Quantcast
Channel: Mehedinti Blog online
Viewing all 882 articles
Browse latest View live

Wow... Traian Băsescu împinge opoziția spre fundătura Udrea

$
0
0

Mă uitam la interviul cu președintele Băsescu din studioul B1TV,când, brusc,discuția e întreruptă de ceea ce se numește acum breaking news,adică știri importante care trebuie neapărat comunicate imediat, altminteri se ratează un moment istoric.

Pe ecran apare o doamnă blondă (o spun fără nici o arrière-pensée), încântată că a făcut primul salt cu parașuta din viața ei, dornică să ne împărtășească pe larg această experiență îmbogățitoare – îmbogățitoare pentru domnia sa, dar probabil și pentru întreaga națiune. Revenindu-se în studio la discuția cu președintele, Băsescu a simțit nevoia să sublinieze curajul doamnei blonde.În condițiile astea, mă întreb dacă mai e nevoie de înjurăturile profesioniste ale Antenei 3.

Că însușirile unui om pot fi deopotrivă calități și defecte se știe foarte bine, însă, în cazul lui Traian Băsescu, ele apasă asupra noastră, a tuturor, sunt uneori un vânt favorabil care ne duce la țintă, alteori o furtună zăpăcitoare. Trebuie s-o spun din capul locului: Traian Băsescu este singurul politician al eternei opoziții românești care n-a fost distrus de mașinăria infernală a PSD-ului. Reușind să devină popular și având o abilitate politică ieșită din comun, a rezistat uimitor mai multor asalturi la care pesemne oricine altcineva ar fi sucombat. Nici unul dintre cei în care și-a pus speranțe acea Românie ceva mai modernă și mai educată n-a izbutit să se impună, iar cazul cel mai ridicol e al fostului președinte Emil Constatinescu. În plus, și ăsta e lucrul cel mai important, Traian Băsescu are trei mari merite: a orientat ferm țara spre Occident, a dat independență justiției și a acceptat să piardă din popularitate asumându-și măsuri care ne-au ferit de consecințe grave ale crizei. Nu încape discuție, e foarte mult. Toate acestea n-ar fi fost posibile fără o combativitate ieșită din comun, în spatele căreia se află o personalitate accentuată, un temperament excesiv.

Or, tocmai aici e problema: temperamentul care – de pildă, în condițiile unor prezențe feminine gingașe, incitante sau iritante – întunecă judecata. Traian Băsescu e un bun jucător de poker, dar un slab jucător de șah. Șansa lui e că, la noi, politicienii nu prea joacă șah, mai toți se țin de poker până noaptea târziu. Succesul lui e al unui om abil și combativ, orientat, din fericire, de multe ori în direcția bună, dar, din păcate, asta n-ajunge. Un analist versat a spus că ieșirea lui legată de doamna Vrânceanu-Firea, urmată de o amenințare incalificabilă, a fost calculată. Complet fals: Băsescu s-a purtat exact ca un tată care și-a răsfățat peste măsură fetițele și sare imediat să le ia apărarea, indiferent dacă e sau nu cazul. La fel a făcut și când a acceptat cocoțarea Elenei Băsescu în Parlamentul European. Să nu-și fi dat seama președintele că o domnișoară care nu știe bine să citească și nu-i în stare să formuleze o frază corectă n-are ce căuta acolo? Și să nu fi avut tactul și bărbăția să i-o spună? Deh, tată de fetițe răsfățate! Și mai e ceva: absența unei culturi asimilate, care îți poate sluji drept călăuză, se întâmplă să-ți joace feste – ca atunci când l-a luat gura pe dinainte vorbind despre rege sau declarând că îi preferă pe „tinichigii” „filozofilor”.

Asta e tragedia noastră: există în România o forță malefică atât de mare, având rădăcini atât de adânci și ramificații atât de vaste, încât numai un om cu temperamentul și pornirile lui Băsescu i s-a putut opune. Dar un asemenea temperament și asemenea porniri e greu să-l însoțească pe un șahist cultivat. Ar fi într-adevăr un miracol. Ce se întâmplă e că, până una-alta, ies la iveală matrapazlâcuri enorme ale mașinăriei PSD – dacă ar trăi într-o țară normală, Victor Ponta ar trebui sa-și dea demisia de trei ori pe zi –, iar, pe de altă parte, românii sunt invitați să-și investească speranțele în Elena Udrea. Să ne înțelegem, nu sunt misogin: doamnele Macovei și Boagiu îmi inspiră mai multă încredere decât politicienii de sex bărbătesc. Nici insensibil la farmecele doamnei blonde nu sunt. Alta e problema: Elena Udrea nu e în nici un caz șahistă, iar ca jucătoare de poker mi se pare nedibace. Dincolo de înfățișare, singurul atu al domniei sale e un amestec de versatilitate și tupeu, care se poate exprima sintetic: doamna Udrea e manelizabilă.

Ceea ce, în sine, n-ar fi rău. Traian Băsescu a avut norocul să aibă doi contracandidați la președinție rigizi, iar spontaneitatea și flexibilitatea lui au surclasat în confruntările directe scorțoșenia lor – și, în felul ăsta, improbabilul extrem a devenit posibil. Cum Victor Ponta nu e tocmai un ins simpatic și degajat, de ce n-ar izbuti și Elena Udrea aceeași performanță? De ce n-ar funcționa o paralelă între domnia sa și Traian Băsescu? Dacă experiența mării va fi fost de folos, de ce să nu fie de folos, prin parașutare, și experiența văzduhului? Răspunsul e ușor de dat: pentru că, spre deosebire de Băsescu, Udrea n-are consistență de om (mă rog, femeie) politic(ă); pentru că nu e credibilă; pentru că a acumulat un capital imens de antipatie prin jocurile făcute – și nu fiindcă e femeie, cum lasă să se înțeleagă. Pe scurt, doamna Elena Udrea e doar manelizabilă. Nimic mai mult. Să investești mai departe politic în ea e totuna cu a te încăpățâna să avansezi într-o fundătură.

Dar asta nu rezolvă problema opoziției. Cu toată spontaneitatea lui, domnul Antonescu e descalificat din start de acel personaj care l-a populat lăuntric atâta amar de vreme.În ce-i privește pe ceilalți candidați, e mult de lucru. Adevărul trist e că, admițând că opoziția se va opri până la urmă la un candidat unic, el va trebui să fie aproape manelizabil. Popularitatea e o condiție necesară, nu însă și suficientă. În ce mă privește, la alegeri m-am călăuzit mereu după două principii: 1) nu-mi permit să nu votez și 2) nu mă descurajează faptul că sunt obligat să aleg răul mai mic, fiindcă nu-mi fac iluzii extravagante. Dacă opoziția își închipuie că sunt mulți care gândesc la fel, am încurcat-o!

Sursa:
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------

Guvernul sesizează CCR pentru implicarea președintelui în campania electorală! Si ce daca!

$
0
0
 
Războiul dintre preşedinte şi premierajunge din nou la Curtea Constituţională.Victor Ponta a anunţat, luni seară, că Executivul va sesiza magistraţii CCRîn cazul implicării lui Traian Băsescu în campania electorală.


"Guvernul României va sesiza CCR în sensul următor: trei solicitări – să analizeze existența unui conflict juridic de natură constituțională între Guvern, cel abilitat să organizeze și care răspunde de campania electorală, și Președintele României; să stabileaască dacă acest conflict e cauzat de implicarea lui Traian Băsescu în campania pentru europarlamentare și în campania pentru alegerile pentru Parlamentul României și să pronunțe o decizie prin care să stabilească în mod clar că președintele României și alte categorii de persoane nu au dreptul să facă o campanie”, a anunțat Victor Ponta. „În baza deciziei Curții, vom proceda în consecință”,
a completat premierul.

Întrebat dacă această afirmație înseamnă o nouă suspendare a președintelui, Victor Ponta a răspuns că orice decizie a CCR e obligatorie. La insistențele jurnaliștilor, care au întrebat dacă o eventuală decizie CCR care ar da dreptate Guvernului ar duce la o nouă suspendare a președintelui, Victor Ponta a spus:
„Am în intenție un singur lucru acum, să respect Constituția și de a solicita CCR, pentru că nu există decât anumite situații în care poate fi sesizată CCR. Trebuie să stabilim foarte clar dacă președintele are voie să facă campanie, pentru că o asemenea decizie ar avea implicații ulterioare referitoare la alte categorii – înseamnă că și militarii, înalții funcționari au voie”.
Premierul a precizat că are în față textul sesizării către CCR, o să-l revadă și probabil marți îl va înainta CCR și a promis că îl va da publicității.

Acţiunea Guvernului vine după ce, la sfârșitul săptămânii trecute, Elena Udrea a postat pe un cont de socializare mai multe fotografii cu şeful statului îmbrăcat într-un tricou cu însemnele Partidului Mişcarea Populară.

Preşedintele Traian Băsescu nu a considerat că a greşit atunci când s-a fotografiat îmbrăcat în tricou cu însemnele electorale ale unui partid. Şeful statului susţine că nu a încălcat niciun articol din Constituţie.

Sursa:
http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Politica/Guvernul+sesizeaza+CCR+pentru+implicare+presedintelui+in+campani

Presedintele Traian Basescu, a intrat in Campanie electorala! A uitat ce functie are! EXPLOZIV. Basescu ar vota... cu Udrea la prezidentiale! UPDATE. Gura pacatosului... adevar graieste!

$
0
0

Presedintele Traian Basescu a vorbit, din nou, marti, despre criza din Ucraina, implicarea in campania electorala a PMP pentru alegerile europarlamentare, precum si despre convocarea unei sedinte extraordinare a CSAT, explicand ca Romania nu este in pericol de a fi atacata.

 Seful statului a comentat, la Gandul Live, sesizarea CCR in cazul sau, dupa ce a purtat tricoul cu PMP, afirmand ca prim-ministrul Victor Ponta "plagiaza tentativele de suspendare" din anii 2007 si 2012, numindu-l pe premier "floricica patriei". De asemenea, a spus ca in mod categoric ar vota-o pe Elena Udrea la prezidentiale, dar si ca isi va dona salariul din luna mai pentru campania PMP.

Traian Basescu a vorbit si despre liderul liberal Crin Antonescu, afirmand ca acesta "joaca foarte riscant" odata cu propunerea unui prag de 20 la suta la europarlamentare, dar si ca primarul sibian Klaus Iohannis ar fi "o figura mai proaspata" decat presedintele PNL la alegerile prezidentiale.

Referitor la situatia din Ucraina, presedintele a precizat ca nu i se pare ca este nevoie de convocarea CSAT pe aceasta chestiune si ca Romania nu este in pericol de a fi atacata.

Traian Basescu a abordat si subiectul terenului agricol de la Nana, subliniind ca vrea sa obtina bani din recolta de anul acesta, explicand totodata ca problemele juridice nu ii creeaza niciun fel de neliniste. In plus, presedintele a spus ca "tata-socru" Ilie Sarbu nu pare "un tip foarte strain" de afacerile cu teren din Timis si din Calarasi.

Aceasta a fost a treia iesire publica a sefului statului, in ultimele trei zile, dupa declaratia de presa de duminica, de la Palatul Cotroceni, si emisiunea la care a participat, in aceeasi zi, la B1 TV.

Ziare.com v-a prezentat, in format LIVE TEXT, declaratiile presedintelui Traian Basescu:

Premierul Victor Ponta a anuntat ca va sesiza CCR reclamand incalcarea Constitutiei de catre dvs. Ati incalcat Constitutia?

- Categoric nu. As vrea sa stiu si la ce se refera Victor Viorel Ponta. El plagiaza tentativele de suspendare din 2007 si 2012 pe acelasi tip de motivatie.

- CCR stabileste foarte clar plaja pe care presedintele se poate misca in spectrul politic.


Seful CCR, despre Basescu: In Romania nu mai inchizi pe nimeni pentru opiniile politice

Ponta cere CCR sa spuna daca presedintele poate face campanie electorala

- Se explica foarte clar ca presedintele nu vine din nori si devine presedinte, ci este sustinut de un partid. Ca atare, ramane in relatie cu acel partid sau si cu alte partide, pentru a-si sustine programul.

- PMP este partenerul meu politic acum.

Ati intrat in campania electorala?

- Da si nu, depinde cum o numim. Premierul Victor Ponta a confiscat campania pentru europarlamentare si a transformat-o in campanie pentru prezidentiale.

- Victor Ponta s-a lansat intr-o campanie prezidentiala si va rog sa ma credeti ca nu prea am vazut-o pe dna Cretu, capul de lista la europarlamentare.

De ce ii spuneti Viorel?

- Victor Viorel e numele lui, are nume de floricica, Viorel. E floricica patriei. Nu e Viorel?

Despre fotografia cu PMP

- Eram la Neptun, cei de la PMP au venit pe litoral si i-am invitat la Neptun pentru cateva ore. Si la un moment dat mi-au aratat tricourile, drept pentru care am imbracat un tricou al PMP. Putea sa fie cu orice alt mesaj. Am facut poze de grup si cu fiecare in parte. Pe urma au pus-o pe Facebook, nu e nici pe afise electorale, dar nu e vina lor ca au fost preluate de toate televiziunile. As vrea sa multumesc si Antenei 3 si Romaniei TV ca au popularizat pozele.

- A fost o zi de vacanta, intr-o zi de vacanta omul se imbraca cum vrea.

- Cand imbraca eticheta cu Paul&Shark, face reclama.

- Acum, Ponta si-ar baga manutele si in CSAT. As trage o concluzie: Am obligatia sa creez o opozitie la Victor Ponta. Nu putem lasa acest derapaj democratic in care PSD acapareaza tot.

Demarajul democratic vine in urma unui vot popular

- Victor Ponta a furat startul campaniei, facand si lucruri extrem de toxice, rele pentru Romania. Spre exemplu, apararea baronilor si parteneriatul cu turnatorul Voiculescu.

- El spune "vreau sa terminam cu regimul Basescu" si sa il substituie cu ce? Cu regimul baronilor si al lui Voiculescu.

- La Voiculescu m-am dus cu solicitari, a fost de acord, foarte bine, eu trebuia sa dau Romaniei o majoritate, in conditiile in care Alianta DA pierduse alegerile in fata PSD.

Ati contribuit dvs sau familia dvs cu bani la campania PMP?

- Nu, dar voi contribui cu cat imi permite legea. Abia astept sa iau salariul pe luna mai si le voi dona un salariu de presedinte de 6.000 de lei.

- Eu constat ca nu prea au bani, nu prea au afisaj, nu prea au spoturi fata de ce au alte partide si de aceea salariul pe luna aceasta il donez lor.

Basescu: Abia astept sa iau salariul pe luna mai, sa-l donez PMP

- Ponta este un politician care ar deveni toxic pentru Romania, aflat in scaunul de la Cotroceni, de aceea nu voi ezita sa lupt impotriva lui. Daca Ponta se ascunde pana pe 25 mai si nu mai iese la televizor, ii promit ca nici eu nu il mai atac.

- Daca va fi o suspendare, ma voi bate cu ei, cu PSD.

Intrand in campanie electorala si oficial?

- Nu sunt in campanie electorala. Vreau sa vedeti pana unde merge perfidia acestui om, e un las. Va dau un citat cand era fluierat la Certeze, iata ce spune acest om ca sa scape de fluieraturi: "Presedintele tarii nu a putut sa vina, m-a rugat sa va transmit un mesaj".

- Este expresia maxima a lasitatii lui, sa scape prin minciuna. A incercat sa foloseasca numele meu la Certeze, pentru a diminua fluieraturile. I-a pacalit in plina faza pe oameni.

- N-as spune ca PDL este un suporter al meu, cel putin conducerea PDL. Eu nu am nimic impotriva PDL ca partid.

I-ati facut ceva lui Blaga?

- Nu recunosc in Blaga omul care a fost ministru, pentru ca si-a dus campania in interiorul partidului cu minciunile din PSD: "Basescu ne aresteaza primarii".

Ati sustinut-o pe Udrea deschis pentru cursa interna. Credeti ca are in acest moment calitatile morale pentru a ajunge presedintele Romaniei?

- Calitati morale stiu sigur ca are, e un om cinstit. Nu stiu sa fi furat, sa fi luat bani.

- Va pot spune ca si eu am venit in politica si cu bani, si cu Audi 80, si cu apartament cu 4 camere.

- Fie ca vorbim de Ungureanu, de Predoiu, de Udrea, de Ponta, totul este sa obtina aceasta functie cinstit si fara sa fie dator unuia ca Voiculescu sau baronilor, pentru ca atunci e rau.

Dna Udrea este extrem de prezenta in campania PMP

- Pai unde sa fie?

Ati pune votul in urna pentru Udrea la prezidentiale?

- Categoric da, daca ar candida. As pune votul meu in urna pentru Elena Udrea.

Ati pus-o atunci pe Elena Udrea sa iasa cu biletelul roz?

- Eu am stiut ca va iesi, iar acel biletel pentru mine reprezinta foarte mult. Reprezinta stadiul la care era Justitia si credinta oamenilor politici la inceputul primului meu mandat. De aici am plecat si am ajuns la stadiul la care DNA, Inalta Curte, DIICOT nu mai menajeaza pe nimeni.

Nu e ridicol sa stati la TV sa comentati saltul cu parasuta?

- Intre un politician femeie care are curaj sa sara de la 4.000 de metri si Victor Viorel Ponta, care era cu o barca gonflabila intr-o apa de 20 de centimetri, trasa de jandarmi si pompieri cu epoleti. Imaginea a fost zguduitoare si comparatia. Cred ca asta l-a deranjat cel mai tare pe Victor Viorel Ponta.

- L-as comenta si pe el daca ar sari cu parasuta si sunt convins ca ar putea sa faca lucrul acesta in campanie. Uite, daca e om serios, sare cu parasuta si eu comentez saltul lui cu parasuta.

Despre Crin Antonescu

- El stie foarte bine atmosfera din interiorul PNL si, asa cum nu vorbesc despre PSD, nu ma amestec in problemele interne ale PNL, ar fi o incalcare a Constitutiei.

- De ce Crin Antonescu si-a fixat stacheta de 20 la suta la europarlamentare si, oricum, e ceva ce PNL ar fi obtinut daca mergea la europarlamentare alaturi de PSD... Joaca foarte riscant.

Daca ia sub 20 la suta, iese Antonescu din cursa pentru prezidentiale?

- Poate ca Iohannis ar fi o figura mai proaspata, daca s-ar retrage Antonescu. Un politician care lasa loc unor miscari in favoarea obiectivului de a nu avea PSD si la Cotroceni, mi se pare ca e un politician care intelege imperativele.

Credeti ca Victor Ponta va ajunge la puscarie dupa ce termina mandatul?

- Nu stiu, ce stiu este ca Victor Ponta este un politician corupt.

- Duicu n-a fost in birou la mine sa faca trafic de influenta, ci in birou la premier. Sa stiti ca nu la mine in birou a fost.

- N-a indraznit nimeni sa vina sa spuna "Hai sa-i dam un al doilea mandat lui Morar, sau hai sa-i dam mandat lui Kovesi".

V-ati imaginat vreodata ca ati fi in penitenciar, in locul lui Nastase?

- Nu, n-am avut motive sa imi imaginez, dar taria unui om trebuie sa fie suficienta sa acopere orice intamplari din viata lui.

Dupa ce va incheiati mandatul?

- Nu va mai legati sperantele de aceasta incheiere de mandat, pentru ca eu imi stiu faptele. E o joaca de-asta copilareasca.

Despre Ucraina

- Nu mi se pare ca este nevoie sa dam acest semnal, convoci CSAT pe o chestiune punctuala, este razboi civil in Ucraina, a fost ocupata Crimeea de Federatia Rusa, spuneti-mi un stat din regiune care si-a convocat structura suprema de securitate, nu trebuie dat acest semnal.

Basescu nu vrea convocarea CSAT pe Ucraina: Romania nu e in pericol de a fi atacata

- Romania nu este in pericol de a fi atacata. Am vazut vanzoleala lui Ponta, ieri, la MApN, la MAI.

- Ce se intampla in Ucraina are ecou si pe teritoriul national, deci primeste informatii si de la SRI.

- Zilnic, se primeste cel putin o evaluare, daca nu cel putin doua. Deci suntem la curent cu tot ce se intampla.

- Legat de Slaviansk, ce pozitie comuna vrea Ponta sa ne stabilim? Acolo e armata ucraineana care a incercuit separatistii inarmati, pentru ca sunt si separatisti cu care trebuie discutat, e minoritatea rusa de acolo.

- Acea populatie, minoritatea rusa din estul Ucrainei, este parte a poporului ucrainean, in ea nu poti sa tragi cu armata.

Ponta evita sa se intalneasca cu oficiali americani, care e motivul?

- Nu stiu, trebuie intrebat dl Ponta.

- Pozitia lui de a evita intalniri cu trimisi ai SUA este foarte bine primita la Moscova. Aici nu sunt vizite oficiale, sunt vizite de lucru. Nu poti sa te cramponezi de ideea "daca sunt prim-ministru, sa vina presedintele Obama sau vicepresedintele Biden".

- Sunt lucruri care se pot comunica prin telegrame si apoi sa vina insarcinatul cu afaceri si sa spuna apoi "am de la Washington un mesaj".

- Acum este o situatie de instabilitate in regiune, in care se subliniaza importanta mesajului si atunci se instituie acel trimis de la Departamentul de Stat, pentru a-ti transmite tie, demnitar roman, mesajul in mod direct si prin viu grai, ceea ce este mult peste mesajul trimis printr-o telegrama.

- S-ar putea sa nu stiu tot ce a stabilit Washingtonul cu Moscova, ce au discutat presedintii Putin si Obama. Eu am iesit pentru a pozitiona Romania: asa cum arata lucrurile ne indreptam spre un razboi civil.

- Este cunoscut in mediul diplomatic de la Bucuresti, ca nu ne satisface ce se intampla in Ucraina.

- Au fost si niste pasi stabiliti de NATO, sa ne evaluam resursele, legat de eventuale conflicte regionale. Ma surprind fetele mari care la televizor dau ochii pe spate "Cum face Romania asa ceva, e razboi", nu.

- Trebuie sa stii ce potential ai.

Potentialul militar al Romaniei in momentul de fata este multumitor?

- Pentru sarcinile la care ne-am angajat fata de NATO, este la parametri.

- Romania are 40.000 de militari care tocmai si-au incheiat misiunile in Irak si in Afganistan. Sigur, este loc si de mai bine, in loc de MIG Lancer sa avem F-16.

Pe la Nana ati mai fost?

- N-am mai fost, vreau sa vad daca balteste apa pe terenul agricol. Si va asigur ca o sa pun poze pe Facebook sa vedeti cum sta graul si cum sta orzul.

Basescu, despre terenul de la Nana: O sa pun poze pe Facebook sa vedeti cum stau graul si orzul

- Vreau sa scot bani anul acesta sau macar o parte din ratele pe care le plateste fiica mea.

- Inseamna o rata lunara de circa 5.000-6.000 de euro pe luna, in functie de rata de schimb, este suportabil pentru un notar.

- Cred ca un 15-20 la suta din rata, fiind primul an...

Problemele juridice va creeaza vreo neliniste?

- Nu. Comisia senatoriala a constatat ca s-a luat corect creditul. La Camera Deputatilor nu stiu ce s-a scris. Ce va pot spune cu certitudine e ca Ioana nu a cumparat de la cetateni pamantul, ci a cumparat si a semnat cu proprietarul italian. A fost un cumparator de buna credinta, pentru ca a verificat la cadastru daca acele terenuri sunt intabulate.

- Daca in procesul de restituire sunt nereguli, tot instanta va decide ce se va intampla si cu terenul. Poate decide "parcela asta va reveni la stat". Foarte bine, daca se va intampla asa, nu se opune nimeni.

- Dar daca se intampla asa, cei vinovati sa raspunda penal. Pentru asta, instanta trebuie sa mearga pana la prefect, pentru ca el a semnat titlurile de proprietate. Ele nu s-au dat de la Nana, ci de la nivel judetean.

- Era un prefect PC, a fost si unul PSD la un moment dat. Aduceti-va aminte ca la inceputul scandalului se spunea "Basescu a luat terenuri de la Statiunea de Cercetari Fundulea", dar au constatat ca prefectul vremii a facut un abuz, luand 2.000 de ha de teren de la Statiunea Fundulea si dandu-l unor clienti.

- Tot un prefect a facut abuzul si tot niste clienti ai PSD au luat terenul.

- Iar tata-socru nu pare un tip foarte strain nici de afacerile cu teren din Timis si nici la terenurile din Calarasi.

- Cand au constatat ca ei singuri isi baga gatul in lat, au inceput sa uite de Fundulea, dar nu ii las eu sa uite.

- Eu as vrea, de la Nana, sa porneasca un proces de control in care sa vedem cata dreptate au cei care se plang si trimit petitii dupa petitii ca li s-a furat mostenirea.

- Nu am un standard mai scazut de viata decat in vremea cand navigam.

Cum v-ati luat Audi 80 inainte de '90?

- Am cumparat-o cand lucram la Anvers. N-am avut nevoie de absolut nicio aprobare cand am adus masina.

- O stiau toti politistii din Bucuresti. Fiind o masina din afara, pentru ca nu erau piese, a trebuit sa aduc un alt colier de la teava de esapament, din afara.

Va mai place sa fiti presedinte al Romaniei?

- Pana in ultima zi voi fi cu placere, dar si cu onoare presedinte al Romaniei.

Dar premier?

- Exista aceasta tentatie, dar nu ma va desemna nimeni, pentru ca nimeni nu vrea un premier care stie multe. Daca discutam despre ipoteze, cred ca m-ar numi Elena Udrea premier.

- Numiri nepolitice, asta as face la ANAF, la APC. Ce te faci cu ANAF, unde sunt numiri politice?

Ati veni la o dezbatere, inainte de alegerile europarlamentare, cu dl Victor Ponta?

- Cu multa placere, cred ca ar fi necesara romanilor o astfel de dezbatere, mai ales ca in problematica economica avem si abordari diferite. Si cred ca ar fi o astfel de dezbatere extrem de utila romanilor - presedinte si prim-ministru.

- Cred ca dezbaterea ar trebui sa nu fie limitata la o ora, ci sa o stabilim la doua ore. Eu nu sunt pretentios, decat fac o observatie: Eu as opta pentru un interval de doua ore, pentru a se dezbate mai multe probleme si in detaliu.

Basescu: Suntem in prag de razboi civil in Ucraina. Este exclus ca Romania sa fie atacata

Duminica seara, Traian Basescu a vorbit despre ultimele evolutii din Ucraina si despre cum pot ele sa afecteze Romania si Republica Moldova. Seful statului a dat asigurari ca armata romana este chiar mai bine pregatita decat armata Rusiei, dar ca o confruntare militara nu poate fi in niciun caz solutia unui conflict.

Romania nu va fi atacata si nu va intra in razboi, a mai asigurat presedintele, precizand totusi ca un razboi civil in regiune va aduce numeroase deservicii inclusiv tarii noastre.

Basescu: Daca batalia politica este in mocirla, acolo o dai. Nu poti sa stai in nori

Basescu a mai sustinut o declaratie de presa, duminica dupa-amiaza, de la Palatul Cotroceni, in care a vorbit despre situatia din Ucraina, oferind asigurari ca Romania nu se afla in pericol si nici nu are planificate operatiuni militare in Republica Moldova.

De asemenea, intrebat despre aparitia sa recenta intr-un tricou electoral al Partidului Miscarea Populara, presedintele a mai spus ca se imbraca dupa cum doreste si ca va vota PMP la alegerile pentru Parlamentul European. Raspunsul sau a starnit reactii dure, Basescu fiind acuzat ca s-a implicat astfel in campania electorala si a incalcat Constitutia.

Sursa:
http://www.ziare.com/basescu/presedinte/basescu-ar-vota-cu-udrea-la-prezidentiale-de-ce-ponta-floricica-patriei-1297344

Băsescu:Există tentaţia de a dori să fiu premier,dar ştiu că nu mă va desemna nimeni.
Udrea m-ar numi dacă ar câştiga prezidenţialele.

Preşedintele Băsescu a declarat, marţi, că există tentaţia de a dori să fie premier, dar ştie că nu îl va desemna nimeni, pentru că nu vrea nimeni pe cineva care ştie atâtea lucruri, el spunând însă că, în ipoteza în care Elena Udrea ar câştiga prezidenţialele, aceasta l-ar numi.

"Până în ultima zi, voi fi cu plăcere, dar şi cu onoare preşedintele României, până pe 21 decembrie", a spus Traian Băsescu, într-un interviu la Gândul Live.

Întrebat dacă ar vrea să fie premier, Traian Băsescu a răspuns: "Să ştiţi că ar exista această tentaţie, dar ştiu că nu mă va desemna nimeni, pentru că nimeni nu vrea un premier care ştie atâtea lucruri".
Despre varianta ca Elena Udrea să îl desemneze premier, preşedintele Băsescu a spus că, în ipoteza în care Elena Udrea ar câştiga alegerile prezidenţiale, îl va numi premier.

Preşedintele a comentat şi situaţia de la sfârşitul anului când, după alegeri, va exista un preşedinte în funcţie şi un preşedinte nou ales.

"Va fi mai mult sau mai puţin ca în Statele Unite, unde preşedintele se alege în luna noiembrie şi intră în mandat în ianuarie sau februarie. Eu îmi văd de treabă, el, până în 22 decembrie, este preşedinte ales", a explicat Băsescu.

Preşedintele a ţinut să precizeze că va rămâne în funcţie până în ultimul moment.
"Bineînţeles, ar însemna să fac un lucru extrem de ruşinos să îmi abandonez mandatul", a spus el.
Şeful statului a mai arătat că ceea ce trebuie să se facă imediat, la preluarea noului mandat de preşedinte, este ceea ce s-a făcut la SRI, DNA, DIICOT, Înalta Curte, şi anume numiri nepolitice.

"Asta aş face la ANAF, la Protecţia Consumatorului, la ANSVSA (...) Vă asigur că depolitizarea acestor funcţii, care este parte din reforma statului, ar aduce mult bine României. Acum, ce te faci cu ANAF, unde sunt numirile politice? La judeţul cutare este pus de la PSD, deci firmele PSD trebuie protejate", a mai comentat Traian Băsescu.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »
=========================================================
================================================================
======================================================================

De ce politica dambovitean/romaneasca este curva nationala? Iata un argument, la Mehedinti! Mihai Stănişoară de la PDL... reevaluat... la PNL. Mult succes, prieteni!

$
0
0
 
STĂNIȘOARĂ ,SPINUL DIN COASTA PNL
 
Chiar daca Stanisoara a trecut la PNL Crin Antonescu nu si-a schimbat opinia despre el! Presedintele PNL a declarat intr-o conferinta de presa ca isi mentine declaratiile din 2012 la adresa lui Mihai Stanisoara despre care spunea ca i-a furat, i-a mintit si i-a batjocorit pe mehedinteni. Crin Antonescu a mai precizat si ca a fost o decizie foarte grea aceea de a-l primi pe Mihai Stanisoara in randul liberalilor carora de-a lungul timpului le-a facut doar rau.
 
Sursa:
 
 
============================================
======================================================
======================================================================
 
 
Antonescu
„STĂNIŞOARĂ, UN CÂŞTIG PENTRU PNL”
 
Mihai Stănişoară este un câştig pentru Partidul Naţional Liberal!
Prezent în Mehedinţi, Antonescu a vorbit  despre cât de important este Mihai Stănişoară pentru partid şi pentru organizaţia de aici.
Preşedintele Partidului Naţional Liberal a ţinut să precizeze că un om de echipă, aşa cum este Stănişoară reprezintă un mare plus pentru dreapta românească.
 
Sursa:
 
 
======================================
===================================================
======================================================================

Bulversant! "'ti-am zis eu ca asa a fost'"?!? Cata minciuna? Cat adevar? "Cristian Sima loveste cu o noua scrisoare - dezvaluiri incendiare"!

$
0
0
Cristian Sima, brokerul care a fugit din Romania in 2012 dupa ce a pierdut mai multe milioane de euro ale clientilor, revine cu o noua scrisoare cu dezvaluiri.
Intr-o lunga postare pe Facebook sub titlul "UMBRELE POLITICII IN 2012", Sima, aflat la "Sankt Moritz (sic!) " in Elvetia, arata dedesubturile "politicii dambovitene", facuta "la cafenele, restaurante, case conspirative, in general departe de ochii maselor".

Postarea incepe cu un citat din Shakespeare"Exista oameni care nu imbratiseaza decat umbre, acestia beneficiaza doar de umbra fericirii" si se incheie cu un mesaj funebru: "P.S. Daca de luni nu voi mai posta, folositi ce am scris mai sus ca epitaf".

"Epitaful" lui Sima incepe cu aprecierea ca "noi, romanii, am fost mereu fascinati de jocurile de culise, de piedicile pe la spate si mai ales de umbrele dubiului. Daca Creatorul ne-ar livra in piata publica filmul real al umbrelor ultimilor 24 de ani, nimeni nu ar crede ceea ce ar vedea dar, in acelasi timp, toti vor spune: 'ti-am zis eu ca asa a fost'".

Sima insiruie evenimentele traite de el in primele 9 luni ale anului 2012: "Sper sa reusesc o insiruire telegrafica, fara floricele si mai ales fara comentarii personale. Va las sa trageti ce concluzii vreti si sa va imaginati ce scenarii doriti".

Insiruirea incepe cu decembrie 2011.

"Reuniune la Bruxelles. Situatia datoriilor publice ale multor tari europene devine din ce in ce mai greu de controlat (...) Basescu se intoarce de la Bruxelles preocupat de situatia economica dar si mai preocupat de scaderea popularitatii guvernului Boc si a sa personal. Vrea sa schimbe primul ministru dar Boc nu cedeaza, nu vrea sa demisioneze. Conduce guvernul prin mana lui Predoiu, omul sau de incredere in guvern.

In guvern e haos, nimeni nu mai asculta nici de Boc, nici de Basescu, toti sunt disperati. Informatiile le primesc de la Predoiu. Ideea lui Basescu e sa-l aduca pe Maior prim ministru sa-l tina 2 ani si sa-l pregateasca sa devina viitorul presedinte. Maior joaca la doua capete si incepe sa aiba intilniri de taina cu cateva umbre importante din PSD. Predoiu spera ca Boc sa demisioneze si el sa fie numit prim ministru", scrie Sima.

"Mergem in barlogul SRI, in vechea casa facuta de Carol pentru Lupeasca. E stanjenitoare, un amestec de comunism, brancovenism si noile gusturi post decembriste. E o casa in care nu te simti in niciun secol. La masa, eu, Predoiu, Daianu, Maior, Coldea. Predoiu a cerut intalnirea pentru a le povesti ce se intampla daca euro va cadea, sau daca se va sparge in doua, euro pentru bogati Germania, Olanda, Finlanda si cel pentru saraci Grecia, Portugalia, Italia, Spania. Se vehiculeaza chiar si ideea ca in cazul unui Run la bancile romanesti, acestea ar putea fi aparate cu tab-urile impotriva deponentilor care doresc sa-si retraga banii.

Coldea pare cel mai inteligent si respinge categoric aceasta solutie. La sfarsit situatia ramane la fel si nu se trage nicio concluzie. Dupa un timp Predoiu imi spune: 'au zis ca esti destept, dar esti incontrolabil'. Foarte destept nu cred ca am fost pentru ca eu vedeam Germania retragandu-se din euro si desi si azi cred acelasi lucru nimic nu ne face sa credem ca se va intampla. Maior e foarte sigur de sine, vorbeste putin si pune accentul pe institutiile statului care sunt pregatite si vor actiona conduse de BNR".

Demisia lui Boc si bataia pe cine sa-l inlocuiasca

O luna mai tarziu, in ianuarie 2012, "situatia se inrautateste la noi dar pare a se imbunatati in afara. Afara incepe marea tiparire de bani la noi deficitul bugetar e incontrolabil si colac peste pupaza apar manifestatii in piata, urmare a gafei cu Arafat. Boc cedeaza si e de acord sa demisioneze. Maior e convins ca ii va lua locul, Predoiu la fel. Basescu joaca la cacialma".

In februarie 2012, "Boc demisioneaza. Predoiu e numit prim ministru interimar si e foarte fericit crezand ca va ramane pana la capat. Boc paraseste Palatul Victoriei luand paltonul lui Predoiu, cu 10 numere mai mare, e debusolat, nimeni nu-l mai baga in seama. Aceasta numire total ciudata a fost facuta pentru orgoliul lui Predoiu ca sa-l tina aproape. El e dependent de Basescu 100% si e convins ca Basescu are nevoie de el pentru a face numirile la Parchet si DNA, faimoasa rocada. In noiembrie 2011 in trenul de Geneva, mergand la un concurs de golf, Predoiu este sunat de Basescu si se ridica automat in picioare".

Sima continua aratand cum s-a petrecut schimbarea lui Predoiu. "Seara este numit MRU, Predoiu e deceptionat dar Basescu-l linisteste cu chestia ca oricum va putea sa-si puna pe cartea de vizita ex-prim ministru. (Dupa ce a parasit ministerul Justitiei pe cartea de vizita a lui Predoiu scria ex-prim ministru, ex-ministru de Externe, ex-ministrul Justitiei, arata infiorator. Cum i-am dat in folosinta birourile de la wbs, comandase si o placuta cu aceaste inscriptii. MRU nu e votat inca de Parlament asa ca Predoiu se ocupa cu deszapezirile si se bucura inca cateva zile de putere".

MRU si campania de imagine - aranjat de interviuri, trocuri politice

Cand "MRU ajunge la Palatul Victoriei, e debusolat, dar Predoiu conduce guvernul timp de peste o luna, chiar din biroul lui MRU. MRU se ocupa doar de imagine, nu de guvern, e deja in campanie prezidentiala. MRU incepe sa faca troc pentru imagine. Isi aranjeaza intrebarile la Gadea si reuseste sa plece invingator. Ma cheama la Palatul Victoriei. Il intreb pe Predoiu ce vrea de la mine. MRU vrea un troc, sa ma puna sef la consiliul consultativ si eu sa-i garantez sustinerea de la Hotnews. Ii comunic prin Predoiu ca nu ma amestec in politica editoriala si intalnirea nu mai are loc".

"MRU face acel consiliu mamut, totul la troc. Blanculescu fiind cel mai lingau este numit secretar. Peste doar cateva luni Blanculescu il va critica pe MRU si va deveni consilierul lui Ponta. Acel consiliu nu se va intalni nici macar o singura data, era doar o chestie de a da ceva la schimb fara dorinta de a schimba ceva in economie.

MRU devine arogant, tipa la ministri, ii jigneste si evident apar animozitati in PDL. Basescu nu-l salveaza, ba chiar pune paie pe foc. Numirea lui MRU era doar pentru a-i arata pisica lui Maior care nu fusese ascultator, cel putin asa-mi relateaza Predoiu. Predoiu e convins ca Basescu-l are pe el drept cartea salvatoare si ca Maior si MRU vor disparea cu timpul fiind deja arsi politic".

"Predoiu e convins ca intr-un an va fi milionar si in doi presedinte"

Catalin Predoiu, convins ca va fi numit din nou premier de Basescu, "organizeaza intalniri pentru, vezi Doamne, salvarea Romaniei si schimbarea mentalitatii politice. Participa Iulian Chifu de la Cotroceni, Mihnea Constantinescu de la SIE, Daianu, eu si din cand in cand si altii. Predoiu e convins ca intr-un an va fi milionar si in doi presedinte.

Vreau sa precizez ca nu cred ca a luat un ban cat a fost ministru, a trait doar din ce i-am castigat eu la bursa. Deja din martie se stie ca MRU va cadea pe mana lui Oprea si a catorva PDL-isti. Ceea ce nu se stie e ca nu Predoiu va fi succesorul. Predoiu imi repeta ca el e singurul politician care se poate intelege si cu liberalii si cu Hrebenciuc, a dovedit-o cand a trecut codurile si Basescu merge pe mana lui. Basescu i-o va trage a doua oara, tot cu zambetul pe buze".

"Daianu insista sa vand Hotnews si sa ies de la Sibex"

In aprilie 2012, continua fostul broker, "se vorbeste deja de motiunea de cenzura.
MRU e linistit, Predoiu e convins ca va trece. Incepe deja din proprie initiativa sa negocieze cu liberalii si Hrebenciuc. Nimeni nu-l baga in seama. Motiunea trece, guvernul MRU cade. Predoiu realizeaza in ultima clipa ca nu va fi prim ministru dar spera sa ramana ministru la Justitie. Ponta ii face propunerea, se duce la Basescu sa primeasca girul si sa-l roage sa insiste pe langa Ponta. Mi se pare ciudat, dar vazand sms-urile cred ca e posibil ca Ponta sa-l lase la Justitie".

In acel moment, "incerc sa schimb toti banii bursei in dolari, reusesc sa schimb doar 2 milioane pentru ca toti din CA se opun. Eu plec la Paris de 1 mai, Predoiu ramane pe baricade. Primesc la Paris sms de la Predoiu. Crin si Voiculescu se opun, nu voi fi ministru la Justitie. Predoiu vrea un post la Sibex, eu nu pot sa il ofer, ne certam".

Revenit la Bucuresti in mai 2012, "Ponta anunta guvernul. Hotnews ii demoleaza un ministru, doamna "Standford" de la Educatie. Am deja si mai multi dusmani. Daianu insista sa vand Hotnews si sa ies de la Sibex, ma avertizeaza ca asa pot ramane cu wbs. Ma simt puternic, nu cedez".

In iulie-august 2012, "incepe suspendarea".

"Hotnews il sustine pe Basescu si acuza lovitura de stat. Leul se devalorizeaza si mai mult, incepuse deja de dinainte de 1 mai, imediat dupa motiune. Predoiu primeste oferta sa se duca consilier la Cotroceni ca si Funeriu si ceilalti dar refuza. Ii dau birourile mele gratis si incearca sa lucreze de la mine de la wbs dar nu reuseste nimic, e deja depresiv, ii lipseste puterea. La suspendare nu ia pozitie si nu-l sustine pe Basescu, se simte folosit si aruncat ca o carpa".

Sima spune ca el i-a dat lui Basescu ideea cu boicotul la referendumul de demitere

Sima povesteste ca in acest moment se "implica puternic".

"Primesc amenintari la telefon ca voi citi Hotnews din aceeasi celula cu Basescu. Basescu e suspendat. Basescu vine la Hotnews sa dea interviu. Inca crede ca va reusi sa convinga lumea sa voteze nu. Ii explic ca singura solutie e boicotul si ca eu in locul lui as face ca si De Gaulle cu "je vous ai compris". Ii spun ca eu as boicota, apoi m-as demite, dar eu as organiza alegerile, e o iesire din scena demna.

Ma asculta dar nu comenteaza. Pantazi, redactorul sef de la Hotnews e foarte preocupat ca l-am ofensat pe domnul presedinte. Raman surprins, Hotnews l-a ajutat si criticat pe Basescu fara sa primeasca niciun ajutor, poate ca eu ma insel. Nu mai am incredere in nimeni, devin brusc circumspect. Pana atunci eram expansiv, chiar inconstient de curajos".

"2012 - sunt falit. Incerc sa ma salvez. Predoiu ma duce la Hrebenciuc"

"Il sun pe Tariceanu sa-l conving ca nu e bine sa joace cartea Voiculescu. Tariceanu e linistit, imi spune ca nimic nu se va schimba chiar daca Basescu va pleca, UE nu are forta sa-i opreasca si ca Voiculescu nu e un drac asa de negru. Explodez si ii explic principii. Basescu boicoteaza si ramane presedinte dar totul se decide la CC. Simt ca sunt atacat, dar raman pe pozitii si ma consider inca puternic. Nu facusem nicio afacere cu statul, nu am fost la nicio licitatie, nu aveau ce sa-mi faca, asa credeam eu".

In septembrie 2012, "CNVM imi blocheaza conturile, vor deja sa ma debarce de la Sibex. GS imi lichideaza conturile din lipsa de margine. Sunt falit. Incerc totusi sa ma salvez fara sa incerc sa vad de unde-mi vine. Predoiu ma duce la Hrebenciuc. Hrebenciuc e inainte de intalnirea din Delta a USL-ului. Promite sa ma ajute si-mi demonstreaza puterea sa. Suna la Dorina Mihailescu, care se afla la Frankfurt sa-l spioneze pe Isarescu, si amana AGA la Sibex. Suna si la Fercala caruia ii promite sefia CNVM daca ma ajuta sa ies din rahat. Incep deja sa imbratisez umbrele si umbrele ma inconjoara".

"Vreau sa iau credit de la GS dar Predoiu ma opreste pentru ca Hrebenciuc ma va ajuta. Cred. Dimofte ma imprumuta cu 400k, pare sa fie sincer. Ma duc sa joc golf la Clubul Diplomatilor si dau de Noaptes, habar nu am cine e. Se prezinta drept viitorul cuscru al lui Hrebenciuc si imi spune: stiu tot si te voi ajuta. Cred din nou si continui sa imbratisez umbre.

Ma intalnesc din nou cu Hrbenciuc si Predoiu, la cafea, in Cartierul Francez. Accept sa ma retrag de la Sibex si sa vina Predoiu si Daianu. Hrebenciuc ii spune: avem multe planuri cu tine. Daianu continua sa ma preseze cu sms-uri si telefoane sa vand Hotnews, Hrebenciuc nu e interesat dar imi sugereaza sa vand. Toti ma sfatuiesc sa cedez si sa-mi dau chilotii jos.

Accept orice. Vand Hotnews. Promit sa lucrez pentru umbre si sa-i vand totul lui Dimofte pe gratis. Dau toate actele si promit sa fac ce mi se spune, data e stabilita, 29 septembrie. Acolo ar fi trebuit sa-mi dau chilotii jos. Predoiu imi spune sa stau linistit ca el va fi presedintele Romaniei in 2014. Toata lumea e inteleasa. Accept orice, deja mi-e frica. Imi pun cenusa in cap si spun ca regret ca am incercat sa lupt impotriva lor. Toti ma cred si ma consoleaza, dar imi promit ca va fi bine, cu ei, cu umbrele. Primesc telefoane, sunt felicitat ca am inteles si incurajat. De data asta eu joc teatru, plang, regret, promit orice".

Plecarea din tara - Cazanciuc il roaga sa nu se mai ia de Predoiu pe Facebook

Povestea din 29 septembrie incepe prin plecarea din tara la 6 dimineata. "Incep telefoanele de amenintare. O echipa debarca la wbs dar sunt surprinsi sa nu gaseasca arhiva wbsholding, e deja in occident de o saptamana. Predoiu ramane la mine in birou si dupa plecarea mea. Paraseste birourile doar cand apar televiziunile. Se declanseaza scandalul".

In august 2013, Sima primeste un mesaj de la "Robert Cazanciuc sa nu ma mai iau de Predoiu pe Facebook pentru ca ei ma ajuta, dar sa-l las in pace, au alte planuri cu el".

Sima da si alte amanunte: "2011: Omnilogic si Siveco injura continuu la Basescu si sunt speriati de unul Ghita din IT. Ghita nu conteaza, nu se stie bine cine e. In acordarea contractelor de sute de milioane cu statul roman conteaza doar Omnilogic si Siveco. De ce sunt speriati? In spatele Omnilogic si Siveco se afla eminenta cenusie domnul profesor Magureanu. E cumva o lupta intre vechea garda si garda noua? Dupa 1 mai 2012, Ghita devine leader de piata. Poate de aceea le era frica!".

A.I.
Sursa:

Fostul cancelar german Gerhard Schröder: UE este principalul vinovat pentru criza din Ucraina

$
0
0

Fostul cancelar german Gerhard Schröder consideră că Uniunea Europeană (UE) este principalul vinovat pentru criza ucraineană, ea obligând Kievul să aleagă între un viitor cu UE sau cu Rusia, într-un interviu publicat în ediţia de duminică a ziarului Welt am Sonntag.

"Eroarea fundamentală vine din politica UE în favoarea unui tratat de asociere" pe care Bruxelles-ul voia să-l semneze cu Ucraina, afirmă Schröder, un vechi prieten al preşedintelui rus Vladimir Putin.

"UE a ignorat faptul că Ucraina este o ţară profund divizată în prezent. Dintotdeauna oamenii din sudul şi din estul ţării sunt mai degrabă orientaţi către Rusia, iar cei din vest mai degrabă către UE", afirmă el.

"Am fi putut să vorbim despre un tratat de asociere, dar ar fi trebuit să o facem cu Rusia, în acelaşi timp. Eroarea de pornire a fost să se spună că va fi ori un tratat de asociere cu UE ori o uniune vamală cu Rusia", a continuat el.

Dând asigurări că "erori au fost comise de toate părţile", Schröder nu condamnă anexarea Crimeei de către Rusia, în urma unui referendum considerat ilegal de către comunitatea internaţională.

"Alipirea Crimeei este contestată pe planul dreptului internaţional, dar acum este o realitate. Crimeea a decis prin referendum că vrea să fie o regiune rusească. Iar acest lucru a fost pus în practică", a subliniat el.

Schröder a relativizat totodată influenţa Moscovei asupra separatiştilor proruşi ucraineni.

"Ideea că ar fi de ajuns ca preşedintele rus sau şeful Guvernului ori oricine altcineva să spună «basta», pentru ca totul să reintre în ordine, nu este, cu siguranţă, realistă", a comentat el.

Peste şapte milioane de ucraineni din estul ţării sunt chemaţi să se pronunţe duminică asupra "independenţei""republicilor populare" autorporclamate în Doneţk şi Lugansk, două regiuni de la frontiera cu Rusia, în care insurgenţi proruşi deţin controlul asupra principalelor oraşe.

În acest interviu, Schröder a revenit şi asupra petrecerii organizate cu ocazia împlinirii vârstei de 70 de ani, la Sankt Petersburg, la care a participat şi preşedintele rus şi pentru care a fost criticat dur în Germania.

Îmbrăţişarea călduroasă dintre cei doi, la sosirea preşedintelui rus, a fost deosebit de comentată în Germania.

"De când îl cunosc pe Vladimir Putin, de peste 14 ani, ne salutăm aşa. Nu voi schimba acest lucru, nici măcar în perioade dificile", a replicat fostul cancelar.

Schröder a respins astfel criticile formulate de cei care îl consideră o parte implicată, deoarece prezidează grupul acţionarilor North Stream. Acest grup, fondat în vederea construirii unui gazoduct de transport pentru gaze naturale ruseşti către Europa, via marea Baltică, deci evitând Ucraina, este deţinut în proporţie de 51% de către Gazprom, un grup controlat de către statul rus.

"North Stream este o întreprindere europeană cu sediul în Elveţia"şi care are între acţionari grupurile germane Eon şi BASF, dar şi Gaz de France, a spus Schröder.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »
Sursa:
================================
==================================================
=====================================================================

LA MULTI ANI, Dumitru Farcas!

$
0
0
 
LA MULTI ANI, Dumitru Farcas!
LA MULTI ANI, Maestre al taragotului, Iubitorule de tara si romani!
Iti doresc impreuna cu prietenii mei, Multa sanatate, impliniri si fericire!
 
Tara Mea si Mandra Mea

 ------------------------------------------------------

 Admin,Romania Megalitica - http://romaniamegalitica.blogspot.ro/



LA MULTI ANI, Dumitru Farcas!

LA MULTI ANI, Maestre al taragotului, Iubitorule de tara si romani!

Iti doresc impreuna cu prietenii mei, Multa sanatate, impliniri si fericire!

Click here: Dumitru Farcas full hd

Admin,Romania Megalitica - http://romaniamegalitica.blogspot.ro/
=====================================================================
=========================================================
======================================

Din categoria "Dacă tăceai, filozof rămâneai". Draga Domnule Ponta... incearca sa vorbesti mai putin si sa faci mai mult! Apropo! Politica externa... nu o fac procurorii!

$
0
0
 
Premierul Victor Ponta a declarat luni că până pe 25 mai,când președintele Traian Băsescu va termina campania electorală pe care o duce împreună cu Elena Udrea pentru PMP,va lua el toate deciziile importante pentru securitatea națională în calitatea sa de vicepreședinte al CSAT.

Ponta a comentat din nou situația privind avionul vicepremierului rus Dmitri Rogozin, la Buzău.
"În mod normal, dacă președintele ar fi fost în București și dacă ar fi fost interesat, ar fi trebuit să ia decizia, însă președintele era la Arad în campanie electorală cu doamna Udrea (...) Până pe 25 mai când se termină campania electorală cu doamna Udrea o să iau eu ca vicepreședinte al CSAT toate deciziile importante pentru România și mi le asum",
a spus Ponta.

El a mai adăugat că interdicția de a intra sau de a tranzita teritoriul României se aplică tuturor persoanelor aflate pe lista de sancțiuni stabile de Uniunea Europeană și NATO și că își asumă această decizie.

Duminică seară, Ponta a spus că că vicepremierul rus Dimitri Rogozin are "un rol de a provoca"în România și Moldova și că personal a gestionat refuzul de a i se interzice accesul în spațiul aerian românesc, în condițiile în care președintele Băsescu era în campanie electorală la Arad.

"Cred că vicepremierul Rogozin are și în Moldova și în România un rol de a provoca (...) În mod normal într-o asemenea situație, când vicepremierul Rusiei provoacă România, ar fi trebuit să avem o întâlnire cu președintele țării, comandantul suprem, știți cum îi place să spună, comandantul suprem. Și comandantul suprem era cu doamna Udrea, se plimbau prin Arad, nu știu ce făceau (...). În primul rând noi nu am avut comandant suprem și oricum n-aveam. Avem un personaj care cu doamna Udrea umblă prin țară. Din acest punct de vedere am gestionat la nivelul Ministerului de Externe și al celorlalte ministere și am gestionat, din punctul meu de vedere și le-am spus miniștrilor exact cum trebuia să procedăm, și anume respectând angajamentele pe care România le are și angajamentele sunt foarte clare. O persoană aflată pe lista neagră, cum este Dimitri Rogozin, și nu era doar el, mai era încă un deputat al Dumei, nu are voie nici să intre în România, nici să tranziteze România. Motiv pentru care îi interzicem inclusiv trecerea prin spațiul aerian. (...) Nu ne-a pus nicio Americă, noi vrem să fim cu SUA, cu Europa, ne-am făcut foarte bine treaba și asta e, am acționat eu ca și comandant suprem, dacă comandantul suprem era ocupat cu altceva",
a afirmat Ponta la Antena 3.

Ponta a mai susținut că situația ar fi putut degenera, astfel încât să fie necesară intervenția avioanelor românești de vânătoare. 

"Gândiți-vă că lucrurile puteau degenera, gândiți-vă că puteam să cerem avioanelor de vânătoare românești să ia o decizie privind... Eu, sigur, o să iau eu acele decizii atunci când va fi cazul, dar atunci de ce mai avem președinte în România, ca să facă campanie electorală pentru doamna Udrea?",
a mai spus premierul la Antena 3.

Luni, prim-vicepreședintele PDL Cătălin Predoiu a susținut că premierul Victor Ponta a încălcat Constituția atunci când a afirmat că a acționat ca și comandant suprem al Armatei.

"În weekend, de la Eurovision, domnul Ponta ne-a declarat că a fost comandant suprem, citez, și a fost gata să ridice în aer avioane militare pentru a intercepta un oficial străin (vicepremierul rus Dimitri Rogozin — n.r.). Aș vrea să atrag atenția asupra iresponsabilității unei astfel de declarații care presupune că premierul a încălcat Constituția. Potrivit Constituției, comandant suprem al Forțelor Armate este președintele țării. Aș dori să-l întreb pe domnul Ponta ce demersuri și ce ordine a emis, dacă le-a emis, atunci când s-a crezut că e comandant suprem.(...) Este pentru a doua oară când dânsul face declarații iresponsabile, așa cum a fost aceea de la Fabrica de Avioane din Craiova, unde a vorbit despre eventualitatea unui război în care România să fie implicată",
a declarat prim-vicepreședintele PDL.

Sursa: Cotidianul.ro /
===================================================================
=========================================================
=============================================

Oops! Zmeii de la Bucuresti si exasperarea de la Washington (Opinii)

$
0
0

Pelerinajul american la Bucuresti, de la asistentul secretarului de stat, Victoria Nuland, continuand cu adjunctul acesteia, cu adjunctul sefului CIA, si, saptamana viitoare, cu vicepresedintele american, Joe Biden, insotit de seful Pentagonului, nu cred ca este doar semnalul puternic de intarire a parteneriatului strategic Romania-SUA.

 Exista probabil si aceasta componenta, dar si un indiciu, care mi se pare transparent, de exasperare. Cand partea aceasta de lume sta pe un butoi de pulbere, inalti demnitari ai Romaniei se comporta cel putin infantil, zic eu, intrand nepermis in jocul provocarii pe care Rusia il joaca atat de bine si care ii convine atat de tare.

Inchiderea spatiului aerian al Romaniei pentru avionul in care afla vicepremierul rus Dmitri Rogozin a fost o decizie grava. Nu pot sa spun nejustificata, dar in mod cert o decizie care se cerea explicata cu maxima seriozitate. N-a fost.

Presedintele Traian Basescu ne spune chiar ca nu e clar daca ea se inscrie in limitele interdictiilor impuse de SUA si UE mai multor oficiali rusi carora le este interzis sa calatoreasca in UE.

In plus, nimeni nu a explicat de ce Rogozin a fost lasat sa intre in spatiul aerian romanesc la dus, dar a fost blocat la intoarcere.

Dupa cum mi se pare inadmisibil ca o asemenea decizie, atat de serioasa,a fost luata fara consultarea presedinteluiRomaniei, care este seful Consiliului Suprem de Aparare a Tarii. Era Traian Basescu plecat prin tara, dupa cum ne spune dl Ponta? Nu era pe Luna. L-a gasit toata presa, cum sa nu-l fi gasit premierul, daca dorea?

Riposta violenta a lui Dmitri Rogozin cuprinzand o amenintare explicita la adresa Romaniei - "Romania la cererea SUA si-a inchis spatiul pentru zborul meu. Ucraina din nou nu-mi permite. Data viitoare o sa zbor cu TU-160" - era oarecum previzibila. Moscova se pricepe excelent sa speculeze orice gest pentru a amplifica tensiunea, pentru a declansa o spirala.

Ce era de facut in fata ei? Fie ignorarea pentru ca, dupa cum spune chiar Traian Basescu, nu a fost o pozitie oficiala a Moscovei, ci o postare pe o retea de socializare. Fie un raspuns, avand in vedere calitatea oficiala a lui Rogozin si gravitatea formularii, insa pe un ton ferm, sobru, foarte bine calculat.

Dar noi suntem in campanie si inaltii nostri demnitari sunt zmei electorali.

Victor Ponta simtindu-se inca in F16, ma gandesc, a simtit nevoia sa se arate erou, probabil si pentru a contracara acuzatiile de apropiere nepermisa de Rusia:
"Nici Rogozin, nici altcineva de pe lista neagra nu are ce sa intre sau sa iasa prin Romania si noi vom avea grija sa fie asa. Nu ne-a pus America, noi am vrut sa fim cu SUA. Am fost eu comandantul suprem. Ganditi-va ca lucrurile puteau degenera, puteam sa cerem avioanelor romanesti sa ia decizii, sa se ridice de la sol. Desigur, eu voi hotari cand va fi cazul. Dar de ce mai avem presedinte? Le transmitem partenerilor nostri ca ma ocup eu, ca se pot baza pe noi cat presedintele se plimba prin tara".


Adica premierul Romaniei se joaca de-a razboiul si intra direct in logica lui Rogozin. Cum sa faci o asemenea afirmatie, mai ales asociind-o cu pozitia de comandant suprem al Armatei? Mai ales, cand tu nu esti de capul tau, ci parte dintr-o mare alianta militara astfel incat absolut toate gesturile tale se rasfrang direct asupra intregii aliante?

In aceste conditii, cum sa afirmi ca tu vei hotari cand ridici avioanele, asa, de capul tau?

Se pare ca dl Ponta are o atractie juvenila catre razboi. Zilele trecute vestea vesel ca ne paste razboiul si le spune muncitorilor de la Craiova de ce aceasta e o veste buna pentru ei - vor avea comenzi. Bine ca nu i-a imbarbatat la fel si pe cei de la pompele funebre.

Cum s-o vedea la Washington, ma intreb, un premier de la granita NATO cu spatiul estic, posibil candidat la prezidentiale, deci implicit la pozitia de sef suprem al armatei, care se joaca de-a Zorro prin studiourile de televiziune,anunta cum ridica el avioane militare dupa bunul plac, ca sa isi arate muschii in fata presedintelui?

Daca marele comandant suprem Ponta ridica avioanele si primeste replica avionelor rusesti inseamna ca, in virtutea Tratatului nord atlantic, toata NATO intra in conflict.

Si cine, cand l-a facut pe Victor Ponta comandant suprem al fortelor armate? Constitutia in niciun caz. Si in caz de interimat, nu premierul preia atributiile sefului statului. Eu inteleg ca in F16 a fost momentul suprem al existentei lui Victor Ponta, dar poate ca e cazul sa revina pe pamant. Razboiul e un joc pentru oameni mari.

Dar nici cu presedintele nu mi-e rusine. E drept ca Traian Basescu a avut intelepciunea sa se retina de la sarje de "Top Gun", dar a coborat tonul discutiei la nivelul carciumii.
"Trebuie sa aflam cata votca a consumat Rogozin inainte sa faca aceste declaratii". A venit si replica lui Rogozin in exact aceeasi linie foarte convenabila, tot pe o retea de socializare: "Ma intreb cate pahare a baut Basescu pentru a prinde curaj inainte de a inchide spatiul aerian al Romaniei pentru avionul nostru?".


Daca spui ca vicepremierul Rusiei este "nebunul regelui care vrea sa enerveze", de ce intri tu, ca presedinte de tara, exact in jocul lui? Daca, dupa cum tu insuti, presedinte de tara, spui, nu a fost vorba despre o pozitie oficiala a Moscovei, de ce te cobori sa o comentezi si, mai ales, de ce asa?

Ti se pare totusi ca afirmatia lui Rogozin nu trebuie lasata netaxata? Atunci taxeaz-o prezidential, la standardele pozitiei tale.

Premierul infrunta Rusia cu avioanele, presedintele o bate cu sticlele. Iar Rusia are ocazia sa supraliciteze. Si cand nu e provocata, Moscova stie sa confectioneze provocari. Am vazut-o si in estul Ucrainei. Dar cand poate apuca un capat cat mai mic de provocare?

Si vazand spectacolul halucinant oferit de oamenii cu cea mai mare putere din Romania, cum sa nu vina americanii cu mic cu mare sa le toarne cate o galeata de apa rece in cap? Cum sa nu se uite la noi ca la niste ciudati exaltati de la care nu stii niciodata la ce te poti astepta si cand vor da foc la casa?
 
Am si eu o rugaminte la Joe Biden. Fara malitiozitate, cu adanca tristete si ingrijorare, ma gandesc ca ar fi bine sa aduca cu el si o echipa de medici psihiatri specializati in patologia puterii. Poate ne salveaza.

Marti, 13 Mai 2014,
Sursa:
http://www.ziare.com/victor-ponta/traian-basescu/zmeii-de-la-bucuresti-si-exasperarea-de-la-washington-1298559
----------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

InfoNews. Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, avertisment pentru România! Dă, Doamne, românului mintea de pe urmă ...

$
0
0

Ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti,Oleg Malginov, a declarat,într-un interviu difuzat sâmbătă,că speră ca vizitele la Bucureşti ale vicepreşedintelui american Joe Biden şi ale altor oficiali din SUA şi NATO să nu agraveze situaţia din regiune,ci să contribuie pozitiv la rezolvarea crizei.

'Înţelegem că problemele discutate aici vor atinge şi situaţia de la Marea Neagră, situaţia din Ucraina, că vor discuta despre relaţiile cu Federaţia Rusă. Sperăm că nu vor agrava, ci vor contribui pozitiv la un posibil trend pozitiv, dar să vedem care vor fi rezultatele',
a afirmat Malginov la Digi 24, întrebat cum priveşte vizita la Bucureşti a vicepreşedintelui american Joe Biden, dar şi a unor oficiali CIA şi a secretarului general NATO Anders Fogh Rasmussen.

El a apreciat că este firesc ca statele membre NATO şi UE să se viziteze reciproc, însă a precizat că în funcţie de rezultatele acestor discuţii Rusia îşi va construi propria politică.

'România este membru al NATO şi al UE. România are relaţii strategice cu SUA. Este firesc ca statele să schimbe vizite. Acesta este un aspect.(...) Este ceva normal. Dar când ne uităm la NATO ca un întreg şi vedem noile discuţii care au loc cu scopul de a reînnoi relaţiile politice cu Rusia şi de a creşte prezenţa trupelor permanente, nu sunt fapte pe care să le ignorăm din punct de vedere strategic şi geopolitic. Şi vom lua aceste lucruri în considerare şi vom construi propria noastră politică legată de aceste lucruri',
a subliniat ambasadorul Oleg Malginov.

Decizia de a interzice accesul avionului în care se afla Rogozin - un gest deloc pozitiv.

Ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Oleg Malginov, a mai apreciat, într-un interviu difuzat sâmbătă, că decizia autorităţilor române de a interzice accesul în spaţiul aerian al avionului în care se afla vicepremierului rus Dmitri Rogozin nu a fost un 'gest prietenos'şi 'deloc pozitiv' pentru relaţiile dintre România şi Federaţia Rusă.

'Domnul Rogozin împreună cu delegaţia oficială a Federaţiei Ruse au fost invitaţi în Moldova şi Tiraspol. A mers acolo, dar Ucraina nu i-a permis survolul prin spaţiul aerian şi a ales altă cale. A ajuns la destinaţie mai târziu cu două-trei ore. Anumite întâlniri cu autorităţi din Moldova au fost anulate din această cauză. (..) Apoi s-a spus că au fost nişte negocieri între autorităţile aeriene şi piloţi. Apoi s-a luat decizia de a nu permite avionului să treacă înapoi. Noi nu am considerat acest incident ca un gest prietenos. Era o delegaţie oficială în orice caz. Era viceprim-ministrul, ministrul Culturii, un număr de deputaţi şi alţi oficiali. A fost considerat un gest deloc pozitiv de către Federaţia Rusă',
a afirmat Malginov, într-un interviu pentru Digi24. Referitor la postarea ulterioară de pe Twitter a vicepremierului rus, Malginov a precizat că el nu utilizează această reţea şi o consideră 'prea directă'şi 'emoţională'.

'Nu sunt o persoană cu avansate cunoştinţe tehnologice, nu sunt utilizator al Twitter sau altceva. Dar înţeleg că această sursă media este puţin prea directă, emoţională şi dacă politicienii lucrează cu ea trebuie să accepte regulile, dar, după cum am spus, poziţia oficială este exprimată de preşedinte, prim-ministru şi ministrul de externe. Suntem în contact cu Ministerul de Externe român pentru a ne explica reciproc poziţiile',
a spus ambasadorul rus la Bucureşti.

Întrebat dacă a clarificat acest incident cu MAE, oficialul rus a răspuns: 'Suntem în plin proces, da'.

Sursa RTV.NET: http://www.romaniatv.net/ambasadorul-rusiei-la-bucuresti-avertisment-pentru-romania_145764.html#ixzz3213Drhxa
----------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Votati PDL. Votati PMP. Votati Parasuta. S-au tăiat pensii şi salarii şi ni s-a spus că asta a fost formula prin care a trebuit să trecem prin criză. Nimic mai mincinos! Iată secretele ascunse ale guvernării Boc - Băsescu.

$
0
0
 
Tăierile de pensii şi salarii nu trebuiau făcute.
Vezi cum au dispărut sume uriaşe de banişi unde au fost direcţionate.
 
Umilirea cetăţeanului, în ţara noastră, a fost perseverentă şi din ce în ce mai perversă. Mihai Gâdea a prezentat, duminică, la "Sinteza Zilei", cum am fost minţiţi şi umiliţi.
 
S-au tăiat pensii şi salarii şi ni s-a spus că asta a fost formula prin care a trebuit să trecem prin criză. Nimic mai mincinos!
 
Există documente care arată lucruri ce nici măcar cei mai mari critici ai lui Băsescu nu şi-ar fi imaginat. În 2010, la sfâşit de an, sume uriaşe de bani au dispărut din Fondul de rezervă al prim-ministrului.
 
Unde au fost ele direcţionate?

5.877.715.000 lei au fost alocaţi din Fondul de rezervă al Guvernului către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, condus de Elena Udrea.
 

Iată secretele ascunse ale guvernării Boc - Băsescu.












Sursa + Video. Click here :
http://www.antena3.ro/romania/taierile-de-pensii-si-salarii-nu-trebuiau-facute-vezi-cum-au-disparut-sume-uriase-de-bani-si-unde-253741.html
------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

21 mai. Sfintii Imparati Constantin si Elena. La Multi Ani, tuturor celor care poarta aceste nume!

$
0
0

 
Biserica Ortodoxa ii praznuieste astazi, 21 mai, pe Sfintii Imparati Constantin si mama sa, Elena.Constantin cel Mare,imparat roman (306-337), a devenit suveran al intregului Imperiu Roman dupa invingerea lui Maxentiu si a lui Liciniu. In ziua premergatoare luptei cu Maxentiu, in anul 312, Constantina vazut pe cer o cruce luminoasa si o inscriptie:In hoc signum vinces (prin acest semn vei birui). Imparatul va insemna toate steagurile armatei sale cu semnul sfintei cruci si va intra biruitor in Roma. Prin Edictul de la Milano (313) a acordat libertatea de cult a crestinismului, acesta devenind

 religie de stat in timpul lui Teodosie cel Mare.

 

Imparatul Constantin a convocat primul Sinod ecumenic la Niceea (325), unde dupa lungi dezbateri, invatatura lui Arie a fost condamnata si s-a adoptat formula ca Fiul lui Dumnezeu este de o fiinta cu Tatal si deci, din veci cu El. La sinod au fost alcatuite si primele 7 articole ale Simbolului de credinta (Crezul), a fost fixata data Pastilor (prima duminica dupa luna plina, dupa echinoctiul de primavara) si s-au dat 20 de canoane referitoare la disciplina bisericeasca.

Sfantul Constantin cel Mare a fost botezat pe patul de moarte de catre episcopul Eusebiu de Cezareea. A murit la scurt timp in Nicomidia si a fost inmormntat in Constantinopol, in biserica ctitorita de el.

 

Imparateasa Elena

Flavia Iulia Helena s-a nascut in provincia Bitinia. In anul 293, generalul roman Constantiu Chlorus, la indemnul imparatului Diocletian, divorteaza de imparateasa Elena. Acesta nu se recasatoreste, ci traieste departe de atentia publica,

dar aproape de fiul sau.

 

A reusit sa descopere pe dealul Golgotei crucea pe care a fost rastignit Hristos. Potrivit traditiei, in urma sapaturilor s-au gasit trei cruci. Pentru a se identifica crucea pe care a fost rastignit Hristos, au atins cele trei cruci de un mort. Acesta a inviat in momentul in care a fost atins cu Crucea Domnului. Imparateasa Elena a zidit Biserica Sfantului Mormant, Biserica din Bethleem, pe cea din Nazaret si multe alte sfinte locasuri.

 

Moastele Sfintilor Imparati Constantin si Elena

Moastele Sfintilor Imparati Constantin si Elena si cele ale Marelui Mucenic Dimitrie cel Nou au fost aduse ieri, 20 mai, de la Biserica Sfantul Spiridon Nou. Cele doua racle sunt asezate intr-un loc special amenajat pe Dealul Patriarhiei, spre a fi venerate de catre credinciosi. Moastele vor ramane in acest loc pana la ora 17.30, cand vor fi duse din nou in Biserica Sfantul Spiridon Nou, unde vor sta pana la terminarea lucrarilor de restaurare a Catedralei Patriarhale.

 

Semnificatia numelor Constantin si Elena

Numele Constantin este de origine latina si vine de la constans, constantis

("constant", "ferm").

Elena - Stravechiul nume Helene este explicat de unii prin gr. helane ("torta", "faclie", dar si "foc sacru", la sarbatorile numite Heleneia, dedicate zeitei Artemis), iar de altii prin gr. hele ("lumina arzatoare a soarelui").

La multi ani tuturor celor care poarta aceste nume!


 

Sambata este o zi deosebita pentru cei peste 1,8 milioane de romani care isi serbeaza onomastica de Sfintii Constantin si Elena. Cei mai multi dintre sarbatoriti sunt femei cu numele de Elena, arata datele Ministerului Administratiei si Internelor.

Potrivit unui comunicat al MAI, dintre cei 1,82 de milioane de romani aniversati, aproape 750.000 sunt barbati si peste un milion sunt femei.



Aceleasi date statistice arata ca majoritatea barbatilor care isi sarbatoresc onomastica de Sfintii Constantin si Elena, respectiv peste 500.000, poarta numele de Constantin, alti peste 187.000 Costel, iar peste 34.000 Costica.

Alte peste 15.000 de persoane se numesc Costin, peste 7.100 se numesc Costinel, aproape 540 Costi si peste 300 Costelus.

Aproape 900.000 dintre femeile care isi sarbatoresc onomastica sambata poarta numele de Elena, alte aproape 130.000 Ileana si aproape 30.000 Constantina. Datele statistice ale MAI arata ca alte aproape 20.000 de femei care isi sarbatoresc onomastica de Sfintii Constantin si Elena poarta numele de Lenuta, peste 10.000 au numele de Constanta, iar 800 de persoane se numesc Nuti si 150 Leana.


 
La Multi Ani, Elena!
La Multi Ani, Constantin!
La Multi Ani tuturor, de Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena!

Admin,Romania Megalitica
==============================
==================================================
==================================================================

Luati-o cum vreti, dar eu ma bucur! Joe BIDEN, lui Ponta: "DOMNULE PREŞEDINTE"!

$
0
0

Vicepreşedintele SUA,Joe Biden,i s-a adresat premierului Victor Ponta cu sintagma "preşedinte", la finalul discuţiei avute, miercuri, la Palatul Victoria.

"Domnule preşedinte, mulţumesc pentru angajamentul dumneavoastră de a întări relaţiile noastre, pentru munca dumneavoastră pentru a face viitorul nostru şi mai bun. Dumnezeu să binecuvânteze poporul român, Dumnezeu să binecuvânteze America şi Dumnezeu trebuie să protejeze trupele noastre, române şi americane din Afganistan",
i-a spus Biden lui Ponta, la finalul vizitei.

Vicepreşedintele american a discutat la Guvern cu premierul Victor Ponta şi o parte dintre miniştri.

Sursa REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/joe-biden-lui-ponta-domnule-presedinte_1444635.html#ixzz32ODEmUvD
=================================
===============================================
==================================================================

Woww...! Vino muica... la votare! Primarul Severinului, Constantin Gherghe, s-a înscris în Fundaţia Mişcarea Populară. UPDATE. De ce sa mergem la vot? Marian Tutilescu: Pentru ca suntem o natiune importanta

$
0
0

Primarul Severinului,Constantin Gherghe, s-a înscris joi în Fundaţia Mişcarea Populară,anunţul fiind făcut într-o conferinţă de presă,susţinută la Bucureşti,alături de edil fiind Elena Udrea, Marian Preda şi Cristian Diaconescu.

Vestea nu a luat prin surprindere mediul politic severinean deoarece era de notorietate relaţia apropiată între primarul Severinului, Constantin Ghergheşi fostul ministru al Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea. De altfel primarul pedelist al Severinului s-a numărat printre invitaţii la petrecerea Elenei Udrea, organizată de ziua ei în luna decembrie a anului trecut, ocazie cu care edilul şef i-a oferit un tablou semnat de maestrul Ştefan Popa Popas. Tot Gherghe este cel care, în calitate de preşedinte al organizaţiei municipale a PDL Turnu Severin, a susţinut-o pe Elena Udrea, atunci când aceasta a candidat pentru funcţia de preşedinte a partidului.

„Mă bucur să continuăm un parteneriat pe care l-am început în anii trecuţi prin venirea domnului primar Gherghe în Fundaţia Mişcarea Populară. Pentru mine este o dată în plus o bucurie pentru că am lucrat foarte bine cu primarul Gherghe de la Turnu Severin unde împreună am reuşit să derulăm câteva proiecte pe fonduri europene foarte importante de la reabilitări de drumuri de vreo 60 de milioane RON, la reabilitări de şcoli, licee, proiecte pe turism care desigur ar fi trebuit continuate, dar nu are cine pentru că la guvernare nu se ocupă de turism, lucrări pe care le-am făcut împreună pentru cei din Turnu Severin, pentru severineni şi pe care după cum şi domnul primar spune sperăm să le putem face şi în viitor nu numai pentru cei din Severin, ci pentru toţi românii”, 
a spus Elena Udrea în cadrul conferinţei de presă.

Faptul că primarul Gherghe a susţinut-o pe Elena Udrea pentru funcţia de preşedinte al Partidului Democrat Liberal a contat destul de mult pentru fostul ministru al Dezvoltării, care în cadrul conferinţei de presă a ţinut să-i mulţumească pentru această susţinere.

„Pe de altă parte, colaborarea noastră a fost şi în plan politic, domnul primar nu este doar un excelent gospodar, un om care pune foarte mult suflet pentru comunitatea în care este ales primar, ci şi un om politic curajos. În campania internă din 2013 pentru preşedinţia Partidului Democrat Liberal, deşi a fost ordin pe unitate la filiala Mehedinţi să nu cumva să se voteze cu Elena Udrea, domnul primar şi-a asumat transparent să mă susţină şi este pentru mine o dovadă clară a curajului pe care îl are ca om politic şi a faptului că este un bărbat politic adevărat şi îi mulţumesc încă o dată pentru acea susţinere care a fost împotriva liniei dată de organizaţia de la Mehedinţi şi de la centru partidului”,
a mai spus Elena Udrea.

Primarul PDL al Severinului, Constantin Gherghe, a declarat că a regăsit în rândurile Fundaţiei Mişcarea Populară vechi colegi de partid şi că se bucură că se alătură acestora.

„Mă bucur că mă aflu aici, mai ales că după cum spunea şi domnul preşedinte al Fundaţiei aici mi-am regăsit colegi de partid destul de mulţi şi de importanţi din rândurile Partidului Democrat Liberal, din care şi eu fac parte. Mă bucur să mă alătur lor, mă bucur să mă alătur dumneavoastră şi sper ca şi pe această cale, pe calea unei fundaţii non-guvernamentale să facem ceva deopotrivă pentru ţară şi pentru zona de unde vin eu. Cel puţin cât am avut plăcerea să lucrăm cât aţi fost d-voastră ministru, Turnu Severin a avut de câştigat. Cu speranţa aceasta mă alătur acestei fundaţii şi cu încredere pentru că vin lângă nişte oameni cu care s-a făcut treabă şi realitatea o demonstrează fără să o spunem noi. Sper ca perspectiva să ne mai ofere această oportunitate. În rest, să dea Dumnezeu să ne fie bine şi nu numai severinenilor, toată populaţia din România să se bucure de un dram de bunăstare în perspectivă”,
a declarat Constantin Gherghe.

Primarul Constantin Gherghe a fost membru al PSD Mehedinţi, iar în 2008 a părăsit rândurile PSD-ului şi a candidat pentru funcţia de primar al Severinului din partea Partidului Democrat Liberal Mehedinţi.

Sursa:
http://adevarul.ro/locale/turnu-severin/primarul-severinului-s-a-inscris-fundatia-miscarea-populara-1_537e15a10d133766a8e13b1b/index.html
======================================
=================================================

"Fundaţia Mişcarea Populară a mai câştigat un membru cu greutate, pe primarul din Drobeta Turnu Severin, Constantin Gherghe. Am salutat venirea sa alături de Fundaţie din două motive: este un primar gospodar, cu care am colaborat excelent în timpul mandatului meu la MDRT. Am realizat împreună proiecte de peste 200 de milioane de lei – reabilitări de drumuri, modernizarea unor şcoli, proiecte în tur...ism. În plus, este un politician curajos, care m-a susţinut transparent în 2013, la Convenţia Naţională a PDL, când s-a dat ordin ca nimeni din Mehedinţi să nu voteze cu Elena Udrea pentru preşedinţia partidului.
Mă bucur să-l regăsesc pe Constantin Gherghe într-un nou parteneriat, de această dată, cel pe care PMP îl are cu Fundaţia Mişcarea Populară."
Sursa:
May 22

======================================================================
De vazut  si aici:



===================================================

GHERGHE A SCHIMBAT MACAZUL



Constantin Gherghe schimbă partidele ca pe ciorapi. Cu doar câteva ore în urmă, edilul severinean şi-a anunţat înscrierea în Fundaţia Mişcarea Populară. După ce a defilat în campanie cu PSD, Gherghe a schimbat, din nou macazul şi a anunţat susţinerea pentru Mişcarea Populară. Primarul Severinului a declarat că nu îşi va da demisia din PDL, pentru că ar riscă să îşi piardă mandatul, dar nu va mai susţine politic partidul.

Sursa:
http://www.televiziuneaseverin.ro/rts4/index.php/arhiva-stiri/15588-gherghe-a-schimbat-macazul.html
=======================================================================

 
UPDATE. De ce sa mergem la vot?
Marian Tutilescu: Pentru ca suntem o natiune importanta
 
Trebuie sa mergem la vot duminica, la alegerile europarlamentare, pentru ca suntem o natiune importanta si trebuie sa ne implicam in viata politica a Uniunii Europene, afirma chestorul general Marian Tutilescu, fost sef al Departamentului Schengen din Ministerul de Interne. Cele mai recente sondaje, realizate saptamana trecuta, arata ca, desi peste 50% dintre alegatorii romani se arata interesati, doar o treime sunt decisi sa mearga duminica la cele mai importante alegeri europarlamentare de la infiintarea Uniunii Europene.

"Solutia nu este boicotarea alegerilor. Daca vrei sa iti expui un punct de vedere, il expui mergand la vot si optand pentru anumiti candidati. Acesta e modul elementar si eficient al manifestarii unei optiuni, nu absenta.

Eu cred ca trebuie mers la vot, trebuie sa demonstram ca ne intereseaza viitorul nostru in contextul european. Europa reprezinta o optiune pe care, la un moment dat, Romania prin cetatenii ei a avut-o - de a adera la aceasta Uniune. Ca atare, trebuie sa ne implicam in viata politica a Uniunii Europene", a declarat pentru Ziare.com cel care a negociat ani de zile intrarea Romaniei in Schengen.

Marian Tutilescu subliniaza faptul ca "este falsa opinia ca nu ne afecteaza prea mult ce se intampla la Bruxelles", opinie exprimata de unii dintre alegatorii romani care nu intentioneaza sa vina duminica la urne.

"In procesul de elaborare a legislatiei exista niste pasi in care fiecare proiect de act normativ este verificat din punct de vedere al compatibilitatii cu legislatia europeana, cu atat mai mult cu cat exista o prevedere clara care spune ca legislatia europeana prevaleaza atunci cand exista un conflict cu cea interna.

Este foarte important sa trimitem oameni capabili in Parlamentul European, mai ales pentru ca nu trebuie sa uitam ca suntem o natiune importanta, avem un numar semnificativ de reprezentanti acolo si ei vor sustine pozitia si interesele Romaniei la Bruxelles, iar acest lucru este esential", a mai declarat acesta.

Afla care este sectia ta de votare

Ultima saptamana de campanie: Cati oameni merg la urne si ce voteaza - sondaj CURS si Avangarde

Alegeri europarlamentare: Boicotarea alegerilor avantajeaza partidele mari

Cele mai importante alegeri europarlamentare de pana acum

Duminica, 25 mai, peste 18 milioane de alegatori din Romania sunt asteptati la urne pentru a vota partidul sau candidatul independent care sa ii reprezinte in Parlamentul European in urmatorii cinci ani. Romania va avea 32 de eurodeputati din cei 751 care ii reprezinta pe cei peste 500 de milioane de cetateni din cele 28 de state membre UE. Votul este obligatoriu doar in Belgia, Cipru, Grecia si Luxemburg.

Detalii suplimentare pe site-ul Parlamentului European

Acestea sunt cele mai importante alegeri europene de pana acum, in conditiile in care Uniunea Europeana face eforturi pentru a depasi criza economica, iar liderii ei au pozitii diverse cu privire la directia care ar trebui urmata in viitor. In plus, sunt primele alegeri desfasurate dupa intrarea in vigoare a Tratatului de la Lisabona, in 2009, care a conferit o serie de noi competente Parlamentului European.

Mai mult, in premiera, de rezultatul alegerilor europarlamentare din 25 mai va depinde cine va conduce si Comisia Europeana, cei mai bine cotati fiind Jean-Claude Juncker, candidatul PPE, si Martin Schulz, candidatul PES.

Cum va arata Parlamentul European dupa alegeri

Sondajele arata ca scoruri foarte stranse intre principalele forte politice europene, de stanga si de dreapta, Partidul Popularilor Europeni avand un usor avantaj in fata socialistilor din PES.
Sursa:
==============================================
=========================================================
=====================================================================

Felicitari, USD ! Felicitari, PSD ! Judeţele în care PSD a obţinut mai mult de 50% din voturi. Olt, Giurgiu, Mehedinti

$
0
0

Cel mai bun scor al PSDa fost obţinut în Olt,unde 55,98% dintre votanţi au ales candidaţii social-democraţi.
Giurgiu şi Mehedinţi sunt celelalte două judeţe în care PSD a câştigat detaşat alegerile.
 
Olt
PSD 55,98%
PDL 14,93%
PNL 9,38%
Mircea Diaconu - 5,09%
PMP - 4,67%
PPDD - 2,16%

Giurgiu
PSD 55%
PNL 18,59%
PMP 6,98%
PDL 5,76%
Mircea Diaconu 4,25%
PPDD 2,88%

Mehedinţi
PSD 51,02%
PNL 15,1%
PDL 9,4%
PMP 5,58%
PPDD 5,25%
Mircea Diaconu 4,46%

Singurele judeţe în care PSD a pierdut lupta electorală au fost Alba (unde PDL a obţinut cele mai multe dintre voturi şi Călăraşi, unde s-a impus PNL). Acestora li se alătură, evident, judeţele în care locuiesc foarte mulţi etnici maghiari (Harghita, Covasna, Mureş, Sălaj şi Satu Mare), unde s-a impus UDMR.
PSD s-a impus şi în Bucureşti, unde a obţinut 36,3% dintre voturi, faţă de 29,5% (PNL) şi 8,6% (PDL).

Sursa:
https://ro.stiri.yahoo.com/jude%C5%A3ele-%C3%AEn-care-psd-a-ob%C5%A3inut-mai-mult-de-50--din-voturi-155444145.html
====================
==========================================
===================================================================

Quo Vadis Crin Antonescu? Quo Vadis PNL? Incurcate sunt... caile PNL !

$
0
0

Liberalii cauta un nou presedinte,dupa ce conducerea partidului a demisionat, ca urmare a esecului inregistrat in aceste alegeri.Liderul Crin Antonescu si numarul doi din partid, Klaus Iohannis, au anuntat ca isi asuma rezultatul foarte prost.



Asa ca, in PNL va fi congres extraordinar la finalul lunii iunie, intalnire la care liberalii vor decide si daca Antonescu, mai ramane candidat pentru presedintia Romaniei.

Crin Antonescu, presedintele demisionar al PNL: "Am prezentat demisia mea la finalul BPC".

Klauss Iohannis, prim-vicepresedintele interimar al PNL: "Am demisionat!"

Primii doi oameni din PNL si-au asumat, astfel, scorul de doar 15% obtinut de PNL la alegerile de duminica, in conditiile in care Antonescu a garantat pentru cel putin 20% din voturile romanilor. Demisiile celor doi lideri au creat haos in partid, sefii de organizatii judetene fiind chemati de urgenta la Bucuresti. Luni, inaintea sedintei oficiale, cu totii au mers intr-un birou retras de la Palatul Parlamentului, unde au cautat vinovatii pentru esecul de duminica. In acelasi timp, in biroul presedintelui Senatului, liderii PSD, in frunte cu Victor Ponta, s-au intalnit cu Calin Popescu Tariceanu si cativa apropiati ai acestuia, printre care fostii ministri Radu Stroe, Daniel Chitoiu si Andrei Gerea. Propunerea premierului a fost clara: "Ofera noastra este foarte clara: USL".

In sedinta PNL, oferta de revenire la guvernare a fost respinsa. Crin Antonescu, presedintele demisionar al PNL: "Excludem orice colaborare cu PSD".

In timp ce liberalii isi pansau ranile esecului electoral de duminica, la sedinta PNL a venit si Tariceanu pentru a le propune fostilor colegi sa refaca USL-ul. Dar, pe motiv ca nu mai este membru partidului pe care l-a condus, a fost data afara dupa numai cateva minute.

Calin Popescu Tariceanu, presedintele Senatului: "Unul din colegii mei a contestat calitatea mea de membru al PNL si a cerut presedintelui Antonescu sa supuna la vot acest lucru. Se merge exact in acelasi stil dictatorial, autoritar, iar consecintele se vor agrava".

Crin Antonescu, presedintele demisionar al PNL: "Domnul Tariceanu a fost data afara in mod elegant. Un asemenea tupeu, ca in pauzele pe care i le da Ponta de la sedintele PSD sa vina si la noi, nu a fost inghitit".

Mircea Ionescu Quintus, presedintele de onoare al PNL: "Domnul Tariceanu mi-e foarte bun prieten, dar nici nu vreau sa aud de numele lui".

Dupa ce l-au dat afara din sedinta pe Tariceanu, liberalii au decis sa faca un Congres Extraordinar, in iunie, la care se va alege noul sef al PNL. Imediat a aparut si primul candidat.

Ludovic Orban, deputat PNL: "Am spus ca in momentul in care postul in care postul de presedinte al PNL va deveni vacant, voi candida la presedintia PNL".

Crin Antonescu nu a anuntat daca isi mai doreste sefia partidului, insa surse liberale sustin ca va candida din nou pentru presedintia PNL. Surpriza ar putea veni din partea lui Klauss Iohannis, care ar putea sa-si doreasca si el sa devina presedinte al PNL.

Antonescu Iohanis cover

Miza tulburarilor din Partidul National Liberal

Demisiile de luni, de la varful PNL au implicatii directe in lupta care se va da, la finalul anului, pentru presedintia Romaniei. Scrutinul a aratat ca PSD nu are garantat succesul la prezidentiale, in conditiile in care scorul obtinut de partidul premierului Ponta este sub 40%. Este si motivul pentru care Victor Ponta incearca sa refaca Uniunea Social Liberala, care i-ar da mai multe sanse la alegerile din toamna. Daca refacerea USL esueaza, atunci partidele de dreapta din Romania par sa aiba sansa de a da viitorul presedinte. Dar asta doar daca se vor uni si vor sustine un candidat unic. De altfel, liberalii au facut luni un pas mare catre o viitoare alianta cu PDL-ul lui Vasile Blaga.

Europarlamentarii PNL vor fi colegi cu cei ai PDL in partidul popularilor europeni. Potrivit unor surse politice, negocierile au inceput deja pentru o alianta PNL-PDL, alaturi de care sa vina si alte partide de dreapta din Romania, inclusiv partidul sustinut de presedintele Traian Basescu: Miscarea Populara.

Jocurile insa nu sunt facute nici intr-o parte, nici in alta. Ramane de vazut cine va fi noul lider al PNL si ce tabara va alege acesta.

Esecul liberal al alegerilor europarlamentare din 25 mai

Rezultatele votului de duminica arata un esec pentru PNL. Cu un procent de doar 15 %, conform acestor REZULTATE OFICIALE, liderul Crin Antonescu si intreg partidul sunt pusi sa dea un raspuns propunerii lui Victor Ponta de refacere a USL-ului. Presedintele PNL a anuntat in repetate randuri, in campania electorala, ca va pleca din functie daca liberalii nu obtin cel putin 20 la suta la alegerile europarlamentare. De altfel, luni, Antonescu a scris pe Facebook ca va demisiona din fruntea PNL: "Am anuntat in aceasta dimineata, intr-o conferinta de presa, ca imi voi tine cuvantul si voi demisiona din fruntea Partidului National Liberal!".

Sinteza declaratiilor de la sediul PNL:


Crin Antonescu Cover
- La un rezultat de 15%, PNL nu poate fi multumit, este un rezultat sub asteptarile noastre. Asa cum am anuntat din campanie, neatingerea obiectivului este un esec pe care ca presedinte mi-l asum. Evident ca imi voi tine cuvantul, nu s-a pus niciodata problema alfel. In sedinta de la ora 14.00 voi anunta colegii si vom lua decizia acolo

- Probabil exista niste explicatii pentru tinta minimala impusa si acest decalaj, care vin probabil dintr-un vot politic dat in mediul urban si nu din organizare.
- PNL a fost tinta unui bombardament politic si psihologic in fata propriului rezultat. Este un rezultat nu numai semnificativ sub exit-poll-urile de aseara dar si sub asteptari, care arata ca nu se pot considera castigatori ai bataliei pentru prezidentiale.
- Astazi, raporturile sunt cat se poate de echilibrate.
- In urma consultarii, eu astazi la BPN voi propune ca europarlamentarii PNL sa adere la grupul PPE
.

- Un presedinte de partid nu isi da demisia in fata presei, ci la partid.
- Eu am asumat in mod explicit responsabilitatea pentru niste rezultate, au asumat-o si alti colegi ai mei, n-aveti nicio indoiala ca o vor face si altii.
- Nu supun demisia mea la vot, demisia este un act unilateral de vointa. Eu v-am spus ca imi tin cuvantul si imi asum acest lucru asa cum am anuntat.


CITITI SI: Ponta: "De luni suntem dispusi sa ne asezam la masa cu liderii PNL care cred in USL"

Klaus Iohannis si-a anuntat demisia din functia de prim-vicepresedinte PNL

Klaus Iohannis

Prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, a anuntat, luni, ca a demisionat din aceasta calitate, precum si din cea de membru al BPN. "Avand in vedere rezultatele obtinute de PNL la scrutinul de ieri (duminica -n.r.) si ma refer aici mai mult la rezultatele obtinute in municipiul Sibiu decat la nivel de tara, care si ele sunt proaste, in acest context va informez ca am demisionat in aceasta dimineata din calitatea de prim-vicepresedinte al PNL si din calitatea de membru in Biroul Politic", a anuntat, luni, intr-o scurta declaratie de presa sustinuta la Sibiu, Klaus Iohannis.

El a spus ca l-a informat pe presedintele partidului despre acest pas.

Reactia lui Victor Ponta: Singura surpriza e demisa lui Iohannis

"Cred ca singura surpriza este demisia domnului Iohannis si aceasta a fost produsa, asa cum era si normal de altfel, de un rezultat pentru care le multumesc colegilor mei de la PSD Sibiu. Faptul ca au castigat zdrobitor in judet si in municipiul Sibiu era normal sa duca la aceasta reactie a domnului Iohannis pentru ca daca si in orasul Sibiu ii batem, mesajul politic e foarte clar", a spus presedintele PSD.

El a precizat ca cei care nu inteleg mesajul pe care l-a dat electoratul, inclusiv cu acest rezultat fabulos al lui Mircea Diaconu, sunt condamnati sa piarda urmatoarele alegeri.

Crin Antonescu, Klaus Iohannis

Cum au petrecut liberalii in ziua alegerilor, pe 25 mai

Duminica, in ziua votului la europarlamentare, Crin Antonescu a mers singur, fara sotia sa, europarlamentarul Adina Valean, la sediul de campanie, unde l-a asteptat doar purtatorul de cuvant al partidului. Inainte de a se inchide oficial urnele de vot, au aparut si alti lideri liberali. Primele estimari, potrivit carora partidul a obtinut un scor mult sub 20 la suta, le-au vazut impreuna, intr-un birou, iar cand a venit timpul pentru declaratii, au evitat sa comenteze rezultatele.

Crin Antonescu: "Fac apel la reprezentantii PNL in sectiile de votare sa-si faca datoria pana cand procesul electoral propriu-zis, cu toate componentele sale este pe deplin incheiat".

Apoi, Crin Antonescu s-a retras din nou in birou, alaturi de cativa lideri liberali. La un moment dat insa, a iesit la balcon, a vorbit la telefon, a fumat o tigara, si era vizibil nervos. Odata lansata invitatia lui Victor Ponta de refacere a USL, liberalii au iesit la contraatac.

Antonescu a spus ca PNL nu poate fi ademenit cu un loc caldut la guvernare, precizand ca nu va lasa Romania "pe mana baronilor rosii".

"Indiferent de rezultatul acestor alegeri, ii asigur pe romani, pe cei care au votat PNL, ca PNL isi va respecta demnitatea, principiile si hotararile, ca PNL nu ia mita, ca PNL este singurul partid care pe baza principiilor si in virtutea unor valori, a fost capabil sa paraseasca o guvernare si ca atare nu poate fi ademenit cu un loc mai mult sau mai putin caldut la guvernare. Nu vom lasa Romania pe mana baronillor rosii. PNL va fi, asa cum e consacrat, principala forta politica in lupta in continuare in toamna acestui an, impotriva pesedizarii Romaniei", a spus Antonescu.

Ludovic Orban: "Membrii PNL nu vor accepta cantecele de sirena pe care le transmite Victor Ponta, caruia nu ii mai ajunge puterea."

Luni, liberalii din toata tara sunt asteptati la Bucuresti pentru analiza alegerile, pentru decizii, dar si pentru sanctiuni.

Crin Antonescu a declarat in mai multe randuri ca daca PNL obtine sub 20% la europarlamentare va demisiona de la sefia partidului.

REZULTATE ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Ponta: "De luni suntem dispusi sa ne asezam la masa cu liderii PNL care cred in USL"

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 27 Mai 2014

Cine sunt cei 32 de europarlamentari români. REZULTATE ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. LISTA CÂŞTIGĂTORILOR. SIMULARE Gândul pe baza rezultatelor EXIT POLL

$
0
0


Creditată cu un scor de 41%, după redistribuire, Alianţa PSD-PC-UNPRîşi adjudecă jumătate dintre cele 32 de mandate de europarlamentar,potrivit unei simulări gândul, pe baza rezultatelor exit poll-ului CURS. PNL şi PDL, care au obţinut,conform sondajelor, 14,92%, respectiv 11,8%, le revin câte6, respectiv 4 mandate. 3 eurodeputaţi va avea, după redistribuire, UDMR, care, potrivit CURS, a fost votată de 7,1% dintre cei care s-au prezentat la vot. Cu o cotă de 6,7% în exit poll-ul CURS, PMP îşi poate adjudeca două fotolii de eurodeputaţi, iar independentul Mircea Diaconu şi-a asigurat cu 4% locul pentru Bruxelles.

Mai jos îi prezentăm pe cei 32 de politicieni români care, potrivit cotelor obţinute de partidele pe listele cărora au candidat în exit poll-ul CURS, vor reprezenta, pentru următorii cinci ani, România în Parlamentul European. Lista poate suferi modificări odată cu centralizarea tuturor voturilor la alegerile europarlamentare. 

Alianţa PSD-PC-UNPR - 16 mandate








1. Corina Creţu - vicepreşedinte PSD, în Parlamentul European din 2005. Corina Creţu a fost purtător de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale în mandatul lui Ion Iliescu, 2000-2004, fiind aleasă senator la alegerile din 2004. În prezent este la al doilea mandat de europarlamentar









2. Ecaterina Andronescu - vicepreşedinte PSD, fost ministru al Educaţiei, în parlament aleasă pentru a cincea legislatură consecutiv. Între 1996 -2008 a fost deputat, iar începând cu 2008 până în prezent este senator.







3. Cătălin Ivan - europarlamentar ales în 2009, este purtător de cuvânt al PSD şi preşedinte al organizaţiei PSD sector 1 .În trecut a fost preşedinte al Preşedinte al Organizaţiei Judeţene TSD Iaşi.







 4. Dan Nica - deputat PSD la al cincilea mandat, a fost ministru al Comunicaţiilor în guvernele Ponta şi Năstase. Dan Nica a fost ministru de Interne în 2008, când a fost prezentat de preşedintele Traian Băsescu ca fiind omul care a pus serviciul secret al MAI (fostul "Doi şi-un sfert") la dispoziţia lui Marian Vanghelie şi a lui Cătălin Voicu. El a pierdut mandatul de la Interne după ce a declarat, înaintea alegerilor prezidenţiale din 2009 că "autocarele sunt pregătite", referindu-se la fraudarea alegerilor de către PDL. Nica a fost cercetat pentru abuz în serviciu în dosarul Poşta Română, însă nu a fost pus sub urmărire penală.







 5. Maria Grapini a fost al doilea lider PC care, alături de ministrul Agriculturii, a fost ministru IMM-urilor, Turismului şi Mediului de Afaceri în guvernul Ponta II. Grapini este în prezent deputat în colegiul 3, Timişoara, aleasă pe listele USL.









 6. Damian Drăghici - senator UNPR, a fost în 2012 consilier de stat pe problemele romilor în aparatul de lucru al premierului Victor Ponta. Artistul de etnie roma este singurul muzician român care a câştigat un premiu Grammy.










 7. Daciana Sârbu - soţia premierului Victor Ponta, este în Parlamentul European din 2005 când a fost desemnată observator din partea României. între 2003 şi 2004 a fost secretar de Stat, Preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Tineret şi secretar de Stat, Direcţia Programe pentru Tineret, Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului.






 
 8. Ioan Mircea Paşcu - este europarlamentar la al doilea mandat din partea PSD. A fost deputat în Parlamentul României. În primii doi ani după Revoluţie a fost consilier prezidenţial al preşedintelui Ion Iliescu şi ulterior secretar de stat la Ministerul Apărării Naţionale. Între 2000 şi 2004 a fost ministru al apărării în Guvernul Năstase.








 9. Viorica Dăncilă - europarlamentar la primul mandat, este în PSD din 1996. A fost preşedinta Organizaţiei de Femei PSD Videle şi consilier local în aceeaşi localitate. Din 2005 pâna în 2009 a fost preşedinta Organizaţiei Judeţene de Femei a PSD Teleorman şi membră în Consiliul Naţional al PSD.






 10. Sorin Moisa - este şef de cabinet al comisarului european pentru agricultură, Dacian Cioloş.










 11. Victor Boştinaru - europarlamentar la al doilea mandat. Între 1990 şi 2000 a fost deputat PD. În 2001 s-a înscris în PSD, fiind consilier pentru politică externă şi relaţii internaţionale al preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valer Dorneanu(martie 2001- octombrie 2004 şi ianuarie 2005 – aprilie 2006). În ultimele luni ale lui 2004 a fost secretar de Stat, Ministerul Afacerilor Externe.




12. Ciprian Tănăsescu - este fiul fostului senator PRM Dan Claudiu Tănăsescu. Este la al doilea mandat de europarlamentar. Este de profesie medic.






 
13. Doru Frunzulică - fost deputat PSD, este secretar de stat la Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine.









14. Laurenţiu Rebega - preşedinte PC Prahova şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean.







 15. Claudia Ţapardel - este vicepreşedinte al TSD.









16. Cristea Andi Lucian - consilier parlamentar





PNL - 6 mandate






 1. Norica Nicolai - a fost procuror, avocat şi lector universitar. A fost secretar de stat la Ministerul Muncii şi Solidarătăţii Sociale în perioada 1997 - 2000. Ulterior, a fost senator, în perioada 2004 - 2008, din partea PNL. La sfârşitul anului 2007 a fost desemnată de premierul Călin Popescu-Tăriceanu pentru funcţia de ministru al Justiţiei. Preşedintele Traian Băsescu a refuzat, însă, numirea invocând „mapa profesională” a Noricăi Nicolai de pe vremea când era procuror. Din 2009 este membru al Parlamentului European, din partea PNL.





 2. Adina Ioana Vălean - este soţia liderul PNL, Crin Antonescu. A fost profesor de matematică, a lucrat ca director în mai multe ONG-uri, ai căror membri fondatori erau, printre alţii, CrinAntonescu şi Dinu Patriciu. A intrat în PNL în anul 1999, iar în anul 2004 a fost aleasă deputat în Parlamentul României. În 2009 a fost aleasă europarlamentar din partea PNL. De asemenea, ea este vice-preşedinte al grupului politic ALDE din Parlamentul European. În aprilie 2009,Parlamentul European a adoptat raportul Vălean privind serviciile de roaming, prin care tarifele în interiorul UE au scăzut mai intai cu 25%, apoi 50%. A fost implicată într-un scandal de lobby pentru RMCG.





 3. Ramona Mănescu - are o vechime de 23 de ani în PNL, însă cariera sa politică se leagă, în mare parte, de cea a soţului său, Rareş Mănescu, primarul sectorului 6 şi omul de încredere a lui Crin Antonescu. Relaţia privilegiată a lui Rareş Mănescu cu liderul PNL a fost practic oficializată anul trecut la locale când şeful PNL l-a impus drept candidat la primăria sectorului 6, în ciuda opoziţiei aripii Tăriceanu-Chiliman. A fost europarlamentar ales în 2007 şi reconfirmat în 2009. A fost ministru al Transporturilor timp de şase luni, până la ieşirea PNL de la guvernare, la începutul lunii martie 2014.





 4. Cristian Buşoi - fost medic şi notar, a intrat în politică în 1996, fiind până în 1998 vicepreşedinte fondator al Organizaţiei Tineretului Naţional Liberal (TNL). În perioada octombrie 2002 - mai 2004, a fost consilier al vicepreşedintelui PNL Călin Popescu-Tăriceanu, iar între decembrie 2004 şi aprilie 2007, deputat. În 2009 a fost ales, din partea PNL, europarlamentar. A ocupat funcţia până în iunie 2013, când a fost numit la conducerea Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate (CNAS). funcţie din care a demisionat odată cu ieşirea PNL de la guvernare.






 5. Renate Weber - de profesie jurist, s-a implicat activ în apărarea drepturilor omului. A fost avocat, lector universitar, preşedinte al Fundaţiei Soros România şi al Fundaţiei pentru o Societate Deschisă din România, şi consilieră a lui Traian Băsescu (2004 - 2005). La alegerile pentru Parlamentul European din 2007, a fost aleasă eurodeputat din partea PNL, iar la alegerile din 2009 a câştigat un nou mandat de europarlamentar, pe lista aceluiaşi partid.




 6. Eduard Hellvig - a fost consilier al ministrului de Interne Constantin Dudu Ionescu (1999 - 2000) şi deputat în Parlamentul României (2004 - 2008). Timp de un an, 2006 - 2007, a fost ales să facă parte dintre primii europarlamentari ai României. În 2009 a fost coordonatorul campaniei PNL pentru prezidenţiale. A făcut parte din Guvernul Ponta, ca Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, demisionând după un an din cauza unui candal de incompatibilitate. În septembrie 2013 a demisionat din Camera Deputaţilor pentru a prelua unul dintre posturile de europarlamentar rămase libere după demisiile Ramonei Mănescu şi a lui Cristian Buşoi. Este secretar general al PNL.

PDL - 4 mandate



 1. Theodor Stolojan - în prezent europarlamentar PDL. A fost premier al României în perioada octombrie 1991-noiembrie 1992. Ulterior, a lucrat pentru Banca Mondială şi pentru Grupul Tofan. În 1996,a susţinut candidatura la Preşedinţie a candidatului PDSR, Ion Iliescu. În iulie 2000, Stolojan a reintrat în politică, candidând la Preşedinţie din partea Partidului Naţional Liberal, iar din august 2002 devine preşedintele PNL. În 2003 a pus bazele Alianţei Dreptate şi Adevăr, alături de Traian Băsescu, fiind anunţat candidat al acesteia la preşedinţie, însă s-a retras. A fost consilier prezidenţial până în octombrie 2006, pentru ca în decembrie să fondeze PLD care a fuzionat cu PD. A fost nominalizat de PDL candidat la funcţia de premier în 2008, însă s-a retras.





 2. Monica Macovei - fost procuror şi avocat, este în prezent europarlamentar PDL. În peroada 2004-2007 a fost ministru al Justiţiei, iniţiind o serie de reforme în sistem şi eliminând steguleţele roşii puse de Comisia Europeană. Este considerată „mama” Agenţiei Naţionale de Integritate, militnd pentru transparentizarea funcţiei publice. Anterior poziţiei de ministru al justiţiei a condus Asociaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului-Comitetul Helsinki.






3. Traian Ungureanu - publicist, este europarlamentar la primul mandat din partea PDL. Este membru în  Comisia pentru ocuparea forţei de muncă şi afaceri sociale şi în Delegaţia la Comisia parlamentară de cooperare UE-Moldova.



 
 

4. Marian Jean Marinescu - membru PD din 1992, având o serie de funcţii de conducere în organizaţia Dolj, este europarlamentar PDL din 2007 până în prezent. Este vicepreşedintele Grupului PPE-DE din cadrul Parlamentului European. Este membru în Comisia pentru transport şi turism şi în Delegaţia pentru relaţiile cu Albania, Bosnia şi Herţegovina, Serbia, Muntenegru şi Kosovo. Un raport întocmit de Marian-Jean Marinescu ce presupune ca programele de radionavigaţie prin satelit Galileo şi  EGNOS să pună la dispoziţia cetăţenilor o alternativă europeană civilă la semnalul american GPS sau la cel rusesc Glonass, de care utilizatorii GNSS au depins până acum, a fost adoptat de Parlamentul European la sfârşitul lui 2013.

UDMR - 3 mandate






 1. Iuliu Winkler - este la al doilea mandat de europarlamentar UDMR. A fost  subprefect al judeţului Hunedoara, între 1999 şi 2000, şi ulterior deputat  până în  2004). În perioada 2004 -  2007 a fost ministru delegat pentru Comerţ în Ministerul Economiei şi Comerţului, iar pentru o scurtă perioadă de imp, în 2007, a fost ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţie.







 2. Csaba Sógor, pastor reformat, şi-a început activitatea politică în anul 1990. A fost ales ca senator din partea judeţului Harghita, pe listele partidului UDMR, în legislatura 2000-2004. A fost reales ca senator în aceeaşi circumcripţie electorală, pentru legislatura 2004-2008. În 2007 a fost ales eurodeputat din partea UDMR. Este un apropiat al lui Laszlo Tokes, despre care a dat şi trei declaraţii la Securitate. Este un militant activ al autonomiei Ţinutului Secuiesc.
 




3.Vincze Lorant Gyorgy este jurnalist şi a fost asistent al europarlamentarului Iuliu Winkler.







PMP- 2 mandate
--------------------------------



1. Cristian Preda - profesor universitar, este europarlamentar ales pe lista PDL în 2009. A făcut parte din grupul reformiştilor din PDL, alături de Monica Macovei şi Sever Voinescu, fiind ales prim-vicepreşedinte al partiduluiîn 2012. Declaraţiile sale critice la adresa conducerii PDL pe care a acuzat-o de „fesenism” i-au atras suspendarea din partid anul trecut. La începutul acestui an, s-a alăturat Partidului Mişcarea Populară. La sfârşitul anilor 90, a fost consilier al preşedintelui Emil Constantinescu.  Între 2005 şi 2007 a fost secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe, iar ulterior consilier prezidenţial al preşedintelui Traian Băsescu.





2. Siegfried Mureşan - La 33 de ani are o carieră de tehnocrat. El este consilier principal la PPE. De asemenea, a fost consilier al preşedintelui Comisiei pentru Aafceri europene al consilier al preşedintelui Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag





1. Mircea Diaconu. Fost senator PNL, Mircea Diaconu a candidat ca independent după ce liberalii l-au scos de pe listă ca urmare a deciziei ANI de incompatibilitate, reconfirmată de Înalta Curte. Cu toate acestea, Diaconu a reuşit să se înscrie în cursă după ce Curtea de Apel Bucureşti i-a dat undă verde în ciuda deciziei BEC şi a Tribunalului, în pimă restanţă.




Sursa:
http://www.gandul.info/politica/rezultate-alegeri-europarlamentare-2014-lista-castigatorilor-cine-sunt-cei-32-de-europarlamentari-romani-simulare-gandul-pe-baza-rezultatelor-exit-poll-12650432?utm_source=Gandul&utm_medium=Click%2BBula&utm_campaign=Bula%2BGandul
====================================================================
==============================================================
======================================================

"...băi, băiatule"... m-ai dezamagit cumplit!... ”Ce faci băi, băiatule? Cum te-am lăsat şi cum te găsesc”!?! dixit Liderul PNL Crin Antonescu catre Liviu Dragnea

$
0
0
 
Schimb de replici Antonescu - Dragnea la BEC,
înaintea ceremoniei pentru mandatele de europarlamentar:
"Ce faci, băi băiatule, cum te-am lăsat şi cum te găsesc?"
- VIDEO -

Liderii PSD Victor Ponta şi Liviu Dragnea, liderul UNPR Gabriel Oprea şi preşedintele demisionar al PNL, Crin Antonescu, s-au întâlnit joi, la BEC, la ceremonia de înmânare a certificatelor doveditoare europarlamentarilor aleşi, ei schimbând câteva replici pe un ton destins, amical.

Liderul PNL a ajuns la BEC înainte de deschiderea ceremoniei, salutând mai mulţi social-democraţi aflaţi în faţa intrării în Sala Palatului. Între cei care s-au arătat reticenţi în a da mâna cu Antonescu a fost europarlamentarul PSD Daciana Sârbu, soţia premierului Victor Ponta.

Antonescu a dat mâna cu liderul UNPR, Gabriel Oprea, căruia i-a spus: ”Servesc patria”, însă apoi a revenit: ”Nu, păstrez ordinea”.

Europarlamentarul PSD Victor Boştinaru l-a completat pe liderul PNL: ”constituţională”.

În momentul în care Antonescu a dat mâna cu vicepremierul Liviu Dragnea i-a spus acestuia: ”Ce faci băi, băiatule? Cum te-am lăsat şi cum te găsesc”.
La rândul său, Dragnea l-a întrebat pe liderul PNL cum este, Antonescu făcându-i un semn că este bine.

”Nu ştiu ce o să fac, spun ce fac acuma...până la urmă nu prea se ştie”, a spus liderul PNL.
Vicepremierul s-a interesat de soarta lui Klaus Iohannis, dacă va candida la partid sau la Preşedinţie.
”Nu ştiu, depinde. Te rog frumos, un pic mai respectuos. Sunt candidatul în vigoare al PSD”, a spus liberalul.

Dragnea a replicat că ştie că a afirmat că nu mai există USL.

”Păi nu mai există, n-am spus al USL, ci al PSD. E corect?”, a răspuns Antonescu.
Cei doi au avut o atitudine destinsă pe tot parcursul discuţiei.

Ajuns în sala de ceremonii, şi premierul Victor Ponta a dat mâna cu mai mulţi europarlamentari, după care s-a oprit în dreptul preşedintelui demisionar al PNL,Crin Antonescu, cu care a dat mâna amical.

Antonescu i-a spus lui Ponta zâmbind: ”Bravo, ţine-o aşa, cu dreapta”.

Premierul i-a replicat ”Succes”, trecând mai departe.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »
 
Sursa:
=========================
==========================================
===================================================================

“Unificarea dreptei se va face pentru un prim-ministru: Traian Băsescu”! O magarie... temeinic pusa la punct... in laboratoarele puterii! PSD... un simplu martor, la caratul apei! Incapabil de o reactie coerenta!

$
0
0

“Unificarea dreptei se va face pentru un prim-ministru: Traian Băsescu”
saidBogdan Teodorescu

Analistul politic, Bogdan Teodorescu, declară într-un interviu pentru Jurnalul Naţional că toată agitaţia pornită pe dreapta scenei politice după alegerile europarlamentare are ca scop menţinerea lui Traian Băsescu la putere prin propulsarea lui în postul de premier, după alegerile prezidenţiale din toamnă.

■ Jurnalul Naţional : Cum comentaţi rezultatul alegerilor europarlamentare? Unii analişti susţin că era previzibil.
■ Bogdan Teodorescu: Rezultatul a fost în spiritul tuturor cercetărilor sociologice din ultima perioadă şi a consacrat pe de o parte supremaţia Alianţei PSD-UNPR-PC şi, pe de altă parte, slaba reprezentare a partidului girat de Traian Băsescu, PMP.

■ Îl va determina rezultatul alegerilor europarlamentare pe Victor Ponta să ia o decizie privind candidatura la preşedinţie?
■ Nu cred că un politician serios îşi construieşte un proiect politic de asemenea anvergură pornind de la rezultatele unui scrutin cu 30% participare naţională. Am convingerea că decizia candidaturii la alegerile din noiembrie 2014 se va lua funcţie de mulţi alţi factori. Evident că scorul de la aceste alegeri va avea partea lui de influenţă, dar nu cred că va fi decisivă.

■ Ce alte variante vedeţi pentru Preşedinţie? Ce şanse daţi tandemurilor Tăriceanu- Ponta sau Diaconu-Ponta, aşa cum se vehiculează?
■ Tandemul Diaconu-Ponta nu există, deocamdată. Aşa că nu cred că are rost să vorbim despre el. În cazul Ponta-Tăriceanu, acest tandem ar însemna reînfiinţarea USL, un act politic aşteptat de o importantă parte din electoratul românesc, ceea ce ar conduce la o bună susţinere şi la o bună intenţie de vot.

■ PNL va face alianţă cu PDL sau se va rupe şi va merge o parte către PSD şi una către PDL?
■ Nu mi-e clar care vor fi deciziile PNL atât la nivel central, cât şi la nivel teritorial. În fond, pare că o parte importantă dintre liderii partidului sunt de acord cu această integrare în echipa PPE şi cu toate condiţionările impuse de această echipă. Un lucru este clar: nu cred că vor mai nega apropierea de Traian Băsescu. Ceea ce este bine pentru lămurirea taberelor în spaţiul public.

■ Ce şanse mai are Crin Antonescu ,după congres, să revină la cârma PNL şi să fie candidatul la preşedinţie al partidului?
■ Aşa cum am arătat, Crin Antonescu este la cârma PNL. Fiind la cârma PNL, a aliat partidul cu popularii europeni şi tot din această poziţie poate fi candidatul taberei Băsescu la preşedinţie.

■ E posibilă reunificarea dreptei şi susţinerea unui candidat unic la Preşedinţie? Credeţi că vor renunţa la orgolii Elena Udrea, Vasile Blaga, Mihai Răzvan Ungureanu?
■ Eu cred că ştirea din partea dreptei nu este reunificarea pentru un candidat unic la preşedinţie, ci pentru un candidat unic la funcţie de prim-ministru. Prin trecerea domnului Antonescu la PPE scenariul acela vehiculat de presă şi negat cu vehemenţă de liderul liberal - tandemul Antonescu preşedinte, Băsescu prim ministru cu binecuvântarea popularilor europeni- devine tot mai solid. De fapt, fie că e vorba de Udrea, fie că e vorba de Ungureanu, fie că e vorba de Predoiu sau fie că e vorba de Antonescu, Traian Băsescu are acum o reală şansă de a deveni viitorul prim ministru în România. Deci aşa cum spuneam, unificarea dreptei nu se va face pentru un preşedinte, care devine nerelevant, ci pentru un prim ministru, Traian Băsescu.

■ Care va fi rolul lui Băsescu în toate mişcările provocate de rezultatele alegerilor europarlamentare în zona dreptei?  Ce credeţi că va face?
■ Traian Băsescu va avea acelaşi rol ca şi până acum. Se va lupta cu toate armele din dotare ca după noiembrie să rămână la putere. Scorul mic al PMP cred că îl va determina să mizeze pe cel mai bine plasat candidat care acum este Crin Antonescu şi probabil să îi preseze pe ceilalţi să îl accepte.

Sursa:
http://jurnalul.ro/stiri/politica/bogdan-teodorescu-unificarea-dreptei-se-va-face-pentru-un-prim-ministru-traian-basescu-669183.html#
=================================
==============================================
=====================================================================

Maurul şi-a făcut datoria, Maurul poate să plece...! Crin Antonescu RENUNŢĂ la candidatura la prezidenţiale/la sefia PNL. Quo Vadis, hombre ? UPDATE. VIDEO

$
0
0

Preşedintele demisionar al PNL, Crin Antonescu, a anunţat, sâmbătă, că nu va candida la Preşedinţia României şi că pune capăt şi interimatului pe care îl are la conducerea acestei formaţiuni politice.
 
Vom reveni cu amănunte.
 
Sursa:
======================================================================
========================================================
=================================

Crin Antonescu: Nu voi candida la alegerile prezidențiale, deși sunt cel mai puternic candidat pe care dreapta l-ar avea
(VIDEO)



Președintele interimar al PNL, Crin Antonescu, a anunțat, sâmbătă, în cadrul unei conferințe de presă, că nu va candidaq la alegerile prezidențiale din toamnă.

”Știu că sunt cel mai puternic candidat pe care dreapta l-ar avea. Am forța, personalitatea, conturul, ideile, viziunea, experiența politică necesară și capacitatea de a împiedica ca PSD=-ul să ajungă la Cotroceni. Nu pot să nu țin cont de toate aceste lucruri. Știu că oamenii politici adevărați sunt cei care schimbă sondajele și nu sondajele schimbă oamenii politici”, a declarat Antonescu.

”Am tot ce este necesar pentru acestă luptă. Nu am timp să demontez fixații, să vindec resentimente, să lărgesc orizontul unor mărginiri. E urgent ca eforturile de unificare a dreptei să facă pași. Anunț intenția de a nu candida la președinția României”, a spus el.

Astfel voi susține un candidat care să fie acceptat mai ușor de ceea ce înseamnă forță politică de dreapta, presă de dreapta, de toți aceia care vor să facă din România o țară pentru pietoni și nu pentru baroni pentru că pietonul acela este cetățeanul român. Bătălia toamnei este între pietoni și baroni”, a explicat liberalul.

Totodată, Crin Antonescu a anunțat că va renunța și la interimatul PNL, începând de luni.

”Am decis să demisionez, în urma neobținerii unui procent de 20% la alegerile europarlamentare pentru că pentru mine înseamnă nevoia unui nou ciclu, a unui nou lider, a unei nevoi de organizare. Le spun turoror mebrilor PNL și a simpatizanților, nimeni în PNL nu va pune vreodată problema schimbării acestui nume istoric. În cursul unor negocieri nu am început cu acest lucru. Chiar dacă nu voi mai fi președinte sunt aici, nu plec nicărieri și garantez că numele și indentitatea PNL nu vor fi schimbate. Pun capăt și interimatului meu la partid”, a anunțat Antonescu.
Sursa:
http://www.b1.ro/stiri/politica/crin-antonescu-nu-voi-candida-la-alegerile-preziden-iale-de-i-sunt-cel-mai-puternic-candidat-pe-care-dreapta-l-ar-avea-video-83877.html
===================================================
==========================================================
========================================================================

▶ Crin Antonescu
Nu voi mai candida la presedintia PNL - YouTube



===================================
====================================================
========================================================================
Viewing all 882 articles
Browse latest View live