Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Showcase


Channel Catalog


Channel Description:

blogul care calca pe nervii multora|puncteaza si subliniaza esentialul|un blog cu subiecte fierbinti... de prin presa... adunate! Nu pot ramane indiferent... cand ţara fierbe!Subiectul fierbinte al zilei, vazut de mine!

older | 1 | .... | 19 | 20 | (Page 21) | 22 | 23 | .... | 41 | newer

  0 0


  Liderii europeni se temcă eventuala declarare a independenţei Scoţieiar spori riscul de contagiune în alte state ale Uniunii Europene.

  Temerile apar în condiţiile în care pe 18 septembrie va fi organizat un referendum în rândul electoratului scoţian, pe tema apartenenței la Regatul Unit.

  În urmă cu câteva zile, un purtător de cuvânt al Comisiei Europene a refuzat să comenteze sondajele de opinie legate de apartenenţa Scoţiei la Regatul Unit, precizând că este vorba despre o "afacere internă". 
   
  Scoției i-ar fi aproape imposibil să adere la UE

  Totuşi, preşedintele CE, Jose Manuel Barroso, declara în luna februarie că ar fi "extrem de dificil, dacă nu imposibil" pentru o Scoţie independentă să adere la Uniunea Europeană.

  "Ar fi foarte dificil de obţinut acordul tuturor celorlalte ţări membre UE, pentru a accepta o nouă ţară care ar proveni dintr-un stat membru", spunea atunci Barroso.

  El a dat ca exemplu Spania, care se confruntă cu revendicări secesioniste şi refuză să recunoască independenţa Kosovo. "Este într-un fel o situaţie similară, întrucât este vorba despre o ţară nouă", adăuga şeful executivului comunitar de la acea vreme.

  "Un nou stat independent ar deveni, din momentul declarării independenţei sale, un stat exterior pentru Uniunea Europeană", a declarat în 2013 și preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, intervievat în legătură cu situaţia Cataloniei. 
   

  Vezi și:  Scoția independentă: Unioniștii câștigă teren cu o săptămână înaintea votului

   
  În această săptămână, ministrul de externe german, Frank-Walter Steinmeier, a afirmat că ar prefera "să îşi imagineze că Marea Britanie rămâne unită", transmite jurnalul.ro.

  Un sondaj de opinie realizat de institutul Survation şi dat publicităţii sâmbătă, cu cinci zile înaintea referendumului, arăta că 54% dintre scoţieni ar vota pentru rămânerea Scoţiei în interiorul Regatului Unit, în timp ce 46% s-ar pronunţa pentru independenţă.
   
  Sursa: http://www.dcnews.ro/independen-a-sco-ia-referendum-18-septembrie-liderii-europeni-se-tem-de-precedentul-pe-care-l-ar-putea-reprezenta-sco-ia_453517.html#sthash.SEtuXxly.dpuf
  --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  --------------------------------------------------------------------------------------------------
  ----------------------------------------------------------------------------

  0 0


  Victor Ponta,în postura de candidat oficial pentru Președinția României,a stabilit linia de acțiune pentru Cotroceni.Important pentru liderul PSD este economia, pentru că, dincolo de orice bătălie politică, rezultatele asupra vieții românilor sunt cele ce contează.Ținta lui Victor Ponta este o schimbare până la capăt, pentru că doar așa România se va dezvolta.
   
  The Washington Post  a scris în termeni laudativi despre modul în care premierul Victor Pontași-a lansat campania pentru Președinția României. Liderul PSD, care este prim-ministru din mai 2012, va fi un candidat de prim – rang la alegerile prezidențiale din noiembrie, în temeiul motivației șefului Guvernului de a crea o țară mai bună decât cea pe care o lasă predecesorul său, Traian Băsescu, conform The Washington Post.

  Victor Ponta are încrederea că îl va succede pe Traian Băsescu, care se va retrage după un deceniu în care a băgat România cu un picior în groapă. Însă strategia pe care Ponta o vrea pentru România este foarte diferită de cea a lui Băsescu. Prioritar pentru liderul Guvernului este de a crește economia și de a crea noi locuri de muncă, în opoziție cu poziția luată de Băsescu în calitate de lider al României, ce a fost un deschizător de pârghii favorabile clanurilor interlope din țară.

   

  Citeşte şi: Băsescu şi locurile de muncă pentru tineri – Europa îl contrazice pe preşedinte


  Și meritul lui Victor Ponta pentru toate realizările obținute în calitate de Prim-ministru al României a fost salutat de partenerii americani. De la trei ani de la momentul adoptării, la Washington D.C., a „Declarației Comune privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI între România și Statele Unite ale Americii”, relația bilaterală România –SUA a cunoscut progrese semnificative, care au dus la un nivel de cooperare fără precedent între cele două părți.

  Mai mult, în decursul ultimului an, evoluții notabile au fost înregistrate pe dimensiunea economică și în planul politico – miliatar între țara nostră și partenerii americani, ca urmare a angajamentului comun pentru extinderea Parteneriatului Strategic.

   

  Citeşte şi:  Cum minte Băsescu când face campanie electorală


  Astfel, Victor Ponta, în postura de candidat oficial pentru Președinția României, a stabilit linia de acțiune pentru Cotroceni. Important pentru liderul PSD este economia, pentru că, dincolo de orice bătălie politică, rezultatele asupra vieții românilor sunt cele ce contează. Ținta lui Victor Ponta este o schimbare până la capăt, pentru că doar așa România se va dezvolta și nu va mai rămâne blocată prin măsurile de austeritate luate de unii politicieni în cei 10 ani de conducere.
  Deși Guvernul Ponta a reușit să redreseze economia, în 2013 -  România a înregistrat cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană, veniturile românilor sunt încă prea mici, iar diferențele de dezvoltate sunt încă prea mari. Drept pentru care, țintele viziunii economice ale lui Victor Ponta sunt următoarele.

  România poate deveni „Economia de top a Europei de Est”, dacă nivelul economic va crește în mod continuu, iar austeritatea va fi exclusă, „Centrul industrial est – european”, dacă ritmul creșterii industriale este menținut la  9-10%, așa cum este și în prezent,  „Grânarul” Europei, dacă agricultura va fi susțintă exact cum a fost în ultimii doi ani, „Hub tehnologic în Europa Centrală și de Est”, folosind ca beneficiu competitiv industria IT, dar și celelalte zone industriale majore( auto, comunicații, industria alimentară), „Lider regional în energie” - țara noastră poate atinge independența energetică în 5 ani și deveni exportator net, respectiv România poate intra în „Zona Euro în următorii 5 ani”, ce poate simplifica mult traiul românilor care s-au integrat în economia europeană.

  Citeşte şi: VICTOR PONTA CANDIDAT. Ponta – discurs despre viitor


  Totodată, obiectivul viitorului mandat la Palatul Cotroceni al lui Victor Ponta este „ A doua unire a românilor”. La aproape 100 de ani de când românii reușeau să șteargă frontierele statale dintre ei și să se regăsească într-o singură țară, Victor Ponta urmărește să realizeze „cea de-a doua Unire”, în care românii să nu mai fie dezbinați, împărțiți în grupuri care nu numai că nu colaborează unele cu altele, dar de cele mai multe ori ajung să se urască și să se confrunte.

  Prezidențiabilul Victor Ponta intenționează ștergerea frontierelor din România, dintre stânga și dreapta, dintre cei care au nevoie de ajutorul statului și cei care se descurcă singuri, dintre cei performanți și cei mai puțin performanți, pentru că doar uniți putem merge înainte!. „Pe 16 noiembrie, Băsescu e șomer! Noi avem de lucru. Haideți să facem o Unire a tuturor românilor. Haideți să facem Schimbarea până la capăt.”, a declarat Victor Ponta, la începutul campaniei pentru Palatul Cotroceni.
   
  - See more at: http://www.obiectiv.info/campania-lui-ponta-are-impact-pozitiv-in-presa-americana_54283.html#sthash.BaQkoP2N.dpuf
  ------------------------------------------------------------
  --------------------------------------------------------------------------------------
  -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  0 0


  Veste bună pentru mii de angajaţicare lucrează în condiţii speciale sau grupa I de muncă.Aceştia se pot pensiona mai devreme,potrivit unui proiect de lege,care va fi dezbătut în plenul Senatului.

  Potrivit RomâniaTV,
  proiectul prevede că oamenii care muncesc în condiţii speciale cel puţin doi ani vor beneficia de o reducere a vârstei de pensionare de un an.

  Potrivit proiectului de lege, pentru 2 ani munciţi în grupele speciale, pensionarea se va face cu un an mai devreme, la 4 ani munciţi în condiţii speciale, vârsta de pensionare scade cu 2 ani, iar la 6 ani munciţi, reducerea vârstei de pensionare este de 3 ani.

  Legea în vigoare prevede că, la 6 ani munciţi în conditii speciale, angajatii se pot pensiona cu 3 ani mai devreme.

  Proiectul de lege a primit, marţi, raport favorabil în Comisia de muncă din Senat.

  CITEŞTE ŞI  PENSIONAREA femeilor la 65 de ani, AVIZATĂ de deputaţi. Care sunt etapele privind vârsta de retragere


  "Pe ordinea de zi a Comisiei s-a aflat în dezbatere Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea art.55 din Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice. Această propunerea legislativă, adoptată în unanimitate de senatorii din Comisia pentru muncă familie şi protecţie socială a Senatului, modifică art. 55 şi art. 158 din Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările şi completările ulterioare, în sensul recunoaşterii grupei I de muncă pentru toţi pensionarii care au cel puţin 2 ani lucraţi în această grupă, ca fiind activitate desfăşurată în condiţii speciale, nu doar pentru cei care au efectuat un stagiu minim de 6 ani în grupa I de muncă, aşa cum prevede legislaţia actuală. De asemenea, perioadele mai mici de doi ani lucrate în locurile de muncă menţionate, vor fi recunoscute ca fiind perioade lucrate în condiţii deosebite de muncă", se arată într-un comunicat al Comisiei.

  Liviu Pop, preşedentintele Comisia de muncă a Senatului, a declarat, la RomâniaTV, că proiectul de lege reprezintă o "repapare", explicând că, în prezent, doar cei care au lucrat efectiv peste 6 ani beneficiază de reducerea de vârstă la pensionare.

  "Această initiaţitivă nu face altceva decât sa aducă la normal, sa repare ceea ce legea a distrus acum multi ani. Toţi care au până la 6 ani de zile lucraţi beneficiază de o reducere a vârstei de pensionare",
  a spus Pop.

  Raportul de admitere a propunerii legislative va intra în dezbaterea Plenului Senatului săptămâna viitoare.

  CITIŢI AICI PROIECTUL DE LEGE


  Sursa RTV.NET: http://www.romaniatv.net/proiect-avizat-la-senat-varsta-de-pensionare-se-reduce-vezi-pentru-cine-si-in-ce-conditii_168065.html#ixzz3DWNILzmn
  ----------------------------------------------------------------------------------
  -------------------------------------------------------------------------------------------------
  -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  0 0


  Noul aerodrom din Arctica,pregătit să primească avioane de luptă.

  Aerodromul rusesc de pe arhipelagul arctic Novaia Zemlia este pregătit să primească aviaţie de luptă, a declarat pentru ziarişti Oleg Kocetkov, reprezentant al Districtului Militar de Vest.


  Aerodromul este pregătit pentru aterizarea avioanelor de luptă, deservirea tehnică, alimentarea cu combustibil, azot şi oxigen şi instruirea piloţilor. Echipaje de pe avioane de vânătoare MiG-31BM deja au testat aterizarea pe noul aerodrom.


  Rusia intenţionează să-şi consolideze poziţiile în Arctica pe toate fronturile: atât în direcţia politico-militară, cât şi în cea economico-financiară.

  Mai mult: http://romanian.ruvr.ru/news/2014_09_17/Noul-aerodrom-din-Arctica-pregatit-sa-primeasca-avioane-de-lupta-6373/
  -------------------------------------------


  Vladimir Putin: Rusia își va consolida poziția în Arctica

  Federația Rusă trebuie să acorde mai multă atenție măsurilor de consolidare a poziției în Arctica, pentru că aceasta regiune „reprezintă concentrația de interese ale țării în multe domenii”.

  Declarația a fost făcută de președintele Vladimir Putin în timpul Forumului Național de Tineret Seliger 2014.

  Potrivit șefului statului, toate acțiunile vor avea loc în conformitate cu dreptul internaționalși prin realizarea de compromisuri cu partenerii, însă Rusia își ca apăra și propriile interese.

  Vladimir Putin a menționat că regiunea, pe lângă rezervele de materii prime, joacă un rol important în ceea ce privește asigurarea securtății.

  Mai mult: http://romanian.ruvr.ru/news/2014_08_29/Vladimir-Putin-Rusia-isi-va-consolida-pozitia-in-Arctica-2858/
  -----------------------------------------------------------------------------
  --------------------------------------------------------------------------------------------------------
  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  0 0

   
  Camera Deputatilor a adoptat,miercuri,ordonanta de guverncare permite din nou cumularea pensiilor si a salariilor.
  Ea a fost adoptata cu 290 de voturi "pentru", 6 voturi "impotriva" si 41 abtineri, informeaza Digi 24.

  Camera Deputatilor este for decizional, astfel ca urmeaza sa fie trimisa pentru promulgare la presedintele Traian Basescu.

  Guvernul a anuntat ca nu sprijina aceasta initiativa in momentul in care legea a trecut de Senat. Totusi, miercuri, premierul Victor Ponta a sustinut ca aceasta lege este una necesara, pentru ca "indreapta un lucru gresit".

  Propunerea legislativa a fost initiata de mai multi senatori PSD, PC si de la grupurile minoritatilor, printre care se numara Valeriu Zgonea, Gabriel Vlase, Florin Iordache, Ilie Sarbu, Ana Birchall si Bogdan Ciuca.

  Ea prevede abrogarea prevederilor din legea 329/2009 potrivit carora se interzice cumulul pensiei cu salariul in cazul angajatilor din sistemul public pentru care nivelul pensiei nete aflata in plata depasesete castigul slarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului.

  Cumulul pensiei cu salariul a fost interzis in 2009, cand Guvernul condus de Emil Boc a decis ca pensionarii nu mai aveau voie sa se angajeze in sistemul bugetar sau, in cazul in care o faceau, erau nevoiti sa opteze intre pensie si salariu. Actualul primar din Cluj-Napoca a justificat-o atunci invocand presiunea crizei economice.


   Masura nu ii afecta si pe angajatii din sistemul privat.


  Sursa:
  http://www.ziare.com/afaceri/salariati/cumulul-pensiei-cu-salariul-adoptat-in-parlament-mingea-e-la-basescu-1322427
  ----------------------------------------------------------------
  ----------------------------------------------------------------------------------
  --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  0 0


  SUA intenţionează să acordeRepublicii Moldova,Ucraineişi Georgiei statutul special de aliaţi non-NATO.

  Comisia pentru Relaţii Externe a Senatului american analizează un proiect de lege care prevede sancţiuni extinse contra Rusiei şi aliaţilor acesteia, precum şi acordarea statutului special de aliaţi non-NATO Ucrainei, Republicii Moldova şi Georgiei.

  Comisia pentru Relaţii Externe a Senatului SUA examinează joi"Legea pentru susţinerea libertăţii Ucrainei 2014", care prevede sancţiuni împotriva Rusiei şi aliaţilor acesteia din Comunitatea Statelor Independente şi chiar împotriva Siriei, potrivit Radio Free Europe/Radio Liberty şi agenţiei RIA Novosti.

   Proiectul de lege autorizează acordarea a 350 de milioane de dolari (271 milioane euro) Administraţiei prooccidentale de la Kiev, precum şi furnizarea de echipamente militare şi muniţie armatei ucrainene.

   În plus, conform RIA Novosti, Statele Unite ar urma să confere Ucrainei, Republicii Moldova şi Georgiei statutul de "aliat major non-NATO",situaţie care ar facilita transferul de armament american acestor ţări. RIA Novosti susţine că acest statut ar permite chiar transferul de muniţii cu uraniu sărăcit.

   Proiectul legislativ a fost elaborat de senatorii Robert Menendez (democrat) şi Bob Corker (republican), iar votul programat joi coincide cu vizita în Statele Unite a preşedintelui Ucrainei, Petro Poroşenko.

   Proiectul îi cere preşedintelui Barack Obama să impună sancţiuni împotriva companiilor ruse din domeniul industriei militare şi chiar împotriva Gazprom, dacă grupul energetic rus ar limita livrările de gaze spre Ucraina, R.Moldova, Georgia sau ţări membre NATO.

  Sursa:
  http://adevarul.ro/international/statele-unite/sua-intentioneaza-acorde-republicii-moldova-ucrainei-georgiei-statutul-special-aliati-non-nato-1_541ae9a00d133766a83c179f/index.html
  ----------------------------------------------------------------------------------------------------
  -------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  NOTA:
  ====================
  De la Razboiul din Vietnam,
  SUA au declansat numeroase alte conflicte militare, razboaie in toata regula!
  Au nenorocit pe secole... popoare, teritorii de-a lungul si latul... pamantului!
  Nu cunosc insa, indiferent de ce-au declarat americanii "Ab initio"/ca "intentii/motivatii" ... sa fi existat macar un cat de cat... castig/rezultat POZITIV, pentru cei care au FOST MACELARITI.
  In urma conflictelor, doar zeci de mii/sute de mii de morti, daramaturi in loc de orase/case, saracie lucie si boli cu nemiluita! Amercani, ne-am saturat de BINELE facut... cu forta bombelor!
  Puneti punct! Lasati popoarele, sa-si decida soarta!
  Valabil, pentru orice alti agresori!
  Admin

  0 0


  Fostul premier Emil Boca declarat că nu a ales să candideze la alegerile prezidențiale din 2014întrucât le-a promis clujenilor să nu îi va părăsi a doua oarăși pentru că nu se consideră candidatul optim pentru aceste alegeri.

  „Nu candidez pentru că le-am promis clujenilor că a doua oară nu mai plec, iar ei mi-au făcut marea onoare de a-mi oferi votul lor a doua oară într-o atmosferă foarte grea. Și apoi, nici nu cred că eu eram un candidat optim pentru alegerile din 2014. Sunt un om realist și știu când merită să îți asumi o candidatură, când ești credibil. Nu sunt acel candidat care să îl ceară timpul prezent”, a spus Emil Boc la B1TV.

  El a precizat că erau două soluții favorabile pentru alegerile din noiembrie 2014.

  „Să se unifice dreapta din timp și să aibă un candidat, era foarte bine și ideal, sau fiecare aleargă pe culoarul propriu, iar alegerile vor simplifica procesul electoral și candidații iar în turul doi vor fi doar doi candidați”, a mai spus acesta.


  Emil Boc a adăugat că cel mai probabil Teodor Meleșcanu va intra în cursa prezidențială.

  „Am văzut declarațiile lui Teodor Meleșcanu. Pare un om care are deja semnăturile și doar își pregătește momentul anunțării, probabil luni. Eu cred că va intra în cursă, amplificând și mai mult gălăgia de pe dreapta.

  Din zvonuri știu că l-au ajutat să strângă semnăturile rezerviștii domnului Dogaru”,
  a completat Boc.

  Iohannis nu are carisma necesară să convingă cetățeanul nehotărât sau pe cel care a votat cu altcineva, să-l voteze în turul doi. Elena Udrea are șansa de a inspira spiritul PDL, în schimb”, a completat acesta.

  - See more at: http://www.obiectiv.info/emil-boc-iohannis-nu-are-carisma-necesara-sa-convinga-ceta-eanul-nehotarat_54750.html#sthash.VAh2AtdW.dpuf
  -------------------------------------------------------------------------
  --------------------------------------------------------------------------------------------
  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  0 0


  VIDEO.Spovedania lui Robert Turcescu: Nu mai pot să trăiesc așa.

  Jurnalistul Robert Turcescu a confirmat, duminică seară, în cadrul emisiunii ”Actualitatea Românescă”, de pe B1 TV, că documentele postate în cursul zilei pe blogul personal sunt reale și au fost publicate chiar de el. De asemenea, realizatorul a precizat că este gata să dea socoteală în fața judecătorilor şi că nu va mai realiza emisiunea televizată.

  ”Nu sunt niște așa-zise documente. Eu le-am pus astăzi pe blogul personal. E o mărturisire publică. În ceea ce privește documentele, sunt dispus, oricând voi fi chemat de judecători, să spun adevărul despre ceea ce știu eu despre aceste lucruri. Nu sunt postate de altcineva. Sunt lucruri pe care mi le asum: eu le-am urcat pe blog, eu am scris lucrurile acelea. Sunt documente reale”, a declarat Robert Turcescu.

  ”Anunț un singur lucru care e foarte important pentru mine: nu am trăit o eliberare mai mare, o sărbătoare mai mare, nu am auzit lucruri mai frumoase în sufletul meu decât astăzi după ce m-am eliberat de povara asta. Mi-am dat seama că e necinstiti față de Dumnezeu, de mine, de familia mea, de voi toți, e necinstiit, nu pot să vă mai mint, trebuie să spun, să mărturisesc, indiferent ce m-ar consta asta. Din momentul în care m-am decis să public aceste documente. Mi le asum. Astăzi sunt împăcat, am o stare de fericire, de bucurie. Am scris acolo că cer iertare. Le cer iertare tuturor celor care această povară a mea îi încurcă. Le spun să mă judece drept, dar dacă le-am greșit, le cer iertare”, a continuat jurnalistul.

  Robert Turcescu a anunțat, totodată, că nu va mai realiza emisiunea ”Sub semnul întrebării”.

  ”De mâine (n.r. luni) nu voi mai face această emisiune. Știu că, în contextul actual, până ce un judecător va spune dacă am greșit sau nu, nu am tăria să mă mai înfățișez public. Le doresc tuturor să trăiască un astfel de moment de eliberare, să trăiască sentimentul acesta, al faptului că făcând așa, asta este calea cea dreaptă. Am trecut prin clipe chinuitoare, în momtul acela mă dădeam de ceasul morții pentru că nu mai puteam să vin să discutăm de ofițerul acoperit. Eram în fața voastră un nimeni, un ins care mințea. De asta am decis să mă eliberez. Fiecare are o cale în a face lucrurile. Sfârşitul nu e aici”, a mai spus Turcescu.

  Jurnalistul a părăsit platoul emisiunii realizate de Sorina Matei pe B1 TV după aproximativ 20 de minute, explicând că va da socoteală pentru faptele sale doar în faţa unui judecător.


  Sursa:
  http://www.stiripesurse.ro/video-spovedania-lui-robert-turcescu-nu-mai-pot-sa-traiesc-asa/

  --------------------------------------------------------
  NOTA:
  Cititi si aici:
  -------------------------
  1. Rares Bogdan: Sunt socat de deconspirarea lui Turcescu

  Jurnalistul Rares Bogdan a declarat duminica la Realitatea TV ca este socat de declaratiile lui Robert Turcescu privind faptul ca a fost ofiter sub acoperire.

  “Sunt socat. Vreau sa vorbesc cu el sa vad ce l-a determinat sa faca aceasta marturisire. L-am vazut. Era transfigurat”,
  a spus Rares Bogdan.

  Sursa:
  http://www.stiripesurse.ro/rares-bogdan-sunt-socat-de-deconspirarea-lui-turcescu/
  ----------------------------------------------------------------
  --------------------------------------------------------------------
  2. Robert Turcescu, despre marturisirea ca a fost ofiter acoperit: Confirm ca sunt documente reale, sunt ale mele/ Nu mai puteam vorbi despre ofiterul acoperit candidat la presedintie simtindu-ma asa

   Robert Turcescu a explicat in direct, in platou la B1 TV, postarea de pe blog referitoare la marturisirea sa ca a fost ofiter acoperit. El a confirmat ca este scrisa de el, ca documentele sunt reale si ca acum se simte eliberat si fericit dupa aceasta marturisire. Jurnalistul a mai spus ca "de maine" nu va mai face emisiune. El a vorbit despre "judecata dreapta" si despre faptul ca nu stie daca este vinovat sau nu, insa a insistat pe ideea de "judecatori". Turcescu a refuzat sa raspunda de unde a primit documentele.

  UPDATE 21.53: Site-ul turcescu.ro pare picat, iar postarea stearsa.


  Declaratiile lui Turcescu de duminica seara, la emisiunea Actualitatea Romaneasca:
  • Este vorba despre o marturisire publica, la care inca reflectez.
  • Sunt dispus oricand voi fi chemat in fata judecatorului sa dispun de aceste documente si sa spun ce stiu despre aceste documete.
  • Nu sunt puse de altcineva. nu am vrut sa raspund la telefon astazi pt ca ar fi insemnat sa fac numai asta.
  • Sunt documente reale, le am in casa mea. Eu nu vreau sa fac o discutie acum daca documentele sunt reale sau nu, daca au existat in ce context, cum s-au facut pentru ca nu suntem la o judecata publica.
  • Nu am trait o eliberare mai mare, o sarbatoare mai mare, nu am auzit lucruri mai frumoase in sufletul meu decat astazi dupa ce m-am eliberat de povara asta.
  • Am cautat adanc in mine.
  • Intr-un fel sau altul mi-am dat seama ca e necinstit, ca nu pot sa va mai mint, ca trebuie sa marturisesc. Eu nu mai pot sa traiesc asa. Astazi va spun, din moment in care m-am decis sa public aceste documente, da eu le-am pus acolo mi le acum si sunt ale mele.
  • Astazi mai mult ca oricand sunt impacat.
  • Nu de la voi astept judecata, sigur ca se poate dezbate, dar v-as ruga ca fiecare in sufletul vostru judecand sa o faceti drept iar eu ma supun judecatorilor adevarati, cei care vor avea harul sa judece cu dreapta masura ceea ce se intampla.
  • Nu vreau sa raspund astazi la intrebari.
  • Am scris acolo ca imi cer iertare. Tuturor celor pe care aceasta povara a mea ii incurca.
  • Eu de maine nu voi mai face aceasta emisiune. nu stiu daca se numeste retragere din presa, stiu ca, in contextul actual, pana cand un judecator va spune daca am gresit sau ba, nu mai am taria de a ma afisa public. 
  • Nu mai puteam veni in fata voastra vorbind despre ofiterul acoperit care candideaza la presedintie si eu sa ma simt asa in interiorul meu.
  • Nu stiu de ce am stat atat, pentru ca acum a venit momentul, asa a vrut cel de sus. lucrurile astea tin de ceva mult mai inalt
  • Sfarsitul nu este aici. Sunt convins ca in continuare fiecare in patratica lui avem lucruri de spus, de aratat lumii. Dar sa o facem doar legat de ceea ce avem noi de facut.
  • Eu sunt ziarist. un ziarist are menirea sa prezinta lucrurile asa cum sunt, vreau sa incerc sa nu mai calc pe alaturi.
  • Ai incalcat vreo lege? Nu stiu. Judecatorii stabilesc. Trebuie sa se ajunga la un proces pentru ca eu vreau sa am judecator drept.
  • Ma supun judecatorilor.
  • Repet. Voi spune absolut tot in fata unui judecator. Nici mie nu imi pot da un verdict.
  • Eu le-am primit in mana aceste documente. Nu am sa povestesc aici.
  Sursa:
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-18153493-live-text-robert-turcescu-despre-postarea-blog-confirm-sunt-documente-reale-sunt-ale-mele-nu-mai-pot-trai-aceasta-povara-maine-nu-mai-fac-emisiune.htm
  ------------------------------------------------------
  -------------------------------------------------------------------------------

  3. Robert Turcescu: Am fost ofiţer acoperit

  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  --------------------------------------------------------------------------------------------------------
  -------------------------------------------------------------------------------------

  0 0  Trimisul special al AGERPRES,Doroteea Purcarea, transmite:Premierul Victor Ponta și-a început marți vizita în Statele Unite ale Americii

  Șeful Executivului român a ajuns la New York,unde urmează să participe la cea de-a 69 sesiune a Adunării Generale a ONU.

  Ponta a avut o întâlnire cu președintele turc, Recep Tayyp Erdogan, și urmează să se întâlnească și cu viceprim-ministrul Consiliului de Stat al Republicii Populare Chineze Zhang Gaoli.

  Începând de la ora locală 19, Victor Ponta,împreună cu soția sa, europarlamentarul PSD Daciana Sârbu, va lua parte la recepția oferită de președintele american, Barack Obama, și de Prima Doamnă a SUA, în onoarea șefilor delegațiilor participante la Adunarea Generală a Națiunilor Unite.

  Deschiderea dezbaterilor generale ale Adunării Generale a ONU are loc miercuri și debutează cu un dejun oferit de Ban Ki-Moon, secretar general al ONU.

  Seara, este programată o recepție oferită de președintele Consiliului European, președintele Comisiei Europene și de Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Politică Externă.

  Joi, la New York, premierul Victor Ponta vizitează sediul Consulatului General al României, unde se întâlnește cu reprezentanți ai comunității românești.

  Ulterior, prim-ministrul român va avea o intervenție în cadrul dezbaterilor din plenul Adunării Generale a ONU.

  Vineri, premierul va avea o întâlnire, la Houston, cu reprezentanții companiei Halliburton, cu președintele companiei Exxon Mobile, va lua parte la evenimentul 'România, poarta către un sector energetic sigur și diversificat' (găzduit de World Affaire Council din Houston) și va efectua o vizită la Centrul tehnologic al Exxon Mobile.

  La întrevederile de la Houston, premierul va fi însoțit de ministrul Finanțelor, Ioana Petrescu, și de ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu.

  AGERPRES/(editor: Alic Mîrza)

  Sursa:
  ------------------------------------------------------------------
  ---------------------------------------------------------------------------------
  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  0 0  Sociopol –Ponta mărește ecartul față de Iohannis.

  Ultimul sondaj despre intenția de vot în alegerile prezidențiale relevă schimbările produse în rândul electoratului în perioada de precampanie. Iohannis se află în pierdere de viteză, înregistrând acum un scor mai mic ca suma procentelor obținute de PNL și PDL în alegerile europarlamentare, în timp ce scorul candidatului PSD a mai crescut ușor față de începutul lunii.
   
  Victor Pontași-a majorat avantajul față de contracandidați în intenția de vot pentru turul I al alegerilor, potrivit sondajului efectuat de Sociopol în perioada 20-23 septembrie 2014. Premierul își menține scorul de peste 40 de procente, reușind chiar să crească de la 41.1%, cu cât era cotat în sondajul INSCOP de la începutul lunii, la 42% în cea mai recentă cercetare.

  În schimb, precampania nu i-a fost deloc favorabilă candidatului ACL, Klaus Werner Iohannis, care continuă să scadă în sondaje. Iohannis beneficia de o intenție de vot de 31.2% în iulie, potrivit INSCOP, în condițiile în care cercetarea respectivă îl includea și pe Mihai-Răzvan Ungureanu (9.6%), care i s-a alăturat lui Iohannis între timp.

  Datele Sociopol îl poziționează acum pe primarul Sibiului la 26%, cu mai mult de 5 procente sub scorul din iulie și, chiar mai interesant, sub rezultatele cumulate din alegerile europarlamentare ale partidelor pe care le reprezintă! PNL a obținut, în alegerile din mai, 15% din sufragii, iar PDL 12.23%, nemailuând în considerare cei 2.6% obținuți de Forța Civică, formațiunea care a fuzionat între timp cu PDL.

  Citește și: Sondaj Gândul: Victor Ponta, pe primul loc în opţiunea românilor la prezidenţiale


  Sondajul Sociopol relevă, în mod îngrijorător pentru ACL, faptul că Iohannis nu reușește să mobilizeze nici tot electoratul partidelor care îl sprijină, iar acțiunile sale de campanie nu îi sporesc capitalul electoral, ci, dimpotrivă, îl micșorează.  O posibilă explicație pentru evoluția candidatului ACL este faptul că Iohannis a fost în mare parte necunoscut publicului larg până în momentul în care l-a mazilit pe Crin Antonescu și i-a luat locul în poziția de președinte PNL și candidat la prezidențiale.

  Abia din momentul când Iohannis a început să organizeze conferințe de presă, să apară la emisiuni televizate și să aibă întâlniri cu alegătorii în teritoriu, oamenii au început să își formeze o imagine despre profilul de președinte pe care acesta îl propune. Și, potrivit sondajelor, cu cât alegătorii îl cunosc mai bine pe Iohannis, cu atât scade în intenția de vot.

  Odată cu poziționările lui Iohannis pe temele de interes în această în campanie, au intrat în atenția opiniei publice și aspectele ‘mai puțin plăcute’ ale activității sale politice: afacerile îndoielnice de la aeroportul Sibiu, dosarele de incompatibilitate cu Agenția Națională de Integritate sau cele șase case pe care nici până în ziua de azi primarul nu a reușit să le justifice în mod satisfăcător.

  În plus, Iohannis și-a dat singur cu stângul în dreptul, autocaracterizându-se drept “politruc” sau încurcându-l pe Dimitrie Bolintineanu cu Spiru Haret. Trecutul său și gafele pe care le face îl trag în jos pe Iohannis și va fi destul de dificil, dacă nu imposibil, pentru candidatul ACL să întoarcă trend-ul pe ultima sută de metri și să mai reducă din ecartul față de Victor Ponta.

  Citește și: Sondaj CSCI: VICTOR PONTA ar câştiga detaşat alegerile prezidenţiale

   
  - See more at: http://www.obiectiv.info/sociopol-ponta-mare-te-ecartul-fa-a-de-iohannis_55410.html#sthash.vcNvMIeq.dpuf
  ---------------------------------------------------------
  ------------------------------------------------------------------------------------------------
  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  0 0


  Boc despre o eventuală excludere din PDL:
  Bucuroși le-om duce toate, nu mă întrebați, e treaba lor.

  Primarul Cluj-Napoca, Emil Boc a declarat sâmbătă, la Sinaia, referindu-se la o eventuală excludere din PDL, că 'e treaba lor', acesta reafirmându-și susținerea pentru candidatura Elenei Udrea la prezidențiale și arătând că, din acest motiv, nu a fost prezent la evenimentul de lansare a candidatului ACL.
  'Sunt consecvent cu ceea ce am declarat și anume: o susțin pe Elena Udrea în această campanie și dacă o susțin pe ea, nu pot fi în altă parte (...) Consider că dintre toți candidații pe care îi avem astăzi, cel care a demonstrat că poate face din locuri de muncă și investiții adevărata politică a statului român, de care depinde de fapt viitorul României, este Elena Udrea',

  a spus Boc.

  Întrebat dacă se așteaptă să fie exclus din PDL, acesta a replicat 'e treaba lor'. 'Vorba poetului: bucuroși le-om duce toate, de-o fi una, de-o fi alta. Nu mă întrebați, e treaba lor', a afirmat primarul clujean.

  De asemenea, acesta a arătat că nu va apela la ordonanța privind migrația aleșilor pentru că nu vrea să fie folosit drept 'argument' de către PSD pentru a justifica o ordonanță 'nedemocratică'. 'Nu voi lăsa PSD-ul să mă folosească drept argument pentru o ordonanță care nu are nimic de-a face cu spiritul democratic', a mai declarat Emil Boc.

  Fostul premier Emil Boc a participat, sâmbătă seară, alături de candidatul PMP la prezidențiale, Elena Udrea, la a XX-a ediție a Festivalului Sinaia Forever.

  AGERPRES / (A — autor: Anamaria Toma, editor: Marius Frățilă)
  http://www.agerpres.ro/politica/2014/09/27/boc-despre-o-eventuala-excludere-din-pdl-bucurosi-le-om-duce-toate-nu-ma-intrebati-e-treaba-lor-21-54-28
  ----------------------------------------------------------------
  ---------------------------------------------------------------------------------
  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  0 0


  Matematica nu e de partea preşedintelui.
  În 10 ani Băsescu a beneficiat de 80 de mil Euro.     Preşedintele României este întreţinut de stat. Traian Băsescu a beneficiat în cei 10 ani de mandat de peste 80 de milioane de euro, bani care au venit din bugetul ţării.

  Doar pentru administraţia prezidenţială s-au pus deoparte, în ultimii 10 ani, 71 de milioane de euro. La aceşti bani se adaugă şi cheltuielie de întreţinere şi modernizare a vilelor de protocol ale preşedintelui. Statul a cheltuit aproape 5 milioane de euro pentru ca Băsescu să trăiască în lux.

  În tot acest timp, oamenii de afaceri au plătit la stat contribuţii de sute de milioane de euro. De exemplu, grupul Grivco, fondat de Dan Voiculescu a plătit, în ultimii zece ani, taxe şi impozite de peste 300 milioane de euro.

  Preşedintele Traian a avut la dispoziţie milioane de euro, în fiecare an petrecut la Cotroceni. În primul an de mandat, administraţia prezidenţială s-a bucurat de un buget de 7,4 milioane de euro, adică de patru ori mai mult decât bugetul unei comune cu 4 mii de locuitori.

  Iar bugetul administraţiei prezidenţiale a crescut de la un an la altul. A fost de 8,2 milioane de euro în 2006 şi de 9,5 milioane de euro în 2007. Deja, în 2008, banii puşi la dispoziţia preşedintelui însumau 9,6 milioane de euro. Până la finalul primului mandat, preşedintele Băsescu cheltuise deja 43 de milioane de euro.

  În al doilea mandat, preşedintele a cheltuit aproape 30 de milioane, în 5 ani. Astfel că în toţi cei 10 ani de mandat, bugetul administraţiei prezidenţiale a fost de 71 milioane de euro. La aceşti bani se adaugă costurile, suportate din banii statului, pentru reparaţia, întreţinerea şi modernizarea vilelor de protocol şi caselor de vacanţă la care preşedintele are acces. De exemplu, la actuala reşedinţă a familiei Băsescu, vila Lac 3, amenajările făcute în ultimii 10 ani au costat statul român 2 milioane de euro. Doar în 2005, s-au cheltuit un milion de euro pentru mobilier şi sisteme de supravechere video.

  În dormitorul prezidenţial, de 200 de metri pătraţi, a fost montat mobilier din lemn exotic adus din Brazilia şi Indonezia. De altfel, toată Vila Lac 3 este spectaculoasă.

  Pe lângă conacul de o mie de metri pătraţi, pe proprietate mai este şi un teren de tenis de 680 de metri pătraţi, un patinoar de 300 de metri pătraţi şi un ponton de 128 de metri pătraţi. Cu toate acestea, lui Traian Băsescu îi plăcea să-şi petrească timpul în vila Dante, care a fost reamenajată, la comanda sa. Între 2008 şi 2012, la casa Dante s-au făcut reparaţii capitale şi lucrări de modernizare în valoare totală de 1 milion de euro. Cei mai mulţi bani au fost daţi în 2011, an de criză, când statul a plătit 500 de mii de euro pentru ca vila să fie consolidată şi modernizată. Un an mai târziu s-au mai plătit încă 150 de mii de euro pentru mobila de lux

  La vilele de protocol se mai adaugă şi casele de vacanţă de la Neptun şi Olăneşti a căror întreţinere costă alte milioane de euro. Toate aceste cheltuieli au fost făcute în timp ce oamenii de afaceri plăteau contribuţii de sute de milioane.

  Este şi cazul lui Dan Voiculescu care prin grupul Grivco, unul dintre principalii contribuabili la bugetul de stat, a plătit în ultimii zece ani, taxe şi impozite în valoare de 326 milioane de euro. Numai în primul semestru al acestui an, companiile din Grupul Grivco au plătit contribuţii sociale, TVA, impozit pe salarii, impozit pe profit şi alte impozite în valoare de 12,15 milioane de euro. Spre comparaţie, anul trecut, impozitele şi taxele plătite de Grivco s-au ridicat la 25,6 de milioane de euro

  Sursa: https://www.youtube.com/watch?v=OEfD8BPc0fo

  Vezi cum arata vila de lux a lui Basescu renovata din banii statului.
  25 IULIE 2012  Casa de protocol a lui Traian Basescu a fost aratata cu tot luxul ei. In ea s-au investit bani grei cel putin un milion de euro. Este vila in care spune premierul Victor Ponta Basescu isi dorea sa stea dupa terminarea mandatului de presedinte. Una...

  Sursa: https://www.youtube.com/watch?v=R0MwqaKxtWI  Epopeea imobiliara a lui Traian Basescu din 1980 pana in prezent  
  Publicat pe 28 sept. 2014
  Oana Stancu a prezentat, în "Ediţia Specială" de duminică seară, de la Antena 3, epopeea imobiliară a lui Traian Băsescu, care surprinde "slăbiciunea" preşedintelui pentru locuinţe de la stat.

  1980: Apartament cu patru camere în Constanţa, repartiţie generoasă de la stat având în vedere numărul de membri în familie. A fost cumpărat de Traian Băsescu în 1992

  1991: Vilă cu etaj în bd. Aviatorilor nr.57 , primită ca locuinţă de protocol de Traian Băsescu în baza susţinerii sale că va locui cu soţia şi fiicele, dar şi cu tatăl său pentru a spori numărul de camere. Vila era revendicată de pictoriţa Sabina Negulescu. Demnitarul comunist care o locuise până atunci s-a mutat imediat ce a aflat de revendicare, Băsescu Traian nu s-a mutat nici după ce casa a fost retrocedată prin sentinţă definitivă

  1997: Traian Băsescu primeşte de la RAAPPS, în calitate de ministru al Transporturilor, un etaj din imobilul din Mareşal Prezen nr.4, lângă Arcul de Triumf. În 2000, ales primar general, refuză să predea imobilul sub pretext că nu are bani să-şi contruiască o casă.

  August 2002: pe când locuia încă în Mareşal Prezan, primarul Băsescu îşi repartizează singur casa din Ştefan Mihăileanu nr.2 (334 mp), deşi nu se încadra în criteriile prevăzute de lege pentru o casă de la primărie. Imediat face şi cerere să cumpere locuinţa.

  Octombrie 2002: Băsescu achiziţionează vila cu etaj din Bucureşti Ploieşti 137B şi o donează două săptămâni mai târziu fiicei sale Ioana

  Februarie 2003: Primarul cumpără casa din Mihăileanu de la primăria pe care o conduce pe 19.000 de dolari, dar continuă să locuiască în vila din nordul Capitalei donată fiicei

  Februarie 2005: Băsescu anunţă că dă înapoi casa din Mihăileanu, ceea ce nu se mai petrece niciodată

  Iulie 2005: ales preşedintele României, se mută în reşedinţa oficială din Primăverii, Vila Lac 3, pentru care se fac investiţii în anii următori de 2.000.000 euro!

  Sursa: https://www.youtube.com/watch?v=bggrODZVMZI
  -------------------------------------------------------------------------
  -----------------------------------------------------------------------------------------
  --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Mai mult, cititi aici:
  ==========================

  Basescu si Ceausescu, doi paranoici. Betia puterii, i-a rupt definitiv de popor. Scandalul vilelor de protocol. 29 iulie. Veniti la referendum, singura solutie!   ///  joi, 26 iulie 2012
  ----------------------------
  --------------------------------------------------------------------
  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  0 0


  Consultantul politic,Cozmin Gușă,a declarat, marți, la Realitatea TV,cu privire la momentul în care ar putea să survină verdictul Înaltei Curți de Casație și Justiție,în privința dosarului de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis, că acesta ar trebui să fie lămurit în timpul sau înaintea campaniei,”în așa fel încât toți cei care se vor prezenta pe doi, respectiv 16 noiembrie, să fie valizi, din punct de vedere juridic”.

  "Într-un stat graniță, frontieră NATO, Uniunea Europeană, ar trebui ca aceste lucruri să fie lămurite în timpul campaniei, înaintea campaniei, în așa fel încât toți cei care se vor prezenta pe doi, respectiv 16 noiembrie, să fie valizi, din punct de vedere juridic. Nu cred că Înalta Curte nu ia în considerare aceste elemente și dacă nu le ia, înseamnă că intrăm într-o zonă de diluare a decizilor importante, de la nivel de justiție, din România, ceea ce ar fi o mare tristețe pentru toți. Pentru unii, sigur, este o tristețe confirmată de raționamentele de până acum, mă înscriu și eu aici, dar totuși, nu aș vrea să cred că am putea intra la vot, fie în primul tur, fie în al doilea tur, cu această problemă neelucidată, pentru că obligația Înaltei Curți este ca, dacă a luat cazul, și a admis termenul, să îl judece, în așa fel încât, din respect pentru poporul român și pentru democrația noastră, graniță și frontieră NATO, respectiv Uniunea Europeană, să fie, într-un fel, demnă de respect. Nu am aceste date, deocamdată, și atunci pot să intru în al doilea fel de raționament, cel pe care îl putem considera emoțional, într-un fel, să creștem tensiunea legată de candidatul Iohannis, să ne gândim că ar putea să fie incert, că ar putea să fie incompatibil, să ne gândim că ar fi un scenariu la mijloc. Atunci, dacă ne amintim de campania din 2008, a lui Sorin Oprescu, de la primăria Capitalei, s-ar putea ca în prima fază, să fie serviciu adus candidatului Klaus Iohannis, dar ar fi prezentat ca o victimă a sistemului”,
  a spus Cozmin Gușă.

  Consultantul politic a declarat că speră
  ”ca acest termen să fie programat înaintea turului întâi, în așa fel încât să vedem dacă cel care are, astăzi, șansa a doua, conform sondajelor, dar nu neapărat șansa a doua, conform sondajelor din al doilea tur, să poată să vină să se prezinte în fața electoraului cu capitalul său”,
  fiind varianta care ar atesta că ”România nu a derapat total”.

  ”Dacă termenul va fi după turul al doilea, un potențial președinte Klaus Iohannis neconfirmat de către Curtea Constituțională, deci nebeneficiar de imunitatea prezidențială, vom fi într-o perioadă de câteva săptămâni, în care domnul Băsescu, în calitatea sa de președinte în funcție, ar putea să decidă diverse lucruri, și ar putea inclusiv, dacă verdictul va fi negativ, în ceea ce îl privește pe Iohannis, să-și continue mandatul, și după aceea să vedem ce ar decide Curtea Constituțională, legat de alte alegeri. Dacă verdictul ar fi, să spunem, programat prin decizia Înaltei Curți, în al doilea scenariu din aceasta a doua fază, din ianurie 2015 încolo, vom avea un președinte care nu poate să fie atins, de verdictul Înaltei Curți, pentru că este deja în funcție și beneficiază de imuntitate. Eu, totuși, sper ca acest termen să fie programat înaintea turului întâi, în așa fel încât să vedem dacă cel care are, astăzi, șansa a doua, conform sondajelor, dar nu neapărat șansa a doua, conform sondajelor din al doilea tur, să poată să vină să se prezinte în fața electoraului cu capitalul său. Dacă rămânem normali, în continuare, și dacă România nu a derapat total, probabil că așa se va întâmpla. Dacă România a derapat total, și oamenii din justiție nu mai țin cont de ceea ce trebuie să se întâmple în interes național,  atunci vom avea această ambiguitate și acest scenariu dublu, cu termenul care poate să fie pus imediat după turul doi, până la finalul mandatului lui Traian Băsescu, din 21 decembrie, respectiv a doua variantă cu termenul care este pus după ce l-am putea avea teoretic, pe Iohannis, președinte, ceea ce nu ne dorim. Aduceți-vă aminte de tagul Realitatea tv: Alegeri în vremuri de război. Oare își permite această țară să aibă un asemenea verdict prezidențiabil, în vremuri de război, un candidat, incert sau nesigur oricum sau un viitor președinte care poate să fie contestat?”,
  a mai declarat consultantul politic, Cozmin Gușă.

  Sursa REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/cozmin-gu-a-nu-a-vrea-sa-cred-ca-am-putea-intra-la-vot-cu-aceasta-problema-neelucidata_1536864.html#ixzz3Eq9AOUbN
  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  -----------------------------------------------------------------------------------------------------
  ----------------------------------------------------------------------------------------

  0 0


  Prietenul lui Adrian Năstase,milionarul Alexandru Bittner, omul care în perioada 2000-2004, a controlat toate proiectele de IT pe durata guvernării PSD-iste a colaborat cu FBI în dosarul Microsoft. Totul pentru a-şi proteja banii din conturile americane.

  Internal Revenue Service, agenţia guvernamentală americană specializată în colectarea impozitelor a pus sechestru pe averea combinatorului post-decembrist după ce a intrat în posesia unor date conform cărora acesta era suspect de fapte de corupţie. În schimbul unor mărturii în dosarul instrumentat de procurorii români, Baronul Deltei, aşa cum i s-a mai spus lui Bittner, şi-a menţinut sumele intacte prin vânzare proprietaţilor şi prin lichidarea firmelor din România.

  Apropiatul lui Adrian Nastase, nimeni altul decât milionarul Alaxandru Bittner, joacă în dosarul Microsoft departe de România tocmai din Statele Unite. Ultimele informaţii apărute în primâvara acestui an arată că omul de afaceri care deţine şi cetăţenie americană a plecat în SUA în 2013 renunţând la tot ce a avut în ţară nu înainte de -aşi transforma averea în bani frumoşi transferaţi în conturi americane. FBI a aflat că Bittner este vizat de o anchetă penală în România fiind alături de Claudiu Florică, un pion principal în afaceri suspecte cu statul şi cu oameni care deţin funcţii la nivel înalt, ceea ce reiese şi din investigaţiile DNA.

  ”Claudiu Florică s-a întâlnit în primăvara anului 2004 cu Alexandru Bittner care controla toate proiectele de IT în perioada guvernării PSD-iste, 2000 - 2004, iar acesta i-a oferit lui Claudiu Florică susţinerea pe lângă Adrian Năstase în proiectele sistemului de securizare a frontierelor de stat şi proiectul licenţierii Guvernului României pentru produse Microsoft cu condiţia să renunţe să mai facă presiuni pentru a reintra în proiectului Sistemului Educaţional Informatizat”,
  se arată în referatul DNA.

  Tot în 2004, susţin sursele judiciare,
  ”Claudiu Florică a avut o întâlnire cu Alexandru Bittner care în perioada respectivă controla în numele şi pentru Adrian Năstase orice contract de tehnică de calcul şi software cu Guvernul României şi ministerele sale, acestea solicitând un procent din respectivele contracte prin firmele off-shore pe care le controla, ca plată pentru obţinerea semnăturilor la nivelul primului - ministru, Adrian Năstase”.
  Jurnaliştii de la Curentul susţin că omul de afaceri Alexandru Bittner s-a ales cu sechestru pe avere dispus de fiscul american, Internal Revenue Service, şi pentru salvarea banilor a decis să vorbescă în dosarul Microsoft, obţinând o înțelegere cu autoritățile americane. Afacerile lui Bittner nu s-au limitat numai în domeniul IT şi imobiliare. Concesiunile din Delta Dunării din perioada 2002-2003 l-au transformat în Baronul Deltei. În plus, presa a relatat că, poate în premieră în Romania, Bittner a inaugurat sistemul off-shore-urilor britanice în spatele cărora nu exista, se pare, decât o firma de avocatură englezească. Pentru ca lucrurile sa ramană în familie, toate aceste firme din Marea Britanie au fost reprezentate în Romania de avocata Marieta Anastăsescu, nimeni alta decît vecina de la etajul 2 a lui Năstase din blocul situat în strada Zambaccian.

  Jurnaliştii mai scriu că tot în perioada guvernării PSD, ”având tot sprijinul autoritatilor, în mandatul 2000-2004, Alexandru Bittner & Co. au reusit să-si dezvolte la Jurilovca, la Gura Portitei, propria statiune turistică. Firma Turism şi Agrement SA este cea care administreaza la Gura Portiţei un adevarat complex turistic, cu restaurante, hoteluri, vile, baruri, discoteci, vase de agrement şi fântani arteziene”.

  Combinatorul post-decembrist a făcut afaceri şi cu Dan Radu Ruşanu. Din iulie 2003, Ruşanu care a fost un apropiat al fostului premier Tăriceanu, a preluat rolul de contabil pentru unele din afacerile grupării Bittner. Numele lui Bittner a fost legat şi de cazul Mătuşa Tamara. Năstase l-a numit consilierul femeii de peste 90 de ani care a lăsat familiei Năstase o avere frumuşică. Pentru tranzacţiile cu bătrâna fostul premier. a fost achitat definitiv.
  Bittner a colaborat cu FBI in dosarul Microsoft. VIDEO  Sursa: http://www.b1.ro/stiri/eveniment/milionarul-alexandru-bittner-a-colaborat-cu-fbi-in-dosarul-microsoft-video-92590.html
  -----------------------------------------------

  Cititi mai mult AICI:
  Alexandru Bittner a mărturisit tot în SUA... (?!!?)
  -----------------------------------------------
  -----------------------------------------------------------------------------------
  -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  ROBERT TURCESCU 100% 
  - ALEXANDRU BITTNER & LIVIU MIHAIU - 12 SEPT. 2005 (1/3)  ROBERT TURCESCU 100% - ALEXANDRU BITTNER & LIVIU MIHAIU - 12 SEPT. 2005 (2/3)

    

  ROBERT TURCESCU 100% - ALEXANDRU BITTNER & LIVIU MIHAIU - 12 SEPT. 2005 (3/3)


  --------------------------------------------------------------------------------------
  ------------------------------------------------------------------------------------------------------
  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  0 0


  Campania electorală pentru primul tur al prezidenţialelor
  din 2 noiembrieîncepe vineri, 3 octombrie, la ora 00.00,va dura 30 de zile şi se va încheia sâmbătă,1 noiembrie, la ora 7.00.

  În această perioadă, candidaţii pot face propagandă prin mitinguri, afişaj, presă, cu respectarea unor reguli.

  Potrivit Legii 370/2004 pentru alegerea preşedintelui României, în campania electorală, candidaţii şi, după caz, partidele, alianţele politice sau electorale care i-au propus, precum şi cetăţenii au dreptul să îşi exprime opiniile în mod liber şi fără nicio discriminare, prin mitinguri, adunări, marşuri, precum şi prin intermediul mass-media.

  Contestaţiile cu privire la împiedicarea unui partid sau a unei formaţiuni politice ori a unui candidat de a-şi desfăşura campania electorală în condiţiile legii se soluţionează de Curtea Constituţională, cu votul majorităţii judecătorilor, în termen de cel mult 48 de ore de la înregistrarea lor.

  Organizarea mitingurilor, adunărilor şi marşurilor se poate face numai cu autorizările prevăzute de legislaţia în vigoare.

  Sursa:
  http://www.mediafax.ro/politic/alegeri-prezidentiale-incepe-campania-electorala-ce-pot-face-candidatii-si-ce-reguli-trebuie-sa-respecte-13361713
  ---------------------------------------------------------------
  -----------------------------------------------------------------------------------
  -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  0 0


   VIDEO:
  =====================  Sursa:
  VIDEO. Radu Banciu, despre Turcescu „Un MIZERABIL, un laș!”  Reporter Virtual  Portal
  --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  ----------------------------------------------------------------------------------------------
  Sursa:
  turcescu NU merg la RTV! Interese financiare „oculte” la toate posturile de știri  Reporter Virtual  Portal
  -------------------------------------
  -------------------------------------------------------------------
  ------------------------------------------------------------------------------------


  REMEMBER:
  Robert Turcescu, declara ca a fost ofiter sub acoperire! Adevar? Cacialma? Sau... primul pas, spre Marea Delatiune... a "Ofiterului Acoperit", clamat de Basescu?
  ----------------------------------------------------
  -------------------------------------------------------------------------------------------------
  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  0 0


  Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă, la Sibiu, întrebat dacă pensiile vor fi majorate cu cinci procente din luna ianuarie, că Guvernul are această ”capacitate pe baza strategiei fiscal-bugetare”, dincolo de indexarea făcută în fiecare an.

  Întrebat dacă vor fi majorate pensiile cu cinci procente de la începutul lunii ianuarie, premierul a spus:
  ”Avem capacitatea pe baza strategiei fiscal-bugetare, avem capacitatea de a creşte, dincolo de indexarea pe care au făcut-o în fiecare an, noi avem posibilitatea să indexăm pensiile cu până la 5 la sută”.


  În septembrie, ministrul Muncii, Rovana Plumb, declara, la Cluj, că pensiile vor fi indexate cu cinci procente, în raport cu rata inflaţiei, de la 1 ianuarie 2015.

  "Vom continua cu măsurile reparatorii şi le transmit celor care au muncit o viaţă că vom continua şi cu respectarea legislaţiei în aşa fel încât de la 1 ianuarie 2015 pensia să fie majorată, conform legii, cu cinci la sută. De asemenea, vreau să vă spun că vom lua în calcul şi majorarea pensiilor mici începând cu anul 2015. Acum lucrăm cu Ministerul de Finanţe",
  declara, într-o conferinţă de presă, Rovana Plumb.

  Sursa:
  http://www.mediafax.ro/politic/ponta-intrebat-daca-pensiile-vor-fi-majorate-cu-5-din-ianuarie-avem-aceasta-capacitate-13365294
  -----------------------------------
  ------------------------------------------------------------------------------
  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  0 0

  Cel mai recent sondaj de opinierealizat de Institutul Avangarderelevă intenţiile de vot ale românilor, cu 27 de zile înainte de desfăşurarea primului scrutin pentru Preşedinţia României,ce va alea loc pe 2 noiembrie.

  La întrebarea "Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Preşedinţia României, dvs. personal cu care dintre următorii aţi vota?", răspunsurile repondenţilor au oferit următoarea distribuţie a voturilor:

  Victor Ponta 42%
  Klaus Iohannis 28%
  C.P. Tăriceanu 8%
  Elena Udrea 5%
  Theodor Meleşcanu 4%
  Monica Macovei 4%
  Kelemen Hunor 4%
  C.V. Tudor 2%
  Dan Diaconescu 2%
  William Brânză 1%
   
  La întrebarea "Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Preşedinţia României şi ar candida Victor Ponta şi Klaus Iohannis, dvs. personal cu cine aţi vota?",
  răspunsurile repondenţilor arată un avantaj al premierului Victor Ponta în faţa principalului său contracandidat, Klaus Iohannis.

  Victor Ponta 57%
  Klaus Iohannis 43%  În privinţa partidelor sau alianţelor politice, la întrebarea "Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlamentul României, dvs. personal cu candidaţii cărui partid sau alitanţă politică aţi vota?" s-au primit următoarele răspunsuri:
   

  PSD+UNPR+PC 42%
  ACL (PNL+PDL) 30%
  PMP 7%
  PLR 5%
  PPDD 3%
  PRM 2%
  PNTCD 1%
  PER 1%

   
  Sondajul Avangarde a mai relevat faptul că pentru primul tur de scrutin al alegerilor intenţionează să se prezinte la vot circa 50% din cei înscrişi pe liste,în timp ce pentru un al doilea tur de scrutin, procentul celor care spun că se vor prezenta la urne este de 56%.

  Sondajul a fost realizat în perioada 28.09 - 03.10 2014, pe un eşantion de 950 de persoane, şi are o marjă de eroare de +/-3,18%.
   
  Sursa:
  ------------------------------------------
  ------------------------------------------------------------------------------
  -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  0 0


  Prezidențiabilul Klaus Iohannis a decis că dacă pierde procesul cu ANI la ÎCCJ, va face un gest de moralitate.
   

  Exclusiv. Teodor Meleșcanu, prima reacție la posibila retragere a lui Iohannis. "Nu e moralitate. PNL, liber să mă susțină, cu o CONDIȚIE"

   
  ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2014, KLAUS IOHANNIS.
  "Nu am nici un fel de emoţie. Nu vreau să spun că, dacă pierd procesul, îmi este indiferent, nici vorbă. În acel caz, eu trebuia să fac un gest de moralitate, nu neapărat de legalitate, fiindcă legal lucrurile sunt simple: o candidatură definitivă nu poate fi retrasă",
  a declarat Klaus Iohannis, la RFI, adăugând că, procedural, speţa sa nu poate fi judecată până la alegerile prezidenţiale din noiembrie, scrie România TV.
   

  KLAUS IOHANNIS-ANI-PROCES INCOMPATIBILITATE. ION CRISTOIU: Cine întârzie procesul

   
  ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014, KLAUS IOHANNIS. Invitat să precizeze în ce ar consta acel gest de moralitate, Klaus Iohannis a răspuns:
  "Trebuie să iau atitudine faţă de rezoluţia pe care o vom avea atunci. Fiţi sigur că voi face un pas cu care vor fi toţi mulţumiţi".

   
  - See more at: http://www.dcnews.ro/klaus-iohannis-proces-ani-retragere-in-caz-de-incompatibilitate-gest-de-moralitate_455682.html#sthash.x3P44Q2u.dpuf
  -----------------------------------------------------------------------
  ------------------------------------------------------------------------------------------
  -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Klaus Iohannis, retragere. Teodor Meleșcanu: "Nu e moralitate. PNL, liber să mă susțină, cu o CONDIȚIE".

  Teodor Meleșcanu, candidatul independent la alegerile prezidențiale 2014, a reacționat, la DC NEWS LIVE, după ce Klaus Iohannis a anunțat un gest de moralitate dacă pierde procesul cu ANI. Fostul șef al SIE spune că este unul de legalitate. Mai mult, Teodor Meleșcanu dezvăluie singura condiție în care va accepta susținerea ACL la Președinție. 
   

  "E o contradicție în ceea ce spune, dacă declarația a fost în acești termeni și aici se vede lipsa de pregătire juridică și de viziune politică. Poți să-ți dai o demisie din motive morale, dar în cazul în care o instanță, mai ales Înalta Curte de Casație și Justiție, adoptă o decizie care te declară incompatibil nu mai e vorba de moralitate, e vorba de respectarea unui principiu fundamental: că nimeni nu e mai presus de lege și că hotărârile judecătorești, când sunt definitive și executorii, trebuie respectate de absolut toată lumea. Dacă s-ar fi întâmplat înainte, putea fi considerată din motive morale. Dacă se întâmplă după o decizie a tribunalului, nu este decât o acceptare a faptului că o decizie judecătoarească trebuie aplicată de toată lumea, în primul rând de un candidat la prezidențiale", a spus Teodor Meleșcanu, la DC NEWS LIVE, despre declarația lui Klaus Iohannis cu privire la un "gest de moralitate"în cazul în care liberalul pierde procesul cu ANI. 
  "Este din considerente morale, dacă nu este o decizie definitivă", a precizat Teodor Meleșcanu. 
   

  Iohannis își anunță retragerea? Declarație incendiară

   
  Întrebat dacă este de părere că l-ar susține PNL în acest context, Teodor Meleșcanu a spus, la DC NEWS LIVE: "E greu de făcut scenarii pe situații ipotetice. Ce pot să vă spun este că eu am poziție foarte clară din punct de vedere strict legal: sunt candidat independent. În calitate de candidat independent, am considerat că președintele trebuie să fie reprezentantul intereselor tuturor românilor. Oricine dorește să se asocieze și să sprijine această candidatură, este binevenit, mai ales când este vorba despre o structură atât importantă din viața politică românească, cu o singură condiție, să nu mă sprijine numai pe mine, dar și programul meu politic".
   
  Teodor Meleșcanu a precizat că este o decizie a PNL. 
   

  ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. TEODOR MELEȘCANU a dezvăluit de ce CANDIDEAZĂ la PREȘEDINȚIE

   
  --------------------------------------------------------------------------------------------------
  --------------------------------------------------------------------------------------------------------
  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  0 0  Calin Popescu Tariceanunu ar fi fost strain de ilegalitatile comise in cazul tranzactionarii Rompetrolcare l-au adus pe Sorin Rosca Stanescu in spatele gratiilor,sustine Cristian Sima, brokerul care a fugit din Romania in 2012 dupa ce a pierdut mai multe milioane de euro din banii clientilor.

  Intr-o ampla postare pe blog, Cristian Simarelateaza discutiile pe care le-a avut cu Tariceanu in urma cu aproape opt ani si explica de ce doar Sorin Rosca Stanescu a ajuns acum la inchisoare.
   
  "Nu cu mult timp inainte de listarea Rompetrol, m-am trezit in birou cu C.P. Tariceanu. (...) Ca orice politician versat m-a luat prin invaluire. M-a intrebat cum merg bursa, economia si alte politeturi. Apoi, a dorit sa-si deschida un cont si a si transferat 2 miliarde de lei vechi. Cu cateva saptamani inainte de listare a venit sa-mi dea simultan un ordin si un pont. Sa cumpar actiuni Rompetrol, pentru el de toti banii pe care ii avea la mine, ba chiar si de mai multi bani, si sa cumpar si pentru mine. Mi-a dat si pretul: 116 lei. Mi-a sugerat ca la sfarsitul zilei le vom vinde cu 480. Exact asa s-a petrecut in prima zi de tranzactionare Rompetrol",
  dezvaluie Cristian Sima.

  Senatorul Sorin Rosca Stanescu, inchisoare cu executare - 10 condamnari in Dosarul Rompetrol

  Sorin Rosca Stanescu a ajuns la inchisoare: S-a predat singur

  Acesta precizeaza ca la Bursa de Valori Bucuresti "decontarile se fac la trei zile de la data tranzactiei".

  "Adica, cumperi azi si platesti peste trei zile. Daca insa le vinzi in aceeasi zi, nu mai ai nevoie de niciun ban, incasezi doar castigul. Astazi, in urma scandalului Rompetrol, este nevoie sa dovedesti ca aveai banii necesari cumpararii, inainte de a incasa suma rezultata din vanzare. Dar si astazi e suficient ca firma de borkeraj sa aiba banii necesari sau ceilalti clienti sa ii aiba, nu neaparat clientul care cumpara.

  I-am explicat domnului Tariceanu ca a sti pretul de pornire si a sti si pana unde creste actiunea, se numeste inside trading si e ilegal. Mi-a replicat ca in Romania nu e prea bine specificat acest delict si ca nu e niciun risc. Am refuzat sa-i fac tranzactia, si-a retras banii si a facut-o prin Eastern Securities, firma de brokeraj a lui Verestoy (Verestoy Attila, senator UDMR, n.red.) ", sustine Cristian Sima.

  Acesta spune ca a interzis ca in firma sa, WBS Romania, sa se cumpere sau sa se vanda actiuni Rompetrol, sustinand ca, pana astazi, firma sa de brokeraj a fost singura "care nu a participat la tortul Rompetrol".

  "Patriciu a fost negru de suparare cand a aflat ca Tariceanu mi-a spus planul. Ii era frica sa nu-i stric jocurile, stiind ca dispuneam de mari lichiditati, de la clientii mei straini. I-am asugurat ca nu ma voi amesteca", mai sustine Sima.

  Cristian Sima, despre politicienii carora le-a castigat bani pe bursa: Toti au probleme. Cu arhiva Interviu

  "Patriciu avea de platit anumite spagi de la preluarea Petromidia"

  Brokerul fugar explica si ce a urmarit Dinu Patriciu vanzand in pierdere actiunile Rompetrol.

  "Patriciu a vandut sute de milioane de actiuni Rompetrol de la firma sa Vega si apoi a inceput sa cumpere pana cand au ajuns la 480 unde Vega a cumparat totul inapoi. Patriciu a vandut la 116 si a cumparat la 480. El a facut o pierdere intentionata, legala de fapt, prin care a platit tot ce datora la multa lume in modul cel mai elegant posibil.

  Patriciu nu i-a facut pe Tariceanu, Verestoy sau SRS sa castige pentru ca era generos, ci pentru ca avea de platit anumite spagi de la preluarea Petromidia. Toata lumea a anchetat apoi pe cei care au castigat, cand esential, era sa vezi cine a dorit sa piarda, si de ce?", explica Sima.

  De asemenea, acesta lanseaza acuzatii dure la adresa conducerii CNVM.

  "Totul s-a facut cu directa cooperare a CNVM-ului care ar fi trebuit sa supravegheze tranzactiile. Mai mult chiar, serverele de la BVB s-au blocat pentru ca volumul a fost prea mare pentru amarata noastra de bursa. Este ciudat ca azi, dintre toti speculantii cu actiuni Rompetrol, doar SRS e arestat si mai ales, ca sefa CNVM-ului a primit doar pedeapsa cu suspendare. Cum nu ma pricep la justitie, nu vreau sa speculez pe acest subiect.

  Pierderea intentionata facuta de Vega pe actiunile Rompetrol, pierdere care e o evaziune fiscala clara ca ziua, nu a fost nici ea anchetata. Dupa acest episod, Patriciu obisnuia deseori sa manipuleze piata, pentru a ii face pe unii sau altii sa castige", mai sustine Cristian Sima.

  Sorin Rosca Stanescu a ajuns in inchisoare - Ce urmeaza pentru fostul senator PNL

  De ce e Sorin Rosca Stanescu la inchisoare

  "SRS plateste azi cu libertatea, pentru ca el a achizitionat si vandut actiuni in aceeasi zi, fara niciun ban, ceilalti macar au dovedit ca aveau ceva bani sa cumpere", a mai scris Cristian Sima pe blog.

  Ulterior, acesta a venit cu o completare pe Facebook, facand trimitere la o inregistrare aflata la dosarul Rompetrol.

  "Am uitat sa va spun ca, spre deosebire de ceilalti speculatori pe actiunile Rompetrol, Verestoy, Tariceanu, Tanasescu, etc, SRS, in drum spre firma de brokeraj, pentru a da ordinele si preturile de vanzare si cumparare la actiuni, s-a gandit sa dea un telefon la conu' Dinu, telefon inregistrat si care se afla la dosar, in care ii spunea: "Dinule, tu esti sigur ca alea de ma pui sa le cumpar o sa creasca, ca eu nu bag bani in ele". Acest telefon i-a agravat situatia", a scris pe Facebook, Cristian Sima.

  Cristian Sima loveste cu o noua scrisoare - dezvaluiri incendiare

  Fost director al Bursei din Sibiu, Cristian Sima a declansat in 2011 o furtuna pe piata de capital din Romania, dupa ce a disparut din tara, pagubindu-i pe clientii firmei WBS Holding, printre care se afla si Daniel Daianu, fost ministru de Finante, in prezent membru neexecutiv in Consiliul de Administratie al BNR.

  Cristian Sima si-a facut aparitia: Am fugit de frica! - Dezvaluiri spectaculoase

  Sursa:
  http://www.ziare.com/rompetrol/dinu-patriciu/cristian-sima-tariceanu-stia-de-ilegalitatile-din-dosarul-rompetrol-patriciu-avea-de-platit-spagi-1326447
  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  -------------------------------------------------------------------------------------------------------
  -------------------------------------------------------------------------------------------

older | 1 | .... | 19 | 20 | (Page 21) | 22 | 23 | .... | 41 | newer