Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Showcase


Channel Catalog


Channel Description:

blogul care calca pe nervii multora|puncteaza si subliniaza esentialul|un blog cu subiecte fierbinti... de prin presa... adunate! Nu pot ramane indiferent... cand ţara fierbe!Subiectul fierbinte al zilei, vazut de mine!

older | 1 | .... | 11 | 12 | (Page 13) | 14 | 15 | .... | 41 | newer

  0 0

   
  Dragos Iliescu este un roman care a construit in Olanesti o casuta pe jumatate ingropata, un bordei modern, cu pamant pe acoperis si buncar la subsol. Proprietarul bordeiului sustine ca aceasta constructie rezista la un cutremur de 10 pe scara Richter.

  In urma cu trei ani, Dragos Iliescu si-a cumparat teren pe un deal, in statiunea valceana Olanesti. La inceput, cand a construit o casuta de aproximativ 60 de metri patrati,  localnicii l-au privit cu scepticism. 

  „ Cred ca toti gandeau, la inceput, ca sunt nebun.Vecinii ne priveau ciudat pentru ca nu stiau ce se intampla, mai ales ca am venit pe teritoriul lor. A fost ca si cum o nava extraterestra ar ateriza in Bucuresti si ar zice asta e casa mea, trebuie sa va faceti si voi una la fel.  Acum s-au obisnuit cu noi”, povesteste Dragos Iliescu. 

  Intre timp, Dragos Iliescu a  construit o a doua casuta, un  bordei modern, spatios, cu dotari care asigura tot confortul. Proprietarul s-a gandit sa-si amenajeze un buncar de aproape 10 metri patrati unde sa fie ferit in caz de cutremur, radiatii sau parjol daca pamantul este lovit de un asteroid. 

   
  “Eu zic ca rezista si la un cutremur de 10 grade pe scara Richter pentru ca toata casa e facuta din piatra si beton. Buncarul are 10 metri patrati, eu am facut cofragul si am turnat placa. Era mai greu sa-l fac separat, sa fac o alta groapa. Nu am terminat cu valvele de inchidere, e vorba de niste capace speciale care trebuie puse la gurile de aerisire, acelea trebuie inchise. Am inteles ca tehnologia aceasta a fost folosita la buncarele de la Casa Republicii, de acolo vine si proiectul”, spune proprietarul casei. 

  Dragos Iliescu afirma ca, pe langa instalatia de aerisire, in buncar are asigurata si sursa de apa. In acest moment, buncarul este folosit pe post de camara. 
   
  Investitie de 250 000 de euro
   
  Bordeiul are baie, bucatarie, doua dormitoare si un living.  Vara, in casuta este racoare iar proprietarii nu mai au nevoie de aer conditionat. Iarna, incalzirea se face cu ajutorul unei sobe, un fel de centrala termica pe lemne. Cu ajutorul acesteia se incalzeste inclusiv pardoseala. 

  Amenajarea curtii si a celor doua case l-a costat pe roman 250 000 de euro. Investitia ar fi fost mai mare daca nu ar fi muncit cot la cot cu muncitorii sau daca ar fi platit integral materialele de constructie. Dragos Iliescu spune ca pietrele si nisipul le-a luat de pe raul Olanesti, iar lemnele le-a primit cu ajutorul parintilor. 

   „In aceasta casuta am investit  peste 250 000 de euro, doar atat pentru ca am muncit si eu timp de trei ani. Am fost aici cu oamenii pentru ca altfel nimeni nu stia ce sa faca. Ar trebui sa mai intrerup din promovarea Ormosului ca sa termin casa. Casele au bai, instalatii electrice, iti ia mult sa faci totul sa mearga. Am fost aici cu muncitorii si, daca ar fi fost sa vina o firma, pretul ar fi fost mult mai mare. Pana si materialele le-am avut, pietrele le-am gasit pe rau. Cu lemnele am avut noroc ca parintii mei care sunt pensionari silvici. Am mai carpit, dar n-am facut rabat la calitate. Pe dedesupt prin curte e numai teava de cupru, avem drenuri”, afirma Dragos Iliescu.

  Pentru ca nimic nu se pierde in natura, proprietarul se foloseste si de acoperisul casutei pe care a plantat grau. 

  Potrivit lui Dragos Iliescu, in tara mai sunt doar cinci astfel de constructii, iar cel care l-a ajutat sa realizeze buncarul este un alt roman ce si-a ridicat un adapost  cu buncar in zona Horezu.  

   

  Dragos Iliescu este de profesie economist dar, in acest moment, cerceteaza fenomenul de transformare a aurului din stare metalica in cea nemetalica, scrie adevarul.ro

  Acesta promoveaza vanzarea unui produs pe baza de elemente monoatomice denumite Ormos. Produsul este prezentat drept un elixir al vietii ce are ca efecte, printre altele,  inducerea unei stari de calm sau armonizarea corpului cu mintea.
   
  Sursa
  =================================
  ===============================================
  ================================================================

  0 0

   
  Controalele Curții de Conturi din 2013 au identificat prejudicii totale de 3,9 miliarde de lei la bugetul de stat
   
  Controalele efectuate anul trecut de către Curtea de Conturi a României privind activitatea instituțiilor și companiilor de stat în anul 2012 au identificat faptul că, în total, bugetul de stat a fost prejudiciat cu 3,9 miliarde de lei (883 milioane de euro), potrivit raportului anual al instituției.
   
  Din această sumă, 2,2 miliarde de lei reprezintă venituri bugetare neîncasate, iar 1,6 milioane de lei sunt prejudicii propriu-zise.

  'Misiunile de audit și acțiunile de control efectuate de Curtea de Conturi în anul 2013 la cele 2.233 entități au identificat cazuri de nerespectare a reglementările legale, constatându-se abateri care au condus fie la nestabilirea, neurmărirea și neîncasarea unor venituri bugetare, fie la producerea unor prejudicii', se arată în raport.

  Curtea de Conturi a controlat anul trecut 1.374 de ordonatori principali de credite, 68 de ordonatori secundari de credite, 541 de ordonatori terțiari de credite, 140 de societăți comerciale, inclusiv cele de interes locale, 11 companii naționale, 18 societăți naționale, 45 de regii autonome, 3 instituții bancare, 5 partide politice, precum și 28 de alte entități, precum asociații sau fundații.

  Structurile Curții de Conturi au realizat anul trecut 2.641 de acțiuni de verificare, respectiv 1.638 de misiuni de audit financiar, 287 de misiuni de audit al performanței, 676 acțiuni de control și 40 de acțiuni de documentare.

  În total, au fost constatate 25.684 de abateri.
  'În urma realizării celor 1.638 de misiuni de audit financiar pentru conturile de execuție a bugetelor entităților publice pe anul 2012, s-au emis 73 de certificate de conformitate, ceea ce demonstrează că s-a constatat regularitatea conturilor la un număr foarte mic de entități audiate, respectiv doar 4,5% din totalul acestora',
  mai precizează raportul.
   
  AGERPRES/(AS — autor: Florentina Cioacă, editor: Mariana Nica)
  Sursa:
  ==================================================
  ============================================================
  ===================================================================

  0 0


   Profesorul Ilie Șerbănescu semnează în Jurnalul Naționalun editorial cutremurătorcare arată cum dispare, zi de zi, ireversibil, România.Îl reproducem integral mai jos pentru forța curajoasă și simplă a unor argumente care detronează demagogiile politice abundente ale zilei.

  ”Faţă de actuala expropriere funciară, cea operată de regimul comunist a fost un biet bebeluş. Aceea avea întoarcere şi s-a dovedit că o răsturnare politică a putut repune în posesie pe proprietari. Noua deposedare este fără întoarcere. Este definitiva rupere de glie a românului. Si cu aceasta, România ca ţară are toate condiţiile să nu mai existe!

  Îmbogăţiţii români ai tranziţiei i-au vândut pe nimic străinilor pe fraţii lor săraci. Ca negociatori ai documentelor de aderare la UE au acceptat incalificabila liberalizarea a vânzării terenurilor agricole, deşi liberalizarea era refuzată de condiţiile cu totul inegale de şansă pentru români. Ca dirigenţi politici ai României în perioada postaderare au admis scadenţa fără a încerca măcar să o amâne, necum să-i tundă din efectele catastrofale previzibile. În perioada de care vorbim, s-au perindat la putere absolut toate partidele parlamentare, cu ciocoii lor, fără excepţie. În bloc, clasa politică a consimţit şi participat la exproprierea săracilor români, la ruperea românului de glie, la apropiata suprimare a României.

  Singurul lucru cu care ciocoimea îi blagosloveşte acum pe săracii ameninţaţi de expropriere o constituie o imensă diversiune. Li se spune că 1 ianuarie 2014 n-ar fi vreo dată-prag, pentru că, sub forma cumpărărilor de către persoane juridice române, străinii au putut şi până la această dată dobândi terenuri în România, deţinând oficial vreo 15% din terenurile agricole din ţară. Asta aşa ca să fim liniştiţi pentru că estimări neoficiale vorbesc de deţineri de 50% de către străini în Ardeal (în urma nu doar a achiziţiilor de terenuri de către persoane juridice, dar şi a retrocedărilor ilegale, cu acte false sau în speţe fără legătură cu abuzurile regimului comunist)! Păi, cum vine asta fraţilor, bagatelizăm răul ce va să vină prin răul deja făcut?!

  Nu este de ajuns răul deja făcut?! Nu poate servi ca învăţământ pentru a-l opri pe cel ce va să vină şi care va fi de o incomparabil mai mare amplitudine, căci de acum nu mai există limite şi restricţii?! Si apoi, ca un făcut, în preajma lui 1 ianuarie 2014 şi imediat după aceea, au apărut în scenă cazuri precum Nana şi Fuia dezbătute cu înfrigurare de întreaga clasă politică, dar de fapt cu desfătarea că se abate atenţia publică de la semnificaţia tragică a acestei zile. Si ni se mai spune, ca argument suprem, că străinii, chiar dacă ne iau pământurile, n-o să plece cu ele! Evident, nu le vor putea lua în spate, dar vor pleca cu roadele lor! Deşi s-au văzut şi cazuri, deloc izolate, în care se fac transporturi către alte ţări de straturi de sol, căci pământurilor, ca să devină soluri nutritive, le trebuie zeci, dacă nu chiar sute de ani!

  Deposedarea de pământuri a săracilor nu există de azi de ieri. Cea actuală se deosebeşte de precedentele doar prin anvergură şi modalităţi. Istoria deposedărilor arată însă că niciodată nu s-a scăpat de un blestem. Este necruţătorul blestem al pământului care cade asupra celor care şi-au abandonat fraţii”.

  Sursa:
  http://ampress.ro/stiri/ilie-serbanescu-despre-blestemul-pamantului-50-la-suta-din-ardeal-e-deja-dat-strainilor/
  ====================
  ======================================
  ===================================================================

  0 0


  Omul de afaceri George Sorosa fost atacat şi lovit în zona capului de o fostă iubită,actriţa braziliană Adriana Ferreyr,în timpul audierilor care au avut loc marţi, la un proces pe care aceasta i l-a intentat miliardarului.

  Conform avocatului lui George Soros, Martin Singer, care a depus deja plângere în legătură cu faptele de agresiune, Adriana Ferreyr s-a înfuriat în timpul audierilor de marţi, deoarece nu i-a fost permis să înregistreze video depoziţia lui George Soros, informează dailymail.co.uk, potrivit Mediafax.

  George Soros, în vârstă de 83 de ani, a fost dat în judecată în 2011 de fosta lui iubită, în vârstă de 30 de ani, care îl acuză de vătămare corporală şi îi cere despăgubiri de 50 de milioane de dolari.

  Actriţa braziliană de telenovele Adriana Ferreyr a spus că Soros a pălmuit-o şi a încercat să o sugrume în timpul unei altercaţii privind un apartament în valoare de 1,9 milioane de dolari, situat în Manhattan, New York.

  Potrivit Adrianei Ferreyr, George Soros nu şi-a respectat promisiunea de a-i dărui respectivul apartament din Manhattan. Actriţa cere despăgubiri de 50 de milioane de dolari pentru că omul de afaceri i-a "provocat intenţionat traume emoţionale", în timpul conflictului declanşat după ce miliardarul i-a comunicat că îi va oferi acel apartament actualei sale soţii, Tamiko Bolton, cu care s-a căsătorit în 2013.

  Conform plângerii depuse vineri în instanţă de avocatul lui George Soros, Martin Singer, Adriana Ferreyr a început să strige în timpul audierilor de marţi că Soros este "un ticălos nenorocit". Apoi, Adriana Ferreyr s-a năpustit asupra lui George Soros şi l-a lovit în zona capului atât de puternic, încât acestuia i-au sărit din urechi căştile de amplificare a sunetului pe care le purta.

  În clipa în care avocatul Martin Singer a încercat să o calmeze, actriţa braziliană s-a întors şi l-a pălmuit pe acesta, lovindu-i ochelarii, care ulterior au căzut pe podea. Un alt bărbat care a sărit în ajutor, Jose Santos, a fost de asemenea pălmuit de către Adriana Ferreyr şi lovit în zona tibiei, conform declaraţiilor lui Martin Singer.

  În cele din urmă, Adriana Ferreyr a lovit şi braţul propriului său avocat, William Beslow, şi a părăsit în grabă sala de judecată.

  Conform New York Daily News, Martin Singer şi avocatul lui Ferreyr, William Beslow, au convenit ca depoziţia lui George Soros să nu fie filmată. Incidentul a fost declanşat în momentul în care Adrianei Ferreyr i-ar fi fost comunicat faptul că nu are voie să filmeze depoziţia lui Soros. După ce Ferreyr a încercat să filmeze depoziţia cu propriul telefon mobil, audierile au fost întrerupte, avocaţii căzând de acord să ia o pauză de masă.

  George Soros şi Adriana Ferreyr au avut o relaţie de cinci ani şi s-au despărţit în 2011.

  Soros a devenit bogat şi celebru în 1992, în urma unei tranzacţii istorice, prin care a făcut un profit de 1,8 miliarde de dolari, mizând la bursă pe deprecierea lirei sterline. Ulterior, autorităţile britanice au fost nevoite să scoată lira din mecanismul de schimb valutar al Uniunii Europene. În 1993, George Soros a înfiinţat Fundaţia pentru o Societate Deschisă, numită şi Fundaţia Soros.

  Sursa:
  http://www.antena3.ro/externe/george-soros-batut-de-o-fosta-iubita-miliardarului-i-a-sarit-aparatul-auditiv-din-urechi-243206.html
  ========================
  ========================================
  ================================================================

  0 0

   
  Elena Udrea a declarat luni seara că cel care va câştiga alegerile prezidenţiale de la finalul anului va fi candidatul propus de Partidul Mișcarea Populară. Ea a explicat și care este strategia care ar urma să ducă la acest deznodământ.
   
  Eu le spun să nu îşi facă griji (n.r. – celor din USL). Va câştiga candidatul Mişcării Populare. Vă spun şi de ce, nu este doar de campanie. Mişcarea Populară va trimite un candidat în aceste alegeri, care în turul unu îl va bate pe Crin Antonescu sau candidatul PNL-ului. Iar în turul doi, în competiţie cu Victor Ponta, candidatul Mişcării Populare va beneficia şi de sprijinul electoratului PNL. Să se gândească la faptul că indiferent cum îşi fac ei jocurile acum şi cum riscă guvernarea, preşedintele României din 2014 va fi candidatul propus de Mişcarea Populară”, a spus Elena Udrea, citată de realitatea.net.
   
  Întrebat dacă USL mai există, deputatul de Roman a răspuns: „Nu. Formal şi juridic, încă există. Ei vor spune că există, pentru că nimeni nu are curaj să spună. Ei se bat pentru putere şi atât. Bătălia este cine câştigă prezidenţialele din noiembrie”.
   
  Sursa:
  ====================================================================
  ==============================================================
  ===============================================

  Andreea Paul: “Traseista” Elena Udrea se gândeşte la candidatura la preşedinţie
   
  Aflată la Iași, prim-vicepreşedintele PDL, Andreea Paul, nu a scăpat prilejul de a o ataca pe fosta colegă de partid, Elena Udrea. Andreea Paul a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă la Iaşi, că nu exclude ca după afilierea la Partidul Mişcarea Populară, Elena Udrea să candideze la preşedinţie. “Ce ne spunea Elena Udrea? Într-o zi era candidat Emil Boc, apoi era Mihai Răzvan Ungureanu, pentru ca în altă zi să ne vorbească de George Maior.
  De fapt, ea se gândeşte la propria candidatură”, a spus Andreea Paul.
   
  Prim-vicepreşedintele PDL a adăugat că este posibil ca “după trecerea prin acordeonul Boc-MRU-Maior, în final să candideze chiar Udrea”. Andreea Paul a afirmat că rămâne o “pedelistă sută la sută” şi că nu-şi pune problema trecerii la PMP, întrucât nu este “traseistă”.
   
   Ea a mai spus că toate sondajele dau PDL la 20 la sută şi că acest partid este al doilea ca forţă, pe eşichierul politic, chiar şi după plecarea “aripii Udrea”. “Avem cel mai bun candidat la prezidenţiale, pe Cătălin Predoiu, şi vom obţine cel mai bun scor dintre partidele dreptei la europene. PDL va unifica dreapta în jurul său, iar oamenii nu trebuie să se lase dezinformaţi că susţinem alt candidat”, a mai spus Andreea Paul.
   
  Sursa:
  ================================
  =============================================
  ===================================================================


  0 0

   
  Biserica Ortodoxă Română (BOR) a prezentat, miercuri, la Palatul Patriarhiei, bilanțul pe 2013 al instituției, în care se precizează suma cheltuită pentru activități filantropice, precum și categorile populației care au beneficiat de asistență social. 
   
  Potrivit bilanțului prezentat în Adunarea Națională Bisericească–  organismul central deliberativ al BOR pentru problemele administrative, sociale, culturale, economice şi patrimoniale – în 2013, BOR a ajutat 22.945 de copii din aşezămintele sociale ale Bisericii Ortodoxe Române, dar mai ales din familii sărace sau cu părinţi aflaţi la muncă în străinătate, 4.920 de persoane cu dizabilităţi, 15.086 de bătrâni, 13.110 victime ale traficului de persoane, ale violenţei familiale, ale calamităţilor, deţinuţi eliberaţi şi şomeri, precum și 5.650 de persoane din alte categorii sociale defavorizate.
   
  Pentru susţinerea activităţilor social-filantropice în anul 2013, BOR a cheltuit suma de 80.828.191 de lei, iar la nivelul eparhiilor Patriarhiei Române se află în derulare 271 de proiecte şi programe sociale, dintre care 178 finanţate din fonduri proprii, 18 cu finanţare publică, 19 cu finanţare externă şi 56 cu finanţare mixtă.
   
  Totodată, în eparhiile Bisericii Ortodoxe Române funcţionează în prezent 784 de instituţii şi servicii sociale.
   
  Raportul general al Consiliului Naţional Bisericesc asupra activităţii BOR în anul 2013 a fost examinat și aprobat de către membrii Adunării Naţionale Bisericeşti (ierarhii Sfântului Sinod şi câte trei reprezentanţi – un cleric şi doi mireni – din fiecare eparhie).
   
  Sursa
  ======================================================================
  =============================================================
  ===================================================

  0 0

   
  Fostul ministru al Agriculturii Decebal Traian Remes, condamnat la trei ani de inchisoare in dosarul “Caltabosul”, a fost eliberat, ieri din penitenciar, unde a ispasit un an din pedeapsa, dupa ce Tribunalul Maramures i-a admis definitiv cererea de eliberare conditionata.

   
  Decebal Traian Remes a iesit din penitenciar netuns si cu barba. Foto: EMM.ro


  Decebal Traian Remes era incarcerat din 25 februarie 2013 la Penitenciarul Baia Mare, iar la jumatatea lunii ianuarie a cerut sa fie eliberat conditionat, motivand ca are peste 60 de ani si a ispasit o treime din pedeapsa.

  Nu s-a mai tuns si barbierit
  Abatut, cu un bagaj mare, o geanta pe umar si imbracat in aceleasi haine in care s-a predat la IPJ Maramures in urma cu un an, asa a iesit Decebal Traian Remes pe poarta Penitenciarului Baia Mare. Decebal Traian Remes era greu de recunoscut, dat fiind faptul ca din momentul in care a ajuns dupa gratii nu s-a mai tuns sau barbierit. Pletele, dar mai ales barba alba i-au schimbat infatisarea. Decebal Traian Remes a fost condamnat alaturi de Ioan Avram Muresan la trei ani de inchisoare cu executare in dosarul “Caltabosul”.

  Ioan Avram Muresan se afla in inchisoare din mai 2012, dupa ce a fost condamnat definitiv de instanta suprema la sapte ani de detentie intr-un alt dosar, in care a fost judecat pentru deturnare de fonduri. Conform rechizitoriului DNA, in 13 septembrie 2007 si 23 septembrie 2007, Remes, in calitate de ministru al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, functie detinuta la acea data, ar fi acceptat si primit produse alimentare (caltabos si tuica) in valoare de 1.500 de lei si suma de 15.000 de euro de la Gheorghe Ciorba, prin intermediul lui Muresan.

  Sursa: eNational.ro » Dezvaluiri
  ================================
  =============================================
  ===========================================================

  0 0


  O usurare teribila, o lumina stralucitoare la capatul unui tunel in care simti caldura, abilitatea de a-ti vedea corpul de sus, sau pe cei dragi care au murit demult, care acum te inconjoara intr-o pace absoluta.Acestea sunt doar cateva dintre descrierile oamenilor care au experimentat viata dupa moarte, mai exact perioada in care s-au aflat in moarte clinica.
  Nu toate experientele, insa, au fost atat de linistitoare.
  Au fost oameni care au povestit ca vazut Iadul, ca au fost lipsiti de speranta si coplesiti de temeri sau chiar ca au fost torturati de demoni.
   
  Comunitatea stiintifica este totusi sceptica in ceea ce priveste aceste povestiri, in timp ce altii sunt siguri ca aceste descrieri dovedesc existenta vietii de dupa moarte.
   
  Iata in continuare cateva povestiri ale unor oameni care au experimentat viata dupa moarte. La finele lor, va invitam sa urmariti un film documentar uluitor:
  “Misterele fascinante ale lumii de dincolo”.

  1. Veronika Ulrike Barthel

  In 1981, Veronika a fost lovita de fulger in timp ce isi conducea masina prin furtuna. Ea povesteste ca a fost “teleportata” in Iad, cativa demoni excortand-o in “sala de asteptare”. “Aceste creaturi erau mult mai inspaimantatoare decat cele mai ingrozitoare personajele de filme horror pe care le-am vazut vreodata. Azi stiu ca erau demoni. Marsaluiau ca niste soldati pe langa mine. Se auzeau oameni care tipau de durere. Nu puteam sa respir si era un miros teribil. Am vazut un lac. Parea ca mijlocul unui vulcan. Demonii aruncau oamenii in niste caverne si ii intepau cu sulite daca tipau. Pe pamant misunau serpi care intimidau oamenii”, a povestit Veronika.
   
   2. Howard Storm

  Howard Storm, profesor universitar american, era intr-un turneu european alaturi de studenti de-ai sai. La un moment dat s-a prabusit intr-un tipat de durere. Ajuns de urgenta la spital i s-a spus ca are stomacul perforat si urmeaza sa fie operat imediat, altfel va muri. In timp ce se afla pe patul de spital asteptand medicii sa-l pregateasca pentru operatie, Howard s-a detasat de corpul sau, simtindu-se mai viu ca niciodata, fara nicio durere. “Am inceput sa aud voci care ma strigau. Mi-am strigat sotia. Nu mi-a raspuns si am inceput sa urmez vocile care m-au scos din salon si m-au adus pe un culoar lung si intunecat. La un moment dat, eram atat de speriat incat le-am spus vocilor ca eu nu mai merg nicaieri. Atunci m-au atacat. M-am luptat si m-am luptat. Ma muscau si ma loveau. M-au umilit, mi-au facut multe lucruri oribile despre care nici nu mai vreau sa vorbesc. Apoi am auzit o voce si am inceput sa spun Tatal Nostru. Dupa alte cateva rugaciuni l-am vazut pe Iisus, care m-a salvat de demoni si m-a trimis inapoi pe Pamant, spunandu-mi ca de-acum incolo sa-mi traiesc altfel viata”, povesteste Storm in cartea sa
  “Coborarea mea in moarte”, publicata in anul 2000.

   

  3. Dr. Mary Neal

  In timpul unei vacante, dr. Mary Neal se plimba cu caiacul. Nu se stie cum, ambarcatiunea sa s-a rasturnat, iar Mary a ramas intepenita cu capul sub apa, neputand sa intoarca in niciun fel barca. A ramas cu capul in apa aproximativ 15-25 de minute. Atunci a “plecat” la ingeri si a stat alaturi de Dumnezeu si Iisus. In timpul acestei experiente, Dumnezeu i-a spus ca familia va avea mare nevoie de ea, intrucat va urma o tragedie, iar ea ii va ajuta pe toti sa treaca peste asta. I s-a spus ca fiul ei (atunci in varsta de 9 ani) va muri, dar nu i-a spus cand, cum si unde. In mod miraculos, salvatorii au reusit sa o aduca la viata pe Mary, care avea doua picioare rupte si multiple complicatii la plamani. A stat o luna in spital si alte 6 saptamani in scaun cu rotile. Zece ani mai tarziu, in 2009, fiul ei Willie a fost omorat intr-un accident rutier. In mai 2012, dr. Mary Neal a scris cartea
  “Spre Rai si inapoi” in care a povestit toate trairile sale.
   
  4. Colton Burpo
  Micutul Colton Burpo nu avea nici 4 ani cand apendicele sau a explodat si a ajuns de urgenta pe masa de operatie. Cand s-a trezit, doua ore mai tarziu, el le-a povestit parintilor ceva uimitor. A spus ca a ajuns in Rai, unde i-a intalnit pe Dumnezeu, Iisus si Ioan Botezatorul. Erau alaturi chiar si membrii familiei care murisera, chiar si surioara lui (mama avusese un avort spontan de care nu-i povestise micutului). Baietelul a mai spus ca a intalnit un barbat “Pop”. Cand familia i-a aratat albumul de fotografii, Colton a reusit sa-l identifice: era bunicul din partea tatalui. Baietelul a mai povestit ca in timpul operatiei a iesit din salon si l-a vazut pe tatal sau in alta camera, rugandu-se.

   

  5. Crystal McVea

  In 2009, in timpul unei interventii medicale, Crystal McVea a intrat in stop respirator pe masa de operatie. Ea a simtit ca a calatorit in Rai, ceea ce i-a intarit credinta in Dumnezeu, pe care, spune ea,  l-a intalnit in persoana. L-a descris pe Dumnezeu ca fiind o imensa lumina stralucitoare, pe care o putea simti, mirosi, gusta, auzi, atinge. In Rai avea 500 de simturi, nu 5, ca pe pamant. Dumnezeu a intrebat-o daca vrea sa se intoarca pe pamant de doua ori. Si de doua ori ea a cerut sa ramana langa El. Cu toate acestea, Dumnezeu a trimis-o inapoi. McVea poveseste aventura ei in lumea de dincolo in cartea “Trezita in Rai”, publicata in aprilie 2013.
   
  Urmareste documentarul
  “Misterele fascinante ale lumii de dincolo” aici:
  ==================================================
  =======================================
  ========================================
  ======================================================
  ======================================================
  ==================================================================

  0 0  Stelian Tănase, care aniversează, luni, 62 de ani, a postat un text pe blogul personal care a dat emoții prietenilor, dar și celor care nu îl vor la TVR. Am făcut cea mai mare prostie din viața mea, acceptând să conduc TVR, scrie cunoscutul scriitor. Întrebat de DC News dacă a fost învins de grupările din televiziunea publică, Stelian Tănase ne-a acordat un mini-interviu, în care face mărturisiri șocante.
   
  ”Am scris un text mai trist, după ce m-am întors de la  un congres internațional de televiziune, unde am văzut ce se întâmplă în domeniu, mai ales în Europa. Pot să am și eu sentimente umane, nu sunt o mașinărie, dar am observat că au apărut comentarii, poate speranțe, că renunț. Nu renunț, rămân acolo și mă bat! Vreau să fac din TVR un BBC. Văd TVR între BNR, Academie sau Patriarhie, adică nepolitică și de mare utilitate publică. Nu o televiziune guvernamentală, toți politicienii să înțeleagă asta. Mai ales că din vina lor s-a scufundat televiziunea. Decizii despre care nu a întrebat cineva și care au dus la marile datorii pe care le are. Anul trecut trebuia făcut ceva, acum e greu, înțeleg că e an electoral și asta complică lucrurile, numai de noi n-au ei vreme. Va fi o luptă lungă și grea, dar nu sunt dispus să capitulez”, ne-a răspuns Stelian Tănase.
   
  Cine este de vină pentru dezastrul TVR, l-am mai întrebat pe președintele instituției din Calea Dorobanților?
   
  ”Au fost mai multe hotărâri de guvern care au lipsit televiziunea de resurse. Poate or fi fost tâmpiți cei care o administrau, poate or fi furat, dar cert este că vina principală o au actele normative de care vorbeam, acestea au scufundat pachebotul TVR. Când plătești 2 pachete de țigări, taxa radio-tv, vrei și meciuri și filme și spectacol, dar nu te gândești că în Suedia taxa e de 261 de euro. Iar atunci când cumperi Jocurile Olimpice sau filme, ori meciuri, nu te întreabă nimeni cât e venitul mediu în țara ta. Mă costă la fel. Am luat ca exemplu Suedia, unde e cea mai mare taxă din Europa și România, unde e cea mai mică. Dar să spun de Slovacia, unde este 31 de euro taxa pentru televiziunea publică… Radioul nu face cheltuieli, nu cumpără sport, nici emisiuni din străinătate, la prețul pieței. Cine acoperă diferența, ca să putem cumpăra meciurile, filmele? Statul, băncile? Cine plătește?  Putem continua să plătim prețul unui pachet de țigări și să cumpărăm o Dacie? Când am preluat TVR, nu știam că e atât de mare această datorie istorică. Ok, să vedem ce facem, în viitor. Trebuie găsită o soluție și nu mă opresc, îi voi convinge pe toți că TVR merită salvată !”.
   
  Se vorbește puțin despre conținut, mult despre bani
   
  Sâmbătă, Stelian Tănase a revenit pe blog, după o absență de câteva zile, cu o postare despre situația TVR. ” Mă gîndesc 24/24 de ore la necazurile TVR (bugete, oameni, atacuri, mizerii omenești ) care mi-au invadat și mi-au otrăvit viața în ultima vreme. Fratele meu, îmi amintesc asta în fiecare zi, mi-a spus, în decembrie, că am făcut cea mai mare prostie din viața mea acceptând să conduc TVR.
   
  Am revenit joi seara de la Paris, unde am participat la congresul URTI, o organizație internațională care reunește canale de televiziune și posturi de radio. Mi-am făcut o impresie despre ce se întîmplă în 2014 în televiziuni, mai ales în cele din Europa. S-a vorbit puțin despre content, și fff mult despre bani. Nimeni nu are. E criză peste tot, dar nu îmi amintesc să fi vorbit cineva despre o situațíe atît de dramatică, de dificilă, aproape fără ieșire, ca a televiziunii române”.
   
  Sursa
   
  ====================================
  ==============================================
  ==============================================================
   
   
   
  La multi ani cu sanatate, Domnului Stelian Tănase!
   
   
  La multi ani cu sanatate!
  Admin,Romania Megalitica
  =====================
  =========================================
  ==================================================================

  0 0


  Vasile Blaga spune ca partidul Miscarea Populară a fost creat special pentru Elena Udrea.
  Liderul PDL declară, într-un interviu pentru Revista 22, că singurul lucru care a provocat plecarea lui Traian Băsescu din PDL a fost situația creată prin nealegerea Elenei Udrea ca președinte.

  "În permanență, după Convenția națională de anul trecut, am depus eforturi ca să menținem partidul unit. La Convenție, eu am spus că o să militez în permanență pentru democratizarea vieții interne de partid, pentru că partidul nu a mai fost obișnuit să ia decizii și vina aparține partidului, conducătorilor acestuia, pentru faptul că s-au mulțumit să primească „în plic“ decizii pe care urmau să le ia, inclusiv în actul de guvernare.

  Dar s-a ajuns în an electoral, iar lucrurile nu mai puteau continua așa și i-am spus-o în special d-nei Udrea să-și schimbe poziția, dacă dorește să rămână în PDL. Noi am decis în Colegiul Director Național la Baia Mare, în unanimitate de voturi, iar dânsa a fost prezentă acolo, că ne vom desemna candidatul la președinție prin votul membrilor de partid.

  Or, la această dezbatere internă și pe urmă la vot au participat peste 137.000 de membri de partid. După ce deciziile au fost luate și stabilit candidatul nostru la președinție în persoana d-lui Cătălin Predoiu, d-na Udrea a continuat să le conteste, chiar dacă și dânsa dorea, la un moment dat, să se înscrie în această cursă internă.

  Și atunci am luat decizia de a o invita în fața partidului ca să-și spună punctele de vedere. A preferat să plece, cu o parte dintre parlamentari. Cred că e bine că lucrurile s-au întâmplat acum, chiar în ceasul al doisprezecelea, și nu mai târziu, chiar dacă mai sunt colegi care încearcă un joc la două capete.

  Avem ultimul sondaj de opinie, Omnibus, care arată că partidul are 19%, deci PDL a trecut destul de bine peste acest șoc.

  Problema nu cred că se pune de a nu rămâne în partid, pentru că legea spune că un primar care pleacă din partid își pierde mandatul. Problema e alta, dacă acești primari, cu d-l Boc în frunte, acum membru al Fundației, vor juca la două capete. Ce veți face în această situație?

  Eu, procese de intenție nu pot să fac, dar ar fi total necinstit să procedeze așa. Nu i-am făcut proces de intenție nici d-nei Elena Udrea, care în sfârșit își vede visul cu ochii, va fi președinte de partid, că are partid acum.

  (...) Încă de la început această construcție politică a fost făcută pentru ea, nu pentru altcineva. Mai vorbește altcineva în numele Mișcării Populare de o săptămână? Dânsa e primadonă acolo, are partid politic, va fi președintă aleasă, probabil, în martie. Singurul lucru care a provocat „adio PDL“ a fost situația creată prin nealegerea d-nei Udrea ca președinte".

  Sursa:
  http://www.cotidianul.ro/blaga-partidul-miscarea-populara-a-fost-creat-pentru-elena-udrea-232234/
  ====================================================================
  ============================================================
  ======================================================

  GPS-ul Crestnului
  =====================  ====================
  ======================================
  ==============================================================

  0 0


  In memoriam, Constantin Brâncuși !
  Azi, sarbatorim 138 ani de la nasterea
  marelui, inegalabilului daltuitor in piatra Constantin Brâncuși !
  -----------------------------------------------------
  Constantin Brancusi s-a nascut in ziua de 19 februarie 1876, in localitatea Hobița, din judetul Gorj, si a trecut la cele vesnice in ziua de 16 martie 1957, departe de pamantul natal, in Paris, Franta. Sta...tul roman i-a refuzat in repetate randuri intoarcerea in tara, lipsindu-se, astfel, atat de multe dintre operele sale inestimabile, cat si de mormantul sau.

  Brancusi este socotit drept unul dintre cei mai mari sculptori ai secolului XX. El a eliberat sculptura de toate elementele secundare, care o sufocau, alegand sa prezinte realitatile in esenta lor. Toate lucrarile sale au un puternic substrat spiritual, mostenit din viata satului romanesc. Fara a gresi, putem spune ca Brancusi a descoperit lumii occidentale dimensiunea profund spirituala a fiecarui lucru.

  Detalii:1. http://www.crestinortodox.ro/editoriale/constantin-brancusi-sculptor-crestin-139944.html
  2. https://www.google.ro/?gws_rd=cr&ei=D8sEU7fuB8HatAbeiYGIDg#q=Constantin+Brâncuși
  -------------------------------------------------
  Admin, Romania Megalitica - http://romaniamegalitica.blogspot.ro/
  Vezi mai mult
   
  ★★ Imagini rare cu Constantin Brâncuşi filmat la lucru★★
  Un film de o oră, care compilează numeroase filmări cu sculptorul român Constantin Brâncuşi. Filmul, care conţine imagini de mare valoare istorică, îl arată pe Brâncuşi la lucru, unele dintre capodoperele acestuia fiind filmate în stadiul de construcţie.
  ●►●► Sculporul poate fi văzut modelând lutul, tăind cu ferăstrăul Coloana Infinită sau primind vizite de la alte personalităţi care au marcat sculptura modernă, precum Barbara Hepworth.
  Filmul arată şi imagini de la montarea Colanei Infinite şi a Porţii Sărutului în Târgu Jiu.  
   
  ===================================
  ============================================
  =========================================================
   
  ★★★ Adevaruri tulburatoare - Dacul Constantin Brancusi★★★ 
   
   
  ===================================
  ============================================
  ==========================================================

  0 0


  Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seară, la TVR, că după terminarea mandatului vrea să crească un partid care să aibă ca obiectiv modernizarea statului şi creşterea competitivităţii României, el arătând că nu se pregăteşte să fie premier,
  deşi ar fi extraordinar de bun.

  "Aş fi un prim-ministru, cu experienţa pe care o am, foarte bun. Dar nu mă pregătesc pentru asta, asta e ce am acumulat în atâţia ani. M-am uitat şi eu la bugete", a declarat Traian Băsescu la TVR, întrebat dacă se pregăteşte pentru a deveni premier, după ce îşi va termina mandatul la Cotroceni.

  Despre ceeea ce va face după terminarea mandatului, Traian Băsescu a spus:"Vreau să cresc un partid, după ce îmi termin mandatul, care să abă ca obiectiv modernizarea statului şi creşterea competitivităţii României", a spus preşedintele, adăugând că îşi doreşte acest lucru pentru anul 2016.

  "Aş fi extraordinar de bun ca prim-ministru",
  a mai comentat Traian Băsescu.

  Sursa:
  http://www.mediafax.ro/politic/basescu-nu-ma-pregatesc-sa-fiu-premier-desi-as-fi-extraordinar-de-bun-vreau-sa-cresc-un-partid-12118990
  ============================
  ===============================================
  ====================================================================

  Stiri in nestire...
  Ritualul de inițiere în Mișcarea Populară
  ===============================================  ===============================
  ===========================================
  ====================================================================

  0 0


  Antonescu:Ponta a luat decizia de a închide existenţa USL.Îi voi cere DEMISIA din funcţia de premier.

  Crin Antonescu a lansat două avertismente către social-democraţi şi premierul Victor Ponta: PNL va face o opoziţie dură la adresa PSDdacă este dat afară de la guvernareşi îi cere demisia premierului, iar în cazul pierderilor alegerilor prezidenţiale de candidatul USD, Victor Ponta îşi va pierde mandatul de prim-ministru.

  Ruptura USL a devenit evidentă pentru Crin Antonescuîn momentul în care Victor Ponta a anunţat după o reuniune informală a USD că liberalul va fi „candidatul opoziţiei la prezidenţiale”.
  „Este o declaraţie în dulcele stil Ponta, în care se insinează lucruri şi nu se spune ceea ce este de spus. Mă tem că stăm degeaba până luni, că decizia domnului Ponta, a partidului său este de a închide existenţa USL. Apropo de stil, fără să aibă tăria să spună acest lucru, se aruncă vina, se găseşte scuza şi se minte. Eu de candidat voi candida foarte probabil, nu ştiu dacă voi candida din opoziţie. Din moment ce eu nu am vorbit de opoziţie, de vreme ce domnul Ponta mă aruncă în opoziţie, mi se pare că putem înţelege foarte clar”, a spus la Realitatea TV Crin Antonescu.
           


  În replică, Crin Antonescu i-a transmis premierului Ponta că guvernul pe care îl conduce, chiar dacă îşi găseşte o majoritate în Parlament, nu mai are legitimitate şi va trebui să demisioneze.

  Ponta ar trebui să-şi depună mandatul, categoric îi voi cere demisia. Va rămâne şi va cârpi un guvern, nu va fi un guvern legitim şi de aceea îi voi cere demisia”, a ţinut să precizeze liderul PNL.


  Cu toate acestea, Antonescu a respins varianta să semneze moţiunea de cenzură a PDL.

  "Moţiunea domnului Blaga e un text pompos şi caraghios, e un gest ostentativ şi comic, PNL nu poate semna acel text. Este evident că dacă PNL va fi în opoziţie, vă garantez că dacă va fi în opoziţie, va cam fi opoziţia, în arsenalul unui partid de opoziţie este şi instrumentul moţiunii de cenzură. Electoratul nu i-a dat dreptul domnului Blaga nici să iniţieze moţiuni de cenzură, doar să facă texte.PNL are de la electorat şi dreptul de a iniţia moţiuni de cenzură", a afirmat Antonescu.
   
  El i-a avertizat pe premierul Ponta şi pe cei din USD că nu se ştie cât va sta PNL în opoziţie, dar că în eventualitatea pierderii alegerilor prezidenţiale de pesedişti, să le fie clar că „vor pierde şi guvernul”.

  Sursa:
  http://www.gandul.info/politica/antonescu-s-a-intalnit-cu-basescu-de-doua-ori-plus-seara-divortului-de-antena-3-televiziunea-unde-se-bat-ritualuri-anti-basescu-12122177
  ====================================================
  ======================================================================


  Citeşte şi Antonescu s-a întâlnit cu Băsescu de două ori. PLUS: Seara divorţului de Antena 3, televiziunea unde „se bat ritualuri anti-Băsescu”

  ----------------------------------------------------------------
  -------------------------------------------------------------------------------
  --------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  0 0


  Ponta, la Chişinău: "Sentimentul meu este că Antonescu a luat de mult decizia. Tot ce vedeţi e doar un divorţ cu scandal"

  De la Chişinău, premierul Victor Ponta susţine că doreşte ca "decizia colegilor liberali să fie aceea de a rămâne la guvernare", dar admite că "sentimentul" său este că USL se rupe deja, printr-un "divorţ cu scandal". Ponta l-a ironizat în mai multe rânduri pe Antonescu şi a explicat şi de ce nu i-a răspus aseară la telefon: era la masă cu premierul Republicii Moldova.

  Înainte de termenul avansat de liberali pentru tranşarea crizei din USL prin ruperea sau păstrarea coaliţiei, premierul Victor Ponta a dat verdictul: "Tot ce vedeţi este doar un divorţ cu scandal", a spus liderul PSD aflat la Chişinău, acuzându-l pe preşedintele PNL, Crin Antonescu că a premeditat acest moment în logica unei campanii pentru prezidenţiale din Opoziţie.

  "Sentimentul meu este că Crin Antonescu a lua de mult decizia şi tot ce vedeţi este doar aşa, un un divorţ cu scandal", a rezumat Ponta stadiul negocierilor cu PNL.

  Dacă, în timpul discursului său, a enunţat de mai multe ori "dorinţa" ca "decizia colegilor liberali să fie aceea de a rămâne la guvernare", Ponta l-a ironizat pe Antonescu în mai multe rânduri. "Aş vrea să nu fim ridicoli", a comentat premierul, referindu-se la faptul că preşedintele PNL a avut o poziţie publică legată de o întâlnire PSD-UDMR informată de Ponta.

  O aluzie a făcut şi la faptul că Crin Antonescu a vorbit abia aseară despre două întâlniri pe care le-a avut anul trecut cu preşedintele Traian Băsescu fără ştirea PSD. "Vedeţi, despre întâlnirile domnului Antonescu aflaţi mai târziu", s-a poziţionat Ponta în antiteză.

  Preşedintele PSD susţine, totuşi, că Antonescu "greşeşte cu opoziţia"şi că ar trebui să se solidarizeze cu Guvernul.

  Întrebat de ce nu i-a răspuns lui Antonescu la telefon dacă încă mai crede în menţinerea USL, Ponta a invocat faptul că a văzut prea târziu apelul aliatului său politic oficial. "Aseară, după cum ştiţi, am avut o întâlnire informală cu prmierul Leancă. Atunci când am ajuns la hotel, după ora 12.00, am aflat că m-a sunat domnul ANtonescu. Cred că ştia că sunt la masă cu prim-ministrul Moldovei. N-a fost vorba de nicio intenţie negativă", s-a justificat el.

  Sursa:
  http://www.gandul.info/politica/ponta-la-chisinau-sentimentul-meu-este-ca-antonescu-a-luat-de-mult-decizia-tot-ce-vedeti-e-doar-un-divort-cu-scandal-12124562
  ---------------------------------------------------------------------------
  --------------------------------------------------------------------------------------
  -----------------------------------------------------------------------------------------------------

  0 0


  Mosii de piftii - o sambata a pomenilor de iarna
  -------------------------------

   Moşii de Piftii este o comemorare cunoscuta in traditia populara si drept Mosii de Iarna. Aceasta are loc in ziua de sambata care precede Lasatul Secului de Branza sau Lasatul Secului de Carne, dedicata mortilor, mosilor si stramosilor, se numeste Mosii de Iarna. Impreuna cu Mosii de Samedru formeaza Mosii cei Mari de peste an.

  La Mosii de Iarna se impart alimente (placinte, produse lactate, ...piftii) si, uneori, vase umplute cu mancare gatita sau cu apa. Pomenile sau praznicele mortilor sunt mesele care se fac in cin-stea si pomenirea mortilor. Ele sunt ramasite ale vechilor agape sau mese fratesti, cu care era impreunata in vechime slujba inmormantarii.

  Prin inmormantarea lor dupa datina crestineasca si prin savarsirea rugaciunilor si slujbelor oranduite de Biserica pentru pomenirea lor. De aceea, trebuie sa pomenim pururea pe raposati si sa ne rugam pentru dansii, atat in rugaciunile noastre personale, de fiecare zi, cat si prin slujbele si randuielile asezate de Biserica pentru aceasta, la soroacele cuvenite.

  Termenul de sapte ani, cand se face pentru cea din urma oara datornica pomenire anuala a raposatului, e numar sfant (cele 7 zile ale facerii lumii) si se socoteste ca atunci trupul omului e cu totul desfacut in tarana. De aceea, in randuiala manastirilor, atunci cand se implinesc sapte ani de la ingroparea calugarilor, se face dezgroparea osemintelor si asezarea lor in racla sau osuar, ori in gropnita de obste.

  Aceasta zi se tine pentru aparare de ciuma si alte boli, protectia casei, culturilor si animalelor (se poate scarmana lana); Se dau pomana coliva, paine, lumanari;

  La biserica se sfiintesc colaci si grau care inpreuna cu aghiasma vor proteja animalele si pasarile. Femeile nu lucreaza “ca sa nu tremure ca piftia”; nu se spala rufe; Se fac pomeni pentru mortii familiei: se dau lumanari, piftii, coliva, colaci la vecini, rude, saraci “sa nu fie mortii flamanzi”; nu se matura gunoiul afara “ca-l dai in gura mortilor”.
  ==================================================================
   
   
  Mosii de iarna
  Ziua de sambata care precede Lasatul Secului de Branza sau Lasatul Secului de Carne, dedicata mortilor, mosilor si stramosilor, se numeste Mosii de Iarna. Impreuna cu Mosii de Samedru formeaza Mosii cei Mari de peste an. La Mosii de Iarna se impart alimente (placinte, produse lactate, piftii) si, uneori, vase umplute cu mancare gatita sau cu apa.

  Ce sunt pomenile si ce rost au ele?
  ======================================
   Pomenile sau praznicele mortilor sunt mesele care se fac in cin-stea si pomenirea mortilor. Ele sunt ramasite ale vechilor agape sau mese fratesti, cu care era impreunata in vechime slujba inmormantarii.
  Despre ele pomenesc vechile randuieli bisericesti, ca Asezamintele Sfintilor Apostoli (Cartea VIII, cap. 44), si alte scrieri vechi crestine: "Noi ii poftim pe saraci si nevoiasi la ospat, pentru ca astfel serbarea noastra sa devina pomenire pentru odihna sufletului celui adormit, iar pentru noi, mireasma bine placuta lui Dumnezeu" 576 (Talcuire la cartea Iov (atribuita lui Origen), cart. III, Migne, P. G., XVII, col. 517).
  Tot pomana se numeste si orice fapta de milostenie facuta pentru pomenirea si folosul mortilor, ca de pilda hainele sau lucrurile care se dau saracilor si care sunt binecuvantate de preot printr-o molitva deosebita.
  ==============================
   
  Prin ce se arata grija noastra fata de cei repausati?
  ==========================================
   Prin inmormantarea lor dupa datina crestineasca si prin savarsirea rugaciunilor si slujbelor oranduite de Biserica pentru pomenirea lor. De aceea, trebuie sa pomenim pururea pe raposati si sa ne rugam pentru dansii, atat in rugaciunile noastre personale, de fiecare zi, cat si prin slujbele si randuielile asezate de Biserica pentru aceasta, la soroacele cuvenite.
  Care sunt soroacele sau termenele pentru pomenirea celor raposati?

  Ziua a treia, a noua si a patruzecea dupa moarte; la trei, sase si noua luni si la un an dupa moarte; apoi in fiecare an pana la sapte ani dupa moarte.
   
  De ce se face pomenirea la aceste soroace?
  =========================================
  Se face la trei zile, in cinstea Sfintei Treimi, intru Care ne mantuim si in amintirea invierii celei de a treia zi a Domnului, Care, sculandu-Se din morti, S-a facut parga sau incepatura si chip al invierii celor adormiti; la noua zile, pentru ca raposatul sa se invredniceasca de partasia cu cele noua cete ingeresti si in amintirea orei a noua in care Domnul, inainte de a muri pe Cruce, a fagaduit talharului Raiul, pe care ne rugam sa-l mosteneasca si raposatii nostri; la patruzeci de zile (sase saptamani), in amintirea inaltarii la cer a Domnului care a avut loc la patruzeci de zile dupa inviere, pentru ca sufletul celui raposat sa se inalte si el la cer; la trei luni, la sase luni, la noua luni si la un an, in cinstea si slava Sfintei Treimi, dupa pilda crestinilor din primele veacuri, care praznuiau in fiecare an ziua mortii mucenicilor si a sfintilor, ca zi de nastere a lor pentru viata de dincolo580 (Vezi Asezamintele Sf. Apostoli, cart. VIII, cap. 42; Sf. Simion al Tesalonicului, Despre sfarsitul nostru, cap. 372, p. 250, comp. si Mitrofan, op. cit., p. 169-172).

  Termenul de sapte ani, cand se face pentru cea din urma oara datornica pomenire anuala a raposatului, e numar sfant (cele 7 zile ale facerii lumii) si se socoteste ca atunci trupul omului e cu totul desfacut in tarana. De aceea, in randuiala manastirilor, atunci cand se implinesc sapte ani de la ingroparea calugarilor, se face dezgroparea osemintelor si asezarea lor in racla sau osuar, ori in gropnita de obste.
  Cum se numeste slujba care se face la aceste soroace, pentru pomenirea repausatilor?

  In cartile de slujba se numeste panihida (panahida), dar in popor poarta de obicei numirea de parastas, de la cuvantul grecesc Paristimi a se infatisa inaintea cuiva, a mijloci, deci rugaciune de mijlocire pentru raposati.

  Parastasul nu e altceva decat o prescurtare a slujbei inmormantarii. Partea de capetenie o alcatuiesc rugaciunile de dezlegare si iertare, rostite de preot la sfarsitul slujbei, urmate, ca si la inmormantare, de "Vesnica pomenire". Se savarseste in biserica, dupa Liturghie, iar cand e cu putinta, si la mormant. La parastas se aduc intru pomenirea celui raposat coliva, paine si vin din care se toarna jos peste mormantul celui raposat.
   
  Se pot face parastase in tot timpul anului?
  ==============================================
  Nu se pot face parastase in urmatoarele zile si rastimpuri din cursul anului:
  a) Duminicile de peste an, pentru ca Duminica, amintind ziua invierii Domnului, e zi de bucurie, iar nu de intristare.

  b) In cele douasprezece zile dintre Nasterea si Botezul Domnului. Chiar daca in unele biserici se fac parastase Duminica, cel putin in Duminicile Penticostarului, adica in cele dintre Pasti si Rusalii, nu se cuvine nicidecum sa se faca parastase, pentru a nu se intuneca bucuria Praznicului cel Mare al invierii.

  c) De la lasatul secului de carne pana la sambata intaia din Postul Mare, sambata Sf. Teodor.

  d) Din sambata Floriilor pana in Duminica Tomii.

  e) La praznicele imparatesti sau sarbatori mari.

  In timpul Postului Mare, nu se face parastas in zilele de rand (luni, marti, miercuri, joi si vineri), deoarece in aceste zile nu se face Liturghie obisnuita sau deplina (can. 49 Laodiceea).
  Ce este si ce inchipuie coliva, care se face la inmormantari si parastase?

  Coliva inchipuie insusi trupul mortului si este totodata un semn vazut al credintei noastre in inviere si nemurire, deoarece este facuta din boabe de grau, pe care insusi Domnul le-a infatisat ca purtand in ele icoana sau asemanarea invierii trupurilor: dupa cum bobul de grau, ca sa incolteasca si sa aduca roada trebuie sa se ingroape mai intai in pamant si apoi sa putrezeasca, tot asa si trupul omenesc mai intai se ingroapa si putrezeste, pentru ca sa invieze apoi intru nestricaciune (Ioan 12, 24; 1 Cor. 15, 36 s.u.)575 (Sf. Simion al Tesalonicului, Despre sfarsitul nostru, cap. 371, p. 249, comp. si Mitrofan, op. cit., pag. 172, 173).

  De aceea, la binecuvantarea colivei de catre preot, si anume, cand se canta "Vesnica pomenire", rudele si prietenii mortului ridica tava (farfuria) cu coliva, leganand-o pe maini, in semn de comuniune sau legatura cu raposatul. Acelasi lucru inchipuie si gustarea din coliva, dupa binecuvantarea ei.

  Acelasi rost il are si coliva simpla, neinsotita de vin, adusa de cei vii in biserica la ziua numelui lor, spre cinstea si pomenirea praznicului sau Sfintilor sarbatoriti in acea zi sau spre pomenirea mortilor care poarta numele acelor sfinti. Ea se binecuvanteaza de catre preoti fie seara, la sfarsitul vecerniei, fie (mai des) ziua, la sfarsitul Liturghiei, dupa rugaciunea Amvonului, printr-o rugaciune deosebita: Doamne, Cela ce ai produs toate cu cuvantul Tau...

  Ce sunt "sarindarele"?
  =============================
  Cuvantul "sarindar", de la cuvantul grecesc sarantafia, inseamna pomenirea unui raposat sau a unui pomelnic intreg de raposati la 40 de Liturghii in sir, mai ales in primele 40 de zile de la moartea cuiva, precum ne indeamna sa facem Sf. Simion al Tesalonicului581 (Despre sfarsitul nostru, cap. 269-370, p. 248-249). Sarindarele se dau de obicei la Sfintirea unei biserici sau a unei fantani, cand vine preot nou in sat. Ele se numesc de obste, cand pomenirea se face la 40 de Liturghii, una dupa alta, si particulare, cand pomenirea se face la 40 de Liturghii razlete. La sfarsitul celor 40 de Liturghii se face parastas si se pomenesc raposatii tuturor credinciosilor care au dat pomelnice, ceea ce se numeste dezlegarea sau slobozirea sarindarelor.

  In unele parti, se mai obisnuieste a se face pomenirea neintrerupta a raposatilor, adica la toate Liturghiile de peste an. Lucrul acesta se face mai ales in manastirile unde Sfanta Liturghie se savarseste neintrerupt, in fiecare zi. Pomelnicul cu numele viilor si raposatilor de pomenit, care se da in acest caz, se numeste pomelnic anual.
   
  Cand si cum pomeneste Biserica pe cei repausati?
  =======================================
  In afara de pomenirile facute de rudele si urmasii raposatului, la soroacele aratate pana acum, Biserica face si ea insasi pomenirea raposatilor si se roaga pentru ei zilnic, mai in toate slujbele sale, ca de pilda la Litie si Miezonoptica, dar mai ales la Liturghie. Aici pomenirea se face de mai multe ori, dar indeosebi la Proscomidie, la iesirea cu cinstitele Daruri si dupa Sfintirea Darurilor, in cursul rugaciunii de mijlocire generala pentru vii si morti, cand preotul pomeneste in taina pe toti repausatii, cu cuvintele «Pomeneste, Doamne, pe toti cei adormiti intru nadejdea invierii si a vietii celei de veci si-i odihneste pe dansii, Dumnezeul nostru, unde straluceste lumina fetei Tale»582 (Liturghierul, ed. 1987, p. 154). Nimic altceva nu este mai de folos pentru cei adormiti decat a aduce pentru dansii Jertfa cea fara de sange sau a fi pomeniti in timpul savarsirii ei. Lucrul acesta le pricinuieste multa usurare si bucurie583 (Vezi de pilda Asezamintele Sfintilor Apostoli, cart. VI, cap. 30 (trad. rom. cit., p. 179); Sf. Chiril al Ierusalimului, Cateheza V mistagogica, cap. 9-10 (trad. D. Fecioru, p. 570-571); Sf. Simion al Tesalonicului, Despre sfarsitul nostru, cap. 373, p. 250, cap. 369-370, p. 248-249; Nicolae Cabasila, Talcuirea dumnezeiestii Liturghii, cap. 42-47, trad. rom. p. 94-103 s.u.). De aceea, pe langa parastasele cu Liturghie, pe care le facem anume pentru raposati, e bine sa aducem prescura si pomelnic cu numele lor, pentru a fi pomeniti de catre preot la fiecare Liturghie.

  Dar in afara de pomenirea zilnica a raposatilor, Biserica are in cursul anului bisericesc si zile anume oranduite sau inchinate pomenirii generale a tuturor celor raposati, din toate vremurile si din toate locurile.
   
  Care sunt aceste zile si care e temeiul asezarii lor?
  =======================================
  Mai intai Biserica pomeneste pe raposati in toate sambetele de peste an. Sambata e ziua din cursul saptamanii inchinata amintirii tuturor Sfintilor si raposatilor, pentru ca cuvantul Sambata (adica Sabat) inseamna odihna; e ziua in care Dumnezeu S-a odihnit dupa zidirea lumii si in care, deci, cerem si noi odihna celor raposati, dupa ostenelile si alergarea din aceasta viata584 (Sinaxarul la Sambata lasatului sec de carne, in "Triod") si pentru ca Sambata e ziua in care Mantuitorul a stat in mormant cu trupul, iar sufletul s-a pogorat la iad, ca sa elibereze din el pe toti dreptii cei din veac adormiti. Lucrul acesta ni-l amintesc si cantarile (stihirile) de la slujba Vecerniei si Utreniei sambetelor din Octoih, in care marim pe sfinti si ne rugam pentru raposati. De aceea, parastasele se fac de regula sambata. Parastasele care se fac duminica, mai ales in orase, nu sunt potrivite cu bucuria invierii, pe care o praznuim in aceasta zi.

  Dar mai cu osebire face Biserica pomenirea de obste a tuturor repausatilor in anumite sambete din cursul anului, numite sambetele mortilor, si anume:

  a) Sambata Rusaliilor (numita si Mosn de vara, adica ziua de pomenire a mosilor si stramosilor nostri), pentru ca pogorarea Sfantului Duh, care se va serba a doua zi, sa se faca si asupra celor adormiti, izbavindu-i din stricaciune si din pedeapsa. Se aduc la biserica si se impart la morminte mancaruri, fructe, haine si vase (oale si strachini).

  b) Sambata lasatului sec de carne (numita Mosii de iarna), deoarece Duminica urmatoare fiind inchinata pomenirii infricosatei Judecati, facem rugaciune pentru raposati, ca Dumnezeu sa Se indure de ei la Judecata de apoi585 (Ibidem).

  Se mai obisnuieste, de asemenea, a se face parastase mai cu osebire in Sambata a doua, a treia si a patra din Postul cel Mare, pentru ca in celelalte zile din acest timp al Postului nu se savarseste Liturghie si deci nu se pot face nici parastase pentru cei raposati; de asemenea, in Sambata lui Lazar, dinaintea Floriilor, cand praznuim amintirea invierii lui Lazar de catre Domnul, rugandu-ne ca Domnul sa invieze si pe raposatii nostri, la vremea cuvenita. De altfel e ultima data cand se mai pot face parastase pana la Duminica Tomii.
  In ce alt chip mai putem arata grija fata de raposati in afara de pomenirea lor in rugaciuni si slujbe?

  Cinstirea celor raposati se arata nu numai prin rugaciunile sau slujbele si milosteniile ce le facem pentru ei, ci si prin purtarea de grija a mormintelor lor. Se cade sa ne aducem aminte de mormintele raposatilor nostri, veghind intai de toate ca de la capataiul lor sa nu lipseasca niciodata Sfanta Cruce. Sa le ingrijim si sa le impodobim, ingradindu-le, semanand pe ele sau imprejurul lor iarba si flori. Sa le cercetam cat mai des, iar in zilele de sarbatoare, sa aprindem la morminte candele si lumanari sau vase cu tamaie, in cinstea raposatilor, asa cum ne indeamna Sf. Parinti si invatatori ai Bisericii, ca Sf. Atanasie cel Mare si Simion al Tesalonicului586 (Vezi Sf. Simion al Tesalonicului, Despre sfarsitul nostru, cap. 287, p. 186-187). Numai asa vom avea dreptul sa pretindem urmasilor nostri ca si ei sa faca la fel cu mormintele noastre, dupa ce ne vom fi mutat de pe pamant.
   
  Gospodinele din Fundu Moldovei obisnuiesc sa faca placinte si pampuste care sunt date de pomana, impreuna cu o ulcica sau cana de sticla de sufletul mortilor. Cu acest prilej se utilizeaza expresia: "Cine da lui isi da."

  Coliva
  Coliva este o ofranda adusa de credinciosi la biserica spre sfintire, in cinstea sfantului zilei, in ziua onomastica a cuiva sau pentru usurarea sufletelor celor raposati, de pacate si scoaterea lor din osanda vesnica.
   
  Coliva este elementul principal, absolut necesar pentru pomenirea mortilor. La toate soroacele de pomenirea mortilor, crestinul se ingrijeste sa faca o coliva care s-o aduca la biserica impreuna cu o sticla cu vin, pentru a fi sfintite.

  Reteta coliva===============================
  Ingrediente:
  500 g grau decorticat sau arpacas, 375 g zahar, aproximativ 250 g nuci curatate, vanilie, coaja rasa de lamaie (optional), o cana si jumatate pesmet din paine alba sau biscuiti daca nu o pregatim in zile de post, zahar pudra, ca sa se acopere bine coliva, 1 lingurita rasa cu sare si eventual, putina cacao, bomboane, pentru ornat coliva.
  Instructiuni :
  1. Eliminam de toate corpurile straine din grau, apoi spalam in mai multe ape ( de regula sapte).
  2. Punem graul intr-o oala mai mare, peste care turnam apa, ca sa acopere boabele de grau cam de un lat de palma si se fierbe cel putin o ora. Trebuie sa amestecam din cand in cand, ca sa nu se prinda.
  3. Dam oala jos de pe foc si o acoperim cu un servet curat, apoi o invelim cu o patura, sau ceva gros, ca sa-si mentina caldura cat mai mult.
  4. Dupa 4-5 ore, adaugam zaharul si fierbem din nou, pana se leaga. Acum trebuie sa amestecam cu o lingura curata din lemn, ca sa nu se lipeasca de fundul vasului, dand gust neplacut colivei.
  5. Dupa ce s-a legat, luam vasul de pe foc si il lasam descoperit, pana ce compozitia s-a racit si o tinem acoperita in frigider pana cand dorim sa finisam coliva.
  6. Inlaturam coaja care s-a format, adaugam sarea, vanilia, coaja rasa de lamaie si nucile taiate fin cu cutitul, pisate sau rasnite dupa preferinta. (Se recomanda sa le taiem cu cutitul).
  7. In continuare, amestecam usor toate ingredientele, pana se omogenizeaza.
  8. Compozitia o aseazam pe un platou curat, ceva mai mare decat o coala de hartie si o modelam uniform pe platou, ca sa capete o forma frumoasa.
  9. Deasupra cernem pesmetul, pe care il presam putin cu un carton ca sa fie mai dens si neted, apoi cernem un stat uniform de zahar pudra, gros de cel putin 1 mm (oricum sa acopere bine pesmetul), pe care il presam, ca si pe pesmet.
  10. Pentru ornat, putem folosi un sablon facut din carton, care sa reprezinte o cruce, peste care cernem putina cacao. De asemenea, putem folosi diverse bomboane, ca: drajeuri, migdale trase in zahar si altele, dupa preferinta si inspiratia noastra.
  11. Curatam bine marginile platoului de pesmetul si de zaharul cazut la cernut.
  Coliva este bine s-o pregatim in ajunul zilei cand vrem s-o folosim.
  Lumanarea pe care o infigem in coliva, trebuie sa aiba un disc de hartie, pentru a nu se scurge ceara pe coliva.)
   
  Sursa:
  ========================================
  ================================================
  =====================================================================

  0 0


  Centrul ultramodern pe care LEGEA pune praful.
  Sute de batrani nu au un acoperis deasupra capului.
   
  In timp ce sute de batrani au ramas ai nimanui, fara un acoperis deasupra capului, un camin din Valcea, care ar putea sa adaposteasca zeci de suflete, zace nefolosit, pentru ca
  angajarile sunt blocate prin lege.
   

   
  Construit inca din 2010, nu este dat in folosinta pentru ca cei de aici nu pot lua ingrijitori si, chiar daca ar putea, nu ar avea cu ce sa-i plateasca. Centrul de ingrijire, este unul modern, dotat si utilat, si le-ar putea asigura bunicilor o viata linistita. Din pacate, in camerele lui se aseaza doar praful.
   
  In judetul Valcea, toate caminele pentru varstnici sunt supra-aglomerate. Sute de oameni ramasi singuri abia isi gasesc adapost pe timpul noptii. Nea Nae, din comuna Nicolae Balcescu, este unul dintre acestia.
   
  Casa in care a locuit o viata intreaga s-a prabusit, cu tot cu amintirile tineretii. Primaria l-a adapostit intr-o incapere nefolosita a gradinitei din sat.
   
  L-am gasit la poarta postasului. Speriat ca omul nu va sti unde sa il gaseasca, batranul a venit singur sa se asigure ca banii vor ajunge la el.
   
  Vasile Nedelus: "Dan unde este?"
  Mama postasului: "Sa dea posta."
  Vasile Nedelus: "Am buletinul, sa-mi dea pensia."
  Mama postasului: "Acum nu stiu unde te-o gasi."
  Vasile Nedelus: "Eee, pe zi nu ma gaseste."
  Mama postasului: "Il trimit eu sa ti-o dea."
   
  Resemnat, nea Nae se intoarce la odaia in care si-a petrecut iarna. In camera micuta este doar o saltea asezata direct pe podea, dar soba este calda. Daca este intrebat de viata sa, se fereste sa raspunda. Vorbeste doar despre ce a muncit, doar asta isi mai aminteste:
   
  "Am lucrat 2 de ani la porci, 30 de ani la boi, am facut 32 de ani, atat. Pensia e cinci milioane, atat. De mancare... tot cu banii aia."

  A avut o familie, dar a pierdut-o. Sotia l-a parasit, cu tot cu cele doua fete. Cu vocea ezitanta si privirea incruntata, spune ce-si mai aminteste despre copiii lui:
   
  Vasile Nedelus:"Nu sunt trecute pe numele meu."
  Reporter: "Si nici ele nu s-au interesat de matale?"
  Vasile Nedelus: "Nu..."

  La cei 75 de ani, acest om ar putea sa traiasca linistit intr-un camin de batrani pe care chiar primaria l-a construit in comuna. Vechea cladire, care a fost mai intai judecatorie, apoi spital, dispensar si, intr-un final, cotet de porci, s-a transformat intr-un centru ultramodern ce poate adaposti 35 de varstinici.

  Vechea cladire, care a fost mai intai judecatorie, apoi spital, dispensar si, intr-un final, cotet de porci, s-a transformat intr-un centru ultramodern ce poate adaposti 35 de varstinici
   
  "Am obtinut fondurile, s-a facut proiectul, s-au facut toate studiile, tot, proiect si pe urma, cu finantare de la Guvern, am inceput lucrarea in 2009, am terminat-o in 2010. Acum doi ani de zile am predat-o Consiliului judetean", a declarat Lucian Ungureanu, viceprimarul comunei Nicolae Balcescu.
   
  Din pacate, centrul nu putut sa ramana in subordinea primariei, pentru ca bugetul comunei este sarac.
   
  Caminul este acum in subordinea Directiei pentru Asistenta Sociala si Protectia Copilului Valcea. Dupa preluarea cladirii s-au facut investitii serioase. Dormitoarele, baile, sala de recuperare si cabinetele au fost deja dotate cu mobilier si aparatura. Toate zac insa in cutii, pentru ca nimeni nu stie cand vor fi deschise portile centrului.
   
  Camerele au fost deja dotate cu mobilier
   
  "Aici avem doua paturi pentru persoane care nu sunt deplasabile, avem un numar de sase paturi pentru aceste persoane in cele trei incaperi pe care le avem aici la parter si fiecare incapere cu baia ei", a declarat unul dintre responsabilii cladirii.
   
  Camerele au fost deja dotate cu mobilier
   
  Punerea in functiune a acestui centru ar insemna o sansa la o batranete linistita pentru 35 de persoane, dar si zeci de locuri de munca pentru oamenii din localitate.
   
  "In momentul in care acest centru va fi dat in folosinta vom fi angajati aici la acest centru", a spus Mircea Cristian, satean.
   
  Ordonanta Guvernului care a blocat angajarile in sistemul bugetar face ca aceasta constructie sa nu poata fi data in folosinta.
   
  "Am facut demersuri pentru angajare de personal in luna mai 2013, in luna octombrie 2013 si care s-a incheiat am facut din nou solicitare pentru un numar de 32 de posturi care ne-ar fi necesare", a povestit Antonie Ceausu, directorul adjunct DGASPC Valcea
   
  Vasile Nedelus
   
  Situatia pare fara iesire. In timp ce portile caminului stau inchise, cei care nu au un acoperis sigur deasupra capului, cum este nea Nae, se descurca de pe o zi pe alta, singuri, fara asistenta medicala sau macar o vorba buna.
   
  Sursa: Pro TV
  ==========================

  Cata mizerie morala... cata minciuna propagandistica...
  "de partide"...
  ------------------------------------------------------------------------
  ---------------------------------------------
  ▶ ELECTORALA S A DESCHIS CAMINUL PENTRU BATRANI DIN TODIRESTI - YouTube
   
   
  Todireşti / Adevarul...
  ==========================

  Cămin de cinci stele pentru vârstnici, de doi ani fără nici un bătrân

   
  Click here:
   
   
  ==============================================
  =========================================================


   Obiceiuri de Dragobete
   
  Pe 24 februarie,in ziua cand Biserica Ortodoxa sarbatoreste Aflarea Capului Sfantului Ioan Botezatorul, spiritualitatea populara consemneaza ziua lui Dragobete,zeu al tineretii in Panteonul autohton, patron al dragostei si al bunei dispozitii.

   

  La noi, Dragobete era ziua cand fetele si baietii se imbracau in haine de sarbatoare si, daca timpul era frumos, porneau in grupuri prin lunci si paduri, cantand si cautand primele flori de primavara. Fetele strangeau in aceasta zi ghiocei, viorele si tamaioase, pe care le puneau la icoane, pentru a le pastra pana la Sanziene, cand le aruncau in apele curgatoare. Daca, intamplator, se nimerea sa gaseasca si fragi infloriti, florile acestora erau adunate in buchete ce se puneau, mai apoi, in lautoarea fetelor, in timp ce se rosteau cuvintele:

  "Floride fraga
  Din luna lui Faur
  La toata lumea sa fiu draga
  Uraciunile sa le desparti".

   

  In dimineata zilei de Dragobete fetele si femeile tinere strangeau zapada proaspata, o topeau si se spalau cu apa astfel obtinuta pe cap, crezand ca vor avea parul si tenul placute admiratorilor.

   

  De obicei, tinerii, fete si baieti, se adunau mai multi la o casa, pentru a-si "face de Dragobete", fiind convinsi ca, in felul acesta, vor fi indragostiti intregul an, pana la viitorul Dragobete. Aceasta intalnire se transforma, adesea, intr-o adevarata petrecere, cu mancare si bautura. De multe ori baietii mergeau in satele vecine, chiuind si cantand peste dealuri, pentru a participa acolo la sarbatoarea Dragobetelui. Era o sarbatoare a grupurilor de tineri care ieseau din sat la padure, faceau o hora, se sarutau si se imbratisau. Avea toate trasaturile unei sarbatori premaritale, de antamare a unor relatii intre tinerii din comunitate, ce anticipau nuntile.


   

  Uneori, fetele se acuzau unele pe altele pentru farmecele de uraciune facute impotriva adversarelor, dar de cele mai multe ori tinerii se intalneau pentru a-si face juraminte de prietenie.

   

  Se mai credea ca in ziua de Dragobete pasarile nemigratoare se aduna in stoluri, ciripesc, isi aleg perechea si incep sa-si construiasca cuiburile, pasarile neimperecheate acum ramanand fara pui peste vara. Oamenii batrani tineau aceasta zi pentru friguri si alte boli.

   

  Dragobetele era sarbatorit in unele locuri si la data de 1 martie, deoarece se considera ca el este fiul Dochiei si primul deschizator de primavara.

   

  Obiceiurile de Dragobete, zi asteptata candva cu nerabdare de toti tinerii bucovineni, au fost in buna parte uitate, pastrandu-se doar in amintirea batranilor. Iar in ultimii ani, Dragobetele autohton risca sa fie dat cu desavarsire uitarii, el fiind inlocuit de acel Sfant Valentin ce nu are legatura cu spiritualitatea romaneasca.
   
  Sursa: CrestinOrtodox.ro
  =======================
  =============================================
  ============================================================

  0 0

   
  Tăriceanu:Anunţ joi înfiinţarea Partidului Reformator Liberal.Sunt convins că îl bat pe Antonescu la PREZIDENŢIALE. Reacţia preşedintelui PNL
   
  Fostul premier liberal Călin Popescu Tăriceanu a declarat, miercuri seară, că USL trebuie să continue, că va anunţa joi înfiinţarea unei noi formaţiuni liberale şi că este interesat să candideze la Preşedinţie, fiind convins că îl va învinge la prezidenţiale pe Crin Antonescu.
   
  "Nu mă interesează nici postul de ministru, nici de vicepremier, nici de preşedinte al Senatului. Am fost premier. E caraghios să-mi doresc mai puţin. Poate îmi doresc mai mult", a spus Tăriceanu la Antena 3.
   
  Întrebat de moderator dacă "mai mult"înseamnă să fie preşedinte al României, Tăriceanu a răspuns: "Da".

  Întrebat dacă USD îi prezintă varianta de a-i susţine candidatura la prezidenţiale şi dacă este interesat de această ipoteză de lucru,Tăriceanu a răspuns: "Da, vă spun că da".
   
  Întrebat dacă răspunsul său categoric este afirmativ, Tăriceanu a reconfirmat: "Da".
  Tăriceanu a spus că joi va anunţa înfiinţarea unei noi formaţiuni politice liberale, care se va numi Partidul Reformator Liberal.

  "Mâine (joi - n.r.) anunţ decizia de înfiinţare a unei noi formaţiuni politice liberale, care va aduna oameni de valoare, nu doar nemulţumiţi din PNL, dar vreau oameni tineri, bine pregătiţi, cu competenţă, cu care să dăm un nou suflu USL. În acest sens, putem să ne gândim şi la candidatura pentru alegerile prezidenţiale. Sunt convins de pe acum că îl voi învinge pe Crin Antonescu", a spus Tăriceanu.

  Tăriceanu: Antonescu nu este decât un alter ego al lui Traian Băsescu

  Fostul premier liberal Călin Popescu Tăriceanu a susţinut, miercuri seară, că preşedintele PNL, Crin Antonescu, nu este decât un alter ego al lui Traian Băsescu, iar românii s-au săturat de stilul conflictual al actualului preşedinte al ţării.

  "Eu vreau să mă gândesc că viitorul preşedinte al României va fi o antiteză completă la ceea ce a fost Traian Băsescu, nu o copie a lui Traian Băsescu. (...) Eu cred că românii s-au săturat de stilul conflictual pe care Traian Băsescu l-a promovat atâta vreme. Crin Antonescu nu este decât un alter ego al lui Traian Băsescu. Acelaşi stil conflictual, aceeaşi modalitate de a trata politica. (...) Eu vreau să mă gândesc că viitorul preşedinte al României va fi o antiteză completă la ceea ce a fost Traian Băsescu, nu o copie a lui Traian Băsescu", a arătat Tăriceanu.

  El a susţinut că în timpul interimatului prezidenţial pe care Antonescu l-a avut în 2012, când Traian Băsescu a fost suspendat, acesta a demonstrat "o nepăsare, o ignorare a realităţilor, a oamenilor, o necunoaştere profundă a chestiunilor serioase pe care un preşedinte are obligaţia să le ştie".

  "Nu poţi să fii preşedinte al României să nu ai habar câtuşi de puţin de economie, nu poţi să fii preşedinte al României, să spui «Administraţie nu cunosc, infrastructură nu mă pricep, politică externă nu m-am ocupat». Dar ce faci tu, ca preşedinte al României?", a adăugat Călin Popescu Tăriceanu.

  El criticat modul în care liderul PNL înţelege să facă politica, dând ca exemplu faptul că Antonescu le-a spus liberalilor după ce va ajunge preşedinte al României va numi un premier liberal.

  "Eu aş vrea ca un  premier liberal să nu îl pună preşedintele, aşa cum a făcut Traian Băsescu, care a scos din joben: «Emil Boc , Mihai Răzvan Ungureanu. Premierul unei ţări rezultă din votul cetăţenilor, nu din dorinţa proprie a preşedintelui, care poate vrea să-şi pună prietenul sau pe altcineva din anturajul apropiat. Nu acesta este stilul de politică pe care vreau să îl văd din nou făcut la Cotroceni", a mai spus fostul premier.

  Tăriceanu: Proiectul meu ca preşedinte ar fi ca România să fie a şaptea putere economică în UE

  Călin Popescu Tăriceanu a declarat, răspunzând unei întrebări, că proiectul său pentru finalul unui eventual mandat de preşedinte al ţării ar fi unul de unitate a românilor în jurul obiectivului ca România să fie a şaptea putere economică din UE.

  El a precizat că este vorba despre un proiect ambiţios, dar nu imposibil de realizat.

  "Aş vrea un proiect care să fie proiectul de unitate naţională a românilor în jurul unui obiectiv. (…) Nu e prima dată când o spun, dar eu sunt perseverent, sunt Capricorn. Vreau şi sper să apuc să văd România a şaptea putere economică a Europei, un vis care este perfect realizabil, dar în jurul căruia trebuie să ne unim cu toţii forţele, un proiect de unitate naţională, un proiect de ambiţie, pentru că nu am face decât să punem în acord potenţialul României, în termen de suprafaţă geografică, de populaţie, cu ceea ce ar însemna proba capacităţilor noastre în termeni de performanţă economică", a spus el.

  Tăriceanu a spus că a condus România cu doi ani înainte de intrarea în UE, iar în momentul în care a devenit premier nu avea nici 10% încredere că va putea duce ţara în Uniune la 1 ianuarie 2007.

  El a precizat însă că datorită eforturilor depuse, obiectivul intrării în UE a fost atins, şi astfel poate fi atins şi obiectivul legat de statutul României de a şaptea putere economică din Europa.
  Tăriceanu a menţionat că în acel moment România nu va mai fi tratată ca o ţară de rangul doi, aşa cum este tratată astăzi.

  Potrivit afirmaţiilor sale, astfel românii s-ar bucura de respectul celorlalţi europeni şi ar putea să meargă oriunde cu mândrie, să fie respectaţi, să li se acorde consideraţie, ca tuturor celorlalţi europeni, şi ar ajunge să se bucure de ceea ce îşi doresc cel mai mult, o viaţă mai bună, o calitate a vieţii care să îi facă să se simtă bine acasă şi să nu mai fie obligaţi să plece "în băjenie".

  Tăriceanu şi-a anunţat, miercuri, demisia din PNL.

  Antonescu, despre Tăriceanu: Pentru PNL e un deja vu, şi Stoica cu Stolojan au plecat spre putere

  Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri seară, că demersul lui Călin Popescu Tăriceanu de a înfiinţa un nou partid liberal reprezintă pentru PNL un deja-vu, în mod similar cu demersul lui Theodor Stolojanşi Valeriu Stoica, care au trecut într-o zonă de putere.

  Întrebat cum vede demersul lui Tăriceanu de a înfiinţa un nou partid liberal, Antonescu a răspuns: "Pentru PNL este un deja-vu, suntem, că nu doar domnul Tăpriceanu e de 24 de ani în partid şi noi am trăit această istorie, nu doar o cunoaştem (...) Aş aminti o întâmplare, tot cu nişte foşti preşedinţi ca protagonişti, Valeriu Stoica şi Theodor Stolojan, când dânşii au trecut din PNL, şi spre a termina PNL, tot într-o zonă de putere şi anume puterea prezidenţială. Astăzi domnul Tăriceanu, şi cei care îl sponsorizează politic, face acelaşi lucru", a susţinut Antonescu într-o intervenţie telefonică la Realitatea Tv.

  "Toate aceste lucruri care s-au întâmplat în ultimele zile, şi ruperea USL şi mişcările domnului Tăriceanu şi alte lucruri care vor urma eu cred că sunt binevenite, în sensul că urmează o limpezire a scenei politice româneşti (...) E mai sănătos aşa decât să fie continuat ceea ce devenise USL", a mai spus preşedintele PNL.

  El a mai afirmat că nu ar "dramatiza deloc" evenimentele din aceste zile şi nu este mirat de gestul fostului premier şi preşedinte al PNL.

  Antonescu a susţinut că PNL a dovedit faptul că este un partid unit, prin deciziile pe care le-a luat şi prin luările de poziţii ale liderilor săi, iar demersul lui Tăriceanu este unul singular.

  Antonescu a precizat că nu poate exclude posibilitatea ca unii dintre parlamentarii PNL să părăsească partidul alături de Tăriceanu, însă numărul acestora ar putea să fie nesemnificativ. El a mai precizat că nu are "vreun dubiu"în faptul că PSD nu îl va susţine pe Călin Popescu Tăriceanu într-o cursă prezidenţială.

  El a precizat că priveşte fără emoţie la ce face Călin Popescu Tăriceanu.

  "Privesc fără emoţie ce face domnul Tăriceanu, dar cu o nesfârşită jenă, pentru că e vorba de un om a cărui imagine timp de 20 şi ceva de ani a fost asociată cu cea a PNL(...) Faptul că doar domnul Stroe astăzi ne-a anunţat că îl urmează pe domnul Tăriceanu, din punctul de vedere al PNL, al imaginii sale publice, al voturilor pe care le are PNL nu cred că are vreo semnificaţie. Mai mult decât domnul Stroe nu se poate întâmpla. Pot să fie câţiva parlamentari, nu ştiu exact câţi pentru că la o asemenea cifră întotdeauna există câteva necunoscute, dar nesemnificative", a mai spus Antonescu.

  Sursa:
  http://www.mediafax.ro/politic/tariceanu-anunt-joi-infiintarea-partidului-reformator-liberal-sunt-convins-ca-il-bat-pe-antonescu-la-prezidentiale-reactia-presedintelui-pnl-12155763
  ============================================================
  ===============================================================
  ====================================================================


  Ponta: Îl văd pe Tăriceanu drept un candidat puternic la Preşedinţie
   
  Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că îl vede pe fostul preşedinte PNL Călin Popescu Tăriceanu drept un candidat puternic la Preşedinţie, menţionând că ar putea face cu acesta un tandem, la fel cum ar putea face un tandem cu Crin Antonescu.
   
  Întrebat ce formulă ia în calcul, în contextul în care Tăriceanu a anunţat că îşi face partid şi că va candida la Preşedinţie, Ponta a răspuns: "Formula pe care o iau în calcul, proiectul de succes este refacerea USL, cu un candidat unic la prezindenţiale, şi atâta vreme cât funcţia de premier este a PSD, susţinem un candidat liberal".
   
  Întrebat cum îl vede ca şi candidat la Preşedinţie pe Tăriceanu, Ponta a spus, la Antena 3, că îl vede ca pe un candidat puternic.

  Întrebat dacă ar face un tandem cu Tăriceanu, Ponta a răspuns:
  "Aş face tandem cu domnul Tăriceanu, aşa cum aş face tandem şi cu domnul Antonescu".
   
  El i-a enumerat pe candidaţii care ar putea beneficia de încrederea alegătorilor, care în opinia sa sunt Raed Arafat, Mugur Isărescu, Sorin Oprescu,  Crin Antonescu,  Victor Ponta.

  Ponta a mai spus că Antonescu a căzut într-o capcană a luiTraian Băsescu, dar nu este târziu să iasă din aceasta.

  Potrivit lui Ponta, USL este "grav rănită", dar nu a murit.

  Fostul premier liberal Călin Popescu Tăriceanu a declarat, miercuri seară, că USL trebuie să continue, că va anunţa joi înfiinţarea unei noi formaţiuni liberale şi că este interesat să candideze la Preşedinţie, fiind convins că îl va învinge la prezidenţiale pe Crin Antonescu.

  "Nu mă interesează nici postul de ministru, nici de vicepremier, nici de preşedinte al Senatului. Am fost premier. E caraghios să-mi doresc mai puţin. Poate îmi doresc mai mult", a spus Tăriceanu.

  Întrebat de moderator dacă "mai mult"însemană să fie preşedinte al României, Tăriceanua răspuns: "Da".

  Întrebat dacă USD îi prezintă varianta de a-i susţine candidatura la prezidenţiale şi dacă este interesat de această ipoteză de lucru, Tăriceanu a răspuns: "Da, vă spun că da".

  Întrebat dacă răspunsul său categoric este afirmativ, Tăriceanu a reconfirmat: "Da".
  Tăriceanu a spus că joi va anunţa înfiinţarea unei noi formaţiuni politice liberale, care se va numi Partidul Reformator Liberal.

  Sursa:
  http://www.mediafax.ro/politic/ponta-il-vad-pe-tariceanu-drept-un-candidat-puternic-la-presedintie-12156181
  ======================
  ====================================
  ============================================================

  0 0


  Liberalul Crin Antonescuşi-a anunţat colegii de partid că nu va face nicio înţelegere publică sau secretă cu Traian Băsescu şi că PNL are şansa în acest an să dea premierul şi preşedintele ţării. El şi-a avertizat însă colegii că partidul din care fac parte se luptă atât cu Traian Băsescu, dar şi cu premierul Victor Ponta, care nu a fost un partener de cuvânt. Crin Antonescu l-a criticat dur pe premier, despre care a spus că a fost format la şcoala lăcomiei PSD.
   
  Liderul PNL, Crin Antonescu, a afirmat, joi, că i-a spus premierului Ponta că „poate lua Transgaz, Transelectrica”, dar nu poate să considere „că PNL e lipsit de onoare”.
   
  Dragă domnule sau măi băiete, poţi să iei Transgaz, Transelectrica, poţi să mai schimbi nişte prefecţi, dar nu poţi să consideri că PNL e lipsit de onoare. PNL nu are atâtea Consilii Judeţene câţi aveţi voi, dar băgaţi de seamnă că acesta este un partid pentru care oamenii au murit în puşcării politice, care a făcut aproape tot ce e bun în România, a făcut România Mare. Să vă intre bine în capul vostru de pesedişti: dacă noi ne numim naţional liberali, purtăm această moştenire, deci nu se poate trece de o anumită limită, nu ne trataţi ca pe alte partide, dorim să guvernăm, avem dreptul să guvernăm, dar niciodată nu vom călca onoarea partidului nostru pentru o funcţie de guvernare”,a afirmat la Prahova Antonescu, în cadrul delegaţiei permanente a liberalilor din judeţ.
   
  Liberalul a adăugat că Victor Ponta a refuzat să accepte nominalizările făcute de PNL pentru Guvern, deoarece era convins că cei din PNL se „vor duce cu căciula în mână”.
   
  „A crezut că în PNL va izbucni un scandal. I-am spus lui Ponta că dacă Băsescu nu a reuşit să mă dea jos pe mine când am fost în opoziţie şi pe Tăriceanu când era la putere nu va reuşi nici el acum. Aceşti oameni nu au ruşine, obraz, memorie, că de aia noi suntem partid istoric, iar ei doar partid cu multe voturi”, a subliniat preşedintele PNL.
   
  Liberalul a spus că dacă mai stăteau două luni la guvernare, social-democraţii luau totul de la PNL.
   
  „Domnul Ponta, de la care speram să fie ponderatorul acestei lăcomii nesfârşite a PSD, se dovedeşte că a fost crescut la şcoala lăcomiei nesfârşite a PSD”, a declarat Antonescu.
   
  Acesta l-a acuzat pe premierul Ponta că a încercat să mituiască PNL prin negocierile purtate cu fostul premier Călin Popescu Tăriceanu.
   
  „Răspunsul pe care l-a dat PNL a fost unul copleşitor, distrugător pentru imaginea lui Victor Ponta pentru imaginea şi amintirea celui dintre noi care s-a pus în această poziţie”, a conchis liderul PNL.
  Cristian Andrei este reporter special al ziarului Gândul
   
  Sursa:
  =================================================
  ==========================================================

  0 0


  Imaginile acestea au făcut ocolul internetului:
  AŞA CEVA merită aplaudat!
   

  Nu vreau să-l laud însă imaginile pe care le-a surprins sunt incredibile. Capitala României a fost filmată dintr-o perspectivă pe care nu am mai văzut-o până acum !

  Bucureşteanul Mihai Dragu, şi-a construit singur drona şi a purtat-o în zone importante ale Capitalei. Drona a zburat la peste 100 de metri altitudine în zone cum ar fi: Balta Alba, Casa Presei Libere, Arcul de Triumf, Rezervaţia Naturală Văcăreşti, etc. Acesta a demarat proiectul personal în urmă cu câteva luni, realizând montajul filmărilor în acest clip, care este de departe una dintre cele mai frumoase cărţi de vizită pentru Capitală şi de ce nu, chiar şi pentru România.

  Mai mult decât atât, coloana sonoră pe muzica marelui nostru compozitor George Enescu, a fost aleasă atât de bine încât aduce o notă în plus de libertate şi relaxare, desăvârşind realizarea acestui clip.

  Dronele sunt folosite şi în salvarea turiştilor rătăciţi pe munte, pentru realizarea fotografiilor în zone greu accesibile şi chiar pentru filmări industriale.

  Sursa:
  http://www.livebiz.ro/video/imaginile-astea-au-facut-ocolul-internetului-asa-ceva-merita-aplaudat/

  0 0


  Bancile au pacalit clientii.Declaratia nu vine de la milioanele de romani care platesc taxe si comisioane uriase,ci de la un inalt reprezentant al Bancii Nationale.


  Pana si BNR considera ca bancherii au gresit, dupa ce la unele depozite oamenii primesc mai putini bani decat au depus.

  In ianuarie, Stirile PROTV au aratat cum la un depozit pe 3 luni cu o dobanda de 2,8% clientul primeste mai putini bani decat a depus. Astfel pentru 3.000 de lei depusi, dupa 90 de zile clientul se alege la final cu 2995 de lei, cu 5 mai putin decat suma initiala.

  Asta dupa ce se scad comisioanele de retragere, de administrare si impozitul de 16%.

  Acesta nu este din pacate un exemplu singular.

  Este poate pentru prima data cand un oficial BNR acuza public bancile ca au pacalit clientii. Seful directiei de supraveghere Nicolae Cinteza sustine ca a primit mai multe reclamatii din partea clientilor.

  Acuza bancherii de lipsa de transparenta dupa ce au redus dobanzile la depozite, dar au majorat comisioanele, iar unii clienti s-au trezit ca retrag de la ghiseu mai putini bani decat au depus intitial.

  Toate bancile au primit o scrisoare de la BNR in care li se cere sa remedieze aceasta situatie pana la sfarsitul lui februarie si sa anunte Banca Nationala ce solutii au gasit.

  Seful Supravegherii din BNR, Nicolae Cinteza, sustine ca deficientele de comunicare ale bancilor in raport cu clientii sunt grosolane.

  Nici la depozitele pe 1 an situatia nu e mai buna. Dobanzile pentru depozitele in RON pleaca de la 3% si ajung la 5%.

  De exemplu, la un depozit de 5.000 de lei pe un an cu dobanda de 3,3%, constituit in ianuarie, dupa scaderea impozitelor si a comisioanelor clientul se intoarce acasa cu 5.082 de lei.

  Sursa: Pro TV
  Experiment Stirile PROTV, confirmat de un reprezentant BNR.
  "A fost o pacaleala din partea bancilor".
   

older | 1 | .... | 11 | 12 | (Page 13) | 14 | 15 | .... | 41 | newer