Quantcast
Channel: Mehedinti Blog online
Viewing all 880 articles
Browse latest View live

Pe adresa... DNA. IT-ul = closca cu puii de aur, postdecembrista. Chiar daca esti rau cu capu azi, cauta sa intelegi ce scrie aici! Nu te intreba... de ce aflam... tocmai acum! Fratilor, e de belea!Treziti-va, romani!

$
0
0

“For greed all nature is too little.”
Seneca

 S-a creat in ultimii ani o legenda: romanii sunt cei mai buni IT-isti si cei mai buni hackeri. Legenda nu e deloc departe de adevar. Tineri talentati scriu coduri inteligente, si le scriu si foarte ieftin. Acesti copii entuziasti aveau insa doar doua sanse in viata: sa emigreze la Redmond (sediul Microsoft) sau in Silicon Valley, sau ,pur si simplu, sa-si incerce sansa intr-o multinationala prezenta in tara. Foarte multe idei geniale se pierd din cauza lipsei a ceea ce se numeste arhitect de proiect.

De la idee si pina la punerea ei in practica nu e suficient sa stii sa scrii coduri, este nevoie de un vizionar pragmatic care sa transforme liniile tale de cod intr-un produs rivnit de piata. Piata de IT din alte tari s-a dezvoltat bazindu-se pe citiva scriitori de coduri geniali, cum a fost si cazul Zuckerberg, sustinuti de finantatori inteligenti care au furnizat geniului, nu numai resursele financiare, ci, mai ales, arhitecti de proiect de mare succes.

Toate multinationalele importante, din domeniul software-ului si hardware-ului, au aparut peste noapte in Bucuresti. La inceput au venit cu produse gata facute, apoi au inceput sa le produca local , realizind potentialul “minitehnicusilor” romani. Problema era insa ca toate marile proiecte, din domeniul informaticii, erau ale statului. Iar cu statul roman ,profund corupt, se lucra greu. Desi statul roman era dispus sa plateasca preturi peste preturile pietei, el nu platea la timp si totdeauna dorea un “para-ndarat” substantial.

La acest moment al povestii, ar fi bine sa subliniem o diferenta esentiala de legislatie intre Europa si USA. Daca o multinationala europeana este descoperita ca ofera “atentii” substantiale unui stat strain ea risca o condamnare doar pe teritoriul acelui stat. Daca insa, o multinationala americana ofera mita in strainatate, ea risca grele pedepse in America. Legea americana considera ca astfel, compania nu a respectat regulile concurentei loaiale si prin actiunile ei oneroase din afara, a cistigat in competitivitate cu o alta companie americana rivala, deci trebuie pedepsita.

Acest tip de legislatie a facut ca mai toate companiile americane din Romania, desi constiente ca nu pot patrunde pe piata fara a cotiza la decidentii politici, au trebuit sa fie foarte atente, pentru a nu ajunge in fata justitiei americane. In 2012 a aparut inclusiv un ghid al mitei in afara USA, ca toti sa stie ce pot si ce nu pot face pentru a nu ajunge sa fie anchetati de SEC(reglementatorul pietei bursiere americane) sau de vreun procuror american.( http://www.nytimes.com/2012/11/15/business/justice-dept-issues-guidance-on-foreign-bribes.html?_r=0 ) Legile americane sunt foarte bune, dar aplicabilitatea lor e mai mult decit crasa ipocrizie.

Asa au aparut revinzatorii romani de IT, care participau la licitatii cu produsele multinationalelor americane. Revinzatorii nu erau altceva decit arhitectii sistemului de spagi, care faceau multinationalele sa-si vinda produsele cit mai bine dar care le si protejau, in acelasi timp, de orice acuzatie de tentativa de coruptie. Singurul segment care a ramas neatins de acest flagel a fost piata jocurilor, statul nu cumpara jocuri si drept urmare aceasta nisa a ramas exclusiv in mina privatilor. Piata jocurilor a fost si este singurul loc unde romanii talentati au un cuvint de spus si unde se pot impune.

 Acesti revinzatori romani erau de fapt si cei care cistigau cel mai mult din contractele cu statul, dar si plateau sume enorme de bani ca para-ndarat. Sistemul s-a inspirat foarte mult, la inceputul anilor 97, din sistemul deja creat in industria farmaceutica, unde, deja de o buna bucata de vreme, orice medicament se vindea numai prin revinzatori romani, multinationalele fiind protejate de orice suspiciune de coruptie.

Sa analizam un caz oarecare pentru a intelege in detaliu cum functiona sistemul. MEN organiza o licitatie pentru achizitia in scolile de stat a unei mari cantitati de material informatic si soft. MEN avea un buget de, sa zicem, 100 de milioane de euro. De obicei, nu ministerul descoperea ce are nevoie si apoi organiza licitatia, ci exact pe dos. Multinationalele se uneau, decideau ele ce au de vinzare si apoi, in functie de buget , propuneau MEN sa faca un program de achizitii. Chiar si caietele de sarcini erau scrise cuvint cu cuvint de viitorii participanti la licitatie. La licitatie participau, de obicei in prima linie, firmele etalon ale industriei IT romanesti, Siveco pentru partea de soft si Omnilogic pentru cea de hard. Ele prezentau oferta si cistigau licitatiile.

Pentru a nu fi acuzate, multinationalele vindeau catre consortiul romanesc care cistigase licitatia, produsele ce urmau sa fie livrate institutiilor statului. Acestea, la rindul lor, le revindeau cu un adaos comercial semnificativ. Aparea insa prima problema. HP, Oracle sau alte multinationale, vindeau toata marfa cu banii inainte de livrare, ca la curve.

Revinzatorii, chiar sprijiniti de actionarii bogati, fosti membri ai serviciilor, ante si post decembriste, nu aveau cum sa faca fata la sume de cash asa de mari. Se stie ca afaceristii romani nu vor sa faca bani investind bani ci doar cu banii altora. In plus, pentru ca dupa livrare , statul sa plateasca marfa cumparata intr-un timp rezonabil era nevoie sa fie unse substantial rotitele sistemului si asta nu se putea face decit cu asa numitii”bani la punga”, carora nu ar fi fost indicat sa li se ia urma.

Aici interveneau bancile, care stiau exact mersul fiecarei afaceri. Banca care a finantat masiv acest sistem era Raiffeisen prin prietenul IT-uluiMarinel Burduja.( gurile rele spun ca si vicepresedintele bancii, James Stewart, era agent CIA si contribuia la succesul americanilor din IT in Romania) Burduja fusese aruncat peste bord de ABN AMRO, dupa niste combinatii neortodoxe.

Recunosc ca in 1997, am avut si eu contributia mea directa la debarcarea lui Burduja, datorita unei scrisori pe care am trimis-o la conducerea de la Amsterdam. Banca executa o operatie relativ cinstita, asa zisul factoring. Imprumuta firmele revinzatoare, acestea plateau furnizorii americani si apoi garantau restituirea imprumutului cu facturile pe care le emiteau catre stat si pe care nu stiau cind le vor incasa. Dobinzile la factoring in Romania jonglau la nivelul a 17%, Burduja le putea reduce daca isi primea felia de tort. Statul platea tirziu, dupa multe rugaminti si interventii si mai ales dupa alte ungeri de rotite la functionari mai mari sau mai mici. In plus, si bancherul isi dorea para-ndaratul, tot la punga.

Desi pretul pe care il platea statul era imens, din cauza tuturor para-ndaraturilor si a altor cheltuieli neprevazute, nu puteai sa stii de la inceput, cu ce vei ramine la sfirsitul afacerii. In anii 90, para-ndaraturile erau inca modeste. La inceputul anilor 2000 ele au fost supuse unei inflatii galopante care a continuat pina la sfirsitul lui 2008. Para-ndaraturile cresteau insa, mult mai repede decit economia, si mai ales, decit resursele bugetare. Pentru a face rost de bani la punga, la inceput s-au folosit off shore-uri, apoi companii mai mult sau mai putin fantoma din tarile baltice, care plateau fara probleme facturi la alte firme fantoma. In 2009, odata cu agravarea crizei economice in Europa, bancile si fiscurile europene au inceput sa fie mai vigilente . Aceste scheme au continuat sa functioneze dar, cu costuri mult mai mari.

 Mai exista un incident de parcurs ce dadea toate planurile peste cap.Schimbarea guvernului sau, chiar a ministrului de resort in cadrul aceluias guvern,devenise cosmarul revinzatorilor si al intregului sistem din IT. Noul ministru nu mai recunostea angajamentele luate de predecesorul sau si dorea si el o parte din tort. Am asistat la o discutie hilara in care un manager ii spunea unui ministru nou instalat:
“Daca am muncit impreuna vom cistiga impreuna, ce a fost a fost, haideti sa muncim la altceva si cistigam, dar la ce nu ati participat nu va opuneti.”
A asocia verbul a munci in cazul de fata pare o blasfemie. Si totusi ei erau mereu convinsi ca muncesc.

Toate schemele acestea erau create de un roman extrem de inteligent, low profile, fost manager prin mai toate multinationalele americane de mare anvergura si care beneficia si de faptul ca era ruda prin alianta cu familia presedintelui Bush. Cum lacomia crescuse enorm in rindul revinzatorilor si al politicienilor, arhitectul nostru sef a trebuit sa-i calmeze deseori si mai ales sa le explice ca trebuie sa se ocupe mai mult de imaginea lor. Astfel s-a creat un buget imens de publicitate coordonat tot de arhitectul nostru sef, pe care o sa-l botezam domnul Octavian.

Octavian devenise atit de puternic incit, intr-o zi, intr-o cafenea din dorobanti, pentru a-mi demonstra puterea lui in media, a vrut sa scoata dintr-un talk shaw pe insusi moderatorul emisiunii. Asa, de amuzament, si doar cu un simplu sms. Moderatorul, redactor sef al unui cotidian national important, parea in ochii mei destul de onest, aproape incoruptibil. Nici ministrii nu erau la fel.

Cei de la PSD erau mult mai cooperanti dar si mult mai ascultatori, ceilalti erau mai lacomi si mai infatuati, asumindu-si uneori riscuri inutile. Aerele de grandomanie ale managerilor romani au mers pina acolo ca, unul, si-a permis contra 300000 de dolari, sa-l aduca pe Bill Clinton la Bucuresti intr-o vizita privata. Pina si la aceasta vizita, pretul a fost umflat de aproape trei ori. Conferintele lui Clinton dupa ce nu a mai fost presedinte costau 100000, am aflat pretul intimplator la un forum la Davos. Cu timpul, multinationalele, invidioase pe profiturile uriase ale revinzatorilor, si-au dorit si ele un cistig personal. Nu pentru companie ci pentru managerii de la Bucuresti.

Fiecare CEO, roman sau strain nu putea sa nu jinduiasca la sumele mari de bani la punga care se invirteau in piata IT ului. Ca sa participe la impartiere, au inceput sa fie mai permisivi si au inceput sa acorde credite furnizori pentru a veni in intimpinarea enormei lipse de cash a revinzatorilor. Asa a ajuns Intel sa investeasca, impreuna cu un fond de investitii polonez, in capitalul Siveco, si asa s-au recapitalizat atit Siveco cit si Omnilogic. Casatoria dintre Intel si Siveco a fost o mita, care a facut-o pe fata in casa, Siveco, sa se creada sotie cu drepturi depline. Am incercat cotarea Siveco sau Omnilogic la bursa, ar fi fost mai usor sa atraga capital, mai ales ca rezultatele financiare pareau excelente. M-au refuzat. Era si logic.

Nu puteau sa scoata spre analiza publicului larg, bilanturile si miscarile financiare, pentru ca s-ar fi descoperit usor cum faceau rost de atit de necesarii “bani la punga”. Irina Socol, desi a refuzat listarea, a investit la sfatul meu in actiunile bursei din sibiu, e drept, in mare parte, cu banii pe care i-am cistigat eu pe pietele occidentale. Cind s-a vehiculat atragerea lui Daniel Daianu in CA ul sibex, Irina era cel mai mare sustinator al economistului cu limba de lemn.

 Am incercat la acea vreme sa fac un soft de arbitraj cu firma Siveco si dupa ce am primit la Sibiu o echipa de softisti, am inteles ca ei nu sunt interesati decit in contracte mari cu statul, acolo unde nu conteaza calitatea produselor livrate. Eu aveam nevoie de un soft bun la sibiu nu de un para-ndarat ca doar nu imi furam singur caciula. Ca fapt divers, ar trebui sa povestesc o discutie hilara avuta la masa cu cei doi corifei ai softului de la Siveco.

Aveam nevoie sa inscriem un cerc intr-un triunghi si spre mirarea mea, tinarul softist, prezentat ca sef de promotie, imi spune: nu avem cum pentru ca sunt o infinitate. Eu il intreb: de ce sunt o infinitate de cercuri inscrise intr-un triunghi? el, nonsalant, imi deseneaza multe cercuri mici intr-un triunghi mare. Faptul ca nu stia nici macar ce e aia un cerc inscris intr-un triunghi m-a determinat sa abandonez orice discutie cu Siveco, chiar de a doua zi.

Sistemul era atit de infestat incit si daca ai fi vrut sa fii cinstit nu aveai cum.

La MJ, ministrul Predoiu, pentru a nu fi acuzat de nimic, delegase achizitiile unui secretar de stat si altor persoane din minister. Acestia au facut un contract cu marii mahari din IT umflind si mai mult preturile decit in cazul in care ministrul s-ar fi implicat. Predoiu nu a inteles ca, daca miine acei decidenti vor fi implicati in acte de coruptie inevitabil vor atrage si persoana ministrului. El avea constiinta curata, dar tribunalele nu pot sa-ti scaneze constiinta, si nici nu au vreun interes s-o faca. Daca s-ar dori sa se schimbe ceva, ar trebui ca ministrii sa organizeze licitatii doar cind au fondurile disponibile si sa fie scosi din peisaj acesti revinzatori de hard si soft.

Cu timpul , continuindu-si ascensiunea, Siveco a inceput sa dezvolte produse in house si au inceput sa cumpere oameni direct. Daca analizati, foarte multi decidenti de la MEN, dupa ce au fost debarcati din conducerea ministerului din cauza schimbarii partidelor sau coalitiilor de guvernamint, au ajuns in proportie de aproape 90%, angajati Siveco. Numai eu am doi colegi de facultate( Radu Jugureanu si Cristian Alexandrescu), fosti inspectori si functionari in MEN , actualmente angajati la Siveco, in celebrul de acum, departament de e-learning.

Irina Socol era atit de disperata de imaginea firmei si de a ei personal, incit mi-a dat publicitate la hotnews, desi i-am spus din start ca nu ma amestec in politica editoriala si ca nu voi incerca sa opresc vreun articol care o ataca, ba chiar s-ar putea sa scriu si eu vre-unul daca consider de cuviinta. Ce bine ca am inregistrat acea convorbire in care o refuz direct. De fapt, asa am cunoscut-o, trimis de arhitectul sef pentru a discuta nu de bursa si de soft, ci de cum se poate peria imaginea Siveco in paginile hotnews. Dupa 2012 precizez ca nu mai stiu ce s-a mai intimplat.

Spre sfirsitul anului 2011 lucrurile au inceput sa se strice pentru Siveco si Omnilogic. Dupa formarea USL ului, cum mirosea puternic a schimbare, pe piata a aparut un concurent nou, tinar si infometat.Sebastian Ghita devenise peste noapte spaima IT ului si a sistemului deja creat. Era inamicul public numarul unu si toti din piata de IT, vechii jucatori, ii doreau falimentul. Era deja o lupta apriga intre garda veche a securitatii si garda noua. Odata cu instalarea, la 1 mai 2012 a guvernului USL, era deja evident cine cistigase lupta. Batrinii au fost imediat parasiti de multinationale, Intel, iesind in graba din actionariatul Siveco.

Daca multinationalele incepusera sa fie mai generoase si sa acorde si credite furnizor vesnicilor cistigatori de licitatii, dupa 1 mai, aceastea au disparut brusc. Arhitectul sef s-a retras si el in umbra, si problemele celor doua mari companii au inceput sa ia amploare. Cum nevoia de bani la punga era continua, nu e de mirare ca s-a apelat la lumea interlopa. Oare cine ar fi putut fi cel mai bun furnizor de cash, daca nu interlopii? Cine astazi o critica pe Irina ca a ajuns pe mina romilor din Sintesti, trebuie, mai intii, sa analizeze ca in acea lume, pungile trebuiau livrate la timp. In disperare de cauza se ajunge usor prada mafiei.

Odata intrat in sistem nu mai poti iesi cind vrei tu, si mereu vei avea vechi datorii de onorat. Daca se doreste o curatenie generala ar trebui sa se urmareasca traseul banilor, din 97 pina in ziua de azi, si ar trebui ca toate multinationalele care au contribuit la dezvoltarea sistemului sa ajunga in ancheta SEC.

Este suficient ca procurorii romani de la DNA sa blocheze tranzactionarea la bursa a unei singure actiuni de top din IT ul american, si abia atunci va incepe caruselul declaratiilor si dezvaluirilor.
La italieni mafia a fost ingenuncheata cu ajutorul celebrilor “pentito”, pocaitii din sistem. La noi, pina cind DNA ul nu va fi capabil sa negocieze paza si protectia martorilor , ba chiar si achitarea lor, putregaiul va fi scos si rebagat sub pres intr-o miscare perpetua, cu iz mioritic.

Sursa:
https://mareaspovedanie.wordpress.com/marea-spovedanie-33/
-----------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Spre aducere aminte si o mai buna intelegere a celor ce se intampla… in spatele usilor inchise din mass-media. Ehee… Nu sunt deloc… ce vor sa para! Coruptie si interese! Nimic sfant, nimic moral! Lacomia tranzitiei by Cristian Sima

$
0
0

Dan Voiculescu a fost acuzat multă vremecă ar deține banii dictatorului Nicolae Ceauşescu.Aceşti bani nu au existat.Nu existau conturi şi bunuri în străinătate aşa cum s-a întâmplat în cazul Marcos, Peron sau în cazul Șahului Iranului, Reza-Pahlavi. Securitatea avea însă firme de comerţ exterior, firme mixte unde oamenii securităţii puteau face operaţii financiare.

E bine de ştiut cum funcţionează conturile cifrate din Elveţia. Un cont cifrat are un număr atribuit de banca şi o parolă stabilită de client. La deschiderea contului, clientul este obligat să semneze o declaraţie în care precizează cine este beneficiarul economic al fondurilor depuse. Evident, nimeni nu a declarat că beneficiarul economic ar fi fost statul român. Deci, toate conturile cifrate ale acestor societăţi aveau din start beneficiari economici persoane fizice, adică agenţi DIE.

Din cauza foamei de valută a lui Ceauşescu, toate aceste conturi nu foloseau decât ca o trambulină pentru repatrierea banilor încasaţi din exporturile ţării.Ele nu conţineau mari sume. Exporturile însă nu erau plătite de către occidentali decât după o perioada de timp de la recepţie, perioadă care ajungea până la 90 de zile, ca şi astăzi. Asta presupune că după Decembrie ‘89 în aceste conturi au mai intrat bani din plăţile beneficiarilor occidentali. De fapt, doar aceşti bani au putut fi deturnaţi, profitând de haosul creat la revoluţie.

Conturile cifrate sunt folosite doar pentru a ascunde plătitorul atunci când se efectuează un transfer din ele către un alt cont şi pentru a ascunde beneficiarul atunci când sunt viraţi bani în acel cont. Concluzia e foarte simplă. Beneficiarii noştri externi cunoșteau numerele acestor conturi, iar băncile cunoşteau beneficiarul economic. De asemenea, este foarte important de subliniat că dacă cineva ar cunoaşte numărul de cont şi parola, tot nu ar putea să efectueze niciun transfer.

Banca ştie cine poate efectua transferuri, există persoane autorizate să opereze şi în arhivele băncilor elveţiene,  ele există cu identitatea lor reală. E drept că, dacă o persoană deschide un cont cu un paşaport fals, lucru posibil pentru agenţii securităţii care dispuneau de multiple identităţi, atunci e foarte greu de descoperit cine se află în spatele acelui act de identitate. Pe scurt concluzia este că atât securitatea cât şi băncile elveţiene ştiu bine ce s-a întâmplat cu fondurile societăţilor mixte de comerţ exterior după Decembrie 89.

Bazat pe delaţiune continuă, sistemul de dinainte de 89 nu permitea nimănui să dispară cu fondurile României, chiar dacă avea deseori ocazia s-o facă.Fiecare agent era supravegheat de un alt agent, care la rândul lui era controlat de un alt agent şi tot aşa. Deci, devorarea unei astfel de prăzi se făcea în haită, nu de unul singur.

Marea calitate a lui Dan Voiculescu este că a ştiut să-şi plătească regeşte colaboratorii şi aliaţii, începînd din noaptea de 25 decembrie când pericolul întoarcerii lui Ceauşescu era înlăturat, şi până în ziua de azi. Voiculescu şi-a ales colaboratorii după chipul şi înfăţişarea proprie, calitatea lor de bază trebuind să fie tupeul. Lasă-ţi angajaţii să te contrazică având  aroganță şi  tupeu, joacă în fața lor cartea umilinței şi vei putea să-i manipulezi cu uşurinţă. Voiculescu este un adevărat maestru în a manipula  şi mângâia orgolii. Cel mai uşor se conduc prostii şi orgolioşii.

Niciun angajat de-al lui nu străluceşte prin educaţie , cultură sau inteligenţă, dar toţi excelează la capitolul orgoliu, tupeu şi infatuare. Nu l-am cunoscut  personal pe varan, dar i-am cunoscut foarte bine pe câţiva dintre cei mai importanţi colaboratori ai săi. Varanul a mai înţeles un lucru esenţial, nu poţi fura de la stat fără să-ţi laşi angajaţii să te fure. La fel ca SOV , Voiculescu este convins, mai bine zis era convins, că poate cumpăra pe oricine. Filosofia lor e că fiecare persoană în România are un preţ şi greu e doar să identifici preţul corect. Trebuie să recunosc că nu se înşela în acesta privinţă.

***

Când am ajuns în România, după 8 ani de absenţă, în aprilie 1997, primul meu contact cu tranziţia şi cu noul tip de societate ce se încropea pe malul Dâmboviței, chiar în prima seară m-am uitat la televizor la o emisiune a lui Marius Tucă, “Milionarii de la miezul nopţii”. Recunosc că am fost impresionat de acea emisiune. În platou, Marius Tucă şi CTP ul încercau să dea de capăt încurcatelor iţe care duseseră la falimentul Bancorex, subiectul cel mai cald la acea vreme. Reuşiseră să înţeleagă destul de multe lucruri şi cei doi invitaţi, Grigore Maimuţ şi Ana Capeţi erau puşi la zid cu multe argumente pertinente.

Era începutul jurnalismului de investigaţie, CTP ul era destul de bine pregătit şi încă nu devenise atotştiutor,  nici deţinătorul adevărului absolut. Tucă era incisiv dar decent, una peste alta făceau emisiuni destul de interesante pentru o populaţie care habar nu avea de lumea financiară. Erau, ce-i  drept, ajutaţi şi de actorii pieţei financiare româneşti care proveneau tocmai dintre lupii tineri racolaţi de Pacepa şi care nu erau încă familiarizaţi cu scheme financiare complicate. Şmecheriile erau banale astfel încât până şi Tucă şi CTP -ul reuşeau să le dea de capăt. Peste ani destinul a făcut că prima mea apariţie televizată să aibă loc în 2004, exact la ”Marius Tucă show”, o emisiune în continuarea  celebrei “Milionarii de la miezul nopţii”.

În 2004, BNR a liberalizat contul de capital,  ceea ce le permitea românilor să deschidă conturi în afară ţării, să cumpere şi să vândă asseturi străine şi deci implicit să poată investi la orice bursă din străinătate, inclusiv pe Wall Street. Cum firma mea WBS Holding se ocupa cu astfel de investiţii, am pregătit din timp momentul şi exact în ziua în care legea intra în vigoare am făcut o impresionantă lansare la Intercontinental.

Cum la acea vreme nu îmi arogam calităţi de entertainer, lansarea a fost condusă de Lucian Mândruţă de la ProTv şi de Andrei Postelnicu, un analist alungat de pe Wall Street, care însă reuşea să impresioneze în pionieratul pieţei de capital de la noi. Am invitat crema politicienilor şi afaceriştilor vremii şi am organizat chiar un concurs. La deschiderea bursei de la NY fiecare invitat a primit din partea casei 3000 de dolari şi a putut să cumpere sau să vândă o acţiune listată pe Wall Street. După o săptămână, cel care a realizat cel mai mare câştig putea să retragă atât capitalul făcut cadou cât şi profitul realizat. Câştigătorul, surprinzător, nu a fost un personaj cunoscut ci o ziaristă de la Radio România Actualităţi care a investit cel mai inteligent în acţiuni Nokia şi care a plecat cu o suma frumuşica, vreo 7000  dolari.

Au fost primele tranzacţii live făcute de români la Wall Street, din România, şi toţi erau impresionaţi de levierul de 1/10 aceasta însemnând cum poţi cumpăra de 30000 dolari cînd ai doar 3000 pe cont. Agenţia de publicitate care mi-a organizat evenimentul mi-a sugerat ca după ce vom termina chermeza de la Intercontinental, să mă duc într-un show televizat şi să-mi prezint societatea, mai ales că era ceva nou , necunoscut pentru romanul de rând care se chinuia încă să investească în acţiunile de la BVB.

Aşa am ajuns, la sugestia lor, să fiu invitat la Marius Tucă show.Invitat era un mod de a spune, pentru că invitaţia m-a costat 10000 de dolari şi mare a fost surpriză când am văzut că plata se face, nu la antena 1, ci în contul firmei de producţie deţinute de Tucă. A două zi după emisiune , am aflat şi că preţul pentru a fi invitat nu era fix ci depindea de puterea de cumpărare a invitatului , al meu cred că a fost enorm dar, deh, numele de Wall Street aducea şi o anumită inflaţie, doar nu era să fie ca şi preţul napolitanelor Joe. Prietenul Mircea Dinescu m-a făcut a două zi cu ou şi oţet pentru că, dacă i-aş fi spus, aş fi redus preţul la 2000şi el s-ar fi ales cu jumătate din bani ca para-ndărăt de la Marius Tucă.

Emisiunea a avut încă doi invitaţi în afară de mine, pe Ilie Şerbănescu şi pe Adrian Vasilescu. Deşi a costat cât un Cielo, a trebuit să accept doar jumătate din timpul ei, pentru simplul fapt că în Irak mai murise un român şi asta era o ştire de breaking-news. Nu vă închipuiți că emisiunile unde eşti invitat contra cost sunt aranjate. Nu am ştiut întrebările şi nici măcar nu mi-aş fi dorit. Faptul că plăteai îţi dădea doar dreptul să ajungi în direct, acolo te descurcai cum puteai. Faptul că nimic nu era aranjat , cred că ajută foarte mult moderatorul să îşi spele conştiinţa după ce îţi ceruse bani că să te invite. De fapt, ce aş putea să-i reproşez lui Tucă, mi-a tăiat factură pe firma lui de producţie deci, pentru el era că o publicitate mascată. Totuşi , în timp, acesta tehnică empirică de a taxa invitaţii s-a dezvoltat şi s-a rafinat astfel încât s-a transformat în şantaj.

Am plătit doar de două ori în viaţă mea invitaţiile la TV, la Antenă şi la TVR cu Chirieac şi Burtea.La TVR se lucra cu cashul la purtător , nu se complicau la vremea aceea să-şi facă firme şi să taie facturi. Emisiunea a avut un mare succes de audienţă, ceea ce l-a determinat pe Tucă să mă felicite şi apoi să încerce să mă reinvite , de dată asta pe gratis. Am pus condiția să-mi fie returnați cei 10000 dolari, de la emisiunea precedentă. El nu a acceptat, eu nu am cedat, cu timpul a renunţat să mă mai invite.

Al doilea voiculescian cu care m-am intersectat a fost Bogdan Pascu. El a lucrat cu soţia mea la Citroen, la Tăriceanu. Cum Pascu a fost prins cu mâța-n sac, Tăriceanu l-a dat afară. Pascu era tată de cîteva luni şi cum avea un salariu mai mare decât al soţiei, a profitat de legea vremii şi a intrat el în concediu de maternitate, spre disperarea lui Tăriceanu, care a trebui să-l plătească încă o bună bucată de vreme. Pascu a plecat de la Citroen cu secretara lui Tăriceanu, lăsându-şi nevasta cu un copil de cîteva luni în brațe, şi fără posibilitatea de a intra în concediu de maternitate.

Odată plecat a intrat în politică la Partidul Umanist – adică  la Voiculescu – şi, culmea ironiei, a ajuns viceprim-ministru în guvernul Tăriceanu. Soluţia imorală nu a fost doar pentru Băsescu, ci şi pentru Tăriceanu, care trebuia să-şi suporte fostul angajat oneros în dreapta lui la fiecare şedinţa de guvern. Iţele şi compromisurile politicii româneşti vor crea de-a lungul timpului multiple situaţii penibile şi hilare. Povestea lui Pascu nu este decât lema teoremei care spune că în politică ajung doar acele persoane care nu se pricep la nimic.

Al treilea străjer al varanului este o femeie dar, de departe, studiul de caz cel mai spectaculos. N-am înţeles niciodată de ce politicienii români nu au luat exemplu de la occidentali, că ţiitoarele nu trebuie să ajungă niciodată să-ţi ţiuie la ureche pe holurile instituţiilor statului. Propulsată de Mugur Isărescu din purtătoare de cuvânt direct în sfera “marii finanţe” româneşti, această doamnă a avut o carieră fulgurantă care continuă şi în ziua de azi. Deşi, de departe, Elena Udrea este paroxismul acestui fenomen, ea a avut două deschizătoare de pârtie nu mai puţin celebre: Corina Creţu şi Gabriela Firea.

Deşi nu mai doream să am de-a face cu trustul Intact, după ceva vreme, lăcomia mea de popularitate şi faima m-au determinat să accept o propunere a lui Radu Preda de la Săptămînă Financiară. După ce mi-a garantat că articolele mele nu vor fi modificate nici măcar la nivel de virgulă, am acceptat să scriu câte un comentariu economic în ziarul tinerei speranţe financiare a lui Dan Voiculescu, Gabi Firea. Lucrurile mergeau destul de bine, neavând nicio tangenţă cu Doamna, eu îi dădeam textele direct lui Radu Preda. Era în perioada scandalurilor cu Rompetrolul lui Dinu Patriciuşi la un moment dat am scris un text entuziasmant pentru editorii mei “Petrolul lor şi petrolul nostru”. Cum doamna Firea modera o emisiune financiară tip monolog, am fost solicitat să-mi citesc textul care deja avusese o importantă audienţă în Săptămână Financiară. Mi-au trimis o echipă de operatori la mine în birou, care m-au înregistrat declamându-mi propria creaţie. A fost ultima dată când am acceptat ceva înregistrat.

Surpriza a venit când am vizionat emisiunea care s-a numit… Petrolul lor şi petrolul nostru. Gabriela Firea şi-a însuşit textul, toată emisiunea a fost doar textul meu citit de vedetă voiculesciană fără nicio referinţă la autor. Am telefonat protestând politicos, atât la Radu Preda cât şi la Gabriela Firea. Mi s-a răspuns nonşalant că odată publicat în ziarul trustului, textul devine proprietatea lor şi pot face cu el ce vor. La întrebarea: ”atunci de ce a fost nevoie să mă înregistraţi citindu-mi textul, dacă oricum doreaţi să-l plagiaţi?”  mi s-a răspuns că astfel îmi pot dovedi că aş putea deveni o vedetă a antenelor dar, doar dacă aş accepta câteva compromisuri. Recunosc, i-am refuzat în stil becalian şi de atunci am refuzat orice altă invitaţie sau propunere venită din partea voiculescienilor.

Analizând azi la rece, trebuie să recunosc că oricum eram într-o poziţie de forţă, deja avusesem un enorm succes la cele 7 emisiuni făcute cu Mircea Dinescu la RTV şi îmi câştigam prea bine pâinea pe Wall Street că să fiu dispus să fac orice fel de compromis. Dar dacă lucrurile nu ar fi stat aşa, nu ştiu dacă aveam aceeaşi demnitate. Vorba lui Dinică în Filantropică:“La banii tăi îţi permiţi să ai demnitate?”

Dan Voiculescu şi-a asigurat fidelitatea angajaţilor, nu atât prin salarii şi beneficii cât mai ales prin stilul de a le da senzaţia că sunt toţi nişte mici dumnezei în propria ogradă. Minciuna şi aroganța s-au propagat de la vîrf spre bază, lăsând liberă baza să-şi hiperbolizeze ura şi mitocănia. La fel și Adrian Sârbu, a transferat la bază prostul gust şi manelismul, la fel şi ceilalţi patroni de presă au încurajat orice pornire care semăna cu a lor. Onoarea nu e să faci mereu ceea ce trebuie, ci să reuşeşti să negociezi cu consecinţele. Așadar, de ce să împroști tu cu mizerii, când o pot face angajații pentru tine?

Sistemul de interviuri aranjate la televiziunile de ştiri, ca şi şantajul publicitate contra ciocul mic, s-au dezvoltat în timp fără nici o restrişte. Practica era atât de răspândită şi atât de bine acceptată de toţi încât nimeni nu îşi mai punea problema, nu de morală, dar nici măcar de legalitate.

 Câtă vreme am fost acţionar şi finanţator la HotNews, am primit tot felul de astfel de cereri şi mi s-au oferit contracte de publicitate, bani sau orice mi-aş fi dorit. Oamenii care mi-au făcut aceste propuneri au fost profund şocaţi de refuzul meu, încadrându-mă în categoria idioţi patentaţi. Radu Dimofte, prin Andrei Băjenariu sau Renato Neagoe, doreau ca jurnaliştii de la HotNews să abandoneze investigaţiile referitoare la afacerile lor imobiliare, ba chiar erau convinşi că primul articol critic nu e nici pe departe un început de anchetă ci doar o sugestie de şantaj şi o propunere de negociere.

Maximul acestor propuneri de mituire a jurnaliştilor de la HotNews a fost momentul când m-am trezit cu producătorii unui film care, măcelărit pe bună dreptate de Iulia Blaga în HotNews, îmi cereau să fac ceva cu critica de film. Deşi acţionar al site-ului timp de peste 7 ani, nu m-am amestecat în politica editorială şi mărturisesc că pe Iulia Blaga, critic de film, nu am cunoscut-o personal niciodată, deşi îi citeam cu multă plăcere comentariile. Ceea ce vreau să subliniez însă, e că toate acestea s-au putut întâmplă doar pentru că eram o persoană independentă financiar, care nu avea afaceri cu statul şi care nu participase nici măcar la o singură licitaţie publică. Pe de altă parte, nu pot să spun că nu eram la fel de lacom ca şi cei  care mă înconjurau. Nu banii erau importanţi pentru mine, ci puterea, faima şi celebritatea.Şi, credeţi-mă , astfel de lacomii nu se pot ignora.

***

Dacă suntem impresionați de agoniseala lui Dan Voiculescu, este doar pentru că acest personaj nu a avut bunul simț să stea în umbră.

Vă voi povesti și cum stau lucrurile cu lăcomia multinaţionalelor şi mai ales cu lăcomia secolului, piaţa produselor subprime la care am participat  prin crearea algoritmului Abacus.
Honni soit qui mal y pense!

(va urma)

Sursa:
https://mareaspovedanie.wordpress.com/marea-spovedanie-29/

Doctorul Naum Ciomu... revine in actualitate! Banii... la bani trag! Numai ca... pe spinarea amărâţilor.!

$
0
0
Doctorul Naum Ciomua primit 150.000 de euro de la statul român.

Medicul care a devenit cunoscut după ce a secţionat, din greşeală, penisul unui pacient a primit fabuloasa sumă după o executare silită a unei instituţii publice.

După semnarea pactului Ribbentrop-Molotov în 1940, părinţii medicului Naum Ciomu au fost deportaţi şi obligaţi să lase în urmă casa din Cadrilater, scrie cancan.ro. [ Cum i-au picat doctorului Ciomu aproape 150.000 de euro in brate! ]

Rudele doctorului au cerut despăgubiri şi au câştigat în instanţă în jur de 150.000 de euro.

Pentru a intra în posesia banilor, familia Ciomu a cerut executarea silită a Autorităţii Naţionale de Restituire a Proprietăţilor.

Folosindu-se de acest tertip, au reuşit să determnie statul român să le vireze în cont cei 150.000 de euro, în timp ce alte 8.000 de persoane încă mai aşteaptă să primească sumele cuvenite.

Interesant este şi faptul că, în timp ce doctorul Naum Ciomu a intrat în posesia celor 150.000 de euro, statul a achitat pentru el daune în valoare de jumătate de milion de euro către pacientul mutilat pe viaţă.

Sursa: http://www.obiectiv.info/despagubire-uriasa-pentru-ciomu-doctorul-care-a-taiat-penisul-unui-pacient_56811.html#sthash.Q9lk4anO.dpuf
------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Multumesc, prietene! / "IA TIGAIA, NA TIGAIA!"
Ai dreptate! Noua... astea ne-au mai ramas!
Tigaile... reducerile... resturile de la mesele altora...!
======================================
========================================================

=========================================================
==================================================================
======================================================================

Uauu...! Integral, declarația de presă a președintelui Traian Băsescu în care vorbește despre candidații la Președinție. UPDATE. Scandalul continua la Realitatea TV. Basescu afirma cu "documente", ca Victor Ponta a fost "ofiter acoperit SIE"!

$
0
0
 
Președintele Traian Băsescu a susținut,luni seară, o conferință de presă la Palatul Cotroceni,în care a lansat atacuri dure la adresa candidaților PSD și ACL la Președinție, afirmând că atât Victor Ponta cât și Klaus Iohannis sunt ”mincinoși” și ”corupți”.
 


Totodată, șeful statului și-a reiterat susținerea față de candidatul PMP, Elena Udrea, pe care o consideră o persoană ”corectă”, care

”a făcut ceva când a fost ministru”.


 
Conferință de presă Traian Băsescu - 13 octombrie 2014 :
 

 
Sursa:
 
--------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


13 - Oct - 14
La "Jocuri de putere" / Realitatea TV, in DIRECT,
marea "descoperire... a ofiterului acoperit" !!!
Uau... ce veste/ce stire/ce bomba... de fix 2 lei!
-------------------------------------------------------------

Buna dimineata, prieteni!
Romania Megalitica -
http://romaniamegalitica.blogspot.ro/ -

------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Guvernul va crește pensiile, salariul minim și va dubla alocațiile pentru copiii din familii sărace. Acestea sunt SUBIECTELE care ma intereseaza, NU elucubratiile nocturne, ale lui Traian Basescu&Co. România are nevoie de Victor Ponta președinte

$
0
0

În condițiile în care economia României se află pe plus, cu 2,6% creștere economică pe semestrul I 2014 față de semestrul I 2013, țara noastră deține a opta rată de majorare a Produsului Intern Brut (PIB) din Uniunea Europeană, unde economia românească a înregistrat o creștere de două ori mai mare decât media europeană și de peste 3 ori mai mult cu privire la nivelul zonei euro.

Distribuția echitabilă în urma beneficiilor aduse de creșterea economică este urmărită de Guvernul condus de Victor Ponta prin majorarea pensiilor, a salariului minim brut și prin dublarea alocațiilor pentru copiii din familiile sărace. Politica aparatului guvernamental este de a crea un mix puternic între stimularea economiei și măsurile de creștere a veniturilor populației.

Prin programul guvernamental, liderul PSD a promis dreptate până la capăt, astfel încât inechitatea socială cu care se confruntă românii să fie eliminată. Drept pentru care, Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a anunțat că pensiile vor crește anul viitor cu un procent superior ratei inflației, pe baza încasărilor la buget ce au fost peste previziunile din 2014.

Procentul de creștere a pensiilor va fi de 5% pentru anul viitor. Guvernul Ponta, pe lângă faptul că a dat pensionarilor banii tăiați de Guvernul Boc, a majorat veniturile pensionarilor astfel încât nivelul de trai să fie unul mai bun!

Desigur, Ministrul Muncii a menționat că va căuta împreună cu Ministrul Finanțelor o soluție care să creeze posibilitatea unei majorări mai solide pentru pensiile mai mici de 500 lei. Mai mult, aparatul guvernamental pledează pentru majorări diferențiate ale pensiilor, în condițiile în care există în sistem pensii suficient de mari, precum cele ale magistraților și ale militarilor, care nu mai au nevoie de o creștere  cu încă 5%.

Totodată, salariul minim pe economie va crește din 1 ianuarie 2015 cu 75 lei, de la 900 lei cât este în prezent până la 975 lei. În momentul în care Victor Ponta a preluat conducerea Guvernului, în 2012, salariul minim pe economie era de 700 lei. Însă acesta a fost crescut în mai multe etape de către aparatul guvernamental.

În plus, peste 1,1 milioane de copii vor beneficia de decizia luată de Executiv în ceea ce privește dublarea alocațiilor pentru copiii care provin din familii modeste. Este vorba de 500 000 de copii care provin din familii cu venituri reduse și peste 600 000 de copii din diverse sisteme instituționalizate.

Și astfel, Victor Ponta a demonstrat că își asumă responsabilitatea față de programul cu care a câștigat votul cetățenilor în 2012, prin creșterea importantă a economiei, prin majorările de pensii și salarii. Iar prin programul său prezidențial, liderul PSD va continua să repare greșelile guvernărilor trecute și va fi alături de pensionari și de grupurile vulnerabile.

În discrepanță cu prezidențiabilul ACL, Klaus Iohannis, care a demonstrat de mai multe ori că nu are nicio pregătire pentru a ajunge Președintele românilor. Invitat într-o emisiune TV, Iohannis a marcat noi gafe și a arătat clar că nimic nu-l recomandă pentru funcția la care candidează. Chiar din contră, Primarul de la Sibiu ar putea fi un dezastru pentru România!

Candidatul PNL – PDL nu a știut să răspundă cât este salariul minim pe economie în țară, după ce moderatoarea l-a întrebat care este valoarea salariului minim, în contextul anunțului făcut de Rovana Plumb de majorare cu încă 75 lei a veniturilor românilor! Edilul de la Sibiu a evitat să răspundă la întrebare și singura sa reacție a fost „Așa și? La cât să crească?”.

       - See more at: http://www.obiectiv.info/veste-buna-ce-li-se-pregate-te-pensionarilor-pentru-2015_57046.html#sthash.3eWDx5lp.dpuf
---------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

INCREDIBIL. Nu pot sa cred ca este ADEVARAT.Traian Băsescu, a produs un grav incident de securitate? "Traian Băsescu şi-a uitat cäteva file din dosarul roşu la REALITATEA", declară Rareş Bogdan.

$
0
0

EXCLUSIV "Du-te şi adu dosarul roşu!".Culisele interviului cu Băsescu.

de Mircea Tatar, 14 octombrie 2014, 17:42

citiri:4552, comentarii:4


"Traian Băsescu şi-a uitat cäteva file din dosarul roşu la REALITATEA, iar eu l-am sunat la 1:00 noaptea pe aghiotant şi i le-am dat fără să le citesc", declară Rareş Bogdan.


Pentru a lămuri lucrurile de la început: ai vorbit înainte cu preşedintele despre faptul că în emisiune veţi discuta despre subiectul „ofiţerului acoperit"?


Nu. De altfel, el, pe parcursul emisiunii, a spus că va face dezvăluirea cu şase zile înainte de primul tur al prezidenţialelor. Mi-a spus apoi că i-a plăcut subiectul despre starea economică a României şi că am afirmat că iubesc România. Am rămas şi eu surprins când, pe o pauză publicitară, i-a spus aghiotantului "Du-te şi adu de pe biroul mic dosarul roşu!". Acelaşi aghiotant mai fusese trimis înainte să aducă un dosar despre perimetrele Lukoil.


Ai mai vorbit ceva cu preşedintele pe acest subiect după emisiune, ţi-a mai spus ceva despre dezvăluirile bombă pe care le-a făcut?


Da. Mi-a spus că, dacă va fi cazul, va ieşi cu lămuriri suplimentare. L-am întrebat dacă le va spune la mine în emisiune, iar el a râs...


S-a întâmplat ceva deosebit în timpul interviului sau după, în gestica sau reacţiile preşedintelui?


Vă dau o informaţie în exclusivitate:preşedintele şi-a uitat în studioul REALITATEA file din dosarul roşuîn care a adus documentele pe care le-aţi văzut în direct. Nu le-am citit, l-am sunat pe aghiotant, pe la 1:00 noaptea, şi i le-a dat. Traian Băsescu mi-a mai spus după emisiune că se simte uşurat.



Ai mai vorbit astăzi cu preşedintele?


M-a sunat astăzi, pe la ora 13:00, râzând, şi mi-a zis ceva de genul „Ce aţi făcut, domnule Bogdan?"


Unii analişti te-au acuzat că nu ai pus toate întrebările pentru a lămuri lucrurile. Regreţi că nu ai mai apucat să-i adresezi vreo întrebare?


Mai aveam o întrebare de pus pe final, care ar fi sunat aşa: „Vă e teamă că veţi avea de-a face cu Direcţia Naţională Anticorupţie, dacă Victor Ponta va ieşi preşedinte?". N-am mai apucat să o spun pentru că s-a grăbit şi am încheiat emisiunea cu 10 minute mai repede decât plănuisem.


Băsescu a vorbit despre o presupusă incompatibilitate a lui Ponta între anii 1997-2001, când ar fi fost şi procuror şi ofiţer acoperit al SIE. Ar trebui să se sesizeze cineva după această declaraţie?


Am studiat azi noapte până la 4:00 legislaţia şi, din câte mi-am dat seama, dacă el a fost ofiţer acoperit, potrivit legii, ar putea fi tras la răspundere doar dacă ar fi semnat ca procuror un document prin care să afirme că nu este ofiţer acoperit.


După aceste dezvăluiri Ponta va avea de câştigat electoral sau va avea de pierdut?


Va pierde doar dacă opoziţia va şti să fructifice noul context creat. După primele reacţii, mi se pare că opoziţia a ieşit mai prost decât Ponta.


În acest moment lucrurile nu sunt lămurite dacă Ponta a fost sau nu a fost ofiţer acoperit al SIE. Poate face vreo instituţie a statului lumină în acest caz, vom afla vreodată adevărul?


Nu pot face decât comisiile parlamentare de control al serviciilor de informaţii. Personal, cred că nu vom şti niciodată dacă Ponta a fost sau nu ofiţer acoperit.


---------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------


--------------------------------------------------------------------------------------------

Wow! Dorin Cocoş, fostul soţ al Elenei Udrea, A PLECAT DIN ROMANIA după declanşarea anchetei DNA în DOSARUL MICROSOFT. Baietii destepti, se pun la adapost!

$
0
0

Dorin Cocoş,fostul soţ al Elenei Udrea,
a părăsit România la scurt timp după declanşarea anchetei DNA
în Dosarul Microsoft, informează România TV.

Dorin Cocoş a plecat din România la scurt timp după ce DNA a cerut aviz pentru începerea urmăririi penale pe numele a nouă foşti miniştri implicaţi în Dosarul Microsoft.

Înainte de a părăsi ţara, fostul soţ al Elenei Udrea a angajat, însă, un avocat renumit care să se ocupe de toate problemele, Ovidiu Buduşan. Potrivit RomâniaTV, prima destinaţie a lui Dorin Cocoş a fost Dubai, dar acum nu se ştie unde se află.

Procurorii DNA efectuează, joi, percheziţii la oamenii de afaceri Dorin Cocoş, Remus Truică, Nicolae Dumitru, precum şi la Cătălin Harnagea, fost director SIE, în Dosarul Microsoft.

În cursul zilei de 16 octombrie 2014, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 56 de locații situate în municipiul Bucureşti şi comune din judeţul Ilfov, având destinaţia de sedii de societăţi comerciale, de fundaţii sau domicilii ale unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.




DOSARUL MICROSOFT: Elena Udrea recunoaşte că fostul ei soţ a luat 500.000 de euro de la Dinu Pescariu VIDEO

 
DNA a deschis o anchetă de corupție în care sunt vizați mai mulți politicieni. Acuzațiile: au semnat contracte păguboase, șpagă prin off-shore-uri, mită în bani gheață sau bunuri. Este vorba de o șpagă de 20 de milioane de dolari pentru un contract de licențe Microsoft pentru școlile din România.

Foștii miniștri și acuzațiile DNA

1. ECATERINA ANDRONESCU - SENATOR abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influență și spălare de bani.

2. VALERIAN VREME - DEPUTAT abuz în serviciu.

3. ȘERBAN MIHĂILESCU - SENATOR instigare la abuz în serviciu, trafic de influență și spălare de bani.

4. DAN NICA - EUROPARLAMENTAR abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influență și spălare de bani.

5. ADRIAN ȚICĂU abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influență, spălare de bani.

6. GABRIEL SANDU abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influență și spălare de bani.

7. DANIEL FUNERIU abuz în serviciu.

8. ALEXANDRU ATHANASIU abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influență și spălare de bani.

9. MIHAI TĂNĂSESCU abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influență și spălare de bani.

Sursa RTV.NET: http://www.romaniatv.net/dorin-cocos-fostul-sot-al-elenei-udrea-a-plecat-din-tara-dupa-declansarea-anchetei-dna-in-dosarul-microsoft_177146.html#ixzz3GIpVyEUk

REMEMBER:
=================
Banditii, toti banditii... trebuie sa plateasca! Milionarul Alexandru Bittner a colaborat cu FBI în dosarul Microsoft (VIDEO)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------------

Victor Ponta,PRESEDINTELE CARE UNESTE. Victor Ponta, preferatul romanilor. Sondajele, vorbesc!

$
0
0

A fost dat publicităţii barometrul INSCOP Researchrealizat la comanda ziarului „Adevăruldupă prima săptămână de campanie electorală a alegerilor prezidenţiale 2014.

Indicatorul care măsoară prezenţa la vot sugerează că bazinul celor care declară că vor veni la urne în mod sigur creşte.

Comparativ cu iulie (48,6%) şi septembrie (55,7%), la măsurătoarea de la începutul lunii octombrie, 59% declară că se vor prezenta în mod sigur la vot.

Datele reprezintă prima estimare a intenţiei de vot realizată în condiţii de campanie electorală, cu măsurarea candidaţilor care se vor regăsi efectiv pe buletinele de vot.

Victor Ponta conduce în topul intenţiei de vot a celor care declară că se vor prezenta în mod sigur la urne în turul 1 (59% din totalul populaţiei). 40,6% declară că ar vota cu Victor Ponta în turul 1, cu peste 10 procente peste următorul clasat, Klaus Iohannis care ar fi votat de 30,1% din alegători. Cei doi cumulează împreună puţin peste 70% din voturi, fiind finaliştii cerţi ai alegerilor prezidenţiale.

Pe locul 3 se clasează Elena Udrea cu 6,7%, urmată foarte aproape de Călin Popescu Tăriceanu cu 6,2%. Locul 5 este împărţit de Teodor Meleşcanu şi Monica Macovei, ambii cu 4,6%. Kelemen Hunor ar obţine 2,5% din persoanele care au indicat o intenţie sigură de a vota, fiind urmat de Dan Diaconescu (2%) şi Corneliu Vadim Tudor (1,7%). Ceilalţi candidaţi (Gheorghe Funar, Zsolt Szilagyi, William Brânză, Constantin Rotaru, Mirel Mircea Amariţei) incluşi în lista de opţiuni nu adună împreună decât 1%.

Aproximativ două treimi (65,8%) dintre votanţii altor candidaţi decât finaliştii Victor Ponta şi Klaus Iohannis declară că ar veni la vot în turul al doilea al alegerilor. 16% spun ferm că nu vor veni la vot în cazul în care candidatul preferat nu se califică în turul 2, iar 18,2% nu ştiu sau nu răspund la această întrebare, formulă de răspuns care camuflează mai degrabă refuzul unei acţiuni sociale aşa cum este şi exerciţiul votului.

În ceea ce priveşte intenţia de vot în turul 2, conform opţiunilor din acest moment, Victor Ponta ar câştiga alegerile prezidenţiale cu 53,5% din voturi, faţă de Klaus Iohannis care ar obţine 46,5%. Raportarea datelor se face la un eşantion de 74,5% din populaţie care a indicat o opţiune.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------------

VIDEO.
Victor Ponta - PRESEDINTELE CARE UNESTE



-------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Atentie, romani! Cu Ebola... nu-i de glumit! Alerta la nivel mondial! Vaporul care nu este primit în nicio țară

$
0
0

Autorităţile din Belize şi din Mexicnu au permis intrarea în porturia vasului de croazieră american, Carnival Magic, la bordul căruia este o pasageră care a gestionat mostre cu Ebola.

Autorităţile mexicane nu au permis staţionarea navei Carnival Magic în largul Portului Cozumel, a comunicat compania de croaziere Carnival. Nava va face cale întoarsă şi este în drum spre Statele Unite.
 
La bordul vasului este o asistentă medicală din Dallas care a gestionat mostre ale unui pacient bolnav de Ebola. Asistenta medicală a plecat în croazieră din Galveston (Texas), pe 12 octombrie.
 
Deşi centrul american pentru Controlul şi Prevenirea Epidemiilor (CDC) a dat asigurări că asistenta nu a avut contacte directe cu pacientul liberian Thomas Eric Duncan, decedat de Ebola în Texas, se pare că nu este suficient pentru ca vasul să fie primit în porturile din afara SUA.

 

Citește și: SUA: EBOLA ar putea fi următoare SIDA sau poliomielită

 
Vasul de croazieră Carnival Magic este în croazieră în Caraibe şi are aproximativ 4.000 de pasageri şi peste 1.000 de membri ai echipajului, potrivit libertatea.ro.
 
- See more at: http://www.dcnews.ro/vaporul-care-nu-este-primit-in-nicio-ara_456808.html#sthash.uqlGjmgY.dpuf
-------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Traian Băsescu a cerut LOCUINŢĂ DE PROTOCOL după terminarea mandatului. Un drept legal, dar nemeritat! In opinia foarte multor romani, se pare caTraian Băsescu va avea mari probleme, cu Justitia

$
0
0

Traian Băsescu a cerut LOCUINŢĂ DE PROTOCOLdupă terminarea mandatului.
Răspunsul lui Victor Ponta.

Victor Ponta a anunţat, duminică, la România TV, că preşedintele Traian Băsescu a trimis o cerere Guvernului prin care solicită o locuinţă de protocol după terminarea mandatului,  în baza legii prin care foştii şefi de stat au dreptul la o reşedinţă.

Preşedintele Traian Băsescu are dreptul, după încheierea madatului, la o vilă de protocol, conform legii.  Premierul Victor Ponta a precizat că solicitarea şefului statului este "în lucru".
"Traian Băsescu a trimis o cerere de casă în urmă cu două săptămâni. Cererea este în lucru. Probabil pentru că nu am răspuns rapid la solicitare, a sărit cu ofiţerul acoperit. Nu o acord eu, Victor Ponta, ci Guvernul, în baza legii în care foştii şefi de stat are dreptul la o reşedinţă. O reşedinţă normală. Domnul Iliescu şi domnul Constantinescu, din câte ştiu eu, stau în condiţii decente. Nu o garsonieră la etajul 10, dar nici palate. Cu mine nu a discutat acest subiect, bănuiesc că a discutat cu cei de la RAPPS. Dacă vine o cerere semnată Traian Băsescu, sigur că aflu, aş fi nostim să spun că nu ştiu. Nu ştiu când va decide Guvernul, când se mută domnul Băsescu, poate se mută mai devreme",
a spus Victor Ponta, la România TV.

Sursa RTV.NET: http://www.romaniatv.net/traian-basescu-a-cerut-o-casa-guvernului-dupa-terminarea-mandatului_177811.html#ixzz3GdLeaLa7
-----------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

REMEMBER:
===========================








Sursa:
http://www.antena3.ro/romania/exploziv-la-final-de-mandat-traian-basescu-cere-doua-vile-casa-de-oaspeti-270580.html
--------------------------------------
---------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mai mult, Click aici:
Traian Băsescu a cerut LOCUINŢĂ DE PROTOCOL după terminarea mandatului

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------
---------------------------------------

Klaus Iohannis versus Traian Băsescu! Iohannis, atac la Băsescu! Ha,ha,ha... Iohannis... intreaba pe Băsescu!

$
0
0

Klaus Iohannis,întrebare cheie pentru Traian Băsescu.


Prezidențiabilul ACL, Klaus Iohannis, a comentat, la DC NEWS LIVE, o afirmație făcută de către președintele Traian Băsescu. 
 

Președintele Traian Băsescu a declarat, în 15 octombrie, că "serviciile au devenit extrem de puternice și performante și tentatia oricărui serviciu e să acapareze cât mai mult control și influență. Va trebui ca imediat după alegeri să se gandeasca un sistem mult mai complex, adaptat capacității formidabile pe care o au cele două servicii, pentru ca ele să fie controlate. Acest lucru îl voi lăsa pe notița celui care va câștiga alegerile".
 
Vezi AICIînregistrarea integrală
 

Traian Băsescu, moștenire în serviciile secrete. Mugur Ciuvică: Nesimțire și ipocrizie maxime

 
Invitat să comenteze această afirmație, dacă simte nevoie unui control mai strict, Klaus Iohannis a declarat că
"peste tot în țările democratice, serviciile secrete sunt controlate de Parlament și acest lucru este valabil și la noi și trebuie să se întâmple în continuare. Din poziția mea de acum, nu am informații de tip insider, să spun dacă sunt sau nu într-un fel sau altul. Dacă președintele afirmă aceste lucruri, putem să luăm act de afirmație, mai mult nu putem să facem. Dacă sunt adevărate  cele spune de președintele Băsescu, poate avem dreptul să ne întrebăm: dacă știa așa de bine ce trebuia făcut, de ce nu a făcut, că a avut la dispoziție zece ani?". 

 


- See more at: http://www.dcnews.ro/klaus-iohannis-intrebare-cheie-pentru-traian-basescu_456971.html#sthash.2tOXEMX2.dpuf
------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Meciul decisiv Agenţia Naţională de Integritate (ANI) vs Klaus Iohannis... amanat dupa alegeri! ♦ ♦ Ce e rau si ce e bine... ♦ ♦ Tu te-ntreaba si socoate...

$
0
0

Dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis
are primul termen în 18 noiembrie la ICCJ.

Dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis are primul termen în 18 noiembrie la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), care va judeca recursul declarat de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) după ce Curtea de Apel Alba Iulia i-a dat câştig de cauză primarului Sibiului.

În 30 septembrie, ICCJ a admis în principiu recursul declarat de ANI la decizia Curţii de Apel Alba Iulia, care a anulat raportul prin care agenţia a constatat incompatibilitatea lui Iohannis.

Până în acest moment, cele două părţi au avut timp să formuleze în scris un punct de vedere asupra raportului şi l-au depus la dosar.

Instanţa supremă va decide definitiv dacă primarul Sibiului a fost în incompatibilitate în perioada în care a reprezentat municipiul în adunările generale ale acţionarilor societăţilor Apă Canal şi Pieţe sau dacă raportul ANI va fi anulat.

În 24 aprilie 2013, Agenţia Naţională de Integritate anunţa că a constatat că primarul Sibiului, Klaus Iohannis, se află în stare de incompatibilitateîntrucât are şi calitatea de reprezentant al municipiului în Adunarea Generală a Acţionarilor S.C. Apă Canal SA Sibiu, din 5 august 2010 şi SC Pieţe SA, din 30 aprilie 2009, ceea ce contravine prevederilor legale.

În septembrie 2013, Klaus Iohannis a câştigat procesul intentat ANI, după ce Curtea de Apel Alba-Iulia a admis contestaţia acestuia la raportul de evaluare prin care ANI constata că se află în incompatibilitate şi a dispus anularea raportului de evaluare. Decizia a fost contestată de ANI la instanţa supremă.

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, pe 29 septembrie, cu o zi înainte ca ICCJ să îi admită, în principiu, recursul, că va candida la prezidenţiale indiferent de ceea ce se va întâmpla la instanţa supremă.
"Pot să vă spun că voi candida indiferent ce o să se întâmple. Candidatura mea este depusă, este definitivă şi voi fi pe buletinul de vot. Nu pornesc de la premisa că mâine se va întâmpla ceva deosebit la ICCJ",
declara Iohannis, la Adevărul Live.

Klaus Iohannis a ţinut să precizeze că el porneşte de la premisa că va câştiga procesul.
 "Nu am cum să pierd, în primă instanţă am câştigat şi încă foarte bine acest proces. Nu există nicio chestiune suplimentară faţă de ce s-a discutat pe fond şi nu există pentru mine niciun motiv să cred că aş putea să pierd acest proces, şi atunci, sigur, dacă ar fi un termen relativ rapid, s-ar judeca, aş câştiga procesul şi ar fi scoasă această chestiune din discuţia publică",
a precizat liderul PNL.

Potrivit lui Iohannis, "ceilalţi sunt mai îngrijoraţi", iar el mai puţin.
"Eu stau foarte solid cu acest caz, nu îmi fac niciun fel de probleme",
a subliniat Klaus Iohannis.


Sursa:
http://www.mediafax.ro/social/dosarul-de-incompatibilitate-al-lui-klaus-iohannis-are-primul-termen-in-18-noiembrie-la-iccj-13433282
--------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

REMEMBER:
=====================

BOMBA. Se retrage Iohannis?!? Klaus Iohannis, proces ANI. Retragere, în caz de incompatibilitate? "Gest de moralitate"! Alegeri prezidențiale 2014

================================
=================================================
=====================================================================

25 octombrie, Ziua Armatei Române. La mulți ani, Armatei Române!

$
0
0

NOTA:
Ziua Armatei Româneeste ziua când în România se sărbătorește Armata Română,care la data de 25 octombrie 1944 a eliberat de sub ocupația horthystă Transilvania de Nord. Sărbătorirea Zilei Armatei Române este stipulată de Decretul nr. 381 din 01.10.1959.
-------------------------------------------------------------------------------------------

Ziua Armatei României va fi sărbătorită anul acesta printr-o serie de manifestări organizate în toate marile garnizoane din țară, în bazele din teatrele de operații unde sunt dislocați militari români și în țările în care România are acreditați atașați ai apărării sau are reprezentanțe militare, informează un comunicat de presă al Ministerului Apărării Naționale (MApN), remis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, vineri, la București, vor avea loc ceremonii de depuneri de coroane și jerbe de flori la Mormântul Ostașului Necunoscut din Capitală (Parcul Carol), la Monumentul Eroilor căzuți la datorie în teatrele de operații și pe teritoriul României (Parcul Tineretului), și la Monumentul Eroilor din Al Doilea Război Mondial (Universitatea Națională de Apărare 'Carol I').

Sâmbătă, în Capitală, militari ai Regimentului 30 Gardă "Mihai Viteazul" se vor retrage cu torțe pe traseul Palatul Cercului Militar Național — B-dul Regina Elisabeta — B-dul Eroilor Sanitari — Str. Prof. Dr. Gheorghe Marinescu — Șoseaua Cotroceni — B-dul Iuliu Maniu — B-dul Vasile Milea — B-dul Timișoara.

De asemenea, tot sâmbătă, la Carei,în fața Ansamblului Monumental "Glorie Ostașului Român", va avea loc ceremonia militară și religioasă de depuneri de coroane și jerbe de flori.

"În cadrul unei expoziții statice, vor fi prezentate elemente de tehnică, echipament și armament din înzestrare, iar o grupă de militari profesioniști va executa un exercițiu de mânuire a armamentului", mai precizează comunicatul MApN, care adaugă că, la Satu Mare, ceremonia de depuneri de coroane de flori va avea loc tot sâmbătă, la Monumentul Ostașului Român.

Cu aceeași ocazie, peste 1.100 de elevi, studenți și cursanți din unitățile și instituțiile de învățământ ale Ministerului Apărării Naționale vor depune jurământul militar.

Ziua Armatei României este sărbătorită, în fiecare an, pe 25 octombrie.

AGERPRES/(AS)
================


La mulţi ani Armatei României! 
==============================
=====================================
===============================================
2b50764e-af88-4362-a269-893a73e633ea

Duminică, 26 octombrie, Sf. Dumitru. Obiceiuri și superstiții de Sfântul Dumitru.

$
0
0

Duminică, 26 octombrie,ca în fiecare an pe această dată,creștin ortodocșii sărbătoresc Sâmedrul, sau,mai cunoscut pentru toată lumea, ziua Sfântului Dumitru. Bucureștenii sunt așteptați în pelerinaj începând de astăzi până pe 28 octombrie pentru a-l sărbători pe Sfântul Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureștilor, procesiunea organizată de Patriarhia Română cunoscută și sub numele „calea sfinților”va începe azi de la ora 12:30.

Iată câteva lucruri interesante despre Sfântul Dumitru, obiceiurile și tradițiile legate de această sărbătoare.

Sfântul mare mucenic Dumitru s-a născut în cetatea Solun din Tesalonic, Grecia, tatăl lui fiind voievod în cetatea Solunului. Este unul dintre cei mai importanți sfinți din calendarul ortodox, motiv pentru care an de an se realizează procesiuni religioase speciale în toate colțurile țării. Sărbătoarea Sfântului Dumitru este una care ne aduce mai aproape de credință, de rugăciune și de tradiție.
Sfântul Dumitru apare în toate icoanele sub chip de cavaler și este recunoscut ca un mare luptător împotriva prigoanei anticreștine. Când Tesalonicul era asediat, grecii trecând prin marea foamete, Sfântul Dumitru a devenit salvarea lor, „un om îmbrăcat cu mantie albă, strălucitoare, pe un cal alb”.

Odată cu sărbătoarea Sfântului Dumitru, începe oficial iarna,în toate colțurile țării fiind aprinse focuri cunoscute sub numele de Foc al lui Sâmedru. Focul are un rol purificator, ne protejează de relele din jur. Se spune că până și morții se încălzesc din morminte când se aprinde focul. Tinerii dansează și petrec în jurul focului cu speranța că își vor găsi dragostea.

Există și câteva superstiții legate de Sf. Dumitru: Dacă vremea va fi posomorâtă de Ziua Sfântului Dumitru, vom avea parte de o iarnă grea cu zăpezi cât casele. În caz contrar, dacă vremea va fi blândă, iarna nu va fi atât de aprigă cu noi. De asemenea, nu este voie să se semene usturoi de ziua Sfântului Dumitru, deoarece cine seamănă usturoi în această zi, va avea pagubă tot anul următor.

Urare de Sfântul Dumitru:„Fie ca toate împlinirile, sănătatea și spiritul acestei zile să te însoțească pretutindeni. Îți doresc o zi de Sf. Dumitru cât mai frumoasă!”

Sursa: http://teotrandafir.com/traditii-si-obiceiuri-de-sfantul-dumitru


-------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------------


ORA DE IARNĂ 2014:◄♦► InfoUtil◄♦►   
Când trecem la ora oficială şi cum se dă ceasul.
-----------------------------------------------

Trecerea la ora de iarna 2014 se face in noaptea dintre 25 si 26 octombrie 2014 (ultima duminica din luna octombrie), schimbarea orei facandu-se astfel incat ora 4:00 a diminetii de 26 octombrie 2013 devine ora 3:00, acea ora repetandu-se iar ziua avand 25 de ore.
----------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Monica Macovei. Scandal monstru la B1 TV. FILMUL și CULISELE emisiunii. Alegeri prezidenţiale 2014. UPDATE. Sondaj CSCI: Ponta, favorit în cursa prezidențială

$
0
0

FILMUL și CULISELE emisiunii
"Evenimentul zilei TV" la care a fost invitată Monica Macovei.
Reacțiile jurnaliștilor Mircea Marian și Mălin Bot. Poziția oficială a postului B1 TV | VIDEO

Emisiunea Evenimentul Zilei TV de ieri, care a avut-o invitată pe Monica Macovei, a provocat un val de reacții critice dure și injurii la adresa postului de televiziune B1 TV și a jurnaliștilor Mălin Bot și Mircea Marian, prezenți în platou.

Candidatul independent la alegerile prezidențiale 2014, Monica Macovei, precum și numeroși susținători ai acesteia, au acuzat că postul TV și moderatorul Mălin Bot nu i-au permis să-și transmită mesajul electoral.

În contextul acuzațiilor lansate în spațiul public, în special pe rețelele de socializare, redacția Evenimentului zilei va prezintă desfășurarea evenimentelor dinainte și după emisiune:

• Monica Macovei a ajuns la emisiune cu aproape 10 minute întârziere.
• La ora 17.24 se ia obişnuita pauză de publicitate, de aproape şapte minute.
• La ora 17.35 intervine promovarea electorală, de la un eveniment electoral organizat de Elena Udrea, care a durat 11 minute.
• Declarația Monicăi Macovei: ”Aș vrea să-mi exprim, în fine, surprinderea față de faptul că aproape jumătate de oră noi am stat să ne uităm la doamna Udrea, prezentând ceva”
• Emisiunea se termină la ora 17.54, cu circa 2-3 minute dincolo de ora obişnuită, pentru ca Monica Macovei să poată să îşi transmită mesajul, deşi, în final, ea a fost întreruptă de publicitate.
• După emisiune, Monica Macovei îi reproşează moderatorului Mălin Bot, de faţă cu mai mulţi angajaţi ai postului B1 TV, că nu a întrebat ceea ce considera dânsa important.
• Tabăra lui Victor Ponta începe să mediatizeze incidentul dintre Monica Macovei şi postul B1. „Astăzi s-au încăierat procuroarea comunistă de la sectorul 1, Monica Macovei, cu slugile Elenei Udrea. Ceva mai bun nu există pe pâmânt!”.

VIDEO:
Urmăriți aici: ÎNREGISTRAREA emisiunii de ieri, în care a fost invitată Monica Macovei

Sursa:
http://www.evz.ro/evenimentul-zilei-tv-monica-macovei-scandal.html
-----------------------------------------------------------------------------------------

 
Monica Macovei a acuzat atât în direct cât și după sfârșitul emisiunii faptul că nu a apucat să-și expună programul electoral din cauza Elenei Udrea.
 
Ce s-a întâmplat?
La 5 minute după începerea dialogului, emisiunea a fost întreruptă pentru o transmisiune în direct a unei manifestări electorale a contra-candidatei Elena Udrea (PMP), care purta însemnul „promovare electorală”.
Atât Mircea Marianși Mălin Bot, jurnaliștii EVZ, cât și postul gazdă, B1 TV, o acuză pe Monica Macovei că a întârziat nepermis la emisiune, acesta fiind de fapt motivul pentru care nu a apucat să spună tot ce dorea.
Iată ce spune EVZ„în contextul acuzațiilor lansate în spațiul public, în special pe rețelele de socializare, redacția Evenimentului zilei va prezintă desfășurarea evenimentelor dinainte și după emisiune”:
EVZ- Monica Macovei a ajuns la emisiune cu aproape 10 minute întârziere.
– La ora 17.24 se ia obişnuita pauză de publicitate, de aproape şapte minute.
– La ora 17.35 intervine promovarea electorală, de la un eveniment electoral organizat de Elena Udrea, care a durat 11 minute.
– Declarația Monicăi Macovei: ”Aș vrea să-mi exprim, în fine, surprinderea față de faptul căaproape jumătate de oră noi am stat să ne uităm la doamna Udrea, prezentând ceva”
– Emisiunea se termină la ora 17.54, cu circa 2-3 minute dincolo de ora obişnuită, pentru ca Monica Macovei să poată să îşi transmită mesajul, deşi, în final, ea a fost întreruptă de publicitate.
– După emisiune, Monica Macovei îi reproşează moderatorului Mălin Bot, de faţă cu mai mulţi angajaţi ai postului B1 TV, că nu a întrebat ceea ce considera dânsa important.
– Tabăra lui Victor Pontaîncepe să mediatizeze incidentul dintre Monica Macovei şi postul B1. „Astăzi s-au încăierat procuroarea comunistă de la sectorul 1, Monica Macovei, cu slugile Elenei Udrea. Ceva mai bun nu există pe pâmânt!”.
Ce spune postul B1 TVîntr-un comunicat oficial:
b1-tvEmisiunea Evenimentul Zilei de joi, în care era prezentă dna Monica Macovei, a fost întreruptă de un eveniment de promovare al contracandidatului Elena Udrea la alegerile prezidențiale în aceleași condiții în care și promovarea electorală a dnei Monica Macovei a întrerupt alte emisiuni ale postului nostru atunci când evenimentele inițiate de domnia sa au avut loc. Pe lângă faptul că B1tV a transmis live conferințele dnei Macovei din București și Cluj, candidatul independent Monica Macovei a beneficiat de apariții live în emisiunile postului nostru și în datele de 11, 20 și 23 octombrie, urmând să aibă următoarea apariție televizată în data de 25 octombrie, ora 21.00. Este adevărat că emisiunea la care participă dna Monica Macovei a fost întreruptă după 5 minute, dar la fel de adevărat este și faptul că dna Macovei a întârziat 15 minute față de ora de începere a emisiunii. La aceste precizări, B1 TV adaugă faptul că a promovat electoral prin evenimente și apariții în cadrul emisiunilor și pe domnii Klaus Iohannis, Victor Ponta, Gheorghe Funar, Dan Diaconescu, CV Tudor, Constantin Rotaru”
Comentariile jurnaliștilor-realizatori pe Facebook:
Mircea MarianMircea Marian: “Monica Macovei nu are nici măcar dreptul moral să fie supărată, de vreme ce a venit în studio cu vreo zece minute întârziere. Alții ar fi închis studioul. Noi, nu. Am fost hiper amabili. În sfârșit, atitudinea pe care a avut-o Monica Macovei față de Mălin, după emisiune, a fost oribilă. Pur și simplu am plecat spre casă vorbind singur, pe stradă. Dacă dânsa crede că ziariștii sunt niște iepurași care stau și o ascultă cuminți, pun doar întrebările pe care dansa le consideră importante și la care se răstește când e supărată, înseamnă că nu ne înțelegem deloc. Şi aștept că atunci când niște oameni sunt politicoși și încearcă chiar să fie drăguți, să îți controlezi comportamentul”.

 
malinbot3Mălin Bot: Credeam ca Monica Macovei are un public educat care nu se poate suprapune peste electoratul pe care atat de usor l-a injectat cu ura PSD. In seara asta am constatat uimit ca MM produce un talibanism similar celui produs de USL si asta ma pune pe ganduri. Sper sa fie doar exceptii. M-am trezit inundat cu mesaje private si publice, asa cum am mai fost abordat numai din directia publicului A3, cand ma mai injura cate un babuin de la Felix TV. Cuvinte similare, acelasi nivel de ura. Asta nu e bine. Motivul tine de pauzele publicitare din emisunea de astazi. Au tras degeaba in pianist. Pauzele publicitare, comerciale sau electorale, nu au nicio legatura cu moderatorii, si asa e normal sa fie. Sunt decise in baza unor contracte comerciale, care nu trec prin zona editoriala.

VEZI ȘI:

SCANDAL monstru la Realitatea TV din cauza Elenei Udrea. „E porno!”, „Nu fi nesimțit!”

http://www.reportervirtual.ro/2014/10/scandal-in-direct-la-b1-cu-monica-macovei-marul-discordiei-elena-udrea.html
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Sondaj CSCI: Ponta, favorit în cursa prezidențială - 41% în turul I, 56% în turul II


 • 
Candidatul Alianței PSD-UNPR-PC Victor Ponta este favorit în cursa prezidențială cu 41% în turul I și 56% în turul II, iar pe locul al doilea în acest clasament se află candidatul ACL, Klaus Iohannis, cu 27% din voturi, în turul I, potrivit unui sondaj al Centrului de Studii și Cercetări Infopolitic (CSCI) transmis duminică AGERPRES, cu o săptămână înaintea alegerilor.
 
392854b0-7aa3-4bc2-9277-2309666fc409
Foto: (c) www.infopolitic.ro
Potrivit cercetării, care a avut ca întrebare centrală"Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale. dumneavoastră cu cine ați vota?", premierul Ponta ar obține 41% din voturile alegătorilor, în timp ce candidatul ACL, Klaus Iohannis, ar primi 27% din voturi. Pe locurile următoare s-ar situa Călin Popescu Tăriceanu (independent) cu 8%, Elena Udrea (PMP) — 5%, Dan Diaconescu (PP-DD) — 5%, Kelemen Hunor (UDMR) — 3%, Monica Macovei (independent) — 3%, Corneliu Vadim Tudor (PRM) — 3% și Corneliu Vadim Tudor — 3%, Teodor Meleșcanu (independent) — 2% și "altcineva"— 3%.
În confruntarea din turul II al alegerilor, Ponta ar fi susținut de 56% dintre votanți, iar adversarul său Iohannis ar pierde astfel alegerile cu 44% din voturi.


Foto: (c) www.infopolitic.ro
La capitolul încredere în politicieni,Victor Ponta este lider cu 37%, urmat de Călin Popescu Tăriceanu cu 29% și Klaus Iohannis cu 27%. Pe următoarele locuri se regăsesc Mihai Răzvan Ungureanu cu 20%, Traian Băsescu cu 17%, Elena Udrea cu 15%, Monica Macovei cu 11% și Cătălin Predoiu cu 9%.

Studiul a fost realizat la nivel național, săptămâna aceasta, pe un eșantion de 1.100 de persoane, iar marja de eroare este de 3 %, potrivit reprezentanților CSCI.

Conform sondajelor realizate în ultimele luni, la capitolul încredere în politicieni, cu o creștere de la 35% — în luna iulie, la 37% — în luna octombrie, Victor Ponta își consolidează prima poziție clasament. Pe un trend descrescător se află Călin Popescu Tăriceanu, dar, cu o scădere de 3%, de la 32% la 29%, acesta ocupând în continuare a doua poziție în topul încrederii. Klaus Iohannis, candidatul din partea ACL, scade de la 29% încredere în luna iulie, la 27% în luna septembrie, scor pe care îl păstrează până în prezent.

Lunile septembrie și octombrie mențin cifrele candidaților principali la cote similare. Distanța dintre Ponta și Iohannis rămâne una de puțin peste 10 procente. Ponta — puțin peste scorul partidului din vară, iar Iohannis — în linia sumei PNL-PDL din vară. Călin Popescu Tăriceanu rămâne pe locul al treilea, dar la distanță de primii doi.

Astfel, potrivit documentului citat, Iohannis ar avea de recuperat, pentru turul II mai mult decât a avut de recuperat Traian Băsescu acum cinci ani. Ponta ar obține un scor mai bun decât a obținut candidatul PSD în 2009. Astfel, potrivit studiului, PSD și-a îmbunătățit scorul politic față de acum cinci ani, în timp ce PNL+PDL a înregistrat o scădere, în contextul în care, în 2009, la alegerile europene, suma PNL-PDL era de 35%, mai arată studiul CSCI.

AGERPRES/(AS — autor: Oana Ghiță, editor: Cristian Anghelache)
-------------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dorin Cocos, adus cu mandat la DNA. Dosarul Microsoft... continua! UPDATE. Dorin COCOŞ, REŢINUT de DNA.

$
0
0

Omul de afaceri Dorin Cocos, fostul sot al Elenei Udrea,
a fost adus cu mandat, luni dimineata, la sediul DNA. Omul de afaceri urmeaza sa fie audiat in dosarul Microsoft, potrivit Realitatea Tv.

Dosarul Microsoft Cocos nu e in tara, dar zice ca n-a fugit si promite ca se intoarce (Video)

Procurorii DNA au facut, in urma cu doua saptamani, mai multe perchezitii in dosarul Microsoft. Acestia au descins la locuintele mai multor oameni de afaceri, printre care Dorin Cocos, Dinu Pescariu, Nicolae Dumitru, Remus Truica si Claudiu Florica, fost sef al Fujitsu in Romania, denuntator in dosarul licentelor. De asemenea, anchetatorii au descins si la casa lui Catalin Harnagea, fost sef SIE.

La acea vreme, Dorin Cocos era in Dubai, insa declara ca "nu a fugit" si ca va reveni in tara.

"Sunt numai neadevaruri! N-am fugit. V-am sunat ca sa va spun ca n-am fugit din tara, ci am plecat legal acum 10 zile si ma intorc saptamana viitoare. Era o calatorie de afaceri, planificata demult si n-aveam de unde sa stiu ca vor urma perchezitii", spunea Cocos pentru Evenimentul Zilei.

Cocos, Truica si Pescariu, in declaratia martorului cheie

Numele lui Dorin Cocos, cel al lui Remus Truica si cel al lui Dinu Pescariu au fost mentionate de catre un martor in dosarul licentelor Microsoft. Acesta le-a declarat anchetatorilor ca omul de afaceri Dorin Cocos si primarul orasului Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, au primit "opt-noua" milioane de euro, respectiv "circa trei milioane de euro", in dosarul Microsoft.

Conform acestui martor, Dinu Pescariu, impreuna cu Dorin Cocos si Gheorghe Stefan "Pinalti", au asigurat sustinerea financiara si relationarea cu persoane care aveau influenta asupra membrilor Guvernului Emil Boc, prin deschiderea unor conturi in strainatate din care sa fie efectuate plati catre ministrii sau functionarii implicati.

"Tot din discutiile purtate am inteles ca sumele remise lui Dorin Cocos au fost in cea mai mare parte remise in numerar, banii fiind retrasi numerar din Elvetia de Pescariu Dinu si inmanati personal de acesta lui Dorin Cocos. Din cate am auzit, Dorin Cocos a primit 8,9 milioane euro, iar Gheorghe Stefan circa trei milioane de euro. Tot in jur de trei milioane a primit si Gabriel Sandu (fostul sef al Fujitsu in Romania - n.red) ", ar fi declarat martorul in fata anchetatorilor, potrivit unor informatii aparute in presa la sfarsitul lunii septembrie.

Acelasi martor, caruia anchetatorii nu i-au dezvaluit numele, vorbea despre comiterea mai multor fapte de trafic de influenta si luare de mita, in cadrul procedurilor de selectare a firmelor. El lega si numele fostului prim-ministru Adrian Nastase, precum si ale altor demnitari apropiati acestuia, de afacerea licentelor Microsoft.

Presa a relatat ca deputatul PSDEugen Bejinariu, fost sef al Secretariatului General al Guvernului, ar putea fi martorul cheie din dosar.

Dosarul licentelor Microsoft: Cine ar putea fi unul dintre martorii cheie

Este pentru prima oara cand in acest dosar apare numele lui Catalin Harnagea, fost sef SIE.

Scandalul Microsoft

DNA a cerut, in septembrie, avize pentru urmarirea penala a noua fosti ministri - senatorii Serban Mihailescu si Ecaterina Andronescu, deputatul Valerian Vreme, europarlamentarul Dan Nica, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu, Mihai Tanasescu, Gabriel Sandu si Adriana Ticau.

Potrivit DNA, persoane din Guvern, ministere si din societatile implicate in derularea proiectului privind licentele Microsoft pentru scoli ar fi pretins 20 de milioane de dolari din cele 54 de milioane achitate de Executiv in cadrul contractului.

Procurorii sustin ca fostii ministri Dan Nica, Serban Mihailescu, Ticau Adriana, Alexandru Athanasiu, Mihai Tanasescu si Sandu Gabriel "si-au exercitat cu rea-credinta atributiile de serviciu, determinand incheierea contractului cadru de licentiere din 15.04.2004 in conditii oneroase pentru bugetul de stat, asigurand posibilitatea deturnarii unui discount de circa 47% acordat de Microsoft in considerarea Guvernului Romaniei, si implicit permitand plata unor comisioane catre persoanele implicate".

Potrivit referatului DNA, "au fost obtinute probe din care rezulta ca ministrii Nica Dan, Mihailescu Petru Serban, Adriana Ticau, Athanasiu Alexandru, Tanasescu Mihai Nicolae si Gabriel Sandu si-au exercitat cu rea credinta atributiile de serviciu, determinand incheierea contractului cadru de licentiere din 15.04.2004 in conditii oneroase pentru bugetul de stat, asigurand posibilitatea deturnarii unui discount de circa 47% acordat de Microsoft in considerarea Guvernului Romaniei, si implicit permitand plata unor comisioane catre persoanele implicate".

Procurorii DNA sustin ca au indicii ca "persoanele mai sus mentionate au pretins si primit sume de bani pentru a-si exercita in mod defectuos atributiile de serviciu si pentru a-si exercita influenta asupra altor persoane in vederea favorizarii firmei Fujitsu Siemens Computers in legatura cu incheierea si derularea contractului de licentiere Microsoft".

Dosarul Microsoft: Valerian Vreme a ramas fara imunitate

La inceputul lunii octombrie, presedintele Traian Basescu a avizat inceperea urmaririi penale fata de fostii ministri Adriana Ticau, Alexandru Athanasiu, Mihai Tanasescu, Gabriel Sandu si Daniel Funeriu in dosarul Microsoft. Pe 13 octombrie, plenul Camerei Deputatilor a decis sa ii ridice imunitatea deputatului Valerian Vreme, implicat in dosarul Microsoft.
Sursa:
http://www.ziare.com/dosar-licente-microsoft/stiri-dosar-licente-microsoft/dosarul-microsoft-dorin-cocos-adus-cu-mandat-la-dna-1329754?
------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Interesant! Parveniţii politicii româneşti - toate afacerile baronilor. Cu câţi bani au intrat în politică şi ce averi au făcut aleşii care au pus stăpânire pe România

$
0
0

Fiecare judeţ este „stăpânit“ de cel puţin un baron local.Afacerile lor sunt cele mai prospere din toată zona,iar de când au intrat în politică parcă le-au înflorit şi mai mult.

„Adevărul“ vă arată cum au parvenit cei mai importanţi baroni locali din România, în ultimii 25 de ani.


BUCUREŞTI. Primarul Robert Negoiţă a intrat în politică în 2004 şi are peste 100 de case, Marian Vanghelie a luat BAC-ul la 33 de ani şi are o avere ţinută la secret

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, dar şi primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, sunt doi edili din Capitală care de-a lungul timpului au stârnit numeroase controverse iscate în jurul averilor pe care le au. Negoiţă a intrat în politică în 2004 şi deţine zeci de terenuri şi sute de clădiri, în timp ce edilul sectorului 5 a luat BAC-ul la 33 de ani şi nu are publicată declaraţia de avere pe site-ul instituţiei pe care o conduce.
Robert Negoiţă (42 de ani)  s-a născut în localitatea Măneciu, judeţul Prahova, şi este primarul sectorului 3 din Capitală, dar şi cel mai bogat edil din Bucureşti, potrivit declaraţiei de avere de pe site-ul primăriei pe care o conduce.

BOTOŞANI. Cum şi-au clădit reputaţia şi averea cei mai influenţi oameni ai Botoşaniului. Povestea asistentului veterinar şi a şefului de autobază ajunşi şefi de judeţ

Doi dintre cei mai influenţi oameni ai judeţului Botoşani din ultimii 25 de ani au urcat rapid pe scara devenirii politice şi sociale. Mai rapid decât şi-ar putea imagina orice român obişnuit că se poate. Practic au plecat de la meserii de rând şi au ajuns într-un singur deceniu să deţină putere, funcţii şi implicit avere.
 
Constatin Conţac unul dintre foştii şefi de vază ai PSD Botoşani a fost şi cel mai influent om al judeţului moldav până în anul 2008. A fost preşedinte al Consiliului Judeţean timp de două mandate, preşedinte al filialei judeţene PSD şi controlează chiar şi acum una dintre cele mai importante afaceri din Moldova în domeniul construirii şi amenajării de drumuri. Drumul până la cele mai înalte distincţii l-a parcurs relativ repede după 1990. 
 
Atât de repede încât depăşeşte imaginaţia unui om obişnuit, care pleacă la muncă dimineaţa şi se întoarce după opt  sau zece ore de program. Constantin Conţac (69 de ani) s-a născut în 1945 la Botoşani şi a urmat acel parcurs al tânărului muncitor din perioada comunistă din părinţi de la ţară. S-a impus rapid, fiind un om descurcăreţ după cum îşi amintesc foştii colegi de muncă. 
 
CLUJ-NAPOCA. Un influent politician din Cluj: Ioan Rus, ministrul Transporturilor

Clujul nu are „baroni locali" precum Nicuşor Constantinescu de la Constanţa sau Liviu Dragnea de la Teleorman, însă în fiecare partid politic sunt oameni cu influenţă. Unul dintre aceştia este actualul ministru al Transporturilor Ioan Rus, şi vicepreşedinte PSD.
 
Cel mai influent om din PSD Cluj este Ioan Rus, actualul ministru al Transporturilor. După o perioadă în care nu a deţinut nicio funcţie, din aprilie 2013 a fost ales în funcţie de vicepreşedinte al partidului pe Regiunea Nord-Vest. Chiar şi în perioada în care era doar simplu membru PSD, Ioan Rus era omul care lua deciziile importante la nivel local şi era o voce importantă la nivel central.
 
În perioada 28 decembrie 2000 - 15 iunie 2004 a fost ministru de interne în guvernul Năstase. Din 2003 a cumulat şi funcţia de vicepremier al Guvernului, tot în cabinetul Năstase. La alegerile locale din 2004 a fost candidatul PSD pentru funcţia de primar al municipiului Cluj, funcţie deţinută în acel moment de Gheorghe Funar.
 
ZALĂU. Cine sunt cei care ne conduc judeţul. Politicienii care ne decid soarta
 
Nu sunt baroni locali dar au înhăţat puterea şi nu par dispuşi să o lase degrabă din mână. Este descrierea, pe scurt, a celor care ne conduc judeţul şi municipiul reşedinţă.
 
Fost ofiţer de Securitate, Tiberiu Marc este preşedintele PSD Sălaj şi de 10 ani preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj. Nu are funcţie de conducere, la nivel naţional, în PSD, dar a avut, spre exemplu, suficientă influenţă politică încât în urmă cu un an, când conform algoritmului politic stabilit la nivel naţional de USL funcţia de prefect al judeţului ar fi trebuit să revină, în Sălaj, PNL-ului, el a reuşit să învingă algoritmul şi să-şi impună propriul om în funcţia de prefect - Ionel Ciunt.
 
Tiberiu Marc (preşedintele PSD Sălaj) conduce judeţul, neîntrerupt, de 13 ani. Mai întâi, a fost prefect, în perioada 2001 - 2004, pentru ca din 2004 să se instaleze comod în fotoliul de preşedinte al Consiliului Judeţean, pe care pare că nu i-l poate lua nimeni. A câştigat, lejer, alegerile pentru preşedinţia Consiliului Judeţean şi în 2008 şi în 2012 şi le va câştiga, probabil, la fel de lejer şi în 2016 dacă va dori.
 
TÂRGOVIŞTE. Cum au făcut avere baronii de Dâmboviţa. Traseele politice ale lui Ţuţuianu, Popescu şi Stan
 
Au venit din mediul privat, acolo unde nu au strălucit. Afacerile lor au început însă să strălucească la scurt timp de la intrarea în politică. Tocmai afacerile derulate, dar şi încrâncenarea din lumea politică i-au adus în faţa justiţiei.
 
Florin Popescu era relativ tânăr atunci când a câştigat alegerile de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa în 2008. Timp de patru ani, în timpul guvernării Boc, Popescu şi-a promovat oamenii de încredere în funcţii grele la Bucureşti, cum ar fi Mihai Vădan, şef peste APDRP sau Ioan Folescu, director la Electrica şi a adus bani în judeţ de la ministerele Agriculturi, Dezvoltării şi Trasporturilor.
 
Cunoscut ca mâna dreaptă a Elenei Udrea, baronul Popescu s-a apucat într-o adevărată frenezie muncitorească de construit drumuri, poduri, şcoli, spitale (chiar dacă majoritatea doar pe hârtie). Frenezia s-a stăpânit automat când a pierdut alegerile pentru şefia Consiliului Judeţean în faţa actualului baron PSD de Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.
 
ALBA IULIA. Cum au făcut avere şi cum s-au menţinut la putere cei mai influenţi politicieni din PNL, PDL şi PSD
 
Politicenii din Alba nu s-au manifestat ca alţi baroni locali din alte judeţe, nefiind implicaţi în mari scandaluri penale. Cu toate acestea, cel puţin liderii principalelor formaţiuni politice au făcut avere şi cu ajutorul politicii. Pot fi consideraţi baroni senatorul Teodor Atanasiu, primarul Mircea Hava şi deputatul Ioan Dîrzu.
 
Mircea Hava s-a dovedit a fi cel mai abil politician din Alba din ultimii 20 de ani. Curtat de toate partidele de-a lungul vremii, a rămas fidel PDL-ului, pentru care a câştigat la nivel local cam tot ce se putea câştiga. În mandatul politic 2008 – 2012, PDL Alba a obţinut conducerea Consiliului judeţean, Primăria Alba Iulia, plus alte 40 de primării din judeţ. Hava se află din 1992 în conducerea primăriei din reşedinţa judeţului.
 
Organizaţia din Alba este în continuare una dintre cele mai puternice din ţară. La Consiliul judeţean a făcut alianţă cu PNL, în timp ce la Consiliul local Alba Iulia, după un scurt mariaj cu liberalii, a preferat un viceprimar din partea PPDD. În perioada 1992 – 1996 a fost viceprimar. După acest mandat a câştigat postul de primar, pe care nu l-a mai părăsit până în prezent.
 
ORADEA. Parveniţii politicii româneşti. Cel mai influent om din Bihor, cercetat de DNA
 
Chiar dacă Bihorul nu se poate “lăuda” cu baroni locali precum cei din sudul ţării, nu duce lipsă de oameni influenţi, mai ales în sfera politică. Unul dintre ei este Alexandru Kiss, fost depanator TV, actual vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Bihor şi preşedintele UDMR Bihor.
De la un simplu depanator TV a ajuns să conducă Bihorul, să fie liderul UDMR-ului şi să ţină frâiele unor afaceri de milioane de euro. El a ştiut mereu pe cine trebuie sa ungă şi pe cine să plătească pentru afacerile sale Este vorba despre Alexandru Kiss pe care politica a reuşit să-l transforme  într-un om influent al judeţului.
 
Schimbarea regimului politic după 1989 a fost mană cerească pentru unii români. Printre fericiţi se numără şi Alexandru Kiss, actualul vicepreşedinte al CJ Bihor. Este exemplul clar că şcoala nu este la fel de importantă precum politica. Dintr-un simplu depanator tv, Kiss a ajuns să fie unul dintre cei mai influenţi oameni din Bihor şi totodată, unul dintre abonaţii afacerilor cu statul.
 
BRĂILA. Ce-a fost şi ce-a ajuns baronul Stancu. De la gestionar în comerţul comunist, la patron, preşedinte CJ, baron şi, finalmente, inculpat într-un dosar DNA
 
Gheorghe Bunea Stancu, preşedintele în prezent suspendat al Consiliului Judeţean Brăila şi-a căpătat renumele de „baron al Brăilei” după ce a stat zece ani în fruntea acestei instituţii. A condus-o cu mână de fier şi, după cum îl acuză procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care l-au trimis recent în judecată, din postura de şef al judeţului a îndestulat firmele sale şi ale apropiaţilor cu numeroase contracte cu statul.
 
Născut la 24 decembrie 1954, Stancu (59 ani) este de loc din Tichileşti - Brăila. Se ştie despre el că, înainte de 1989 a lucrat în comerţ. Adversarii săi politici spun în derâdere că a vândut sticele şi borcane, fiind gestioinar la un centru de colectare sticlă veche dintr-o piaţă a municipiului Brăila. Cert este că experienţa de vânzător l-a ajutat după revoluţie. În anii '90 şi-a completat studiile devenind economist licenţiat.
 
BISTRIŢA. Au pornit de la catedră şi din alimentaţie publică şi au ajuns să tragă sforile în Bistriţa-Năsăud
 
Două personaje încă trag sforile în Bistriţa-Năsăud. Este vorba despre Radu Moldovan (PSD), care din 2012 este oficial conducătorul judeţului şi Ioan Oltean (PDL), parlamentar de câteva decenii, a cărui influenţă nu este ignorată nici de cei din tabăra adversă. Dacă Ioan Oltean a pornit de la catedră, fiind învăţător, Radu Moldovan a pornit din industria alimentară, fiind şef de sală la un restaurant.
 
Nimic nu mişcă în Bistriţa-Năsăud fără ştirea şi consimţământul preşedintelui de Consiliu Judeţean Radu Moldovan, care pare să aplice strategia din PSD şi în administraţie.
 
Cei care sunt alături de PSD şi de Radu Moldovan sunt recompensaţi cu alocarea de fonduri importante, în timp ce cei din tabăra adversă sunt pedepsiţi prin aceeaşi metodă dacă nu colaborează . Aşa se face că profitând de legea migraţiei, 9 primari ai PDL au părăsit partidul pentru a se alătura PSD-ul, iar rezultatele acestor mişcări se vor vedea şi la următoarea alocare de fonduri.
 
VASLUI. Dumitru Buzatu, profesorul de marxism şi leninism care a pus stăpânire pe cel mai sărac judeţ din România
 
Dumitru Buzatu, preşedintele PSD al Consiliului Judeţean Vaslui, cel catalogat drept baronul celui mai sărac judeţ din România,  se mândreşte cu trecutul său de profesor de marxism şi leninism. Iar ascensiunea de la catedră la politica de nivel înalt a fost una fulminantă.
 
Născut pe 12 august 1955, la Ruginoasa, judeţul Iaşi, Dumitru Buzatu şi-a început cariera didactică ca profesor de istorie filosofie la liceele din Vaslui. Fidel doctrinei de stânga, Buzatu s-a alăturat, în 1990 Frontului Salvării Naţionale. După ruperea acestuia, optează pentru aripa PDSR, a prietenului său Ion Iliescu, şi îşi face loc în primul Parlament al României de după ‘89. Cu ajutorul marelui său mentor, ajunge imediat preşedinte al filialei Vaslui a PSDR-PSD, funcţie pe care o ocupă şi în prezent.
 
Dumitru Buzatu a ocupat un fotoliu de deputat din 1992 până în 2004. În decursul celor trei mandate, prezenţa în Parlamentul României a fost una discretă. În prima legislatură, activitatea deputatului Buzatu a fost una timidă, în cei patru ani având doar 14 luări de cuvânt şi o interpelare. 
 
FOCŞANI. Marian Oprişan şi lecţia de parvenitism în politica postdecembristă. Cum a ajuns un manechin banal în topul baronilor roşii ai României
 
Fost manechin la Fabrica de Confecţii din Focşani înainte de 1989, unde prezenta costume bărbăteşti, Marian Oprişan a ajuns, după 25 de ani de când face politică, cel mai puternic conducător de administraţie judeţeană din România.
 
În urmă cu câţiva ani, Marian Oprişan mărturisea că a avut o copilărie plină de privaţiuni. „Îmi amintesc cum împărţeam aceeaşi pereche de ghete cu fratele meu, Adrian. Când veneam de la şcoală, mă aştepta la uşă, cu ghiozdanul, se încălţa repede şi pleca la şcoală”, spunea acesta „poporului” pesedist la primele alegeri uninominale din 2008.
 
Fost elev al Liceului Agricol din Focşani, unde la absolvire s-a ales şi cu permis de tractorist, Marian Oprişan a avut primul serviciu înainte 1989 la Fabrica de Confecţii din Focşani, acolo unde mama sa lucra ca „ofiţer de serviciu”, ceea ce se cheamă astăzi serviciu de pază.
 
TÂRGU-JIU. Călinoiu şi Ciurel, cei mai puternici oameni din Gorj. De unde au plecat şi unde au ajuns
 
Ion Călinoiu şi Laurenţiu Ciurel sunt consideraţi oameni cu cea mai mare putere din judeţul Gorj. Ion Călinoiu este preşedintele Consiliului Judeţean Gorj şi vicepreşedinte PSD la nivel naţional, iar Laurenţiu Ciurel este managerul prigvat al Complexului Energetic Oltenia (CEO), un colos economic cu aproximativ 18.000 de angajaţi, care cuprinde cariere miniere şi cele mai mari termocentrale din ţară, la Rovinari şi Turceni.
 
Ion Călinoiu s-a născut la 28 noiembrie 1954, în localitatea Goruneşti, judeţul Vâlcea. A absolvit Facultatea de Agricultură la Universitatea din Craiova şi, în timp ce era vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative la Universitatea “Constantin Brâncuşi”. În 2010 a devenit doctor în ştiinţe agricole la Facultatea de Agronomie, Universitatea din Craiova. A fost inginer agronom în cadrul Direcţiei Agricole Vâlcea, între 1978 şi 1981, inginer şef în cadrul Direcţiei Agricole Gorj, între 1981 - 1990, preşedinte al Uniunii Cooperaţiei Agricole Gorj şi director în cadrul Direcţiei Generale de Agricultură şi Alimentaţie Gorj, între anii 1991 - 1996. 
 
BRAŞOV. Căncescu şi Diniţă, de la simpli ingineri, la cei mai bogaţi politicieni din Braşov şi în final la cercetaţi penal
 
Aristotel Căncescu şi Ion Diniţă au terminat aceaşi facultate. Ambii au avut afaceri din care s-au îmbogăţit şi ambii au intrat în politică. Aristotel Căncescu a fost senator şi preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, iar Diniţă este din 2012 deputat. Se cunosc de multă vreme şi sunt cercetaţi pentru contractele ilegale de la Consiliul Judeţean.
 
Aristotel Căncescu (62 ani) s-a născut la Timişoara, dar a absolvit Facultatea de Mecanică din Braşov. În 2001 a devenit doctor în managemanet la Universitatea Politehnică din Bucureşti. Aristotel Căncescu a intrat în politică în 1993, a avut două mandate de senator şi este liderul PNl Braşov. Din anul 2000  şi până ieri a fost în fruntea Consiliului Judeţean Braşov. Acum este suspendat din funcţie pentru că a fost arestat pentru fapte de corupţie.
 
Căncescu s-a îmbogăţit din afaceri în media. Are în cont 3,98 milioane de dolari bani pe care i-a încasat după ce a vândut o reţea de posturi radio sub siglă Mix FM, în 2006. Modul în care a obţinut însă banii a fost un subiect controversat şi a făcut obiectul unui dosar DNA, care însă nu a mai ajuns în justiţie.
 
SLATINA. Baronii Oltului, domnitori peste afacerile cele mai bănoase din judeţ. Cum au ajuns în fruntea bucatelor Paul Stănescu şi Dan Ciocan
 
Ca oricare alt judeţ din această ţară, şi Oltul are câteva personaje perceput de populaţia din teritoriu drept “baroni” datorită averilor incomensurabile pe care nici cei în cauză nu le cunosc limitele. Cel mai cunoscut caz la Olt este, de câţiva ani încoace, nimeni altul decât chiar preşedintele Consiliului Judeţean Olt, pesedistul Paul Stănescu. El este secondat de un bun amic, fost miliţian, acum deputat – Dan Ciocan.
 
Paul Stănescu a ajuns “în fruntea mesei” din judeţul Olt în vara 2008 printr-o minune. Plecat în cursa pentru şefia Consiliului Judeţean (C.J.) Olt cu şansa de treia, chiar dacă era membru al celui mai mare partid - PSD, el nu era mai de nimeni cunoscut în tot teritoriul. Poate câteva zeci de persoane din zona de sud a judeţului, de unde el este originar (comuna Vişina, n.r.), să fii auzit de el înainte. Cu toate acestea, a reuşit să iasă preşedinte al CJ Olt la o diferenţă de nici 800 de voturi faţă de următorul clasat, un fost coleg de partid – Marin Ionică, şi el “baron”, dar transferat la PDL, partid aflat la putere atunci, Ionică revenind "la matcă" luna trecută.
 
BUZĂU. Grupul celor mai influenţi politicieni din Buzău. Cei cinci care au marcat, cu bune şi rele, soarta comunităţii
Politicienii buzoieni, actuali parlamentari sau aleşi locali, fac parte din cercul restrâns al celor mai influenţi oameni ai Buzăului, persoane cu abilităţi, ca cea de formator de opinie, dar şi cu defecte, precum lipsa de scrupule sau ipocrizia. Numele lor au ajuns, nu de puţine ori, în paginile ziarelor, în dosarele procurorilor sau chiar ale unor instanţe, pentru diverse abateri, însă au reuşit mereu să îşi menajeze imaginea.
 
În cei opt ani, cât a durat mandatul acestuia la şefia Consiliului Judeţean Buzău, Victor Mocanu şi-a conturat profilul de baron local, în urma unor dezvăluiri jurnalistice, anchete judiciare şi, mai ales, acuzaţii din partea opozanţilor politici. În urmă cu doi ani, Mocanu a pătruns în Senatul României, fiind coleg în Parlament cu fiul său, deputatul Adrian Mocanu.
 
Economistul Victor Mocanu a fost preşedintele Consiliului Judeţean Buzău din 2004, până în 2012, după un mandat de patru ani în prezidiul acestui for, ca vicepreşedinte.
 
PITEŞTI. De unde a plecat, la ce venituri a ajuns şi cum vede ANI averea lui Constantin Nicolescu
 
A fost sculer-matriţer, profesor, director, prefect, senator şi preşedinte de consiliu judeţean şi are o avere estimată la câteva milioane de dolari. Iată, mai jos, de unde a pornit fostul preşedinte al CJ Argeş, C-tin Nicolescu (PSD), ce avere a agonisit şi ce acuzaţii a formulat ANI vizavi de afacerile pe care acesta le-a încheiat cu statul!
 
În 1968 , Constantin Nicolescu absolvea Liceul Dinicu Golescu din Câmpulung Muscel, iar în 1973, Institutul Politehnic Bucureşti, specializarea Întreţinere şi reparaţii auto. Între 1974-1978, Nicolescu a urmat cursurile Academiei de Studii Economice Bucureşti, Facultatea de Comerţ – Relaţii Economice Internaţionale. Un an mai târziu, în 1979, absolvea cursurile postuniversitare de specializare în management-marketing internaţional, organizate de Academia de Studii Economice Bucureşti, iar în 1986, pe cele postuniversitare de organizare şi conducere a activităţii în industrie. În 1998, Nicolescu devine Doctor în Relaţii Economice Internaţionale, cu lucrarea “Perfecţionarea activităţii de management-marketing în producţia şi exportul de autoturisme, cu referire la autoturismul ARO”.
 
CĂLĂRAŞI. Cum a ajuns şeful atelierului de turnătorie, jupânul judeţului
 
Absolvent al Institutului Politehnic Bucureşti, promoţia 1980, Răducu George Filipescu, actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Călăraşi, are diplomă de inginer tehnolog-metalurgie. Ascensiunea politică a început în 1995 când s-a înscris în PNL.
 
“Şef bogat la judeţ sărac”. Aşa l-au prezentat jurnaliştii de la postul B1 TV, în octombrie 2012,  pe Filipescu, preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi. „A câştigat al treilea mandat de preşedinte al Consiliului Judeţan Călăraşi, iar ca orice baron care se respectă, liberalul Răducu Filipescu se poate lăuda cu o avere consistentă în contradicţie totală cu starea în care se află judeţul pe care îl păstoreşte din 2004”, se arată în materialul prezentat de postul de televizune B1 TV.
 
RÂMNICU VÂLCEA. Cum a ajuns pesedistul Ion Cîlea cel mai puternic om din judeţul Vâlcea
 
Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea, pesedistul Ion Cîlea, a devenit unul dintre cei mai puternici oameni din judeţ în doar câţiva ani. Slăvit de unii, blamat de alţii, Cîlea s-a făcut cunoscut, la nivel naţional, după ce s-a lăudat că procurorii DNA l-au chemat la audieri, în dosarul „Fraudă la Referendum”.
 
Şeful PSD Vâlcea spune că e un om sărac care locuieşte la bloc, la etajul IV, şi că nu are motive să se teamă de justiţie întrucât nu a comis ilegalităţi.
 
Doctor în ştiinţe agricole, Ion Cîlea a condus, înainte de 1989, Oficiul de Cadastru şi Organizare Teritorială Vâlcea şi Întreprinderea de Execuţie şi Exploatare a Lucrărilor de Îmbunătăţiri Funciare. La mai bine de 10 ani de la Revoluţie, Cîlea a cunoscut ascensiunea profesională în administraţia publică. După ce a condus o perioadă Fabrica de Conserve Râureni, din cadrul combinatului Oltchim, acesta a fost numit subprefect de Vâlcea, iar, în 2004, a ajuns  vicepreşedinte la CJ.
 
SLOBOZIA. Cum a găsit succesul în viaţă baronul de Ialomiţa Silvian Ciupercă. De la un simplu profesor, la omul care controlează toată averea judeţului
 
Silvian Ciupercă este de 10 ani preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa. Ascensiunea sa în administraţia publică şi viaţa politică începe cu 20 de ani în urmă pe vremea când a fost ales primar al oraşului Ţăndărei. Funcţia publică şi-o împarte cu cea politică, el fiind totodată şi preşedintele filialei judeţene a Partidului Social Democrat.
 
Rădăcinile lui Silvian Ciupercă sunt departe de judeţul Ialomiţa, pe care-l conduce cu mână de fier de 10 ani. El s-a născut la Buzău, iar apoi s-a mutat cu familia în Ţăndărei.
 
Anii 70 îl prind student al Facultăţii de Matematică, iar timp de 18 ani, în perioada   1996 – 1978, face parte din corpul profesoral al Liceului Teoretic „Paul Georgescu” din Ţăndărei, instituţie de învăţământ pe care o şi conduce în ultimii săi ani de carieră didactică.
 
ALEXANDRIA. Joc de glezne pentru şefia PSD. Traseul lui Liviu „Teroristul“ Dragnea de la baron local la lider naţional
Drumul lui Liviu Dragnea de la baron de provincie la lider al PSD înseamnă 20 de ani de politică, 14 ani de administraţie locală, doi ani de guvernare, o avere impresionantă, scandaluri cu fonduri europene şi un proces penal. Şi-a căpătat porecla de „Teroristul“ de la Traian Băsescu, pe vremea când activa în PD, a creat legende despre morţii care votează şi a atras atenţia Comisiei Europene, pe vremea când gestiona fondurile la CJ Teleorman.
 
Pare greu de crezut, ascultându-l pe Liviu Dragnea astăzi, că drumul său în politică a început la Partidul Democrat şi că în anii ’90, pesedistul înfocat de astăzi a fost coleg de partid cu Traian Băsescu. Născut la Gratia, în Teleorman, Dragnea a absolvit în 1987 Facultatea de Transporturi din cadrul Institutului Politehnic Bucureşti. După absolvirea facultăţii a lucrat ca inginer auto, şef de atelier mecanic la Craiova. Doar patru ani a fost angajat Liviu Dragnea, pentru că din 1990 a ales să intre în sistemul privat, înfiinţând o afacere la Turnu Măgurele, oraşul de reşedinţă. În scurt timp a intrat în politică, alegând PD. La alegerile din 1996 a candidat pe lista de consilieri locali ai PD, la Turnu Măgurele, şi s-a ales cu un mandat de ales local, funcţie pe care a ocupta-o doar din iunie până în decembrie.
 
VASLUI. Cum a ajuns un traseist politic să ţină hăţurile Bârladului. Povestea baronului roşu cu „liberalism prin vene”
 
Ascensiunea  primarului de Bârlad, Constantin Constantinescu, de la un simplu angajat al Primăriei Bârlad, la primul om al oraşului şi cel mai influent om din zonă este demnă de filme americane. Nea’ Titi şi-a dorit cu orice chip să ajungă din fiu de muncitor primul om al oraşului. A reuşit să pună mâna pe trei mandate şi se pregăteşte pentru următorul
 
Baronul roşu al Bârladului a avut o traiectorie politică alunecoasă, de la membru PCR, cum erau majoritatea românilor înainte de 1989, la  membru PNL, ca în final să-şi găsească partidul care l-a propulsat acolo unde a visat să ajungă - la PSD. Primarul Constantin Constantinescu se trage dintr-o familie modestă de muncitori şi a avut ambiţia să-şi depăşească condiţia. A reuşit cu vârf şi îndesat chiar dacă a făcut adeseori mişcări combătute de adversarii politici sau chiar şi de proprii aliaţi.
 
ARAD. Ioţcu şi Falcă – baronii judeţului Arad. Unul îmbogăţit prin funcţie, celălalt prin căsătorie
 
Baronii Aradului sunt de departe preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu, şi primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă. Ambii sunt membri ai PDL, iar reţetele parvenirii diferă în cele două cazuri.
 
Nicolae Ioţcu, fost fochist la CET, mai apoi angajat al unor companii de transport este şef al judeţului din anul 2008.
 
Potrivit ultimei declaraţii de avere completată în vara anului 2014, Nicolae Ioţcu nu  o duce deloc rău.
Acesta deţine depozite bancare în lei şi valută, dar şi mai multe conturi curente, toate însumând aproximativ 200.000 de euro, 66.000 de dolari şi 150.000 de lei.
 
Proprietăţile declarate de familia Ioţcu cuprind: un apartament cu patru camere, o casă în Vladimirescu cu teren de 1.000 de metri pătraţi şi un teren agricol la Săvârşin, de 4.500 metri pătraţi.
 
Ioţcu are şi datorii: un credit de 89.000 euro scadent în 2018 şi unul de 45.000 lei scadent în 2016.
La capitolul venituri, Nicolae Ioţcu menţionează că într-un an a câştigat 55.404 lei din indemnizaţia de preşedinte al CJA.
 
CONSTANŢA. Alegerile prezidenţiale din noiembrie 2014, miza enormă pentru Mazăre & Constantinescu. Administraţia publică, o afacere „de-a lui Mazăre“
 
Fiecare dintre ei este exilat în felul său. Nicuşor Constantinescu stă peste Ocean să se trateze şi spune că dacă n-ar fi reţinut acolo de medici, ar veni în ţară a doua zi să se lupte cu procurorii DNA. Radu Mazăre este obligat să stea la Constanţa sub control judiciar, ceea ce nu s-a mai întâmplat niciodată pentru o perioadă atât de îndelungată, de când este primar.
 
Nici afacerile de la serviciu nu stau bine. La Consiliul Judeţean Constanţa, Constantinescu riscă să piardă preşedinţia, iar la Primăria Constanţa, Mazăre a pierdut deja cele 20% din acţiunile portului.
 
Pe primar îl bate gândul serios să renunţe la mandat. „Dacă nu iese Ponta preşedinte, am pierdut tot“, consideră el, deşi în timpul premierului Ponta, Mazăre şi Constantinescu au primit cele mai grele lovituri, fiind săltaţi de DNA şi plimbaţi pe la arest. Baronii locali, consideraţi o pată ce trebuie îndepărtată pentru imaginea curată a României, se pot aştepta oricând la o soluţie nefavorabilă în dosarele pentru care sunt judecaţi. Valul DNA îi poate mătura, ca pe ceilalţi corupţi, în închisorile patriei.
 
TURNU-SEVERIN. Ascensiunea baronului roşu din Mehedinţi, de la muncitor la doctor în ştiinţe militare şi preşedinte de Consiliu Judeţean
Adrian Duicu ilustrează fără doar şi poate tipul baronului de PSD, care odată cocoţat în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi a acaparat toate instituţiile publice până la sufocare. S-a îmbătat uşor de la “aburii” puterii, care i-a luat minţile, astfel că a căzut uşor în plasa procurorilor DNA.
 
“Viaţa bate filmul”, aşa s-ar putea spune şi în cazul baronului roşu de Mehedinţi, Adrian Duicu, care din simplu muncitor la o pompă peco a ajuns preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi.
 
Adrian Duicu provine dintr-o prosperă familie de bănăţeni de la Topleţ, ale cărei afaceri cu carburanţi au înflorit în timpul embargoului impus Iugoslaviei. Tatăl baronului, Ion Duicu,  în 1998 a provocat un adevărat război între administraţiile judeţene din Mehedinţi şi Caraş Severin. Localitatea Valea Cernei, aflată la graniţa dintre Mehedinţi şi Caraş Severin, aparţine din punct de vedere administrativ judeţului Mehedinţi, numai că Ion Duicu, viceprimar al comunei cărăşene Topleţ, dorea ca afacerile sale cu petrol să fie controlate de autorităţile din Caraş Severin şi în felul acesta voia să mute graniţa judeţului Mehedinţi. 
 
IAŞI. Stăpânii politici ai Iaşiului. Ascensiunea şi apogeul lui Gheorghe Nichita şi Relu Fenechiu, baronii care au controlat judeţul transpartinic în ultimii 10 ani
 
         
 
Actualul primar al Iaşiului, funcţie pe care a primit-o cadou în 2003 de la Constantin Simirad, s-a ridicat dintr-un cartier sărac al oraşului botoşănean Dorohoi, dintr-o familie cu multe probleme, a acumulat o avere impresionantă, controlează cu mână de fier treburile politico-administrative ale judeţului, este unul dintre cei mai influenţi oameni din PSD şi, cel mai probabil, viitorul preşedinte al regiunii Moldova.Gheorghe Nichita este o excepţie pe harta primarilor din oraşele mari ale României, prin faptul că n-a fost ales prin scrutin popular pentru această funcţie. Se întâmpla în 2003, an în care Primăria Iaşi era condusă de Constantin Simirad, politician care visa însă şefia Ambasadei României din Cuba, fapt certificat în culisele PSD încă din primăvara acelui an. 
 
SIBIU. Klaus Iohannis. Secretele neamţului care vrea să fie preşedintele României
 
Klaus Werner Iohannis, cu siguranţă cel mai discret candidat din cursa pentru alegerile prezidenţiale din această toamnă, a reuşit să atragă atenţia României tocmai prin misterele care se leagă de viaţa sa personală. "Adevărul" vă prezintă în exclusivitate mărturiile unor apropiaţi ai primarului din Sibiu, care l-au cunoscut în diferite etape ale vieţii sale: copilărie, anii studenţiei, viaţa de familie, cariera în învăţământ, dar şi momentele-cheie care l-au propulsat pe profesorul Iohannis dintr-un oraş transilvănean în politica mare a ţării.  Povestea lui Klaus Werner Iohannis începe acum 55 de ani, pe 13 iunie 1959, în acelaşi oraş pe care, mulţi ani mai târziu, avea să-l conducă. Familia Iohannis a locuit o vreme în centrul istoric al Sibiului, după care s-a mutat, când Iohannis şi sora sa - Krista erau mici, într-unul din cele şase apartamente dintr-o casă aflată pe Strada Pedagogilor, într-o zonă frumoasă şi liniştită, dar destul de departe de centrul oraşului.  
 
MARAMUREŞ. Ce au fost şi cum au ajuns Cherecheş, Nemeş sau Hoban din simpli cetăţeni oameni care să controleze judeţul
 
Maramureşul are şi el aşa numiţii “baroni” locali. Simpli oameni care au ajuns în câţiva ani să controleze municipiile şi judeţul. Poate cea mai spectaculoasă ascensiune în viziunea multora din maramureşeni este cea a primarului de Baia Mare, Cătălin Cherecheş. Numele său nu este străin de scandaluri, fie ele politice, fie de altă natură. Până să ajungă primar al Băii Mari, Cherecheş a fost deputat în Parlamentul României, iar înainte salariat la Direcţia Silvică .
Provine dintr-o familie bună, cu un tată fost director al Direcţiei Silvice Maramureş, cu o mamă care este directorul Spitalului de Boli Infecţioase Baia Mare. Se poate spune fără a greşi că banii nu au fost niciodată o problemă pentru Cătălin Cherecheş.

SUCEAVA. Cum a căpuşat reţeaua de cumătri a şefului PNL Suceava instituţiile din judeţ


Bugetar de-o viaţă, preşedintele PNL Suceava, Ştefan Alexandru Băişanu, a strâns din senin o avere de un milion de euro. Totul cu ajutorul unei reţele de rude instalate în funcţii de conducere în instituţiile publice din judeţ.

Absolvent al Facultăţii de Filosofie, începând din 1993 Băişanu a fost profesor la Liceul de Arte Suceava, iar din 2002 devine cadru didactic la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava.
În perioada 2004-2008, Băişanu a fost subprefect al judeţului Suceava, iar din 2012 a devenit parlamentar. Fără nicio sursă de venit declarată în afară de salariul de profesor, Ştefan Alexandru Băişanu a devenit proprietarul unei vile în zona centrală a municipiului Suceava, pe strada 6 noiembrie, cu suprafaţa utilă de 460 de metri pătraţi.
       
NEAMŢ. Viaţa şi "opera" lui Pinalti, cel mai notoriu baron portocaliu al României. De la catedra de "Rezistenţă electrică", la serverele abundenţei de la Microsoft


Gheorghe Ştefan a fost reţinut de procurorii DNA în megascandalul Microsoft, pentru fapte grave de corupţie. Înainte să devină arhicunoscut drept Pinalti, Ştefan a fost şantierist şi profesor de liceu. A intrat târziu în politică, dar în cei 14 ani de carieră a avut un cuvânt greu de spus la nivelul puterii.

Fotbalul, politica şi afacerile i-au adus succes, bani, dar şi numeroase probleme pe care cu greu reuşeşte să le „dribleze” în aceste zile. Gheorghe Ştefan, zis Pinalti, a căpătat notorietate mult înainte de a intra în politică din mediul de afaceri, şi mai ales din fotbal, prin implicarea sa la echipa Ceahlăul începând din anii ’90. S-a născut în anul 1953, şi a absolvit Liceul Petru Rareş din Piatra Neamţ şi apoi a obţinut diploma de inginer după ce a absolvit Facultatea de Electrotehnică, secţia Electromecanică din Iaşi.

GALAŢI. Au dosare pe rol, cu prejudicii de sute de mii de euro, dar încă se află în funcţii publice înalte

Vorbim despre liderii politici din Galaţi care conduc de ani de zile destinele acestui judeţ. Unii se chinuie de mult să scape de mâna lungă a Justiţiei, alţii abia au intrat în vizorul procurorilor. Cert este că toţi liderii politici gălăţeni stau neclintiţi în funcţii publice.

Pe lista baronilor locali din Galaţi s-au aflat dintotdeauna trei persoane extrem de influente în urmă cu un deceniu: Eugen Durbacă, preşedintele PC Galaţi, în prezent senator PC, Ilie Plătică Vidovici, fost senator timp de patru mandate, acum retras din viaţa publică, şi Dan Lilion Gogoncea, fost preşedinte CJ, fost preşedinte la Camera de Comerţ, acum un simplu funcţionar al Camerei. Acestora li se pot adăuga alţi patru oameni, foarte influenţi, care au dominat scena politică din ultimii ani. Vorbim de Dan Nica, fost ministru al Comunicaţiilor şi preşedintele PSD Galaţi, Victor Paul Dobre, liderul PNL Galaţi şi unul dintre cei mai influenţi lideri liberali în urmă cu ceva ani şi Mircea Nicu Toader, fost preşedinte al PDL, în prezent deputat PDL. Cu toţii au reprezentat ceva pentru viaţa politică a oraşului şi judeţului Galaţi şi putem spune că încă se mai învârt în sferele de influenţă de la Bucureşti.

HUNEDOARA. Ce au fost şi cum au ajuns milionari politicienii Hunedoarei. Alin Simota: avere fabuloasă din contracte cu statul

Alin Simota, fost vicepreşedinte al PNL Hunedoara, în prezent arestat preventiv pentru infracţiuni economice, este cel mai cunoscut exemplu al personajelor care au profitat din plin de relaţiile în politică şi cu  lumea interlopă pentru a prospera din afaceri cu statul. Ascensiunea politică a „baronului Văii Jiului” a fost oprită definitiv de procurorii DIICOT.

La sfârşitul anilor 2000, Alin Simota, supranumit şi „baronul Văii Jiului”, se afla în topul celor mai bogaţi oameni din judeţul Hunedoara, cu o avere care depăşea 20 de milioane de euro, obţinută aproape în totalitate din afaceri cu statul, în energie, construcţii, minerit şi prestări de servicii. Alin Simota era considerat în Valea Jiului drept urmaşul „Luceafărului Huilei”, Miron Cozma.

TULCEA. Horia Teodorescu, de la „Avântul Babadag“, în fruntea judeţului Tulcea

De  profesie inginer, Horia Teodorescu se află în fruntea judeţului Tulcea din anul 2012. Şi-a câştigat renumele de baron local după ce firmele sale au fost abonate la mai multe contracte cu bani publici.
Preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea s-a născut în comuna Murgeşti din judeţul Buzău şi este de profesie inginer.

În perioada 1986-1990, Horia Teodorescu a lucrat ca inginer la Întreprinderea de Exploatare a Lucrărilor de Îmbunătăţiri Funciare. La scurt timp de la Revoluţie, şi-a deschis o firmă de construcţii, care se numea „Avântul Babadag“, apoi „Condor“ SRL.  În anul 2008, Horia Teodorescu a câştigat un mandat de deputat în Parlament şi a rămas asociat unic al Condor şi acţionar la Gazoteh. Din 2012, Teodorescu este preşedinte al Consiliului Judeţean  Tulcea. Potrivit declaraţiei de interese, Horia Teodorescu are peste 1.000 de acţiuni la firma Condor SRL Babadag, în valoare de peste 100.000 de lei şi 105.220 de acţiuni în valoare de 213.596 de lei, la firma Gazoteh SA Bucureşti.

SATU MARE. Govor, Silaghi şi Ştef, trioul fatal care controlează municipiul Satu Mare. Traseul celor mai influenţi politicieni

În Satu Mare politica s-a dovedit a fi cea mai bună afacere, indiferent de calităţile celor care s-au decis să trăiască din ea. Trioul Govor, Silaghi şi Ştef se situează detaşat în capul listei celor mai influenţi politicieni, aspiranţi la titlul de baron local, care controlează municipiul Satu Mare.
În Satu Mare, la fel ca în majoritatea judeţelor din ţară, politica s-a dovedit a fi cea mai bună afacere, indiferent de calităţile celor care s-au decis să trăiască din ea.

Cel mai „greu” politician din Satu Mare care are probleme cu legea este cumnatul lui Adrian Ştef, deputatul Ovidiu Silaghi (foto dreapta). Silaghi a fost ministru al Transporturilor, al IMM-urilor dar şi europarlamentar. În acest moment Silaghi este deputat ales pe listele PSD, fost preşedinte al PNL Satu Mare şi actual preşedinte al PLR Satu Mare.
Ascenisunea politică lui Silaghi a început în 2004, când a devenit deputat al Alianţei D.A., doi ani după aceea fiind observator la Parlamentul European. În 2007 Silaghi a fost şi membru al Parlamentului European. La scurt timp el a fost desemnat ministru al IMM-urilor, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale, în Cabinetul Tăriceanu, după care, a fost ministru al Transporturilor în Guvernul Ponta.

Ovidiu Silaghi are cele mai grave probleme cu legea. Silaghi este suspectat de trafic de influenţă, infracţiune pe care ar fi comis-o în 2012, când era ministru al Transporturilor. DNA a cerut Parlamentului, în august 2013, încuviinţarea începerii urmăririi penale împotriva lui.
 
La acest material au participat Cristina Răduţă, Cosmin Zamfirache, Florina Pop, Alina Pop, Ionuţ Dima, Dorin Ţimonea, Claudia Bonchiş, Florentin Coman, Bianca Sara, Siomona Voicu, Borcea Ştefan, Alin Ion, Simona Suciu, Mugurel Manea, Iulian Bunilă, Cristina Stancu, Ionela Stănilă, Mădălin Sofronie, Elisabeth Bouleanu, Sabina Ghiorghe, Sînziana Ionescu, Corina Macavei, Cezar Pădurariu, Ramona Găină, Rareş Moise, Dinu Zară, Florin Jbanca, Bogdan Nistor, Daniel Guţă, Mariana Iancu, Cristina Cîcău. 

Sursa:
http://adevarul.ro/news/politica/parvenitii-politicii-romanesti-afacerile-baronilor-locali-i-au-transformat-oameni-simpli-stapanii-romaniei-1_544f57f00d133766a84df6e8/index.html
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Atentie, cu cine VOTATI. Nu irositi timpul, votul. Candidati de poveste, promisiuni exotice!

$
0
0
 
Nu există campanie electorală fără promisiuni bizare.Cel puţin nu în România.La prezidenţialele de anul acesta, regăsim în programele unora dintre candidaţi obiective de-a dreptul fantasmagorice.

 De departe, cel mai suculent program este cel al lui Dan Diaconescu. Acesta propune un referendum pentru reintroducerea pedepsei cu moartea, reducerea TVA la 14% sau înfiinţarea Companiei Averea Poporului. Totodată, Diaconescu mai promite şi cupoane de 20.000 de euro pentru cei care vor să îşi deschidă o afacere. Însă cap de listă sunt două puncte absolut hilare: acordarea cetăţeniei celor care investesc minte şi suflet în România şi revenirea OTV pe firmele de cablu.


 
 
 
Candidatul Gheorghe Funarîşi menţine şi la alegerile din acest an dorinţa scoaterii în afara legii a UDMR, precum şi interzicerea partidelor politice constituite pe criterii etnice. La fel ca şi Diaconescu, Funar îşi doreşte reîntregirea teritoriului României, prin alipirea Moldovei, dar are şi promisiuni fiscale ambiţioase, precum reducerea cotei unice de impozitare la 10 % ă şi a TVA la 15 %, iar la alimentele de bază la 3 %.


 
Promisiuni exotice are şi William Brânză, candidatul PER, printre care stimularea naşterilor şi acodarea unei subvenţii de 2.000 de euro pentru fiecare bebeluş şi taxe zero timp de 5 ani pentru deschiderea unei afaceri în România. Brânză vrea să îi convingă pe români să îi acorde votul şi în schimbul unor bilete de avion acordate gratuit.

"Reducerea TVA la 14%, pentru România, ar însemna în acest moment intrarea în colaps total. La ora actuală, principala sursă de venit în economia românească este TVA, pe care o suportăm toţi", a precizat antreprenorul Ilan Laufer, invitat în ediţia miercuri a emisiunii Daily Income.



Sursa:
http://www.antena3.ro/politica/daily-income-programe-electorale-de-poveste-promisiunile-bizare-ale-candidatilor-271652.html
----------------------------------------------------------------------------


Batalia este extrem de dura si are doar doua parti: 1.Victor Ponta = un nou inceput, noi sperante si 2.Klaus Iohannis = continuarea regimului Basescu/udrea & apropiatii!! Dincolo de aceste doua optiuni reale, sunt doar parole, parole... speculatii idioate, timp pierdut, iluzii desarte! Romani, treziti-va! Alegeti ce vreti, dar in cunostinta de cauza pentru voi si familiile voastre! Nu fiti idioti! Dupa, Dumnezeu cu mila! Vom fi aici si vom mai vorbi!
Admin Romania Megalitica
----------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wow... ! Huffington Post: Elena Udrea, Ioan Rus, Ion Ţiriac, Gerhard Schroeder, implicaţi în afacerea EADS. Corupţia din România a ajuns şi în Germania

$
0
0

Huffington Post,ediţia online în limba germană, a publicat un amplu articol despre afacerea EADS din România.În material se arată că fostul cancelar german Gerhard Schroeder a fost implicat în semnarea contractului, iar din România mai sunt implicaţi Elena Udrea, ministrul Ioan Rus, dar şi omul de afaceri Ion Ţiriac.

Jurnaliştii scriu că în afacerea EADS România s-au implicat mai mulţi oameni de afaceri importanţi, dar şi demnitari din Germania.
„Pe lângă firme ca EADS Deutschland GmbH, Fujitsu Siemens Computers şi Microsoft, în această afacere apar şi nume precum Gerhard Schroder, Bodo Hornbach, Ion Ţiriac şi Klaus Mangold, alături de cel al candidatei la preşedinţia ţării Elena Udrea”,
relatează huffingtonpost.de.

Schroder şi Ţiriac au facilitat afacerea

Cercetările DNA, iniţiate după ce obţinuse informaţii din partea FBI, deschid problema implicării lui Gerhard Schroder, Klaus Mangold şi Ion Ţiriac: ei au facilitat afacerea prin faptul că în acea perioadă purtaseră mai multe runde de discuţii la nivel guvernamental la Bucureşti”, scriu jurnaliştii publicaţiei online.
Jurnaliştii de la Huffingtonpost notează şi implicarea în această afacere a actualului ministru al Transporturilor, Ioan Rus:„Una dintre figurile centrale o reprezintă Ioan Rus, fost director general DaimlerChrysler pentru Transilvania (până în 2000), apoi ministru de Interne român şi responsabil pentru încheierea afacerii MAI-EADS.”
Potrivit procurorilor, contractul EADS a fost semnat în anul 2004 de ministrul de Interne Marian Săniuţă. Preţul iniţial a fost stabilit la 540 de milioane de euro, dar a fost suplimentat, prin acte adiţionale, până la peste 700 de milioane de euro. Procurorii DNA spun că multe dintre acte ar fi fost încheiate după ce mai mulţi foşti miniştri şi demnitari din MAI ar fi primit mită de câteva milioane de euro.

Aceştia mai spun că procurorii DNA ar putea cere aviz pentru urmărirea penală a foştilor miniştri implicaţi în negocierea şi semnarea contractului.

Procuratura din Munchen l-a sunat pe jurnalistul Huffington Post
„Chiar ieri m-a sunat procuratura de la München, un gest neobişnuit, mi-au cerut nişte detalii, mi-au dat numărul de dosar. Le-am propus procurorilor din München, le-am dat şi un nume al unui martor care e dispus să prezinte structurile din România, este vorba de un cetăţean român şi este unul dintre arhitecţii sistemului de corupţie EADS, care deja colaborează cu DNA, procuratura din München va lua legătura direct cu DNA”,
a spus Vlad Georgescu, autorul articolului din huffingtonpost.de.

Băsescu: dosarul EADS va face o altă parte de radiografie a clasei politice româneşti

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că s-ar bucura dacă „ar ieşi” şi dosarul EADS, în contextul evoluţiilor din dosarul Microsoft. El a precizat că şi dosarul EADS, atunci când va fi gata pentru lucru, va face o altă parte de radiografie a clasei politice româneşti.
„Este necesar, pentru că populaţia nu va fi convinsă că are nevoie de o nouă clasă politică, dacă nu vede. Şi dosarul EADS, atunci când va fi gata pentru lucru, va face o altă parte de radiografie a clasei politice româneşti”,
a arătat Traian Băsescu într-un interviu pentru Adevărul Live.

Udrea: Să vedem miniştrii implicaţi în dosar

Elena Udrea a declarat, pentru Digi24, că nu are mai multe informaţii decât cele ce au apărut în presă despre dosarul EADS, dar aşteaptă să vadă numele miniştrilor care au fost implicaţi.

Întrebată ce informaţii are în legătură cu acest dosar, Elena Udrea a răspuns:
„Păi cele care sunt în presă, este evident că există acest dosar EADS, au fost facute percheziţii la nişte oameni de afaceri, asta a fost informaţie publică şi aştept ca acest dosar să apară şi să vedem miniştrii implicaţi în dosar."



Fostul cancelar german Gerhard Schroder FOTO AFP

Sursa:
http://adevarul.ro/news/eveniment/huffington-post-elena-udrea-ioan-rus-ion-Tiriac-gerhard-schroder-implicati-afacerea-eads-coruptia-romania-ajuns-germania-1_5450bc0d0d133766a8560147/index.html
========================================


Corupţie la nivel înalt cu contracte de peste un miliard de euro.
Este verificată activitatea a trei ministere
10 iulie 2014.

----------------
Procurorii DNA au început joi urmărirea penală pentru trafic de influenţă, luare de mită şi abuz în serviciu, într-un dosar privind achiziţia ilegală a licenţelor educaţionale. Anchetatorii verifică şi contractul privind Sistemul Integrat pentru Securizarea Frontierei de Stat (MAI SISF) încheiat între EADS Germania şi Ministerul de Interne. Este vorba despre comisioane de 1,1 miliarde de euro, care ar fi ajuns la şefi din Ministerul de Interne.

Dosarul vizează activitatea a trei ministere: Ministerul Educaţiei, Ministerul de Interne şi Ministerul Comunicaţiilor, dar şi a Secretariatului General al Guvernului.
Printre cei audiaţi până acum în acest dosar se numără şeful Secretariatului General al Guvernului (SGG), Ion Moraru, Eugen Bejinaraiu şi avocatul Doru Boştină.
Dosarul a ajuns pe masa procurorilor anticorupţie ca urmare a unei sesizări venite de la Corpul de Control al Guvernului. Iniţial, Corpul de Control a sesizat DNA în legătură cu utilizarea licenţelor educaţionale fără temei legal începând cu decembrie 2009, în perioada miniştrilor Daniel Funeriu şi Valerian Vreme. Ulterior, anchetatorii au extins cercetările asupra întregii proceduri de încheiere a contractelor.

Licenţe ”fără număr”
=========================
Cercetările vizează, printre altele, modul în care au fost închiriate 179.259 de licenţe pentru pachete de tip ProDesktop şi 6.828 licenţe pentru sisteme de operare Windows Server, cu luarea în calcul a tuturor staţiilor de lucru şi a serverelor achiziţionate în perioada 2001 – 2008 prin programele SEI 1 – SEI 5 şi rural.
De asemenea, la baza anchetei stă şi încheierea contractului de furnizare produse în baza căruia Ministerul pentru Societatea Informaţională s-a obligat să plătească preţul aferent numărului total de licenţe, mai mare cu 72.990 faţă de numărul numărul de computere compatibile cu noile produse software.

Complici la nivel înalt 
Anchetatorii susţin că încheierea contractului dintre Guvernul României şi FSC GesmbH Austria în condiţii dezavantajoase pentru statul român a fost posibilă datorită implicării unor persoane din Guvern şi a unor persoane din conducerea Microsoft România.
În perioada încheierii acordurilor de parteneriat între FSC GesmbH Austria şi Profinet Akteingsellschaft a fost semnat un contract de consultanţă, al cărui beneficiar a fost Secretariatul General al Guvernului, în valoare de 14 milioane de dolari. Procurorii au indicii că Guvernul a avut cunoştinţă de încheierea acestor contracte, precum şi de includerea valorii acestora în valoarea ofertei transmisă către SGG.

Înţelegeri ascunse în contractul dintre EADS şi Ministerul de Interne
=====================================================
Un alt contract vizat de anchetatori este cel privind Sistemul Integrat pentru Securizarea Frontierei de Stat (MAI SISF) încheiat între EADS Deutschland GmbH Germania şi Ministerul de Interne, în valoare de 534 de milioane de euro (extins în 2009 cu 200 de milioane de euro).
Acesta a fost realizat în baza unor "înţelegeri ascunse" legate de subcontractanţi, cu rolul de a "derula mitele", care ajungeau la persoane din conducerea MAI.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) fac verificări cu privire la Contractul "Sistemul Integrat pentru Securizarea Frontierei de Stat (SISF)", încheiat intre EADS Deutschland GmbH Germania şi Ministerul de Interne, în valoare totală de 734 de milioane de euro.

Pe 15 iulie 2004, Ministerul de Interne ar fi încheiat cu Bearing Point un contract privind încheierea studiului de fezabilitate pentru implementarea SISF, iar în termen de două zile studiul respectiv de fezabilitate a şi fost predat părţii române, care ar fi efectuat o plată de 430.000 de euro către Bearing Point.

"Există indicii în sensul că acest studiu de fezabilitate, care indica firma EADS ca singura firmă din lume competentă să furnizeze SISF pentru MAI, a fost întocmit de angajaţii Midocar Consulting şi reprezintă o sinteză a unor studii anterioare, cu acelaşi obiect, realizate de alte firme în folosul Poliţiei de Frontieră. În baza studiului pus la dispoziţie de Bearing Point, comisia de negociere a MAI de la acea dată a decis achiziţia SISF prin negocierea cu sursă unică, şi anume cu firma EADS în Germania", susţin sursele.

Pe de altă parte, între 2003 şi 2004, pe parcursul negocierilor oficiale dintre MAI şi EADS, ca unicul producător oficial, i s-a permis acestuia să fie la curent cu absolut toate informaţiile şi discuţiile din cadrul întâlnirilor.

De asemenea, spun sursele citate, a fost permis "un control asupra oficialilor EADS care să nu pericliteze înţelegerile ascunse privind subcontractanţii ce urmau să fie folosiţi în proiect (Fujitsu Siemens Computers - FSC, UTI, Felix Telecom), subcontractanţi care aveau rolul de a derula mitele necesare aprobării contractului".

Ca urmare, pe parcursul negocierilor s-a ajuns la formula total nepotrivită pentru statul român, a unui contract-cadru cu o sumă fixă de 650 de milioane de euro, dar fără să fie precizate în detaliu soluţiile tehnice, echipamentele şi serviciile ce urmau să fie livrate, acestea urmând să fie agreate ulterior de către EADS, care astfel putea controla permanent, prin soluţiile tehnice oferite, profitul care urma să-l realizez în acest contract, "profit din care urmau să fie plătite mitele necesare aprobării contractului".
Pentru ca EADS să obţină acest contract, managementul companiei a fost condiţionat să încheie un contract de promisiune irevocabilă de subcontractare cu FSC, pentru comenzi de 40 până la 60 milioane de euro.

Managementul FSC, la rândul său, pentru a primi aceste comenzi de la EADS, a fost condiţionat să semneze, în acelaşi timp, contracte de comision pentru reuşită cu firma Gessa, cu un comision de 10% şi cu firma Profinet, cu un comision de 5%, bani care reprezentau mita pentru persoanele din conducerea MAI şi cabinetul premierului de la acea vreme.

"Din cercetări rezultă că în februarie 2005 a solicitat managementului FSC schimbarea procentelor de comision către Gessa şi Profinet, noile procente fiind 7% pentru Gessa şi 8% pentru Profnet, totalul lor rămânând 15% din valoarea comenzilor pe care FSC urma să le primească de la EADS. EADS a plătit în anul 2004, imediat după semnarea contractului, un avans de 4 milioane de euro ce urmau să fie folosiţi pentru plata mitelor persoanelor, sumă din care FSC a plătit, la rândul său, un avans de 2.000.000 de euro către Profinet şi un avans de 280.000 de euro către Gessa", precizează sursa citată.

Contractele aflate în vizorul DNA
===============================

Contractul de închiriere de licenţe Microsoft încheiat  între  Guvernul  României  şi  Microsoft  Ireland  prin intermediul Fujitsu Siemens Computers Austria GesmbH, în valoare de 105 milioane dolari.
Contractul de închiriere de licenţe Microsoft încheiat între Ministerul Comunicaţiilorşi consorţiul D-CON.NET (MCSI MS-EAS), în valoare de 96  milioane euro.

Contractul privind Sistemul Educaţional Informatizat (MEC SEI) încheiat între Siveco şi Ministerul Educaţiei,  în valoare de  124  milioane de euro.

Contractul privind Sistemul Integrat pentru Securizarea Frontierei de Stat (MAI SISF) încheiat între EADS Deutschland GmbH Germania şi Ministerul  de Interne, în valoare de 534 milioane euro, extins în 2009 cu 200 milioane de euro.

Sursa:
http://adevarul.ro/news/eveniment/ion-moraru-seful-secretariatului-general-guvernului-audiat-procurorii-dna-1_53be28d90d133766a84b04cb/index.html
=========================================================
======================================================================

Remus Truica a convocat disperat "celula de criza" ca sa musamalizeze acuzatiile din "afacerea Microsoft"! Imagini bomba!

$
0
0
29.10.2014, 17:57
Miercuri 29.10.2014, orele pranzului. Paparazzii CANCAN.RO au obtinut imagini-bomba de la o intalnire care s-ar fi vrut secreta si pe care au avut-o personajele-cheie din cazul Microsoft. Totul a avut loc la doar trei ore de la arestarea lui Dorin Cocos.
 
Fitilul aprins de Directia Nationala Anticoruptie in Dosarul Licentelor Microsoft a dus, in noaptea de marti spre miercuri, la o noua explozie in lumea politica. Curtea Suprema a dispus retinerea pentru 30 de zile a mai multor personaje importante implicate in acest dosar, unul care ancheteaza fapte de coruptie care au avut loc inca din anul 2004.
 
Este vorba de Dorin Cocos, Gheorghe Stefan (primarul municipiului Piatra Neamt, zis "Pinalti"), Nicolae Dumitru (zis "Niro") si fostul ministru Gabriel Sandu. Pana la prima ora a diminetii, toti cei enumerati mai sus au fost adusi in custodia Politiei Capitalei.

Remus Truica nu a participat la intalnirea care a avut loc in biroul sau
Remus Truica nu a participat la intalnirea care a avut loc in biroul sau
 
Vestea arestarii celor patru nume grele a starnit furtuna printre persoanele anchetate in mega-afacerea Microsoft. Imediat s-a dat "alarma", iar Remus Truica (considerat unul dintre protagonistii acestui dosar) i-a convocat de urgenta la o discutie secreta pe o parte dintre afaceristii si politicienii care au legatura cu itele dosarului.
 
Astfel, Dinu Pescariu, Eugen Bejinariu sau un "om de casa" al lui Dorin Cocos au stabilit sa se vada in jurul pranzului intr-un loc de taina, probabil ca sa puna la punct strategia... anti-DNA!


Pescariu l-a asteptat in usa pe Bejinariu
Intrunirea a avut loc pe strada Atena, intr-o cladire in care se afla biroul lui Remus Truica (fostul sef de cabinet al premierului Adrian Nastase). Paparazzii nostri au filmat momentele in care mai multe persoane-cheie din acest caz si-au facut aparitia la adresa unde fusesera convocate.

Dinu Pescariu este primul care a ajuns la intalnirea de pe strada Atena, la ora 13:00
Dinu Pescariu este primul care a ajuns la intalnirea de pe strada Atena, la ora 13:00
Incepand cu exact 12.59, rand pe rand, fostul tenismen Dinu Pescariu, directorul Metrorex Aurel Radu, politicianul Eugen Bejinariu si Gheorghe Stelian (zis Stelu "sageata" lui Dorin Cocos) s-au prezentat in "barlogul" lui Remus Truica.
 
Primul sosit a fost Dinu Pescariu, cel care a ajuns cu un minut inainte de ora 13.00. Dupa un sfert de ora, acesta a iesit din vila pentru a-l intampina pe Bejinariu, semn ca cei doi au vrut sa schimbe cateva cuvinte intre patru ochi, inainte de a incepe "sedinta de criza".
 
Dinu Pescariu a iesit in intampinarea lui Eugen Bejinariu. Cei doi au vrut sa discute separat inainte de incepe sedinta comuna
Dinu Pescariu a iesit in intampinarea lui Eugen Bejinariu. Cei doi au vrut sa discute separat inainte de incepe sedinta comuna
 
Soapte in mijlocul strazii
 
Intalnirea de gradul 0 a vechilor colaboratori a durat o ora si un sfert, iar la 14.15, acestia au parasit locatia, pe fata lor putandu-se citi ingrijorarea. Ca si cum lucrurile n-ar fi fost perfect conturate, "sedinta de urgenta" s-a prelungit pentru cateva minune si in mijlocul strazii, iar in drum spre masini, Dinu Pescariu i-a soptit ceva la ureche lui Gheorghe Stelian.

La iesirea din vila in care se afla biroul lui Remus Truica, oamenii de afaceri au continuat cu o scurta sedinta in mijlocul strazii.
La iesirea din vila in care se afla biroul lui Remus Truica, oamenii de afaceri au continuat cu o scurta sedinta in mijlocul strazii.
 
A fost un dialog la care, evident, "urechile" procurorilor DNA n-au putut avea acces. In timp ce "trioul" Bejinariu-Pescariu-Stelu isi lua "La revedere!" in strada, din vila a iesit si Aurel Radu (directorul Metrorex). Aparitie bizara, la prima vedere, dat fiind faptul ca numele lui nu a fost asociat pana acum cu aceasta afacere.
 
La iesiere de la sedinta, Eugen Bejinariu si Dinu Pecariu aveau mina unor oameni extrem de ingrijorati
La iesiere de la sedinta, Eugen Bejinariu si Dinu Pecariu aveau mina unor oameni extrem de ingrijorati

CITESTE SI:

Ce a facut Dorin Cocos in weekendul de dinaintea arestarii. Uite cum l-au filmat paparazzii la 4 dimineata

BREAKING NEWS! Gabriel Sandu, Dorin Cocoş, Nicolae Dumitru şi Gheorghe Ştefan, ARESTAŢI în dosarul Microsoft

OFICIAL! DNA a confirmat ca Victor Ponta nu are nici o calitate in dosarul Microsoft

Ca la un semn, la cateva minute dupa ce oamenii de afaceri au parasit locatia, la birou a sosit si... "gazda", Remus Truica. Acesta a coborat din masina si a aparut destul de agitat. Pana sa treaca pragul vilei, finul lui Eugen Bejinariu s-a uitat atent in jur, iar apoi a disparut in spatele usii inchise.

Vizibil ingrijorat, Remus Truica a sosit la birou la scurt timp dupa ce
Vizibil ingrijorat, Remus Truica a sosit la birou la scurt timp dupa ce "colaboratorii" lui din Dosarul Microsoft au parasit locatia.

Cine sunt participantii la intalnirea de la pranz?

Lui Eugen Bejinariu i-a disparut zambetul dupa primele arestari in Dosarul Microsoft
Lui Eugen Bejinariu i-a disparut zambetul dupa primele arestari in Dosarul Microsoft

Eugen Bejinariu– actualmente deputat PSD. Fostul sef al Secretariatului General al Guvernului in 2004 (perioada in care s-a semnat contractul cu Microsoft) a fost prezentat ca “denuntator” in dosarul instrumentat de DNA. El a povestit cum l-ar fi vizitat Dan Nica (fost ministru al Comunicatiilor in Guvernul Nastase) si l-ar fi informat ca “trebuie sa semneze contractul cu Microsoft”.

Remus Truica– fostul sef de cabinet al lui Adrian Nastase. Afaceristul este finul lui Eugen Bejinariu. Procurorii DNA sustin ca Truica este unul dintre personajele-cheie ale afacerii Microsoft. Anchetatorii il suspecteaza pe milionarul Truica (caruia, de altfel, i-au perchezionat de curand proprietatea de la Snagov) ca ar fi participat la negocierea acestor contracte de sute de milioane de euro si ca ar fi colectat comisioanele care urmau sa ajunga la demnitari.

Aurel Radu– directorul general al metroului bucurestean. Prieten la catarama cu Remus Truica, Aurel Radu a fost numit de presa “nababul de la Metrorex” intrucat este unul dintre cei mai bogati bugetari din Romania, el laudandu-se cu o avere uriasa. Numele lui nu a fost pomenit pana in prezent in cazul Microsoft.

Gheorghe Stelian, zis Stelu– presa a scris despre el ca ar fi “sageata” lui Dorin Cocos. Numele omului de afaceri a fost des vehiculat in anturajul cuplului Udrea-Cocos. Intr-o interventie televizata, premierul Victor Ponta a dezvaluit despre Stelu faptul ca ar fi primit de la stat (mai exact de la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatii) 150.000.000 de euro pentru terenuri din judetul Ilfov in cazul carora a prezentat acte false. Stelu este persoana de la care fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, a cumparat in 2006 terenul de langa Floreasca, pe strada Chopin, din Bucuresti, pe care si-a ridicat ulterior un bloc de apartamente.
Pescariu este cel despre care s-a scris in dosar ca a incercat mituirea oamenilor politici in afacerea Microsoft
Pescariu este cel despre care s-a scris in dosar ca a incercat mituirea oamenilor politici in afacerea Microsoft

Dinu Pescariu– fost jucator de tenis, actualmente om de afaceri. Procurorii l-au indicat pe Pescariu, in afacerea Microsoft, ca fiind omul prin mainile caruia treceau banii reprezentand mita de la firme catre demnitari. Acesta ar fi fost intermediar atat in 2004, cat si mai tarziu in 2008. Mai mult, presa a scris ca Dinu Pescariu ar fi obtinut baza sportive Cutezatorii din Capitala gratie “bunavointei” lui Eugen Bejinariu si a ex-ministrului Educatiei, Ecaterina Andronescu. (Adrian Nicolae)
 
Sursa:
http://www.cancan.ro/actualitate/truica-a-convocat-disperat-comitetul-de-urgenta-pentru-a-scapa-de-acuzatiile-din-dosarul-microsoft-filmari-bomba.html

=======================================
==============================================================
======================================================================

REMEMBER.
Click here:
===================
Un neica nimeni, ajuns miliardar intre miliardarii neamului. Vrei si tu reteta? Citeste aici!
Viewing all 880 articles
Browse latest View live