Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Showcase


Channel Catalog


Channel Description:

blogul care calca pe nervii multora|puncteaza si subliniaza esentialul|un blog cu subiecte fierbinti... de prin presa... adunate! Nu pot ramane indiferent... cand ţara fierbe!Subiectul fierbinte al zilei, vazut de mine!

older | 1 | .... | 12 | 13 | (Page 14) | 15 | 16 | .... | 41 | newer

  0 0


  Pericol la barajul Porţile de Fier I
  din cauza neefectuării lucrărilor de mentenanţă.

  Liderul Sindicatului „Porţile de Fier” de la Hidroserv Turnu Severin, Cristinel Popescu, atrage atenţia asupra pericolului care există la Hidrocentrala Porţile de Fier I din cauza neefectuării lucrărilor de mentenanţă la hidroagregate.

  În opinia sindicalistului, insolvenţa Hidroelectrica a avut un efect distrugător asupra filialelor Hidroserv pentru că programul de mentenanţă a fost redus la mai puţin de un sfert din valoarea normală. Cristinel Popescu spune că peste 60 la sută din instalaţiile Hidroelectrica nu au fost supuse programului de mentenanţă, prin această decizie punându-se în pericol însăşi funcţionarea în siguranţă a instalaţiilor hidroenergetice cu implicaţii majore asupra siguranţei Sistemului Hidroenergetic Naţional.

  Liderul de sindicat spune că acum câteva luni, barajul de la Porţile de Fier I a fost în mare pericol şi numai printr-un noroc s-a evitat un dezastru,incident despre care conducerea Sucursalei Hidroelectrica Porţile de Fier nu a suflat o vorbă.

  „Acum câteva luni putea să se producă o avarie la grupul 3, blindajul camerei rotorice era rupt pe vreo 3 metri şi e adevărat că procentul nu este foarte mare dar exista un procent semnificativ ca această rupere să ducă la o angrenare a întregii camere rotorice, o blocare a generatorului şi o explozie a acestuia care s-ar fi putut solda cu explozia în lanţ a celorlalte grupuri, ceva asemănător cu ce s-a petrecut în Rusia acum câţiva ani”,a spus Cristinel Popescu.

  Au depăşit orele de funcţionare

  În opinia acestuia, la nivelul Sucursalei Porţile de Fier, lucrările de mentenanţă sunt la un nivel de cinci ori mai mic decât cel normal. Grupurile au depăşit cu mult, mii de ore pe hidroagregat, perioadă în care trebuiau să intre în reparaţii.„La grupul 3 nu mai există pericol pentru că a intrat la reparaţii, dar există grupuri care nu au fost reparate, ele ar trebui în mod normal să intre în reparaţii la 8000 de ore, există grupuri care au depăşit 10.000 – 12.000 de ore şi nu au fost reparate.

  Părerea mea este că e o totală inconştienţă a conducerii Sucursalei Porţile de Fier să nu bage în reparaţie aceste grupuri, iar în cazul în care conducerea Sucursalei Porţile de Fier a făcut adrese  scrise către Hidroelectrica în care să anunţe pericolul nesiguranţei în exploatarea Centralei de la Porţile de Fier, atunci vinovaţii sunt cei de la Bucureşti. Dacă nu au făcut acest adrese sunt la fel de vinovaţi ca şi Bucureştiul de punerea în pericol a sistemului energetic naţional”, a mai spus Cristinel Popescu.

  Liderul Sindicatului „Porţile de Fier” de la Hidroserv Turnu Severin, Cristinel Popescu, solicită ca organele abilitate ale statului să efectueze un amplu control asupra modului cum a fost gestionată insolvenţa Hidroelectrica.

  Sursa:
  http://adevarul.ro/locale/turnu-severin/pericol-barajul-portile-fier-i-cauza-neefectuarii-lucrarilor-mentenanta-1_53149747c7b855ff56d57856/index.html


  0 0


  Situaţia financiară a televiziunii publice este dramatică.
  Din 2006 şi până în 2012, TVR a mers doar pe pierdere.
  Legea actuală a TVR nu-i sancţionează pe cei care au devalizat postul public.
  ANAF a fost sesizat privind jaful din TVR.

  Tănase a sesizat ANAF privind jaful de la TVR
  În cadrul unei conferinţe de presă, directorul general interimar al TVR, Stelian Tănase, a prezentat punctual datele dezastrului financiar din instituţie. El a prezentat şi cauzele dezastrului, care sunt şi externe postului public de televiziune, dar şi interne. Legat de cele interne, Stelian Tănase nu a pronunţat nume de vinovaţi, dar a precizat că a remis până în prezent două dosare la ANAF şi că urmează să mai remită încă trei peste câteva zile. ANAF urmează să stabilească cine a greşit – mai pe româneşte, cine şi cum a contribuit substanţial la jaful din TVR. Iată situaţia din ultimii ani din TVR:
  • 2002: venituri 257 milioane lei/cheltuieli 232 milioane lei : + 18 milioane lei (director Valentin Nicolau)
  • 2005: venituri 447 milioane lei/cheltuieli 415 milioane lei: + 32 milioane lei (director Valentin Nicolau)
  • 2006: venituri 505 milioane lei/cheltuieli 522 milioane lei: - 17 milioane lei (director Tudor Giurgiu)
  • 2007: venituri 522 milioane lei/cheltuieli 552 milioane lei: - 29 milioane lei (director Tudor Giurgiu – până în luna iunie – Alexandru Sassu din 21 iunie)
  • 2008: venituri 568 milioane lei/cheltuieli 621 milioane lei: - 54 milioane lei (director Alexandru Sassu)
  • 2009: venituri 572 milioane lei/cheltuieli 620 milioane lei: - 48 milioane lei (director Alexandru Sassu)
  • 2010: venituri 571 milioane lei/cheltuieli 733 milioane lei: - 162 milioane lei (director Alexandru Sassu – martie – Alexandru Lăzescu)
  • 2011: venituri 583 milioane lei/cheltuieli 735 milioane lei – 161 milioane lei (director Alexandru Lăzescu)
  • 2012: venituri 590 milioane lei/cheltuieli 737 milioane lei – 147 milioane lei (director Alexandru Lăzescu – 12 iunie, Claudiu Săftoiu – din iulie)
  • 2013: venituri 544 milioane lei/cheltuieli 541 milioane lei: + 2,5 milioane lei (director Claudiu Săftoiu – până în noiembrie)
  Perioada PDL-Băsescu, cea mai neagră
  După cum se vede din tabelul prezentat mai sus, TVR a avut balanţa pe plus până în 2005. Primul an pe minus a fost 2006, sub conducerea lui Tudor Giurgiu. De atunci, an de an, „minusul” a crescut, dar în perioada 2010-2012 a venit „apocalipsa”, cu un minus de 470 de milioane de lei. A fost perioada de vârf a regimului PDL-Băsescu. În 2010, până în luna martie, a fost director general Alexandru Sassu – el a fost propunerea PSD din 2007, şi a fost urmat în funcţie de Alexandru Lăzescu, propus de PDL.

  Tănase: Legea nu sancţionează vinovaţii
  Stelian Tănase a explicat că legea de funcţionare a postului public de televiziune nu are vreun articol prin care să fie sancţionaţi cei care produc pagube, care greşesc grav etc. „Practic ce se întâmplă aici. Ai gestionat prost instituţia, a suferit pierderi mari şi din vina ta, te dă jos Parlamentul şi cu asta gata. Vine altul. Care poate face la fel, este dat şi el jos de Parlament. Atât. Nu există vreo sancţiune concretă, o răspundre pentru pierderile cauzate”, a precizat Tănase.

  Pe de altă parte, directorul interimar al TVR a precizat că o parte din pierderi este cauzată de factori externi şi a exemplificat prin legislaţia în vigoare. „În 2003 s-a redus taxa TV de la 4,5 la 4 lei. În 2005 prin modificarea Codului fiscal a fost eliminată scutirea de TVA pentru programe şi licenţe. Tot în 2005 s-a introdus contribuţia pentru CNC în valoare de 15% din veniturile de publicitate. La posturile private contribuţia este mult mai mică. Prin Legea audiovizualului la postul public de televiziune s-a limitat la 8 minute pe oră perioada de publicitate; în plus noi nu avem dreptul să întrerupem un film, o transmisie sportivă etc. şi să băgăm publicitatea. Într-o astfel de situaţie, pentru foarte mulţi, TVR nu mai este atractiv pentru a acorda publicitate. Legislaţia este veche, de 10, 15 ani, ea trebuie actualizată”, a mai spus Stelian Tănase.

  Ce soluţii imediate vede directorul TVR
  Primele soluţii pe care le vede pentru redresarea postului sunt pentru Stelian Tănase următoarele: reducerea cheltuielilor de producţie, obţinerea aprobării pentru indexarea taxei TV şi obţinerea unei amnistii fiscale. „Sunt în ultimul timp câte 3 zile la Ministerul Finanţelor. Este legal o singură dată ca instituţia să beneficieze de o amnistie fiscală. În ceea ce priveşte taxa tv, nu este vorba să solicităm o creştere a ei, ci o indexare cu procentul de inflaţie pe care ni-l comunică INS. Noi în România avem cea mai mică taxă TV. Să facem o comparaţie. Un elveţian care a văzut Jocurile Olimpice de la Soci plăteşte 385 de euro pe an taxa tv. Un român care a văzut Jocurile Olimpice de la Soci plăteşte 11 euro pe an. Da, sunt salarii mai mari în Elveţia decât în România, dar diferenţa este uriaşă. O indexare nu va afecta abonatul TVR”, a conchis Stelian Tănase.

  Sursa:
  ===================================
  ==================================================
  ===================================================================
   

  0 0  Ingrid Maria Boengiu si Tania Luiza Mariuca! 9 si 13 ani!

  Doua tinere/foarte tinere... voci de aur ale Mehedintiului !!!
  Ambele, mari talente, vedete ale emisiunii... Next Star, Antena 1.
  Din pacate... nu inteleg... De ce... de ce... de ce...
  Cunoscatorii... stiu la ce ma refer/ce vreau sa intreb!
  Respectul si iubirea mea, celor mai tinere valori/stele ale
  folclorului autentic romanesc!
  La Multi Ani, de 8 Martie!
  Succes, sanatate, impliniri si multa, multa fericire! -----------------------------------------------------------------------------
  Ingrid Maria Boengiu -
  https://www.google.ro/?gws_rd=cr&ei=5OQZU6KiJYXBtAbM1YF4#q=Ingrid+Maria+Boengiu
  ----------------------------
  Tania Luiza Mariuca -
  https://www.google.com/search?sourceid=navclient&aq=hts&oq&hl=ro&ie=UTF-8&rlz=1T4NDKB_enRO543RO543&q=Luiza+Mariuca
  ------------------------------------------------------
  Admin,Romania Megalitica -
  http://romaniamegalitica.blogspot.ro/
  =====================================================================
  ==================================================
   
  ▶ Ingrid Maria Boengiu - Măria Neichii, Mărie, la O dată-n viată - YouTube

   
  ▶ Luiza Măriuca - canta muzica populara - Next Star - YouTube

   
  ▶ Finala Next Star 27 Iunie 2013 - Ingrid Boengiu - YouTube

   
  ▶ Luiza Măriuca a castigat editia a 3-a de la Next Star! - YouTube

  =========================================
  ======================================================
  ======================================================================

  Connie Francis - Mama

   
   
  8 Martie
  Respect, flori si imbratisari tuturor femeilor, mamelor din lume!
  Sanatate, impliniri, fericire!
  Admin,Romania Megalitica & Prietenii sai
   
  ======================================================
  ==================================================================
  ========================================================================

   

  0 0

   
  Ziua de 9 martieeste ziua cand se sarbatoresc cei 40 de Mucenici, dar este considerata ca fiind si Ziua Barbatilor.O traditie din aceasta zi este ca barbatii sa bea 40 de pahare de vin pentru ca sa fie sanatosi si sa nu se lipeasca bolile de ei tot anul. Aceste pahare se spune ca reprezinta sangele varsat de cei 40 de sfinti mucenici din cetatea Sevastei. Cei care nu pot sa bea cele 40 de pahare cu vin, e bine ca macar sa guste vin in aceasta zi de 9 Martie, sau sa fie stropit cu vin, acesta insemnand sange si putere de munca peste an.
  La multi ani,prieteni!

   
   

  Prieteni, barbati...
  Azi este randul nostru a sarbatorii... prin traditie...
  Imi plac, iubesc si respect traditiile... Insa... 44 de pahare... e cam mult!
  Hmm... vedeti voi cate-or fi pana diseara... dar... sa nu uitati...
  Dragostea-i o floare rara! Iubiti femeia! Sa cante muzica!
  Sa cante...
  MARIA GHINEA!
  -------------------------------------------
  De ce bem 44 de pahare de ziua celor 40 de Mucenici
  ...........................................................................................
  Sfintii 40 de Mucenici, praznuiti de crestinii ortodocsi in ziua de 9 martie, erau soldati crestini, aflati in slujba imparatului roman pagan Licinius. Afland despre credinta lor, Agricolae, guvernatorul Armeniei, i-a silit sa se inchine idolilor. Acestia au refuzat si au fost intemnitati timp de opt zile, batuti cu pietre si condamnati la moarte prin inghetare in lacul Sevastiei. In aceea noapte s-au petrecut mari minuni: apa lacului s-a incalzit, gheata s-a topit si 40 de cununi stralucitoare au pogorat asupra mucenicilor. In zori, au fost scosi vii din lac, li s-au zdrobit fluierele picioarelor si au fost lasati sa-si dea sufletele. Moastele lor au fost raspandite la mai multe biserici ortodoxe.

  Traditia crestina spune ca barbatii trebuie sa bea in ziua de mucenici 40 de pahare cu vin. Acestea se zice ca reprezinta sangele varsat de cei 40 de Sfinti Mucenici din cetatea Sevastei. Cei care nu pot sa bea cele 40 de pahare cu vin, e bine ca macar sa guste vin in aceasta zi sau sa fie stropiti cu vin, acesta insemnand sange si putere de munca peste an.

  40 sau 44?
  ---------------------------------
  In traditia populara, barbatii beau 44 de pahare cu vin. De unde provine diferenta? Dupa traditia crestina, Sfintii martiri au fost 40, dupa cea geto-dacica, au fost 44, atatea fiind si zilele dintre 9 martie si 23 aprilie, cand este sarbatorit Sfantul Mare Mucenic Gheorghe. De aceea, in unele zone, exista pana astazi credinta, ca acesti Sfinti au fost 44.

  Sarbatoarea crestina a Sfintilor 40 de Mucenici din Sevastia s-a suprapus peste inceperea anului agricol traditional si a generat o sarbatoare traditionala romaneasca, Mucenicii sau Macinicii. In credinta populara in ziua mucenicilor se incheie zilele babelor, ce lasa loc zilelor mosilor, zile calde. De aceea, in aceasta zi se fac numeroase ritualuri de alungare a gerului, cum ar fi lovirea pamantului cu bate sau maiuri pentru ca sa iasa caldura si sa intre gerul sau jocul copiilor peste foc.

  In ziua mucenicilor, in credinta populara, se deschid mormintele si portile Raiului, iar gospodinele fac, in cinstea Sfintilor Mucenici, 40 de colaci copti din aluat de cozonac, unsi cu miere si presarati cu nuca. In unele zone, mucenicii sunt mai mici si sunt fierti in apa cu zahar si scortisoara si presarati cu nuca.
  ----------------------------------------------
   

  La multi ani,prieteni!
  Admin,Romania Megalitica
  =================================================
  ===============================

  ▶ BAMBI - RAZE DE SOARE, ZOOM STUDIO - YouTube  Sa cante muzica!
  =======================================
  ============================================================
  =====================================================================

  0 0


  Inspectorii CSM beneficiază de venituri imense, care în unele cazuri depășesc 200.000 de lei pe an. Cu diurne și bani de chirie, în conturile unor inspectori intră lunar până la 20.000 de lei, cu 20% mai mult decât încasează la un loc șefa Curții de Apel București, Lia Savonea, și președinta Tribunalului Municipiului București, Laura Andrei, scrie luju.ro. Inspectorul Tamara Manea primește mai mulți bani chiar decât președinta ÎCCJ, Livia Stanciu, adaugă sursa citată.
   
  “Din păcate, resursele noastre umane și materiale sunt la limita supraviețuirii”, atrăgea atenția șefa Inspecției Judiciare a CSM, Rica Vasiliu Cravelos, la 6 martie 2014.
   
  Cu numai câteva zile înainte de această declarație, senatorul Valer Marian adresa ministrului Justiției, Robert Cazanciuc, o interpelare în care îi acuza pe inspectorii judiciari de lipsă de competență si reclama salariile nejustificat de mari de care s-ar bucura aceștia.
   
  În baza declarațiilor de avere de pe site-urile CSM și ANI, luju.ro a contabilizat veniturile inspectorilor CSM și pe cele ale magistraților “cu statut și responsabilități mult superioare”. Rezultatul în competiția veniturilor este net favorabil membrilor Inspecției Judiciare a CSM.

   
   
  Sursa:
  Venituri imense pentru inspectorii CSM: Record – 250.451,40 lei/an / http://www.dcnews.ro/2014/03/venituri-imense-pentru-inspectorii-csm-record-250-45140-leian/
  =====================================================================
  ==========================================================
  ==============================================
   
   
  UPDATE. Calin Popescu Tariceanu, al doilea om in stat: A fost ales presedinte al Senatului
   
   Fostul liberal Calin Popescu Tariceanu a fost ales, luni dupa-amiaza, presedinte al Senatului, fiind votat de 93 de senatori, in timp ce 60 au fost impotriva sa.
  Din numarul total al senatorilor, 171, au votat 157. Voturile valabil exprimate au fost 153, in timp ce 4 voturi au fost declarate nule.
  Fostul prim-ministru PNL a fost propunerea PSD pentru postul de presedinte al Senatului.
  Tariceanu nu a avut emotii in ce priveste castigarea functiei, votul fiind practic o formalitate.
  Din partea PDL, propunerea a fost liderul senatorilor democrat-liberali, Dumitru Oprea, care a primit 15 voturi. De asemenea, propunerea liberalilor a fost Marius Obreja, anuntat de liderul de grup Puiu Hasotti, desi initial se vehiculase numele lui Teodor Atanasiu. Obreja a primit 45 de voturi.

  Tariceanu, ales sef al Senatului: Voi incerca sa fiu corect, echilibrat si echidistant

  Ponta explica de ce l-a propus pe Tariceanu la sefia Senatului. Iata cine vor fi contracandidatii (Video)

  Prim-ministrul Victor Ponta a explicat, luni, de ce fostul premier liberal Calin Popescu Tariceanu a fost desemnat propunerea PSD pentru presedintia Senatului.

  Intrebat de ce nu a fost ales unul dintre senatorii social-democrati, presedintele PSD a raspuns: "Pentru ca asa am promis si ne-am angajat cand am format USL: PSD are presedintia Camerei Deputatilor si un reprezentant al ceea ce era atunci PNL - PC, presedintia Senatului".

  Tariceanu este propunerea PSD pentru presedintia Senatului (Video)

  In schimb, presedintele PNL, Crin Antonescu a catalogat propunerea lui Tariceanu de catre PSD drept "o situatie jenanta".

  "Este cea mai rusinoasa atitudine a unui fost presedinte al PNL. PNL a avut multi presedinti, unii dintre ei au murit in puscariile comuniste. Altii dintre ei - Valeriu Stoica, Theodor Stolojan - parca totusi n-au fost in situatia atat de jenanta incat sa ajunga la mana si la usa PSD", a spus liderul liberal.

  Crin Antonescu si-a dat demisia din functia de presedinte al Senatului, marti, in plenul Parlamentului, dupa un an si opt luni de mandat si dupa un schimb dur de replici cu prim-ministrul Victor Ponta. De cealalta parte, Tariceanu se afla la al saselea mandat de parlamentar, dar primul de senator.

   Sursa:
  ===================================
  =================================================
  =============================================================

  0 0

   
  Ponta:Pensiile vor fi indexate în 2014.
   
  Președintele Partidului Social Democrat (PSD),premierul Victor Ponta, a dat asigurări că pensiile se vor indexa, în 2014,în raport cu rata inflației și creșterea salariului mediu brut.
   
  El a declarat, luni seară, într-o emisiune la postul de televiziune Antena 3, că majorarea pensiilor este prevăzută în strategia fiscal-bugetară.

  'Lucrurile trebuie să fie foarte clare. Banii pe care îi dăm la pensii vin tot de la oameni, pentru că nu îi am nici eu, nici doamna Petrescu (n.r.—Ioana Petrescu, ministrul de Finanțe). Românii au muncit mai mult anul trecut. Anul acesta, deja pe prima lună s-a înregistrat o creștere a comenzilor în industrie cu 10%. Oamenii muncesc mai mult. Muncesc mai eficient. Asta înseamnă că avem creștere economică',
  a afirmat Ponta.
   
  Premierul speră ca măsurile de creștere economică să fie aplicate în același timp cu cele de combatere a evaziunii fiscale.
   
  AGERPRES/ (A—Cristian Lupașcu)
  http://www.agerpres.ro/politica/2014/03/10/ponta-pensiile-vor-fi-indexate-in-2014-22-41-12
   
  ========================================================================
  ========================================================
  =============================================
   

  Veste bombă pentru cei cu procese – ADIO condamnari cu suspendare
  In ciuda atacurilor dezlantuite impotriva magistratilor, iata ca lupta anticoruptie nu doar ca nu va fi abandonata, dar risposta justitiei se anunta mai dura ca oricand. Potrivit stiripesurse.ro, avertismentul a fost lansat chiar de catre temuta judecatoare Livia Stanciu, presedinta Curtii Supreme cerandu-le colegilor din magistratura ca, daca sunt convinsi de vinovatia inculpatilor, sa nu mai mearga pe calea de mijloc a condamnarilor la inchisoare cu suspendare, ca pana acum.

  Demersul judecatoarei care conduce asa numitul „complet negru” de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, care a trimis deja dupa gratii pana acum toate numele grele condamnate pentru coruptie, este unul cat se poate de oficial. Astfel, conform aceleiașI surse, intr-un ghid de orientare profesionala a judecatorilor realizat de ICCJ, Livia Stanciu insista ca singura cale prin care Justitia poate lupta eficient cu fenomenul coruptiei, care inca face ravagii in clasa politica romaneasca, este pronuntarea, atunci cand probele sunt indubitabile, a unor pedepse cu inchisoarea cu executare.

  De altfel, documentul la care au lucrat atat specialisti ai Departamentului de Stat al SUA, cat si experti care au elaborat Raportul MCV nu lasa loc de nicio interpretare in acest sens. Mai mult, atat raportorii europeni, cat si partenerii americani au avertizat recent ca, in ciuda progreselor uluitoare inregistrate de DNA dupa numirea in functie a Laurei Codruta Kovesi, numarul condamnarilor cu suspendare a crescut ingrijorator de mult.

  Asa ca marii corupti care au pe rol dosare din care sperau ca vor iesi cu cazierul patat, dar in liberate, au toate motivele sa se teama de noul „trend” al judecatorilor.
  Maria Tudor, A.M.PRESS
  Sursa:
  http://ampress.ro/stiri/veste-bomba-pentru-cei-cu-procese-adio-condamnari-cu-suspendare/
  ===================================================================
  =========================================================
  ============================================

  0 0


  Ştiaţi căRomânia face parte dintr-un grup select de opt ţăriale lumii contributoare simultan la două programe care formează cel mai amplu sistem comun de monitorizare radar şi de culegere de informaţii din istorie?Monitorizăm aerul de la o altitudine de până la 20 de kilometri cu nişte radare uriaşe pentru avertizare timpurie.Construim acum un sistem cu drone americane Black Hawk pentru supraveghere terestră. Totul, în cadrul NATO.

  Cele două programe sunt NATO Airborne Early Warning & Control Force (cunoscut şi sub numele de Componenta E-3A –AWACS) şi Alliance Ground Surveillance (AGS). Pentru primul dintre ele am alocat, în 2013, un total de 6 milioane de euro, conform datelor oferite gândul de Ministerul Apărării Naţionale. În cazul celui de-al doilea, România s-a angajat cu o contribuţie de peste 30 de milioane de euro. Canadienii, spre exemplu, au anunţat că se retrag din AWACS pentru că nu îşi mai permit şi, de asemenea, au spus „pas” participării la AGS.

   
  România nu este o putere economică, militară ori internaţională mai mare decât Canada, spre exemplu, şi totuşi face parte din acest super-sistem de monitorizare şi culegere de informaţii. De ce? În cazul AWACS, ne-am asumat participarea în procesul de aderare la NATO - a fost una dintre promisiunile pe care le-am făcut pentru a fi primiţi în Alianţă.

  Principalul motiv pentru care ţările contribuie la unul sau ambele programe este acela că niciuna nu îşi permite pe cont propriu astfel de capabilităţi. De asemenea, există principiile participării şi beneficiilor industriale, conform cărora, cel puţin în teorie, banii investiţi ar trebui să se întoarcă în fiecare ţară participantă, sub formă de contracte pentru firmele din acel stat participant. Al treilea beneficiu este că ţările care fac parte din aceste programe primesc şi posturi pentru militarii şi experţii lor în cadrul structurilor şi, mai ales, al conducerii.

  Teoria nu se confirmă până la capăt cu realitatea participării României la cele două programe, însă. Spre exemplu, din cele cinci posturi alocate României în cadrul componentei AWACS E-3A, am ocupat doar trei. Oficiali NATO au explicat pentru gândul că această neocupare a locurilor disponibile nu ţine de Alianţă, ci de Ministerul Apărării din România (MApN), care nu a trimis oameni. Mai mult, România nu are nicio poziţie în organigrama structurii, rămânând, în lipsa unui lobby dinspre Bucureşti, doar cu putere de execuţie.

  gândula mers la cartierul NATO din Bruxelles pentru a vedea cele două programe şi vă prezintă, mai departe, o analiză a participării României la „Big Brother”-ul Alianţei Nord-Atlantice.

  „Ochiul din cer al NATO”, zilnic deasupra Europei


  FOTO: NATO E-3A

  Primul dintre aceste programe, AWACS, care monitorizează tot ce se întâmplă pe calea aerului în Europa, are un buget pentru 2013 cât 20% din întregul buget al României din acest an pentru Apărare, conform Legii Bugetului de Stat (1,2 miliarde de euro), adică aproximativ 250 de milioane de euro.Ţara noastră contribuie financiar în 2013 la „ochiul din cer al NATO”, cum este numită componenta E-3A AWACS, cu 4,5 milioane de euro. La această sumă se mai adaugă încă 1,5 milioane drept contribuţie pentru modernizare, conform datelor oferite de MApN la solicitarea gândul.

  Ţările participante sunt: Belgia, Canada (care şi-a anunţat retragerea din acest program, pe motiv că nu îşi mai permite), Cehia, Danemarca, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Luxemburg, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, România (din 2010), Spania, Turcia, Marea Britanie, SUA. (Istoricul AWACS, aici)


  Cele 18 ţări din AWACS, respectiv 14 participante la AGS - cu litere îngroşate, grupul celor nouă state care fac parte din întregul sistem (AWACS+AGS)
  O aeronavă de tip E-3A este dotată cu un radar imens foarte performant. Un astfel de aparat de zbor operează, de regulă, la 10 kilometri altitudine, deşi, dacă e nevoie, poate urca şi la 20.000 de metri. De la 10 kilometri înălţime, radarul poate monitoriza spaţiul aerian pe o rază de peste 300 de kilometri, iar experţii în culegere şi analiză de informaţii de la bord comunică în timp real cu persoanl aflat la sol sau pe mare. Trei aeronave E-3A pot supraveghea toată Europa Centrală. O astfel de aeronavă poate rămâne în aer peste 10 ore.

  Misiunile AWACS
  De la baza din Geilenkirchen, Germania, la graniţa cu Olanda, mai multe astfel de avioane pleacă aproape zilnic în misiuni deasupra Europei. Dincolo de aceste misiuni zilnice, de rutină, europenii au deasupra capetelor astfel de radare la fiecare mare eveniment european, precum summituri sau competiţii de tipul Jocurilor Olimpice. (Specificaţii tehnice, aici)

  Deşi principala funcţie este de supraveghere a unui anumit teritoriu şi avertizare timpurieîn cazul unui pericol - fie atac, fie catastrofă naturală - , Componenta, singura de felul său din lume (datorită caracterului multinaţional), poate fi implicată şi în misiuni de luptă. Până în mai 2013, aceste avioane au avut peste 800 de misiuni în Afganistan şi 10.000 de ore de zbor. (Misiuni, aici)

  „Contribuţia la Programul NATO de avertizare timpurie şi control – NAEW & C (Flota AWACS) permite accesul direct la capabilităţi aeropurtate de avertizare timpurie, asigurândîmbunătăţirea controlului spaţiului aerian al României la înălţimi medii şi mici şi a supravegherii zonei economice exclusive din Marea Neagră, precum şi în cazul unor evenimente politice de înalt nivel sau manifestări internaţionale de anvergură organizate de ţara noastră, calamităţi naturale, situaţii de criză şi de război”, a explicat pentru gândul Ministerul Apărării.  România, în afara structurii de conducere
  Prin comparaţie cu cele 6 milioane de euro ale României, Statele Unite au alocat în 2013 aproape 100 de  milioane de euro pentru AWACS, adică 38% din întregul buget al Componentei, conform unui document obţinut de gândul de la NATO. Următorul mare contributor este Germania, care asigură 26% din bugetul pe 2013.

  Cu toate că, la nivelul întregului buget pentru AWACS, cele 6 milioane de euro care vin anul acesta dinspre România nu sunt foarte mult, contribuim şi cu experţi. Problema este că România nu exploatează la maximum această resursă şi lasă locuri neocupate. Mai exact, din cele cinci posturi alocate ţării noastre în cadrul Componentei E-3A, am trimis doar trei oameni, după cum ne-a explicat MApN. Surse NATO au precizat pentru gândul că răspunderea ocupării acestor posturi este a României, în speţă a Ministerului Apărării. Germania, prin comparaţie, are 439 de posturi din totalul de 1.220, iar SUA au 387, în timp ce Italia are 74, iar Spania 56, conform unui document NATO obţinut de gândul.

  Întrebate de gândul de ce ţara noastră nu are niciun post de management sau vreo poziţie în organigrama AWACS, în condiţiile în care ţări cu contribuţii similare alei noastre au astfel de posturi, un oficial NATO a răspuns că este şi o problemă de lobby din partea noastră şi a altor state care se află în această situaţie (Grecia, de exemplu), respectiv de a participa la acest program fără a avea vreo putere alta decât de execuţie.  Afacerea României la radarele NATO - cine a primit contracte
  Principiul acestui program fără precedent în istoria mondială se înscrie în teoria „smart defence+pooling and sharing”, adică ţările pun la comun resurse, pentru a opera împreună un astfel de sistem de monitorizare şi culegere de informaţii. Dacă are nevoie, o ţară participantă poate folosi aceste avioane în interesul său.

  Foarte important, acordul de creare a AWACS şi AGS presupune existenţa beneficiilor industriale şi a participării industriale pentru statele participante, pentru ca banii şi experţii investiţi să se întoarcă, sub formă de contracte, în aceste state.

  România a primit beneficii industriale începând cu 1 ianuarie 2012 şi „cifra totală a oportunităţilor încredinţate de contractorul general european IAMCO şi onorate de societăţile comerciale româneşti a fost de 2,45 milioane de euro”, în condiţiile în care obiectivul stabilit pentru întoarcerea banilor a fost de 1,86 de milioane, a explicat pentru gândul Direcţia Industrie de Apărare şi Probleme Speciale din cadrul Ministerului Economiei, cea care gestionează contractele româneşti din cadrul acestor programe NATO.


  FOTO: NATO E-3A

  În ceea ce priveşte participarea industrială, care se referă la elementul de modernizare a programului şi constă în împărţirea activităţilor aferente între naţiunile europene în funcţie de contribuţiile lor financiare, cota noastră a fost de 1,65%, obiectivul stabilit fiind de 2,78%, adică aproape 2 milioane de dolari. „Obiectivul a fost depăşit, suma contractelor încredinţate de contractorul general, Boeing, către companiile româneşti, fiind de 4,98 milioane USD (aprox. 3,6 milioane euro)”, ne-a mai spus aceeaşi Direcţie din cadrul Ministerului Economiei.

  Boeing Aerospace Co., cu sediul în Seattle, SUA, este contractorul general, care este obligat să subcontracteze companii din ţările participante. În ciuda solicitărilor repetate din partea gândul, Ministerul Apărării Naţionale a refuzat să vorbească despre contractele primite de firmele româneşti, în virtutea angajamentelor noastre la NATO.

  Potrivit datelor puse la dispoziţie ziarului gândul de Ministerul Economiei, principalele societăţi comerciale româneşti subcontractate pentru România în anul 2012 au fost S.C. Romaero SA, S.C. Aerostar SA şi SC Universal Alloy Europe SRL. Prima dintre ele, Romaero, unde acţionar majoritar este Ministerul Economiei, are aproximativ 960 de angajaţi şi pierderi de peste 46 de milioane de lei, conform datelor obţinute de la Ministerul de Finanţe.

  Compania băcăuană Aerostar are peste 1.200 de angajaţi şi datorii de peste 40 de milioane de lei. Ultimul profit raportat este de 15 milioane de lei.

  Universal Alloy Europe, cu sediul în Maramureş, este de fapt o subsidiară a UAC din SUA, are 419 angajaţi, datorii de peste 190 de milioane de lei şi un profit de 40 de milioane de lei, conform datelor de la Fisc.

  AGS - Dronele aliaţilor

  Cel de-al doilea program presupune o contribuţie asumată de România de circa 31 de milioane de euro (25,28 milioane de euro – an de referinţă 2007). Dacă radarele AWACS monitorizează spaţiul aerian european, dronele din programul AGS, Alliance Ground Surveillance, vor supraveghea spaţiul terestru. Construcţia acestui sistem de drone şi radare a fost parafată la summitul de la Chicago din mai 2012, unde 14 ţări, între care şi România, s-au angajat să participe financiar.

  Programul constă în cumpărarea a cinci drone Global Hawk Block 40, care vor fi certificate de Italia, ţara în care va fi construită şi principala bază (în cazul AWACS, Luxemburgul se ocupă de certificare).  Costurile iniţiale sunt estimate la 1,3 miliarde de euro, conform datelor oferite de oficiali NATO ziarului gândul. Sistemul ar trebui să fie gata în 2017 şi să devină operaţional în 2018, costul de operare fiind de 76 de milioane de euro pe an.

  Dronele, care vor monitoriza spaţiul terestru de la 18-20 de kilometri înălţime, nu sunt înarmate şi toate informaţiile pe care le vor colecta vor fi proprietatea NATO.


  FOTO: Northrop Grumman

  Ambiţioasă, România îşi propune aceeaşi ţintă de recuperare a investiţiei de aproximativ 30 de milioane de euro precum celelalte 13 naţiuni participante, adică de 70%.

  Forma de recuperare a investiţiei o reprezintă participarea directă a firmelor româneşti, selecţionate în prealabil, la nivelul Alianţei, pe baza unor criterii de evaluare şi certificare, la procesul de fabricare şi livrare a unor produse şi servicii aferente sistemului AGS”, a explicat MApN pentru gândul. Pe parcursul derulării programului, ne-a mai spus Ministerul, România va beneficia de cursuri de pregătire a personalului specializat pentru operarea capabilităţii AGS.

  Din punct de vedere operaţional, AGS va permite Alianţei să efectueze supravegherea integrată a teritoriului terestru din responsabilitatea NATO, de la mare altitudine şi în orice condiţii climaterice, să furnizeze în timp real date şi informaţii despre teritoriul din zonele de interes strategic al NATO şi va contribui la maximizarea interoperabilităţii diferitelor capabilităţi NATO şi naţionale de informaţii, supraveghere şi recunoaştere, de comandă şi control şi la identificarea şi validarea stării de interoperabilitate dintre NATO şi sistemele naţionale, prin mijloace adecvate (teste de laborator, exerciţii reale), în sprijinul planificării operaţionale şi al executării misiunii, ne-a mai explicat MApN.


  FOTO: Northrop Grumman

  Pentru comentarii, mă găsiţi pe Facebook - Alina Matişşi pe Twitter - @alinamatis
      

  Sursa:
  http://www.gandul.info/international/cum-a-ajuns-romania-printre-cele-8-tari-din-lume-care-finanteaza-big-brother-ul-nato-canadienii-s-au-retras-din-club-pentru-ca-nu-si-mai-permit-11508561
  ==================
  ======================================
  =============================================================

  0 0


  Posesorii de câini riscă amenzi între 2.000 şi 5.000 de leidacă nu le implantează animalelor de companie un microcip de identificare şi nu le înregistrează la medicul veterinar.Începând de sâmbătă, intră în vigoare noua legislaţie privind identificarea câinilor cu stăpân, informează Mediafax.

  Conform normelor care intră în vigoare sâmbătă, proprietarii câinilor au obligaţia să identifice, prin microcipare, şi să înregistreze animalele în Registrul de evidenţă a câinilor cu stăpân (RECS), la medicul veterinar, în termen de 90 de zile de la fătare sau înainte de vânzarea, donarea cu titlu gratuit sau scoaterea în spaţii publice a acestora. Câinii care au deja mai mult de 90 de zile trebuie identificaţi şi înregistraţi până la 1 ianuarie 2015 sau înainte de vânzarea, donarea, vaccinarea contra rabiei sau scoaterea în spaţii publice a acestora.

  Pentru cetăţenii care au deja câini cu microcip, medicul veterinar urmează să stabilească calitatea microcipului şi dacă acesta poate fi citit. În cazul în care nu corespunde normelor microcipul va fi schimbat.

  Tot până la 1 ianuarie 2015, câinii de rasă comună sau metişii acestora trebuie să fie sterilizaţi, potrivit HG nr. 1059/2013 pentru aprobarea Normelor de aplicare a OUG nr. 155/2001 privind gestionarea câinilor fără stăpân, intrată în vigoare în 23 decembrie 2013.

  Deţinătorii câinilor de rasă comună sau metişilor fătaţi după data de 1 ianuarie 2015 au obligaţia să sterilizeze puii astfel: femelele la vârsta de 4 - 6 luni şi masculii la vârsta de 6 - 8 luni.

  Amenzile pentru nerespectarea reglementărilor privind identificarea şi microciparea câinilor sunt între 2.000 şi 5.000 de lei şi între 5.000 şi 10.000 de lei pentru cei care nu-şi sterilizează câinii de rasă comună sau metişii acestora, potrivit Legii nr. 258/2013 pentru modificarea si completarea OUG 155/2001.

  Preţul sterilizării pentru un mascul nu poate fi mai mic de 100 de lei, iar pentru sterilizarea unei femele va fi de minim 150 de lei. Microciparea va costa în jur de 50 de lei, a mai spus Andronie, menţionând însă că fiecare cabinet va stabili tarifele în funcţie de cerere şi ofertă.

  Sursa:
  http://www.antena3.ro/romania/intra-in-vigoare-noua-legislatie-privind-identificarea-cainilor-cu-stapan-pana-la-ce-data-trebuie-microcipate-animalele-247084.html
  ====================================================
  ==========================================================
  ====================================================================

  0 0

   
  Misterele zborului MH370,care a dispărut lângă Malaysia.
  De ce unii pasageri apar online pe Internet şi ce este gaura neagră aeronautică.
   
  Într-o eră a tehnologiei, pare greu de înţeles cum este posibil ca un avion cu 239 de pasageri la bord să dispară fără urmă. Zborul MH370 nu a fost încă localizat, după 5 zile de când a dispărut brusc de pe ecranele radar. Există mai multe teorii care încearcă să explice acest mister.

  Avionul Boeing 777 al companiei aeriene Malaysia Airlines a dispărut vineri noapte, în timpul unui zbor de la Kuala Lumpur spre Beijing, între Malaysia şi Vietnam.

  Nu se ştie ce s-a întâmplat la bord, iar experţii sunt uimiţi şi de dificultatea localizării aeronavei, în ciuda folosirii tehnologiei de ultimă oră.

  Unii pasageri apar online pe reţelele sociale, iar telefoanele lor mobile par să funcţioneze

  Misterul se adânceşte şi mai mult, pentru că rudele celor dispăruţi spun că pot să sune în continuare pe telefoanele mobile ale acestora.

  Profesorul William Webb, de la Royal Academy of Engineering, spune că aceste telefoane par să sune, dar acest lucru s-ar întâmpla şi dacă ar fi în afara unei zone cu semnal. În realitate, ele sună în gol şi după un timp intră căsuţa vocală. Aparatele se află probabil în apa oceanului şi nu pot fi folosite pentru localizare prin metoda triangulaţiei.
   


  De asemenea, unii pasageri apar ca fiind în continuare online pe unele reţele de socializare. Acest lucru poate însemna că ei au rămas conectaţi de pe un alt dispozitiv, de unde nu s-au delogat anterior.

  Dacă au fost conectaţi de pe telefonul mobil, după o anumită perioadă de inactivitate, vor fi delogaţi automat de reţeaua de socializare. Acest lucru s-a şi întâmplat cu unii pasageri, care au trecut de la online la offline în ultimele zile. Asta se întâmplă însă automat şi nu este o dovadă că ei ar fi fost activi pe acea reţea.

  Şi totuşi, de ce nu poate fi localizat avionul? Este posibil ca o persoană să fi oprit intenţionat toate instrumentele de comunicaţie ale aparatului.


  Acest lucru s-ar putea întâmpla însă şi spontan, în urma unei decompresii a aeronavei, explică Martyn Thomas, de la Institution of Engineering and Technology. Astfel, piloţii ar fi fost inconştienţi, dar avionul şi-ar fi continuat un timp zborul pe pilot automat.

  O altă posibilitatea este ca avionul să fi intrat într-o „gaură neagră aeronautică”, crede expertul Stewart John, de la Royal Academy of Engineering.

  Asta înseamnă că, dacă aeronava s-a prăbuşit într-o zonă izolată din junglă sau din Siberia, nu poate fi localizată decât dacă un dispozitiv ar emite regulat semnale radio.

  Dacă avionul a mai zburat un timp după ce a trecut de ultimul punct de check-in, el ar putea să fie acum mult mai departe de zona în care este căutat.

  John crede că aeronava a fost distrusă de o explozie, poate de o bombă, care nu le-a dat timp piloţilor să caute soluţii sau să ceară ajutor.

  Pe lângă varianta exploziei devastatoare şi a mâinii criminale, o altă ipoteză, destul de controversată, este cea a războiului electronic.

  La bordul avionul se aflau 20 de pasageri care lucrau la compania texană Freescale Semiconductor, fiind experţi în tehnologie în domeniul apărării. Ei ar fi putut folosi o tehnologie care să facă avionul invizibil cu ajutorul unor panouri care să „îndoaie” lumina în jurul aeronavei.

  Tot cu ajutorul tehnolgiei, avionul ar fi putut să dispară de pe radar, iar semnalele de localizare să fie blocate.
  Această tehnologie există şi este folosită chiar de compania Freescale, deci avionul ar putea să nu fie prăbuşit, ci doar „mascat”, ascuns.

  La bordul avionului se află cutiile negre, care conţin datele despre zbor şi convorbirile din carlingă, dar şi un dispozitiv care emite semnale timp de 30 de zile după prăbuşirea în apă. Aceste semnale pot fi însă auzite doar dintr-o regiune restrânsă, aproape de locul catastrofei.

  Deocamdată experţii nu au putut detecta niciun semnal care să ajute la localizarea avionului. Căutările continuă, în acest efort fiind implicate 9 ţări, care au trimis în zonă 34 de avioane şi 40 de vapoare.

  Căutările avionului dispărut au fost extinse în vestul Malaysiei şi reduse în est

  Malaysia a extins miercuri în Marea Andaman căutările pentru localizarea avionului Boeing 777 al Malaysia Airlines, zonă aflată la o distanţă considerabilă de planul de zbor, fără să excludă ipoteza că avionul ar fi deviat de la traseul iniţial, înainte de a dispărea, relatează AFP.

  Ipoteza unei schimbări bruşte a traseului, spre vest, a zborului MH370 care făcea legătura între Kuala Lumpur şi Beijing şi confuzia privind locul în care s-ar afla avionul sau posibila dispariţie a aparatului au convins, de asemenea, Vietnamul să suspende căutările aeriene şi să-şi reducă operaţiunea navală în Marea Chinei de Sud.

  Întrebată în legătură cu informaţiile contradictorii referitoare la soarta avionului, aviaţia malaysiană a dat asigurări că "nu a exclus posibilitatea unei schimbări a traseului în zbor înainte ca avionul să dispară de pe aparatele radar". "Acest lucru explică extinderea operaţiunilor de căutare şi salvare"în zona coastelor din vestul peninsulei malaysiene, a explicat generalul Rodzali Daud, într-un comunicat.

  El a dezminţit însă informaţiile dintr-un cotidian malaysian care a scris că radarul a detectat aparatul deasupra Strâmtorii Malacca, între peninsula malaysiană, pe coasta de vest, şi insula indoneziană Sumatra.

  Autorităţile malaysiene susţin că turnul de control a pierdut contactul cu avionul Boeing în largul coastelor de est ale peninsulei malaysiene sâmbătă dimineaţă, la aproximativ o oră după decolarea de la Kuala Lumpur spre Beijing.
  Aviaţa malaysiană a evocat, de asemenea, posibilitatea ca avionul să fi făcut o schimbare a traseului, citând analizele datelor înregistrate pe radar, dar fără să prezinte public aceste analize.

  Desfăşurate într-o zonă care se întinde pe aproape 200 de kilometri în jurul locului în care turnul de control a pierdut contactul cu avionul, căutările au fost considerabil extinse miercuri.
  Şeful aviaţiei civile din Malaysia, Azharuddin Abdul Rahman, a confirmat că operaţiunile includ Marea Andaman, mărginită la sud de extremitatea nordică a insulei indoneziene Sumatra, iar la est şi la nord de Thailanda şi Myanmar.

  Eforturile în vederea localizării avionului par să se deplaseze la est la vest, în timp ce Vietnamul a decis suspendarea "temporară" a căutărilor aerine şi reducerea operaţiunilor navale, "în aşteptarea informaţiilor din Malaysia".
  "Când am pierdut contactul cu avionul, am informat Malaysia că am observat că aparatul s-a îndreptat spre vest", a declarat viceministrul Transporturilor, Pham Quy Tieu.

  "Malaysia nu a răspuns. Le-am cerut în două rânduri autorităţilor malaysiene un răspuns, dar acesta nu a fost încă trimis", a asigurat oficialul.

  "Noapte bună" a fost ultimul mesaj transmis turnului de control de echipajul avionului dispărut

  Ultimul mesaj transmis de avionul Boeing 777, dispărut de sâmbătă, turnului de control a fost "Ei bine, noapte bună", a anunţat miercuri ambasadorul malaysian la Beijing, în cadrul unei întâlniri cu rudele pasagerilor chinezi, relatează AFP.

  Aceste cuvinte au fost rostite de unul dintre piloţi în momentul în care avionul părăsea spaţiul aerian malaysian pentru a intra în spaţiul aerian vietnamez, potrivit declaraţiilor ambasadorului Iskandar Sarudin, relatate de cotidianul Straits Times din Singapore.

  Presat de familii să răspundă numeroaselor întrebări ridicate de misterioasa dispariţie a aviaţiei şi de faptul că cele cinci zile de căutări nu s-au soldat cu niciun rezultat, ambasadorul a apreciat că "nu a venit momentul" pentru dezvăluirea informaţiilor transmise de militari autorităţilor civile.

  El a apărat, de asemenea, echipa după ce un post de televiziune australian l-a acuzat pe copilotul Fariq Abdul Hamid, în vârstă de 27 de ani, că a încălcat regulile aviaţiei civile în 2011, lăsând în cabină două tinere sud-africane în timpul zborului.

  Avionul cu 239 de persoane la bord, dintre care 153 de chinezi, a dispărut undeva între estul Malaysiei şi Vietnam. Căutările nu au condus la niciun rezultat până în prezent, în pofida mobilizării unor mijloace "fără precedent", potrivit Kuala Lumpur.

  Surse: Daily Mail, New York Times, Mediafax

  http://www.descopera.ro/dnews/12242919-misterele-zborului-mh370-care-a-disparut-langa-malaysia-de-ce-unii-pasageri-apar-online-pe-internet-si-ce-este-gaura-neagra-aeronautica
  =======================================================================
  =================================================================
  ==========================================================

  0 0


  Potentialul portului Constanta este formidabil:ca marime e al doilea din Europa dupa Rotterdam,dar ca activitate este mult in urma altor porturi europene. Capacitatea sa de operare – 120 de milioane de tone de marfuri pe an – nu e folosita nici la jumatate. Profitul „e ridicol”, spune primarul Mazare – 8-10 milioane. Infim pentru un adevarat colos, asa cum e Portul Constanta, intins pe 4000 de hectare, practic un oras langa oras. Imaginile din materialul video va vor convinge de valoarea acestei resurse a Romaniei.  Terenul din port este domeniul public al statului si este gestionat de Administratia Porturilor Constantacare il inchiriaza pamantul celor aproape 800 de companii care fac afaceri de miliarde de lei. Si cum Portul Constanta este o mina de aur, nu e de mirare ca se dau lupte pentru controlul sau, lupte ascunse insa de ochii opiniei publice.

  Caracatita din portul Constanta este mai puternica decat orice si reuseste sa stranga tentaculele atat de bine incat nimeni nu poate sa faca nimic”, spune unul dintre cei mai influenti oameni de afaceri din port.Administratia portului colecteaza bani de la operatorii portuari, dar si mai important, ii cheltuie in contracte generoase cu firmele de casa ale Constantei. Mizele sunt de miliarde de lei iar batalia se da la cel mai inalt nivel.

  Radu Mazare

  In ultimii ani, primarul Radu Mazare si-a exprimat intentia de a prelua controlul Administratiei Porturilor Constanta de la Ministerul Transporturilor. Spune chiar el de ce:
  Pentru ca ca am constatat ca in 24 de ani de la Revolutie el merge mai prost decat pe vremea lui Ceausescu”.
  Pe de alta parte, oamenii de afaceri cred ca „porturile nu sunt o jucarie pentru politicieni”. Mai mult despre intentiile primarului Mazare, in materialul video.

  In 2012, dupa preluarea puterii de catre USL , la conducerea portului au fost propulsate persoane din PSD Constanta. A aparut o intreaga increngatura politica, dar si de familie. Insa, desi era vorba despre apropiati ai primarului Mazare, performantele promise nu s-au vazut. Fostul ministru al Transporturilor, Ramona Manescu, constanteanca de origine, a recunoscut ca sunt „probleme care trebuie rezolvate rapid”. Dar totul a ramas la stadiul de promisiuni, mai ales dupa plecarea liberalilor de la guvernare. Viitorul portului Constanta nu arata deloc bine.

  Sursa: Pro TV
  ================================================
  ===========================================================
  =====================================================================

  0 0


  Ioan Niculae a fost chemat, luni, la sediul DIICOT, pentru a-i fi adus la cunoştinţă faptul că s-a dispus o expertiză în dosarul în care Adriean Videanu este acuzat de abuz în serviciu, prin faptul că l-ar fi favorizat pe omul de afaceri.

   "Ne-au chemat să ne aducă la cunoştinţă că s-a dispus o expertiză şi ne-a dat un termen până la care să venim cu completări, observaţii la obiectivele de expertiză. (...) Eu ştiu acum două firme străine care iau discount, să nu-i zicem discount, preţ, cu 137 de dolari mai ieftin, e adevărat că-s două firme străine în România şi pentru care nu a început niciun fel de anchetă împotriva lor, iar noi, pentru faptul că am respectat o decizie legală, o lege trecută prin Parlament, suntem chemaţi la DIICOT", a declarat Niculae, la ieşirea din sediul parchetului.

  În a doua jumătate a lunii februarie, procurorii DIICOT au schimbat faptele pentru care este urmărit Adriean Videanu, din complot şi subminarea economiei, în constituire a unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu. Schimbarea încadrării juridice în cazul lui Adriean Videanu a fost făcută ca urmare a intrării în vigoare a noului Cod penal, potrivit Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

  Procurorul general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a solicitat, în 2 septembrie 2013, Senatului şi, respectiv, şefului statului declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale în cazul lui Varujan Vosganian şi, respectiv, Adriean Videanu, pentru complot şi subminarea economiei naţionale.

  PreşedinteleTraian Băsescu a transmis, în 8 septembrie 2013, ministrului Justiţiei cererea de urmărie penală pentru Adriean Videanu.

  În 12 septembrie 2013, Adriean Videanu a fost informat de procurorii DIICOT că este urmărit penal pentru complot şi subminarea economiei naţionale, în legătură cu favorizarea intereselor firmei Interagro.

  Videanu declara că, după discuţia cu anchetatorii, că a înţeles că are toate argumentele şi probele necesare dovedirii nevinovăţiei sale în acest dosar, pe care le va înmâna procurorilor pe parcursul anchetei.

  Ulterior, în 30 septembrie 2013, DIICOT a instituit sechestru asigurător pe cinci imobile ale lui Adriean Videanu din Bucureşti, Ilfov şi Constanţa, până la concurenţa sumei de 277 de milioane de lei, pe 66.906 acţiuni de la trei firme şi pe sumele din conturile deschise la două unităţi bancare.
  În 7 octombrie 2013, plenul Senatului a respins solicitarea privind începerea urmăririi penale în cazul lui Varujan Vosganian, votul fiind covârşitor împotriva cererii procurorului general al Parchetului ICCJ. În aceeaşi zi, Varujan Vosganian şi-a anunţat demisia din funcţia de ministru al Economiei.
  Potrivit procurorilor, Varujan Vosganian şi Adriean Videanu, în perioada în care au fost miniştri ai Economiei, au aprobat şi susţinut în Guvern mai multe acte pentru a sprijini interesele financiare ale lui Ioan Niculae şi au folosit unitatea naţională de interes strategic SNGN Romgaz în interesul privat al SC Interagro SA, producând un prejudiciu de aproximativ 130 milioane de dolari.

  Procurorii DIICOT susţin că SNGN Romgaz SA a livrat către Interagro gaze naturale din producţia proprie în valoare de aproximativ 1,5 miliarde de lei, respectiv aproximativ 500 de milioane de dolari, din care 270 de milioane de lei, respectiv 92 de milioane de dolari, reprezintă "valoarea reducerilor comerciale acordate ilegal".

  Demersul miniştrilor Vosganian şi Videanu s-a realizat în condiţiile în care SC Interagro SA înregistra o datorie reprezentând aproximativ 70 la sută din bugetul anual al societăţii naţionale, au precizat procurorii.

  Dosarul este desprins din cel în care, în decembrie 2011, procurorii au început urmărirea penală în cazul a 40 de persoane cu funcţii de conducere din Romgaz, Ministerul Economiei şi Agenţia Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei, pentru complot şi subminarea economiei naţionale.

  "Probleme şi pentru Ioan Niculae? Patronul Astrei a fost chemat la DIICOT"
  Autor:  Otilia Ciocan
  Sursa: MEDIAFAX  ///  http://www.gandul.info/
  ==================================
  =====================================================================

   
  Afacere: Preotul Sicoe a vândut la speculă 18.756 locuri de veci!!!
   
  O vorbă din bătrâni spune „să faci ce zice popa, nu ce face popa”. Cam aşa s-a întâmplat şi în cazul unui preot din Braşov, care nu le-a dat un exemplu prea bun enoriaşilor săi, iar acum este cercetat pentru abuz în serviciu de către poliţiştii braşoveni.
  Nu de puține ori s-a vorbit despre o mafie care manevrează locurile de veci. În sfârșit, oamenii legii au „rupt“ pisica într-un astfel de caz. Încă o dată se deovedește că moartea este o afacere pentru slujitorii Domnului.

  În data de 24.11.2011, polițiștii Secției Regionale Transporturi Brașov  s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că preotul Sicoe, de 63 ani, din municipiul Brașov, conducător al  administrației parohiale (președinte al Consiliului Parohial și al Comitetului Parohial), percepe tarife și taxe pentru locuri de veci în condiții ilegale.

  În urma verificărilor și investigațiilor efectuate de polițiști s-a stabilit că parohia preotului a închiriat în anul 2005 un teren de 114.621 m.p. de la Compania Națională de Căi Ferate, cu clauză de interzicere a vânzării locurilor de veci. De asemenea, conform Regulamentul pentru organizarea și funcționarea cimitirelor parohiale, cimitirele pot fi înființate pe terenuri care sunt în proprietatea parohiei și nu pe terenuri închiriate,  iar tarifele și taxele de înhumare nu pot depăși sumele percepute la cimitirele locale de stat.
  CITEȘTE ȘI: Ionel Ganea, la un pas să-l bată pe preotul Sicoe
  Cu toate acestea, preotul a vândut 18.756 locuri de veci, pe terenul închiriat menționat, cu sume cuprinse între 1.000 şi 4.000 lei, deşi preţul stabilit de Consiliul Local Braşov pentru locurile concesionate în Cimitirul Municipal Brasov era de 400 lei. Conform raportului de expertiză contabilă  întocmit în acest caz valoarea totală a prejudiciului cauzat este de 585.422 lei.
  „Parohia deţine legal terenul, l-a administrat legal. Iar instanţele braşovene au confirmat prin hotărâre definitivă.

  Recursul la Înalta Curte se face în anumite condiţiuni”, a declarat avocatul Ioan Terţa, apărătorul preotului.

  Cercetările sunt continuate sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov, sub aspectul comiterii infracțiunilor de evaziune fiscală, abuz în serviciu şi înşelăciune.
  Sursa:
  http://newsbv.ro/2014/03/17/afacere-preotul-sicoe-a-vandut-la-specula-18-756-locuri-de-veci/
  ===================================================================
  ====================================================

   
  Preot cercetat pentru pentru evaziune fiscală şi înşelăciune cu locuri de veci. Prejudiciul se ridică la aproape 600.000 lei
   
  Un preot din Braşov, şef al administraţiei parohiale, este cercetat pentru evaziune fiscală, abuz în serviciu şi înşelăciune, fiind acuzat că a vândut locuri de veci pe un teren închiriat, la preţuri chiar de zece ori mai mari decât cel stabilit de Consiliul Local, prejudiciul fiind estimat la circa 600.000 lei.
   
  Preotul Andrei Sicoe, 63 ani, parohul Bisericii „Sfânta Parascheva” din Braşov, situată în cartierul Triaj, la ieşirea spre Sf.Gheorghe, este urmărit penal de procurorii Parchetului Judecătoriei Braşov sub acuzaţiile de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, înşelăciune şi evaziune fiscală, legate de vânzarea locurilor de veci din cimitirul bisericii.
   
  Potrivit unui comunicat de presă al IPJ Braşov, dosarul penal împotriva preotului a fost demarat în noiembrie 2011 de poliţiştii Secţiei Regionale Poliţie Transporturi Braşov, care s-au autosesizat cu privire la faptele imputate părintelui Sicoe, deşi acestea sunt de notorietate în Braşov de mai bine de două decenii.

  În fapt însă, susţin surse bisericeşti, autosesizarea a fost rezultatul unei dispute a preotului cu un ofiţer de la Poliţia Transporturi, căruia nu i-a permis să amenajeze cu oamenii aduşi de el mormântul pentru înhumarea unei rubedenii, obligându-l să plătească în acest scop groparii bisericii. Preotul Sicoe a început construirea Bisericii „Sf. Parascheva” în urmă cu 22 de ani, pe un teren de câteva sute de metri pătraţi primit de la conducerea de atunci a Regionalei CFR Braşov, dat fiind că mulţi dintre locuitorii cartierului Triaj erau ceferişti.
   

  Foto: Adrian Popescu, Gândul

  La scurtă vreme, în jurul capelei ridicate iniţial au apărut şi primele morminte, fără nici o autorizaţie, numărul acestora crescând apoi vertiginos până la aproape 20.000, câte sunt la ora actuală, întinse pe o suprafaţă de aproape 12 hectare. Primul contract de închiriere între biserica preotului Sicoe şi Regionala CFR Braşov a fost încheiat abia în 2005 – reînnoit  apoi, în 2010 - pentru o suprafaţă de 114.621 metri pătraţi, cu o chirie de 2087 lei lunar, contractul prevăzând, între altele, şi interdicţia de vânzare a locurilor de veci din cimitir, întrucât biserica nu este proprietarul terenului.

  Cu toate acestea, spun anchetatorii, preotul Sicoe nu doar că face un adevărat negoţ cu locurile de veci, dar practică şi nişte preţuri de până la zece ori mai mari decât cele legale stabilite de municipalitate. Astfel, deşi tariful stabilit de Consiliul local Braşov pentru concesionarea unui loc de veci în Cimitirul „Municipal” este de 400 lei, părintele Sicoe  ar fi vândut ilegal aproape 19.000 de locuri de veci din cimitirul bisericii sale cu sume între 1.000 şi 4.000 de lei „bucata”, paguba cauzată stfel cumpărătorilor ridicându-se la 585.422 lei întrucât pe chitanţele eliberate acestora erau trecute sume de doar 3-400 de lei.

  Chestionat cu privire la aceste acuzaţii împotriva preotului Sicoe, protopopul Braşovului, părintele Dănuţ Benga a declarat pentru gândul doar că nu are „nimic de spus până nu se finalizează ancheta penală şi apoi judecarea procesului în acest caz delicat, iar până atunci funcţionează prezumţia de nevinovăţie, pe care trebuie să o respectăm cu toţii”.
  Preotul Sicoe nu a putut fi contactat până la ora transmiterii acestei ştiri pentru a prezenta un punct de vedere.

  Personaj controversat
  Preotul Andrei Sicoe este unul dintre cei mai controversaţi slujitori ai Domnului din urbea de sub Tâmpa, atitudinea şi acţiunile sale făcând de-a lungul vremii obiectul a numeroase reclamaţii, atât la Protopopiatul Braşov, cât şi la Mitropolia Ardealului de la Sibiu, toate rămase însă fără nici o urmare. În 1995, el a mai fost anchetat penal - şi trimis apoi în judecată - pentru instigare la profanare de morminte, după ce preoţii câtorva parohii braşovene l-au reclamat că a pus vreo 300 de enoriaşi de-ai săi din cartierul Triaj să dezgroape dintr-un cimitir învecinat două cadavre abia  înhumate, care au fost apoi reînhumate în cimitirul bisericii părintelui Sicoe. Condamnat iniţial de judecătoria Braşov, preotul a fost achitat apoi, în apel, de Tribunalul Braşov, soluţie menţinută apoi, în recurs, şi de Curtea de Apel Braşov.
  Adrian Popescueste senior reporter al Ziarului Gândul
  Sursa:
  http://www.gandul.info/stiri/preot-cercetat-pentru-pentru-evaziune-fiscala-si-inselaciune-cu-locuri-de-veci-prejudiciul-se-ridica-la-aproape-600-000-lei-12278278
  ===============================================
  ========================================================
  =======================================================================

  0 0

           


  ORIGINAL.Un constănţean a creat conceptul „Parchez ca un Bou“, care a cucerit mediul online.Pe internet sunt promovate fotografii adunate din toată ţara, cu maşini parcate ilegal sau fără nicio noimă.
  Scopul: educarea şoferilor.

  Haiducii urbani. Parcatul „ca un bou“ - şoferii taxaţi printr-o sancţiune devenită virală
   Maşină de şmecher parcată la mall - FOTO Parchez ca un Bou

  La începutul acestui an, o fotografie din Constanţa a făcut înconjurul reţelei de socializare Facebook. Sub titulatura „Parchez ca un Bou“, imaginea arăta o Skoda Octavia parcată la Carrefour, pe două locuri rezervate persoanelor cu handicap. Din acel moment, brandul „Parchez ca un Bou“ a făcut rapid prozeliţi. Pe Facebook sunt deja mai multe conturi-clonă pentru diferite oraşe din România. Conceptul original aparţine, însă, unui tânăr din Constanţa.

  Vendeta devenită fenomen
  Întâi a fost un site, www.parchezcaunbou.info, înfiinţat acum şase ani de Bogdan, absolvent de Psihologie. Constănţeanul îşi luase, de puţin timp, carnet de conducere. „Mă loveam de tot felul de specimene în trafic şi în parcări. Am încropit un logo şi am făcut nişte stickere, pe care le lipeam pe maşinile celor care mă încurcau. Era o vendetă personală. Cu timpul, însă, am realizat că trebuie să se schimbe ceva. Trebuie să le atragem atenţia oamenilor că greşesc şi că se pot îndrepta“, povesteşte Bogdan.

  Împreună cu iubita lui, Alina, şi cu Mircea, prietenul lor de la www.twentyoneguns.info, Bogdan formează echipa de la „Parchez ca un Bou“. Ei se ocupă de site-ul şi de contul cu acelaşi nume, care a ajuns la aproape 5.000 fani. Zilnic primesc zeci de poze cu maşini parcate neregulamentar.


  Parcarea care a făcut înconjurul internetului. Numărul 1 în topul preferinţelor „Parchez ca un Bou

  „Atunci când cineva parchează aiurea, acţiunea lor se va răsfrânge asupra ta: dacă parchează pe colţ, nu te poţi asigura când traversezi intersecţia; dacă parchează pe bandă, trebuie să-l depăşeşti, fiind nevoit să încalci tu însuţi legea; iar cel mai frecvent te afectează în parcări, când cu o singură maşină se ocupă 2,3,4 locuri. Furia mea atinge cote maxime când văd că se parchează pe locurile rezervate persoanelor cu handicap. Aceşti oameni nu merită să le încălcăm şi puţinele drepturi pe care le au“, explică Bogdan.

  Ce îl mai deranjează în trafic pe Bogdan: „1. Cei care nu semnalizează nici dacă ar depinde viaţă lor de asta. Cunosc oameni care nu semnalizează din principiu; 2. Cei care nu-şi respectă bandă în giratoriu şi cei care tăie faţa în giratoriu; 3. Cei care aruncă gunoi pe geam 4. Cei care claxonează excesiv; dar şi cei care claxonează preventiv; 5. Cei care se scărpina în barbă în timp ce conduc pentru a părea mai interesanţi; cei mai penibili sunt aia care nu au barbă“.


  Numărul 2 în topul preferinţelor „Parchez ca un Bou

  După frecvenţa imaginilor surprinse, jungla urbană se manifestă cu precădere la Constanţa şi la Bucureşti. Aşa au apărut pe cont inclusiv maşinile fraţilor Becali sau chiar un prieten de-al lui Bogdan, pe care l-a prins în flagrant chiar Bogdan. „La început cenzuram numerele de înmatriculare. Dar cineva tot insista, şi pe bună dreptate, că nu vede rolul educativ al paginii, dacă nu sunt vizibile şi numerele de înmatriculare. Acel fan m-a convins!“, spune creatorul conceptului.

  „Scopul nu este să jignim“
  Încet, au început să apară pagini similare. „Brandul este în curs de înregistrare, am depus actele la OSIM. Precizez că «Parchez ca un Bou» nu este în nici un fel afiliat cu aceste pagini. Folosirea acestui nume în denumirea paginilor este o încălcare a drepturilor de proprietate intelectuală. Nu o văd ca pe o concurenţă, dar nu-mi place că se perverteşte ideea acestei pagini. E frustrant pentru mine să văd numele «Parchez ca un Bou» asociat cu altfel de conduită“, spune Bogdan.


  Numărul 3 în topul preferinţelor „Parchez ca un Bou

  El explică: „Scopul nostru nu este să jignim oamenii sau să-i facem de ruşine pe pagină. Scopul nostru este unul educativ. Mă gândesc că, dacă cineva îşi vede maşina pe pagină, poate data viitoare se va gândi de două ori înainte s-o parcheze necorespunzător. Pot fi motive pentru care cineva a parcat aiurea: poate i se inundase apartamentul, avea copilul bolnav, trebuia să ajungă urgent la toaletă etc. În acelaşi timp, sunt mulţi ale căror acţiuni sunt în formă continuă şi agravantă. Aceştia nu au nici o scuză, sunt prea şmecheri ca să le pese. Şi mai sunt şi cei care, pur şi simplu, sunt incapabili. Cât de greu este să te încadrezi intre liniile alea, cu o maşină mică?!“


  Numărul 3 bis în topul preferinţelor „Parchez ca un Bou

  Reacţiile celor vizaţi sunt variate: unii se amuză, alţii se laudă cu parcarea lor devenită virală, iar alţii se supără. Proiectul se va extinde. „Vom lansa un concurs, cu premii constând în tricourişi stickere, care vor fi disponibile şi în magazinul de pe pagină. Va exista un sistem de punctare, iar poza care va strânge cele mai multe puncte va fi desemnată câştigătoarea săptămânii respective. Stickerele sunt gata, tricourile sunt la print. Sunt câţiva fani care şi-au exprimat dorinţa de a mă ajuta. Poate de la 10.000 de fani în sus voi apela la serviciile lor“, spune Bogdan, creatorul paginii de Facebookşi a site-ului cu numele „Parchez ca un Bou“.

  Cum s-a născut numele 
  Numele „Parchez ca un Bou“ a fost inspirat din realitate. „În spatele blocului în care locuiesc este o parcare unde îmi lăsăm şi eu maşina. Şi în fiecare seară când ajungeam acasă găseam un Suzuki Swift parcat aiurea, la naiba, o chichineaţă de maşină parcată pe două locuri, câteodată pe trei şi mereu ziceam: «Ia uite-l şi pe ăsta, a parcat că un bou...» Ţin minte cum într-o zi l-am văzut cum parchează live şi am coborât la el şi i-am arătat cum să bage maşina cu spatele în parcare şi să ocupe un singur loc. Omul este incapabil, şi acum parchează la fel, iar eu m-am mutat în faţa blocului unde ocup un loc de parcare pentru care plătesc o taxă la primărie“, relatează Bogdan.


  Originalii de la „Parchez ca un Bou“: Mircea, Alina şi Bogdan din Constanţa

  Constănţeanul şi-ar dori ca şi în oraşul de la malul mării să existe condiţii civilizate pentru şoferi, ca la Timişoara, Cluj, Iaşi. „Poate nu întâmplător puţine semnale ne vin de acolo. Acolo există parcări cu plată funcţionale şi bine gândite, nu nişte linii trasate pe carosabil şi un nene care îţi cere 2 lei indiferent dacă stai 5 minute sau o lună. Aş vrea să fie aşa şi în Constanţa, aş vrea că parcarea aceea supraetajată de la Spitalul Judeţean să fie funcţională, nu să-şi lase toţi şmecherii maşinile acolo cu lunile. Aş vrea să avem şi noi sisteme electronice de plată sau măcar să pot lua un abonament zilnic şi să pot parca în tot oraşul. Aş vrea să ştiu că îmi pot lăsa maşina în centrul oraşului fără să-mi fie frică că ar putea fi spartă. Da, mi s-a întâmplat pe strada Cuza Vodă, mi-au spart luneta - pagubă de 150 euro pentru un amărât de GPS de 50 dolari“, povesteşte Bogdan.  Ce fel de şofer se consideră fondatorul „Parchez ca un Bou“? A luat vreodată vreo amendă? Pentru parcare cumva? „Mă consider un şofer bun, nu sunt genul aventuros cu maşină de Bulgaria care la următoarea curbă riscă să i se rupă maşina în două. Respect regulile de circulaţie, amenzi am primit foarte puţine şi din motive relativ stupide - mergeam cu 70 km/h într-un sat părăsit şi hop Miliţia! Niciodată nu urc băut la volan, mi se pare cea mai gravă abatere şi nu ar trebui să existe clemenţă faţă de astfel de oameni. Îmi place să merg cu viteză, dar în condiţii de siguranţă - autostrăzi, drumuri europene etc. Îmi place să cred că sunt un om corect şi am pretenţia ca şi ceilalţi oameni care interacţionează cu mine să fie şi ei corecţi“, spune Bogdan.
  „Celebra poză care a făcut ca pagina noastră să «explodeze» este făcută de Andrei Bucur, de la My Way Cafe. Este un mare susţinător al nostru“
  Bogdan, fondatorul „Parchez ca un Bou“
  „Ai parcat ca un bou“, varianta de Bucureşti
  După ideea de la Constanţa, patru bucureşteni sătui de cei care parchează ilegal au decis, în urmă cu doi ani, să înceapă o campanie împotriva şoferilor indisciplinaţi. S-au înarmat cu abţibilduri, pe care au inscripţionat mesajul „Ai parcat ca un bou“ şi au început să „decoreze“ autoturismele parcate ilegal. Modelul a prins repede şi în alte oraşe din ţară.

  Cei patru au creat o pagină de Facebook intitulată „Ai parcat ca un bou“, pe care au început să posteze imagini cu maşinile şoferilor bucureşteni care nu respectau regulile de circulaţie şi parcau ilegal. La scurt timp, pagina a devenit cunoscută şi oameni din toate colţurile ţării au început să-i vâneze pe şoferii indisciplinaţi, făcându-le poze pe care le trimiteau la administratorii paginii de Facebook.

  Pedeapsa, autocolant pe oglindă
  „Mulţi şoferi sunt exageraţi, extrem de nesimţiţi. Înţelegem că nu sunt locuri de parcare, dar nu este o justificare pentru a bloca trotuarul sau pentru a forţa o mamă să coboare cu căruciorul pe carosabil“, explică Andrei, unul dintre cei trei bucureşteni care au pus la cale campania de disciplinare.
  Andrei povesteşte că împreună cu cei trei prieteni ai săi au gândit un plan care să descurajeze parcarea ilegală. O strategie simplă, care să îi facă pe şoferi să se gândească bine înainte să-şi lase maşina pe trotuar, pe o trecere de pietoni sau la intrarea în scara unui bloc.


  Stickerul „Ai parcat ca un bou“, lipit pe oglinda retrovizoare

  „Ne-am gândit la cea mai uşoară formă de pedeapsă. Constă în aplicarea pe maşină a unor stickere printate pe hârtie care se îndepărtează extrem de greu de pe parbriz. Vrem să punem în balanţă timpul câştigat de un şofer care parchează într-un loc care deranjează versus cel pe care îl pierde încercând să plece de acolo în condiţii de siguranţă“, explică Andrei.

  Aplucaţie pentru mobil
  Cei patru bucureşteni au planuri mari, iar în acest moment lucrează la o aplicaţie destinată telefoanelor mobile, prin care să îi poată prinde pe „şoferii care parchează unde au chef“.
  „Avem nevoie de o masă critică de 40-50.000 de utilizatori, iar între timp dezvoltăm aplicaţia prin care se pot urca poze cu maşinile parcate neregulamentar pe Facebook sau Twitter, dar şi cu coordonatele geografice ale acestora. Apoi, ne îndreptăm către autorităţi, punându-le la dispoziţie această platformă gratuit“, precizează Andrei. El precizează că cei care se ocupă de sancţionarea şoferilor indisciplinaţi pot avea o hartă în timp real a autoturismelor parcate ilegal.

  Sursa:
  http://adevarul.ro/locale/constanta/haiducii-urbani-parcatul-ca-bou-sanctiunea-virala-taxeaza-soferii-1_5328a51e0d133766a8057b59/index.html
  =====================================
  ===============================================
  ===================================================================

  0 0

   
  EXCLUSIV.Trădare națională la nivel înalt.Comisia pentru revizuirea Constituției bătuse palma cu UDMR pentru a le ceda o parte din teritoriul și autoritatea publică a Statului Român.DOCUMENT.

  Curtea Constituțională a României a constatat, în ședința din 16 februarie a.c., faptul că nu mai puțin de 26 de articole și alineate din proiectul de revizuire a Constituției sunt neconstituționale. Proiectul de revizuire a Constituției a fost înaintat Curții Constituționale de către Comisia comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru elaborarea propunerii legislative de revizuire a Constituţiei României, condusă de președintele Senatului, Crin Antonescu.

   

  Vezi și EXCLUSIV. Limba MAGHIARĂ, a doua limbă OFICIALĂ în instanțele din România. Proiect de lege inițiat de UDMR ADOPTAT TACIT de Camera Deputaților DOCUMENTE

   
   
  Forma propusă de către comisia condusă de președintele PNL, Crin Antonescu, conținea câteva articole care au fost introduse în proiect la dorința UDMR. Printre articolele declarate neconstituționale se numără și câteva articole care ar fi constituit carul legal pentru realizarea autonomiei teritoriale pe citerii etnice mult visată de extremiștii din UDMR, PCM și PPMT. Comisia condusă de Crin Antonescu și-a dat acordul asupra unor articole, pe care Curtea Constituțională le-a declarat neconstituționale sau propune Parlamentului eliminarea lor, care constituie dovada unei adevărate trădări naționale la nivel înalt a intereselor de stat ale României. În loc să fie rodul unei dezbateri naționale, revizuirea propusă de comisia condusă de Antonescu a fost rodul unei negocieri politice de conjunctură și a unei trădări naționale.
   
  Pentru a avea o imagine foarte clară a acestor articole, propun o scurtă analiză a formulării Comisiei de revizuire precum și decizia Curții Constituționale pentru fiecare articol în parte:
   
  Propunerea Comisiei de revizuire:
  La articolul 1, după alineatul (1), se introduce un alineat nou, alin.(11), cu următorul cuprins: (11)România recunoaşte rolul istoric în constituirea şi modernizarea statului roman al Bisericii Ortodoxe şi al celorlalte culte religioase recunoscute de lege, al Casei Regale şi al minorităţilor naţionale.
   
  Decizia Curții Constituționale:
  Cu majoritate de voturi, supune atenţiei Parlamentului observaţiile privind eliminarea alin.(11) propus a fi introdus la art.1.
   
  Propunerea Comisiei de revizuire:
  După alineatul (3), se introduce un alineat nou, alin. (31), cu următorul cuprins: (31)Prin lege organică se pot recunoaşte zone tradiţionale ca subdiviziuni administrative ale regiunilor.
   
  Decizia Curții Constituționale:
  cu majoritate de voturi, constată neconstituţionalitatea completării art.3 din Constituţie cu un nou alineat, alin.(31), referitor la posibilitatea recunoaşterii de zone tradiţionale ca subdiviziuni administrative ale regiunilor;
   
  Propunerea Comisiei de revizuire:
  La articolul 6, după alineatul (1), se introduce un alineat nou, alin.(11), cu următorul cuprins: (11) Reprezentanţii legali ai minorităţilor naţionale pot înfiinţa, potrivit statutului minorităţilor naţionale adoptat prin lege, organe proprii de decizie şi executive, cu competenţe privind dreptul la păstrarea, dezvoltarea şi exprimarea identităţii lor.
   
  Decizia Curții Constituționale:
  cu majoritate de voturi, constată neconstituţionalitatea completării art.6 din Constituţie cu un nou alineat, alin.(11), privitor la instituirea posibilităţii reprezentanţilor legali ai minorităţilor naţionale de a înfiinţa, potrivit statutului minorităţilor naţionale adoptat prin lege, organe proprii de decizie şi executive;
   
  Propunerea Comisiei de revizuire:
  La articolul 6, după alineatul (2), se introduce un alineat nou, alin.(21), cu următorul cuprins: (21) Deciziile autorităţilor publice centrale şi locale cu privire la păstrarea, dezvoltarea şi exprimarea identităţii lor etnice, culturale, lingvistice şi religioase se iau după consultarea organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale.
   
  Decizia Curții Constituționale:
  Cu majoritate de voturi, supune atenţiei Parlamentului observaţiile privind eliminarea alin.(21) propus a fi introdus la art.6
   
  Propunerea Comisiei de revizuire:
  La articolul 12, după alineatul (4), se introduce un alineat nou, alin.(41), cu următorul cuprins: (41) Minorităţile naţionale pot folosi în mod liber, în spaţiu public şi privat, propriile simboluri care reprezintă identitatea lor etnică, culturală, lingvistică şi religioasă.
   
  Decizia Curții Constituționale:
  cu majoritate de voturi, constată neconstituţionalitatea completării art.12 din Constituţie cu un nou alineat, alin.(41), referitor la utilizarea simbolurilor proprii ale minorităţilor naţionale.
   
  Așadar, Comisia de revizuire a Constituției României trasase cadrul legal al autonomiei teritoriale pe criterii etnice a maghiarilor chiar în textul Constituției României. În viziunea comisiei Antonescu, maghiarii din România ar fi putut arbora steagul secuiesc pe clădirile publice ale statului român, s-ar fi putut constitui în unități administrativ teritoriale, constituite pe criterii etnice (așa-zisa ”zonă tradițională” din propunerea Comisiei) recunoscute de către statul român și și-ar fi putut înființa organe proprii de decizie, structuri paralele cu cele ale statului român, prin care ar fi putut eluda controlul administrativ și juridic al statului român. Mai mult, Comisia Antonescu propune o falsificare grosolană a istoriei potrivit căreia maghiarii au contribuit la formarea a doua state în Europa: Ungaria și România.
   
  De altfel, într-o declarație publică din data de 12 februarie a.c., vicepreședintele UDMR Borbely Laszlo, se arăta încântat de propunerile Comisiei de revizuire:
   
  „Sunt patru articole (…) foarte importante pentru noi şi apreciem că majoritatea, care poate decide şi fără noi, a acceptat propunerile noastre. Este vorba despre statutul de factor constitutiv al statului, unde minorităţile naţionale sunt într-o companie foarte onorabilă alături de culte şi Casa Regală, e vorba de a utiliza simbolurile naţionale (…), mai este prevederea cu statutul de autonomie culturală care ţine de identitate şi care este de asemenea foarte importantă şi, în sfârşit, dar nu la urmă, prevederea referitoare la acele subdiviziuni care se pot forma în interiorul regiunilor pe baza unor identităţi sau alte criterii (…) Sunt paşi importanţi în ceea ce priveşte identitatea naţională”, a declarat Borbely Laszlo.
   
  Chiar dacă pericolul imediat a trecut, Curtea Constituțională desființând articolele care ar fi pus bazele segregării teritoriale și instituționale a Romaniei pe criterii entice, fapta comisiei condusă de Crin Antonescu rămâne, ceea ce ne îndeamnă la reflecție și la luarea unei atitudini. USL, sprijinită de PP-DD și minoritățile naționale, a comis cu bună știință o adevărată trădare națională în speranța unui pact politic cu UDMR.

  Opinia publică din România trebuie să știe că între extremiștii din UDMR care militează pentru segregarea pe criterii etnice și federalizarea României pe traiectul ”drepturi pentru minorități – drepturi pentru minorități peste normele europene – autonomie culturală – autonomie teritorială – federalizare – independență” și politicienii români a existat și există o înțelegere politică prin care primii să-și relizeze o mică Ungarie în inima României iar ceilalți să-și poată continua liniștiți prădarea resurselor României.

  Decizia Curții Constituționale poate fi consultatăaici.
  Forma propusă de Comisia de Revizuire poate fi consultată aici.
  Componența Comisiei de revizuire poate fi consultatăaici.

  Sursa:
  http://www.dantanasa.ro/2014/02/21/exclusiv-tradare-nationala-la-nivel-inalt-comisia-pentru-revizuirea-constitutiei-batuse-palma-cu-udmr-pentru-a-le-ceda-o-parte-din-teritoriul-si-autoritatea-publica-a-statului-roman-document/
  ===========================
  ============================================
  ====================================================================

  0 0


  Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelordă o lovitură grea crescătorilor de oi, dar şi creştinilor care vor să aibă pe masa de Paşti, carne de miel.
   
  Anul acesta, în Mehedinţi există o singură locaţie autorizată pentru sacrificarea mieilor aflată  la aproximativ 40 de kilometri de Drobeta Turnu Severin. Este vorba despre Broşteni, în apropiere de Motru. Asociaţiile de profil reacţionează. Măsura atrage creşterea preţului cărnii de miel pentru masa cu cel puţin 30%.
   
   
  Sursa
  ===============================================================
  =======================================================
  ======================================
   
   
  CIOBANI NEMULŢUMIŢI
   
  Nemulţumire cât cuprinde în rândul crescătorilor de ovine din Mehedinţi, care au aflat, astăzi, că mieii nu vor mai putea fi sacrificaţi în târguri, ci doar în abatorul de la Broşteni. La Gârla Mare, ciobanii au fost chemaţi la Primăre pentru a fi înştiinţaţi referitor la decizia Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare. Oamenii se tem de faliment pentru că nu îşi permit să transporte 170 de kilometri mieii pe care i-ar fi vândut de Paşte în târguri din apropiere. Speră din tot sufletul că cineva le va veni în ajutor.
   
  Sursa:
  ====================================================
  ============================================================
  ====================================================================

  0 0


  De la atentatele de la 11 septembrie până la aselenizările din cadrulprogramulspaţial Apollo, sau la asasinarea lui John Fitzgerald Kennedy, toate evenimentele importante au născut scenarii alternative din partea scepticilor, de multe ori fanteziste.
  Unele teorii ale conspiraţiei însă, s-au dovedit a fi adevărate. 

        * Departamentul Trezoreriei din Statele Unite a otrăvit alcoolul în timpul Prohibiţiei
  Prohibiţia a fost o interdicţie naţională de a produce, comercializa, importa sau transporta băuturi alcoolice, impusă în Statele Unite la începutul anilor '20. Măsura a fost luată pe fondul unei mişcări împotriva consumului de alcool, susţinută în principal de protestanţii din mediul rural. Legea Volstead şi al 18-lea amendament la Constituţia SUA au pus în practică prohibiţia naţională, care a durat până în 1933. În ciuda legilor dure şi a măsurilor luate de autorităţile americane, Prohibiţia nu a reuşit să elimine consumul de alcool, în cei 13 ani în care a fost în vigoare, ba mai mult, a dus la apariţia unor reţele de crimă organizată şi la dezvoltarea celor existente, cum ar fi Mafia.

  Pentru a face faţă cererii uriaşe, contrabandiştii nu numai că produceau alcool, dar şi furau cantităţi mari de alcool industrial, relateazăBusiness Insider.Chimiştii plătiţi de traficanţi se asigurau apoi că elementele nocive, în special alcoolul metilic, erau eliminate, şi se putea trece la realizarea produselor atât de căutate. Guvernul american a aflat de această practică şi a început să adauge în alcoolul industrial substanţe chimice mult mai periculoase, cum ar fi kerosenul, acetona sau cloroformul.

  Acestea trebuiau să îmbolnăvească un număr de consumatori şi să-i descurajeze pe ceilalţi. Se estimează că numai în New York, între 1926 şi 1927, au murit peste o mie de persoane, otrăvite de substanţele adăugate de autorităţi în alcoolul industrial.
  • Serviciul de Sănătate Publică din Statele Unite a tratat greşit, în mod deliberat, pacienţi bolnavi de sifilis
  În 1932, Serviciul de Sănătate Publică din SUA, împreună cu Institutul Tuskegee, au demarat un studiu clinic pentru a analiza evoluţia naturală a sifilisului netratat la bărbaţii de culoare. Subiecţii au fost atraşi în cadrul programului sub pretextul că primesc asistenţă medicală gratuită din partea guvernului. Nu numai că participanţilor la studiu nu li s-a spus că sunt bolnavi de sifilis, dar nici nu au fost trataţi corespunzător, nici măcar după apariţia şi acceptarea penicilinei ca remediu împotriva infecţiei. 

  Experimentul a reunit 600 de bărbaţi afro-americani, 399 de bolnavi şi 201 sănătoşi. Deşi studiul era planificat să dureze doar şase luni, a ţinut, până la urmă, 40 de ani. A fost întrerupt în 1972, după un articol Associated Press, care a făcut publice toate neregulile care se petreceau în cadrul experimentului Tuskegee.
  • Mai mult de 100 de milioane de americani au fost vaccinaţi cu un virus potenţial cancerigen
  Din 1954 până în 1961, virisul simian 40, SV40, s-a regăsit în componenţa vaccinului împotriva poliomielitei. Cercetările estimează că cel puţin 98 de milioane de persoane au fost injectate cu vaccinul contaminat doar pe teritoriul Statelor Unite. Guvernul federal a modificat prevederile referitoare la vaccinurile orale în 1961, dar medicii au continuat să administreze medicamentele până în 1963.

  Virusul SV40 este cunoscut pentru faptul că duce la apariţia cancerului la animale, dar nu există studii care să-l lege de dezvoltarea bolii la pacienţii umani. Totuşi, anumite cercetări au descoperit urme ale virusului în componenţa tumorilor cerebrale şi pulmonare, atât la adulţi cât şi la copii.

  • O parte a incidentului din golful Tonkin nu a avut loc
  Incidentul din golful Tonkin este expresia folosită pentru a desemna două lupte între nave americane şi nord-vietnameze, care au avut loc pe 2, respectiv 4 august, 1964. Întâmplarea a dus la declanşarea războiului din Vietnam, iar autorităţile americane au fost acuzate, în numeroase rânduri, că au fabricat incidentul pentru a justifica o intervenţie în statul comunist.

  Oficial, distrugătorul american USS Maddox a fost implicat într-o luptă împotriva a trei nave vietnameze, în golful Tonkin, pe 2 august 1964, în urma căreia patru soldaţi vietnamezi au fost ucişi, iar navele lor au fost serios avariate. Peste două zile, distrugătorul a răspuns unui atac vietnamez în aceeaşi zonă, iar preşedintele Lyndon Johnson a hotărât să ceară Congresului aprobarea pentru o intervenţie militară, fapt care a dus la începerea războiului din Vietnam. În 2005 însă, NSA a desecretizat documentele legate de eveniment, conform cărora al doilea atac, cel care a determinat intervenţia americană, nu a avut loc. Se pare că soldaţii de pe USS Maddox au interpretat nişte semnale radar false drept un atac asupra lor din partea vietnamezilor, care nu au întreprins nicio acţiune în acea noapte.
  • Liderii americani plănuiau să însceneze o serie de atacuri teroriste, pentru a interveni în Cuba
  În 1962, la scurt timp după ascensiunea lui Fidel Castro la putere în Cuba, Departamentul Apărării din Statele Unite a propus demararea Operaţiunii Northwoods. Aceasta urma să utilizeze o serie de măsuri pentru a câştiga sprijinul opiniei publice americane şi internaţionale şi pentru a justifica o intervenţie armată în statul comunist. Conform dosarelor, care au fost desecretizate recent, tacticile care urmau să fie folosite includeau răspândirea unor zvonuri, distrugerea unei nave americane în golful Guantanamo şi chiar organizarea de înmormântări pentru victimele fictive, sau chiar deturnarea unor avioane comerciale sau vase de croazieră. Din fericire, preşedintele John Fitzgerald Kennedy a refuzat propunerea oficialilor.
  • Guvernul SUA a testat efectele LSD-ului pe cetăţeni canadieni şi americani, fără ca aceştia să ştie
  La începutul anilor '50, guvernul Statelor Unite a autorizat CIA să înceapă Operaţiunea MKUltra, un studiu clinic care urma să analizeze efectele hipnozei, torturii, izolării şi ale LSD-ului, asupra pacienţilor umani. Cei mai mulţi dintre aceştia nu ştiau despre ce e vorba, iar medicii şi personalul spitalelor implicate au fost plătiţi pentru a nu informa subiecţii corespunzător. Autorităţile au oferit chiar heroină unor persoane dependente, pentru a le convinge să ia parte la experiment.
  Până la încheierea operaţiunii, în 1973, când multe dintre documente au fost distruse, mai mult de 30 de universităţi au fost implicate şi cel puţin o persoană a murit, sinucigându-se după ce a ingerat LSD fără să ştie.

  • Americanii au scos la suprafaţă un submarin rusesc cu trei rachete nucleare armate la bord
  În 1974, Richard Helms, directorul CIA, a obţinut aprobarea preşedintelui Nixon pentru a începe o operaţiune de recuperare a unui submarin rusesc scufundat în Oceanul Pacific. Americanii erau interesaţi de cele trei rachete nucleare armate, de câte o megatonă fiecare, care se aflau la bord. Deşi documentele au fost desecretizate, uneleinformaţiilipsesc sau au fost distruse, aşa că nu se ştie dacă operaţiunea a reuşit sau nu. Totuşi,vasul care trebuia să asiste la scoaterea la suprafaţă a submarinului a ajuns în Hawaii pentru "descărcarea elementelor recuperate".
  • Guvernul Statelor Unite a vândut arme Iranului şi a folosit banii pentru a susţine militanţii din Nicaragua
  În 1985, mai mulţi oficiali americani, apropiaţi preşedintelui Reagan, au facilitat vânzarea de arme către Iran, încălcând astfel un embargou care era în vigoare la acea perioadă. Profitul obţinut astfel a fost apoi folosit pentru finanţarea grupului Contras, rebelii anti-comunişti din Nicaragua.
  Întreaga situaţie a fost declanşată de capturarea a şapte cetăţeni americani în Liban, de către un grup ostil care avea legături cu Iranul. După negocieri care au implicat şi Israelul, Statele Unite au fost de acord să vândă arme Iranului, în schimbul eliberării ostaticilor. Implicarea preşedintelui Reagan în toată afacerea nu este cunoscută.
  • O companie de relaţii publice a obţinut sprijinul opiniei publice pentru intervenţia SUA în războiul din Golf
  În 1990, o fată de 15 ani din Kuwait, a depus o mărturie, în faţa Congresului din Statele Unite, împotriva soldaţilor din Irak. Nayirah, aşa cum a fost numită fata, a spus că militarii luau bebeluşi din incubatoarele spitalelor şi îi aruncau pe podea, ca să îi omoare. Mărturia fetei, împreună cu alte motive, a dus la intervenţia Statelor Unite în războiul din Golf.

  O investigaţie ulterioară a demonstrat că discursul pe care fata l-a ţinut în faţa Congresului a fost conceput de gigantul de pe piaţa companiilor de relaţii publice Hill & Knowlton şi, mai mult, că "Nayirah" era fiica ambasadorului din Kuwait în Statele Unite. Tom Lantos, cel care a co-prezidat comisia în faţa căreia fata a depus mărturie, a coordonat întreaga afacere. Coincidenţă sau nu, comisia pe care o conducea închiria spaţiu în sediul central al companiei de PR care a pus totul la punct.
   
  Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »
   
  ====================================================================
  ===========================================================
  =================================================

  0 0

   
  Preşedintele rus, Vladimir Putin, a discutat la telefon, vineri, cu omologul său american, Barack Obama, despre criza din Ucraina şi despre alte probleme regionale, inclusiv despre situaţia din regiunea separatistă Transnistria, informează site-ul Preşedinţiei Rusiei.

  Putin i-a atras atenţia lui Obama asupra situaţiei din Ucraina, unde, potrivit liderului rus, "extremiştii comit acte de terorizare a populaţiei paşnice şi a organelor de ordine", potrivit unui comunicat oficial al Kremlinului.

  În acest context, preşedintele rus i-a propus lui Obama să ia în considerare măsuri pe care le-ar putea lua comunitatea internaţională pentru a contribui la stabilizarea situaţiei din Ucraina.

  Obama şi Putin au convenit că în perioada apropiată acest subiect va fi discutat la nivelul ministerelor de Externe rus şi ucrainean.

  De asemenea, preşedintele Rusiei a subliniat că trebuie să fie acordată mai multă atenţie situaţiei din Transnistria. Potrivit lui Putin, "blocada comercială şi economică" din regiunea transnistreană "contribuie la înrăutăţirea condiţiilor de viaţă a populaţiei din regiune, creează obstacole asupra liberei circulaţii şi afectează activitatea economică".

  Putin a subliniat că Rusia este pentru o soluţionare paşnică şi definitivă a problemei transnistrene şi este interesată de eficienţa formatului de negocieri 5+2.

  Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »
  Sursa:
  ===================================
  =================================================
  ======================================================================

  0 0


  Udrea:PMP trebuie să dea preşedintele Românieipentru ca funcţia să nu revină PSD

  Deputatul Elena Udrea spune că PMP trebuie să dea preşedintele României pentru ca această funcţie să nu fie luată de către PSD, dar a refuzat să răspundă dacă va fi candidatul formaţiunii la alegerile prezidenţiale.

  Udrea a declarat, sâmbătă după-amiază, la Mamaia, în cadrul unei întâlniri cu membrii şi simpatizanţii PMP din Constanţa, că trebuie găsit un înlocuitor pentru Traian Băsescu astfel încât funcţia de preşedinte să nu revină tot PSD.

  "Trebuie să ne pregătim pentru cel mai important examen pentru România care va fi cel din noiembrie 2014. La sfârşitul acestui an se termină cele două mandate pe care Traian Băsescu le-a avut ca preşedinte în fruntea ţării. Întrebarea pe care trebuie să ne-o punem noi şi noi suntem obligaţi să găsim şi răspunsul şi pe care trebuie să o pună întreaga ţară este ce se întâmplă cu România din decembrie încolo. Ce se va întâmpla cu această ţară, care trece în ultimii zece ani printr-un proces de reformă, de modernizare, fără niciun fel de îndoială începute sub mandatele lui Traian Băsescu, dar care este în situaţia posibilă, zic eu, nu probabilă, dar posibilă, ca din decembrie încolo să se trezească această ţară stăpânită de PSD de la un capăt la altul. Adică, există riscul să avem PSD în Parlament, PSD la guvernare, PSD la Palatul Cotroceni",a afirmat Elena Udrea.

  Ea a precizat că social-democraţii şi-au dovedit incompetenţa în cei doi ani de când sunt la guvernare şi că PSD nu este în stare nici să văruiască proiectele începute în timpul guvernării Boc.

  "Întrebarea la care trebuie să răspundem şi pe care trebuie să şi-o pună întrega ţară este ce s-ar întâmpla cu România dacă de acum încolo zece ani cel puţin ar fi ocupată de PSD. Pentru că uitaţi guvernarea de doi ani, doi ani în care şi-au dovedit incompetenţa, în care şi-au dovedit reaua-credinţă pentru că au promis oamenilor că vor trăi mai bine şi de fapt oamenii trăiesc în fiecare zi mai scump şi mai prost, doi ani în care au promis un milion de locuri de muncă şi avem şomaj în creştere, doi ani încare fondurile europene nu au mai venit în România, doi ani în care s-au oprit toate proiectele de investiţii. Nu vor fi în stare nici să văruiască, asta ca să parafrazez, ceea ce s-a început în guvernarea Boc, doi ani în care au crescut taxele şi impozitele şi numărul lor şi cuantumul lor, doi ani în care firmele s-au închis, au fost daţi afară oamenii de la locul de muncă şi după doi ani de performanţă în creşterea taxelor şi impozitelor ia uitaţi cum în două zile mai vine şi scumpirea carburanţilor",a mai afirmat Udrea.

  Ea l-a criticat pe Victor Ponta spunând că vrea să pară un lider preocupat de problemele oamenilor, dar este un om de stânga "caviar" deoarece preferă Dubai şi Monte Carlo.
  "Chiar dacă se vrea a părea un lider de stânga căruia îi pasă de pensionari şi de asistaţii sociali domnul Ponta este un lider de stânga caviar, adică îi place la Monte Carlo şi la Dubai, dar în ţară se preface a fi un om care plânge de mila celor fără venituri", a menţionat Udrea.
  Ea susţine că tuturor abuzurilor USL şi PSD s-a opus Traian Băsescu şi că din decembrie 2014 preşedintele ţării trebuie să fie dat de PMP.

  "La toate abuzurile USL şi acum PSD s-a opus un om, Traian Băsescu. Din decembrie, Traian Băsescu nu va mai fi preşedintele României. Ce se întâmplă cu această ţară, este obligaţia noastră să găsim răspunsul, este obligaţia noastră să fim atât de buni, atât de credibili, de oneşti, să avem atât de multă bună- credinţă, să vrem cu adevărat binele acestei ţări în aşa fel încât aducând românii lângă noi să putem să dăm preşedintele României în 2014", a declarat Elena Udrea.

  Întrebată de jurnalişti dacă va candida la alegerile prezidenţiale, Elena Udrea a evitat un răspuns precizând că trebuie depăşite mai întâi alegerile europarlamentare.
  "Haideţi să depăşim europarlamentarele. România este pentru prima dată într-o situaţie în care nu a mai fost. Cu opt luni înainte de alegeri nu ştim nici măcar cine va candida la prezidenţiale. Victor Ponta încearcă să se eschiveze, n-o să-l lase partidul, o să-l oblige să între în competiţie, pe noi ne interesează cine-l bate pe Ponta. Haideţi să trecem de europarlamenare şi după aceea să mergem cu cel mai bun şi să-l batem pe Ponta", a răspuns Udrea.

  Reprezentanţii Partidului Mişcarea Populară, printre care Elena Udrea, Cristian Preda, Teodor Baconschi, s-au aflat, sâmbătă, în judeţul Constanţa, ei participând în cursul dimineţii la lansarea filialei PMP Medgidia, iar după amiază având o întâlnire cu membrii şi simpatizaţii din Constanţa ai partidului, eveniment desfăşurat în Mamaia.

  La manifestarea din Mamaia au fost prezente peste o sută de persoane, iar printre cei aflaţi în sală au fost şi primarii PDL din localităţii Castelu şi Poarta Albă.

  Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »
   
  Sursa:
  http://www.mediafax.ro/politic/udrea-pmp-trebuie-sa-dea-presedintele-romaniei-pentru-ca-functia-sa-nu-revina-psd-12358555
  =======================
  ================================================
  ======================================================================

  0 0


  Liderul liberal Crin Antonescu spune că strategia PNL până la alegerile prezidenţiale nu include ”niciun fel de fuziune” cu alt partid şi susţine că dacă PSD nu câştigă alegerile prezidenţiale, iar el va deveni preşedinte atunci Victor Ponta nu va mai fi şef al Guvernului.

  "Nu avem în strategia noastră, pentru viitorul imediat, niciun fel de fuziune. Viitorul imediat, având în vedere că timpul nostru e marcat de alegeri, înseamnă până la prezidenţiale", a afirmat Crin Antonescu duminică, într-o conferinţă de presă la Piteşti, la finalul şedinţei delegaţiei Permanente a PNL Argeş.

  Liderul liberal a spus că este posibil ca atitudinea lui Teodor Atanasiu, care şi-a exprimat speranţa ca după alegerile europarlamentare PNL şi PSD să fuzioneze, să se bazeze pe colaborarea bună dintre cele două partide la nivelul judeţului Alba.

  Antonescu a mai spus că dacă el va deveni preşedinte al României ”la scurtă vreme Ponta nu mai e premier”.

  În opinia preşedintelui PNL, singura variantă în care Victor Pontaşi-ar putea păstra mandatul de şef al Guvernului este cea în care PSD ar câştiga alegerile prezidenţiale.

  Antonescu a spus, de asemenea, că are ”impresia” că ”e o problemă” pentru PSD în a-şi găsi un candidat pentru scrutinul prezidenţial programat pentru acest an.

  ”Sunt unii care se oferă, cum ar fi Tăriceanu sau Geoană. Sunt alţii pe care domnul Ponta i-ar vrea, cum ar fi Isărescu sau Maior, dar care, din diferite motive, nu vor dânşii. Nu ştiu ce o să se întâmple. Dacă găseşte totuşi pe cineva şi-l scoate preşedinte, atunci rămâne premier”, a afirmat Crin Antonescu.

  Preşedintele PNL a participat, duminică, la Piteşti, la Delegaţia Permanentă a PNL Argeş, întrunire la care cei mai mulţi dintre liderii liberali care au luat cuvântul au avut discursuri anti-PSD.

  Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »
   
  Sursa:
  =================================
  =============================================
  ======================================================================

  0 0

   
  Preşedintele CJ Mehedinţi, Adrian Duicu (PSD), suspectat de abuz în serviciu şi trafic de influenţă, a fost ridicat de anchetatori, miercuri după-amiază, de la locuinţa părinţilor săi din comuna Topleţ (Caraş-Severin), în urma unor percheziţii care au durat câteva ore.
   
  Percheziţiile la locuinţa din Topleţ a părinţilor şefului CJ Mehedinţi, începute miercuri dimineaţă, s-au încheiat în jurul orei 14.15, când Adrian Duicu a fost scos de către anchetatori din casă,
  fiind urcat într-o dubă a Poliţiei.
   
  El a refuzat să facă declaraţii jurnaliştilor prezenţi.
  Anchetatorii au ridicat din locuinţa părinţilor lui Duicu şi doi saci cu documente.

  Surse judiciare afirmă că Duicu ar urma să fie dus la DNA central pentru audieri, alături de alte 14 persoane suspectate în acest dosar de corupţie.

  Preşedintele CJ, Adrian Duciu, şi şeful Poliţiei Mehedinţi, Ştefan Ponea, sunt suspectaţi de abuz în serviciu şi trafic de influenţă, după ce ar fi determinat funcţionari publici să numească şi să menţină apropiaţi ai acestora în funcţii de conducere în instituţii publice şi să concesioneze terenuri din Orşova, la preţuri convenabile.

  Procurorii DNA au făcut percheziţii, miercuri, la sediile unor instituţii şi firme din Orşova, Drobeta-Turnu Severin şi Craiova, într-un dosar privind fapte de corupţie săvârşite de funcţionari cu funcţii de conducere în plan local, în perioada 2012-2014 şi în luna ianuarie 2014 .

  Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, într-un comunicat de presă, că prin ordonanţă a procurorilor de la Secţia de combatere a infracţiunilor de corupţie s-a dispus începerea urmăririi penale în această cauză, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, trafic de influenţă, respectiv cumpărare de influenţă, folosirea, în orice mod, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii în scopul obţinerii pentru sine de foloase necuvenite şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

  Din probele administrate de procurori până în prezent rezultă că, în perioada 2012-2013 şi în cursul lunii ianuarie 2014 , "folosindu-se de influenţa conferită de funcţiile publice deţinute, două persoane din două instituţii publice ale judeţului Mehedinţi au determinat funcţionari din cadrul unor instituţii de interes public din acelaşi judeţ să îndeplinească acte de serviciu în favoarea intereselor personale ale celor doi sau ale apropiaţilor (rude şi patroni de societăţi comerciale de la care obţineau în schimb direct sau indirect foloase necuvenite)".

  Surse judicare au declarat pentru MEDIAFAX că cele două persoane vizate sunt preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, şi şeful Inspectoratului de Poliţie Mehedinţi, Ştefan Ponea.

  DNA a precizat, în comunicatul citat, că cele două persoane au intervenit pentru a influenţa "numiri şi menţineri în funcţii de conducere la unele instituţii publice sau numiri ale unor apropiaţi în funcţii de conducere".

  Aceştia ar fi intervenit şi pentru aprobarea scoaterii din domeniul public şi concesionarea către apropiaţi la un preţ "convenabil", de suprafeţe de teren intravilan situate în centrul municipiului Orşova, în condiţiile în care erau înscrise în cartea funciară a localităţii Orşova ca aparţinând domeniului public al statului român şi astfel nu puteau fi trecute în domeniul privat şi nici concesionate, a mai arătat DNA.

  Totodată, cei doi şi-ar fi folosit influenţa pentru a determina "funcţionari de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Mehedinţi să deconteze către anumite societăţi comerciale servicii medicale presupus neefectuate" sau pentru a determina unii agenţi economici din Mehedinţi "să încheie contracte de publicitate sau sponsorizare, în condiţii favorabile unui post de televiziune local".

  Aceştia şi-ar fi folosit influenţa şi pentru a permite unor persoane neautorizate să aibă acces la informaţii care, la acel moment, nu erau destinate publicităţii, "astfel încât anumiţi agenţi economici să obţină folos necuvenit şi condiţii financiare avantajoase şi împiedicarea altor agenţi economici să participe la o licitaţie publică", fiind astfel dezavantajat Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta-Turnu Severin, instituţia publică beneficiară a bunurilor ce aveau să fie dobândite prin achiziţie publică, potrivit DNA.

  Cei doi ar fi intervenit şi pentru avantajarea unei anumite persoane prin furnizarea subiectelor la un concurs pentru ocuparea unei funcţii de şef serviciu la Consiliul Judeţean Mehedinţi, în detrimentul altor persoane.

  Procurorii DNA informau, miercuri dimineaţă, că se fac percheziţii în acest dosar şi că urmărirea penală a fost începută pentru fapte, nu faţă de persoane.

  Surse judiciare declarau pentru MEDIAFAX că au loc percheziţii la locuinţa din Orşova a preşedintelui CJ Mehedinţi, Adrian Duicu, la casa părinţilor acestuia din comuna Topleţ, judeţul Caraş-Severin, precum şi la Hotelul Palace din Drobeta-Turnu Severin, deţinut de familia lui.
  Ulterior, preşedintele CJ Mehedinţi, Adrian Duicu, a confirmat pentru MEDIAFAX că au loc percheziţii la locuinţa sa, precizând că va pleca apoi, împreună cu anchetatorii, la sediul CJ.

  De asemenea, anchetatorii au descins şi la sediile Consiliului Judeţean Mehedinţi şi Primăriei Drobeta-Turnu Severin, fiind vizaţi mai mulţi funcţionari suspectaţi de fapte de corupţie, dar şi la locuinţa din Orşova a şefului Poliţiei Judeţene Mehedinţi, comisar-şef Ştefan Ponea, cunoscut drept un apropiat al lui Adrian Duicu, precum şi la locuinţa primarului din Drobeta Turnu Severin, Constantin Gherghe, membru PDL.

  Totodată, au fost făcute percheziţii şi la sediul Primăriei Orşova, precum şi la firma Floricola, care furnizează serviciile de salubrizare şi apă-canal din Orşova şi care aparţine preşedintelui PSD Orşova, Constantin Popescu, al cărui fiu, Valentin Popescu, director al DGASPC Mehedinţi, îl are ca naş pe Duicu.

  În acest dosar sunt vizate şi mai mute firme de construcţii din Drobeta-Turnu Severin care au contracte cu instituţii publice locale, dar şi cu Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare (RAAN), au mai arătat sursele judiciare. Între aceste firme se află Alpha Construct Sistem, aparţinându-i omului de afaceri Constantin Izvoranu, care are mai multe contracte de reabilitare şi asfaltare de drumuri atât cu Consiliul Judeţean Mehedinţi, cât şi cu Primăria Drobeta-Turnu Severin.

  Conform surselor judiciare citate, în acest dosar ar fi vizaţi şi funcţionari de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Mehedinţi şi angajaţi ai Spitalului Judeţean, unde au loc, de asemenea, percheziţii. Totodată, anchetatorii au descins şi la locuinţa managerului Spitalului Judeţean din Drobeta-Turnu Severin, Doina Borugă.

  Surse judiciare au afirmat că în acest dosar de corupţie ar fi în atenţia anchetatorilor şi judecătoarea Adina Ponea, sora şefului Poliţiei Mehedinţi, care este preşedinte al Secţiei de Contencios Administrativ şi Fiscal de la Curtea de Apel Craiova, dar şi procurorul Elisabeta Ponea, soţia comisarului-şef Ştefan Ponea.

  Adrian Duicu, aflat la primul mandat de preşedinte al CJ Mehedinţi, are, potrivit declaraţiei de avere din iunie 2013, un teren de 1.000 de metri pătraţi la Orşova, dobândit prin concesiune în 2006, împreună cu soţia sa, precum şi o casă de 200 de metri pătraţi, tot în Orşova, cumpărată tot în 2006. Preşedintele CJ are şi un autoturism Peugeot din 2008, în declaraţia de avere nefiind specificate conturi şi depozite bancare, investiţii sau împrumuturi care să depăşească 5.000 de euro.
  Totodată, Duicu are de restituit două credite în valoare totală de 74.500 de lei, ambele contractate în 2006 şi scadente în 2016.

  În anul fiscal anterior declaraţiei de avere, Adrian Duicu a avut din indemnizaţia de consilier judeaţean un venit anual de 3.054 de lei, iar ca preşedinte al instituţiei a încasat 26.098 de lei. Soţia acestuia a obţinut 10.536 de lei ca administrator la SC Invest Petroleum Impex SRL.

  Presa locală a relatat, de-a lungul anilor, despre afacerile derulate de preşedintele CJ Mehedinţi prin firme înregistrate pe numele soţiei, Mariana, şi al mamei sale, Ana Duicu, care deţin mai multe benzinării în Drobeta-Turnu Severin şi în comuna natală - Topleţ, precum şi un hotel la ieşirea din Drobete-Turnu Severin, dar şi clinica medicală Romrad-RMN, care funcţionează în Policlinica Spitalului Judeţean.

  În mai 2012, cu o lună înaintea alegerilor locale, la care Adrian Duicu candida pentru funcţia de preşedinte al CJ Mehedinţi, din partea USL, Agenţia Naţională de Integritate anunţa că acesta, care atunci era consilier judeţean, a fost găsit incompatibil.

  Potrivit ANI, Ioan Adrian Duicu a participat la deliberarea şi adoptarea unei hotărâri a Consiliului Judeţean Mehedinţi din 28 octombrie 2008, prin care a fost aprobată închirierea unui teren, în suprafaţă de 250 de metri pătraţi, situat în incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă Drobeta-Turnu Severin către SC Romrad-RMN SRL, precum şi a unei hotărâri din 31 august 2009, privind vânzarea a două corpuri de proprietate din municipiu către aceeaşi societate, în condiţiile în care el era asociat în cadrul firmei.

  Ioan Adrian Duicu a fost consilier judeţean în CJ Mehedinţi din 27 iunie 2008, iar din 2 aprilie 2007 era asociat în cadrul SC Romrad-RMN SRL, preciza atunci ANI.
  În 21 mai 2012, Duicu a contestat raportul de evaluare al ANI, acesta cerând Curţii de Apel Craiova anularea actului.

  După un an, în 21 mai 2013, Curtea de Apel Craiova i-a admis cererea şi a dispus anularea raportului de evaluare al ANI, din 9 mai 2012. Decizia a fost contestată de ANI la instanţa supremă, termenul de judecare fiind 18 noiembrie 2014.

  Presa locală a scris că la Curtea de Apel Craiova dosarul acestuia a fost judecat de secţia al cărei şef este magistratul Adina Ponea Calotă, sora şefului Poliţiei Judeţene Mehedinţi, Ştefan Ponea.
  Adrian Duicu este, din 2009, preşedinte al PSD Mehedinţi şi secretar executiv al PSD la nivel naţional, precum şi membru în Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România.

  Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »
  Sursa:
  ======================================================================
  ==========================================================
  ==============================================
  Sursa:
  http://stiri.tvr.ro/seful-cj-mehedinti-si-seful-politiei-judetene-suspectati-de-abuz-in-serviciu-si-trafic-de-influenta_42565_video.html#view
  ============================
  =================================================
  ======================================================================

  0 0


  Şeful IPJ Mehedinţi, Ştefan Ponea, şi şeful Consiliului Judeţean, Adrian Duicu, au fost reţinuţi pentru 24 de ore după o lungă noapte de audieri, fiind acuzaţi de fapte de corupţie. În acelaşi dosar apar nume importante, inclusiv preşedintele filialei PSD Orşova sau directoarea Spitalului Judeţean Drobeta Turnu Severin.


  Potrivit procurorilor, Ştefan Ponea şi Adrian Duicu s-ar fi folosit de influenţa conferită de funcţiile deţinute pentru a determina mai mulţi funcţionari din cadrul unor instituţii de interes public din Mehedinţi să îndeplinească acte de serviciu în favoarea intereselor personale ale celor doi sau ale apropiaţilor.
   
  Faptele s-ar fi petrecut în perioada 2012-2013 şi în cursul lunii ianuarie a acestui an.
  A fost adus pentru audieri la sediul din Bucureşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi Constantin Popescu, preşedintele organizaţiei PSD Orşova, iar în dosarul de corupţie ar fi implicată şi directoarea Spitalului Judeţean Drobeta Turnu Severin, dr. Doina Boruga.
   
  Nu sunt vinovat cu nimic”, a spus Adrian Duicu în faţa jurnaliştilor prezenţi la sediul central al DNA. Preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi a fost adus cu mascaţii la sediul DNA din Bucureşti, după ce a fost ridicat din locuinţa părinţilor săi din comuna Topleţ, judeţul Caraş-Severin. De-acolo, anchetatorii au plecat şi cu doi saci cu documente.
       
  La sediul DNA a ajuns şi secretarul primăriei din Orşova, Marian Boţilă. Iată dialogul său cu presa:
  - E adevărat ce spune DNA?
  - E vorba de câteva abuzuri din partea autorităţii locale, respectiv a Primăriei Orşova, cu privire la vânzarea şi concesionarea unor terenuri care au aparţinut autorităţii locale.
  - Spuneţi ne mai exact.
  - Modul cum au fost cumpărate şi concesionate şi evaluarea acestora. Din punctul meu de vedere, sunt subevaluate.
  - Cam cu cât?
  - Au fost cumpărate la aproximativ 6, 7 euro, în condiţiile în care terenul depăşeşte 33 de euro pe metrul pătrat.”
   
  În acelaşi dosar ar fi implicată şi directoarea Spitalului Judeţean din Drobeta-Turnu Severin, dr. Doina Boruga. Procurorii DNA au descins în locuinţa ei şi la spital. Percheziţii s-au desfăşurat şi la Direcţia de Finanţe Publice, la Casa de Asigurări de Sănătate Mehedinţişi la sediile celor două televiziuni ale apropiaţilor preşedintelui Consiliului Judeţean.
       
  COMENTEAZA!
  Sursa:
  ======================================================
  ==============================================
  ===============================
  Detalii, Click here:
  Preşedintele Consiliului Judeţean şi şeful IPJ Mehedinţi au fost REŢINUŢI pentru fapte de corupţie
  ===========================
  ===============================
  ====================================


  UPDATE. Duicu i-a spus şefului IPJ Mehedinţi că are influenţă asupra unor membri ai Guvernului, MAI şi a şefului IGPR.
   
  Preşedintele CJ Mehedinţi, Adrian Duicu, i-ar fi spus şefului IPJ Mehedinţi, Ştefan Ponea, că are influenţă asupra unor membri ai Guvernului, unor funcţionari din conducerea MAI şi a şefului IGPR şi că îi poate determina să îl numească director adjunct al Direcţiei de Ordine Publică, potrivit DNA.
   
  Sursa:
  ==========================================
  =====================================================
  ================================================================

older | 1 | .... | 12 | 13 | (Page 14) | 15 | 16 | .... | 41 | newer