Quantcast
Channel: Mehedinti Blog online
Viewing all 882 articles
Browse latest View live

Ofensiva DNA contra CORUPTIEI din Justitie. Două judecătoare saltate pentru o şpagă de 100.000 de euro. Ehee... saracii judecatori! Salarii de mizerie, famelie mare! Tentatiile e multe! CONTROLUL sarcinilor de serviciu, al averii, inexistent! Wow!

$
0
0

Cele două magistrate de la Tribunalul Bucureştiau fost reţinute de către DNApentru că ar fi luat mită ca să-l elibereze pe afaceristul Dinel Staicu.
 
 
Antoanela Costache şi Viorica Dinu, două dintre judecătoarele Tribunalului Bucureşti, au simţit ieri dimineaţă, pe propria piele, strânsoarea rece a cătuşelor. Magistratele au fost luate pe sus de procurorii anticorupţie, fiind acuzate că în ultimii ani ar fi eliberat pe bandă rulantă infractori contra unor sume de sute de mii de euro.
 
 
Judecătoarele prin mâinile cărora au trecut destinele a sute de infractori au căzut, la rându-le, în mâinile anchetatorilor. Procurorii susţin că au dovezi că Antoanela Costacheşi Viorica Dinu ar fi încasat, prin intermediul a doi avocaţi şi a unui grefier, o “primă” de 100.000 de euro ca să-l pună în libertate pe afaceristul Dinel Staicu (foto), cel care a înfundat puşcăria pentru că ar fi prejudiciat Transgaz Mediaş.
 
 
Ieri dimineaţă, anchetatorii de la DNA le-au percheziţionat corporal, au scotocit casele şi birourile de la tribunal ale celor două magistrate şi au luat mai mulţi saci cu documente. După percheziţii, judecătoarele şi alte nouă persoane care ar fi intermediat şpăgile au fost audiate ore în şir.Între timp, trei dintre cei acuzaţi că le aduceau banii magistratelor au fost lăsaţi să plece acasă, iar Costache şi Dinu au primit ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore. Aseară, judecătoarele şpăgare urmau să fie duse la Curtea de Apel Bucureşti, acolo unde colegii lor trebuiau să le decidă soarta, dacă vor fi arestate sau nu.
 
Ce procese au judecat
 
Numele celor două judecătoare apar şi în cazul eliberării controversate din puşcărie în luna ianuarie a acestui an a lui Vasile Balint, zis Sile Cămătaru. Acesta a fost eliberat din închisoare mai devreme pentru că a fost un deţinut model. Judecătoarea Viorica Dinu se ocupa de dosarul lui Dan Voiculescu şi, împreună cu Antoanela Costache, făcea parte şi din completul care urma să soluţioneze recursul privind eliberarea condiţionată a lui Adrian Năstase.
 
Tot ea a judecat în şedinţă secretă dosarul de favorizare a infractorului deschis pe numele lui Sorin Ovidiu Vîntu, condamnându-l la doi ani şi jumătate. În 2010, Viorica Dinu a achitat un membru al mafiei chineze, Zhao Tun Guo, care şi-a ucis şi tranşat doi conaţionali.
    
Sursa:
 
Detalii si AICI:
==================
 
 
 
========================================
 
 
===============================
==================
 
Bomba din scandalul judecătoarelor șpăgare poate arunca în aer Justiția lui Băsescu.
 
Dosarul celor două judecătoare acuzate de luare de mită pentru eliberarea lui Dinel Staicu aruncă în aer întreg sistemul judiciar. Bomba este detonată de declarația grefierului Sorin Vasilescu, care a trecut neobservată în noianul de informații privind cazul (stenograme, descinderi, acuzații etc.).
 
 Potrivit anchetatorilor, Sorin Vasilescu, în calitatea sa de grefier arhivar la Tribunalul Bucureşti, a recunoscut că ar fi primit 5.000 de euro de la avocaţii Alina Ileana Răducan şi Daniel-Costel Petre pentru a manipula sistemul informatic de înregistrare a cauzelor penale, astfel încât recursul înaintat de Dinel Nuţu să fie judecat de un complet din care făceau parte şi judecătoarele Antonela Costache şi Viorica Dinu.
 
Dacă se va dovedi adevărată, această ipoteză demontează mitul repartiției aleatorii a dosarelor în instanță. Deci, cade unul dintre pilonii așa zisei reforme din Justiție. Odată ce se poate controla softul și trimite dosarul la un anumit complet, apare posibilitatea  unor aranjamente, fie de o parte, fie de alta.
 
 
Manipularea sistemului permite controlul Justiției
 
Un  sistem de repartizare aleatorie care poate fi maniupulat de un grefier-arhivar, ar putea fi manipulat și de conducerea instațelor, în cazurile speciale, care vizează personalități. Astfel, dosarele sunt trimise la un complet favorabil fie inculpatului, fie procurorilor.
 
Mai multe acuzații în acest sens au fost lansate în presă cu ocazia scandalurilor generate de interceptări-stenograme sau de arestări preventive. Jurnaliștii și avocații au vehiculat scenarii potrivit cărora procurorii au judecători favoriți, adică se adresează unor anumiți judecători, care nu resping niciodată cererile. Repartizarea aleatorie ar fi eliminat acest risc. De altfel, grefierul a fost lăsat în libertate, iar presa portocalie a evitat subiectul, mai grav chiar decât fapta așa numitelor ”judecătoare șpăgare”.
 
Mai mult, la Înalta  Curte de Casație și Justiție, unde conform legii sunt judecați demnitari, există numai două complete de judecată pentru recurs: din unul face parte președintele instanței supreme, din celălalt, vicepreședintele. Compunerea acestor complete este întotdeauna aceeași. Prin urmare, dacă nu există repartizare aleatorie la acest nivel, ce să mai vorbim de instanțele cu grad mai mic de jurisdicție. La judecata pe fond, unde intră trei judecători, sunt mai multe complete, printre care și ”completul negru”, care l-a condamnat pe Năstase. Cum a ajuns la acel complet dosarul ? Aleatoriu sau…dirijat? Că doar am văzut că se poate!

Și până acum, mulți avocați pledanți cred că sistemul aleatoriu de repartizare a dosarelor este doar un mit și în realitate el nu funcționează.
=========================================
 
 
 
Judecătoarea Antonela Costache locuiește într-o casă-buncăr
 
Antonela Costache, judecătoareaTribunalului București, arestată pentru corupție și luare de mită, locuiește într-o casă stil Bauhaus, care este păzită 24 de ore din 24, a cărui serviciu de pază costă în jur de 7.000 de lei pe lună, scrie evz.ro.
 
 
Judecătoarea Atonela Costache are  o casă întrun stil aparte, modernist, pe nume Bauhaus, în oraşul Voluntari, pe o stradă cu puţini locuitori. Casa este păzită 24 din 24 de ore, iar un asemenea serviciu de pază costă cel puţin 70 de milioane de lei vechi, pe lună
 
După spusele vecinilor, Antonela Costache locuieşte în această vilă de patru anişi are o fetiţă de zece ani, de care se îngrijeşte o bonă.

Ce avere are judecătoarea Antonela Costache
- Un teren intravilan de 576 de metri pătraţi
- O casă de 200 de metri pătraţi în Voluntari (Ilfov).
- O garsonieră şi un apartament în Bucureşti.
- Un Audi TT din 2003, cumpărat în 2008 cu suma de 16.000 de euro.
- Două conturi bancare: 132.850 de lei şi 62.224 de euro.
- În 2011, ea a încasat din salariul de magistrat 84.780 de lei
 
În cazul judecătoarele, DNA a extins   cercetările şi la o altă judecătoare, Cleopatra Ioana Şipoteanu, actuala şefă a Secţiei a II-a Penală de la Tribunalul Bucureşti, care va fi pusă sub acuzare după ce ar fi luat mită. Informaţia apare în acelaşi document al DNA. Grupul specializatîn punerea în libertate a unor infractori periculoşi,„vâna” anumite complete de judecată despre care ştiau că sunt predispuse la mită, scrie evz.
http://www.dcnews.ro/2013/03/295054/
 
=============================================
===================================
======================

Vecine secui, vrei autonomie? Iti dau autonomie. Ce faci cu ea? Sau despre cum ideile zaltate, conduc spre situatii disperate!

$
0
0
 
Vecine secui, vrei autonomie?Îți dau autonomie.Ce faci cu ea?

 
un articol de Valentin Roman


 
Uite ce-ți propun, dragă vecine secui: eu îți dau autonomie, nu doar culturală sau teritorială în cadrul Statului român, ci totală, fă-ți țara ta, îți dau eu din pământul meu și fă-ți tu țara ta în mijlocul României. Steag ai deja, îți mai trebuie țara, se pare că-n țara mea nu-ți place.Și pentru că-s generos și nu-mi place să te văd cum te zbați în chinurile unor frustrări dureroase, sunt dispus să fac ce-am zis mai sus.


 

Dar trebuie să fi conștient de niște lucruri, vecine, anume că, după ce vei avea țara ta, pe care ți-o dorești atâta, de la mine nu trebuie să mai ai așteptări, vei trăi într-o enclavă înconjurată de România, orice pleacă dinspre tine spre alte zări, trebuie să treacă prin teritoriul meu, la fel precum trebuie să treacă prin el orice vine spre tine. Iar eu voi avea dreptul să controlez aceste lucruri și să pun ce taxe de tranzit vreau. Nu ai cum să influențezi acest drept, că eu fac ce vreau în țara mea, tu faci ce poți în a ta.


 

Vei avea nevoie de hrană, la tine culturile, în mare, sunt doar de cartofi. Ai nevoie de grâu, porumb, legume și altele. Ți le voi furniza, ca un vecin bun ce voi fi, însă la prețurile dorite de mine. Ce zici de 50 de euro pe kilogramul de grâu sau 100 de euro pe kilogramul de roșii? Te asigur că sunt de cea mai bună calitate. Avem din belșug în Bărăgan, de pildă. Din păcate pentru tine, Baraganul va rămâne al meu...


 

Vei mai fi nevoit, evident, să-ți educi copiii. Te pot ajuta și la acest capitol. România are câteva centre universitare mari, la București, Cluj și Iași, de pildă. Îți voi accepta copiii la studii acolo în schimbul unor taxe anuale modice, cum ar fi 500.000 de euro de persoană. Sunt sigur că-ți vei permite, exporturile de cartofi îți vor asigura un PIB peste cel al Norvegiei probabil...


 

În cazul instituțiilor de învățământ, probabil că taxele mele ți se vor părea mari, așa că poate vei decide să-ți înființezi și tu câteva. Ar fi o idee excelentă, doar că eu, de pildă, nu voi recunoaște diplomele emise de acestea. Și chiar dacă le-aș recunoaște, probabil că școlile tale vor funcționa în limbă maghiară, așadar nu am cum să-ți anagajez absolvenții pe teritoriul meu.


 

Singura variantă pentru a avea ceva șanse, ar fi să folosești în școlile tale limba română, pentru ca absolvenții să-și găsească de lucru în România, dar asta nu ar însemna oare să te expui riscului de a te...româniza? De-asta zic, ai grijă ce decizii iei și în planul ăsta.


 

În mod clar, ca nouă entitate statală pe harta lumii, nu vei face parte încă de la început din organizațiile internaționale, nu vei fi nici în UE, nici în NATO, nici membră a vreunui tratat de comerț.


 

Iar eu voi avea dreptul să controlez cine îmi tranzitează teritoriul care tine și în ce scop sau dinspre tine către alte meleaguri. În cel de-al doilea caz, pot să-ți ofer vize de tranzit pentru tine în schimbul unei taxe de, să zicem, 100.000 de euro bucata valabilă pentru doar o pășire pe pământul românesc. Ce zici? Îți convine? Ți-am spus că sunt generos azi. E frumos afară, deci am toate motivele să fiu așa.


 

De asemenea, nu ai nici aeroporturi internaționale și nici porturi. Dacă vei dori, tot ca un vecin bun ce-ți voi fi, îți pot închiria câteva docuri la Constanța, să faci și tu comerț. Chiria o stabilim împreună, prețul de pornire, unul decent zic eu, ar fi de 500.000.000 de euro pe an. Acolo poți încărca vase cu cartofi pentru export.


 

Va trebui să ai bani pentru spitale, de pildă, și resurse indejuns pentru a plăti o forță de poliție, medici buni, chirurgi, soldați etc. De pildă, fără spitale și doctori buni, vei fi nevoit să-ți tratezi bolnavii în țara mea, unde, în mod cert, asigurările medicale emise de tine, nu vor avea acoperire. Însă nu te pot lasă la greu, îți voi prelua suferinzii, dacă ești de acord ca pentru o operație de apendicită să plătești 50.000 de euro.


 


 

Dacă eu sunt xenofob sau ultrantionalist, tu ce ești?


Din toate cele de mai sus rezultă că eu nu sunt nici xenofob, nici ultranatonalist, în schimba rezultă că tu, vecine, ești anti-european. Te întrebi cum așa.


 

Simplu: în timp ce Europa dorește o omogenizare culturală și economică (o fantezie, de altfel), tu vrei separatism și visezi la Ungaria Mare, o chestie la fel de utopică, imposibil de realizat, din pricina faptului că până și în acel stat medieval, tot o minoritate reprezentai.


 

Ți-aș putea reaminti diverse părți ale istoriei din care poate vei înțelege că te-am primit în țara MEA, ți-am dat pământ, apă și pâine, dar se pare că nu-ți este de ajuns.


 

Până și originea îți este neclară, în sensul că tu, secui, te dai drept maghiar, dar nici măcar istoricii Budapestei nu s-au pus de acord cine ești, de unde vii și dacă ești sau nu înrudit cu ei. În "Gesta Hungarorum", Simon de Keza, un preot de la curtea lui Ladislau al IV-lea (1278-1290), afirmă că "după cucerirea Panoniei de către unguri, secuii au primit o parte din țară, totuși nu în Câmpia Panoniei, ci au trăit aceeași soartă VECINI ÎN MUNȚI CU BLACKII, cu care s-au amestecat și dela cari au împrumutat alfabetul".


 

Iată cum, dragă vecine, un cronicar ungur face distincție clară între neamul tău, al secuilor, și cel maghiar. Iar un alt aspect interesant al afirmației sale este cel în urma căruia rezultă cum că ai avea ceva sânge românesc și de la ai mei ai învățat să scrii. Deranjant, nu?


 
Treaba de care vorbește nenea Keza mai sus se întâmpla undeva pe la sfârșitul secolului XI sau începutul secolului al XII-lea. Ghici câți ani de istorie aveau ai mei deja pe pământul ăsta când ai venit tu. Îți este greu să aproximezi,nu? Te înțeleg, pentru tine antichitatea nu există, e imposibil să faci referiri la istoria ta folosind teremenul "înainte de Hristos". Nu mai vorbesc de neolitic sau epoca fierului, deja pătrundem în zonă SF pentru tine și tăi. Și asta este la fel de deranjant, nu?


 

Nu îmi voi reaminti de 1.000 de ani în care drepturi în Ardeal ai avut doar tu și alți minoritari, în timp ce pe ai mei i-ai asuprit, le-ai interzis limba, numele românești, religia și orice drept elementar uman.


 

Nu-mi voi aminti de Ip și Trăznea, nu-mi voi aminti de ce spunea scriitorul Geza Kosztensky, decât așa, în treacăt, un singur pasaj din broșura "Politica Națională", care, la sfârșitul secolului XIX, spunea că "să lăsăm la o parte minciuna convențională conform căreia noi pretindem că nu vrem să ucidem naționalitățile nemaghiare. DA - NOI VREM SĂ LE SUPRIMĂM ȘI TREBUIE SĂ LE SUPRIMĂM". O astfel de atitudine era felicitată, la acea vreme, de ministrul de interne ungar Hyeronimy.


 


 

Ce ai putea face


Ai putea să-ți vezi de treaba ta, la fel cum își văd de treaba lor lipovenii, turcii, tătarii și bulgari din România, la fel cum își vede orice om de aici. România ți-a oferit TOTUL, pământ, adăpost, resurse, absolut TOT.

  
Ți-am asigurat, prin legi, dreptul de a-ți utiliza limba, de a avea școli în limba ta, de a-ți practica religia, de a călători liber, de a fi reprezentat în parlamentul de la București, dar și în cel european, a manifesta, celebra, comemora. Ar fi trebuit să ai aceleași drepturi precum toți ceilalți și nimic în plus sau în minus, dar eu ți-am dat mai mult, că te-am văzut necăjit.


 

Poți trăi asemeni mie aici, cu bune și cu rele, cu necazuri și bucurii, cu familie și prieteni alături, cu rate la bănci, uneori zâmbitor, alteori mai supărat. Ai țarina să-ți cultivi pământul dat de strămoșii mei. Și nu ți l-am dat cu chirie, ți l-am oferit pentru vecie pentru că erai pribeag, n-aveai casă și acareturi. Lasă prostiile și nu mai confirma, prin tot ce faci, caracterizarea de "bolnavul Europei", pe care nenea Churchill ți-a atribuit-o.


 

Mă rog, eu ți-am spus toate astea ca un bun vecin ce-ți sunt și pentru că-mi păsa de soarta ta și a urmașilor tăi. Dacă tu alegi să abuzezi deja de toată permisivitatea asta, e problema ta, dar NU FACE, TE ROG, SĂ DEVINĂ PROBLEMA NOASTRĂ, CĂ N-O FI BINE DELOC! RESPECTĂ DRAPELUL ROMÂNESC, CONSTITUȚIA SA ȘI POPORUL SĂU!
 
Publicat de Valentin Roman
 

 
===============================================
 
 
Kelemen Hunor, UDMR: Limba maghiara, oficiala, si autonomia!
 
 De cand nu mai este la guvernare, UDMR isi permite sa sara fara oprelisti la beregata Puterii.
 “Le pretindem o recunoastere oficiala a limbii maghiare in Transilvania” si
“raspicat, ca sa priceapa: autonomia”,
sunt cuvintele lui Kelemen Hunor, presedintele uniunii, cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni.

Kelemen Hunor: vor sa ne ia libertatea, vor sa ne ingradeasca drepturile, vor sa ne faca slugi
“Le cerem, le pretindem in modul cel mai hotarat, sa nu vrea sa ne ia limba, sa nu vrea sa ingradeasca folosirea limbii noastre materne si vrem sa dea si o recunoastere oficiala limbii maghiare in Transilvania, acolo unde traieste comunitatea noastra maghiara, iar acest lucru sa apara scris si in Constitutia tarii. Le cerem sa nu vrea sa ne priveze de simbolurile noastre nationale si comunitare, de steagul secuiesc, de steagul maghiar, pentru ca nicio interdictie, nicio porunca nu da rezultate cu noi, pentru ca nu permitem, si vom apara, vom sti sa aparam tot ceea ce i se cuvine fiecarui om liber, fiecarei natiuni libere”, a declarat, potrivit Mediafax presedintele UDMR, Kelemen Hunor, prezent vineri la manifestarile din Pasul Nyerges cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni.

“Astazi sunt multi aceia care vor sa ne ia libertatea, vor sa ne ingradeasca drepturile, vor sa ne faca slugi, pentru ca judeca gresit lumea si, in interiorul ei, soarta omului si a natiunii. Ei isi imagineaza gresit ca libertatea lor va fi mai multa, daca a noastra va fi mai putina! Noi trebuie mai intai sa risipim aceasta convingere gresita si trebuie sa spunem ca nimeni, fie el roman, slovac, sarb, niciunul dintre popoarele Bazinului Carpatic nu poate fi liber cata vreme este ingradita libertatea comunitatilor nationale maghiare care traiesc in aceasta regiune”
 
“Celor care nu inteleg nazuintele noastre, le spun raspicat, ca sa priceapa: asta este autonomia, asta ne dorim noi – sa decidem in libertate in problemele care ne privesc”, a afirmat Kelemen Hunor.
Kelemen Hunor a mai cerut Executivului “sa nu abuzeze de cele 70 de procente ale sale” si “sa nu faramiteze nici Tinutul Secuiesc, nici Partium-ul, cu ocazia apropiatei reorganizari a regiunilor”, intrucat maghiarii nu vor accepta si vor “impiedica acest lucru cu toate puterile”.
 
 
Totodata, Kelemen Hunor a cerut comunitatii maghiare sa nu repete greseala facuta de revolutionarii de la 1848, care au luptat unul impotriva celuilalt, ci sa fie unita impotriva “adversarilor” care vor sa-i ingradeasca drepturile.
 
 
 

===========================================================
================================================================

Cu umor despre romani si permanenta lor evadare in umor, bancuri, glume. Strategie nationala, pentru sanatatea neamului!

$
0
0
 

Românii s-au tratat cu umor în perioadele mai dificile.În Epoca de Aur, bancurile au fost principala formă de rezistenţă culturală la atrocităţile comunismului,dar şi criza are parte de foarte multe bancuri.Personajele momentului se întâlnesc cu fantomele trecutului într-un amalgam de umor şi haz de necaz.
 
Cum îţi dai seama că eşti român?
 
- faci mancare pentru o saptamana, pe care o arunci dupa doua zile;
- incerci sa reciclezi ambalajele de la flori, hartia/pungile de la cadouri si,
bineinteles, folia de aluminiu;
- stai langa cele mai mari doua valize din aeroport;
- ajungi la petreceri cu una-doua ore intarziere si ti se pare normal sa nu fii primul;
 
- dupa ce mergi la cineva in vizita, la plecare, mai stai o ora,doua in fata usii la povesti;
- parintii tai nu arunca niciodata nimic si daca reusesti sa arunci ceva la gunoi apare in mod misterios inapoi;
 
- iti cumperi ce nu-ti trebuie, cu gandul ca poate vreodata iti va fi de folos;
- ai perdele de dantela;
- ai fata de masa din macrame;
- ai covoare care acopera fiecare centimetru din casa ta;
- ai sau ai avut covoare pe pereti;
- ai covoare pana si pe balcon, iar pe gresia din bucatarie, nu;
- ai draperii macar la o usa din casa;
 
- mama ta recicleaza paharele de plastic, farfuriile din carton, sufertasele si pungile de la sandvisuri, spalandu-le;
- ai fata de masa din vinyl pe masa din bucatarie;
- folosesti sacosele primite la cumparaturi pe post de pungi de gunoi;
- raftul tau din bucatarie este plin de borcane de gem, varietati de recipiente de plastic si sticla, unele nefolositoare;
 
- parintii te striga cu diminutive, animale cand ii enervezi;
- nu poti pleca in calatorii decat daca te conduc cel putin 5 persoane la autobuz, tren sau aeroport;
- suni interurban numai dupa ora 11 PM;
- parintii te suna si te intreaba daca ai mancat, chiar daca e miezul noptii;
- parintii tai nu realizeaza ca tehnologia s-a imbunatatit si atunci cand suna in strainatate inca urla la telefon;
 
- ai cuverturi uzate pe canapea doar ca sa nu se murdareasca tapiseria;
- nu cunosti mai mult de jumatate din invitatii de la nunta ta;
- ai vazut pamantul din interiorul unui WC din tren, in mers;
- copilul tau poarta caciulita si 3 pulovere in septembrie desi sunt 25 de grade afara;
- porti palton din septembrie pana in mai;
 
- daca vezi pe cineva in pantaloni scurti in decembrie zici ca e nebun, desi sunt 20 de grade afara;
- cand ai musafiri ii intrebi daca beau ceva, si niciodata daca mananca ceva;
- ai masina de 15.000 de euro, dar stai intr-o garsoniera cu chirie;
- ai ultimul tip de smartphone, pe care il folosesti doar sa dai beep-uri pentru ca nu mai ai credit pe cartela;
 
- oriunde ai pleca in afara orasului cu tren, masina, avion ai la tine sandwich-uri cu salam/parizer/branza, chiar daca toata calatoria dureaza mai putin de 2 ore;
- obiectele tale vestimentare au firma imprimata cat mai la vedere si in culori cat mai stridente;
- cand mergi la cumparaturi la mall/hipermarket te imbraci ca la nunta;
- parchezi pe trecerea de pietoni/statia de autobuz pe motiv ca stai doar 5 minute;
 
- parchezi pe unde te taie capul si in orice pozitie, fara sa tii cont daca ceilalti mai au loc de tine;
- asculti toata ziua muzica dar nu ai nici macar un CD original cumparat din magazin;
 
- pleci o luna in afara tarii si deja uiti limba romana;
- cand mergi noaptea cu masina aprinzi si farurile de ceata;
- dupa ce-ai alimentat, tii masina la pompe doar de dragul de a bea o cafea;
- cand te depaseste cineva in trafic, tu accelerezi;
- claxonezi la semafor, chiar daca e inca rosu. Asa preventiv;
 
- te transformi in animal instinctual cu cat bolidul e mai scump;
- nu strangi niciodata mizeria pe care o face cainele tau pe strada/parc si mai si razi de cei care o fac;
- mergi pe trotuar cu masina ca sa ajungi in fata coloanei care asteapta la semafor.
 
 
========================================
===========================================

Rascoala in SCMD? Dixit Lupus, Astăzi 2:06 PM. UPGRADE. Important! Se scumpeste energia electrica, la consumatorii casnici! Bun de plata, tot amarasteanu'!

$
0
0
Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate. Filiala Sector 6.
 
COMUNICAT.
privind desfasurarea sedintei Consiliului Consultativ Bucuresti - Ilfov
.

La data de 18.03.2013 a avut loc şedinţa Consiliului Consultativ - Bucureşti şi Ilfov , sedinta in care s-au dezbatut urmatoarele probleme: 


 - Analiza comunicatului presedintelui SCMD din 13.03.2013 privind disciplina financiara in cadrul SCMD si plata cotizatiei de membru;
 


 - Modalitatile de actiune ale filialelor din Bucuresti si Ilfov dupa expirarea termenului privind masurile luate de guvern pentru restabilirea drepturilor pensionarilor militari;

 La sedinta au participat presedintii filialelor din Bucuresti si Ilfov ( mai putin cei ai filialelor 1 si 5 sector 1 si 3 sector 2) precum si presedintele SCMD ca invitat.
 

 La primul punct al ordinii de zi au reiesit urmatoarele:

 - situatia prezentata pe site-ul sindicatului privind cotizatia membrilor birourilor operative ale filialelor din Bucuresti si Ilfov este incorecta ,aceasta contine date false si arata lipsa unei colaborari, clare, intre secretariatul general, compartimentul financiar-contabil si filialele nominalizate;
- grav este faptul ca situatia prezentata se constituie intr-un document de dezinformare si chiar de defaimare a membrilor birourilor nominalizate;
- totodata s-a evidentiat faptul ca, intentionat, s-a inceput prezentarea acestei analize, cu filialele care asigura suportul financiar al sindicatului si nu cu cele care au creat si creaza adevaratele probleme pe linie financiara;

 - nu se respecta recomandarea facuta de presedintele SCMD, la CNR-2012, de a nu se sterge din evidentele filialelor membrii de sindicat care nu si-au achitat cotizatia in termenul stabilit prin regulament, din dorinta de a mentine o situatie ireala privind numarul de membri ai sindicatului;
- s-a reliefat faptul ca membrii birourilor operative desfasoara activitati voluntare, neremunerate, activitati ce ar trebui desfasurate de catre secretariatul general, compartimentul financiar-contabil si consilierii juridici unde exista angajati remunerati cu sume ce depasesc, per total, 25.000 lei/lunar;
 

 In urma discutiilor au reiesit urmatoarele probleme si propuneri:

 - sesizarea Comisiei de Cenzori pentru analiza situatiei financiare a sindicatului de la infiintare pana in prezent;

 - prezentarea de catre compartimentul financiar-contabil a deconturilor facute de catre membrii Comitetului Director in perioada 2009-2013;

 - prezentarea de catre Departamentul financiar-contabil a sumelor rezultate din utilizarea paginii de internet, care apartine lui Ranciog Dumitru, unde s-a folosit sigla SCMD, a redeventelor rezultate din aceasta activitate, dar si a temeiului legal privind folosirea siglei sindicatului avand in vedere faptul ca site-ul sindicatului nu trebuie sa apartina unei persoane;

 - avand in vedere dialogul dintre dl. Ranciog si VODAFONE solicitam desfacerea contractului de munca dintre sindicat si dl. Ranciog, care prin afirmatiile facute in mediul public a creat o stare de neincredere si chiar de denigrare,grava, a sindicatului prin afirmatiile iresponsabile privind starea financiara dezastruoasa a acestuia, totodata solicitam viceprersedintelui cu probleme media sa respecte hotararile CNR, deciziile CD, de a nu mai fi postate pe paginile internet, problemele interne ale sindicatului , decat dupa o verificare atenta si profesionista a tuturor comunicatelor care vizeaza activitatea de ansamblu a SCMD;

 - prezentarea, de catre Biroul Operativ Central, a stadiului solutionarii masurilor propuse de catre auditul intern din 2010;

 - pentru justificarea sumelor platite Casei de avocatura Galca & Vasiliu, Departamentul juridic , sa prezinte situatia proceselor instrumentate de aceasta casa de avocatura (promisiunile neonorate de acest departament fiind din anul 2011);
- pana in prezent nu exista nicio situatie privind indeplinirea hotararilor CNR – 2012;

 - s-a solicitat ca, membrii Biroului Operativ Central , incepand cu presedintele SCMD , sa-si indeplineasca atributiile statutare si regulamentare privind desfasurarea sedintelor Comitetului Director, a prezentarii analizelor , periodice, privind evolutia si activitatea sindicatului, avand in vedere faptul ca sedintele CD au ramas la latitudinea presedintelui sindicatului care, permanent gaseste justificari pentru nerespectarea prevederilor statutare privind desfasurarea sedintelor CD;
 

 La punctul doi al sedintei s-au discutat modalitatile de actiune pentru perioada cuprinsa pana la 30 martie a.c. si s-au stabilit urmatoarele:

 - organizarea unor intalniri cu reprezentantii alesi in fiecare sector pentru lamurirea aspectelor privind indeplinirea prevederilor protocoalelor de colaborare;
- transmiterea unor adrese Caselor de pensii din MApN, MAI si SRI prin care sa se solicite numarul exact al pensionarilor cu pensii diminuate , dar si a sumelor necesare revenirii la normalitate;

 - realizarea, cu sprijinul senatorilor si deputatilor semnatari ai protocoalelor de colaborare, a unei interpelari in parlament privind discriminarile create de catre instantele de judecata care, dau sentinte contradictorii in aceleasi spete privind pensiile militare.
- functie de masurile ce vor fi luate de catre actuala guvernare, vom propune membrilor de sindicat trecerea la actiuni concrete, inclusiv mitinguri, pichetari sau marsuri de protest.

 In calitate de vicepresedinte coordonator pentru zona Bucuresti-Ilfov col® Marian Tudor a solicitat organizarea si desfasurarea sedintelor birourilor operative ale filialelor pentru discutarea si solutionarea problemelor ce revin acestor birouri.

 Totodata se solicita vicepresedintilor CD convocarea , in regim de urgenta, a Comitetului Director pentru rezolvarea problemelor curente si generale ale sindicatului avand in vedere faptul ca Biroul Operativ Central amana , nejustificat, desfasurarea sedintelor CD in conformitate cu prevederile statutare.




Vicepresedintele SCMD – coordonator zona Bucuresti-Ilfov 
Presedinte SCMD filiala sector 6
Col® Marian TUDOR
 
==========================================
==================================================
 
 
 UPGRADE. Important!
Se scumpeste energia electrica, la consumatorii casnici!

Energia electrică se va scumpi pentru clienții casnici, dar se va ieftini pentru companiile mici, a declarat directorul general al Enel România, Luca D’Agnese. Motivul este legat de calendarul de liberalizare al prețurilor energiei electrice.
 
Enel: Energia electrică se va scumpi
 
Luca D’Agnese a susținut, în cadrul unei conferințe de presă, că preţurile pentru companiile mici vor fi reduse, iar cele pentru clienţii casnici vor crește, cel mai probabil. Directorul Enel susține că motivul acestor fluctuații de preț se datorează calendarul de liberalizare, precum și concurenței de pe piața energiei.
 
Liberalizarea preţurilor energiei presupune renunţarea treptată la tarifele stabilite de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei. Consumatorii vor cumpăra tot mai multă energie de pe piaţa liberă, piață supusă regulilor concurenței.
 
Luca D’Agnese estimează că factura la electricitate va fi cu 7% mai mică pentru companiile mici, comparativ cu nivelul de preţ de la sfârşitul lui 2012.
========================================================
=============================================================

Legea statutului cadrelor militare. Militarii pot continua activitatea şi după vârsta de pensionare. Băsescu cere reexaminarea!

$
0
0
 
 
Președintele Traian Băsescua cerut Parlamentului reexaminarea modificărilor la Legea 80/1995 privind statutul cadrelor militare, care prevede că generalii şi amiralii pot fi menţinuţi în activitate după împlinirea vârstei standard de pensionare,până la 60 de ani, cu aprobarea anuală a conducătorului instituţiei. La nivelul lunii martie 2013, vârsta standard de pensionare este de 55 ani şi 6 luni.
 
În cererea de reexaminare preşedintele Traian Băsescu susţine că prevederile referitoare la aprobarea anuală a conducătorului instituţiei pentru menţinerea în activitate a generalilor şi amiralilor nu este oportună, aducând atingere nevoii de stabilitate în ceea ce priveşte managementul forţelor armate.
 ”De asemenea, considerăm că o asemenea condiţionare ar fi de natură să transforme Armata într-o masă uşor de manevrat, supusă factorului politic”, a mai arătat şeful statului.
 
 ”Menţionăm că măsura adoptată ar putea conduce la trecerea în rezervă a unui număr de peste 50 de generali şi amirali, reprezentând un procent ce ar depăşi 50 la sută din numărul total al acestora. O asemenea dispoziţie legală ar avea un impact deosebit de grav în ceea ce priveşte conducerea Statului Major General, unde din cei 5 generali un număr de 4 ar putea ieşi din sistem”, se mai arată în cererea de reexaminare.
 
O situaţie similară există şi la nivelul conducerii Statului Major al Forţelor Terestre şi al Forţelor Navale, unde toţi generalii şi amiralii aflaţi la conducere ar putea ieşi la pensie, precum şi la nivelul conducerii Statului Major al Forţelor Aeriene, unde din 4 generali ar putea rămâne în sistem unul singur.
 
 Un alt aspect semnalat este faptul că legea nu prevede criterii clare de apreciere pentru obţinerea acestui aviz conform, ceea ce poate genera aprecieri subiective din partea decidenţilor.
 
O altă prevedere a cărei reexaminare se cere se referă la faptul că ofiţerii, maiştrii militari şi subofiţerii pot fi trecuţi în rezervă, din oficiu, în situaţia în care nu promovează baremele de pregătire fizică, în condiţiile stabilite prin ordin al ministrului.
 
 
 
Militarii pot continua activitatea şi după vârsta de pensionare
Senatorii au decis, marți, că după împlinirea vârstei de pensionare, cadrele militare, inclusiv generalii și amiralii, pot să-și continue activitatea, până la împlinirea vârstei de 60 de ani, dar numai cu aprobarea conducatorului institutiei. De asemenea, ofiţerii, maiştrii militari, subofiţerii, soldaţii şi gradaţii în activitate pot fi trecuţi în rezervă sau direct în retragere când nu promovează baremele de pregătire fizică, în condiţiile stabilite prin ordin al ministrului.
 
Militarii pot continua activitatea şi după vârsta de pensionareSenatorii au adoptat cu  118 voturi “pentru” şi 18 voturi “împotrivă”, cu amendamente, o iniţiativă legislativă de modificare a Legii 80/1995 privind statutul cadrelor militare, propunere iniţiată de un grup de parlamentari PSD şi PNL.
 Senatorii au decis, la propunerea Comisiei pentru apărare, eliminarea din legea aflată în prezent în vigoare a prevederii potrivit căreia “generalii şi amiralii sunt menţinuţi în activitate după împlinirea vârstei standard de pensionare până la vârsta de 60 de ani sau sunt trecuţi în rezervă, la cerere, în condiţiile prevederilor legale în vigoare”.
 
 Membrii comisiei au luat această decizie argumentând că este necesară corelarea prevederilor proiectului de act normativ cu dispoziţiile Legii 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, în sensul că prin crearea unei discriminări pozitive pentru cadrele militare generali şi amirali se încalcă principiul acestei legi, acela de a institui un sistem unitar privind limitele de vârstă.
 
La Statutul cadrelor militare a fost adăugată prevederea potrivit căreia personalul militar şi civil beneficiază de despăgubiri pentru cazurile de invaliditate, iar membrii familiei care au dreptul la pensie de urmaş, pentru cazurile de deces produse ca urmare a unor acţiuni militare, prin accidente, catastrofe sau alte asemenea evenimente intervenite în timpul şi din cauza serviciului.
 
Potrivit votului dat de senatori, ofiţerii, maiştrii militari, subofiţerii, soldaţii şi gradaţii în activitate pot fi trecuţi în rezervă sau direct în retragere când nu promovează baremele de pregătire fizică, în condiţiile stabilite prin ordin al ministrului.
 
 
 
Click here:
 
 
==========================================
==============================
=================

Reorganizarea a cea mai ramas din PDL. Alegeri în PDL cu Băsescu pe post de dirijor . In egala masura, si arbitru. Ori... papusarul la scena deschisa! UPDATE. Blaga, Presedinte PDL.Traian Basescu si-a luat adio de la PDL! .

$
0
0
 
UPDATE.Traian Basescu si-a luat adio de la PDL! ...
Presedintele Traian Basescu si-a luat adio de la PDL: Adio, Partid Democrat.Ne-am despartit definitiv! Ma voi dedica constructiei unei alte solutii de dreapta ....
........................................................................................
..........................................................
Click here:
VIDEO
 
 
.............................................................
............................................................................................................................
 
 
 UPDATE.Blaga,Presedinte ales al PDL.
 
Vasile Blaga a fost votat președinte al PDL. Rezultatul, contestat de Udrea. Numerătoarea se reia.
 
Convenția Extraordinară a PDL l-a ales președinte al partidului pe Vasile Blaga. Potrivit primelor informații, Elena Udrea a pierdut la diferență de doar câteva sute de voturi. Blaga ar fi luat 2404 voturi, Udrea 2013, iar Monica Macovei 191. Totodată, 40 de voturi ar fi fost anulate.
 
Elena Udrea acuză fraude la numărătoarea voturilor și contestă rezultatul. Delegații vorbesc de faptul că numerătoarea va fi reluată. 300 de voturi ar fi ieșit în plus la numerătoare.
 
UPDATE:
Organizatorii au anunțat oficial că inițiatorul unei moțiuni a contestat rezultatul votului, iar buletinele de vot se vor renumăra. Audiența a primit cu huiduieli anunțul renumărării votului.
 
Vasile Blaga, Elena Udrea și Monica Macovei s-au luptat sâmbătă la Convenția partidului democrat-liberal pentru funcția de președinte al formațiunii din Modrogan. Analiștii politici i-au acordat, în timpul campaniei interne a PDL, prima șansă vechiului președinte al partidului, Vasile Blaga. Infuența acestora în filialele democrat-liberale din toată țara și vechimea l-au făcut pe Vasile Blaga favorit, în detrimentul Elenei Udrea.
 
Fostului ministru al Turismului a cunoscut cea mai mai creștere de popularitate în timpul campaniei electorale, dintrei cei trei înscriși în cursa pentru șefia PDL. O pondere semnificativă în acest sens a avut-o și președintele Traian Băsescu, care și-a arătat susținerea pentru Udrea. Pe parcursul campaniei Elena Udrea a câștigat de partea sa nume importante care au înclinat balanța în favoare sa. Un exemplu este și Toader Paleologul, care, indecis până în ultima clipa, a susținut la Convenție un discurs de susținere pentru Elena Udrea.
 
Monica Macovei a fost ultimul-democrat liberal care a prezentat o moțiune. Eșecul acesteia a fost ușor de preconizat, din cauza susținerii slabe de care avea parte la nivelul liderilor locali.
 
===========================================
=============================
 

Partidul Democrat Liberalorganizează azi Convenția Naționalăpentru desemnarea unei noi conducerii.Pedeliștii sunt puși să aleagă în fruntea partidului între trei personaje care au contribuit major la falimentul electoral al partidului și care n-au prezentat până acum nicio soluție viabilă de scoatere a formațiunii din impasul în care a intrat prin asocierea cu Băsescu și ca urmare a guvernării dezastruoase.
 
După o campanie cu scântei, pedeliștii aleg sâmbătăîntre favorita lui Traian Băsescu, Elena Udrea, care a devenit unul dintre cei mai detestați politicieni după Revoluție, Monica Macovei, care are mari șanse să o detroneze pe Udrea la capitolul credibilitate în ochii electoratului după ce a contribuit masiv la invalidarea referendumului de demitere a președintelui, și Vasile Blaga, un lider anost, oscilant, care are sprijinul multor "grei" ai partidului precum Theodor Stolojan, Gheorghe Flutur sau Cezar Preda. Balanța pare să încline în favoarea lui Blaga, însă meciul nu s-a jucat, iar rezultatul e cu atât mai imprevizibil cu cât arbitru este Traian Băsescu.
 
Președintele Traian Băsescu, care nu și-a ascuns niciun moment preferința pentru Udrea, în detrimentul lui Blaga, a dat o reprezentație azi la Convenția PDL. Băsescu a anunțat încă de vineri seară că va fi prezent la întâlnirea pedeliștilor.
 
Miza alegerilor de azi a fost descrisă la începutul campaniei interne de către unul dintre pedeliști, Theodor Paleologu, astfel: "Se bat calicii pe ceaunul gol!".
 
UPDATE ora 10.00 Show pentru Băsescu
Alegerile din PDL au început cu un show. Mai mulți pedeliști prezenți la Convenția de la Romexpo, care știu cine este de fapt șeful partidului, afișează pancarte și cântă "I love Băse". Aceștia spun că vor să-și manifeste astfel susținerea față de președinte. Pedeliștii s-au plantat la intrarea în incinta Romexpo în așteptarea lui Băsescu, iar atunci când președintele a ajuns au început să-i cânte "I love Băse, la,la,la,la"!
 
Hop și pesediștii
Deputatul PSD Mihai Sturzu şi câteva zeci de tineri au organizat un protest la Convenţia Naţională a PDL. "Avem o scrisoare pe care vrem să o adresăm Monicăi Macovei şi lui Cristian Preda. Suntem nişte oameni destul de tineri şi cu multă grijă pentru viitorul ţării noastre şi am observat că de fiecare dată când se vorbeşte despre interesul naţional aceşti europarlamentari români fac exces de zel, dar de fapt ei negociază cu Laszlo Tokes şi cu Viktor Orban", a motivat Sturzu gestul celor câteva zeci de tineri de a protesta la Convenţia PDL. Acesta a spus că protestatarii cred că interesul naţional nu se negociază cu astfel de oameni şi orice fel de astfel de prietenie cu acest tip de politicieni face mai mult rău ambelor popoare.
 
Sturzu a spus că nu reprezintă PSD în acest protest. Pesedistul le-a dat scrisoarea Elenei Băsescu și Elenei Udrea.
 
UPDATE ora 10.30 Băsescu, atac la USL, laude pentru PDL
Întâmpinat de pedeliști cu  "I love Base",  Traian Băsescu nu a rămas dator. Băsescu și-a început sâmbătă discursul la Convenția PDL susținând că a venit la eveniment "cu dragoste, cu sufletul".
Băsescu le-a transmis apoi pedeliștilor, cu vorbele lui, că dacă vor să-i mai țină în brațe trebuie să o voteze pe Udrea.
 
"Poate vă aşteptaţi la un discurs în favoarea unuia sau altuia dintre candidaţi. Nu pentru asta am venit aici. Opţiunile mele sunt cunoscute. Aşa că am venit să vedem dacă în continuare avem puncte comune care să ne facă parteneri pentru viitor sau nu", a declarat Băsescu, care, pozând în președinte imparțial, a început să înșire apoi câteva dintre delirurile lui politice, printre care "continuarea şi accelerarea procesului de integrare în UE".
 
Băsescu nu a uitat de marile lui obsesii: legea sănătăţii, legile electorale, revizuirea Constituţiei şi reorganizarea admninistrativă, pentru care a cerut sprijinul PDL.
 
Traian Băsescu s-a lansat apoi într-un șir patetic de laude la adresa pedeliștilor.  Băsescu i-a ridicat în slăvi pentru "reforma statului", pentru "modernizarea României" pe care au făcut-o, spunând, printre altele, că ei nu au avut în guvern miniștri cu dosare penale precum USL.
 
"Nu poţi să spui că vrei în Schengen când tu ai miniştri cercetaţi penal. De aceea, lupta mea nu este cu un ministru, este cu un principiu pe care voi, la guvernare, l-aţi respectat. (...) România nu poate face paşi înapoi. Voi n-aţi tolerat miniştri cu dosare penale în Guvern, n-aţi respins punerea sub urmărire penală a unor parlamentari", a afirmat Traian Băsescu la Convenţia Naţională Extraordinară a PDL.
 
"Am văzut interpretări eronate chiar în interiorul partidului despre guvernarea dumneavoastră. O consider parte a modernizării României. Aţi făcut foarte multe", a mai declarat Băsescu, aluzie la tabăra Blaga.
 
După ce a terminat cu laudele, Băsescu a trecut direct la "subiect". Traian Băsescu i-a îndemnat pe pedeliști la "schimbare".
 
Ca să-i convingă să o voteze pe Udrea, Băsescu a rememorat schimbarea din 2001 când el a luat conducerea de la Petre Roman.
 
”I-am spus: Petre, am zis că eşti cel mai bun, dar candidez la preşedinţia partidului. Se întâmplă şi lucruri din astea în viaţă. Omul politic este rece, hotărât. Atunci aveam nevoie de schimbare. Partidul a avut un ciclu de 10 ani cu Petre Roman, un ciclu de 10 ani împărţit de Traian Băsescu şi Emil Boc, trebuie să înceapă un alt ciclu. Orice amânare vă va costa. Aveţi alegeri în 2014 şi 2016”, a mai spus Băsescu.
 
 
UPDATE ora 11.50 Macovei  lovește cu "coșmarul"
Fără șanse reale la șefia PDL, Monica Macovei a tunat și a fulgerat de la tribuna Convenției PDL. Macovei i-a luat mai întâi la rost pe pedeliști.
 
"Când veţi vota astăzi gândiţi-vă la electorat şi întrebaţi-vă de ce s-au îndepărtat de noi. Convenţia trebuie să fie pentru noi un moment al adevărului. Ne-am înjumătăţit performanţa electorală în doar patru ani, am fost, de multe ori, aroganţi şi ne-am dezamăgit electoratul. Să nu vă lăsaţi minţiți de cei care pun eşecul nostru numai pe seara măsurilor de austeritate şi maşinăriei USL. Da, am aplicat măsuri dure, am asigurat statul de drept şi justiţia. Am plătit electoral, nu doar pentru austeritate ci pentru că au lipsit decenţa şi compasiunea faţă de cei care au suportat. (...) Am ajuns să fim percepuţi ca celelalte partide. Am putea pierde şi mai mult dacă nu facem o schimbare, acum. Vă întreb, v-a plăcut cum s-a purtat PDL în campaniile din 2012? Mie nu. Vi se pare că PDL s-a luptat cu USL în 2012? Mie nu", a declarat Macovei.
 
Macovei le-a spus apoi pedeliștilor de ce trebuie să o aleagă pe ea la șefia PDL. ”Eu sunt coşmarul lui Ponta, Năstase şi Voiculescu. Cu mine nu le merge”, a tunat Macovei.
 
 
UPDATE ora 12.35 Udrea se crede un lider "credibil"
Elena Udrea a cerut și ea schimbarea, ca și Băsescu. În discursul pe care l-a ținut în fața pedeliștilor, mai mult țipând decât vorbind, aceasta le-a transmis că ea e soluția de viitor.
 
"Am încredere că nu ne-am adunat 5.000 de oameni să plecăm aşa cum am venit. Mai rău decât ceea ce s-a întâmplat până acum este dacă după Convenţia de aici nu se va întâmpla nimic. De aceea, astăzi, vă cer să facem echipă şi să construim pentru PDL un partid puternic capabil să se lupte cu USL şi să se întoarcă la guvernare. (...). Vin din partea celor care cred că PDL are în continuare un drum de succes. Candidez în numele celor care mai cred în PDL şi vor să-i construiască viitorul.
 
Mulţi dintre noi nu mai văd un viitor al PDL. Unii au ales să plece, iar eu le spun "Drum bun" pentru că avem nevoie de oameni loiali. PDL poate să recâştiga alegerile şi poate să se întoarcă la guvernare. (...) Este nevoie în fruntea partidului de lideri credibili şi credibilitatea nu se măsoară în sondaje, ci la vot, în faţa electoratului, PDL are nevoie de un alt fel de leadership. PDL are nevoie de un lider curajos, căruia să nu-i pese de atacuri, care să se poată lupta cu Ponta, Antonescu şi cu Voiculescu", a declarat Udrea.
 
 
UPDATE ora 12.55 Aplauze furtunoase pentru Blaga
Discursul lui Blaga a fost întâmpinat cu aplauze repetate. Blaga a ridicat sala în picioare mai mult decât Băsescu atunci când a susținut discursul. Ca și Udrea, Vasile Blaga a ținut un discurs care s-a vrut mobilizator, însă mai mult țipând decât vorbind.
 
Blaga a atacat-o și pe Udrea, dar și USL-ul. "Norvegia e regat, nu e republică, dar vrem să mergem până acolo fără paşaport", a spus liderul PDL spre finalul discursului.
 
"Am guvernat într-o perioadă foarte grea, ştiam că vom plăti şi am plătit. Unii de pe podium aveau mare încredere în măsurile luate şi au ales să candideze încă din 2010 sub altă siglă. Nu cu portocaliul, nu cu trandafirul. Am câştigat bătălia cu criza şi ăsta este meritul guvernelor lui Boc. Din păcat, am pierdut inimile românilor. (...) Trebuie să reconstruim partidul. Avem timp, nu mai sunt Mercedesuri în Modrogan. Sunt omul care adună şi nu dezbină. Voi fi preşedintele unui partid unit, în care au loc toţi, începând de la 20 de ani"", le-a spus Blaga delegaților PDL
.
El a ţinut să răspundă și criticilor din partid referitoare la faptul că doreşte o alianţă cu PNL. "Nu am spus că doresc imediat o alianţă cu PNL. Dar cum vreţi să ajungem la guvernare în 2016, că nu luăm peste 50%? Chiar vreţi să ţineţi partidul închis?", a întrebat preşdintele PDL.
 
El a amintit și faptul că, în 2011, membrii Cabinetului Boc au fost aceia care au cerut "capul lui Boc" şi nu el.
http://www.cotidianul.ro/alegeri-in-pdl-cu-basescu-pe-post-de-dirijor-209531/
=============================================
======================================
========================

 
CTP: În această zi se încheie epoca lui Traian Băsescu.
Cristian Tudor Popescu a comentat, pentru România TV, în legătură cu evenimentul de la PDL, organizat la Romexpo, pentru alegerea viitorului lider al democrat-liberalilor.
 
Scandal la PDL, după ce rezultatele preliminare îl arătau pe Vasile Blaga câștigător la Convenția Națională Extraordinară a PDL, pentru că existau suspiciuni că numărul voturilor ar fi fost mai mare decât numărul delegaților prezenți la eveniment.
 
 Rugat să comenteze pe marginea Convenției, Cristian Tudor Popescu a declarat:”Această chestiune a fraudei, încă nedefinită, nu va face decât să lovească și mai tare în imaginea și așa ciobită a PDL. Dacă Vasile Blaga va câștiga PDL, așa cum era de prevăzut, PDL se află în situația unui bolnav aflat la terapie intensivă, căruia i se provoacă o comă, pentru a preveni intrarea bolnavului în stare letală. Cam asta este soluția Blaga, una de supraviețuire a PDL, care, însă, pe termen lung nu funcționează. Blaga nu este cu adevărat un lider exponențial al PDL, nu are carismă, nu are reacție suficient de rapidă în ringul public, nu este suficient de convingător, nu reprezintă un adevărat lider de partid. Dacă însă Vasile Blaga va reuși să crească pe altcineva pentru viitor, atunci își va fi îndeplinit misiunea. Dacă ar fi câștigat Elena Udrea, asta ar fi însemnat deconectarea bolnavului PDL de la aparate”, a declarat Popescu.
 
Trecutul lui Blaga îl recomandă pentru tovarășii la județeană
Editorialistul de la ziarul Gândul are și o explicație a înfrângerii Elenei Udrea: “Este firesc. Blaga este un om de partid de organizație, este tipul uman, el vine dinainte de ’89, a fost și milițian, are un trecut care îl recomandă pentru tovarășii de la județeană. E mult mai credibil ca organizator, ca staroste decât Elena Udrea, fie în teniși, fie în pantofi cu tocuri de 12 cm. Este firesc ca Vasile Blaga să dea mai multă încredere oamenilor din teritoriu ai PDL”.
 
Elena Udrea, alături de Traian Băsescu, într-o formațiune nouă
În legătură cu viitorul Elenei Udrea pe scena politică, Cristian Tudor Popescu crede că fostul ministru al Dezvoltării va continua într-un alt partid. “Elena Udrea  nu mai poate continua la PDL, în actuala formulă, cu Vasile Blaga președinte. Ea, momentan, este foarte nervoasă, foarte agresivă, dorește promovare pe scena politică și a rămâne sub regimul Blaga, nu cred că o satisfice. Probabil, va încerca o altă formațiune politică, firește, în strânsă legătură cu Traian Băsescu”.
 
Cristian Tudor Popescu consideră că Elena Udrea va accepta o formațiune politică, mai degrabă cu Traian Băsescu, decât cu Mihai Răzvan Ungureanu, cu care a mai avut ciocniri. “Cred că formula cea mai probabilă este cea cu președintele Traian Băsescu într-o formațiune pe care o vor pune la cale cei doi”.
 
Astăzi s-a votat “pro” și “contra” Traian Băsescu
Președintele Traian Băsescu a pierdut în fața propriului partid, crede jurnalistul, deoarece “A și dorit acest lucru prin atitudinea pe care a avut-o în toată această perioadă față de PDL. A dorit să fie asociat cu Elena Udrea. Dacă înfrângerea Elenei Udrea se va confirma, ea este și a lui Traian Băsescu. Practic, în aceasă zi se încheie epoca Traian Băsescu în PDL, care a început în momentul în care l-a învins pe Petre Roman pentru președinția partidului”.
 
Cristian Tudor Popescu, răspunzând unei întrebări privind declarația președintelui Băsescu în care acesta afirma că “va alege singur masa la care se va așeza”, după ce își va încheia mandatul de la Cotroceni, a comentat: “Pe cine credeți că ar accepta Traian Băsescu să aleagă în locul lui. Toate deciziile îi aparțin, așa cum, din păcate, s-a întâmplat și în calitatea de șef de stat, unde întotdeauna a făcut ce a vrut și ce l-a tăiat capul”, a conchis Cristian Tudor Popescu.
http://www.dcnews.ro/2013/03/ctp-in-aceasta-zi-se-incheie-epoca-lui-traian-basescu/
 
============================================
=================================
==================
 
 
Reacţia de ultimă oră a lui Băsescu:”ADIO, PARTID DEMOCRAT. Drumurile noastre s-au despărţit definitiv şi pentru totdeauna”
 
Preşedintele Traian Băsescu spune, într-un mesaj pe Facebook, că a văzut rezultatul Convenţiei PDL şi că "modul cum nu au înţeles să fie democraţi" îl face să spună acum "definitiv şi pentru totdeauna" "Adio, Partid Democrat".
 
"Am văzut rezultatul Convenţiei PDL, cred că am fost cinstit cu acest partid. I-am spus că după aceste alegeri ne vom alege fiecare drumul. Modul cum nu au înţeles să fie democraţi mă face să spun acum definitiv şi pentru totdeauna: Adio, Partid Democrat. Astăzi ne-am despărţit. Ei nu mai sunt o piatră de moară pentru mine, eu nu mai sunt o piatră de moară pentru ei. Mă voi dedica construcţiei unei alte soluţii de dreapta, cu oameni cinstiţi, cu oameni care nu fug cu urnele, cu oameni care acceptă dreptul democratic al contestaţiei şi vreau să ştiţi că nu voi face nimic pentru a aduce alături de mine vreo bucăţică din PDL",
a declarat Traian Băsescu, într-un mesaj video postat pe pagina de Facebook "Alături de preşedintele nostru", sâmbătă seară, la ora 20.34.
 
Preşedintele mai spune că PDL "a demonstrat că a putut fi pe o direcţie democratică atâta timp cât a ştiut de un lider autoritar".

"Imediat ce au simţit că pot singuri aripa fesenistă a partidului a răbufnit, iar Convenţia de astăzi este proba că 50% din partid este încă ancorat în năravurile FSN-ului. Adio PD, adio PDL. Noi azi ne-am despărţit definitiv. Luaţi-vă drumul vostru, iar eu îl am pe al meu", a mai spus Băsescu, făcând şi un gest cu mâna.
 
=================================
=====================================
 
 
Traian Băsescu și-a anunțat despărțirea definitivă de PDL Adio PDL! Voi construi o altă alternativă de dreapta (VIDEO)
 
Președintele Traian Băsescu a spus, sâmbătă seară, adio definitiv Partidului Democrat Liberal (PDL), explicând că aripa FSN-istă din partid și-a scos capul la iveală și că preferă să construiască o nouă alternativă de dreapta, după terminarea mandatului de la Cotroceni.
 
"Am văzut finalul Convenției PDL. Am spus că după aceste alegeri ne vom alege fiecare drumul. Nu au înțeles să fie democrați, asta mă face să spun acum, definitiv și pentru totodeauna adio Partid Democrat. Astăzi ne-am despărțit", a spus Băsescu.
 
Acesta a adăugat că nu dorește FSN-iștii din PDL au ieșit la iveală, neputând să accepte dreptul democratic la contestație și fugind cu urnele.
 
"Mă voi dedica construcției unei alte soluții de dreapta, cu oameni care nu fug cu urnele, care acceptă dreptul democratic al contestației. Imediat ce au simțit că pot fi singuri, aripa FSN-istă a partidului a răbufnit. Adio PD, adio PDL. Noi azi ne-am despărțit definitiv", a încheiat președintele Traian Băsescu.
 
Elena Udrea a contesta rezultatul Convenției Naționale a PDL care l-a dat câștigător pe Vasile Blaga, însă cererea acesteia nu a fost luată în seamă, urnele cu voturile fiind luate imediat de la Romexpo. (Detalii AICI)
 
===========================================
===========================

Cui îi e frică de Adrian Năstase? Mana de fier care lipseste Romaniei! Năstase și-a anunțat apropiații că revine în politică. Mult Succes,Adrian Nastase!

$
0
0
 
Năstase și-a anunțat apropiații că revine în politică.Strategia,discutată cu Pontasăptămâna viitoare.
 
Adrian Năstase s-a retras pentru o scurtă vacanță la o vilă de pe Valea Prahovei, dar nu în celebra localitate Cornu, pentru a fi la adăpost de presă. Potrivit surselor DeCe News, fostul premier urmează să poarte discuții, săptămâna viitoare, cu șefii de departamente din cadrul Consiliului Național al PSD (CN), organism pe care l-a condus înainte de a fi condamnat. Întrevederile pe care Năstase le va avea cu aceștia și mai ales cu președintele PSD, Victor Ponta, se centrează pe strategia fostului premier de a conduce CN fără să fie oficial președinte al acestei structuri. Mesajul transmis apropiaților din partid este unul de angajament: Năstase promite să revină în forță și să susțină lupta cu adversarii PSD, în frunte cu Traian Băsescu.

Năstase va avea o întâlnire cu președintele social-democraților, Victor Ponta, cu care va discuta despre strategia de revenire în politică. În perioada următoare, Adrian Năstase va purta discuții cu toți conducătorii de departamente, în vederea stabilirii unui mecanism de funcționare a Consiliului Național, care își va relua activitatea la nivelul pe care o avea înainte de arestarea liderului acestuia.
 
 
Ponta: Năstase nu are nevoie de funcție
În discuțiile cu câțiva apropiați din partid, Adrian Năstase i-a asigurat că nu poate fi vorba despre o retragere a sa din viața politică, chiar dacă va avea un profil mai rezervat în aparițiile publice. Nici nu se pune problema unui armistițiu cu Traian Băsescu, le-a mai spus Năstase. Fostul premier consideră că  poate avea un rol în partid. Deși nu poate acționa dintr-o funcție aleasă, el va sprijini eforturile actualei conduceri, atât în planul guvernării, cât și în lupta dusă cu adversarii de pe scena politică.
Președintele PSD, Victor Ponta, declara joi că Adrian Năstase nu are nevoie de o funcție în partid pentru că, oricum, este ascultat de membrii formațiunii social-democrate. ” Cred că va fi important în decizii. Nu are nevoie de o funcţie în PSD, îl ascultă membrii PSD”, s spus Victor Ponta.
 
Consiliul Național, condus de Năstase între 2008-2012
Regulamentul CN spune că deputații, senatorii și europarlamentarii care nu fac parte din Consiliul Național participă la întrunirile acestuia fără drept de vot. Năstase va asista și el la ședințele CN, fără a fi membru al acestuia, dar va prezida de facto ședințele și va conduce, din nou, activitatea departamentelor.
Consiliul Național al PSD este organul de conducere al partidului în intervalul dintre două Congrese. CN, format din maxim 751 de membri, se întrunește anual și de câte ori este nevoie.Întâlnirile cu departamentele pot fi chiar săptămânale. Din decembrie 2008 până în februarie 2012, Adrian Năstase a fost președinte al Consiliului Național al PSD. Alegerea lui Năstase în funcția de președinte al CN a constituit momentul în care PSD a reluat lupta cu regimul Traian Băsescu, după înfrângerea din 2004.
Sursa:
 
===================================================
============================================
================================
UPGRADE:
================
Frunza, VIDEO-clipurile si
FOTOGRAFIA ZILEI DE
24 martie 2013
=========================

 
=======================================
==========================


==========================================

=========================
================

PDL Mehedinti, in degringolada totala. Tradarile succesive, indeosebi la varful partidului, au scos de facto PDL din politica Mehedinteana

$
0
0
 
Buluc la PNL.
Prima demisie din PDL după marea "schismă".
 
 
Prim-vicepreşedintele PDL Mehedinţi Ion Mîţu,
un apropiat al deputatului Mihai Stănişoară, a anunţat că trece la PNL.
 
 
Mîţu a susţinut că alături de el vor trece de la PDL la PNL 17 primari, 8 viceprimari şi 53 de consilieri locali din judeţ.
 
Ion Mîţu a fost prefect de Mehedinţi în timpul guvernării Bocşi a candidat la alegerile parlamentare din 2012 pentru funcţia de senator în Colegiul 2 Mehedinţi. Acesta a pierdut însă alegerile.
 
Ion Mîţu este cunoscut ca fiind un apropiat al deputatului Mihai Stănişoară, care la începutul lunii martie a trecut de la PDL la PNL.Mihai Stănişoară era prim-vicepreşedinte PDL, lider al grupului deputaţilor democrat-liberali şi preşedintele organizaţiei judeţene Mehedinţi a PDL.

http://www.cotidianul.ro/prima-demisie-din-pdl-dupa-marea-schisma-209767/
 

 
====================================================
==============================================================
===================================================================

Primul Ministru Victor Ponta. Important de retinut! Precizari de ultima ora privind pensiile militarilor rezervisti.

$
0
0
 
Ponta:Militarii care au câştigat la recalcularea pensiilor nu trebuie să piardă niciun leu.
Premierul Victor Ponta a făcut referire din nou, marţi,la necesitatea de a face dreptate militarilor afectaţi de recalcularea pensiilor,fără a le tăia însă celor care au avut de câştigat.
 
 “Ştiu că cei 90% din militari care au avut de câştigat de pe urma recalculării nu trebuie să piardă niciun leu, pentru că, dacă venim cu o nouă lege, e posibil să piardă şi nu cred că e corect. Sunt hotărât să facem dreptate celor 8-9-10% care au fost afectaţi şi care nu ne-au cerut bani. Ştiţi, în armată cea mai importanta este onoarea şi trebuie să reparăm nedreptatea făcută de Emil Boc”, afirmă Victor Ponta, într-o postare pe facebook, citează Agerpres.
 
 
Premierul declara, pe 25 februarie, că a solicitat oficial ca în cazul în care vor fi constatate încălcări ale legii vizând pensiile militarilor, persoanele implicate să fie trase la răspundereşi a dat asigurări că dacă vreun membru al Guvernului va fi cercetat va lua măsuri: “Dacă există orice fel de încălcare a legii, cel care a încălcat legea urmează să răspundă. Eu am solicitat oficial. Nu există niciun fel de cercetare pentru vreun membru al Guvernului. Dacă va exista, atunci sigur că voi lua măsurile necesare”, a afirmat Victor Ponta, întrebat de presă despre existenţa unui dosar la DNA vizând majorarea pensiilor militarilor fără documente justificative.
 
De asemenea, premierul Ponta a reamintit că Executivul nu va recalcula toate pensiile militarilor, dar va rezolva problemele punctuale, de natură administrativă, urmând ca aspectele juridice să fie cercetate de instituţiile abilitate.
 
Potrivit premierului, Guvernul îşi propune să identifice în perioda următoare o “soluţie echitabilă” pentru acea categorie care a avut de pierdut în urma recalculării pensiilor militare.
 
====================================================
====================================
====================

Traian Basescu la B1 Tv, foarte multe PRECIZARI. Importante, cateva.

$
0
0
 
LIVE TEXT.Traian Basescu la B1 Tv:In ultimii doi ani probabil ca eu si PDL ne-am inselat reciproc,nu mai putem colabora. / Presedintele Miscarii Populare va fi un om credibil, neangajat politic. Peste un an, doi, trei se poate transforma in partid
 
 "In ultimii doi ani probabil ca eu si PDL ne-am inselat reciproc. Cred ca ne-am inselat unul pe altul. Unul dintre candidati a dus o precampanie in care mesajul principal a fost: am ajuns aici din cauza lui Basescu, Boc. Am spus cu mult timp inainte ca daca iese Vasile Blaga incetam colaborarea. Nu stiu daca a castigat Vasile Blaga sau nu, inteleg ca s-a renuntat la orice insistenta de a numara voturile. Multumesc tuturor organizatiilor care m-au sustinut, dar in acest moment eu si PDL nu mai putem colabora. Cand preiei mesajele Antenei 3..."a declarat miercuri seara, la B1 Tv, presedintele Traian Basescu.
 
Cele mai importante declaratii ale lui Traian Basescu:
 
Elena Udrea m-a anuntat telefonic ca va candida la sefia PDL. La inceput nu i-am dat nicio sansa, dar e politicianul tanar cu cel mai mare potential.
 
Miscarea Populara e deschisa celor care nu sunt angajati politic in acest moment, iar cei care au carnet de partid sa-si vada de partidele lor. L-am rugat pe domnul Cristian Diaconescu sa anunte ca nu la Fundatia Miscarea Populara se poate refugia cineva..
 
USL-ul exercita o presiune formidabila pe institutii. Trebuie sa existe o opozitie reala.
Nu voi face parte din Miscarea Populara cat sunt presedinte, dar voi veghea ca ea sa existe. In niciun caz un consilier prezidential nu va fi presedinte. S-a oferit Cristian Diaconescu sa o lanseze. Trebuie gasit un om credibil, care sa fie o expresie a neangajamentului politic - un om cu prestigiu care poate sa fie din zona afacerilor, cultura, jurnalism.
 
Despre acuzatiile formulate miercuri de Ion Iliescu: Este o responsabilitate sa incerci sa trezesti societatea, sa reechilibrezi spectrul politic.
 
Nu stiu daca va reusi aceasta constructie, dar este o oferta (despre Miscarea Populara - n.red.) Daca nici asa nu reusim inseamna ca trebuie sa ne reformam din punct de vedere politic.
Ii voi ajuta sa dobandeasca logistica la nivel national, cu cunostintele pe care le am.
 
Intrebat daca va apela la vechile sale cunostinte de la PDL: Pot apela la oricine.
 
Primul meu obiectiv e antrenarea celor care la ultimele, la penultimele alegeri au spus: Nu ma mai intereseaza politicul.
 
Aceasta ideea a lansarii unei fundatii o am de mai demult. Amintiti-va ca am spus ca atunci cand imi termin mandatul intentionez sa fac o scoala politica.
 
Intrebat daca presedintele fundatiei Miscarea Populara poate fi candidat la prezidentiale in 2014: Cred ca mergeti prea departe.
 
Partidele conduse de Neamtu, MRU sunt foarte putin credibile.
 
Vor fi foarte multi oameni care se vor inscrie in fundatie.
 
Aceasta fundatie n-are decat peste un an, peste doi, peste trei sa se transforme in partid, daca va fi ceea ce vor romanii. In acel moment misiunea mea va fi incheiata si voi pleca.
 
Miscarea Populara ar fi fost lansata oricum, si daca Elena Udrea ar fi castigat alegerile din PDL, oricum trimiteam si scrisoarea catre premier si presedintii celor doua camere. Unii au cam luat-o in ras, ce nu au inteles ei erau ca toate erau concluziile Consiliului Afaceri Generale, unde participase ministrul de Externe. Eu mi-am facut datoria sa le propun un plan de actiune care sa creeze conditii sa ne atingem un obiectiv, acela de a intra in Schengen.
 
Sunt un om care stie cum se sustin interesele Romaniei. Cine crede ca se sustin spunand hai sa ne intelegem...
 
Ce mai propun eu, propun o atitudine pro-activa. Daca ar fi agreat de cei carora le-am trimis scrisoarea, am putea distribui imediat statelor membre un plan de actiune.
 
Despre Relu Fenechiu: Acum, eu ce pot sa mai fac? Eu pot sa mai scriu. Nu eu pot sa inlocuiesc un ministru, nu eu pot sa schimb statutul parlamentarilor. Mai e un articol - procurorii trebuie sa trimita probe concludente - aici trebuie sa fie foarte clar, singurii care analizeaza probele sunt procurorii si judecatorii, nu parlamentarii.
 
Nu parlamentarii sunt chemati sa judece, dar exista si o unda de dreptate. Trebuie sa avem legea raspunderii magistratilor clar fixata, un magistrat trebuie sa stie, daca a facut un abuz, raspunde si el, si nu spune nimeni sa raspunda cu viata sau cu puscaria. Atunci il degradeaza trei luni, il trimite la parchetul de la Adancati, il sanctioneaza. Sau sa-i ia banii, daca gresesti de ce sa nu existe si raspunderea procurorului, ceea ce ar da confort parlamentarilor.
 
Despre PDL: Daca tot m-am despartit, si va asigur port multa dragoste membrilor PDL, dar nu pot lucra cu aceasta echipa care a facut campanie gen Antena 3 in interiorul partidului. Pentru mine e subiect inchis. Am auzit o declaratie exact in stilul politicienilor mincinosi. Spunea cineva, la 11 ne lauda, si seara s-a suparat. La 11 multumeam guvernului Boc ca a trecut tara prin criza si multumeam si lor ca au suportat acele masuri. Nu e nicio contradictie intre despartirea generata de refuzul groaznic al refuzului numararii votului si multumirile de la ora 11.
 
Acum au ales un om care a dus un mesaj - daca este ales, eu nu stiu daca are 50% plus un vot - acum merg pe ideea vrem sa ne conduca cel care a condus in interiorul partidului cu o campanie impotriva guvernului Boc, cu mesaje ca ne face presedintele dosare. In ce priveste PDL, nu ma mai tem de nimic. Oamenii care constituie partidul asta mi-au fost alaturi in momente extrem de dificile, dar mi s-a parut ca ultimele declaratii erau ca si cum numai eu am datorii fata de ei.
 
Au facut declaratii care nu au castigat nicio mana de voturi. Am vazut o rabufnire a celor fara performanta politica, mai e unul care si plecase, luase si lustra din sediul partidului si era pe drum inspre Austria si i s-a spus ca dupa a 15-a numaratoare a castigat totusi un loc in Parlament.
S-a mai acreditat o minciuna de nedescris, Basescu s-a amestecat tot timpul in partid. Niciodata nu m-am amestecat in partid, nu le-am spus ce sa discute, pe cine sa puna presedinti sau pe cine sa primeasca in biroul permanent national. Unii confunda Guvernul cu partidul, asta e altceva. In timpul guvernarii PDL am fost un partener zi de zi.
 
Sigur, cand veneau cu o propunere interesanta de ministru, spuneam : nu vreti sa-l luati acasa? Asta e si motivul pentru care PDL nu a avut ministri corupti. A fost un singur incident, cu Ridzi, si unul cu Botis, dar Ridzi a gresit ca ordonator de credite. La astea m-am amestecat eu, nu trimiteti orice daca vreti sa-l numesc la remaniere.
 
Mai exista vreo sansa de impacare? Sentimentele mele fata de PDL sunt extraordinar de bune iar recunostinta mea e maxima, dar parteneriatul dintre noi s-a terminat. Pentru mine ar fi fost un dezastru mediatic daca Elena Udrea ar fi castigat.
 
La dumneavoastra in emisiune am spus ca nu voi colabora cu Vasile Blaga, datorita modului in care si-a construit campania. Intre mine si Vasile Blaga nu exista niciun conflict, dar nu ne mai intalnim.
Oamenii astia nu s-au facut ei pe ei niciodata nimic. Abordarea corecta e ca au avut un candidat bun si au facut parte din echipa lui, dar asta nu trebuie sa vina sa spuna Vasilica m-ai facut presedinte. Eu as fi sustinut-o pe Monica Macovei, am incurajat-o sa candideze cand a spus ca vrea sa candideze, nu i-am spus nu candida.
 
Eu am vorbit cu toti trei, a fost o cerere din partea unui membru important al partidului, le-am dorit succes si nu am dorit sa intru intr-o mediere. Partidul avea ocazia sa dea o sansa oamenilor tineri, au cel putin zece fosti ministri tineri si putea sa vina cu o garnitura foarte puternica in 2016, dar... s-a dus.
 
Despre Frunzaverde: La ce ora a facut declaratia? E important la Sorin Frunzaverde sa stii ora la care a facut declaratia. Declaratia e o prostie. Romania pe ansamblu are cinci miliarde de platit, din care patru miliarde BNR. In bufferul ministerului de Finante exista circa cinci miliarde. Veniturile s-au facut putin sub prognoza pe ianuarie si februarie.
 
Modificarile de la Codul Fiscal fac ca impozitul pe profit sa se incaseze in luna a treia, nu putem aduce ca argument ca sunt veniturile mult mai mici pe primul trimestru. E o prostie, tara e stabilizata, dobanzile au scazut, orice guvern care ar avea un deficit de venituri se duce azi si se imprumuta pentru maine. E stabilizata macro nu datorita guvernului Ponta, si datorita guvernului Boc, Ponta are meritul ca nu a stricat echilibrele.
 
Sistemul bancar romanesc nu are probleme iar bancile cipriote de la noi nu sunt afectate.
Fondurile europene sunt controlate, bata-le vina. Putem face PPP-uri, dar daca Guvernul va merge pana la a face contractele vom avea probleme cu Comisia Europeana.
 
Cea mai mare ingrijorare este lipsa de investitii si crearea de locuri de munca. A face investitii e nu numai o obligatie, e un act patriotic.
 
Privatizarea CFR Marfa - Am vazut ca sunt domni veseli care spun ca CSAT a aprobat privatizarea, nu, asta aproba Guvernul. In Romania a ajuns deja o minciuna continua ne-a obligat FMI. Sunt om care a stat in fata FMI de n ori si ce iti cere FMI este sa nu mai ai pierderi la companiile de stat si te intreaba ce solutii ai.
 
Spui management privat, bine, dar dupa iti spune pai ati pus un om de partid, si atunci iti cere alte solutii. Sunt optiunile Guvernului, si companiile private pot fi performante.
 
In CSAT am dat avizul ca siguranta nationala, ne interesa sa se scrie in proiect procedura de privatizare - prima varianta era cu strigare, si sa se garanteze indeplinirea obligatiilor CFR Marfa indiferent cine era proprietar, avem obligatii in interiorul NATO.
 
Eu am lasat aceasta companie in 2000 cu un profit foarte mare cand am plecat de la Ministerul Transporturilor. Pe urma s-au asezat binecunoscutele capuse pe companie.
 
Despre criza laptelui: In criza laptelui au facut un dezastru, eu in locul fermierilor i-as pune sa plateasca. De ce s-a facut comunicarea atat de prost, atat de neinsipirat, de in avans inainte de a se putea spune ceva precis. Mediatic au dat-o in gard si au creat prejudicii majore fermierilor. Inteleg ca s-au inteles acum, e ca in PDL.
 
Reforma sanatatii: Spitalele sunt intr-o situatie foarte grea, si cat timp vrem sa tinem totul foarte centralizat, nu o sa avem suficiente resurse. Deschiderea catre asigurarile private e fundamentala, m-am batut, nu am reusit, asta e.
 
Justitia: Ce a insemnat Mona Pivniceru? O sa fiu foarte sincer, o catastrofa. Am vrut sa o conving hai sa-l ducem pe Morar la Parchetul General si pe Kovesi la DNA, ar fi fost o oportunitate extraordinara si credibilitate. Sunt vreo 30 de functii in parchetul general si in DNA, toate pe interimate. Nu a vrut, eu cu ea discut, nu m-am dus si la Crin Antonescu, nu l-am intrebat nici e dl Voiculescu nici pe dl Vlasov. A fost o respingere totala a solutiei, care ar fi ajutat foarte mult Romania. Acum pe Morar l-am numit la CCR.
 
Daca va spun numai relatiile doamnei Pivniceru la Bruxelles si anumite miscari care au avut loc in CSM de care nu poate sa-mi spuna ca e straina, alaturi de asociatiile (magistratilor).
Legat de schimbarea lui Danilet? Cred ca da, si aici nu vreau sa se supere CSM. Avem o problema mare din punct de vedere al credibilitatii CSM pentru urmatorul MCV.
Eu nu fac niciun fel de afirmatie (legata de viitorii sefi ai parchetelor) pana cand nu vom definitiva.
Cert este ca vom gasi o solutie.
Intrebare: spre deosebire de Pivniceru? Da.
Eu am un protocol cu premierul, si el si eu l-am respectat, pentru ca ne-am dat seama ca de asta tine stabilitatea tarii. De ce s-o baga premierul sa spuna cum e cu functiile? (in cazul lui Morar, detasat) nu are de ce sa plece Morar, nu am niciun amestec in interimatul dansului la parchetul general, e atributia CSM. Nu face legi, ca procuror doar aplica legi, nu vad nicio incompatibilitate.
Ce faceti daca vi se propune Norica Nicolai sau Chiuariu? Hai sa nu mergem...omul nu greseste in viata tot timpul.
 
Va pare rau ca l-ati reevaluat pe generalul Oprea? Nu. Asa cum a fost, cu gruparea lui am reusit sa tin un guvern intr-o perioada de criza.
 
Despre o noua incercare de suspendare: Sunt unii politicieni care fac cum au facut cu codul rosu in Bucuresti: pun doi subordonati sa spuna sa-l suspendam pe Basescu, pe urma se intalnesc expertii care trebuie sa spele in fata occidentului, crin cu Ponta, si spun nu. Trebuie sa vada ambasadele cum ei sunt democrati. La fel si la codul portocaliu, creezi o tensiune, le spui inchidem scolile, cad trei zile de zapada, si spui v-am salvat de codul portocaliu. S-a mers prea departe cu jocul asta, mai bine ar crea locuri de munca. Cine imi spune ca Sandu (de la Administratia de Meteorologie) nu stie cum e cu codul portocaliu, eu stiu ce echipamente avem. Au vrut sa ne arate cum ne salveaza dintr-un dezastru.
 
Despre fuziunea ELCEN si RADET si anularea facturilor la incalzire: Intra la categoria autostrazi suspendate
 
Ma ingrijoreaza situatia de la Arpechim si Oltchim. Trebui sa vii cu solutii. Am un protocol cu premierul ca nu ma amestec in problemele economice, solutiile le gaseste guvernul.
 
Eu as face acum facilitati pentru ca cel putin cei mai tineri sa poata sa-si dezvolte activitati legate de turism. La Voineasa, pe partie, nu ai unde sa bei un ceai.
 
Eu va pot spune un lucru pe care il stiu de la specialisti: e foarte greu de salvat integral Oltchim.
Nu as vrea ca maine sa fie toate televiziunile vinovat pentru Oltchim e Basescu. Eu le cer public sa aiba grija de oameni.
Mechel e privatizat tot pe timpul guvenrului Nastase, primul lucru care trebuie facut urgent e sa se interizca dezmembrarea combinatului.
 
Despre Radu Mazare si portul Constanta
Ar fi cea mai mare greseala sa se dea portul Constanta. Municipalitatea e actionar minoritar, dl Mazare vrea sa fie majoritar
 
In momentul de fata se discuta extraordinar de multe proiecte despre port, in afara de dezvoltare
Se discuta AGRI, traseul din Turkmenistan pentru gaze, se discuta preluarea productiei de gaze si titei din Marea Neagra, cand va incepe exploatarea
Baza de lucru si de transfer va fi portul Constanta. Avem angajamentele cu NATO, r
etragerea tehnicii de lupta din Afghanistan, e greu sa vad pe unul care sta mai mult cu domnisoare dezbracate prin Mamaia, se imbraca in tot felul de armuri, discutand cu generalii NATO chestiuni serioase legate de transport
 
Mi-e greu sa-l vad discutand cu Exxon, daca ii trimite sa-l caute la Bamboo, vedeti, e acolo cu niste sirene...
 
Lucrurile ar fi atat de riscante incat in locul lui Victor Ponta nici macar nu as discuta-o, as expedia-o.
Poate eu gresesc, vedeti vreun general american mergand la Bamboo sa discute cu el?
Despre transferarea Metroului la Primaria Bucuresti: Metroul transferat la primaria Bucuresti va avea probleme.
 
La Metrorex, daca ai bani investitii faci tunele complicate, cu un nivel de securitate extrem de ridicat. Experienta de la ministerul Transporturilor nu poate fi acoperita de primaria capitalei
Am fost primar si venind de la Transporturi am spus ca nu vreau sa aud de metrou la Capitala.
Plus ca personalul nu ar trece la primarie. Cea mai mare parte a mecanicilor provine din calea ferata. E o chestiune sensibila, cat timp e in dezvoltare, macar, sa-l lasam acolo.
 
Despre Constitutie
Au o mare problema, daca va trece la referendum. Eu nu cred ca romanii renunta la unicameral cu 300 de parlamentari
Daca nu se respecta conditia privind parlament unicameral cu 300 de membri, eu voi fi public unul dintre cei care ii va indemna pe romani sa nu mearga la vot.
 
Inconvenienul e ca aceasta constitutie e votata cu 51%. E greu de inlocuit cu una votata cu 25%
Marea problema e de ce o revizuiesti. Daca o faci doar pentru a merge premierul la Consiliul European, si nu presedintele, nu se justifica
 
Singura justificare consistenta e aplicarea referendumului, cu unicameral si 300 de membri.
Miscarea Populara este in interes national, trebuie refacut echilibrul politic si adus electoratul care nu se pronunta din dezgust fata de partidele politice, adus, tentat sa se implice
Cred in proiect, dar realizez cat e de greu. Daca nu ai filiale in toate capitalele de judet, nu faci nimic. Eu nu voi fi nici presedintele ei, nici membru in corpul ei, dar vreau sa o ajut.
Sursa:
 
=======================================================
==============================================
=========================

Proiectul de lege pentru înlăturarea inechităților apărute la recalcularea pensiilor militare, a fost depus la Parlamentul Romaniei.

$
0
0
 
Legea pentru pensiile militare, depusă la Parlament.
 
Vicepremierul Gabriel Oprea a inițiat un proiect de lege pentru înlăturarea inechităților apărute la recalcularea pensiilor militare. Măsura este susținută de premierul Victor Ponta, care a anunțat la începutul săptămânii că se caută măsuri pentru ca nicio pensie militară să nu scadă, iar pensiile crescute în urma recalculării să fie menținute.
 
Proiectul de lege pleacă de la constatarea că, pentru unii militari, care nu au putut dovedi veniturile reale realizate, din motive independente de voința lor, cuantumul pensiei a fost diminuat față de pensia obținută legal. Este vorba despre persoanele pensionate în baza legislației anterioare anului 2010, privind pensiile militare de stat, pensiile polițiștilor sau funcționarilor cu statut special din penitenciare. Problemele au apărut din cauza distrugerii arhivelor sau deteriorării în timp a actelor, care i-a împiedicat să poată dovedi care au fost veniturile din timpul vieții active. Noua lege va asigura menținerea cuantumului avut înaintea recalculării, pentru beneficiarii ai căror pensii s-au diminuat.
 
 
 Proiectului inițiat de senatorul Oprea i s-au alăturat ministrul de Interne, Radu Stroe și fostul ministru al Apărării, senatorul Corneliu Dobrițoiu, ambii de la PNL. Printre semnatari se mai numără deputatul Ion Mocioalcă (PSD), Cristina Pocora și Mihăiță Calimente (PNL).

În 2010, Emil Boc declanșa așa zisa reformă a pensiilor cu o campanie de imagine, atacându-i pe pensionarii care aveau venituri peste medie. Aparatul de propagandă al PDL a atacat ”pensiile nesimțite”, fiind vizați militarii, polițiștii, piloții și judecătorii. Magistrații și-au apărat statutul special, prin instanță, iar Boc a încercat să taie pensiile militarilor și polițiștilor.
 
UNPR a condiționat sprijinul politic acordat guvernului de anumite criterii pentru calcularea pensiilor militare. Gabriel Oprea, ministrul Apărării, a anunțat public, în ședința Camerelor, că va demisiona dacă se reduc pensiile.
 
Aplicând criteriile specialiștilor militari, pensiile nu doar că nu au scăzut, dar chiar au crescut pentru circa 90 la sută dintre beneficiari. După schimbarea de regim, USL a fost solicitată să repare nedreptatea suferită de cei cărora li s-a redus pensia. Deoarece acordul cu FMI nu permite schimbări în legislația pensiilor prin ordonanțe de guvern, s-a ales varianta unei legi reparatorii.
 
 
Click here:
 
 
 
 
========================================================
==========================================
============================

Poti crede asta? S-a intamplat in Romania zilelor de azi!

$
0
0
 
Arhiepiscolul Buzăului şi VranceiA RENUNŢATla maşinile de lux din parcul auto al Arhiepiscopiei.
 
 
Noul Arhiepiscop al Buzăului şi Vrancei, Înaltpreafinţia Sa, Ciprian Câmpineanul a decis să renunţe la maşinile scumpe din parcul auto al Arhiepiscopiei.

Printre ele şi un autoturism care a costat la momentul cumpărării aproximativ 100.000 de euro.
 

Preotul este de părere că maşinile de lux reprezintă opulenţă faţă de nivelul de trai scăzut al credincişilor şi aduc prejudicii de imagine Bisericii Ortodoxe Române.

De aceea, a hotârăt să vândă maşinile de lux ale Arhiepiscopiei. Vorbim despre un autoturism de 100.000 de euro dar şi de o maşină de teren aproximativ la fel de scumpă.

În plus, noul Arhiepiscop a decis sistarea lucrărilor la clopotniţa cu cele 12 clopote din curtea Catedralei Arhiepiscopale.

Decizia a fost motivată de faptul că cele 12 clopote ar polua fonic mediul şi ar deranja enoriaşii din apropiere.
 
30 Mar 2013
 
======================================================
========================================
===================================================================
 
 
Preoţii s-au închinat când au auzit asta.
Încrederea românilor în Biserică
a scăzut dramatic în ultimul an
 
Încrederea românilor în Biserică a scăzut dramatic în anul care a trecut. O arată rezultatul unui sondaj de opinie. Comportamentul unora dintre ei, dar şi preocupările lumeşti ale multora, i-au făcut pe români să nu mai aibăîncredere în feţele bisericeşti.

Dacăîn februarie 2012, 79 la sută dintre locuitorii ţării declarau că au foarte multăîncredere în Biserică, în ianuarie, anul acesta, doar 66 la sută s-au declarat încrezători. E cel mai mare grad de neîncredere înregistrat până acum.

Oamenii cred că nu ar trebui să scadăîncrederea în Biserică, ci în cei care o reprezintă. Preoţii care fac bani frumoşi de pe urma enoriaşilor au contribuit la neîncrederea românilor.
Afacerile desfăşurate de feţele bisericeşti sunt un alt motiv pentru care oamenii spun că nu mai cred în Biserică. Reprezentanţii Patriarhiei Române spun că nu cred în acest sondaj.

Sondajul a fost realizat de CCSB, în perioada 7-12 februarie 2013, pe un e
şantion de 1.004 persoane.
==================================================
===============================
==================

Televiziunile fac jocuri murdare! Romania Tv loveste miseleste in Secretarul de stat Raed Arafat ! Qui prodest ?

$
0
0
 
Arafat dă în judecată RTV pentru informaţiile despre amenajarea biroului său. RTV respinge acuzaţia.

Secretarul de stat Raed Arafat dă în judecată postul RTV, pe care îl acuză de grave prejudicii aduse numelui şi imaginii sale prin difuzarea unor informaţii eronate despre achiziţionarea mobilierului din biroul său, reprezentanţii televiziunii respingând acuzaţiile si susţinând că au procedat corect.
 
 
Raed Arafat a declarat luni că a început procedurile de acţionare în justiţie a postului RTVşi a unei jurnaliste, după ce în emisiunile televiziunii au fost difuzate informaţii eronate despre mobilierul şi parchetul masiv "de lux" din biroul său de la Ministerul Sănătăţii, informaţii prin care a fost adus "un grav prejudiciu" numelui şi imaginii sale".
 
 
Secretarul de stat acuză postul de televiziune de lipsă de profesionalism, întrucât a difuzat şi a dezbătut aceste informaţii eronate fără a lua legatură cu el pentru a prezenta un punct de vedere.
În ceea ce priveşte informaţia potrivit căreia în biroul său de la Ministerul Sănătăţii ar fi parchetul masiv "de lux", Raed Arafat a spus că acesta există în birou "din vremea fostului ministru şi secretar al CC-PCR Emil Bobu, când clădirea în care funcţionează Ministerul Sănătăţii a servit ca sediu al fostului Comitet Central al PCR".
 
Raed Arafat a precizat că modificările aduse acum au fost "de înlăturare a unei mochete vechi şi de lăcuire a parchetului existent deja sub mochetă".
 
În cazul informaţiilor privind mobilierul din biroul său de la Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat a spus că este acelaşi mobilier de când a preluat biroul, cu ani în urmă, o parte din acesta fiind achiziţionat de el în 2009.
 
"Am înlocuit un număr de zece scaune vechi cu opt scaune noi, două fotolii simple şi o măsuţă, pentru care anexez factura şi chitanţa prin care se dovedeşte că plata s-a efectuat de pe cardul bancar personal. Am achiziţionat un număr poliţe, un covor 2x3 metri, corpuri simple de iluminat, un televizor, un suport de perete pentru televizor şi două ferestre de tip termopan, pentru care am achitat integral sumele în baza facturilor emise în numele meu, în conformitate cu desfăşurătorul anexat", a precizat Raed Arafat.
 
Secretarul de stat a mai spus că tot din fonduri personale a achiziţionat jaluzele verticale pentru secretariat, precum şi pentru Centrul Operativ, "având în vedere că aceste articole nu se pot achiziţiona conform legii, la momentul actual, de către Ministerul Sănătăţii".
 
Contactaţi de MEDIAFAX, reprezentanţii RTV au precizat că, duminică seară, jurnalistul Dana Nistoroiu, chemată să discute despre situaţia lui Eugen Nicolăescu şi a
 controversei privind mobilierul primit prin sponsorizare pentru cabinetul său ministerial, a lansat acuzaţii similare şi împotriva secretarului de stat Raed Arafat.
 
Redacţia RTV susţine că subiectul legat de medicul Arafat nu se afla pe desfăşurător, motiv pentru care echipa emisiunii a făcut "o documentare de câteva minute", descoperind că "aceste acuzaţii nu erau noi, fiind preluate de presa centrală, incluisv cu reacţia doctorului Arafat".
 
Conform sursei citate, emisiunea s-a încheiat înainte ca medicul Raed Arafat să poată fi contactat, iar realizatorul Simona Gheorghe a avut ulterior o discuţie telefonică cu acesta. Reprezentanţii RTV susţin că Raed Arafat a refuzat să-şi mai prezinte punctul de vedere, iar redacţia a difuzat o ştire în care prelua poziţia exprimată de acesta în presa centrală, alături de acuzaţiile jurnalistei, apreciind că astfel a informat echilibrat publicul.
 
 
În 21 martie, ministrul Sănătăţii Eugen Nicolăescu a fost acuzat în leghătură cu modul în care a fost mobilată o sală de protocol a ministerului, el explicând presei că mobilierul a fost oferit ca sponsorizare de un prieten care deţine un spital privat, fiind vorba despre "o chestie strict personală", care nu îl obligă cu nimic.
Demnitarul le-a mai spus jurnaliştilor că îl cunoaşte de foarte mulţi ani pe cel care a oferit mobilierul, respectiv "o masă, nişte scaune"
 
"Este un om pe care îl cunosc de foarte mulţi ani şi i-am spus: am această sală, am şi eu nevoie să primesc delegaţii străine. A zis: nicio problemă, ce-ţi trebuie? O masă şi nişte scaune", a relatat Nicolăescu.
Întrebat dacă sponsorizarea în cauză îl obligă cu ceva, ministrul a spus că nu. "Nu. Dimpotrivă, prietenia veche", a răspuns ministrul.
Cu acelaşi prilej, Nicolăescu a ţinut să precizeze că sponsorul mobilierului nu are contracte cu casa de asigurări şi nici cu Ministerul Sănătăţii.
 
==========================================
========================================================
=================================================================
 

Donaris Cernea

 Vasile Burcu | Facebook »
Vasile Burcu este pe Facebook. Înscrie-te pe Facebook pentru a lua legătura cu Vasile Burcu şi cu alţii pe care s-ar putea să îi cunoşti. Facebook le dă oamenilor puterea de a comunica şi face lumea m...
 
Vasile Burcu a distribuit un link.
============================================

Cu tristete si amaraciune, stau si cuget! Cum au fost inventate si ce s-a ales de brandurile lui Ceausescu.

$
0
0
 
Vă mai aduceţi aminte de săpunul Cheia, salteaua Relaxa, ţigările Carpaţi sau de pantofii Guban?
Cum au fost inventate şi ce s-a ales de brandurile lui Ceauşescu
Anii 1950 au păstrat încă din măiestria vechilor artişti plastici, dar naţionalizarea şi ideologia marxist-leninistă avea să ducă rapid spre iluzoriu ideea de concurenţă. Chiar dacă nu au fost vândute cum suntem astăzi obişnuiţi, Carpaţi, Relaxa sau Haţegana sunt doar câteva din mărcile româneşti devenite vedete în comunism. adevarul.ro vă readuce în atenţie brandurile-vedetă din România lui Ceauşescu, dar şi ce s-a ales de ele, astăzi.
Între superficialitate şi derizoriu, între amatorism şi uneori chiar amuzant, modul prin care se vindeau „produsele Patriei” arată tocmai felul în care a fost o epocă prin care România a trăit jumătate de secol. Cu toate astea însă, o bună parte dintre produsele româneşti comuniste se făceau cu mult timp înainte ca sistemul ideologic marxist-leninist să intre în ţară, aşa încât numele firmelor au rămas în conştiinţa publică. Unii le-au îndrăgit, alţii au făcut glume pe seama felului în care li se făcea reclamă, unii le-au preferat în faţa celor străine, unii au urât monopolul statului, cert este că nu puţine au fost brandurile româneşti care au devenit vedetă în Epoca de Aur.
 
Advertising de tip comunist
Publicitatea din perioada comunistă s-a împărţit pe etape şi influenţe, dar nu a ieşit niciodată de sub umbrela cenzurii aprig aplicate până în 1989. Puţinele târguri internaţionale de publicitate, dar şi reclamele produselor duse la export, deşi mai modern construite, nu s-au apropiat niciodată de standardele occidentale.
Instaurarea regimului comunist în România a dus la diminuarea progresivă a activităţii publicitare, mai ales după naţionalizarea mijloacelor de producţie, a unităţilor comerciale. Atunci, practic, prin instituirea monopolului statului, nu mai exista o piaţă reală, concurenţială, de unde şi absenţa formelor de promovare a produselor şi a serviciilor, conform volumului „Istoria Jurnalismului şi a publicităţii din România”, semnat de profesorul universitar Marian Petcu.
Oamenii trebuiau însă să consume produsele scoase pe porţile fabricilor şi ale uzinelor socialiste, trebuiau să fie încurajaţi să le cumpere, motiv pentru care s-au constituit mai multe societăţi de coordonare a reclamelor. Brandurile produsele autentice erau frecvent fredonate pe buzele românilor cărora le intrau în cap spoturile publicitare ori textele afişelor.  
 
Berea Ciucaş, simbolul Braşovului de 120 de ani
Fabrica de bere „Aurora“ a fost o vedetă incontestabilă a perioadei comuniste. Era practic berea românului. Se găsea în toate alimentarele din Braşov, dar şi pe litoral. Şi astăzi fabrica are succes. A fost redenumită „Ciucaş“, iar berea de aici a primit numeroase premii pentru calitatea ei, în ultimii 4 ani.
Istoria fabricii de bere începe în 1892. Concernul Friederich Czell si Fiii cumpără fabrica din spirt din Dârste. Investitorii construiesc în acelaşi an o făbricuţă de bere cu 40 de angajaţi.  Incendiile din timpul primului război mondial au distrus fabrica de bere. Ea a fost reconstruită în 1918 şi a început să aibă succes. În 1922 avea 130 de angajaţi, iar producţia crescuse de la 14.000 de hectolitri la 40.000.
În 1948 fabrica a fost naţionalizată şi a primit numele de Aurora. S-a privatizat în 1995 şi a devenit una dintre cele mai cunoscute mărci din România. „Era coadă la alimentară în fiecare luni când se aducea bere. Luam pentru o săptămână. Vorbeam mereu cu vânzătoarea de la alimentară să îmi ţină o ladă. Şi acum ţin munte sticlele maro. Era foarte bună berea. Şi când mergeam la mare tot bere de la Braşov beam. Şi acum e bună. Eu beau numai Ciucaş. Nu neapărat pentru că este produsă la Braşov, dar pentru că este bună“, a spus Nicolae Şonchea.
În 2004 fabrica a fost cumpărată de concernul SABMiller şi a fost denumită „Ciucaş“, după marca de bere cea mai vândută. Acum, la fabrica din Braşov se îmbuteliază 32.000 de sticle de bere pe oră.
 
Carpaţiul, una dintre cele mai cunoscute mărci din România
Fabrica de ţigarete din Sfântu Gheorghe a fost timp de 100 de ani un simbol al zonei.  La început, activitatea era profilată pe fabricarea ţigărilor de foi, sortimente ce s-au diversificat în permanenţă. Profilul arhitectural specific şi structura de rezistenţă a clădirilor din complexul fabricii au făcut ca acestea să fie înscrise în rândul monumentelor istorice ca „Monument al Tehnicii“. În 1920, fabrica a fost inclusă în Regia Monopolurilor Statului, urmând o nouă etapă de modernizare. În anul 1931 au fost introduse în fabricaţie şi sortimentele tradiţionale de ţigarete fără filtru:
Carpaţi, Mărăşeşti şi Naţionale.
Între anii 1932 şi 1939 aici s-a derulat un proiect de modernizare în scopul adaptării fabricii la producerea în exclusivitate a ţigaretelor şi a tutunului în pachete. În anul 1932 s-a renunţat la fabricarea ţigărilor de foi, producându-se ţigarete şi tutun de pipă, într-o gamă largă de sortimente din care nu lipseau tutunurile cu aromă orientală Ghiubek şi Stambul. După cel de-al Doilea Război Mondial, în anul 1945 fabrica îşi reia activitatea, iar ţigările Carpaţi şi Snagov de Sfântu Gheorghe au fost considerate, zeci de ani la rând, cele mai bune dintre aceste mărci produse în fabricile de ţigarete din ţară.
Odată cu apariţia tot mai multor mărci străine de ţigarete pe piaţa românească, Fabrica de la Sfântu Gheorghe a început să producă şi ţigări precum celebrele Vis, devenite reprezentative pentru aceasta în urmă cu câţiva ani.
Problemele fabricii au început în 2004. Numărul angajaţilor a început să scadă, iar în final fabrica a fost închisă în 2010. „A fost mare păcat că s-a închis fabrica. Putea merge liniştit pe profit. Comenzi erau, dar probabil cineva a avut interes să se închidă fabrica“ a spus Sandor Csaba, fost şef al departamentului tehnic al fabricii.
Ultimii muncitori disponibilizaţi şi-au luat acasă câteva din ultimele pachete de ţigări Carpaţi care mai existau în depozit. „ Pe vremea lui Ceauşescu se muncea non-stop. Cererea era foarte mare. Se făceau liste la tutungerii, iar oamenii cumpărau câte un bax de 100 de pachete deodată. Cel mai bine se vindeau ţigările Carpaţi şi Mărăşeşti. Urma apoi Snagovul. Este mare păcat că s-a distrus această fabrică“, a spus Csaba Lorant, fost muncitor la fabrica din Sfântu Gheorghe.
 
Ursus şi Cluj, o poveste de dragoste terminată cu adulter
Povestea de dragoste dintre Cluj şi Ursus a început în 1878, când s-a înfiinţat prima fabrică de bere din actuala Românie. Băutura care a ajuns cunoscută în întreaga ţară ca bere de Cluj nu se mai fabrică în capitala Ardealului din 2010. Bomboana de pe coliva despărţirii dintre brand şi oraşul care l-a consacrat este sponsorizarea Timişoarei, concurentul Clujului în competiţia pentru Capitala Culturală Europeană.
Tradiţia fabricării berii în Cluj îşi are rădăcinile, însă, cu mult timp înainte. E legată de mica unitate de producţie de bere din secolul XIII, care aparţinea saşilor, potrivit istoricului Gheorghe Bodea. „Era o tradiţie. Acolo (pe amplasamentul actualei fabrici – n.r.) se fabrica bere încă din secolul XIII, de către saşii din Cetate“, a povestit istoricul.
Prima fabrică, în sensul modern al cuvântului, de bere a fost fondată în acelaşi loc în 1878. „A fost o investiţie transilvăneană de mare efect. Aveau legături directe cu firme din Germania. De aici vine şi sigla cu ursul, dintr-unul din brandurile vechi, germane“, a adăugat Bodea. El consideră că în perioada interbelică, producerea berii Ursus era cea mai prolifică industrie din Cluj, iar în 1948 a devenit simbol, primind denumirea „Fabrica de Bere «Înainte» - Cluj“.
 „Istoria berii URSUS este strâns legată de evenimentele petrecute de-a lungul vremii în Cluj. Conform informaţiilor găsite în Arhivele Naţionale, la începutul secolului al XVIII-lea a fost înfiinţată în oraş o berărie. Ordinul călugărilor iezuiţi, care îşi avea sediul în Conventul de la Mănăştur, Calvaria, a înfiinţat aici o casă a berii (Sorhaz în maghiară), exploatată prin interpuşi care o luau în arendă. Era o practică obişnuită în acea perioadă şi alte episcopii din ţara având în proprietate mai multe berării. Călugării iezuiţi au fost expulzaţi în anul 1773, iar Statusul Româno - Catolic a preluat domeniile călugăreşti din Mănăştur, inclusiv berăria.
În perioada secolelor XVIII - XIX, la Cluj au existat două berării: una aflată pe Canalul Morii în zona Parcului I.L. Craragiale, demolată odată cu lucrările de amenajare urbanistică în prima jumătate a secolului al XIX-lea şi berăria călugărilor iezuiţi şi apoi a Statusului Româno - Catolic, apreciată ca fiind probabil una din cele mai vechi din Transilvania, conform lui Octavian Buzea.
 
Autoturismul Oltcit din lider din piaţă în epoca comunistă, simplă amintire
Brandurile româneşti care au supravieţuit trecerii la capitalism au fost cumpărate de companii din străninătate. La Craiovaîn anul 1981 erau ansamblate primele maşini Oltcit, iar cine îşi permitea în perioada respectivă să îşi cumpere un astfel de autoturism era considerat un om bogat. Nicolae Ceauşescu îşi dorea să vadă modele româneşti de automobile prezente în toate ţările lumii. Dictatorul i-a cerut Mihai Pacepa să obţină o licenţă occidentală, însă pentru autoturisme destinate la export. „Ştiu că noua maşină a fost botezată Oltcit. Nicolae Ceauşescu a vrut să fie un amalgam de cuvintele Oltenia, locul de origine al conducătorului din Epoca de Aur, şi automobilul francez Citroen“, a spus Toma Rădulescu, istoric. În anul 1981 la Craiovaau fost fabricate primele maşini Oltcite. „Ceauşescu a pus piatra de temelie la Oltcit pe data de 1 ianuarie 1977. A venit însoţit de Ion Mihai Pacepa, ofiţerul cu gradul cel mai înalt din fostul spaţiu comunist care a fugit în Occident, în anul 1978. Imediat după ce a căzut în dizgraţia dictatorului ne-a pus să îl scoatem din expoziţia dedicată epocii ceauşiste. Oltcit a fost un brand în perioada comunistă“, a mai spus Toma Rădulescu. „Am lucrat 20 de la fabrica din Craiova
Oamenii devin nostalgici în momentul în care îşi aduc aminte de brandurile din perioada comunistă. „Am lucrat 20 de ani la fabrica din Craiova. Noi am făcut primele maşini Oltcit. Era un brand atunci. Ceauşescu a ţinut foarte mult ca noi să vindem automobile şi în afara ţării. Majoritatea angajaţilor uzinei aveau în perioada respectivă Oltcit. Dimineaţa în faţa instituţiei erau sute de astfel de autoturisme. Mă bucur totuşi că Ford a preluat totul şi au început să facă treabă. Am crezut că o să ajungă o ruină“, a spus Ion Militaru.
În fabrica de la Craiovaîn care se produc acum automobile Ford erau asamblate, în 1981, primele maşini Oltcit. Apărută în 1977 ca un parteneriat între autorităţile române şi producătorul francez Citroën, uzina a produs patru modele de Oltcit - Special, Club, Club 12 TRS şi Club 12 CS - până în 1994.
„Vreţi să cuceriţi femeia? Folosiţi săpunul Cheia!”
Nu este un slogan publicitar, ci gluma imaginată de-un mucalit pentru a ironiza „danful” de comunism al săpunului care, pe vremuri, era produs într-o fabrică din Galaţi, special pentru  „clasa muncitoare”. Astăzi, „săpunul Cheia se întoarce, 100% natural”!
Românii care şi-au trăit copilăria şi tinereţea în perioada comunistă, îşi amintesc de săpunul Cheia cu al său miros caracteristic. Era săpunul pe care Ceuşescu îl considera suficient de bun pentru „oamenii muncii” cărora, spre deosebire de activiştii de partid din eşaloanele conducătoare, le era interzis „luxul” chiar şi în materie de igienă.
Aşa se face că, la acea vreme, produsele cosmetice de calitate, cumpărate din alte ţări şi introduse în lagărul comunist din România mai ales de către marinari şi locuitorii oraşelor de la graniţele cu Ungaria şi Iugoslavia, erau la mare preţ, şi la propriu, şi la figurat.
Cum însă nu toţi românii îşi permiteau să se spele cu săpunuri „străine” de la „bişniţari”,  mulţi erau nevoiţi să folosească săpunul naţional Cheia. Şi aceasta a fost una dintre privaţiunile din perioada comunismului, îndurate mai uşor cu ajutorul hazului de necaz, aşa că, şi săpunul sărăciei absolute a devenit subiect de glumă. În cazul acestuia, un mucalit a imaginat sloganul publicitar demn de un produs cosmetic al Epocii de aur: „Vreţi să cuceriţi femeia? Folosiţi săpunul Cheia!“.
„Sincer, astăzi nu l-aş folosi nici măcar pentru spalatul rufelor. Mirosea groaznic. Mereu m-am întrebat din ce oase şi mortăciuni îl făceau. Atunci însă, pentru că primeam gratis la servici cate trei bucaţi, le foloseam la rufe. Copiilor le cumpăram săpun Scoica, nici ala nu era ca astea de astăzi, dar oricum nu mirosea aşa rău şi mai făcea şi niţică spumă. Aşa erau vremurile, cu unele mai rele, şi altele mai bune decât acum”, crede Stela Arhip, pensionară.
Săpunul Cheia era produs la Fabrica de detergenţi şi vopsele Apollo, din Galaţi. Înfiinţată în 1886,  de industriaşul Lippa Braunstein, „Fabrica de stearină şi săpunărie – Apollo“, era cea mai mare din oraş. În 1908, avea 60 de lucrători şi producea anual 1.200.000 de kilograme de săpun şi 400.000 de kilograme de lumânări.
Comuniştii au naţionalizat fabrica  în  1948,  şi au continuat dezvoltarea acesteia. În anii 80, uzina chimică din cartierul gălăţean „Vadu Ungurului” avea aproape 2.000 de angajaţi.
După revoluţie, uzina Apollo a fost privatizată şi, în 1996, prin câteva majorări sccesive de capital, a intrat în posesia unui om de afaceri, care a preferat în locul riscului investiţional pentru retehnologizarea acesteia, siguranţa beneficiului  in domeniul imobiliar.  Drept urmare, în 2009, fabrica a fost demolată şi utilajele vândute la fier vechi. Locul acesteia a fost luat de un splendid teren viran care, de bună bucată de vreme, aşteaptă revirimentul pieţei imobiliare.
„S-a întors săpunul Cheia”
La momentul demolării fabricii, săpunul Cheia dispăruse deja din viaţa românilor, căci, între timp, piaţa săpunurilor fusese inundată de produse cu denumiri sonore, occidentale. A rămas însă trista lui faimă, indisolubil legată de comunism.
Tristă sau nu, tot faimă este, aşa că, un alt producător de săpun, din zilele noastre, s-a gândit să profite de ea. Pe site-ul acestuia, scrie cu litere de-o şchioapă: „S-a întors săpunul Cheia! Săpunul Cheia Tip Natural este lucrat manual, la rece, din ulei de palmier şi ulei de cocos, iar calităţile terapeutice ale ingredientelor sunt dublate de reale calităţi hidratante şi emoliente. Ambalat în savonieră/cutiuţă de lemn cu manşetă produsul este un excelent cadou”.
 
Povestea berii Haţegana – cea mai iubită băutură a hunedorenilor
Chiar dacă în cei peste 30 de ani de existenţă, brandul „Haţegana” nu a reuşit să se impună pe piaţa naţională, bereahunedorenilor a fost una dintre cele mai iubite licori din istoria zonei. Din berea cu care petreceau „oamenii muncii” din Hunedoara şi din Valea Jiului a rămas doar brandul.
În prezent, fabrica din Haţeg e închisă şi în ciuda unor demersuri de refuncţionalizare a acesteia, şansele redeschiderii ei în Haţeg sunt neînsemnate.
Prima bere Haţegana a ieşit din fabrică în 1978, într-o vreme în care combinatul siderurgic din Hunedoara şi minele de cărbuni din Valea Jiului se aflau în plină dezvoltare. Fabrica de bere a fost înfiinţată în Haţeg din necesitate, de către regimul comunism, pentru a deservi muncitorii din Valea Jiului şi din Hunedoara.
Cea mai mare parte a producţiei de bere ajungea să fie consumată de mineri, iar restul era trimisă în special în Hunedoara şi mai puţin în alte zone ale ţării. Haţegana nu a fost o bere „premium”, dar a devenit în timp unul dintre simbolurile zonei.
„Imaginaţi-vă malurile lacului Cinciş, ocupate de sute de famili ale siderurgiştilor din combinat, venite cu cortul pentru a petrece sfârşitul de săptămână pe lac, Cu grătarele pregătite în soare sau la foc seara, berea Haţegana nu lipsea nimănui din această atmosferă de sărbătoare”, îşi aminteşte Floarea Marin, una dintre hunedorencele care au lucrat combinat.
Bereamuncitorilor
În anii 1980, Haţegana şi-a trăit epoca de glorie. „Se fabricau 400.000 de hectolitri de bere pe an. Hategana anilor ‘80 era o bere nepasteurizată. Avea termen de valabilitate de şapte zile şi se vindea înainte ca producţia să iasă pe bandă. O bere costa 2,5 lei, echivalentul a aproximativ 1,4 lei de azi. Era o marfă care se dădea cu repartiţie, iar maşinile de transport făceau cozi de kilometri până la poarta fabricii”, a povestit Dorin Pisoiu, fostul director al fabricii dinainte de 1989, într-un reportaj publicat de săptămânalul Replica în 2010.
Cu timpul, bereaHaţegana a scăzut în calitate, din cauza faptului că hameiul cultivat în zona Orăştiei sau chiar importat a fost înlocuit cu mălai, iar producătorii au schimbat provenienţa apei folosită în procesarea berii, din Râul Mare (Retezat), cu cea din Râul Bărbat.
După 1989, bereaHaţegana a mai rezistat pe piaţă ani buni. Însă destinul fabricii a fost unul nefast. Preluată de producătorul de bere Heineken în anul 2003, fabrica din Haţeg s-a închis în anul 2010, din motive economice, iar ultimii aproximativ 100 de angajaţi ai ei au fost disponibilizaţi. Producţia berii a fost mutată în celelalte fabrici din ţară deţinute de Heineken.
Foştii angajaţi de la „Haţegana” au povestit că în momentul în care s-a decis închiderea fabricii din Haţeg, aceasta era dotată cu echipamente moderne de producţie. Acum, clădirea fabricii este nefuncţională, iar o parte dintre imobilele ei au fost transformate în silozuri de cereale.
Membrii unei asociaţii din Hunedoara au propus redeschidera fabricii de bere „Haţegana” în Haţeg şi răscumpărarea brandului de la Heineken, însă demersul lor pe lângă autorităţile locale din oraş nu a avut succes. În prezent, Haţegana mai cumpărată din câteva dintre localurile din Hunedoara, Deva, Haţeg şi Valea Jiului. „Berea Haţegana are fanii ei, deşi ştim că nu mai e făcută din aceeaşi apă a Retezatului, ci, poate, din Dâmboviţa sau din alt râu cu mai puţină prospeţime ca Streiul sau Râul Mare”, spune Mircea, unul dintre tinerii care au rămas fani ai gustului dulceag al Haţeganei.
 
Brandurile comuniste ale Iaşiului: Lactis, Unirea, Avicola, Fabrica de Bere sau de Ţigarete
Multe branduri economice au consacrat Iaşiul în perioada comunismului, în condiţiile în care şefii regimului au stabilit strategic să maseze în capitala Moldovei o mare parte a industriei grele.
Coloşi precum Fortus, Tepro, Nicolina sau Terom au fost devalizaţi, însă, după 1990 prin privatizări defectuoase sau rău-intenţionate. Până în acest moment, în ciuda multiplelor anchete declanşate de procurori, niciuna dintre uriaşele ţepe economice trase la Iaşinu s-a terminat cu condamnări penale, însă.  
Fostul Combinat de Utilaj Greu, actualul Fortus SA, este cel mai important colos industrial al Iaşiului ajuns în ruine. Activitatea în fabrica în care Ceausescu a investit 16 miliarde de lei a început în 1977, iar în anii care au precedat declinul colosului industrial, la Fortus lucrau 12.000 de angajaţi. Contractele de export cu ţări precum Olanda, China sau Egipt au susţinut economic combinatul înca doi ani de la Revoluţie. În prezent, compania se afla în proces de reorganizare.
Un alt caz trist de dispariţie în haţişurile economiei capitaliste autohtone postdecembriste este cel al Fabricii de Ţigarete din cartierul Dacia, ale căror corpuri de clădiri, considerate bijuterii arhitecturale şi incluse, de altfel, în patrimoniul naţional, sunt lăsate pradă vicisitudinilor naturii şi hoţilor de fier vechi.
„Ţigeretele“, căzute în mâinile hoţilor de fier vechi
Construcţia Fabricii de Ţigarete a început în anul 1875, aceasta fiind pusă în funcţiune la sfârşitul anului 1876. În anul 1929 a fost inclusă în Casa Autonomă a Monopolurilor Regatului României.
Ca urmare a luptelor purtate la Iaşiîn cel de-al Doilea Război Mondial, Fabrica de Ţigarete a fost bombardată în aprilie 1944, clădirile fiind în mare parte distruse. Reconstruit ulterior, complexul şi-a reluat activitatea în 1945, iar în anul 1998 Fabrica de Ţigarete Iaşi producea zilnic 12 tone de ţigări.
Ca urmare intrării în insolvenţă şi a executării silite a Societăţii Naţionale “Tutunul Românesc”, din care făcea parte şi fabrica ieşeană, clădirea şi dotările acesteia au intrat în administrarea Ministerului Finanţelor Publice. Anul 2010 a însemnat transferarea Depozitului de Tutun în proprietatea Ministerului Culturii şi în administrarea Complexului Naţional Muzeal “Moldova”.
La sfârşitul anului 2012, specialiştii complexului au anunţat că au reuşit să salveze un corp de clădire din mâinile hoţilor de fier vechi şi că au pregătit un proiect în urma căruia acolo ar urma să fiinţeze un Muzeu de Arheologie Industrială.
În clădirea care se întinde pe aproape 6.000 de metri pătraţi ieşenii vor fi expuse motoare şi echipamente vechi folosite în fabricile care reprezentau mândria ţării în Epoca de Aur, dar şi piese de muzeu din patrimoniul Palatului Culturii. Profilul muzeului este unic în România.
Privatizarea, un pretext fals
Fabrica de Ulei Unirea, Lactis, Fabrica de Bere sau Avicola SA sunt alte foste branduri ale Iaşiului care au ajuns în prezent ruine. Înainte de Revoluţie în halele de productie ale acestor companii lucrau zeci de mii de salariaţi. Acum au ajuns la fier vechi, iar pe terenurile respective s-au construit centre comerciale. Privatizarea a fost doar un pretext pentru eliminarea unor competitori puternici.
 
Mureşenii nu ştiau de Coca-Cola sau Pepsi, ci îşi potoleau setea cu Bem-Bem sau Fructo
Perioada comunistă a dat naştere unor branduri care au influenţat destinul a foarte mulţi români. În anii 80, la Târgu-Mureş se produceau cele mai bune siropuri naturale de fructe ale vremii, apreciate nu doiar pe plan local, ci şi naţional.
Este vorba, desigur, despre Bem-Bem şi Fructo, sucuri de legendă pentru cei care au fost copii în ultima decadă a comunismului.
Cu nici doi lei, mureşenii de toate vârstele îşi cumpărau sticle cu sirop de fructe pe bază de lecitină cu un adaos de vitamina C, din mere şi morcov. Mai întâi produse şi îmbuteliate manual, pe strada Lăcrămioarei, succesul sucurilor de Mureş a făcut ca acestea să fie îmbuteliate la scară largă, într-o fabrică situată pe strada Apaductului, în singura linie automată de îmbuteliere din ţară, cu o producţie de şapte mii de sticle de suc pe oră. Producţia a fost mutată şi la Târăveni, Sighişoara sau Reghin, cererea fiind foarte mare pentru ca o singură unitate de îmbuteliere să-i facă faţă.
Petru Vaida a fost creatorul sucurilor Bem-Bem sau Turist (preferatul lui Ceauşescu) şi directorul fabricii care până în 1993 a adus bucurie la mesele românilor. „Ceauşescu prefera sucurile Turist, în fiecare lună fiindu-i livrate câteva lăzi cu acest suc. Tot ceea ce îi era livrat lui era produs sub stricta supraveghere a Securităţii. Stăteau agenţii chiar lângă noi, tot timpul, inclusiv şi când se spălau sticlele“, spune inginerul Vaida.
Folosite şi ca materie de troc, fiind date la schimb cu diverse legume nemţenilor, de exemplu, siropurile Bem-Bem nu s-au mai produs din cauza apariţiei pe piaţă, după Revoluţie, a sucurilor concurente, dar şi din pricina faptului că terenurile pe care era crescută materia primă pentru sucurile mureşene (în special cere cu morcov) au fost retrocedate sau vândute şi nu au mai fost utilizate în scop agricol. În aceste condiţii, fabrica de pe strada Apaductului a încetat să mai producă sucurile, iar publicul român s-a orientat rapid către produsele din Vest sau după faimoasele dozatoare TEC.
Chiar dacă astăzi se găsesc pe piaţă siropuri Bem-Bem, acestea nu se compară cu cele naturale, de pe timpul comunismului. Mureşenii au rămas cu amintirile unei sticle cu suc rece care stingea setea în zilele caniculare. „N-o să uit niciodată de sucurile astea şi de reclama uriaşă cu cele două sticle de Fructo şi Bem-Bem de pe clădirea din Panov, unde acum funcţionează Mureş Mall. Erau cele mai bune sucuri şi erau şi foarte ieftine, dar, evident, i-a trecut vremea după Revoluţie din cauză că toată lumea a descoperit Coca-Cola sau Pepsi. Au fost sucurile copilăriei mele”, spune Letiţia Munteanu, 34 de ani, lucrător comercial.
 
Dero, o marcă devenită substantin comun
Dero a intrat în viaţa gospodinelor din România în 1966, ca produs al fabricii DEtergenţi ROmânia din Ploieşti. În timp, Dero a devenit substantiv comun, iar marca sinonimă cu „detergentul“. Asocierea este păstrată şi astăzi, când numele său continuă să fie folosit de către români pentru a desemna, în mod generic, orice fel de detergent.
„Până înainte de Revoluţie, fabrica ajunsese să produs foarte multe tipuri de detergent. Erau cele sub formă de praf – Dero Lux, Dero Super, Deto Ideal, Dero Cristal şi Dero Special, un Dero Automat, dar şi două tipuri sub formă lichidă – Dero Clar, pentru vase şi Dero Iris, pentru ţesăturile sintetice“, ne-a amintit sortimentele Mioara Ercău, o chimistă care a lucrat până la pensie la Fabrica Dero din Ploieşti.
În lipsa unei concurenţe, cel puţin în sudul României, produsele Dero nu aveau nevoie de prea multă reclamă. Pe cutii erau desenate fie o lebădă albă, fie o femeie care spăla rufe, desene însoţite de explicaţii cu tipurile de ţesături pentru care era indicat respectivul sortiment.
În 1995, Unilever a achiziţionat fabrica din Ploieşti, dar şi portofoliul de mărci şi produse. Dero a intrat în epoca modernă prin ambalaj, sistem de producţie şi comunicare, dar i s-a păstrat specificul de marcă „100% românească“.
 
Berea Azuga, preferata lui Ceauşescu
Bere cu tradiţie şi reţetă străveche, produsă după metoda fermentării naturale, de 70 de zile şi cu apă de munte din zonă, Azuga a fost „vedeta“ incontestabilă a petrecerilor, a serbărilor câmpeneşti şi a sărbătorilor din comunism. Îmbuteliată în sticle de o jumătate de litru, maro sau verzi, aceleaşi ca cele pentru ulei, era foarte de apreciată, de o calitate superioară popularei „Bucegi“. Bucureştenii îşi făceau frecvent drum spre Valea Prahovei pentru o aprovizionare la poarta fabricii.
„Azuga“ era băută cu mare plăcere de Ceauşescu şi chiar şi de „tovarăşa“ care primeau săptămânal un transport special de la Azuga, trecut atent prin filtrele muncitorilor, securiştilor şi medicilor de la Sanepid.
În conştiinţa multora dintre cei care erau adulţi în comunism, Azuga a fost „prima bere“ – prima bere băută după majorat, prima bere băută cu tata, prima bere înainte şi după Armata, nostalgie care a stat mai târziu şi la baza reinventării şi promovării de marketing a brand-ului.
Fabrica de Bere Azuga a fost construită între anii 1898-1900, pe domeniile regale de la Azuga, de către firma Grundt, Rădulescu & Co. Industriaşul Peter Schesser l-a convins pe maestrul berar Grundt, care făcea în acea vreme la Braşov cea mai bună bere, să vină la Azuga pentru a participa la înfiinţarea unei fabrici de bere.
În 1989, Azuga producea aproape 400.000 de hectolitri de bere anual. În 2009, fabrica era aproape falimentară şi doar cu producţie locală, dar marca Azuga pentru care românii încă arătau afinitate, a fost cumpărată de SABMiller (adică Ursus Breweries, numele sub care operează firma în România), cel mai mare producător de bere din lume, pentru 7,1 milioane de euro. Activitatea fabricii din Azuga a fost oprită, însă, definitiv, iar producerea berii a fost mutată la Braşov.
 
Relaxa a dat testul rezistenţei peste vremuri
De la oameni simpli până la nomenclaturişti, un vis comun şi comunist de dormitor era salteaua Relaxa. Ba chiar circulau şi glume despre brand, o recunoaştere amuzantă şi populară a calităţii saltelelor produse la Mizil. „Vrei să-ţi satisfaci nevasta? Cumpără saltea Relaxa!“. Un piesaj obişnuit din Mizilul comunist era coada la magazinul de desfacere din poarta fabricii. Oamenii nu mai aveau răbdare să le vină comenzile de saltele, aşa că, dacă stăteau relativ aproape, adică Bucureşti şi judeţele învecinate Prahovei, veneau personal la fabrică pentru a-şi cumpăra salteaua. De altfel, cel puţin din acest punct de vedere, foarte multe nu s-au schimbat nici acum. Chiar dacă numărul magazinelor de desfacere s-a mărit simţitor, nu este nimic neobişnuit să vezi frecvent pe DN 1B, Buzău - Mizil - Ploieşti, maşini pe plafonul cărora sunt fixate saltele Relaxa. Relaxa a trecut testul capitalismului, marca a fost cumpărată de grupul Elvila, iar popularitatea saltelelor, după atâţia ani, este dovedită şi de încercările altor firme de a folosi brandul – saltele „de tip Relaxa“. Tradiţia şi popularitatea mărcii, conservatorismul românilor, care îi face să revină la brandul pe care îl cunosc au fost, de altfel, motive determinante pentru preluarea Relaxa de către Elvila.
 
Timişoara dădea ţării bere Timişoreana, ciocolată Kandia sau mezeluri de la Comtim„Timişoreana” este, probabil, brandul autohton care se poate lăuda cu cea mai mare vechime: fabrica de bere a fost înfiinţată în 1718, pentru a deservi forţele armate austriece, care luptau cu turcii în Banat.
Ulterior, în a doua jumătate a secolului al XIX-lea, fabrica de bere a devenit proprietate privată, până la apariţia regimului comunist când, ca toate marile afaceri, a fost preluată de stat. Importanţa băuturii de calitate nu a fost ignorată, însă, de comunişti, în perioada 1960 – 1989 fiind făcute mai multe investiţii importante în tehnologie şi mărirea capacităţii, care a trecut în 1965 de 400.000 de hectolitri pe an. După Revoluţie, Fabrica de Bere Timişoreana a rezistat ca afacere preponderent locală până în 2001, când a fost achiziţionată de grupul SABMiller, care a început o campanie agresivă de popularizare a brand-ului. Ca şi fabrica de bere, Kandia a fost prima fabrică de ciocolată de pe teritoriul actual al României. a fost înfiinţată în 1895, ca fabrică de bomboane, şi avea iniţial mai puţin de 10 angajaţi. Dezvoltarea a fost fulminantă, mai ales la jumătatea secolului trecut, iar în perioada comunistă fabrica de ciocolată a avut chiar şi 800 de angajaţi. Acum zece ani, brand-ul a fost achiziţionat de firma bucureşteană Excelent, care a lichidat filiala timişoreană, continuând producţia în capitală. Ultimii 200 de angajaţi din Timişoara au fost concediaţi în august 2004, cu două salarii compensatorii, două kilograme de zahăr şi unul de cacao.
Povestea nu s-a încheiat, însă aici, iar Kandia a devenit o afacere de vis pentru celebra firmă Julius Meinl. Pentru că brand-ul rămânea în continuare puternic, compania Excelent, care cumpărase societatea, a continuat producţia sub acest nume la Bucureşti, după închiderea fabricii de la Timişoara. În 2007, Julius Meinl, care controla Kandia-Excelent, a vândut societatea către Cadbury, suma vehiculată fiind de 100de milioane de euro. Cum în 2010 Cadbury a fost achiziţionată de către Kraft, nemţii au fost obligaţi să vândă în totalitate acţiunile Kandia, pentru că altfel ar fi acaparat peste 70 la sută din piaţa de dulciuri, lucru interzis de legile europene. Compania Julius Meinl a cumpărat înapoi Kandia, însă pentru 20 de milioane de euro.
Societatea „Comtim” a fost înfiinţată în 1967 şi, în anii următori, şi-a făcut un renume drept cel mai mare producător industrial de carne de porc din România şi, ulterior, cel mai mare combinat de prelucrare a cărnii de porc din sud-estul Europei. Ca idee despre amploarea „fenomenului Comtim”, la momentul revoluţiei din 1989 aici lucrau nu mai puţin de 15.000 de oameni. Gigantul american Smithfield Foods a preluat Comtim Timişoara în 2004 şi continuă să crească porci la scară industrială. Cu puţin timp înainte de Revoluţia din 1989, Timişoaraa lansat un nou brand: Lăstun. Prototipul Dacia 500 a fost realizat la Timişoara conform indicaţiilor venite de la partid, adică un autoturism care să nu aibă mai mult de trei metri lungime, dar să poată duce o familie cu doi copii, să consume 3 litri la suta de kilometri şi să nu coste mai mult de 17.000 de lei. Maşina a fost scoasă pentru prima oară la vânzare în ianuarie 1988, chiar de ziua lui Nicolae Ceauşescu, şi a avut un oarecare succes, datorită faptului că într-adevăr consuma doar 3,3 litri de combustibil la suta de kilometri şi putea merge cu peste 100 de kilometri pe oră.
Uzina chimică Guban Timişoara a fost înfiinţată în 1937, iar din 1959 produce încălţăminte, clădirile cunoscute acum fiind construite în anii ’60. În 1995 a devenit societate pe acţiuni, acţionari fiind angajaţii. Brandul este unul cunoscut şi acum de timişoreni, şi nu numai, chiar dacă fabrica mai funcţionează doar într-un spaţiu restrâns, majoritatea clădirilor fiind de închiriat, însă într-o stare avansată de degradare. Acţionarii au încercat vândă terenul şi clădirile fabricii de încălţăminte şi marochinărie în 2007, pentru a muta afacerea în afara oraşului, însă nu au găsit cumpărător.
 
Imbatabila Eugenie, biscuitul-sandviş cu cremă de ciocolată 
 Un desert simplu, dar foarte gustat, a dat naştere unui banc în epoca socialistă: „Care este cea mai ieftină femeie? Eugenia“. Aşa se chema biscuitul-sandviş, cu cremă de ciocolată, care s-a inventat acum 60 ani. Eugenia este produsul patiserilor din Constanţaşi se fabrica dinaintea celui de-al doilea Război Mondial. Nu ştie nimeni originea numelui, dar este uşor de bănuit. Un maestru al dulciurilor a botezat noul biscuit-sandviş din motive sentimentale. Când s-a înfiinţat, acum aproape 50 ani, Fabrica de panificaţie Dobrogea din Constanţa a preluat biscuitele cu cremă, consacrându-l pe piaţă. În 1997, Dobrogea Grup a înregistrat Eugenia ca marcă proprie, iar în 2005 a relansat-o ca produs premium, cu o nouă compoziţie şi un ambalaj modern care păstrează prospeţimea mai mult timp. Producătorul a extins fabricarea biscuitelui cu cremă, diversificându-i aromele. Sortimentele sunt: Eugenia Original, Eugenia cu cremă de vanilie, Eugenia cu cremă de cacao, Eugenia cu cremă de lămâie, Eugenia Junior cu lapte şi miere, Eugenia Dark cu cremă de cacao. Sunt ambalate diferit: pachete individuale, pachete Family (conţin 7 pachete individuale), display (conţine 24 bucăţi individuale), cutie de 56 bucăţi. Eugenia are o greutate medie de 0,030 grame, iar conţinutul de cremă este 40%. Are valabilitate 12 luni, se vinde în continuare la un preţ derizoriu şi ţine de foame. Reprezintă în continuare biscuiţii sandwich nr. 1 în România.  
La acest articol au contribuit Simona Suciu, Remus Florescu, Alexandru Ramadan, Marius Mototolea, Dana Mihai, Vali Silaghi, Cezar Pădurariu, Ionuţ Ungureanu, Andreea Mitrache, Daniel Guţă, Sînziana Ionescu.

==========================================
=================================
=================
 
 
===================
===========================================

Alegeri in PDL. Mitul Renasterii Pasarii PHOENIX sau o banală Legendă urbană damboviteană. UPDATE. Important!

$
0
0
Legendara Pasarea Phoenix.
 
ALEGERI ÎN PDL:Democrat-liberalii îşi aleg, astăzi,noua conducere. Cine candidează pentru un post de prim-vicepreşedinte PDL.
 
Democrat-liberalii îşi aleg astăzi noii prim-vicepreşedinţi, secretarul general şi secretarii executivi. Peste 600 de delegaţi prezenţi la Consiliul Naţional de Coordonare al PDL vor vota şefii partidului.

UPDATE 11:00     - Membrii CNC al PDL au început, sâmbătă, la acestă oră, votul pentru prim-vicepreşedinţii, secretarul general şi trezorierul partidului .


UPDATE 10:30      - Deputatul PDL Teodor Paleologu a anunţat, sâmbătă, în debutul CNC, reunit la Palatul Parlamentului, că îşi retrage candidatura de la funcţia de prim-vicepreşedinte pe domeniul politici publice, el solicitându-le delegaţilor să îl voteze pentru această funcţie pe contracandidatul său, Dorin Florea.
   
Paleologu a spus că va candida pentru funcţia de vicepreşedinte PDL pe domeniul strategii politice.

Pentru cele 50 de funcţii de conducere s-au înscris mai mult de 120 de candidaţi. Deşi anunţaseră că nu vor candida, susţinătorii Elenei Udrea s-au răzgândit şi au anunţat că vor şi ei să fie votaţi în funcţii de conducere.

Fosta pretendentă la şefia PDL a anunţat însă că va rămâne simplu membru de partid.
 
Foto: Agerpres.


Potrivit surselor citate, pentru funcţia de secretar general şi-a înscris candidatura Gheorghe Flutur, care ocupă şi în prezent această funcţie.
  
Printre cei care candidează pentru funcţiile de vicepreşedinte se află Sulfina Barbu, Raluca Turcan, Cezar Preda, Ioan Oltean, Ioan Bălan, Mircea Hava. Tot pentru funcţii de vicepreşedinte ar putea să candideze şi Roberta Anastase şi Lucian Bode.La Consiliul Naţional de Coordonare al PDL vor fi aleşi şi secretarii executivi ai partidului, membrii comisiilor de litigii, statut şi integritate şi de revizie şi control.

Potrivit noilor prevederi ale Statutului stabilite la Convenţia Naţională din 23 martie, PDL va avea 16 vicepreşedinţi responsabili cu următoarele departamente: pentru strategii, relaţii politice şi internaţionale, de imagine, comunicare, mass-media, pentru politici economice, mediul de afaceri, fonduri europene, pentru politici sociale, sindicate, patronate, ONG, pentru politici privind administraţia publică, justiţie, siguranţă naţională, ordine puiblică, pentru politici în agricultură, pentru politici în edcaţie, cercetare, cultură, minorităţi şi pentru sănătate. Dintre aceşti 16 vicepreşedinţi, 8 vor fi vicepreşedinţi regionali responsabili cu regiunile de dezvoltare. Vor fi 16 secretari executivi, dintre care 8 sunt responsabili pe domenii, iar alţi 8 vor fi responsabili pentru regiunile de dezvoltare.
  
Cei 4 prim-vicepreşedinţi ai partidului vor fi pe domeniile următoare: strategii politice, comunicare, mediul de afaceri şi societate civilă şi, respectiv, politici publice. Ei vor fi aleşi pe fiecare domeniu dintre candidaţii care au întrunit cel mai mare număr de voturi.
  
Secretarul general al partidului va coordona activitatea de organizare, a organizaţiilor judeţene, a secretarilor generali adjuncţi, dar şi a vicepreşedinţilor şi secretarilor pentru regiunile de dezvoltare.
  
La Convenţia Naţională extraordinară din 23 martie, PDL l-a ales pe Vasile Blaga ca preşedinte, iar pe Daniel Buda şi Gheorghe Ialomiţianu drept preşedinţi ai comisiilor de integritate, litigii şi statut şi, respectiv, de revizie şi control.
 
 
 
======================================================
 
 
UPDATE. Important!
PDL-iştii şi-au ales liderii. Cine va conduce partidul alături de Vasile Blaga
 
Democrat-liberalii îşi aleg astăzi noii prim-vicepreşedinţi, secretarul general şi secretarii executivi. Peste 600 de delegaţi prezenţi la Consiliul Naţional de Coordonare al PDL vor vota şefii partidului.

UPDATE 16:20Raluca Turcan, Roberta Anastase, Radu F. Alexandru, Ioan Oltean, Cezar Preda, Sulfina Barbu, Alexandru Nazare, Alin Tişe, Ştefan Gheorghe, Cristina Dobre, Alin Popoviciu, Marian Jean Marinescu, Bogdan Cantaragiu, Romeo Raicu şi Ioan Bălan, aleşi vicepreşedinţi ai PDL.

Majoritatea candidaţilor care au susţinut moţiunea Elenei Udrea în 23 martie, nu au obţinut voturi suficiente pentru a fi aleşi vicepreşedinţi, printre aceştia aflându-se Teodor Paleologu, Gheorghe Udrişte, Vasile Gherasim, Tinel Gheorghe, Florin Popescu, Florin Geantă şi Mihaela Stoica.


UPDATE 13:45- Reprezentanţii PDL au început votul pentru alegererea celor 16 vicepreşedinţi ai partidului, pentru care sunt 27 de candidaţi, printre ei aflându-se Sulfina Barbu, Raluca Turcan, Cezar Preda, Ioan Oltean, Roberta Anastase, Vasile Gherasim, Mircea Hava, Florin Popescu.

UPDATE 13:30- Anca Boagiu, Liviu Negoiţă, Dorin Florea şi Andreea Paul au fost aleşi, sâmbătă, la CNC al PDL, prim-vicepreşedinţi ai partidului, iar Gheorghe Flutur, secretar general.
   
Ion Ariton nu a reuşit să obţină postul de vicepreşedinte al PDL, el primind doar 161 de voturi, în timp ce contracandidatul său, Andreea Paul a a avut 401 de voturi "pentru" funcţia de prim-vicepreşedinte pentru mediu de afaceri.

De asemenea, democrat-liberalii l-au ales pe Ion Ivaşcu drept trezorier al partidului.
   
UPDATE 13:00- Deputatul Ioan Oltean, care candidează pentru funcţia de vicepreşedinte al partidului pentru regiunea Nord-Vest, l-a numit, sâmbătă, la CNC al PDL, "liderul spiritual al PDL" pe fostul premier Emil Boc.

UPDATE 11:00- Membrii CNC al PDL au început, sâmbătă, la acestă oră, votul pentru prim-vicepreşedinţii, secretarul general şi trezorierul partidului .
============================================================
 
 
Stiri in curs de actualizare!
 
=======================
 
ALEGERI ÎN PDL.
Noii prim-vicepreședinți sunt Anca Boagiu, Dorin Florea, Liviu Negoiță și Andreea Paul
 
Victorie zdrobitoare a lui Vasile Blaga la alegerile pentru funcţiile din eşalonul doi al partidului. Raportul de forţe între tabăra Elenei Udrea şi cea a lui Vasile Blaga este de 19 la doi. Liderul partidului are de partea sa toţi cei 4 prim-vicepreşedinţi, 14 din cei 16 vicepreşedinţi şi secretarul general. Din echipa Elenei Udrea au reuşit să treacă de votul Consiliului Naţional doar
Roberta Anastase şi Ioan Oltean.
 
ACTUALIZARE 13.15. Au fost aleși cei patru prim-vicepreședinți ai partidului. Aceștia sunt Anca Boagiu, Dorin Florea, Liviu Negoiță și Andreea Paul.  
  • Elena Udrea: Ne străduim să fim o echipă unită, nu să facem opoziţie în interiorul partidului
    Elena Udrea: Ne străduim să fim o echipă unită, nu să facem opoziţie în interiorul partidului
  • Vasile Blaga: Vă rog să alegeţi oameni sută la sută PDL, nu parţial PDL
    Vasile Blaga: Vă rog să alegeţi oameni sută la sută PDL, nu parţial PDL
  • Vasile Blaga şi-a asigurat o echipă de prim-vicepreşedinţi 100% din tabăra lui. Ion Ariton, din echipa Elenei Udrea, nu a avut nicio şansă în faţa lui Liviu Negoiţă, Dorin Florea, Anca Boagiu şi Andreea Paul
    Vasile Blaga şi-a asigurat o echipă de prim-vicepreşedinţi 100% din tabăra lui. Ion Ariton, din echipa Elenei Udrea, nu a avut nicio şansă în faţa lui Liviu Negoiţă, Dorin Florea, Anca Boagiu şi Andreea Paul
ACTUALIZARE 11.10. A început votul pentru cele patru funcţii de prim-vicepreşedinte. Deputatul PDL Teodor Paleologu a anunţat că îşi retrage candidatura de la funcţia de prim-vicepreşedinte pe domeniul politici publice, el solicitându-le delegaţilor să îl voteze pentru această funcţie pe contracandidatul său, Dorin Florea.
  
ACTUALIZARE 11.00.„Vă rog să alegeţi oameni sută la sută PDL, nu parţial PDL, oameni care să nu considere funcţia în BPN doar ca un trofeu al lor”, a declarat preşedintele PDL.
Blaga a spus că noua echipă de conducere a partidului va trebui să fie „creierul, dar şi vocea” PDL, care să-i reprezinte pe democrat-liberali, apreciind că pentru acest lucru PDL va trebui să fie unit şi statutul partidului să fie respectat.
„Va trebui să facem opoziţie constantă actuualei puteri. Sunt pentru un partid unit, pentru un partid în care să dezvoltăm democraţia internă. Nimeni nu are dreptul, nici măcar preşedintele partidului, să se considere mai important decât partidul. Nimeni nu poate fi şi în partid şi în afara partidului”, a adăugat preşedintele PDL.
 
Niciunul dintre membrii grupării reformiștilor din PDL nu candidează la vreo funcție în viitorul Biroul Permanent Național, scrie, pe Facebook, Adrian Papahagi.
 
„Considerăm că există destui susținători ai viziunii strategice expuse în moțiunea domnului Blaga, care îl vor seconda și îl vor ajuta să-și atingă obiectivele de reformare și de creștere a partidului nostru, asumându-și meritele succesului sau responsabilitatea eșecului”, mai spune Adrian Papahagi, care a susținut-o pe Monica Macovei la alegerile de luna trecută pentru șefia partidului.  
Elena Udrea, care a ratat şefia partidului, nu candidează pentru nicio funcţie
În schimb, susţinătorii ei s-au înscris în număr mare. Din tabăra Monicăi Macovei nu candidează nimeni. 
  • Democrat-liberalii se bat pe funcţiile de conducere |DIGI 24
    Democrat-liberalii se bat pe funcţiile de conducere |DIGI 24
Pentru cele patru funcţii de prim-vicepreşedinte s-au inițial înscris şase persoane, printre care Teodor Paleologu, Anca Boagiu şi Ion Ariton, din tabăra Udrea.
 
O bătălie mai strânsă se dă pentru cele 16 funcţii de vicepreşedinte, pentru care au intrat în cursă 29 de persoane. Printre candidaţii din tabăra Elenei Udrea îi regăsim pe Teodor Paleologu, Ioan Oltean, Gheorghe Ştefan sau Roberta Anastase.
 
Pentru funcţiile de secretar executiv candidează 39 de persoane, în vreme ce pentru secretar general s-a înscris un singur democrat-liberal: Gheorghe Flutur, susţinător al lui Vasile Blaga.
 
Citiți și:
 
Principalele funcţii de conducere
Secretar general - 1
Secretar general adjunct - 2
Prim-vicepreşedinte- 4
Vicepreşedinte - 16
Secretar executiv - 16
Trezorier - 1
 
Candidaţii din tabăra Udrea
Teodor Paleologu
Ioan Oltean
Gheorghe Ştefan
Anca Boagiu
Roberta Anastase
 
==========================================
................................................................................................
Guess who?
Ha-Ha-Ha-Ha-Ha!.
------------------------------------------------
------------------------

Lansarea fundatiei Miscarea Populara. Tatal spiritual, Traian Basescu. Un viitor mare proiect, ori un fâs... nici macar de proportii!

$
0
0
 
Miscarea Populara, intalnire cu tatal spiritual Basescu la restaurant.
 
Traian Basescu, “tatal spiritual” al Fundatiei Miscarea Populara, s-a intalnit, duminica, la un restaurant din Capitala, cu membrii conducerii Fundatiei Miscarea Populara. Oricand ma vor chema, voi veni, a anuntat presedintele – care a prezentat deja subiecte prioritare in dezbaterea fundatiei: revizuirea Constitutiei, noua lege electorala, legea sanatatii.
 
Cu cine s-a intalnit Basescu la restaurant?
Diaconescu, Funeriu, Lazaroiu, Dragoi, Oprea… de la Cotroceni
 
Consilierii prezidentiali Cristian Diaconescu, Daniel Funeriu, Sebastian Lazaroiu, Bogdan Dragoi, purtatorul de cuvant al presedintelui, Bogdan Oprea, precum si presedintele Miscarii Populare, Marian Preda si Elenina Nicut, Georgeta Condur si Radu Borza, membri ai fundatiei Miscarea Populara, sunt cei care s-au intalnit la un restaurant din Bucuresti, cu presedintele Basescu, anunta Agerpres.
 
“Oricand ma vor chema (cei de la Fundatia Miscarea Populara – n.r.), pentru conferinte, pentru intalniri cu oameni interesati de un subiect sau altul. Si deocamdata, din cate am inteles din discutia de astazi cu fondatorii fundatiei, vor fi si niste subiecte prioritare in dezbaterea fundatiei, cum ar fi revizuirea Constitutiei, noua lege electorala, legea sanatatii, cu care eu am avut un mare esec – am vrut sa o promovez, dar pana la urma nu s-a putut -, sau reorganizarea administrativa a teritoriului, sunt teme pe care le consider foarte importante si voi participa la ele”, spunea Basescu, duminica, dupa intalnire cu cei de la Miscarea Populara, precizand ca vede fundatia “ca pe un partener care sa ma sprijine sa continuam ceea ce ne-am propus pentru Romania”.
 
 
A fost lansata Miscarea Populara. Marian Preda:
Traian Basescu e cel care a venit cu ideea, e tatal spiritual
 
Presedintele Miscarii Populare, Marian Preda, a declarat, duminica, in conferinta de presa prilejuita de lansarea fundatiei Miscarea Populara, anterior intalnirii de la restaurant, ca “presedintele Traian Basescu, dupa cum stiti, este cel care a venit cu ideea, este, daca vreti, tatal spiritual al Fundatiei Miscarea Populara si cel care este, as spune, primul si cel mai important sustinator al nostru”. El a mai precizat ca Basescu a decis sa nu se implice direct in conducerea fundatiei Miscarea Populara, aratand insa ca seful statului a promis ca va fi prezent la dezbaterile ce vor fi organizate in tara, pe teme care tin de reforma Romaniei.
 
Miscarea Populara se declara satula, din start, de PDL
Marian Preda a mai spus, intrebat daca a primit semnale dinspre PDL pentru inscrieri in fundatie, ca aceasta formatiune face parte din lista de partide de care membrii Miscarii Populare s-au saturat. “PDL-ul este parte din clasa politica. PDL, de exemplu, este cred singurul partid politic care a avut niste criterii de integritate, dar PDL nu a avut criterii de competenta in promovarea interna. Poate si de asta s-a ajuns la situatia de la ultimele alegeri. PDL-ul intra in lista noastra de partide de care ne-am saturat”, a spus Preda, citat de Mediafax.
 
 
La conferinta Miscarii Populare au participat consilierii presedintelui Basescu, respectiv: Cristian Diaconescu, Sebastian Lazaroiu, Daniel Funeriu, Bogdan Dragoi, Dorel Onaca, Bogdan Oprea, Bogdan Hrituc.
 
====================================================
=======================================
===========================

"Va începe un război TERMONUCLEAR! Toţi străinii din ţară să plece"! Coreea de Nord, a anunţat asta acum!

$
0
0
 
Coreea de Nord a repetat marţi ameninţarea cu declanşarea unui
război "termonuclear" în Peninsula Coreea şi i-a îndemnat pe străinii prezenţi pe teritoriul sud-coreean să ia în calcul plecarea lor din această ţară.
 

 

 "Peninsula coreeană se îndreaptă către un război termonuclear", a apreciat Comitetul Nord-Coreean pentru Pace în regiunea Asia-Pacific, într-un comunicat difuzat de agenţia de presă oficială KCNA.

"În caz de război, nu vrem ca străinii care trăiesc în Coreea de Sud să fie expuşi", continuă Comitetul, un organ de propagandă al regimului de tip stalinist, îndemnând "toate organizaţiile străine, întreprinderile şi turiştii să pună la punct măsuri de evacuare".
Phenianul, care a instalat recent două rachete cu rază medie de acţiune pe coasta de est, a anunţat vineri că
nu poate să mai garanteze securitatea misiunilor diplomatice din capitală începând de la 10 aprilie.
 


Niciuna dintre ţările care au misiuni diplomatice la Phenian nu a apreciat totuşi ca necesară, pentru moment, măsura evacuării personalului.
Sursa:
================================================
 

Coreea de Nord, mesaj pentru străinii din Sud:
Plecaţi ca să nu suferiţi!

Coreea de Nord este pe picior de război.  Agenția de presă oficială nord-coreeană, KCNA, a transmis, marţi, un avertisment străinilor din Coreea de Sud să ia măsuri de evacuare în caz de război. Japonia a instalat rachete de tip Patriot în centrul oraşului Tokyo, împotriva unui eventual tir din partea Coreei de Nord ce ar ameninţa arhipelagul, a anunţat marţi
Ministerul japonez al Apărării, relatează AFP.

“Nu vrem ca străinii din Coreea de Sud să aibă de suferit în cazul în care va fi un război”, a relatat agenţia KCNA, care citează purtătorul de cuvânt al Comisia de Pace Asia-Pacific din Coreea de Nord.

 Ca urmare a adoptării de către ONU a unui nou pachet de sancţiuni după noul test nuclear nord-coreean realizat la începutul lunii februarie şi a exerciţiilor militare comune în curs de desfăşurare între Statele Unite şi Coreea de Sud, Phenianul a făcut recent o serie de declaraţii provocatoare.
 ”Peninsula coreeană se îndreaptă către un război termonuclear”, a apreciat Comitetul Nord-Coreean pentru Pace în regiunea Asia-Pacific, într-un comunicat difuzat de agenţia de presă oficială KCNA, informează Mediafax.
 
 Phenianul, care a instalat recent două rachete cu rază medie de acţiune pe coasta de est, a anunţat vineri că nu poate să mai garanteze securitatea misiunilor diplomatice din capitală începând de la 10 aprilie.
 
Japonia a instalat rachete de tip Patriot la Tokyo, în eventualitatea unui tir nord-coreean
 
Două lansatoare de rachete de tip Patriot au fost instalate marţi dimineaţa la sediul Ministerului Apărării, în centrul capitalei japoneze, cu scopul de a intercepta o eventuală rachetă nord-coreeană, a declarat un oficial pentru AFP.
 
 Presa japoneză scrie că alte rachete de tip Patriot vor fi mobilizate, de asemenea, în alte două locaţii, în regiunea Tokyo.
 
 Baterii de interceptori vor fi instalate şi pe Insula Okinawa, în sudul ţării, a anunţat luni Itsunori Onodera, ministrul Apărării.
 
 El a precizat, într-o emisiune televizată, că Okinawa este “locul cel mai potrivit pentru a răspunde oricărei urgenţe”, adăugând că rachete de tip Patriot ar putea fi mobilizate pe această insulă “în mod permanent”.
 
 
=====================================
===========================

Planul secret al președintelui Traian Băsescu. Omul din umbra, pregatit pentru 2014 sa readuca la putere pe toti cei care au pierdut ceva in 2012. Traian Băsescu, diabolicum est! USL, ATENTIE!

$
0
0

Un plan secret al Fundației Mișcarea Populară, agreată de președintele Traian Băsescu, ar viza susținerea unei persoane de încredere în rândurile populației,
la alegerile prezidențiale din 2014.
 
 
 
Ipoteza este argumentată de faptul că pagina de Facebook a Fundației a dat “like” doar altor două pagini: cea prin intermediul căreia  Traian Băsescu  își postează mesajele și filmulețele – “Alături de președintele nostru” -, iar a doua este pagina  „Mugur Isărescu președinte”, creată pe 27 ianuarie, scrie ampress.ro.
 
 
Astfel, pentru Mișcarea Populară, creată în pripă și cu o activitate “ușor debusolată” în primele zile,  guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, ar fi “personajul politic de anvergură” în spatele căruia membrii fundației să se încoloneze și pe care să-l susțină în alegerile prezidențiale din 2014.
 
Dacă din partea Mișcării Populare, o astfel de susținere ar fi motivată de faptul că profesorul Marian Preda și consilierul Diaconescu arată mai degrabă ca niște „iepurași”, bomba, “care devoalează poate planul secret al Mișcării lui Băsescu”, este aruncată chiar de pagina „Mugur Isărescu președinte”, mai scrie sursa citată. Pagina destinată sprijinirii candidaturii actualului guvernator al BNR la președinție a dat “like” unei singure pagini, cea a Mișcării Populare.
 
 
Un alt argument care ar susține un astfel de scenariu este și faptul că pagina  „Mugur Isărescu președinte” a fost creată simultan cu aruncarea pe piață a unui sondaj Avangarde, potrivit căruia guvernatorul BNR se bucură de 33% intenție de vot din partea românilor, cu doar 11 procente mai puțin decât Crin Antonescu.
 
Interesant este și faptul că cel de-al patrulea mandat în fruntea Băncii Centrale al lui Mugur Isărescu se încheie chiar în octombrie 2014, adică cu puțin timp înainte de a fi demarată campania electorală.
 
Candidatura la prezidențiale nu ar fi o experiență nouă pentru Mugur Isărescu, întrucât guvernatorul Băncii Centrale a mai intrat în cursa pentru Cotroceni în 2000. Atunci Mugur Isărescu s-a clasat pe locul patru, după Ion Iliescu, Corneliu Vadim Tudor și Theodor Stolojan.
 
 
=======================================
==========================
============

Tipic romanesc. Acoperim ceva scandaluri personale prin mega-scandaluri nationale! 1. Fratilor, lasati presa, TV-urile, Prime-Time-ul stirilor si Apucați-vă de Guvernare. Puneti capat, a mai Conduce Tara si Poporul, cu Televizorul! 2. @Doamna senator, Rusine! Nu amestecati rezervistii militari, problemele acestora, in gaselnitele personale ale domniilor voastre! 3. Pensiile militare. O noua Lege, conforma cu principiile Legii 164/2011, revine in ACTUALITATEA MILITARA. Se promite dreptate, stabilitate si legalitate tuturor partilor implicate

$
0
0


Învăţătoarea ”grevistă” Cristiana Anghel, ajunsă senator al României pe listele USL, este zilele acestea în atenţia publicului după ce din declaraţia ei de avere a reieşit că, în perioada de protest civic, a fost plătită ”pe drepturi de autor” de postul Antena 3, al familiei Voiculescu.
 
De asemenea, fiica ei a fost angajată pe post de consilier la ministerul Educaţiei în 2012 sub Guvernul Ponta 1.
 
Ministerul Educaţiei precizează că fiica senatoarei  Cristiana Anghel este angajată pe postul de consilier la departamentul de Afaceri europene.
 
„Oana Anghel este funcţionar contractual, a dat concurs în augustşi a fost angajată începând din 1 octombrie pe post de consilier la departamentul de Afaceri europene”, ne-au declarat reprezentanţii biroului de presă de la  Ministerul Educaţiei.
 
Precizările făcute vin după ce, marţi seara, Cristiana Anghel a declarat într-o emisiune tv că fiica este angajată la Ministerul Educaţiei.
 
Cristian Tudor Popescu, senior editor al ziarului gândul, comentează acest caz în editorialul CÂT CÂŞTIGI PIERZÂND ÎN GREUTATE.
 
Sursa:
Învăţătoarea grevistă Cristiana Anghel, ajunsă senator PC - a fost plătită pe ”drepturi de autor” de Antena 3 iar fiica ei a fost angajată consilier la Ministerul Educaţiei.
Publicat la: 10.04.2013
========================================
 
 
Ce câştigi pierzând în greutate.
de
Cristian Tudor POPESCU
Publicat la: 10.04.2013
 
Când realizatorul unei emisiuni, presupus a fi moderator, ţipă la tine, te maimuţăreşte, te aplaudă în batjocură, îţi dă cu tifla la propriu, cu mâna la nas, ce faci?
 
Eu zic că închizi telefonul.  Am şi făcut lucrul acesta,  politicos, dar ferm, când dl Robert Turcescu s-a manifestat mult mai puţin agresiv, în încercarea de a mă implica în războiul B1Tv – Antena 3.
Dar dacă eşti o femeie, în vârstă de peste 50 de ani, senator USL şi fostă învăţătoare, fostă grevistă a foamei în numele cauzei profesorilor din România?
 
Ei, atunci e altceva, mi-a demonstrat d-na Cristiana Anghel, martiră, mucenică de meserie a neamului românesc.  Zic „de meserie”  întrucât din bălăcăreala telefono-televizată de mai rău de o jumătate de ceas, aflu că d-na Anghel a încasat în 2011, pentru apariţiile la Antena 3, suma de lei 136 milioane.
Carevasăzică, d-na martiră s-a putut lipsi de hrană în sprijinul unor nobile idealuri, dar, după aceea, nu s-a putut lipsi de bani ca să militeze pentru aceleaşi nobile idealuri. Iar la întrebarea răcnită, dar precisă, a d-lui Turcescu„Pentru ce v-a plătit Antena 3?” a răspuns fără să clipească (sau poate a clipit, dar la telefon nu s-a văzut):„Pentru drepturi de autor.”
 
Câteva minute mai târziu, a afirmat că i s-a plătit astfel deplasarea cu trenul la Bucureşti şi retur.
 
 Pe drepturi de autor?!
 
 Ca apoi să declare ritos că nu priveşte pe nimeni contractul ei privat şi confidenţial.
Ba priveşte, că d-na e acum , răsplata jertfei, înalt bugetar al statului român. Şi fiica d-sale aflăm că e tot bugetară,  în Ministerul Educaţiei. Din nou, întrebarea vine clară:
„De când a ajuns în minister fiica dvs?”
 
D-na martiră se indignează repetat:„Cum vă permiteţi să vă luaţi de copilul meu?”  Tehnica asta de înduioşare a publicului cu „copilul” a împrumutat-o de la T. Băsescu, care o numea aşa pe EBA când ea avea vreo 28 de cotolani şi era atacată de „bărbaţii grei” din presă.
 
Nu se lua nimeni de niciun copil, era vorba doar dacă doamna fiică a martirei s-a ministerizat înainte sau după instalarea primului guvern Ponta.
 
După ofuscări jucate şi apeluri la Dumnezeu, d-na Anghel admite că faptul s-a petrecut în 2012, luna însă, nu-i chip să şi-o aducă aminte...
 
Apoi mai spune ceva, nu mai ştiu ce,  moderatorul face ochii mari,  iar d-na Anghel precizează că „A fost o glumă” şi pomeneşte de ratingul emisiunii. Deci, acuzată cu strigături că şi-a valorificat cu bun profit foamea, martirei îi ardea de glume şi de rating.
 
În sensul ăsta, mă gândesc că n-ar fi rău să-şi deschidă, pe lângă cabinetul senatorial, şi unul de cure de slăbire pentru doamne.
 
Cristian Tudor Popescu este senior editor al ziarului Gândul
 
=============================================================
===========================================
 
 Senatorul USL Cristiana Anghel invatatoarea care a devenit faimoasa dupa ce a stat in greva foamei pentru a protesta impotriva modului in care fosta putere si-a batut joc de oameni - spune apasat niste lucruri de care ar trebui sa le crape obrazul de rusine lui Victor Ponta si altora din fruntea aliantei.

Cristiana Anghel: un adevarat rechizitoriu al guvernarii USL de pana acum!
Am mintit si nu ne tinem de cuvant, suntem mai rai decat pedelistii – macar aia nu au spus ca vor face niste lucruri!
 
Promisiunea a fost ca atunci cand venim abrogam respectivele legi si facem altele bune, in concordanta cu nazuintele acestui popor. Acum constat ca ne convine ca sunt legile respective. Nu se poate! Nu accept lucrul acesta!”

“Am promis ca facem pensiile militarilor, ne-a dat si Avocatul Poporului apa la moara. Avem si pilotii. Sa fim seriosi, le iei 90% din pensii?”


“Nu se poate sa faci scandalul pe care l-am facut pentru bolnavii de cancer si acum sa primesc scrisori de la bolnavii de cancer ca nu au posibilitatea sa-si ia medicamentele si nu le da nimeni”


“Am mintit si nu ne tinem de cuvant! Suntem mai rai decat pedelistii! Macar aia nu au spus ca vor face niste lucruri. Noi am zis ca le facem si le uitam. Gasim scuza iar cu criza. Dar da-o Doamne iarta-ma de criza! Cand ai facut programul de guvernare nu stiai ca e criza?”


“Acum am posibilitatea sa protestez in Parlament, sa promovez legi, fie sa plec. Eu sunt olteanca, sunt vulcanica, regret cateodata ca m-am pripit cu politica, dar daca fac o chestie, o fac pana la capat.Eu nu sunt impacata cu sufletul meu in asa fel incat oamenii astia care au avut incredere in noi si cei care n-au avut sa simta macar ca nu e mai rau daca nu e mai bine. Nu se poate! Am condamnat-o pe Roberta Anastase ca a fraudat legea pensiilor si vin saracii militari de luni de zile sa modificam legea. Armata era mandria tarii – credeti minciunile alea, ca au crescut pensiile la 90% din ei? Sunt niste minciuni sfruntate!”
a spus Cristiana Anghel – care a tinut sa precizeze ca e un punct de vedere personal, nu al Partidului Conservator – nu intr-un interviu acordat ziare.com.
 
Sursa:
Cristiana Anghel, USL: Am mintit, suntem mai rai decat pedelistii
 
 
=====================================================
====================================
 
 
Proiectul privind pensiile militarilor, finalizat:
Se revine la principiile legii 164/2011
 
Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a declarat că a finalizat proiectul de lege privind pensiile militarilor, care încearcă să rezolve bulversarea sistemului creată în urmă cu doi ani, urmând să îl transmită până vineri spre dezbatere la ministerele Muncii şi Internelor şi la Serviciile de informaţii.
 
"Proiectul de lege este finalizat, o să îl înaintez la Ministerul Muncii şi la celelalte ministere care au pensionari din fostul sistem militar astfel încât să se revină la normalitate", a afirmat Duşa, joi,înainte de şedinţa Comitetului Executiv al PSD.
 
El a subliniat că prin "cârpelile" legii date de Guvernul Boc s-au creat de fapt alte discriminări şi de aceea este nevoie de o nouă lege, care să aplice principiile legii 164/2001 privind pensiile militare, care a funcţionat normal 10 ani şi nu a creat probleme.
 
Duşa a arătat că legea 164 a fost elaborată pe principiile legilor similare din statele NATO şi nu a dus la inechităţi în sistem.
"Legea care a existat, legea 164 privind pensiile militare a fost o lege care a funcţionat 10 ani de zile, nu a creat discriminări, a fost elaborată pe principiile legilor din ţările NATO (…) Nu există evidenţă foarte serioasă privind veniturile pe care le-au realizat militarii. Eu nu caut vinovaţii, eu vreau să rezolv problema oamenilor din sistemul militar şi eu întotdeauna respect legea şi vreau să o rezolv cu respectarea legea şi fără a crea discriminări şi noua lege tocmai acest lucru face", a afirmat Duşa, arătând că principiul contributivităţii care a fost introdus de Guvernul Boc nu a fost funcţional.
 
El a arătat că deşi pe legea actuală s-a dorit să se scadă presiunea pe bugetul Ministerului, efectul a fost contrar.
 
"Atunci când s-a trecut de la legea privind pensiile militare la această lege, cheltuielile ministerului au crescut cu peste 500 de milioane. Dacă pensiile reprezentau 2 miliarde de lei, acum reprezintă 2,5 miliarde. Aplicarea acestui principiu al contribuţiei salariatului s-a dorit să se scadă presiunea pe buget, nu s-a scăzut, s-a crescut. Şi eu cred că o revenire la normalitate este urgentă şi nu se poate face decât printr-o nouă lege", a spus Duşa.
 
El a amintit că la preluarea ministerului a găsit 18.000 de dosare nefinalizate care au fost rezolvate între timp, precum şi 28.000 de contestaţii depuse.
 
"Am găsit 28.000 de contestaţii şi se rezolvau patru pe zi, acum se rezolvă circa 100 de contestaţii, dar indiferent câte artificii am creat, problema nu se rezolvă decât printr-o nouă lege care să privească exact pensiile celor care provin din sistemul de Apărare", a concluzionat ministrul.
 
Mircea Duşă a spus că noua lege poate fi adoptată şi prin Ordonanţă de urgenţă a Guvernului, însă el îşi doreşte ca după ce va fi discutată cu rezerviştii şi sindicatele militarilor să fie dezbătută şi în Parlament.
 
"După aceea voi discuta în Guvern dacă să se treacă prin ordonanţă sau prin Parlament prin procedură foarte rapidă. Eu sunt de părere că trebuie trecut prin Parlament, am foarte mult timp, trei ani cât am fost lider de grup parlamentar, am spus că există un abuz de ordonanţe de urgenţă", a mai spus Duşa.
Ministrul a precizat că cel târziu vineri va trimite proiectul la Ministerul Muncii, la Ministerul de Interne, la Servicii.
 
"După ce va fi dezbătută şi cu rezerviştii, cu structurile militare şi cu sindicatele, voi veni cu legea în Parlament", a mai spus Duşa.
 
Premierul Victor Ponta a declarat că aşteaptă de la ministrul de Finanţe Daniel Chiţoiu o soluţie în privinţa banilor pentru pensiile militarilor, după ce PNL a anunţat că nu mai e de acord cu taxarea salariilor bugetarilor de peste 4.000 lei, banii strânşi astfel fiind necesari pentru aceste pensii.
 
Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, la finalul şedinţei USL, că subiectul taxei de solidaritate de 10% a fost în discuţie şi urmează să mai fie analizat, precizând că le-a transmis partenerilor să nu vină la rectificarea bugetară cu solicitări de sume suplimentare dacă se opun acestei propuneri.
 
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a spus, la rândul său, la finalul şedinţei USL, că PNL se opune "categoric" introducerii unei taxe de solidaritate de 10%, susţinută de premierul Victor Ponta, precizând că eventualele venituri la bugetul de stat nu sunt semnificative.
 
Sursa:
=====================================================
========================================
 
Mircea Duşa, privind pensiile militarilor “se revine la principiile Legii 164-2011″
 
Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a declarat că a finalizat proiectul de lege privind pensiile militarilor, proiect ce  incearca sa rezolve bulversarea sistemului creata in urma cu doi ani, urmand sa il transmita pana vineri spre dezbatere la ministerele Muncii si Internelor si la Serviciile de informatii, transmite Mediafax.
 
“Proiectul de lege este finalizat, o sa il inaintez la Ministerul Muncii si la celelalte ministere care au pensionari din fostul sistem militar astfel incat sa se revina la normalitate”, a afirmat Dusa, joi, inainte de sedinta Comitetului Executiv al PSD.
 
El a subliniat ca prin “cârpelile” legii date de Guvernul Boc s-au creat de fapt alte discriminari si de aceea este nevoie de o noua lege, care sa aplice principiile legii 164/2001 privind pensiile militare, care a functionat normal 10 ani si nu a creat probleme.
 
Dusa a aratat ca legea 164 a fost elaborata pe principiile legilor similare din statele NATO si nu a dus la inechitati in sistem.
 
“Legea care a existat, legea 164 privind pensiile militare a fost o lege care a functionat 10 ani de zile, nu a creat discriminari, a fost elaborata pe principiile legilor din tarile NATO (…) Nu exista evidenta foarte serioasa privind veniturile pe care le-au realizat militarii. Eu nu caut vinovatii, eu vreau sa rezolv problema oamenilor din sistemul militar si eu intotdeauna respect legea si vreau sa o rezolv cu respectarea legea si fara a crea discriminari si noua lege tocmai acest lucru face”, a afirmat Dusa, aratand ca principiul contributivitatii care a fost introdus de Guvernul Boc nu a fost functional.
 
El a aratat ca desi pe legea actuala s-a dorit sa se scada presiunea pe bugetul Ministerului, efectul a fost contrar.
 
“Atunci cand s-a trecut de la legea privind pensiile militare la aceasta lege, cheltuielile ministerului au crescut cu peste 500 de milioane. Daca pensiile reprezentau 2 miliarde de lei, acum reprezinta 2,5 miliarde. Aplicarea acestui principiu al contributiei salariatului s-a dorit sa se scada presiunea pe buget, nu s-a scazut, s-a crescut. Si eu cred ca o revenire la normalitate este urgenta si nu se poate face decat printr-o noua lege”, a spus Dusa.
 
El a amintit ca la preluarea ministerului a gasit 18.000 de dosare nefinalizate care au fost rezolvate intre timp, precum si 28.000 de contestatii depuse.
 
“Am gasit 28.000 de contestatii si se rezolvau patru pe zi, acum se rezolva circa 100 de contestatii, dar indiferent cate artificii am creat, problema nu se rezolva decat printr-o noua lege care sa priveasca exact pensiile celor care provin din sistemul de Aparare”, a concluzionat ministrul.
 
Mircea Dusa a spus ca noua lege poate fi adoptata si prin Ordonanta de urgenta a Guvernului,insa el isi doreste ca dupa ce va fi discutata cu rezervistii si sindicatele militarilor sa fie dezbatuta si in Parlament.
 
“Dupa aceea voi discuta in Guvern daca sa se treaca prin ordonanta sau prin Parlament prin procedura foarte rapida. Eu sunt de parere ca trebuie trecut prin Parlament, am foarte mult timp, trei ani cat am fost lider de grup parlamentar, am spus ca exista un abuz de ordonante de urgenta”, a mai spus Dusa.
 
Ministrul a precizat ca cel tarziu vineri (azi, n.r.) va trimite proiectul la Ministerul Muncii, la Ministerul de Interne, la Servicii.
 
“Dupa ce va fi dezbatuta si cu rezervistii, cu structurile militare si cu sindicatele, voi veni cu legea in Parlament”, a mai spus Dusa.
 
Premierul Victor Ponta a declarat ca asteapta de la ministrul de Finante Daniel Chitoiu o solutie in privinta banilor pentru pensiile militarilor, dupa ce PNL a anuntat ca nu mai e de acord cu taxarea salariilor bugetarilor de peste 4.000 lei, banii stransi astfel fiind necesari pentru aceste pensii.
 
Premierul Victor Ponta a declarat, marti, la finalul sedintei USL, ca subiectul taxei de solidaritate de 10% a fost in discutie si urmeaza sa mai fie analizat, precizand ca le-a transmis partenerilor sa nu vina la rectificarea bugetara cu solicitari de sume suplimentare daca se opun acestei propuneri.
 
Presedintele PNL, Crin Antonescu, a spus, la randul sau, la finalul sedintei USL, ca PNL se opune “categoric” introducerii unei taxe de solidaritate de 10%, sustinuta de premierul Victor Ponta, precizand ca eventualele venituri la bugetul de stat nu sunt semnificative.
 
UPDATE
Victor Ponta, despre pensiile militare:
Parlamentul isi poate exercita dreptul constitutional de a legifera
 
Premierul Victor Ponta a afirmat joi ca Executivul nu va emite o ordonanta de urgenta privind pensiile militare, fiind de parere ca Parlamentul isi poate exercita dreptul constitutional de a legifera in aceasta privinta.
 
“Nu cred ca pe o chestiune atat de importanta sa mergem pe o ordonanta de urgenta. Cred ca Parlamentul isi poate exercita foarte bine dreptul constitutional de a legifera”, a declarat Ponta, potrivit Agerpres.
 
In opinia sa, pentru pensiile militare ‘trebuie gasita o solutie pentru lucrurile care tot ies la suprafata ca s-au calculat gresit, ca nu au fost gasite toate documentele, trebuie reglementate foarte clar si trebuie data siguranta si stabilitate tuturor pensionarilor din domeniul militar’.
 
Nu se pune problema micsorarii (n.r. – pensiilor), au fost cazuri de calculari gresite, pentru acelea, ca sa nu ii punem pe oameni sa dea banii inapoi, trebuie sa avem o solutie legislativa. In rest, Dusa lucreaza cu cei de la Aparare si de la ministerul doamnei Campeanu si eu sunt favorabil ideii de a avea o legislatie foarte clara pentru a nu mai avea in viitor situatii de nedreptate si de nesiguranta in randul pensionarilor militari. Pentru mine sunt foarte importanti, sunt oameni care au avut o activitate speciala si trebuie sa stie foarte clar care e situatia pensiei lor si care e regimul. De fiecare data constatam ca ceva nu s-a facut bine si o luam de la capat. (…) Cautam o solutie sa rezolvam. Sa acopere pe toata lumea si sa dea stabilitate sistemului”, a afirmat Ponta.
 
Premierul a explicat ca pentru cei 15.000 de pensionari militari care au avut pierderi la pensii influenta bugetara este de aproximativ 110 milioane de lei si din taxa de 10% aplicata asupra tuturor veniturilor bugetare mai mari de 1.000 de euro s-ar fi acoperit aceasta suma.
 
“Asa intentionam eu. Era vorba de toate veniturile bugetare. Acum, neexistand acord in coalitie, nu putem face acest lucru si trebuie sa gasim o alta sursa bugetara”, a mai spus Ponta.
 
sursa hotnews
 
=====================================================
========================================
=====================

Uau!! L-am descoperit pe cel mai “sarac si curat” Presedinte din Lume. Va dorim multa sanatate si fericire, Domnule Presedinte Jose Mujica!

$
0
0
 
Titus Corlățean, ministrul Afacerilor Externe, l-a primit, marți, pe ministrul Relațiilor Externe al Uruguayului, Luis Leonardo Almagro Lemes, aflat în vizită la Bucureşti. Cel din urmă i-a adresat o invitație premierului Victor Ponta din partea președintelui Jose Mujica pentru a vizita Montevideo.
 
 
 
 
„Cei doi miniştri de externe au abordat aspectele politico–economice ale relaţiei bilaterale şi au exprimat dorinţa comună cu privire la dezvoltarea dialogului politic şi a cooperării bilaterale, inclusiv a creşterii schimburilor comerciale, pe linia dinamicii semnificative înregistrate în ultimii doi ani”, se arată într-un comunicat MAE, potrivit AM Press.
 
 
 
Comunicatul adaugă “Ministrul Almagro Lemes a transmis invitaţia Preşedintelui Jose Mujica, în calitatea sa de şef al guvernului din Uruguay, adresată primului-ministru român Victor-Viorel Ponta de a efectua o vizită la Montevideo. Cei doi demnitari au convenit să continue consultările periodice dintre cele două ministere de externe şi au manifestat interes pentru redeschiderea la Montevideo, în 2013, a unui birou comercial, în cadrul ambasadei române”.
 
 
 
 
 
===============================================
================================
 
 
Cum trăiește cel mai sărac președinte din lume
În general, ne-am închipui că președintele oricărei țări are un standard de viață ridicat. Excepție face „cel mai sărac președinte din lume”. El locuiește la o fermă sărăcăcioasă și donează cea mai mare parte din salariu. Dovadă stă chiar reședința lui - rufele sunt agățate în afara casei, iar în jurul  fântânii sunt buruieni. Așa trăiește seful statului Uruguay,
Jose Mujica, în vârstă de 77 de ani. 
 
 
 
 
Potrivit Unimedia, citata de AM Press, singurul lucru care poate sugera că acolo locuiește o persoană importantă este că locuinţa este păzită de doi ofiţeri de poliţie. Mai are o pază de nădejde - Manuela, o cățea cu trei picioare.
 
 
 
 
Delclarația de avere: o “Broscuță”, ferma soției și tractoarele de la fermă
Potrivit declarației sale de avere, președintele uruguayan deținea la intrarea în mandat un automobil Volkswagen Beetle („Broscuța”) din 1987, cu o valoare de 1800 de dolari. În 2012, el și-a adăugat în declarație și jumătate din activele soției sale – ferma și tractoarele de lângă Montevideo.
 
 
 
A scos la vânzare reședința dintr-o stațiune balneară pentru că era “inutilă”
Mujica a renunțat la casa de lux pe care statul uruguayan i-a pus-o la dispozitie.  A ales, în schimb, ferma soției sale din afara Capitalei, Montevideo, unde ajunge pe un drum de țară.
 
 
În plus, Mujica a scos la vânzare reşedinţa prezidenţială dintr-o staţiune balneară, pe motiv că proprietatea era „inutilă“. Președintele uruguayan și soția sa prelucrează singuri pământul și cresc flori. „Așa am trăit cea mai mare parte din viața mea. Pot să trăiesc foarte bine cu ceea ce am”, spune Mujica.
 
=================================================================
===============================================
=========================
Viewing all 882 articles
Browse latest View live