Quantcast
Channel: Mehedinti Blog online
Viewing all 880 articles
Browse latest View live

Destructurarea mafiei, caracatitei mafiotilor, pana la capat! DNA si SRI, felicitari!

$
0
0
 
 
Stelian Gheorghe,personajul-cheie al dosarului în care a fost arestată Alina Bica,se află sub control judiciar. A fost un apropiat al foştilor soţi Elena Udrea şi Dorin Cocoş.
 
 
Este cunoscut pentru afacerile imobiliare de pe urma cărora a adunat o avere de zeci de milioane de euro. Succesul său se bazează pe o reţetă simplă - cumpărarea unor drepturi de proprietate litigioase, la preţuri de nimic, şi vânzarea lor la preţuri de zeci de ori mai mari.
 
Potrivit procurorilor, cu ajutorul Alinei Bica, Stelian Gheorghe a convins Comisia de Retrocedare să supra-evalueze despăgubirea pe care statul urma să i-o plătească pentru 13 hectare din Parcul Plumbuita.
 
Omul de afaceri a primit 90 de milioane de euro, cu 60 de milioane peste preţul real.  
„În 2010, Gheorghe Stelian a cumpărat de la Dino Sinigalia drepturi litigioase pentru suprafaţa de teren în zona lacului Plumbuita, sector 2, Bucureşti. După aceea, Dorin Cocoş a garantat că totul va fi bine. După ce s-a nominalizat un evaluator, Gheorghe Stelian i-a dat un plic cu bani - 100.000 lei. La momentul la care evaluatorul a finalizat raportul, valoarea totală a terenului a ajuns la aproximativ 377.000.000 lei și Dorin Cocoş a cerut 10.000.000 euro aproximativ pentru a interveni pe lângă factori de decizie din ANRP în vederea soluţionării dosarului. Cocoş Dorin a primit, în mai multe tranşe, suma de aproximativ 10.000.000 euro”, potrivit dosarului transmis de DNA în instanţă.
 
Alina Bica nu e singura inculpată în dosarul retrocedării încheiate cu păgubirea statului român, așa cum acuză procurorii. Complici i-ar fi fost înalţi oficiali, dar şi oameni de afaceri cunoscuţi. Dorin Cocoş, de exemplu, ar fi primit 10 milioane de euro pentru sprijinul acordat omului de afaceri Gheorghe Stelian pentru a obţine despăgubirile ANRP. În dosar apare şi numele Elenei Udrea.
 
Alături de Alina Bica, din comisia care a aprobat despăgubirea incriminată au făcut parte încă opt persoane, printre care şi parlamentarii Cătălin Florin Teodorescu şi Marko Attila. Toţi au fost de acord ca statul să achite suma cerută de omul de afaceri Gheorghe Stelian. Chiar dacă, susţin procurorii, ar fi constatat că raportul de evaluare era măsluit. Valoarea terenului din Zona Plumbuita ar fi fost umflată cu echivalentul a peste 62 de milioane de euro. Banii primiţi de la stat au fost împărţiţi de Stelian Gheorghe cu alţi trei oameni de afaceri.
 
Pentru că ar fi închis ochii la ilegalităţi, Alina Bica ar fi primit un teren la Snagov, spun procurorii.
Cel care a avut cel mai mult de câştigat din această afacere pare să fie Stelian Gheorghe - un milionar fără notorietate, apropiat de Elena Udrea şi de Dorin Cocoş. În ultimii ani a făcut afaceri foarte profitabile cu terenuri în zone scumpe ale capitalei. Reţeta simplă: cumpăra titluri de proprietate pe un preţ de nimic, câştiga terenurile în instanţă şi vindea apoi aceleaşi terenuri la preţuri de cel puţin zece ori mai mari.Nimeni nu ştie însă cum a făcut primii bani.
 



În urmă cu o lună, presa tabloidă publica fotografii de la o presupusă întâlnire de taină a apropiaţilor omului de afaceri Dorin Cocoş. Stelian Gheorghe ar fi discutat atunci arestarea acestuia, în dosarul Microsoft, cu milionarul Remus Truică, fostul tenismanDinu Pescariu, fostul secretar general al Guvernului Eugen Bejinariu şi un alt milionar,Dorin Mateiu. Iar pe lângă relaţia de amiciţie cu Elena Udrea şi Dorin Cocoş, Stelian Gheorghe avea cu aceştia şi o lucrativă relaţie de afaceri. Stelian Gheorghe a fost vânzătorul terenului din Floreasca pentru care Elena Udrea a luat creditul de 3,3 milioane de euro. S-a plâns însă presei că afacerea i-a produs insomnii.
 


Să vă spun de ce nu dorm. Pentru că eu trebuie să achit acest credit până la sfârşitul acestui an (n.r. - 2010). Creditul a fost făcut pentru a cumpăra un imobil. (Rep.: Un imobil sau un teren?) Un teren. La vremea aceea, când am făcut creditul, piaţa imobiliară era în expansiune”, a spus Elena Udrea, potrivit hotnews.ro. 
Surse: 10 milioane de euro ar fi ajuns la Dorin Cocoș, în dosarul Alinei Bica
În 2010, Elena Udrea a fost salvată de Alexandru Faur. Partener de afaceri cu Gheorghe Stelian. El a cumpărat mai departe terenul şi a preluat şi creditul de la Elena Udrea.
 
Un alt personaj care apare alături de Elena Udrea, de Gheorghe Stelian, dar şi de Alina Bica, este Anamaria Topoliceanu. I-a fost avocat lui Stelian Gheorghe şi subalternă Elenei Udrea la Ministerul Dezvoltării.
 
Prietenă bună şi cu Alina Bica, ea este cea de a treia femeie care apare în fotografiile de la Paris, ce le au în prim-plan pe şefa DIICOT şi pe fosta candidată la prezidenţiale.
 
Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOKşi TWITTER!

Președintele Traian Băsescu, B1 TV: Dacă știe cineva că am făcut intervenții în favoarea unui om de afaceri să sune și să spună!

$
0
0

Traian Băsescu: Nu a existat în zece ani nicio intervenție în favoarea cuiva pentru că numai așa am reușit să-mi fac treaba (VIDEO)

Președintele Traian Băsescua declarat duminică seara,în cadrul unei intervenții telefonice la emisiunea Actualitatea Românească de pe B1 TV, căîn timpul celor zece ani de mandat de șef al statului nu a existat niciodată vreo intervenție a sa în favoarea vreunei persoane.

Precizările președintelui României au fost făcute în contextul în care, directorul adjunct al Institutului pentru Politici Publice, Adrian Moraru, a declarat în timpul emisiunii că după încheierea mandatului de la Palatul Cotroceni, Traian Băsescu va trebui să răspundă pentru fapte de trafic de influență.
”Renunțați la optimism. Ați afirmat mai înainte că sigur și Băsescu o să dea cu subsemnatul pentru trafic de influență. Nu veți găsi în zece ani o astfel de intervenție. Aveți libertatea să spuneți ce vreți. Nu a existat în zece ani nicio intervenție în favoarea cuiva pentru că numai așa am reusit să-mi fac treaba. Mă refer la afirmația care m-a privit din intervenția lui Adrian Moraru. Știu că sunt destui care vor să distrugă cât se poate din ce am făcut în mandat. Președintele României din ultimii zece ani nu a practicat acest tip de intervenții, când am făcut intervenții în Guvern le-am făcut instituțional. Uitați povestea asta. Am intervenit ca să îl liniștesc pe domnul Moraru. Văd bucuria unora să mă lezeze în ultimele zile de mandat. Dacă știe cineva că am făcut intervenții în favoarea unui om de afaceri să sune și să spună pe postul dumneavoastră.”,
a spus șeful statului.

Pe de altă parte, Traian Băsescu a refuzat să comenteze cazul Alinei Bica, arestată preventiv pentru 30 de zile în dosarul în care este cercetată pentru abuz în serviciu și care vineri și-a dat demisia de la șefia DIICOT.
”Nu discut acest dosar pentru că nu mă privește. Nu am libertatea să discut o acțiune a DNA.”,
a spus Băsescu.



Sursa:
http://www.b1.ro/stiri/eveniment/traian-basescu-nu-a-existat-in-zece-ani-nicio-interven-ie-in-favoarea-cuiva-pentru-ca-numai-a-a-am-reu-it-sa-mi-fac-treaba-video-96592.html
----------------------------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Crinuta Dumitrean! Romani, treziti-va! Iata cine sunt cei care ne conduc, impart dreptatea! Dar... nimeni nu raspunde politic, nimeni nu vorbeste despre recuperarea prejudiciilor, extinderea cercetarilor!

$
0
0
 
Cine este Crinuta Dumitrean:
Miss Bistrita care l-a imbogatit pe "Stelu",la Restituirea Proprietatilor.
Parcursul si proptelele ei
 
Crinuta Nicoleta Dumitrean, adusa, cu madat, luni, la Directia Nationala Anticorptie, in dosarul despagubirilor acordate omului de afaceri Stelian Gheorghe, a condus Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor in perioada octombrie 2009-octombrie 2011, post in care a fost promovata de PDL Bistrita-Nasaud, condus de Ioan Oltean.
 

Potrivit presei locale, Crinuta Dumitrean a castigat un concurs de frumusete, Miss Bistrita, inainte de a face cariera in administratia publica la varf.

Nascuta in 1974, incepand cu anul 1998, Dumitrean a lucrat 5 ani in mediul privat in Romania si in America, dar si la Distrigaz Bistrita, dupa care a intrat in Ministerul Integrarii Europene, in functia de consilier negociator, in anul 2003, in timpul guvernarii Nastase. In 2006, in guvernarea Tariceanu, a devenit director la Agentia de Plati si Interventie in Agricultura (APIA), cu atributii anti-frauda, iar in anul 2009, in guvernarea Boc, a ajuns vicepresedinte, cu rang de subsecretar de stat, la Institutul National de Administratie, de la Ministerul Administratiei si Internelor.

In octombrie 2009, premierul Emil Boc a numit-o pe Dumitrean presedinta a Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), cu rang de secretar de stat. Potrivit presei locale bistritene, Crinuta Dumitrean s-a bucurat atunci de sprijinul lui Ioan Oltean, pe atunci vicepresedinte al PDL si presedinte al PDL Bistrita-Nasaud.

In octombrie 2011, Boc a eliberat-o pe Crinuta Dumitrean din functia de la ANRP, la cererea ei. Demisia ei de la conducerea ANRP a venit dupa ce, la sfarsitul lunii august 2011, vicepresedintele ANRP de atunci, Remus Virgil Baciu, a fost arestat preventiv pentru trafic de influenta. In aprilie 2014, Baciu avea sa primesca 5 ani de puscarie cu executare, pentru trafic de influenta. In august 2011, el a luat mita 270.000 de euro de la 3 petente pe care le-a favorizat in a obtine mai rapid depagubiri pentru un teren de 7.100 mp din Bucuresti.

In perioada in care conducea ANRP, Crinuta Dumitrean a facut parte din Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor (CCSD) din cadrul Autoritatii, care a stabilit despagubirile pentru omul de afaceri Stelian Gheorghe, zis "Stelu". Potrivit Directiei Nationale Anticoruptie, "Stelu" si inca 2 oameni de afaceri (Valentin Visoiu, Adrian Andrici) au primit de la stat despagubiri umflate cu 62 de milioane de euro prin decizia comisie din care facea parte Dumitrean. Alaturi de ea, in comisie mai erau  Alina Bica, cea care avea sa ajunga in 2013 sefa DIICOT, actual deputat Catalin Teodoroescu (PDL), precum si Remus Baciu, cel care avea sa fie apoi condamnat la 5 ani de inchisoare in alt dosar.

Intr-un raport al Curtii de Conturi din 2013, Crinuta Dumitrean a sustinut, referitor la sedinta CCSD din 13 martie 2011 in care i-au fost aprobate despagubirile lui "Stelu", ca "expertul evaluator contractant isi asuma intreaga raspundere conform contractului de prestari servicii incheiat".

In octombrie 2011, Dumitrean si-a reluat functia de director in APIA, in subordinea Ministerului Agriculturii, post pe care si-l pastrase si cat a fost vicepresedinta la INA si presedinta la ANRP. In paralel, ea desfasura si activitati de mediator, ca persoana fizia autorizata. Acest cumul de functii si activitati i-a atras Crinutei Dumitrean o decizie de incompatibilitate din partea Agentiei Nationale de Integritate, in 2012.

Ea a fost si membra a Comisiei de Supraveghere la Fondul Proprietatea, pe vremea cand conducea ANRP. La Fondul Proprietatea Stelu si altii ca el au primit actiuni la valoarea despagubirilor de la stat, acordate de ANRP.

In plus,ANI a gasit-o pe fosta sefa de la Restituirea proprietatilor cu 150.000 de euro avere in plus fata de cat putea sa agoniseasca din veniturile declarate.Agentia a sesizat atunci Comisia de cercetare a averilor de pe langa Curtea de Apel Bucuresti.

Dupa proces, Dumitrean a fost declarata in stare de incompatibilitate, prin decizia definitiva si irevocabila a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in iunie 2014 .

La APIA, Crinuta Dumitrean a mai lucrat cel putin pana in ianuarie 2013, in guvernarea Ponta, pana atunci figurand cu declaratii de avere si interese pe site-ul institutiei. In prezent, ea este mediator, lucrand in ultimii doi ani la Bruxelles si la Bucuresti, potrivit CV-ului ei de pe LinkedIn.

Si la capitolul studii, Crina Nicoleta Dumitrean are un CV bogat. Ea a terminat Facultatea de Management la ASE Bucuresti, in 1997, iar in 2004 si-a luat licenta si in Drept, la Universitatea Ecologica, privata. In anul 2009, Dumitrean si-a luat si doctoratul, in Doctrine Economice, la Universitatea Babes Bolyai din Cluj-Napoca. Ea mai are doua masterate si cateva diplome de studii post-universitare, printre care unul la Colegiul National de Aparare.

Referitor la averea sa, Crina Dumitrean a intrat in ANRP avand deja o avere maricica, la varsta de 35 de ani: teren intravilan de 1000 mp in Voluntari, judetul Ilfov, cumparat in 2009, precum si 66.000 mp de teren agricol in Afumati, Dascalu si Tunari, din acelasi judet.

Ea mai avea o garsoniera (32 mp) din un apartament (85 mp) in Bucuresti, cumparate in 2001, respectiv 2006. Cand a preluat presedintia ANRP, Crinuta Dumitrean avea su un audi A4 (fabricatie 2001) si un BMW (fabricatie 2006), dar si datorii de 15.000 de euro.

Dupa cei doi ani in fruntea Restituirii proprietatilor, Crinuta Dumitrean si-a amintit ca mai avea ceva pamant, pe care nu l-a trecut si in declaratia de avere din octombrie 2009. Astfel, in noua sa declaratie, din noiemnrie 2011, figureaza 1.675 mp de intravilan in Voluntari, cumparat in perioada 2006-2009. Coroborand cu declaratia cealalta, rezulta inca 675 mp de teren intravilan cumparat in perioada 2006-2008. De asemenea, in declaratia de avere din octombrie 2009 ea declarase ca are in Dascalu 34.600 mp de teren agricol cumparati in anul 2006, pentru ca in februarie 2010 pamantul de la Dascalu sa masoare 42.000 mp, cumparati in perioada 2006-2009.

In declaratia din februarie 2010, Crinutei Dumitrean nu-i mai apare masina Audi A4, dar nici nu figuraza la capitolul bunurilor instrainate. La fel si in 2011, dupa ce a plecat de la ANRP.

Citeste si:

ETICHETE FĂRĂ TERMEN DE VALABILITATE. Europa vrea să scoată termenul de valabilitate de pe etichetele produselor alimentare. Dacă nu luam atitudine, ăștia ne omoară cu zile! Celebrul nutritionist Gheorghe Mencinicopschi s-a opus, iar azi... este la inchisoare... pentru "fapte"... de drept comun!

$
0
0


FĂRĂ TERMEN DE VALABILITATEpe etichetele alimentelor.
Ce riscă consumatorii.
 

Expresia "a se consuma, de preferinta, înainte de data de" ar putea să fie eliminată de pe ambalajul mai multor alimente. Uniunea Europeană vrea să ia această decizie deoarece mulţi oameni aruncă mâncarea, din precauţie, înainte de data menţionată, deşi produsele sunt încă valabile. Nutriţioniştii critică însă iniţiativa şi avertizează că, în timp, consumatorii pot dezvolta anumite boli.

 

 Potrivit publicaţiei franceze Le Monde, miniştrii agriculturii din statele Uniunii Europene au discutat despre metodele de a mai limita din risipa de alimente la nivel comunitar. În acest sens, şi-au propus chiar să limiteze folosirea sintagmei "a se consuma, de preferinţă, înainte de..", informează economica.net.

 

Menţiunea referitoare la termenul optim pentru consum poate dispărea de pe etichetele anumitor produse alimentare, cum ar fi zahărul sau oţetul. "Menţiunea "a se consuma de preferinţă înainte de.." nu are legătură cu sănătatea, ci mai degrabă cu calitatea produslui. Consumatorii sunt în măsură să judece de capul lor", a declarat ministrul olandez al Agriculturii, Sharon Dijksma, cel care, alături de omologul său suedez, este iniţiator al proiectului.

"Produsele care ar putea fi vândute fără termenul de valabilitate, cu riscul ca valoarea nutritivă să scadă în timp, sunt tocmai cele care nu se aruncă. Nu se aruncă orezul sau făina, mălaiul, ci mâncarurile procesate. Nu înţeleg această măsură care încalcă regulamentul 178/2002 al Uniunii Europene privind siguranţa alimentelor. O astfel de reglementare a UE ne expune la riscuri foarte mari privind toxiinfecţiile alimentare, carenţele alimentare, la îmbolnăvire",
a declarat la România TV nutriţionistul Gheorghe Mencinicopschi.

 

Potrivit unui studiu al Comisiei Europene, 50% dintre consumatori nu ştiu cum să se raporteze la datele referitoare la termenul până la care pot fi consumate produsele. Asta este cauza pentru care se aruncă la coş 20% din mâncarea care poate fi consumată fără probleme.


Publicat: Vineri, 23 Mai 2014


--------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

VIDEO:
ETICHETE FĂRĂ TERMEN DE VALABILITATE

Mai multe controverse s-au iscat, in ultima vreme, dupa ce reprezentantii Uniunii Europene au venit cu propunerea de a elimina de pe etichetele produselor, termenul de valabilitate ! Motivatia ar fi aceea ca, unele persoane risipesc mancarea, aruncand-o la gunoi din precautie, ca sa nu se imbolnaveasca, chiar daca ar mai fi cateva zile pana ce produsul expira !
Sursa: http://www.tele2drobeta.ro/stiri/13394-etichete-fr-termen-de-valabilitate



================================
===============================================
=======================================================================

Bănci.TOPUL COMISIOANELOR: Ce taxe iau băncile pentru administrarea unui cont curent, interogarea soldului şi retragerea de numerar

$
0
0

Cele mai mari costuri lunarede administrare a unui cont curentsunt percepute în România de cătreUniCredit Ţiriac Bank, de 7,5 lei, urmată de OTP Bank, cu 5 lei,în timp ce Banca Transilvania şi Marfin Bank nu taxează clienţii pentru acest serviciu, potrivit unui raport al Consiliului Concurenţei.

În topul celor mai mari comisioane se regăsesc de asemenea BCR, cu 4,5 lei/lună, şi BRD, cu 0,8 euro (circa 3,55 lei), iar Volksbank, Banca Românească, ProCredit Bank şi Credit Europe Bank se situează pe palierul de mijloc, cu o taxă lunară de 3 lei, reiese din raportul "Evoluţia concurenţei în sectoare cheie - 2014", realizat de Consiliul Concurenţei.

Cele mai mici comisioane, de 2 lei/lună, sunt percepute de ING Bank şi Libra Internet Bank, urmate de Raiffeisen Bank, CEC Bank, Bancpost, Alpha Bank, Piraeus Bank şi Banca Comercială Carpatica, cu 2,5 lei/lună, potrivit datelor băncilor preluate de CC în raport.

În ceea ce priveşte taxarea clienţilor pentru interogarea soldului la bancomatele proprii, Libra Bank şi Carpatica au cele mai mari comisioane, de 1 leu pe operaţiune, în timp ce Volksbank, Piraeus, Credit Europe şi Marfin au acest serviciu gratuit, pentru ultimele trei bănci fiind valabil şi în cazul altor bancomate.


Alpha, Banca Românească işi ProCredit taxează clienţii proprii cu 0,5 lei/interogare, iar cele mai multe instituţii de credit au comisionul situat la 0,3 lei. BCR şi BRD au cel mai mic comision în acest caz, de 0,2 lei, respectiv 0,5 euro (circa 0,2 lei).

Pe de altă parte, BRD are cel mai mare comision pentru interogarea soldului la alte bancomate, de 1 euro (circa 4,4 lei), urmată de BCR şi ING Bank cu 2,5 lei fiecare şi Carpatica, cu 1,8 lei/operaţiune. OTP taxează cel mai puţin verificarea soldului la alte bancomate, cu 0,3 lei.

"Pentru retragerea de numerar în lei de la ATM-urile proprii, doar bănci precum Banca Transilvania, ING Bank sau Marfin Bank nu percep comision. Cele mai multe bănci percep un comision de 0,2%, maximul de 0,25% fiind utilizat doar de BCR şi Bancpost", se spune în documentul Concurenţei, pe baza datelor băncilor valabile la 1 octombrie.

În segmentul inferior al comisioanelor se plasează şi CEC Bank, cu 0,1% din suma retrasă de la bancomatele proprii.

În ceea ce priveşte retragerea de numerar de la un ATM din afara reţelei proprii, comisioanele încasate de bănci de la clienţii persoane fizice variază mai mult faţă de situaţia precedentă.

 Astfel, primele două bănci din sistemul bancar, respectiv BCR şi BRD, au cele mai ridicate taxe pentru aceste operaţiuni, de 1% plus 6 lei pentru o tranzacţie în cazul BCR şi de 1% plus 4 lei în cazul BRD. Cele mai multe bănci se încadrează într-un tarif de 0,5% plus 2,5 lei, dar sunt şi niveluri ceva mai ridicate, de 0,5% plus 3,5 lei la CEC Bank, 0,75% plus 2,5 lei la Libra Bank, 1% în cazul Raiffeisen (dar minim 2,5 euro) şi 1% plus 2,5 lei la UniCredit şi Marfin.

Consiliul Concurenţei notează în raport că, în Romania, comisioanele bancare sunt la un nivel foarte ridicat în raport cu celelalte state membre UE. La nivelul anului 2009, spre exemplu, România se situa pe poziţia a patra în topul statelor cu cele mai mari costuri aferente unui cont curent, potrivit unui studiu al Comisiei Europene.
Sursa:
http://www.mediafax.ro/economic/topul-comisioanelor-ce-taxe-iau-bancile-pentru-administrarea-unui-cont-curent-interogarea-soldului-si-retragerea-de-numerar-13654295
--------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Decredibilizarea UDMR... pana la capat! Interesul poartă fesul! Poate... le da PDL/ACL/PNL... tot ce isi doresc!

$
0
0

Culise,ieșirea UDMR de la guvernare.
Răsturnare spectaculoasă în Consiliul Permanent.

Un participant la ședința care a decis ieșirea maghiarilor de la guvernare a împărtășit DCNews culisele Consiliului UDMR. Președintele UDMR Kelemen Hunor a anunțat joi că în Consiliul Permanent al Uniunii s-a decis ieșirea de la guvernare. Urmează ca decizia să fie propusă și validată în ședința Consiliului Reprezentanţilor Unionali, din 13 decembrie.

 
Decizia este una surprinzătoare, în condițiile în care conducerea Uniunii discutase toate variantele și era favorabilă rămânerii în echipa guvernamentală. Liderii UDMR ar fi argumentat că rămân la Palatul Victoria dacă primesc termene clare pentru realizarea unor deziderate punctuale: linia maghiară de la UMF Tg Mureș, steagurile secuiești, alte priorități ale UDMR.

Schimbarea taberelor decredibilizează UDMR
 
”S-a intrat cu ideea de a menține participarea la guvernare, ne-a declarat unul dintre delegații prezenți la Cluj. Era logic, întrucât conducerea UDMR a hotărât în 2012 să meargă alături de Victor Ponta, nu se discutase anterior cu electoratul, deci n-ar fi fost necesară o schimbare de atitudine. S-ar fi argumentat că este necesară prezența în guvern pentru a solicitările maghiarimii”.
 
Discuțiile au fost extrem de aprinse. Cei care au dorit rămânerea la guvernare au arătat că doar prin astfel de colaborări pot fi rezolvate promisiunile făcute electoratului UDMR. Nici participarea la guvernarea dezastruoasă a PDL nu a afectat rezultatul în alegeri și nu a îndepărtat maghiarii de UDMR. Mai mult, dacă ar fi abandonat Victor Ponta, s-ar da semnalul de lipsă de fair play.
Nimeni nu se poate baza pe UDMR, dacă schimbă mereu taberele, ceea ce va afecta pe termen lung relevanța formațiunii, au avertizat susținătorii variantei guvernamentale.
Voturile pe care ia ”concurența” UDMR sunt nesemnificative, au mai spus aceștia, de maximimum 10%, deci nu există un pericol electoral, dacă se păstrează cooperarea cu PSD.
 
”Secuimea”, în favoarea ieșirii de la guvernare
 
De cealaltă parte, cei care au insistat pe replierea de parte învingătorului la prezidențiale au avertizat că un număr tot mai mare de maghiari nu participă la alegeri. Absenteismul ar fi pus pe seama incapacității UDMR a de a mobiliza electoratul. Acest fenomen ar putea duce la schimbări explozive, de tipul celei petrecute în alegerile prezidențiale.
 
Să respectăm voința alegătorilor, au spus partizanii ieșirii de la guvernare. Ei au argumentat și cu nevoia de aliniere la familia politică europeană, PPE. Cei care au dorit ieșirea de la guvernare sunt în principal reprezentanții secuimii. Liderii din Covasna și Harghita au susținut ieșirea de la guvernare, liderii din județele ”mixte” au fost mai degrabă pentru rămânerea la Putere.
 
Nu este clar ce a înclinat balanța. Chiar sub rezerva anonimatului, sursa DCNews a refuzat să dezvăluie ce i-a convins pe udemeriști să schimbe tabăra.”Indiferent de opiniile noastre, respectăm decizia majorității, UDMR este caracterizat de disciplină, așa că nu vor fi comentarii în afara partidului”, a concluzionat sursa DCNews.
 
- See more at: http://www.dcnews.ro/culise-ie-irea-udmr-de-la-guvernare-rasturnare-surpriza-in-consiliul-permanent_460778.html#sthash.NzadzJwC.dpuf
--------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Debarcarea lui Victor Ponta ca urmare a unei anchete penale! N-am scris aceste rînduri de dragul lui Victor Ponta. Destinul lui Victor Ponta mă lasă rece. Am scris aceste rînduri ca să nu mă creadă Regizorii prost." Said, Ion Cristoiu

$
0
0

După eșuarea Planului As-a trecut la Planul B:
Suspendarea lui Victor Ponta ca urmare a unei anchete penale!

Cel căruia i se spune, cu iluzia presei noastre că funcționează în America, președintele ales Klaus Iohannis a postat sîmbătă dimineața pe Facebook un mesaj dedicat votului din străinătate la al doilea tur.

Remarcînd că echipa de campanie a lui Klaus Iohannis pariază mai departe pe comunicarea prin rețelele de socializare, nu numai pentru că Klaus Iohannis e președintele Republicii Facebook, dar și și pentru că în materie de comunicare prin viu grai, politicianul PNL stă rău, nu pot să nu tresar la adevăratul obiectiv al intervenției:

 Debarcarea lui Victor Ponta din funcția de premier!

Să mă explic.
La o primă vedere, intervenția lui Klaus Iohannis pare a fi stimulată de acuzațiile cuplului Mircea Geoană – Marian Vanghelie. Excluși din PSD, aceștia s-au năpustit pe televiziuni și au declarat, ca la ordin, că Victor Ponta e acela care a blocat dinadins votul românilor din străinătate.
Mulți au crezut că e vorba de o răzbunarea isterică a celor doi, pentru că Victor Ponta i-a dat afară din partid.

 Într-un text anterior, dezvăluiam că Mircea Geoană fusese executat nu pentru declarațiile sale de după scrutin, altfel inodore, ci pentru Planul loviturii de Palat prin care el, Mircea Geoană, urma să fie desemnat premier al unui Guvern de Uniune Națională, alcătuit din PSD-PNL-PDL, singura formulă prin care Gașca lui Vasile Blaga putea reveni la Guvernare fără a risca acuzația de folosire a traseismului trădător.

 Ulterior, ipoteza mea a fost confirmată atît de Victor Ponta, cît și de declarațiile lui Marian Vanghelie și Mircea Geoană.

Planul A a căzut.

 S-a trecut la Planul B.
Mircea Geoană și Marian Vanghelie au ieșit cu declarații ce se vor dezvăluiri din interior despre implicarea lui Victor Ponta în blocarea votului din străinătate.
Declarațiile au un dublu rol:
  1. Să reaprindă Scandalul votului din străinătate, trecut în plan secund.
  2. Să creeze premisele unei anchete penale împotriva lui Victor Ponta.
De reamintit că Monica Macovei, după modelul Mona Muscă din 2004 împotriva lui Adrian Năstase, a depus, în 5 noiembrie 2014, o plîngere penală împotriva lui Victor Ponta. Pe 18 noiembrie 2014, Parchetul General a deschis o anchetă in rem.

A intrat în joc, potrivit Planului B, Klaus Iohannis. După un Pe de o parte de complezență, textul intră în subiect:
„Pe de altă parte, sunt revoltat că cei care i-au împiedicat pe români să-şi exercite un drept fundamental sunt încă în funcții. (…)

De asemenea, astept cu maxim interes ca Parchetul Curtii Supreme sa-si respecte obligatiile constitutionale de a apara drepturile si libertatile cetatenilor si, in consecinta, astept cat mai curand rezultatul investigatiei privind impiedicarea exercitarii drepturilor electorale de catre romanii din Diaspora”.

Dacă aceste rînduri ar fi fost semnate de Traian Băsescu, presa ar fi luat foc:
Presiune asupra Justiției din partea Președintelui!

Cum însă ofițerii acoperiți din presă n-au fost dezactivați după al doilea tur de scrutin, Comandantul ordonîndu-le să rămînă pe poziții pînă la îndeplinirea Obiectivului – demiterea lui Victor Ponta și accederea la Guvernare a PDL-PNL – textul lui Klaus Iohannis a fost primit cu urale.

 Mai mult, potrivit Ordinului, televiziunile și site-urile finanțate de SRI prin firme paravan, au trecut de urgență la reaprinderea Scandalului Votul din Străinătate.

Ce legătură e între dezvăluirile cuplului Mircea Geoană – Marian Vanghelie, reaprinderea Scandalului mediatic și intervenția lui Klaus Iohannis?
Una foarte simplă.

Potrivit articolului 109 din Constituție, în cazul unui membru al Guvernului
„dacă s-a cerut urmărirea penală, Preşedintele României poate dispune suspendarea acestora din funcţie”.

Așadar, dacă împotriva lui Victor Ponta se începe urmărirea penală, el poate fi suspendat din funcție.
E singura formulă prin care poate fi înlocuit Guvernul Ponta cu Guvernul de Uniune Națională, condus de Mircea Geoană sau, de ce nu?, de George Maior. Că doar nu degeaba și-a pus la lucru SRI în aceste zile toți ofițerii acoperiți din presă, din politică și toate firmele paravan.

Și dacă Tiberiu Nițu, considerat om al lui Victor Ponta nu se execută?
Foarte simplu și de data asta.

 Au fost depuse – și nu întîmplător – plîngeri și la DNA.
Se îndoiește cineva că Divizia Penală a SRI nu se va executa imediat?
Desigur, toți cei vinovați de dezastrul votului din străinătate trebuie să plătească, inclusiv penal.
Din nenorocire, Regizorii care vor să-i dea lui Klaus Iohannis și un Guvern, nu numai o Președinție, nu de asta au trecut la aplicarea Planului B.

NB: N-am scris aceste rînduri de dragul lui Victor Ponta. Destinul lui Victor Ponta mă lasă rece. Am scris aceste rînduri ca să nu mă creadă Regizorii prost.


Sursa:
http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-duminica-30-noiembrie-2014-dupa-esuarea-planului-a-s-a-trecut-la-planul-b-suspendarea-lui-victor-ponta-ca-urmare-a-unei-anchete-penale/
---------------------------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vremea pana pe 14 decembrie, in fiecare regiune a tarii. Dar vremurile?

$
0
0

Administratia Nationala de Meteorologie a realizat o estimare a evolutiei valorilor termice si a precipitatiilor in intervalul 1 - 14 decembrie, pentru toate regiunile din tara: Banat, Crisana, Transilvania, Maramures, Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia si la munte.
Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia.
Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.
  • Banat

In primele doua zile ale intervalului valorile termice diurne se vor situa usor sub mediile multianuale, cu o medie la nivelul regiunii de 3...4 grade. Ulterior, pana spre data de 6 decembrie, temperatura va fi in crestere spre valori medii ale temperaturilor maxime de 7...8 grade. Regimul mediu al valorilor minime va fi de 0...2 grade in prima saptamana de prognoza, iar in a doua saptamana este estimata o scadere a regimului termic. Prin urmare, valorile maxime vor atinge o medie de 2 grade, iar media minimelor va deveni negativa, respectiv -3...-2 grade.

Vor fi precipitatii moderate cantitativ si predominant sub forma de ploaie la inceputul intervalului de prognoza, iar ulterior probabilitatea pentru precipitatii, mixte, va creste dupa data de 6 decembrie.
  • Crisana

Temperatura va fi in scadere usoara la inceputul primei saptamani de prognoza, astfel incat, in ziua de 2 decembrie, media maximelor diurne se va situa in jurul valorii de 4 grade, iar in intervalul 3 ¬ 6 decembrie aceasta va urca spre 7...8 grade si vremea va deveni usor mai calda decat in mod normal la acesta data. Minimele termice nu vor avea variatii semnificative
in prima saptamana, cand se vor situa in jurul valorii de 0 grade. Incepand cu data de 7 decembrie, mediile maximelor diurne vor scadea treptat de la 8 la 2 grade si aceeasi tendintaa de scadere se va remarca si in cazul minimelor termice, spre valori medii de -4 grade la finalul intervalului.

In primele doua zile se vor semnala ploi, local insemnate cantitativ, apoi probabilitatea pentru precipitatii va scadea. Abia dupa data de 6 decembrie sunt asteptate din nou ploi, dar si lapovite si ninsori mai ales spre finalul intervalului de prognoza.
  • Transilvania

Vremea va fi rece la inceputul intervalului, cu maxime termice la nivelul intregii regiuni situate in jurul a 0 grade, insa ulterior, pana spre data de 7 decembrie, temperaturile diurne vor creste spre valori normale pentru aceasta perioada, respectiv 3...4 grade, in medie. In a doua saptamana de pronoza, valorile termice vor scadea usor si treptat, astfel incat mediile diurne
se vor situa in jurul a -2 grade. Media valorilor minime va fi de -4...-2 grade, mai scazuta in zilele de 5 si 6 decembrie, dar si spre sfarsitul intervalului de prognoza, cand va fi de aproximativ -6...-7 grade.

Pe 1 si 2 decembrie, temporar, se vor semnala precipitatii mixte ce vor favoriza depuneri de polei. Probabilitatea pentru precipitatii, in general slabe si predominant sub forma de ninsoare, va creste dupa data de 7 decembrie.
  • Maramures

In primele doua zile regimul termic va fi apropiat de cel normal pentru aceasta perioada a anului, cu o medie a valorilor termice diurne de 4 grade si a celor nocturne in jurul a -2 grade. Intre 3 si 6 decembrie temperaturile maxime la nivelul regiunii vor fi in crestere spre 6...7 grade, iar cele minime nu vor avea variatii semnificative, astfel incat vremea va fi usor mai calda decat in mod obisnuit la inceput de decembrie. Pe parcursul celei de-a doua saptamani a intervalului de prognoza, vremea va intra intr-un proces de racire, astfel incat mediile diurne vor cobori spre 0 grade, iar media temperaturilor minime nocturne va scadea spre -5 grade.

Precipitatii, predominant sub forma de ploaie, se vor semnala pe 1 si 2 decembrie, iar dupa data de 6 decembrie, temporar, vor fi ploi intr-o prima etapa, apoi mai ales lapovite si ninsori.
  • Moldova

Vremea va fi in general mai rece decat in mod obisnuit in aceasta perioada a anului, pe toata durata celor doua saptamani de prognoza. Totusi, se va remarca o tendintaa de crestere a valorilor termice, astfel incat, in jurul datei de 7 decembrie, media regionala a maximelor va fi de 2 grade, iar a temperaturilor minime va fi de -2 grade. In a doua parte a intervalului, valorile termice vor scadea usor si treptat, mediile diurne vor cobori spre 0 grade, iar cele nocturne spre -6 grade.

Pe 1 si 2 decembrie va ninge pe arii relativ extinse, iar in zonele de deal si de munte cantitatile de precipitatii vor fi insemnate. In restul primei saptamani de prognoza, doar pe arii restranse vor mai fi fulguieli. Incepand cu data de 8 decembrie, probabilitatea pentru precipitatii, predominant sub forma de ninsoare, va fi in crestere.
  • Dobrogea

Intervalul de prognoza va debuta cu valori termice mai coborate decat in mod normal pentru aceasta data, de aproximativ 0 grade Celsius, in medie, la scara intregii regiuni. Din data de 2 decembrie maximele diurne cresc usor, astfel incat, in zilele de 6 si 7 decembrie, se vor situa peste media climatologica specifica perioadei, atingand 7...8 grade. La inceputul celei de a
doua saptamani de prognoza, temperaturile scad spre o medie de 4...5 grade, in jurul careia se vor mentine ulterior. Regimul termic nocturn va avea o evolutie asemanatoare: pana la sfarsitul primei saptamani va avea loc o crestere usoara si treptata a temperaturilor minime, care in dimineata zilei de duminica nu vor mai cobori sub 0 grade. Dar in a doua saptamana de prognoza minimele vor scadea din nou, iar la finalul intervalului vor redeveni negative, inclusiv pe litoral.

In primele doua zile din decembrie vor fi precipitatii mixte, in general moderate cantitativ. Apoi, pana spre sfarsitul primei saptamani doar izolat vor mai fi conditii pentru ploi si, trecator, lapovite. Dupa data de 7 decembrie creste din nou probabilitatea pentru precipitatii mixte.
  • Muntenia

In prima saptamana de prognoza temperaturile diurne cresc usor, spre o medie la nivelul intregii regiuni de 4...5 grade, apoi scad treptat, cu aproximativ 2...3 grade pana la sfarsitul celei de a doua saptamani. Temperaturile minime raman negative in cea mai mare parte a regiunii, cu cele mai scazute valori in primele si in ultimele zile din interval, cand media termica va fi de -5...-4 grade.

In zilele de 1 si 2 decembrie vor fi precipitatii, predominant sub forma de lapovita si ninsoare, pe arii extinse si in general moderate cantitativ. Ulterior, pana la sfarsitul saptamanii, doar izolat vor fi mai ales ploi, apoi creste probabilitatea de precipitatii mixte.
  • Oltenia

In primele doua zile ale intervalului valorile termice raman negative, atat noaptea cat si ziua, in toata regiunea, apoi cresc treptat, astfel incat, la sfarsitul primei saptamani de prognoza si la inceputul celei de a doua, se vor atinge valori medii de aproximativ 4 grade Celsius ziua si in 0...1 grad, noaptea.

In intervalul 1-3 decembrie vor fi precipitatii mixte, in general moderate cantitativ, iar in urmatoarele 3 zile doar pe arii restranse vor mai predomina ploile, slabe cantitativ. Incepand cu data de 7 decembrie, probabilitatea pentru precipitatii va fi ridicata in fiecare zi.
  • La munte

Intervalul de prognoza va debuta cu o vreme rece si temperaturi diurne negative, cu o medie de aproximativ -2 grade Celsius. Intre 3 si 7 decembrie regimul termic diurn va creste usor, spre o medie a maximelor de 2...3 grade. In cea de a doua saptamana vremea se raceste din nou, iar de marti, 9 decembrie, vor predomina din nou valorile negative. Temperaturile minime vor avea valori medii intre -4 grade in intervalul 4-7 decembrie si -7...-8 grade la sfarsitul perioadei de prognoza.

In primele zile va ninge pe arii extinse, in general moderat cantitativ. Ulterior, pana pe 7 decembrie, doar izolat mai sunt conditii pentru ninsori slabe, dar dupa aceasta data va ninge zilnic, local si temporar, in toate masivele montane.

Sursa: HotNews.ro
-------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De râsu'-plânsu'! Traian Băsescu-Andreea Pora, dialog halucinant... la Cotroceni

$
0
0


Preşedintele Traian Băsescu a organizat luni o recepţie cu prilejul Zilei Naţionale, ultima pe care a gădzduit-o la Palatul Cotroceni. Printre invitații la dineu s-a numărat și jurnalista Andreea Pora.

După ce o voce din public a strigat către Traian Băsescu despre Andreea Pora:
 "Este băsistă, domnule președinte, e băsistă",
între președinte și jurnalistă a pornit un dialog foarte amuzant.

Traian Băsescu: Ea e băsistă?

Andreea Pora: Sunt băsistă. Da, așa e.

Traian Băsescu:Îți spun eu, e mai rău, e macoveistă.
E mai rău decât să fii băsistă.

Andreea Pora: E forma radicală a băsismului.

Traian Băsescu:Nu, e forma prostească a băsismului.
Da, forma teoretică extremistă, cu care nu ai ce să faci.

FOTO: Narcisa Iorga Facebook

 - See more at: http://www.dcnews.ro/traian-basescu-andreea-pora-dialog-halucinant-la-cotroceni_461098.html#sthash.3aPkWG9C.dpuf
---------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vorbeste Presedintele ales! Iohannis, în „La Repubblica”: Este necesar un Guvern de centru-dreapta! UPDATE. O întâmplare veche... cu Iohannis

$
0
0


România este o democraţie solidăcare doreşte o Europă puternică,afirmă preşedintele-ales, Klaus Iohannis, într-un interviu acordat publicaţiei italiene „La Repubblica”, pledând pentru unitate, pentru implementarea programului său politic şi subliniind că este necesar un Guvern cu politici de centru-dreapta.
„Au trecut 25 de ani (de la Revoluţia din 1989 - n.red.), au fost succese şi insuccese, acum să privim spre viitor. Situaţia complexă dintre Est şi Vest necesită o acţiune europeană comună. Iar eu sunt încrezător într-un parteneriat din ce în ce mai amplu cu Italia",
afirmă Klaus Iohannis.

Întrebat dacă există posibilitatea unei relaţii normale cu Rusia condusă de preşedintele Vladimir Putin, Iohannis a răspuns:
"În prezent, situaţia este mai dificilă. Este necesară o acţiune comună la nivel european. În momentul de faţă, relaţia cu Rusia este influenţată de criza din Ucraina şi de percepţia privind o politică agresivă, incompatibilă cu dreptul internaţional. Când vor fi depăşite aceste obstacole, putem reexamina relaţiile cu Moscova".


Reporter: Imediat după victoria în prezidenţiale, aţi spus: "Să privim spre Occident!". Care va fi abordarea dv. în contextul provocărilor cu care se confruntă Uniunea Europeană şi NATO şi după jumătate de secol de dictatură, după ani pierduţi din cauza corupţiei şi a guvernării ineficiente?
"România a demonstrat că este nu doar un partener de încredere al UE şi al NATO, ci şi o democraţie cu rădăcini solide. Obiectivul meu este consolidarea şi extinderea parteneriatului cu Statele Unite, cu UE şi NATO şi, împreună, consolidarea instituţiilor democratice. Cred că trebuie să depăşim obiceiuri din trecut. Am finalizat tranziţia, ne-am câştigat un loc printre democraţiile occidentale. Priviţi la cei tineri, care au fost decisivi în scrutinul prezidenţial: ei trăiesc după principii şi valori democratice, pentru care s-au mobilizat",
a spus Iohannis.

România "a făcut mult pentru consolidarea democraţiei, a statului de drept, a justiţiei independente. Inclusiv pentru consolidarea culturii democratice şi a culturii participării: a fost nevoie de ani întregi pentru a le construi. Faptul că am devenit membri ai UE şi NATO este o realizare mare, posibilă datorită consensului între partide şi în societate. În mod cert, există şi obiective nerealizate sau realităţi care nu corespund speranţelor noastre. Acum trebuie să vedem ce lipseşte, putem evalua situaţia, putem renunţa la ce nu funcţionează, putem crea ceva nou. Este un nou început. Este inspiraţia celor 11 puncte ale programului cu care am câştigat scrutinul prezidenţial, referitoare la educaţie, la sistemul de sănătate, la economie, agricultură; imediat ce voi fi învestit, voi începe să lucrez din greu", a dat asigurări Iohannis.

Reporter: La 25 de ani de la înlăturarea lui Nicolae Ceauşescu, care este mesajul dv. după victoria electorală în numele unei guvernări oneste?

Mesajul este că "intrăm într-o nouă etapă a istoriei noastre. Ceea ce am realizat sau nu în ultimii 25 de ani s-a încheiat: trebuie să tragem învăţăminte şi să privim spre viitor. Obiectivul meu este construirea unei Românii puternice şi prospere. Cele mai recente alegeri au arătat lumii că suntem o naţiune de cetăţeni activi. Forţa noastră ca societate civilă, ca naţiune, vine din confruntarea dură cu vremuri grele şi din sentimentele comune pentru obiectivele ţării", a afirmat Iohannis.

Reporter: Dar va trebui să coabitaţi cu fosta majoritate, social-democraţii lui Victor Ponta... Ce sens au termenii de "centru-dreapta"şi "stânga"în România?

"Preşedintele are o viziune şi un rol de prim-plan, în politică şi în societate. Este ales de popor, are atribuţiile şi legitimitatea pentru a crea dialog şi consens şi pentru a juca rol de mediator. Voi fi mereu un preşedinte care priveşte la interesele naţionale şi care poate uni politicienii. Dar amintindu-le politicienilor responsabilităţile faţă de obiectivele comune. Voi avea mereu un raport instituţional cu orice guvern. Voi fi un preşedinte care se va gândi permanent la interesele naţionale, nu la cele de partid, pentru a îndruma liderii politici pe căi convergente. Dar cred că va fi necesar un Guvern mai eficient, capabil de viziuni pe termen lung şi căruia politicile de centru-dreapta îi pot oferi soluţiile necesare", a răspuns preşedintele-ales al României.

Reporter: Cum vedeţi tensiunile dintre UE şi Rusia privind Ucraina şi R.Moldova, divergenţele din zona euro?

"Criza economică afectează soliditatea instituţiilor europene, încetinind atât procesul de federalizare, cât şi extinderea. Când momentul critic al crizei economice va fi depăşit, trebuie să relansăm şi să intensificăm ambele procese. Cel mai important este să evităm o Europă cu două viteze. Visez la o Europă mai puternică, unită de valori şi principii comune, de un parteneriat real", a adăugat Iohannis.
Întrebat despre relaţiile României cu Italia, Iohannis a precizat: "România se simte acasă în Europa. Dar întotdeauna există loc pentru parteneriate mai strânse, reciproc avantajoase. Sunt încrezător că, în viitor, România şi Italia pot consolida relaţiile la toate nivelurile".

Sursa:
http://adevarul.ro/news/politica/iohannis-repubblica-necesar-guvern-centru-dreapta-1_547f3973a0eb96501e54c622/index.html


NOTA: Document pdf. Click here:
IOHANNIS, programul prezidenţial "ROMÂNIA LUCRULUI BINE FĂCUT"
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------


O întâmplare veche cu Iohannis, care arată ce fel de preşedinte vom avea

Natura oamenilor mari nu se vede întotdeauna în marile lor fapte. De multe ori, îi citim mai bine în gesturile lor mărunte, aparent nesemnificative. Doamnelor şi domnilor, în cele ce urmează, vă prezentăm o mică întâmplare cu marele necunoscut Klaus Iohannis, viitorul preşedinte al României. O povestioară veche de şapte ani.

Se întâmpla în 2007, anul în care Sibiul a fost Capitală Culturală Europeană. O echipă a televiziunii publice din Austria s-a prezentat la Sibiu ca să-i ia un interviu primarului Klaus Iohannis. Ca să mai scutească din cheltuieli, televiziunea austriacă a angajat un cameraman român, din Bucureşti, care de altminteri mi-a şi relatat episodul de mai jos. „Aşa, ca să-ţi faci o idee cam cum e Iohannis”, mi-a explicat el.

Echipa de filmare a fost invitată în cabinetul primarului cu câteva minute înainte de ora planificată pentru interviu, ca să-şi aranjeze echipamentele, luminile, cablurile şi toate celelalte. Studiind geografia locului, cameramanul a decis că, în timpul interviului, Iohannis nu va sta la biroul său de primar, pentru că peretele din spatele său era prea aproape şi ar fi ieşit un cadru plat, lipsit de profunzime. În plus, harta din spate era în aşa fel poziţionată, încât în cadru ar fi părut că rama de jos îi intră primarului pe o ureche şi îi iese pe cealaltă.

Aşa că primarul va sta la masa de şedinţă din faţa biroului său. Numai că şi aici era o problemă: peretele din spate era cam golaş. Ca să „umple” cadrul, cameramanul a scos dintr-o vitrină o statuetă înaltă de vreo jumătate de metru, pe care a aşezat-o pe biroul primarului. Iohannis ar fi „umplut” treimea din stânga cadrului, iar statueta, puţin mai în spate, pe cea din dreapta. Rezulta, ca să zicem aşa, un cadru bine echilibrat, profesionist.

Intră Iohannis şi primul lucru pe care îl observă este statueta. „Vă rog să luaţi asta de aici şi să o puneţi de unde aţi luat-o”, a spus apăsat Iohannis, cu acel bizar amestec de calm şi fermitate pe care îl ştim deja. De ce? - întreabă cameramanul. „Pentru că eu niciodată nu ţin acest obiect pe birou”, a venit răspunsul. Cameramanul a încercat să-i explice rostul statuii, să-i arate că tăblia biroului nici măcar nu apare în cadru, ci doar statueta, că menirea ei e să „umple” cadrul, să se vadă frumos. Iohannis a ascultat toate argumentele, iar la final a spus că dacă nu se face cum spune el, nu mai dă niciun fel de interviu. Biata statuetă s-a întors în vitrină şi a ratat astfel o efemeră celebritate televizată, iar interviul s-a filmat în condiţiile impuse de Iohannis.

Episodul poate fi citit în fel şi chip. Adversarii lui Iohannis vor spune, negreşit, că omul are apucături maniacale, care îl fac să se irosească în detalii şi să piardă privirea de ansamblu asupra situaţiei. Sau că, prin inflexibilitatea sa, a sabotat efortul cameramanului de a-şi face meseria corect, obsedat fiind să-şi impună punctul de vedere chiar şi într-o chestiune până la urmă măruntă.

Dimpotrivă, aliaţii lui Iohannis vor vedea în acest episod rigoarea omului care slujeşte adevărul până în pânzele albe, care ucide minciuna oriunde o vede, chiar şi acolo unde ea este benignă şi general acceptată, cum ar fi manipularea nevinovată a unui cadru de televiziune.

Indiferent de interpretare, întâmplarea de acum şapte ani are, mi se pare mie, semnificaţia ei şi n-ar strica s-o aibă în mapă toţi cei care, aliaţi sau adversari, vor avea de interacţionat cu Klaus Iohannis. Iar nouă, celorlalţi, ne-ar putea fi utilă atunci când vom afla despre decizii ale viitorului preşedinte pe care le vom înţelege prea puţin sau nu le vom înţelege deloc.

Sau: puneţi acest episod în faţa ochilor şi priviţi prin el la eforturile unora sau ale altora de a-i stabili lui Klaus Iohannis agenda imediată sau echipa de consilieri.Veţi vedea, cu siguranţă, alt film, cu subtitrare cu tot.

Sursa:
http://adevarul.ro/news/politica/o-intamplare-veche-iohannis-arata-fel-presedinte-vom-avea-1_547f4d70a0eb96501e5558b6/index.html
---------------------------------------------------------------


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tradatorii utili. „Mi-ati dat primaria, dati-mi consiliul”. Iohannis, cunostea pretul pe care urma sa il plateasca!.

$
0
0


Dupa ce si-au „luat tara inapoi”,vor sa-si ia si banii inapoi.Sponsorii campaniei lui Klaus Iohannis asteapta preluarea guvernarii cu un motiv temeinic, recuperarea investitiei.
 
Gloria mondiala si facebook-ista a victoriei lui Iohannis nu e suficienta pentru umplerea buzunarelor golite in campanie. Cheia accesului la resurse se afla la guvern. Umbra lui Klaus Iohannis in campanie, Vasile Blaga, a ridicat cortina asupra strategiei prin care PNL vrea sa ajunga la palatul Victoria. Motiunea de cenzura si, de doua ori, vot de neincredere pentru premierul desemnat.
 
Sa recapitulam! Domnii Blaga si Iohannis, au anuntat inca de acum doua saptamani ca nu vor primi niciodata traseisti.„Cel mai corect ar fi să ajungem la putere prin alegeri anticipate. (…) „, spune Vasile Blaga. Fostul ministru de interne, supranumit „buldogul” se exprima concis si nu-si inghite cuvintele: „moţiune de cenzură şi să picăm două guverne în Parlament”. Cu alte cuvinte, Vasile Blaga si Klaus Iohannis refuza traseistii, dar accepta tradatorii sub acoperire. Sub acoperirea anonimatului, desigur, asigurata de votul secret. Apostoli ai anti-traseismului, acesti tenori ai fidelitatii fata de partid, recurg la o celebra partitura basesciana: urasc tradatorii, dar iubesc voturile lor.
 
Pentru ca lucrul bine facut se executa cu repetitie, opera trebuie interpretata de trei ori, pentru a provoca alegeri anticipate, cu voturile celor de care, domnul Blaga spune ca nu are nevoie. Fara ei, visul unui guvern al PNL e irealizabil.
 
Cei carora le rasuna in timpane vocea lui Traian Basescu, aud refrenul „mi-ati dat primaria, dati-mi consiliul”. Se repeta si planul din 2005, cand dupa victoria la prezidentiale, Traian Basescu, a incercat sa schimbe majoritatea parlamentara prin alegeri anticipate. A fost dezamagit de premierul Tariceanu, care refuzat sa-si dea demisia, stricand apele pentru dizolvare a Parlamentului.
 
Poza a echilibrului si normalitatii, Klaus Iohannis stie ca cei care l-au sustinut in campanie asteapta revenirea la butoane, mai mult decat pe Mos Craciun. Presedintele ales nu cedeaza feciorelnic de dragul amorului irezistibil. Ne amintim expresia „idioti utili”, folosita pentru comunistii occidentali care sustineau regimul sovietic.
 
Jean-Paule Sartre se opunea devoalarii adevarului despre URSS, pentru a nu-i dezamagi pe muncitorii francezi! In Romania de azi, pedelistii huliti odinioara s-au ascuns dupa panourile albastre ale candidatului, ca sa nu sperie electoratul. Anticomunismul, strigatul de lupta impotriva legii amnistiei si toate temele onorabile de campanie care au mobilizat electoratul au fost bricolate in aceleasi laboratoare in care Roberta Anastase a invatat sa numere voturile la legea pensiilor. Purtat pe brate de oameni politici cazuti de atatea ori in dizgratia alegatorilor, Iohannis cunostea pretul pe care urma sa il plateasca.
 
Sursa:
------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sfântul Nicolae. La Multi Ani cu ocazia zilei de Sfantul Nicolae!

$
0
0

Parinti, bunici si strabunici... NU uitati!
Sfântul Nicolae. Obiceiurile de Mos Nicolae sunt consemnate în traditia occidentală, precum și în tradiția românească. Sfântul Nicolae este sărbătorit în 6 decembrie, fiind supranumit și ”Făcătorul de minuni”, patron al Greciei. El este unul dintre cei mai populari sfinți ai creștinătății.
--------------------------------------------

MOŞ NICOLAE. In tradițiile romanești, Sfântul Nicolae apare pe un cal alb, aluzie la zăpadă care cade in luna decembrie; păzește soarele, care încearcă sa se refugieze pe lângă el spre tărâmurile de miazănoapte pentru a lasă lumea fără lumina si căldura; este iscoada a diavolului; stăpânește apele, fiind patron al corăbierilor pe care ii scapă de la înec; apară soldații in război, motiv pentru care aceștia li invoca in timpul luptelor; ajuta văduvele, orfanii si fetele sărace care vor sa se mărite.

MOŞ NICOLAE. Copiii tuturor tarilor creștine au fost învățați ca, in noaptea de 5 spre 6 decembrie, Sfântul Nicolae vine si le încarcă galoșii, bocancii sau bradul cu dulciuri, jucării sau daruri din ce in ce mai costisitoare, dar unii găsesc si cate o nuielușa. In unele zone, copii ii lasă moșului apa si morcovi pentru calul sau.

MOŞ NICOLAE. In colindele romanești, cantate in plina iarna, se vorbește despre florile dalbe, flori de mar. Asta pentru ca bătrânii cunoșteau si ei ca acea joarda a Sfântului Nicolae trebuie sa fie una de mar, iar daca aceasta, pusa in apa, va înflori pana la Nașterea Domnului, înseamnă ca sfanțul a mijlocit pentru iertarea celui căruia i-a dat crenguța flori albe.
Nuielușele de mar care înfloresc, semn ca greșelile au fost iertate. Daca la Sfântul Andrei se punea la încolțit grâul pentru a vedea cum va fi anul care vine, de Sfântul Nicolae se pun in apa crenguțe de pomi fructiferi, pentru ca acestea sa înflorească, dovada iertării greșelilor, după cum spun tradițiile populare.

“Sa împarți averea săracilor”
---------------------------------------------
Sfântul Ierarh Nicolae, arhiepiscopul Mirei Lichiei, s-a născut in localitatea Patara din Asia Mica, in cea de-a doua jumătate a secolului al III-lea, într-o familie de oameni înstăriți si creștini devotați.
Crescut in spiritul poveței creștine “sa împarți averea săracilor”, Sfântul Nicolae si-a dat întreaga moștenire pentru a-i ajuta pe nevoiași.

Mare apărător al ortodoxiei
--------------------------------------------
La primul sinod ecumenic ținut la Niceea, in anul 325, acesta a fost recunoscut drept un mare apărător al ortodoxiei. Sinodul a condamnat erezia lui Arie, conform căreia Iisus Hristos nu este Fiul lui Dumnezeu, ci doar un om cu puteri supranaturale.

Obiceiuri de Mos Nicolae
-------------------------------------------
Originea obiceiului de a da o nuia celor neascultători.
Nicolae, ajuns, episcop de Myra de la o vârsta frageda, îngrijorat de o posibila ruptura care putea avea loc in Biserica, i-a dat ereticului Arie o palma. Astfel, potrivit bisericii, de la palma Sfântului Nicolae a rămas obiceiul ca, pe 6 decembrie, cei neascultători sa fie loviți cu nuielușa in semn de avertisment.

Tot tradiția spune ca nuielușa cu care este lovit neascultătorul trebuie sa fie de mar, iar daca aceasta, pusa in apa, va înflori pana la Nașterea Domnului (Crăciun), înseamnă ca sfanțul “a mijlocit” iertarea celui care a fost lovit.

Sfântul Nicolae a știut, însă, ca după mustrare se cere mângâiere. Astfel, el a făcut multe daruri săracilor, i-a liniștit pe cei întristați si a vindecat, cu putere de la Dumnezeu, pe bolnavi.
Mai multe pe ZiarulUnirea.ro.
-----------------------------------------------------


  La Multi Ani cu ocazia zilei de Sfantul Nicolae!
  Admin Romania Megalitica - http://romaniamegalitica.blogspot.ro/ -
------------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dacă va fi urmărit penal de DNA pentru votul din Diaspora, Victor Ponta își va da demisia din funcția de premier

$
0
0

Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă seară, că își va da demisia din fruntea Guvernului dacă DNA va începe urmărirea penală în cazul său, în dosarul privind modul în care s-a votat în Diaspora la alegerile prezidențiale. "Nu vreau să se spună că România are un premier urmărit penal", a explicat Victor Ponta, în emisiunea "100 de minute", de la Antena 3.
 
"Vine acum DNA, preia de la Parchetul General, comasează cumva două dosare referitoare la votul din Diaspora, sugerând care e legea pe care se bazează când cere dosarul, arată că ar putea să meargă la responsabili politici, bănuindu-i de un beneficiu patrimonial sau nepatrimonial. Vă simțiți vizat, vă vedeți chemați de la DNA pe această temă?", l-a întrebat Alessandra Stoicescu pe Victor Ponta.
 
"Trei lucruri foarte importante și clare pe care vreau să le spun. În primul rând, am organizat prost, dintr-o eroare - noi ne-am gândit că având aceleași secții de vot ca în 2009, o să fie ca în 2009. A fost greșeala noastră, a mea, a Ministerului de Externe. Deci lucrurile au mers prost în ceea ce privește organizarea și, sigur, m-a costat enorm acest lucru. Dar soluția pentru viitor este una singură: să facem un sistem care să funcționeze - vot electronic, vot prin corespondență. Parlamentul va decide, dar dacă avem o problemă trebuie să o rezolvăm instituțional și în mod serios. 
 
Doi, pot să vă garantez dvs - dacă mă va întreba cineva de la Parchet voi spune același lucru. Da, greșeli s-au făcut, nu trebuiau să fie 297 de secții, ca în 2009, trebuiau să fie - nu știu - 397 sau 497. Dar intenție din partea cuiva nu a existat în niciun fel. Dacă exista vreo intenție făceam 50 de secții. Deci răspunderea politică există. De aceea a demisionat ministrul de Externe, de aceea eu am pierdut atât de multe voturi. Răspundere legală nu există, pentru că legea penală se aplică pentru faptele penale. Greșelile politice - și a fost o uriașă greșeală politică - se plătesc.

 

Citește și: Ponta, reacție după ce DNA a preluat dosarul privind votul DIASPORA

 
Și al treilea lucru - cu siguranță, dacă DNA-ul va cere începerea urmăririi penale față de mine, de Corlățean, cu siguranță că, de asemenea voi demisiona, că doar nu o să spunem acum că stă primul-ministru cercetat penal. Însă mi-aș dori să cred că o să ieșim - inclusiv ideea de normalitate, pe care a promovat-o și dl Iohannis și eu, presupune faptul că nu mai rămânem în logica din 2004, aceea că cine pierde alegerile se duce în închisoare", a răspuns primul-ministru.
 
"Dar dacă doamna Laura Codruța Kovesi, din fruntea DNA, cere începerea urmăririi penale împotriva dvs ...", a continuat moderatoarea, moment în care Victor Ponta a intervenit: "Cu siguranță voi demisiona! Pentru că, vă dați seama, aici e vorba de autoritatea de a-mi impune niște proiecte importante. Vreau să facem în 2015 Constituție, Educație, Sănătate ... . Nu pot să le fac ducându-mă zi de zi să dau cu subsemnatul la DNA. Dacă procurorii vor considerea că există elemente de vinovăție în ce mă privește, evident că acolo decizia politică este foarte simplă și foarte directă".
 
- See more at: http://www.dcnews.ro/victor-ponta-i-i-va-da-demisia-din-func-ia-de-premier-daca-va-fi-urmarit-penal-de-dna-pentru-votul-din-diaspora_461568.html#sthash.jrWUQoRx.dpuf
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------

Mehedinti Blog online. 8 decembrie 2014. Aniversam 5 ani de existenta! Cu bune si rele... Cu lumini si umbre. La Multi Ani, prieteni! La Multi Ani, tuturor!

$
0
0

Mehedinti Blog online. 8 decembrie 2014.
Aniversam 5 ani de existenta! Cu bune si rele... Cu lumini si umbre.
Multumiri celor care ne-au fost oaspeti!
Ganduri alese, comentatorilor!
Scuze mii, nemultumitilor!
 La Multi Ani, prieteni! La Multi Ani, tuturor!


Moment de analiza.
Moment de bilant!
De bucurie, impliniri si multumiri!





La Multi Ani si fericiti, prieteni!
Admin,Vasile Burcu
---------------------------
----------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Important. UDMR, a ieşit de la guvernare! No Comment. Punct.

$
0
0

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a fost întrebat, luni, ce mesaj i-a transmis premierul Victor Ponta cu ocazia ieşirii Uniunii de la guvernare, el arătând că Ponta i-a spus „Salut şi spor la treabă” şi că el i-a răspuns la fel, urându-i, totodată, succes cu noul Cabinet.

„Mi-a zis: «Salut şi spor la treabă!». Iar eu am spus: «Salut, spor la treabă şi succes!»”, a precizat Kelemen Hunor, după o întrevedere cu premierul Victor Ponta la Parlament,în care cei doi au stabilit detaliile tehnice ale ieşirii Uniunii din Guvern.

Kelemen Hunor a precizat că a colaborat bine cu premierul Victor Ponta în cadrul Guvernului.
„Eu am colaborat bine în Guvern, nu am nimic de reproşat pentru această perioadă de opt luni de zile în ceea ce priveşte raporturile noastre. Au fost foarte multe alte lucruri, mai ales în campanie, dar nu erau deciziile premierului Ponta, care era candidat, poate staff-ul de campanie, poate cei care erau oameni tehnici şi au pregătitt campania - dar asta este o altă discuţie”,
a spus Kelemen.

El a arătat că UDMR nu va încheia un acord de susţinere parlamentară a viitorului Cabinet Ponta 4, chiar dacă va vota în favoarea învestirii.

Sursa:
http://www.mediafax.ro/politic/kelemen-la-plecarea-udmr-de-la-guvernare-ponta-mi-a-spus-salut-si-spor-la-treaba-i-am-urat-si-eu-succes-13709228
-------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Miracol? Mister! Enigme. Miracolul vieţii de la concepţie până la naştere. Hmm... inca o data se dovedeste... ca habar nu avem... cine suntem, de unde venim, incotro ne ducem!

$
0
0

Miracolul vieţiide la concepţie până la naşterePur şi simplu îţi taie răsuflarea!

Se spune că„o imagine valorează cât o mie de cuvinte”…însă nu toate imaginile au acelaşi efect asupra noastră. Cu toate acestea, videoclipul de mai sus reuşeşte să ne înduioşeze profund şi să ne invite la melancolie şi la visare pentru că totul decurge lin, ca o poveste extrem de plăcută. Dacă la început fătul are exact forma şi mărimea unui bob de mazăre, pe parcurs se conturează corpul, apar funcţiile vitale dar şi emoţiile, pentru că un copil în burta mamei zâmbeşte şi este capabil să simtă atât blândeţea cât şi iubirea părinţilor.



Naşterea unui copil este cel mai minunat lucru de pe Pământ şi încununarea celui mai complex, misterios şi miraculos proces,însă povestea vieţii are şi ea un început care reprezintă punctul de plecare al viitorului nou născut pe drumul lui spre viaţa de afară. Experienţele şi transformările micuţului sunt fascinante, pline de mister şi emoţie.

Această călătorie uimitoare de nouă luni de zile ne este prezentată prin intermediul unor imagini surprinse cu ajutorul tehnicii de ultima generaţie. Astfel, cu ajutorul unor camere profesionale dotate cu lentile macro, un endoscop, un microscop şi animaţii generate pe calculator s-au putut capta şi reproduce imagini reprezentative pentru fiecare etapă de dezvoltare a fătului uman. De asemenea tehnologia ultrasunetelor, a ecografiei 3D şi 4D au constituit un suport esenţial pentru acest filmuleţ remarcabil.

Fotograful suedez Lennart Nilssonşi-a petrecut peste 10 ani din viaţăîn încercarea lui de a surprinde cât mai multe cadre din schimbările fătului uman de la concepţie şi până la naştere. Unele imagini care compun această incredibilă călătorie au fost mărite chiar şi de 500.000 de ori.

Sursa: izik levi via Youtube
Text: LiveBiz
-------------------
--------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Miracolul Vietii

------------------
--------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------

Viata... bate filmul! Cine doreste mai mult... sa revada filmul! In ce priveste "viata"... Dumnezeu cu mila!

$
0
0


"Matricea este un sistem, cititorule (Neo). Acel sistem este duşmanul nostru. Dar când eşti în interior, te uiţi în jurul tău. Ce vezi? Oameni de afaceri, profesori,, avocaţi, tâmplari. O varietate a minţilor a oamenilor pe care încercăm să-i salvăm.. Dar până când o v-om face, aceşti oameni sunt încă o parte a sistemului, şi asta îi face duşmanii noştri. Trebuie să înţelegi că mulţi dintre aceşti oameni nu sunt încă pregătiţi pentru a fi ''deconectaţi''. Şi mulţi dintre ei sunt atât de inerţi, de neajutoraţi şi dependenţi de sistem încât vor lupta pentru al apăra."



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------

Click here:

The Matrix 1999 Online Subtitrat In Romana

--------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------

Wow! Incredibil! Ilie Năstase dă în judecată statul român: "Sunt milioane de dolari la mijloc"

$
0
0

Ilie Năstase e hotărât să recupereze banipe care susţine că i-a pierdut din cauza statului român.

Fostul tenismen, acum senator, a declarat că vrea să dea în judecată statul. Năstase susţine că niciun ban din cei obţinuţi din televizarea finalelor Cupei Davis din 1969, 1971 şi 1972, nu a ajuns la el.

Ilie Năstase, declaraţii BOMBĂ: "Mă gândesc să PLEC din România". Ce l-a enervat

"O sa cer bani României pentru că mi-au luat toţi banii de la Cupa Davis la meciurile cu America. S-au televizat, au fost milioane de dolari. Eu n-am văzut niciodată aceşti bani. E o idee bună să dau în judecată România. Văd că mulţi recuperează acum mulţi bani",
a spus Ilie Nastase la Look TV.

El a mai expicat că a jucat meciurile respective cu gândul la bani, nu la patriotism.

"Nu pot să spun că am fost patriot. Fiecare joacă pentru el şi dacă face bine şi României cu atât mai bine. Mi-e greu să cred că cineva poate fi patriot", a completat Năstase.

Sursa RTV.NET: http://www.romaniatv.net/ilie-nastase-da-in-judecata-statul-roman-sunt-milioane-de-dolari-la-mijloc_189942.html#ixzz3Lu1B1TqB

--------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wow,contribuabili! Cluburile de Fotbal din Liga 1 cauta finantare, vor ajutor de la stat! Asta ne mai lipseste!

$
0
0

Paszkany are 6 milioaneși oftează după încă 10

Arpad Paszkany ar avea nevoie de 200.000 de euro pe zi, de acum și pînă la finalul  lui ianuarie 2015, ca să poată plăti tranșa a doua a drepturilor TV de Liga 1.
 
Calculul e simplu. El a adunat în conturi 6 mlioane de euroși, cu tot cu TVA, mai are de strîns încă aproape 10 milioane. Pentru afaceristul clujean, afacerea drepturilor s-a transformat din lovitura vieții în lovitura de măciucă pentru fotbalul românesc. Că, evident, n-a urmărit asta e secundar în raport cu furtuna care vine.

De ce s-a ajuns aici?

UPC, Romtelecom, din proprie voință sau împinse de la spate de un lobby oficial, se va vindeca vreodată statul român de favoritisme de genul acesta?, au dat ceva bani. Dar nu cît să acopere suma de 27,5 de milioane de euro, fără TVA, cît costă drepturile pe un an. RCS-RDS n-a cedat și, astfel, a asigurat nerentabilitatea investiției lui Paszkany. La disperare, omul din Cluj a încercat să vîndă celor de la RCS-RDS tot contractul, dar de ce să cumpere Teszari scump cînd poate lua nițel mai tîrziu mult mai ieftin?

Ce se va petrece în continuare. Dacă patronul lui CFR nu face rost de sumă într-o lună și jumătate, e probabil să rezilieze contractul, fără vreo penalizare. La prima vedere, scandalul pe Gino Iorgulescu va fi cît casa, dar el le poate spune cluburilor că, oricum, pe jumătate de an au luat mai mult decît sperau și decît vor lua de acum înainte. ”Vom reface licitația”, spun surse din Ligă. O să o faceți, vreți să spuneți, că prima oară n-a fost nici o licitație. Iar suma rezultată va fi mai mică.

Cu bugetele înfometate, cluburile susțin că doar un împrumut sindicalizat, luat de Ligă sau de FRF, le poate salva. Unele vorbesc și despre un ajutor de la stat, dar e greu de crezut că vreun guvern va cere cetățenilor să finanțeze cluburi ai căror conducători sînt jumătate în închisoare.

200.000 de euro pe zi ar fi salvarea. Dar e o sumă mare, aproape imposibil de atras de către un fotbal care de cînd e pitit pe televiziuni a ajuns miniatura unei pasiuni. Și din fildeș dacă ar fi sculptat și tot n-ar face banii.

Sursa:
http://www.tolo.ro/2014/12/16/paszkany-are-6-milioane-si-ofteaza-dupa-inca-10/
------------------------------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

IMPORTANT. Mâine, alegeri la vârf in PNL. Si-au anunțat candidatura Ludovic Orban și Alina Gorghiu. UPDATE. Alina Gorghiu a fost aleasa presedinte al PNL. Felicitari, Alina Gorghiu!

$
0
0

Confruntare Orban-Gorghiu în direct:
întrebare tăioasă a veteranului liberal pentru favorita lui Iohannis.

Vicepreședintele PNL Alina Gorghiu a intervenit telefonic, miercuri seară, la o emisiune televizată în care era invitat Ludovic Orban, contracandidatul său la șefia PNL. Orban a ținut să-i adreseze o întrebare purtătorului de cuvânt al PNL, iar ulterior a făcut o subliniere cu titlu de avertisment.
 
Ludovic Orban: Am o întrebare simplă, stimată colegă: ați fi candidat la funcția de președinte al PNL dacă nu v-ar fi sprijinit Klaus Iohannis?
 
Alina Gorghiu:Întrebarea este una extrem de simplă. N-am să folosesc niciodată o susținere public, dar dacă ați spus-o, da, Klaus Iohannis susține această candidatură. De altfel, sunt invidioasă că președintele Crin Antonescu o susține pe a dvs (...) Nu cred că o candidatură ține de susținerea cuiva sau nu, dar aș fi iprocrită să nu spun că sunt încântată că președintele Klaus Iohannis, care a avut o poziție destul de tranșantă astăzi în interiorul partidului, optează pentru candidatura mea. Cum, de altfel, sunt recunoscătoare tuturor colegilor care au făcut astăzi pasul în a susține public candidatura mea (...) Nu cred că ne permitem luxul de rateuri în viitorul apropiat. Am toată încrederea că lucrurile vor sta așa cum trebuie indiferent care va fi câștigătorul dintre mine și Ludovic Orban.
 
La finalul interviului său de la emisiunea "Jocuri de Putere", Orban a afirmat:
"Aș mai spune un lucru. Eu accept cu mare bucurie să fiu înlocuit de cineva din generația tânără cu o singură condiție: să fie mai bun ca mine". 

 
Biroul Politic Național va vota mâine președintele interimar al PNL, ca urmare a retragerii lui Klaus Iohannis de la șefia partidului. Într-o ședință informală a liberalilor, desfășurată miercuri seara, și-au anunțat candidatura Ludovic Orban și Alina Gorghiu.
 
- See more at: http://www.dcnews.ro/confruntare-orban-gorghiu-in-direct-intrebare-taioasa-a-veteranului-liberal-pentru-contracandidatul-sau_462610.html#sthash.DY6fpdlV.dpuf
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Felicitari, Alina Gorghiu!
===================

Alina Gorghiu a fost aleasa presedinte al PNL.
Orban:”M-am simtit nedreptatit ca Iohannis
a sustinut-o pe ea si nu pe mine"

Alina Gorghiu a fost aleasa, joi, in functia de presedinte al vechiului PNL, copresedinte al PNL alaturi de Vasile Blaga,, surclasandu-l pe Ludovic Orban, au declarat pentru Mediafax surse din partid.



Alina Gorghiu a obtinut 47 de voturi, in timp ce Ludovic Orban a beneficiat de votul a 27 dintre colegi, au mentionat sursele citate.
Simt nevoia sa le multumesc tuturor colegilor mei care astazi au inteles un lucru pe care populatia l-a inteles de foarte multa vreme, si anume ca PNL este un partid mare, este un partid care a fost obligat de votul din 16 noiembrie sa mearga intr-o directie in care electoratul din Romania o cere. Am avut astazi o eleganta competitie și dati-mi voie sa-l felicit pe Ludovic, colegul si prietenul meu Ludovic Orban, pentru felul in care a inteles sa ne raportam astazi la aceasta functie interimara in cadrul PNL”,
a declarat Gorghiu.

Noul președinte al PNL a susținut ca, indiferent cum ar fi fost rezultatul votului din BPN, a promis ca alaturi de Ludovic Orban va sta la aceeași masa. ”Vom fi doi oameni care au discernamant politic in continuare, vom lucra in aceeasi echipa, iar mesajul pe care l-am dat colegilor mei care au avut astazi vointa, increderea de a-mi da votul a fost unul de unitate a PNL, unitate care in ultima vreme a avut sincope”, a mai afirmat Gorghiu.

Ea a menționat este nevoie de o reforma in interiorul PNL, dar si o reforma a institutiilor fundamentale ale statului si cresterea credibilitații parlamentare. ”O sa ne deschidem ca partid, o sa acceptam orice resursa de valoare si chiar daca s-a discutat despre cat de greu va fi din punct de vedere organizatoric, din punct de vedere al resurselor umane, din punct de vedere sentimental chiar, in anumite zone, sa reorganizam PNL. Nu am uitat nicio secunda ca adversarul nostru politic este PSD si ca vom avea o strategie foarte curand sa abordam inclusiv aceasta parte politica a guvernarii extrem de serios”, a declarat noul președinte PNL.

Gorghiu a tinut sa menționeze ca PNL va fi ”un partener de incredere al presedintelui Romaniei” si va continua proiectele pe care le-a asumat in frunte cu Klaus Iohannis in campania electorala.

Ludovic Orban s-a simtit nedreptatit

Liberalul Ludovic Orban a declarat, joi, intr-o conferinta de presa sustinuta impreuna cu Alina Gorghiu, ca s-a simtit nedreptatit pentru faptul ca presedintele ales al Romaniei, Klaus Iohannis, a sustinut-o pe aceasta la sefia partidului, in detrimentul sau, Gorghiu precizand: „in gand”.
M-am simtit, in mod evident, ca asa este uman, nedreptatit pentru faptul ca presedintele ales al Romaniei, Klaus Iohannis, nu m-a sustinut pe mine - si nici nu i-am cerut lucrul acesta - ci a sustinut-o pe Alina Gorghiu”, a spus Orban. In acel moment, Gorghiu a intervenit si a precizat ca Iohannis a sustinut-o ”in gand”.

Ea s-a referit astfel, probabil, la faptul ca Iohannis a demisionat din PNL si din toate functiile din partid inainte de votul pentru sucesiune. Orban nu a avut obiectii la interventia Alinei Gorghiu si a continuat cu discursul sau.

Desi (Klaus Iohannis, n.r.) a avut o alta optiune, vreau sa spun limpede si clar: sunt in prima linie a bataliei pentru punerera in practica a proiectului Klaus Iohannis. Voi veghea din pozitia de prim-vicepresedinte al PNL, alaturi de presedintele PNL, Alina Gorghiu, ca marele PNL sa fie un partener solid, un partener credincios, un partener corect pentru Klaus Iohannis in indeplinirea obiectivelor fundamentale pentru Romania din programul prezidential”, a adaugat Orban.

Klaus Iohannis a felicitat-o pe Alina Gorghiu

Presedintele ales, Klaus Iohannis, a declarat ca o felicita public pe Alina Gorghiu pentru castigarea presedintiei PNL, mentionand ca felul in care BPN a actionat si a votat ii confirma dorinta PNL de a se reforma, de a se moderniza.

"Astazi, in fata colegelor si colegilor, mi-am anuntat demisia din PNL si din toate functiile detinute in partid pentru a fi in situatia potrivita pentru preluarea mandatului de presedinte al Romaniei, lucru care se va intampla duminica. In cadrul acestui Birou Politic a fost ales noul presedinte al PNL, al vechiului PNL, copresedintele noului PNL, in persoana doamnei Alina Gorghiu si tin cu aceasta ocazie sa o felicit public pentru castigarea acestei presedintii", a spus Iohannis. El a apreciat ca felul in care Biroul Politic a votat ii confirma dorinta PNL de a se reforma.

"Felul in care Biroul Politic a actionat, felul in care a votat imi confirma dorinta PNL de a se reforma, de a se moderniza, de a fi partidul care arata cum trebuie sa se faca politica in Romania pentru a fi mai aproape de oameni, pentru a veni in intampinarea asteptarilor oamenilor care ne voteaza si care ne pun in aceste pozitii publice", a adaugat el.

Victor Ponta a felicitat-o pe Alina Gorghiu
"Felicitari Alinei Gorghiu pentru alegerea sa in
 functia de presedinte al PNL! Un lider politic femeie si din generatia tanara este un semn bun. Desi suntem adversari politici, sper sa putem colabora pentru binele general asa cum am colaborat si in cadrul USL!", a scris Ponta, pe Facebook.

Vasile Blaga saluta alegerea Alinei Gorghiu

Copresedintele PNL Vasile Blaga a declarat, joi, ca saluta alegerea Alinei Gorghiu in fruntea PNL si este convins ca impreuna cu aceasta va reusi sa atinga "obiectivul major privind unificarea dreptei intr-o singura forta politica".
"Salut alegerea doamnei Alina Gorghiu. Sunt convins ca vom reusi sa atingem obiectivul major privind fuziunea deplina dintre PDL si PNL si unificarea dreptei intr-o singura forta politica", a precizat Blaga.

Orban si Gorghiu si-au prezentat candidaturile in BPN; Quintus o sustine pe Gorghiu

Ludovic Orban si Alina Gorghiu si-au prezentat candidaturile la sefia PNL in cadrul sedintei BPN al partidului, cei doi militand pentru continuarea fuziunii cu PDL si unitatea partidului, iar Mircea Ionescu Quintus si-a exprimat sustinerea pentru Gorghiu, conform unor surse liberale.

Surse din PNL au declarat, pentru Mediafax, ca atat Ludovic Orban, cat si Alina Gorghiu si-au prezentat candidaturile in cadrul sedintei Biroului Politic National pentru functia de presedinte al vechiului PNL, in locul lui Klaus Iohannis. Cei doi au precizat ca militeaza pentru unitatea partidului si continuarea procesului de fuziune cu PDL, dar si pentru un parteneriat cu presedintele ales Klaus Iohannis.

”Nu s-au diferentiat prin ceva semnificativ in discursurile sustinute, ceva prin care sa fie in contradictie, in ceea ce priveste viitorul PNL”, au mentionat sursele citate.  De asemenea, presedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, si-a anuntat sprijinul pentru candidatura Alinei Gorghiu, ca si fostul premier Petre Roman.

Iohannis a anuntat in BPN depunerea mandatului de presedinte PNL si demisia din partid

Presedintele ales, Klaus Iohannis, a anuntat, joi, in debutul sedintei Biroului Politic National al PNL, depunerea mandatului de presedinte al partidului si demisia din PNL, urmand ca liderii formatiunii sa aleaga noul presedinte PNL intre Ludovic Orban si Alina Gorghiu, conform unor surse liberale. Iohannis si-a anuntat depunerea mandatului, in debutul reuniunii PNL, din calitatea de presedinte al partidului si ulterior din calitatea de membru al partidului.  Klaus Iohannis urmeaza sa depuna duminica juramantul de investitura in functia de presedinte al Romanei, intr-o sedinta solemna a Parlamentului.
Presedintele ales, Klaus Iohannis, a evitat joi sa faca declaratii inainte de sedinta Biroului Politic in care se va stabili succesorul sau, deoarece atunci cand a ajuns la sala de sedinta Ludovic Orban era cel care facea declaratii de presa jurnalistilor.  ”Sa-l lasam pe Ludovic sa-si faca numarul”, a spus Iohannis inainte de sedinta Biroului Politic, in timp ce intra in sala de sedinta.

Antonescu: Imi mentin votul pentru Orban, dar competitia este normala si naturala in PNL

Fostul presedinte al PNL Crin Antonescu a declarat, joi, inaintea sedintei Biroului Politic in care se va stabili succesorul lui Klaus Iohannis la sefia partidului, ca isi mentine votul in favoarea lui Ludovic Orban, dar ca in PNL competitia este ”normala si naturala”.Antonescu a fost intrebat cum vede inscrierea candidaturii Alinei Gorghiu pentru functia de presedinte al PNL, cu sustinerea lui Klaus Iohannis.

”Este o decizie sau este o miscare ce face parte din arsenalul legitim al deciziilor care se iau intr-un partid. Oricine dintre vicepresedinti, conform Statutului, avea dreptul sa candideze, deci mi se pare ceva normal”, a spus Antonescu.  Fostul presedinte al PNL a fost intrebat daca un om tanar va putea conduce cu succes partidul. ”Tineretea, intotdeauna, chiar si in politica, este un atu. Evident ca tineretea nu e suficienta niciodata, dar nu cred ca se poate face un enunt general de felul «un om tanar cu necesitate poate conduce bine un partid» si nici enuntul «un om tanar nu poate conduce un partid». Sunt oameni tineri si, in general, daca observati, media de varsta a liderilor in politica europeana a scazut. (...) Pentru mine tineretea sau varsta nu e un criteriu. Domnul Quintus are momente de mare tinerete, de exemplu, si cunosc tineri care au fost in permanenta batrani, ca spirit”, a mentionat Antonescu.

El a fost intrebat daca isi mentine sustinerea pentru candidatura lui Ludovic Orban la sefia PNL.”Da, dar asta nu are nimic din dramatismul pe care unii dintre dumneavoastra l-au infatisat, cel putin pentru mine nu e o batalie intre tabere, nu e altceva, pur si simplu e un vot, atata tot, pe care il dau si il dau cui i-am spus. Ceea ce nu inseamna ca fac din asta un capat de tara sau ca este, repet, vreo batalie organizata pentru mai multe tabere”, a raspuns fostul lider PNL.

De asemenea, Antonescu a fost intrebat daca ar fi sustinut-o pe Alina Gorghiu daca si-ar fi anuntat candidatura inaintea lui Orban. ”As fi incurajat-o in candidatura, pentru ca eu intotdeauna am considerat ca toate vaicarelile astea de genul «cum am face sa avem un singur candidat, cum am face sa dam toate voturile unui singur candidat, ca sa nu spuna lumea ca partidul e impartit» sunt niste trasnai. Competitia este absolut naturala in orice partid democratic, cu atat mai mult in PNL”, a mai comentat Antonescu.

El a mentionat ca nu gaseste vreun motiv pentru care sa creada ca in cazul alegerii Alinei Gorghiu in functia de presedinte al PNL nu se va continua procesul de fuziune cu PDL. ”In legatura cu niciunul dintre cei doi candidati nu am din capul locului temerea ca nu ar fi capabili sa faca un anumit lucru. Este o zona de asteptare, iar preocuparea mea pentru identitate este intr-adevar una majora, care depaseste cu mult confruntarea, competitia normala dintre doua sau mai multe persoane”, a mai afirmat Antonescu.

Gorghiu: Indrazneala mea vine sa concretizeze mesajul pe care credem ca l-am inteles in 16 noiembrie

Prim-vicepresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, joi, inaintea sedintei BPN in care se stabileste succesorul lui Klaus Iohannis la sefia partidului, ca indraneala sa de a-si depune candidatura pentru functia de presedinte PNL vine in continuarea mesajului din 16 noiembrie de la prezidentiale.”Am venit astazi sa-mi prezint candidatura si sa castig un vot. Despre ce se va intampla dupa, discutam si eu si Ludovic Orban in aceeasi masura, vom fi amandoi la declaratii. Nu pot sa va spun de acum cine castiga, pentru ca sunt absolut convinsa ca va fi o competitie deschisa, corecta, ii urez succes lui Ludovic, imi doresc foarte tare ca rezultatul acestei zile sa fie un interimat care sa duca la consens in PNL”, a declarat Gorghiu.

Ea a mentionat ca nu a venit sa-l ”provoace” pe Ludovic Orban.  ”Nu am venit sa contracandidez un amic, un coleg, ci am venit sa transmit un mesaj colegilor din care sa intelegem cu totii ca PNL are astazi prin plecarea lui Klaus Iohannis la Cotroceni, prin castigarea alegerilor, are ocazia la unitate reala. Unitate de care nu s-a bucurat foarte mult in ultima vreme si are ocazia sa stabileasca odata pentru totdeauna, definitiv daca mai era nevoie, ca este reala dreapta in Romania”, a mai spus prim-vicepresedintele PNL.

Gorghiu a sustinut ca proiectul fuziunii cu PDL este unul pe care isi doreste sa-l duca mai departe. Ea a mentionat ca este membru al PNL din 2002, moment in care a contribuit la redactarea primului regulament al Curtii de Onoare si Arbitraj al partidului. Gorghiu a mentionat ca a avut ulterior un mandat de consilier local la primaria Sectorului 5 din partea PNL, apoi a obtinut doua mandate succesive de parlamentar, a devenit vicepresedinte al Camerei Deputatilor si purtator de cuvant al PNL in campania pentru prezidentiale.

”Au fost experiente politice care pe mine m-au marcat, m-au conturat politic si banuiesc ca cea mai buna recomandare nu este prezentarea sumara pe care o fac eu astazi, ci va fi sustinerea colegilor mei”, a mai afirmat Gorghiu. Prim-vicepresedintele PNL a admis faptul ca se gandea de mai multa vreme la ideea unei candidaturi la sefia PNL, insa a decis miercuri sa-si depuna candidatura si nu a cunoscut pozitia lui Iohannis pana la sedinta informala de ieri seara.

”Au fost foarte multi colegi, ca si mine...am fost surprinsi de votul din 16 noiembrie, de puterea votului din 16 noiembrie si de mesajul pe care votul l-a transmis: in esenta nevoia de aer proaspat in politica, nevoia de figuri noi in sensul foarte corect al ideii de oameni noi si de fete proaspete in politica. L-am receptat, sa nu credeti, chiar daca inertia e mult mai mare in partidele politice fata de societatea civila din Romania, am recepetat mesajul corect cei din PNL. Si indrazneala mea de astazi vine sa concretizeze acest mesaj pe care noi credem ca l-am inteles”, a mai declarat Gorghiu.

Orban: Nu ma retrag din competitie, ci imi afirm cu mai mare tarie candidatura la sefia PNL

Ludovic Orban a declarat, joi, ca nu se retrage din competitie ca urmare a anuntului facut de Klaus Iohannis, care o sustine pe Alina Gorghiu, ci isi afirma cu si mai multa taria candidatura la sefia PNL, intrucat considera ca aceasta candidatura e legitima si sustinuta de baza partidului.

„In mod evident, azi nu numai ca nu ma retrag, ci, dimpotriva, imi afirm cu si mai mare tarie candidatura, pentru ca eu consider ca este o candidatura legitima, care e sustinuta de baza PNL si ca e o candidatura care urmareste obiective precise: punerea in practica a programului prezidential si daramarea cat mai rapid a Guvenului Ponta”, a spus prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban, intrebat daca se retrage din competitie ca urmare a anuntului lui Iohannis de a o sustine pe Alina Gorghiu.

Orban a spus ca are incredere in colegii sai de partid si in faptul ca Biroul Politic National va tine cont de vointa exprimata de baza partidului in procesul de consultare care a fost organizat in peste 30 de filiale judetene si care i-au acordat sustinerera politica.

„Cred ca e important ca presedintele PNL sa fie presedintele care e sustinut de baza partidului. Eu nu i-am cerut domnului Iohannis sa ma sprijine, dimpotriva, i-am spus si daca ar avea de gand sa ma sprijine, nu trebuie sa-si manifeste aceasta optiune. Faptul ca domnul Iohannis a spus ca o prefera pe doamna Alina Gorghiu, e dreptul domniei sale”, a spus Orban.

Cine va conduce partidul dupa plecarea lui Klaus Iohannis la Cotroceni
Sustinuta chiar de presedintele ales, in competitie a intrat - neasteptat - Alina Gorghiu, in prezent vicepresedinte al formatiunii. Ea a fost, in campania electorala, purtatorul de cuvant al lui Klaus Iohannis.

Sefii PNL s-au reunit miercuri seara la sediul partidului in cadrul unei sedinte informale, ca sa pregateasca intalnirea de astazi - programata la Palatul Parlamentului, la ora 11:00 - cand va fi desemnat in mod oficial noul presedinte al liberalilor. Pana acum, se stia ca in cursa sunt Teodor Atanasiu si Ludovic Orban.

Presedintele ales va renunta la functia suprema in PNL si va trebui gasit un inlocuitor. Numai ca Iohannis a venit cu o propunere surpriza, este vorba de Alina Gorghiu, deputat PNL la al doilea mandat, cea care a fost purtatorul de cuvant al campaniei electorale prezidentiale ale lui Klaus Iohannis. Odata cu intrarea in cursa pentru sefia PNL a Alinei Gorghiu, din aceasta cursa s-a retras Teodor Atanasiu, bineinteles sustinatorii sai urmand sa ii dea votul Alinei Gorghiu.

Desi se pare ca o parte dintre liderii partidului i-au cerut si lui Ludovic Orban sa se retraga in favoarea Alinei Gorghiu, acesta e hotarat sa ramana in cursa.

Sursa:
http://stirileprotv.ro/stiri/politic/pnl-isi-alege-astazi-presedintele-interimar-cine-va-conduce-partidul-dupa-plecarea-lui-klaus-iohannis-la-cotroceni.html
-------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Alina Gorghiu, aleasă președinte PNL (fișă biografică)
 
Alina Gorghiu a fost aleasă la 18 decembrie 2014 președinte al vechiului PNL, ea urmând să fie și copreședinte al noului PNL. Decizia a fost luată în Biroul Politic Național al vechiului PNL cu 48 de voturi, după ce Klaus Iohannis și-a depus mandatul de lider al formațiunii și și-a anunțat demisia din partid ca urmare a alegerii sale în funcția de președinte al României. Gorghiu va fi președinte interimar până la congresul din 2017. Pentru funcția de președinte al vechiului PNL a candidat și prim-vicepreședintele Ludovic Orban, care a obținut 27 de voturi.

Deputatul Alina Gorghiu s-a născut la 16 septembrie 1978. Absolventă a Facultății de Științe Juridice și Administrative din cadrul Universității Creștine ''Dimitrie Cantemir'' (1997-2001); licență în științe juridice, specializarea Științe Juridice și Administrative la Facultatea de Drept din cadrul Universității București.

Între 2002 și 2003 a urmat studii postuniversitare în domeniul ''Științe Penale — Criminologie'', în cadrul Universității București, Facultatea de Drept. În 2008 obține o nouă licență din partea Facultății de Științe Economice, Juridice și Administrative, Universitatea Pitești.

În 2007 a obținut un master în ''Comunicare și Relații Publice'', Facultatea de Comunicare și Relații Publice ''David Ogilvy''. În același an, a urmat un curs de inițiere în profesia de mediator, organizat de Consiliul Baroului București și Centrul de Mediere și Arbitraj București.

În iunie 2011 a urmat programul ''Public Leaders in Southeast Europe'' la Harvard University.

Din 2012 este doctor în drept, specializarea drept penal, în cadrul Universității Al. I. Cuza din Iași.

Și-a început activitatea profesională ca avocat stagiar, colaborator (2002-2004), apoi consilier local în cadrul Consiliul Local al Sectorului 5 București (2004-2008), asociat în cadrul ''Gorghiu, Pop și Asociații — Societate Civilă de Avocați'' (2005-2012), consilier al președintelui AVAS (2007-2008), mediator autorizat și arbitru în cadrul Curții de Arbitraj Comercial Internațional (2008—prezent), practician în insolvență (2009 — prezent), suspendat la 9 decembrie 2010.

Lector la Facultatea de Științe Sociale și Politice din cadrul Universității ''Titu Maiorescu'' (2010-2011), lector universitar la Facultatea de Științe Juridice și Administrative din cadrul Universității Creștine ''Dimitrie Cantemir'', Catedra de Administrație Publică (2010 — suspendat la 30 ianuarie 2014).

Din 2013 este avocat titular al Cabinetului Individual de Avocat ''Gorghiu Alina-Ștefania''.

La alegerile parlamentare din 2008 a fost aleasă deputat în circumscripția electorală nr. 42 București, colegiul uninominal nr. 22, din partea PNL.

Până în mai 2010 a fost vicepreședinte al Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, corupției și pentru petiții, iar din mai 2010 până în decembrie 2012 a fost secretar al Comisiei Juridice, de disciplină și imunități. În perioada septembrie 2012 — decembrie 2012 a fost vicepreședinte al Biroului Permanent al Camerei Deputaților.

În urma alegerilor din 9 decembrie 2012 a obținut un nou mandat de deputat în Colegiul uninominal nr. 22 din București, pe listele USL (PNL). Până în aprilie 2013 a fost membru al Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Mediteranei, iar din martie 2013, este membru al Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei. A fost vicelider al Grupului parlamentar al Partidului Național Liberal (februarie 2014-septembrie 2014). Din mai 2012 este secretarul Comisiei juridice, de disciplină și imunități, subcomisia pentru monitorizarea executării hotărârilor Curții Europene a Drepturilor Omului.

La Congresul Extraordinar din 28-29 iunie 2014, a fost aleasă vicepreședintele al PNL, iar la 7 iulie 2014 a fost desemnată purtător de cuvânt al partidului de către Biroul Politic Național. De asemenea, a fost purtătorul de cuvânt al campaniei electorale prezidențiale a lui Klaus Iohannis.

La 17 decembrie 2014, în cadrul unei reuniuni a Partidului Național Liberal, care a avut loc la București, Alina Gorghiu a fost propusă să candideze pentru conducerea partidului, potrivit unei declarații a prim-vicepreședintelui formațiunii, Teodor Atanasiu.

Este autor coordonator al volumului ''Medierea — Oxigen pentru Afaceri'' (2011); autor unic al volumului ''Infracțiuni Contra Drepturilor Electorale'' (2012); coautor al volumului ''Medierea Conflictelor'' (2013) și autor coordonator al Volumului ''Medierea — Oxigen pentru O Societate Modernă'' (2013).

Vorbește limbile engleză și franceză.

AGERPRES/(Documentare-Horia Plugaru, Andreea Onogea, editor: Marina Bădulescu)

http://www.agerpres.ro/flux-documentare/2014/12/18/alina-gorghiu-aleasa-presedinte-pnl-fisa-biografica--13-42-12
---------------------------
---------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------
f5a30150-4bb9-4b76-82c8-dd4e41409bcc
Viewing all 880 articles
Browse latest View live