Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Showcase


Channel Catalog


Channel Description:

blogul care calca pe nervii multora|puncteaza si subliniaza esentialul|un blog cu subiecte fierbinti... de prin presa... adunate! Nu pot ramane indiferent... cand ţara fierbe!Subiectul fierbinte al zilei, vazut de mine!

older | 1 | .... | 26 | 27 | (Page 28) | 29 | 30 | .... | 41 | newer

  0 0

  Victor Ponta: Îmi asum înjurăturile de rigoare şi susţin că e nevoie de combaterea evaziunii fiscale

  Proprietarii de restaurante sau hoteluri, prinşi cu bani ce nu se regăsesc în contabilitate sau nu au fost marcaţi, riscă suspendarea activităţii. Măsura va fi aplicată şi zilele următoare, indiferent de suma găsită. Guvernul a anunţat că modificările legislative pentru a îmblânzi regulile vor fi decise abia marţi. "Susţin în continuare şi îmi asum, sigur, şi înjurăturile de rigoare, faptul că în România e nevoie de combaterea evaziunii fiscale, că legea e lege pentru toată lumea şi că evaziunea fiscală este un fenomen care trebuie combătut şi la nivelul de sus, şi de asta avem încasări un miliard de euro în plus - că nu de la buticuri avem un miliard de euro, ci din combaterea marii evaziuni fiscale", a subliniat premierul Victor Ponta.
   
   
  232 de firme au primit măsura suspendării din un milion de contribuabili, arată datele ANAF citate de premierul Victor Ponta la începutul şedinţei de guvern. El a avertizat că nu vrea să existe abuzuri şi a solicitat o modificare astfel încât să nu se aplice din start măsura cea mai dură.
   
  Debutul şedinţei de la Palatul Victoria a fost transmis în direct, în Ediţie specială, pe TVR News. StirileTVR.ro vă oferă, în format LIVE TEXT, principalele puncte din declaraţia premierului.
   

   
  Victor Ponta:
  • important este ca prin măsurile pe care le luăm în continuare să păstrăm şi creşterea economică şi încasările suplimentare la buget prin combaterea evaziunii fiscale, prin reducerea cheltuielilor care nu sunt necesare
  • îi urez mult succes d-nului Teodorovici la Finanţe; sper să se înţeleagă bine cu ministerul Fondurilor Europene
  • tot ceea ce eraţi supărat pe Finanţe când eraţi la fonduri europene să faceţi acuma - adică banii să fie totdeauna la timp, toate resursele necesare
  • există o nemulţumire la fermieri, domnule ministru ştiam că aveţi toţi banii, de ce sunt nemulţumiţi fermierii? Daniel Constantin: avem toate resursele; a existat, într-adevăr, o anumită întârziere în plata subvenţiilor pentru cap de animal, din cauze externe; le-am explicat deja fermierilor; cert este că astăzi au deja toate fondurile în conturi; au întârziat puţin; mai sunt şi alte probleme care nu ţin de minister
  • până la urmă oamenii au dreptate - e o diferenţă dacă îi dai la timp sau dacă îi dai peste o săptămână sau două mai târziu
  • susţin în continuare şi îmi asum, sigur, şi înjurăturile de rigoare, faptul că în România e nevoie de combaterea evaziunii fiscale, că legea e lege pentru toată lumea şi că evaziunea fiscală este un fenomen care trebuie combătut şi la nivelul de sus, şi de asta avem încasări un miliard de euro în plus - că nu de la buticuri avem un miliard de euro, ci din combaterea marii evaziuni fiscale
  • dartrebuie fiecare cetăţean al României şi fiecare firmă să-şi plătească datoriile
  • important este ca în această campanie pe care o susţin să nu existe abuzuri şi exagerări
  • prima exagerare este cu prigoana generală - am primit informarea de la ANAF - sunt 232 de firme care au primit măsura suspendării din un milion de contribuabili; deci 232 în toată ţara; dacă din cei 232, 150 probabil că meritau, ceilalţi vreau să nu existe abuzuri
  • vreau să vă rog marţi să veniţi cu modificarea, aşa cum am discutat-o şi cu şeful ANAF şi cu justiţia, până la suma de 300 de lei amendă foarte mare, adică să nu luăm din prima măsura cea mai dură şi să fie o măsură care să îl ardă la buzunar pe cel care nu respectă legea
  • oricum efectele sunt mai mult decât vizibile
  • am verificat - legea cu casele de marcat înţeleg că e din 1999
  • şi în primele 3 luni s-au mărit casele de marcat cu 25% - primele 3 luni ale anului 2015
  • la fel cei care plătesc în mod corect şi dau bon au simţit creşterea vânzărilor
  • e o regulă care, chiar dacă la început creează anumite reacţii - nu vorbesc de campania evazioniştilor care fac campanie la televizor ca să rămână evazionişti - eu vorbesc de cei care chiar au avut dreptate şi pe care trebuie să-i protejăm şi vă rog marţi să veniţi cu modificarea respectivă în aşa fel încât să existe flexibilitatea şi sistemul aplicat corect
  • am fost la Ministerul Justiţiei, am văzut proiectul privind agenţia de recuperare a prejudiciilor din dosarele penale; domnule ministru, poate veniţi până la sfârşitul lunii aprilie cu proiectul şi categoric vorbim la Parlament - sunt convins că putem să-l trecem până în luna iunie prin ambele Camere şi să facem o schimbare radicală pentru că, dincolo de dosare penale, de condamnări la închisoare, dacă luăm banii de la cei care sunt evazionişti fiscali, sunt corupţi (...) e lucrul pe care oamenii îl aşteaptă cel mai tare
  Aflaţi mai multe »

  0 0


  Rusia a preluat preşedinţia BRICS.

  Ca preşedinte în exerciţiu al BRICS, Rusia se va consacra înfiinţării noii Bănci pentru dezvoltare, decisă la nivel înalt de statele din acest grup anunţa agenţia Sputnik.
   
  La 1 aprilie 2015, Rusia a preluat preşedinţia BRIC (Brazilia, Rusia, India, China, Republica Sud-Africană), pe o perioadă de un an.
   
  Rusia intenţionează să asigure “transformarea acestei asocieri într-un  mecanism de cooperare strategică în problemele cheie ale politicii şi economiei mondiale”, se arată într-un comunicat al MAE de la Moscova. În acest sens, se va preocupa de dezvoltarea fondului de stabilizare a rezervelor monetare şi a noii Bănci a BRICS. Nouă instituţie va finanţa proiecte în ţările emergente şi ţările fondatoare. Banca proiectată, care va avea un capital de 100 miliarde dolari, urmează să funcţioneze de la sfârşitul lui 2015.
   
  Multe alte state ale lumii manifestă interes şi vor să adere la Banca de dezvoltare a BRICS, prima care a fost creată fără participare occidentală, a declarat ambasadorul itinerant rus Vădim Lukov.
  Aflaţi mai multe »

  0 0


  Ce mai pregătește ministrul Sănătății?
  "Intenția" lui Bănicioiu:Nu te duci la medic, ești sancționat
   
  Ministrul Sănătății Nicolae Bănicioiu a declarat duminică, într-un interviu pentru PRO TV, că instituția pe care o conduce are în vedere o măsurăcare vizează sancționarea românilorcare nu se duc la medicul de familie măcar o dată la 3 ani sau nu își fac un set de analize complet.
  "Asta nu este reglată încă, dar avem în intenție în momentul de față, și e prima oară când o spun, ne gândim ca persoanele care nu merg o dată la trei ani la medicul de familie sau nu își fac un set de analize complet, să introducem sancțiuni. Știu că este cel mai nepopular lucru pe care îl spun în momentul de față, dar pentru sistemul sanitar va însemna foarte mult în sensul prevenției, în sensul gestiunii corecte a unui caz, în momentul în care îl găsești, în sensul ca, până la urmă, cheltuirea banului, pentru că eu depistez în momentul de fata mare parte din afectiunile oncologice numai in stadii foarte avansate. Ceea ce e foarte greu de tratat, un cancer în stadiul 4 sau ..."


  a declarat ministrul.

  Bănicioiu a evitat să spună exact despre ce fel de sancțiuni este vorba, însă a dat asigurări că acestea vor fi "destul de dure".
  Aflaţi mai multe »

  0 0
 • 04/11/15--12:30: Paste fericit!

 • Paste fericit!
  Aflaţi mai multe »

  0 0


  Legea circulației prevede pedepse drastice pentru şoferii neatenți și indisciplinați. Noua prevedere legislativă ... se remarcă prin creşterea de zece ori a amenzilor sau transformarea amenzilor neplătite în suspendarea permisului.

  Şoferii se vor gândi de două ori înainte de a lua decizia de a vorbi la telefon în timp ce se află la volan. Potrivit noului Cod Rutier, dacă vor fi prinşi vorbind la telefon în timp ce conduc un autoturism, riscă amenzi în cuantum de 1.600 de lei, la fel ca şi în cazul în care vor fi depistaţi că nu poartă centura de siguranţă, de zece ori mai mult decât amenzile de până acum.

  Depăşirea limitei de viteză cu 51 până la 60 de kilometri pe oră se sancţionează cu amenzi din clasa a IV-a, cuprinse între 9 şi 20 de puncte amendă, adică între 720 şi 1.600 de lei. În plus, se ridică şi permisul de conducere pentru 90 de zile. În cazul depăşirii limitei de viteză cu peste 60 de kilometri pe oră, se aplică amenzi din clasa a V-a, care implică sancţiuni cuprinse între 21 şi 50 de puncte amendă (între 1.680 şi 4.000 de lei), plus suspendarea permisului de conducere pentru 180 zile. În cazul în care depăşirea vitezei legale cu mai mult de 60 de kilometri pe oră se soldează cu un accident rutier urmat exclusiv de pagube materiale, se aplică sancţiuni din clasa a VI-a, care implică de la 51 până la 120 de puncte de amendă (între 4.080 şi 9.600 de lei), la care se adaugă suspendarea permisului pentru un an. În cazul în care accidentul se soldează cu victime, perioada de suspendare a permisului se dublează la doi ani.

  Noul Cod Rutier mai prevede că dacă un şofer se află la volan sub influenţa băuturilor alcoolice, care are o îmbibaţie alcoolică cuprinsă între 0,2 -0,5 g/l alcool pur în sânge, respectiv 0,15 – 0,25 mg/l alcool pur în aerul expirat, se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a V-a de sancţiuni (21 la 50 puncte-amendă) şi cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 180 de zile”. În cazul în care îmbibaţia alcoolică este de peste 0,5 g/l alcool pur în sânge, fapta constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la unu la cinci ani.

  Potrivit noului Cod Rutier, vor fi sancţionaţi cu 9 până la 20 de puncte-amendă şi suspendarea permisului până la trei luni numai şoferii care nu acordă prioritate, depăşesc sau trec pe roşu şi provoacă un accident rutier soldat exclusiv cu pagube materiale. În cazul în care un şofer nu îşi achită amenda în termen de 30 de zile, permisul de conducere îi este suspendat. Suspendarea efectivă a permisului are loc, însă, după alte 15 zile de la comunicarea dispoziţiei de suspendare. Sumele aferente amenzilor percepute pentru contravenţii rutiere vor fi vărsate într-un cont unic deschis la Trezorerie, din care vor fi transferate ulterior către primării şi care va fi verificat de către Poliţie.

  Amenda maximă, de 9.600 de lei, va fi aplicată şoferilor care nu opresc la trecerea la nivel cu calea ferată, atunci când semnalele acustice şi vizuale sunt pornite. De asemenea, cu 9.600 de lei vor fi sancţionaţi şi şoferii care sunt implicaţi în accidente rutiere şi au o alcoolemie mai mare de 0,25 la mie în aerul expirat. Şoferii care se încumetă să treacă pe culoarea roşie a semaforului vor fi sancţionaţi cu amenzi de 4.000 de lei.
  Aflaţi mai multe »

  0 0


  Senatoarea Steliana Miron (PNL):Din salariul de la Parlament nu mi-ar ajunge banii nici pentru coafor .

  Senatoarea PNL Steliana Miron a declarat pentru Evenimentul Zilei ca salariul de parlamentar nu ii ajunge "nici pentru coafor" si ca are noroc cu sotul sau si cu parintii ei care o sustin financiar. Declaratia vine in contextul discutiilor despre pensiile speciale ale parlamentarilor, care se extind si in domeniul salariilor, si in conditiile in care indemnizatia de parlamentar se ridica la circa 1000 de euro pe luna. Potrivit declaratiei de avere depuse in 2014, senatoarea Vasilica Steliana Miron a incasat in anul anterior 60.410 RON din indemnizatia de parlamentar.
  "Prefer hainele si pantofii de la producatorii locali. Am si discount-uri foarte mari", a declarat Miron pentru EVZ, precizand ca o tinuta o costa in jur de 600 de lei. "Niciodata nu m-am imbracat de doua ori la fel. Prefer tinute mai ieftine". Ea a recunoscut ca nu isi achizitioneaza hainele din indemnizatia de parlamentar. "Noroc cu sotul meu si cu parintii mei ca ma sustin financiar. Din salariul de la Parlament nu mi-ar ajunge banii nici pentru coafor",
  a mai spus ea.
  Aflaţi mai multe »

  0 0


  Presedintele Klaus Iohannis:Ar trebui sa ne gandim daca pensiile speciale ca si forma trebuie sa existe!

  Presedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, dupa consultarile cu partidele parlamentare, despre initiativa privind pensiile special ale parlamentarilor, ca
  "ar trebui sa ne gandim daca pensiile speciale ca si forma trebuie sa existe".


   "Daca pensiile se impun sau nu e o discutie care ar fi trebuit sa porneasca de la situatia mai generala, daca este bine sa existe pensii speciale sau daca nu este bine. Din pacate, constat ca iarasi se ajunge la a discuta anumite chestiuni importante foarte personalizat. Ar fi excelent daca cu aceasta ocazie in Parlament chestiunile ar fi transate un pic la modul mai general", a spus presedintele Klaus Iohannis.

  El a mentionat ca
  "ar trebui sa ne gandim daca pensiile speciale ca si forma trebuie sa existe, pentru ce ar mai trebui sa existe sau daca se ramane la sistemul general".

  Aflaţi mai multe »

  0 0


  Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință, este unul dintre cei mai venerați sfinți din calendarul ortodox, sărbatorit la dată fixă în fiecare an - 23 aprilie.

  În tradiția populară, sărbatoarea este cunoscută sub numele de Sân-George, scrie creștin-ortodox.ro.
   
  În calendarul popular, Sân-George este considerat a fi un zeu al vegetației, protector al naturii înverzite, al vitelor și al oilor, el fiind identificat în Panteonul românesc cu Cavalerul Trac.În spiritualitatea populară, Sân-George este cel de-al doilea stâlp calendaristic, alături de Sfântul Dumitru - Sâmedru -, între cele două divinități existând o înțelegere cosmică, facilitată și de divinitatea supremă. Se spune că atunci când se aud primele broaște cântând, Sân-George ia cheile de la Sâmedru pentru a deschide drumul naturii spre viață, el fiind considerat Cap mare de primavară, înverzitorul întregii naturi, semănătorul tuturor culturilor și închizătorul anotimpului friguros. 
   
  Dacă în trecut această sărbatoare era cinstită cu mult fast timp de trei zile, astăzi, doar cu totul izolat, mai străbate farmecul ei de altadată. Cele mai multe obiceiuri legate de această zi au fost abandonate pe parcursul timpului, dar importanța sărbătorii în spiritualitatea tradițională ne obligă să amintim câteva dintre practicile și obiceiurile de odinioară.
   
  În ajunul zilei de 23 aprilie, oamenii pregăteau cu grijă brazde verzi, tăiate sub formă pătrată, în care înfigeau ramuri înmugurite de salcie și flori galbene de primavară cunoscute, în Bucovina, sub numele de calce. În noaptea sau dimineața zilei de Sân-George, capul familiei, întotdeauna un bărbat, așeza brazdele, astfel împodobite, "de strajă " la stâlpii porților și ai caselor, la ferestrele și ușile caselor și grajdurilor, în grădini și pe mormintele din cimitire. Se credea că, astfel, oamenii, vitele și semănăturile erau protejate de forțele malefice, ce deveneau extrem de active în acest moment de început a anului pastoral. Măsurile de protecție se luau mai ales împotriva strigoilor și strigoaicelor care, conform tradiției, furau mana vitelor cu lapte. 
   
  În Bucovina, brazdele și ramurile verzi erau păstrate peste an pentru a fi folosite drept leacuri împotriva frigurilor sau pentru a fi amestecate în hrana animalelor (în credința că acestea vor fi protejate de puterea malefică a strigoilor) și pentru a fi puse în cuibarele cloștilor (pentru a avea pui cât mai mulți și pentru a le feri de boli și ulii).
   
  O alta practică era împodobirea donițelor de muls vacile cu multă verdeață și flori de primăvară. Donițele, pline cu apă și astfel "gătite", se puneau în tinda casei, după ușa de la intrare. În dimineața zilei de Sân-George, apa și verdeața tocată erau turnate în hrana animalelor, crezându-se că, astfel, va spori laptele vitelor și că vor fi protejate de toate relele. 
   
  În ajunul zilei de Sân-George, fetele de măritat credeau că își pot vedea ursitul dacă priveau, în această noapte, într-o cofă plină cu apă.
  Aflaţi mai multe »

  0 0


  Este o şmecherieşi nu trebuie să o acceptăm,susţin reprezentanţii asociaţiilor patronale din industria alimentară, care vor să sesizeze Consiliul Concurenţei. Retailerii resping acuzaţiile şi susţin că interesul lor este ca diferenţa de bani rezultată din reducerea TVA să ajungă direct la clienţi, iar consumul să crească.  Producătorii din industria alimentară urmăresc atent preţurile din magazine în această perioadă, până la reducerea TVA.

  Preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Industria Alimentară, Dragoş Frumosu, face apel la instituţiile statului pentru o mai atentă supraveghere în intervalul următor.

  Nici vorbă de scumpiri artificiale, dau asigurări retailerii. Preţurile se modifică zilnic, în funcţie de cum cere piaţa, argumentează ei.

  Consiliul Concurenţei a avertizat încă de acum o săptămână că va ţine preţurile sub observaţie.

  Producătorii trag un semnal de alarmă şi în ceea ce priveşte negocierile cu marii comercianţi pentru contractele de furnizare a alimentelor.
  Aflaţi mai multe »

  0 0


  CHINA cumpără, încet dar sigur, O PUTERNICĂ ŢARĂ EUROPEANĂ

  Autor: Capital.ro | luni, 27 aprilie 2015 |
   
  Germania a atras, anul trecut, investiţii străine record în valoare de 3,2 miliarde de euro, în condiţiile în care numărul noilor investitori a atins un nivel fără precedent, graţie interesului crescut venit din China, a anunţat, luni, agenţia guvernamentală de promovare a investiţiilor Germany Trade & Invest (GTAI), transmite Reuters.
   
  Investitorii străini au lansat, în 2014, un număr de 1.199 de noi proiecte de investiţii în Germania, cu 20% mai multe decât în 2013, valoarea acestora crescând cu 18,5% comparativ cu 2,7 miliarde de euro, în anul precedent. Investiţiile străine au creat anul trecut cel puţin 16.000 de locuri de muncă în cea mai mare economie europeană, precizează GTAI.

  'Germania este o oază de siguranţă în Europa şi una din ţările industrializate cu cel mai puternic ritm de creştere. Acest lucru este foarte atractiv pentru investitori', a apreciat directorul GTAI, Achim Hartig, adăugând că Germania profită, de asemenea, şi de infrastructura sa bună, amplasarea geografică favorabilă în centrul Europei, precum şi de mâna de lucru calificată.

  Cel mai mare număr de investitori străini au venit din China. Aceştia au investit în 190 de proiecte greenfield în cea mai mare economie europeană, depăşind SUA şi Elveţia, cu 168, respectiv 130 de proiecte. Comparativ cu 2013, numărul proiectelor greenfield lansate de investitorii chinezi a crescut cu 37%.

  Cu toate acestea, mai mult de jumătate din investitori au venit din Europa.

  Germania este atractivă pentru companiile din sudul Europei, deoarece situaţia robustă a economiei germane ajută astfel de firme să depăşească dificultăţile de pe pieţelor lor domestice.

  De asemenea, anul trecut, investitorii străini au achiziţionat şi companii germane, GTAI înregistrând 489 de fuziuni şi achiziţii. Companiile americane au fost implicate în 114 astfel de tranzacţii, urmate de societăţile britanice şi de cele elveţiene, cu 58 de tranzacţii, respectiv 44 de tranzacţii.

  AGERPRES

  Sursa http://www.capital.ro/germania-a-atras-investitii-straine-record-interes-crescut-din-china.html#ziarecom
  ------------------------------
  ----------------------------------------------------------------
  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


  Germania – China | Economia face să dispară distanţele
  Aflaţi mai multe »

  0 0


  Exista cel putin 7 motive mai putin stiute de marele publiccare explica de ce noul PNL se comporta slab in opozitie, reactioneaza anemic la temele propagandistice sau de guvernare lansate de guvernul Pontasi pare, la fel ca presedintele Iohannis, total depasit.

  In esenta, liberalii, sub conducerea bicefala Blaga-Gorghiu, se confrunta cu: o serie de conflicte intre fostii liberali si fostii pedelisti in teritoriu, generate inclusiv de problema reala a coabitarii liberalilor cu pesedisti in unele administratii, cu fragilitatea pozitiei interne a noului presedinte liberal impus de Klaus Iohannis in locul lui Crin Antonescu, cu teama reala a pedelistilor din guvernarea Boc de achetele DNA, cu o criza de comunicare fara precedent si cu ocuparea terenului media de PSD. Sa le analizam, asadar, pe rand.

  1. Fuziunea din vara anului trecut dintre PNL si PDL genereaza, cum era de asteptat, tensiuni
  in teritoriu pe masura ce se apropie alegerile locale si trebuie intocmite listele electorale cu viitorii candidati la functiile de consilieri locali sau judeteni, primari sau sefi de consilii judetene. Cum va fi o singura lista, conflictele incep sa apara. Apoi, pana in 2017, adica in mai putin de doi ani, din doi lideri locali (unul PNL, altul PDL) va ramane unul singur, cel care va taia si spanzura in numele noului PNL. Alta sursa de conflict in batalia pentru supravietuire. Pe de alta parte, pedelistii acuza public ca in unele judete sau administratii (vezi sectorul 3, vezi primaria Braila) fostii liberali au ramas la putere, in alianta cu PSD.

  2. Cu putine exceptii, liderii PDL traiesc cu groaza anchetelor DNA si prefera sa dispara de pe radar, evita televiziunile, in speranta ca vor fi uitati si astfel vor scapa. Mai ales cei care au facut parte din guvernarile Boc se intreaba zilnic cand le vine randul si daca nu se vor trezi cu procurorii la usa. Aceasta temere cvasi-generalizata in partidul lui Blaga paralizeaza orice reactie. Insusi despre liderul PDL s-a spus ca ar fi vizat de ancheta EADS, insa aceasta deocamdata intarzie. In tot cazul, frica de procurori i-a cam imprastiat din spatiul public.

  3. Noul presedinte al PNL, Alina Gorghiu, nu si-a consolidat suficient pozitia in interior. A fost impusa de Klaus Iohannis, votata de conducerea liberalilor, nu aleasa intr-un Congres, avand sustinere de la baza partidului. La fel de usor va putea fi data jos, tot de grupul mic care a impus-o, mai ales ca nu este un lider care sa se bucure de mare notorietate, charisma, forta etc. Singura protectie de care se bucura vine de la autoritatea sefului statului, in rest lidership-ul Alinei Gorghiu arata fragil. In interior are parte de un rival neobosit, Ludovic Orban. Acesta ii submineaza metodic autoritatea pentru a-i lua intr-o buna zi locul.

  4. Noul PNL este demobilizat in esaloanele inferioare, deoarece deciziile sunt luate dupa intalniri intr-un cerc restrans desfasurate la inceputul saptamanii. Din cercul initiatilor fac parte, din partea PNL, Alina Gorghiu, Marian Petrache, Teodor Athanasiu, iar din partea PDL, Vasile Blaga, Catalin Predoiu, George Scripcaru, Mircea Hava si Gheorghe Falca. Altfel spus, decizia politica nu mai este asumata de intreg partidul, din acest motiv unii lideri se simt exclusi. O frustrare suplimentara se manifesta in PDL, partid care a tras greul in campania electorala, dar nu are nici un reprezentant in echipa lui Klaus Iohannis.

  5. Se observa apoi ratarea fuziunii pe comunicare, cele doua partide avand departamente diferite.
  Liberalii au propria echipa, se lupta sa apara in presa, in timp ce pedelistii joaca pe cont propriu, cei putini care mai apar prin studiourile TV par sa iasa de capul lor, fara mesaje clare. Apoi, noul PNL in ansamblu nu pare preocupat de o politica serioasa de resurse umane, de identificarea si promovarea unor figuri noi, proaspete si credibile. Purtatorii de mesaj ai noului PNL sunt, in mare, oamenii vechilor partide, mai buni sau mai rai, dar aceiasi.

  6. La toate acestea se adauga o modesta si ineficienta actiune parlamentara, un PSD care lanseaza tema dupa tema si confisca inclusiv discursul de dreapta (reducerea TVA, noul Cod Fiscal) si eterna victimizare ca mogulii blocheaza accesul opozitiei in presa. Acest din urma argument este partial adevarat, insa oricat s-ar carteliza presa in favoarea puterii, i-ar fi dificil, in lumea retelelor sociale si a libertatii de comunicare oferite de internet, sa ignore toate actiunile si mesajele opozitiei daca acestea ar avea consistenta si forta necesare. In plus, in capul unor lideri s-a instalat speranta iluzorie ca guvernul Ponta oricum isi va rupe gatul de la toamna incolo, cand puterea va trebui sa treaca inca o iarna cu toate problemele ei (scumpiri, facturi la utilitati, diminuarea drastica a bugetelor familiare etc).
  Aflaţi mai multe »

  0 0


  Dosar de politician:Cine este șmecherul Georgian Surdu de la RA-APPSși cum de nu s-au atins de el patru guverne (VIDEO). Un articol de: B1.ro | 29 Apr 2015.

  Astăzi vorbim despre povestea unui mare șmecher de București. El se numește Georgian Surdu și este șeful importantei regii a protocolului de stat, adică al fostei gospodării de partid PCR.
  Regia RAPPS se află în subordinea Guvernuluiși administrează proprietăți (terenuri și clădiri) ce valorează sute de milioane de euro.

  Surdu este în funcție din 2007 și a schimbat patru guverne fără ca cineva să se atingă de el. Este singurul mare funcționar public din România pe care l-au ținut în brațe premierii Tăriceanu, Boc, Ungureanu și Ponta.
  Află mai multe despre Georgian Surdu din materialul video de mai jos.
  Dosar de politician: Cine este smecherul Georgian Surdu de la RA-APPS
   
   
  --------------------------------------------------------------------------------------------
   
   
  Șeful RA-APPS,Gabriel Surdu, a fost reținut de procurorii DNA (VIDEO)
   
  Șeful RA-APPS, Gabriel Surdu, a fost reținut, miercuri, de DNA și urmează să fie dus, joi, în fața magistraților cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, informează B1 TV.

  Acesta a fost audiat de procurorii de la DNA după ce întreaga zi au fost făcute percheziții la sediul RA-APPS.

  Gabriel Surdu, este acuzat de fapte de corupție în perioada 2013-2014 și de cumpărare de influență.

  Potrivit procurorilor, Surdu i-ar fi cerut președintelui Consiliului Județean Buzău, Gabriel Bîgiu, în vara anului 2013, să-i faciliteze obținerea unor contracte de lucrări în comuna Ghergheasa, județul Buzău.

  Atunci Gabriel Bîgiu s-ar fi ales cu 8% din valoarea contractului.
   
   


  Este vorba de unn contract de reabilitarea rețelei de apă și de modernizare a stației de epurare din comuna Ghergheasa.

  Gabriel Surdu este în funcția de director general al RA-APPS din 2007.

  DNA a efectuat, miercuri, percheziții în patru locații, respectiv la sediul RA-APPS în capitală, dar și în județul Prahova. (Detalii AICI)
  --------------------------------------------------------------------------------------------------
   
   
  Dosar de politician:
  Cum s-a îmbogățit cel mai longeviv funcționar guvernamental și ce relație are cu Alina Gorghiu (VIDEO). Un articol de: B1 TV | 16 Feb 2015
   
  Aflăm cum s-a îmbogățit cu milioane de dolari cel mai longeviv funcționar guvernamental: Georgian Surdu, șeful regiei protocolului de stat RAPPS, deține secretul prin care, cu doar 2000 de euro pe lună poți ajunge milionar și proprietar de vile și hectare de teren scump.
  Aflaţi mai multe »

  0 0


  Casa copilăriei lui Enescu, cauza socială a turneului Stradivarius Enescu Experience

  Campania socială care se desfăşoară în fiecare an în timpul Turneului Stradivarius, în 2015 va avea drept scop strângerea de fonduri pentru restaurarea casei lui Enescu din Mihăileni, judeţul Botoşani, şi transformarea ei într-un centru cultural şi muzical internaţional. Ştirile TVR sunt mândre să susţină acest demers. Timp de o lună, la Telejurnal şi pe site-ul stiriletvr.ro vă prezentăm “Simfonia unui destin” – poveşti pe note de Enescu. Împreună salvăm casa Enescu!

  "Atâta vreme cât exist, vreau sã cânt". Aşa îşi descria destinul marele George Enescu. Compozitor, violonist, pianist, dirijor şi pedagog,  Enescu reuşeşte şi astăzi să trăiască prin fiecare notă modelată de marii violonişti şi celebrele orchestre ale lumii. La 60 de ani de la moartea geniului născut la Botoşani, un talent şi o vioarã Stradivarius pornesc împreună la drum pe muzica lui George Enescu. Alexandru Tomescu va da viaţă Rapsodiilor Române în Stradivarius Enescu Experience - un maraton al excelenţei muzicale, care anul acesta va încerca să salveze o parte din destinul marelui compozitor: casa Enescu de la Mihăileni.


  Turneul Internaţional Stradivarius Enescu Experience, între 3 mai şi 15 iunie 2015, va urma un itinerariu care cuprinde 15 oraşe din România, la care se adaugă Chişinău, în Republica Moldova, şi turneul din Franţa: Bretagne-Brest, Rennes, Quimper. Violonistul Alexandru Tomescu îl va avea ca invitat special în turneu pe pianistul rus Eduard Kunz, iar repertoriul va fi dedicat marelui George Enescu, de la a cărui moarte se împlinesc 60 de ani.

  Casa din Mihăileni - monument istoric clasat în regim de urgență

  În casa construită undeva în perioada 1775-1830, de bunicii din partea mamei compozitorului, preotul Ioan Cosmovici şi soţia Zenovia Vogoride, descendentă a unei vechi familii boiereşti din Moldova, s-a născut în anul 1839, Maria Cosmovici, devenită Enescu. Tot acolo, mama lui George Enescu a şi murit, în martie 1909.
  (w220) Maria Enes
  Din familia mamei compozitorului, neamul Cosmovicilor, se ridicaseră oameni de mare valoare şi renume, care au contribuit la dezvoltarea culturii şi ştiinţelor în România.

  Leon, fratele Mariei, avea să devină renumitul biolog Dr. Leon Cosmovici, licenţiat al Universităţii Sorbona, eminent profesor al Facultăţii de Ştiinţe a Universităţii din Iaşi, fondatorul învăţământului de fiziologie animală din România, tatăl pictorului Jean Cosmovici și al compozitorului Alexandru Cosmovici.

  Preotul Ioan Cosmovici cânta la pian şi la chitară, un lucru rar în acele vremuri, şi a adus în casa din Mihăileni vechiul pian al familiei Vogoride, pe care învăţase să cânte în copilărie Maria, şi pe clapele căruia a pus mâna pentru prima dată şi George Enescu. Astfel a învăţat tainele partiturilor.

  Ioan Cosmovici a transmis pasiunea pentru muzică şi fiicei sale Maria, care a primit o educaţie aleasă, cu studii liceale făcute la Cernăuţi, cultivându-i firea foarte muzicală.
  În casa de la Mihăileni, tatăl şi fiica au luat lecţii de muzică de la profesori din Cernăuţi, ambii devenind adevăraţi virtuozi ai pianului.

  (w620) Foto de es

  Şi George Cosmovici, văr primar al Mariei, avea studii muzicale, făcute la Dresda. Era un compozitor de succes în epocă. Compunea muzică instrumentală, de cameră şi vocală, multe dintre lieduri pe versurile reginei-poete Carmen Sylva, cu care avea o relaţie apropiată.

  Fiica lui George Cosmovici, Maria, a studiat compoziţia la Paris şi avea să devină  o pianistă de mare talent. Verişoara Matilda, fiica unchiului Leon, a studiat pianul la Viena, devenind tot pianistă, iar mai târziu soţia compozitorului Alexandru Zirra. Alexandru Cosmovici, fratele Matildei şi vărul primar al lui Enescu, avea să studieze la Iaşi, Milano şi Paris, devenind compozitor şi muzicolog.

  Dar şi bunicul lui Enescu dinspre tată, preotul Gheorghe, avea talente muzicale şi o foarte bună voce de tenor, vestită prin părţile locului, pe care o moştenise şi tatăl compozitorului. Costache Enescu era învătător, dirijor de cor, cânta la vioară. Împreună cu soţia sa dădea adevărate concerte în casa de la Mihăileni - el la vioară, iar Maria acompania la pian sau chitară.
  (w220) George EneDupă despărţirea părinţilor, Costache, tatăl lui George, a rămas la Cracalia, iar Maria, mama sa, în casa de la Mihăileni. 

  Aici a crescut micul George, alintat cu numele Jurjac, şi aici venea în toate vacanţele petrecute în România. Copilăria de poveste la Mihăileni avea să fie sursă de inspiraţie pentru Enescu. Avea să compună aici multe dintre operele sale.

  Schimbarea de regim politic din 1945, imposibilitatea lui Enescu de a-şi mai revendica sau îngriji casa după plecarea definitivă din ţară în 1946, când a fost silit să renunţe la toate proprietăţile sale, înstrăinarea clădirii şi tratamentul din partea actualilor posesori au făcut ca nu doar peste casă, ci şi peste un capitol de decenii al existenţei lui Enescu, să se aştearnă uitarea şi nepăsarea.

  În 1918, printr-o scrisoare, George Enescu a cedat casa verişoarei sale, Eugenia Dimitriu, şi a fost moştenită mai departe de 3 dintre fiii ei. Doi dintre aceştia, nepoţii compozitorului, au vândut partea lor către vecini. Cel de-al treilea însă, şi-a păstrat proprietatea. Asa se face că, în momentul de faţă, casa are doi proprietari. Dar niciunul dintre ei nu a reuşit să o întreţină.

  Casa tineretii lui Enescu nu a putut fi apărată de nicio lege. Abia în 2001 ar fi putut intra sub incidenţa legii monumentelor istorice, dar nici proprietarii, nici autorităţile nu au făcut paşi decisivi pentru recuperarea acestei moşteniri a marelui compozitor. Cu excepţia amplasării unei plăci memoriale.

  Placa memorială din marmură albă a dispărut de pe zidurile casei. Mărul din curte, sub care Enescu zăbovea îndelung, a fost tăiat.

  Casa din Târgul Mihăilenilor este în sine un monument arhitectonic reprezentativ pentru tipul de casă de ţară moldovenească din secolele XVIII-XIX.

  (w620) Starea n c

  Casa George Enescu a ajuns în atentia opiniei publice în 2012, când pianista Raluca Ştirbăţ - preşedinta Societăţii Internaţionale George Enescu din Viena (originară din Iaşi, pianista trăieşte de ani la Viena) - a  iniţiat în presa din Europa o campanie de conştientizare a situaţiei dramatice în care se găseşte casa din Mihăileni şi a militat pentru clasarea clădirii şi transformarea ei în muzeu.
  Aflaţi mai multe »

  0 0


    Defrișările, mai ales cele ilegale, au atins cote alarmante în țară. Problema nu mai este una punctuală, izolată sau locală, ci atinge siguranța națională și viitorul nostru. Părtași marii despăduriri se fac: Guvernul României, Ministerul Mediului, Austriecii de la Holzindustrie Schweighofer, Kronospan şi Egger, Romsilva, șefii de Ocol Silvic, baronii locali și noi toți, prin lipsa de atitudine.

   
           Ritmul actual al despăduririlorși modul total hazardat de exploatare (adesea ”în ras”, fără a se ține cont de niciun criteriu ecologic) au și vor avea următoarele efecte negative:

  - sporirea fenomenelor de risc hidrologic: viituri și inundații. Versanții despăduriți nu mai pot reține precipitațiile, care se scurg vertiginos în albii. Rezultă deci tot mai multe pierderi materiale și de vieți omenești. Rezultă de asemenea necesitatea de a investi în sistemele locale de protecție (îndiguiri, înălțări de poduri etc). Acestea sunt necesități induse artificial, apărute în urma defrișărilor...

  - sporirea fenomenelor de risc geomorfologic: alunecări, surpări, prăbușiri de roci, ravenări, eroziunea solului. În urma acestor fenomene de risc, crește cantitatea de suspensii în apele unor râuri, putând fi afectate fauna piscicolă și ecosistemele respective. Unele lacuri hidroenergetice vor avea un ritm de sedimentare mai rapid decât cel estimat în momentul amenajării. Unele drumuri pot fi tot mai afectate de descărcările de materiale de pe versanți etc.

  - pierderi financiare uriașeîn domeniul turismului montan, agroturism, ecoturism și turism cultural. Sunt distruse drumurile de acces de utilajele forestiere, este sluțit peisajul; practic sunt eliminate resursele acestor tipuri de turism.

  - pierderi de locuri de muncăîn domeniile: meșteșuguri populare (pe baza lemnului), turism.

  - schimbări climatice locale: afectarea regimului termic și pluviometric, aridizare. Primele implicații vor fi asupra agriculturii...

  - reducerea biodiversității, afectarea habitatelor (râsul, ursul, lupul)...

  - reducerea celei mai valoroase rezerve a României (pădurea), prin rolul său multiplu: ”plămân verde”, combustibil tradițional, material de construcție valorificat tradițional (nu în mod industrial și abuziv), moștenire primită și lăsată mai departe pentru ca și nepoții noștri să se bucure de ea. Se pare că unii se bucură la buzunarele pline de acum, dar nu le pasă de blestemele pe care le vor primi peste 10 ani.

            Nu există dezvoltare sustenabilă! Nu există dezvoltare durabilă! Acestea sunt vorbe în vânt, de care se folosesc unii să scoată niște bani din niște proiecte. Gargara cu economia sustenabilă este folosită în țările dezvoltate, ale căror corporații fac prăpăd când ajung în țările cu un grad de corupție mai ridicat. Moralitatea lor este egală cu 0. De la copiii din China care montează jucării pe nimica toată, până la poluarea inimaginabilă din țările subdezvoltate și la exploatările de aur, gaze de șist și lemn în România, toate sunt operele celor îmbrăcați la costum, care ne vorbesc moral despre dezvoltare durabilă, dar de fapt ceea ce lasă ei în urmă se numește prăpăd...            Așadar, sâmbătă 9 mai, cu începere de la ora 16.00, vor avea loc proteste masiveîn toată țara împotriva exploatărilor ilegale și abuzive de păduri. De menționat că e vorba de despăduriri abuzive, nu ilegale, întrucât au reușit de cele mai multe ori să confere cadru legal acestei mari furăciuni.

  Locații proteste:
  Aflaţi mai multe »

  0 0


  Blindatele Stryker ale Regimentului 2 Cavalerie US Army au plecat spre Cincude la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu

  De la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, Batalionul 2 al Regimentului 2 Cavalerie US Army a pornit spre Cincu la un amplu exerciţiu întrunit NATO (1000 de militari din 21 de ţări). Militarii au încărcat pe trenuri vehiculele blindate şi echipamentul urmând să ajungă în Baza Cincu unde va avea loc un amplu exerciţiu comun NATO din cadrul Operation Atlantic Resolve. În lumina evenimentelor din Ucraina, la începutul lunii martie 2015,  era făcut anunţul potrivit căruia un convoi de blindate al Regimentului 2 Cavalerie US Army, inclusiv Strykers (blindate multioperaţionale cu armament multiplu-mitraliere M2 cal. .50 şi M240 cal. 7,62 plus aruncător de grenade şi tun de 30mm, cost: 4,9 milioane USD/bucată), după manevre în Polonia, Estonia şi Lituania, se va întoarce pe şosea în Garnizoana din Vilseck, Germania.
   
  Acesta a fost practic debutul Atlantic Resolve, o amplă demonstraţie a permanentului sprijin al SUA în ceea ce priveşte securitatea colectivă a statelor membre NATO în asigurarea stabilităţii în Europa de Est. Atlantic Resolve îşi propune să întărească interoperabilitatea multinaţională a forţelor NATO precum şi întărirea relaţiilor între forţele multinaţionale NATO. Parteneriatul strategic SUA-Europa este clădit pe fundaţia valorilor, experienţelor şi intereselor împărtăşite de cele două părţi, aspecte ce trebuie să ducă la o Europă stabilă şi prosperă. Pentru acestea e nevoie de o securitate globală şi regională, partenerii SUA trebuind să fie puternici şi capabili de a răspunde oricărei provăcări.
   
   
   
  În România, Atlantic Resolve South a debutat deja în Poligonul Smârdan, unde 200 de paraşutişi americani de la Brigada 173 Aeropurtată cu baza la Vicenza Italia., au participat la un amplu exerciţiu de pregătire alături de militari români, sub denumirea generică de Saber Junction.
   “Acesta este debutul Atlantic Resolve South, răspunsul SUA şi al NATO vizavi de provocările şi declaraţiile Rusiei. Vom avea o prezenţă continuă în zona strategică a Mării Negre”,
  a spus Lt. Gen. Ben Hodges, comandantul U.S. Army Europe. La Smârdan, alături de paraşutişti au participat şi militari din Regimentul 2 Cavalerie US Army, exerciţiul constând într-o simulare de capturare a unui aeroport de către paraşutişti, baza aeriană fiind apărată de blindate (soldaţii din Regimentul de Cavalerie).
   
   
  În cadrul eforturilor de a asigura aliaţii NATO de sprijinul SUA în faţa intenţiilor expansioniste ale Rusiei, legat de Atlantic Resolve, au fost dislocate de la Baza Hunter Army Air Field, Georgia, militari şi elicoptere Black Hawk de la Brigada 3 luptă aeriană, Regimentul 3 Aviaţie, Batalionul 4. Unitatea va rămâne în Europa timp de nouă luni. De asemenea, în Operation Atlantic Resolve au fost dislocate trupe de la Fort Stewart, Georgia, din cadrul Brigăzii operaţionale de luptă Blindate, Divizia 3 Infanterie. Nu în ultimul rând, la operaţiuni participă şi în jur de 100 de militari ai Diviziei 4 Infanterie, de la Fort Carson, Colorado, conduşi de generalul de brigadă Randy George.În total, la Atlantic Resolve participă peste 2000 de militari ai statelor NATO.
   
  Aflaţi mai multe »

  0 0


   
  RevolutionarideFacebook.
   
  Se anuntara in presa romaneasca, mari proteste in toata tara, impotriva taierii padurilor. Care paduri ? Padurile au fost taiate demult, muntii defrisati !  
  Acum la spartul targului, s-au trezit si romanii : mintea romanului de pe urma ...
  Chestia asta pute de la distanta a execrcitiu national de mobilizare  ( pe langa alte interese straine ) : toata presa din Romania a pus linkuri catre grupurile de Facebook responsabile cu propaganda si mobilizarea.


  Masinaria de propaganda a inceput sa rostogoleasca bulgarele pe Facebook si sa indemne oamenii sa perpetueze propaganda. Gratis, of course, ca intotdeauna prostimea se alege cu praful de pe toba. 

  Lasda-te si tu manipulat de mass-media si da mai departe pe Facebook indemnul sa veniti sambata la proteste. Agata-ti si o tablita de gat pe care sa iti scrii doleantele, ca un adevarat revolutionar. Cat dureaza sa-ti faci o poza si sa o postezi pe Facebook, sa arati tuturo cat esti tu de revolutionar ? Ca trebuie sa aiba si ei de cine sa rada ...

  Unde erau revolutionarii astia de Facebook, atunci cand in Romania se taiau padurile ? Atunci nu mai voiau sa se bucure de padurea lor ?  Daca ti-ai facut poza de identificare , da si un link la petitie si hai sa facem revolutie ... pe Facebook !


  Si a inceput pe blogurile de fatatoare, o propaganda d'aia ordinara, de cea mai joasa speta, care ne minte in fata si ne insulta inteligenta. Avand in vedere ca targetul sunt femeile cu plozi, textul e in ton cu audienta, ca lucreaza cu materialul clientului. 
  Cum e scaul, asa e si peticul, iar noi stim deja ca muierile sunt cele mai proaste animale de pe planeta, proaste cu crengi uscate ( execeptiile sunt ...exceptii care confirma regula ).

  Propagandistul de serviciu se screme sa se exprime ca un puradel de 8 ani, mult prea intelept pentru varsta lui. Bate saua, sa priceapa iapa ! Pardon, ma'sa ...  Mami, mami, nu mai vreau sa dorm in patut, ca e facut din lemn din padurea fermecata !  Mai bine dorm in semn de protest , direct pe parchet, ca e facut tot din lemn ! Ups !
  Si mai bine sa duci patutul inapoi in padure, ca pot trai si fara mobila. De fapt, as putea trai si intr-un bordei sapat n pamant, asa cum traiau copiii stramosilor nostri , aia  intelepti !


  Mami, mami, du-te si roafa-i frumos pe cei care fura padurile romanesti sa inceteze, pentru ca sa pot eu sa ma joc cu Chip si Dale in padure ! O sa li se umple coorul de lacrimi de emotie, cand o sa te auda !

  Mami, mami, sub care piatra ai trait pana acum de nu ai observat ca astia au defrisat toti muntii Romaniei ? Sau ai vazut, da' nu ti-a pasat de Chip si Dale ?  Of, of, mami ! Bataita la fundulet !


  Cum ziceam, se vede de la distanta ca e un protest artificial, manevrat si ca nu are nici o legatura cu padurile ( poate mai degraba cu bataia pe ciolan a hotilor de paduri, cine pune mana pe "dreptul" de a le traia in continuare )
  Aflaţi mai multe »

  0 0


  De faţă cu Alina Gorghiu,Teodor Atanasiuşi Marian Petrache,un lider PNL Bistriţa a dezvăluit jocurile care se fac pentru ocuparea funcţiilor în teritoriu pregătind momentul când liberalii vor ajunge la guvernare.

  Amantele unor membri din partid și-au rezervat deja locurile ca şefe în deconcentrate, a explicat liberalul, care dealtfel condamnă întreaga situaţie.
  "Știți cum suntem noi acum? Ca doi oameni care se iau și tot timpul neamurile mele, neamurile tale, deci neamurile noastre. Cred că doar noi alimentăm diferența asta între noi. Trebuie să alegem pe care îi mai bun… și candidat de primar indiferent că e fostul PD, poate să vină unul de la țărăniști sau să ne gândim doar că trebuie să câșitigăm. Și toată tevatura asta acum… noi trebuie să ne gândim că în 2016 să ajungem la guvernare și toți ne gândim cum să ne aranjăm neamurile în 2016. Păi eu zic cum să alegem să câștigăm alegerile din 2016 și apoi vedem noi cum ne-om aranja prietenii și neamurile. Că dacă gândim așa, eu ca un vechi liberal nu mai votez, nu mă mai duc la vot. Dacă eu de acum aflu că director acolo o să fie ăla pentru că e prietem cu viitorul președinte al PNL Bistrița, director acolo o să fie soția ăluia că ăla e prieten cu nu știu cine. Eu m-am săturat de chestiile astea pentru că de 25 de ani numai asta facem – ori noi ori PSD-ul cum ajungem la guvernare ne aranjăm neamurile. Nu contează că unul e mai bun decât altul – de ce a ajuns acolo director în deconcentrate? Aud că director nu stiu unde e amanta lui Popescu. (râsete în sală) Pe Popescu el l-a făcut vicepreședinte",
  a declarat un lider PNL Bistrița, scrie stiripesurse.ro.
  Din partea PSD au venit imediat reacţii.

  "Iată în sfârșit un motiv de înțeles pentru care ‪‎PNL‬ vrea cât mai repede la guvernare - adevărat liberalism!", a scris premierul Victor Ponta pe Facebook.

  Sursa: http://www.b1.ro/stiri/politica/stenograme-liberalii-si-au-impartit-deja-functii-pana-si-pentru-amante-video-110834.html
  ------------------------------------------------
  --------------------------------------------------------------------------
  -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


  Lider PNL: Deja amantele au pregătite locurile de director/ STENOGRAME EXPLOZIVE

  Un lider local al vechiului PNL detonează bomba în partid. El le spune liderilor naționali ai vechiului PNL (Gorghiu, Atanasiu, Petrache)în teritoriu deja s-au stabilit directorii pentru când PNL va prelua guvernareași că el personal a auzit de tot felul de amante (pronunță și nume) care deja au locuri pregătite de directori în deconcentrate:

  Vezi și: STENOGRAME: Ne-am ținut de nas și am fuzionat. Nu vor primi premierul!/ RĂZBOI MONSTRU în PNL
  Vezi și: EXCLUSIV Războiul liberalo-liberal ia amploare: Lui Blaga îi e frică/ STENOGRAME AUDIO

  Aflaţi mai multe »

  0 0

  Brexit definition and synonyms.  Macmillan Dictionary.

   

  Zece lucruri despre Brexit: sansele Marii Britanii de a iesi din Uniunea Europeana. Autor: Capital.ro | marţi, 12 mai 2015 |  Pro-europenii vor duce o lupta crancena pentru a mentine Marea Britanie in Uniunea Europeana. Vineri a sunat alarma la Bruxelles. Conservatorii condusi de David Cameron au castigat detasat alegerile si vor detine majoritatea in noul Guvern.

  Reintoarcerea lui David Cameron la biroul sau de la numarul 10 de pe Downing Street va muta atentia spre Bruxelles si spre celelalte mari capitale europene, si-anume Berlin si Paris.

  David Cameron a mizat pe o platforma de campanie care a promis reforma in Uniunea Europeana. Populatia britanica i-a dat un mandat in acest sens. Cameron este omul momentului in Marea Britanie. Conservatorii au performat mai bine decat se astepta si cel mai optimist membru al partidului. Laburistii au fost maturati iar Liberal-Democratii practic nici nu au contat.

  VEZI AICI Zece lucruri despre Brexit: sansele Marii Britanii de a iesi din Uniunea Europeana

  Sursa: http://www.capital.ro/zece-lucruri-despre-brexit-sansele-marii-britanii-de-a-iesi-din-uniunea-europeana.html
  --------------------------------------------------
  ------------------------------------------------------------------------------
  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


  VIDEO. Zece lucruri despre Brexit:
  sansele Marii Britanii de a iesi din Uniunea Europeana

  Pro-europenii vor duce o lupta crancena pentru a mentine Marea Britanie in Uniunea Europeana. Vineri a sunat alarma la Bruxelles. Conservatorii condusi de David Cameron au castigat detasat alegerile si vor detine majoritatea in noul Guvern.

  Reintoarcerea lui David Cameron la biroul sau de la numarul 10 de pe Downing Street va muta atentia spre Bruxelles si spre celelalte mari capitale europene, si-anume Berlin si Paris.

  David Cameron a mizat pe o platforma de campanie care a promis reforma in Uniunea Europeana. Populatia britanica i-a dat un mandat in acest sens. Cameron este omul momentului in Marea Britanie. Conservatorii au performat mai bine decat se astepta si cel mai optimist membru al partidului. Laburistii au fost maturati iar Liberal-Democratii practic nici nu au contat.

  Timp de 10 ani, cariera politica a lui David Cameron a avut multe suisuri si coborasuri. Electoratul britanic i-a dat acum un mesaj foarte clar. L-au scapat de grijile pe care le provoca UKIP-ul, l-au scapat de Liberal – Democrati si nimic nu pare a-i mai trage pe Conservatori in spate. Dovedindu-se, pana acum, mai degraba un mare abil si tactician intre Conservatori si Liberal – Democrati, David Cameron are de demonstrat, acum, ce inseamna Conservatorii pentru Marea Britanie.  Conservatorii inca se viseaza a fi unicul partid care garanteaza justetea sociala si este marele dusman al inegalitatii. David Cameron vrea sa lupte cu Laburistii pe teritoriul acestora la fel de eficient precum a fost Tony Blair care a maturat cu Conservatorii acum 20 de ani.

  Zarurile au fost aruncate iar rezultatul alegerilor din Marea Britanie ne indica urmatoarele concluzii.
  Aflaţi mai multe »

  0 0


  Puşi pe drumuri degeaba.
  Cozi pentru cardul de sănătate, din lipsă de informare.

        Abuzurile şi lipsa de informare îi pun în continuare pe bolnavi pe drumuri. Mulţi dintre cei care se îngrămădesc la cozi la Casa de Asigurări de Sănătate se plâng că medicii şi farmaciştii i-au refuzat fiindcă nu aveau cardul de sănătate. Şi asta, deşi furnizorii au fost informaţi că pot deconta serviciile medicale şi în lipsa cardului. Între timp, în Capitală a crescut numărul medicilor de familie care au cerut să le distribuie pacienţilor cardurile la cabinet, să nu mai stea oamenii la cozi.  La Casa de Asigurări a Capitalei era mare înghesuială înainte să înceapă programul. Ghişeele au fost deschise mai devreme cu câteva ore, să nu mai fie cozi interminabile pentru cardul de sănătate. Mulţi spun că unii medici şi farmacişti i-au trimis acolo.

  Furnizorii au fost informaţi că au baza legală să acorde servicii şi asiguraţilor care nu au sau nu pot prezenta cardul.

  În cele mai multe cazuri, coada pentru card poate fi evitată.

  Aflaţi mai multe »

  0 0


  Şefa DNA despre dosarele Microsoft şi EADS:
  Activitatea infracţională este extrem de amplă.

  Unele părţi din dosarele Microsoft şi EADS, care vizează anumite fapte sau anumite persoane, ar putea să se finalizeze în acest an cu trimiteri în judecată, a declarat procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, la un post TV.
  "Este posibil ca în aceste dosare o parte a anchetei să se finalizeze, după care dosarul să fie disjuns, la fel cum s-a întâmplat şi până în prezent. Sunt persoane faţă de care urmărirea penală s-a finalizat şi dosarul a fost trimis la instanţă, iar restul cazului a fost disjuns. (...) Dacă faţă de anumite persoane sau anumite fapte procurorul finalizează ancheta, cu siguranţă va trimite la instanţă",
  a spus Kovesi.

  Ea a explicat că ambele dosare sunt foarte complexe - vizează un număr mare de persoane şi fapte comise într-o perioadă lungă de timp, de aceea anchetele sunt de durată.

    "Atât în dosarul EADS, cât şi în dosarul Microsoft, nu vorbim de un singur act material, vorbim de suspiciunea comiterii unor acte infracţionale pe perioade foarte lungi de timp, 7 ani, 8 ani de zile, şi trebuie verificat fiecare segment. Verificăm multe contracte care au fost încheiate în perioade de timp diferite, prelungirea acestor contracte, acte adiţionale ale acestor contracte. Nu este vorba despre dosare pe care să le poţi finaliza în trei luni, activitatea infracţională este extrem de amplă, implică foarte multe persoane, implică foarte multe responsabilităţi, implică foarte multe documente care trebuie studiate şi probe care sunt de administrat. Sunt sute de persoane audiate până în prezent. Faptul că noi nu facem publică fiecare etapă nu înseamnă că nu se lucrează în aceste dosare",
  a precizat şefa DNA, citată de Agerpres.

    Ea a adăugat că în cazul Microsoft au loc audieri aproape în fiecare săptămână.Urmează să fie întocmite rechizitoriile pentru unele dintre persoanele implicate.
  Aflaţi mai multe »

older | 1 | .... | 26 | 27 | (Page 28) | 29 | 30 | .... | 41 | newer