Ion Prioteasa, Cristian Rizea, Dan Şova, Marian Vanghelie.
 
Pentru cele opt funcţii de vicepreşedinte alese pe regiuni de dezvoltareşi-au depus candidatura: Gheorghe Nichita - Regiunea Nord-Est, Constantin Boşcodeală, Nicuşor Constantinescu şi Marian Oprişan - Sud-Est, Silvian Ciupercă, Mircea Cosma, Adrian Ţuţuianu - Sud; Paul Stănescu - Sud-Vest; Titu Bojin, Ion Mocioalcă - Vest; Ioan Rus - Nord-Vest, Mircea Duşa - Centru, Robert Negoiţă -Bucureşti-Ilfov.
 
Pentru cele cinci funcţii de vicepreşedinte alese din rândul Organizaţiei de femei au fost depuse şi validate cinci candidaturi, respectiv: Ecaterina Andronescu, Corina Creţu, Gabriela Firea, Rovana Plumb şi Olguţa Vasilescu.
 
Candidaţii care şi-au depus candidaturile au fost validaţi de Comisia de Propuneri, care a analizat şi a verificat respectarea condiţiilor statutare. Astfel, candidatura la funcţia de preşedinte al PSD, a cărei depunere a fost anunţată de Andrei Alexandru, nu se regăseşte în lista de candidaturi validate.
În premieră, votul la acest Congres va fi unul electronic. Delegaţii vor vota în baza unei cartele unice, nenominale, folosind aparate touchscreen, aflate în fiecare din cele 60 de cabine de vot.
 
La eveniment vor participa şi vor susţine alocuţiuni preşedintele Internaţionalei Socialiste, George Papandreou, preşedintele organizaţiei de femei a PES, Zita Gurmai, preşedintele PES, Sergei Stanishev, Sorin Oprescu, Ion Iliescu.
 
De asemenea, este aşteptată participarea lui Adrian Năstase, alături de ceilalţi preşedinţi ai PSD.
 
Tot la Congresul PSD va participa şi liderul PNL Crin Antonescu, împreună cu liderul PC Daniel Constantin.
 
 
==================================================
==================================
===================
 
Urmareste comentariile!
Blog unde te aflii este tot ce te intereseaza.
Bonus, doze duble de buna dispozitie!
 
ATENTIE!
Blogul acesta, creeaza dependenta!
Nu este pentru minori si nici pentru mironosite!
Sa nu zici, ca nu ti-am zis!
Admin

Golgota Pensiilor militare, reloaded! Ardeleanul Mircea Duşa, dupa 4 luni de incercari, clarifica lucrurile! Hmmm... ce sa-i faci. Asa sunt ardelenii... Mai cumpatati... la vorba!

$
0
0

Mircea Duşa:Avem bani în buget să MAJORĂM pensiile militarilor în 2013.Ministrul Apărării, Mircea Dusă, a declarat sâmbătă, la România TV,că ministerul condus de el şi Ministerul de Interne
au în buget fonduri pentru a majora pensiile militarilor care au fost nedreptăţiţi.
 

 
"De acum 2 luni am afirmat că legea adoptată pe timpul guvernului Boc a bulversat sistemul de pensii militare, şi a adus mari nedreptăţi, deşi prin hotărâre de Guvern s-a încercat ca pensiile militare să nu scadă.
 
 Eu vorbesc de două lucruri: de o lege care să ofere un fundament solid pensiilor militare şi care este în avizare la ministere şi voi trimite legea în Parlament, după ce va fi aprobată în Guvern, ca de la 1 ianuarie 2014 să existe un fundament juridic durabil pentru a elimina această dezbatere continuă din ultimii 2 ani de zile", a declarat ministrul Apărării, Mircea Duşa, la România TV.
 
 
Mircea Duşa a mai vorbit şi despre ce-a de-a doua iniţiativă, o lege pentru "repararea nedreptăţilor" faţă de pensionarii militari.
 
 
"Este vorba de o lege în Parlament pentru cei 10% dintre pensionarii militari care au pierdut la pensii şi care repară această nedreptate a guvernului Boc şi care e la Senat, prima camera sesizată. Vom găsi mai ales la Apărare şi la cei de la Interne resurse financiare în bugetul anului 2013 ca această nedreptate să fie reparată şi diferenţele la pensii în plus pentru cei 10% vor fi plătite încă din momentul în care legea va intra în vigoare",
a mai declarat Mircea Duşa.
 
===================================================
===================================
=========================
 
REMEMBER:
Click here:
 
===============================================
======================================
=======================

Sfântul Gheorghe. 23 Aprilie. Pomenirea sfântului şi măritului marelui mucenic Gheorghe, purtătorul de biruinţă.

$
0
0
 
Biserica Ortodoxă propune în sinaxarul zilei pe Sfântul Gheorghe.
Este o sărbătoare îndrăgită de români poate şi datorită multor bărbaţi ce-i poartă numele.
Istoric vorbind, cel care avea să devină mai târziu Sfântul Gheorhe a fost un capadocian ce a făcut parte din armata lui Diocleţian.
 
 
Când împăratul a început să prigonească pe creştini,
Gheorghe şi-a declarat public convingerile.
El era un creştin ardent şi gata pentru orice sacrificiu. Deşi istoriografia este extrem de săracă în ce-l priveşte, circulă o grămadă de minuni şi evenimente supraomeneşti pee care le-ar fi trăit. Un preot din secolul V a spus: Numele Sfântului Gheorghe este onorat de credincioşii de pretutindeni, dar adevăratele sale fapte sunt ştiute numai de Dumnezeu.
 
O popularitate imensa a capatat Sf. Gheorghe in Anglia dupa traducerea "Faptelor" sale in anglo-saxona in secolul VIII, devenind totodata protectorul armatei.
 Martirajul lui este extrem de discutat, adesea în culori vii şi mitologice. Stoicismul de care a dat dovadă în faţa torturii a atras atenţia contemporanilor. Se spune că până şi Alexandra, soţia lui Diocleţian, s-a încreştinat după ce i-a văzut exemplul.
 

Măritul acesta şi minunatul şi vestitul mare mucenic Gheorghe, a trăit în vremea împăratului Diocleţian, trăgându-se din Capadochia, de neam strălucit şi luminat, din ceata ostaşilor ce se chemau tribuni; iar când a fost să pătimească era la cinstea dregătoriei de comis.
 
 
Având împăratul gând să pornească război asupra creştinilor, a dat poruncă să se învrednicească de cinstiri împărăteşti şi de daruri cei ce se vor lepăda şi vor părăsi pe Hristos. Iar cei cer nu se vor supune poruncii, să aibă pedeapsă moartea. Atunci sfântul acesta fiind de faţă, a declarat că este creştin, mustrând deşertăciunea şi neputinţa idolilor, luând în râs pe cei ce credeau în ei. Neplecându-se nici cu amăgiri, nici cu făgăduinţele tiranului, care făcea multe ca acestea, nici de îngroziri, ci se vedea nebăgător de seamă de toate, pentru aceea întâi l-au lovit în pântece cu o suliţă.
 

Şi când i s-a înfipt suliţa în trup, a curs sânge mult; iar vârful suliţei s-a întors înapoi şi a rămas sfântul nevătămat. Apoi legându-l de o roată ţintuită cu fiare ascuţite, care a fost pornită din sus spre o vale, şi rupându-se trupul în mai multe bucăţi, cu ajutorul dumnezeiescului înger a rămas el sănătos. Şi înfăţişându-se sfântul înaintea împăratului şi a lui Magnenţiu, care şedeau alături de el şi aduceau jertfă la idoli pentru sănătatea lor, sfântul a atras pe mulţi spre credinţa în Hristos, cărora din porunca împăratului li s-au tăiat capetele afară din cetate.
 
 
Şi venind la Hristos şi Alexandra împărăteasa, a mărturisit pe Hristos Dumnezeuînaintea tiranului. Au crezut şi alţii mulţi în Hristos, văzând că sfântul a ieşit sănătos dintr-o varniţă în care fusese aruncat. După aceasta i-au încălţat picioarele cu încălţăminte de fier ce avea cuie şi l-au silit să alerge. Ci iarăşi au pus de l-au bătut, fără de nici o milă, cu vine de bou uscate. Iar Magnenţiu cerând semn ca să învieze pe un mort din cei ce erau îngropaţi, din mormintele ce erau acolo, care erau de multă vreme morţi, şi făcând sfântul rugăciune deasupra mormântului, a înviat mortul şi s-a închinat sfântului, şi a slăvit Dumnezeirea lui Hristos.
 
 
Şi întrebând împăratul pe mort cine este, şi când a murit, a răspuns acesta că este din cei ce au trăit mai înainte de venirea lui Hristos, adică mai înainte de trei sute de ani şi mai mult şi cum că a ars în foc atâţia ani din pricina rătăcirii idoleşti. Pentru care minune crezând mulţi, şi înmulţindu-se spre credinţă, slăveau cu un glas pe Dumnezeu, între care era şi Glicherie, căruia îi murise boul, şi l-a sculat sfântul. Din care minune adeverind şi el credinţa în Hristos, a luat cununa muceniciei, făcându-l păgânii multe bucăţi cu săbiile.
 
Deci venind mulţi la Hristos, pentru ceea ce vedeau, şi încă pentru că sfântul mucenic Gheorghe intrând în capiştea idolilor, a poruncit unui chip idolesc cioplit, ca să spună dacă este el Dumnezeu, şi de i se cuvine să i se închine lui oamenii. Iar demonul cel ce era într-însul plângând a răspuns că unul este Dumnezeu adevărat: Hristos şi dintr-aceasta s-au tulburat idolii toţi şi au căzut şi s-au sfărâmat.
 

 Ceea ce neputând răbda cei ce credeau în idoli au prins pe sfântulşi l-au dus la împăratul, şi-au cerut degrab răspuns de moarte asupra lui; iar împăratul a poruncit ca să taie pe sfântulşi pe Alexandra împărăteasa cu sabia. Sfântului Gheorghei s-a tăiatcapul, iar sfânta Alexandra făcând rugăciune în temniţă, şi-a dat sufletul lui Dumnezeu.
 

Însă trebuie să istorisim oarecare parte din cele multe minuni ale sfântului.
 
 
În părţile Siriei se află o cetate numită Ramel, în care era o biserică zidită în numele marelui mucenic Gheorghe. Neaflându-se acolo mină de piatră, ca să se taie stâlpi, se aduceau stâlpii bisericii din loc depărtat, şi se făcea multă nevoinţă cu aflatul lor, şi cu adusul. Atunci oarecare femeie cu frica lui Dumnezeu având adevărată şi întărită credinţă la sfântul mare mucenic Gheorghe, a cumpărat şi ea un stâlp asemenea cu cei ce erau făcuţi şi înfrumuseţaţi, şi pogorându-l la mare, se ruga celui ce era purtător de grijă să ducă stâlpii, să ia şi să ducă şi pe acela pe care îl cumpărase ea. Iar el nu vrea, ci punând numai pe al lui, purcese să se ducă. Atunci femeia de supărare căzând la pământ plângea şi se ruga sfântului să-i ajute să poată duce stâlpul.
 
Aflându-se ea într-un astfel de chip, văzu în vis unde i se arătă sfântul în chip de voievod, şi-i zise: "De ce eşti tristă, femeie?" Iar ea îi spuse pricina întristării, şi sfântul descălecând de pe cal zise către femeie: "Unde-ţi este voia să fie pus stâlpul?" Şi ea răspunse. "De-a dreapta parte a bisericii." Şi sfântul îndată însemnă marmura cu degetul, scriind aceasta: Să se pună în dreapta, al doilea, stâlpul văduvei (după cel dintâi), şi ridicând sfântul de capătul stâlpului ce era despre mare, zise femeii: "Ajută şi tu" şi ridicându-l amândoi, l-au dat în mare, şi cu îndreptarea sfântului sosi stâlpul mai înainte de ceilalţi, şi dimineaţa se află la liman. Ceea ce văzând Vasilicos, căci aşa se numea purtătorul de grijă pentru ducerea stâlpilor, s-a minunat şi mai vârtos dacă a văzut şi scrisul, care rânduia şi locul, unde trebuia să fie pus.
 
 
Şi mulţumind lui Dumnezeu, cerea şi de la sfântul iertare pentru greşeala neascultării, şi, luând şi el prin vedenie iertare de la sfântul, puse stâlpul văduvei în rând cu ceilalţi, în locul care poruncea scrisul cel însemnat de sfântul. Care stâlp stă şi până în ziua de astăzi întru neştearsă pomenirea femeii, şi întru mărirea sfântului pentru preamărita minune.

Iată altă minune făcută la Mitileneşi care înfricoşează tot gândul şi tot auzul. Căci în acest loc este o biserică a marelui mucenic Gheorghe, foarte slăvită şi vestită. Şi este obicei de a se strânge la ziua sfântului mulţime multă de popor în toţi anii, să facă la acea biserică prăznuire. Aceasta aflând agarenii ce erau în Creta au lovit fără veste la vremea privegherii pe câţi au aflat în biserică, şi i-au luat legaţi,împreună cu câţi au putut prinde din cei de afară, că cei mai mulţi scăpaseră.
 
Pe cei ce i-au prins, i-au dus în Creta, între care era şi un tinerel, pe care l-a dăruit saracinul care-l prinsese lui Amira, celui ce era mai mare peste agareni. Şi trecând câtăva vreme până s-a împlinit anul, şi au ajuns iar la prăznuirea preamăritului mucenic, tânărul a slujit lui Amira; iar părinţii lui nelăsându-şi obiceiul lor şi nici nu au fost nemulţumitori pentru pierderea copilului, ci punându-ţi nădejdea la Dumnezeu şi mulţumind sfântului, şi făcând praznic după obicei, au ieşit ca să cheme la masă pe cei ce erau chemaţi; iar maica copilului întorcându-se la biserică, a căzut la pământ plângând şi rugând pe sfântul, ca să izbăvească pe fiul ei din robie, în ce chip va şti, cu atotputernicul şi dumnezeiescul dar al Sfântului Duh, ce locuia într-însul.
 
Iar cel grabnic la ajutor nu a trecut cu vederea lacrimile femeii. Şi, după ce şi-a sfârşit femeia rugăciunea, şezând oaspeţii la masă, a pomenit bărbatul femeii la masă întâi ajutorul sfântului, şi stau gata cei ce dregeau vinul. Atunci din voia lui Dumnezeu s-a făcut minune mare şi preamărită şi aproape de necrezut pentru cei ce nu ştiau lucrurile cele slăvite ale lui Dumnezeu. Dar dacă vor cugeta la Avacum, care din răpirea îngerului întru o clipeală de vreme s-a aflat din Ierusalim la Babilon, nu se vor arăta necredincioşi nici de aceasta. Căci în ceasul în care pusese tânărul vin în pahar şi se gătea ca să dea lui Amira din Creta, s-a aflat în Mitiline dând maicii sale vinul. Văzând toţi cei ce erau la masă pe tânăr, s-au minunat. Şi întrebându-l de unde şi cum se află în mijlocul lor, el a zis:
 
"Umplând paharul acesta de vin, ca să-l dau lui Amira în Creta, am fost răpit de un bărbat preamărit, care m-a pus pe calul lui, ţinând cu mâna dreaptă paharul, şi cu stânga ţinându-mă de mijlocul lui, mă aflai precum mă vedeţi în mijlocul vostru." Acestea auzindu-le şi văzându-le, s-au mirat de acea mare minune. Şi sculându-se de la masă, au dat laude şi mulţumire toată noaptea Atotputernicului Dumnezeu, mărind pe sfântul Său mucenic.
 =================================================================
============================================================
 
DEDICATII MUZICALE,
TUTUROR!
 
Gheorghe Rosoga - Gheorghe, Gheorghe
 

=================================
 
NICULINA STOICAN - COLAJ MEHEDINTI - 20 MELODII ... !!!
 

 
================================================
==================================================================
 
Sfantul mare mucenic Gheorghe
este unul dintre cei mai cunoscuti si onorati sfinti ai crestinismului.
El este sarbatorit atat de Biserica Ortodoxa cat si de cea Romano Catolica (fiind totodata patronul Angliei), imaginea sa fiind intotdeauna asociata cu vitejia nemarginita si credinta in biserica crestina pana la sacrificiu suprem.
 
La Multi Ani, Gheorghe!
La Multi Ani, Fiul meu!
V.Burcu

De peste 20 de ani, stupid people bun de plata a peste 50 milioane de euro unor petenti! Judecatorii, responsabili in 60% dintre cauze

$
0
0
 
CEDO a obligat Romania sa plateasca peste un milion de euro in 2012 .
 
Romania a fost obligata in 2012prin decizii ale Curtii Europene a Drepturilor Omului (CEDO)sa le plateasca 1.277.194 de euro unor petenticare au formulat plangeri la instanta de la Strasbourg.
Totusi, din 70 de hotarari pronuntate de CEDO anul trecut numai in sapte s-a constatat o incalcare a dispozitiilor Conventiei sau ale Protocoalelor, Romania fiind pe un trend descendent, a declarat judecatorul Tribunalului Bucuresti Ionut Militaru in cadrul conferintei "Condamnarile suferite de Romania la CEDO in anul 2012. Analize si perspective", care a avut loc miercuri la Academia Romana.

CEDO: Romania trebuie sa dea revolutionarilor despagubiri de 350.000 de euro

De la inceputul functionarii CEDO si pana la 31 decembrie 2012, Romania a fost obligata la plata sumei totale de peste 50 milioane de euro unor petenti care au formulat plangeri la instanta de la Strasbourg.

"S-a creat un mit in ceea ce priveste CEDO, e o amenintare permanenta in orice situatie, dar este vorba de necunoastere: aproximativ 97% din cereri sunt respinse ca inadmisibile ori sunt radiate de pe rol, fara pronuntarea unei hotarari", a subliniat coordonatorul Centrului de Studii de Drept European, prof. univ. dr. Mihai Sandru.

8.700 de plangeri la CEDO, in 2012
Trendul descendent al hotararilor impotriva Romaniei se observa si din pozitia pe care o ocupa tara noastra in ceea ce priveste numarul plangerilor la CEDO, potrivit judecatorului Ionut Militaru. Astfel, din totalul de 128.100 de plangeri depuse la CEDO in anul 2012, Romania ocupa un loc 6, cu 8.700 de plangeri.

"Stam mai bine decat in anii trecuti, se observa un trend descendent in ceea ce priveste plangerile si condamnarile. Nu mai avem hotarari pe articolul privind casele nationalizate", a aratat Ionut Militaru.

La randul sau, agentul guvernamental al Romaniei la CEDO, Catrinel Brumar, care a vorbit despre dificultatile intampinate in cauzele impotriva Romaniei, a spus ca impartaseste aprecierea pozitiva a evolutiei cauzelor impotriva Romaniei pana in 2012.

CEDO: Romania plateste 8.000 de euro pentru ca nu a dat concediu parental

"As sublinia ca demersul autorilor contribuie fundamental la diseminarea jurisprudentei CEDO si la ceea ce ar trebui sa devina normalitatea ca regula, si anume dezbaterile in ceea ce priveste hotararile instantelor romanesti sa aiba loc pe plan national, si nu in fata CEDO", a apreciat ea.

In cadrul conferintei, judecatorul Curtii de Apel Bucuresti Dragos Calin a prezentat statisticile referitoare la autoritatile potential responsabile pentru condamnarile suferite de Romania anul trecut.

Judecatorii, responsabili in 60% dintre cauze
Astfel, pentru anul 2012, puterea judecatoreasca este responsabila in 60% dintre cauzele in care s-au pronuntat hotarari de condamnare impotriva statului roman, puterea legislativa este responsabila in 51,42% din cazuri, puterea executiva - in 43,85%, iar Ministerul Public - in 31,42% dintre cazuri.

"Se observa ca in cele mai multe cazuri responsabilitatile autoritatilor sunt concurente", a evidentiat judecatorul Dragos Calin.

Cu ocazia conferintei a fost lansat volumul "Hotararile CEDO in cauzele impotriva Romaniei - 2012. Analiza, consecinte, autoritati potential responsabile" (vol.VIII), publicat de Editura Universitara in aceasta luna.

CEDO: Romania, obligata sa plateasca daune de 16.000 de euro unui criminal

Lucrarea incununeaza eforturile depuse in ultimii cinci ani de un colectiv de tineri magistrati pasionati in analiza condamnarilor suferite de Romania la Curtea Europeana a Drepturilor Omului, gasirea autoritatilor potential responsabile si observarea masurii in care acestea s-au conformat si au reactionat concret dupa pronuntarea hotararilor.

"Utilitatea practica a culegerii de jurisprudenta de fata rezida in faptul ca sunt tratate toate hotararile de condamnare pronuntate de Curtea Europeana in cauzele impotriva Romaniei, de la 1 ianuarie 2012 si pana la 31 decembrie 2012, inclusiv cele nepublicate in Monitorul Oficial al Romaniei si cele pentru care nu s-a realizat o traducere neoficiala la care cei interesati sa poata avea acces", se arata in prezentarea lucrarii.

Mineriada din iunie 1990: CEDO condamna Romania la plata a 30.000 de euro

Conferinta a fost organizata de Centrul de Studii de Drept European al Institutului de Cercetari Juridice din cadrul Academiei Romane, Asociatia Magistratilor Europeni pentru Drepturile Omului, Asociatia Forumul Judecatorilor din Romania, Asociatia Romana de Drept si Afaceri Europene si Editura Universitara.
http://www.ziare.com/stiri/cedo/cedo-a-obligat-romania-sa-plateasca-peste-un-milion-de-euro-in-2012-1231979
 
 
=====================================================
======================================
========================

O tara plina de retardati. De ani si ani de zile, ne miram de salariile uriase ale unor bugetari. Socant insa, de fiecare data se mira si Prim ministrii, membrii guvernelor!

$
0
0
 
SCANDALOS:
Un director de la statcâștigă 43.000 de euro pe lună.
 
Directorii instituțiilor de stat trăiesc pe picior mare, câștigând lunar mii de euro din salarii. Apogeul este atins de șefii de la Comisia pentru Supravegherea Asigurărilor, care sunt remunerați cu până la 188.000 de lei lunar, ceea ce înseamnă aproximativ 43.000 de euro, scrie antena3.ro
 
La Comisia pentru Valori Mobiliare, salariile ajung la 80.000 de lei pe lună, iar la Supravegherea Fondurilor de Pensii Private conturile şefilor se umflă lunar cu câte
60.000 de lei.
 
În tot acest timp, un medic sau un profesor primesc doar câteva sute de euro pe lună, aproximativ 1.200 de lei.
 
Companii în pierdere, directori în câștig
Guvernul a prezentat public lista salariilor nete la nivel maxim, pentru luna martie, ale directorilor din companiile de stat din sectorul energetic. Directorii companiilor din energie – recunoscute ca adevărate găuri negre pentru economia românească –  sunt plătiți lunar cu sume între 4.693 lei şi 18.000 lei.
 
Pe listă sunt prezentaţi mai mulţi directori din companiile Oil Terminal, Conpet, Romgaz, complexul energetic Hunedoara, complexul energetic Oltenia, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Transelectrica şi Electrica, inclusiv filiale.
 
Documentul avansat de Guvern relevă că un director general primeşte un salariu net cuprins între 4.693 lei (la Conpet) şi 18.000 lei (Electrica Distribuţie Muntenia Nord), în timp ce alţi directori sunt remuneraţi lunar cu sume care ajung până la 14.306 lei (Romgaz).
 
Şefii de direcţie ajung la rândul lor la salarii lunare de 13.183 lei (Hidroelectrica).
 
Vezi  aici  întreaga listă prezentată de Guvern.
 
Doar 4 ministere din 18 publică veniturile angajaților
 
În plus, trei sferturi dintre ministere îşi ţin banii la secret. Doar patru din cele 18 ministere publică pe site-urile lor veniturile salariaţilor şi achiziţiile publice, la zi. În celelalte cazuri, fie aceste informații lipsesc cu desăvârşire, fie nu sunt actualizate.
 
După ce situaţia a fost dezvăluită în presă, premierul Victor Ponta le-a cerut miniştirilor să publice cât mai repede listele.
====================================================
=====================================
======================

Retineti:România şi Bulgaria. Un al doilea pod rutier şi feroviar între cele două ţări urmează să fie inaugurat în mai, între Calafat şi Vidin. Avem pod de 300 de milioane de euro spre Bulgaria. Ce facem cu el?

$
0
0
 


La mai bine de jumătate de secol după ce primul pod peste Dunăre dintre România şi Bulgaria a fost deschis traficului între Giurgiu şi Ruse, un al doilea pod rutier şi feroviar între cele două ţări urmează să fie inaugurat în mai, între Calafat şi Vidin.
 
 
Într-o perioadă în care investiţiile în infrastructură sunt tăiate la sânge, iar soarta proiectelor de autostrăzi, de căi ferate, de aeroporturi sau de metrou este incertă, podul va fi cel mai important proiect finalizat anul acesta, cu o valoare de peste 300 de milioane de euro. Ce impact va avea noul pod asupra economiei locale şi cum ar putea fi exploatat la maximum?
 

Drumul de la Craiova la Calafat, pe DN 56 (sau E79),durează puţin peste o oră, astfel că ai suficient timp să te obişnuieşti cu gropile de pe carosabil. Maşinile sunt puţine şi nimic nu dă de bănuit că pe aici, în mai puţin de o lună, ar trebui să circule tiruri pline-ochi care să aducă marfă din vest, din Germania, Austria sau Ungaria, către sud, spre Bulgaria, Grecia şi Turcia, sau invers.
 
   Cu puţin înainte să intri în Calafat însă, „filmul“ începe să se schimbe: drumul devine cu adevărat „european“ şi se lărgeşte la două benzi pe sens. Fixând privirea pe partea dreaptă a şoselei începi să înţelegi care sunt motivele schimbării bruşte: al doilea pod peste Dunăre între România şi Bulgaria este cel care a transformat, cel puţin pe câţiva kilometri, „faţa“ şoselei de lângă Calafat.
 
 
România şi Bulgaria au semnat acordul de realizare a celui de-al doilea pod peste Dunăre încă din 2000, însă demararea lucrărilor a întârziat din lipsă de fonduri. Construcţia podului, un parteneriat româno-bulgar, a început efectiv în 2007 şi trebuia iniţial să fie gata în 2010. După mai multe termene de finalizare anun­ţate şi nerespectate, ultima promisiune este că în luna mai podul va fi în sfârşit deschis circulaţiei.
 
 
Podul va fi inaugurat pe 20 mai. Din punct de vedere tehnic, nu e absolut nicio problemă să îl finalizăm până atunci. Mai avem doar câteva lucrări de terminat, aşa cum sunt aplicarea unui strat de vopsea rezistentă la apă, alinierea căii ferate sau turnarea unui strat de asfalt“, spune Alberto Vergara, şef de proiect al podului din partea firmei spaniole FCC, cea care a realizat lucrările pe segmentul bulgăresc al podului.
 
 
Cu nici trei luni în urmă, fostul premier bulgar Boiko Borisov promitea că va inaugura podul pe 9 mai, însă având în vedere că guvernul bulgar a demisionat la finalul lunii februarie, iar pe 12 mai ar urma să fie organizate alegeri anticipate, tăierea panglicii se va face în a doua parte a lunii mai. „Vor să inaugureze podul după alegeri, nu înainte“, spune Vergara.
 
 
Podul, cu o lungime de 1.791 de metri, comparabilă cu cea a Pasajului Basarab, va avea două benzi rutiere pe fiecare sens de mers, o linie de cale ferată, două trotuare şi o pistă pentru biciclişti.
 
 
========================================================
=========================================
=========================

Şandramaua europeana pârâie din toate ţâţânile, dar unii nu vor nici sa vada, nici sa auda! Romanii, incep sa se trezeasca! Cota de încredere in UE, un dezastru

$
0
0

Eurobarometru: Majoritatea românilor nu mai crede în UE.
Cum se explică cota de încredere dezastru
 
O cercetare făcută de Comisia Europeană la nivel european arată că majoritatea cetățenilor UE nu mai au încredere în instituție. Când România se zbătea să intre în Uniunea Europeană, 85% dintre români își arătau încrederea pentru Barroso & Co. Acum, doar 33% dintre cetățenii României nu au fost atinși se euroscepticism.
 
Potrivit Eurobarometrului prezentat de Antena3 și realizat în toamna lui 2012, 57% dintre români nu mai au încredere în UE, în timp ce 33% mai cred în puterea instituției șubrezită de criza economică a ultimilor ani. 10% dintre cei chestionați nu au vrut/știut să răspundă.
Evoluția la capitolul încrede din ultimii 3 ani:
- 2010: 60%
- 2011: 46%
- 2012: 33%
 
Încrederea în UE, oglinda liderilor ei
Uniunea Europeană și instituțiile ce o compun și-au atras criticile românilorîncepând cu vara lui 2012. Cel mai probabil, până la acel moment, puțini erau cei care auziseră de Reding sau Barroso. La suspendarea președintelui liderii europeni au intervenit partizan, iar criticile pe care aceștia le primeau erau catalogate drept accese de ”anti-occidentalism” de către susținătorii lui Băsescu. Românii, foarte activi politic începând cu începutul lui 2012, au resimțit atitudinea conducătorilor UE, lucru se se reflectă clar în evoluția încrederii din sondaje.
 
La fel ca restul cetățenilor din UE, românii au remarcat și slaba gestionare a recesiunii în Europa. Planurile de salvare impuse altor țări, precum Grecia sau Cipru, au intensificat gradul de antipatie față de liderii Europei. În cele două țări menționate, situația financiară delicată le-a forțat să accepte condiții din partea creditorilor ce au stârnit proteste în stradă: tăieri bugetare masive sau impozitări mari pe depozitele bancare.
 
 
=================================================================
=================================================
========================
 
Popularii lui Băsescu îngroapă Europa:
trei din cinci europeni și-au pierdut încrederea în UE

Oficiul European de Statistică a eliberat un sondaj dezastruos pentru viitorul Uniunii Europene.Cifrele relevă că, din ce în ce mai răspânditul euro-scepticism a atins cote nemaintâlnite de la înființarea structurii UE. Față de anul 2007, într-o țară ca Germania, de exemplu, nivelul de neîncredere în eurocrații Bruxelles-ului a crescut de la 36%, la 59%, scrie cotidianul.ro.
 
Vara trecută, în timpul conflictului politic de la București, susținătorii președintelui i-au catalogat constant pe cei care se îndoiau de intervențiile oficialilor europeni drept “anti-occidentali”. După cum arată noul sondaj, apropiații lui Traian Băsescu ar putea, la fel de bine, să acuze 300 de milioane de cetățeni ai Europei de “anti-occidentalism”.

Aart de Geus, şef al think-tank-ului german  Bertelsmann Stiftung,  rezumă pertinent: “Sprijinul cetăţenilor europeni pentru politicile UE a scăzut dramatic din 2007 încoace. Ca atare, este extrem de periculos să pledezi pentru federalizare şi cedare de suveranitate, dat fiindcă o asemenea atitudine politică nu ar face decât să stârnească reacţii şi mai violente ale europenilor şi să contribuie la generarea unui val şi mai mare de populism”.
 
Europenii nu s-au îndoit niciodată mai puternic de capacitățile UE. Cea mai severă lipsă de credibilitate o au Merkel și Barroso în Spania, de 72%. Acolo, guvernul condus de premierul Rajoy se confruntă cu proteste în stradă din cauza unei recesiuni năprasnice, în urma măsurilor aplicate la cererea liderilor europeni.
 
Cea mai mai creștere a neîncrederii se regăseșe în Italia. De la 28% în 2007, locuitorii Peninsulei nu mai cred în UE în număr de 53%.
 
S-ar părea că proasta gestionare a recesiunii, planurile de salvare ale statelor bogate pentru statele sărace, uneori prin asumarea unor condiții umilitoare, au cutremurat pilonii UE din temelii în ochii cetățenilor.
 
===================
======================================
==================================================

UE isi arata din nou coltii! Pentru fiecare produs autentic romanesc va fi necesar cate-un razbel? De ce ne umiliti domnilor? Guvernul solicită Comisiei Europene includerea mititeilor pe lista reţetelor tradiţionale, pentru a nu fi interzişi

$
0
0
 
Guvernul va transmite Comisiei Europene, joi, o solicitare formulată de Asociaţia Română a Cărniipentru ca reţeta mititeilor să fie inclusă pe lista reţetelor tradiţionale, având în vedere că de la 1 iunie producţia de mititei sub actuala reţetă ar trebui interzisă,
conform unei directive europene.
 

Guvernul solicită Comisiei Europene includerea mititeilor pe lista reţetelor tradiţionale, pentru a nu fi interzişi (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Directiva prevede că de la 1 iunie se interzice folosirea în compoziţia produselor de carne procesată a carbonaţilor de sodiu, a unui conservant şi a unui antioxidant - aditivi alimentari ce sunt esenţiali în reţeta de preparare a micilor.
 
Guvernul a anunţat joi, printr-un comunicat, că va face demersuri ca produsul "mititei" să fie introdus, alături de burger şi de cârnatul spaniol chorizo, în categoria produselor tradiţionale care nu sunt supuse acestor reguli.
 
 
"Astfel, cu ocazia grupului de lucru care va avea loc în data de 2 mai, în cadrul Comisiei Europene, reprezentantul Guvernului României va transmite solicitarea formulată de către Asociaţia Română a Cărnii ca reţeta produsului mititei să fie inclusă pe lista reţetelor tradiţionale. Reprezentanţii Guvernului vor face toate demersurile necesare pentru includerea mititeilor în lista produselor tradiţionale şi consideră că aceasta şi orice alte măsuri care trebuie luate, reprezintă o soluţie corectă şi normală, susţinută şi de reprezentanţii industriei producătorilor de carne. Autorităţile române vor lua toate măsurile necesare pentru a nu se interzice micii pe teritoriul României", se arată în comunicatul Executivului.
  
Guvernul precizează că discuţia de la nivelul Uniunii Europene se referă numai la micii produşi industrial.
 
 
Asociaţia Română a Cărnii, cea mai importantă organizaţie a procesatorilor de carne din România, a solicitat deja Comisiei Europene introducerea actualei reţete de mici în lista celor "tradiţionale", pentru ca procesatorii români să poată folosi în continuare aditivii ce urmează să fie interzişi.
În 2012, piaţa locală a micilor s-a ridicat la aproape 22.000 tone, dintre care 72% a fost acoperit de vânzările din retailul modern.
 
=================================================

    1. Reţeta de mici din perioada interbelică de la Carul cu bere.
      "Bucuresti, la 16 Iunie 1929
      Onorate Domnule Ofiter!
      Pentru caci fiecare vizita a Domniei voastre, ca si cu 20 ani in urma cele ale tatalui Domniei voastre, dimpreuna cu cinstitul Conu Iancu Caragiale este, pe langa onoare, si un deosebit eveniment pentru localul nostru, vroiesc sa dau la randu-mi dovada de cavalerism, impartasindu-va la dorinta onoratei Dumneavoastra sotii, Doamna Mariuta Baciu, retetariul de preparare ai mititeilor nostri, care,dupa cum bine stiti, sunt cei mai laudati din tot Bucurestiul..
      Astfel dau dovada de incredere in Domnia voastra spre a nu trada nicidecum secretul deliciosilor nostri mititei, secret pe care la randul meu l-am primit de la marele Maestru Gastronom, D-l Tica Preoteanu, antemergatoriul meu la conducerea bucatariei Carului.
      Adresez aceiasi rugaciune si onoratei Dumneavoastra sotii, Doamnei Mariuta, celei mai desavarsite amfitrioane pe care sunt bucuros sa o fi cunoscut. Perfectiunea seratelor de cina din casa Domniilor voastre, la care, multumesc lui Dumnezeu, am fost poftit, mi-au determinat hotararea sa va divulg taina celui mai de pret preparat culinar care ne cinsteste numele in capitala, in tara intreaga si in strainatate.

    2. Mititeii sunt un produs culinar din carne de vita, in stare finita de sapte pana la opt centimetri si la o grosime de cam trei centimetri, ce se servesc ori ca o gustare intre mese la o halba de bere, ori ca entree, ori ca fel de mancare de sine statatoriu. Ei isi au originea in Balkan, provenind din Serbia, dar se intalnesc si in Grecia si Turcia, de unde au fost preluati de bucataria romaneasca. Cum le spune si numele, sunt niste rulouri mici, fiind si numiti astfel: mici, in Regat, din carne cu mirodenii, avand menirea sa incante gustul mesenilor. Se servesc numai proaspat prajiti pe gratar de jar, fie cu tacam, ori la scobitoare sub forma de gustare.
      Se ia carnita de vaca de la gat, fara a se indeparta grasimea si se da de doua ori prin masina, pentru a se marunti cat mai bine si cat mai uniform. Daca va fi carnea prea slaba, se va adauga ceva seu de vaca sau din lipsa acestuia chiar de oaie, ca la 100 pana la 150 de grame pe fiecare kilogram cantarit de carne. Nu se va lua in nici und caz slaninuta, costita sau carne de porc, care nu fac decat sa strice gustul si sa ia din minunata savoare a mititeilor.
      Se fierbe o zeama din oase de vaca cu maduva, care se scade bine, din 500 grame de oase la fiece kilogram de carne.

    3. Se pregatesc pentru fiecare kilogram de carne, mirodenii si condimente dupa cum urmeaza:
      8 grame de piper proaspat pisat marunt
      12 grame de cimbru uscat cat mai proaspat pisat marunt
      4 grame de enibahar pisat marunt
      2 grame de coriandru pisat marunt
      2 grame de chimion turcesc pisat marunt
      1 gram de anis stelat pisat marunt
      8 grame de bicarbonat de sodiu
      1 lingurita de zeama de lamaie
      1 lingura de untdelemn
      1 capatana buna de usturoi aromat si nu din cel iute
      La cantitati mai mari de cinci kilograme, se va aduga pentru fiecare alte cinci kilograme de carne, cate o masura mai mult din mirodeniile pomenite."


    4. Continuare la reţeta de mici
      “Procedura
      Se framanta carnea intru-n vas pe masura timp de un ceas, adaugand la inceput bicarbonatul de sodiu, care se stinge cu zeama de lamaie. Jumatate din zeama de oase si toate celelalte condimente, afara de usturoi, se adauga treptat, uniform si putin cate putin. Amestecul se acopera si se da la ghetar o zi si o noapte, dupa care se scoate, se lasa cateva ceasuri la dezmortit si se mai framanta o data pret de o jumatate de ceas cu restul de zeama de oase dezmortita. Se face un mujdei de usturoi cu apa calduta dintr-o capatana pentru fiecare kilogram de carne, care se lasa la tras o jumatate de ceas. Se stoarce mujdeiul de usturoi intr-un tifon, se adauga sucul de mujdei si se mai framanta odata amestecul pret de un sfert de ceas. Se da din nou la ghetar pana a doua zi. Pret de trei ceasuri inainte de a fi prajiti si serviti mititeii, se scoate amestecul de la ghetar, pentru a se incalzi si muia; dupa trei ceasuri sau cand s-a dezmortit amestecul, se formeaza mititeii ca de de un deget mare lungime si ca de doua degete grosime, se ung cu untdelemn pe toate partile si la capete si se lasa sa stea la zvantat un ceas.
      Se prajesc pe jar iute de lemne sau carbune, ungandu-se din cand in cand cu mujdei, asa ca sa prinda o crusta rumena de jur imprejur. Gratargii nostri intorc fiecare mititel doar de trei ori pana este prajit. La prajit mititeii vor scadea putin, de unde si denumirea lor, sau cea de mici. Nu se lasa sa se patrunda, ca sa nu se usuce sucul care contine savoarea condimentelor. Daca se prajesc la foc prea mic, mititeii scad prea tare, se usuca, lapada tot sucul aromat si devin seci. Se servesc alaturi de chifle proaspete ori felii de franzela, cu Mutard de Dijon sau mustar picant si aromat, dupa preferinta si cu sare si ciusca.

    5. Doar si numai asa veti obtine mititei savurosi cum se zice ca numai la noi sunt. Cunosc multi din asa numitii gastronomi prin birturi si bodegi mai ales prin mahalale, care din nestiinta ori din spirit de falsa economie inmultesc aluatul de mititei cu alte soiouri de carne de porc, cal ori oaie. Afara ca scad mai putin la prajit decat cei de carne de vaca, nu au pe departea gustul si savoarea mititeilor adevarati. O greseala mare mai este si zgarcenia la condimente, mai ales la usturoiu si piperu. Mai cu seama usturoiul este partea dominanta a gustului atat de specific al mititeilor.

    6. Sunt fericit sa dezvalui Doamnei Mariuta acest mic secret, pe care stiu ca nu il va da mai departe, asa cum nici eu nu-l voi dezvalui decat urmasului meu Maitre Cuisinier cand imi va lua locul la Caru cu Bere! Mititeii preparati de Dansa sunt extrem de gustosi, dar simtul meu gustativ mi-a dezvaluit imediat lipsa coriandrului, a anisului stelat si al chimionului turcesc. Cu aceste mirodenii, mititeii Doamnei Mariuta vor fi inegalabili!
      Va astept luna viitoare cind va intoarceti cu regimentul din manevre, dimpreuna cu Domnuii Ofiteri Dinu si Vatache spre a savura o tava de mititei si cateva halbe impreuna!
      Dorindu-va sanatate, voie buna si noroc, va rog a-i transmite umile sarutari de maini Doamnei Mariuta, cea mai desavarsita gospodina si Doamna din inalta societate!
      Dumnezeu sa va ajute!
      Cu respect si devotiune, al Dumneavoastra,
      (indescifrabil) “
    ====================================
    Multumesc,
    Admin, Romania Megalitica
    ===========================================================
    ==================================

    RĂSPUNSUL Comisiei Europene la problema "mititeilor" din România. Cum va fi salvată vedeta grătarelor noastre      

    RĂSPUNSUL Comisiei Europene la problema "mititeilor" din România. Cum va fi salvată vedeta grătarelor noastre 482
    Foto: retete-ina.blogspot.com

    Folosirea bicarbonatului de sodiu sau E 500 în reţeta "mititeilor" de către industria cărnii din România pare acceptabilă, dar procedurile vor trebui respectate, a declarat vineri Frederic Vincent, purtător de cuvânt al comisarului european pentru sănătate şi protecţia consumatorilor, Tonio Borg, precizând că solicitările de autorizare sunt analizate de la caz la caz, informează Agerpres.
    "Chestiunea a fost într-adevăr discutată ieri (joi - n.r.) la reuniunea Grupului de lucru al experţilor guvernamentali asupra aditivilor alimentari", a declarat purtătorul de cuvânt al comisarului Tonio Borg, după ceguvernul României a anunţat joi că reprezentantul său va aborda cu acest prilej, la solicitarea Asociaţiei Române a Cărnii, chestiunea introducerii reţetei produsului mititei pe lista reţetelor tradiţionale, alături de burger şi cârnatul spaniol chorizo.

    "Bicarbonatul de sodiu sau E 500 nu este şi nu a fost niciodată autorizat în prepararea cărnii, inclusiv în cazul 'mititeilor'. În noua listă a aditivilor alimentari pentru UE, folosirea autorizată a acestora este prezentată în conformitate cu categoriile de alimente la care ei pot fi adăugaţi. Noua listă este bazată pe autorizaţiile acordate în conformitate cu vechile directive şi va intra în vigoare de la 1 iunie", a adăugat Frederic Vincent.

    Practic, este vorba despre anexa II a Regulamentului CE nr. 1333/2008 al Consiliului UE şi al Parlamentului European privind aditivii alimentari, amendată trei ani mai târziu prin Regulamentul nr. 1129/2011, care intră în vigoare de la 1 iunie 2013.

    "Dacă industria cărnii foloseşte aditivi, care sunt esenţiali pentru ei (mititei - n.r.), este necesară depunerea unei cereri de autorizare. Folosirea aditivilor este analizată de la caz la caz şi dacă aceasta respectă condiţiile prevăzute în legislaţia privind aditivii alimentari, Comisia Europeană va propune autorizarea lor. În cazul concret al folosirii E 500 în 'mititei', folosirea aditivilor în acest produs tradiţional pare acceptabilă, dar procedurile vor trebui respectate", a mai precizat purtătorul de cuvânt al executivului comunitar.
    http://www.antena3.ro/romania/raspunsul-comisiei-europene-la-problema-mititeilor-din-romania-cum-va-fi-salvata-vedeta-gratarelor-noastre-213073.html
    ===============================================================
    ============================================
    ===========================

    Vinerea Mare. Vinerea Patimilor. Au plans cerurile, desavarsirea nemerniciei umane! Astăzi este ziua în care Fiul lui Dumnezeu, Mantuitorul Iisus Hristos a murit pe cruce, pentru salvarea noastră

    $
    0
    0

    Astazi este Vinerea Mare, zi in care a fost rastignit si a murit Mantuitorul Iisus Hristos. Ziua este una aliturgica, pentru ca Liturghia reprezinta jertfa nesangeroasa a lui Hristos, in chipul painii si al vinului, iar cele doua jertfe nu se pot aduce in aceeasi zi.

    In aceasta zi se praznuiesc sfintele, mântuitoarele si înfricosatoarele Patimi ale Domnului si Dumnezeului si Mântuitorului nostru Iisus Hristos: scuiparile, lovirile peste fata, palmele, insultele, batjocurile, haina de porfira, trestia, buretele, otetul, piroanele, sulita, si înainte de toate, crucea si moartea, pe care Ie-a primit de bunavoie pentru omenire.

    Se mai face înca pomenire de marturisirea mântuitoare facuta pe cruce de tâlharul recunoscator, ce a fost rastignit împreuna cu El. Rastignirea nu era practicata de evrei. Cu exceptia crucificarii a 800 de locuitori ai Ierusalimului de catre regele Alexandru Ianeul in 87 i.Hr in Palestina, aceasta pedeapsa era aplicata doar de catre autoritatea romana.

    Cel care primea condamnarea la moartea pe cruce era dezbracat de haine, biciuit si obligat sa parcurga drumul pana la locul executiei, cu barna orizontala a crucii in spate, legata de mainile intinse. Sentinta era pronuntata de catre conducatorul provinciei intr-un loc public.

    Vinerea Mare este ziua in care nu se savarseste niciuna dintre cele trei Sfinte Liturghii. Ceremonia principala din aceasta zi este scoaterea Sfantului Epitaf din altar si asezarea lui pe o masa in mijlocul bisericii. Prin scoaterea Sfantului Epitaf, retraim coborarea de pe Cruce a lui Hristos si pregatirea Trupului Sau pentru inmormantare.

    Seara se canta Prohodul si se inconjoara biserica cu Sfantul Epitaf. Este o procesiune de inmormantare. Epitaful pe care il poarta preotii ajutati de credinciosi simbolizeaza trupul Mantuitorului. Dupa procesiunea din jurul bisericii, Sfantul Epitaf este asezat pe Sfanta Masa din altar, unde ramane pana la Inaltare. Punerea pe Sfanta Masa reprezinta punerea Domnului in mormant.
     
     
     Tradiţii de Vinerea Mare.
    Află ce ai voie să faci în această zi şi ce nu
     
    Vinerea Mare, ultima vineri din Postul Paştelui, se mai numeşte şi Vinerea Patimilor (ziua patimilor şi răstignirii lui Iisus) sau Vinerea Seacă, pentru că e zi de post negru.
    În Vinerea Mare, Iisus a fost răstignit pe cruce. În această zi nu se ară, nu se seamănă şi nu se sădesc pomi întrucât tradiţia spune că aceştia nu vor rodi. Femeile nu au voie să coacă, să coasă, să ţeasă, să spele rufe sau să toarcă.
     
    Despre oamenii care nu lucrau în Vinerea Mare se credea că nu vor avea dureri de cap şi vor avea noroc până la sărbătoarea următoare.
     
     
    Specialiştii în etnografie susţin că, în comunităţile tradiţionale, se considera că Vinerea Mare, odată cu moartea Mântuitorului, deschide un timp al haosului şi întunericului, oamenii rămânând fără protecţie divină. Se spunea că Vinerea Mare ar echivala cu 12 vineri obişnuite, denumirea de Vinerea Seacă explicându-se prin postul negru pe care mulţi oameni obişnuiau să-l ţină.
     
    Cine face vreun rău semenului său în această zi se spune că va fi pedepsit înzecit pentru fapta sa. În unele zone ale ţării se afumă cu tămâie pomii şi casele pentru a le feri de animale sălbatice, de trăsnete, boli şi dăunători. De asemenea, există tradiţia că dacă plouă va fi un an îmbelşugat, iar dacă nu, va fi mare sărăcie tot anul. Tot în această zi nu se mănâncă urzici, existând credinţa că Iisus a fost bătut cu un mănunchi de urzici.
     
    Oamenii din popor cred că postul negru este bun pentru ''secarea'' guşii şi vindecarea bolilor de piele (Bucovina, Moldova, Transilvania), că îl va feri pe cel care posteşte de toate bolile şi îl va face să fie sănătos tot restul anului.
     
     
    În Vinerea Mare, dimineaţa, înainte de răsăritul soarelui, oamenii alergau desculţi prin rouă sau se scăldau tainic în ape curgătoare: se crede că cel care se cufundă de trei ori în apă rece în Vinerea Seacă va fi sănătos şi va avea noroc tot anul. Sunt băi purificatoare în vederea întâmpinării Sâmbetei Învierii. Tradiţia este păstrată şi acum în toată ţara.
     
    Un obicei deosebit de pitoresc avea legătură cu economia socială a vechilor comunităţi româneşti: în noaptea spre sâmbătă avea loc strigarea peste sat, respectiv satirizarea sătenilor - o formă de blam colectiv şi nocturn. Era o mare onoare pentru acela care rămânea nestrigat! Strigoaicele cărora li se strigă numele nu mai au putere.
     
     

     
    ===================================================
    ======================================
     
     
    ==================
    ============

    UE loveste din nou. O noua Directiva, obligatorie din 2014, ne impun ce si cum vor "ei"! Pro si contra aer conditionat. Batrani? Bolnavi? Decizia va apartine!

    $
    0
    0
     
    Ultimul an în care poți cumpăra aer condiționat ieftin.
    Directivă UE.
     
    Anul acesta este ultimul în care toți cei care doresc să achiziționeze un aparat de aer condiționat mai ieftin o pot face. Din anul 2014, aparatele de aer condiționat de tip on/off vor fi interzise.
     
    De la 1 ianuarie 2013 a intrat în vigoare Regulamentul UE 206/2012 de punere în aplicare a Directivei ErP 2009/125 CE referitoare la aparatele de aer condiționat cu o capacitate de până la 12 KW. Scopul este acela de a promova un nou concept de „produs ecologic” printr-un consum minim de energie electrică și, astfel, o reducere cu 20% a emisiilor de CO2.
     
    De la începutul anului 2013, tuturor sistemelor de aer condiționat de până la 12 KW le-a fost aplicată o noua etichetă energetică. Produsele care nu îndeplinesc cerințele vor fi interzise de la comercializare pe piața Uniunii Europene. La fel se va întâmpla şi cu aparatele de aer condiţionat pentru utilizatorii casnici, scrie capital.ro.
     
    În prezent, pe piață există două mari categorii de aparate, cu compresor de tip ON/OFF (pornit/oprit), care au prețuri mai mici sau cu compresor inverter, care au prețuri mai mari. Din 2014 aparatele cu compresor de tip ON/OFF (pornit/oprit) vor fi interzise total la comercializare, iar anul acesta se acceptă finalizarea stocurilor existente, fiind ilegal să se mai importe altele.
     
    În prezent, aparatele cu invertere au prețuri destul de piperate. Astfel, cei care nu dispun de un buget mare se orientează către model cu compresor on/off.
     
     
    ==========================================
     
     
    An decisiv pentru cei care vor aparate de aer condiționat.
    Află de ce
     
    Vara a venit mai devreme, iar dacă nu ai încă un aparat de aer condiționat este recomandat să îți achiziționezi unul anul acesta deoarece din 2014 lucrurile se vor schimba.
    De la 1 ianuarie 2013 a intrat în vigoare Regulamentul UE 206/2012 de punere în aplicare a Directivei ErP 2009/125 CE referitoare la aparatele de aer condiționat cu o capacitate de până la 12 KW. Scopul este acela de a promova un nou concept de „produs ecologic” printr-un consum  minim de energie electrică și, astfel, o reducere cu 20% a emisiilor de CO2. Astfel, de la începutul acestui an tuturor sistemelor de aer condiționat de până la 12 KW le-a fost aplicată o noua etichetă energetică. Produsele care nu îndeplinesc cerințele vor fi interzise de la comercializare pe piața Uniunii Europene. La fel se va întâmpla şi cu aparatele de aer condiţionat pentru utilizatorii casnici.
    În prezent, pe piață există două mari categorii de aparate, cu compresor de tip ON/OFF (pornit/oprit), care au prețuri mai mici  sau cu compresor inverter, care sunt mai scumpe. Din 2014 aparatele cu compresor de tip ON/OFF (pornit/oprit) vor fi interzise total la comercializare, iar anul acesta se acceptă finalizarea stocurilor existente, fiind ilegal să se mai importe altele.

    Ce înseamnă inverter
    Un sistem de aer condiţionat cu inverter îşi reglează în mod continuu randamentul de răcire şi încălzire, pentru a-l corela cu temperatura din cameră, îmbunătăţind astfel nivelurile confortului. Inverterul reduce timpul de pornire al sistemului, prin urmare, se ajunge mult mai rapid la temperatura solicitată a camerei. Imediat ce temperatura corectă este atinsă, inverterul garantează menţinerea ei constantă. Deoarece un inverter monitorizează şi reglează temperatura mediului ambiant oricând este nevoie, consumul de energie scade cu 30% în comparaţie cu un sistem tradiţional cu pornire/oprire.


    Cum alegi aparatul
    În prezent, aparatele cu invertere au prețuri destul de piperate. Astfel, dacă nu dispui de un buget mare ar fi cazul să te orientezi către model cu compresor on/off.
    Dacă te-ai hotarat să cumperi un aparat de aer condiţionat, este bine să ai în vedere câteva criterii principale, care te vor ajuta să faci alegerea cea mai potrivită nevoilor tale precum:

    - capacitatea echipamentului care este exprimată în BTU/h (abreviere de la British Thermal Unit) şi se referă la puterea de răcire (sau încălzire) a aparatului. Daca vrei să îți montezi aparatul în dormitor un aparat de 9.000 BTU este suficient, dacă vrei să îl montezi în sufragerie poți să alegi unul de 12.000 BTU.
    - consumul de energie electrică. Clasificarea se face pe o scară codificată A/B/C/D, în care A reprezintă clasa de eficienţă energetică maximă.
     -nivelul de zgomot. Această caracteristică este specificată în decibeli (dB) separat atât pentru unitatea interioară cât şi pentru cea exterioară şi evident este bine să aibă o valoare cât mai mică, pentru un confort optim.


    Funcţii suplimentare
    În funcţie de model şi de producător, poţi beneficia de o serie de funcţii suplimentare utile, cum ar fi:
    - mod răcire rapidă (volumul maxim de aer este activat pentru o durată scurtă prestabilită, după care aparatul revine automat la setările anterioare).
    - mod autocurăţare a schimbătorului de căldură
    - facilităţi de programare pornire şi oprire (temporizator pentru că aparatul să pornească sau să se oprească la o ora pre-setată)
    - funcţie anti-îngheţ (temperatura nu scade sub 10 grade)
    - mod "noapte" (nivel redus de zgomot şi funcţionare uniformă a ventilatorului)
    - sistem de distribuţie a aerului în 4 direcţii (pentru o acoperire cât mai uniformă a încăperii)
    - afişare temperatură şi pe unitatea interioară
    De asemenea, pot fi prezente diverse tipuri de filtre pentru praf, polen, fum, microorganisme dăunătoare sănătăţii sau pentru îndepărtarea mirosurilor neplăcute.
    Dacă îți cumperi aparatul din magazine online trebuie să socotești pe lângă prețul aparatului și montajul. De asemenea, ai grijă ca aparatul să vină cu kit de montaj inlcus. Prețul cerut de montatori variază între 250 și 350 de lei.

    http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/an-decisiv-pentru-cei-care-vor-aparate-de-aer-conditionat-afla-de-ce-181636.html
    ==================
    =================================
    ========================================

    Ghimpele.ro. De la Ministerul Apărării, la Cotroceni, via Elena Udrea: Președinția e consiliată de un discipol al luptei împotriva presei.

    $
    0
    0
    Luminita Kohalmi, centru (roz).
     
    În urmă cu câteva zile, pe 3 mai – Ziua Libertăţii Presei –Traian Băsescu a lansat un mesaj public de solidaritate cu breasla jurnalistilor, delimitându-se de recenta decizie a CCR privind reintroducerea calomniei şi insultei în Codul Penal.
     
    Cu toate acestea, deşi declaraţiile Preşedintelui se plasează în limitele decenţei democratice, coroborând informaţiile obţinute în ultimii ani observăm că la Cotroceni se construieşte – cu rigoare militară, după cum vom demonstra – o ampla strategie de luptă împotriva libertăţii presei.
    Totul pornind, desigur, de la necesitatea protejării „interesului naţional”.
     
    După ce Traian Băsescu şi-a asumat oficial lupta împotriva investigaţiilor de presă, lansând Strategia Naţională de Apărare care cataloghează demersurile jurnalistice drept „vulnerabilităţi” ale siguranţei naţionale, echipei prezidenţiale i s-a alăturat un personaj deosebit de controversat:
    Luminiţa Doina Szabo Kohalmi.
    La departamentul Siguranţă naţională, evident.
     
    Apărare şi dezvoltare, spre dezvoltarea apărării
    Consilier personal cu competenţe în problematica siguranţei naţionale – dar şi cu o suspectă apetenţă pentru re-specializare continuă -, Luminiţa Kohalmi şi-a început urcuşul politic dintr-o functie deloc instituţională, respectiv asociată (în SC Oxygene SRL din Alba Iulia) a soţiei fostului ministru al Apărării Naţionale, liberalul Teodor Atanasiu. În 2005, chemată la minister în calitate de consilier de imagine, doamna Kohalmi a devenit rapid singurul civil care a ocupat vreodată funcţia de director al Direcţiei de Relaţii Publice din MapN. Într-un final, colaborarea cu Atanasiu a avut un final contondent, dar Kohalmi i-a supravieţuit în minister liberalului şi sub Frunzăverde, Meleşcanu, Stănişoară sau Gabriel Oprea. Atuul adaptabilităţii.
     
    Abia în mai 2010, Luminiţa Kohalmi părăseşte Apărarea pentru a prelua funcţia de consilier personal al ministrului Turismului şi Dezvoltării Regionale, Elena Udrea. Ei bine, această perioadă interesantă a activităţii sale ministeriale se află în strânsă legătură cu proiectul (eşuat) Romania Online. „Site-ul de 15 milioane de euro”, aşa cum a fost denumit de presa epocii. Şi, pentru ca un proiect de anvergură nu vine niciodată singur, tot în 2010, prin soţul său (Iosif Szabo Kohalmi), doamna consilier personal preia de la Romtelecom o staţiune de patru stele administrată anterior de MApN (o simplă coincidenţă, desigur). Previzibil, sub managementul privat al familiei Kohalmi, staţiunea devine deopotrivă profitabilă şi invizibilă în declaraţiile de avere.
     
    În fond, o simplă extensie a doamnei Udrea, venirea la minister a lui Cristian Petrescu nu afectează  traiectul profesional al Luminiţei Kohalmi, dar implică şi sarcini suplimentare, de partid. Deşi angajată a ministerului, nu a politicianului democrat-liberal, o regăsim pe Kohalmi în cohorta personală a Elenei Udrea, atunci când aceasta se deplaseză în teritoriu sau peste hotare.
     
    Elena Udrea si consiliera Luminita Kohalmi
     
    Învestirea Guvernului Ponta (I) a implicat şi despărţirea Luminiţei Kohalmi de Executiv şi, asemeni altor acoliţi PDL, migrarea naturală către ultimul bastion prezidenţial:
     Palatul Cotroceni.
     
    Consiliera consilierului şi teoretizarea luptei împotriva presei
     
    În prezent, Kohalmi ocupă funcţia de consilier personal la cabinetul Consilierului Prezidenţial pentru probleme de securitate naţională Iulian Fota. Şi, simultan, ocupă (abuziv, cum altfel?!)şi o locuinţă RA-APPS. Funcţia – cutremurător de importantă prin domeniul vizat – solicită şi certe competenţe specifice pe care Facultatea de Fizică (absolvită la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj) nu i le-ar fi putut conferi.
     
    Deci, iată motivul pentru care – angrenată deja în chestiunile serioase ale apărarii naţionale – doamna Kohalmi şi-a desăvârşit studiile în 2008, obţinând titlul de doctor al Universităţii Naţionale de Apărare «Carol I» cu o teză în domeniul Securitate şi apărare/Comunicare strategică.
    Teza de doctorat– şi acum închidem arcul peste trecutul profesional al distinsei doamne consilier şi revenim la strategia Cotroceniului – a fost elaborată sub atenta îndrumare a prof. univ. dr. gl. bg. (r) Lucian Culda. Cunoscut în lumea militară drept unul dintre teoreticienii «ameninţărilor atipice», generalul Culda a publicat o serie de studii referitoare la pericolul reprezentat de presă direct (prin «dezinformare şi manipulare»; vă sună cunoscut, nu?) sau indirect (prin preluarea şi accentuarea, ca vectori de comunicare, a «ameninţărilor atipice»).
     
    Spre exemplu, în studiul„Posibilităţi de scientizare a concepţiilor de securitate“ publicat in Noua Revistă Română, nr. 1-2/1997, generalul Culda– parintele academic al doamnei Kohalmi în ştiinţele militare -, referindu-se la ameninţările atipice, îi indică pe lucrătorii din mass media drept vectorii cei mai obişnuiţi ai acestor ameninţări şi îi ironizează pentru că se fac vinovaţi de accentuarea respectivelor ameninţări.
     
    Mult mai tranşant, în lucrarea Agresiune şi apărare psihologică, generalul abordează ca tematică una dintre acuzaţiile preferate ale preşedintelui Băsescu împotriva mass-media, respectiv manipulareaşi, în subsidiar, formele adiacente ale acesteia: dezinformarea, dezorientarea, denigrarea şi confuzia.

    ,,Procedurile de dezinformare şi manipulare au devenit atât de subtile şi de eficace, încâta gresiunile ascunse pot fi preferate.’’ susţine Lucian Culdaîn Agresiune şi apărare psihologică.
    Conform generalului Culda – şi vom regăsi aceste idei, într-o formă incipientă, mult involuată ştiinţific, şi în Strategia Naţională de Apărare (SNAp) a CSAT – există o multitudine de factori care au favorizat evoluţia fenomenului negativ al dezinformării, iar unul din cei mai importanţi este mass media. În lucrările sale, arată astfel cum presa scrisă şi cea televizată reprezintă mediul prielnic pentru diversele „tehnici de manipulare şi dezinformare”, prin «ştirile lipsite de obiectivitate» sau «emisiunile cu caracter confuz», acestea fiind considerate doar câteva dintre instrumente de manipulare a cetăţenilor utilizate de mass media.
     
    În oglindă, un extras din  SNAp, capitolul Vulnerabilităţi, pare a rezuma învăţăturile profesorului-general:

    «Principalele vulnerablitati ale Romaniei sunt (…) fenomenul campaniilor de presa la comanda cu scopul de a denigra institutii ale statului, prin raspandirea de informatii false despre activitatea acestora; presiunile exercitate de trusturile de presa asupra deciziei politice in vederea obtinerii de avantaje de natura politica sau in relatia cu institutiile statului.»
     
    Iată tezele ştiinţifice sub auspiciile cărora, la Cotroceni, în departamentul Siguranţă Naţională, un consilier îşi desfăşoara activitatea, punând în aplicare cunoştinţele teoretice dobândite sub îndrumarea generalului Culda, teoretician al ideii de „presă, ca ameninţare atipică”. Şi, nu în ultimul rând, iată cum, din nou, realitatea se prezintă sensibil diferită faţă de premizele discursului public din 3 mai, despre libertatea presei.
     
     
    ========================================
    ==============================
    ==================

    Oaileii... S-or desteptat romanii?!? Ne-am facut eurosceptici? Romanii nu vor sa dea leul pe euro!

    $
    0
    0
     
    La sase ani de la admiterea Romaniei in Uniunea Europeana, ce crede romanul?Barometrul de opinie“Adevarul despre Romania”,realizat de INSCOP Research si transmis joi Agerpres arata:
     
    - 35% dintre romani considera ca aderarea tarii noastre la Uniunea Europeana a adus mai degraba avantaje, insa peste jumatate din populatie nu vede acest lucru – 33,9% nu vad in procesul respectiv nici avantaje, nici dezavantaje, iar 21,4% vad mai degraba dezavantaje; 9,6% dintre respondenti au ales variante nu stiu/nu raspund.

     - 57% dintre romani nu ar fi de acord cu renuntarea la leu. Doar 35,4% ar fi de acord, in timp ce 7,5% nu stiu sau nu raspund.

     - 76,2% dintre romani asociaza Uniunea Europeana cu dreptul la libera circulatie, 57,1% cu democratia si drepturile omului, 55,6% cu pacea cu tarile vecine.
     
    Urmeaza insa procente care ar trebui sa ne dea de gandit: 53,9% cu interventia in politica interna a tarii, 50,6% cu subordonarea fata de tarile din vestul Europei, 49,8% cu raspandirea crizei economice, 43,7% cu pierderea controlului asupra economiei, 41,6% cu exploatarii resurselor naturale, 31,1% cu pierderea identitatii nationale si 19,9% cu pierderea identitatii religioase.
    “Criza economica din ultimii cinci ani a fost evenimentul cel mai important al perioadei care a livrat publicului un set larg de frici colective legate inclusiv de stabilitatea monetara. Tema ‘trecerea la euro in criza este periculoasa’ a avut ecou la public, fiind sustinuta de analisti, dar si de diversi oficiali. In plus, teama de o eventuala schimbare pare justificata: trecerea la leul greu a fost totusi un succes dupa ce in anii ’90 economia de piata debutase cu valuri de inflatie si devalorizari ale monedei si ale puterii de cumparare care au creat veritabile traume colective. Populatia nu este pregatita sa riste o schimbare a monedei in conditiile in care Uniunea Europeana nu a fost capabila sa convinga de faptul ca a reusit sa evite criza”,

    afirma sociologul Darie Cristea, coordonator proiecte INSCOP,
    potrivit aceleiasi surse.
     
     
    ===============================================
    =====================================
    ====================

    Hopaa... Încrederea românilor în biserică se clatină. Cei mai mulţi se bazează pe pompieri şi armată

    $
    0
    0
     
    Românii au încredere cel mai mult în pompieri, după care în armată. Potrivit unui sondaj de opinie efectuat în luna aprilie a acestui an,tot mai puţini români au încredere în preşedinţie şi partidele politice.

    Pe primul loc în topul încrederii se află pompierii. Dacă în luna martie a acestui an, 92% dintre români considerau că pe ei se pot baza cel mai mult, procentele au scăzut până la 86%, în luna aprilie.

    Pe locul doi în topul încrederii este armata cu acelaşi procentaj ca în luna martie, care este urmată îndeaproape de biserică. Sondajul realizat de Avangarde mai arată că de încrederea oamenilor se mai bucură şi şcoala.
     


    Mass-media

    are 52 de procente în topul încrederii şi este urmată de sistemul sanitar şi Judecătorie.
     

    În schimb, când vine vorba de instituţiile din justiţie, încrederea respondenţilor e din ce în ce mai mică. DNA se bucură de încrederea a doar 43% dintre români. Imediat după, în top, se află SRI cu un procentaj de 42%, după care Parchetul.
     

    Deşi ar trebui să se simtă protejaţi de instituţiile politice, românii îşi manifestă din ce în ce mai puţin interesul şi încrederea faţă de acestea. Aflat la coada clasamentului, Guvernul nu câştigă încrederea decât a 26% de respondenţi. Nici Parlamentul sau Preşedinţia nu stau mai bine. Totuşi, pe ultimul loc se află partidele politice, care au un procentaj de doar 17%.

    Sondajul a fost realizat în perioada 21-28 aprilie, pe un eşantion de 1.000 persoane, cu o marjă de eroare de 3,1%.

    Încrederea în instituţiile publice

    ========================================

    Pompierii 86%
    Armata 80%
    Biserica 74%
    Şcoala 66%
    Mass-Media 52%
    Sistemul sanitar 51%
    Judecătoria 43%
    DNA 43%
    SRI 42%
    Parchetul 40%
    Guvernul 26%
    Parlamentul 24%
    Preşedinţia 22%
    Partidele politice 17%
    http://www.antena3.ro/romania/increderea-romanilor-in-biserica-se-clatina-cei-mai-multi-se-bazeaza-pe-pompieri-si-armata-213727.html
     
    ==========================
    ==========================================
    =========================================================

    Palatul Cotroceni, ultimul bastion pentru care se vor da lupte grele. Cezar Preda: Nici Antonescu, nici Ponta nu vor ajunge să ocupe funcţia de preşedinte al României! Pe ce te bazezi, mon cher?

    $
    0
    0
     
    Vicepreşedintele PDL Cezar Preda spune că nici Crin Antonescu, nici Victor Ponta "nu vor ajunge să ocupe funcţia de preşedinte al României", deşi amândoi îşi doresc, susţinând însă că PDL "va juca un rol important" la alegerile din 2014 - va avea un candidat care va intra în turul al doilea.
     
    "Nici Crin Antonescuşi nici Victor Ponta nu vor ajunge să ocupe funcţia de preşedinte al României, deşi îşi doresc amândoi asta. Unul e legitimat de congresele celor două partide, aceasta este domnul Antonescu, iar unul are tot anturajul care îi explică că e a opta minune a lumii şi trebuie să fie următorul preşedinte.
     
    Nu va fi niciunul preşedinte, pentru că unul s-a descalificat şi pe Antonescu nu îl va alege nimeni pentru că ne-a arătat ce preşedinte jucător şi european este, iar domnul Ponta trebuie să ştie că dându-i peste mână lui Antonescu şi PNL-ului îşi dă singur peste mână, pentru că niciodată stânga nu va reuşi să ia în România mai mult de 40 la sută. El ca şi candidat la preşedinţia României nu va lua decât voturi de la PSD, de la restul nu va lua", a declarat, duminică, la Galaţi, Cezar Preda.
     
    Preda a spus că, din punctul său de vedere, mult mai important este ce va face PDL, susţinând că nu trebuie ca persoana care ar urma să candideze la prezidenţiale din partea formaţiunii democrat-liberale să fie anunţată cu doi ani înainte de alegeri.
     
    "S-a vorbit foarte mult despre candidat (n.r. - candidatul PDL la alegerile prezidenţiale). Am văzut că unii se tot învârt pe la televizor şi îşi doresc să fie candidaţii dreptei reunite. Să aştepte, nu se fac candidaţii aşa! Şi mai e o chestiune - eu nu îmi aduc aminte ca Traian Băsescu să fi fost candidat cu doi ani înainte la prezidentiale.
     
    Vreţi să ne predăm un candidat domnului Voiculescu să fie analizat pe toate părţile timp de doi ani? Noi nu facem aşa ceva! Dacă PDL reuşeşte să îşi menţină trend-ul...avem deja 18 la sută şi ne cântă prohodul unii şi din interior şi din exterior luându-şi «la revedere» sau cine ştie ce mai făcând, iată că partidul are 18 procente şi va creşte pentru că ştim ce avem de făcut. Cred că PDL va juca cel mai important rol în alegerile din 2014, va avea candidat şi va intra cu acesta în turul doi pentru că vom obţine mai multe voturi decât PNL", a mai spus Cezar Preda, adăugând că niciun val de simpatie nu va mai lovi vreo formaţiune politică în următorii ani.
     
    Cezar Preda s-a aflat, duminică, într-o vizită la Galaţi, unde a participat la o întâlnire cu reprezentanţii PDL din regiunea Sud-Est a ţării.
     
     
    =================================
    ===================================================
    ==============================================================

    Corneliu Dobriţoiu versus DNA. Acuzat că şi-a cumpărat ilegal o locuinţă de serviciu de la MaPN , DNA a pus sechestru pe averea fostului ministru Corneliu Dobriţoiu

    $
    0
    0
     
    Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat că a pus sechestru pe averea fostului ministru al Apărării Corneliu Dobriţoiu. Acesta este acuzat că şi-a cumpărat ilegal o locuinţă de serviciu a MAPN, potrivit realitatea.net.
     
    Direcţia Naţională Anticorupţie anunţa, în 16 aprilie, că a fost începută urmărirea penală în acest dosarîn cazul generalilor Corneliu Dobriţoiu şi Traian Pigui. De asemenea, procurorii au anunţat că se fac acte de urmărire penală în cazul altor zece persoane cu funcţii de conducere din MApN care ar fi achiziţionat, în condiţii nelegale, locuinţe de serviciu la preţ subvenţionat.
     
    În rezoluţia de începere a urmăririi penale se arată că există date şi indicii temeinice că, în calitate de şef al Direcţiei domenii şi infrastructură din Ministerul Apărării Naţionale, Traian Pigui s-a implicat în atribuirea, în condiţii nelegale, a unor locuinţe de serviciu, dintre care unele preluate de la RAAPPS, pentru a fi cumpărate la preţ subvenţionat, în baza Legii 562/2004, de către cadre militare cu funcţii de conducere din MApN (la data faptelor).

    Valoarea prejudiciului în dauna Ministerului Apărării Naţionale a fost estimat la 1,2 milioane de lei.
    Dobriţoiu a negat acuzaţii afirmând  că a respectat toate condiţiile pentru cumpărarea locuinţei.
    Am respectat strict procedura de cumpărare a locuinţei de serviciu, iar verificarea condiţiilor pe care eu trebuia să le îndeplinesc în acest sens a intrat în competenţa altor structuri din Ministerul Apărării, cu care nu am fost într-o legătură de serviciu, într-o legătură de subordonare. Ceea ce mi se pare curios este că o cercetare care înţeleg că a început în 2009, iar timp de patru ani nu am fost invitat să fac vreun act de procedură, se reia tocmai astăzi, probabil într-un context politic şi mediatic ... având în vedere faptul probabil că numele meu a apărut ca un posibil om care râvneşte la portofoliul Apărării", a spus Dobriţoiu.
     
    El a precizat că a făcut cerere "ca orice om, în baza legii" şi a respectat condiţiile pentru atribuirea locuinţei.
     
    Fostul ministru a menţionat că a depus cererea de cumpărare a locuinţei în anul 2006, însă la momentul respectiv nu avea o funcţie în minister care să influenţeze alocarea locuinţei.
     
    ==============================================================
    ============================================
    =====================
     
    DNA a pus SECHESTRU pe averea fostului ministru Corneliu Dobriţoiu
     Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat că a pus sechestru pe averea fostului ministru al Apărării Corneliu Dobriţoiu. Acesta este acuzat că şi-a cumpărat ilegal o locuinţă de serviciu de la MaPN.
    DNA a pus sechestru pe averea lui Corneliu Dobriţoiu. În dosarul privind achiziţia ilegală a unor locuinţe de serviciu de la MApN, procurorii anticorupţie au început urmărirea penală în cazul generalilor în rezervă Corneliu Dobriţoiu, fost ministru al Apărării, Traian Pigui, Sergiu Medar, Gheorghe Rotaru, Mircea Chelaru, Constantin Năstase şi Floarea Şerban.
     
    Aceştia au fost săptămâna trecută la DNA, fiind anunţaţi de procurori că a fost începută urmărirea penală în cazul lor pentru că au cumpărat locuinţe de serviciu fără a respecta normele legale în vigoare.
     
    Generalul Sergiu Medar a fost consilier prezidenţial pe probleme de securitate în primii doi ani de mandat ai preşedintelui Traian Băsescu. În perioada 1999 - 2005, Medar a fost şef al Direcţiei de Informaţii Militare.
     
    Generalul Gheorghe Rotaru a fost şef al Direcţiei Generale de Informaţii a Armatei (DGIA) şi consilier al preşedintelui interimar Crin Antonescu.
     
    Floarea Şerban, general-maior în rezervă, a fost secretar de stat pentru Armamente la Ministerul Apărării Naţionale din mai 2012 până în aprilie 2013. Până să fie trecută în rezervă, Floarea Şerban a condus Direcţia de Legislaţie şi Asistenţă Juridică din MApN. Floarea Şerban, prima femeie general din Armata Română, a fost avansată în grad, la sfârşitul anului 2009, devenind, din general de brigadă cu o stea, general maior cu două stele.
     
    Direcţia Naţională Anticorupţie anunţa, în 16 aprilie, că a fost începută urmărirea penală în acest dosar în cazul generalilor Corneliu Dobriţoiu şi Traian Pigui. De asemenea, procurorii au anunţat că se fac acte de urmărire penală în cazul altor zece persoane cu funcţii de conducere din MApN care ar fi achiziţionat, în condiţii nelegale, locuinţe de serviciu la preţ subvenţionat.
     
    Generalul de brigadă în rezervă Traian Pigui, şef al Direcţiei domenii şi infrastructură din MApN la data faptelor, este cercetat pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru altul un avantaj patrimonial, sub forma participaţiei improprii, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, potrivit DNA.
     
    În rezoluţia de începere a urmăririi penale se arată că există date şi indicii temeinice că, în calitate de şef al Direcţiei domenii şi infrastructură din Ministerul Apărării Naţionale, Traian Pigui s-a implicat în atribuirea, în condiţii nelegale, a unor locuinţe de serviciu, dintre care unele preluate de la RAAPPS, pentru a fi cumpărate la preţ subvenţionat, în baza Legii 562/2004, de către cadre militare cu funcţii de conducere din MApN (la data faptelor).
     
    "Conform acelei legi, cadrele militare sau fostele cadre militare care deţineau, la data apariţiei legii, locuinţe de serviciu aparţinând Ministerului Apărării Naţionale, le puteau cumpăra, în regim subvenţionat, însă cu anumite condiţii, între care, titularul contractului de închiriere să deţină această calitate de chiriaş în baza unui contract de închiriere valabil încheiat, titularul cererii de cumpărare să nu deţină sau să nu fi deţinut locuinţe proprietate pe teritoriul României, titularul cererii să nu mai fi cumpărat din fondul de stat o altă locuinţă, în regim subvenţionat", potrivit DNA.
    Valoarea prejudiciului în dauna Ministerului Apărării Naţionale a fost estimat la 1,2 milioane de lei.
     
    Presa relata, în 2007, că numeroşi membri ai conducerii Ministerului Apărării şi-au cumpărat locuinţele de serviciu, fără respectarea prevederilor legale. Printre aceştia apăreau inclusiv Corneliu Dobriţoiu, secretar de stat la acea vreme, alături de directorul adjunct al Statului Major General, Ştefan Oprea, contraamiralul Costi Ioan Gunther, directorul adjunct al Statului Major General, generalul Tudor Munteanu, locţiitorul şefului Departamentului pentru Relaţia cu Parlamentul, generalul de brigadă Adrian Bantaş, locţiitorul şefului Direcţiei de Comunicaţii şi Informatică, care şi-ar fi cumpărat locuinţele de serviciu cu preţuri mult mai mici decât cele ale pieţei, deşi mai aveau o locuinţă sau casă de vacanţă.
     
    Ministerul Apărării informa ulterior că subiectul locuinţelor de serviciu pentru militari se află în atenţia nou-înfiinţatei Direcţii de Prevenire şi Investigare a Corupţiei şi Fraudelor, care a început verificările încă din primele zile ale lui ianuarie 2007.
     
    Sorin Frunzăverde, ministru al Apărării la acea vreme, declara că majoritatea militarilor care şi-au cumpărat locuinţele de serviciu au făcut-o conform legii.
     
    În 2007, liberalul Teodor Atanasiu, fostul ministru al Apărării, declara că vânzarea locuinţelor de serviciu către personalul angajat al MAp s-a făcut prin declaraţii pe propria răspundere, dar după mandatul său, printr-o lege aprobată în Parlament.
     
    Direcţia de Prevenire şi Investigare a Corupţiei şi Fraudelor (DPICF) din MAp a stabilit, în noiembrie 2007, că, din cei 160 de ofiţeri superiori a căror situaţie locativă a fost verificată, 30 au beneficiat fără drept de locuinţe de serviciu, dosarele acestora urmând să ajungă la DNA.
    Sursa REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/dna-a-pus-sechestru-pe-averea-fostului-ministru-corneliu-dobritoiu_1180244.html#ixzz2TR5An4Th
    ==============================================================
    ==================================================

     
    =======================
    TOP PHOTO!
    ===================

     
    =====================
    ======================================
    ===========================================================

    SARACIE si GRANDOARE ... De la măgar la cai putere ...

    $
    0
    0
     
     
    https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/c0.0.843.403/p843x403/65721_609842035696820_1268425683_n.png
     
     
    In 2010, În România erau 18.300 de biserici si doar 4.700 de şcoli generale. Spitale erau 423!
    Între timp, câteva scoli si spitale s-au închis din lipsă de fonduri, în timp ce biserici s-au mai construit câteva zeci.
    Oricum dacă tot mergeti la biserică, puneti o lumânare si pt scolile si spitalele din România… la Morti!
    Biserica Ortodoxă Română este finanţată din următoarele surse de fonduri publice:

    1. Bugetul de stat - prin Secretariatul de Stat pentru Culte pentru plata integrală sau partială a salariilor personalului clerical (preoti, monahi, etc.) si pentru repararea si întretinerea unor lăcasuri de cult.

    2. Bugetul de stat – prin Ministerul de Interne pentru plata salariilor preotilor din unitătile de jandarmi si penitenciare.

    3. Bugetul de stat – prin Ministerul Educatiei pentru plata profesorilor de religie. Deocamdată învătământul religios este confesional, confirmarea profesorilor se face de către cultul respectiv iar predarea se face după programă si manuale aprobate de asemenea de către biserică. Doar plata se face de la stat.

    4. Bugetele locale – pentru plata personalului neclerical (clopotari, personal administrativ, etc.)

    5. Fondul de rezervă al Guvernului – pentru reparatii, întretineri si construiri de lăcasuri noi de cult

    6. Fondurile de rezervă ale primăriilor si consiliilor locale – la cererea de sponsorizări pentru repararea lăcașelor de cult si ridicarea altora noi.


    În era modernismului, statutul BOR este pe cât de special pe atât de anacronic. Este o institutie autonomă, de drept privat dar care beneficiază de fonduri publice însă nu este auditabilă.
    _____

    Cine poate să răspundă la două întrebări esentiale contribuabilului român:
    1. Câti credinciosi ortodocsi aprobă contructia Catedralei Mântuirii Neamului?
    2. Câti cetăteni români sunt de acord cu finantarea din bani publici a constructiei aceleiasi clădiri?
     
    http://www.neuronu.ro/wp-content/uploads/2013/03/banii-in-plata-Domnului.png
     
    Cum se face că e mereu cineva acolo care hotărăste în locul nostru?
    Pe noi nu ne-a întrebat nimeni ce vrem să facem cu 400 de milioane de Euro...

    "Constructia unui spital judeţean de urgenţă costă 90 milioane de euro", conform Ministerului Sănătăţii.
    https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/c0.0.843.403/p843x403/482712_609654889048868_969588092_n.png
    https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/c0.0.843.403/p843x403/578470_616590965021927_1300557641_n.png
     
    https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/c0.0.843.403/p843x403/733989_612774212070269_390802432_n.png
     
     
    https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/c0.0.843.403/p843x403/525457_613410935339930_476099446_n.png
     
    https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/c0.0.843.403/p843x403/62484_611869612160729_1585171186_n.png
     
     
    https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/c0.0.843.403/p843x403/549169_612458878768469_1442577579_n.png
     
     
    https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/c0.0.843.403/p843x403/563561_610416835639340_229228361_n.png
     
    "E o discoteca? Nu.
    E vreun club de noapte mai răsărit? Nu.
    E prin Olanda sau prin centrul Parisului? Nu.
    E un palat tigănesc? Ei, parca acum suntem pe aproape, dar nu.
    https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/c0.0.843.403/p843x403/599033_610067472340943_105552336_n.png
     
     
    Nume de cod: Ipocritu' Daniel ...
    "De la măgar la cai putere
    Fără-ndoială, creştinismul a evoluat mult în ultimele două milenii: de la măgarul cu care şi-a făcut intrarea Iisus în Ierusalim s-a trecut la sutele de cai putere ale limuzinelor prelaţilor autohtoni."

    https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/c0.0.843.403/p843x403/574527_606232506057773_724175094_n.png
     
    =======================================
    ======================
     

    autor necunoscut
    primit de la Don Corleone
    Multumesc, prietene!
    ===============================

    =======================================================
    =================================================================

     
    DISTRIBUIE SI DA LIKE DACA SUSTII IMPOZITAREA VENITURILOR CULTELOR RELIGIOASE! STRANGEM UN MILION DE DISTRIBUIRI SI LIKE-URI? EXISTA SI O CAUZA / PETITIE AICI: https://www.causes.com/causes/807926-impozitati-veniturile-cultelor-religioase
     
     
    ======================================
    ====================================================
    ============================================================
     
     
     
     
     
     
     

     
     
     
     
     

    Azi promite a fi o zi interesanta. USL, in fata unei decizii ce poate insemna ceva! Tineti aproape! Important UPDATE!

    $
    0
    0
     
    PSD ameninţă cu ruperea USL.Ilie Sârbu:Uniunea se destramă mâine, dacă nu pleacă Roşca Stănescu.
     

    Uniunea Social Liberală se va rupe dacă din această alianţă nu va pleca senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu, a atenţionat, duminică seara, liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu.

    Potrivit acestuia, USL nu va mai rezista dacă în cursul zilei de luni nu se va lua o decizie în cazul excluderii din alianţă a lui Sorin Roşca Stănescu.

    "USL se rupe mâine (luni - n.r.) dacă nu pleacă Roşca Stănescu", a spus senatorul Ilie Sârbu la România TV, potrivit Agerpres.

    În opinia sa, "există un cumul, iar oamenii încep să aibă curaj dacă văd că nu i se întâmplă nimic lui Roşca Stănescu".

    Crin Antonescu: Ruperea USL e plauzibilă. Nu ştiu ce au de gând cei din PSD, nu mai e ce a fost


     


    Totodată, şeful liberalilor a declarat joi că membrii PNL dezavuează unele aprecieri făcute de senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu la adresa PSD, atenţionând că cei care vor mai încălca protocolul USL vor trebui să se despartă de partidul din care fac parte.



    Senatorii PNL care au demisionat din Comisia de anchetă a cazului judecătorului Corneliu Bârsan afirmă că prin acest gest protestează faţă deîncercarea majorităţii PSD din Comisie de a muşamaliza încălcarea imunităţii diplomatice a magistratului român la CEDO.

    Cei trei (SRS, Ciorbea, Ilieşiu) au arătat că gestul lor de a se retrage din comisie a fost susţinut de către preşedintele PNL, Crin Antonescu, iar chiar dacă la nivelul Senatului se va discuta marţea viitoare situaţia şi s-ar putea decide cu privire la înlocuirea lor, din partea PNL nu există alţi parlamentari doritori să intre în această comisie.
     

    Comisia de anchetă în cazul interceptării judecătorului CEDO Corneliu Bârsan a fost înfiinţată la începutul lunii aprilie 2013.


    ===============================

    ================================================

    =========================================================
     
     Important UPDATE!
     
     
    USL pare să fi găsit soluţia pentru rezolvarea crizei.
     
    USL pare să fi găsit o cale pentru rezolvarea crizei din uniune. Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat, luni, că urmează negocieri în USL, iar protocolul va fi updatat.
     
    "Va trebui să facem o echipă de negociere, să discutăm protocolul, să-l actualizăm. Au apărut situaţii noi şi cred că după acest moment tensionat trebuie să discutăm cu colegii liberali", a anunţat, luni, premierul Victor Ponta.
     
    Copreşedintele USL a ţinut să precizeze că neînţelegeri au apărut doar cu PNL,
    "cu PC şi UNPR nefiind probleme până în acest moment".
     
    Totodată, Ponta a specificat că nimeni din partidul pe care îl conduce nu va răspunde la acuzaţii, în cazul în care acestea vor apărea, pentru a nu acutiza situaţia. "Noi suntem foarte solidari", a specificat şeful social-democraţilor.
     
    Ponta: Protocolul USL e suspendat
     
    Anterior, liderul PSD, premierul Victor Ponta, a declarat că PNL trebuie în perioada următoare să probeze prin fapte că e solidar cu PSD la guvernare, el arătând că decizia liberalilor de a fi solidari cu PSD trebuie să fie una sinceră, având în vedere că protocoul USL nu s-a respectat, fiind suspendat.

    "Am primit garanţii, dar trebuie puse şi în practică, pentru că aveam scris şi până acum în acord că nu se întâmplă, şi uite s-a întâmplat şi nu a păţit nimeni nimic. Deci importante sunt faptele de acum încolo, nu declaraţiile. Noi mergem mai departe, dar până nu se restabileşte acel protocol înseamnă că, practic, cum să spun, e suspendat, nu?",
    a declarat Ponta.
     
    Întrebat ce garanţii cere de la PNL, Ponta a răspuns: "Un angajament oficial, dar nu... noi avem şi acuma scris, la articolul 1.1.4. că nu se admit atacurile şi că se aplică sancţiuni, ori nu s-a aplicat. Deci înseamnă că acordul nu s-a aplicat. Nu ştiu ce garanţii, că şi scris, şi vorbit... Până acum a funcţionat. Cred că e vorba aici de fapt de o decizie reală şi sinceră a colegilor de la PNL de a fi solidari, de a merge mai departe cu noi".
     
    Ponta a spus că PNL trebuie să probeze prin fapte că e solidar cu PSD şi a arătat că excluderea lui Stănescu din PNL nu constituie o garanţie pentru PSD.
     
     
     
     

    6 tehnici de manipulare
    a COMENTARIILOR de pe bloguri/site, supuse cenzurii de cei interesati
     
     
    Internetul reprezintă o parte importantă din viața celor mai mulți dintre noi. Deși internetul este considerat de mulți sinonim cu libertatea, și aici au apărut diverse tehnici de manipulare.
     
    Potrivit badpolitics.ro, site-ul Cryptome, asemănător WikiLeaks, care publică documente pe care guvernele și corporațiile nu ar dori să le vadă pe internet, a postat  câteva tehnici de manipulare folosite.
     
    Site-ul citează un ex-agent Cointelpro. Cointelpro este o organizație legată de FBI-ul din SUA, a cărei misiune era de a dezinforma și de a înşela grupurile de activişti. Oficial, Cointelpro a dispărut în 1971.
     
    În prezent se mai adaugă şi modul convențional de infiltrare în grupurile activiste dar şi în cele guvernamentale care prestează pe Internet, pentru a îngropa bâzâitul care deranjează şi a “curăţa” forumurile.
     
    Tehnica 1 – “FORUMUL CULISANT”
    Dacă a fost postat pe forum un subiect foarte sensibil, de natură critică, acesta poate fi rapid eliminat prin metoda “forumului culisant”. În cadrul acestei tehnici, cei care manipulează forumul postează imediat, discret, un număr de “subiecte” care nu au legătură cu cel sensibil şi care sunt lăsate apoi să staţioneze, să se învechească, împingând în jos subiectul sensibil, făcându-l astfel greu vizibil pe ecranul calculatorului. Ca să se poată declanşa “toboganul forumului culisant” şi pentru a “spăla” postarea critică, este nevoie de conturi false de pe care să se posteze pe rând diverse subiecte, acoperind astfel manipularea făcută sub ochii publicului. Deși este dificil sau imposibil să se cenzureze un mesaj sensibil, acum este pierdut într-o mare de postări inutile şi independente.
     
    Tehnica 2 – RUPEREA CONSENSULUI
    A doua tehnică eficientă este “ruperea consensului”. Dacă doriţi să distrugeţi un consens, tehnica folosită este următoarea : de pe un cont fals, postați un mesaj. Acest mesaj apare ca fiind legitim şi corect, dar partea sensibilă este că afirmaţia are o ipoteză foarte fragilă, fără dovezi care să susțină ceea ce este scris. După ce aţi postat acest mesaj, prin alte conturi false introduceţi lent răspunsuri în favoarea acestui subiect. Este imperios necesar să fie reprezentate ambele părți, în așa fel încât cititorul neavizat să nu poată determina care parte deține adevărul. Pe măsură ce apar postările şi răspunsurile la ele, proba “forte” sau dezinformarea este încetul cu încetul atribuită dvs. Astfel, cititorul neavizat va avea probabil, aceeași poziție ca și dvs. Dacă poziția cititorului neavizat este împotriva pozitiei dvs., cel mai probabil este ca ea să fie ignorată. Cu toate acestea, în unele cazuri în care membrii forumului sunt foarte educaţi și pot contracara dezinformarea cu fapte reale și link-uri către alte site-uri, se poate abandona “spargerea consensului” şi demara un “forum culisant”.
     
    Tehnica 3 – “DILUAREA TEMEI”
    Diluarea temei este eficientă nu doar în locul forumului culisant, dar este şi foarte utilă pentru a îndrepta atenția cititorilor către probleme fără legătură cu subiectul, şi non-productive. Este vorba de o tehnică critică și foarte utilă cu scopul obţinerii unui CONSUM DE RESURSE. Implementând un flux continuu de postări fără legătură între ele, distrăgând şi perturbând atenţia (trolling), cititorii forumului constată că productivitatea lor este stopată. Dacă intensitatea diluării graduale este suficient de puternică, cititorii vor înceta să mai cerceteze şi vor trece la modul de discuţie simplificat, de tip “bârfă”. În acest mod faptele pot fi pur şi simplu eliminate şi înlocuite cu presupuneri şi speculaţii profane. Cu cât cititorii sunt mai puţin informaţi, cu atât este ușor şi mai eficient să se controleze întregul grup în direcția dorită. Trebuie remarcat faptul că trebuie făcut un studiu pentru a determina capacităţile psihologice ale membrilor forumului precum şi nivelul de educaţie pentru a şti până la ce nivel se poate “apăsa pe buton”. Mergând prea repede şi prea departe “off topic”, se poate declanșa cenzura unui moderator al forumului.
     
    Tehnica 4 – “COLECTAREA DE INFORMAŢII”
    Colectarea de informații este foarte eficientă pentru a determina nivelul psihologic al membrilor forumului şi a strânge toate informațiile care pot fi folosite împotriva lor. În cadrul acestei tehnici se postează într-un mediu pozitiv un subiect de tipul : “eu îţi arăt ceea ce am (ce pot, ce știu), arată-mi şi tu, la rândul tău, ce poţi (ce ai, ce ştii)”. Datorită numărului mare de răspunsuri furnizate este posibil să se compileze şi să se construiască mai multe informații statistice. Ca exemplu se poate posta un subiect de tipul : “care este arma ta preferată”, încurajând astfel membrii forumului să-şi spună părerea. În acest fel, folosind procentajul inversat, este posibil să se determine de pe forum cine deţine o armă de foc sau cine o deține într-o manieră ilegală. Aceeaşi metodă poate fi folosită de un membru, postând orice întrebare de genul “care este tehnica ta preferată pentru …”. Mulţumită acestor răspunsuri se pot studia diverse metode, iar altele se pot îmbunătăți.
     
    Tehnica 5 – “TROLLINGUL ENERVAT”
    Statistic, există întotdeauna un procent de membri pe forum mai predispuşi la violență. Cu scopul de a şti cine sunt acești oameni, este necesar să se posteze o fotografie pe forum, care va incita în mod deliberat o puternică reacţie psihologică. În acest fel se poate identifica în mod eficient individul cel mai violent din grup si poate fi urmărit prin intermediul IP-ului său. Pentru a realiza acest lucru, pur și simplu se postează un link către un video cu un ofițer de poliție care comite un abuz de putere împotriva unui individ nevinovat. Statistic, dintr-un milion de poliţişti din America, există întotdeauna unul sau doi care pot fi prinşi într-o ipostază de abuz de putere, activitate care poate fi apoi folosită cu scopul strângerii de informații – fără a fi nevoie de a mai “simula” un film fals. Această metodă este extrem de eficientă, şi cu cât clipul video este mai violent, cu atât metoda mai eficientă. Uneori este util să “influenţezi” forumul dându-ți singur răspunsuri violente la propriile mesaje, bătându-ți joc de ceea ce cred autorităţile ! Făcând acest lucru și demonstrând astfel că nu îți este frică, ceilalți membri ai forumului, mai discreţi și non-violenţi, pot să-şi dezvăluiască adevăratele lor intenţii. Acest lucru poate fi apoi utilizat în instanță în cazul în care urmează un proces.
     
    Tehnica 6 – “CÂŞTIGĂ CONTROLUL TOTAL”
    Este important să insiști şi să manipulezi în mod continuu pentru a obţine o poziţie de moderator al forumului. Odată ce ai obţinut această poziție, forumul poate fi controlat eficient şi în linişte prin eliminarea postărilor nefavorabile – putând eventual ghida forumul spre un eșec total, provocând o lipsă de interes din partea publicului. Aceasta este “victoria finală”, deoarece forumul nu mai este atractiv pentru public, pentru ca nu mai este util pentru menținerea libertăților lor. În funcție de nivelul de control pe care îl deţii, poţi conduce în mod deliberat forumul spre victoria ta, prin cenzurarea postărilor, suprimarea membrilor, deconectând în mod accidental forumul din online. În acest fel forumul poate fi ucis rapid. Cu toate acestea, nu este întotdeauna interesant să se omoare un forum, întrucât poate fi transformat într-un fel de “borcan cu miere” pentru a centraliza, absorbi şi reorienta noii veniți, pentru ca apoi să fie utilizaţi pentru nevoile şi sub controlul tău.
     
     
    ================================
    ===================================================
    ============================================================

    Descoperire REVOLUŢIONARĂ, ascunsă de companiile farmaceutice. Un DOCUMENTAR video exceptional, despre vitamina care UCIDE cancerul

    $
    0
    0
     
    Vitamina B17(Amigdalina),
    un leac pentru cancer,blocat de magnaţii din industria farmaceutică.
     
    Cancerul şi-ar putea găsi leacul în consumarea unor alimente care conţin amigdalină. Vitamina B17 nu doar că previne apariţia bolii, ci chiar ajută la tratarea pacienţilor suferinzi. Cu toate acestea, industria farmaceutică, direct interesată să-şi vândă produsele, continuă să nege calităţile vindecătoare ale amigdalinei.
     
     
    Un documentar realizat în urmă cu aproape 40 de ani prezintă o ipoteză uluitoare, potrivit căreia cancerul ar putea fi tratat extrem de uşor, cu ajutorul vitaminei B17. Conform dezvăluirilor prezentate în material, crunta boală, pe care nimeni şi nimic nu reuşeşte să o combată de zeci de ani, nu ar reprezenta decât “o boală a deficienţei”, ce apare la persoanele al căror organism suferă de o lipsă a amigdalinei (vitamina B17). Deşi o asemena descoperire ar duce la salvarea a milioane de vieţi anual, realizatorii filmului susţin că asociaţiile medicale şi companiile farmaceutice ţin secret acest lucru şi resping cu orice preţ promovarea acestui leac, care le-ar atrage, practic, falimentul.
     
    Pentru a dovedi această ipoteză, documentarul realizat de către americanul G. Edward Griffin, în 1974, prezintă mai multe cazuri de persoane bolnave de cancer care s-au vindecat după ce au urmat un tratament cu amigdalină, precum şi mărturii ale unor medici care au folosit această metodă pentru tratarea bolnavilor.
     
    Cancerul_invins-Povestea_vitaminei_B17_Documentar - YouTube
     

     
    Companiile farmaceutice au blocat “elixirul”
    Instituţiile medicale şi farmaceutice au numit filmul drept o fraudă şi o şarlatanie, dar, în ciuda acestui fapt, medicii au continuat să utilizeze noul “elixir”, dovedind utilitatea medicamentului. S-a trecut imediat la intimidarea curanţilor, s-au confiscat filme şi cărţi ce promovau noul leac şi chiar au fost arestate persoanele care organizau manifestaţii publice pentru promovarea miraculosului medicament. Acest tip de tratament a fost astfel abandonat de către majoritatea medicilor. Cu toate acestea, deşi în multe locuri este considerată o metodă neconvenţională, vindecarea cancerului cu vitamina B17 este posibilă în prezent în clinici din ţări precum Marea Britanie, Germania, Mexic sau Elveţia.
     
    Descoperire veche de 5000 de ani
    Potrivit documentarului, cancerul apare la persoanele cu deficit de amigdalină (vitamina B17), fiind asemănător, din acest punct de vedere, bolilor precum scorbutul (deficit de vitamia C), sau pellagra (deficit de vitamina B3). Vitamina B17 este o vitamină mai puţin cunoscută la ora actuală, însă ea a fost descoperită cu mai bine de 5000 de ani în urmă, fiind folosită de către egipteni şi de către locuitorii Chinei Antice, care au numit-o amigdalină deoarece era extrasă din migdalele amare. Elixirurile făcute pe baza amigdalinei erau consumate în special pentru menţinerea sănătăţii, fiind cunoscute efectele detoxifiante ale acesteia. Amigdalina a fost folosită ulterior de greci şi romani în scopuri terapeutice, iar în zilele noastre, unele triburi de indieni îşi prepară diverse băuturi din sâmburi de fructe care conţin amigdalină. Ca structură chimică, vitamina B17 este o combinaţie a două molecule de glucoză, una de benzaldehidă şi una de acid cianhidric, iar în reţetele medicale amigdalina e cunoscută sub numele de nitrilozidă. Vitamina poate fi folosită şi în scop terapeutic, nu doar profilactic.
     
     
    Cum poate ajuta vitamina B17
    Potrivit medicilor, carenţa de vitamină B17 poate cauza depresie şi insomnie, anorexie, oboseală şi uscarea pielii. De asemenea, excesul de vitamina B17 poate duce la intoxicaţii. Astfel, se recomandă folosirea acesteia în doze optime, de 50-100 de mg pe zi în cazul copiilor, 50-200 mg pentru adulţi şi între 1 şi 2 grame zilnic în cazul bolnavilor de cancer. În natură, vitamina B17 se găseşte în sâmburii de caise, cireşe, migdale, piersici, prune, în seminţele merelor, perelor şi gutuilor, în legume precum mazărea, fasolea, conopida, varza, broccoli, spanac, ceapă sau vinete. De asemenea, vitamina mai poate fi găsită în stare naturală în cereale, în scoarţa de mălin sau în frunze de gutui, prun, cais, cireş, vişin sau piersic. Sâmburii de caise conţin cea mai mare cantitate de amigdalină. Doza recomandată este de doar 8-9 sâmburi pe zi, deoarece, în cantitate mai mare pot deveni toxici pentru organism. Pe de altă parte, consumul de antibiotice, alcoolul şi cafeaua, reduc foarte mult acţiunile amigdalinei în organism.
    | Codex Alimentarius
     
    ==============================
    =============================================
    ===========================================================
     
    Iată şi alte informaţii despre această vitamină virtual necunoscută.

    "Vitamina B17 - Amigdalina, Laetrile.
     
    După ani de cercetari, in 1950, biochimistul dr. Ernest Krebs a izolat o noua vitamina pe care a denumit-o B17 - cunoscuta şi sub numele de amigdalina (sau laetrile).
     
    Amigdalina era cunoscută cu mii de ani în urmă, în China şi Egiptul antic, fiind extrasă din migdale amare (de unde vine şi denumirea). Un papirus egiptean, vechi de peste 5000 de ani, menţionează utilizarea "aqua amigdalorum" în tratamentul unor tumori ale pielii. Grecii şi romanii s-au folosit, la rândul lor, de proprietăţile terapeutice ale amigdalinei. De asemenea, numeroase triburi de indieni (Navajo, Karakorum etc) consumă frecvent băuturi preparate din sâmburi de fructe, bogate în amigdalină, în rândul acestora neînregistrându-se nici un caz de cancer.
     

     Samburii de caise sunt cea mai bogata sursa naturala de vitamina B17. In general, seminţele fructelor (mai puţin citricele) conţin aceasta substanţă, care le confera un gust amarui, specific. Conform studiilor dr. Krebs, consumul zilnic a 7-10 samburi de caise previne apariţia cancerului.
     
    Se face din ce in ce mai auzita opinia conform careia cancerul ar fi o boală cauzata de o deficienţa nutriţionala. Nu ar fi vorba despre o bacterie, un virus sau o toxina misterioasa, ci pur şi simplu despre absenţa unei substanţe pe care omul modern a eliminat-o din dieta sa: vitamina B17.
    Tratamentul, considerat în prezent neconvenţional, constă în injectarea intravenoasă a unor doze de amigdalină timp de două-trei săptămâni, urmat de doze orale, pentru menţinere.

     Această metodă nu este acceptată de medicina ortodoxă, care reclamă lipsa unor dovezi concrete legate de proprietăţile vitaminei B17 de prevenire şi vindecare a cancerului. Însăşi încadrarea amigdalinei ca vitamină este contestată.
     
     
     
    Adepţii terapiei neconvenţionale (pro-amigdalină) declară că există dovezi în sprijinul tratamentului cu amigdalină, dar că ele nu sunt luate în considerare, din motive financiar-politice: companiile farmaceutice multinaţionale nu sunt interesate de promovarea acestui tratament, ele neavând nici un drept (brevet, patent) asupra vitaminei B17.
     
    Cert este, că în prezent numărul oamenilor care trăiesc din cancer este mult mai mare decât cei care mor din această cauză. Tratarea cancerului cu modul convenţional, în ciuda statisticilor de vindecare extrem de scăzute, este o afacere profitabilă, de ordinea miliardelor de dolari.
    Tratamentul cancerului cu vitamina B17 este ilegal în SUA - pacienţii suferinzi de cancer care-şi pun speranţe în această metodă trebuind să urmeze tratamentul specific la clinici din alte ţări: Australia, Germania, Belgia, Anglia, Grecia, Israel, Italia, Mexic, Peru, Spania, Elveţia etc."
     
     

    "Și totuși, cum poate Vitamina B17 lupta împotriva cancerului?
    Autorul cărţii “O lume fără cancer”, G. Edward Griffin explică acest fenomen. Molecula Vitaminei B17 este compusă din două componente, o aldehidă benzoică (benzaldehida) și o cianură. Dacă despre aldehida benzoică, probabil, puţini au auzit, despre cianură cred că majoritatea au citit măcar câte ceva. Privite aparte cele două substanţe sunt foarte toxice, în componenţa Vitaminei B17 devin însă inofensive. Astfel de exemple în natură se întâlnesc destul de des. De exemplu clorul (Cl) este toxic în formă pură, dar este inofensiv în sarea de bucătărie (NaCl).
     
    Până în prezent se cunoaște numai o singură substanţă ce poate dezbina Vitamina B17 în cele două componente ale sale. Aceasta substanţă este o enzimă și se numeşte Beta-Glucosidase. Conform lui Griffin în majoritatea celulelor corpului (excepţie făcând organe ca splina, ficatul și glandele endocrine) această enzimă se găsește în cantităţi foarte mici, dar abundă în celulele și ţesuturile cancerigene.  Ca consecinţă Vitamina B17 este foarte efectiv descompusă în componentele sale anume în regiunile afectate de cancer și cu mult mai neefectiv în restul corpului. Astfel ţesuturile cancerigene au un conţinut foarte mare de cianură și aldehidă benzoicăîn vecinătatea lor. Și ce fac? Exact! Mor!
     
    Deci conform acestei teorii, Vitamina B17 este, de fapt, miracolul căutat de medicină de sute de ani: o posibilitate de a distruge celulele cancerigene fără a dăuna țesuturilor sănătoase. Acestea din urmă conţin totuși o cantitate mică de  Beta-Glucosidase, ceea ce ar însemna că Vitamina B17 poate distruge latent și ţesuturile neafectate de cancer, mai ales organele amintite mai sus (splina, ficatul și glandele endocrine), care conţin cantităţi importante de Beta-Glucosidase.
     
    De ce totuși celulele sănătoase splina, ficatul si glandele endocrine nu sunt atacate de Vitamina B17 + Beta-Glucosidase? Fiindcă, conform aceluiași Griffin, în celulele sănătoase se află o cantitate mare a unei alte enzime cu denumirea de Rhodanese, care are proprietatea de a neutraliza cianura și aldehida benzoică și a le transforma din substanţe nocive in substanţe necesare celulelor. Această enzimă “protectoare” se află în cantităţi foarte mici în ţesuturile cancerigene, deci ele nu pot fi protejate.
     
     
    Conclusionând putem afirma că, pe de o parte, trophoblastul stă la baza vieţii, fiind necesar și indispensabil în primele săptămâni ale unei sarcini.  Pe de altă parte, nu trebuie să iasă de sub control, fiindcă riscă să se transforme în ceea ce numim noi “cancer”. Pancreasul are funcţia de a regla trophoblastul prin intermediul enzimelor pe care le generează. Dacă totuși pancreasul nu se poate isprăvi cu această funcţie, există o a doua redută, care se numeşte Vitamina B17. Această vitamină este compusa din două componente care, privite aparte, sunt foarte toxice, dar în componenţa Vitaminei B17 devenind inofensive.
     
     
    Ţesuturile cancerigene, trophoblastul, conţin o cantitate mare de Beta-Glucosidase care desface Vitamina B17 în componentele sale iniţiale și astfel intoxicându-le. Celulele sănătoase, pe de altă parte, conţin de asemenea Beta-Glucosidase, dar in cantităţi mult mai mici. Plus la aceasta, ele mai conţin o altă enzimă, Rhodanese, care are funcţia de a neutraliza substanțele toxice generate la descompunerea Vitaminei B17. Rhodanese însă se află in ţesuturile cancerigene în cantităţi mici, efectul toxic al componentelor Vitaminei B17 neputând fi stopat."
     
    =====================================
    ===========================================
    ========================================================
    Va fi o vara extrem, extrem de fierbinte!
    Beti apa plata si consumati foarte multe fructe!
    Va doresc tuturor, multa sanatate!
    Admin, Romania Megalitica
     
     
     
    =========================
    ================================
    =============================================
     
     
     
     
     
    LA MULTI ANI ,
    TUTUROR CE POARTA NUMELE DE
    CONSTANTIN SI ELENA!
    Admin
    ============================
    =======================================
    =========================================================
    Viewing all 883 articles
    Browse latest View live